Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Vissza olvastam amit írtatok! Teljes mértékben igazatok van mindenben! A párom nem alkohol hanem a drog hatása miatt ilyen.
Mikor ideköltöztek 3évvel ezelőtt bekerült egy olyan "bandába" amibe nem kellett volna. Sajnos a baba nem marad:( így lesz a legjobb.Nem szeretném ha úgy nőne fel h nem kap meg mindent, a szívem szakadna meg. Sokat sírok esténként, de idővel jobban leszek. A párommal is befejezem a kapcsolatot, mióta megmondtam neki h nem marad a baba azóta "lelkileg terrorizál", hogy gyilkos vagyok, meg ehhez hasonlók. Ilyen esetben szerintem mellettem kéne állnia, nem még lelkileg jobban tönkre tenni.

Még egy kérdésem felétek! Állandóan görcsölök megállás nélkül...ez mitől lehet?
Tegnap este is nagyon rosszul voltam:S azt hittem már h spontán elvetélek. Nagyon megijedtem.
Üdv mindenkinek!

Kép
tuncikeh

jaj drága tünci mit is lehetne mondani hiszen nem vagyok a helyedben és nem is szeretnék mert nagyon fiatal vagy de volt részed eléggé kellemetlen dolgokban.
nagyon sajnálom hogy erre a döntésre jutottál de teljes mértékben megértem és csak azt kívánom hogy ne legyen következménye az abortusznak.viszont ha erőteljesen görcsölsz az nem nagyon jelent jót de gondolom ebben a lelki állapotod is szerepet játszik hiszen egy eléggé fontos dologról döntöttél ráadásul nincs segítséged aki támogatna és gondolom így sokkal nehezebb...
lehet hogy jó lenne elmenned orvoshoz..az a biztos.bár még pici a kismanód de ha spontán beindul a vetélés fájni fog.
azért viszont büszke vagyok rád hogy képes vagy ezt a kapcsolatot megszakítani mert teljes mértékben egyetértek veled és jól teszed sőt mihamarabb a nevét is próbáld meg elfeljteni..
még előtted az élet és megérdemelsz egy olyan férfit aki tisztel és szeret és melletted áll bármi is lesz majd....
kívánom neked a legjobbakat és erőt az újra kezdéshez.
bibócska

szia eszter.remélem hamarosan túl jutsz a betegségen és nem lesz semmi baj...
amennyire tudsz próbálj pihenni mézes tea és kamilla gőzölés...
más nem jut hirtelen eszembe.
gyógyúlj mihamarabb
puszi
bibócska

Tuncikeh,
sajnálom ami veled történik!
Én a 4.től az 5.hétig nagyon erősen görcsöltem, én is vetélésnek, de még méhen kívüli terhességnek is gondoltam, de ezek a görcsök a beágyazódás utóhatásai vannak.
most is fáj a hasam, de lelki szemeim előtt látom a méhszalagokat, ahogy nyúlnak..

Házitücsök,
itt a lányok viccből írták, hogy vének :D mármint én visszaolvastam, és az egész csak poénkodás volt=egyáltalán em vének :wink:
Vendég

nha szóval azt akartam írni, hogy az erős görcseim mára megszűntek. :oops:
Vendég

Na, megjöttem a dokitól, aki megerősített abban, hogy véletlenül se adassak be védőoltást.
Azt mondja: 1. senki nem vállal felelősséget az esetleges mellékhatásokért, alá kéne írni egy papírt beadás előtt, hogy Te vállalod.
2. kismamákra ismeretlen a hatása
3. csak 3 hónapig véd
4. nincs gyártási száma, tehát előbb készült el, mint ahogyan letesztelték.
Hát Nekem ez elég ellenérv. A doki azt mondta, ha jön a járványos időszak vegyek a gyógyszertárban csini sebészmaszkot, és használjam azt a buszon és tömegben. (majd elé teszem a sálam, az is zöld Mosoly )

Na, csak ennyi, gondoltam megosztom a friss infóimat.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm Bibócska:) Remélem h ugyan úgy fogtok rám nézni, ezek után is. Szeretném figyelemmel tartani hogy mi történik veletek:) Hogy a legközelebbinél már tapasztaltabb legyek.

Remélem hogy a görcsölés is elmúlik hamar.

