Új privát üzeneted érkezett!

Szisza!
A Dalma egyáltalán nem tömegnév - nálam a Blanka mellett az a másik esélyes, pedig egyik sem M betűs. :lol:
És én el szeretném kérni a KSH statisztikádat, mert már egyszer választottam onnan nevet és mire felnő a lány tömegneve lesz.
Tök jó, hogy elmondjátok a neveket.
Nagyon féltem az elején, hogy már túl öreg leszek kismamának, de az oviban is egyre több kiegyensúlyozott, nálam cca 10 évvel idősebb anyuka terelgeti a gyerekét. Mert igen, mire én fáradt 60-as leszek ő még csak akkor hagyta ott az egyetemet. De mire nyugdíjas leszek, már tudok az unokáimmal lenni :lol: .

Lányok!
Olyan jó nézegetni a babás vonalzótokat. Furi, hogy Ildi már túl van a felén (lassan bőven :) ) Brigi meg már az utolsó negyedben szambázik.

Hékás!
Akkor így nem lesz császáros hogy megfordult, ugye? Mikor lesz a dokid szabin?

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Úgy néz ki, hogy dec 25-től 10 napig. Tehát kb január 4-ig. De ő is, és a szülésznő is azt mondja, hogy mivel Marci is a 39. héten jött, Mincsi sem várja meg az idejét, pár nappal korábban láthatjuk Őt.

Szisza, nekem a Dalma tetszik. Igazság szerint a Dávid is, de mi is azért húztuk ki elsőként, mert annyi Dávid van mostanában. Persze mint utólag kiderült, Marcell is, de már nem adunk neki új nevet :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja, és a másikra nem válaszoltam. Nem, már úgy néz ki, hogy sima szülés lesz, nem császár

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Benyaltam egy rohadék hólyaghurutot. Nagyon carul vagyok, ágyban vagyok egész nap. Sziszával maradéktalanul együtt érzek. Ismerős ez a kaparom az ajtófélfát pisilés közben. Ha valamit gyűlölök, az ez. És nem is éreztem, mikor sikerült összeszedni. :evil: :evil: :evil:
Ma beoltattam magam mindkét influenza ellen. Bendit du visszük a régi ellen oltani, 3 hét múlva megkapja az új ellen is.

Lányok, bocs a félreérthetőségért: nem az én korom miatt nem akarok szülni!!! A párom 49 éves, és nem szívózunk a sorssal. Egyáltalán nem gondolom, hogy akár Szisza, akár Bree, akár Mmanya idős kismama lenne!!! :oops:

Bree, ha nincs kontrollcsík se, akkor sztem a teszt a rossz. Nekem is küldj abból a gyógycsigából, ha még maradt, légyszi!

Ronci, miért nem adjátok mindkét nevet? Nem akartok duplát a kiscsajosnak? Ha szavazni kell, én a Hangára szavazok, de ezt már úgyis megbeszéltük egyszer. :lol:

Mmanya, mi négyen vagyunk tesók, és én nagyon szerettem, hogy ennyien voltunk. Na, nem mindig, de az esetek többségében élveztem. Sőt, most sem cserélném el semmivel, hogy mindig van kit felhívnom, valakivel taliznom, valakinek segítenem, vagy éppen ellenkezőleg, segítséget kérnem.
Aha! Én is így csinálom a párom meggyőzését. Véletlenül pont olyan témájú cikkeket hagyok a monitoron, véletlenül olyan helyen hagyom nyitva a magazinokat. Hajrá, december, velünk együtt. :wink:

Szisza, gyógyulj meg hamar. Még nem kismamaként is egy szemétség ez a hurut, hát még úgy. :evil:
A Dalma szerintem sem tömegnév. Ha meg ennyire akarja a párod a Dávidot, miért ne? Mondjuk, én sem engedtem a Bencét annak idején, de már párom is rájött, hogy jobb volt így.

Brigi, sejtettem én, hogy Mincsi hallgat a jó szóra és befordul.
Anno Bendi is mindent törölközővel takarított fel. Most már elég rendetlen: olyan a szobája estére, mint ahol robbantottak. :twisted:

Na, lépek, iszom a teámat szorgalmasan... :cry:

K.

Kép

Kép
kinga82

Szisza, szép név mind a kettő. Nekem Dalma az egyik legjobb barátnőm, nagyon kedves csaj :lol:

Lányok felfázosoknak jobbulást, tegnap azt hittem nekem is sikerült, most remélem tévedtem :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Brigi
Már egy hete kismama nadrágot hordok. Látszik nagyon is, egyébként is volt hasam, de most meg... a gomb nem ért össze a nacikon, vagy ha igen, akkor elég rosszul éreztem magam bennük, így kényelmesebbre váltottam.

