Új privát üzeneted érkezett!

Bea!Norus!Enikő!
Szombat lett a dologból.Kora délután,úgy 3 óra felé viszem a foglalkoztatókat az ovi/ODU felé..
Küldjétek már el légyszi újra a telószámotokat,majd keressük egymást..

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Fogkrém: tegnap megnéztem a gyerek Elmex összetevőit, nincs köztük mentol (csak limonene meg aroma), megnéztem a felnőttét, ott sincs :shock: , pedig az mentolos ízű
egyértelműen, na meg ha mentes lenne, miért csinálnának „mentolmentes” feliratú változatot?

Zozo: a mosó- és mosogatógépből nálunk elég egy bőven, nem is mennek mindennap, de még minden másnap se. Az én időmet a sok apró (2-10 perces) feladat viszi, úgy érzem, meg az állandó pakolás. A gyerek a nő feladata? És ez nálatok is csak akkor derült ki, amikor már megszülettek a lányok, vagy erre számítottál? És mi a férfi feladata vajon apa szerint?

hefe: tulajképp mit kezdtél dolgozni?

szilcsi: na ezt jól látod, az emberek alapvető viselkedése nem változik. Szomorú, amiket írsz, de megértem, hogy nem fogod tudni elviselni ezt hosszú távon. :cry:

szilde: nekünk tuti nem jó a szombat. Írok privit.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
A pasi témához még annyit, hogy ma reggel az RTL Klubban a reggeliben vendég volt a D. Tóth Kriszta.
Neki most 4 éves a kislánya, fél éves volt mikor elkezdett dolgozni.
A lényeg, hogy kérdezték tőle, hogy hogyan bir annyi mindent, munka, család, könyvirás, stb.
És azt mondta, hogy minden "szupernő" mellett kell, hogy legyen egy férfi. Aki segit Neki a KÖZÖS gyerekük nevelésében, és a KÖZÖS háztartásuk vezetésében. :wink:
Hát azt hiszem ennyi a lényeg!!

Bea!
Nagyon édes Levi!
Igy is kell, majd tudjon segiteni a feleségének, 25 év múlva. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zozo: emlékszem régebben, nekem tök carul esett, hogy ha pl a jáccón voltunk, más gyerekek apukája ott volt, besegített a miénk nem.... Olyan volt apánk, mint Colombo felesége :D Csak meséltem róla, de senki se látta :lol:
Mindenhova egyedül mentem a gyerekekkel, és úúútáltam, de elfogadtam hogy ő ilyen volt! Otthon semmit se segített, az agyára mentek a gyerekek (eleinte nem az elején teljesen okés volt, a gyerekek számának növekedésével, egyenes arányban csökkent a lelkesedés :x :evil: )
Most látom és érzem a konrasztot és most tapasztalom meg, mennyivel más az életünk, nemcsak nekem, de a gyerereknek is, amióta Vele együtt vagyunk!!!! Már szinte furcsa, hogy jéééééé. Pl múlt héten mélyhűtőt takarítottam és pakolok ki erre, odajön arrébbküld és folytatta :shock: hogy ez nehéz, meg hajolni kell, és tudja hogy fáj a derekam, majd ő csinálja!
Meg amikor Vius 1,5 órát (nem túlzok télleg annyi volt) ült a vécén -a gyógyszerek miatt állandó székrekedéses a gyerek-, K ott ült végig mellette a kád szélén és beszélgetett vele, várta a termést :D Szal ő meg ilyen :)
Ha főzök odajön kell-e segíteni, felmos,vacsoráztat, Bogival-Marcival tanul, Viussal atomtürelmesen foglalkozik, Zalánt is szó nélkül tisztába teszi pl, este altat, jön velem szülőire/fogadóórára!!!!!!!!!!!!!!!! meg ilyenek :) Hát megzabálom :)
pl 90%-ban ő viszi reggelente Viust az oviba, Vius csak vele hajlandó bevenni a gyógyszereit napközben, éjjel 2kor kel hozzá beadni neki az éjszakai 4. szemet (felváltva kelünk eccer ő, eccer én, de ha én, akkor "karesz hol van"????? :) ) Ilyesmi amiket most leírtam exnél elképzelhetetlen volt!!!!! Viszont azt is tudom, hogy jó ha a férfiak 5%-ka ilyen, mint K....úgyhogy bazi nagy mázlim van gyerekek :D
És veled hgy bánik a férjed? Szeretget, simogat, becézget, ölelget, fontos vagy neki? Vagy te csak a gyerekei anyja vagy??????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zozo: No akkor lehet, hogy fogunk találkozni is! :) Bár nálunk apa bejelentette, hogy Ő viszi-hozza Dorót, de én is szeretném, szóval lehet, hogy majd megegyezünk és felezünk! 2 hét múlva kezdünk!

Bea: Zabálnivaló! Azt a türelmet, ahogy igazgatja a cuccot! :lol: Szerepjáték ezerrel!

