Új privát üzeneted érkezett!

Timi
Pont a forgás miatt veszem lentebb a "ketrecét", nézd meg, mikor fordulni készül, eléri a kezével az ágy tetejét, Peti oda szokott kapaszkodni. 4 hét van a kiskrapekjaink között, Peti holnap lesz 20 hetesKép

Tegnap Petike is visszafordult a hátáról a hasára, olyan kis husika volt! Most is a szőnyegén játszik, ha jól látom ismét hátraperdült és nagyon igyexik visszafordulni.

Hú, Bogika jó, hogy irod, Huminak igértem képet a táblicskuhoz. Küldöm is.

Puszi Nektek,
Szilvus
szilvus

Jajaja!! Barack és Mirrmurr felől is igen régen hallottunk, mi van Veletek?

Szilvus
szilvus

Sziasztok! Kép

Szilvus!
Örülök,hogy előkerültél, és jól sikerült a nyaralás.Tényleg a frászt hoztad Ránk. Egyre szebb Petibaba, meg is mutattam Rékának.
Szerintem is, amitől nincs semmi baja a picinek, azt nyugodtan adhatod Neki. Mi még csak az almát és az őszibarackot próbáltuk, de az alma egyenlőre nem jött be, marad a barack. Egyenlőre azt sem szigorúan minden nap adom, csak ha van kedvünk hozzá.

Hát, ha úgy látod, hogy eléri Peti az ágy tetejét, tényleg tedd lejjebb, nehogy felhúzza magát egyszer csak. Rajta nem lepődnék meg,aki már újszülöttnek is körbejárta az ágyát.

Réka is fordul már, de még messze van a felhúzózkodástól. A közlekedése meg...... Nem mászik,hanem a hátán fekszik és a fejét meg a lábát kinyomja és csinál egy hidat, majd lök egyet magán.El nem tudjátok képzelni, úgy halad mint a villám. Én még nem láttam ilyent.

Bogi!
Van táblicskunk, Humi csinálja. De mostanában Ő is eltünt. Hiába nyaralási szezon van. Bár Ő sem emlékszem,hogy említette volna, hogy nem lesz.

Látom egyre többeteknek jelentkezett a mensi. Nálam még semmi. Nem mindha hiányozna, de Gabi,most fülembe tetted a bogarat. Bár Réka még 6x szopik.

Megyek,mert hív a főnökasszony, etetni kell.Utána meg megnyammogja a barackot.

Puszi:

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Budddha, most láttam, hogy réges rég kérdeztél rólunk egy másik topikban.Jól vagyunk köszike, Sára épp ma 4 hónapos.Egyre ügyibb.Hasra fordul, kiveszi a kezét, emelgeti a fenekét.Apukája már megtanította a szájával trombitálni, azóta lelkesen gyakorolKép
Úgy néz ki, hogy a fejecskéje és az izmocskái is rendbejönnek, csak el ne kiabáljam.Kopp koppKép
állandóan fel akar ülni.Hiába mondom neki, hogy ez még korai.Már most se hallgat rámKép
Remélem ti is jól vagytok, bár rég jártál már erre.
Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Na sziasztok megint!

Egész nap a fiamat szórakoztatjuk, egyáltalán nem akar aludni. Most idehoztam magamhoz, gajdol és les a golyó szemeivel és már többször "kőrbejárta" a franciaágyat.. No mindegy, már kihúzzuk 1/2 8-ig.

Kitty
Próbáltál több típusú almát adni Rékának? Nekünk a Granny Smith zöldalma jött be. Prób ki, finom édes, hátha izlik Rékának is. Ma körtét ettünk, nagyon falta a fiatalember. Remélem nem lesz szorulásaKép Jópofa lehet a háton közlekedő RékaKép Most vizuálisan elképzeltemKép Kép Kép Kis ügyeske! Peti hason kúszik eképpen: térdeit egészen a hasa alá húzza, kezeit a törzse mellé teszi és igy lök egyet magán. Vagy kezei könyékben behajlitva, térdei a hasa alatt, kinyomja magát (büdibogár), talpai a földön és orron csúszva halad előre. Hihetetlen, akkorákat nevetek rajta. Most is ezt csinálja.

Holnap megyünk a Karolina útra, visszarendeltek kontrollra még a 6 hetes vizsgálatkor, 5 hónapos korában. Nos, ez a 2 hét szerintem nem számit, Apa most van szabin, elvisszük.

Nuska
Sára nagyon kis mozgékony leányzó!Kép Hogy próbálja a felülést? Oldalt fekve? Vagy ha fogod a kezecskéjét? Rékababa (Gabié) és Marcipán is olyan ügyesen ülnek, csak ámulok!

Mariann
És izlett a pizza a vendégseregnek?Kép Legközelebb kapsz egy finom és szupergyors spaghettirecipét isKép

A gajdolás átcsapott nyekergésbe. Hiába, igy jár, aki nem alszik. Megyek, játszom vele még egy félórácskát. Sajna ezeket a játékokat a hajam bánjaKép)

Puszi Mindenkinek!

Mirrmurr e-mailjét tudjuk? A listán nincs rajta.

Szilvusék
szilvus

Kitty! nekünk a Golden alma jött be.

Szilvus, igen irtam Orsi szerdán volt 6300g és 65 cm. Most még a védönövel is kedvesen elbeszélgettünk.

Timi! szivesen, ez lemaradt az sms-böl.

Mariann is csinált táblázatot én örülnék ha frissülne (Timi most pont a te számodat kerestem reggel)
Na ma végre vettem rizslisztet nekem is lejár néhány doboz tejcsi amit nem adtam másnak, megfözöm majd ezzel. Remélem szeretni fogja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Én is beszálok az alma témába, nálunk Sára semmilyen zöldalmát nem fogad el.Csak a pirosat.

Szilvus, a gyógytorna során a kezecskéjét fogva kellett ültetgetni, és annyira belejött, hogyha a karunkban van, akkor hasizomból próbál ülni.Nagyon vicces,mert megfogja a kis kezecskéjét, és kinyújtva húzza magát, mintha a kezeibe kapaszkodnaKépNem tudom, jól mondtam-e el.Érted?
Peti édes lehet, ahogy az orrán csúszik
Mi csak a fenék kitolásnál tartunkKép
Na de majd csak belejövünkKép
Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Léna!
Nagyon jó olvasni, amiket Sáráról írtál! Örülök, hogy jól van, és nem semmi, ahogy törpillátok fejlődik!! Mindent korán kezdett csinálni. Már most nem hallgat rád!Kép

Szilvus!
Hát tényleg nagy öröm, hogy előkerültetek, nem lenne baj, ha több ilyen eltűnésetek nem lenne!Kép
Hűsölőpeti nagy arc, látszik, hogy még hűsöltjében is töri valami csínytevésen azt a tündéri buksiját. Kép
Én nem beszélni túl jól magyar...mi is az a 'gajdolás'??? Kép
HasonkúszásKép!! Orra megvan még? Nehogy teljesen elkopjon!

Mariann!
Most te tűntél el, vagy én maradtam le valamiről???

Ágyat mi már rég lejjebb raktuk eggyel, akkor, amikor hason fekve kilógott Marcipán feje az ágyból. Úgy felfelé. Lazán kibámult ránk a felső léc felett, aztán fordult egyet, nálam meg szívinfarktus. Na, akkor leraktuk.

Elkezdtük a gyümölcsöt múlt pénteken. Szombaton pedig befejeztük. Kép Marcipán megnyalta a kanalat, csúnyán nézett, aztán elfordította a fejét, de úgy hogy oda aztán kanál többet nem hatolhatott be. Hát, így jártunk, ő tudja, mit akar... Kép

Kúszás nálunk még nincs, csak pörgés-forgás hasról hátra, hátról hasra, meg körbe, tekereg, mint a kígyó, és bármit megkaparint kis nyújtózkodással, amit kiszemel magának.

Kitty!
Réka édes lehet, ahogy háton fekve takarítja a lakást! Kép

Jövök még, teszek fel képet picit később.

