Új privát üzeneted érkezett!

ja és még annyi, hogy november végén leszünk csak okosak igazából, mert akkor jelenikmeg a jövő évi költségvetés, amiben minden ilyen cucc benne van. majd kiderül :)
Vendég

Bocs Antekirt! Sajna nem olvastam vissza, hogy ki írta, hogy külföldről jött és nem is volt itthon munkaviszonya és hogy valószínű elmegy munkanélkülire... meg ha úgy is tudod, akkor mindegy.

Geo: én amondó vagyok, hogy nem éri meg, hogy bejelentsétek magad. A gyest megkapod és így talán a szoc. támogatásod se vész el + családip. így havi 23+30+12 megkapnád. De beszélj a könyvelővel azért.

Nekem Marcuval a vége fele a szeméremcsontom iszonyúan fájt, gondolom mikor már beállt a kis feje a garvitáció meg húzta le, de most nem értem, mert tegnap óta elkezdett fájni. nekem ez olyan szörnyű volt, hogy nem kívánom már most elkezdeni. úgy fájt hogy futni nem is tudtam.

Ja terhes tünetek: később csajok olyan fincsi kis dolgokban is lesz részetek,mint az aranyér :). Emlékszem, hogy már utsó hónapban jártam és ép valahol voltunk apával, mikor mondom neki, hogy úgy bevág a bugyi... hát otthon vettem észre hogy nem a bugyit éreztem... :roll: :oops: :lol:

Több gyerekes anyukák! Szeretném megkérdezni, hogy az előző babákkal ki hogy tudott szoptatni? Tudom még korai, meg kényes kérdés és itt a fórumon már többször tapasztaltam ebből vitát, ezért gondoltam, hogy amíg nem tartunk ott és nem éppen kardinális válság kérdés és nem okoz lelki gyötrelmet - megkérdezem. Hát ha így később se lesz vita. Persze aki akarja elmondja, aki nem az nem.

Kép
Kép
Kép
konkri

Bocs Geo, én a közben írtam, amikor te... akkor ezek szerint már voltál könyvelőnél és tudsz mindent.

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo: nektek most házassági évfordulótok lesz? Mert a mienk is nov. 10-én van :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, Geo, most okosabb lettem, mert Én azt hittem, ha nincs meg a 360 nap, akkor nem jár gyed. De még most sem egészen világos, hogy ha mégis jár, annyi időre amennyit be vagy jelentve, akkor mi a fene az a 360 nap? :shock:
Na, mindegy, ezeket úgy csűrik, csavarják, bonyolítják, Én már nem is értem. :) (Igyekszem a sajátomat tudni :D )

Azért Én a jövő évi választástól csodát nem várnék, nem hiszem, hogy az eslő dolguk a 3 év visszaállítása lenne....mondjuk nem is olyan nagy baj az, sok az a 3 év, csak lenne elég bölcsi, mert pl. a mi településünkön nincs.... és nem is lesz belátható időn belül.

Tegnap Én is babáról álmodtam, nagyon ki édi volt, és valamiért a nagymamámnál voltunk Vele. :D

Aranyér: Nekem mindig is volt aranyerem, gondolom most majd mégjobban meg fogok vele szenvedni. :cry:

Ja, és ma mindenféle megfázós tünetet produkálok, úgyhogy a Férjemmel már vetettem is a patikában Oscilococcumot, állítólag ez nagyon jó, és kismamáknak kifejezetten ajánlják, és az influenza tüneteire is használ, illetve megelőzésre. Ha, ismeritek már, akkor bocs az ajánlgatásért :D
Vendég

jujj.. :? nekem még soha nem volt aranyerem, de mindig is kíváncsi voltam, hogy mi a fenétől jön ez ki a kismamáknál állandóan??? :shock:

Konkri,
Szerelemévfrulónk lesz, november 11-én jöttünk össze hosszú-hosszú násztánc után 8) :lol:
a házassági évfordulónk nyáron van, július 18-án. :P

Hát, Iknyuszika,
elég fura a rendszer, de így legalább fél évig kapok majd gyedet, mert most amúgy egy elég különleges helyzet miatt kapok szoctámot, ami a baba születése után megváltozik, s valószínű nem kapnék több szoctámot, azért sem, mert lehet hogy extra magas fizetésre kell majd bejelentenünk a férjemet, ha majd a házhoz hitelt szeretnénk felvenni.. :?
na mndegy, majd lesz ami lesz 8)
Nem hallottam még arról,amit írtál, de én is félek attól, hogy ha komolyabban megbetegszem, akkor a gyógyszer nlküli hosszas szenvedés árthat a kicsinek. de akkor utánanézek ennek az Oscilococcumnak :D
Vendég

Geoo,
Ha kapsz GYED-et, akkor elvileg TGYÁS-t is, ami a szülés utáni azt hiszem 168 napra jár, ami kb fél év.Ha ezt kapod fél évig akkor mikortól jár a GYED és meddig??Mert most úgy van, nálam legalábbis, hogy a gyerek 2 éves koráig jár a GYED és nálad a gyerek fél éves koráig???Akkor viszont egybe esik a TGYÁS-al és 2 féle juttatást egyszerre nem kaphatsz. Vagy a fél év lejárta után még fél évig megy a GYED?Remélem nem voltam túl bonyolult, csak érdekelne.
Konkri,
Bazsimat csak 5 hónapig szoptattam, de az én hibám volt, mert elmentünk párommal 3 napra nyaralni nélküle és mire hazajöttünk már nem kellett neki a cici. :cry: :cry: Életem legnagyobb bal lépése volt és a mai naig tépem a hajamat, mert Bazsi eléggé beteges volt sokáig, és lehet ha tovább szoptattam volna akkor erősebb immunnrendszert kapott volna.
Danikát 11 hónapig szoptattam és nagyon stramm kis kölyök lett. Ritkán volt beteg és a mai napig is kb 1x egy évben beteg.
Barbikát 13 hónapig szoptattam, de őt el kellett választanom sajna mert P3-as lett a citológiám és olyan gyógyszert kaptam ami mellett nem szoptathattam. :cry: :cry:

