Új privát üzeneted érkezett!

Tünde, ugye-ugye :?: pedig nem csináltam újabb tesztet ma reggel :!:
A szájban mérem, felkelés előtt azonos időben :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

tetőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő :wink: :wink: :wink: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:
tiszta tetűűűűű vagy!!! ez nem lehet véletlen!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Zsu
Én is laptetős voltam folyton. :lol:
Nagyon biztató, hogy a hőd fenn van, és a kemény cicik is.
Én érzek valamit... :lol:

Kép
Kép
susytunder

[quote]J írta:olinak sikerült vmit intézned :?:

még nem kaptam privit, addig nem tudok... de amint meglesz, megpróbálom :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Tünde, Suzy, majd meglátjuk :wink: azért ideges vgyok ám :!: :oops:

Juli, sajnálom, h nem élt még a lehetőséggel :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kírus!
remélem, sikerül beszélned Karasszal... ha elmondod neki, hogy mi van, biztos megpróbál valahova beszorítani... még az is lehet, hogy délután is tud magánban fogadni valahogy 2 időpont között.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szép jó reggelt csajok és kismamik...

Tünde: Akkor most Én már teljessen össze zavarodta...Mert nem értem, amit írtál a Jolinak!!!
Ezt: joli83 a TGYS után jön a GYED... ha TGYS-re nem vagy jogosult, GYED-re sem!!! olyan nincs, hogy valaki a szülés napjától GYED-re megy! vagy TGYS, vagy GYES indulhat a szülés napjától... (TGYS igazából a szülés várható idejét megelőző 28. naptól indul, de ez már részletkérdés... )
--------------------------------------------------------------------------------
Mi az, hogy olyan nincs, hogy a szülés után Gyedre megy????
Hát ha megvan a 180 vagy 365 napja akkor a szülés után nem gyedre megy az anyuka???Vagy mit kap???

Én most lettem bejelentve minimálbérre szeptemberben!!!
Nekem ügybe bár 365 nap kellene lenni, hogy gyedet kapjak...
Na akkor a kérdésem a következő...

Ha nincs meg a 365 napom...Szóval mondjuk augusztusban szülök, (ami még lehetséges)...akkor nekem 2 évig jár gyes???Ami 28000 Ft!Jól írom????Meg a családi hozzá ami 12200.-!Ennyi járna 2 éven keresztül 40200???Vagy van itt még valami???

Ha megvan a 365 napom, szóval szeptember 2-án születik a baba, ügye, akkor már gyed jár????Akkor 2 évig gyed jár ami a fizum(bruttó 71500-nek a 70 %-a)???Ami 50050.-Annyi vagy még ebből levonnak valamit???Plusz családi ami 12200.Szóval összesen:62250.-

És az utolsó amit nem értek!!! Hogy ki-mikor mehet el táppénzre???
Vagy ha én nem bírok már itt meelozzni a szoliban, akkor mi van???

Köszönöm a sgítséget előre is !!!!!!!!!!!!!!!!
csip-csip18

Zsu!
nem is tudom, hogy Joli járt-e már azóta errefelé... lehet, még nem is olvasta.
te mikor is tesztelsz legközelebb :?: annyira mindenem keresztben van értetek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -j- 2009.11.04 08:58-kor.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

juli, nagyon drága vagy, ha holnapig nem jön meg, akkor reggel :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

csip-csip18 ha van munkaviszonyod, és jogosult leszel GYED-re, akkor először nem GYED-et kapsz, hanem TGYS-t (terhességi gyermekágyi segély). a TGYS pontosan 168 napra jár, és annyi a különbség a TGYS és a GYED között, hogy a TGYS-ből nem vonnak nyugdíjjárulékot, csak adót, a GYED-ből vonnak nyugdíjjárulékot és adót is. Ha lejár a TGYS, akkor indul a GYED (egy picit kevesebb az összeg).

A többi kérdéseden felesleges agyalni, mármint, hogy mennyi lesz a pénz, és meddig jár majd!!! még semelyik törvénytervezet nincs elfogadva, és mire eljutsz addig, hogy ezeken a dolgokon kelljen gondolkodnod, addig még lesz egy kormányváltás is, és hidd el, az egészet meg fogják változtatni úgy ahogy van!!! szóval ne idegeskedj ezeken a dolgokon, és főleg ne számolgass!!! felesleges! úgyse az lesz jövőre, ami most van!!!