Enikő: Apa nálunk is ilyen, mint a "szekunderi" párod! :D Én sejtettem előtte is, hogy ilyen lesz, de várakozáson felül rengeteget törődik a gyerekeivel, sőt... Számunkra most ők ketten a legfontosabbak és ettől a kettőnk kapcsolata is harmónikus! Remélem, így is marad!!! :D

Zsuzsu: Ne hagyd magad, hogy belétek beszéljék, hogy nagyobb a probléma, mint egyszerűen nagyobb mozgásigény! Egyébként mit tudnak csinálni egy hiperaktív gyerekkel? Szegregáltan nevelnék??? Vagy elküldenék máshová? Nem hiszem... Doró is hasonlóan túlmozgásos, a gyógytornász azt mondta, vigyem el spec. tornára, ami az Arany J. Iskolában van, mert szaltózik és egyfolytában mozog! Szóval türelem, és mozogjon minél többet!

Nóra: Én Dorónak azt hiszem Signal gyerekfogkrémet vettem és az is mentolos picit, pedig nem volt ráírva! :shock: A Vademecum talán nem mentolos... de ez csak tipp. Munkáról majd írok emilt.

KépKépKépKép
hefe

Eszti: Ottalvós lesz Doró?

Szilde: A holnap nekem sem a legjobb :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Írtam emilt. :) Igazából nem tudom elképzelni, mit tudnak vele csinálni, hogy aludjon, de ha alszik, akkor ottalvós lesz. Első héten csak délelőtt megyünk, ebéd után jövünk, aztán egész napra otthagyom... aztán meglátjuk.

KépKépKépKép
hefe

Bea! nagyon édes Levi, nálunk is Norbi segit folyton vasalni:)

Nóri! na ezen már én is gondolkoztam, ettöl függetlenül a gyerekek Elmex-et használnak.

na óvonéni utána kérdezett Orsi felméröjének, teljesen összetört lelkileg:) Nekem nem volt meglepő, neki igen, hogy Orsi csak bohockodott, nem csinálta, le-fel ugrált a székbe stb. az egészet csak összecsapta, nem volt hajlando csak bohockodni. Nem tudtak vele mit kezdeni. Én pont ezt magyaráztam neki hogy vele viselkedik egyedül, de velem is már nyüzsig, kész égés pl hivatalba vinni, de étterembe is akkor járunk ha ö mamázik :lol: Szóval eldölt tutira, bár eredményt nem tudunk hogy nem megy Orsi iskolába, nekem lett igazam, még nagyon játékos, fegyelmezetlen, ahogy én állitottam is mindig, de ovonéni eröltette hogy mennyire elörébb van, mennyivel okosabb, bün lenne ha maradna, csak unatkozna az oviban, késöbb meg az iskolában. Ennek ellenére ez a felmérö is tudatta bennünk hogy Orsi nem érett az iskolára, esély meg van rá még 2 év alatt kissé komolyodik. SOsem lesz az a minta gyerek, mert ö eleve ilyen izgága, nem is ezt várom, de azért csak nyugodtabb lesz 2 év mulva, szeretnénk ezt hinni
Orsinak ugye minden napra vannak edzései, van hogy 2 is, egyáltalán nem fárasztja le, még igy is ilyen pörgös. Söt ö akarja ezeket a sportokat csinálni!

Zozo! azt hiszem ide nem irtam,de én bizony gondolkozok most második mosógépen:) már csak 2 okból is. A régi 10 éves, gyönyörüen most de ugye valszeg már nem sokáig fogja birni. A másik hogy a száritom 7kg-os a mosogép meg csak 5kg, emiatt hétvégén most is 6x mostam:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zozo, enyim férj ugyan tudja, hogy hova jár a gyereke, de az tuti, hogyha neki kell(ene) hazahozni, akkor egy nap legalább háromszor kell(ene) rátelcsizni, hogy el ne felejtse. :D

Hefe, nálunk egyszer anyukám hozott Signal gyerekfogkrémet, és az is enyhén mentolos volt, néztem is, mint borjú az újkapura, úgy meglepődtem. (Mondjuk arra rá volt írva, csak nem gondoltam, hogy egy hároméves gyereknek erre van szüksége.)

Na megyek...

Ági és
KépKép
exdeus

A GYES-t ugye visszafelé fizetik? Úgy értem, hogy amit november elején kapok "453 CST 10" kóddal a megjegyzésben, az az október havi gyes?

Zozo: az apukáktól nem várható el olyan tájékozottság, mint az anyukáktól, na de hogy nem tudja, hova járnak oviba a gyerekek, számomra ez a nevetséges kategória :( Te nyilván nem nevetsz ezen annyira persze...

Én is dícsérem egy kicsit akkor apát, mert megérdemli. :D Ő is nagyon sokat segít nekem, Marcsit ő viszi és hozza, sokat foglalkozik velük, a házimunkában is segít, meg mindeben, amire megkérem.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nóra: Ez mindennek a kulcsa: meg kell kérni őket!
Sokszor maguktól eszükbe sem jut mit kéne segíteni, de ha mondom, akkor szó nélkül megteszi....legalábbis enyém :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Detto.
Olvastam is vhol,aztán meg feladva elveimet alkalmazom is,mert a férfiak csak az egyenes beszédből értenek.nem szeretik,ha gondolatolvasónak nézik őket.
Igaz néha kényelmesebb lenne.. :wink: :lol:
Néha olyan érzésem van,hogy távirányítót kellene vennem a kezembe,mert a drága kislánykánk is csak azzal működik.. :roll: :lol:

