Új privát üzeneted érkezett!

Ági, senkit nem akartam véletlenül sem megbántani! :)
Csak épp ma hívott egy barátnőm, és mondta, hogy a doktornénijük mondta ezt a tápos-elhízós dolgot, hogy ne adjon túl sokat. Nem a magánvéleményem volt, csak rákérdeztem, tényleg úgy van-e. Petire végképp nem céloztam! :)
Ne haragudj, nem is tudhattam.

Anett, Zituska, köszönöm a bíztatást! :)
monka79

Sziasztok!!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, véleményét!!!!!

Azt gondolom most per pillanat, h magunkat (Bence+én) beoltatjuk, mert vannak rizikófaktorok. Amikor jómagam kb. 7éve influenzás voltam, az nagyon kemény volt. Napokig alig tudtam felkelni, 40 fokos láz, végtagfájdalom....ha ez az oltással elkerülhető, akkor OK: Viszont eddig a sima oltást sem adattuk be, és nem lettünk betegek...szóval nehéz a döntés.........

ISKOLA-OVI téma: olyan jól hangzik, h "válassz óvónőt, tanítónőt", de ha vidéken laksz (főleg ugye kissebb településen), akkor van egy max. két csoport-elsőosztály, így nem igazán lehet válogatni....Adott egy-két pedagugus ha tetszik jó, ha nem akkor is ez van....(Ábinál kedden kezdte az ovit, előtte csüt. volt szülői, akkor derült ki ki lesz az óvónénije)

Azt nem tudom iskolát mennyire lehet választani, mennyire kötött lakcímhez, de tény, h a kistelepülések iskoláiból kikerülő gyerekek hátrányban vannak a városban tanulókkal szemben. Saját tapasztalatom Balatonboglár-Bp viszonylatban van.

Elkészült Ábel szemüvege, na meg levágattuk elől a haját. Íme a kép:

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Oltáshoz hozzászólva: tegnap az RTL azt mondta, hogy aki érzékeny tojásra az kórházba adassa be magának, mert tojásba tenyésztették ki az oltást h(a jól emlékszem) és lehet allergiás reakció.
Mi sem oltatunk. Főleg nem az oviba.

Nórus: difer teszt: nem az óvónő, hanem fejlesztő pedagógus csinálja, az irásnál egyszerre 4 gyerek van benn, a többinél egyedül hivják be a gyerekeket.

Szilde!
Köszi, érdekel.
Érdekes a lista, ahogy elnéztem pl 4t a feszes gyerekekre is rá lehet "húzni", ha nem jártak volna gyógytornira. Most már értem a gyógytornász Bea miért mondta, hogy ha nem "kezeli" lehetnek tanulási nehézségei.

Monka!
Tápi:
Túl lehet etetni vele, de nem a tápszertől lesz kicsi vagy nagy a feje.
Én gyerekem is kapott tápit és szép aranyos kis buksija van :D majd később teszek róla egy képet:)
Figyelj arra, hogy mennyit kellene a súlyhoz mérten enni. Csak nehéz ugye , ha a szopi miatt nem tudod mennyit is evett.
Én lányom az ugyan minden mennyiséget megevett volna, nem volt neki határ. A védőnő mindig mondta , hogy mennyi tápit kéne enni a súlyához mérten attól nem kapott többet. Mondjuk mi pontosan 3 óránként ettünk, később meg 4, nem igényszerint. De sose volt ezzel bajunk.
Szoptatási tanácsadó: ne foglalkozz vele. A legjobbat akarod a gyereknek. Anna nem szopott, fejtem mindig azt ette utána meg tápizott. Amikor jött a gyógytorni akkor kérdezte szopott e, mikor mondtam nem, akkor mondta ez az első jel ahhoz, hogy feszes a gyerek....
Én császáros voltam ( méhnyakrák műtét miatt),
kapott tápszert a gyerekem, mégis jó anyának érzem magam......
Foglalkoztatók: még 9 embernek letölthető a okosleszek kukac citromail.hu okosleszek jelszóról november 8 ig.Utána Karmentől lehet leszedni. ( citromail csak 10 szer engedi leszedni). Piszkozat mappában vannak.

Andi

Andi
Kép
mucska

Üdv.

Monka, nem is azért írtam, tényleg nem tudhattad! Mondjuk biztosan más pótlásként adni, mint csak azzal etetni a gyereket, mert utóbbi esetben adod neki a használati utasítás szerinti mennyiséget, aztán jónapot, és ezzel átalában rendben is lesz a pocakjuk.

Zsuzsu, nagyon édes lett Ábel!
Iskola: szerintem Bpesthez képest a többség hátrányban van, és biztosan van abban igazság, amit írsz, de nem ennyire sarkosan. Nekem középsuliban nagyon sok vidéki osztálytársam volt (sőt talán ők voltak a többség), de mindannyian megálltuk a helyünket, és nem láttam, hogy nekik többet kellett volna teperniük a jobb jegyért.

