Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sok puszi mindenkinek!
Úgy látszik, hogy ez a szédelgés sokunknál van. Lehet, hogy a hideg bejövetele miatt?
Tegnap"feljebb költözött" a pocaklakóm!
Hát elég érdekes a dolog. Már ülve is van gyomorsavam.
Pusszzz. Chris(23.)
Chris

Sziasztok!

Szerencsére nálunk sem igen fordult még elö, hogy kérdés nélkül fogdosták volna hasam, vagy felhúzták volna a pólóm. Itt inkább a "hogy vagytok" és a "ti még itt?" kérdések a gyakoriak. Elég sokan köszönnek viszont úgy, hogy sziasztok, de már ezt is megszoktam.

Tegnap este nagy dolog történt otthon: a párom és a baba kettesben kommunikáltakKép Még 10-kor mondtam is a páromnak, hogy most indul be a gyerköc, de közölte, hogy csak én mozgatom a hasamKép Aztán reggel bevallotta, hogy amikor elaludtam a combomra (és félig a hasamra) tette a fejét, és úgy nézte a tv-t. Egyszer csak azt érezte, hogy odasimul a baba a feje alá, aztán vagy 10 percig bugyborékolt és rugdosott neki, ö meg próbálta álomba simogatni, nehogy felkeltsenKép Csodálkozott is, hogy nem ébredtem fel rájuk. Ma reggel is teljesen máshogy váltunk el, mint eddig: azt mondta vigyázzak magunkraKép. Valószínüleg most már kezdi elhinni, hogy az a picurka odabenn is kommunikál a külvilággal.

Sziasztok!
Orsi(29dik)
Orsi

Sziasztok !
kismama harisnyával még sajnos nem találkoztam.de a dokim és a védönöm is ajánlotta azokat a nylonharisnyákat amik gumirozottak. van sima is,amit boltokban lehet kapni és olyan is ami gyógyterméknek minösül és gyógyszertárban lehet megvenni. állitólag nagyon jó a visszeres vagy arra hajlamos lábakra.
BMárti!
ilyen bodyt láttam a Megatoysban a kismama fehérneműboltban és a Váci úton a Brendon melletti kismamaboltban is. nem tudom mennyibe kerül.a pólóim nekem is gyűrödnek igy állandóan benyúkálok és próbálom letolni.
az elöbb majdnem kiszédültem én is a székemböl.hidegfronti hatás,a béka feneke alatt van a vérnyomásom.kimentem az utcára pár percre levegözni ez kicsit segitett.ilyenkor még felrakom a lábam a mellettem levö szekrényre pár percre hogy minél magasabban legyen és ez is segit.
Chris!
a gyomorégésre rágcsálj kekszet vagy olajos magvakat.ezek felszívják.vagy a Talcid nevezetű gyógyszert amit mi kismamák is szedhetünk. egy pohár meleg tej is nyugtat. sajna én már 2 hete félig ülve alszom a sav miatt.
Orsi !
annyire meghatódom az ilyen sorokon mindig könnybe lábad a szemem.
ezek nagyon fontos élmények.az én párom is szokott beszélgetni Kisbencével.hát néha csak pislogok...
Kisbence
Kisbence

Szia BMárti!
Nekem a barátnõm ajánlotta a nagyobb méretû normál harisnyanadrágot, fordítva felvéve. vagyis a dupla csík (a több anyag) legyen elöl. Véágül is nyáron voltam várandós, úgyhogy nem próbáltam, de logikusnak hangzik.
Üdv.
Malacka
Malacka

Hello Lányok!

Most jöttem akórházból és teljesen összetörtem:
36. heti UH - a baba farfekvéses, túl kicsi, kevés a magzatvíz és túl érett a lepény.
Hát csak ennyi. Már gyanús volt amikor az UHs dokinéni konzultált egy másikkal. Visszarendeltek holnapra valami flowmetria vagy mire (lepényi + magzati keringést nézik UH-val.

Valószínüleg most majd minden nap mehetek, mert ha a CTG vagy flowmetria rossz, akkor császárral megindítják a szülést. A mai CTG még jó volt úgyhogy elengedtek.

A leletek alapján azt mondták nem sok esélyem van rá, hogy a baba magától megforduljon, tehát az is császár mellett szól önmagában, hogy a többit ne is említsük. A doki szerint jó lenne ha még egy hetet kibírnánk egyben, hogy a tüdeje elég érett legyen a kinti élethez.

Na ennyi, most asszem megyek haza bőgni.
Adri 36

Sziasztok !

MÁV-os lányok segitsetek. pénteken megyek a terheléses cukorra a kórházba. hol van a labor?még nem voltam ebben a kórházban.
meg kell keresnem elötte a dokimat? beutalókat már adott. akkor nem mondta hogy keressem meg.
vagy csak a kész leletekkel kell majd mennem hozzá? annyit beszélt hogy ezeket elfelejtettem megkérdezni töle.
Kisbence
Kisbence

Kedves kismama társak!

Segítségül mondom, hogy a Kálvin téri Városkapu üzletház kismam boltjában, illetve a New York Kávéház melletti harisnya boltban is láttam olasz, fekete kismama harisnyákat. Árban 1700-2000 között mozognak emlékeim szerint, de mindenhool ugyanaz a márka van.
Egy budai címem is van: a Kosztolányi téren a 7-es busznak a Móricz felé induló oldalán van egy harisnya bolt.
Remélem sokaknak hasznos az info.
magam is egy boldog kismamam vagyok és már a fogantatás előtt si olvastalak benneteket, így majd mindenki sorsát a kezdetektől ismerem.
A kisfiam december végére jelzi a jövetelét.

Boldog várakozást méga nehéz pillanatokban is.

Sziasztok: Zsuzsi
Névtelen

Szia Adri!
Nehogy bőgjél nekem itt, hanem örülj, hogy a vártnál egy kicsit hamarabb találkozol a gyönyörű kisbabátokkal.

1. A baba méretei miatt légyszi ne aggódj. Az UH egy nagy kalap sz.r! Barátnőmet másfél hónapig riogatták, hogy túl kicsi a baba, nem fejlődik rendesen, mesterségesen táplálták a méhlepényt, hogy 2 héttel meghosszabbitsák a terhességet.
A lényeg: a baba nem akarta megvárnia a 2 hetet, és mégiscsak megszületett tökéletes méretekkel egészségesen: 3500gr és 53 cm. Az orvosok meg csak csodálkoztak...
Szóval arra gondolj, hogy igenis a te kisbabád is tuti tökéletes méretekkel rendelkezik!!!!!!

