Új privát üzeneted érkezett!

domo, ezer gratula! Szenzációs vagy!
És a lányod is szép nagy gyerkőc.

Köszönöm jól vagyok, most megyek védőnőhöz. A pocak növöget, de oka lehet a sok kajálás is, hiszen a baba még, vagy már. kb 9cm. :shock: . Hihetetlen :D .

Szép, békés hétvégét lányok!
bbilona
 
 


Domo!
Gratulálok a vizsgához és persze a gyönyörű nagylányhoz!

Ilona!
Róka koma látogat még? Én nagyon élvezem, hogy jókat lehet kajálni. Ráadásul még lelkiismeretfurdalásom sincs utána. Bár a ma reggeli tejfölös-sajtos lángost megbántam, mert azt reggelire nem igazán díjazta a gyomrom, de hát anyós hozta frissen, nem lehetett ellent mondani.
Egyébként én elégedett vagyok magammal. Most tartok 10 kg plussznál, bár ez még fog szaporodni az elkövetkezendő hetekben, de semmit nem kellett eddig megtagadnom magamtól amit megkívántam.
Egyébként egyre jobban kezdek parázni a szüléstől. Ez elég furcsán hangzik egy kétgyerkőcös anyukától, de ugyebár ez a rész nálunk eddig kimaradt.

Boris!
Sajnálom a negatív tesztet, de én is csak azt tudom mondani, hogy ha ennyire akarod, akkor tessék felkerekedni és elindulni kideríteni hogy miért nem sikerül. Olyat nem mondok hogy ne akard ennyire görcsösen, mert azt úgysem lehet - csak az mond ilyet akinél simán potyognak a gyerkőcök. Azt sajnos itt mindannyian tudjuk hogy milyen rossz hónapról hónapra várni, majd csalódni és bár vannak páran akiknek a tesó spontán összejött, de arra semmi garancia nincs, hogy ez mindenkinél így kell legyen. Szóval ne hagyd, hogy a folyamatos kudarc elvegye a kedvedet a tesótól, hanem irány a doki!!!!!!

Kata!
Veled mi újság van? Ennyire lefoglal az új állásod? Jó lenne ha adnál hírt magadról!

tücsökbogár
 
 


odry srácai :lol:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
piciboris
 
 

 
 

domo, gratula :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


tücsökbogár, most akkor szuggerállak: Minden rendben lesz, könnyű szülés lesz, szép, egészséges babátok lesz, minden rendben lesz... :wink: :D Szurkolok neked, el tudom képzelni, hogy az ember lánya egyszer csak elkezd majrézni, de ügyes vagy, és Ilka is. Ja és büszke lehetsz a 10 kilóra.
Mondd, neked nem szőkés volt a hajad? Mert a képen olyan sötétesnek látszik. Ez volt a nagyon fontos kérdésem.

Vannak rosszullétek, mire leér a gyomromba az akármilyen finomság, kevés vagy sok mindegy, egy nagy kővé áll össze, utálom, de legalább visszafog a kajálástól. :D

odry, az a kis barna lurkó, az a vasgyúró, ő az aki még a korábbi képeken álomkórosan, sárgán szerepel?

Pusza lányok!
bbilona
 
 


Odry!
Nagyon édesek a srácok!

Ilona!
Na a szőke az egyetlen szín, ami soha nem voltam. Még akkor sem amikor festettem a hajam. De úgy 8 évvel ezelőtt, amikor egy sötét mahagóninak álcázott Henna hajfestéktől élénk piros lett a hajam, feladtam a dolgot. Bár jó egy-másfél évbe került mire visszatért az eredeti hajszínem. Ez bár egy kicsit unalmas, de legalább állandó - eltekintve attól, hogy egyre több ősz szálat fedezek fel benne, de azzal vígasztalom magam, hogy három gyerek mellett már igazán őszülhet az ember lánya. :wink:

tücsökbogár
 
 


Sziasztok!

Kboris!
Köszike a képeket!

Tbogár!
Nagyon helyesek a fiúk és szinte mint 2 tojás :lol:
A pocak....hhhúúú de jó! Nem rég még nekem is ekkora volt és alig vártam, hogy ne legyen, most meg nosztalgiázok. Hogy bírod a 2 fiúval?

Ilona!
Igen ő a lesz az.... hol is van már azok a kezdeti napok...
Na majd látod Te is, hogy olyan gyorsan elszalad ez a babakorszak...

Zel!
Lukács nagyon édes és helyes fiú!!!

Szép hétvégét!

Kép

Kép
odry
 
 


tücsök, simán belefér néhány ősz hajszál, csak a hitelesség kedvéért, mert az biztos nem ezektől az aranyos, mosolygós gyerekektől van.

odry, pedig mindig az a gyanúm, hogy kölcsönkéritek a szomszéd gyerekét egy fotóra, mert néhány hét alatt olyan sokat változnak, hogy rájuk sem lehet ismerni. :D

Szép hetet csajszik!
bbilona
 
 


merre vagytok?
Gyöngyi, Peti meggyógyult? felkel még éjszakánként? nálunk a helyzet egyre rosszabb, már csak 1-2 órát alszik cici nélkül...

Odry, édesek a fiúk együtt :lol:

segítsetek: játékot akarok venni Lilinek, jó lenne néhány ötlet. Nincs sok pénz rá, ezért tényleg olyanokat szeretnék, aminek van értelme, nektek pedig van tapasztalatotok! Köszi

a másik kérdés: most azt mondják, hogy a szülők oltassák be magukat h1n1 ellen. Valaki beoltatta már magát?