Nyilatkozat: nálunk csak annyit kellett aláírni, hogy tudomásul vesszük, hogy ingyenes az oltás Petinek. Ott nem szúrnak, azért el kellett menjünk a körzetihez!

Mucska, de irigyellek, én is csaszi és tápi, de nekem ezt még mindig nem sikerült 100%-osan feldolgoznom. Mondjuk összetehetem a két kezem, mert mindezek ellenére Peti mozgása tökéletes, annyi hiba csúszott a gépezetbe, hogy 2,5 évesen kezdett mondatokban beszélni, de azóta jól belejött.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!

Ne irigyelj, hanem gondolkolj bele mit teszel mindennap Petiért?
:wink:
Foglalkozol vele? Mindent megteszel érte? Szereted? Próbálsz neki mindent megadni a te saját értékrended szerint? Szerintem IGEN! ha igen a válaszod, akkor az én felfogásomban bizony jó anya vagy!
AZ jó anya aki simán szül, szoptat és tojik a gyerek fejére , kallódik valahol?
Császár: sajna ez bizony nem választás kérdése.
Szopi: hiába akartam és bőgtem rajta, hiába hivtam a szoptatási tanácsadót akkor se szopott. Ugye később a gyógytornász megmondta az okokat is. Nem én tehettem róla. Én fejtem napi 8 alkalmommal jó pár hónapot. Olyan voltam, mint a tehén a fejőgépen :( utáltam, de volt tej és akartam adni Annának. Nem szopott , hát istenem, megoldottuk és túléltük. Ennyi. Amit tudtam megtettem. Jó anyának érzem magam, de ezt majd a gyerek megmondja , ha felnőtt lesz, hogy nem vagyok e beképzelt :D

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

MucskaAndi: Letöltöttem a foglalkoztatókat, örök hálám érte! :) Köszönjük!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak!

Mucska: Difer teszt: kíváncsi vagyok :) Egyébként én tavaly amikor megnéztem a fejlődési naplót az oviban azon akadtam ki, de nagyon. Olyan dolgok voltak benne leírva, hogy csak kerekedtek a szemeim. Pl. rossz az egyensúlyérzéke....hát nem tudom ezt az óvónők hogy "szűrték", de pl. ez is egy volt a sok közül, ami tudom, hogy nem úgy van (Gréti amúgy már tud biciklizni rendesen, pótkerék nélkül), még sorolhatnám miket írtak róla, ill. mit ikszeltek be. Ettem magam rajta pár napig, aztán rájöttem, hogy valószínűleg csak úgy találomra ikszelgethettek, kizárt hogy 30 gyereket annyira ismerjenek, hogy meg tudják mondani épp kinek milyen az egyensúlyérzéke pl. és még azt az ezer dolgot amit oda beírkálnak. Úgyhogy megnyugtattam magam, hogy azért én csak jobban ismerem a lányom, mint ők...
Ja, meg azt írták róla, hogy nem igazán önálló....ez volt a legdurvább talán. Az én lányom, nem önálló. Amikor 1,5 éves kora óta egyedül eszik, egyedül öltözik, 2 évesen már fel tudta venni a szandiját és be is tudta kapcsolni, egyedül mosott kezet, mindent tök egyedül, önállóan csinált.
Aztán voltak olyan dolgok, hogy mentem érte, és a dajka néni örömmel újságolta, hogy Gréti ma egyedül felvette a cipőjét....mondom tényleg? Már 2 éves kora óta egyedül veszi föl... Ráadásul többször is láttam, hogy Gréti segített másoknak öltözni, a mosdóban a csapot megnyitni és hasonlók....de önállótlan. No comment.

Timika: Édesek a gyerekek :)

Monka: Szoptatni, szoptatni, szoptatni. Újat nem tudnék mondani én sem, a csajok jól leírták.
Én lassan elhagynám a pótlásokat, és bújnék össze vele...van elég tejed, ebben biztos vagyok!
Viszont valóban nem attól jó anya egy anya hogy szoptat e vagy simán szült e...ezektől a marhaságoktól én is falnak megyek.

Szilde: Köszi, hogy felraktad a diszlexia jeleit. Hasznos!
Egyébként én teljesen hiszek benne, hogy a mozgásfejlődésük kihatással van a későbbiekre, épp a minap beszélgettem erről egy barátnőmmel, és mondtam is, hogy én kötelezővé tenném (úgy mint pl. a csípőszűrést), hogy egy gyógytornász 2 hós koruk körül nézze meg őket alaposan, és ha szükség van rá, pici tornával, időben korrigálni lehessen az esetleges problémákat!

H1N1: Nem oltatunk, magunkat se, gyerekeket se! Egyáltalán fel sem merült bennünk, hogy kéne...... Úgy gondolom, egy oltással többet ártunk mint ha nem oltanánk...és senki nem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről.

Enikő: Szívet melengető volt a dokitok érdeklődése Viusról!

Szilcsi: Kitartás! Szuper, hogy ilyen jól beszokott Lali a bölcsibe! És rettentő ügyesen beszél!