örülök, hogy befordult a lánykád, azt hiszem te vagy a következő. :lol:

Betegeknek jobbulást kívánok! Igyatok lányok cickafarkfű teűt, bár nem tudom kismamáknak lehet e. :roll:

Kép
Kép
susytunder

bocsánat, teát akart lenni. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Mmanya tiszta szívből drukkolok!!!!!!!!!!!!!!:))))))
Hékás nagyonn ügyi a kis Mincsike!!!!!!!!!:))))
Bree vagyok ám!!!!!!!!!!!!:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hát, annyira fel vagyok dobva, hogy ma mindenkit traktálok - többet írok mint, az elmúlt hónapban. Nem a laptetőre gyúrtam, de sikerült - ez is jó jel decemberre, nem?

Kinga!
De jó!!! Anyukámék hárman voltak, apukámék négyen. Szóval rengeteg unokatesóm van és az tök jó. Mi csak ketten vagyunk, de tesóméknál már megvan a három csimota.
De szerintem az igaz, hogy mindenki szeretne egy kicsit egyke lenne, de még jobb, ha van tesója. Most megpróbálunk olyan programokat csinálni, hogy egy-egy leosztás legyen. De mit fogunk hárommal kezdeni??? - jó lenne már ilyen problémát megoldani.

Susy!
Ha már visszajöttél, írsz magatokról?

Mmanya

Kép

Kép

Hékás!
Marcell nagyon tömegnév lett? Fiú nevem még nincs, Márton meg már van a rokonságban, a Martin meg furcsa - bár az egyik uncsitesóm fia is Martin.

Mmanya
mmanya

Lányok!
Na, nem vagyok teljesen szétszórva. Így jár, aki háromnegyed órán át ír egy üzenetet.

Hékás, a Neked szóló rész nem direkt készült így :oops: bocsánat.

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Mmanya
Mire vagy kiváncsi? :lol:
Jól vagyunk, fosunk a h1n1- től, vacilál apa az oltáson, mi tuti nem adatjuk be Kristóffal. Nézegetem a karácsonyi ajándékokat, pontosan hogy mi legyen az ajándék, de nem nagyon jön az ötlet.
Kistesóval minden rendben, csütörtökön megyek 12 hetes nyaki redő uh- ra, majd integrált tesztre.

Mi is hárman vagyunk testvérek, apáék is, anyáék ketten. Jó nagy a rokonság nálunk is.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszike Lányok az érdeklődést!
Begipszelték pénteken Martin lábacskáit.A doki azt mondta,hogy a jobbik lábát lehet nem is sokáig kell gipszelni,mert nagyon szép.Minden pénteken kell mennünk gipszeltetni.Valamelyikőtök kérdezte,hogy kihez járok a Heim Pálba,a doki neve: Éles László.Szimpi doki.
Amúgy kissé vicces volt,mikor elkezdték gipszelni,Tomi mondta a dokinak,hogy még ne vegyük le a pelust,nehogy össze pisiljen mindent.A doki válasza:nyugodtan vegyük le.Erre Martinom egy embereset f@sott és pisilt egyszerre a doki irányába! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Még épp,hogy félreugrott a doki bácsi. :lol: :wink: :wink:

Amúgy az éjszakáink elég nyugisak.Ha este 8 körül megetetem,akkor kelt éjjel 1 körül és hajnali 5 körül. :)
Gondolom van,akinek a babája többször ébred éjszaka.?
Elég ha csak 2X eszik az éjjel?Most etetésemként iszsik meg 100ml-t.Ebből kb 30-40 ml a tejcsim,a többi tápszer.

Na lányok,mára ennyi futotta!

Puszi mindenkinek! Kismamik nagyon vigyázzatok a babókra és magatokra! :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

jaj Szisz olyan jót nevettem...... :) :) :) :)
amugy normális hogy 2x kel..még jó is...eleinte mi is így keltünk......aztán csak 1x kelt...most meg már hajnalba kel csak.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mmanya Ha küldesz mail címet, elküldöm neked a statisztikákat.

Kinga Akkor sorstársak vagyunk. Már korábban is szenvedtem ettől a szartól. Pl. tavaly pont a nyaralásunk második napján jött elő. Most sem tudom miért alakult ki. Már jobb a gyógyszer hatására, de még mindig nem az igazi, hisz ez a gyógyszer nem olyan hatékony, mint amiket korábban kaptam. A családom még a kutyát is elvitte, nehogy eszembe jusson kimenni az utcára. :lol: De holnap úgyis megyünk uh-ra, utána visszaszerzem a kutyámat. :lol:

Susy Szinte hihetetlen, hogy lassan te is túl vagy az első harmadon. Tök jó. :lol:

Bree Köszönöm a gyógyító csigákat. Sokat használt. :lol:

Szisz Martin igazi kis zabagép. :lol:

Szilvi
Kép
szisza75

Sziasztok!!!

