Új privát üzeneted érkezett!

Kép

lányok a tábla alján lévőkről mit tudtok?
Vendég

Sziasztok!

Én is üdvözlöm a friss tagjainkat! Most többen csatlakoznak hozzánk, mint szeptemberben, amikor kiderültek a májusi pozitív tesztek! :D Csak így tovább!

Iner,
tulajdonképpen nem a magnéziummal van bajom, hanem ha lehetett volna, meg akartam úszni az egész rosszullétet gyógyszer nélkül. Tudom, hogy a magnézium nem gyógyszer, mégis szerettem volna kikerülni. Aztán vettem be egy szemet, de úgy hiszem, magától is már elmúlt volna, mert ma szerencsére már kutyabajom.

Én amióta terhes vagyok, folyamatosan a szénsavas vizet kívánom. Arról én is hallottam, hogy nem szabad terhesség alatt, de hogy miért nem, azt nem tudom. Nekem az esik jól, ezért azt iszom, és még soha semmi bajom nem volt tőle. Ha picit érzem, hogy fáj a gyomrom, csak megiszok egy nagy pohárral belőle, lehetőleg jó hideget, és máris jobban érzem magam.

Klacc,
mitől ijedtél meg?

Cs-andi,
nem tudom, hogy a többiekkel mi lehet. nemrég visszaolvastam a fórumot, egy-ketten törölték magukat, de azt hiszem, talán azok, akiknek elment a babájuk. Azonban az is lehet, hogy valaki meggondolta magát, s inkább mégsem akar ide írni vagy egyszerűen csak nagyon ritkán jön.
Vendég

Hné, Sellon, Iner : Köszi! :)

Cs-andi, nagy ölelés a táblázatért!

Mucus, lenyűgöző a kép, gratula

Nekem még 11 nap a 12. heti uh és kombinált tesztig.

Azt hiszem ideje bevennem a homeopátiás golyócskáimat. :(
silva

Köszi lányok a fogadtatást! :D
Andi!
Neked is köszi a táblicskut. :wink:

Silva!
Neked is köszi. :)

Nem tudom Ti hogy vagytok,de Én folyamatosan ennék. :oops: :)
Nem tudok annyit enni,hogy tele legyek.Mondjuk nem is eszek sokat egyszerre de evés után fél-1 órával már megint éhes vagyok.
Ráadásul most elkaptam egy kis hüvelygombát is :x holnap megyek a tenyésztés eredményéért.Remélem nem lesz gond.

KépKép
Kép
mucus75

Mucus, én eddig semmi kívánósságot nem tapasztaltam a terhességgel összefüggésben. Úgy olvastam, hogy általában a második szemeszter körül alakul ez ki, és általában ilyenkor nagyobb is lesz az étvágy, ahogy nő a baba. Ha sokat kívánsz enni, olyanokat egyél, ami nem hízlal, pl. egyél meg egy almát keksszel vagy savanyúságot egy kis kenyérrel (pl. rozskenyér).
Vendég

Lányok!

Ti mertek szalámit,kolbászt enni? Elvileg nyers húsnak számít... :shock:

Kép
szilvancs75

Szilvancs, én merek enni és eszek is. Májkrémet is.Az előbb fincsi sós szalonnát ettem friss kenyérrel. :D
Vendég

Gratula Mucus, nagyon édes a pocaklakó. :D

Közben észrevettem, hogy elfelejtettem megadni a "mikor tudtam meg" adatot. Szeptember 27-én volt.

Délig szenvedtem az ágyban, hogy vegyek tesztet vagy sem. Egyszer egy évben a férjem elmegy valami autókiállításra a barátaival, most is ez volt. Szóval 20x átgondoltam egyedül, hogy mi legyen. Aztán 12-kor meguntam, kipattantam, nagyon kellett wc-re mennem már de a teszt miatt ki kellett bírnom a zuhanyozást meg készülődést plust városba beautókázást meg haza. Húúúú nagyon nehéz volt, haha :D Sikerült rendben hazaérni, és fél percen belül megvolt az eredmény. Annyira örültem neki, hogy csak sírni tudtam :oops: Alig vártam hogy hazaérjen a párom. Aaah sosem felejtem el :D
picilulu

Silva: Nálam volt hőemelkedés. A legmagasabb talán 37,4 volt.

Mucus: Gratulálunk a babához, üdv itt! Ari a kép :) Nekem a kezdetektől fogva nagy lett az étvágyam, olyan, mintha egész nap ennék, de mindig keveset. Ahogy Sellon is írta, néha egy gyümölcs, vagy egy joghurt, egy-két keksz, kis magocskák. Szerintem ezzel nincs gond, ettől még nem hízunk el nagyon!

Cs.andi: Cyntia időnként jelentkezik. Közelebbit nem tudok. Nagyon köszi a táblát! Szuper!

Szilvancs: Én nem tudok meglenni kolbász és szalámi nélkül. Májkrémet és szalonnát is ettem már. Legtöbbször megpróbálom valamennyire sült formában. Melegszendót csinálok belőle, vagy csak megsütöm. De van, hogy nem. Én ezek nélkül nem bírnám ki 9 hónapig.

KépKépKép
bogme

Sziasztok! Néha-néha azért be fogok kukkantani hozzátok, mától már újra dolgozom is.... Bízom benne, hogy február körül újra két csíkos tesztet fogok majd produkálni, addig is drukkolok mindenkinek, hogy minden rendben legyen veletek ! :-)

Szöszmöszke
Megkérdezhetem, hogy a táblázatban nálad a mennyi ideig próbálkoztatok alatt a "harmadikra" mit jelent ?
pagi77

Sziasztok!

