Nnna, Sziasztok Mindenki
Visszaolvastam. Valóban nincs itt az a beírásom, mikor elbúcsúzunk Tőletek a nyaralás miatt. Vagy figyelmetlen voltam vagy nemtom...
Nagyon jók a képek, mennyit változnak a gyerkőcök 1 hét alatt is, ugye? Jó volt végignézni a babácskákat. Gratula minden Kiskrokodilnak, akinek kinőtt a fogacskája és a Kis Akrobatáknak, akik megfordultak!
Hozzátáplálás. Lányok, lehet, hogy én felelőtlen anya vagyok, de nem igazán érdekel, mit irnak, mondanak, mitől óvnak, intenek. A lényeget megjegyeztem: mézet ne, aprómagvas gyümiket ne, tehéntejet ne. A többivel pedig a puding próbája elvet alkalmazom. Igy pl. kitapasztaltam, Peti kedvence a banán, amit mint tudjuk nem szabad. Se hasmenés, se szorulás, se kiütések. Őszivel ugyanez. A sárgabarack meghajtotta, igy azt elfelejtjük 1-2 hónapra. A kekszes tápot imádja (gyógyszertárban kapható MILUPA Biscottival, NEM házt. kekszivel!!). Almából pl csak a Granny Smith zöldalmát eszi meg. A krumplit megette, de fintorogva. A répafőzi sem a kedvence. Hétfőtől kap paradicsomot, megnézzük mit szól hozzá. Végülis mi magunk is igy kóstolgatunk, nem? Aki nem evett csigát pl. nem tudhatja szereti-e vagy allergiás-e rá. Meg kell kóstolni előbb! Ez persze nem azt jelenti, hogy rám hallgassatok, ez csak az én álláspontom
Amig van tejcsi csakis az a legjobb a babának!! Kár, hogy nekünk másképp alakult
Néhány szó azért a nyaralásról
Nem tudom, szeretitek-e a hegyeket, hát én nagyon! Szinte minden évben felmegyünk a Mátrába egy kis kikapcsolódásra, túrázásra. Kisbabával meg egyenesen remek ötletnek tűnt ott tölteni a vakációt. Kibéreltünk egy szép nagy nyaralót, mindennap grilleztünk, bográcsoltunk, hatalmasakat sétáltunk, szunyáltunk a jó levegőn. Peti hihetetlenül élvezte a "magaslati levegőt" (Bagolyirtás kb. 800 m), egész nap a teraszon vagy a kertben a fa alatt szunyókált vagy játszadozott. Az itthon jól megszokott ritmusából ott sem zökkent ki: este 1/2 8-tól reggel 7-ig szunyált!! És persze a napközbeni alvással sem volt gond. Kiságyként két összetolt fotel szolgált, ebben aludt első éjszaka. Utána pedig a franciaágyon a falnál, mellettem. Remek fészket készitettem Neki, nagyon élvezte széttúrni! Minden reggel arra ébredtem, hogy az orromat vagy a hajamat húzigálja
Azért napoztunk is, igaz, a hegyek között max. 20 fok volt napközben, este pedig elkelt a meleg ruha, de Petinek szépen "megcsipte" a levegő a kis pofiját
A miénket pedig a faszén füstje
Többen irtátok, hogy beköszöntött az első mensitek, nos, én sem maradtam ki a jóból
Mivel már 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást és a tápizást, eddig sikerült fenntartanom fejéssel a tejcit. Múlt szombatra már semmit nem tudtam fejni, vasárnap reggelre meg is jött...Már úúúgy hiányzott
Szerencsémre pontosan úgy és olyan intenzitással zajlott mint régen, azaz fájdalom nélkül, közepes erősséggel és 4 nap után "távozott"
Az elmúlt hét fejlődése nálunk:
A jó levegő megintcsak dobott Peticica étvágyán, az egyszeri adagja már 250 ml táp...Röhej, hol fér el benne.
Az ltkezési rendjét kicsit átalakitottam. Mivel csak 4-szer kér enni egy nap ez most a következőkből áll: reggel 250 ml tápi, délben főzike/vagy tejpép és kb. 100 ml tápi, uzsira gyümölcs és kb. 100 ml tápi vagy ezek helyett 200 ml kekszes tápi, este pedig megintcsak a 250 ml tápi. Ezáltal mindig teli a poci, mindenféle finomsághoz is hozzájut, és alszik is napközben. Kedvenc játéka az arcunk felfedezése. Irányitottan nyúl az orrunkhoz, markolássza a szemünket, fülünket. Ezen hangosan kacag is. A kiságy holnap lentebb kerül, mert eléri a tetejét és húzza fel magát. A rácsvédőt szivesen tépkedi le
Ha hátratesszük azonnal oldalra fordul, igy már szivesen elvan, akár el is alszik. Viszont még hasra nem fordult, pedig nem sok kell hozzá. Hiába forog hasról hátra már vagy 1 hónapja, ez a visszapörgés még várat magára.
Jaja és Karmen, képzeld, ha Peti elkezd énekelni, tudjuk, hogy aludni készül
Akárcsak Orsika
Kicsit hosszúra sikeredtem. El ne felejtsem, Kismaszat és Mindenki, az sms-es weboldal cime - itt találtok Halász Jutkát is! Én már leszedtem!! Nagyon ari
- naszóval a cim:
www.bounce.warez.hu , az sms asszem 500 Ft. Megéri.
Mosmá télleg puszi Mindenkinek,
Szilvusék
És egy nyaralós kép is: Peti igy hűsölt a fa alatt