Új privát üzeneted érkezett!

Karmen!
Most 8 ezer egy éjszaka a szálláson.
Nem tudom mit néztél, de ez egy nappali, konyha résszel, fürdővel, kihuzható kanapéval, meg az emeleti részen egy hálószoba franciaággyal.
Szóval egy kisebb lakás.
4 főnek ideális. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Mi is betegen sajna, Peti is és én is Augmentin duo-t szedünk, csak ő lötyiben én meg tabiban. :)

Zituska, örülök, hogy sikerült a képrendelés. A fotó nagyon jó!
Én épp ma állapítottam meg, hogy Peti a köldökömig ér kb, szerintem megint nőtt pár centit.

Zitaaa, épp tegnap mondta a fülész, hogy gyereke válogatja, kinek mi használ. Nálunk csak a Panadol vált be, a Cataflam semmit nem ér. Úgy látszik, Peti rám ütött, mert a Cataflam nekem is csak cukorka...
Hidd el, a mindjártot nálunk is igen nehéz megértetni Petivel, ő mindig azt mondja, hogy "de most". Köszi...

Norus, ha már tudod a megoldást, cselekedj! És élvezd a fejből kinézést. :D

Erika, szerintem ne hidegben indulj neki a leszoktatásnak. Peti Isten igazából most nyáron lett szobatiszta, ezzel együtt többé-kevésbé (úgy értem, hogy nagyritkán van baleset) ágytiszta is. Nem volt nagy kaland, betettem az ágya alá egy vízhatlan lepedőt, a pelusokat meg betettem a szekrénybe. És nem adtam rá... Mondjuk nálunk mindenből az eltesszük című mese vált be, Peti is jól viselte mind ennél, mind anno a cuminál és a cumisüvegnél.

Enikő, hajrá! És végül melyik bölcsi lett a kiválasztott? Egyébként nekünk Petinél volt szerencsénk, mert tényleg nem volt várólistás, egyszerűen beírattuk, volt helye, oszt' jónagyot.
A párodnak üzenem, hogy felém is jutasson már valamennyit a nyugodtságából.

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok

néha fórumozó, inkább olvasgató látogatóként most mégis hozzászólnék, mert érdekes témákról írtatok. Főleg Ceniko. érdekes, hogy azt írtad, hogy van hely a bölcsikben, az én lányomat most fogják kidobni decemberben ha megszületik a tesója, mondván, hogy hosszú a várakozó lista és a szegedi bölcsödék igazgatósága azt a döntést hozta, hogy mostmár nem a tgyás idejére jár a bölcsi, hanem szülést követő négy hét után kiteszik a gyerek szűrét - még a hathetes gyerekágyat sem várják ki -. Én próbáltam panaszkodni, könyörögni, de nagyon elutasítóak voltak, azt mondták, hogy ha társaság miatt aggódom, akkor vigyem a gyereket játszóházba. Ráadásul az én gyerekem már második éve jár a bölcsibe, és májusban lesz három éves, szóval tényleg pár hónapról lenne szó - pontosan a tgyás ideje - de mereven elzárkóznak. Nagyon elvagyok keseredve, mert szeret bölcsibe járni, pedig ő is sokat volt beteg, még az orrmanduláját is ki kellett venni. Sokszor hétvégén is odaáll az ajtóba, hogy akkor megy bölcsibe. Nem tudom hogy fogom elmagyarázni neki, hogy most azért nem mehetsz mert tesód született. Kegyetlenség szerintem. Próbálkoztam ovikkal, hogy hátha bevennék - hiszen nappal már szobatiszta, érthetően mondatokban beszél - de nem akarják. Azt mondják májusi gyerekek szeptembertől mehetnek. Hát így jártam én, és akkor most mi az igazság????? várólista vagy van hely???? Ki tudok ilyenkor készülni ezerrel, mások meg úgy járathatják bölcsibe a gyereket, hogy közben nem is dolgoznak, nem is babáznak csak otthon ülnek egyedül...... Ráadásul a férjemmel is kibaszás lesz, mivel ő lesz itthon gyeden, két gyerek kemény lecke lesz neki.