Aranyér:
Hát én aztán tudom mi az. Az első szülésem után, ami 20 óráig tartott, jött ki és azóta is családtag. :lol: :lol: Én már eleve kúppal és krémmel mentem szülni utána. Na meg állandóan van itthon, mert sose tudni mikor jön elő. Iszonyat dolog. :oops: :oops: Már gondolkodtam a műtéten, de eddig mindig visszaléptem. :oops: :oops: Elég kellemetlen belegondolni, hogy egy doki a fenekemben matasson. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Konkri: szopttas temaban en vagyok a vegletek embere :) Az elso csajomat max 3 hetig probaltam szoptatni, de az tenyleg csak probalkozas volt, aztan elapasztottak mellgyula, elmult majd visszajott, olyan szinten, hogy rogton az elsonel szike lett a vege, volt madartojasnyi talyogom, ugyhogy vagtak. Ezek utan nem tudtammire szamitsak a masodiknal, mert ugye tejutakat atvagtak, es az eg vilagon senki (sebesz, nogyogyaszok, szoptatasi tanacsadok, vedonok) nem tudtak erre mit mondani, csak hogy majd meglatom, fogalmuk sincs mi lesz. A masodikat vegul 15 hos koraig szoptattam, ugy 8 hoig kb hozzataplalas nelkul, nem kerte. DE: hozzatartozik, hogy egy hetes volt a csaj mikor elapadt a tej, gyulladni akart megint a mellem, es a gyogyszertol valahogy visszaesett. Akkor muszaj volt tapolni a csajt, gyerekdoki lukas garast nem adott azert, hogy ebbol lesz tej, de 6 het megfeszitett munkajaval lealltunk a tapszerrol es full anyatej lett megint. (az elapasakor egyik tejbol 0 masikbol 5 grammot tudott szopni, ugyhogy mondhatjuk, hogy teljesen tapos csirkebol lett 100% anyatejes csirke. De nagyon nagy melo volt.)

Anyasagi ellatasokhoz en nem nagyon tudok hozzaszolni, enyim utan mar regen kaptam, most meg semmi nem jar :D

Aranyerhez azt tudom hozzatenni, hogy nekem nincs es nem is volt, tehat nem szuksegszeru velejaroja a terhessegnek, hanem bonuszkent lehet 'megnyerni' :D Szoval nekem ez nem volt, de van helyette mas, ami meg masoknak nincs :lol:

Gyerekem tovabbra is beteg. Tegnap mar egesz jol volt, reggel hoemelkedes es ma delutanig semmi, most viszont mar laz :( Asszem estere lehet hivok egy dokit... szegeny karantenban van amennyire lehet.
luna6

jahh, ma kellett volna menjek vissza a nogyogyaszhoz, hat ez sztorno. holnap mentem volna a labammal dokihoz, ugy tunik az is sztorno... ez nem az en hetem :)
luna6

Konkri, Lidi 13 hós koráig szopizott és saját maga hagyta abba.

Luna,jobbulást a gyerkőcnek!!! LIdi is előzőhét előtti héten 5 napig volt lázas 39,7, 39,5 szóval mindig 39 fokos láza volt, és kegyetlenül fájt a feje szegénynek dehát ekkora láztól el is hiszem.

Kép

Kép
antekirt

[quote="antekirt"]L írta:antekirtuna,jobbulást a gyerkőcnek!!! LIdi is előzőhét előtti héten 5 napig volt lázas 39,7, 39,5 szóval mindig 39 fokos láza volt, és kegyetlenül fájt a feje szegénynek dehát ekkora láztól el is hiszem.

Akkor ezek szerint sikerult nem elkapnod, ez jo hir :) nagyon kihagynam en ezt most. Ennek a nocinek is fajt a feje tegnap is, de tegnap meg nem volt egyertelmuen laza, max 37,4-ig mertem eddig, arra nem is kapott semmit.
luna6

Judy5,
Nem tudom hogy lesz pontosan, a könyvelők azt mondták nyugodjunk meg, pénz lesz 8) , de pontosat csak egy hónap múlva tudnak mondani. úgyhogy most várok :)

Sajnálattal olvasom, milyen sokatoknak betegek a gyerekek, mindenkinek jobbulást kívánok!!
Vendég

Húúú, Én eddig nagyon tudatlan voltam, fogalmam sem volt hogy ilyen sokáig lehet szoptatni a babát :D Azt hittem csak kb. fél évig, utána elapad, de jó, hogy írjátok, most kezdek megnyugodni. (Bár sajna nálunk se nagymamiknak, se Anyukámnak nem volt elég teje, és mi hamar tápszeresek lettünk, de túléltük :D )

Igaz az, hogy a szoptatás alatt fogy az ember? Vagy csak ez is ilyen félreinformálás? :)
Vendég

nyuszika, javaslom nezz korul a mamami.hu oldalon es mekkora meglepetesek fognak meg erni ott akkor! :) van aki 4-5 eves korig is szoptat, van aki egyszerre ket gyereket is, a nagyot meg a kicsit mar :)
Hogy fogy e valaki? Ez biztos alakti kerdes, mert szerintem sokan nem fogynak, legalabbis en olvastam ilyet, hogy muszaj rendesen egyenek, hogy legyen tej. En a masik veglet vagyok, en pl szerintem vekonyabb voltam szoptatas alatt (egy ido utan persze) mint terhesseg elott. Ez biztos egyeni dolog is.
luna6

ja egen, azert mosolyogtam am, hogy sok mindent lehet ott felfedezni, mert nekem is sikerult (szoval nem masok tudatlansaga a mosoly targya, hanem hogy szamomra mennyire extrem es teljesen uj dolgokkal is szembesultem ott)
luna6

