Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi,
Nagyon klassz a honlapotok Kép. Elolvastam a terhességed és szülésed történetét, hát tényleg nem volt könnyű egyik sem! Ezt korábban itt is írtad és csak azért nem kérdeztem rá részletesebben, mert biztos voltam benne, hogy valahol már leírtad. Csak még nem jutottam hozzá, hogy visszakeressek. De így most már képben vagyok. Az a diéta nagyon szigorúan hangzik. Nem lehetett könnyű betartani, ráadásul úgy, hogy 5 hónapig rosszul is voltál. Képzeld el, én mind a három gyerekkel végig hánytam az egész terhességet Kép. És ideig óráig egyeltlen dolog segített: a szénhidrát (keksz, tészta, kenyér)! Én egy ilyen diétát fogalmam sincs hogyan csináltam volna végig! Az, hogy 16 kg-ot fogytál azt jelenti, hogy a terhességed előtti állapothoz képest? De ha "csak" a szülés előttihez képest, akkor is nagyon sok!

Köszi a nyugtatást a Mosoni Dunával kapcsolatban Kép. Én is úgy tudom, hogy light-os, ennek ellenére már az első nap beleborultak. Kép Kristófon persze volt mentőmellény, így nem lett semmi baj. Tavaly a Tiszán voltak, ami ugye elvileg nem light-os, ott mégsem borultak. Szerintem akkor sokkal jobban figyeltek, most egy kicsit elkönnyelműsködték a dolgot. (Jött egy fa és későn kezdték kikerülni Kép.)

Bucska,
Én sajnos nem ismerem Simi Manót Kép. Ez valami új mese?

Sziasztok!

Anna
tinalila

Szia Anna!

Hát a tegnap estéből ma lett, uis. mire végeztem este mindennel,addigra jöttek haza a lányok. Kirándulni voltak Anyukámékkal Ausztriában, megnézték a Dínóparkot. Annyi mesélnivalójuk volt,hogy késő estig azt hallgattam.
Ma meg Réka nyüglődik egy kissé. Már 2 napja nem kakilt, talán az alma hatása,amit tegnapelőtt adtam Neki? Pedig barackot is tettem bele. Tegnap meg direkt csak barackot adtam. Masszíroztam a pociját, de elég nyugtalan, alig aludt ma valamit. Nincs valami ötleted,mit tudnék adni Neki? Kamillát főztem édesköménnyel, de nem itta meg, se rendes pohárból,se az Avent varázsitatóból. Rakjak esetleg a délutáni barackjába?

Olvastam a gyereknyúzós hozzászólásodat. Ez mind kötelező olvasmány, vagy ezek között ajánlott is van? Dóri is olvasott ezekből párat, bár nekünk biztos mások lesznek.
Ma próbáltam egy kicsit angolozni Vele, hát elég sokat felejtett.Pedig emelt csoportba megy ősztől, fel kéne hozni addigra. Jövő héten megy a két nagy a mamához egy hétre, de utána, ha tetszik,ha nem el kell kezdeni az ismétlést.

Kérdezted,mivel foglalkoztam szülés előtt. Közgazdász vagyok és kontroller volam egy multinál. De már megszünt a munkaviszonyom, pont mielőtt terhes lettem. Közösen váltunk meg egymástól, túl nagy volt a szám, mindent már nem voltam hajlandó lenyelni. Reggel 7-től estig (sőt többször éjjelig) dolgozni, plusz szombaton is. Hát család mellett még ha fizették volna se vállaltam volna, hát még így...
Ha Réka 2 éves lesz szeretnék valahova elmenni dolgozni, de valami nyugisabb helyre.(Önkormányzat vagy valami hasonló)
És Te mivel foglalkoztál Lili előtt?

Ma elég nyügi vagyok, Anyósom már 2 hete nálunk van, és azt hiszem lassan véges a türelmem. Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!
A "Simi Manó világa" kifejezetten kisgyerekeknek kifejlesztett könyvek, illetve filmek. Ezen belül vannak a filmek, ahol óriásbábok, gyerekek, élő állatok mutatnak mindenféle érdekes dolgot, ami felkelt(het)i a kicsik figyelmét. Mindezt klasszikus zenei aláfestéssel, illetve van gyerekdalos változat. Nekem egy kicsit normálisabbnak tűnik, mint a Teletubbie-s, amit a nagylányom nézett még 1 éves korában. Egyébként van egy honlapjuk:www.manofilmek.hu
Engem az érdekelne, hogy valaki próbálta-e már, mi a tapasztalat? Nem akarom, hogy 6 hónaposan tévét nézzen, de néha jól jönne 10 perc nyugi Kép

Kitty!
Én nemrég kezdtem a hozzátáplálást, általában két szopi között adok neki gyümipürét. Az üveges Hipp, vagy Nestlé-t adom és én is tapasztaltam, hogy azóta a kaki nem úgy működik, mint előtte. Amikor csak szopizott, mindig híg volt, és volt mindennap. Mostmár nem olyan híg, és néha 1-2 nap szünet is van. Ráadásul én is úgy látom, hogy nyüszi a gyerek, csak én a fogára gondoltam.
Sziasztok
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

Kitty,
Hozzátáplálás és kaki ügyben sajnos nem tudok segíteni. Lili még semmit nem kap anyatejen kívül még kb. egy hétig. Jövő héten ugyanis elutazunk és ha megjöttünk, akkor kezdem a gyümölcsöket. Az egyébként nagyon meglep, amit Bucskával együtt írtatok, hogy a gyümölcs óta nehezebb a kaki. Én eddig úgy tudtam (és a saját tapasztalat is ez), a csak szopós korban szokott ez probléma lenni: mármint, hogy ritkán van kaki. Nálunk volt, hogy egy hétig sem volt. És másoktól azt hallottam, hogy a gyümölcs szokta ezt a problémát megoldani. De hát persze nem egyformák a babák.

Kötelező olvasmányok: A leendő magyar tanár írt egy levelet a gyerekeknek, hogy valószínűleg ezeket a könyveket fogják majd elolvasni a tanév folyamán. De lehet, hogy nem kerül sor mindegyikre és az is lehet, hogy még ennél is többet olvasnak majd el. És nem muszáj a nyáron elolvasni őket, de akinek van kedve az tegye meg, biztos, hogy csak előnyére válik. Szóval nagyon szimpatikus volt az a levél, meg a tanár úr is. Olvastam már vele a Nők Lapjában is interjút és egyértelműen arra törekszik, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. Kép

Én piackutató vagyok: legnagyobb részben multiknak dolgozunk Kép. Te melyiknél dolgoztál? Ez Tapolcán volt?

Az anyósod hol lakik? Egyébként el tudom képzelni, hogy két hét után már nyűgös vagy tőle. Kép

Bucska,
Köszi a Simi Manó infót, majd én is megnézem. Tejpép ügyben végülis hogy döntöttél?

Sziasztok!
Anna
tinalila

Sziasztok!

Bucska!
Én friss gyümit adok Rékának, most van bőven őszibarack és nagyon finomak. Az az igazság,hogy almával jobban szereti, de az alma biztos,hogy kicsit fogja a székletet. Úgy,hogy most egyenlőre csak a barack marad. Tegnap végre 2 nap után sikerült a produktum, de elég nyügi volt előtte. Ez még az alma hatása volt. A barack magában nem hiszem,hogy ezt okozná. Tegnap nem adtam gyümit, de ma megint megpróbálom. Csak azt nem tudom,mi lesz,ha már a főzelékek jönnek.

Anna!
Munkahelyről írok majd magánban,mert szerintem bent is olvassák.

Nekünk is jó lett volna,ha előre tudjuk az 5.-es kötelezőket, úgy is olvas a lány a nyáron, akkor meg jó lenne azokat. Én nálunk az Egri csillagokat hallottam, úgy hogy nekiállítom Dórit. Úgy is most nyaraláskor voltak az Egri várban, még friss az emlék is. Ha mésem az lesz, akkor is egy jó könyvet olvasott.