Én nem azt mondom, hogy a bölcsi olyan jó hely - mivel több verset, mesét mondok én neki, amiket meg is tanul tőlem - ha lett volna rá lehetőségem nem adtam volna be. De most így kitolni vele, mikor már megszokta a közösséget, megszerette a gyerekeket, gondozónőket.....

Bocsi, hogy így kifakadtam, csak ennek ki kellett jönnie már.... a többi témához már nem is szólok így is hosszú lettem főleg, hogy alig szoktam hozzászólni....

márti
stella2007

Köszi a válaszokat.

Ági, leszoktatással már nyáron próbálkoztunk, de semmi eredményre nem vezetett... én igazából nem erőltetem a témát Balázsnál, (mondjuk nem igazán élvezet két gyereket tisztába tenni) ezért volna jó, ha már legalább ráülne a bilire... Nálunk is bevált a cumijával kapcsolatban az "elvitte a cica" szöveg, már mondtam neki, hogy a pelusát is elviszi egy szép napon és nem hozza vissza, csak még nem voltam elég bátor hozzá, hogy megtegyem.
Jobbulást nektek!

Enikő, Zaza nagyon ügyi , szerintem jóval előbb tud dolgokat, mint a vele egykorúak pl. beszélni is milyen ügyesen, meg a szobatisztaság témában is nyitott, szuperfiad van! :)

Monka, én is 21-én szültem! :) 17.41-kor született Dóri. Én császáros voltam, így 2 napig az operált osztályon feküdtem, amikor lekerültem a gyerekágyasra, te valszínű akkor mehettél haza, vagy másnap. Nem hiszem, hogy találkoztunk, legalábbis én nem emlékszek rád. A 107-ben voltam egyébként.
Gondoltam, hogy sétálhatnánk együtt, de annyira nem lakunk közel egymáshoz (én a Csongrádi sgt környékén lakom).
szerika

Stella, dettó ugyanígy jártam Balázzsal! Őt is kitették a bölcsiből. De van két ismerősöm is, akik szültek és náluk meg érdekes módon járhat a tgyás idejére a gyerek bölcsibe. Hol itt az igazság??? Én is próbáltam beszélni a bölcsőde vezetővel erről, hogy miért van ez, hogy az egyik gyerek járhat a másik nem, neki az volt a válasza, hogy az ő bölcsődéjében ez a szabály és kész. A többi bölcsiben is ez a szabály, a bölcsőde vezetőtől függ, hogy betartja-e. Ő betartja, mert sok a várólistása, aki dolgozni menne, de nincs pénze magánbölcsire és akkor hova rakja a gyereket. Szóval valamilyen szinten érthető, ha otthon van az anyuka vagy apuka, akkor legyen otthon a gyerek is, és ne foglalja más elől a helyet. Viszont azt is mondta, hogy van olyan szülő, aki hamis munkáltatóit hoz, közben otthon van és a gyerek jár bölcsibe, ő meg nem tud mit tenni, mert nem hatóság. Na? ... szóval felháborító, dühítő, ami itt folyik bölcsi szinten!
Mi azon gondolkozunk, hogy beadjuk magánba, ha nem is egész hónapra, de egy héten párszor, mert szüksége van a közösségre, na meg nekem is egy kis nyugira...
És... én is úgyanígy vagyok, mint te, hogy Bali májusi és csak szeptemberben mehet oviba... Szuper!
Stella melyik bölcsibe jár?
szerika

Valaki tud Szegeden gyógyászati segédeszköz boltot, ahol lehet csináltatni gyógycipőt a gyereknek?
szerika

Csaok, döbbenet, miket írtok itt a bölcsikről! :shock: Mi az, hogy kiteszik a gyereket??? :shock: Meg hogy az egyik bölcsi betartja a szabályozást, a másik meg nem? Ezt hogyan tehetik meg? Nincs ellenőrzés?