2. A flowmetria miatt se izgulj, az csak jó, hogy megnézik, rendesen működik-e a méhlepény!

3. Ne izgulj, inkább beszéld meg a babucival, hogy még egy hetet bírjon ki a pocakban! Ha meg mégis jönni akar, hát hadd jöjjön, sok szüléstörténetet olvastam az indexes Babavár fórumban, ahol 1 hónappal előbb született kisbaba 10-es Apgart kapott, mert már akkor is tökéletes volt, akkor meg mit csinált volna még egy hónapig ott bent a pocakban, mikor már kész voltKép

Fel a fejjel! SzurkolunkKép

Pusszantás Nyuszimanó
Nyuszimanó19.

Adri, szegénykém!

Ne keseredj el!! Nagyon veled érzünk mindannyian, biztos nem lesz semmi baj. Az orvosok tudják, mit kell tenni, gondold el, hogy milyen jo, hogy egyáltalán észrevették, hogy gond lehet. Ha meg nagy gáz lenne, már császároztak volna. Hiddj magadban, az orvosokban, és a kisbabádban, hogy nem lesz semmi baj. Ne add fel, szakértö kezekben vagytok, és látod, haza is mehettél, bennt sem tartottak. Ne comorkodj!!!

Kisbence!

Labor a 2. emeleten, nekem is meg kellett keresni a dokit, mert akkor irta a beutalot. Ha neked már megírta, szerintem elég, ha utána viszed neki az eredményeket. Ha a dokid is Máv-os, akkor nem kell visszamenned az eredményért, mert a doki megkapja kézhez.

Zsuzsi!

Köszi a tippet, megnézzük. Kép Mikorra vagy kiírva??

Pussz,

NikiKép
Niki

Csak bekukkantottam, mielött még hazajönne a kedvesem, mert akkor ki nem lehet robbantani a gép elöl.
BMárti!
Nekem van kismama harisnyám, még a Babavilág kiállításon vettük. A Kék Golyó utca 22-ben van boltjuk (487-1030), de a Soroksári Megatoysban is lehet kapni a kismama fehérnemüsnél. Elég kényelmes, bár nem olcsó. Mikor 20 hetes terhes voltam, akkor volt az esküvönk, és normál, de jó nagy harisnya volt rajtam, nagyon szorította a hasam.
Adri, fel a fejjel!
Sziasztok: Ágci
Ágci

Szia Adri!
Nagyon-nagyon drukkolok neked!
Biztosan minden rendben lesz, a császár is jó megoldás. A baba is ok.lesz. Beszéld meg vele ezt a fordulásos dolgot, na meg egyeztesd vele még azt az egy hetet.
Sok-sok pussszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Újra itthon! Olyan hamar eltelt a nyaralás, hogy el se hiszem. Tegnap voltunk dokinál, az eredmény: sok magzatvíz, nagy baba, kinyílt külső méhszáj. Kaptam gyógyszert is, mert már rendszeresen vannak görcseim, összehúzódásaimKép Sok pihenést, fekvést is javasoltak, de ezt a 17 hónapos lányom mellett nem igen lehet kivitelezni. Gombóc az UH alapján 2, de inkább 3 héttel nagyobb a tényleges koránál, és még mindig KISLÁNY!!!!

Pocakkal mi van???

Tud esetleg valaki abban segíteni, hogy akkor hogyan számolják a GYED-et, ha már most is GYED-en vagyok? Melyik évi jövedelem alapján? Egyre zavarosabb ez az egész.

Adri: nagyon szurkolok Neked, nem lesz semmi bajKép

Mindenkinek jó pocakosodást!!!

Szilvi (29)
Szilvi

Haliho!

Adri!Szerintem is jo kezekben vagy es jo hogy kiderultek ezek a dolgok.En is szoritok Neked, hogy rendben legyen minden!

Harisnya:Tegnap en is beszereztem egy harisnyat, pamut, labfej nelkuli 4-es es nincs benne gumi.Nagyon klassz es csak 500 Ft volt.

Zafi:Sikerult felhajtanod egy orvost?Jobban vagy mar?

Tiduj(26)
Tiduj

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a kismamaharisnyás és a body-s infókat!

Adri, Szilvi! Szorítok nektek, hogy minden rendben legyen! Vigyázzatok magatokra!

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Adri!
Ne keseredj el, még szülés elott közvetlenül is megfordulhat a babád! Én is izgulok beállt-e az enyém (32. hét kezdodik holnap, akkor megyünk orvoshoz is). Biztosan minden rendben lesz! Kép

Mi jól vagyunk. A baba sokat csuklik, kevesebbet mocorog, este dugdossa a részeit kifelé, már amit tud Kép

Niki!
Ne izgulj a pocak mérete miatt. Engem 6 hónaposnak tippelnek "idegenek", holott 7,5 hónaposak vagyunk. Lehet, hogy úgy fekszik a manó, az a lényeg, hogy az orvos szerint jó ütemben fejlodjön. Hízni meg kint is megtudnak a lányok Kép Kislányod lesz ugye neked is?

Puszilok mindenkit: Niki K.
NK. 31.

Sziasztok!

Adri!
Ne legyél szomorú, és ne bögjél, bár könnyü mondani és nehéz megtenni, tudom. De az UHban azért annyira nem lehet ám bízni, születtek már UH szerint kis babák nagynak számtalanszor. Vagy, ugyan nem ide vág, de azt bizonyítja, hogy az UH nem pontos, születtek már 9 hónapig kislánynak látott magzatok kisfiúként és fordítva, nagyon sokszor! De ha még igaz is amit állítanak és kicsi a baba, akkor is jó kezekben vagy, a baba nem lehet nagyon éretlen, hiszen már a 36. héten vagy. Ha ő úgy dönt, hogy kifejlődött akkor biztosan készen van. Tudom, nem lehet ilyenkor nem aggódni, de próbálj meg megnyugodni és a dolgok pozitiv oldalát nézni: lehet, hogy hamarosan megláthatod a gyönyörü kisbabádat akit oly rég vársz! Nem lesz semmi baj!