Anett: Málna is édes lehet. Most biztos lesz pár sírdogálós napotok. Nálunk Gréti 1 évig minden reggel cirkuszolt, hogy nem akar oviba menni. Aztán mire odaértek apával, már minden rendben volt :) És jó kedvűen jött délben ki az oviból. Idénre elmúltak ezek a reggeli hisztik.

Zitacicu: Képek a gyerkőcökről? :)

Zsuzsu: De furcsa Ábel szemüveggel :) Hogy viseli? Nem akarja letépni magáról?

Szép napot mindenkinek!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Monka!
Hát szerintem nem hizik el a tápitól sem a baba-
Nekem mindkettő kapott tápot, Márk 3 hónapos korától, Szandi 1 hónapos korától.
Azért kellett mint Mucskáéknál, mert hiába volt tejem, nem szoptak!!! :shock:
Orditottak a cicivel a szájukban. :cry:
Én refluxra gyanakszom, mert Szandinak végül már süritve adtam a tápit is, és ugy jobb volt.
De hozzáteszem soha nem ette meg se Márk se Szandi az előirt mennyiségeket! :cry:
Mai napig pici és vézna mind a kettő. :roll:
Szóval ha jó evő a kislányod, lehet, hogy Ő rajta jobban meglátszana, de az elhizást azért nem hiszem! :wink:

Bea!
Jó hogy jelentkeztél már!

Szilde!
Mi van veletek? Kevinci? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Hallé!

Mucska nekem is átlőnéd a foglalkoztatókat kérlek szépen :) Köszönöm!!
ceniko0123@gmail.com

Zsuzsu: Édes Ábeled :)

Azért Szilcsi férje nem olyan rossz ám, csak Ilcsi kiakadt picit (én is szoktam Kareszre amikor mélyponton vagyok, pedig Ő egy álomapuka/álomtárs!!!!!!!!!!!!!!!!! rengeteget segít MINDENBEN!!!) Szal Ilcsi férje komoly munkával bíró ember, tévében dolgozik felelős szerkesztő, könyvet ír, filmet rendez, tanít egyetemen...stb ezekre a kötelező pofavizites alkalmakra el kell mennie. Ezt Ilcsi is tudja és elfogadja, csak kiakadt (Ilcsi is ment volna kikapcsolódni picit, bébisittyó visszamondta, esetleg kéne keresni másikat????!!!!!!!!!), én megértem Őt is meg a férjét is!
Szal nem szidni, mert L keményen dolgozik, hajt és küzd a családjáért a kisfiáért akit imád (és nem csak a családjáért küzd hanem még sok minden más társadalmi probléma ellen, és én ezért nagyon felnézek rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), csak ez azzal jár, hogy keveset tud besegíteni otthon, meg sokat távol van.. :( Erre mondják, hogy valamit valamiért! Úgyhogy én is kiakadnék Ilcsi helyében, itt jól kisírnám magam, aztán másnapra megbékélnék, ahogy Ilcsi is teszi :)
Ismert ember feleségének nem könnyű lenni, de milyen büszke tud lenni a feleség a férjére, mert amit letett az asztalra az nem semmi!!!!! :wink: :D 8)

Az ovinkba SENKI sem kérte az oltást, a sulit majd ma du megkérdezem.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nem írok most senki ellen, sem mellette.

DE, akármennyit lehet dolgozni, ha valaki AKARJA és IGÉNYLI megtalálja az egyensúlyt a család és a munka között.

Én ismerek olyan apukát, aki nagyon sokat dolgozik, tuti nem kevesebbet mint pl. Szilcsi férje, vagy akárki másé, mégis APUKA így nagy betűvel, na meg tudok olyat is aki nem. :wink:

VAn pár ember aki tudja miről beszélek, pl. Enikő! :lol:

Mucska!
kérnék én is foglalkoztatót, priviben megy az email címem.

köszi
Z.
Vendég

Ja, Enikő itt nem rád gondoltam :wink:
Vendég

Sziasztok!

Lányok a foglalkoztatók ott van azon a cimen amin fentebb irtam. A piszkozat mappába keressétek, onnan le lehet még szedni.

Bea: Szivesen, használjátok egészséggel.
Andi

Andi
Kép
mucska

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! :)
monka79

Enikő!
Megértem én, sajnos én is ismerek olyat, hogy apuka vezető beosztásban dolgozik(igazgató), anyuka itthon kinlódik a 2 gyerekkel, most várja a harmadikat.
És mindent Ő csinál, kifesti a szobát, fúr-farag, mert apuka ha itthon van, akkor is olvas meg alszik. :shock:
Tudod, hogy Laci is dolgozik a vasútnál, éjszakázik is meg másodállásban heti három nap tanit a Szinergiában.És az órákra jegyzetet ir, meg felkészül rá, stb
És Ő is hajt a családjáért, bár látványos dolgokat nem tesz le nyilván. De ha itthon van, maximálisan segit!!!! :wink:
Őrá merem rábizni legszivesebben a gyerekeket!!! :wink:
Mondjuk Én már anno azon is csodálkoztam, hogy Szilcsi nem biciklizhet!!!???? :shock: Őnálló, felnőtt ember, tudja mit akar! :evil:
De mi nyilván nem látunk bele pontosan a dolgokba, de hát biztos tudta Szilcsi, hogy mire számithat, mikor összeházasodtak. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Mucska!
Nekem azt irja ki, hogy a keresett lap, nem található!
Ha valakinek sikerült letölteni, átküldené?
Nagyon köszönöm.
zizu@invitel.hu

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Mucska!
nem tudom letölteni, tovább küldeni nem lehet?
Vendég

Zita!