Sziasztok,

Én speciel semeddig nem tudtam szoptatni, mert az IStván kórház igen jó élményeit nem sikerült feldolgoznom.....terhességi diabéteszes voltam, így a gyerek is kiugróan alacsony vércukorszinttel született, fél nap alatt kómaközeli állapotba került. Kellett volna tejet kapnia, de az Istvánban nincs hozzátáplálás, valahogy meg kell oldani a szoptatást. Persze császárosként nem indult be a tejem azonnal, így csak fejtem-fejtem-fejtem egyfolytában. Hol a fejőgépen ültem (amit mint megtudtam, nem is tanácsos az első időben, mert tönketeszi a tejcsatornát), hol a szoba közepén kellett fejni, ahol állandóan tömve volt látogatóval. Lehet, hogy csak nekem volt pechem, de mivel reggel 7-től este 9-ig van látogatási idő, ezért egész nap volt ott rajtunk (anyukákon és babákon kívül) legalább 5-8 ember. Úgyhogy mire hazamentem, addigra már csak a tápi volt a megoldás azzal, hogy napi 7-8 órát fejtem, hogy minél több anyatejet kaphasson a gyerek. Viszont csak fejéssel nagyon nehéz fenntartani a tejtermelést, nekem az akkupunktúra jött be leginkább tejserkentésre, ha esetleg valakinek szüksége lesz rá. Igy kitartott az egész 4 hónapig, aztán sajnos végképp elapadt a tejem......
Úgyhogy csajok, csak kitartást és a legfontosabb, hogy nem szabad semmin parázni, akármilyen kórházat vagy élethelyzetet fogjon is ki az ember, mert azzal csak magának árt!

A fogyáshoz: a mi régi topicunkban volt, aki fogyott, volt, aki hízott szoptatás alatt, szerintem teljesen alkat és nyilván táplálkozás kérdése.....

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok Babavárók!

Antekirt!
Németh Miklósról hallottam jókat,remélem,hogy igaz is.
Még csak most fogok bejelentkezni első vizsgálatra,mert akarom hallani a Babó szívhangját,és azt hallottam,hogy nem viszik túlzásba az Uh -ozást.
Te kinél szülted az elsőt?

Lányok!
Van egy Timmermann Gábor nőgyógy honlapja,ami szerintem nagyon jó.Le van írva pontosan,hogy melyik héten milyen vizsgálatnak kell történnie.Beírhatod a születéskalkulátorba a dátumot,kihozza, hogy mekkora most a magzat,mennyit ver a szíve,stb.
Nézzétek meg!Tök jó!
csillag29

Sziasztok!

Mokibuci még mindig viszket a bőröd? Nekem tegnap a hátam kezdett el elég durván,meg a felkarom is. Nem értem, csontszáraz lett a bőröm, a kezemen szinte már sebes, a homlokomon meg annyi a pattanás, hogy tini koromban sem volt ennyi. :lol:

Többen is írtátok, hogy nincs tünet Princzike, Konkri, Antekirt azt hiszem. Nekem sincs. A mellem még fájdogál és délutánra hamar elálmosodok, de ennyi. Se émelygés, se étvágy. Pont ma vettem észre, hogy jóformán nem is vagyok éhes. :( :(
Aggódom. Hívtam anyukámat, mondta, hogy mindig nem érezhetem ugyanazokat a tüneteket... Nem tudom, remélem még megvan a kisbabám.

A no szex és a kádban fürdéshez csak annyit, hogy az előző terhességemnél nekem is mondta a doki, hogy tilos a 12. hétig fürödni, mert alhasi vérbőséget okoz, az pedig vetélést. És azt is kikötötte, hogy nem szabad szexelni. Nem is szexeltünk, nem fürödtem, mégis megvolt a baj. Nem hiszem, hogy ezen múlik. Szerintem óvatosba biztos, hogy lehet... De mindenki maga dönti el.

Csillag
Leírod a pontos címet? Szívesen megnézném azt az oldalt. Köszi :D
talinn

Sziasztok!

Voltam ma orvosnál, tegnap véreztem. Az orvos talált 26mm cystát pont a baba mellett. Mondta ha szeretném se tarthatnám meg mert veszélyes lenne a baba és az én egészségemre. Egyik baj jön a másik, páromat is elhagytam, úgy hogy ezt egyedül fogom végig csinálni!

Talinn nyugodj meg, egyik nap egésznap ennék, másik nap meg semmit. Például ma megéreztem a pörkölt illatát és rosszul lettem.

Eszter. mit ne mondjak nem irigyellek, István korház az Pesten van?

Kép
tuncikeh

Én 13 hós koráig szoptattam Lidit, de saját maga hagyta abba. Viszont terhességkor 25 kg-ot híztam, viszont le is ment mind és visszaálltam az eredeti súllyomra.

Csillag29, én Hetényi doktornál szültem és hozzá járok azóta is.
Nekem 12. hétig kéthetente volt uh, aztán a 20. hét után ritkultak 3 hétre.

Kép

Kép
antekirt

Tünci!
Sajnálom! És talán semmi sincs véletlenül.