Üdv:
Eszter
budddha

Na, itt van a még hosszúhajú Zenészmarci,a pirosszem-korszakból (Szilvus, látod?! Kép ):
Kép

Eszter
budddha

Sziasztok!

Szilvus!
Csatlakozom Peti cicához. Matyika sem aludt ma csak 1 órácskát 3 részletben. Már nagyon "mérges" voltam rá, mert látszott, hogy teljesen ki van, nagy bőröndöket hord a szeme alatt, de aludni azt azért meégsemKép
No majd holnap.Kép

Budddha!
Nagyon édi a kis zenész. Nem kell nektek babazene meg egyéb. 1 év és cd-t kiadtok?!Kép

Alma: ma én is adtam Matyikának egy fél almát. Nézett rám szegény hogy mit akarok én ezzel, de hát azért csak elnyammogott rajta. csüt.-n megyünk az 5 hós oltásra, igaz már jócskán túlléptük, de hát szabin volt a doki én meg nem akartam máshoz vinni. Aki megkapta már, mi a tapasztalata?

Mariann!
Milyen volt a sziget? Nem jelentkeztél azóta hogy kimentél! Várjuk a beszámolót+ha van képeket. Koncert milyen volt?

No most megyek, csakmég egy képet is kreálok.

Jó éjt mindenkinek!
Ági

Igy kell megtépni a mogyoró bokrot ha piszkál.
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Szilvus, nagyon édi Petibaba a trónján+ ez az orroncsúszás sem semmi! Örülök , hogy jól telt a nyaralás , jó lehetett a mókusra kelni.Kép
Bencének is kedvence az orr és haj. Ha föléhajolok rögtön elkapjaKép
A kiságy szélére ő is imádja felrakni a tappancsát, de csak nem készül magasugrónak.Kép

Tünde, megnéztem 6 nap van a babáink között! Nem csoda, ha hasonló dolgokat csinálnak.Mostanában Nekem sem voltak nyugodt éjszakáim, + a hasizmot mi is edzzük! Nem is értem, hogy bírja egész nap emelgetni a lábát.A torokhangokat Ti nem próbáljátok? Pár napja úgy csinál mintha a torkán akadt volna valami. Először frászt kaptam, de aztán rájöttem, hogy csak játszik.Kép

Réka, gratula a fogacskákhoz, nagyon szép kislányod van!

Eszter, nagyon menő ezzel a szintetizátorral Marci!KépAz pedig csúcs, hogy oda -vissza forog! Bence csak 1szer fordult hasra, de remélem hamarosan már ő is forog.

Timi, 16 hetesen már ilyen kis ügyi? Kép

KItti, a hidban való közlekedés is nagyon tündér lehet!Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ági, nagyon helyes a kis harcias!Kép
Szuri:most is duplát kapnak és az egyik nekünk bepirosodott. Olyan mint 4hósan előtte Sabin csepp. Bence nem lázasodott be, de nagyon nyügi volt egész nap.
Remélem, Ti se lázasodtokKép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, 2 hete nem jártam erre. (már nagyon hiányoztatok ámKép ). Sajnos csak lazán olvastam vissza, majd pótolom!

Andris ma kapott szurit- 3atKép Majd megszakadt a szívem. Most alszizik, mint a bunda.

Ma reggeli ajándék: reggel 7kor kelt a manó. Mióta megszületett, nem aludtam még egybe ennyit. Olyan pihent voltam egész nap!

Eszter! Üdv a topicban! A srácaink egynapon születtekKép Andris kicsit szumósabban néz ki, ő a hurkák számára gyúr, nem a hosszraKép A fiad jóval többnek néz ki, nem babás és VAN HAJA!!! Már mi is növesztjük ezerrel, csak még nem nagyon látszikKép

Mostanában börrög, köpködi a nyálát és a lábujját falatozza ezerrelKép És nagyon sokat mosolyog!!!

Megyek, vasalok egy adagot, holnap jövök, és vissza is olvasok.

Jó éjt!

Móki
móki

Ági! Orsinak semmi baja nem lett a szuritól, enyhe höemlekedés volt csak de azért kapott kúpot mert fájdalomcsillapitó hatású is.

Móki! Reméljük megtartja Andriska ezt a jó szokást!Kép

Eszti! Szupi ez a szinti!!

Nem tudjátok ha fagyitejből fözök tejberizst és nem eszi meg mindet v. kihül nagyon mire odajutunk hogy együnk azt sem lehet megmelegiteni? mert ugy tudtam a fagyitejet csak 1x szabad.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megint énKép nagyjából sikerült visszaolvasnom, de két hét azért 2 hét, phű....Kép

Megnéztem a képeket, MINDET! Nem semmi egy csibész társaság!

Andris ma reggelre visszalázasodottKép, kúp be, bőséges reggeli és alvás megint.

Humi, nagyon ari Kristóf, ahogy nyomja befelé a kaját. Szerintem a menszesz is sokat változtathat a mennyiségen és minőségen is. Nem tapasztalatból tudom, de sokan panaszkodtak erre. A fő, hogy a hozzátápit elfogadja. sőtKép
Milyen képet küldenek neked a lányok? Nehogy lemaradjak valamirőlKép

Ági, nem lennék a mogyoróbokor helyében, ha Matyika haragszikKép

Szilvus! Micsoda bendője van Petinek! Tündéri a sapi a hűsölő manón! nagyon kiegyensúlyozott babónak tűnik. Hát igen! Férfi - teli has, és máris kerek a világ.

Gabi! El sem hiszem, hogy egy napon születtek a gyerkőceink. Réka már kész nagylány!

Barbi, a furi hangok nálunk is először ijedtséget hoztak, sőt, még grimaszolt is hozzá a kispasi. utána jót kacagott, és gyakorolja megintKép

Léna, nagyon gyönyörő a leányzód! Micsoda nevetés!

A fenékkitolás nálunk megmaradt, bár a legújabb, hogy maga alá húzza a térdeit Andris, könyökre támaszkodik, és vagy kirúgja magát - amolyan hernyózómozgást végezveKép vagy kinyújtja a lábait, pucsít és orron közlekedik pár centit, mint Szilvus Petije.

Kitty, a homeobogyót akkor kezded adni, mikor már az első fogacskák megjelentek?

Kismaszat, nagyon jó a családi kép! A kismanó sem marad le göndör fürtökbenKép Kis kunkor elöl! Nagyon helyes! Andrisnak is dől a nyála, és imád olvasni. Csak úgy falja a betűketKépSzó szerintKép

Mariann, nagyon jó a közös kép Nádjával! De hova tűni el benne ez a sok tejcsi? Kép Andrison a hurkák száma nem csappan, pedig nyúlt. Kép Milyen volt a sziget?

Karmen, szegényem, jól megjárod a védőnőkkel mindigKép Talán már egyre kevesebbet kell talizni, és leépíthető lesz a dolog. De minden tiszteletem a tied, nagyon bírod a strapát a harcban, dokinővel, védőnővel. Kép Ugye te írtál a gyümifagyasztásról? Milyet érdemes és hogyan? Az őszibarackra emlékszem, félben héjastól. A többt megtennéd, hogy leírod röviden? - félszavakból is értekKép, mert nincs erőm visszakeresni a két 2 anyagábólKép előre is köszi.

PTünde, láttam Tomika sztárfotóját a Kismamában! A kis médiasztárKép Az égnek dobott lábak nálunk is teret hódítanak, és a lábujj markolászása, szájba tömködéseKép

Tegnap rákérdeztem az ivólevekre, mert az őszilét nagyon fogom sajnálni, ha nem lesz friss, s a dokinő azt mondta, hogy ha van bőven tejcsi, ezt az egy hónapot még várjuk ki. na jó. (azért belém bújt a kisördög, és amikor dinnyézetem, a levébe dugtam az ujjam, s Andris leszopogatta. És ízlett neki. Szóval ismerkedünk az ízekkel, csak ksi mennyiségbenKép

Eszter, a nyakláncot hol vetted Marcipánnak? Egy ilyenre én is vevő lennékKép

Ed, micsoda nyár! nem csoda, ha Kincső nem bír egy helyben lenni sokáigKép Milyen volt Kapolcs?
Mi is terveztük, hogy megyünk, de nem jutottunk el.