Bogme, nekem is 37.4 volt a legmagasabb, akkor ezek szerint ez normális. Hivtam a dokit amikor először előfordult, ő azt mondta, h. 38ig nem probléma. Biztos valami bújkál bennem, de én éreztem, h. nincs összefüggésbe lappangó betegséggel. AZóta már többször előfordult. Ha nincs hányingerem akkor hőemelkedésem van vagy görcsölgetek. Remélem ez megszűnik a 12.héttől.

Mucus, nekem mindig az kell amit látok a tv-ben. :)

Szilvancs, én is félve ettem a kolbászból, pedig annyira jólesett volna... Aztán anyukám megnyugtatott, h. amikor a bátyámat várta csípős kolbászon élt.

Mindenkinek szép napot!!!
silva

Sziasztok!
Én nem kivánok kifejezetten semmit,de eszek és eszek. :lol:
Persze sokszor Én is csak 1 almát,banánt eszek és most rászoktam a mogyoróra. :wink:
Szalámit,kenőmájast Én is eszek,szerintem ez nem ugyan olyan mintha házi disznótorost ennék.

Silva!
Ne is mondd a tv-t.a vacsoracsata vagy a hal a tortán kész rémálom Nekem mert mindig eszek utánna. :lol: :lol:
A multkor a Tasnádi Péter főzése után pár napig a sült libacombbal álmodtam. :lol: :lol:

KépKép
Kép
mucus75

Jo reggelt! :oops: (nallam meg az van ma)

Mucus nagyon aranyos az uh keped, gratulalok hozza!

Lanyok en miota terhes vagyok megvagyok orulve a magyar etelekert. Szerencsere itt is lehet kapni magyar teli szalamit meg gyulai kolbaszt es hat eleg surun ettem mostanaban beloluk! Majkremet meg ugyszinten nem keveset! Anyos most volt kint es hozott szalonnat is ,na abbol is ettem rendesen! Most meg anyu jon 2 hetre es tole meg leveles pogacsat es makos patkot kertem ,most ezek az aktualis slagerek nallam. A legrosszabb ,hogy magyar turot seholsem lehet szerezni,de meg hozni sem tud ,mert nem biztos ,hogy kibirna az utat.... :(
Annyira irigy vagyok ilyenkor ratok!!! :oops:
Van 1 kerdesem: nektek surun "szurkal" a hasatok? Soha nem tudom , hogy mi a normalis mi nem.... :?

Remelem otthon jobb idotok van ,itt szakad az eso ejjel ota!

Szep napot!!!

Kriszta
schat

Sziasztok Lányok!

Már jó régen jelentkeztem, de sajnos vagy sok a munkám, vagy nagyon rosszul vagyok. Én még napi szinten találkozom porcelán "barátnőmmel", hol reggel, hol napközben, hol egész nap folyamatosan.
Szuper, hogy már ilyen sok májusi baba van:)
Én csak bízom benne, hogy túl leszek a mai napon megfázás nélkül, mert elromlott az irodában a konvektor, és csak egy olajradiátorral tudok fűteni, 4 réteg ruha van rajtam, de még így is nagyon fázom, néha fel kell vennem a nagykabátom, remélem holnapra megoldja a főnököm különben hazamegyek, mert ez így nem állapot. Jövő héten mi is megyünk UH-ra+vérvételre.
Valaki kérdezte, hogy vannak-e Somogy megyéből, én kaposvári vagyok...
Szép napot Nektek!

Egyszer érjek haza a jó meleg lakásba...

puszi

Kép
bdori

Sziasztok!

Újra itt is. CSak lejelentkezem, és megyek visszaolvasni. Ja, és mutatok egy képet. Ez múlthét szerdai. Akkor voltam 10+4

Kép

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
Én is már kicsit jobban vagyok, bár a fejfájás nagyon lassan múlik, ezenkívül lehet kötőhártya-gyulladásom van!:(

Sellon!

Attól ijedtem meg, hogy mindent jól csináljak, minden vizsgálatra időben menjek!Nehogy valami olyant egyek-igyak, amit nem lehet! Az a problémám, hogy mindenhol mást írnak és mondanak!:(
De talán, ha a megérzéseimre hallgatok még az a legjobb!;)

Üdv mindenkinek!

Kép
klaccc

Ja és gratulálok a képecskékhez! Nagyon szívmelengetőek!;)

Kép
klaccc

Köszi lányok!

Megnyugtattatok...Az a helyzet,hogy nem vagyok nagyon paramama csak a toxo miatt izgulok.
Én is megsütöm,de mindig lelkifurdalásom van ha eszem kicsi felvágottat,kolbászt.

Puszi

Kép
szilvancs75

Sziasztok!
Kriszta!
Itt szerencsére még nem esik bár mondják a hétre,biztos tőletek jön majd. :wink:
Borongós,hideg idő van.

Anita!
Aranyos a babócád. :wink:

Dori!
Elsőre nem tudtam ki a porcelán barátnő de aztán leesett. :lol: :lol:
Biztos lányod lesz mert azok szokták megkínozni az anyjukat. :D
Egyél sok gyümit,c-vitamint!Én is három hétig köhögtem de már mullóba van szerencsére.

Szilvancs!
Az se baj ha paramama vagy. :wink: Én Dominál az voltam mindig mindenért izgultam,most jelentősen nyugisabb vagyok. 8)

Képzeljétek!
Elmentem a hüvelyváladék tenyésztés erdményemért a dokihoz.Kérdi van e panasz.Mondom nincs már a viszketés is elmúlt hála a First-nek.Erre Ő-hm gondoltam mert negatív az eredmény. :shock: :shock: :D :D

KépKép
Kép
mucus75

Csajok van egy új kismamafarmerom eladó.Most vettem de sajnos nem jó rám. :( XXL-es 5500-ért vettem de 4000-ért eladom egyszer se volt rajtam csak amíg felpróbáltam.
Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép
mucus75

mucus
én meg forditva vagyok ,kevesett birok enni ,inkább gyümölcsött eszek ,de az minden menyiségben megtudnám enni, főtt kajátt kevesett most is frissen fött pörköltböl és tésztébol csak negyed tányéral tudtam megeni .nálam inkább a reggeli fontos mert ha nem eszem rendesen akor szarul kezdem érezni magam ,plusz a vitamin is kell még .igy viszonylag topon tudok lenni .

szilvancs
én is eszek májkrémet,sőt néha kolbászt is ha marad .
csics

Sziasztok!