Kép
tuncikeh

Tüncike,
most olvastalak, nagyon sajnálom, hogy ilyen fájdalmas döntést kellett hoznod, szerintem (ez csak a saját véleményem) helyesen döntesz, hogy nem tartod meg most a babát, és megszakítod a kapcsolatot pároddal, pláne hogy ilyeneket mond ebben a helyzetben, gondolom később sem állna melletted, bármi lenne a gond.
Egyébként ha ő drogot használ, valószínűleg a babátok sem lenne egészséges, ez esetleg kicsit megnyugtathat Téged, bár cseppet sem vígasztal.
Én mentálhigiénikus vagyok, ha bármiben tudok Neked segíteni, ha esetleg "beszélgetnél" bármiről, írj privit, és beszélhetünk.
Vendég

Luna, hát nálam ez nem mérvadó, hiszen LIdi is két hónappal mensi után derült ki. :-)
De amúgy a ciklusom 34, vagy 28 napos ez a két verzió van és kimaradni nem marad ki csak ha baba van a dologban. Ha a heteket számolom akkor teljesen kijön mikor volt a fogantatás és így viszont csúszott. De így júliusi baba lenne és remélem lesz is.

NÁlatok a mit mondtak mikor előszőr voltatok dokinál, hány hetesen kinél mekkora petezsákot látott a doki?

Tüncike, helyesen döntöttél, és minden rendben lesz!

Kép

Kép
antekirt

[quote="antekirt"]Luna, hát nálam ez nem mérvadó, hiszen LIdi is két hónappal mensi után derült ki. :-)
De amúgy a ciklusom 34, vagy 28 napos ez a két verzió van és kimaradni nem marad ki csak ha baba van a dologban. Ha a heteket számolom akkor teljesen kijön mikor volt a fogantatás és így viszont csúszott. De így júliusi baba lenne és remélem lesz is. /quote]

en ezt most semertem :) (nem mintha nekem kene erteni persze :d) akarhogy szamolom, ha szept 10 az uccso mensi es 28-naps ciklust nezek akkor juni 17-re jon ki, ha meg 34-essel akkor juni 23.
Nekem nagyjabol szept 20-21-el kell elkezdeni szamolni 28-as esetben es meg az is juniusra jon ki.
Na de a lenyeg, hogy egeszseges legyen es akkor jojjon mikor jonnie kell :)

Hogy a doki mit mondott mekkora? Hat azt, hogy nem vagyok terhes :D
luna6

nyuszika! koszi, hogy megkerdezted!
luna6

nyuszika köszi hogy megosztottad a dokid álltal mondottakat...
azt pl:sehol nem hallottam eddig hogy csak 3 hónapig véd...vagy én nem figyeltem????

tünci ezt a döntést te hozod a hatásait neked kell megélned és szintén neked kell majd együtt élned vele....
de én bízom benne hogy nem fogod megbánni egyszer hogy ezt "kellett"tenned...és hogy majd ha egyszer eljön a te időd boldog kismamság vár rád és aztán anyaság.
senki nem ítélhet el mert senkinek nem lenne könnyű a te helyzetedben.
de azért ne hagyj majd itt minket teljesen remélem azért néha majd írsz hogy mi újság veled....
bibócska

Tunci, sajnalom nagyon, hogy ilyen dontest kellett hozzal, de ugy gondolom hosszu tavon nem rossz dontes ez. (raadasul nekem gyakorlati tapasztalatom is van benne, hogy milyen ez, es hogy mi var rad) Ha a lanyom lennel en is ezt vagy egy hasonlo utat javasoltam volna neked (a legnagyobbom amugy 2 evvel fiatalabb csak nalad, szoval lehetnel a lanyom) merta jelen szituaciod tenyleg senminek nem a legidealisabb egy baba fogadasara. Hogy a paroddal szakitottal az pedig majd meglatod, hogy nagyon jo dontes volt a reszedrol.
(zarojelben irom, hogy ha az abortusz kovetkezmenyeitol tartasz, akkor letezik meg egy olyan koztes megoldas, hogy kihordani a bebit es orokbe adni. Nem mindenkinek tunik ez jarhato utnak persze, csak gondoltam megemlitem, mert elvileg ez a koztes megoldas is letezik)
luna6

[quote="bibócska"]a írta:bibócskazt pl:sehol nem hallottam eddig hogy csak 3 hónapig véd...vagy én nem figyeltem????