Enikő, én is akartam kérdezni, melyik bölcsibe sikerült Zazának helyet találni? Mikortól viszed? Nagyon kíváncsi vagyok, milyen munkát sikerült szerezned!!! :D És drukkolok, hogy sikerüljön! Ez nekem fura, hogy valakit nem vesznek vissza a munkahelyére, mégis beíratta a gyereket a bölcsibe. Azért erről előbb tájékozódni kellene, nem? Hogy visszamehet-e dolgozni vagy sem, mert így csinál egy csomó felesleges adminisztrációt a bölcsiben és mástól veszi el a helyet... :roll:

Nóra, hú nekem kicsit magas a problémád, ne haragudj. :oops: Mennél, de azt gondolod, Dóri mellett a helyed, de nem érzed jól magad ebben a helyzetben... Pedig nem tűnsz egy bizonytalan embernek, sőt inkább nagyon is határozottnak.

Zitus, a fenét öregszel! :D Egyébként annyita arról, hogy tegnap este még dolgozni/tanulni akartam: elaludtam Lalival 9-kor és fél 12-kor ébredtem fel, lezuhanyoztam és dőltem vissza aludni. :oops: :lol: De rámfért már egy kiadós alvás. És akkor hol, hogy, mikor fogunk találkozni??? :(

Exi, titeket is elért az őszi nyavalya. :? Gyors gyógyulást mindkettőtöknek!

Lali szépen javul, egyre kevesebbet kell szívni az orrát, és nem sűrű már, nincs is annyira bedugulva a feje. Kicsit félek, két hét után megint vinni bölcsibe... remélem, nem fogja nagyon megviselni. Bár itthon már emlegeti, szeretne menni.

Körkérdés: karácsonyra mit vesztek a gyerekeknek? Már agyalok rajta, főleg, hogy nekünk ugye szülinapra is kell vásárolni, majdnem egybeesik a két ünnep, bár külön tartjuk meg. Én arra gondoltam, kap Lali egy autós garázs szettet, olyan emeletes parkolóház szerűséget kisautókkal, mert egyre többet játszik autókkal. Egyelőre csak ez jutott eszembe.

Kép
szilcsi

Zituska: hát, ez tényleg jó meló volt, kár érte. :( Ha tudok valamit, szólok! :wink:

A vállalkozás tényleg nyeli a pénzt. Én csak hüledezek, amikor apa mondja, mennyi pénzt fizet ki ide-oda egy hónapban, hét számjegyű az összeg, iszonyat. :shock:

Szerika: megértem a helyzetedet, de nem szerettem én is a dupla pelenkázást. :evil: Marcsiról 2 éves 9 hónapos korában sikerült levennünk a pelust, addig nem volt hajlandó, sőt, a pelenkázást is utálta, marha jó volt azt a nagy kölköt kibirkózni a szarból (bocs). Fejben persze addigra szobatiszta volt már rég, így nálunk is a drasztikus egyik napról a másikra módszer volt, alig volt bepisilés, viszont éjszakára csak 3,5 éves korára lett szobatiszta, de az már nem aggasztott. Ezek után nekem egy élmény és óriási dolog, hogy Dóri nyár közepe óta szobatiszta, a kaki 90%-a meg már hónapokkal előtte is a bilibe került.

Enikő: én is nagyon kíváncsi vagyok, mi a meló! Zalán hova megy bölcsibe? Karate megy? :wink:

Exdeus: hát igen, nekem is itt kopogtat a meló, jövő héten pl. egy napra biztosan le kell passzolnom Dórit anyukámnak, mert pályázatot kell írnunk. Úgyhogy keresem a legjobb helyet, én úgy látom Dórin, hogy venné az akadályt.