Hú, jut eszembe :az Anna-bál nagyon klassz volt, bár én fél 3kor leléptem - a gyermek 3kor kelt enni - micsoda időzítésKép Teszek majd fel képet az új ruckóban (hát én is kiakaszthattam volna a nyakamba, hogy szoptatokKép ).

Hé, már minden kis csibésznek van haja, csak Andrisnak van nyári frizurája? (ami még gyári készítésűKép )

Megyek, vasalok még a tegnapibólKép
Szép napot mindenkinek!

Móki
móki

Móki! Én mindig azt fagyasztok aminek éppen szezonja van, igy eddig sárgabarack, öszi és meggy lett eltéve. Megmosom, félbevágom a barackokat és én 2-4 fél darabot tettem egy fóliába. Meggyet azt mondják hogy le kellett volna huznom most a héját, mondjuk én nem értem ha turmixolom ugyis akkor sem eheti meg?
Volt amit eleve turmixolva fagyasztottam, öszi-alma pépet mert a turmix nem vitte a kis mennyiséget igy 1-1 szemet kellett beletenni, az meg nekünk több étkezésre elég, igy azt pl. eleve készen tettem el. Meg csináltam pépekböl kis jégkockákat is, amikor fözöm a tejberizst pl. akkor tudom azzal is izesiteni.
Nekem ezek jutottam eszembe, lehet másoknak is van jobb tippje is.
ja volt pl. olyan sárgabarack ami nem volt igazán édes azt beföttnek tettem el, a cukrot átveszi az ize majd kicsit, a levét meg nem adom Orsinak a cukor miatt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dícséreteket a szintetis képhez. Sajna, lehet, hogy Marcipán zenei pályafutása itt derékba is tört, ugyanis kölcsönszinti volt, és vissza kellett adnunk.Kép

Nálatok mi a helyzet, mert Marcipán igencsak nyüglődik ma. Időjárás? Fogacska? Vagy belőlem van elege?? Nemtom. Kép

Móki!
A kisördög bennem is lakozik, mert ma Marci szájába pakoltam egy kiskanálnyi sárgalépa-alma pürét. Volt fintor, hidegrázás, meg minden, ami ilyenkor illik. Kép
Én a láncot a kozmikusomon keresztül vettem, ő ajánlotta, van egy 11 hónapos kisfia, s nekik nagyon bejött. Nem emlékszem pontosan, talán 5000 forint volt, ha érdekel, megkérdezem tőle.

Jövök még később, csak közben felébredt Marcipán, s engem követel.

folyt. köv.

Eszter
budddha

Még gyorsan egy mai kép az új szerzeményben.Imádja Marcipán!!!Kép
Kép

Eszter
budddha

Sziasztok!

Karmen!
Ma vettem Golden almát Rékának, hozzáturmixoltam egy barit, 1 dl-t be is tolt belőle. Látszott,hogy ízlik Neki. Hogy a kakival mi lesz, majd meglátjuk.
Szerintem, ha az anyatejes tejbepapi addigra kihűl,mire oda juttok,hogy eszi Orsi, meg lehet melegíteni. Szerintem csak hűtőbe visszatenni és újramelegíteni nem ajánlott.
A mélyhűtőm megint televan tejjel, sőt még minden reggel teszek is el 150 ml-t, nem tudom,hogy elfogy-e. Majd talán ha főzelékezünk.

Szilvus!
Hogy néz ki az az alma amit Te adsz Petinek? Ill. most olvasom, hogy zöld, de azon kívül? azt is megpróbálnánk.

Móki!
Andrisnak jobbulást!!!!

Én úgy gondolom, hogy akkor kell adni a homeobogyót, amikor még csak küszködik a baba, dudorodik az ínyecske, ömlik a nyál, stb. Egyenlőre én még csak megvettem, mert a fogacskák még a holdban vannak.

Én is fagyasztgatok, egyenlőre őszibarackot tettem el, úgy ahogy Karmentől hallottam, fóliába kis adagokat, aztán egy dobozba az egészet. Én lehúzkodtam a héját. Nemrég meglestem őket a fagyasztóban, szép sárgák, nem is barnultak meg.
A meggyről már lemaradtam, majd veszek télen fagyasztott meggyet, gondolom az is jó.(Persze jobb lett volna, ha én teszem el.)
A többi gyümölcsöt meg majd bébiételben esszük télen,(Hadd éljenek meg valamiből szegény bébiételgyárak is. Kép ) Bár télen is lesz alma, banán, körte,narancs. Addigra már talán azokat is ehetik a babák.

Eszter!
Réka már napok óta nyügibb, mint szokott lenni. Alig alszik napközben, és kézbe kéretőzne mindig. Valami lehet a levegőben.
Ez valami bébikomp, amiben Marcipán ücsörög? Még nem is láttam ilyent.

Ági!
Matyika látom nagy beleéléssel kopasztja a mogyoróbokrot. A hajat is így szokta?

Egy kép a lányról. Nemsokára gépidőt kell Tőle kérnem, úgy imádja a klaviatúrát.

Kép
Kitty
kitty123

Kitty! azt mondod szopi után evett meg ennyi pépeset? mert mondtad majd ugy akarod te is adni, hát Orsinak akkora étvágya azért nincs. Én is csak abbol fagyasztok amit késöbb nem lehet kapni, a friss csak jobb mindig. Vagy amiböl kimarad még több adag, igy volt az almával. De többet almát tuti nem turmixolok, nem tett jót a késének.
Én már ritkán teszek el másfél decit tejcsit mert ebben a melegben állmában felsir, ha meg már ugyis felkelek hozzá akkor meg is etetem, hát akkora étvágya van olyankor hogy na. Fel sem ébredKép Most pont gondban vagyok mert a másfél decis adag nekünk sok nagyon, és még a deciset se tudom megeszi-e majd egy adagnak. SZoval valszeg lassan osztogatni kell megint ha lejárat közeledik.

Eszti! tényleg milyen játék ez?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Kép
Hát ez egy bébikomp - vagy bébikompót? - csak ilyen aranyos-érdekes. Állítólag lehet kapni méregdrágán, de én a neten lőttem, viszonylag olcsón. Szóval mázli volt, mert ráadásul nem is használták. Kép
És Marci szószerint majd' elrepült a boldogságtól, amikor először beleültettük. Kép
Teszek fel egy másik Kompótosmarcit, hátha azon jobban látszik, hogy miszöszben ücsörög.

Kitty!
Réka félelmetesen tudományos a képen! Úgy tűnik, lenyúlta tőled a gépet. Kép

Karmen!
Köszi a fagyi-gyümi ötleteket, Marcipán nevében is!

Ági!
Mogyoróbokorzúzó Matyikád nagyon aranyos!! És ügyesen üldögél!Kép

Üdv:
Eszter
budddha

íme:

Kép
budddha

Karmen!

Igen szopi után ette meg az 1deci pépeset, de kb.másfél órával. Megpróbáltam, szopi után semmit nem kér. Így aztán,hogy szopi ne maradjon ki, közte adom, és megszoptatom,amikor pépes nélkül kellene ennie. Símán elfogadja a cicit. Így aztán egyel többször eszünk.

Az almát csak akkor turmixolom,ha mellé barackot is teszek, és mivel az jó leves,símán elviszi a merülőmixer. Csak az almával szenvedne, így aztán úgy szórom bele,hogy vegyesen a két gyümit.

Éjjel Réka is felsír, hogy éhes-e vagy nem nem tudom, de én is megetetem. Cicin hamarabb visszaalszik, mindha ringatnám.(És nekem is kényelmesebb, csak mellém teszem, rámcsatlakozik, ha végez le, közben meg szunyálok)

Eszter!
Aha, így már ismerős, azt hittem valami álványos ülőke! Elhiszem,hogy tetszik Marcipánnak.