Köszi a névvéleményeket!
Kinga! mind a két nevet adjuk, csak még azt nem tudjuk, hogy melyik legyen a fő neve.. : Hanga Blanka, vagy Blanka Hanga.. :lol: :lol:
felfázósok!!! kitartás! én is úgy utálom, hogy csak na! szerintem egyszerűen nagyon rossz érzés!
Szisz! örülök, hogy minden rendben Martinkávak a körülményekhez képest!
Ma megkaptam én is a H1N1oltásomat..holnap majd elemzem a tapasztalatokat!
És ma meg volt a cukorterhelésem is, de csak holnapután tudom meg az eredményt, mert holnap nem tudok érte menni..
most jó éjt, mert hulla vagyok: ma még vizsgáztattam is...

Kép
Kép
ronci

Ronci
Ejha! Terhesen beoltatod magad... más még baba nélkül sem. Bátor vagy!

Szisza
Néha én is csak ámulok, hogy nemrégen még pozitív tesztre vágytam, most meg már 12 hetes vagyok. :shock:
Tesódéknál mi újság? Hogy vannak?

Kép
Kép
susytunder

Susy, akkor egy pocakfotó? :wink: Ha már Roncitól és Ilditől sosem kapunk :twisted:

Mmanya, elég gyakori lett a Marcell. Itt van egy link, a jegyzeteknél meg éves bontásban meg van az akkor születettek közötti gyakoriság
http://hu.wikipedia.org/wiki/Keresztnevek_gyakoris%C3%A1ga_Magyarorsz%C3%A1gon_a_2000-es_%C3%A9vekben

Ronci, én sem mertem beoltatni magam... Majd mesélj, hogy érzed magad. A cukorral meg tuti nem lesz semmi gond :lol:

Sziszkó, dehogy kevés, hogy 2x kel fel, örülj neki!!!! És pihenj :lol: :lol: :lol:

Susy, remélem tényleg én leszek a következő. Mert akkor az azt jelenti, nincs koraszülés senkinél :lol: :lol:

Karácsonyi ajándék? Az összes gyerek letudva a családban, születésnap, mikulás, karácsony. Most csak az a gáz, hogy a kocsiban tárolom egyenlőre, nem akarom úgy felhozni, hogy Marci lássa. És hát dugig van a csomagtartó :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Már megint meccs van...

Ildi, akkor továbbra is csak úszd meg a felfázást :)

Susy, én kamillát iszok, literszám. Most már a fülemen jön ki...

Mmanya, nálunk fordítva: Apáék 3-an, Anyáék 4-en voltak/vannak. Nálunk tesóméknál még nincsenek gyerekek, de így is elég sokan vagyunk, ha összejövünk. Nem tudom, nem rémlik, hogy szerettem volna egyke lenni, de biztosan volt ilyen is. Bendi egyelőre élvezi az egykelétet, de nagyon várja a kistesót: már minden játékát neki ígérte, csak költözzön már be a pocimba.

SZiszkó, nagyon ügyes Martinka :) Biztosan mély nyomokat hagyott a dokiban...

Szisza, én is kínlódom vele évente párszor, de van, amikor sikerül elkapni akkor, amikor kezdődik, és akkor nem ilyen rossz. :evil: Most nem vettem elég komolyan. Már utálok fürdőbe menni, mert akkor is mindig ez van... Vigyázz magatokra ám! Néha szoktam agyalni, hogy jó lenne olyan nagy szoknya, mit régen hordtak, a popsiján egy hatalmas párnával. Akkor nem fáznék fel... :twisted:

Ronci, csak a vonalzód miatt gondoltam, hogy megváltoztattátok az elképzelést : ha jól emlékszem, egy ideig kint volt mindkét név :?:

Megyek, és alszom egyet. Holnap megyek edzeni, nem akartam lemondani. :?

Jó éjt!
K.

Kép

Kép
kinga82

Sziasztok!!!