en sem hallottam, de ezt kizartnak is tartom, hisz a szezonalis influenza elleni is szezonra szol, ez sem masabb attol, szerintem ez is egesz szezonra szol ugyanugy. (nekem nagyim, anyum es a nagyobbikom megkaptak, de ilyet nekik sem mondott az orvos)
luna6

Tenyleg Bibocska, a fekves ota jol vagy? Szigoruan hevereszel?
luna6

Luna, nekem októberben volt peteérésem, úgy tűnik csúszott, mert 3 hétig beteg voltam. De csak két lehetőség van, hogy mikor lehettem babás és mindkettő októberben volt. :-)

Kép

Kép
antekirt

luna valóban én nem mertem felhozni az örökbe fogadást de ez is egy megoldás...
bár mivel úgy tűnik tünci szerette volna ezt a kisbabát lehet hogy nem lenne könnyű vagy nem is tudna már tőle megválni...
jaj pedig mennyien szeretnének örökbe fogadni és mennyire jó szülők tudnának lenni....
és bizony mennyit kell várni...
bibócska

[quote="antekirt"]L írta:antekirtuna, nekem októberben volt peteérésem, úgy tűnik csúszott, mert 3 hétig beteg voltam. De csak két lehetőség van, hogy mikor lehettem babás és mindkettő októberben volt. :-)

nekem is valamikor oktoberben, de nem tudom beloni pontosan a gorbebol sem, raadasul balga modon a 'lehetosegeket' sem jegyeztem fel ebben a honapban, mert gondoltam, hogy majd ha mar biztos, hogy idoben vagyunk :) nos mire biztos volt addigra el is mult, es el is felejtettem a datumokat :lol: szoval nalam is csak saccolgatni lehet. De akkor lehet, hogy klasszul egyidosek vagyunk, vagyis nem mi hanem a 'nemterhessegunk' (merugye en a doki verzioja szerint nem is :D)
luna6

igen luna azóta szigorúbban fekszem nagyon sokat pihenek és nagyon vigyázok magamra....
néha-néha mozgok egy kicsit mert teljesen elnyom az ágy tiszta lusta dög lettem tőle.:-)
de úgy tűnik meg van az eredménye mert azóta minden tiszta.... :D :D
csak maradjon is így :!: :!: :!:
bibócska

[quote="bibócska"]l írta:bibócskauna valóban én nem mertem felhozni az örökbe fogadást de ez is egy megoldás...
bár mivel úgy tűnik tünci szerette volna ezt a kisbabát lehet hogy nem lenne könnyű vagy nem is tudna már tőle megválni...
jaj pedig mennyien szeretnének örökbe fogadni és mennyire jó szülők tudnának lenni....
és bizony mennyit kell várni...

Nekem van egy baratnom akinek van ket orokbebebije :) Nem is olyan bebik mar, edes bogarak!! Es kb hasonlo szituaciban levo nagyon fiatal volt az eletet adojuk (mindkettonel mas). Ugyhogy az elottem levo konkret pelda miatt mertem en is megemliteni. De nem tudom ha en kerultem volna ebbe a szituba nekem ez jarhato ut lett volna e. (elnezest, ez lehet, hogy tok magyartalan, felejtek :D)
luna6

Bibocska!! Akkor hajra, csak igy tovabb!! Es mikor lustalkodnal amugy is ha nem most! Nincs ott egy masik akivel gond lenne emiatt, es majd kesobb aztan ugyis behozod a lemaradast ha kibujt :lol:
luna6

Luna, én csak saccolom, hogy mikor volt pé, hiszen nem sok lehetőség volt rá, hiszen előtte védekeztünk. Októberben meg úgy számoltam, hogy na most pár nap múlva úgyis mensi. :-)
Dokim is azt mondta, hogy még nem gratulál, hiszen 50-50% majd ha lesz szívhang két hét múlva akkor.
Mondta, hogy a petezsák mérete szerint 5 hetesek vagyunk.
Akkor nálad is lehet, hogy július lesz a végén?

Kép

Kép
antekirt

egész jól írod a magyart bár néha kétszer kell neki veselkedni de érthető :D
szóval ne izgulj...
igen nehéz ebbe belegondolni...ha én kerültem volna ilyen helyzetbe akkor már lenne egy kilenc éves kislányom vagy kisfiam.
mert anyukám azt mondta mindig ha terhes leszel lányom nem veteted el megtartjuk felneveljük...(bár én 19 éves voltam amikor tudod...kezdődtek a nagy dolgok..)
és tudom így lett volna.de én nem kerültem ilyen helyzetbe.
bibócska

[quote="antekirt"]A írta:antekirtkkor nálad is lehet, hogy július lesz a végén?