Kép
gtunde75

Zsu!
nem jön meg :lol: miért jönne :?: :D :D :D
holnap reggelre sokszorosan megy a drukk++++++++++

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Juli, köszike :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 megerősítem Juli drukkjait!!! :) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
gtunde75

Tünde, :wink: puszi

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde: Ok köszke!!!!!!!!
csip-csip18

Én tegnap apival jól össze vesztem, kiabáltm vele rendessen...szombaton esküvőre vagyunk meghíva, erre tegnap tudta meg, hogy neki melozznia kell, és ő meg persze menne...mert melo függö...meg sikerült még neki egy kis miniuszt is csinálni még tudjátok!És mielöbb letudná...szóval jól kibukta...mondtam, hogy mondja le...de ő fel volt háborodva, hogy én nem értem a fontossági sorrendet...
mondtam neki értem, de ez akkor is esküvő, és le szarnám, ha nem az uncsi tesomé lenne, akinek most jelen pillanatban a lakásában lakunk...tiszta ciki, ráadásul én vele együtt kaptam külön meghívot...nem anyámékkal együtt...szóval teljessen kivoltam...persze ő mondta a fönökének, hogy esküvő, de a fönök annyit reagált, hogy most ő mit csináljon???old meg Tomi!!!ANYÁDAT AZT!!!!Mondtam is neki a páromnak, hogy hajszálon múlt, hogy ne hívjam föl a bunkó parsztot....Na a vége az lett, hogy állítolag ma mondta a fönöknek, hogy nem megy...De félek, hogy elfogja azért ráncigálni...és baszogatni fogja, hogy csinálja már meg, mert nincs aki elvállalná, megcsinálná...Ugyhogy lehet ha felhúzza a párom agyát, és ezt mondani fogja nekem a párom, hogy basztatja, biztos felhívom a parsztot...radásul mondanám, hogy menjen, de Tatabányára kell mennie...és ha ő onnan haza jönne Pestre és vissza megy neki kell fizetnie a benzit....magyarul akkor nem is keresne semmit... madjhogynem...és akkor még rohania is kellen...ja és milyen az már, hogy jönn megy..ott lenne a polgárin ami du fél 3-kor van, de a vacsorán meg nem lenne ott már-még, mert 6 körül indulna fel Pestre...Szóval 7 fél 8 magassábában lenne meoint ott az esküvőn...vacsorát meg lekésné...
szóval most idegeskedhetek, hogy mi lesz szombatig...

Ja és szerintem nő a bölcsesség fogam, mert nem birom kinyitni a számat, mintha száj záras lennék :roll:
Szóval a tököm tele van...
Bocsi, de kijött belölem most....... :cry:
csip-csip18

Csajok!
Alacsony lett nagyon az afp-m :cry: , 0,23
A normál az 0,7 és 2,5 között van
Holnap megpróbál intézni valamit a védőnő hogy hétfö helyett most pénteken tudjanak fogadni a genetikán(de nem sok remény látok rá,hisz mindig be vannak táblázva)....
Ugyhogy legszívesebben leásnám magam a föld alá hétfőig :cry: :cry:
Vendég

csip-csip18 jajjjj! :( :( :( :( :(

Kép
gtunde75

kírus drukkolunk Nektek!!! ++++++++++++++++++++++++

Kép
gtunde75

a testesebb kismama nagyobb vértérfogata miatt az AFP jobban felhígul és a méréskor kisebb koncentrációt kapunk! A soványabb kismama vértérfogata viszont kevesebb és ugyanazon mennyiségű AFP kisebb vértérfogatban felhígulva, magasabb koncentrációt eredményez. A fentiekből következik, hogy az anya testtömegének figyelembevétele nélkül a kapott értékek megtévesztőek lehetnek.

Ez jelenthei azt hogy a testesebb kismamáknál lehet alacsonyabb az afp értéke???
Probálok pozitív dolgokat tanulmányozni.. :roll:
Vendég

kírus igen, sztem azt jelenti! én ezt találtam:
"Az én AFP-m 0.56-os lett, de 2 doki is azt mondta, hogy nem kell megijedni, mert nem mérvadó az eredmény. Nyugaton már sehol nem alkalmazzák ezt az eljárást, inkább az integrált-tesztet, és egyéb hasonló, komolyabb vizsgálatokat, amiért persze itthon nálunk súlyos 10ezreket kell kifizetni."
az afp önmagában megtévesztő lehet!!! mindenhol ezt olvasom, ahol a témáról írnak!!! szóval nincs okod az elkeseredésre!!! biztos egészséges a babó!!!