Kitty
kitty123

Kitty! szép étvágya van akkor is, ügyes baba!

Igen, nekem is ezért kellett az almát öszivel készitenem.

Eszti,Móki! Hát nem hiszem olyan nagy dolgokat irtam volna a fagyigyümölcsökröl de ha tényleg picit is segitettem akkor szivesen.
Én késöbb amugy fagyitejböl tejturmixot is akarok csinálni, abba is gyümiket teszek majd. Már ha akkor már nem szopizna. Jó lenne ezt 1 éves kora után Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

ja és kár ezt nem látjátok nézi magát az ölemben a monitoron és közben örömködik, kurjongatKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Csak röviden jövök, mert nagyon zajlik az élet: hétfőn az apukám elesett és eltörte a térdét. Meg kellett műteni. Nagyon izgultunk az altatás miatt, mert korábban már nagyon nagy gond volt emiatt. Szerencsére sikerült a műtét, de több hét, mire rendbejön. Ráadásul ő kisérte volna vissza a húgim kislányát Londonba 20-án. Így most Anyu megy helyette (nem kis utánajárásba és pénzbe került elintézni).
Így most a Krisztina nálunk alszik.Ráadásul tegnap a kutyánknak is valami baja volt, azon is idegeskedtünk. Szerencsére most semmi baja, vsz. megint békával találkozhatott.
Még jó, hogy Tomikával minden rendben van. Ma mértük: 1 hét alatt 300 grammot hízott.
Ma voltunk a kis barátnőjénél (egy napon születtek), már kezdik egymást észrevenni.
Itthon meg a Krisztina a nagy kedvenc. Bármit mond, vagy csak rámosolyog Tomikára, mindjárt hangosan nevet. Nagyon aranyosak együtt.
Tomika most kezdett el igazán hasra fordulni (eddig csak ritkán csinálta), és szépen emelni a fejét. Nagyon ügyes. Néha vissza is tud fordulni hátra (inkább gurul).

Fölébredt....
Tünde
ptünde

Sziasztok!

Megvagyok ám, csak időm nem volt semmire. Olvasgattam csak írni nem volt időm.

Bogi,
Persze, hogy van táblázatunk. Mindjárt fel is teszek egyet.

Móki,
Arcképek kellenének a babócákról. Gondoltam csinálok egy "baba-arcképcsarnok" jellegű táblicskut is a meglévő táblázat mellé. Eddig viszont csak Gabi és Szilvus küldött képet Kép így ennek még nem álltam neki.

Karmen,
Nagyon jók a képek rólatok. Orsi egy kis tünemény! Kép Nekünk tele Avent zacsijaink vannak fagyitejként, ami olyan 200-250 ml-t jelent. Ennyi pedig nem kell egy evésre. Én azt csinálom, hogy beteszem a zacsit egy befőttesüveg forróvízbe és nagyon hamar kiolvad belőle egy kevés, azt leöntöm róla, a többi ami nem olvadt ki az meg megy vissza a fagyasztóba. Így többszörre használom el egy zacsi tartalmát.

Kitty,
Kösz, hogy hiányoltál! Kép Vérbeli számítástechnikusként püföli Réka a billentyűzetet. Jó korán kezdi a szakmát. Kép Kép

Léna,
Olyan jó, hogy rendeződni látszanak Sára problémái, és ráadásul ilyen ügyi is mindehhez. Gratula neki, na és persze nektek is! Kép

Mariann,
Milyen volt a Szigeten?

Egy kis helyzetjelentés rólunk:
Krizsó most 3 hónap + 11 napos. Végre megindult a súlya is felfelé ami előtte csaknem 1 hónapig stagnált. Jól ránk ijesztett a kis kópé. Aztán az elmúlt 5 napban napi 80 dekákat hízott. Szerintem így hozza be a lemaradást. Persze aggodalomra nincs okunk, mert így is már 5,9 kg a kis kópé. Végre a tejcsi gondok rendeződni látszanak. Így már nem adok neki pótlást, még gyümit sem. Mióta minden este kifejem a maradékot, no meg mióta vége a menszinek, azóta helyreállt a tejtermelés. KOPP-KOPP-KOPP!!! Remélem nem ismétlődik meg mégegyszer ez a tejcsi-mélyrepülés. Így utólag bevallva nem hittem volna, hogy sikerül helyrehozni a tejcsit, de úgy látszik vannak még csodák. Kép
Mozgásilag nálunk még semmi jelentős lépés nem történt. Krizsó még nem forog, "csak" ott tart, hogy azt játsza hason, hogy a kezeit, lábait jól felemeli és hintázik a pocakján. Nagyon jópofi. A fellógatott játékokat ütögeti, de még nem nagyon fogja meg. Viszont mindenáron állni akar. Ha leér valahol a lába, már nyomja is fel magát, amit persze nem hagyunk neki (gonosz szülőkKép). Már lehet vele "bújocskázni", amire hangosan, gurgulázva kacag. Olyankor megtudnám zabálni. Kép Azért egy kicsit aggódom: nem kellene már megfognia a csörgőket? Ez mikor várható? No meg persze még mindig nem igazán köti le magát játékkal, max. 5 percet ha eljátszik valamivel.

Igyekszem nem eltünni mostanában.
Puszi:
Humi
humi

Kép
humi

Sziasztok,

Én is olvasgattam, csak írni nem volt időm. Mára sikerült kipihennem a múlt hetetKép

Sziget jó volt, bár nem sokat voltam kint. Este 1/2 9 felé értem ki, megnéztem a koncertet, ami érdekelt és 1-kor már otthon voltam.

Szombaton esküvőn voltunk, Nádja nagyon jól viselkedett. Este 8 felé, a vacsora után hoztuk csak haza. Apukája megfürdette én megetettem, aztán leléptem, és apáját boldogította. Hajnali kettőig bírtam a mulatozást, 3-ra értem haza. Persze 3/4 6-kor kelt (nem szokott ilyen korán). Utána felébredt 3/4 8-kor és 3/4 10-kor is. Sosoem csinál ilyet. Általában alszik olyan 1/2 10-től 1/2 7-ig vagy 1/2 8-ig. Vasárnap meg idejött a rokonok jórésze felélni a maradékot.
Ja, meg az esküvő előtti gyülekező is nálunk volt, mert az unokatesóm azt szerette volna, ha Piliscsabán van az esküvője, és ők meg Bp-en laktak. Németországból is itt volt a két unokatesom egyik családostul másik meg pasijával. Szóval zajlott az élet egész múlt héten. Szerencsére anyu szabin van ezen a héten, így tegnap meg ma reggel is lepasszoltam szopi után és aludtam majdnem délig.

Újabban Nádja egymásba kapaszkodik a két kezével, és aztán az egyikkel tólja be a másikat a szájába. textilpelenkát is cibálja, sőt a hajunkat is megmarkolja már. Járókát is beüzemeltük, remekül ki lehet tenni benne a kertbe. Hálós járókánk van, a tetejére is kerül egy szúnyogháló, az aljára pedig a játszószőnyeg. Tegnap 1 órán keresztül remekül elvolt benne.

KépKépKépTáblázatKépKépKép
Újonnan csatlakozottak figyelem, következő adatokat kérem:

Nick név
Teljes név
Cím
Telefonszám mobil
Telefonszám vezetékes
Email
Win MSN messenger
Névnap
Babanetes baba - neve
- szülinapja
Testvérek neve és szülinapja

Képet is lehet küldeni a mamáknak!!!

Ha kibővült és elkészült a táblázat küldöm ismét mindenkinek.

Mit szólnátok egy Margit-szigethez valamikor???

TündeKép
Jobbulást apukádnak!

MókiKép
A tejcsi a feneketlen bendőbe tűnikKép Azért vannak ám hurkáink, meg elég hosszú is.