Siman elkepzelheto vegulis :) Akarmi is lehet, ha kalkulalom, hogy a nagyobbikomat 2,5 hettel hordtam tul a kiirt idopontnal (na azt nem kivanom senkinek!! :D a szuleszno meg hapogott is a szuloszoban, hogy o nem irhatja be, hogy 42,5 hetnel vagyunk :D) a masodiknal meg nem volt kiirt idopontom egyaltalan (ures az a rubrika a terheskonyvben) mert nem volt utolso menstruacio :D Ehez kepest siman elkepzelheto, hogy atcsuszik juli elejere, de jelen kalkulacioim szerint a nagykonyv juni vegere josolna.
Jol beleszolt a jovo nyari koteleso programunkba :)
luna6

Lidit nálam sem utolsó mensitől számolták, mert febr 15 volt az utolsó és csak április 6.-án derült ki, hogy a pocimban volt. Pé, itt is csúszott kb mikor megkellett volna jönnie akkor volt. Csak az uh-n mért méretek alapján tudta a dokim meghatározni a szülés időpontját.

Kép

Kép
antekirt

es tudod, hogy ez nalad mitol van? a kesesek. nalam mindig volt ugye, de a PCOS az csak most derult ki nalam, nincs egy eve sem. pedig anno is igy mukodtem de a doki nem tulajdonitott neki jelentoseget.
luna6

sziasztok!

Ez az örökbefogadás nekem is megfordult a fejemben! de ugye amit Iknyuszika is mondott, h drogozott a párom, félek attól is h beteg lenne!
Figyelemmel fogom kísérni, a további fejleményeket! Alig várom hogy megszülessen itt az első baba.
Maximum 3év múlva úgy is már szeretnék:) addigra meglesz az iskola is, és remélem hogy olyan pasit fogok ki, aki teljesen más.

Kép
tuncikeh

Luna, nem tudom, hgoy lehet ez, de mindig akkor csúszott a pé, ha babás voltam.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Voltam szerdán uh-n. 9 hetesek vagyunk, határozottan és erősen dobog a kis szíve, hétfőn megyek a védőnénihez.
Ja igen és 19,5 mm.

Kép
timcsi81*

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni ha nem baj.Junius 21 re várom harmadik babámat.No-ban élek jelenleg csládanyaként :lol: :lol: a foglalkozásom.
pipa

na ezt jól meg fogalmaztam :lol:
pipa

Üdv Pipa!
(a kisfiam így hívja a cicimet :) )

Tücsi!
El ne menj! Én csak azért írtam, hogy 30 :( vagyok- így szomorú szájjal, mert hát no, ez egy pici váltás volt a nyáron, hogy már nem 2-essel kezdődik. de szerencsére annyira nem viselt meg a dolog, mert itt van Marcus.

Geo!
Írtad, hogy a férjed bejelentene a vállalkozásába, hogy kapjál gyed-et. gondolkodtam. beszéltetek erről a könyvelőtökkel is? mert lehet hogy több lenne a leves, mint a hús. gyes alanyi jogon járni fog. gyedet, illetve tgyás(180 nap)+gyed max addig kaphatsz, ameddig be voltál jelentve tehát max 8 hónap, de az én tudomásom szerint ennek az összegét az előző naptári év jövedelméből számítják, ami ugye most 2009. viszont ebben az évben már csak 2 hónap jövedelmed lenne, tehát ahhoz, hogy megérje kb. 5-600 ezeres fizuval kéne bejelenteni (azt nem is írom, hogy ennek mennyi a járuléka, még ha te nem is kapnál efektíve fizetést). Az új törvény szerint nem jár már 2 évig gyed, csak ha két évig be is volt jelentve előtte az ember lánya. Sajna hogy ezt kell mondjam, de pont az ilyen esetekre találták ki ezt, mert sokan ezt csinálták, hogy megtudták h terhesek, bejelentették őket pár hónapra (akkor még 6 hónap volt ez), és kaptak 2 évig gyedet. Most max. 2 év, de csak akkor ha előtte 2-t le is dolgozott az ember, ha nem, akkor csak annyi, amennyit dolgozott. Viszont a gyes és a családi (23+12 kb.) alanyi jogon jár 2 évig. Szóval szerintem extra gyorsan beszéljetek egy könyvelővel, hogy mit és hogyan éri meg. Mert lehet hogy annyit kaptok vissza amennyit betettek és akkor már miért használja más azt a pénzt. Szerintem így van, de járj utána, mielőtt beleugrotok.