Ismételten jó sokára jutottam el odáig, hogy írjak nektek. Sorry. Üdvözlök mindenkit, aki most csatlakozott hozzánk. Pest megyéből mennyien vagyunk már? Susytundert tudom h. Maglódi, de nem tudom h. van e valaki még a környékről? Gratulálok mindenkinek a vizsgálati eredményekhez! Nagyon szépek a képek, és tök jó h. van aki már tudja, hogy milyen nemű lesz. Irigylem az illetőt, de ami késik nem múlik. :) Mi pénteken megyünk az Istenhegyire a kombinált tesztet megcsináltatni. Én is pont akkor leszek elvileg 13 hetes, de nem mondták h. esetleg probléma lenne, h. később megyek. Amiatt is írtam, mert sokan írtátok h. féltek az eredményektől, azért mert később mentek. Sellon véleményén vagyok szerintem ezek beleférnek, ami fontos az a 16. heti AFP, ha jól tudom, akkor annak nagyon pontosnak kell lennie, mert csalóka eredményt adhat, így is mondta ismerős h. neki is érdekes eredmények alakultak. Nagyon kiváncsi leszek, mert legutoljára szeptember végén voltam, akkor néztünk szívhangot! Sellon te h. hogy ilyen gyakran mész uh-ra, vagy mindenki ilyen gyakran megy? Én nekem ez lesz a 3.-dik. Persze munkaidőre kaptam időpontot, így marad a táppénzes papír, mert bár el engedtek volna a vizsgálatra, de utána be kellett volna mennem dolgozni. Vecsés - XI kerület- Törökbálint eléggé macerás lett volna. Valaki kérdezte h. miért csak januártól akarok táppénzre menni? Ne hari de a nevét elfelejtettem. A táppénznél az előző évi éves keresetet nézik, és hát nekem a 2007-es nem volt valami túl jó. Viszont januártól ua. kapok táppénzen, mint ha bemennék dolgozni. Az pedig nem mindegy.
Írtátok sokan a hasfáját. Nekem a terhesség elején kezdett fájni a hasam, akkor veszélyeztetett voltam egy darabig, akkor írta fel a doki a magne b6-ot. Azt szedem bár csak napi 1 szemet, de hatásos. Nekem is a hasam bal oldala szokott szurkálni. Biztos ott van a drága!
Az evés az nekem változatlanul nekem kicsit nehezen megy. Főleg este nincs sajnos étvágyam.

Bocsi h. ilyen sokat írtam

Mindenkinek szép estét!
caysee

Sziasztok Lányok!

Jelentkezem újnak. :)
37 éves kismami vagyok. Most várjuk a második gyerkőcünket. Budapesten a XIII. kerületben lakunk. A Kútvölgyiben fog születni a kistesó, ahogy Fruzska is ott született. Vida Gábor doktorúrnál.
Hogy csak most jelentkeztem, annak oka, hogy Fruzska lányunk előtt volt egy vetélésem a 10-11. hét környékén, és akkor már a 8. héten világgá kürtöltük az örömhírt... Nem volt jó ugyanannyi emberrel megosztani a rossz hírt is...
Viszont most a rizikós időszakon úgy tűnik túl vagyunk, holnap töltöm be a 12. hetet, csütörtökön megyek az Istenhegyire Hajdú doktornőhöz, és pénteken meg a dokimhoz tarkóredőre.
Hányingerem elmúlt, volt egy kicsi, de a gyömbér, és a szénsavas víz segített (ugye Fancsika ;) ). Kilókban minuszban járok (hárommal), de elég tetemes túlsúllyal indultam, viszont Fruzskával 8 kilót fogytam a terhesség alatt, amikor is nem volt semmi bajom.

Olvastalak Benneteket az elejétől fogva. Majd ennyi "önzőzés" után próbálok reagálni is a hozzászólásaitokra is. Mondjuk nem feltétlenül leszek napi vendég, mert a kis húszhónapos azért ad "melót".

De ezt mindenképpen: szia Fanetta!!!! újra együtt a Bneten ;) :)
linocs

Sziasztok!

ismételten csak azt mondom, hogy mindenki egyen azt, ami jól esik neki. Ma beszélgettem nagyanyámmal és édesanyámmal is, és mindketten ugyanúgy ettek terhességük alatt, mint előtte. Semmi bajuk nem lett tőle. Szerintem felesleges egyeseknek túlzásba vinni ezt az egészet, és riogatni a kismamákat, hogy mit nem szabad enni. Lassan az a kérdés, hogy mit lehet. S ha megkívánunk valamit, ami állítólag tiltott listán van, akkor azért csak nem hiába érzi a szervezetünk, nem igaz? Ha valaki májkrémet kíván, egyen nyugodtan!

Schat,
Túrót házilag is lehet készíteni! Kell venni házi tejet, de akár a bolti is jó (csak házi tejből finomabb). hagyni, hogy megaludjon, utána kicsit feltenni a tűzre, hogy langyosra melegedjen, majd egy vászonruhán átszűrni, hagyni, hogy néhány óra alatt kifolyjon belőle a savó, s máris kész a túró! Hm...most úgy megkívántam egy kis kőrözöttet...