Harisnyáról: Itt Szolnokon nem lehet kapni kismama harisnyát, de 310 Ft-ért olyan klassz betétes harisnyát vettem, hogy na! Úgy kell felvenni, hogy elöl legyen a betét, és nagyon kényelmes!

Pusszantás,

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Harisny ügyben csatlakozok Mamcicához. ÉN az anyukámtól kaptam egy ilyen betétes bővebb harisnyát, 220Ft volt. Én meg tudok őrülni attól, hogy felveszek egy méregdrága harisnyát és estére elszakad.
Adri! Nagyon együttérzek veled, biztosan rossz lehet, de kitartás. Ha naponta nézik majd a picit, akkor nem lesz semmi gond, rögötn tudnak cselekedni és tényleg nem engedtek volna haza ha nagy baj lenne, ez nyugtasson.
Szilvi! Te is vigyázz magadra! És természetesen mindenki!

Tikk
Tikk

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy mindenki vígasztal. Téynleg erre vágytam, ezért is írtam le Nektek tegnap minden bánatom.

Nyuszimanó! Hogy lehet mesterségesen táplálni a méhlepényt? Ezt nekem miért nem mondták a kórházban tegnap? Csak azt mondták ha nem jók az eredmények kiveszik és pont.

Tudom, hogy van akinek még megfordul akár szülés elött közvetlenül, de itt sajna nem ez az egyetlen probléma.

Igyekszem valahogy kihúzni még egyben amíg lehet.

Puszi mindenkinek,
Adri 36

SZia Niki !
köszönöm az infot. ma teszteltem magam meddig birom az éhgyomor állapotot.közjegyzönél voltam reggel és 1/2 10 helyett 11-kor kerültem sorra és elkövettem azt a hibát hogy nem reggeliztem elötte.hát kemény volt.10-kor már majd szétrúgta a hasam Kisbence.

Szilvi !
a GYED-es örülethez annyit hogy ha most is GYED-en vagy akkor ugyanezt az összeget fogod kapni a második babával is. nem tudna valaki besegiteni a családban hogy kicsit pihenj amig elmúlnak a görcsök?

Zafi !
mi van veletek? azt olvastam hogy orvost keresel?
ugye nincs semmi baj?

nekem most akkora a pocim hogy állandóan azt kérdezik most fogok szülni? minden kg iderakódott le.hátulról még mindig nem látszik hogy terhes vagyok. a húgomnak a két kislányával nem volt ekkora pocija szülés elött de mindenhova pakolta a kilokat.ez szerintem nagyon alkati kérdés.
láttam olyan kismamát is aki 9 kg-ot hizott a 9 hónap alatt és szülés elött én félidösnek néztem és ahhoz képest 3,5 kg-os fiút szült.
ebben semmi törvényszerüség nincs hogy kinek mekkora a pocakja.

Kedves Adri !
nagyon szurkolok neked én is. feküdj sokat és ne idegeskedj, mnert szerintem ez árt a legtöbbet.
a 36 hét már nagyon szép idő, kedves férjem is 36 hétre született és akkora szép nagy ember lett...
el sem akartam hinni hogy 2kg-val született.
vigyázz magatokra!

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!
Most jelentkeztem be a Kútvölgyibe UH-ra! Kép
Nagyon kíváncsi vagyok!!!!!, MIndenre!!!!!
Hurráááááá!!!!! Kép Kép Kép
Pusszzz. Chris
Chris

Hello!

Megjöttem, a mai flowmetria eredmény jó volt, annyira, hogy nem is kell minden nap mennem, csak minden másnap ellenörzik. Ezt most nagy eredménynek tartom a tegnapiakhoz képest.
Adri 36

Ardi,
nalátod. Ne aggódjál.

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Adri: na ugye! minden rendben lesz!!!

Köszi mindenkinek, igyekszem nem idegesíteni magamat, hogy mi baj lehet, de hát az ember lánya olyan dilis, és mindig a legrosszabbakon jár a fejem.

Kisbence: akkor is ugyanezt az összeget kapom, ha közben kiveszem az összes szabimat + van a TGYÁS is? Merthogy a TB-ben küldözgetnek összevissza, és senki nem tud válaszolniKép Sajna, a családban mindenki dolgozik, apa főleg, hogy amikor megszületik Gombóc itthon tudjon maradni 3 hetet velünk. De ma jobb napom van, anyukám szabin van, vele van Lili és majd csak estefelé megyek érte.

Pocakméret: az enyém óriási, tényleg senki nem hiszi el hogy csak decemberben fogok szülni és hogy nem lesznek ikrek. Lilivel a végén volt ekkora. De tényleg nagyon alkati kérdés, mert a barátnőmön két héttel a szülés előtt sem látszott, hogy terhes és 3800 g lett a babája.

Harisnya: én sem vettem kimondottan kismama harisnyát, hanem jó nagy méretű normált.

Szilvi
Szilvi

Adri!

Naugyehogyugye?? KépKépKép Minden ok, ne izgulj!!

NikiK!

Igen, kisleány a miénk is. Kép

A papáját ma hajnalban ujra felraktam a repcsire, de már lejelentkezett, hogy tul van a mai két repülöuton. Huhhh, nagykö leesett KépKép Vasárnap éjjel jön haza, már tükön ülök!
Olyan jo, hogy itt vagytok nekem, és tudok nektek panaszkodni, meg tudunk együtt örülni mindennek. Ez annyira jo, hogy az ember lánya nincs egyedül egészen. Kép Köszönöm nektek! (ez egy öszinteségi roham volt, de jo ezeket is leírni)Kép

Pussz,

Niki
Niki

Adri!
Én is örülök veled!
Gondoljatok ránk holnap, megyünk orvoshoz. Mindig az a mániám, hogy észervétlenül kinyílik a méhszájam Kép vagy Kép

Niki!
Tök jó, hogy jó a kedved! A vasárnap is mindjárt itt van! Kép

Ha nem tudnék holnap írni: kellemes hétvégét! Sziasztok!
Niki K.
NK.

Sziasztok!

Adri! Kép

Niki K.! Nem nyílik az ki olyan könnyen! Kép

Niki! Már csak 3-at kell aludnod! Kép

Örüljetek velem, és szurkoljatok nekünk a Kútvölgyis UH-hoz! Annyira örülök, hogy elmegyünk! És annyira félek, hogy valami nem lesz rendben.
De ilyenekre nem gondolunk.