Anyósom bajai, több,mint 200 km Kép, így aztán,ha jön mindig huzamosabb időre. Még az első időkben eléggé bírtam,de mostanra fogytán a türelmem. Mindig itt áll mellettem, és minden mozdulatomat lesi. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy megpucolta az összes ablakomat (rengeteg van) és rendet tett a pincében és az udvaron.

Mindjárt megy a többi magánban.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Anna!
A terhesség előtti állapotomhoz képest 12 kg a mínusz. 74 kg-al kezdtem a terhességet, 78 al mentem szülni, és 62-vel jöttem ki a kórházból. Ne tudd meg, hogy meglepődtem, amikor ráálltam a mérlegre itthon. Még ugráltam is rajta, hogy biztos jól mér-e Kép

Szerintetek nagy gáz, hogy Lili 6 hónapos lesz, és nem tud ülni? Néhány pillanatra tudja csak megtartani magát, aztán eldől. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi,
16 kg ment le a szüléssel? Ez tényleg hihetetlen! Nekem sajnos csak 7 kg ment le és azóta még 3 kg. De 19 kg jött rám a hányinger elleni sok keksz és tészta miatt Kép. Na, mindegy majd csak megszabadulok egyszer még ettől a 9 kg-tól is.

Hogy lenne már gáz, hogy még nem tud ülni! Az én Lilim se tud. Arra már nem emlékszem, hogy a nagyok mikor mit csináltak, de semmit se csináltak nagyon korán, az biztos.

Kitty,
Az Egri csillagok jó ötlet.
Mi (illetve a párom, mert én elutazom Kép) jövő héten kifesti a lakást. Utána jól jönne egy olyan nagymama, aki hajlandó megpucolni az ablakokat. Kép De nálunk sajnos ilyen nincs (csak olyan, aki minden mozdulatomat lesi Kép).

Sziasztok!
Anna
tinalila

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, első gyermekes anyuka, Kata február közepén született. A fogzástól ő is elég nyügi. Bucska, te milyen homeopátiás bogyót adsz neki? Én elmentem a homeopátiás gyógyszertárba, ott a kezembe nyomtak egy füzetet, amiben legalább három fajta bogyó volt fogzásra.

Kata is még csak szopik, pár héten belül el kéne kezdenem adnom neki valami mást is, de elég bizonytalan vagyok, majd megnézem a hozzátáplálás topicot.

Kata is állandóan ülésbe húzza magát. Jártunk gyógytornászhoz a kötött izomzata miatt, volt egy ülésbehúzós gyakorlat is, de azt hamar leállította a gyógytornász, mert túl jól ment :-)

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Anna!
Hát az igazság az,hogy azóta már sajnos én is visszaszedtem legalább 6 kg-ot ebből, és a férjem szerint kövérebb vagyok, mint a terhesség előtt (csak ő látja így, mert szerintem nem, ugyanis rám jön a szülés utáni szűk ruhák többsége is).
De most megint minden nap százszor nyúz, hogy fogyjak le.
Majd megpróbálok megint diétázni, mint a terhesség alatt, de nagyon nehéz, mert imádok enni.
De ő ezt nem érti meg, hogy mekkora áldozat, pedig ő is szeret enni. Én meg sajnos a mozgással nagyon hadilábon állok, nem tudom mit lehetne tenni ez ellen. Sokmindenre van akaraterőm, erre nem tudom hosszabb ideig rávenni magam.

GyeZsu!
Szia!
Én Lilim már 4 hónapos kora óta eszik mindenfélét, mert csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Én nem kerítettem nagy feneket a kisasszony hozzátáplálásának, hanem szépen elkezdtem neki adni a gyümölcsöt tízóraira, először csak pár kanállal, aztán amennyit megevett, mindig többet.

Anna!
Képzeld, Lili főzeléket eszik Kép Sőt ma vacsira is azt adtam neki, és nem kellett neki a tápszer, hanem tátogott amíg megmelegítettem neki az üveg másik felét Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Tejpép ügyben úgy döntöttem, hogy mivel tejből készül, nem adok neki. A tehéntejet 1 éves korig nem akarom megpróbálni sem, akkor ezzel miért kockáztassak? Inkább amikor mi ebédelünk, ehet pár kanállal a mi ételeinkből. Nagyon ízlik neki Kép Általában csak levessel kínálom, 3-4 kanállal elfogad, aztán kéri a cicit Kép Marad a délutáni gyümipüré, egyébként meg elég neki a tejci, úgyhogy most 1 hónapig én nem próbálok adni semmi mást. Majd kb. szeptember elején elkezdjük a főzeléket.
Örömmel olvastam, hogy nem csak én vagyok olyan, mint egy bálna. Én 60 kilóval kezdtem a terhességeimet, mind a kettővel 74 voltam a végére. És most még mindig 68 vagyok. 8 kiló plusz, nagyon soknak érzem. Szóval iszonyat! Sajnos az elsőnél, amíg szoptattam, semmit nem sikerült lefogynom, pedig akkor még tornázni is elmentem. Most nem küzdök, várok a szoptatás végéig, 1 éves koráig tervezem, és aztán kezdek fogyózni. A férjem csak nevet rajtam, azt mondta, ha engem ez megnyugtat, inkább ő is meghízik Kép
Fogzásra van egy Chamomilla Vulgaris 15 nevű bogyó, minden szoptatás előtt (naponta 5-ször) adok neki 5 bogyót. Úgy látom, hogy segít.
Egyébként az én picim sem tud ülni, azonnal elborul, ha felültetjük. De ha az emlékeim nem csalnak, még jó 1-2 hónap, mire majd sikerül. Legalábbis a naggyal valahogy így volt.
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

GyeZsu,
Üdvözlünk a klubban! Kép Hozzátáplálás témában nem vagyok nagy szakértő, de gondolom majd egy kis gyümölccsel érdemes kezdeni. Én legalábbis azzal fogom. Mivel az őszibaracknak van szezonja, valószínűleg azzal.

Bogi,
Gratulálok a főzelékevéshez! Kép Aranyos lehet a kisasszony, ahogy tátogva várja a repetát. Kép
Ha ennyire szeretsz enni (egyébként én isKép), akkor még nagyobb dolog, hogy tartottad a szigorú diétát. Persze nem is kérdés, hogy az ember a gyerekéért mindent kibír. Kép

Bucska,
Szerintem jó döntés, hogy egyelőre vársz a tejpéppel. Én egyébként mindkét nagy gyereknél annyira sajnáltam, hogy nem lehet nekik adni. Hiszen olyan gusztusosak és praktikusak. (És finomak is, legalábbis nekem ízlettek. Kép) De mivel a lányom allergiás lett, elővigyázatosságból a fiam se kapott semmilyen tejszármazékot egyéves koráig. Szerencsére ő nem is lett allergiás. Mire meg ehették volna a tejpépeket, addigra már régen túl voltunk a pépes korszakon. Nem tudom, miért nem készítenek tejmentes változatokat a kereskedelmi forgalomba is. (Ahogy írtam, gyógszertárban, receptre kapható ilyen.)
Egyébként a 14 kg hízás még teljesen a normális tartományban van. Szoptatás után biztosan lemegy majd a felesleg.

Mi fogilag még sehogy sem állunk, de a nagyoknál is 10 hónapos korban jött ki az első.

Lányok,
Ezek szerint mindannyian úgy vagyunk, hogy nem elég, hogy hízásra hajlamosak vagyunk, de még akkor bosszantásképpen a párunk meg nem az? Kép Az enyém sokkal többet eszik mint én és minden bordája kivan. A terhességem végén már sokkal több kiló voltam mint ő. Most is csak pár kilóval vagyok könnyebb Kép. Nagyon-nagyon irigylem. De ő nagyon rendes, mindig azt mondja, hogy így is nagyon tetszem neki. De engem azért eléggé zavar ez az állapot.

Sziasztok!
Anna
tinalila

Sziasztok!