Caysee,
nem kell gyakran mennem UH-ra, mert egyszer voltam 8 és fél hetes koromban, illetve beírtak a 12. hetes genetikaira, de oda kétszer, mert állítólag a saját orvosomon kívül kell, hogy lásson más (genetikai) szakorvos is. Így lett a 12. hetesből két UH. Legközelebb december közepe felé kell mennem 18 hetes genetikaira.

Üdvözlet az újaknak!

Bogme,
képzeld, kipróbáltam a hétvégén a terhesnadrágot, és nagyon jó. Olyan kényelmes. Ez van ma is rajtam, a fekete.
Vendég

Anita, jaj de édes a picur. :D

Kajáról az jut most eszembe, hogy eddig bolognai spagettin eléltem volna életem végéig, most meg rá sem tudok nézni :lol: A múltkor ebédre ezt akartam enni, a fele után feladtam mert azt hittem rosszul leszek. Most éppen a grillcsirkére kaptam rá és a főzelékekre. Sajnos én hihetetlen rossz szakács vagyok, ezért a férjemnek fordítom a recepteket, s szerencsére ő finomabbnál finomabbakat főz, nyami :D

Ma délután voltam védőnőnél, 1 óráig tartott a beszélgetés, vérnyomás oké, vizeletmintát hagytam, kaptam rengeteg füzetet meg olvasnivalót, sok-sok adatlapot töltöttünk ki. Jövő héten megyek UH-ra (11 hetes leszek), s csak azután de akkor minél előbb kell vércsapolásra mennem.

Itt egyébként érdekes módon csak 2 (KETTŐ) UH-t írnak elő, egy 12 heteset és egy 20 heteset, slussz. Majd tuti megyek 4d-re is a 26. hét körül (akkor ajánlott állítólag).

Ha minden okés a 12. hétre akkor majd nekem is lesz tickerem :wink:

Szia Linocs!
picilulu

Caysee!
Köszönöm én kérdeztem a táppénzes dolgot!

Sellon szerintem is igazad van ezzel az evős dologgal kapcsolatban!;)

Annyira várom már a jövőheti UH-t!!!;)
8. héten voltam utoljára, már nagyon kíváncsi vagyok!

Kép
klaccc

Sellon koszonom.bevallom eszembe sem jutott,de megkerem anyut,hogy gyartson nekem! Most en is ennek szivessen korozottet! :D
Teljesen eggyetertek eves ugyben,szerintem sem erdemes tul porogni!

Lanyok en a 4.-ik hettol 1alkalmat leszamitva hetente jarok uhura! Persze nallam az elozmenyek miatt is fontos ez. Szerintem nem is birnam ki,legszivesebben mindig mennek! Remelem lassan megnyugszok majd es nem akarom majd mindig nezni!

Szinten udv az ujaknak!

Szep estet mindenkinek!

Kriszta
schat

Sziasztok!

Hazaérkeztünk, nagyon jó volt anyukámnál, és máris hiányzik. :(

Üdv az újaknak. :)

Lányok ti hogy álltok h1 n1 oltással kapcsolatban? Mármint nem is ti, hanem a család? Oltat valaki?

Andi
Légyszi írd már át a szülés várható időpontját a tábliban Május 19- re. Előre is köszönöm.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susytunder,
én nem tudok róla, hogy bárki is beoltatná magát a családban H1N1 vírussal szemben. Mi a férjemmel biztosan nem fogjuk magunkat, és terhes nőknek sosem volt szabad oltaniuk magukat semmivel, ez régi igazság. Régen sem oltották a várandósokat. Itt vannak a terhesvitaminok, amit szedünk, odafigyelünk a táplálkozásunkra, szerintem ennyi elég kell, hogy legyen egy erős, fiatal szervezetnek ahhoz, hogy az influenza ellen küzdjön, illetve hogy leküzdje.

Schat,
lehet, hogy ma veszek kőrözöttet! :D Csak az a baj, hogy felbontás után hamar meg kell enni.
Milyen előzményeid vannak, hogy félsz? Ne haragudj, de már nem emlékszem.
Emlékszem, én is hogy vártam a múlt héten a 12. heti UH-t, és olyan jó volt meglátni, amint odabent van. Egyébként a pénteki UH szerint ma töltöm be a 13. hetet, a szerdai szerint viszont holnap. DE már a szerdai alapján állítottam a vonalzómat be, mert a 18. hetit is az alapján fogják csinálni.

Picililu,
nálunk én főzök, férjem egyáltalán nem. Én szeretek és jól is tudok főzni, de azt szeretem a legjobban, mikor a férjem megmondja, hogy mit kívánna másnap enni, és akkor nagyon szívesen megfőzöm. A legtöbbször kitalálni a nehéz, hogy mi legyen a vacsora. Sokszor szakácskönyvhöz folyamodom, hogy onnan lessek el valami finomságot, de azért nálunk nem az ételek körül forog az élet.
Vendég

Még egyet szeretnék az oltáshoz leírni, természetesen mindenkinek szíve-joga úgy dönteni, ahogyan szeretne.
Czeizel Endre azt állította, hogy ő vállalja a felelősséget a kismamák oltásával kapcsolatban. Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ebben a korrupt Magyarországon még soha életemben nem hallottam olyat, hogy egy egészségügyi pert a felperes, vagyis a beteg vagy annak hozzátartozója nyert volna meg, mert az összes ilyen per kimenetele az volt, hogy nem lehet egyértelműen bizonyítani, hogy valóban az egészségügyi beavatkozás/műtét/gyógyszer stb. miatt lett a beteg rosszul (halt meg stb.).
Kérdezném én, hogy ha bárkinek is baja lenne a babájának, volna olyan orvosszakértő ebben az országban, aki bebizonyítaná, hogy igen, a baba kifejezetten az oltóanyag miatt lett beteg, mert egyenes összefüggés van a kettő között? Nem, ilyen orvos soha nem lenne, úgy hogy mindenki mosná kezét.