Eszter!
Hát tényleg gáz amit írtál. Én Tatabányán szültem és voltak dogok, amik nem tetszettek, de rájöttem, hogy nem úgy kell lenni a dolgoknak, hogy én jól érezzem magam: nálunk is volt látogatás egész nap, de vizit idején (napi 3szor) a szobában kellett lenni, kivéve aki pont ment a pic-re szoptatni. viszont a látogatókhoz nekünk kellett kimenni és a babát csak úgy nézhették meg, hogy én feltartottam az ablakhoz. Majd gyorsan vissza is toltam a szobába és én visszamehettem a látogatókhoz, ha volt más anyuka a szobában, aki vigyázott rá.
a szopit nálunk is szigorúan vették és csak nagyon extrém esetekben kezdték meg a kiegészítést, a szabály az volt: haza mehetünk, ha szopott és ha elindult a súlya. ehhez minden nap órára pontos füzetet is kellett vezetni.
ilyen szempontból jobb is a rooming, mert így bármikor tudsz szopiztatni és a szopi idő nem azzal telik el, hogy még a látogatóknak is megmutasd.
persze aki napi 5000-ért magán szobát kér, ahhoz bemehett a látogató, de én örültem, hogy volt szobatársam, sokat segített.
viszont bele is őrültem volna ha egész nap jöttek volna a szobába és helytelennek is tartom ezt a megengedést és szülészeti osztályon, főleg rooming esetében.
azért nem hülyeségből van kitalálva a 6 hét gyerek ágy!
sajna Marcussal jöttek a látogatók itthonra non stop és ettől lettem depis. most tuti nem fogom hagyni. már tapasztalt vagyok. inkább rendelem a kaját és szaladjon a lakás pár hétig, de hagyjanak összeszokni a gyerekemmel/gyerekeimmel.
én 8 hónapig csak szoptattam, mert nem is volt hajlandó mást enni és most is rossz evő. ráadásul cumiból se volt hajlandó enni, így a húgom esküvőjén az éjjeli szopival megvárt, hiába volt neki ott a 2dl lefejt tej.
én azt vallom, hogy a szoptatás a következőkön múlik:
- genetika és adottság
- tájékozottság
- táplálkozás és folyadék
- + agyban is sok minden dől el (akarat)

és remélem, hogy ezzel senkit sem bántottam meg, (mert mint írtam más topicban vesztek össze ezen lányok), mert tudom, a fent írtak alapján is, hogy a genetikán és adottságon is múlik sok minden, de ha ez meg van, akkor a többi 3 nagyon fontos.

amit én még vallok, hogy ha lehet 6 hónapig csak szopi! tényleg nagy az esély rá, hogy így csuda stramm gyerek legyen. (persze erről is lehetne litániát írni) (és ilyen szempontból jó magyar ország a 2-3 év gyessel, mert ez nagy áldás és még a 2 évünkkel is kiváltságosak vagyunk)

egyébként mikor Marcu kibújt volt egy kis depresszióm, amit okoztak a rokonok, az érzéseim a fiam és a férjem iránt - nem éreztem szeretetet, illetve tudtam, hogy szeretem, de fizikálisan nem éreztem, és ez rettentően bántott (holott a hormonok tehetnek erről), a stressz a tudatlanság érzése miatt, a sok eltérő tanács, és úgy éreztem, hogy az igény szerinti szopival (nem 3 óránként hanem esetleg óránként ha a gyerek úgy kívánta) be leszek zárva, kész vége. majd rájöttem, hogy a világ legegyszerűbb dolga a szoptatás (mármint könnyű előkapni), nem kell mosogatni, melegíteni, nem vagyok bezárva és megkötve, hisz bárhová mehetek a gyerekkel, mert ha kell csak megszoptatom. (pedig nem volt bennem semmi eufória azzal kapcsolatban mint ahogy sokan írták a blogjukban, hogy "ez különleges kapocs, meg felemelő ahogy kortyol és belőlel és fú..." én csak csupa racionalitás vagyok.

Azért ez is egy fura és kicsit keserű érzés, de hát senki nem születik anyatudományokkal :), kesrű, hogy az első gyerekemmel milyen bizonytalan és kétségbeesett és tapasztalatlan voltam és a másodikkal sokkal lazább és könnyedebb és magától érthetődő lesz. bár mint kiderült, ösztönből mindent úgy csináltam ahogy most már tapasztaltabb fejjel is tenném - talán csak annyi hogy én is beszerzek egy mei-thai-t vagy hordozó kendőt. ja és veszek egy jobb babakocsit :)

fú jó hosszú lettem, bocs

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaj Geo! Azt hiszem, hogy te írtad korábban, hogy nem hordasz melltartót, de most lehet és hogy így talán nem lesz lógós a melled. Én elmondhatom, hogy a 75B-s mellem is eléggé szottyadt lett, mert két számot nőtt, majd csökkent, sőt sokszor szopi után látszott, hogy melyikből ment a dolog. ráadásul a mellem csíkos is lett és igaz hogy nem lógós, de kb 2-3 centit lejjebb csúszott... :( Pedig én még a szopi alatt is push-up-os melltartót hordtam, mert jobban bejött az elől szétkapcsolható push-up, mint a béna szopis melltartó.
Viszont genetika és adottság, hogy kinek milyen lesz a melle terhesség és/vagy szopi után. Reméld a legjobbakat és biztos ami biztos kenjed narancsbőr ellen (erre jó az oliva olaj is).
én már tudom mi vár rám és remélem, hogy néhány év múlva esetleg a tb már téríti a mell műtétet :wink: :lol:
(szerencsére most hogy terhes lettem elkezdett ismét nődögélni, legalább az elkövetkezendő 9 hónapban és a még utána egy évig talán jól fognak kinézni, a csíkokat leszámítva)

na jól van, jó éjt! lelövöm magam :)
De nézzétek el nekem, itthon ülő gyedes anya vagyok, muszáj dumálnom valahol :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Tegnap este közöltem a szüleimmel a 4. babát. Első reakció, hogy "Te hülye, meggondolatlan!" Aranyosak mi?
Meg hogy éhen fogunk halni, meg rámegy az egészségem, meg a többi gyerek kárára megy négyeske. Na, ezt nem egészen értettem.
De ma reggelre megnyugodtak és viccesen mondta anyu, hogy majd kér tőlem 1gyereket, nekem úgyis sok van, hogy kapjon egy kis családi pótlékot pluszban. Na, meg hogy gondolkodtam-e azon hogy hogyan fogunk elférni az autóban.
Bár szerintem az észosztásnak még nincs vége. :lol: :lol:

Konkri,
Hát egy mellplasztika rám is rám férne. :lol: :lol: Már 3 gyerek nyúzta, na meg az évek alatti hízások és fogyások igen csak megviselték. :lol: :lol: Az tuti ha egyszer a tb támogatja én leszek az első aki sorban áll. :lol: :lol:
Tüncikeh,
Nagyon sajnálom ami veled történik, nem lehet most könnyű neked, de mivel te is nőből vagy, muszáj felállnod és tovább menned. Mi mindent kibírunk és örökké küzdünk. És én is csak azt tudom mondani, hogy véletlenek nincsenek, ezt én már sokszor tapasztaltam. Mindennek megvan a miért-je, csak meg kell találni. :oops: :oops: :oops:
Eszter,
Nem semmi a történeted a szopival kapcsolatban. Én nagyon szorítok, hogy most majd minden rendben menjen.
:oops: :oops:
Nyuszika,
Én sjna sosem fogytam a szopi alatt, de az is igaz, hogy imádom a hasamat. :lol: :lol: Ez meg is látszik rajtam. :lol: :lol: De a súllyal szerintem az ember ráér akkor foglalkozni, ha már nincs szopi. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szep napot mindenkinek!
Hat megnyertunk egy influenzat a hetre, ugyhogy nem unatkozom idehaz annyira. (hogy lesz ebbol sebesz csutortokon?) Tegnap este hetkor hivtunk dokit aki ejjel fel 11-re mar ide is ert. Mondjuk o is asitozott, a gyerek meg addigra bealudt :)

Konkri, az elsonel is hordoztal? Vagy csak most erett meg az elhatarozas erre. Szemezek en is a Mei Taiokkal, de hogy kendot veszek az teljesen biztos (raadasul asszem rugalmasat az elejere) mert en a most 8 evest anno az oskorban (kenzdozes szempontjabol legalabbis az meg az oskor :D) hordoztam, meg ha nem eletvitel szeruen is, es nekem nagyon bejott. Annak ellenere, hogy 'fepedos' nandu szovott kendom volt, ami nem valami pihe-puha dolog, de en nagyon szerettem. 3 emeletre lift nelkul maga volt a tokeletesseg :) most ugyan csak 2. lift nelkul, de itt felenk babakocsizni eleg szukre szabottan lehet csak, ugyhogy sok kendozesnek nezek elebe. (es ha mar harmadik gyerek, eselyes, hogy textilpelusozas lesz ebbol. az unokaocsemet 16 evesen meg textileztem, hat majd most, bar sokkal modernebb valtozatban harmaskat is, ha sikerul raszokni)
luna6

Sziasztok Babavárók!

Most hívtam fel az István kórház terhesambulanciáját ,hogy kérjek időpontot,erre kiakadt a nő a telefonban,hogy ez KÓRHÁZ!
Elküldött melegebb éghajlatra,na persze nem szószerint.
A Szakrendelőt keressem fel,ahol persze senkit sem ismerek.
Na most mit csináljak szerintetek?

Antekirt!
Te hogy jelentkeztél be a Hetényi doktorhoz?
Lehet,hogy ez most hülyén hangzik,de csak tőletek tudok tanácsot kérni.Még a közelemben sincs terhes,mivel nemrég költöztünk ide,és nem ismerek sokmindenkit.
Háziorvos még a régi,lehet azt is váltanom kellene.
Nem olyan egyszerű ez!:((
csillag29

Konkri,
egyáltalán nem gond hogy kisregény lett, én imádtam olvasni a soraidat :oops: , szerintem nagyon sok hasznos dolgot írtál!
Amúgy az én családomban is mindegyik nőnemű tele van csíkokkal, de én azért még merek reménykedni, habár úgyis tele leszek velük, de dum spiro spero :wink:
Mellplasztikáról annyit, hogy megmondtam a férjemnek, hogy ha nagyon durva lesz a helyzet, akkor első dolga lesz kifizetni a műtétet 8) :D :D
de nagyon-nagyon viszolygok tőle.. :?

Judy5,
ezt jól megkaptad :shock: :) de ha már túl lesznek a kezeti "sokkon", sokkal jobb lesz :D

Csillag,
hát, kórházban tényleg nem nagyon szoktak időpontot adni, persze vannak kivételek, mint az ortopédia, ideggyógyászat, stb.
de a terhesambulanciát hívtál, akkor meg nem értem ezt a bunkóságot :x
A szakrendelőnek megadta az elérhetőségét? Mert ha igen, akkor hívd fel őket, ott biztosan segítőkészek lesznek. Ha jól gondolom most mész az első vizsgálatra? van már dokid?
Vendég

Csillag, én ott dolgozom :-). De a lényeg, hogy akit kinéztél az ő magánrendelésére bármikor mehetsz. Beszélned kell a dokival akit kinéztél és akkor ő mindig betud rendelni uh-ra de megkell beszélnetek, hogy elvállal-e stb.

Kép

Kép
antekirt

Judy! Kemény volt a szüleid reakciója, de én úgy gondolom, hogy aki 3al elbírt az a 4el is elfog és ahol 3nak jutott ott a 4nek is fok. Egyedül valóban az autó lehet kérdés, de ez is megoldható.
A sógorom tesójának volt 3 lánya, majd elvált és talált egy szintén 3 gyerekes anyát és most lett egy közös az =7 gyerek... na puff kocsit cseréltek, ennyi.
Mellesleg a 4 gyerek juttatásaihoz (gyes 8 évig jár + csp) ha egy kicsit elmész dolgozni majd (4-6 óra) szerintem az nagyon frankó. és meg tudod oldani a suliba járást és akármit. Én nagy család párti vagyok! és senki ne turkáljon más zsebébe, még az anyám se!