és ne tűnjetek el...

Kép
domo
 
 


Most csak egy kép! Kép

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Sziasztok!
Elaludt mindkettő!
Domo! Igen köszönöm meggyógyult Peti.
Nálunk változatlanok az éjszakák. Mult hét közepén volt 2 éjszaka amikor "csak" 3 óránként kelt fel enni és vissza is aludt simán. De azóta megint van, hogy 1-1,5 óránként kel és nyűgi evés után.
Tegnap megint itt volt védőnő és mondta, hogy próbáljam csak éjjel itatni vizzel teával, de ez akár 1-2 hét is és át fog állni.
Párom is mondta éjszaka,hogy próbáljuk meg. Próbáltuk, de mikor megkóstolta hogy mi van az üvegben (víz) harmadik próbálkozásra elfordult tőle. Üvöltött. Nem birtam és cicire raktam. Tudom türelmesnek kéne lenni. De páromnak dolgozni kell menni másnap és azt sem akarom, hogy Annát folyton felébressze. De valahogy meg kéne próbálni, mert ez igy nem működik.
És a kép: szombat óta mindenhol feláll és még odébb is sétálgat. Már nem csak mellettem áll fel. Már volt 1-2 esés, de hát ez van. Merész és nem kapaszkodik csak 1 kézzel. Ezáltal ma reggel szerzett a homlokára egy pici lila foltot.
És rettenesen anyás. Nem tudok semmit szinte csinálni, mert ha nem lát üvölt.
Mi nem oltatjuk be magunkat.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Sziasztok,

itt vagyunk mi is, csak besűrűsödtek a napjaink.

Gyöngyi, nagyon ügyes Peti, és hatalmasat nőtt. Olyan furcsa, hogy még most születtek a lurkók, és már lassan futkároznak. Sajnálom az alvást, kíváncsi vagyok, hogy beválik-e Petinél a víz, eddig csak nagyobb gyerekeknél hallottam. Mindenesetre tényleg meg kell próbálni, mert teljesen ki fogtok purcanni.

Domo, gratulálok a vizsgádhoz, ügyes vagy. Lili bírta a gyűrődést? Egyáltalán hogy bírtál tanulni? Kár, hogy olyan messze laktok tőlünk, adhatnál néhány jó ötletet a tanuláshoz. Játék ügyben annyit tudok mondani, hogy hétvégén volt egy kis kimenőm, és elruccantam a játékboltba, hogy megnézzem mi lenne jó Lottinak Karácsonyra. Hát elég durva árak vannak. Én építőkockára gondoltam, arra a jó nagyra, amit meg tud fogni. Biztosan nem azonnal fog vele játszani, de majd én építek, ő meg lerombolja. Amit nagyon szeret az egy fisher price karikás építő vagy hivatalos nevén montessori torony. Van egy műanyag rúd, és arra lehet rápakolni a karikákat, amik zörögnek és a felületük is különböző. Persze még nem tudja a karikákat egymásra rakni, de összeüti őket, megrágja, dobálja, beszél hozzájuk. A mienk ilyen (a csibés):
http://www.jatsszvelem.hu/hirek/altalan ... arika.html

Vagy amire még gondoltam, az az ajtófélfára szerelhető hinta. Reni nektek volt ilyen, mi a véleményed?

Odry, egyik fiú szebb mint a másik, ha lehet ilyet mondani ekkora férfiemberekre. :D

Tücsi, Csabi és a kicsi klónja is nagyon tüneményes szép gyerkőc, és a kisasszony lakása is szuper. Ne félj a szüléstől. Kiizzadni nem tudod, úgyhogy ígyis-úgyis szülni fogsz :D Én ezzel nyugtattam magam. Amit

KépKép
trinky
 
 


Zel, nagyon ügyes Lukács, vicces kép a fiókban ülős :lol:

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Mi van lányok hol van mindenki?
Domo!
Játék: Sütifaló Kincsesbödön, Formabedobós csiga - ezek zenélnek szinesek. Petinek nagyon tetszik.
Telefon ami szintén zenél, sipol és levehető kagylója is van. Vagy esetleg nagyobb lego kocka.
Odry! Szépek a fiúk! Úristen mekkora Bálint!

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Gyöngyi, te nem mész a falnak a formabedobó csiga zenéjétől? Én ki fogom szedni az elemet belőlle, mert borzalom. Viszont szerinted lehet kapni még olyan formabedobót ami nekünk is volt annó? Egyik része piros, a másik sárga és sok forma volt hozzá. Csak ez az egyajta volt szerintem a '70-es '80-as években. Ilyet szívesen vennék.

Tényleg hol vagytok csajok? Megfagyott mindenki? :)

KépKép
trinky
 
 


Gyöngyi, te nem mész a falnak a formabedobó csiga zenéjétől? Én ki fogom szedni az elemet belőlle, mert borzalom. Viszont szerinted lehet kapni még olyan formabedobót ami nekünk is volt annó? Egyik része piros, a másik sárga és sok forma volt hozzá. Csak ez az egyajta volt szerintem a '70-es '80-as években. Ilyet szívesen vennék.