Azt hiszem, a H1N1 nagy kampányában (mert már az az egész) inkább az a kérdés, hogy akarunk egészséges babákat vagy pedig perlekedést akarunk, ha az oltál után bármiféle probléma adódik? Én azt hiszem, mindenki inkább egészséges babát akar, s bízik a saját szervezetében. Lassan halálfélelemmel telnek a várandósok napjai...nevetséges.

Ez az én véleményem, természetesen ettől másnak lehet teljesen más véleménye, és oltathatja is magát.
Vendég

Sziasztok!

Előre is bocs, hogy nem fogok mindenre reagálni, de mire végigolvastam amit írtatok, a felét elfelejtettem. :oops:

Pagi! Nálam a harmadikra a 3. hónapot jelenti. Az első kettőben a taktika a peteérés körül kétnaponta szex volt, a harmadikban vettem ovutesztet és minden nap dúlt a szerelem. Az utóbbi ugye sikeres is lett. :D
Susy! Mi tegnap döntöttünk úgy, hogy a férjem beadatja az oltást, mert én minden nyavaját tőle kapok el. Ezt a mostani, 3 hete tartó torokgyulladást is ő kezdte.
Kaják: én mindent eszek, egyedül a házi tejet száműztem, meg a lágy sajtokat, maradok a pasztőrözött termékeknél. jó, azért tatárbeafszteket sem eszek. Mostanában egyébként is megnőtt az étvágyam, mert ha üres a gyomrom, kezdődik az émelygés. Nem hittem volna, hogy ez a 11. héten fog előjönni. Most olyan vagyok mint egy rágcsáló, mindig előttem van valami keksz vagy ropi.

Tegnap megjártam a belgyógyászatot, századjára is megállapították hogy szívzörejem van, és továbbküldtek szívultrahangra. Állítólag a billentyűzáródási probléma műtéteknél (pl. császár) problémát okozhat. Volt valakinek hasonló baja? Majd hétfőn megyek erre a vizsgálatra, remélem semmi komoly. :?

További szép napot mindenkinek!

szösz

Kép
szöszmöszke

Linocs: Üdv közöttünk! Jó, hogy olvastál minket, így már sokat tudsz rólunk. Mi meg majd behozzuk a lemaradást. Most már biztosan minden rendben lesz. Érdekesek a közös szálak. Én szintén XIII. kerület és szintén Kútvölgyiben, csak egy picit előbb, ha minden igaz :)

Sellon: Örülök, hogy jó a gatyó :) A bandázst is próbáltad? Én megmondom őszintén, hogy még tartogatom az új cuccaimat arra az időre, amikor már csak azt fogom tudni hordnai és ez a fekete különösen szép darab, lehet hogy csak karácsonykor avatom fel :)

Lányok, nem is meséltem, hogy mi történt velem a hétvégén. Pénteken kitaláltam, hogy a következő héten mit fogok főzni és szombat reggel elmentünk bevásárolni. Napok óta csak fehér kenyeret kívánok és narancs lebeg a szemeim előtt, esténként az olajos magvak a sláger, főleg a mandula úgyhogy vettünk mindenfélét. A menüben a héten lesz sütőtök leves, spenót, jókai bableves és még sok más finomság. Miután hazajöttünk szép nyugiban leültem és elkeztem olvasni, hogy mi a helyzet a terhesség 13-17. hetében. Erre mit olvasok... együnk sütőtököt, spenótot, fehér kenyeret, babot, mandulát, narancsot :) Szóval, csajok rájöttem, hogy olyan sokat nem kell filózni azon, hogy mit eszünk, csak figyeljünk és együnk azt, amit kívánunk! Biztos vagyok benne, hogy a szervezet jelzi, hogy mi kell neki!!!

Mindenkinek, aki UH előtt áll: már nagyon várjuk az eredményeket, majd tájékoztassatok minket! Én csütörtökön megyek.

Susy: Szia! Üv újra itt! Már nagyon hiányoltunk ám! Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás! :) H1N1-gyel kapcsolatban, én jobban félek az oltás mellékhatásaitól, mint a betegségtől, de már izgulok, hogy ha ennyi megbetegedés van, akkor mégiscsak meggondolandó. Eddig nálunk még senki nem oltatott és beteg se volt. Kopp... kopp... kopp...

KépKépKép
bogme

sziasztok!
Ma voltam védőnőnél,eddig 2 kilót híztam. :? :)

H1N1
Az Én véleményem az,hogy ez csak a pénzről szól.
Legyártottak egy csomót és most gyorsan el kell adni.
Nálunk se a védőnő se a gyerekorvos nem javasolja.
Elismerem Ceizel doki munkáját de most nem fogadom meg a tanácsát.
Mégpedig azért nem mert egyetlen kisgyereken és egyetlen kismamán se tesztelték így nem tudják pontosan milyen hatást vált ki.csak mondják hol ezt hol azt kinek mit szolgál az érdeke.
E mellett nagyon kevés idő volt a tesztelésre...
Ez most olyan mint anno a madárinfluenza.Akkor is riogatták az embereket mindenfélével.
Persze Én is tartok a H1N1-től ezért sok c-vitamint,gyümölcsöt,vitaminokat,immunerősítőt adok a családnak.
de a véleményem az oltással kapcsolatban mégis ez.
Bocsi ha valakit sért a véleményem. :roll:

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

SZöszmöszke, nekem van szívbillentyű rendellenességem. Évente kell uh-ra járnom. Igaz már 2éve nem voltam, úgyhogy most mindenféleképpen nagyon aktuális. Állítólag rengeteg fiatalnak van ilyen problémája, nagyon sokan nem is tudnak róla, mert csak uh-al kimutatható. Nekem annyit mondtak mint óvintézkedés, h. minden vérzéssel járó beavatkozás előtt el kell kezdeni penicilint vagy más antibiotikumot szedni, h. ne gyulladjon be a szívbillentyű. Gondolom ez vonatkozik a császárra is. Jó, h. felhoztad ezt a témát, rá fogok kérdezni a kardiológusnál.