Kép
gtunde75

Hát igen én is elég pozitív dolgokat olvasok :roll: ,most ez ad egy kis támogatást,egyébként a mai nap eléggé padlón vagyok... :?
Nem az én napom..fél délelöttöt végig bőgtem már :(
Vendég

kírus szegénykém! :( igen, ilyenkor az ember mindent olyan kilátástalannak lát, és minden sokkal borúsabb, mint általában... próbáld magad felvidítani vmivel... pl ezzel, nézd:

http://www.dailybest.hu/pillecukor-vagy-turelem/

:lol: :lol:

Kép
gtunde75

Én megnézztem :D :D :D
csip-csip18

Kírus, mit mond a védőnő :?: azért annyira durva, h nem nyugtat meg senki :!:
Szóval, ha az afp érték 0,8 alatti, a DOWN-kór kockázata emelkedett a normál tartományhoz képest :arrow: ilyenkor szokták felajánlani a magzati kromoszóma vizsgálatot :arrow: ez az amniocebtézis :arrow: ami egy tenyésztéses vizsgálat, megfelelő terhességi időben kell levenni, h normálisan értékelhető legyen (16-18 hét) :arrow: 4 hét múlva eredmény van belőle!
De önmagában az afp nem indokolja a magzati kromoszóma vizsgálat elvégzését, ha nem társul hozzá egyéb uh gyanú jel!
Simán el lehet mérni, ha nem akkor veszik le, amikor betöltött 16 hetes a kismama!

Tudtál a dokiddal beszélni :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Csip, sajnálom de próbáld a párod rávenni a lagzira és értse meg, h ez fontos neked!beszéljen a főnökével vagy ismerje el, h ő nem akar elmenni, ha esetleg erről van szó, sztem :!: :roll:

A bölcsesség fog szar dolog, naon tud fájni, főleg, ha ki akar bújni, de ilyenkor nem tudnak más adni, csak fájdalom csillapítót és gyulladáscsökkentőt, amíg ki nem bújik teljesen, vagy le nem húzódik a gyulladás!
Ha rendbe jön érdemes kivenni, mert nagy galibát tud okozni

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Lányok ez a c@r afp vizsgálat nagyon dühítő. Annyi mindenkinek kevés, vagy épp az egekben van, nagyon sokszor téves infót ad. Más országokban már nem is csinálják. A hugomnak valami rettentően sok volt, és semmi baja a keresztlányomnak, nekem meg totál nulla volt és Kristóf is jól van.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok csajok!

Juli

Ment a pü. Előre is köszi a lehetőséget.

Csip-csip

Szar helyzet! Remélem sikerül megoldást találni!

Zsu

Holnap tesztelsz?

Kirus

Te szegény! Ez hihetetlen, hogy miken kell keresztül menned ezzel a babával. Nagyon remélem, hogy ismét vaklármáról van szó! Egyébként hová kell menni AFP-re? Csak annyit tudok, hogy nem a laborban veszik le, hanem a nőgyógyászat épületében.

Joli
Kép
Kép
joli83

Kírus!
én is kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e beszélned a Lacival. Főként most már az afp miatt is... hiszen azért ő az orvosod, hogy ha ilyen probléma van, akkor elmagyarázza a hogyantovábbot, megnyugtasson, stb...

csip-csip!
az én párom is inkább bármi mást csinálna, minthogy egy esküvőre el kelljen mennie... azt nem tudnád vele megbeszélni, hogy ha lagzira nem is, de legalább az esküvőre :?: ... az olyan "ment is, meg nem is", de mégsincs belőle sértődés.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Zsu!
Köszi!
Csak telon beszéltem a védőnővel futolag,mert sietett értekezletre...
Majd holnap beszélünk bővebben,azt mondta ne idegeskedjek :roll: ..de röviden elmondta hogy ha az uh-n is valami gyanus akkor megcsinálják majd a korionboholy biopsziát(nem tudom jól írtam-e)...

Susy!
Ez komoly??? 0volt??
És az uh-n meg oké volt minden? Neked nem csináltak ismétlést(vérvételt)?
Vendég

Kép

És itt a várva várt poci kép. Itt 13+4 voltam. Remélem azért látszik valami.

Joli
Kép
Kép
joli83

Nem beszéltem vele,majd ha ezen túl leszek akkor elmegyek hozzá jövö szerdán(persze ha kapok időpontot)

Juli!
Tudod ez a szar,hogy hiába hozzá járok egy szóval nem mondta egyszer sem ha gondom van hívjam fel nyugodtan :( ,és ezt nem is tartom annyira ferrnek...mindegy.. a genetikán legyek tul és akkor megyek hozzá...