Luna: ezer millió jobbulás egységet küldök!
nem hordoztam és ezt egy picit sajnálom. igaz volt kengurunk, de az nem volt túl jó. viszont beláttam, hogy jó az ősanya szisztéma és nem várhatom el a gyerektől a 9 hónap után, hogy egyedül senyvedjen egy ágyban. ha sírni fog akkor magamra kötöm. lám hány törzs él így és még dolgoznak is ezerrel. :wink:

Csillag! Dokira fel, mert várjuk a híreket!

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok kismamik...
remélem mindenki jól van?
én nagyon happí vagyok mert megint jó híreket kaptam.sőt amit láttam az maga volt a csoda!!!
Tehát kismanó jól van és eleven.mozgott járt ám a keze-lába:-)egy élmény volt látni és szerencsére a haematóma is kezd összébb húzódni de még azért ott van.
szóval minden rendben van eddig..remélem már így is marad!!!

tünci sajnálom hogy azért ilyen gondok vannak..de azt nem írtad hogy mit beszéltél a dokival?mikor kell átesned a műtéten?
remélem azért jól vagy?gongolok rád sokszor.

na de itt egy újabb kép kismanóról :D :D :D Kép
bibócska

Csillag, én ezt találtam Hetényiről:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... b4742cb511

A kórház hangnemét ne vedd magadra, oda úgyis csak vérvételre meg CTG-re mész, bár ahogy olvastam, Hetényinél a ctg is a magánrendelőben van. Nem kedvesek a terhesgondozáson a nővérek, de ha ott vagy, akkor meglátod, hogy miért. Nekem elfogultan rossz véleményem van az Istvánról, de azt mondom, hogy amit ott a nővérek végigcsinálnak - le a kalappal előttük. Ezren várnak vérvételre, mégis próbálják a lehető leggyorsabban csinálni a dolgukat, rengetegen vannak minden rendelésen, de ők kitartóak. Nem kedveskednek veled, sőőőőt, de arra nincs is idő. Viszont ők nem tesznek majd különbséget fizetős és nem fizetős beteg közt, mialatt ctg-ztek (12 nappal hordtam túl Andrist, úgyhogy a végén állandóan ott ültem), láttam nem egy elrettentő példát, hogy a nem fizetős, kisebbségi betegeket hogy vágták ki a kórházból, amikor pedig segítségre lett volna szüksége. de ezek sosem a nővérek voltak, a dokik......szóval ereszd el a füled mellett szerintem, amit mondanak és próbáld belőlük tőszavakban kihúzni az infot :-) aztán majd meglátod személyesen!!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, pl én ctg-re sosem mentem a magánrendelőjébe. Idén voltam előszőr a magánrendelőjébe de cytológia miatt és én akartam oda menni, egyébként mindig a kórházban voltam nála. Ctg-re is a kórházba jártam, és nem vettem észre, hogy a vérvételen a nővérek nem kedvesek. Szóval nekem semmi gondom nincs a kórházzal.

Kép

Kép
antekirt

Örülök, hogy van ilyen vélemény is! Velem nem voltak kedvesek, de a munkájuk engem kárpótolt érte.....A hetényis topic véleménye elég érdekes, de mivel életemben nem láttam, így arról nem is tudok véleményt mondani, lehet, hogy oda neked is érdemes lenne írnod, Antekirt, hogy gyűljenek a jó vélemények! Ha jó doki, akkor megérdemli!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Én véletlen kerültem hozzá, mert gyorsan kellett egy orvost keríteni és a munkatársnőim is hozzá jártak és megvannak elégedve vele, de nagyon jó, hogy hozzá kerültem. Pl felszívódó varratot kaptam így nem kellett bajlódni a varratszedéssel utána, pl más megcsászározott volna rég, ő nem császározott meg hanem vacuummal segítette Lidit a világra.

Kép

Kép
antekirt

Bibócska,
egyszerűen fantasztikus uh képeket produkáltok!!! :lol: örülök, hogy minden rendben veletek! Lassan már túlvagytok az első trimeszteren :wink:

Képzeljétek!!!
Most jöttünk haza a férjemmel az első vizsgálatróóól!!!!
Az uh szerint bő 6hetesek vagyunk :) és a törpike 8mm :D
A doki azt mondta, hogy csak gratulálhat!! :P
Azt beszéltük meg, hogy 3-4 hét múlva menjek vissza, majd akkor kiskönyvezünk, és akkor megállapítja a pontos kort is, meg a szülés időpontját. De ha addig van valami, akkor nyugodtan menjek hozzá, hívjam bármikor :D
szerintetek 10, vagy 12 hetesen menjek legközelebb? mert 3-4 hét múlva 10hetes leszek, de akkor már inkább megvárnám a 12-t :shock:
Az pedig valami fantasztikus volt, ahogy a saját szememmel láttam, ahogy pulzál a pici szivecskéje!! :oops:
hihetetlen volt, hogy valami kis picike ott van bennem, és PULZÁÁÁL!!!! :D
nha most megőrültem :lol:
Vendég

Gratulálok geo:)
örülök hogy minden rendben van veletek...csodálatos élmények ezek egy életen át elkíséri az embert... :)
nekem már a védőnőmet kellene felkeresnem lassan ideje lesz mert jönnek a kötelező vizsgálatok.
bibócska

Köszi Bibócska :D

Amúgy van valamelyikőtöknek köldökpiercingje? Mert nekem már nagyon régóta van, és most olvasgattam a neten olyanokról, hogy ki kell e venni, vagy nem. és nagyon eltérőek e téren a tapasztalatok. van aki már az elején kivette, van aki kivette, ennek ellenére kifordult a köldöke :oops: van aki egyálalán nem vette ki, és nem is lett baja.
én úgy gondoltam nem festem az ördögöt a falra, ezért ma kivettem.. :cry: már nagyon hozzámnőtt, a mozdulataim is mások, fura hogy nincs ott. :P :lol: :(

nha jóéjszakát nektek, én még tanulok, mert holnap 2kor zh-zok francia töriből.. :evil: :?
Vendég

Sziasztok!