Sellon, hasonló dolgok jutottak eszembe mikor hallottam Czeizelt nyilatkozni a H1N1-ről. Mivel rengeteg oltóanyagot beszereztek és a vártnál kevesebb kereslet van rá bevonnak mindent és mindenkit aki szavahihetőnek tűnhet a témával kapcsolatban, h. meggyőzzék az embereket. EZ az egész nagyon üzletszagú.

Schat, Picilulu, Ti ugye külföldön éltek, nektek mit ajánlott a dokitok a védőoltással kapcsolatban?

Szép napot mindenkinek!
silva

Sziasztok!

Hát mi sem adatjuk be az oltást az tuti! Nagyon sok rossz dolgot hallottam róla a laikus orvosi oldaltól, ami ugye nagyban eltér a politikusok által összeboronált orvosi csapat véleményétől! De valahogy én az e tekintetben "politikamentes" orvosokban jobban bízom! Bár nagyon félek a vírustól, de az oltástól még jobban, pont azok miatt, amit már ti is leírtatok! Ezenkívül, ami most a szomszédos országokban embereket ölt meg, az nem is ez a fajta vírus, tehát arra nem is jó ez az oltás!
Hát úgy látom elég egybehangzó a kismamák, a nőgyógyászok és gyerekorvosok véleménye. Eddig állítólag a kismamák5-10%-a kérte az oltást!Én is elnézést kérek attól, akinek más a véleménye!
Szép napot mindenkinek!

Kép
klaccc

Mucus: ügyesek vagytok!!!!! Hánynál akartok megállni?? Csak ha már ennyire belejöttetek???? :lol: :lol: :lol:

Andi: lassan annyian leszünk, hogy a táblázat frissítgetéséhez segédmunkaerőt kell alkalmaznod! 8) 8) 8)

Sellon: azt tudom, hogy szoptatás alatt nem ajánlott a bubis víz, mert átmegy a tejcsibe a buborék, de hogy előtte sem :shock: :shock: :shock: ?????

Mucus: ne törődj, és folyamatosan zabálok (!), amióta terhes vagyok!!! És nem is mondom meg, hogy kb. 6 kilót híztam eddig. De hát mindkettő után lejött simán -most is így lesz, ezért most sem ölöm magam.
Kolbász: nyámi, nyámi
Csípősz kolbász: nyááááámi, nyááámi, nyááámi :D :D :D

Anita: bal oldalt van a feje, jól sejtem????

Mucus: milyen firsnek hála?

Szijja LINCSAAAA!!! Üdv a bneten!!!![/b]

Kép Kép Kép
fanetta

Az előbb elfelejtettem!

Valaki jár vagy szeretne járni kismama tornára? Mi erről a véleményetek? És hol lehet ilyent találni?

Kép
klaccc

Köszi lányok a kedves fogadtatást!

H1N1: neeeeeeeeeem, és nagyon neeeeeeeeeem. Nem, mert nekem nagyon pénzízű az egész, nem, mert terheseken nem tesztelték (nem is tehették), nem, mert jobban féltem a babát az oltás mellékhatásától, mint attól, hogy elkapom a H1N1-et, nem, mert olyan (gyanúsan) gyorsan sikeres lett a magyar vakcina. És rohadt dühös vagyok most Czeizelre (pedig hihetetlen nagy szakembernek tartom), hogy ő is beállt a kismama-riogató klubba, és tartok tőle, hogy volt az a pénz...

Kaja-ügy: én bármit megeszem most is, amit kívánok, és bármit megettem Fruzska-terhesség alatt is. Na jó, nyers húst nem, meg szusit sem, mert az azért mégis... Amúgy sem vagyok az a könyvből élős. Legutóbb császárszalonnát kívántam (sztem három éve ettem utoljára, és amúgy is csak évente egyszer eszem ilyet) hagymával... naggggyon fincsi volt :)

Mucus: a két kiló hízás nem sok!

Bogme: na, merre laktok a kerületben? és ki a dokid a Kútvölgyiben? (bocs, ha már leírtad, de már nem emlékszem, pedig biztos olvastam) Hihihi, nehogy legyen aztán egy külön szoba a májusi babanetes kútvölgyis csapatnak ;)
Jól hangzik a menü nálatok! Lehet befizetni? ;) Az uh-ról aztán hozzál képet! (habár mostanában nem nagyon osztogatnak a Kútvölgyiben uh-képet :( )

Szöszmöszke: kedves rágcsáló-társam! ;) nekem is van ilyen, hogy rámtör hirtelen, hogy nagyon-nagyon éhes vagyok, úgyhogy most már tartok itthon rostos kekszet, hogy legalább valami egészségeset rágcsáljak.

Sellon: totál egyetértek veled az oltással kapcsolatban! és a kajálással kapcsolatban is!
Emlékszem, anyu csinált túrót gyerekkoromban sokat, meg aztán sajtot, nagyon finom volt, szerettem!

Schat: nálunk a hétvégén volt kőrözött :)

Klacc: mindjárt itt az uh!!! (én is nagyon várom már a csütörtököt, mert 5 hete voltam utoljára uh-n)

Picilulu: hogyhogy fordítod a férjednek a recepteket? ő nem magyar?
Hallottam már, hogy külföldön nem vizsgálják agyon a kismamikat, mint itt Magyarországon. Elgondolkodtató, melyik szokás jobb...