Kinga!!! nem volt kint mind a két név a vonalzómon, csak pár hozzászólásomban volt leírva....és hát emlékezetes a Hanga Blanka leírás... :lol: :lol:
Susy, Hékás! én is nagy ellenzője voltam az oltásnak, míg múlt hét kedden fel nem vitték az összes állomásvezetőt pestre/köztük engem is/ egy előadásra a H1N1-gyel kapcsolatban..ott a pandémiás bizottság elnöke tartott előadást, mindenre kitérően, minden kérdesre válaszolva, meg minden.. úgy jöttem ki onnan, hogy akarom ezt az oltást, mert jobb nekem ha megkapom! és érdekes módon, nem csak én gondoltam így... azóta minden állomáson kellett állománygyülést tartani, és míg előtte összesen ketten oltatták be magukat az állomásomon, addig, miután megtartottam a gyűlést és elmondtamamit nekem is mondtak, már 64oltást kellett kivinnem az állomásra...mert a családnak is vitték a fiuk: gyerekeknek is...
Teljesen elölt vírus van az oltóanyagban és ha utánna néztek: teljesen elölt vírus nem okoz magzati károsodást...az előadáson egy csomószor kitért a faszi a terhesek fokozott veszélyeztetettságére a vírus által: mindezt úgy, hogy eü.dolgozóknak tartott előadást, nem terheseknek../én voltam az egy szem állapotos a 300emberből..mondjuk nő is csak vagy 20volt/
hát így röviden ennyi, de ha szeretnétek szívesen leírom amit tudok az oltásról, vagy válaszolok kérdésekre is akár!
Amúgy jól vagyok, még így fél nappal az oltás után is.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Szisz,
bár én korán kelő vagyok, így nekem az 5 már reggel :oops:, de akár egynek- akár kettőnek vesszük a kelést, ez nagyon jónak számít.
Szegény Martin lábacskák :cry: én már láttam ilyen pici gipszet, annyira rossz látni, de azt a kislányt sem zavarta, remélem Martint sem :roll:

Kinga,
remélem én is, hogy megúszom...

Ronci, én holnap megyek cukros lötyit inni :wink:

Brigi, nem azért nem kapsz pocakfotót, mert irigy vagyok, hanem mert nincs...
soha nem szerettem magam fotókon viszont látni, amióta a súlyom is nagyobb., mint az általam ideálisnak vélt, ez csak fokozódott.
Ja és így ugye, még fontosabb, hogy jó legyen, pláne ahhoz, hogy kirakjam ide... Majd Apa csinál egy jót, kompozició már megvan :wink: ide rakom fel elsőnek, jó?
addig türelem :wink:

Én Lillu ajándékait a kamrába rejtettem, bízom benne ott nem kutat majd. A baj az, hogy hat éves kerilányom személyében neki jó segítője van :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ronci!
Engem nagyon érdekelne, hogy mivel győztek meg. Ha jelentkeznek, mikorra jelennek meg a mellékhatások? Nem csak annak érdemes, akinek más betegsége is van?

Beneildi,
Akkor mikorra várható az egyetlen előnyösen beállított pocakfotó?

Kinga,
Az egykeséget úgy értettem, hogy néha jó lenne, ha anya meg apa csak velem foglalkozna, de általában nagyon jó, ha van tesója az embernek és van kivel játszania.

Szisz!
Az ébredések és az evések száma szerintem teljesen rendben van.

Brigi!
Köszönöm a listát. Maja név 2003-2004-ben még a listán sem volt, 2008-ban meg már az 53. Tudtam én, hogy tömegnevet adok a lányak :lol: . Bár Miksa nincs rajta :wink:

Szisza!
Küldöm a mail címem.

Susy!
Csak érdekelt, hogy telnek a napjaid.

Én a karácsonyi ajándékot a garázsban tartom, mert ott vannak a bőröndök, illetve a mi szekrényünk tetéjen van egy doboz (cca 2,5 m magasan).

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Hát csak hétvégén, előbb nem az biztos :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hát csak hétvégén, előbb nem az biztos :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Szépen termeltetek, nem győztem vissza olvasni!
H1N1-hez én nem tudok hozzá szólni, egész család eüs, majd ha anyu riaszt, akkor oltatnék, amúgy semmiképpen. Tavaly is megszívtam, oltás másnapján 39 fokos lázam lett és hánytam meg a másik is...szóval köszi oltást nem :P :D
Gyógycsigák mennek Kingának :D @@@@@@@@@@@@@@@@@
Ovuteszt tegnap sem mutatott semmit, szóval egy kalap sz*r!!!Mindegy, már nem is idegelem magam....
Hékás, Ildi, Ti milyen kis ügyesek vagytok, hogy már bevásároltatok.....olyan jó időben elintézni...de én a pénz miatt mindig utolsó pillanatban rohangálok...bár túlzásba nem esem, már leszűkítettük a kört nagyon, hogy kinek kelljen venni.
Amúgy én nagyon leleményes voltam, simán feltúrtam az egész lakás december elején...volt,hogy nyert ügyem volt, mivel anyuék nem voltak annyira találékonyak,...szóval előfordult, hogy minden reggel elmentek anyuék dolgozni, szék elő, szekrény tetejéről barbi doboz le, baba belőle ki....fésülgetés, gyors barbizás...aztán vissza a csomagolásba..nagyon ügyesen a drótokat is vissza raktam a lábára stb...és mentem suliba :twisted: :twisted: :P :P :P
Mire szenteste volt annyit megfésültem, hogy égnek állt a haja mikor kivettem a dobozból az "áll" örömmel a fejemen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziszkó kitartás a gipszelős időszakhoz...hamar túl lesztek rajta!!!
Martin nagyon aranyos, biztosan mondta a doktorbácsinak, hogy be akarsz gipszelni heeeeee???? Akkor nesze neked, adok ajcsit cserébe :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Én vagyok a világ legboldogabb anyucija:-)))
bree

Sziszkó,
de jó, hogy a jobb lábát szinte nem is kell gipszelni. Kis drága, édes lehetett ahogy kimutatta a véleményét :wink: . Gondolok rátok! A 2x-i ébredés sztem nagyon jó, főleg ennyi idősen! Ügyesek vagytok!