A kép az esküvőn készült, de keresztelőn is ebben a szerkóban volt
Kép

Lefoglaltam a nyaralásunkat is, augusztus 29-től szeptember 1-ig. Édeskettesben NádjávalKép Már várom.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

TMariann, Humi, de jó, hogy ti is megkerültetek.

Humi, küldök Sáráról képet a méledre.
Tmariann, a taliban mi már a múltkor is benne voltunk Most isKép

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Tegnap voltunk fél évesek Kép Hogy repül az idő.
Lili is szépen fejlődik, most 6,61 kg, és 72 cm.
Villám gyorsan fodulunk hasra, ma reggel kétszer visszafordult, de a hátán nem tetszik neki annyira Kép
Mostanában olyan 7 körül már elfárad, úgyhogy nehezen bírjuk ki 8-ig, a fürdetésig. Azért nem akarom korábban, mert ha korábban eszik, akkor korábban is ébred hajnalban. Most próbálom leszoktatni a 4 órai felkelésről, nem adok neki enni, csak a cumit dugom a szájába, így visszaalszik, és olyan 6 körül ébred újra, akkor már megetetem.
A hajnali kaják a legmacerásabbak, mert attól félek, hogy amit elkészítek tápszert este, és beleteszem a cumisüveg melegítőbe, ami jó hőn tartja reggelig, hogy addira megsavanyodik. Mindig megkóstolom, még nem volt gond, de azért mindig félek tőle. Az meg elég macera, ha reggel felébred, és éhes, akkor még a tápszert kevergetni, lehűteni, min. 10 perc.

Mariann!
Ugye milyen remek találmány a járóka? Lili is már 3 hónapos kora óta "használja". Szeret benne játszani, meg így mindig körülöttem lehet, és mégsincs kézben. Most sajna kölcsön adtuk, és már nagyon hiányzik.

Humi!
Jó, hogy előkerültél Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Én sem vesztem el, itthon vagyunk.
A múlt héten a sógornőméknél voltunk egy lovas tanyán. Lovagoltam! Életemben először.
Kincső is jól érezte magát, de néha már sok volt neki az a rengeteg ember, aki körülvette. Nézegette a lovakat, kutyákat, macskákat.

Tegnap pedig a szigeten voltunk. Mindenki megcsodálta a leányzót, hogy ilyen pici és már kint van.

Képzeljétek, tegnap hasról hátra fordult. Szóval már mindkét irányba tud forgolódni, de csak ritkán csinálja. 1 hét nyaralás alatt rengeteget fejlődött. Játszik a billentyűzettel, egérrel. Lassan már nem lehet az ölünkben, ha gép elé ülünk. Gagyog, mindenhez hozzászól. Érdekes.

Kóstoltattunk vele (csak nyalogatta) gyümölcsöket(alma, dinnye, szilva) és paradicsomot. Nagyon élvezte, tetszenek neki az ízek. Azt hiszem, ma veszek neki barackot.

Móki, Kapolcs szupi volt, a leányzó azt is élvezte. Bár most látom rajta, hogy kezd fáradni. De még hátra van néhány kirándulás. Majd szeptemberben pihizünk.

A tali jó ötlet, de szerintem mi még 2 hétig nem érünk rá.

Kincső a tanyán:
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Móki
Üdv itthonKép Képet kérünk a hajasbabáról! Nekünk már igen komoly frizuránk van, bár még elbújhatunk Krizsó és Réka mögött. De ha igy halad 2-3 hónap és fésülgethetem végre kedvemreKép

Kitty
A zöldalma amit Petike szeret az a "nagyonzöldalma" az a neve, hogy Granny Smith. Azt hiszem ő az igazi ződalma. Finom édes és lédús, nyammi.

Ági
Te már ülteted Matykót a kocsiban? Láttam, Tündi is Tomikát. Peti 4,5 hónapos, szerintetek mikor kezdjem el felemelni a kocsit? Hátonfekve baromi hamar elunja a csörgők püfölését és mérges, mert a kocsiban nem tud hasrafordulni.

Ed
Vagány egy család vagytok, annyira tecccik!Kép A túrákon háton lévő kengurúban viszitek Kincsit? Túraboltban lehet olyat venni? Tervezem, hogy ősztől nyakunkba vesszük a környező hegyeket és talán abban könnyebb lesz cipelni Őurasága vaskos fenekét...

Eszter (Kis BudddhaKép
Nem tudtam leszedni a piriszemet, túl sötét a kép és igy szürke foltot tesz a program Marci-pain szeme alá...Az meg nem olyan szexi. Jópofa a komp-ótóKép A gajdolás amolyan éneklés-dünnyögés fajta, azaz pontosabban ritmusos zümmögés, naszóval érted, Kazinczy után szabadon erre kreáltuk a gajdolás szót.

Tegnap voltunk csipőszűrésen, visszarendeltek még anno. Minden OK, jó laza baba azt mondta a doktorbácsi. És azt is, hogy igazi férfi, merthogy milyen komoly kis pocakja van... No persze ezek után végignéztem a kb. 120 kilós cuki fiatal doktorbácsin és lelkesen bólogattamKép Kép

Az igaz férfi most itt fexik az ágyon és magyaráz, már megint a hátán mint 1 büdösbogár. A legújabb találmánya, hogy a szájából csöpögő nyálból harsány "krrr-krrr" kiséretében helyre kis nyálbuborákokat fúj. Ja, és hatalmasakat büfizik és utána hangosan nevet. Hát valóban igazi pasi....

Na megyek, tisztába teszem, merthogy büdi is.

Pusz Mindenkinek,

Szilvus és a kis szumós bucifejű Peti

Kép
szilvus

sziasztok,

de jó hogy lassacskán mindenki elQkerül !
Eléggé nyaralós volt a topic az elmúlt két hétben Kép
Mi sajna majd csak szept közepén tudunk elmenni, apa addig dolgozik.
Bence ma megette élete elsQ fél almáját. úgy á lá natur nem tetszett neki, de összekevevertem neki anyatejcivel így olyannyira bejött a dolog, hogy tátogott a kanálnak mint a csuka. Vadisúj fehér bodynkat asszem leselejteztük, ugyanis vadul sikerült idQnként belecsapkodni a kanálba.

Szilvus, nekünk is kell(ene) jövö héten csípQkontrollra menni, szerinted gáz ha csak szept-ben visszük el ? Apa ugyanis Belgiumban bír lenni jövö héten, én meg nem tudom elvinni.

Ed ! Kincsö igazi vagány kiscsaj, gondolom késöbb még azabb lesz Kép

Bogi ! Lili is jó hosszú baba ! Szerintetek igaz az, hogy a babák amekkorák 2 éves korukban (magasak ) annak a duplája lesz a felnöttkori magasságuk ?

Megyek ebédelek valamit amíg hagynakKép Kép

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Farkasbogi, én igazán nem akarok beleszólni, de nekünk anno azt mondta a doki nénink, hogy a tápszert nem lehet melegen tartani, mert elkezdenek szaporodni benne a bacik, egyből le kell hűteni, ahogy nem kell.
Mi pl, úgy csináljuk, hogy külön cumisüvegbe kimérem a tápszert, külön a vizet, és így amikor ébred csak összeöntöm és összerázom.
Nem akarlak beleszólni, meg okoskodni se akartam, ha úgy hangzot, akkor bocs.Csak ahogy olvastalak eszembe jutott, hogy nekünk mit mondtak.
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Szilvus!
Igen üldögél már Matyika, bár még néha van kilengése, de egyre ügyesebb. Nem eröltetem, csak már meguntam hogy folyton sírdogált a babakocsiban ha fekve volt, ezért kipróbáltam és onnantól vigyorog+nézelődik. Ja meg feltámaszkodott a könyökére, így úgy ahogy kilátott, de fárasztó volt neki, úhygogy újra jött a sírás.
Holnap megyünk a dokihoz majd megkérdezem, hogy baj-e. Bár nagyon tartja magát. Szal nem tudom.
Ja-ja még Ed-től kérdezted a túra hátitatyót Petinek. Én a Megatoys-ban láttam anno. Kérdezd meg őket ?-ért adják.