Norus!Bea!
Akkor szombat kilőve.
Szinte már tényleg egyszerűbb ha elugrotok érte..
Vasárnap,v. jövő hét?
Enikő!Neked?
E.

szilde
Szeged

Nóri! Én szept. kérdeztem a bérfejtömet hogy a szept. csp melyik hónap, azt mondta mindig az akt. hónapot adják, nem utólag. (akkro kellett nyilatkozni tudod a csp-röl)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Barnit a dr Bella Zsolt,műti majd,de csak ha nagyon muszáj,csüt. kell visszamenni kontrollra,akkor nézi majd meg,hogy gyógyultan ,mekkora az orrmandulája..............
Én ha lehetne,szívem szerint elhúznám a műtétet tavaszig,vagy nyárig..............
Azt sem tudom ,egy ilyen műtét mennyibe kerül,valaki tudja?? :roll:

Hefe,hol dolgozol?
Barni a csiga csoportba jár!!!
Nagyon szereti!!

Szilcsi, Zozo,sajnállak nagyon. :cry: :cry:

Enikő,megfogtad az Isten lábát!!!
Vigyázz rá,nagyon örülök neki!!!!

Kép
bibi226

Karmen!
Gyors fordulat...és meglepő..
Mégiscsak te ismered jobban Orsit!
Én csodálkoztam is egy kicsit azon amit legutóbb az óvónéni mondott,mert az értelmi képességek az egy dolog...
a figyelem meg a másik,és legalább olyan fontos...
Hanna is marad még ovis ugyanezért,ill. a keze miatt.
A Difer is kimutatta,hogy a finommotorikája fejlesztésre szorul..
Óvónéni meglepődött.
Mindig azt mondogatták,jó a kézügyessége,de én láttam,hogy csak a rajzban...
Kár,hogy ezen meg kell lepődni...??
:roll:
Azt hinné az ember,hogy ők szakszemmel jobban látják...

Bea!Mucska!

Én ismerek olyan helyet,ahol tényleg hasból ixelgették a fejlődési naplót.Na az annyit is ér.
Én majd megszakadtam,úgy próbáltam felmérni pontosan minden gyereket.Hát vért izzadtam,de csináltam.Néhány tényező meg környezetfüggő is,hogy a gyerek hogy produkál,az becsapós.De muszály leírni amit tapasztal az ember.
Az egész éves teljesítményt kell figyelni,nem csak a pillanatnyit,és még így is lehet tévedés.Pont azért,mert a szülővel felszabadult a gyerek..
Ebből kifolyólag senkinek sem kellene szentírásnak vennie,csak iránymutatásnak,és a szülővel való megbeszélést is figyelembe kell venni.

E.

szilde
Szeged

Norus!
Valamiért nem megy el a mail... :roll:
E.

szilde
Szeged

Üdv.

Norus, igen, a GYES úgy jár, mint a fizetés, tehát utólag. Mondjuk én sosem néztem eddig a közleményt. :)

Kármen, én úgy tudom, hogy utólag jár a GYES! Én a Peti után járó, utolsó részösszeget, tehát a májusi GYES-t jún elején kaptam meg. És most megnéztem, tényleg benne van a közleményben a hónap száma...tehát nem az aktuális hónapot adják, hanem a megelőző havit, a bérszámfejtő ezek szerint nincs a topon. :( A családi pótlékot is utólag folyósítják.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! Még jo hogy akkor utána kérdezett a béres, mert kapásból nem tudta

Szilde! Ovonéni azt nem értette mert ö az egyetlen akinél Orsi nagyon fegyelmezett. Mondtam már neki többször hogy más ovonéniket is kérdezhet, náluk már nem ilyen jó Orsi, ott már sokat bohockodik stb. Szoval ezért lepödött meg, mert neki tényleg semmi gondja Orsival. De nagyon kevés embertöl tart ugy, sajnos tölem sem:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, akkor vak vezetett világtalant. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Karmen: látod, Te ismered legjobban a lányodat!

Bea!
Egyetértek veled, én is megnézetnék minden gyereket a gyógytornásszal még baba korában.

Szilde!

Fejlődési napló: na a miénkbe is voltak olyanok ami nem fedi a valóságot. Pl azt irták egyérteműen a jobb lábán ugrál. Csak ezek szerint még nem látták ugrálni egy lábon..... Tájékoztattak arról, hogy szerintük milyen a gyerek ,én meg összevetettem azzal amit én látok. Szeptemberben azért gondolkodtam, hogy menjen e Anna suliba, mert egy kislány terroriázálta, csúfolta és előtte nem volt hajlandó hangosan verset vagy mesét mondani.Az angol meghozta az önbizalmat, most már nem érdekli, hogy nézik figyelik sokan, ha tudja elmondja. Remélem ez még tovább erősödik benne.
De az óvónő véleménye is nagyon fontos, mert közösségbe ő látja a gyereket és ő tudja hogy is viselkedik, tud e ott pl teljesiteni stb..... Én csak jövőre tudom meg, hogy jól döntök e, hogy elviszem Annát suliba. Mondjuk a mi véleményünk egyezik az óvónővel.
Jó hétvégét Mindenkinek!