Brigi,
de ügyes vagy, hogy megvettél már mindent! Nekem ötleteim vannak, csak éppen időm és pénzem nincs beszerezni őket. na mindegy, majd alakul minden, ezen már nem aggódom.

H1N1: én a környezetemben lévő összes orvost megkérdeztem (családban van infektológus is), hogy adassuk-e vagy sem. Az infektológus azt mondta adassuk, se a gyerekorvos, se a házorvosunk, se a fogorvosunk, bőrgyógyászunk, senki se merte jó szívvel ajánlani. Anno pár év kaptam influ elleni oltást, olyan beteg lettem, hogy azt hittem megpusztulok. Szóval a korábbi tanácstalanságom átment abba, hogy inkább nem. Félek tőle. Ronci ha van időd mesélj még, hogy mik voltak azok a legfőbb érvek amik meggyőztek az oltás fontosságáról. Köszi!

Felfázottaknak jobbulást!

Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

és egy kis színes ez az előbb lemaradt:

egyik este otthon beszélgettünk egy vacsi keretében, hogy mi lenne a neve kistestvérnek. Jól eljátszottunk a gondolattal, semmi több. Na ez tegnap úgy jött vissza, hogy mikor mentem Ilangért az oviba egyik anyuka megragadta a karomat és nekem esett: Te terhes vagy???? Köpni nyelni nem tudtam, kérdeztem, hogy miért is érdekli, mire közölte, hogy az egész óvoda tudja már, hogy mi lesz a neve a gyereknek és csak akkor szoktak nevet választani ha már van kinek :shock: :shock: . Mondtam, hogy higgadjon le, majd ha aktuális lesz, Ő lesz az első akivel tudatom, mivel ennyire a szívén viseli a sorsomat :wink: . Úgy elhallgatott, hogy öröm volt nézni. Sejtettem, hogy Ilangocska kidumálja majd, de ekkora "sikerre" nem számítottam :?

Ne kérdezzétek, hogy mi lesz a neve, ha lesz testvér, mert egyelőre még csak ötletek vannak - ezekről beszélgettünk otthon viccesen - nem konkrét döntések. Ha aktuális lesz úgyis elmondom majd :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!
Mikor fogsz tesztelni, vagy mikor kell nemmegjönnie?
Már ha van kedved beszámolni róla :roll:

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Nekem muszáj jó előre megvenni az ajándékokat, mert ki tudja, hol leszek karácsonykor :shock: Meg igazság szerint most kerülném a karácsonyi tömeget. A betegségek miatt is, meg azért is, mert annyira figyelmetlenek az emberek. Meg azért is, mert már nem bírok sorban állni a kasszánál :oops: De még csak a gyerkőcök vannak meg, a felnőttek még nincsenek. Még 8 ajándékot vennem kell :?

Sucer, mi is előbb kitaláltuk mindig a nevet. Most a kisfiú nevünk nem volt meg előre, de nem is kellett :lol: Az meg tuti, hogy a gyerkőcök NAGYON pletykásak tudnak lenni...

Én egyszer kutattam ki az ajándékot, 12 éves voltam. Találtunk 2 npi bőrtáskát, kisebb méretűeket. (nekem van egy nővérem) Az egyik tuti jó volt, a másik baromi ronda. Persze én kaptam a rondát :cry: És ekkor úgy elment a kedvem a kutatástól, hogy soha többet. Egyszer még véletlenül találtam meg. 24-én délelőtt pakoltam el a kimosott törülközőket, és nem tudtam rendesen elrakni. Persze, mert oda dugták anyuék az erősítős magnómat :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nálunk is csak a gyerek ajándékok vannak meg :lol: bár én még itthon leszek mindenképpen, meg még januárban is, de nálunk Apa nem bírja a tömeget :lol: én meg a betegségek miatt annyira nem bánom az előre vásárlást...

Léni cuccokat is meg szeretném venni decemberben, jó mondjuk így lányos anyukaként könnyen vagyok, csak egy pár téli cuccot kell venni, Lillunak olyan ugyanis csak 74-as méretben volt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mmanya,
nekem elég flexibilis a ciklusom, így nem tudom pontosan csak nagyjából, hogy mikor kellene megjönnie. Ez az első igazán éles hónapunk, így nem kapkodok a teszteléssel. Nem akarok csalódni. Bízom abban, hogy majd jön a baba, ha jönni akar. Minden rendben velünk orvosilag (meg egyébként is :wink: ), így a természetre bízom magunkat.