Joli!
Szemben a bejáraton bemész és jobbra ott hátul veszik a vért asszem szülészeti labor a neve...
Ne is mondd,Kíra nem volt tervben..olyan simán ment minden :roll: És tessék tervezzük a tesót..februárban ugye elhalt :( ,2 hetet feküdtem a kórházban és találgattak na megmarad,vagy nem marad,fejlődik vagy nem fejlődik,aztán befejezés lett a vége :( ..
Most meg itt van már lassan félidő és még mindig tele vagyunk ideggel mert mindig van valami :cry:
Vendég

joli!
ment a válasz :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

joli83 jaaaaaaaajjjjj, de cuuuuuki!!! :) :lol: :D :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Juli

Az enyém is!:)

Tünde

Köszi!

Kirus

Elhiszem, hogy nagyon nehéz most neked. Ha én csak a múlt hétre gondolok, hogy azt hittem nem fejlődik jól a baba...
Rengeteg erőt neked! Biztos minden rendben lesz!!!! Én bízom benne! Köszi az infót!

Joli
Kép
Kép
joli83

Joli!
Naná hogy látszik,ari a pocid! :wink:
Vendég

Kírus
Nem csináltak nekem semmit, sem ismétlést, sem mást. Az afp értéken kívül minden jó volt, uh- n is így a doki azt mondta nincs gond. 18 hetes uh- n is ezt mondták, így nem féltem.

Ismerek egy anyukát aki az 5. babáját várja, és mind az öt terhessége alatt alacsony volt az afp- je. Már ere az utolsóra úgy ment, hogy tudja úgy is alacsony lesz, és egyik babájával sincs semmi, makk egészségesek.

Joli
Látszik ott már valami. Én is ma csinálok fotót, majd hozok. Azt hiszem az én pocakom nagyobb. :roll: :oops:

Kép
Kép
susytunder

Joli!
cééép poci :D én is akarok (mondjuk éppen van, de nekem hájnak hívják :lol: )

Kírus!
sajnálom...mondjuk ilyet többször, több orvossal kapcsolatban is hallottam, hogy a rendelésen kívül nem lehet rájuk számítani, pesig hát a terhesgondozásnak sztem ez is része lenne.
én tuti, minden sz@rral zaklatni fogom... így is azt teszem, mi lesz még, ha babás is leszek :?:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Susytunder

Persze, hogy a tiéd nagyobb. állítólag a második terhességnél, már sokkal korábban látszik!

Juli

ne aggódj. Azért itt is van háj rendesen. csak átformálódott egy kicsit.

Joli
Kép
Kép
joli83

joli83 hát nem tudom, én hájat sehol nem látok... cuki pocit viszont igen! :)

Kép
gtunde75

én sem látom azt a hájat :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

susytunder naoooon várjuk a Te pocifotódat is!!! :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Joli
Igen, hamarább is látszik, és maradt is, el is kezdett nőni, háj is van bőven.

Hoztam képet, de nem ér ám nevetni. :oops:

Kép

Kép
Kép
susytunder

Kicsit nagyon felhúztam azt a nadrágot úgy látom. :roll:

Kép
Kép
susytunder

susytunder :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na most azért egy kicsit könnybe lábadt ám a szemem!!! :wink: :lol: én is akarommmmmm!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink:

szerintem nem baj, ha nagy a pocak!!! én büszke lennék rá!!! az tuti!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Hát én is akkarok ilyet ez nem iagzságos!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyszerüen nem tom levenni a szememet a pocakokról!!!!!!!!!!!!4
Nagyon cukik zabálni valóak....

Suzytünder: Ez hanyadik heted neked???

Joli: Eszeveszetül aranyos kis pocakos vagy....

Juli: Nekem is van hájam, de a pocakosainknak a Jolinak meg a Suzytündérnek, már legalább ciciük is van, mert nekem az lemaradt... :wink:
Mint látható a képen is :lol:
csip-csip18

Susy!
miért nevetnénk :?: nekem ez is nagyon teccik :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jaj hát teljessen lázban vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!

Hol van ANCSÁM???????!!!!Ezt meglátodd majd rosszul leszel, folyamatossan majd
laptetű, laptetű, laptetű, laptetű, laptetű leszzzzzzzzzzzzzz :lol:
csip-csip18

csip-csip!
igen... cici... párom már kérdezte, hogy ha babás leszek, akkor ugye nőni fog :?: mondtam, hogy persze, de azt is vegye számításba, hogy utána már nem csak az övé lesz :lol:
egyébként kifejezetten fusztrált, hogy 2 éve, amikor elkezdtem fogyni, akkor a cicimből ment le a legtöbb... és persze az az egyetlen hely, ahová nem jött vissza :cry:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?