Pusszzz. Chris
Chris

Szia Chris!
Mikor mentek? Persze, hogy minden rendben lesz! Kép Eddig is rendben volt.... Kép Rendben is lesz Kép
Niki K.
NK

Kedves Szilvi!
az alábbiak vannak a törvényben:

27) Hogyan számítják ki a GYED alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet, ha az anya a gyermekgondozási segély folyósítása alatt szül?

A táppénzszabályok szerint számítják ki, azaz az igénybejelentést megelőző év jövedelmét veszik alapul. Ha a szülést megelőző évben nem volt 20 munkanapi keresete, akkor az igénybejelentés évében elért jövedelemből számítják ki.

Ha a szülés (igénybejelentés) évében sem volt 20 munkanapi jövedelem, mert pl. táppénzen volt, akkor a szerződése szerinti jövedelmét tekintik alapnak.

szerintem ez alapján egyértelmű hogy mivel nem dolgoztál mert GYED-en voltál így a GYED-et fogják figyelembe venni.mekkora a másik babád?
Kisbence
Kisbence

Szia Niki K.!
Jövõhét kedden, du. Teljesen be vagyok sózva!

Pocaklakó feljebb költözött két napja!
Még elég fura így a "helyzetünk".

Sok Pusszzz! Chris
Chris

Szijasztok!

Képzeljétek meg vagyok fázva :-((( Fogalmam sincs mikor történt, de már régen nem voltam már ennyire náthás. Mostanában mindig melegem van, és biztos egy hideg napon pólóban indultam el és akkorKép
Olyan rossz, már egy 100-as zsepit elhasználtam, meg nem kapok levegöt éjjel. Persze gyógyszert nem merek bevenni. De! Egy pozitivuma azért van! Kipróbáltam a baba porszivós orrszivóját. Tök jó! Ezt használom már minden nap:-))) Mire majd alkalmazni kell a babucinál, már mester leszekKép

Jamina! Tényleg behozta:-))))

Bubumama! Dejó, hogy elökerested, tökéletesen meg vagyok nyugodva, mert nálam a 36.héten a BPD:93mm volt, szóval 37,5 hetesen simán lehet 96mm. A 36cm fejkörfogat pedig ha jól tudom teljesen normális és átlagos érték.

Beja! Szerintem is normális a derékfájás, bár nekem ennyire még nem rossz. Inkább lehajolásnál kattogni szokott:-)))Elég mókás hangja van igy egy-egy mozdulatomnak:-))))))

Niki! Az nem lehet, hogy nött a pocid, csak mivel te minden nap látod, igy nem tünik fel?

Nekem pl. valaki azt mondja, hogy hatalmas a hasam, és szerinte 4kg-os lesz a baba vagy ikrek, utána 5 perc múlva egy másik ember azt mondja, hogy milyen picike a "terhem". Na akkor most hogyisvanez?

Hasnézegetés: vannak olyanok többen is, akik bugyiig(!) levetköztetnek, hogy had nézzék már meg. Jó, nem? Persze nönemüek, még mielött valaki rosszra gondol:-)) Utána fel kell állnom, hogy jobban lássanak, meg jobbról, balról, söt hátulról is meg kell, hogy nézzenek, utána meg kezdödik a hasfogdosás..

Ágci! Az nagyon jó, ha a 40.hét körül nagyobb a BPD mint 90mm.

Adri! Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen! Nekem a dokim régebben azt mondta, hogy a 36.héten akár mehetek szülni is. Gondolom azért, mert ekkor már nem lenne semmi baja a babának, mert elég érett. Ha szükséges beinditani a szülést, a tüdö érlelésére szoktak adni elötte infúziót vagy injekciót. Szóval még ha szülésre is kerülne a sor, akkor is egészséges babád lenne! Azt meg hogy kicsi vagy nagy, pontosan nem lehet meghatározni, UH-val csak körül-belülre lehet megmondani, de hallottam már, hogy egy egész kg-ot tévedett az UH-os orvos a súly becslésekor.
Mindenesetre sokat pihenj most!

Szijasztok, Lara (38.)- 19 nap a kiirásigKép
lara (lara)

Adri! Csatlakozom az elöttem szólóhoz, én is kaptam tüdöérlelö injekciót, és bár voltak légzési nehézségei a Bebének (36. héten született), de az inkább az elhúzódó kitolási szakasz miatt volt. Úgyhogy fel a fejjel, ne aggódj!
Jamina
Jamina

Sziasztok!

Adri!
Ne aggódj! Tényleg úgy kell felfogni a dolgot, hogy hamarabb találkozhatsz a Picivel, ha esetleg megindul a szülés. A dokik amúgy is elõszeretettel ijesztgetik az embert, tapasztalatbol tudom. Bizonyára minden rendben lesz!

Velem minden rendben mostanság. Sajnos meg voltam fázva, lázam is volt. A legnagyobb gondot az jelentette, hogy 2 doki és egy védõnõ a szemicilint javasolta láz esetén, az ügyeletes orvos meg algopyrint irt fel. Sajnos egy algopyrint be is kellett vennem, mert állitólag a lázas állapot rosszabb a babának, mint a gyógyszer. Késõbb az én védõnõm is azt mondta, hogy még jó, hogy nem semicilint vettem be, az nem jó a babának.
A másik gond a gyomorsav. Már napi 1 liter tej sem segit, de gyógyszert nem szeretnék szedni rá.
A pocakom hatalmas, már a zoknihúzás is nehezen megy.A dokim szerint olyan nagy a baba, hogy valószinûleg 1-2 héttel hamarabb találkozhatunk vele. Úgyhogy nagyon boldog vagyok és nagyon türelmetlen.
Mindenkit puszilok, majd jelentkezem!
helga - 34.

k
Névtelen

Sziasztok!

Mosolygos, napos reggel a mai nap. Kép Hétvége jön, ugyhogy szuper. Képzeljétek, mivel keltett ma reggel a Pici Lányom. Arra ébredtem, hogy ütemesen ráng a pocim. Azt hittem, rugdos, de rájöttem, hogy ahhoz ez nagyon szabályos idöközönként történik. Szoval tudatosodott bennem, hogy CSUKLIK!!! KépKépKép Mindíg irigykedtem rátok, mert nekem még sosem csinálta, és vajon milyen érzés lehet? Neki biztos rossz volt, de én jokat vigyorogtam rajta. Meg is írtam SMS-ben Apának, hadd tudjon rola. (Kellett neki elmenni, erröl lemaradt...Kép )

NK, Chris!