Csak hogy teljes jogú klubtag legyek: én már eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet, és természetesen maradt is rajtam túlsúly. Pocakom például soha nem volt, a hathetes kontrollon kérdeztem a dokit, hogy ez még a méh? De azt mondta, nem, ez már rég nem az :-) Mások is nyugtattak, hogy szoptatás alatt nem fogok fogyni, úgyhogy ezzel fel is mentem magam a diéta alól:-) A férjem persze akármennyit eszik, nem hízik.

Köszönöm a homeopátiás bogyót, majd én is kipróbálom, mert nem akarom szenvedtetni a babát, ráadásul az ujjamat is el fogja törni, olyan erősen ráharap, miközben az ínyét dörzsölgetem.

Elolvastam a hozzátáplálás topicot, ott is az őszibarackot ajánlja mindenki, esetleg almával keverve. Nagyon kiváncsi vagyok, mi lesz majd a reakció. (Anna, majd te is megírod?) Ma az unokatesóm születésnapját ünnepeltük, a tortaevésnél Kata is ott ült az asztalnál, s egy kiskanállal játszott. Először persze az ínyét dörzsölgette vele, de aztán elkezdett úgy csinálni, mint aki levest eszik. Az apja pedig elolvadt, milyen okos gyerek :-)

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Én is csatlakozom. Rajtam 10 kg van még. Az első terhesség kezdő súlyához viszonyítva. Akkor voltam 54 kg. Hannával 28 kg-val lettem több, Olivérrel 20. De legalább 8 kg-val kevesebbKép

Én is őszi ill.sárgabarackkal kezdtem a gyümit.
Hanna ritkán kakilt anyatejesen, gyümivel napi rendzserességű lett. Egyébként most két naponta kakil(2 és 1/2 éves), de teljesen normális állagú, nem szenved tőle.

Ja az én férjem 62 Kg!!!! Borzasztzó!!!
Ines
ini

Sziasztok!
Most csak egy gyors elköszönésre van időm, mert elutazunk. Jövő héten jelentkezem és persze majd beszámolok a barackról is. Kép

Sziasztok! Vigyázzatok Magatokra! És ne keseregjetek a kilók miatt, majdcsak megszabadulunk tőlük. Kép

Bogi,
A fiúk tegnap épségben megjöttek a Mosoni Dunáról!

Puszi:
Anna
tinalila

Szia Anna!
Jó nyaralást!
Hova utaztok?

Ines
ini

Sziasztok!

Anna!
Akkor minden oké volt. Tetszett nekik?

Hozzátápi: az őszibarack székletlazító hatású, a sárgabarck pedig hasmenést okozhat. Én ha Lilinek kicsit kemény a kakija, azonnal őszibarackot adok neki, és meg is hozza a hatást. Egyébként a tejpépről annyit, hogy nem véletlen lehet nekik már 4 hónapos kortól adni. Azok az összetevők, amire allergás lehet, ki vannak belőle vonva. Pl. tejfehérje és tejcukor. Ja és persze gluténmentesek is. Én 4 hónapos kora óta adom Lilinek és az ég világon semmi baja. Amúgy a rendes gyógyszertári tápszer alapanyaga is tehéntej. Én kénytelen vagyok adni Lilinek, mert csak 3 hónapig tudtam szoptatni.
Egyébként a hozzátápit nyugodtan lehet kezdeni (szoktatást) üveges gyümivel is. A Hippnek van kis üveges (125 g-os) almapüréje, az tökéletes erre a célra, van banán-alma, banán-őszibarack is, és finomak.

Anna!
Jó utat!
Várjuk a jelentkezést!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Látom, nem nagyon pörgött a topik, amióta elutaztam. Kép

Mivel időközben rájöttem, hogy hogyan kell másik topikból szöveget másolni, ha nem haragszotok bemásolom ide a Pesterzsébetiben írott kis beszámolómat az utazásról (egyébként az ukrán határ mellett voltunk, Fülesden):

"Egy gyerektáborban voltunk, amit egy tanítónő barátnőm szervezett. Kristóffal és Lilivel mentem, Heninek nem volt kedve jönni, így itthon maradt a párommal. Elvileg a páromnak "segített" lakást festeni. Az odautat Lili szerencsére majdnem végigaludta, így megállás nélkül lenyomtuk a 320 km-t. A tábor elég kultúrált volt, a tanárok szállása (ahol én is laktam Lilivel) megütötte egy panzió színvonalát. De a gyerekek is jó körülmények között laktak a magyar táborok átlagához képest. Kristóf természetesen a gyerekekkel aludt és volt egész nap. Volt pár ismerőse, ugyanis az előző heti vizitúrát is ez az iskola szervezte. Kristófnak nagyon tetszett minden: volt lovaglás, kocsikázás, íjászkodás, vizitúra, fürdés a Túrban, gyógynövény-túra, lángossütés kemencében, tábortűz, stb.. Lili is nagyon élvezte, semmi baj nem volt vele. Imádta, hogy a többi felnőtt (tanítónők és szülők) és a nagy lányok egyfolytában vele foglalkoztak. A felnőttek nagyon irigyeltek, mert tényleg kétszer ha sírt a hat nap alatt. Nem hitték el, hogy nem mindig ilyen, csak ott kimondottan jól érezte magát. Bár tényleg nincs okom panaszkodni vele kapcsolatban. Kép
A tegnapi hazaút kicsit kalandosra sikeredett. Először ugyanis a szüleimhez mentünk Bács-Kiskunba, mert a nagyok most ott nyaralnak egy hétig. (A párom vonattal vitte le Henit tegnap.) Ez szintén 320 km-es út volt, de nem volt benne autópálya így 5 órahosszat tartott. Ráadásul kicsit megfáztam, így betegen vezettem le a távot. Meg fél úton az ablaktörlő is elromlott és végig esőre állt az idő. De végül nem eredt el hál' istennek. A szüleimtől este 10-re értünk haza, én annyira kimerülve és betegen, hogy még babanetezni sem volt kedvem. Kép De ma már sokkal jobban vagyok. A lakásfestés persze nem lett készen, így nekem is jut belőle. Kép De ami megvan, az nagyon szép."

Bogi,
A "mosonidunás" vizitúra is nagyon jól sikerült, nagyon jól érezték magulat a fiúk. Kép

Nálatok mi újság? Ülnek már a babák? Lili még nem, de már hátrafelé kitűnően kúszik. Kép

Most már nagyon időszerű lenne a hozzátápit elkezdni, de most meg a fiam azt találta ki, hogy szeretne ott lenni, amikor Lili az első kanál kaját megkapja. Kép Így megvárom, amíg a nagyszülőktől hazajön. De augusztus 20. után "istenbizony" elkezdjük. Kép

Bucska, Kitty, Ines, Bogi, Gyezsu
Írjatok!

Puszi:
Anna
tinalila

Anna!
Üdv itthon Kép vagyis otthom Kép Kép

Lili még csak forog össze-vissza, kúszik is, de még nem olyan nagyon szabályosan. (Lábát a feneke alá húzza, és löki magát előre, de a felsőtestét nem támasztja ki közben.)

Na azért remélem hamarosan teljesen meggyógyulsz. Szép nagy utat tettél meg.

Képzeljétek, megszületett a 4 barátnőm közül az egyiknek a kisfia. 3470g 52 cm, Ákos. Kerek 6 hónap van Lili és közte Kép Ma hívott fel a barátnőm, hogy mennek haza a kórházból. Nem akart látogatókat a kórházba, ezért nem is értesített senkit, hogy megszült. Ilyen is van Kép

Lili megkapta az 5 hós oltását (kicsit későn), és másnap délelőtt kicsit belázasodott, de más baja nem volt. Vagyis a szuri helye fájt neki, de már minden oké.

Anna: Hozzátápit mivel akarod kezdeni? Még nem szik Lili semmi mást, mint anyatejet, ugye?

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi,
Miért csak most kapta meg Lili az oltást? Beteg volt?

Az én Lilim is kapott ma egyet, de egy nem kötelezőt a gennyes agyhártyagyulladás ellen. A kötelezőket ő mindig megkapta időben.