Andi

Andi
Kép
mucska

Enikő, látodlátod, amikor D-val voltál együtt, hiába mondta neked bárki, hogy szar az egész, te meggyőzted magad, hogy ő sokat dolgozik, nehéz fizikai munkát végez, jár neki a pihenés, hogy nem segít semmit. Most láthatod a különbséget... :wink:
L is megcsinálja, ha megkérem, de csak bizonyos dolgokat, pl mosogatni szeret, vagy lemegy a boltba. Vigyáz Lalira, már ha itthon van, de hát eleve ez a probléma, hogy ő sosincs itthon. :( Ma is egyedül vagyunk...
Mondjuk mi a szeretgetést, ölelést, maximálisan megkapjuk, tudja, hova jár a gyerek, sőt ha reggel fel tud kelni, elvisz minket kocsival. De ha pl szakad az eső, ahelyett, hogy eljönne értünk délután, inkább ad pénzt taxira... :roll: :oops:
Egyébként párom Zozoéhoz hasonlóan gondolkodik: anyáé a háztartás és a gyerek, apáé a pénz előteremtése... Csak azt felejti el, hogy én is 2 helyen dolgozom, nem "csak" háztartásozom és gyerekezem...

Bea, megzabálom a fiadat!!! Nagyon tüneményes, annyira édes ezen a videón!!! :lol:
Lali felmosni szokott meg söpörni, porszívózni, még brümmög is hozzá, és előszeretettel nyomogatja a morzsaporszívó gombját. :D Port töröl, újabban meg kis műanyag vödrökben "főz" és eteti a plüssállatokat. :shock: :D

Karmen, hogyhogy még két évig nem megy Orsi suliba? :shock: Nem csak egy évet vártok vele? :shock:

Lali ma kapott gombát, picit az ebédhez (kukoricás rizs és majorannás-petrezselymes-gombás csirkemáj volt), remélem, nem fog tőle fájni a hasa, még sosem adtam neki gombát.

Kép
szilcsi

Ilcsi igen ez így van, csak ehhez a Zozo és Ilcsi férj szemlélethez megfelelő feleség kell, aki szintén így gondolja! És ezzel a szemlélettel nincs is semmi baj (amúgy én ezt a személetet jobban pártolom egyébként :oops: ), csak akkor olyan társat kell találni mindehhez aki ebben partner, avagy nem karrierista, hanem inkább családanya típusú anyukát kell vadásznia a pasinak!

Megjegyzem, nekem a karrierista nőkkel sincs semmi bajom és a családanya tipusúakkal sem. Mindkettőnek van jó és rossz oldala, szép és kevésbé szép részei, ezzel nincsen semmi baj. Egy a lényeg, hogy a felek legyenek partnerek ebben avagy ha a nő a karrierista akkor a férj ne legyen az, vagy fordítva! Nekem van az ismerettségi körömben olyan család, ahol apuka van otthon gyesen a gyerekkel, mert anyuka sokkal jobban keres. Ezzel sincs semmi gond csak egészítsék ki egymást! :wink:

Hja és utólag vagyok én is ilyen okos ám :lol: A tapasztalat kéremszépen a tapasztalat :lol:

És ha nagyon akarja az ember lánya, akkor a kettő (karrier/munka és család) is szépen összeegyeztethető de sztem ehhez is megfelelő férj kell. Pl ex-nél fel sem merült, hogy elmehetnék dolgozni, mert ő alkalmatlan a gyerekek ellátására. Most viszont simán rábízhatom MINDET K-ra és támogat nagyon a munkában is, meg mindenben! Úgyhogy nem vagyok becarva attól, hogy mi lesz :D

Igazából nem tudom mit tennék a helyedben, de a gyerekeimet, biztos, hogy nem áldoznám fel a karrierem oltárán, és ebben mindig megerősödök ha nagycsaládos rendezvényre megyünk ahol 3-4-6-8 gyerek van egy családban, és valami frenetikus élmény és jó érzés kerít hatalmába ilyenkor :D Pl ma voltunk Márton napi naccsaládos bulin a gyerekekkel (4 saját+ 1 kölcsön gyerekkel és K-val) és hát igen...... :D :D
És látom amikor egyke gyerek jön hozzánk, hogy mindig "úgy maradna......." mert itt nyüzsi van és turbó mennyiségű szeretet és jókedv :lol:
Ez most nemtom hogy jött ide, csak úgy leírtam :D

ceniko
Szeged

Lányok, én eddig azt sem tudtam, hogy van fejlődési napló. Na majd akkor ezt is kérem belenéznék:)

