Sziasztok!
Üdvözlet az újaknak!
Mucska: Difer teszt: kíváncsi vagyok
Egyébként én tavaly amikor megnéztem a fejlődési naplót az oviban azon akadtam ki, de nagyon. Olyan dolgok voltak benne leírva, hogy csak kerekedtek a szemeim. Pl. rossz az egyensúlyérzéke....hát nem tudom ezt az óvónők hogy "szűrték", de pl. ez is egy volt a sok közül, ami tudom, hogy nem úgy van (Gréti amúgy már tud biciklizni rendesen, pótkerék nélkül), még sorolhatnám miket írtak róla, ill. mit ikszeltek be. Ettem magam rajta pár napig, aztán rájöttem, hogy valószínűleg csak úgy találomra ikszelgethettek, kizárt hogy 30 gyereket annyira ismerjenek, hogy meg tudják mondani épp kinek milyen az egyensúlyérzéke pl. és még azt az ezer dolgot amit oda beírkálnak. Úgyhogy megnyugtattam magam, hogy azért én csak jobban ismerem a lányom, mint ők...
Ja, meg azt írták róla, hogy nem igazán önálló....ez volt a legdurvább talán. Az én lányom, nem önálló. Amikor 1,5 éves kora óta egyedül eszik, egyedül öltözik, 2 évesen már fel tudta venni a szandiját és be is tudta kapcsolni, egyedül mosott kezet, mindent tök egyedül, önállóan csinált.
Aztán voltak olyan dolgok, hogy mentem érte, és a dajka néni örömmel újságolta, hogy Gréti ma egyedül felvette a cipőjét....mondom tényleg? Már 2 éves kora óta egyedül veszi föl... Ráadásul többször is láttam, hogy Gréti segített másoknak öltözni, a mosdóban a csapot megnyitni és hasonlók....de önállótlan. No comment.
Timika: Édesek a gyerekek
Monka: Szoptatni, szoptatni, szoptatni. Újat nem tudnék mondani én sem, a csajok jól leírták.
Én lassan elhagynám a pótlásokat, és bújnék össze vele...van elég tejed, ebben biztos vagyok!
Viszont valóban nem attól jó anya egy anya hogy szoptat e vagy simán szült e...ezektől a marhaságoktól én is falnak megyek.
Szilde: Köszi, hogy felraktad a diszlexia jeleit. Hasznos!
Egyébként én teljesen hiszek benne, hogy a mozgásfejlődésük kihatással van a későbbiekre, épp a minap beszélgettem erről egy barátnőmmel, és mondtam is, hogy én kötelezővé tenném (úgy mint pl. a csípőszűrést), hogy egy gyógytornász 2 hós koruk körül nézze meg őket alaposan, és ha szükség van rá, pici tornával, időben korrigálni lehessen az esetleges problémákat!
H1N1: Nem oltatunk, magunkat se, gyerekeket se! Egyáltalán fel sem merült bennünk, hogy kéne...... Úgy gondolom, egy oltással többet ártunk mint ha nem oltanánk...és senki nem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről.
Enikő: Szívet melengető volt a dokitok érdeklődése Viusról!
Szilcsi: Kitartás! Szuper, hogy ilyen jól beszokott Lali a bölcsibe! És rettentő ügyesen beszél!
Anett: Málna is édes lehet. Most biztos lesz pár sírdogálós napotok. Nálunk Gréti 1 évig minden reggel cirkuszolt, hogy nem akar oviba menni. Aztán mire odaértek apával, már minden rendben volt
És jó kedvűen jött délben ki az oviból. Idénre elmúltak ezek a reggeli hisztik.
Zitacicu: Képek a gyerkőcökről?
Zsuzsu: De furcsa Ábel szemüveggel
Hogy viseli? Nem akarja letépni magáról?
Szép napot mindenkinek!