Brigi,
már gyerekkoromban is fantáziáltam arról, hogy mi lesz a neve a gyerekemnek ha felnőtt leszek 8) . Nekünk vannak, fiú és lánynév terveink is :wink: . A kislányomra nem haragszom, hogy beszélt róla, inkább a szülőket azaz a felnőtteket nem értem miért nem tudják a helyzeteket felnőtt ember módjára kezelni. Egy ilyen dolgot, nem 15 másik ember füle hallatára kérdezek meg, és nem ilyen stílusban. Ha mindezt félrehívva, kedvesen megkérdi, nem is lett volna vele bajom. Így már megértem, hogy jó előre vásároltál, kerüld is el pocakosan a tömeget, igazad van.

Karácsonyi kutakodás: én is kutakodtam és jó előre tudtam, hogy megkapom a "kopasz babát", tudjátok az újszülött babát. Már nagyon szerettem volna. Azóta is megvan Zsuzsi baba, aki azóta a kislányunk kedvence lett, olyannyira, hogy már többször megvarrta Anyukám, mert Zsuzsi mégiscsak 23 éves :) . Igazi kedvenc a mai napig azzal alszik, tavalyig még az oviba is hordtuk minden nap :) . Brigi milyen az a "npi" táska? Vagy lemaradtam vmiről? Szegény te, ez tuti nagyon kellemetlen lehetett :?

Nincs kedvem melózni, így itt lógok veletek :wink:
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!

Akkor lógjunk együtt!!! Most nincs olyan sok munka, úgyhogy tologatnom kell az asztalon, hogy látszódjon.
Ha nem kényelmetlen, megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Sucer, elírtam :lol: :lol: :lol: :lol: NŐI táska :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ronci
Én nagyon kiváncsi vagyok! Írj légyszi nekünk infót.

Karácsonyi ajándék nálunk még sehogy sem áll, még ötletem sincs.

Brigi
Mit kap Marci?
Hozok nektek legkésőbb este pocakfotót, most tőltődik az akksi.

Én is leakarom tudni a karácsonyi bevásárlást jó előre, hogy ne kelljen menni a tömegbe, tényleg nagyon figyelmetlenek az emberek, és ez a francos h1n1 is nagyon idegesít.

Kép
Kép
susytunder

sziasztok
most jöttem meg a védőnőtől-vizelet,vérnyomás rendben.Az elmúlt 1 hónapban 1,80kg hiztam,ami eddig a 28 hétig 7,30kg.
Látom foglalkoztok a h1n1 virussal.Pont csörgött a védőnő telcsije,egy anyuka érdeklődött.A háziorvosunk is ellene van-ha annyira kellene oltatni az embereket,akkor kötelezővé tennék,mint bár melyik oltást,amit kaptak a gyerekek.Itt senki nem felel senkiért...Azt mondta a védőnő a családjával eldöntötte hogy addig nem oltják magukat amig a környezetbe nincs beteg(iskola,óvoda).A betegség függ a szociális körülménytől,alapbetegségektől..Hát nem tudom,nekem meggyőző volt.Meg a párommal azt beszéltük én nem is oltatom be magam,mi az a 10 terhes akin tesztelték?A babák nem születtek meg,mi lehet a mellékhatása-egy vak újszülött??Tudom ez borzasztó példa,de ki tudja??Szerintem itt valaki sok pénz akaszt az oltások után...
Hékás de jó neked-hogy már vásárolgattál?..még ötletem sincs-mondjuk Patriknak van majd valamivel meglepem .Tesóméknál ikrek vannak 22 hónaposak-1fiú-1 lány.Nekik nehéz lesz mert egyforma valamit kell venni.-mindig összevesznek a különböző dolgokon.még nem alakult ki a "szerepjáték" náluk.
csajok hogy birjátok ezt a hideget??

Kép

Kép
kistörpe

Mmanya,
nem titok 33 éves vagyok. Sztem teljesen jó korban vagyok a második bébihez, szó mi szó hamarabb gondoltuk a kistesót, de ember tervez Isten végez, ugye :). Szóval nagyon bízom benne, hogy hamar kopogtat a gólya, mindannyian nagyon várjuk! Nálatok mi újság?