Lili egyelőre még csak szopik. Őszibarackra és almára gondoltam hozzátápi kezdésnek. Kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni. Kép Te mit javasolsz?

Gratulálok a barátnődnek! Kép

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna, egy kicsit sem irigyellek a nyaralás miatt Kép A mi nyarunk nem egészen úgy alakult, ahogy szerettük volna, hármasban nem tudtunk nyaralni menni. Először a párom apukája került kórházba, aztán a párom törte el úgy a kezét (vizitúrán Kép strandröplabda közben), hogy műteni kellett, most párom nagymamája van kórházban combnyaktöréssel Kép De azért annyira nem vészes, mert Nándi iskolában dolgozik (szabadidő szervező), úgyhogy legalább itthon van velünk.

Jaj, képzeljétek, Katának csütörtökön végre siker koronázta a próbálkozásait, és megfordult hátról hasra (a hasról hátra már ment)! Úgyhogy letettem a földre, had menjen. Viszont sürgősen "bababiztossá" kell tenni a lakást. Azt nem tudom, a két nagy hangfallal mit csináljak, amik a földön állnak, mert azok elég könnyűek, ha Kata egyszer majd nekitámaszkodik, ledől az egész. Kép Szintén csütörtöki történés, hogy már a nagykádban fürdetjük. Olyan lubickolást rendez, hogy öröm nézni Kép

Kata holnap lesz hat hónapos, úgyhogy nagy ünnepélyesen meg fogom kínálni őszibarackkal (ma úgyse nagyon kakilt Kép ). Barátnőm, akinek Katával egyidős a gyereke azt mesélte, hogy Peti elnyammogja az almaszeletet (foga még nincs), de ha reszelve adja neki, azt kiköpi. Na, kiváncsi vagyok Kata reakciójára - természetesen megírom Kép

Az oltásokkal mi is le vagyunk maradva - a két hónapossal csúsztunk egy hónapot, mert azt mondta a doktornő, amíg ilyen pici (2600 grammal született és elég későn érte el a 3 kilót), addig nem tudja hova adni Kép

Minden jót nektek!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Anna!
Azért kaptuk később, mert a dokinéni nászúton volt, és nem akarta előtte beadni, hátha valami gubi lesz, és csak utána kaptuk meg. De ez nekem nem okozott gondot, fő, hogy megkapja.

GyeZsu!
Én már többször adtam Lilinek egészben almát (tartottam neki), és a fogínyével reszelgette, nagyon tetszett neki, olyannyira, hogyha el akartam venni tőle, húzta vissza a kezemet, olyan erővel, hogy nem tudtam elvenni tőle. Tegnap az őszibarackkal csinálta ezt. Olyan édes ilyenkor.

Anna!
Én nem csináltam a hozzátápiból ügyet. Vettem pár 4 hónaposnak való desszertet, és megkínáltam vele. Egy pár kanállal adtam először, az elsőnél fintorgott, aztán tátotta a száját. Kép Almával, meg banán-almával kezdtem. A HIPP-nek van kis üveges almája, banán-alma, banán-őszibarack, azokkal próbálkoztam. Lilit nem fújja fel a banán szerencsére, úgyhogy simán adhatom neki.

Mostmár néha reszelek bele babapiskótát is neki.

Gratulálok Katának a forgáshoz, és a fél évességhez!

Na elég szerencsétlenül alakult akkor a nyaratok! Mindenkinek jobbulást kívánunk!

Csajok!
Én amikor arról esik szó, hogy babanet, mindíg mondom, hogy a barátnőim így meg úgy. Néha furcsán néznek rám, de néha meg mondják kismamák,h ogy Te vagy aza Bogi, aki a babaneten...
Kép Kicsi a világ Kép

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
GyeZsu!
Ilyet még nem is hallottam, amit a te doki nénid mondott. Nem szidni akarom, félre ne érts, csak meglepődtem. Az én babóm még kisebb volt, mert 2300 grammal született és ő sem hízott rohamtempóban, de minden oltást megkapott időben. Pedig még egy sérvműtét is becsúszott, ami után 6 hétig nem lehetett oltani. Na mindegy, szerintem ennek nincs jelentősége, csak ahány doki néni, annyiféle nézet.
Anna!
Szerintem a hozzátápit gyümölcslével kezdd. Annak legalább az állaga hasonló a tejhez. Egy-két kanál őszibaracklé, vagy almalé elsőre szerintem elég is. Én az üvegest vettem, mert az édeses és ízlett neki elsőre, aztán mikor már megszokta, adtam neki a cukor nélküli házi készítésűt. Ha azonban gyümölcspürével kezded, szvsz akkor is olyat válassz, amiben egyféle gyümölcs van. Ha mégis van valami allergia, vagy nem ízlik, tudni fogod melyik gyümölcs a bűnös.
Bogi!
A babapiskótában glutén is és tejcukor is van. Én úgy tudom, azt nem nagyon lehet adni. Vagy van glutén-, tejcukormentes is?
Mondjuk én meg kenyérhéjat szoktam adni rágcsálni, meg húzogatja az ínyén és ugye abban is liszt van... Nem könnyű.
Nálunk állandóan az ülés van műsoron, forogni akkor szokott, ha valamit kiszúrt a takarón, amit meg akar szerezni. Akkor odaforog. Most folyton fel kell ültetni és kapaszkodik valamiben, mondjuk babakocsi elejében, vagy a hordozó szélében, vagy a kiskád szélében. És ott kell állni mellette, mert félek hogy arccal a föld felé borul. Nem unatkozunk Kép
Minden forgó és féléves babának gratula. Meg persze a többieknek is Kép
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!

GyeZsu,
Hát, tényleg elég szerencsétlenül alakult a nyaratok Kép, de remélem most már mindenki jól van. Egyébként nekünk sem indult túl jól, mert még június közepén lett volna a "fő" nyaralásunk, egy hét Máltán. De indulás előtt pár nappal a párom vakbél-gyulladást kapott és meg kellett operálni. Kép Így persze nem tudtunk elutazni. De a rossz kezdés ellenére mégiscsak szép nyarunk volt. Bár ezután már "csak" belföldre mentünk, de mindenhol nagyon jól éreztük magunkat. Kép
Katának gratulálok a megforduláshoz! Kép Lili is pár nappal féléves kora előtt produkálta ezt.
Hogy ízlett az őszibarack?

Bogi,
Persze, szerintem sem probléma, ha egy kicsit később kapja meg az oltást. Csak aggódtam, hogy nem volt-e beteg Lilid. Kép
Végülis jártok még úszni?
Arról nem írtál, hogy milyen minőségben szervezel evezős túrákat. Rendszeresen szoktatok menni? Mindig ugyanoda vagy mindig máshova?

A hozzátápis tanácsokat mindenkinek köszönöm. Kép Szerintem először friss őszibarackkal fogok próbálkozni, majd később almával. Azután biztos, hogy előkerülnek majd az üvegesek is, mert nem vagyok egy konyhatündér. Szombaton lesz a nagy nap: az első próbálkozás. Ugyanis péntek este jönnek haza a nagyok. Kép

Bucska,
Hát igen, lassan elkezdődik a "nem unatkozunk" korszak. Nálunk a nappaliban kő van, ezért Lilit mindig egy vastag takaróra teszem le ott a földre. És most már szinte azonnal, két perc alatt lekerül a kőre. Kép Nem is tudom, hogy csinálja, mert kúszni még nem tud. De forog, meg időnként hátrafelé halad, amikor próbálkozik előre. Kép

És képzeljétek, ma megjelent az első fogunk. Kép Alul, középen a bal oldalon (szemből nézve Kép).
Ti hogy álltok fogakkal?

Puszi:
Anna
tinalila

Sziasztok!

Anna!
Gratula Lilinek a fogacskához. Beelőztetek. Nekünk még egy sincs Kép
Nyál hegyek vannak, de fog, az nuku.