Tényleg nincs már mind , valszeg elérte a 10 t a letöltés száma. VAn amelyik még leszedhető, most néztem
Karmen azt mondta, hogyha ő leszedi, akkor ő feltudja tenni ahol elérhető.
Azért is vártuk ki, hogy ő leszedje.
Délután biztos ad elérhetőséget. HA nem akkor újra felteszem.
Andi

Andi
Kép
mucska

Zita!
nem vagyok benne biztos,. hogy Szilcsi tudta mire számít, mikor összeházasodtak.
tudod hogy van ez, az ismerősöm, ismerőse :lol: is hasonló helyzetben, és mivel a remény hal meg utoljára, Reménykedik az ember, hogy majd ekkor és akkor más lesz,változik a helyzet, csak az a baj, hogy az EKKOR és AKKOR nem jön el soha...
DE a Remény hal meg utoljára, háthamégis... :wink:
Vendég

Mucska!
Milyen címre küldjek bővebb infót?

A foglalkoztatókat én is szivesen letölteném.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Monka, nekem dettó ugyanez volt a problémám. Én adok pótlást Dórinak. Nekünk mondjuk abból a szempontból speciális esetünk van, hogy Dóri kis súllyal született, ezért voltunk bent a klinikán egy hétig és már ott megvolt neki a napi adagja. Akkor meg még ugye nem volt elég tejem, hozzászokott az evéshez és igazából kis zabagép, nagyon éhes mindig. Itthon se volt elég tejem, én próbálkoztam mindennel az elején, more milk, urtica, tea (ebből többféle is), sok folyadék, volt, hogy másfél órát volt hol az egyik mellen, hol a másikon stb... semmi nem segített, egy mili tejjel nem lett több. És szopi után nagyon éhes volt mindig, én meg ugye mégse hallgatom, hogy üvölt szegényke... így sajna nálunk úgy van, hogy tej + pótlás. Nekem is volt lelkiismeretfurdalásom, meg hogy miért van az, hogy mindenki tudja szoptatni a gyerekét, csak én nem stb... de már nem érdekel, ez van, nem tudok mit tenni. Nekem meg még az se lehet, hogy egész nap bújjak össze a kicsivel és szoptassam egész nap, mivel nekem itt a másik gyerek. Balázs is tápis volt, de ő más okból kifolyólag, nála nagyon beteg voltam a szülés után, meg a férjem is balesetezett, így teljesen elapadt a tejem. És ettől ő nem lett más gyerek, amíg nem vittem bölcsibe, nem is volt beteg, abszolút nem lehetett észrevenni, hogy ő tápis.
A lelkiismeretfurdalást az okozza bennünk, hogy mindenki súlykolja belénk, hogy szopi-szopi-szopi. MErt mindenki az az első kérdése: van elég tejed? tudsz szoptatni? Ebből is látszik, hogy a "környezet" okozza bennünk azt, hogy rossz anyának érezzük magunkat, ha esetleg nem úgy jönnek össze a dolgok, hogy csak szoptassunk.
Úgyhogy nyugi. Próbálkozz, de ha nem jön össze, ne keseredj el. ÉN viszont nem hagyom éhezni a gyerekem!!!
Ja, és nekem is megcsappant a tejkészletem, ez 6 hét után normális.
Jót nevettem, hogy a gyerek felfújt képű lesz :) Dehogy lesz!!! :)
Bár nálunk Dórika úgy kipofásodott... 2 kg-ot hízott 6 hét alatt!!!!
De nem hiszem, h a táptól, mivel fele-fele arányban kap anyatejet és tápot.
Egyébként ő sem alszik sokat :( Sokat van fönt. Tegnap este pl. éjfélkor alig akart elaludni. ÉJFÉLKOR!!! DURVA!!! 3 óránként kel és követeli a kaját. Egyáltalán nem laktatja a tápszer. Balázs annak idején 4-5 órákat simán aludt, sőt ilyenkor már szinte csak egyszer kelt éjszaka!
Mi még kicsit hasfájósok is vagyunk. A Gripe W. nem segített, most édeskömény teát adok neki, már amikor elfogadja, ettől nagyokat durrog és úgy látom, h ez mintha hatna...
SZÓVAL MONKA, nyugi-nyugi-nyugi. Semmi gond, ha tápszert kap, te ettől jó anya vagy!!! :)
szerika