Karmen: már kérdeztem, csak akkor wellnesselni voltál, találtál esetleg családi napközit errefelé, ahol mi lakunk?

szilcsi: elhiszem, hogy nem érted a kettős nyavalyámat, én se értem, képzelheted, milyen zavaró. :lol: Karácsony nekünk még nagyon messze, majd egy hónap múlva kezdünk vásárolni.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali!!

Enikő :)
De jó!! Kíváncsi vagyok én is, hogy milyen melód lesz! :wink:
Az ilyen lehetőséget valóban meg kell ragadni!
Kereskedő, boltvezető szeretnék lenni... Ehhez viszont, ha nincs szakirányú érettségim (nincs), előbb eladói képesítést kell szereznem, hiába van több év gyakorlat a hátam mögött...Túlzás, hogy álmodozom róla, de szinte csak ehhez értek, ezen a területen tudnék elhelyezkedni.

Norus :)
Köszi! nagyon aranyos vagy! :D

Ilcsi :)
Majd összehozzuk valahogy azért a talit, de lehetőleg hó eleje legyen inkább, akkor nem csak egy ásványvíz mellett fogok ücsörögni! :lol:
Végre javul Lali! És Te?
Próbáljátok meg az Ökonetes Grapefruitmag olajat! Én azt adom a gyerekeknek, most már több, mint 1 hónapja, és kisebb takonytól eltekintve megúsztuk a betegségeket (kopp-kopp)
Karácsonyt még passzolom, Boti addig 6x meggondolja magát, hogy mit szeretne :lol: , Noéminek már van egy beszélő baba a szekrényben, meg gondolkozom a fur berries illatos plüssmackón, mert a kersztlányomét imádja, ölelgeti, puszilgatja, de kicsit horror ára van, és jó lenne valami hasznosabb, de arra még nincs ötletem.. :oops:

Exi :)
Jobbulást Nektek!

Szerika :)
Nem vagytok lekésve semmiről, ami a szobatisztaságot illeti!
Boti 2 éves, és 7 hónapos volt, mikor a semmiből szobatiszta lett, de nyár volt, akkor sokkal könnyebb lekapni végleg a pelust a gyerekről, mert szinte csak egy kis gatyát kell lecserélni, ha bepisil, és meg sem fázik...
Esetleg, ha egésznap otthon vagytok, próbáld meg otthonra, hogy kevesebb ruhát adsz rá, nem adsz rá pelust, és kikészíted jól látható helyre a bilit.
Boti mikor először érezte, hogy bepisil, megijedt, és sírt. Megnyugtattuk, hogy nincs gond, csak ilyenkor kell szaladni a bilire. Aztán néhányszor futásközben csorgott be, végül odaért a bilire...Na azt az örömteljes, diadalittas vigyort a fiam képén sosem felejtem el! :D :D
A másik ötletem, meg az, hogy a kispasiknak nagyon tetszik, hogy állva pisilhetnek. :D Apa mutassa meg neki, hogy hogy kell "nagyfiúsan" pisilni, hátha megtetszik Neki! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Szerika, péntek délben jöttünk haza. Először a 108-asban voltam, aztán fenn a műtött osztályon egyágyasban, mert jöttek anyukámék Pestről, és nem tudtuk máshogy a babázást megoldani. :) Ki volt a dokid?
A Csongrádi sugárút nincs is olyan messze, kérdés, hogy melyik végéhez laktok közel?! :)
Lillával kb. 2-3 órákat lehet maximum lenn lenni.

Most kaptam egy e-mailt férjem egyik kedves könyvtáros barátjától, bemásolom, hátha érdekel valakit:

Kedves Mamák és Babák!

Szeretettel várunk Benneteket november 2-án, hétfőn 11 órára a
Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárába. A találkozón Hegyi Rita tart
játékos tornát elsősorban már járni tudó piciknek. A járni még nem
tudókat és anyukájukat ismerkedésre, könyvnézegetésre,
kölcsönzésre hívjuk.

