Sziasztok!
Már második napja itthon pihizek. Jobban vagyunk Peti és én is, csak köhécselés van, de érdekes módon, ő hurutosan krákog, én meg szárazon. Ki érti ezt???
Szilcsi, nekünk is van diavetítőnk, diafilmünk is, de van annak már egy éve is, hogy elővettük, aztán eltettük.
Most Petit a Minimax honlapján található Thomasos játékok kötik le, de ugye ő idősebb egy kicsit, mint Lali.
Hogyhogy ilyen hamar kérik tőletek, hogy megy-e Lali a szünetben bölcsibe??? Nálunk még a takarítási szünetnél is elég volt jelezni, hogy megy-e a gyerek vagy sem akkor, amikor az ebédet fizettük be...
Szilvesztert mi itthon töltjük édes háromasban, mivel anyukám valószínűleg a barátjánál lesz, öcsém meg a barátnőjénél, vagy lehet, hogy ők is itthon lesznek, akkor ötösben leszünk.
Feri ugyan kilátásba helyezte, hogy Petit lepasszoljuk anyósomnak, de én nem szeretném.
Juteszembe, most jött ki egy Tescos játékos katalógus, abban van egy benzinkút vagy mifene, most Petinek azt tetszett meg, azt mondja, hogy neki olyan áthidalós kell.
Hallod-e, ti éheztetitek azt a szegény gyereket, hogy ennyi mindent megrág???
Bibi, szerintem az OK, hogyha betölti a hat hónapot, akkor bölcsistop van, de itt, ha jól vettem ki, arról volt szó, hogy már akkor sem mehet, ha az anyuka az utolsó hónapban van. Mert azért fél év alatt, ha szerencséje van az anyukának, kialakul valami napirend, és addig is legalább ismerkedhetnek egymással, nem kell kétfele szakadni.
Enikő, a jelen törvényi szabályozás szerint, csak akkor nem mehetsz vissza dolgozni, ha nincs hova, a védettség továbbra is a gyerek 3 éves kora + 1 hónapra szól. Tehát azt nem mondhatja a cég, hogy van más a helyeden, akkor is biztosítania kell neki valamit, vagy ha nem tud, akkor meg úgy kell fizetést folyósítson, hogy nem dolgozol. És mivel egyik cég sem hülye, inkább keres neked valami helyet csak azért, hogy ne a semmiért fizessen. Nálunk az utóbbi időben két GYES-es anyuka jött vissza, egyik sem a régi munkakörébe tért vissza.
Erika, a fentebb említett újsában van gyurmás szett is, azt is néztem, lehet, ha meglesz a GYES-em vagy a fizum, megvesszük azt is. Mellesleg van benne Tescos favonat is.
Igen, itt is vannak dokik, akik megmondják, hogy x összeg alatt szüléskor hozzád se nyúlnak, én jó tíz évvel ezelőtt voltam tanúja egy ilyen beszélgetésnek két anyuka közt, hogy az egyik dokija kiadta, hogy ... Ft a szülés (és nem kis összegről volt szó).
Bölcsinév priviben?
Monka, jól írta Szilcsi, általában tízszeres összeggel kell számolni, én anno megkérdeztem az én dokimat, mert volt egy elképzelt fix összegem, hogy annyi és nem több, és ő elvállalta annyiért pont. Így a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Szülésznőm nem volt, de akihez kerültem, neki összetettünk egy ajándékcsomagot, mert maximálisan megérdemelte. Ha lesz ketteske, őt biztosan felkérem, ha még dolgozni fog, mert hiába voltam neki teljesen idegen, mindent megtett értünk!
Privátszobát én nem bírnám, nekem kell a társaság...mondjuk a kórházban más volt a helyzet annak idején.
Anett, ne kergess rózsaszín felhőket, az óvi talán annyival lesz könnyebb, hogy megszokja a társaságot. Az elválást nem, mert ott új környezet lesz. Legalábbis nálunk ez volt, lehet, kevesebb időbe telt, mint egy nem bölcsiző gyereknél, de Petinek az óvihoz is kellett egy hét, mire nem úgy váltunk el, hogy nézett rám a könnyező bociszemeivel, hogy "Anya, maradj itt velem játszani."
Kármen, a Bakugán szerintem is gáz, de ahogy írod, nagy sláger. Thomas az nálunk is hódít, de szerencsére van más kedvenc is: Chuggington, Kis piros traktor, Tűzoltó Sam. Én csatlakoztattam Petit a Thomasos könyvklubhoz, ahhoz a csomaghoz mindig adnak ezt-azt, az elsőhöz pont hátizsák volt.
Zitacicu, és írkálni nem próbáltok? Esetleg vmi foglalkoztató füzet? Igazából nem tudom azt sem, hogy mi az a Difer teszt, de ha az íráskészségről szól, talán megérné venni párszáz forintél valamit, hogy gyakorolhasson, főleg, ha már a gyöngyfűzés - ami szerintem igen idegölő meló - ilyen ügyesen megy Máténak!