Kistörpe,
de jó, hogy minden rendben van veletek! Én speciel nem szeretem a hideget, ha választani kell, inkább a meleg :wink:

Hékás,
így már értem :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Héjjjj traccsparty van és kimaradok??
Nekem sincs melóm ma...halálra unom magam.
A hideget úgy bírom már, hogy az új hősugárzóm zakatol reggel óta :D :D :D :D ki se kapcsolom pihentetni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Susytündér dejódejó pocakfotó :lol:
Én is rakjak be pocakfotót lányok??? :shock: :D :D ha jól lakok és kitolom egy laza 4 hónapos terhes anyuka veszik el bennem :) :) :) na jó..azért nincs olyan nagy hasam....de nem lapos az tény :)
Alig várom már, hogy szűk cuccba se kelljen majd behúzni....ha terhes leszek akkora lehet amekkora csak akar :D

Kép
bree

Bree
Jó ez a szöveg! Akkora lehet amekkora csak akar! Jót nevettem. :lol:

Én folyton fázok. Tavaly születésnapomra apától gyapjú ágymelegítőt kaptam, minden este mire bebújok, már jó meleg az ágy. Én csak szeretőnek hívom. :lol:
Furán is néztek anyáék, mikor jöttünk most vissza és kérdeztem apát, hogy hol a szeretőm, itt ne hagyjuk. :lol:

Na megyek pocakfotót csinálni, de nem ér ám majd nevetni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Kistörpe!
Örülök, hogy minden rendben van veletek, továbbra is vigyázzatok magatokra.

Sucer!
Hát Apa a próbálkozást a 22 napos ciklusom 10. napján javasolta, szóval ez a hónap már elment. De amíg nem menstruálok nem akarom magam dőlté változtattatni. Már voltam dőlt betűs és nem jött be :cry: .

Suzy!
Jöjjön a kép, jöjjön a kép :D :D

Bree!
Nekem ahhoz sem kell jóllaknom, elég ha várom a mensimet és már 4 hónaposnak nézek ki.

Tapasztalt anyukák!
Nektek hamarabb látszott a pocakotok, mint az elsőszülötteteknél?

mmanya
Kép

Kép
mmanya

Hűű ez a szerető nem lehet rossz..... :D :D és hogy hívod másnéven?
Hosé gyápjúándó melegítösz Rodolfó??? 8) 8)

Hát mikor megyek reggel dolgozni fél 7kor látnátok...úgy be vagyok öltözve, úgy nézek ki, mint egy teleszart búvárruha :D de legalább nem fázok :twisted:

Kép
bree

Bree,
az nagyon jó érzés amikor gömbölyödik a pocak és szép is sztem :) . Hidd el akkor nem fog eszedbe jutni, hogy máskor be kellett húznom. Mondjuk én szerencsés vagyok, nem volt igazán sohasem gondom a kilókkal, de ez nálunk családi vonás. Remélem, hogy a második terhességem alatt se fogok elhízni. Vagy ez változik???

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

MManya mit jelent a dőlt betűs??
Én úgy tudom, hogy a 2ik baba hamarabb látszik,mint az első...barátnőknél is így láttam...

Kép
bree

Sucer már várom én is, hogy gömbölyödjön...CSAK NE A SÜLTKRUMPLITÓL :oops: :D :D

Kép
bree

Bree!
A táblában Hékás dőlt betűvel jelzi kik azok, akik aktívan próbálkoznak. Már túl vagyunk pár hónap sikertelenségen :cry:

mman
Kép

Kép

ya
mmanya

Ja értem, nem tudtam :?
Sajnálom!
Ebben a hónapban mit érzel???

Kép
bree

Nekem hamarabb látszik, mint Kristóffal. Kristóffal 14 hetes voltam nászúton, és semmi nem látszott. Most meg 12 hetesen már igen, bár van ott más is nem csak babás pocak... :oops:

Na hoztam nektek képet, de tényleg nem ér nevetni. :oops:

Kép

Kép
Kép
susytunder

Mmanya,
nekünk is voltak sikertelen hónapjaink 2 éve, konkrétan 6 hónap. Bízz abban, hogy sikerül! :D

Bree,
ez az elnevezés nagyon jó, jót röhögtem én is :D :D .

Suzy,
én is baromi fázós vagyok, nekem az orrom bír nagyon fázni, akár az ágyban is, arra van vmi megoldás? :wink:

Kicsit nyomaszt ez a mai nap. Van is dolgom meg nincs is, van is kedvem csinálni, meg nem is.... jaj.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Susy,
azta ez nagyon szép kis pocak, nincs miért szabadkoznod! Nekem anno 20 hetesen volt ekkora. Mondjuk a betöltött 40.héten is volt aki 7 hós terhesnek nézett :shock:. :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!
Belemagyarázzuk a babát a pocakodba?
Nagyon bízok benne, a hónapban elmegyek a nőgyógyászhoz, hogy tényleg minden rendben legyen

Susy!
Mi a probléma, nagy szép még kicsi pocakod van :) - egyáltalán nem nagy.
Nagyon jó a szerető elnevezés.

Bree!
Hülyeségért neked sem kell a szomszédba menned.