Bogi!
Nekünk nem kell éjszaka tápit adnni, mivel alszik, de nappal én úgy csinálom, hogy reggelente forralok le vizet, zárt edényben tartom napözben hűtőben, és abból csinálom a tápit amit mikróban melegítek a kellő fokra, így ez kb fél perc és készen van. Nincs semmi baja Matyikának tőle. Ez is egy tipp.

Ed!
Semmi gond nincs hogy nem tudtunk találkozni, gonodlom jöttök még majd erre felénk. (ettől nem félek: hogy TI ne jönnétek, ne érts félre minden tiszteletem a tiétek hogy ennyit mentek aprajával!)Kép Matyika is imádja ha egésznap fennforgás van. (egy darabig)

Csípőkontrollra mi is megyünk a jövőhéten. Igaz 4 hónaposan kellett volna de mindig volt más. Meg amikor voltunk az uh-on ott minden rendben volt 2 hónaposan, úgyhogy szerintem nincs változás.
Kismaszat!
Szerintem tuti, hogy nem lesz gond mert szinte mindenkit elküldenek már ortopédiára, szűrés miatt. Menjetek nyugodtan szept.-ben. (igaz nem tőlem kérdezted).

Mit gondoltok Matyika lehet attól pöttyös, hogy én nem hámozom meg az őszibarackot és úgy eszem? Már 1,5 hete olyan mint egy pöttyös labda. Holnap a doki rá sem ismer: pöttyös, ül, 2 foga van...Kép

No megyek küzdök még egy kicsit a porszívóval amíg fel nem ébred.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Humi! kösz a tippet ma föztem is akkor tejberizst neki almával, hü csak ugy falta. De jo hogy mégsem kell a tejcsit elajándékoznom.

Timi! szivesen. Nincs több láttam befejezted azért lett törölve, tudod ez nem a gépen volt.

Hát Orsi semmit nem tud még mindig, de én nem félek, nekem addig kényelmes amig nem mászik.Kép

Bogi! Grat a fél évhez!! Hogy nyult ekkorára ez a lány, jo magas csajszi lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Próbálom folytatni a tegnapit, bár ruhákat kéne pakolnom+teregetni, de nincs kedvem. Tomika most alszik (ma már a második adag!).
Apukám szerencsére jobban van, ma tettek plastik izét a lábára (ez jobb, mint a gipsz, persze fizetni kell érte), és már tud járkálni. Na, persze gyalogtúrára még nem vállalkozik, de járókerettel már kóricál a folyosón.
A kutya teljesen rendbe jött, olyan rossz, mint volt. Most elment a húgom kislánya Anyuékhoz. Nagyon szereti Tomika és Bella kutya is. Olyan aranyos nagylány (13 lesz novemberben). Semmi baj nincs vele. Nagyon szeretem.
Ma Tomika 5-kor ébresztett először (az esti ébredés után)!!! Igaz, egyszer közben fölébredt, de visszaaludt. Én is. Atán fölriadtam, és átmentem hozzá, hogy betakarjam (mivel félálomban is azonnal égnek emeli a lábait, egy tized másodperc alatt lerúgja a takarót). Nem gyújtottam villanyt, csak nagy nehezen vettem ki, hogy 90 fokban elfordult, a feje a kiságy rácsánál volt, a lába pedig derékszögben bahjlítva a kiságy végében. Alig tudtam valahogy betakarni.
Most ha ébren van, és a kiságyban fekszik, az a legújabb szórakozása, hogy rugdossa az ágy végét (ott tömör farostlemez van). Ez zörög, és nagyon tetszik neki. Legalább 5 percig csinálja, utána ezt is megunja, mint minden mást.

Szilvus!
Jó, hogy előkerültetek, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!
Nagyon jópofa Peti!
Mi még nem tettük lejjebb az ágyat, de az anyukám már két hete nyaggat vele. Tomika még nem jött rá, hogy föl tudná magát húzni, pedig már mindig ülne. A kezünkben már ügyesen tartja magát, csak az egyensúllyal van baj. Meg persze állni is akar. Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy ameddig ő akar, állhat.
A kocsit én kb.3-4 hete vettem először feljebb egy fokkal. Akkor úgy meglepődött, hogy még az ordítást is abbahagyta.
Már a majdnem nagyfiús utolsó előtti fokozatra vettem (össz.4 van), és levettem a tálcát egyelőre, mert állandóan belerúgott, és ordított. Tomika még azért nem ül olyan ügyesen, mint Matyika, de így szeret. Persze be is szoktam kötni, így nem vesztem el útközben.

Ed!
Nem semmi, mennyit csavarogtok! Mi mostanában kezdtünk el jobban elmenegetni, de egyelőre csak a közelben (kivéve a mohácsi nyaralást).

Bogi!
Gratula a féléves Lilinek! Nálunk nem jött be a járóka, a mohácsi kirándulás után visszavittük a tárolóba. Mostanában egy plédet szoktam leteríteni, azon valameddig elvan. De tudomásul vettem, hogy Tomika bizony olyan természetű, aki csak társaságban érzi magát jól, de ott is csak úgy, ha valaki vele foglalkozik. Ez nem baj, csak néha fárasztó. Pénteken pl. lángost ebédektünk, mert 5 percre sem lehetett letenni. Abban bízom, hogyha megtanul önállóan ülni, jobban ellesz, mert most is azért akar a kezünkben lenni, hoyg üljön vagy álljon.

Humi!
Keresek majd én is egy képet, és küldök!

Megnéztem a babákat, nagyon aranyosak. Most mennem kell, mert a ruhák még mindig várnak.

További szép szerdát!
Tünde+Tomika
ptünde

Ja, még valami!
Barbic!
omika is szokott fura hangokat hallatni. Pl. elalvás előtt (ez nálunk még mindig csak cicn vagy kézben megy). Onnan tudjuk, hogy mindjárt alszik, hogy a füléhez rakja az egyik karját, és elkezd furcsa hangon "dudálni".

Léna!
Örülök, hogy Sára jól van.

Olyan érdekes, hogy sok dolgot hasonló időben csinálnak a babáink, de néhányt nem. Pl. Tomika most kezdte hasonfekvésben kinyomni magát, amit hason szerető babák, már több hónappal ezelőtt csinálnak.

Humi!
Tomika kb. 3,5 hónapos volt (ha jól emlékszem, amikor megfogta azt, amit a kezébe tettünk.
Fölébredt, ordít, rohanok...

Tünde
ptünde

Sziasztok!

Ma voltunk csípőkontrollon, megint minden a legnagyobb rendbenKép

Humi, Andris a játszószőnyeg feletti lógókat bizony majdnem 4 hónapos volt, mikor markolászni, ütögetni kezdte. (Én is csodálkoztam, hogy még csak most???) Mostanában húzóckodik rajtukKép

Mariann, nagyon csinos a lányzód!!! Gondolom volt is csodálója nem egy a lagzinKép

Jövő héten mi sem leszünk, de nem panaszkodom, mert Kőszegre ruccanunk ki hármasban egy hétre, és már NAGYON várom! De azutáni héten én benne lennék egy taliban! (Humi, ugye Ti is jöttök? Kép Már kevesebbet rí a gyerökKép )

Andrisnak az egyik oltáshely egy picit bekeményedett. Masszírozzam szerintetek, vagy nem kell?

Humi, majd küldöm a képet a manóról!

Az én fiam meg háton nem nagyon szeret lenni, így a babakocsizás is szűk keresztmetszetKép De ma megkérdeztem a dokit, és ő is áldását adta, hogy félig ülőbe tegyem a háttámlát - ahogy kényelmes a babának. Már nézelődne, de vízszintesbe nem lát nagyon semmit.

