Üdv Pipa!
(a kisfiam így hívja a cicimet
)
Tücsi!
El ne menj! Én csak azért írtam, hogy 30
vagyok- így szomorú szájjal, mert hát no, ez egy pici váltás volt a nyáron, hogy már nem 2-essel kezdődik. de szerencsére annyira nem viselt meg a dolog, mert itt van Marcus.
Geo!
Írtad, hogy a férjed bejelentene a vállalkozásába, hogy kapjál gyed-et. gondolkodtam. beszéltetek erről a könyvelőtökkel is? mert lehet hogy több lenne a leves, mint a hús. gyes alanyi jogon járni fog. gyedet, illetve tgyás(180 nap)+gyed max addig kaphatsz, ameddig be voltál jelentve tehát max 8 hónap, de az én tudomásom szerint ennek az összegét az előző naptári év jövedelméből számítják, ami ugye most 2009. viszont ebben az évben már csak 2 hónap jövedelmed lenne, tehát ahhoz, hogy megérje kb. 5-600 ezeres fizuval kéne bejelenteni (azt nem is írom, hogy ennek mennyi a járuléka, még ha te nem is kapnál efektíve fizetést). Az új törvény szerint nem jár már 2 évig gyed, csak ha két évig be is volt jelentve előtte az ember lánya. Sajna hogy ezt kell mondjam, de pont az ilyen esetekre találták ki ezt, mert sokan ezt csinálták, hogy megtudták h terhesek, bejelentették őket pár hónapra (akkor még 6 hónap volt ez), és kaptak 2 évig gyedet. Most max. 2 év, de csak akkor ha előtte 2-t le is dolgozott az ember, ha nem, akkor csak annyi, amennyit dolgozott. Viszont a gyes és a családi (23+12 kb.) alanyi jogon jár 2 évig. Szóval szerintem extra gyorsan beszéljetek egy könyvelővel, hogy mit és hogyan éri meg. Mert lehet hogy annyit kaptok vissza amennyit betettek és akkor már miért használja más azt a pénzt. Szerintem így van, de járj utána, mielőtt beleugrotok.
Tünci: sajnálom, de biztos jól döntöttél. Hidd el, a szüleid mindig jól fogják látni a dolgaid és a te érdekeid nézik.
Már nem tudom ki írta, hogy nincs semmi tünete, de nekem sincs, soha nem is volt, de higgyétek el, majd lesz! Eljön még az idő, mikor nem tudjátok, hogy mi volt a jobb!
Timcsi, nagyon gratula a szívhanghoz és a méretekhez! Irigy vagyok!
Melegvizes fürdő: én az előző terhességem alatt is végig fürödtem, egyedül az intim zuhanyt hagytam el. A meleg víz jó izomlazító hatású, hisz amúgy zuhanyozni se lehetne meleg vízzel. Nekem ha fáj vagy feszül a hasam alkalmazom is. Ami bajt okozhat ezzel, az az, hogy a méhszáj nyílhat ki a melegvíztől és ez okozhat bajokat, viszont én figyelem ezt is. A meleg vizben a bacilusok is jobban nyomulnak, de nem az otthoni kádban, de termál fürdőbe nem szabad menni.
H1N1: én azt hiszem ráveszem a férjem, hogy ő oltassa be magát! Én meg úgy is itthon vagyok... de hátha így jobban kivédjük.
Ami engem aggaszt most, hogy az egyik kolleganője hepatítiszes... remélem nem kapjuk el!
Jó sok külhoni kismami gyűlt itt össze!
Így nehéz lesz talit szervezni