Igaza van Bucskának, én is reszelt alma levét adtam pár kanállal Lilinek először. Fintorgott, és azzal a mozdulattal kint is volt a szájából. Ebből tudtam, hogy korai volt Kép Aztán pár nap múlva megint megkínáltam, már evett pár kanállal.
Most vannak jó nyári almák, amik édesek, azzal próbálkozz. Ne barackot adj neki először, mert hasmenése lesz tőle!

Igen van benne glutén, de mivel a 6 hónapos kortól adható bébiételekben is van glutén (tésztásakban) és a kenyérhéjban meg mégannyira van, így a babapiskóta már csak hab a tortán. Kép
Tejcukor meg van a tápszerben is. Úgy tudom, abból csak a tejfehérjét vonják ki. Persze nem biztos.
Utálom, hogy a bébiételek közül is, ami adható 6 hónapos kortól, azt nem ehetné meg. De akkor miért gyártanak olyat?

Na mindegy.

Anna!
A túrákat azért szervezem én, hogy meg legyen szervezve. Munkatársakkal már 3éve járunk, kétszer voltunk a Mosoni-Dunán, most a Holtágrendszerben, de a férjem nem engedi, hogy jövőre én szervezzem, mert sok macera van vele. Igazából rajtam maradt a dolog, mint szamáron a fül. Az már csak véletlen, hogy szervezői diplomám van Kép Művelődésszervezőt végeztem a győri fősulin Kép

http://jaksy.different.hu

Új címen a honlapunk, és bővült uszis képekkel.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Hú, de sok minden történt veletek! Kicsit megzavartatok, Boginak és Annának is Lili lánya van? (Nagyon koncentrálok, hogy ne keverjem az információkat, nem vagyok hozzászokva az "internetes ismeretséghez" Kép ) De mindjárt megnézem Bogi honlapját Kép Én is művelődésszervező vagyok, csak Pesten végeztem az - azóta az integráció áldozatává vált - ELTE TFK-n.

A mi doktornénink szíve szerint fél éves kor előtt nem adna semmilyen oltást a babáknak, úgyhogy szerintem ahol tudja, szabotálja az oltást Kép A nyár is további csúszást idézett elő a szabadság miatt, de csak annyiban érdekel a dolog, hogy ha hidroterápiát javasolnak Katának, azt csak az oltások után lehet elkezdeni. (Ez a kötött izomzat egyébként szerintem nem komoly, a vizet viszont imádja, azért örülnék, ha javasolnák a hidroterápiát a szeptember eleji kontrollon Kép.)

Bucska, helyes lehet az a baba, ahogy ül, kapaszkodik és koncentrál Kép

Nálunk ma volt az első őszibarackos próbálkozás - hát, nem aratott nagy sikert. Kata néhány összenyomkodott őszibarack "morzsát" kapott, de eléggé fintorgott, aztán gyorsan leöblítette egy kis anyatejjel. Kép Az őszibarackot meg fogdosta, de nem vette a szájához. Nem baj, had ismerkedjen.

Hosszú hétvégére előre is jó pihenést!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Én a hozzátápit kb. 1 hónapja kezdtem, először almalevet adtam a babónak. Aztán az első szilárd táplálék az a Hipp körte volt. Már első alkalommal megette volna az egészet, pedig előtte csak anyatejet kapott, meg 1-2 kanál almalevet. Megkóstoltuk, a nagylányom is, meg én is, és tényleg marha finom. Egyébként meg szerintem ez a ritka, hogy nem fintorog a baba az első kajára. Inkább az szokott lenni a reakció, amit GyeZsu is leírt. De ha néhány napig próbálkozol és közben a szopija is megmarad, el fogja fogadni.
Anna!
Gratula az első fogacskához. Nem volt nyüszi előtte? Nem alvás, szopisztrájk?
Bogi!
Messzemenőkig egyetértek veled. Halálosan idegesít, hogy szinte semmit nem lehet adni a babának, de árulják. A Mildinek van egy azt hiszem alma és eper variációja, túróval. Ha jól emlékszem 4 hónaposoknak. Na ebből csak az eper, meg a túró tiltott. Ilyenkor olyan bosszús leszek.
Képzeljétek, mi most új pozíciót próbálunk. Én még ilyet nem láttam, de nagyon muris. Hason fekszik, feje, keze lenn, de a talpán áll. Popsi az égben és ide-oda mozgatja. Nem tudom, mi akar ez lenni, de jó nagy oldalra borulások sülnek ki belőle Kép
Már csak 1 hét és indulunk nyaralni. Legalább annyira várom, mint amennyire izgulok miatta.
Jó pihenést mindenkinek!
Sziasztok
Bucska
bucska

Elfelejtettem megkérdezni tőletek, elsősorban a szopis babák anyukáitól, hogy adtok-e vitamint? (K, meg D, meg külön fluor.) Nekem azt mondta a doki néni, hogy ha már iszik gyümölcslevet, akkor nem kell. Hát az ivástól szerintem az az 1-2 korty nagyon messze van (mennyiségre nem tudom mennyi), de mi ezt megelőzően is folyton elfelejtettük beadni Kép
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bogi,
Jó, akkor maradok az almánál. A nagyoknál is azzal kezdtem, csak gondoltam, most beújítok. Kép Majd szombaton beszámolok a fogadtatásról. Kép
Nagyon aranyosak az uszis képek! Kép Ezek szerint járok továbbra is, ugye?

GyeZsu,
Igen, mindkettőnknek Lili a kislánya. És csak két hét van a kisasszonyok között. Kép
Nem baj, ha elsőre nem lelkes a gyümitől. Majd megkedveli. Ha nagyon tiltakozik, akkor nem kell erőltetni. Én úgy tudom, hogy hathónapos kor után legalább hetente egyszer meg kell kínálni a babát gyümölccsel, de ha nem kéri, akkor nem kell kétségbe esni. Ha szüksége van rá a szervezetének, akkor el fogja fogadni. Ha meg még csak szopni akar, akkor biztosan arra van szüksége.

Bucska,
A fogacskáról ezt írtam a másik törzstopikomban:
"Szerintem egyáltalán nem kínlódott meg a fogacskával, nekem legalábbis nem tűnt fel. Kép A nyála az ömlik már öt hónapja, de én mást nem vettem észre. A nagyok is kéthónapos koruktól nyáladzottak, de csak tízhónapos korukban jött ki az első foguk. Tegnapelőtt egyébként a párom vette észre, hogy már van valami szúrós az ínyén. De én, a "tapasztalt háromgyerekes" még le is hurrogtam, hogy á még korai az. Kép Azután megnéztem és hát önkritikát kellett gyakorolnom. Kép"

Nekem a most 11 éves nagylányom vette fel előszeretettel az Általad említett pozíciót. És tudod mi lett belőle? Egyszer csak hátralendült és ült! Kép Utána még hosszú ideig csak ebből a pozícióból tudott felülni. Nagyon vicces volt. Kép

D-vitamint nyáron nem kell adni. A hivatalos elv az, hogy ha a gyerek fejét hetente legalább kétórahosszáig éri nap vagy az egész testét hetente legalább fél óráig, akkor nem kell D-vitamin. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nyáron nem kell. Sőt még szeptemberben sem, ha jó idő lesz.
A K-vitamint addig kell adni, amíg csak szopik a baba. Ezt pont most kérdeztem meg a doktor néninktől, mert ugye nálunk most lesz aktuális az elhagyása. Azt mondta, hogy amikor már legalább fél adag gyümölcsöt megeszik a gyerek, akkor már nem kell adni. Szóval nem az ivás a lényeg, hanem a gyümölcs. Márpedig, ha jól értem, az Nálatok már megvan szép nagy adagban. Kép
Flourt én sose adtam, nálunk fel sem merült. Az miért kell(ene)?

Én is jó hosszú hétvégét kívánok mindenkinek, de ha otthon lesztek, gyertek! Én is jövök majd!

Anna
tinalila

Sziasztok!