3 óránként követeli a kaját, ezt akartam írni, nem azt, hogy kel, mert nem igazán alszik, tehát nem kel... szóval értitek :)
szerika

ATZita: Igen tudta mire számít és nem, nem tudta mire számít! És azért NEM tudta, mert akkor még nem volt gyerekük. És azt, hogy egy gyerekkel milyen nehéz és mekkora küzdés, csak akkor tudod meg ha már megvan és ott üvölt a kiságyba!!!!!! Szakirodalmakból nem! Szal igen tudta és mégsem! :wink:
Enyim ex, meg rohadtul nem dolgozta halálra magát, és mégsem segített itthon SEMMIT, hanem tévé előtt vakargatta, vagy épp a halastóba lógatta.... :lol:
Most meg K rettentő sokat dolgozik+ tervezi a házunkat,akar, küzd, nyomja, csinálja, a gyerekeket rendezi,Vius pisilteti, Marcival matekozik,főz, pizzát süt, segíti a családját, barátait engem meg a tenyerén hordoz :wink: Úgyhogy megtartom :) De most lett összehasonlítási alapom, így utólag :D

Zozo: Na igen a remény hal meg utoljára, aztán hátha mégis.... :lol: és az a "mégis" soha nem fog eljönni, és ezt legbelül mindenki tudja!!!!!!!!!!

Én kötelező olvasmánnyá tenném a Csernusdoki NŐ és a Férfi című könyveit, még kamaszkorban!!!! Engem az húzott ki tavaly a történelmi mélypontomon a szarból, és ha azt a könyvet elolvasod és elgondolokoz rajta rájössz sokmindenre :) Hogy milyen egy férfi egy jó társ, egy jó apa. De ha mindenki a könyv szerint választana párt, akkor a pasik 90%-ka nem kelne el, mert "puhapöcsök"....önzőek és alkalmatlaon társ és apa szerepre!!!!!

ceniko
Szeged

"Vius pisilteti"= "ViusT pisilteti" :lol:

ceniko
Szeged

Enikő!
Őszintén megmondom eszembe is jutott az utobbi napokban Dani! :twisted:
Itt a "segitő férjekkel" kapcsolatban. :wink:
Szerintem jobban is jártál, hogy szétmentetek, mert igy merismerted Kareszt. :wink:
Boldog Névnapot Neki!!! :lol:
Mesélj már a készülő házról? Merre gondolkodtok? :?:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Muszáj még kotyognom nekem is ezekről a férjekről :)

Csernus könyv itt van a szekrényemen, de még nem jutottam odáig, hogy elolvassam :) A Nő van meg, az is csak kölcsön, de el fogom olvasni a másikat is.
Ill. nekem a férfiak megértéséhez ajánlották John Gray Mars-Vénusz sorozatát. Azokat is tervezem elolvasni...csak az a fránya időhiány....

Szóval szerintem olyan nincs hogy sose akadsz ki...én is kiakadok néha a drága férjemre (aki baromi sokat dolgozik, de ha hazajön, akkor gyerekezik), dühöngök, toporzékolok, hisztizek, el akarok válni és hasonló marhaságok, de közben meg úgy imádom :) És dehogy gondolom komolyan...ill. akkor talán abban a pár percben komolyan gondolom, de aztán kimegy a fejemből a vér és rájövök, hogy mekkora barom vagyok :)
Úgy gondolom Szilcsi is egy ilyen vérrrel teli fejjel írt épp ide....meg most új nekik ez a helyzet, hogy dolgoznak mindketten, Lali bölcsizik, stb. Baromi nehéz lehet. Én is elkezdtem félni attól, hogy mi lesz szeptembertől ha dolgozni fogok. ill. 2 gyerekes, már dolgozó ismerőseim is mondják, hogy nagyon jó hogy napközben emberek közt vagy de marha nehéz, hogy a háztartás, a gyereknevelés, a minden egyéb is rádmarad a munka mellett, amit most tulajdonképpen egész nap végzünk, az meló mellett az esti időre marad :( Aggódom is, hogy fogom bírni :( Karmen, Bibi, stb. is hogy elmaradt innen amióta dolgoznak :( Ami persze érthető...

Szóval remélem Szilcsi, nincs komoly probléma, csak tényleg sok vér volt a fejedben :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zita: Sztem is jobban jártam :wink:

Házról van kb 5 terv klasszak :wink: Majd ha eljő az ideje élménybeszámolok :D
Imádom a pasit 8) Lehet rá számítani, lehet vele tervezni! Biztonságban érzem magam/magunk mellette...

ceniko
Szeged

Bea: Jól szóltál :wink: És én se tudom hogy fogom bírni a 4 gyerek+munka+háztartás+házastárs körforgást :lol: De előre nem vagyok hajlandó idegeskedni, majd idegeskedek akkor ha nem fogom bírni :lol: 8) :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért.
Szeretném megkérdezni tudja e valaki Dr Márton Virág doktornő
aszisztensének a telefonszámát, ahol vizsgálatra lehet bejelentkezni hozzá?
Egy kedves barátőm terhes és hozzá szeretne menni, de a klinikán közölték vele hívja a számán ők nem tudják :(
Köszönöm előre is,ha tud segíteni valaki :)

További Szép Napot Kívánok!