Tünci: sajnálom, de biztos jól döntöttél. Hidd el, a szüleid mindig jól fogják látni a dolgaid és a te érdekeid nézik.

Már nem tudom ki írta, hogy nincs semmi tünete, de nekem sincs, soha nem is volt, de higgyétek el, majd lesz! Eljön még az idő, mikor nem tudjátok, hogy mi volt a jobb! :)

Timcsi, nagyon gratula a szívhanghoz és a méretekhez! Irigy vagyok!

Melegvizes fürdő: én az előző terhességem alatt is végig fürödtem, egyedül az intim zuhanyt hagytam el. A meleg víz jó izomlazító hatású, hisz amúgy zuhanyozni se lehetne meleg vízzel. Nekem ha fáj vagy feszül a hasam alkalmazom is. Ami bajt okozhat ezzel, az az, hogy a méhszáj nyílhat ki a melegvíztől és ez okozhat bajokat, viszont én figyelem ezt is. A meleg vizben a bacilusok is jobban nyomulnak, de nem az otthoni kádban, de termál fürdőbe nem szabad menni.

H1N1: én azt hiszem ráveszem a férjem, hogy ő oltassa be magát! Én meg úgy is itthon vagyok... de hátha így jobban kivédjük.
Ami engem aggaszt most, hogy az egyik kolleganője hepatítiszes... remélem nem kapjuk el!

Jó sok külhoni kismami gyűlt itt össze! :) Így nehéz lesz talit szervezni :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok.
Én új vagyok itt de szeretnék csatlakozni hozzátok.
Én a 8.hétben járok és a második babám lesz,van egy 3 éves kisfiam.
imige

konkri:nálunk pipa a pizza ezért lett ez a nevem :D

pipa

antekirt: vagy inkabb akkor lettel babas mikor csuszott a pe, mert azt hitted mar tul vagy rajta :D

Timcsi!! irigykedek de orulok veled, hogy mar ott tartotok es minden rendben!! :)

Szia pipa! Miota eltek kint, a tobbi gyerek is mar kint szuletett? es ok mekkorak?

Imige, neked is szia! :) Te Magyarorszagon vagy? :D es dolgozol vagy otthon vagy a fiaddal?

Teljesen abnormalis, de en ma whoppert vagyom enni :D hat ez kicsit sem jellemzo ram, legalabb 2 eve nem ettem :)
luna6

Luna: minden ilyesmi normális... :) én sokszor nem merek kajára gondolni, mert tudom, hogy remegve megveszek érte, ha megkívánom.

üdv Imige! nagyon szaporodunk!(minden értelemben)

Antekirt én már teljesen összezavarodtam, hogy te mikor, hogy...

Na átgondoltam ezt a melegvizes fürdőt és lehet alábbhagyok vele, bár én eddig sem úgy fürödtem, hogy csurikáddal, csak épp beletérdeltem és kb combig ért...

nekem meg két bajom van, az egyik, hogy mivel mi még eléggé titkoljuk az állapotom, így nem beszélek róla annyit, tehát sokszor nem is vagyok tudatában... Olyan fura... nem élem bele magam... és ez picit bánt. Meg hát van aki lefogja az agyam minden percben :)
a másik, hogy álmodtam egyik éjjel, hogy megint vizsgálaton vagyok és azt mondták, hogy 2 baba van és van szívhang, de én nem hallottam mégse... :(
Miért van ez, hogy 2. terhesség és én tiszta para vagyok???