Valahol volt már hosszú levelezés a vitaminokról. A K vitamint az elején hetente, aztán kéthetente kellett adnunk, most meg már fel se akarta írni a doktornő, mert ő is azt mondta, hogy ha elkezdjük a gyümölcsöt, akkor nem kell. D vitaminra nekünk azt mondták, hogy két éves korig kell adni, ezen a nyáron adjuk, a jövő nyarat kihagyhatjuk. De mi is el szoktuk felejteni beadni Kép

Bogi, csak a fényképeket néztem meg: nagyon helyesek vagytok!

GyeZsu
gyezsu

Szia Bucska!

A vitaminokról: Gyermeknevelés - Táplálkozás - Hozzátáplálás.

GyeZsu
gyezsu

Hát, ezek szerint vitamin-ügyben is ahány ház (orvos) annyi szokás. Remélem, azért nagy bajokat nem lehet csinálni sem a túl -, sem az aluladagolással. Kép

Anna
tinalila

Sziasztok!

Igen, Annának is és nekem is Lili baba van. Kép

Én is mindig elfelejtem a D vitamint beadni. K vitamint amióta tápszert kap Lili, azóta nem kell adni neki. Azt legalább nem tudom elfelejetni Kép

Ma annyira nyügi volt szegénykém délután. Ez a hülye meleg megviseli.
Képzeljétek mi történt velünk:
Felmostam, és bent rekedtem Lili szobájában. Gondoltam ledőlök egy kicsit, meg volt vetve az ágy, odafektettem Lilit is magam mellé. Én elbóbiskoltam, és Lili meg viháncolt mellettem. Kinyitom a szemem, a falra néztem, tele volt piros vérfoltokkal. Egyből kerestem, hogy hol véres a gyerek. A kis lábujját valamivel elvágta az ágyban????????? (Sejtelmem sincs mivel), és azt élvezte, hogy összemintázta a falat vele, és nézegette, meg röhögött nagyokat hozzá.
Meg sem nyikkant, hogy fájna neki.

Most, hogy olvasgatlak benneteket, (vagyis mindig) úgy fáj a szívem, hogy már nem tudok szoptatni. Tényleg, mennyi idő kell, hogy elapadjon teljesen a tej? Vagy már örök életemben lesz pár csepp benne? Még mindig spriccel valamennyi, ha összenyomom.

Holnap megyünk a Balcsira egy napra kirándulni. Remélem jó lesz.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
A napozással semmi baj, mert egész nap a kertben vagyunk, a teraszon ebédelünk, szóval D-vitamin hiánya biztos nem lesz. A K-vitamint meg ezek szerint a gyümipüréből is megszerzi, amiből lecsúszik egy üveg délutánonként. Akkor már csak erre a fluor dologra kéne rájönnöm. Egyébként a Hozzátáplálás topicban írtak erről a fluor-adásról, csak nem nagyon akartam beleszólni. Ott úgy tűnt, hogy ha nem adsz vizet a babának, akkor kell fluort adni a fogak miatt. Én az előző lányommal ilyet nem hallottam és most sem mondta sem a doki néni, sem a védőnő.
Bogi
Képzelem, hogy megijedtél. Jó kirándulást, meg pancsizást a Balcsin. Ha még mindig spriccel a tej a melledből, még talán szoptatni is tudnád. A tejmennyiség abszolút növelhető a gyakori mellretétellel. De ezt a szoptatás topicban tudnák neked pontosan elmagyarázni. Ha viszont végleg el akarod teljesen apasztani, borogasd be éjszakánként hideg vizes ronggyal. Én legalábbis ezt a trükköt hallottam. Nekem az előző szoptatáskor nem kellett elapasztani, mert fokozatosan választottam el és a végén már csak reggel szopizott, az meg amikor abbahagytuk teljesen, elapadt magától. Most meg még ezerrel szopizik a kiscsajszi.
Na most nekiülök dolgozni, mert erősen le vagyok maradva.
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bogi,
Én nagyon megijedtem volna a vér látványától! De miután láttad, hogy nincs nagy baj, tényleg aranyos lehetett Lili. Kép Sikerült lemosni a falat? Kép
A középső gyerekemnél még a szoptatás befejezése után fél évvel is folyt a tejem. Nemcsak ha megnyomtam, hanem néha magától is olyan lett a ruhám. Pedig én is fokozatosan hagytam abba, mint Bucska. A végén már csak este szopott a fiam. Már el is mentem orvoshoz, hogy nem kóros-e ez. Vettek is vért, hogy hátha van valamilyen hormonális gond van, de nem volt. Így azt mondta a doki, hogy majd elmúlik. El is múlt, de még sok hónappal később.
Jó "balcsizást"!

Bucska,
Na, akkor ezt a flour dolgot legközelebb én is megkérdezem a doktor néninktől. Egyébként a nagy gyerekeimnél még K-vitaminról sem volt szó, ez azóta jött be.

GyeZsu,
Újabb próbálkozás az őszibarackkal? Kép

Puszi,
Anna
tinalila

Sziasztok!

Hú, de sok ideje van ma mindenkinek! Kép

Tegnap nem volt újabb próbálkozás, mert az unokatesókkal (mármint Kata unokatesóival Kép ) a Várban voltunk a Mesterségek Ünnepén, és mindenki hullafáradt volt már, mire hazaértünk. Viszont ma, miután én megebédeltem, neki is meghámoztam egy őszibarackot, és már volt, hogy nyitotta a száját! Egyébként inkább nyalogatja, mint eszegeti, és továbbra is csak néhány morzsa az adag Kép Ezúttal fémes salátástálba raktam a barackot, szerintem az is felkeltette az érdeklődését, hogy a tál csillogott (eleinte nem is a barackkal foglalkozott).

Bogi, remélem, nem ezt a viharos időt fogjátok ki, ami most következik Kép

Mi megyünk vasárnap kirándulni (igaziból, erdőbe!). Mindenkinek jó levegőzést - napozást!

GyeZsu
gyezsu

Bogi,

ne frusztráld magad a szoptatás miatt, de azért egy próbát szerintem megér - hívj fel egy szoptatási tanácsadót (tudok ajánlani, ha gondolod), hátha sikerül Kép

Minden jót!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

A szoptatás miatt nincs semmi lelki gondom, csak néha eszembe jut, hogy milyen rettenetesen jó érzés, olyan bensőséges, és hiányzik is néha.

Szerencsére jó időt fogtunk ki. Lili élvezte a vizet. Vettem neki bébi úszógumit, és szuper jó dolog. Emlékszem, a húgomnak is volt, és ős is szerette. Ma is imádja a vizet. Tegnap a férjemmel vagy másfél órát labdáztak a vízben. (A hugicám 13 éves)

Anna!
Hát nem sikerült teljesen lemosni a falat. Tényleg kicsit megijedtem, de mikor láttam, hogy Lili csak kacag nagyokat, akkor megnyugodtam.