Timi
atomanti

Enikő: Na, ezt a hozzáállást tanítsd meg nekem! Nem tudok nem előre idegeskedni mindenen :( Ez borzasztó.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exdeus: mi a neve a mentolmentes gyerekfogkrémnek? A mentolmentes Elmex se rossz ízű, de nem tudom, szabad -e azt használni ygerekeknek? :roll:

Meló-háztartás: na ettől én is tartok... Nem is értem egyelőre, hogy lehet megcsinálni. :shock: Illetve ha megcsinálom meló után este meg a nagyobbakat hétvégén, akkor mikor foglalkozom a lányokkal? És én még nem is főzök, csak alig...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Bea,jaj ne is mond ezt a munka mellett minden.................... :roll:
Egyszerűen azt se tudom hova rohanjak,próbálok legalább 2 naponta főzni,Barnival is foglalkozni(mesélni,autózni,legózni,színezni mert persze egyedül még mindig nem szeret lenni),mellette vasalni,takarítani,meg persze a túlórák..................
Apa nekem se segít be a háztartásba,max. elindítja a mosógépet,ha beleteszem a szennyest,meg a mosószert,de Barnival rengeteget foglalkozik, na meg holnap éppen vizsgázik............................... :shock: :shock:

Enikő,ha mész Pestre,van egy szatyor építőkocka,azt szívesen odaadom,pesze csak ha Barni nem látja,mert az kell a tesójának!!!!! :lol: :lol:
nem mintha útban volna.............

Timi, szóval nem még nem lesz tesója Barninak egyenlőre!!!
Viszont valszeg ki kell venni az orrmanduláját!!!
Hétfőn voltunk vele Fül-orr-gégésznél.
Már megint beteg,2 havonta mandulagyulladása van neki,aztán tűszök lesznek rajta,aztán persze ab.
Én ilyenkor az első 1-2 napon szabin vagyok,utána pedig anya vigyázz rá!!!
Nekem persze,meg a gyereknek is nagyon gáz ,majd megesz ilyenkor az ideg,meg lelkiismert furdalásom is van,pedig tudom hogy jó helyen van a Barni,de nem merek sűrűn eljönni táppénzre...................
Éjszaka ilyenkor ,1-2 óránként kelek hozzá,mert hol lázas,hol szomjas,hol hány,hol pedig ágyneműt cserélek.................
aztán másnap,fasza így dolgozni,+túlórázni...........

Éppen ezért is nagyon gondolkodom a tesón,ha lesz és ő is 2 havonta beteg lesz,anyu nem tud besegíteni,hova teszem????
Mert ha sűrűn odavagy(én most éppen a túlórámat csúsztatom le)
akkor szólnak hogy ez így nem nagyon lesz jó!!!!!!!!!!!!!!!!
szóval basszus ,mocsok világot élünk..................

Móni,Zituska véleményével,már megint teljesen egyetértek!!!!! :lol: :wink:

Kép
bibi226

Egy tuti Barni duma:
Ugye Barni szokott közöttünk aludni,a múltkor nem fért el tőle az apja,és mondta neki.
-Barni ,ha nagyobb leszel,és lesz barátnőd,ő is itt fog velünk aludni???
-Nem apa ,ő majd az én szobámban,az ágyamban,én pedig a ti szobátokban, a ti ágyatokban.................. :lol: :lol:

Na meg még egy:
Vettem neki aranygaluskát,(mióta oviba jár szereti és megeszi),meglátta és .
-anya hogy te milyen ,édes fasza csaj vagy,lehet elveszlek feleségül,de csak ha mindig összerakod a játékaimat!!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
bibi226

Atomanti!
Dr Márton Virág
06-62/545-757
06-70/2500-625

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Mucska, OK, igazad van, és nem is a "rossz gondolatok" teszik ki a mindennapjaimat, csak néha-néha felsejlik, és akkor igen car érzés.

Bea, jó, hogy jöttél. Épp csak magatokról nem írtál... :(

Enikő, hát én nem teljesen értek veled egyet, mert egy gyerek két emberé. Lehet vki nagyon elfoglalt, de akkor keressen egy olyan bébisittyót, aki NEVELI az Ő gyerekét (mert ugye anyukának és ki kell kapcsolódnia, hogy elkerülhessük a kiakadásokat), és akkor mehet a pofavizitekre. Ez engem nagyon felháborít, mert nem CSAK egy anya feladata a gyerek körül sürögni-forogni. Én vállalom ezt, mert a férjem is igen sűrűn megkapja, hogy öhöm-böhöm, talán nem ártana néha itthon is lennie, és foglalkozni a fiával.

Norus, Petinek most épp Dentalux fogkréme van itthon, ez Lidl-es, ha jól néztem, de szerintem egy gyermekfogkrémben sincs menthol...