Tényleg hol vagytok csajok? Megfagyott mindenki? :)

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi!
Mi is lassan 2 óránként fent vagyunk, olyan jó 2 hete kezdte.... szörnyűűűűű. Dávid ennyi idős volt, mint most Peti és valóban nála hatott a víz dolog. 3 éjszaka után teljesen átaludta az éjszakát. sosem sírt a 3 nap alatt, csak nyüszizett, akkor felvettem, cumi, majd vissza és 1 órát killodtunk így és vissza aludt. A víz nem tetszett neki sem, de belekortyolt, mikor a szájába dugtam. Mondjuk ő nagyon jól vette az akadályokat mindig.... Bálintnál félek, hogy nem lesz ilyen egyszerű, mert ő sokkal akaratosabb és van, hogy ha nem kapja időben a cicit éjszaka, ordít. Mi jártunk úgy eggyik este, hogy mindkettő felkelt és 2 órát fent voltak :twisted: még jó, hogy akkor pont itthon volt apuka és vele volt a Dávid.
Nekem sajnos van, hogy vissza sem akar aludni, példa ma hajnalban is 5 től fent voltés mikor is 7.30kor ráuntam el is aludt.
Én a fejfájással küszködöm ilyenkor...
Szóval én decemberben probálkozok ezzel a víz dologgal, mert apuka szabin lesz és akkor a Dávidot tudja intézni, ha Bálint felordítaná. Én is átköltözök a mi hálónkba vele és majd látjuk. Nekik a szobájuk egymás mellett van, így ott nem probálkozhatok.
Kítrtás!!!

Köszönjük a dicséreteket!

Domo!
Én is a zenélős játékokat javaslom, most a Bálint is szereti hallgatni őket. Viszont nagyon jó a nagy építőkocka, mert színes és lehet össze vissza rakni.... Bálint most eszi őket, Dávid építi....nálunk nagy kedvenc az is. 1 éves kora körül kapta és mai napig játszik vele. A formadobálos játékot szintén kedveli és van az a kerek fajta ( eggyik oldala piros, másik sárga ), mondhatni még mi is olyannal játszottunk... na azt amióta ül játszunk vele. Szét tudja húzni, kiesnek az alkatrészek, majd adta nekem, én bele, újjongás.... aztán kis idő és maga is önnállóan csinálja.

Trinky!
Lotti alszik éjszaka?

Lassan elkezdeném etetni a Bálintot, de tejci van és a Dávidot is 6 hónapos koráig csak szoptattam. Kinézi a kaját a szánkból.... Néha nagyon adnám, néha meg úgy vagyok vele minek ha tej is van.... Nem tudok okos lenni....

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Nekünk vödrös formabedobónk van. Nagyon szereti Csabi. A vödörnek van egy teteje, azon vannak a formáknak megfelelő minták és ha elfogy, akkor önállóan leveszi a tetejét, kiönti és már kezdi is újra. Nagyon egyszerű, nem zenél, csak azt tudja amire való. Ja, és amíg még nem tudta a formákat beletenni, addig is imádta, mert addig a tető nélküli vödörbe pakolta az elemeket ki-be.

Hát én is tartok attól, hogy Ilka születése után milyenek lesznek az éjszakáink. Bár mióta a gyerekszoba melletti hálóban alszok Andrissal, csak kétszer fordult elő, hogy Csabit felkiabálta, de akkor nem volt könnyű Csabit visszaaltatni. Most úgy gondolom, hogy nem akarok Ilkával is átköltözni a lakás túlsó felébe - utálom azt a szobát, de félek hogy a fiúk nehezen fogják viselni az éjszakai műszakot.

Ja, és Andrisom pörög hasról hátra és vissza. Egy nap eltéréssel csinálja a két mutatványt. És olyan hangosan szöveges este 11-ig, hogy a lakás túlsó feléből is félek hogy felkelti a bátyját. Jó lenne valahogy összehangolni az alvásidejüket, mert egyébként nagyjából ugyanannyit alszanak éjjel, csak Csabi 9-től 7-ig, Andris meg 11-től 9-ig. De a pöttömkémet egyszerűen lehetetlen korábban bealtatni, este 8-tól van igazán elemében.

tücsökbogár
 
 


Odry, durva lehet nálatok is a helyzet. Mi van ezekkel a kisfickókkal? Már éjszakai életet élnek?
Nagy mákunk van, mert Lotti nagyon jól alszik. Az esetek 90%-ában kb. 9-kor már alszik 7.30- 8-ig. Éjszaka nem ébred fel, az utóbbi egy hónapban egyszer volt, hogy meg kellett szoptatni fél négykor. Szóval el vagyunk kényeztetve. Ki tudja meddig?

Szerintem ha van tejed mindenképpen még csak azt add neki. Hat hós koráig tök elég neki, és ebben a beteges időszakban csak jó ha sokat szopizik. Más kaját meg ráér 100 évig is enni.

Lotti most már háromszor eszik "szilárdat". Második szopi után, ebéd szopi előtt, és negyedik szopi után. Kb. 5-6-szor szopizik, de nem túl sokat. Rájöttem, hogy mégis van valamennyi tejem, mert a kézi mellszívóval sokkal több lejött mint a gépivel. Talán még elrakni is tudok :D
Amúgy most kóstoljuk a spenótot, remélem bejön neki. Egyedül a répa nem barátja, de keverve az is lecsúszik. A banántól nehezebben kakál, úgyhogy mellőzöm.
Tényleg Tücsi te mondtad, hoy kakaszakértő vagy? Most, hogy a kisasszony többször eszik pépeset jóval sűrűbb a kakája. Mondhatni nyög kakálás közben. Ez okés így? Sajnálom szegényt.... :roll:

KépKép
trinky
 
 