Ja és van még egy 3. félelmem, több gyerekesek nyugtassatok meg! Úgy félek, hogy egyformán fogom e szeretni mindkét gyereket? tiszta hülye vagyok! nem akarom Marcust elhanyagolni, már vannak rá kidolgozott terveim, hogy mit hogyan szeretnék majd + talán jó lesz hogy nyár lesz mikor megszületik kistojás. Na kellett azt mondanom, hogy nem is élem bele magam a terhességbe, most meg tiszta zsongás lettem. De én olyan para vagyok, hogy azt szeretném, hogy már április legyen!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, hat en nem mondtam nemet a whoppernek, de soknak bizonyult majdnem. etvagyam egesz kicsike, de jolesett. Remelem ez a gyorskaja vagy nem lesz tartos, az elozonel is csak ketszer volt kb, a fennmarado idoben alladoan markans izu kajakat vagytam, a csajom szekelykaposztabol, solettbol, babfozelekbol, lencsebol... ilyesmibol keszult :D szinte mind olyan elore gyartott konzervkaja volt. A nagyobbiknal meg tejet ittam sokat, a kicsinel ra se birtam nezni, szoval nem volt egyforma.
Hogy egyforman fogod e szeretni a ket gyereket? hat ilyen forman bennem nem merult fel, de nem volt valtozas a nagy szereteteben a kicsi erkezesekor. Valahogy az ember mind a kettot azert szereti aki. Talan nem egyforman, de nem mennyisegi a kulonbbseg, nem kevesbbe vagy jobban, hanem azert akik :) Nem lesz ezzel semmi bajod a gyakorlatban, egeszen biztos!!!

fuhh tegnap utolert az olmos faradtsag, most is kidoltem, agyban fekve irogatok, de ebbol meg alvas is lehet. Persze enyimno mar 8 eves es onjaro, tole lehet hevereszni mar.
luna6

konkri, jó anya vagy, ebben biztos vagyok! Mind a két gyermeket ugyan úgy fogod szeretni! Úgy hogy megnyugodhatsz:)

Kép
tuncikeh

Konkri, nekem is ez az egyik gondolatom, hogy ugyan úgy fogom szeretni?
MInden rendben lesz? Talán azért van ez mert már van gyermekünk és már tudjuk mivel jár így parásabbak vagyunk, de mégis lazábbak valamilyen szinten.
Én írtam, hogy nekem nincs tünetem, de nekem eddig mindig volt és most ez a fura, hogy nincs.

Kép

Kép
antekirt

Na enyim gyerek meg ugy tunik maris benyalt valamit :( Vacakul van es megy fel a hoje. Egyelore nem tul magas de egyertelmu hoemelkedes. Na meglatjuk...
luna6

Timcsi!
örülök, hogy minden rendben :D

Hová kell menni védőnőhöz?A lakhelyem szerint?Vagy ez hogy működik..? :shock:
mi max fél év múlva költözünk be a házikónkba, ami egy másik városban lesz..
így azt se tudom, háziorvost hogy válasszak :?

Konkri!
voltunk könyvelőnél, akivel mindent kiszámoltunk, és az jött ki, hogy ha a járulékokat visszarakjuk cégbe, akkor mindaz,ami megmarad, az havi 50ezer lenne, és most a sulitól havi 30szoctámot kapok (ami így a 140-es bejelentett fizetéssel valószínű, h el fog veszni), de 50 lesz helyette. viszont örülök h írtál, mert egy valami megfordult a fejemben:a 2009-es naptári stb..
a férjem azt mondja nincs gond, de én picit erősködtem, és hétfőn azért még ezt megkérdezzük a könyvelőtől :lol:
Vendég

Luna, messze laktok mi? No sebaj, azért küldök gyógyító energit!