Gyermekkönyvtárosok
monka79

Enikő!

Egyszer feltettél ide egy asztalos honlapját (Pitvaros vagy ilyesmi településről) Akkor megnéztem, és voltak bútorok, amik nagyon tetszettek, de most sehogyan sem találom. Segítenél? :)
Vendég

Szilcsi!
Jövő héten már jöttök bölcsibe?Csütin lesz fotózás, lehet egyéni és csoportos képet is rendelni.
Málna ma egyedül elaludt, nem kellett bemennem, nem volt gond. 2kor már kelt,akkor hozták ki. Nagyon meg van dicsére, hogy mennyire okos, értelmes. Most már nyugszom én is.
Málna már írt a Jézuskának levelet,hogy mi kér (a bölcsis jelét lerajzolta neki, ez volt a levél, karika a jele :D ) a többit én írtam meg. Baby Born interaktív pónit kér istállóval meg kap még egy szippancs porszívót, imád szívózni velem, igaz kicsit lassan haladunk együtt, ezért szerintem jó lesz. A családnak is ki kell találnom még,hogy ki mit vegyen, hát nem egyszerű. Talán egy bábszínházat kérünk egyik mamáéktól, de a többiektől még lövésem sincs!
20140113113746

Üdv.

Stella, sajnálom, hogy ilyen merev elutasítással találkoztál. Esetleg egy mail a szociális minisztériumnak? Biztosan reagálnak valamit, talán valami kedvező választ kapsz.

Erika, nálunk senki nem vitte el, ill. igen, a manók. Az olyan fiktív, a cica azért nem volt jó, mert van macsesz, és nehogy rajta töltse ki a mérgét.
Mi a gyógycipőt a Zászló utcában csináltattuk Petinek.

Szilcsi, elvileg a munkáltató köteles visszavenni. Ergo még nem biztos, hogy hamis a munkáltatóid, amikor beadod a gyereket a bölcsibe. Az már más kérdés, hogyha közben közös megegyezéssel (mert másképp szabályosan nem lehet) elküldenek, azt nem vered nagydobra, hogy kitehessék a gyereked szűrét.
Kari aji: nálunk Peti darut kap. Már megvan egy ideje, de a garázsban pihen, anyukám kérése volt, hogy csak karácsonykor kapja meg a törpe.

Zituska, kölcsönadjam a bizim? :) Akkor még elég volt egy sima érettségi, nekem meg akadt szabadidőm és finanszírozóm, így anno megszereztem.
Nagyfiús pisilés nálunk csak útközben megy, ha itthon vagy dédiknél van, akkor bilizik. De engem nem zavar...

Ági és
KépKép
exdeus

Anett, bábszínház már lekötné Málnát? Mi még diavetítőt sem mertünk venni, pedig rengeteg diafilmünk van...
Örülök, hogy alakul a bölcsi, látod, mondtam! :lol: Málna nagyon ügyes, hogy elsőre ilyen sokat aludt, Lali még soha nem aludt 2-ig.
Hétfőn már elvileg megyünk bölcsibe, pénteken megyünk vissza a doktornénihez ellenőrzésre, de javul Lali, szerintem mehet hétfőn. A fotózást elintéztük, Lali kis csoporttársa anyukája segítségével. Meg azt is mondták, hogy el kell jövő hétre dönteni, hogy dec. 19-én megy-e a gyerkőc bölcsibe, illetve a két ünnep között megy-e.

Zitus, akkor megnyugodtam, csak találd ki az időpontot! Mindjárt itt a hónap eleje... :wink:
Ezt a grapefruitmag-kivonatot már más is mondta, egyelőre most vagyunk túl egy 6 hetes Béres csepp kúrán, a továbbiakat majd pénteken megbeszélem a doktornénivel. Én most elkezdtem a grapefruitot, csak más fajtát.