Bibi, szívből remélem, hogy a műtét után jobb lesz Barninak (és neked is). Ez tényleg nagyon gáz.
Én ilyenkor összeteszem a két kezem, mert nagyon rendes főnököm van!
A fiad dumája még mindig haláli.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Még kettő:
Óvodások tankönyve I-II

http://data.hu/get/1854541/_vod_sok_tan ... 1.pdf.html

http://data.hu/get/1854545/_vod_sok_tan ... 2.pdf.html

Ezt nyomtatni képtelenség, de megéri megnézi, 100-100 oldal.

A.

Andi
Kép
mucska

Exi: Igen? Pedig úgy érzem sokszor, hogy csak magunkról írok :(
Amgy vagyogatunk :) Gréti anyukáméknál van, szombaton jön haza, már nagyon várjuk :) Levi meg egy nagy csibész. Nem viszi túlzásba a dumálást, még mindig csak kb. 10-15 szavas szókincse van, azt se használja sűrűn, csak ha nagyon muszáj :) Viszont egész nap karattyol a babanyelvén, meg nagyon sokszor mondja azt hogy: áááááááááá
Most épp csupa firka az arca, megkaparintott egy tollat....

Bibi: Hát ezeken a Barni dumákon nagyon jót nevettem :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi! ki csinálja majd a mütétet? Remélem rendben lesztek

Mucska! köszi jo lett a letöltés, csak nagyon sok a munka, este érek haza, nem tudtam visszajelezni.
Feltölteni sem tudnám csak hétvégén, addig nem érek rá:(

Ma kérdeztem kiváncsiságból az oviban, a mi csoportunkban csak 6en kérték az ingyenes oltást. Mondjuk én még azon is csodálkoztam. De én nem itélem el azt sem aki kéri, aki meg nem kéri azt mondjuk meg eleve megértem, mert nekünk sem kellett ingyen sem.

Enikö! vettetek már telket? Hol?

Kép

Kép

Karmen
karmen

munka+gyerek+háztartás
nagyon élvezetes :lol: így együtt,
pont ma jutott eszembe h. kellen 2mosógép és 2mosogatógép, akkor talán jutnék valamire, mert 1-1 darabbal nem nagyon, pedig munkába vannak ha itthon vagyok, de az nem elég.
ja, meg kellene 2csaj aki vasal :lol:
Vendég

Hát ez marhajó :D

Kép sertésinfluenza

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kedves Zita!

Nagyon szépen köszönjük a telefonszámokat :)

További Szép Estét!

Timi
atomanti

Sziasztok!

Jó régen voltam, én is dolgozó nő lettem nagyjából, így percem sincs, max. amikor már éppen alszanak a picik! Egyetértem az előttem szólókkal, nekem sok segítségem van, de így is mindig mindennel el vagyok havazva, ha el is kell járnom itthonról, hogy dolgozzak, nem tudom, mi lesz! Két hét múlva kezdjük az óvit (törpikék csoport cseresznyéje lesz a lányom), már várjuk mindketten, Doró is és én is, kíváncsi vagyok nagyon, és bízom benne, hogy jól megy majd minden! Napról napra fejlődik, mostmár kezdem én is úgy érezni, hogy érett az óvira. Fejlesztőbe járunk, szuper!!!
Oltással kapcsolatban én tanácstalan vagyok, adatnám is, meg nem is. Én szoptatok, nem tudom, van-e összefüggés, de emiatt sem merem beadatni magamnak, a gyerekeknek biztosan nem adatom be! Aggaszt ez a sok-sok információ, és akkor még a védőnőmmel nem is beszéltem! :lol:

Ébredés van, megyek!
e.

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Látom, jól feldúltam az indulatokat. :) Nem volt célom...
Végül is mindenkinek valahol igaza van és nincs igaza senkinek...
Mert:
Nem, nem tudtam, mire számítsak, régen azért segített, és nem gondoltam volna, hogy a legnagyobb szarban hagy magamra. :( De már dolgozok az ügyön, mert MUSZÁJ vállalnia valamit, bármit, mert kipurcanok így. :( A szándék megvan benne, csak sokszor elveszik valahol útközben...
És igen, a remény mindig él, hogy hátha MOST megváltozik, talán a gyerek miatt, talán miattam, mert látja, hogy mennyire fáradt és fásult vagyok... de nem fog soha, max átmeneti időre, de ez ördögi kör, ami mindig újra kezdődik...
Persze benne van az is, hogy rajta kívül senkim sincs itt, aki segítene, nincs nagyszülő-keresztszülő senki...

Enikő, én nem biztatlak semmi jóval, ami a munka+család+háztartás dolgot illeti, baromi kemény menet lesz, de melletted áll a társad és ez jó! :D Nekem még itt van a másodállás és a suli is, sőt februártól mehetnék tanítani munkaidőn kívül délutánonként, ha elvállalom, nagyon szeretném, de még át kell gondolnom alaposan... És igen, felnézek a páromra azért, amit csinál, de rohadtul nem vigasztal, hogy "nagy" ember, amikor majd összeesek a fáradságtól és senki nincs, akire számíthatok bármiben is... :roll: Mindemellett szeretem, próbálom formálni, jobbá tenni, hogy ne romoljon el végleg a házasságunk, de ebben neki is szerepet kell(ene) vállalnia...