Ti nem vagytok úgy néha, hogy mehetnéketek van? Én néha úgy csavarognék egyet. Mondjuk egy esti séta a városban, vagy ilyesmi. De most, hogy Győrtől pár kilóméterre lakunk, és kocsival kellene bemenni, meg vinni Lilinek a babakocsit, azért elgondolkodok rajta.
Biztos hallottatok már A Bergmann cukrászatról. Azt hiszem Pesten is van cukrászdájuk, egy híres győri cukrász család, és isteni a franciakrémesük.
Na szóval, régebben elmentünk oda párszor (nagyon drága, de egyszer-egyszer megengedtük magunknak.). De most, hogy diétázunk, csak sóvárgunk. Pedig lehet, hogy azért még útra is kelnénk Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

ui.: Lili ma elkezdett nyafogni. És közben mondja, hogy baba baba Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Azt hiszem, ebben a topikban még nem írtam, hogy éppen festünk. Mondjuk ez eddig engem nem is nagyon érintett, mert úgy volt, hogy a párom megcsinálja, amíg mi nyaralunk (a múlt héten). Kép De nem lett készen, mert festésen kívül más munkákat is csinált, meg a barátjának is közbe jött egy nyaralás, aki eredetileg segített volna. Így egyedül persze messze nem lett készen. Még ezen a héten is csinálgatta, tegnap a szüleimhez is egyedül mentem le a nagyokért. De ma már meguntam az állandó kupit és úgy döntöttem, hogy én is beállok, belehúzunk és holnap estére készen KELL lenni. Így is tettem, úgyhogy hulla fáradt vagyok, de jó eséllyel holnap tényleg készen leszünk. Kép
Így a mai hozzátápi is elmaradt. Nem is volt itthon alma, meg amúgy is akarunk egy kis feneket kerítani a dolognak, fénykép meg ilyesmi. A nagyoknál egyébként semmi ilyesmiből nem csináltam nagy ügyet. Időm sem volt rá a sok aggódástól meg idegeskedéstől. De most már tudom, hogy milyen hamar elrepülnek ezek az első hónapok, így igyekszemk megörökíteni őket. Szóval szerintem hétfőn lesz alma, az úgyis a párom szülinapja, Lilike legalább így ünnepel majd. Kép
Egy psziochológus biztosan jól kielemezné, hogy én tudat alatt nem is akarok még hozzátáplálni, mert mindig van valamilyen kifogásom, hogy még egy-két napig halogassam. Kép És igaza is lenne. Kép A szoptatást is szeretném kiélvezni (mint minden mást a babakorral kapcsolatban), amíg csak lehet. A nagylányomnál ebben is sürgettem egy kicsit az időt, vártam, hogy lehessen már hozzátáplálni. Valahogy olyan nyomasztó volt, hogy a gyerek jólléte kizárólag rajtam múlik. Sokáig szoptattam őt azután is, hogy kapott már mást is, de akkor már sokkal nyugodtabb voltam. (A fiamnál ez már nem volt annyira jellemző.)
Na, jó messzire kanyarodtam a festéstől! Kép

GyeZsu,
Jó kirándulást! Merre mentek?

Bogi,
Nektek hogy sikerült a Balaton? Merre voltatok pontosan?
Mászkálni én is szeretek, de én szoktam is. Mondjuk Budapesten muszáj is. Mi egy külső kerületben lakunk, itt szinte semmit nem lehet elintézni. Márpedig három gyerek mellett mindig van mit intézni és én a munkahelyemmel is viszonylag szorosan tartom a kapcsolatot. Az viszont igaz, hogy "csak úgy" sétálni vagy valahova beülni már általában nincs erőm, pedig az is jó lenne. Hol van Győrben az említett cukrászda? Így név alapján nem ismerős. Kép De régebben Móniékkal sok helyen jártam, lehet, hogy ott is. De amióta ők sem Győrben laknak, talán nem is mentünk be soha a "városba". Kép

Na, eldugulok, mert hosszú lettem. Kép

Puszi és további jó hétvégét:
Anna
tinalila

Sziasztok!
Anna!

Nem tüntem ám el, olvastalak , csak mindig van valami. Este meg már olyan hamar elálmosodok.
Remélem holnapra sikerül befejeznetek a lakást, és tudsz végre pihenni is. Megkezdődhet Lilike hozzátápija. Egyébként én is úgy érzek mind Te. A nagylányomnál én is mindig türelmetlül vártam, mi lesz a következő fejlődés. Hamarabb elkezdtem etetni, hamarabb akartam biliztetni,stb. Szinte én toltam az időt. Most meg szeretném minél tovább kiélvezni ezt az első időt, hisz olyan hamar vége, és utána már soha nem tér vissza. Mindig eszembe jut,hogy már soha nem szoptathatok, ha egyszer abbahagyom. Úgyhogy nálunk is még a szopi a fő eledel, de már 1x etetem Rékát, egyenlőre csak barackkal. Főzeléket még nem akarok adni, ráér, ha már nem lesz gyümi.
Írtad,hogy a szüleid Bács-Kiskunban laknak. Te is ott nőttél fel? Nálunk a férjem Bajai, mi is néha járunk arra.

Na megyek, be kell parancsolni a nagyokat az ágyba.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Anna!

Nem tüntem ám el, olvastalak , csak mindig van valami. Este meg már olyan hamar elálmosodok.
Remélem holnapra sikerül befejeznetek a lakást, és tudsz végre pihenni is. Megkezdődhet Lilike hozzátápija. Egyébként én is úgy érzek mind Te. A nagylányomnál én is mindig türelmetlül vártam, mi lesz a következő fejlődés. Hamarabb elkezdtem etetni, hamarabb akartam biliztetni,stb. Szinte én toltam az időt. Most meg szeretném minél tovább kiélvezni ezt az első időt, hisz olyan hamar vége, és utána már soha nem tér vissza. Mindig eszembe jut,hogy már soha nem szoptathatok, ha egyszer abbahagyom. Úgyhogy nálunk is még a szopi a fő eledel, de már 1x etetem Rékát, egyenlőre csak barackkal. Főzeléket még nem akarok adni, ráér, ha már nem lesz gyümi.
Írtad,hogy a szüleid Bács-Kiskunban laknak. Te is ott nőttél fel? Nálunk a férjem Bajai, mi is néha járunk arra.

Na megyek, be kell parancsolni a nagyokat az ágyba.

Kitty
kitty123

Na, ezt 2x sikerült elküldeni. Bocs!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Anna!
A Bergmann cukrászda van az Attila utcában, meg van a belvárosban is a Tejfölös-közben. (Az az utca, ahol a köpülő asszony szobra van, ami megy ki a piactérre.)
Tényleg nagyon híres. Ha voltál már az Attila utcaiban, azt szerintem tudnád. Nagyon régi berendezése van, különleges hangulata, és az illatok... Mmmmmmmmmmm.

Almádiban voltunk egy kis strandon. Szuper volt, jó idő is volt.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Most másodjára nekem is sokkal jobb babázni. Valahogy kevésbé vagyok aggódós, meg magabiztosabb is lettem. A Tamaránál, ha nyűgös volt délelőtt és sírdogált, már szaladtam a doki bácsihoz, hogy nem beteg-e. Most biztos vagyok benne, hogy fogom tudni, ha baj van. Pedig az Adrienn még nem volt 3 kiló, amikor megműtötték sérvvel, na azt az 1 órát a kórház folyosóján nem kívánom senkinek, de összeségében sokkal nyugodtabb vagyok. Nem is sürgetem az időt, a Taminál alig vártam, hogy megszólaljon, meg hogy elinduljon. Most élvezem a babázás minden percét, kivéve a szopizást. De ezért is fogok még egyet szülni, ha sikerül rábeszélnem a férjemet Kép
Nekem egyáltalán nincs mehetnékem, néha pont ebből van a vita, hogy nekem elég a háztartás, meg a gyerekek, régen meg állandóan buliztam volna. Most, ha veszünk mondjuk színházjegyet, akkor még örülök, hogy végre kimozdulunk. De amikor tényleg el kell indulni, akkor már nincs kedvem itthagyni a porontyokat.
A főzelékkel még mi is várunk, majd ha hazajöttünk a nyaralásból. Ott nem igazán akarok próbálkozni új étel bevezetésével. Meg különben is úgy tűnik, hogy elég neki még a tej, mert tegnapelőtt például kimaradt a gyümievés is és egyáltalán nem reklamált.
Abbahagyom, mert már így is kész regény lett.
Sziasztok
Bucska
bucska

Sziasztok!

Bogi, a Balatonban fürdött Lili? Milyen az a babaúszógumi? Mi is voltunk idén a Balatonnál, de Katát nem mertem bevinni, a parton és a homokozóban viszont megismertettem a homokkal.

Mi a nógrádi vártól kirándultunk Királyrétre, gyönyörű az a medence körben a hegyekkel és a virágos rétekkel - csak a derekam purcant ki, egyrészt mert a fele úton én cipeltem Katát, másrészt mert úgy tűnik, a terhességgel szélesedett a lábam, ezért nyomorgatott a túracipő is.