Trinky!
Próbálj neki olyan kajákat adni, amik nem fognak, hanem lazítják a kakát.
Pl fog a spenót, a répa és a banán. Én akkor adok neki ilyet ha Csabinak éppen hasmenése van.
Lazítani pedig nagyon jó pl a sütőtök, meg úgyis itt a tökszezon. Meg abban az időben sok cukkinit és tökfőzit ettünk. A sóska pl kimondottan kakáltató kaja. Meg Csabi imádta a szilvás krumplit, vagy a meggyes főzit. A főzijét mindig egy kicsit hígabbra csináltam és igyekeztem a krumpli részt csökkenteni benne a többi zöldség javára.
Ja, és nálunk a három főzievésből az egyik az mindig gyümölcspüré volt - nem konzerv, hanem friss vagy fagyasztott. Az őszibarack kiváló lazító gyümölcs és általában imádják a gyerekek.

tücsökbogár
 
 


Tücsi, köszi a szuper tanácsokat. Ma kezdjük a meggyet, kíváncsi vagyok mit szól hozzá a kisasszony. Verem a fejemet a falba, hogy nem tettem el szilvát a fagyóba, meg barackot. Körté most spájzolok el. A spenót is fog? Akkor azzal is csínján bánok. A rizs is fogós?

Nagyon ügyes Andris, hogy gyorsan fordulgat. Tényleg milyenek a gyerkőcök együtt? Gondolom Andris ámulva nézni Csabit :lol:

Olyan sokszor eszembe jutsz amikor kipurcanok, hogy szégyen-gyalázat egy gyerektől így elfáradok, akkor Neked ott a kicsi, a pici és a mini. :oops: :oops:

KépKép
trinky
 
 


Köszi a játék tanácsokat, ilyenekre gondoltam én is. Próbálok olcsóbban szerezni a vateráról, de mindig elviszik előlem...

Trin, a tanulás nehezen ment, de túl vagyok rajta. Napközben Lilinek mondtam fel a tételeket, ő élvezte :lol: Amikor a párom itthon volt, akkor ő volt Lilivel, hétvégén elmentek 3-4 órát is sétálni.
Lili is tud szenvedni kaki közben, de nem sír, csak hangosan nyom. De Tücsi tanácsait én is megfogadom. Én még csak kétszer adok neki gyümit, vagy zöldséget, így is mintha egész nap főzöcskéznék... :lol: T :lol:
Ti hogy csináljátok? Minden nap 3 friss, vagy egyszerre nagyobb adagot?

Gyöngyi, látom nálatok sem javult a helyzet. Én kivárok, hátha majd magától átalussza az éjszakát, addig meg együtt töltjük. Csaknéha úgy elgémberedek...
Trin, nagy mázlitok van Lotti alvásával? Alvás előtt sokat eszik, és teli a pocija, vagy még ez sem kell?

Ilona, hogy vagytok? Lassan újra vizsgálat, ugye?

Zel és Lukács?

Kép
domo
 
 


Domo, szerintem Lotti soha nem eszik sokat, de lehet, hogy neki elég, csak én látom madáradagnak. Egyedül este tudom, hgy pontosan mennyit eszik, mert lefejt tejet kap. Ez kb. 180-200 milli. Ettől alszik reggelig. Napközben meg próbálom 3-4 óránként etetni, és azért kap háromszor mást is, mert kevesebb a tejcsi és kell a pótlás. Bár lehet, hogy enélkül is vígan bírná. Egyszerre nagyobb adagot csinálok, hogy legalább két ebédre legyen elég. Gyümit üvegeset is kap, körtét és az almát én turmixolom.
Te adsz már Lilinek husit?
Ja, és nem közvetlenül alvás előtt eszik napközben, hanem amikor felkel. Alvás előtt már csak egy kis vizet kap, hátha ez is könnyít a kakin. :roll:

KépKép
trinky
 
 


Trin, Lili is alvás után eszik napközben. Eszik már husit is, 7 hónaposan kapott először. Azóta hetente 5x kap ebédre azt is a főzelékbe. Csirkemellet és halat kapott.
Szerintem Lili sem azért kell fel éjszaka, mert éhes lenne, csak ő egy ilyen típus...
Miket tud már Lotti? Elkezdett már mászni? Van már foga?

Kép
domo
 
 


Domo, Lotti is felkel éjszaka, csak nem szól. A múltkor lebukott, mert beosontam hozzá a sötétben, és ő meg nyitott szemmel "nézett". Hallom, hogy néha csörög a cumival. Volt olyan, hogy 1,5 óráig kuksolt az ágyában, utána elaludt. Tehát inkább úgy mondom, hogy átalussza az éjszakát, hogy nem kell hozzá felkelni. Viszont ha jobban belegondolunk mi is felkelünk egy párszor, akár pisilni, vagy ha valami zörej megzavar.
Szerintem Lili is így van vele. Csak mivel ott vagy vele, ezért lehet, hogy játszani akarna, vagy úgy gondolja, ha már itt a tejes, akkor adjon enni. Lehet, hogy ha külön szobába megy, akkor észre sem fogod venni, hogy felkel éjszaka, mert ő is kuksolgat mint Lotti. Barátnőm most tette át a kislányát külön szobába, és azóta alszanak éjszaka :D Persze néha én is szeretnék Lottival aludni, de egyszerűen vele nem lehet. A múltkor 1 órát szenvedtettem az ágyunkban, utána átvittem a kiságyba és egyből elaludt :cry: Nem értem.....