Nagyon halkan szeretnék hozzátok csatlakozni, úgy tűnik ma vagyok 6 hetes, Júni 30-ra várható a második babánk:)

Egy Uh-n már voltam, petezsák volt, de még embrió nem , de nem is számitottam rá, majd 28-án kell visszmennem, remélem akkor már láthatjuk hogy dobog a szive.

Mesi
msi22

Talán sikerült vonalzót csinálnom.

[Kép][/url]
msi22

Geo, hát ez tök jó, gratulálok. :-)

Bibócska, bár már én is itt tartanék, hogy láthatnám ilyen jó uh képen. :-)

msi22, üdv itt. Akkor kb egy idősek vagyunk, nálam is még csak petezsák volt.

Kép

Kép
antekirt

Köszönöm , minden kismamának kívánom, hogy problémamentes és gyönyörű várandossága legyen:)

KépKép

KépKép
msi22

geoo mit ertesz az alatt, hogy valakinek kifordul a koldolke? Nekem ugyan nincs semmifele pircingem, de ettol meg a koldokom mindket terhesseg vegere teljesen kisimult szinte egyenesre, szoval ki nem fordult, nem allt kijebb, de nagyon megvaltozott az alakja a merete, 'kifeszult' ha abban lett volna pircing en tartottam volna tole, hogy nagyon huzza a luknal ha azok tavolodnak. De ez csak elmelet, viszont az gyakorlat, hogy a koldokod nemfog befelefordult es jelenlegi meretu maradni, legalabbis van ra esely, hogy nem :)

msi22, udv korunkben! :) nekem meg petezsakot sem latott a doki, illeve utana mikor gyozkodtem, akkor talan valamit :) huu most nezem, milyen kis kulonbseg lesz a ket gyerko kozott, minden elismeresem azoke, akik ezt igy tervezik es csinaljak! :)
luna6

sziasztok,

Végre eljutottam a dokihoz, van egy 12mm-es lurkóm jó szívhanggal.:lol: :lol: :lol: :lol:

Mondtam is a dokinak, hogy az elmúlt 2 hétben 10 évet öregedtem.
A 19-es cisztám teljesem felszívódott, a 30mm-es pedig összeesett 17mm-re, szóval hamarosan az is felszívódik majd. Most olyan nagyon boldog vagyok. :lol: :lol: :lol:

Jövő héten mehetek a kiskönyvért és utána csinál az orvosom egy vizsgálatot is.
Kombinált tesztet ingyért megcsinálják a kórházban a 12 hetes szűrésnél, az integrált pedig 15 000 ft lesz. Azt majd a 16-18. héten. :lol: :lol:

Amúgy még egy jó hír, tegnap este már tök normálisan el tudtam beszélgetni anyukámmal négyeskéről. Totál megnyugodott és azt mondta, hogy ha már így döntöttem, hogy megtartom(azt hiszi becsúszott gyerek) akkor reméli hogy egészséges lesz. Tök örültem, hogy így áll hozzá. :lol: :lol:

msi22
Üdv köztünk és problémamentes babavárást kívánok. :lol: :lol:
Geoo,
Gratulálok a jó hírekhez. :lol: :lol: Akkor most már te is megnyugodtál. :lol: :lol:
Szerintem köldökpiercing nem okoz semmi problémát, akkor érdemes már kiszedni amikor igencsak elkezd nőni a pocak. :lol: :lol:
Bibócska,
Jaj de szuper képed van megint Én is alig várom, hogy már kaphassak róla egyet. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Helló Lányok!

Jelentem, nálunk is minden rendben van, már nemcsak láttam a pulzálást, hanem hallottam is a drága zakatolást.
Egy hét múlva megyünk a saját dokimhoz, ahol végre már képet is kunyerálhatok.

Jelentem, nekem is megvolt az első és a második :D hányásom is, azóta csak émelygés, enyhébb hányinger.
Szorulással nem tudok mit kezdeni, már mindent próbáltam, de szerintem a rendszeres sportolás szüneteltetése a ludas a dologban.

Egy-két dologra futólag reagálnék:

Fürdés: egyrészt a meleg víz miatt nem ajánlják, mert valóban vérbőséget és ez pedig vetélést okoz. Másrészt ilyenkor az összes helyen lévő nyálkahártyánk nagyon érzékeny és felpuhult, és emiatt nem jó még a saját "levünkben" sem üldögélni az esetleges fertőzésveszély miatt.

Szeretkezés: ha a doki nem tiltja, mint mondjuk most nálunk nem ajánlatos, akkor nyugodtan lehet, persze kellő finomsággal. Remélem, a 12. hét után zöld utat kapunk, mert bár találunk alternatív megoldást, :lol: azért az "igazi" hiányzik, főleg, hogy az amúgy nagyon gyatra libidóm nekem nagyon jól teljesít(ene) most.

Piercing: nekem van, februárban csináltattam, 8 hónap kellett neki, mire begyógyult, úgyhogy éppen most került normál állapotba, szóval még nem szeretném kiszedni. Ha elkezd nőni a pocakom, akkor viszont kicserélem ún. kismama piercingre, ami hosszabb is és műanyagszerű, tehát ilyenkor ajánlatos.

Jaj, azt hiszem, jön az ebéd utáni hányinger, búcsúzom is, inkább ledőlök olvasni egyet.

Vigyázzatok magatokra, üdv Minden új kismaminak és további boldogságos babavárást Mindannyiunknak!

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Én ma vagyok 7 hetes, zsír!

Ma voltunk Marcussal babatornán és ott a védőnőnk azt mondta, hogy bár valószínű az orvosom nem említi majd, de kérjek integrált tesztre beutalót, mert ingyenes lett ha a fehérvári kórházban csináltatom (ahova tartozunk), hát ennek utána járok!