Szilcsi! Ugy értettem hogy Orsi nem jövö szept. kezdi az iskolát, hanem akkor még 1 évet várunk ezért irtam hogy 2 év mulva, de valójában már nem teljes 2 év ami hátravan. De csak pár hónap a különbség, ezért irtam ugy hogy még 2 évig van esélye komolyodni. Persze ö sosem lesz az a nagyon nyugodt gyerek, ezt nem is várom el, ö alapban ilyen pörgös, játékos, bohockodos, csak mégis van esély rá hogy közel 8 évesen már jobban megérti majd hogy viselkedni kell, ahogy pl, az uszáson is már 1 hónapja nagyon szépen dolgozik.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok, nem bírom megállni, muszáj az apa témára írnom...
Én úgy vagyok a férjemmel, mint Enikő az övével, mindenben lehet rá számítani! Ha kell segít főzni vagy takarítani, ha kell 2 gyerekre vigyáz otthon, vagy kettőt visz a játszótérre, a fürdetés mindkét gyereknél az ő dolga, és még sorolhatnám. :):)
És még így is nagyon fárasztó mindkettőnknek, mert nekünk sincs mama-papa Szegeden (a tesómék itt vannak, de mindketten sokat dolgoznak és Dénes korú gyerekük van, rájuk is ráfér a segítség), tehát ha a párom dolgozik én gyerekezek, ha ő vigyáz rájuk akkor én mondjuk vasalok vagy takarítok.... :lol:
Én megbolondulnék, ha nem lehetne a páromra számítani, lehet megkövezni, de sztem az nem házasság, hanem iga... És amellett, hogy fizikailag fárasztó, lelkileg is kimerítő lehet, mert kidolgozod a beled és még csak az elismerés sincs meg (hiszen a nő csak a gyerekkel van, mitől fáradt... láttam már ilyet...)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Néhány mai kép a kölkcekről :D

Zazzantyú:
Kép

Vius és Zaza nagggyon gyurmáznak!
Kép

Marci töklámpást farag!
Kép

Vius:
Kép

Bogi szinez:
Kép

ceniko
Szeged

Off!
A figyelmetekbe ajánlanék egy honlapot, nyomtatott formában is kapható a havilap változata :wink: Érdekes, leleplező és felvilágosító, közéleti és kultúrális jellegű, szegedi és környéki érdekeltségű cikkek vannak benne, aki kér, szívesen hozok Neki! :wink:

http://www.szegedigondolat.hu/

Akinek esetleg mondandója lenne, írhat cikket és moderálás után megjelentetik :wink:
On

ceniko
Szeged

Apa téma:
Enikővel értek egyet, a lényeg az összhang, az, hogy mennyire PARTNER Apa és Anya...
Attól még nem rossz apa egy férj, mert keveset vállal otthon! Nálunk is az van, hogy Apa alig van itthon, dolgozik reggeltől estig, amikor itthon van nem fogom a kezébe nyomni a porszívót, sőt! még a vacsit is a tv elé teszem Neki, és a gyerekeket is elviszem néha, hogy tudjon pihenni.
Mert értünk dolgozik annyit, és épp eléggé fáj Neki, hogy keveset tud velünk lenni, ill. ha itthon van, hulla fáradt.
De jelenleg, ha vki megakar élni, és épp nem nyerte meg a lottó ötöst, dolgozni kell.
Én nem pattoghatok a gyed és a csp összegével, kb 2 hét alatt elfogy, és csak a szükséges dolgokra költöm, ebbe még nincs új ruha, fodrász... és még sorolhatnám, mire vágyom.
Később, amikor dolgozni fogok, se fogok tudni annyit keresni, ha fejen állok, akkor sem, amennyit Apa hazahoz...
De ennek ez az ára, Apa Kecskemétre ingázik szinte a hét minden napján, mellette az étterem, ami ugye nem zár be délután 4-kor, és hétvégén sem...
Cserébe én gürizek itthon a gyerekekkel + háztartás, főzök mindennap, hogy meleg kaját egyen a párom, akkor is, ha ebédre nem ér haza, és csak este 10-kor tudja megenni.
Én is hulla fáradt vagyok, vágyom kikapcsolódni, ki is bukok néha, de aztán megint átgondolom az egészet, és lenyugszom.
El kell dönteni, ki épít karriert a családban, ill. ki keresi meg a betevőt, a másik feladata a többi.
Ezekről az emberekről sem lehet nem tudom hány bőrt lehúzni, könyörgöm!! Aztán meg sírhatunk rajta, hogy 40 évesen fel dobja a pacskert, mert kikészül...
Akinek meg olyan a férje, hogy mindent bír tegye össze a kezét, és mondjon el egy imát köszönömként a jóistennek érte, mert a pasik 80 % nem ilyen!
De attól még nem kevesbbek, és nem rosszabb emberek, és pláne nem rossz apák! (van olyan, is, de most nem arról beszélünk szerintem...)

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Enikő, én megértem, amiről írtál, mármint a feelinget. Ugyan itt csak egy gyerek van (na jó, ha azt nézem, három, mert mi ugye anyu gyerekei vagyunk), és a barátnőm mindig mondja, hogy olyan jó nálunk lenni, és itt is mindig a nyüzsi léte az indok. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
nekem a mosó - és szárítógépem is 7kg-os, alig várom h. kipurcanjon a mosógép 8) kinéztem egy jobbat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.08 21:14-kor.
Vendég

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.08 21:15-kor.
Vendég

HAli!