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Úgy látom ez az alvás téma mindenkit érdekel....
Mi igazából fogzunk is, ki tudja... éjszaka most rédnyire kinyitottam az ablakot és végre aludt.... mikor is 3.20kor a Dávid kezdett el ordítani, hogy anya-anya.... mondtam is, hogy ez direkt kib....s velem. Persze a Bálint is felébredt rá, de cicizett és vissza aludt. A különszoba kell, mert valóban töbett vannak fent és ha mocorogsz, meg hát tudják ők, hogy van valaki a közelben. Bálint 4 hetes volt, mikor 2 szer kelt már és én is egyre többett vettem észre a mocorgását- nyögését és akkor ki is jöttem a szobájából.
Én is ugrok most mindig, mert most meg a nagy miatt nem hagyhatom, de már megfogattam, hogy várok és hátha....
Ma kapta a Prevenart, így mivel mi mindig belázasodunk, gondolom kell kúp estére és hátha.


Tbogár!
Én mindig egyszerre teszem le őket és a Bálint is játszana, de ahogy a sőtét szobába belépünk és cumit teszek a szájába, pelus a kézbe, bújik bele és alszik is. Probáld mindig egy kicsit hamarabb letenni és így talán egyszerübb lesz mire Ilka megszületik.

Trinky!
Na ilyen nálunk is van... én ezt nevezem killodásnak :wink: felveszem bújik belém, leteszem egyből elhallgat és alszik, de kis idő múlva újra fent van, majd megint felveszem, vagy magam mellé fektetem és a végeredmény mindig az, hogy egyedül az ágyban szeret aludni :roll:
Dávid mindig egyedül aludt és most is egyedül fekszik, alszik. néha keres és felsír, de bemegyek simi, cumi és alszik tovább. Kicsiként probáltam vele aludni, mikor 1 év körül volt, de nem szerette. Most szokta mondani anya is itt alszik, de ha ott vagyok forgolódik és amint kijövök, alszik is.

Szóval bízom, hogy a fogacska miatt romlottak az alvási esélyeink.

Többi csajszli???

Kboris? Ilona? Kata? Jucmuc? Sapé!!!!!!!!????

Kép

Kép
odry
 
 


Gyűjtöm az igét lányok :D Játékok, etetés, alvás remélem sokmindents ikerül megjegyeznem!
Azért jó olvasni ezeket a problémákat, mert egyiktek sem ír arról, hogy beteg a gyerkőc, ebben a hűvös időben. Így hát tulajdonképpen úgy veszem, hogy mindenhol minden rendben.

domo, kedd, szerdán voltunk Down szűrésen. Majd teszek képet ficerkéről, aki folyamatosan tekergett, nyújtózott, csuklott, de az orrát juszt se mutatta. Kb. 1,5 hét múlva lesz meg az eredmény.
Kicsit aggódok, mert az Utrogestan abbahagyása után kicsivel folyásom lett, remélem semmi baj nem lesz. Majd rákérdezek a doktornőnél.

Szép jólkakilós, sokatalvós, ajándékvásárlós hétvégét lányok!
bbilona
 
 


Ilonkám, ne aggódj minden rendben van a picinyeddel. Nekem is volt folyásom kaptam rá gyógyszert, meg kenőcsöt és minden gyorsan elmúlt. Sőt ha jól emlékszem Áginak is volt valami.
Olyan jó babát várni igaz? Sokszor beleolvasok a várandós naplómban, hiszen tavaly ilyenkor már egészen nagy pocim volt :D

Hála Istennek úgy néz ki, hogy tényleg egészségesek a gyerkőcök, remélem így is marad.

Szép hétvégét neked is.

KépKép
trinky
 
 


Ilonám:
Nekem folyamatosan volt folyásom mindkét gyerekkel, Annával az utro után, de semmi gond nem volt, ez természetes. Bencével nem utroztam, vele az elejétől fogva volt, de ott végig volt egy kis fertőzésem, de arra is kaptam kúpot, antibigyót, és egy idő után elmúlt :)
Képeket nagyon várom!! Na és pocakos képet isszeretnénk!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Odry!
Az az egyik baj, hogy András pont este pörög a legjobban. Hétkor mintha felhúznák, dumál, tornáztatja magát, pörög, forog. Egyik sem cumizik, így lassításnak ez sem jön be. Ha megpróbálom korábban altatni, isten bizony hangosan kiröhög. :lol:

Ilona!
Nekem nem volt fertőzésem, folyásom mégis van. A dokim szerint ez természetes és alkati dolog. A hormonok okozzák, azt mondja van olyan páciense akiből dől a lé de nincs semmi fertőzése.

tücsökbogár
 
 


Sziasztok!

Bálintnak kibújt az első foga, tegnap :) Olyan édes. nem is gondoltam, hogy úgyanolyan érzés, mint az első gyereknél. Emlékszem, akkor mindenkit hívtam ( mamákat ) és most is :lol:
Bálint valóban belázasodott és kapott kúpot, de aludt is az éjszak, na meg én is!!!

Tbogár!
Most nézem, hogy Andris még ép elmúlt 4 hónapos és már forog!? Nagyon ügyes legény. A fiú mennyit alszanak napközben?
Andrisnak ezek szerint nincs még annyi alvás igénye, na majd később.

Hogy bírod? Pár hét és érkezik Ilka. Gyors eltelik ez a pár hónap, igaz? Lesz segítséged?

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép
odry
 
 


Odry!
Gratulálok Bálintnak a fogacskához!

Hát Csabi valószínúleg most akar átállni a napi 2 alvásról egyre. Ennek sajnos az az eredménye, hogy néha egyet sem sikerül aludnia, vagy fél órákat szundikál és nagyon fáradt, nyűgös estére. Meg persze megint legalább négy fogat növeszt egyszerre és ez sem lehet könnyű neki. Andris jó esetben kétszer szundikál napközben, egy-egy órát.