Köszi az eddigi tippeket a karácsonyra.
Szilvesztert ki hol tölti? Apával gondolkozunk, le kéne lépni valahová bulizni, vacsis helyre barátokkal, de ez még sok mindenen múlik... 3 éve pl moziba sem voltunk már. :shock: Kedden ha minden ighaz, bálba megyünk, jön a bébiszitter. :)

Kép
szilcsi

Zituska,nagyon édi vagy ,hogy így örülsz nekünk!!! :lol:
Annyira tuti a kakaós kép!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Milyen tanfolyamra mész!!!

Stella a nővérem bölcsiben dolgozik,és ő azt mondta hogy amikor a kisebb betölti a 6 hónapot,akkortól nem mehet ,a nagyobb bölcsibe!!!
Most lehet hogy haragudni fogsz rám,de szvsz is van ebbe valami igazság,mert van aki visszamenne dolgozni,mert esetleg anyagilag szüksége van rá,és nem tudják felvenni a gyermekét,mert nincs hely............................

Exi,milyen nagy már Peti!!!

Enikő,kiváncsi vagyok a munkádra!!!!
melyik bölcsibe megy Zaza!!!

Szilcsi,bocsánat nem rád gondoltam,konkrétan hogy megszólnál!!!! :oops:
Bocsi!!! :oops: :D

Kép
bibi226

Nóri! ott van hozzátok közel amit Petra ajánlott, a természetközeli nevelés szemléletü bölcsi.

Stella, Szerika! 1997. évi XXXI. törvény 41. § (1)
1997. évi XXXI. tv. a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról

én egyikben sem találtam olyat, ahol a törvény előírná a szülési szabadság ideje alatt a nagytesó járhat bölcsibe. Ezt a 2 törvény rendelkezik pedig a bölcsödei, óvodai ellátásokról (nekem is erre hivatkozott irta anno az okt. jogok biztosa). De én mást kérdeztem, az ovi ügyeleti időről volt szó. Esetleg irjatok oda ti is és majd ök adnak hivatalos választ

Haragosi! itt az asztalos, én elmentettem:) http://www.komlos-butor.atw.hu/

Zita! 2 szintes a szállás és én egészen nagynak néztem, azt hittem majd 4 före nem adják ki. Na akkor tavasszal majd érdeklödök itt is. Remélem egészségesen tudtok menni!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi most ebbe szerettünk bele, Lali imád építeni, tornyokat épít állandóan:
http://www.jatekfutar.hu/almarkak/smoby ... -sm-8_1585

Kép
szilcsi

Hallé: Sztem ez a bölcsi dolog úgy van, hogy amikor pl 12 hós a gyerek akkor anyuka várólistára iratja a gyereket a hozzá leközelebb eső, neki legmegfelelőbb bölcsiben, és ha majd a gyerek betölti a 2-őt, akkor visszamegy dolgozni! Na most amikor visszamenne közlik, hogy bocs nem veszünk vissza, van más a helyeden, megszűnt a cég...stb akkor lemondják a bölcsit.
Nekem egy barátnőm is mondta, hogy egy szem kisfiú az övé a csoportban és 5 kislány van és akik várólistás fiúk voltak, mindet visszamondták (ő örült volna ha odaviszem Zazit hozzá abba a csoportba hogy legyen másik kisfiú is :D )

Amúgy nem tudom a rendszert :) Mi ma voltunk iratkozni, nem volt nyüzsgés.... Gyakice senki nem volt rajtunk kívül délelőtt 10-kor...

Stella: Megdöbbenve olvastam soraidat!!!! :shock: Sztem nincs jogalapja annak, amit neked mondtak, nézz utána!!!! És télleg baromság, hogy az ovikban (a legtöbben) nincs minicsoport, nagyon kéne pont az ilyen csemeték esetében, mint a év eleji, tavaszi gyerekek.....

SzErika: Igen anyukám is mondta amit Isten egyiktől elvett azt megadta a másiknak. Egyik szemem sír a nevet, mert Zaza már most sokkal ügyesebb, értelmesebb, mint Vius....