Kép

Kép

Mmanya
mmanya

Sziasztok!

Sokkal jobban vagyok már. Apa gyógyítgat lelkiismeretesen. :oops: A páros izzadásra esküszünk és szerencsére itthon vagyok most, így kihasználjuk a helyzetet. :oops: :twisted: Tegnap pedig még rétest is kaptam és ő főzte az ebédet. Olyan cuki tud lenni! Imádom.Csak meg ne hallja... :)

Igaz, ma kikapnék, ha tudná, hogy megint vettem egy csizmát. Nem tudtam ellenállni neki. Nem merem behozni a csomagtartóból. Ezt már tuti nem veszi be, hogy régi, csak nem vette észre. :cry:

H1N1: nekem azt mondta a házi dokim, hogy ne oltassam be magam. Felhívtam Bendi doktor nénijét, kapásból mondta, hogy oltatni kell, mert az oltás nem veszélyes, az influ meg az LEHET. És kérdés nélkül közölte, hogy mivel mi babázni akarunk, ezért engem is, hamar, hamar. Felhívtam a saját dokimat, és amikor voltam beadatni az oltást, akkor telózott a saját lányának, akik szintén babásodnak, hogy oké, akkor viszi az oltóanyagot neki. Nekem kicsit sajog a karom, de én félek a szuritól és mindig befeszítem, úgyhogy lehet, az volt a baj. Viszont én úgy tudom, hogy egy 2 hét, mire kifejti a hatását, tehát ha csak akkor oltatnám magam, amikor már vannak influsok, akkor már akár késő lehetne... Sok az érv, pro és kontra, de én így nagyobb biztonságban érzem magam. És a Czeizel is azt mondta, hogy lehet oltani a várandósokat. Ő meg talán nem beszél a levegőbe. Nemtom. :?

Anita, hol vagy? Csak nincs betegség?

Ronci, hát, akkor valamit nagyon összemostam a Hanga Blankával kapcsolatban. :oops:
Arról tudsz valamit, hogy van-e hátránya, hogy így lombik előtt oltattam magam? Mert amikor bárányhimlő, meg Hepa ellen oltottak, akkor mondták, hogy várni kell a babásodással, de most nem mondtak semmit. Erről nem volt szó véletlenül?

Mmanya, értettem, hogy hogyan érted. És talán tényleg volt is ilyen. Sőt, néha most is... :wink: Néha kisajátítanám az Anyukámat amikor otthon vagyok...

Bree, köszi a csigákat, hatottak! :wink: Sztem kifogtál valami rossz ovutesztet. Legalább kontrollnak kellene rajta lennie.
Engem pont ma mértek edzés előtt: a pocakom lóg ki a normálból 2 centivel. Mondtam a csajnak, hogy én előre növesztem a babára. De nem kegyelmezett, mondta, hogy ez decemberig mínusz 2 lesz. Csak hogy legyen hova híznom. :roll: Edzők...

Susy, ez aztán a szép, kerek pocak! Nagyon csinos vagy. Olyan szép a gömbölyű poci! Úgy szeretnék egy ilyent (de csatlakozom Bree-hez: nem sültkrumplitól)! :)

Sucer, szerintem függ alkattól is, hogy mennyire fog látszani. Nekem Bendi olyan 6-7 hósig nem is látszott pocaknak, azt hitték, híztam kicsit. Aztán kezdett el gömbölyödni. De akkor is pofás volt. Most lehet, hogy jobban fog látszani, mert lazábbak az alapok. De hízni nem fogok 10 kilónál többet, mert brutál leadni a kilókat. :( Akkor inkább visszafogom magam. Ha ikrek, akkor 14 kilót engedek magamnak. :lol:

Brigi, upsz. Az nem volt jó meglepi akkor. :shock:

Az ajándékokat már részben tudom, de nem vettem semmit még. Viszont én utálom a meglepit. Egyszerűen kiakadok, hogy várnom kell, és azt sem tudom, mire. Párom meg beszívatott, már most megmondta, hogy kitalálta az ajándékomat, és nem árulja el. Addigra én belehalok a kíváncsiságba... Ha egyszer csak nem jelentkezek, akkor kilyukadt oldallal fekszem vmelyik kórházban... :evil:

K.

Kép

Kép
kinga82

Köszönöm a dicséretet lányok!

Ma beszéltem én is a védőnővel és azt mondta teljes a bizonytalanság oltás ügyben még náluk is. Ő is azt mondta amit Kinga ír, hogy nem az oltás veszélyes, igazából attól függ, hogy kit mennyire ver le az oltás, hogy milyen az immunrendszere.
Nálunk apa oltat, de csak jövő hét szerdán lehet. :roll:

Kinga
Legyen neked is pocid, tudod nekünk jövő április 3- án randink van. :)

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?