Tessék mindkettötöknek megnyugodni, a méhszáj nem nyilik ki könnyen, az uh meg élvezetes lesz!! Kép Képzeljétek, nekem már csak kettöt kell aludni Kép

Lara, lehet, hogy igazad van, és csak nekem nem tünik fel. Ha lenézek, már rég nem látom a cipöm orrát, nagyon nincs viszonyítási alapom. A ruhákon tünt fel, hogy elférek bennük, de elég nagy kertésznacikat vettem, ugyhogy észrevétlenül is nöhet.

Mosolygos hétvégét kivánok Nektek KépKépKép(POCOKKAL MI VAN MÁÁÁÁÁRRR ???? )

Pussz,

Niki
Niki

Sziasztok lányok!

Szégyenlem, hogy tehnap nem tudtam Niki kedves kérdésére válazsolni, de amunkahelyemen most húzom az utolsó napokat.
Szóval nIki kedves én december 29-re vagyok kiírva, így a 28. hetemben járok, nagyon kiegyensúlyozott boldog kis teherrel a pocakomban.( Az én édes kisfiam...)

Adrinak azt mondom, hoyg fel a fejjel és semmi pánik a kisbabája csuda jól fogja tudni, hogy mikor és hogyan bújjon ki és a súlya pedig nem függ össze ennyi idősen az életképességgel.

Az olyan kismamáknak, akik egy izgő-mozgó második vagy harmadik gyermek mellett készülnek az utolsó hetek pihenésére pedig minden tiszteletem és csodálatom!!! Klasszak vagytok kismamák!
Vigyázni a megfázásokra ( mondom én, miután két napja nyalogatom a mézet a torkomra) és az esetleges influenzára! A Penicillin és származékaira pedig nagyon vigyázni, jobb kerülni!

Továbbra is olvaslak benneteket és drukkolok sorban a lista minden kismamatársának!!!!!
Ha valami jó tippem vagy címem lesz azt megírom, de a következő hét szerdájától már nem tudok annyit internetezni otthon, mint a munkahelyemen.

Hurrá, itt a hétvége, pihenjetek és készülődjetek lélekben és a vásárlásokkal is.

Puszi: Zsuzsi(28)
Névtelen

Sziasztok!

Lara, szija!
Köszi a bíztatást a derekammal kapcsolatban, de azóta sajna kiderült, hogy idegbecsípõdés, és elég makacsnak tûnik, mert hétfõ óta rendszeresen járok a gyógytornász lányhoz, de nem igazán javul, változatlanul erõsen sántítok, nem nagyon megy a lépcsõn való felmászás és a reggeli elsõ lábraálláshoz kb. 5 perc kell...
Most már csak abban bízom, hogy nem fog ez végigkísérni a maradék 10 hétben... Kép

Niki K., szija!
Nem vagy egyedül a mániáddal! Már alig várom, hogy jövõ hét csütörtök legyen és a doki megnézze, hogy valóban okés-e még a méhszáj.

sziasztok,
Beja (30 vége)
Beja

Sziasztok!
Itt Szegeden gyönyörü idö van, remélem nálatok is, és marad is a hétvégére!
Kedves Helga!
A gyomorsav nekem is sok kellemetlenséget okoz. Próbálj meg még felkelés elött, az ágyban, egy pár szem kekszet elrágcsálni, napközben is segíthet. Nekem még jó volt a mandula, az ásványvíz is. Ha már nagyon nem bírom, és van idöm (kismama)tornázok egyet, attól szinte teljesen elmúlik egy idöre. A védönö mondta, hogy a gyógyszertárban kapható savmegkötö is jó, Renee vagy vmi ilyesmi a neve, de az nekem már akkor sem segített, mikor csak savproblémáim voltak-terhesség nélkül. De ez biztos egyéni.
Vigyázzatok magatokra és élvezzétek a szép idöt! Kellemes hétvégét mindenkinek: Ágci.
Ágci

Sziasztok!

Tiduj, Kisbence:
nem hagytam annyiban szerdán a dolgot és felmentem a MÁV-ban az ambulanciára, gondoltam valaki csak helyettesíti a Herczeget, mikor az szabin van. Így is volt, 5 perc után sorra is kerültem. Elmondtam a dokinak, hogy szédülök, miket csináltam eddig és semmi hatás. Erre megkérdezte: "maga terhes?" Kép
Aztán vérnyomást mért, vizelet mintát kért, csinált egy UH-t, az megint nagyon vicces volt. Nézelödött egy sort, majd közölte, hogy a baba él! Mondtam neki, még jó!
Aztán annyit tudott javasolni, hogy menjek el a körzetimhez és csináltassak vérképet. Miután aznap reggel voltam terheléses cukron, mondtam neki, hogy talán nem akarom megint levetetni a vérem. Ezzel el is jöttem. Otthon aludtam egy igen jót és mire felébredtem, már jól voltam. Tegnap is egész nap minden OK volt, úgyhogy úgy döntöttem, hogy majd jövö héten konzultálok a Herczeggel, addigra úgyis meglesz a terheléses eredménye.
Azt ne kérdezzétek, ki volt a doki, mert nem mutatkozott be. Fiatal volt, barna hajú, szemüveges.

Beja,
szerintem a gyógytornász lány fog tudni segíteni, a becsipödést biztos ki lehet onnan tornászni! Addig is kitartás!

Szép napot mindenkinek,
Zafi (26-27)
Zafi

Sziasztok lányok!
Ma lettünk 32 hetesek, megyünk orvoshoz du., elotte még a párom diplomaosztója. Kép program hegyek! De legalább nem izgulok annyira mire az orvos elé kerülök.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Niki: mindjárt vasárnap Kép
Vigyázzatok magatokra!
Puszika: Niki K. 32.
Niki K. 32