Norus: Karate, menne ha el tudnék járni edzésre, ha tudok megyek ha nem tudok futok :wink:

SzIlcsi: Én is ilyen emeletes garázsra gondoltam Zazinak karácsonyra :wink: Szilveszter passz, valahova el kéne menni bulizni picit... még nem beszéltünk róla...

Haragosi: Karmen megelőzött :) Hivatkozz rám, hátha ad Tibi egy kis kedvezményt :wink:

Jócakát :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ceniko
Szeged

Karmen, Enikő!

Köszi!
Vendég

Szilcsi!
Málna sem aludt 2 órát, 3/4 1kor aludt el :D de tegnap este kidőlt 7kor, így ma nem kellett ébreszteni, fél 7kor fent volt és 8ra már a bölcsiben volt. Olyan édes volt,tudta,hogy jövök el, azt mondja,anya adok puszit!Adott, akkor mondom mehetek is,erre görbül a szája, pityeregve mondja, igen,menjél anyuci és nem sírok,de közben már potyogtak a könnyei,odament Tündihez,remélem nem sírt sokáig. Most már reggeliznek biztos!
Igen én már tegnap behúztam, hogy nem megyünk a 2 ünnep között meg 19-én sem .Összevont bölcsi lesz,lehet nem is a miénkben lesznek idegen gondozókkal,de mondjuk mi amúgy sem mentünk volna!
A bábszínház nagyon érdekli,mert Tündi is bábozott neki a bölcsiben, ezért gondoltam. Meg most már hagyja, hogy felolvassak neki, igaz nem mesekönyvből,hanem kapott anyutól egy kis imakönyvet gyerekeknek valót és abból,azt mondja imádkozunk. Anyuval otthon mennek misére is mindig, imádja és simán végigüli. Az összes öreg nénivel összebratyizott már a templomban :D
Szerintem tök jó az építős asztalka! :D
20140113113746

Bölcsitéma: nemrég volt a férjem a bölcsődeigazgatóságon, ahol beszélt az igazgatónővel és ő mondta, hogy mivel kevés a hely a bölcsikben hozott ő egy ilyen rendelkezést és megkérte a vezetőit, hogy akiknél az anyuka szült 1 hó múlva a nagyobbik gyereket bocsássák el a bölcsiből, mert ezzel is növelik a bölcsis helyeik számát. A vezetőkön múlik, hogy betartják-e ezt a "rendeletet" vagy sem. A mi bölcsivezetőnk betartja.
Ez csak azért igazságtalanság, mert akkor legalább tartaná be mindenki és nem lenne az, hogy az egyiknek a gyereke mehet a másiknak nem. A klinikán volt egy szobatársam, aki most szoktatja be a nagyobbik gyerekét a bölcsibe!!!!!!!!!!!!!! MOST!!!!!!! Nem mondták neki, hogy akkor már el se kezdje beszoktatni, mert egy hónap múlva ágyő, ugyanis neki pl járhat 6 hót még oda a gyereke.
Egyébként ha terhes az anyuka és már nem dolgozik, akkor is kirakhatják, mert otthon van. Csak a veszélyeztett terhes esetében lehet bölcsiben a gyerkőc. Nálunk is így volt. Én veszélyeztetett lettem, megkérdeztem a közeli bölcsiben van-e hely és csodák csodájára volt! Most meg azért rakják ki a gyerekemet,mert nincs! Pedig akkor azt mondták, hogy 6 hónapig még szülés után bent maradhat.
Igazából én nem is emiatt háborgok, mert megértem teljesen a dolgozókat, hogy nincs hova rakni a gyereküket és én meg előlük foglalom, úgy, hogy én itthon vagyok és simán lehet velem a nagyobbik gyerek, csak ugye ez az igazságtalanság basztatja a csőrömet... Főleg az, aki hamis munkáltatóit visz, azt közben otthon van. Merthogy ilyen is van sok! És ő is foglalja mások elől a helyet!