Zsuzsu, Ábelnek nagyon furi a szemüvege, nem nagy ez neki?

Zitus, olvastam, de most nem tudok válaszolni bocsi, keddre 8 gyakorlati jegyzőkönyvet kell legyártanom, azokat csinálom éjszakánként. Talán holnap melóból tudok írni...

Bibi, Barni szövegén dobtam egy hátast! :lol: Sajnálom a műtétet, de hátha kevesebb betegség lesz utána. :wink:

Zozo, vasaló csajt hozzám is küldhetsz, rámférne. :wink:

Kép
szilcsi

Kicsit felébredt Dávidom, de elvan apával.

Zsuzsu: Szerintem jól áll Ábelnek a szemüveg! :D
Bibi: Barni-duma haláli! :lol:

Jó éjt mindenkinek!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Bea!Enikő!Norus!Mucska!
Privi ment.:)

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!!

Köszönjük a dicsiket! Úgy tűnik könnyen szokja Ábel a szemüveget. Aranyos, ahogy újra felfedezi a kirakóit. Most úgy látom mégiscsak gond volt, mintha másképp látna szemüveggel.

Kicsit pirosas az orrnyerge, de fix a keret nem tudok mit csinálni vele. Ha valakinek van tippje, azt megköszönném!
Arra gondoltam sudocremmel bekenem neki....

Ági (Exi)!
Olyasmire gondoltam, h pld. egy városi iskolában több lehetőség van szakkörre, különfoglalkozásra. Mi fontosnak tartanánk, h nyelvet tanuljon, de erre nem mindig van lehetőség, főleg nem emelt óraszámban. Különórára pedig nem mindig van keret...

Bibi!
Ismersz, imádom a fiad!! :wink: :lol: mielőbbi teljes gyógyulást neki!

Voltam fogadóórán az oviban. Újfent kiderült, h nagy a mozgásigénye Ábinak. Újra és újra buroltan felmerül a hiperaktivitás, de nem hiszem, h ez lenne az oka. Egyszerűen a napi 20-30 perc mozgásos foglalkozás kevés neki az oviban. Kellene valami sport ami leköti az energiáit, de három évesen nem igazán ilyenre lehetőség. Szegeden, lehet, h lenne, de behordani ovi után nem igazán kivitelezhető. Marad az, h igyekszem az oviból hazajövet kicst "mozgatni", tegnap pld. végigtapicsolta gumicsizmában az összes pocsolyát a hazaúton. UGyan kicsit hisztizett, de azért elaludt rendesen .

Nagyon jó, amit irtok a családi életről. Bizony új helyzet adódik a gyerek-gyerekek születésével és mindenkinek alkalmazkodni kell. Néha én is elgondolkozom, h alkalmas vagyok-e egyáltalán szülőnek, aztán rájövök, h nem alkalmasnak kell lenni, hanem tenni a dolgokat, előrenézni.....Felkészülni előre nem igazán lehet.

Konstikám egyre magabiztosabban jár, most már az utcán is totyog. kezdi elunni a babakocsit, így 30 perccel előbb indulunk Ábelért :lol: hazafelé megül a kocsiban, mert Ábel szórakoztatja. :lol: :lol: A délutáni alvásnak kifejezetten jót tesz a séta, az én derekamnak kevésbé. :wink: :wink:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv.

Bea, hát szerintem az előző hsz-ed mindenkiről szólt, csak rólatok nem. :)
Érdekes lehetett Levi a tollas pofijával.

Hefe, én is cseresznye voltam annak idején.
Oltással kapcsolatban én vmi olyasmit hallottam, hogyha te, mint szoptató anyuka beadatod, azzal véded Dávidot is. Ezt is átveszi az anyatejjel.

Szilcsi, ne legyen lelkifurid, legalább jól kibeszéltük magunkat a pasikkal kapcsolatban.

Zozo, van már vasalószolgálat. :) Én nem vasalok, legalább azzal nincs teendő.

Zsuzsu, lehet, hogy igazad van. Én azt tudom, hogy itt városon belül sem a legelitebb suliba jártam - sőt - és azért nem mondhatom, hogy rosszul jártam.
Mozgás: tegnapelőtt, mikor elvittem Petit szurira, az óvodai nap, és a dédiszüleinél töltött szabadidő után még nagy barátságot kötött a rendelőben egy közel korabeli fiúval, akivel mindezek után még vagy 20-30 percet rohangálak fel és alá. Nekem még nézni is fárasztó volt őket. :D

Ági és
KépKép
exdeus

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.08 21:17-kor.
Vendég

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
nagyon édes, jöhet hozzánk is :lol:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?