Hali Pocakosok,
remélem mind jól vagytok. Bogi itt lapul a kezemben, cicizik, én meg benneteket olvaslak, és most irok is. Borzasztóan nagyok az elmaradásaim, erre bizony nem emlékeztem, hogy ennyire nincs idö semmire a babus mellett. Elöre is elnézést mindekitöl, akit valamelyik téma nem érdekel, de most borzasztó hosszu leszek.Alighanem utoljára leszek ebben a topicban, igyekszem minden fontosat leirni, és minden felvetett kérdésre leirni nektek a tapasztalataimat. aztán ezentul csak a babás topicot látogatom. Pocakosan, a munkahelyemen az összes topicot folyamatosan olvastam, itthon a babussal semmire sincs idöm. Azért néha besasolok, hogy kivel mi az ábra. És persze ha valakinek konkrét kérdése van, hát szivesen látom postaládámban. A válaszolás nem lesz gyors, egyenlore az itthoni laptop fityiszt mutat a netre, igy a párom hozza-viszi a babanetet.Cimem: cserii@freemail.hu.
És akkor a sok témakörre az én tapasztalataim az alábbiak:

Babakocsi: Teljesen egyéni, hogy kinek mi a praktikus és hogy mit tud megfizetni. Mi Graco féle Mothercare Monterrey Travel System 4 funkciós mellett döntöttünk. A mélykocsi része nem olyan jó, mint egy hagyományos mélykocsi, a sportkocsi állása nem olyan pillekönnyü, mint egy igazi aprókerekes vékony vászon sportkocsi, a hordozó funkcióban a háttámla nem állitható, és biztos, hogy a Römernek vannak ennél valamivel biztonságosabb töréstesztü autósülései. De ! Nem rendelkezünk rengeteg hellyel, sokat autózunk, az autóban szinte mindig alszik a gyerek, és igy nem kell kikanalazni az ülésböl, ha bemegyünk a belvárosba sétálni, vagy kirándulni van kedvünk, csak kikapcsoljuk a biztonsági övet és a babaülést rákattintjuk a babakocsira és mehet a menet, Bogi észre sem veszi, hogy már nem az autóban van. Ami a mélykocsi funkciót illeti. Néztünk 3 funkcióst rendes nagy mélykocsival, kiemelhetö mózessel. De szerencsére gondolkozni kezdtem, hogy mi meddig jó, és eszembe jutott, hogy a nagyokat 4 hónapig birtam mélykocsiban szivbaj nélkül tologatni, mert attól fogva csak addig voltak veszteg, mig aludtak, különben állandóan a forgolódáson, a felülésen járt az eszük és ennek megfelelöen a testük is. Tehát a mélykocsi 4 hónapra szól, a mózes meg semeddig, mivel már a kórházból is autóval jöttünk haza, ott pedig beköthetö biztonsági ülés kell, tehát 2 hordozó tök felesleges annak aki autót használ, a 4 hónapra pedig felesleges külön mélykocsi. Mig a kényelmes nagy sportkocsiba nagyobbik leánykám még hároméves korában is belekéredzkedett. Tehát ezek voltak a szempontjaink. És most pár szót ejtenék nektek a félelmekröl. A mélykocsi rész valóban nem teljesen vizszintes, és párnázott, a hordozó-autósülés pedig mégugysem vizszintes. De ! A „mélykocsiba” az egészen picit ugyis plédekkel, vagy pólyával felszerelkezve tettem bele, és igy ez a nem t eljesen vizszintes helyzet eltünt, ami pedig a hordozó-biztonsági ülést illeti: NEM szabad teljesen vizszintesben lennie az autóban és nem szabad vizszintesig kipárnázni az ülést ! Nem tudok most itt vektorokat rajzolgatni az eröhatásokról, ami a babát éri egy esetleges ütközés alkalmával, de gondolom el tudjátok képzelni anélkül is, hogy a vizszintesen, menetiránnyal háttal utazó baba egy nagy fékezésnél, ütközésnél teljesen vizszintesen repül elöre mig a vállán áthaladó öv vissza nem rántja. A kissé ülö helyzetben levö baba popójával, az egész hátával belesüpped az ülésbe és sokkal kevésbé direkt a hatás a vállakon. Másrészt, ami tán még fontosabb, azzal, hogy alárakunk plédeket, pelusokat, hogy vizszintesebben feküdjön az ülésben, kiemelkedhet az ülés sikjából, pontosabban nem tünik el olyan jó mélyen az ülés „kagylójában”, ahol védve lenne az oldalirányu ütközéstöl. És azt sem értem, hogyan lehet rendesen 3vagy 4 pontosan bekötni az övet, ha ki van párnázva az ülés? És még egy nagyon fontos dolog – szerintem. Ha bármilyen gondotok van a babussal, üljetek le, és kezdjetek el gondolkozni azon, hogy az a bizonyos dolog hogyan müködik a természetben, vagy a természeti népeknél, bennszülötteknél. Nemrégiben volt egy jó film is erröl a spektrumon, és meggyözött arról, hogy jol gondolom, ha a természetben probálom keresni a megoldást. És hogy ezt miért a gyerekülésnél irom ? Azért, mert csak nálunk, európában hisszük azt ezerrel, hogy a picurkáknak tök vizszintesben kell feküdniük. Az anyaméhben, ahol azért frankón elvoltak 9 hónapig, szó sincs vizszintröl, Az afrikaiak, indonézek pl., hogy most ne soroljak fel minden természeti népet, a babákat függölegesen, ülö helyzetben kötik magukra az anyákk, lóg rajtuk a baba egész nap, mozognak anyjukkal fel-le,ahogy kapálnak, cipekednek, hajolgatnak, stb. EGy csomó mozgásinger éri öket, véletlen sincsenek vizszintesben, csak éjjel mikor anci leteszi öket. Ennek ellenére nincs köztük gerincferdüléses. Vagy a szülés. Ott nem csinálnak ekkora ügyet, mint nálunk, terhesgondozás, terheléses vércukor, gátmetszés. A törzsben élö asszonytársak segitenek, ne kelljen akkorákat emelni és cipelni, és több táplálékhoz juttatják, azon kivül ott vannak vele a szülésnél. És primán megszületnek a babák, gátmetszés nélkül, hiszen mi nök igy vagyunk kitalálva. Persze nem bombázzák öket multivitamin készitményekkel, amitöl 4 és fél kilós babáik lesznek, csak a szokásos természetes táplálkozást folytatják, sok gyümölcs és zöldség, és idönként friss husi. Nem konzerv meg meki. És pár órával szülés után tök oksi minden, Igy voltam én is most Bogival. Ugyan megkinlódtam vele, mert csak nagyon lassan tágultam, és ezért sajnos oxitocint kaptam egyre nagyobb mennyiségben, ami nagyon ellenemre volt, mert én ugy gondoltam, táguljak úgy, ahogy a szervezetem engedi, mit siettetni azt, de sajna nem találsz ma olyan dokit, akinek végtelen a munkaideje, és senki nem akar jószántából esetleg husz orát szülögetni velem. Még ha jó haver is az illeto. Igy hiába probáltam ökelmét lebeszélni az infu-rol. Persze igy is 15 orát szülogettem, aminek egy nagy elonye volt, lejárt a kis fiatal szülészno müszakja, és a tapasztalt madam jött helyette, akivel vállalta a dokim azt, hogy hanyagoljuk a gátmetszést.Igy is történt, szép ovatosan a harmadik tolofájásra kinyomtam az én kis manókámat, nulla gátmetszéssel, igy szinte semmi vérveszteségem sem volt, és délután már ugy ugráltam, hogy ihaj, kutya bajom nem volt, nem beszélve arrol, mikor a többiek varratszedésre mentek, virultam ám...
És nem azért, mert harmadik baba, á dehogy. Mivel tizenkét év telt el az elözö szülésem ota, ez olyan volt mint egy elsö szülés. Azért is tartott ilyen soká. És igenis lehet elsö babákat is metszés nélkül szülni, csakhogy!!!!!!!!!!!Vigyázz, ha nincs gátmetszés, akkor az egész szülésesdit a bába csinálja ám, pajtikám !!!!Dokibá csak áll és nézi, hoppá...KInek is kell akkor fizetni, ha a szülésznéni szül veled? Ö huzigálja a kis és nagyajkakat, és a bört a gáttájékon, nemám dokibá...Na jo, félre a rosszindulattal, ez csak ugy megfordult a fejemben, de annyi mindent olvastam erröl, miota terhes lettem, és elég határozott elképzelésem alakult ki erröl a szakmárol és csak annyival fejezném be, hogy minden tiszteletem azoké a nödokiké, akik meg tudnak maradni ebben a szakmában embernek. És ezt helyettesitse be mindenki a saját tapasztalata szerint. Én mélységesen felháborodtam azon, ahogy pl. cigány asszonyokkal beszélnek egyes orvosok, azon, hogy elöre kijelenti, hogy ennyi, meg ennyi az ára a szülésnek önáluk. A tb által megfinanszirozott korházi ágyon. Az agyam megáll és visszafordul. Ugy hagynám ott secperc alatt, mint a szél, még az ajtót is bevágnám magam mögött. Én Pécsett a klinika igazgatónál szültem az elsö két gyerköcöt, egyetlen vasat nem fizettem a havi látogatásokért, sot még a szülésnél sem, hanem a hathetes kontrollon fizettem ki annyit, amennyit én gondoltam, hogy megdolgozott értem-rajtam, és amennyit meg tudtam neki adni. Én akkor a teljes anyasági segélyt adtam neki, ami viszont akkor jóval többet ért, mint amit ma kapunk. 12 és 14 éve. Szóval annak van igaza szerintem is, aki azt irta feljebb valamikor, hogy mi rontjuk el a dokijainkat. 8 ezer egy vizsgálatért na neeeeeeeee. Abból a pénzböl rengeteg fontos dolgot meg lehet venni a babusnak. Szerintem egy intelligens és rendes orvos, márpedig jobb ilyennél szülni, mint aki elött csak a lóvé lebeg, mint bika elött a vörös posztó, szóval egy ilyen doki úgyis tudja, hogy ha egyszer megfogadta az ember, akkor fizetni fog neki, és ha valakiröl elterjed, hogy jó és rendes doki, úgyis több szülése lesz, még ha esetleg nem is fizet mindenki annyit, mint amennyit önagyfehérsége elképzelne.
Na jó, eldugulok, olvashattatok eleget, gondolom már untok, puszi mindenkinek, bocs a helyesirási hibákért, laptopon nem találok minden betüt, meg félek is, hogy milyen kriksz-kraksz lenne a hosszú ékezetektöl.
Minden jót, többi témakörröl majd legközelebb. MÉg jövök.
Cseri
Ja Kocsis Boglárka, 2OO1. julius 28. 5 óra 5O perc (reggel)
És mindannyiunk nevében köszi BGabinak a szupi táblázatokat
cseri