Fanetta: hát szia! :)
linocs

Még egy eszembe jutott. Most, hogy már kettő hozzászólásom is van itt (és ez már a harmadik). Mit gondoltok, nem lenne jó a táblicskuba beírni, ki hol lakik (csak a várost, illetve Pesten a kerületet), csak hogy akik egy helyen laknak könnyebben felvegyék egymással a kapcsolatot. Ez még talán most nem is annyira fontos, de majd mikor tologatja az ember lánya a babáját, akkor hasznos lehet, hogy ne egyedül tologassa ;)

Klaccc: én Fruzska-terhesség alatt jógázni jártam. Ide: http://www.relaxyoga.hu/ , és engem igazából nem a szellemiség, a jóga szerinti élet izgatott a dologban, hanem a mozgás, a nyújtás, és a kikapcsolódás (olyan jókat aludtam a végén, mikor a "meditáció" volt) :lol: ), és a lány, aki tartotta (Réka), minden "hülye" kérdésünkre válaszolt a szüléssel kapcsolatban :)

(na jó, mára befogom a számat)
linocs

Sziasztok lanyok!

Huuuu nem akartam igazan leirni,de Silva kerdesedre valaszolva:
Az a helyzet,hogy magyarorszagon nagyon erosen uralkodik a korrupcio sajnos es itt kint sokszor ezen rohognek ,hogy milyen szanalmas otthon a ket fo part....Az otthoni media felre vezetesekrol nem is beszelve! Jo pelda erre ha megneztek 1 otthoni hiradot aztan meg 1 nyugati hiradot vagy a BBC-t! En addig amig otthon eltem megsem fordult a fejemben ez ,hogy lehet ilyen nagy kulombseg!
Az orvosi korrupciorol annyit,hogy szerintem : Eggyik varju a masiknak nem vajja ki a szemet! Legalabb is otthon es sok keleti orszagban is! Svajc nagyon magas szinvonalon sot talan a legmagasabb szinvonalon uzi a gyogyaszatot/gyogyszeripart, nem egyszer hallottam nagy perekrol amit a beteg nyert meg! Itt van 1 musor ami felkarolja az ilyen eseteket es emiatt nagyon odafigyelnek az ilyen dolgokra! Otthon meg ugy tusoljak el az ilyen eseteket ahogy csak tudjak sajnos!
Ezek ellenere szuper jo orvosaink vannak,de szinte elobb utobb mind kulfoldon kot ki ! Itt peldaul el sem lehetne kepzelni,hogy penzt adsz az orvosnak halakent ,de meg italt sem! Az igazsaghoz hozza tartozik ,hogy itt mindenkinek privat biztositasa van!

Czeizel Endre az en szememben ,mint orvos,mint ember nagy tiszteletnek orvend! Nagyon sok esetrol tudok aminek a pozitivra fordulasat neki koszonhetik! Olvastam az Elet es Irodalomban a publikaciojat most a H1N1-rol es eleg erdekes,nagyon jol elmagyarazva irta meg a pro es kontrakat! Honapokra lebontva es a virus jellemzoire is kiterve osszehasonlitva az eddigiekkel!
En konkretan 3 angyalkaval a multamban bevallom reszketek mindentol....-most a szomszed kislany is ezekkel a tunetekkel fekszik otthon es oket ismerve higgyetek el az egeszseges taplalkozas az jo dolog ,de nem ved meg a virusoktol! A legfontossabb az allando kez fertotlenites es a higenia! Sajnos a virusnak benne van a neveben is ez 1 fertozo dolog es a helyes taplalkozassal erosebb a szervezet,de nem ved meg tole!
Az en nogyogyaszom a parom unokatesoja es semmi oka nem lenne rajtam par frankot keresni,mert keresnek itt az orvosok eleget! O azt javsolja ,hogy a 3.-ik honap utan jo ha beadatjuk! A paromnak meg szinten! Mi igy dontottunk,remelem minden rendben lessz!

Kerlek titeket ne ertsetek felre! Nagyon szeretem es buszke is vagyok magyarorszagra es teljesen megertem a reakciotokat!
Sajnos lassan mar semmiben nem lehet bizni!
Remelem nem lessz nagy baj es mindenkit el kerul ez a nyavaja!

Meg valami: Tudom gonosz vagyok ,de en nem zarom ki ,hogy mestersegessen gyartott virusrol lenne szo! Legalabb is a gyogyszertarak nyereseget tekintve!

Kriszta
schat

Linocs nem mindenhol van igy az uhu-val kulfoldon! Olaszban,nemetben es svajcban tobbszor van! En pl hetente megyek az elozmenyek miatt,de ha nem igy lenne akkor is havonta 2X-er mennek!
Mondjuk az angoloknal ugy van ahogy irod! En meg is orulnek a sok varakozastol!

A korozott meg tegnap ota a lelki szemeim elott lebeg! 8)
Meg a csoki is sajnos,remelem nem sokaig ,mert azok itt nagyon finomak.

A terhes jogat en is tervezem,kerdes meddig kell fekudnom! :?

Szep napot nektek!

Kriszta
schat

Schat: Szerintem tök igazad van. Nálunk viszont azt se lehet tudni, hogy mit adnak be. Kétlen, hogy ugyanazt, mint svájcban. És ezért sajnos úgy érzem jogosak a kétségeink :( Én is remélem, hogy mindenkivel minden rendben lesz!

Klacc: Kismamatornára részemről szívesen járnék, még inkább kismama jógára. Csakhát munka mellett nehéz olyat találni, ami időben jó, mert általában napközben vannak. És az se lenne baj, ha a közelben lenne. Eddig még nem találtam megfelelő helyet, ezért otthon fogok tornázni.