Tünci! Köszi a dicséretet, de (a blogomban már többször megfogalmaztam, hogy) a "jó anya" státusz kezdetben frusztrált és vágytam rá, hogy mondják rám... DE aztán eljött az idő, hogy úgy gondoljam, hogy nem érdekel vagy nem motivál - bár ez így rossz kifejezés, inkább megpróbálom kifejteni. Nem érdekel MERT: az hogy ki a jó anya, majd igazán 20-30 után dől el, akkor kezdődik igazán a munkának a látszata. Valóban, már most is sejthető, hogy ki milyen, de sok féleképpen lehet a dolgokat megközelíteni, ezért sokszor esünk abba a hibába, hogy lenézzük, leszóljuk azt aki másként csinál ezt-azt. De kinek mire van ingere, energiája, ki milyen fontossági sorrend szerint él... Ezért én úgy vagyok vele, hogy a jó anya státusz nem nagyon érdekel, az a fontos, hogy boldog legyen a férjem, a gyerekem/gyerekeim, és én, és ha ez meg van, akkor talán jól csináljuk a dolgokat. Én eszerint élek. ;)
Egyszer összevesztem az unokahúgommal, mert én a férjemmel meg akartam csináltatni valamit, amire ő aznap nem volt hajlandó, mire az unokahúgom azt mondta rám, hogy terrorista vagyok (az már más kérdés, hogy a saját házamban sérteget és hogy tulajdonkép nem is jól fogalmazta meg a dolgokat), majd próbáltam elmagyarázni, hogy számomra a munka az első és nem a szórakozás, míg ők ennél lazábban élik az életüket... mondtam, hogy sajnálom, de nekem a lazaságnál nagyobb erény a munka. És kettőnk közt az a különbség hogy ha hitelből is (de nem sok) van házunk kocsink és minden ami kell, míg neki van hitel nélküli kocsija és háza, de azt a szülei fizetik, és igazán komoly munkahelye sincs se neki se a pasijának. Egyszer akartak lakást venni, de hát nem kaptak hitelt, mert nem volt bejelentett fizetésük. Ne legyek rosszindulatú, de az ilyen embereknek kívánom, hogy öregkorára kopjon el az örökség és nézze meg, hogy milyen nyugdíjat fog kapni... Viszont most boldogok, kevés munkával, sok lazasággal... aztán ki tudja lehet hogy én meg megszakadok és elpatkolok, mire pihenhetnék. tehát nem biztos, hogy ami más az rossz.

Antekirt: nem lehet hogy azért más a tüneted, mert esetleg ez a baba más nemű, mint az előző... ez elő szokott fordulni. vagy lehet hogy mást szedsz most, vagy esetleg megedződtél :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo és nem tudom talán Antekirt írta, hogy nem tudja milyen juttatást fog kapni? Itt egy hasznos link.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gye ... es-osszege

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja és javaslom, hogy az államkincstárral érdemes ez ügyben e-mailezni, kérdéseket feltenni. nagyon rendesek és válaszolnak gyorsan.

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaj Geo!
Elfelejtettem írni, hogy igen, a lakhely szerinti védőnőhöz kell menned. Majd vele egyezteted a többit... Az hogy fél év múlva mi lesz... azt úgy se tudja senki se fixre, de ha költöztök, akkor valószínű, hogy új védőnő, már ha jelzel az ő intézetükben is.
-sokan vannak akik nem szólnak, hogy elköltöztek és nem jelentkeznek be az új helyen. ez inkább 2 év fölötti gyerekeknél jellemző, de ott már annyira nincs is jelentősége a védőnőnek, oltásnak, kivéve, ha veszélyeztetett családról van szó.
- sokan azért jelentkeznek át más címre, mert így le tudják cserélni a nemkívánatos ( tudálékos, kellemetlen, nem szimpi... ) védőnőket.

Azért kell ám mák a jó védőnők kifogásához!

A mienk most megy szülni és nagyon lisztes, hogy egy gusztustalan, igénytelen dromedárt fogok kifogni :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, minden lehet, szedni nem szedek mást mint anno. De lehet LIdi mellett nincs rá időm, hogy rosszul legyek, de nem is bánom mostmár. :-)
Én nem kérdeztem juttatásokról, mivel én tudom, hogy mit kapnék majd.

Kép

Kép
antekirt

Tunci!
Nagyon orulok a dontesednek!

Pipa!
Udv kozottunk

Konkri
Nekem ugyanilyen felelmeim voltak Zsofi szuletese elott es kozvetlenul utana. Aztan idovel ez teljesen elmult. Csak add magad, mindkettot nagyon fogod szeretni, masert, kicsit maskepp, de a mertekkel nem lesz problema. Es ne aggodj, mindkettore lesz idod!
Egyebkem megjegyzem, most is van bennem egy olyan erzes, hogy miota megtudtam, hogy babat varok, mintha Rebekat es Zsofit valahogy jobban szeretnem. Tudom, ez igy hulyen hangzik, de megis igy erzek.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Csak gyorsan benézek, olyan sokat írtatok :D hogy elolvastam, de már felét el is felejtettem :)

Tünci, szerintem is jól döntesz, később biztosan eljön majd az ideális pasi, akivel boldog babavárás elé nézhetsz majd. Úgy azért sokkal másabb és jobb lesz minden. :)

Gyed, meg ilyesminek Én is utána nézegettem már, bár Nálam egyszerű a helyzet, mivel 6 éve folyamatos a munkaviszonyom, így a tgyás fog járni, majd a gyed, egyszerű történet. :)

Geo, szerintem is Neked a Gyes fog járni két évig, mivel nem volt munkaviszonyod, és jövedelmed a szülés előtti 1 évben. (Mert ugye most már 360 napnak kell meglenni, hogy járjon a Gyed.)