Hát nem mondom hogy nem tartok attól hogy ha Ilka is köztünk lesz hogyan fogunk boldogulni. Főleg az éjszakáktól félek. Még nem teljesen tiszta hogy alakul a segítségem. Ha anyu tudna jönni annak nagyon örülnék, de ha nem, akkor lehet hogy inkább apával megpróbálunk megbírkózni a három lurkóval, mint anyósom még itt is aludjon. Nagyon nem tesz jót a viszonyunknak hogy mostanában sűrűn találkozunk.

tücsökbogár
 
 


Csak gyorsan felteszek 1 képet.
Kép
11 hetes magzatom
bbilona
 
 


Ilona, nagyon gratulálok a kis pocaklakóhoz, már most nagyon édes :lol: és hol a pocakfotó?

Kép
domo
 
 


Sziasztok!
Ilona! Nagyon szép kisbabócátok van!!
Odry!Gratula a fogacskához!!!
Boriska! Hova lettél megint?????

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Hűű Ilonám mekkora már babóca!!!! :)

Tücsi:
Bence kb. 3 hete állt át a napi egy alvásra, hát mit ne mondjak, jó 2 hét volt, ai totál káosz lett. Vagy vacsi előtt aludt el, vagy még 10-kor is dorbézolt!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Életjel... :lol:

Ahányszor ideültem, megírtam a szokásos kisregényt, Lukács annyiszor ébredt fel egy kis cicizésre. Naná, hogy nem mentettem, el is veszett mindig minden.

Domo! Grat a vizsihez. Meddig nem tanulsz? :lol: Most babázz. Olyan gyorsan megnőnek ezek a kis prücskök, hogy észre sem vesszük.
Lukács egyelőre az olyan játékokat díjazza, amit rágni lehet, vagy tolni. Így rágja a használhatatlan kézi orrszívó gumi részét, mert az jó puha, és tolja a cd tokokat a földön maga előtt.
Én láttam itt játéknagykerben olyan ügyilabdát, amibe a formákat lehet belerakni. Mindig el tudjuk a boltban adni...
Van hintánk is. Sima. De szereti.

lonám! 9 centi?! Sőt, már nagyobb is. Váááóóó! Olyan hihetetlen, mi? Hogy vagy? Émelygés, hányinger? Elment már Tőled a róka? Lassan vége lesz ám a sokingeres időnek!
Donorúúúúú a kép!
Folyás. Én az életben nem használtam annyi tisztaságit, mint pocakosan.. És nem volt semmi fertőzésem.
Minden rendben lesz.

Tücsök! 10 kiló? Hűűűű. Nem semmi. Én bezzeg 24-et rántottam fel! :lol: Szüléspara... :lol: Teee, kétgyerekes. De szívesen izgulnék én is még egyszer..
Apud hogy van?
Andrisbagoly.... Hooogy bírja egy ekkora manó az éjszakázást?! Naqgyon ügyike a pörgéssel. Hamarosan megy a bátyussal csajozni.

Odry! De szépek a srácok! Bálint még mindig csak szopizik?! Átküldhetem Lukácsot bérbe egy kis hízózásra? :lol:
Hozzátápi? Nincs ötletem. Úgyis látni fogod, ha igényli a másik kaját is, nem? Kínáld meg, aztán kiderül, kér-e, vagy elég neki a cici.
Hű, már fogazódik ő is? Nehezen megy?

Gyöngyi! Sajnálom az éjszakákat.. Peti napközben jókat alszik?
Ügyes nagyon! Lukács is rögtön feláll, ha meg tud kapaszkodni. Már nincs akadály előtte. Ő is anyás. De hát mit várunk. Egész nap mi vagyunk velük.

Trinky! Én láttam olyan formabedobós ügyibogyót. Tényleg nem is volt vészes az ára sem. Meg egy csomó ilyen típusú játékot a nagykerben.
Mi még nem vettünk Lukácsnak semmi zenélőset. Vagyis van neki,altatót játszó kacsa,meg másik plüss jószág, de azok csak akkor működnek, ha segítünk. Viszont múltkor valami zenélős izével nagyon eljátszott a keritesónál. Csak az én hajam állt égnek.
Lukács is sokszor eszik rendes kaját. Külön főzök neki, de amióta rendes fincsik a főzelékek, olyan jó az étvágya, hogy csak na. Használok már egy csepp olajat, egy kis póréhagymát, pár csepp tejet, csipetke lisztet. Imád enni. Husi mindig legyen. Ettünk már saláta főzit, céklát, rizst, kerékrépát, tököt, cukkinit, tésztát, zsemlét, kiflit, kenyérkét.
Kakika. Ne lepődj meg. Lukács is erősen tol, amíg ki nem bújik. Már esznek, nem puha fosisok, mint amíg csak szopiztak. Mákomra Lukács szereti a szilvát. Ha nincs egy nap toji, már kap is a gyümölcsbe szilvát is. A rizs is fog.

Lukács éjjel még álmában is mászik.Csak úgy kopopg a feje az ágyban.
Külön szobában alszik hat napos kora óta. Ő alakította így, mert a bölcsőben nem maradt meg a hálónkban. Ha éjjel felkel, rögtön szól. Ő bezzeg nem kuksol el kisit sem. Akkor pedig cici kell.
Viszont ha hajnalban kel, rendszeresen ellettem, marad, mert apa elmegy dolgozni. Kell pasi mellém az ágyba! :lol: Nagyon jókat alszunk együtt. Összebújunk, és csak alszunk. De amint felébredne, én már ébren is vagyok. Egy kis pillanattal előtte. Ez pont arra elég, hogy ha kinyitja a kis szemét, látom, amint rám mosolyog.