Linocs: Az Árpád-hídhoz lakom közel, de ez nálam átmeneti állapot, ami vszleg jövő mácius végéig lesz így, akkor ugyanis visszaköltözöm Pest közeli falucskámba. A dokim Harsányi lehel, de nem a Kútvölgyibe járok terhesgondozásra, mert az nekem messze van. UH-ra meg a Czeizel féle Magzati Diagnosztikai Központba megyek, ahol szintén a saját dokim csinálja az UH-t + leveszik a vért egy kombinált teszthez.

KépKépKép
bogme

Bogme
Már akartam neked többször írni, hogy én is a XIII- ban laktam 6 évig. Közvetlen a Vígszinház mellett. :)

Nálunk ha valaki beadatja az csak apa lesz. Én és Kristóf semmi esetre sem, ebben orvos, védőnő is megerősített. Nagyszüleim, szüleim beoltatták magukat, semmi bajuk szerencsére. Sőt még a bátyám és a hugom is.

Én is nagyon félek, de remélem nagyobb a füstje, mint a lángja.

Én is eszem mindent amit megkívánok, bár nem mondaám magam kívánósnak. Egy ideig a savanyúságot nagyon kívántam, most bármivel elvagyok.

Kép
Kép
susytunder

Schat, én is egyetértek veled. Ha ott élnék és javasolná az orvosom, beoltatnám magam. A hugom tavaly élt svájcban, tőle tudok 1-2 dolgot. Pl. ott a legolcsóbb termék is sokkal jobb minőségű mint itt a legdrágább. Gondolom ez az oltóanyaggal is igy van, A mienk a Kelet európai változat...

Klacc, már én is nagyon készülök vmi kis mozgásra. Kismama jógázni szertnék, remélem van a kerületünkben. Állitólag 14.héttől lehet.
silva

Nagyon remelem en is ,hogy nem lessz baj

Susytunder pont most jottem ra ,hogy emited a savanyusagot....-ezt az eggyet elfelejtettem kerni anyutol,hogy hozzon! Van itt is par fajta,de hazi csalamade az nincs! :(

Orulok ,hogy jol erezted magad otthon! Olyan gyorsan eltelnek ilyenkor a napok sajna!

Van 1 igen furi kerdesem: Nekem orvosunk ajanlotta rossz gyomor eseten 1 kis szensavas huvos vizet par kortyal,mert mondtam ,hogy nem tudok bufogni pedig nagyon szukseget ereznem.
Nem vagyok uditos ,de sok volt kismama ajanlott par korty cola ivast!
Na ettol rogton sikerult es kb 5-6 napig tart fel liter,de nem mindig kell!

Van valakinek hasonlo panasza vagy tapasztalata?

Ja es Bogme eggyetertek veled!

Kriszta
schat

Silva sajnos sokszor igy van!

Rettento draga orszag ez,de itt legalabb megbecsulik a munkajat az embernek es keres annyit,hogy tudjon felretenni kenyelmesen!

Tavaly dobbentem le mikor ,csak reggelire valot vettem par dolgot es rogton 3 ezer forint az emberek fizetese meg a beka feneken!
Pedig annyira szep orszag,meg rengeteg dologban vilaghiru is az orszag kar ,hogy gazdasagilag ennyire tonkrement!
Na mind eleg a politikabol! :oops:

Kriszta
schat

Schat, igen sajnos ez van itt. :( Én nagyon ki vagyok akadva az eü. rendszerünkön. ( többek között) Tudom, h. kint egy kisebb vagyon a biztositás, de ahogy irtad, nincs hálapénz és privát orvosnál hagyott súlyos pénzek. Ha jól utánaszámolnánk lehet, h. Mo-on többe kerül ha van mi bajod. Vagy éppen kismama az ember lánya.
silva

Sziasztok!

Üdv közöttünk linocs :lol: !
Jó,hogy megjöttél susytunder! Messze laknak anyukádék?

Én Angyalföldi vagyok, sokáig az Árpád-hídnál laktunk.Most közelebb a bútor áruházakhoz(RS,Retz...)

Anyósom beadatta az oltást,de két napig a hideg rázta utána és allergiás rohamai voltak.
A háziorvos azt mondta,hogy felejtsem el...Eszembe se jutott,csak megkérdeztem a véleményét.

Köszi a "kolbászos-szalámis" megnyugtatásokat
:lol: :lol: !

Most főzök frankfurti levest és túrós csuszát

:)

Puszi Nketek
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvancs75 2009.11.03 19:20-kor.

Kép
szilvancs75

Szilvancs! Légyszíves ne izgasd a gyomromat!!!!! :lol:

Kép
hné29

Látom, viszonylag egységes a véleményünk úgy az oltóanyaggal, mint a táplálkozással kapcsolatban.
Én is csak azt mondom, hogy ne együnk kifejezetten veszélyesnek tűnő teleket, pl. bifsztek, habár még az sem biztos, hogy valaki épp a terhessége során kapná el a toxoplazmózist. Én régebben mindig ettem ilyen ételt, nagy valószínűséggel így már átestem ezen a fertőzésen, ha meg még soha nem estem át, akkor valószínű ez után sem fogok. Persze, azért nyilván ilyen ételt most nem eszek, meg a penészes sajtokat sem, pedig imádom. Ezeken kívül mindent, múltkor még pácolt heringet is ettem, mert nagyon szeretem.

Látom, külföldön más a várandósság, mint itthon. Én eddig elégedett voltam mindennel (kivétel a down-szűrés, hogy nem említették, hogy van ingyenes változat is), remélem, ezután is így lesz minden.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?