Teszek fel majd képeket amit lesz egy szusszanásnyi időm előkotorni.Még mindig kresz lázban élek....
Apa téma:
Az én férjem sincs a helyzet magaslatán néha,de a gyerekeket bármikor rá merem bízni(mostmár...)Remélem nem okoz csalódást.Elviszi őket játszóra ide oda ha én épp meló után hazajövök és szét van bombázva a lakás...így nyugodtan tudok főzni mosni takarítani.Ha itthon vannak a gyerkőcök akár el se kezdjem....
Most is elvitte őket mamához hogy a szerdai vizsgám sikerüljön(jelzem ha mégsem jön össze akkor az sem az én sem az ő hibája nem lesz,de erről majd utánna)
Én a bújást cirógatást ölelést hiányolom ,mire este lesz addigra már szétosztottuk a gyerekeknek ,így gyakorlatilag semmiféle fizikai kontaktus nem jön létr köztünk ,de sajnos még beszélgetni sem tudunk.Mindenki teszi a dolgát és igazán ebből lesznek viták mert az embernek igenis szüksége van a kedvességre az érintésre egyebek...szóval témához ennyi...megyek tanulom a cd kategóriát :twisted:

Kép
Kép
zitacicu2

Zozo!
Már bocsi, de szerintem ez nagyon gáz!!!!! :shock: :twisted:
Nekem ez nem is tűnik házasságnak.
Mert, hogy nem tudtok semmit megbeszélni, meg elmenni egyútt nyaralni, akkor mit csináltok egyűtt?
Vagy te vagy egy család a csajokkal, Ő meg egyedül egy másik család? :shock:
Őszintén, ha engem Laci itthagyott volna, mikor Szandi 1,5 hetes volt, szerintem elküldtem volna a fenébe.
Amit leirtán Nekem ugy tűnik mintha te egyedűl élnél a csajokkal, azzal a különbséggel, hogy van aki biztositja számotokra az anyagiakat. :shock:

Zituska!
De nálatok is mi lesz, ha te is elmész majd dolgozni? Mert akkor lesz még nagyobb teher rajtad, hogy hogyan hozzd-vidd, intézd a gyerekeket, stb...
Gondolom Szilcsi is azért is borult ki, mert amig otthon volt csak-csak elmegy a dolog, de mostmár munka mellett nagyon nehéz Neki mindent egyedül csinálni. :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Apa megkért, hogy ezt írjam ide:
Hot Art :oops: :oops: :oops: :oops:

Bocsi, munkakísérlethez kell.

toncsi

toncsi80

Zozo! melyik mosógépet nézted ki?

Én férjem 1 napot volt itthon amikor Norbi megszületett, akkor amikor hazahozott. De ha kérem, igaz ritkán de elmosogat, a gyerekeket minden reggel most már ö ébreszti, öltözteti, elviszi bölcsibe, oviba, és mivel Orsit én du. viszem külön órákra, van igy van ö megy Norbiért a bölcsibe, mi Orsival Szegedröl késön érünk haza, igy apa ad vacsit Norbinak, fekteti le. Amugy is minden nap ö intézi évek óta a fürdetést, amig a gyerekek fürdenek én addig tusolok ill. készitem ki másnapra a holmikat stb.
Takaritásba ritkán segit, de elöfordul. És el is várom. Én is sokat dolgozok, most már a melohelyen is, mellette ahogy irtam Orsinak minden du vannak foglalkozásai, cipelem oda, néha Norbit is viszem, de ezzel elmegy az egész nap, estefe érünk haza. Akkor még nem tanultam, nem takaritottam, nem csináltam semmit, fáradt is vagyok, elvárom hogy besegitsen, mert ugy gondolom ez elvi hülyeség hogy egy nönek kell intézni a háztartást, mindent, nem cselédnek jöttem a házhoz. Vagy ha igy gondolja valaki, akkor meg ne kelljen napi 9 v. több órát munkában töltenem hanem legyek csak a háztartásnak és a gyerekeknek. Mellesleg nálunk mindig én voltak aki többet keresett. Sosem dörgöltem az orra alá, végülis vállal sok mukát ö is, igy lehet közel egyformán kapunk végül, de ez nem fontos, itt arrol van szo, ö is a család része, ö is akarta a gyerekeket akkor segitsen is be velük kapcsolatban is.

Én azért azt nem nézném jo szemmel ha apa nélkülünk utazna el. Az más ha hivatalos ut, én sem tudtam most Velencére vinni
magammal a családot, természetes ha lehetöségem volt nem maradtam itthon, ilyenre én is elengedném, de egyébként barátokkal v önállóan ne menjen el a család nélkül. Tavaly volt 1 hét táborban, azt megbeszéltük, arra elment, oda nem akartuk elkisérni, értelme nem lett volna, kemence épitést tanultak. De 10 év alatt ez az egy alkalom volt nélkülünk ment és ott sem pihent, egész nap dolgoztak:)

Enikö! nagyon aranyosak a gyerekek! Zaza is mennyire Rád hasonlit!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Zozo, na azt hiszem, ha az én férjem ilyet mondott (tett) volna, hogy ő elmegy pihenni, és itthagy engem a gyerekkel, mehetett volna vissza anyucihoz, amikor hazaér, mert a kis szabadidőben kitettem volna a hacukáját az ajtónk elé.
Oké, mostmár neki is jó, hogyha gyerek nélkül lehetünk KETTESBEN, de az nekem egy kicsit durva, hogy apuka lelép, mert neki pihennie KELL. Ilyenkor mindig a Spektrumon vagy a Viasaton futó műsor jut eszembe, amikor anyuka megy el pihenni egy kicsit, és hadd derüljön ki, hogy apuka hogy boldogul.