Kibújt a negyedik fogacska is. Látszik, ha valamibe beleharap..
Olyan édes kis dolgai vannak, nem tudok betelni vele. Csak imádom, imádom...

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Hű, a vonim, a ciklusos nem jó. Még nem jött meg.

De pár képet keresek Lukácsomról.. Fiókmániás...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Sziasztok!

Zel!
Tünemény Lukács baba. Nincs neki semmi gond a súlyával, szerintem. Bálint csak anyatejet kap.... el sem tudom képzelni mi lesz, ha eszik. Ő már enne, az tuti. Ki nézi a szánkból a kaját és már 1-2 alkalommal kapott a répából, de csak egy csipetet és tiszta ideg lett, hogy nem adtam többet neki. Tegnap el kellett mennem és apuka adott neki mikor felébredt egy kis sütőtök lét és mindet egy huzásra megitta.... szóval rajta nem múlna :lol:
A fogzás könnyen ment, igazából akkor volt baj, amikor elkezdett dagadni a kis ínye.
Hányszór ébred enni éjszak? Mi szinte 2.30 óránként.....

Ilona!
Nagyon szép kibabátok van!

Mágnes!
Akkor már érthető miért nem tudsz Te sem sürűn jelentkezni. Annával egyszerre alszanak nappal?

Szép napot!

Kép

Kép
odry
 
 


Odry:
Igen, egyszerre megy az alvás.. :) Alapjáratban nem volt egyszerre, mert Anna 2 körül aludt el, de összehangoltam őket. Amikor Anna 2-kor aludt, akkor aludt 2 és fél órákat, ennek eredménye az volt, hogy este fél 10-kor még alig tudtuk letenni. Így csak 1 órát alszik, de cserébe este 8-kor már az ágyában van. Nekem meg így nagyon jó, mert Apa 1 hónapja fél 10 előtt nem ér haza sosem ,így az esti macera a két gyerekkel rám marad. Így, hogy 8-kor mindkettő alszik, legalább tudok szusszanni kicsit..:)

Zel:
Lukács hihetetlenül zsivány! Látom a fiókfetisizmusa nem hagyott alább :)
Mától mi is 4 fogúak vagyunk!
Nem jött meg? Eddig rendben megjött??? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ilona!
Gratulálok! Élvezd ki minden pillanatát, mert hihetetlen gyorsan fognak szaladni a hetek. Olvass amennyit csak bírsz, mert aztán nem lesz rá túl sok időd. Én is csak nosztalgiázok magamban, hogy volt idő amikor elalvás előtt mindig olvastam. Most örülök ha végre lefekhetek.

Zel!
Kisfiad tüneményes. Én nem vagyok ilyen bátor, nálunk csak felügyelettel lehet kolbászolni a lakásban és fiókozni. Így is van egy bekékült körme huncutkámnak. Csabinak is állandóan kopog a feje a kiságyban.
Te valószínűleg a 24 kilóddal sem tartottál ott, ahol én a 10-el. Már csak egy kg választ el a kilencvenesek világától. De sebaj, majd leszaladgálom. :wink:
Andrisom este 10-11 körül alszik el, addig dorbézol. Utána viszont - egypár kivételtől eltekintve szunyál 8-8.30-ig.

tücsökbogár
 
 


Köszönjük... :oops: :lol:

Odry! Statisztikailag Lukács 74 centijéhez a 7, 2 kiló kevés. De amennyit mozog én nem csodálkozom rajta, hogy keveset hízik.
Éjjel csak egyszer kel fel szopizni. inkább hajnalban jön enni. Ritkán ébred 5 előtt.

Mágnes! AAaaaaz. Zsivány. Hát, ja. A fiókmánia töretlen. Voltunk ma a könyvtárban egy baba-mama foglalkozáson. Nagyon jó volt, élveztük. Ott is megtalálta a fiókos szekrényt. :lol:
Eddig csak egyszer jött meg. 34 napja. A ciklusaim ezelőtt 28-29 naposak voltak. Most nem tudom, mi lesz. sz@ros még szopik ezerrel, tejem is van bőven, mellé meg virslit eszik... Szóval mielőtt még izgulnátok, szerintem nem kéne egyelőre tesztet vennem.. Ugye? :lol: Vagy meddig várjak? Olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem, vagy megyek valahova?!

Tücsök! Mi sem hagyjuk egyedül kolbászolni Lukácsot. Van 4 lépcsőfok a nappali előtt és az ajtó nyitva van mindig a kályha miatt. Így erősen kell figyelnem, merre szökik a csibész.

Úúúúgy megharapott, hogy sikítottam. Na persze lett sírás is belőle, de az nem én voltam.

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Ilonkám, gyönyörűséges a picinyke.Nemsokára fény derül a nemére is. :D

Odry, én is gratulálok a fogacskához.
Ezek a fiúk nagyon sietnek a fogakkal, Lottinak még egy sincs :D

Zel, tündér bogár ez a kölök. Nagyon ügyes, és a szeméből csak úgy árad a huncutság.
Háááááát, szerintem még várj egy picit a teszttel. Most még nem állt be a dolog, bár nekem időben megjött megint. Ki tudja, lehet, hogy újra lesz egy spontán babánk? Jó lenne.
Mennyi kaját adsz Lukácsnak egyszerre? Mondjuk főzelékből? Lotti csak eszik, csak eszik és félek, hogy hányni fog mint a múltkor. Valahogy magyon bejön neki ez a pépes dolog. Most brokkolit evet, de túl vagyunk a spenóton, cukkínin. Most jön a cékla, utána a husi és a csillagos ég. Most már háromszor eszik pépet. Kétszer gyümit, egyszer főzeléket. Az ebéd szopit elhagytuk.