Sziasztok Lányok!

Ma vagyok utoljára és nem tudom mikor leszek legközelebb a közeletekben, azaz mikor lesz otthon internet. Azt mondják 3-4 hét. Kicsit elkeseredtem, hogy pont a végén nem tudom már az infokat összeszedni, de igérem, ahogy bekötik jövök. Addig mindenkinek nagyon kellemes babavárást. Vigyázzatok magatokra és a picikre is.

Puszil mindenkit

Tikk
Tikk

Szia Cseri!
Örülök, hogy jól vagy! Remélem még hallunk egymásról vagy legalább nem felejted el internetes barátnoidet!
Minden jót amit kívánni lehet 3 gyerkoc mellé. (Lehet, hogy egy negyediket? Kép)
Üdv.: Niki K.
NK:

Tikk, ha tudsz "gyere", én mára búcsúzom....
Puszilok mindenkit: Niki K.
NK

Beja!

A gyogytornász tényleg tud segíteni, egykettöre helyreráz, és nem fog fájni. Megígérem Kép.

Zafi!

Biztos, hogy nem takaríto volt, vagy ilyesmi?? Esetleg ablakpucolo, vagy a portás? Kép Hát mi van itt a Mávban? Csak a KisHerczegh ér valamit? Sajnálom, hogy potyára mentél be, ilyenkor ez annyira nem hiányzik...Kép

NikiK!

Tudom!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Cseri!

Gratula Bogihoz, biztos nagyon édes lehet. Köszi a sok infot, tanulunk belöle. Kép Azért nézz be néha , mert hiányoznál, ha nem írnál.

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Most éppen bejöttem a munkahelyemre, ezért tudok egy kicsit írni.
Mi jól vagyunk, bár picurka nem fordult meg, remélem, még meggondolja magát.
Sok az új (nekem legalábbis), mindenkinek minden jót kívánok!
A célegyenesben lévöknek hajrá, ha tudok, majd jelentkezem otthonról is (csak a gépünk felmondta a szolgálatot).
Üdv mindenkinek!

Eszter (33)
eszter

Sziasztol lanyok!