Ági és
KépKép
exdeus

Zita :)
Az lesz, amikor én elmegyek dolgozni, hogy olyan helyre megyek, ahol viszonylag normál munkaidő lesz, nem kell este 9-ig dolgozni, és nem lesznek túlórák, és otthoni meló.... és nem kezdek karriert építeni. Nyílván kevesebb lóvéért, de mint írtam, ha fejen állnék, se tudnék annyi pénzt elő teremteni, mint Apánk.
Hogy mikor és hol lesz ez az állás... Na ebben is számíthatok a Páromra, mert segít nekem ilyen állást találni, együtt keressük a megoldást, mert tudja, hogy másképp nem megy.
Így én odaérek a gyerekekért oviba bölcsibe, és a házimunkára is lesz idő meló után és hétvégén.
Reggel meg Apa most is elviszi Botit az oviba, mikor megy dolgozni, néha van csak, hogy korábban kell indulnia, és nem akarjuk Botit fél8 előtt bedobni az oviba, olyankor én viszem el, Noémit is magammal viszem, és van, hogy gyalog megyek, mert a kocsi Apának kell, és meg tudom oldani!
Hidd el, lehet így élni, és nem is rossz! :wink:
Nem cserélném el egy "minta férjre" sem, én elfogadtam így, így szeretem! És megváltoztatni sem szeretném. Ez a lényeg!!!
Ha Ő megcsinálná azokat, amik az "elvárások", akkor jelentősen rosszabb életszínvonalon élnénk, a gyerekeinknek nem tudnánk megteremteni a biztos jövőt, vagy kipurcanna 40 évesen - amitől még így is félek - , pedig szeretnék Vele megöregedni! Valamit valamiért! :wink:

zozo :)
Amiket írtál, az még engem is megdöbbentett, pedig mint írtam, edzett vagyok ezen a téren!
De a lényeg Nálatok is azon van, hogy elfogadtad, és jó így Neked. Gondolom, hogyha nem lenne az, akkor már léptél volna.

Kép
Kép
zituska28

Exi!
azokat a műsorokat én is csípem, ha néha sikerül pont elkapnom, jókat nevetek.

meg a házhoz jön a dada rendet tenni, huh, ide is kellene :lol:
csődöt mondtam, asszem, a gyereknevelés a világlegnehezebbdolga, már rájöttem, és nem jól csinálom, asszem...

P.az egész házat összefirkálta, sőt lassan szétverik a gyerekszobát is, valaki mondja már meg h. kell nevelni őket? főleg egy 2évest??? egyik fülén be a másikon ki, V. nem ilyen volt.

ja, én mindjárt törlöm magam, majd leszek új néven.
Vendég

mégse, maradok így
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szívvirág 2009.11.11 14:50-kor.
szívvirág

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szívvirág 2009.11.11 14:49-kor.
szívvirág

Erre tippem nincs, mert nálunk ilyen nem volt. Igaz toll, ceruza el volt téve amig kicsik voltak, Orsi sem hagyhatta Norbi elött. Most már ceruzához hozzáfér, de most már tudja csak papirra lehet rajzolni, nem volt még gond ebböl. Filcet Orsinak is csak addig adok amig rajzol vele, Norbinak meg olyankor sem, igaz sir, de nem tud vele még bánni, nagyon rányomja és a hegye egyböl bemegy, tönkreteszi. Szóval nálunk igy a firkálás elmaradt hogy csak felügyelettel rajzolhattak.
Orsinak a bünti ha nem nézhet mesét, neki az a legnagyobb bünti. Norbinak még nem volt bünti, nem tett olyan dolgot.

Kép

Kép

Karmen
karmen

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szívvirág 2009.11.11 14:49-kor.
szívvirág

Zozo :shock: ez még hozzánk képest is gáááááz. :( Azért L soha nem tervezne nélkülünk nyaralást. És képzeljétek, beszélgettünk erről a témáról, meg hát látja is rajtam a kiakadást, fáradságot és ma délelőtt fél 11-kor ébresztettek Lalival, és már az asztalon várt a kávé. :D 8 éve együtt vagyunk, de SOHA nem várt még kávéval. 8) És hagytak aludni, igaz, ritka fos éjszaka volt mögöttünk, 3-6-ig aludtam nagy nehezen, mert Lali iszonyat nyűgös volt, hisztizett, nem engedte, hogy betegyem az ágyába, nem akart visszaaludni (fél 1-kor ébredt, mikor én le akartam feküdni). :roll:

Más: december 12-én retrobuli lesz a Szeged Plázában a Memphis Caféban, a belépés ingyenes. Aki jön, jön, azzal dumálunk, aki nem jön, magára vessen. Zitus és én tuti ott leszünk.