Tényleg szerintetek ha gyümölcsöt adok neki azt ne tekintsem evésnek? Csak azért mert a védőnő azt mondta, hogy legalább ötször egyen, de a gyümi nem evés. Erre én meg legalább nyolcszor etettem szerencsétlent, mikor rádöbbentem, hogy ez már kissé durva. Egész nap eszik........ Most három-négy szopi van, és három más. Éjszaka alszik, tehát a fennmaradó 10 órában ez is tisztességes mennyiség. Vagy nem jól látom.

Mágnes, nem lehet valami jó, hogy a férjed későn jön haza. Mi is nagyon sokat vagyunk egyedül, de ha megjön apjuk 6-7 óra fele akkor egy picit töltődök.

Tücsi ne gondolj a kilókra, majd lemennek szopiztatáskor, (bár rólam nem ment le :oops: ) vagy ha majd mindhárom után rohangálsz. :lol:

KépKép
trinky
 
 


Trin:
a gyümölcs nálunk ugyanolyan teljes értékű étkezés, mint a többi.
tízóraira vagy uzsonnára azt kap..

Várom Apát ,megynk mindjárt a gyermeksebészetre. Bence fütyköse kb. triplájára dagadt, elhajlott....nem tudom mi lehet ez, félek, hogy nagyon megmacerálják... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Elfelejtettem dicsekedni, hogy tegnap este megfordult a Bálint. Sajnos nem láttam, mert Dávidot betettem a kádba és mire kijöttem hason volt a nagy ágy közepén..... Azóta várom a következő alkalmat, de még hiába.

Mágnes!
JJAaj nagyon nehéz a 2 gyereket este összehangolni.... én nem igazán szeretem, de az is igaz, ha apuka itthon van, akkor a Dávid az övé, viszont későn vannak kész és nem bírnak magukkal. Szóval fizikailag én nagyon érzem, mert a saját súlyom is sok és még a 2 gyerköcöt emelgetni.... Én 24 órát vagyok apa nélkül és a köv. 24, vagy 12 órára itthon van... Ennek is van előnye és hátránya, na de minek nincs.

Trinky!
Majd kibújik.... később kezd el romlani :D szokták mondani.
Én a gyümölcsöt is evésnek tartom és láthatod a fiaim szép nagyok. Bálint még nem eszik, de Dávid sem volt sokkal kisebb.
Én tízóraira és uzsira adtam gyümit nekik délben és 18 körül rendes evés ésvolt, hogy cicizett utánna, mikor ezt letette, akkor reggel és este szopizott csak. Tehát mi 6 alkalommal ettünk.

Zel!
Tojni a statisztikára.... nekem van olyan vendégem, akinek a fia 10 kg és a Dáviddal egy korú és szinte 1 éve tartja a súlyát. Ahoz képest, hogy Bálint 9, 5 kg..... szóval a lényeg, hogy egészséges és valószínű az ő anyagcseréje más és a szervezete másként dolgozza fel a kaját. Eszik rendesen, iszik normálisan, akkor ne aggódj. Így szép ahogy van. Ja és kérdem, Magácska sem terebélyes alkat, szóval a szülőkre is ütnek a gyerekek. Mi mindketten gömbölyödünk, így nem csoda, hogy a gyerekeink is :lol:

Puszi

Kép

Kép
odry
 
 



Sziasztok!

Mágnes!
Mi van Bencével? Én is mindig aggodom a kukis témán, mert mindenki mást mond mindig...

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Trin, a gyümi is beleszámít. Lili 5-6x eszik egy nap, de mindig annyit, amennyi kell neki. Van, hogy csak pár kanálka kell neki, és van, hogy az aventos pohárral megeszik (2 dl). És mos kezdett kinőni a fogacskája, még nem látni semmit, de már érzem, ha odanyúlok.

Zel, Lukács nagyon édes :lol: hogy jön-megy, pakolgat :lol: én is Lilivel alszok hajnaltól, én imádom, amikor odabújik cicizni, megmatatja az arcom, és reggel arra kelek, hogy vávává :lol: vagy csak nézem, ahogy alszik :lol: nagyon lehet őket imádni :lol:

Mágnes, hogy van Bence? csak egyszer alszik? mi még a 3-nál tartunk, és nem is tudom, hogy szoktassam kettőre, mert szerintem már elég lenne...

Kép
domo
 
 


Tegnap későn értünk haza, már fáradt voltam ,hogy írjak.
Húgyuti fertőzést kapott. Mivel a fityma még le van tapadva, oda beül a pisi, és a bacik ott szaporodnak.
Tegnap fenyomtak egy csövet neki, és átmosták a fitymát ,gondolhatjátok hogy örült neki.... Antibiotikumot kell kapnia, és borogatni kamillával.
Kissé macerás, mert antibogyót külön tápszerben feloldani, aztán a másk tápszer jön, majd főzöm nei a teát, hogy a Normaflore-t is megigya, közben a kamillát a borogatásra. :) De ma már lényegesen szebb neki!
Sebész doki véleménye:
NEM SZABAD huzogatn i a fitymát!!!!


domo:
bizony, mi már csak egyszer alszunk : Vele nagyon könnyen ment az átállás. Szerintem is elég lenne Lilinek már a 2 alvás..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?