Ma megvolt az első ismerkedés a szobanövénnyel. Amíg tusoltam, Andris a játszószőnyegen a földön, s addig kepesztett, gurult, míg a feje felett egy soklevelű virág nem csüngött. Akkor gondolom felmérték az erőviszonyokat, megkezdődött az elemek harca, s a kis törpikém került ki győztesen. Jól lekopasztotta a szárról a leveleketKép

Szilvus, jól látom, hogy egy kis tokakezdemény figyel Peti álla alatt?Kép

Ed, van amikor Kincső nem mosolyog? Majd kicsattan a jókedvtől!! Zabálnivaló!

Karmen, a csupamosoly lányod egyszerűen csudaédes!

Megyek, főzök valamit apának.

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

No azért nem mindig mosolyog az én lányom, szokott sírni és hisztizni is. A fotón éppen barackot próbáltam neki adni, persze a szigeten.:
Kép

csípőszűrés: én sem pont 4 hónaposan vittem el. Nem volt gond belőle, megvizsgálták és kész, mehettünk haza.

hordozó: volt egy kengurunk, amit vissza kellett vinni a kikába, mert a csattja állandóan kikapcsolódott, így életveszélyes volt. Helyette kendőt vettünk, bár még nem tudom használni. Háti hordozónk egy ezeréves chicco van, de szerintem még kicsi hozzá.
A túraboltokban lehet kapni többféle modellt, de borsos áron (Deuter, Karrimor, Tatonka, Rp, Vaude,stb..) Ha valakit érdekel, tudok címeket küldeni.

Ülés: Én már régóta ültetem Kincsőt a kocsiban, mert fekve sírt és állandóan próbált ücsörögni. Már egész jól megy neki. Amikor elkezdtem, kérdeztem a dokinőt, azt mondta, lehet, ha támasztva van a háta.

Csavargás: a lakótelep hosszú ideig unalmas. Bár ezen a héten itthon vagyunk, de mégsem teljesen. Holnap lesz egy tanítványom, pénteken a gyedet intézem. Szóval ha itthon vagyunk, akkor sem unatkozok. Ha minden igaz, és apámék nem mondják le megint (az ovónő feleség nem tud pihenni a gyerek mellett.:-(() a tiszai nyaralást, akkor a jövő héten megint nem leszünk.

Nagyon jók a fotók, minden baba olyan aranyos!

Ja, és Kincső is megtalálta a billentyűzetet és az egeret is.

Ha eszembe jut még valami, akkor jövök még.
Jó éjt
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Most jut eszembe a hangokról:
Kincső elalvás előtt olyan hangot ad, mint amikor a macska bagzik. hihihi

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Timi,
Szerintem nincs túl sok jelentősége annak, hogy pontosan mikor viszed csípőszűrésre Bencét. Krizsót például csak 2 hete (3 hónaposan) vittem el, mert most kaptunk csak beutalót a doki nénitől.

Kitty, Szilvus,
Megjöttek a képek. Kép Köszi! Várom a többiektől is és ha több kép lesz akkor megpróbálok alkotni valami jópofa babaképtárat.

Elalvásról,
Ezügyben végképp nem lehet egy szavam sem manókánkra. Olvasva amiket írtok, azthiszem elkényeztet a kisfiam. Kép Krizsó este 7 és 8 között kiköveteli magának a fürdést, aztán szopi és utána alvás. Szó és hang nélkül elalszik a saját szobájában, a saját ágyában. Ha mégis nyüszi van akkor egy kis simogató popsipüfi segít neki elaludni. Reggel 5 - 7 között ébred először. Akkor átviszem hozzánk (eleve úgy ágyazunk, hogy oda van készítve az ágyra az Ő kis takarója). Egy gyors szopi után visszaalszik és már viszem is vissza az ágyába, ahol még 2 - 3 órát alszik. Így 8 - 10 között kell. Na persze nálunk sem volt ez mindig így...

Tünde,
Szerintem ha most ennyire társaság igénylő Tomika, akkor később is az lesz, mert ezt szokta meg. Nálunk is ez van. Minden nap jönnek hozzánk. Ha bejelentkezett vendégeink nincsenek, akkor is itt vannak a nagyfiam osztálytársai és persze mindenki Krizsót dajkálja. Ő sem marad meg a járókában, pedig 2 is van neki. Én elhatároztam, hogy szép fokozatosan megpróbálom rászoktatni, hogy legalább rövidebb időket eljátsszon majd benne, mert különben szeptembertől én fogok kínlódni, hiszen így semmilyen házimunkát nem lehet csinálni. No meg úgy ahogy írod sokszor még enni sem lehet mellette. Remélem sikerülni fog. Majd beszámolok az eredményről. Kép

Tali:
Én is nagyon szeretnék már talizni, de jövő hét pénteken (aug. 20-án) elutazunk 2 hétre Zalakarosra. Így ha azalatt taliztok, akkor sajnos nem tudunk menni. Kép Ha netán csak utána akkor persze ott a helyünk!

Tündi, Móki,
Megnyugtattatok babafejlődés kérdésben. Ezek szerint nem vagyunk lekésve semmiről. Krizsó már régóta kinyomja magát hason fekve (igaz Ő hason alvó baba) és a játékokat is püföli már pár hete, csak meg nem fogja még, de ezek szerint ez így normális.

Szilvus,
Írj még róla, milyen volt Peti baba első nyaralása! Kép

Móki,
Nektek hogy telt a nagymamis hét?

Karmen,
Örülök, hogy bejött a tejkiolvasztó módszer. Kép

Bogi,
Nekünk még az elején mesélt a védőnő arról, hogy mit szabad és mit nem, a tejjel és tápszerrel kapcsolatban és ugyanazt mondta amit Léna írt.

Mariann,
Nagyon csinos Nádja az ünneplő ruhában! Kép

Eszter,
Mik azok a játékok Marcipán új szerzeményén és mi a típusa ennek a bébikompnak? Nagyon tetszik a játék és persze benne Marci is nagyon aranyos! Kép

Holnap viszem Krizsót mindenféle UH-ra és utána Neurológiára. Remélem minden rendben lesz.

Puszi:
Humi
humi

Egy kép arról, hogy "rontják el" Krizsót. Kép
Kép
humi

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! Mariann, milyen elegáns a kisasszony, nagyon tetszik a kalapja, jól áll Neki.

Szilvus!
Petike olyan kis vasgyúró a képen, mindha már 8 kiló lenne.

Ed!
Kincső gyönyörű mosolyogva és morcosan is. Mennyi a súlya, jó húsban van.

Karmen!
Orsit mindig csak nevetni látom. És azok a hatalmas szemek.... A Kárász utcán készült a fotó? Terveztük,hogy a 20.-i hosszú hétvégén lemegyünk Szegedre, de lehet,hogy elmarad, pedig még suli előtt kellene leruccanni. De olyan messze van.

Humi!
Látom Kristóf élvezi a kényeztetést. Ő is milyen kis hurkás.

Tünde!
Jól kijutott a családodnak. Először Anyukád, most meg Aukád. Mihamarabbi felépülést kívánok Neki!
A kutyával mi volt a baj?Valami békát írtál.

Mi megvagyunk, sajna az alma semmilyen típusból nem jön be. 2 napig adtam megint, kaka nincs és nagyon nyügi Réka. Tegnap is sokat fájt a pocija. Egy időre elfelejtjük.
A járókát Réka is útálja, tegnap beüzemeltem, de ahogy beleteszem ordít, és könyörgően néz,hogy vegyem ki.Persze lehet,hogy rosszkor próbálkoztam,amúgy sem volt formában a pocija miatt.
A babakocsizás már nálunk sem olyan idilli, ahogy eddig volt. Réka állandóan gyakorolni akarja benn az Ő speciális közlekedési módját. Szóval megy hátrafelé, és ha már elérkezett a kocsi tetejéig, akkor visít. Erre én is félig felültettem a kocsiban, na így nem tud közlekedni, és még ki is lát. De valahogy mindig lecsúszik, és az nem hiszem,hogy olyan jó a hátának. Ja, és be is kell kötnöm,nehogy kiszálljon, mert meg akar fordulni folyton.