Kép
szilcsi

visszatértem :lol:

Enikő!
deédes a párod, el sem hiszem h. ilyen van.( amennyit segít) asszem én úgy vagyok, mint te az ex-el.
gyerekek nagyon édesek.
Colombo felesége, :mrgreen: találó nagyon.
nálunk is ez van kb.
mondtam az oviban is h. apát ne várják, soha nem fog menni...
Vendég

Szilcsi!
aranyos volt apa nálatok.meg is érdemled.
Vendég

[quote="zozo"]
írta:
zozoP.az egész házat összefirkálta, sőt lassan szétverik a gyerekszobát is, valaki mondja már meg h. kell nevelni őket? főleg egy 2évest??? egyik fülén be a másikon ki, V. nem ilyen volt.

Zozo: a párom üzeni neked: cipőkanál vagy vonalzó napi 3x1 :lol: avagy szükség szerint :D :lol: 8)

Amúgy Vius és Zaza is ezt csinálják, nincs ép bútordarab már a lakásban, még jó hogy apánk ért mindenhez és megcsinálja amit elrontottak és megcsinálható. Múlt héten ablakot tört ki Zaza, ma kiöntötte a hajsamponom felét. Önkiszolgálja magát a hűtőből, leszarja nagyívben magasról amit mondok neki. De én mégis imádom :D Nemtom miért :lol: Bogi se volt ilyen, Vius igen, sztem Zaza tőle tanulja a technikát, hogyan kell anyát kiakasztani :D
Remélem a bölcsi jót tesz majd neki, holnap kezdjük 8)

ceniko
Szeged

[quote="szívvirág"] írta:szívvirága jobb szó a beletörődtem, és ami késik nem múlik.

Mire gondltál??? :roll:

ceniko
Szeged

Zozo: írtam prájvitot :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő :) Édesek a gyerkőcök :)

Bibi :) Sajnálom, hogy ennyi problémátok van Barni mandulájával :( Azért drukk, hátha megússzátok a műtétet! És ha a megelőző vérvételnél azt látod, hogy megnyúlt az APTI értéke, ne hagyjátok elmismásolni a dolgot azzal, hogy biztos amiatt van, hogy meg van nagyobbodva az orrmandulája!!!! Nézessetek faktorokat!

Exi :) Természetesen nem azt élvezem nézni, hogy beteg, hanem ezáltal erősödik a szervezete. Minden ellen úgysem tudod beoltani, meg gondolom nem is ez a cél.

Szó volt férjekről, apákról, szerencsére nekem nagyon nagy mázlim van apával, segít mindenben, amiben tud és még így is sokszor fáradtak vagyunk. Segítségem nekem is tulajdonképpen csak ő van. Úgyhogy sok mindent leírtatok már, hozzám talán Atzita, Exi és Klzsuzsi hsz-e áll a legközelebb. Gyereket vállalni szerintem is közös döntés (jó eseteben) és a nevelés is közös feladat. Mivel a gyereknek szüksége van anya és apa példára is.
És Zitus, neked is igazad van valahol, mert R. rengeteget dolgozik értetek, de az sem lesz jobb, ha te purcansz ki 40 évesen. Legjobb esetben 16:30 körül fogsz haza érni a gyerekekkel oviból, bölcsiből, utána marad a házimunka, akkor mikor fogsz tudni érdemben velük lenni, ha nincs segítséged? Vagy anyukád fog tudni besegíteni?
Zozo :) Ne hari, de azon nagyon kiakadtam, amiket írtál. Elutazni úgy, hogy otthon vagy egy kisgyerekkel és egy újszülöttel nálam válóok. Ha meg azt sem tudja, hogy melyik oviba jár a gyereke, akkor pláne. Kicsit olyan érzésem van, mintha vett volna magának egy családot???? :shock: Remélem nem haragszol meg, tudod, hogy nem akarlak bántani téged!!! :!:

Jégvirág :) Pont a hsz-ed előtt jutott eszembe, hogy de régen írtál már :)

Szilcsi :) Örülök, hogy javul otthon a helyzet! Jó bulizást nektek dec. 12-re!

Norus :) Van egy Homeodent nevű gyerek fogkrém is, de pl. azt hiszem a gyerek Vademecumban sincs mentol.

Puszi mindenkinek! És remélem nem bántottam meg senkit!

KépKép

KépKép
timika

Zozo!
Hú,tippem sincs, hogy lehetne fegyelmezni Patit! Málna ennyire nem dúrva, de ő sem fogad szót. Illetve ha felajánlok neki egy gyümölcsszeletet,müzlit, túró rudit akkor abbahagy mindent :oops:
De én se a filcet, se a krétát, se a cerkát se semmit nem rakok el tőle, ott van a kis asztalán papírral együtt és rajzolhat bármikor.Szerintem ha elrakod és nem engeded, az nem megoldás. Tiltással én nem érnék el semmit ( mondjuk úgy nem is akarok,inkább zsarolok :D ) Na, de komolyan, eltereled a figyelmét, türelemmel elmagyarázod neki, hogy mit lehet mit nem,vagy ez naiv gondolat? Nálunk ált. bejön. Málna egyszer kétszer firkálta a bőr kanapét, amiről le sem lehet szedni,de megértette, hogy nem szabad. (Bár őszintén,engem annyira nem zavar,jó nem szép, de én nem haragszom rá ezért, persze ő ezt nem tudja!)
20140113113746

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?