Azon is gondolkodtam, hogy talán kb. húsvétig fogok dolgozni, utána szabi, majd 4 hét tgyás. :) Így lesz időm ráhangolódni mindenre.

Ja, holnap megyek a védőnőhöz, kíváncsi vagyok majd miket mond :D :D

Majd meséljetek Ti is, miket mondott a védőnötök :)
Vendég

sziasztok,

Vége az őszi szünetnek, fiúk ismételten suliban, most már talán több időm lesz írni is.
Persze újra elkezdődött a dili háza reggelente, mert semmi kedvük kimászni a meleg ágyból, na meg Bazsi szokásos hisztije, hogy nem akar tanulni. :lol: :lol

Barbika ismételten tiszta takony és köhög. Most már ez megy szeptember eleje óta.Leviszem ma a dokihoz,most már jobb ha megnézi, meg mond valami okosat. Persze én amondó vagyok hogy a folyamatos fogzás miatt van ez, mert augusztus vége óta tényleg folyamatosan jönnek a fogacskák. Kezdték az alsó szemfogak 1-2 hét különbséggel, most meg a felső szemfogak jönnek. 2 hét takony és 1 hét nyugi, ez megy hetek óta. :oops: :oops: :oops:

Dűlőre jutottunk oltás ügyben is. Egyedül apa fogja beoltatni magát a sima és a h1n1-essel is, mert ő sok ember között van nap mint nap. Legalább ő ne hozza haza. Na meg anyukám is, mert ő meg a TB-nél dolgozik és szintén rengeteg emberrel találkozik minden nap. Apu meg úgyis nyugdíjas, itthon van. A húgom meg megint csak itthon lóg most, felmondott.

Én meg jól vagyok, nagyon enyhe émelygéssel és állandó ehetnékkel. Hasam alja kicsit fájdogál, de remélem csak a méhszalagok nőnek. Szerdára hívott be az orvosom, hát remélem most már szívhangot is fogok hallani, mert még mindig nem tudom mi a helyzet odabent. Na és remélem a cisztáim is felszívódtak. És engem is utól ért a székrekedés. Minden pasis tünetet produkálok, szóval én biztos vagyok benne hogy kisfiam lesz. Fiúknál volt enyhe émelygés és székrekedés. Barbinál nem volt gond a széklettel viszont iszonyatosan hányingerem volt és nagyon pattanásos lettem.Most meg tiszta az arcom is. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!
Még tegnap este alaposan utánanéztünk a dolgoknak, ma reggel pedig beszéltünk megint a könylőkkel, meg egy főkönyvelővel is, és azt mondták úgy van, ahogy mi gondoltuk, vagyis: mivel a 2009-es évben nincs meg nekem 180 napom, így a szülés előtti 180 nap átlagkeresetét veszik. Tehát, ez mégsem olyan rossz.
na és itt van a másik, hogy a 2010 májusa után született gyermekekhez már 365 nap kell. nekem csak 180 nap lesz meg, ez nem azt jelenti, hogy akkor nem kapok gyedet, hanem azt, hogy nem 2 évig, hanem addig kapok csak, ahány napom van, tehát nekem majd csak fél évig fog járni a gyed.
na ennyi, remélem nem volt bonyolult :oops:
de addig még kormányváltás is lesz, ki tudja mi lesz majd jövő nyáron :lol:

képzeljétek, este azt álmodtam, hogy megszületett a kisbabám, és kislány lett!!! :D :D (a férjemmel mindketten kislányt szeretnénk, de a kisfiúnak is nagyon-nagyon örülnénk)
rózsaszín body volt rajta, és jó sok szépséges haja volt :P
de amúgy az is benne volt az álmomban, hgy meghalt... majd lett mégegy babám, aki ugyanúgy nézett ki, de ő már életben maradt.. :? érdekes volt...
úgy látszik eléggé kihat rám a holnapi első vizsgálat és uh, már nagyon várom :lol: :)
nem tudom miért, de ettől az álomtól nagyon megnyugodtam (mert most az volt a mániám, hogy féltem mi lesz ha nem leszek "jó anya"), és már alig várom hogy kibújjon a babó :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?