Képzeljétek teljesen naprakész vagyok a mosással, vasalással. A héten nincsenek itthon a nagylányok, így aztán mindent meg tudtam csinálni. Néha elképzelem,hogy mi dolga annak,akinek csak 1 gyereke van. Persze amikor nekem is csak 1 volt, Ő is kitöltötte a napomat.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Tegnap úszni voltunk, nagyon klassz volt! Kép
Most volt az első merülésük a babócáknak. Azt gondoltam, csak zsupsz, lemerítjük a víz alá, aztán, mint aki jól végezte dolgát, hazamegyünk.Kép Hááát, nem egészen így történt! Ki kellet ültetni a medence szélére, megdumálni Marcival, hogy márpedig most merülés következik, aztán 'hoppá' felkiáltással, derűs mosoly kíséretében bele kellett zuttyantani, de úgy, hogy a feje felett legalább 20 centi víz legyen, aztán szépen lassan meg kellett tenni ily' módon 3-4 lépést hátrafelé, húzva a víz alatt, laza, könnyed mozdulattal kiemelni, és tökrendbenvanminden - mosollyal fogadni. RÉMÁLOM!!! Kép
Mosolyogni, miközben majdnem beájultam a félelemtől, úgy tűnt, órákig volt víz alatt ez a drága kicsi Manócska. Remegett kezem, lábam.
És képzeljétek! A többórás víz alatti tartozkodás után Marci mosolyogva dugta ki a fejét!!! Kép Jujjj, naggggyon jó volt látni, ahogy élvezte! Később még két ilyen merülés volt, na, akkor már profibb módjára fullasztottam a gyerekemet. Kép
Tegnap volt az első olyan alkalom, amikor 45 percet élvezkedett a vízben, a zuhanyozást is kimondottan szórakoztatónak találta, s utána a szaunában is virgonckodott, pedig a babák többsége már ott elaludt.
Utaná neki is volt egy majdnem 3 órás szunyája...
Kép

Tünde!
Kutya-béka??? Mi történt? Ez így, ahogy leírtad, elég horrorisztikusnak tűnt. ;)
Fárasztó lehet, hogy Tomika ennyira a kezetekben szeret lenni, de tudod, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ez az idő olyan nagyon rövid, és nemsokára már akkor sem fog az öledbe ülni, ha kéred! Kép Ilyenkor nyújtanám ezeket a perceket!

Humi!
Húúha, Krizsó milyen nagyfiú lett! Édesen kikerekedett! Kép Marcinak szoktuk mondani mikor 'pici' Kép volt, hogy tökjó, hogy növesztettél tokát, legalább van, ami tartsa a fejedet. Kép Nálatok is így van ez?? Kép
Marcipán kompján mindenféle tekerhető, nyúzható, csörgős, sipolós játékok vannak, tényleg szuper. Safety1 a márkája. Azt hiszem a Madrinában, vagy Megatoysban vették az eredeti tulajék. Pihe-puha, kényelmes ülése van, állítható a magassága, össze lehet csukni, fixálhatóak a kerekei. Szóval tutijó! Kép
Ne aggódj a vizsgálatok miatt, ez a Törp tökéletesen rendben van, és gyönyörű!! Kép

Ed!
Pici lányodnak nagyon ízlett a barack, látom! Kép
Mi is sokat megyünk Marcival, szerintem nagyon kell nekik a sok inger. Persze, ha közben a pihenésre is lehetősége van, mert az fontos.

Járóka:
Nekünk az a régi típusú rácsos, négyzetalakú van, és Marcipán kimondottan szereti. No, persze, nem tölt el hosszú órákat benne, de azért jó, mert tud forgolódni, televan játékkal, meg már most próbálkozik a rácsba kapaszkodással.

Mókika!
Egyik oltás nekünk is bekeményedett, s nem masszíroztam, mert fájt neki.Kép És sokáig kemény maradt.Kép Utálom az oltásokat!!!
SzobanövényirtásKép

Szilvus!
Petici változatlanul édes!Kép
Hálás köszi, hogy próbálkoztál a piroszem eltűntetésével.Kép

Ági!
Nem lehet, hogy Pöttyöslabdád a tejet nem bírja????????? Marci akkor pöttyösödött be, amikor sok tejterméket fogyasztottam. Hát, leszoktam róla, pedig imádom.Kép

Most lépek, mert Marcipán felébredt.

Üdv,
Eszter
budddha

Sziasztok!

A légzésfigyelő beriasztott éjjel - na, világcsúcsot futottam a 2 szoba között, pedig valahol tudtam, hogy lemászott a bébi az érzékelőről. Vicces lehettem, ahogy átrohanok, még villanyt is elfelejtettem kapcsolni, s tapogatom az ágyat félig zárt szemekkel, lélegzik-e, de akkor jól megrémültem: HOL A GYEREK????Naná, az ágy legtávolabbi sarkában húzta a lóbőrt, egyik lába kilógott az ágyból. Na, itt az ideje a másik lapocskát is behelyezniKép Épp tegnapelőtt gondoltam rá, hogy nincs is a másik lapra szükség, mert olyan jól beérzékeli az ágyat. Na jó, de a sarkok már messze vannakKép

Eszter, élmény lehetett az úszás - ha nem is volt olyan jó végig-neked:9 meghoztad a kedvem! Ősztől én is rábeszélem apát, hogy vágjunk bele.

Humi, mennyit nőtt Krizsó, mióta utoljára láttam!!

Megyek, szórakoztatomegy kicsit Andrist.

Móki
móki

Kitty! Igen ez a Kárász u-n egy új cuki, isteni a csokifagyja. Na a sütik sem rosszak, szerintem sokkal finomabb mint a Virágban. Hol vannak a nagylányok? Ja és rá sem ismernél az egész belváros gyönyörüen felújitva, növények, házak lefestve,stb. Jó lenne találkozni de gondolom semmire sem lesz idötökKép

Eszti! Orsit párszor próbáltam csak egy pillanatra viz alá meriteni, hü de nem tetszett, igaz szegénykének az orrába is ment a viz, igy többet nem kinzom. De jo hogy Marci igy élvezte!

Tündi! Szegény apukád, mielöbbi gyógyulást! Rémes lehetett, gondolom ez nagyon tud fájni.

Humi! Ugy látom Kristóf élvezi ha kényeztetik!Kép Ha másért nem a fotóért megérteKép

Móki! ezzel vigyázz mert sok növény levele mérgezö és eltettem mindent hogy ne érje el.

Tegnap volt az 5. házassági évfordulónk!!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Gratulálok házassági évfordulótok alkalmából!!!
Gondolom nagyon megváltozhatott Szeged, mióta ott jártunk.(Bár 4 éve voltunk lenn,de szinte semmit sem láttunk belőle, mert Dórika beteg lett, végig hányt, így csak az ápolás maradt meg az egészből) Ha netán lejutunk valamikor szólok, mert azért biztos lesz időnk talizni. Kép

Szegény Réka még mindig sehol a kakival, és csak sír egész nap. Ha a kezemben van akkor is, ha leteszem akkor is. Még megpróbálom amit a masszázson tanultam, hátha segít.

Szilvus!
A múltkor Te írtad ugye,hogy megdöncöltétek Petikét, és tiszta lila lett? Hát most én fogtam Rékát, gondolom erősebben, mint szoktam és az egyik lába tiszta véraláfutásos, meg piros pöttyös lett. Pont jött a védőnő és bizonygattam,hogy biza nem verjük a gyereket. Ő azt mondta,hogy még vékonyabb az érfal, és könnyen megszakadhat. Ezután majd erre is figyelek.

Szaladok, mert már ide gurult a szék alá, és nagyon sír is szegény baba.

Kitty
kitty123

Kitty! az jó lenne! Én tegnap nem adtam pépeset hanem tejberizst evett pici almával erre ma lett is kaka már 2x de ugy hogy folyt ám kifele is. Én is azért nem rostosat adtam mert nehezen kakilt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?