Folyamatosan olvaslak am benneteket, csak nagyon sok dolgom volt a heten, es raadasul nathabol ki, kohogesbe beKép

Es nem tudom, mit szedjek, mert anyukam szerint nem jo a folyamatos, eros kohoges, amit en is erzek, mert minden alkalommal erosen hasznalnom kell a hasizmomat. Viszont nem tudok, mit szedjek, mert mindenre, ami jo kopteto lenne, ra van irva, hogy az elso harom honapban es az utolso hat hetben nem lehet szedni!!
MA reggel elolvastam az algopyrint is, es meg arrol is letiltanak az utolso hetekben...pedig eddig azt hallottam, azt nyugodtan lehet szedni..

NA mindegy, majd csak elmulik valahogy. Iszom az ALOE-s cuccokat, ami telejsen termeszetes.

Beja!!
Nekem is volt ilyen becsipodesem, es napokig azt hittem, mar qz utolso harmad miatt van. El is voltam szontyolodva rendesen.. Aztan gyanus volt, hogy csak egy pontbol sugaroz ki, es megnezettem magam unokaocsemmel, aki gyogymasszor. 3-szor meggyurt, ami fajdalams volt, de azota kutya bajom, frissebb vagyok, mint valaha. Szerintem egy gyogymasszazs sokkal hatasosabb lehet, mint a gyogytorna, es hamarabb rendbe tesz. Megadjam az unokatesom szamat? Hazhoz is megy, es egy oraert 2.000,- Ft-ot ker kb. De ha beutaltatod magad a Dagalyba, ott dolgozikKép.

Adri!

En annak idejen pont 8 honapra jottem vilagra, 2,5 kiloval, es szuper jol voltam allitolag. Semmi komplikacio! Meg en is eljatszom a gondolattal, hogy jobb lenne, ha a mienk is elobb bujna ki 1-2 hettel. Perzse gondolom, ennek mindenki orulne.

A nagysagrol meg annyit, hogy a szeleszeten a 32. heten 2 kilora saccoltak a kisfiunkat, de a dokim keobb, mikor latta a leletet, azt mondta, hogy az aadatok kozul eggyel ne torodjek soha: a sulybecslessel, mert az nagyon tevedhet, sot, a legtobbszor teljesen elter a valosagtol!! Nem is ertem, mert saccoljak akkor meg, csak a baj van vele, es ugysem hasznal semmit. Erre jo pelda, amit korabban irtatok, hogy egy babat meg bent akartak eroszakkal tartani, merthogy tul kicsi, aztan szerencsere o nem hagyta magat, es neki volt igaza, mert 3,5 kilos volt!!!

Ugyhogy Adri a nagysaggal ne torodj!! Es az is lehet, hogy elszamoltak magukat, ilyenrol is sokat hallani, es lehet, hogy mar elobbre jarsz, mint 36 het!

Chris!

Kivancsi vagyok a jovo keddi eredmenyre.. Ha mar en kihagytamKép. Pedig a Kutvolgyihez tartozom, ott launk 2 percre tole. Majd a kovetkezonel...

Helga!

NEkem a savnal nagyon segit az Antagel. NEm igazan gyogyszer, es egy kis korty is csodakat tesz. Nyugodtan lehet hasznalni terhessegnel.
Erdekes, hogy amikor nem voltam terhes, es ilyen gondom volt, nem segitett, de most, hogy egyertelmuen mechanikai okai vannak, siman rendbe teszi.

Mindenkit puszilok, nehez hetvege all elottem, mert vegig dolgoznom kell, raadasul betegen, de parom sokat segit.

En is csak megerositeni tudom, hogy kapcsolatunk, ami elotte is csodas volt, meg sokkal harmonikusabb lett! Nem ismerek ra draga ferjemre: o jar piacra, mos, tereget, reggelit keszit, stb., pedig elotte inkabb a lustabbak kategoriajaba tartozott, legalabbis hazimunkak tekinteteben. Es sokkal turelmesebb velem is, minden hulyesegemre, meg kitoresemre csak elnezoen mosolyog, es kedvesen probal megnyugtatni. Elotte azert kijott mindkettonk eleg makacs es konok termeszeteKép.
Remelem ez igy is maradKépKépKépKépKép.

Pussz

Vikoca34
Viki

Kedves Babanetes Kismamák!

Követem Tikket. Én is ma dolgoztam utoljárra. Otthon még nincs net, de heteken belül ígérte a Matáv. Ha addig szülök, akkor a párom vagy barátnöm dob majd ide egy hírt. És persze remélem mihamarabb visszacsatlakozom én is, mert nagyon jó volt veletek és iszonyuan fogtok hiányozni amig nem tudok netezni. Azért ha tehetem valahonnan bekukkantok.

Vigyázzatok magatokra, én igyekszem minél tovább magamban tartani a babánkat és barátkozom a császárral a farfekvés miatt is, de azért még bbrrrr...

Sok-sok puszi,
Adri
Adri 36

Sziasztok!

Lassan én is búcsúzom. Ma dolgoztam utoljára, október 1.-töl betegácsiba vonulunk. Tikkhez hasonlóan reménykedek, hogy hamarosan lesz otthon is Internet elérésünk, és fogok tudni jönni babanetezni. Illetve most is van, a telefonos, de az napközben kicsit borsos lenne. Szóval amint lesz kábel-Internetünk jövök újra. Nagyon fogtok hiányozni addig is. Legyetek jók Kép, vigyázzatok nagyon magatokra!

BMárti
BMárti

Szijasztok!

Beja! Becsipödött a derekad? Juuuj, az nem valami kellemes, nekem is volt már ilyen. Nekem elmúlt 1-2 hét alatt, szóval biztos, hogy a maradék 10 hétig azért nem tart ki. A gyógytornásszal meg szerintem pár nap lesz az egész.

Cseri! A Spektrumon azt a filmet én is láttam, amiröl irtál, tényleg nagyon érdekes volt. Köszi a sok tanácsot!

Tikk! Siettesd az internet bekötést otthon!

SZijasztok, Lara(38.) - 18 nap a kiirásig Kép
lara (lara)

Sziasztok!!!

Ezer eve nem jartam erre, mar talan nem is emlekszik ram senki. Aug vege ota nem dolgozom, aztan nyaralni voltunk, most meg ket hetig nem mukodott az internetem.

Gratulalok az idokozben anyukakka valoknak, es persze minden uj kismamanak.

Mi a 37heten vagyunk, es szerencsere minden OK, nem panaszkodhatom.

Legyetek jok
Udv
PK
petrakovacs50

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?