Eddig 3szor voltunk ezen a tornán, de most már úgy szeretem, és jó hatással van Marcura is, mert eddig nagyon verekedős volt, most meg egyre szociálisabb :)

Bibócska: hát én ezt nem értem, honnan van ilyen sűrünk uh-d? :) perszeez csak vicc és örülök a jó hírnek!

Üdv köztünk Msi! én is ilyen szaporára szerettem volna a két gyereket, de én vagy 10-12 hónapot küszködtem és már nagyon el voltam kenődve. már fel voltam készülve, hogy januárban mehetek petevezető átjárhatóságira, majd megint closty... gratula Neked!

Judy! és tervezed hogy elmondod anyukádnak, hogy tervezett baba a 4.?

Geo: ezek is jó hírek! én a helyedben mennék 4 hét múlva, és utána két hét múlva is, vagy inkább átváltanám két 3 hetes időközi látogatásra. (remélem érthető volt) (én nem tudnék 6 hetet várni, a 3-4 hetes uh-k egész kibírható időközök :) )
szorítok a vizsgádhoz!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
Csak a kombinált teszt ingyenes itt, az integrált 15000ft-ba kerül. :oops: :oops: De szerintem nem vészes az ára. :oops:

Nem tervezem elmondani neki. Szerintem neki teljesen mindegy, hogy tervezett vagy becsúszott. Örülök, hogy megbékélt, nem akarom felhúzni még azzal is hogy így terveztük. :lol: :lol: :lol:

És gratulálok a 7. héthez. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Nagyon örülök, hogy mindenki jó eredményekkel jött az uh-ról.

Nálunk "talán" minden rendben, ugyanis múlóban van a reggeli hányás. Jó mondjuk megvolt hetekig, de azt mondják, hogy aránylag normális ha lassan elmarad.
A cicijeim még fájdogálnak de nem mindig.
A pocakom viszont nagyon furán viselkedett a hétvégén. Olyan volt, mintha izomlázam lett volna, meg szurkálódott meg puffadt.
Nem görcsöltem vérzésem sem volt. Remélem minden ok odabent.
Uh-ra majd csak 19-én kell mennem. Akkor lesz a 12. hetes.

Ti, hogy vagytok? Többi gyerkőc beteg még, meggyógyultak?

Puszi mindenkinek

Kép
timcsi81*

Nalam megvan a mai nam tanulsaga is: az ember lanya terhesen ne nezzen szomoru vegu filmeket, meg ha az csaladi mozi is, akkor sem :D
luna6

Sziasztok Kismamik!

Ha van kedvetek, nézzétek meg:
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/ ... emenyekkel

Sok szerencsét! :P
KM
kismama36

Szia Mesi, gratulálok!! :)

Köszi a gratulációt Antekirt :lol:

Luna,
Sokmindenkitől hallottam, hogy kifordult a köldöke :shock: :? még nem láttam ilyet, én csak attól félek, hogy ahogy nő a poci, úgy vékonyodik el a bőr, és szétfeszül a lyuk=szétszakad :? de lehet h nincs is így, csak nem értek hozzá :?
Milyen filmet néztetek? pityergés lett belőle? :lol: :oops:

Judy5,
Gratulálok a jó hírhez!!! :lol:
Mi az a kombinált, illetve integrált teszt? :oops:

Szia Csilla,
jajj milyen rég írtál már :oops: nagyon örülök, hogy ilyen szuper újdonságaid vannak!! :!: :lol:
huhh.. szegény :roll: én még nem hányok :P
A szeretkezésre visszatérve, nekem néha fájdogál a pocim, így nincs is kedvem :? de remélem majd megjön 8)
Most picit megnyugtattál piercing ügyileg, de azért a köv. dokivizitnél megkérdezem az orvosom :oops:

Konkri,
igazad van :!:
asszem 10hetesen megyek legközelebb, úgyis azt mondta a doki, hogy 3-4 hét múlva menjek, és akkor pont 10 hetes leszek. aztán majd megyek rá két hétre is :lol:
a zh-m elég ratyi lett, majd kiderül :?
ez a babatorna nagyon király lehet:-)
Én a jövő héten már megyek is gerincjógára, mert nagyon fájós a hátam, és félek hogy mi lesz később :x

Timcsi,
a tüneteid alapján szerintem biztosan nincsen probléma :)
Nekem néha olyan, mintha belülről viszketne a méhem meg a petefészkem :oops: létezik ilyen? :shock:
Vendég

geoo: hat a szakadast nem akartam irni, de ez biztos egyenfuggo is. nekem a kotoszoveteim gyarilag nem eleg rugalmasak, ez mar az elso terhessegkor kiderult, repedtem varras menten de ugy, mint akinek 42 hetes ikrei voltak :) Aztan gondoltam a masodiknal, hogy mar nem ronthat... nos de igen :D (mindezek mindenfele kencek ellenere tortentek) es ami nekem van azok nem csikok meg stirak, hanem a huvelykujjam szelessegeben szetrepedt a bor, ami ossze soha az eletben tobbet nem forr ugye. Mikor itt (boven a masodik utan) a dokino eloszor meglatta a hasamat elso kerdese volt, hogy joeg, hany kilot hiztam a terhesseg alatt, mert ez nem jellemzo. Mondtam, hogy normal 10-12 mindket esetben nagyjabol, ez nem attol van, en ilyen szetszakados vagyok :) Nos a masoiknal a koldokomel is szetrepedt. na de lehet, hogy te meg egeszen mas alkat vagy es semmifele csik nem lesz rajtad soha, jo rugalmas a borod es siman benne lehet a pircing vegig :) Jo otlet a dokinal rakerdezni.
Amugy a Marley es en filmet neztem a kiscsajjal :)
luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?