Én is menős vagyok, és megyünk is Katával - kendővel. Nálunk a párom maradna inkább itthon nyugiban, mert neki az a kikapcsolódás az iskolai nyüzsi után.

Bucska,
a szopizást miért nem élvezed?

Szerencsére én már az első gyereknél sem aggódom Kép (megteszi ezt helyettem a párom), és én is szeretnék még kettőt - Nándi viszont csak egyet...

Anna, kívánok a munka után édes pihenést!

GyeZsu
gyezsu

Szia GyeZsu!

Igen, fürdött. Nagyon élvezte. Pedig nem is volt olyan kánikula, és a víz is csak 24 fokos volt, de imádta.

Tudod olyan, hogy dupla, és a kicsiben van keresztben egy pánt, amibe bele lehet ültetni, és az tartja a babát. Biztos láttál már olyat.

Bucska!
Tényleg, miért nem élvezed a szopizást? Túl kötöttnek érzed magad miatta? Tudod amikor szoptattam, sokszor voltam úgy, hogy valamit csinálnom kellett, és a gyerek lógott a mellemen, és hurcolásztam keresztbe-kasba. Sokszor lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem tudok vele nyugodtan leülni, elvonulni, és csak kettőnkkel foglalkozni.
De mindegy. Remélem a második gyereket sokáig tudom szoptatni.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi!

"Tök jó", hogy Lili így élvezte a Balatont! De ha jól emlékszem, ti jártatok babaúszni, ugye?

Képzeljétek, Kata bejárja már a lakást - és persze mindig a nemszabad dolgok érdeklik a legjobban, úgymint papírdobozon ragasztószalag, szekrényből kilógó nejlonzacskó... Mi lesz még itt Kép

Anna, te mit csinálsz Lilivel a festés - pakolás alatt?

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
Szóval a szopizást azért nem élvezem, mert fáj. Olyan erősen szívja, hogy 5 perc alatt befal 200-at. Nekem viszont ez kifejezetten kellemetlen érzés. A nagylányom nem volt ilyen mohó, de vele azért zavart, mert egyébként olyan tevékeny fajta vagyok és idegesített a "tétlenkedés". Tévét nem szeretek nézni, olvasni próbáltam, mert a babát nézni is csak az elején volt érdekes, aztán megszokottá vált a dolog. Szóval ennyi.
Már visszaszámolunk, csak négyet kell aludni. Nagyon kíváncsi vagyok, remélem a kicsit nem viseli meg a környezetváltozás. Most egy ágyban fog aludni a két csemetém, a nagy ezt várja a legjobban az egész nyaralásból Kép
Üdv Bucska
bucska

Sziasztok!
Teljesen kivagyok, mostanra végeztem a takarítással, de legalább nagyjából készen vagyunk. Még hátra van a spájz, a fürdőszoba és a lépcsőház. De azokat egyelőre bizonytalan időre elhalasztottuk. Kép

Kitty,
Nagyon jó, hogy újra itt vagy. Kép Én kiskunfélegyházi vagyok, ott éltem 18 éves koromig. Baján hosszabb ideig kétszer voltam: egyszer még gimis koromban három hétig egy angol-táborban, egyszer pedig az egyetem alatt EFOTT-on. De már az utóbbinak is van vagy 15 éve. Ti milyen gyakran jártok arra?
Hogy álltok az iskolába-készüléssel? Kép Mi ma írtunk össze egy hosszú listát arról, hogy mi mindent kell venni. A nagylányod elolvasta az Egri csillagokat?

Bogi,
A cukrászdát ezek szerint tényleg nem ismerem (sajnos Kép). De ha legközelebb Móniéknál járok (és a hat gyerekkel meg tudjuk szervezni), akkor elvitetem magam. Kép

Bucska,
Menni én is csak Lilivel szoktam még. Így színház meg ilyesmi egyelőre szóba sem jönnek. Sajnos szinte azóta nem voltunk "szórakozni" a párommal, amióta terhes lettem. Ugyanis én mindhárom terhességemmel végig hánytam, így már a szülés előtt sem volt kedvem sehova se menni. Kép Egyelőre szerintem úgy lennék én is a színházzal, ahogy Te, hogy amikor elhatározzuk, hogy megyünk, akkor nagyon örülnék, de amikor el kellene indulni, akkor semmi kedvem nem lenne. Így egyelőre el sem határozzuk. Kép
Azt hiszem, azt írtad, hogy Olaszországba utaztok. Valamilyen megszokott vagy ismeretlen helyre? A nagylányoddal is voltatok már ilyen pici korában külföldön nyaralni?
Az egy ágyban alvás biztosan tényleg klassz lesz. Kép

GyeZsu,
Királyréthez nekem nagyon szép emlékeim fűződnek! Kép Három éve ott találkoztam a mostani párommal. (Azt hiszem, ebben a topikban még nem írtam, hogy a nagy gyerekeim apukája sajnos hét éve meghalt autóbalesetben. Kép) A mostani páromat egyébként ismertem még az egyetemről, de 10 évig nem "futottunk" össze. Akkor viszont egy baráti tarsaság által szervezett királyréti hétvégén igen. Kép Ti nagy kirándulósak vagytok?
A Te lányod mennyi idős is pontosan? Mert nagyon ügyes, ha már bejárja a lakást! Lili azért még csak hosszab idő alatt jut el távolabbi helyekre. Kép Ő meg csak gurul és csúszik, nem igazán kúszik vagy mászik. Így a mozgásával nem volt gond a festés alatt, viszont azt nagyon nehezményezte, hogy nem foglalkoztam vele annyit, mint egyébként. Szerencsére a nagyok időnként helyettesítettek. Bár egy idő után mindig megunták.

Bár ma sem voltak ideálisak a körülmények a hozzátápi megkezdéséhez, nem mertem volna a szemetek elé kerülni, ha ma sem történik ezügyben semmi. Kép Így megvolt az első kanál alma! Jó nagy fintorgás követte és ki is köpte a lány, de szerintem ez így normális. Tettem még egy próbát és akkor szerintem már volt amit lenyelt belőle, bár egy része akkor is visszajött. De fel nem háborodott a dolgon csak erősen csodálkozott, hogy akkor most mi is ez az egész? Kép

Na, bedőlök az ágyba, puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Anna!
Én olvastam egy másik topicban,hogy mi történt a férjeddel. Csodállak,hogy így talpra tudtál állni egy ilyen tragédia után.
Gratulálok,ügyik voltatok, hogy végeztetek.
Baján én is ott voltam az EFOTT-on anno. (Persze még nem a férjemmel)
Amúgy nem túl gyakran járunk le, kb.2x egy évben.
Hát készülődünk az iskolára, megkezdtük a gyakorlást, de eléggé rugdosósan megy. Ma is elmentünk vásárolni ruhákat, alig kaptunk valamit, nagyon válogatnak. Füzetek megvannak, könyveket pénteken hozzuk el. Tényleg nálatok ingyen van a tankönyv, mint nagycsaládosoknak? Mert úgy látom mindenhol másként intézik.
Dórikám az Egri csillagokkal is csak kényelmesen halad, úgy a felénél tart.
Én olvastam egy másik topicban,hogy mi történt a férjeddel. Csodállak,hogy így talpra tudtál állni egy ilyen tragédia után.
Látom megkezdted a hozzátápit. Teljesen normális,hogy először fintorog, mennyire más ez,mint a tejcsi. Hamar megszokja majd.Réka már 1 dl őszibaracknál tart. Igaz,hogy minden mást kiköp. Ha leérik a barack, éhen fogunk halni? Holnap megpróbálom az anyatejes krumplit.
Majd még benézek, de Réka itt ül az ölemben, és visít a billentyűzetért.

Kitty
kitty123

Anna!

Bocs, hogy van ami kétszer került bele, de előre akartam szerkeszteni, aztán Réka beleütött a billentyűzetbe, és elküldődött.
Csak annyira nyüglődött,hogy fel kellett vennem.Így meg írni nem tudok.

Kitty
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?