A szabály úgy szól, hogy gyed ideje alatt nem mehet bölcsibe a nagyobbik (egyébként meg nincs leszabályozva, ahogy Karmen is belinkelte), és azt csinálnak a vezetők, amit akarnak, mint, ahogy teszik is, simán elküldhetik a gyerekemet.
Hát ez van. :( :(

Karácsony: nálunk a favonat a menő (tescos), azt fog kapni Balázs, meg bábot, meg annapetigergő könyvet, meg valami hangszert (furulyát valszínű). Ja és valamelyik nap azt mondta, hogy orvosi táskát is kér :roll: :shock:
Ja és imád gyurmázni. Nem tudom Szilcsi, hogy Lalit esetleg érdekli-e. Balázst nagyon leköti tényleg. A tescoban lehet kapni vödörben szettet.

Monka, akkor szerintem pont elkerültük egymást, mert amikor én lekerültem, te akkor éppen föl... A műtött osztályon is van privát szoba??? azért is 10e ft-ot kell fizetni/nap?
Nekem Sári Tamás a dokim.
Nekem két gyerekkel még a sarki fűszeres is messze van, nemhogy a Novotel környéke :) Persze azért találkozhatunk majd. Mi a Rózsa u-Csuka u részén lakunk. Azt tudod hol van?

Ági, köszi a gyógyász. bolt tippet.
szerika

Szerika, a Rózsa utcát tudom, megnéztem a térképen a Csukát, ott van a sarok a Dugonics temetőnél, azt meg tudtam régebbről.
Igen, a műtött osztályon is van privát szoba, azt hiszem, kettő is. Kisággyal, pelenkázóval, ahogy a gyermekágyas osztályon is gondolom, azokat nem láttam, de gondolom, egyformák.
Sajna az ár az annyi, amennyit írtál, de nálunk a távolság miatt nem ment volna, hogy jön a család Pestről, és fél órát álldogálok velük a liftnél, meg a babát mutatom nekik két percre az üvegajtónál. Ennél sokkal jobban be voltak zsongva. :D
Agyaltunk is eleget, hogy hogy legyen, mert fix összegünk volt a egész szülésre, doki, szülésznő, és még a szoba is... :(
Így kénytelenek voltunk többfelé osztani, mert több nem volt. :(
Fogalmam nem volt különben, hogy mik a szegedi tarifák.
A régi pesti dokimnál már vagy 6-8 éve is úgy volt kiírva a magánrendelésén, hogy szülés levezetés 60.000.- Ft-tól!
Elég durva.
Megkérdezhetem Tőletek, hogy kb. mennyit szokás adni itt?
(remélve, hogy nem lőttünk nagyon mellé egyik összeggel sem...) :)
monka79

Monka, írtam privit az összeggel kapcsolatban.
Mi is gondolkoztunk anno a privát szobán, de én egy hétig voltam bent, így végül az húzós lett volna. Meg tudtuk, hogy császár lesz, így az 5 nap benntmaradás legalább, na erre nem volt már pénz. Végülis kibírható volt, jó szobatársaim voltak végig.
szerika

Monka, hú de durva, hogy ki volt írva, mennyi a szülés. :shock: Enyim dokimnak nem volt megadva, általában úgy szokták, hogy a magánrendelés 10xesét adják szülésre, mi is ennyit adtunk (50e).
Szülésznő 20e-t kapott.
Mi is gondolkodtunk az egyágyason, de 4 napra húzós lett volna még azt is kifizetni. :roll: De nekem végül is nem volt különösebb bajom a 3 ágyassal sem, sőt talán jobb volt, hogy nem voltam egyedül.

Enikő, ezeket a garázsokat néztem én is, de letettünk róla, mert Lali még mindig mindent a szájába vesz, félek, a kicsi darabokat lenyelné. Nálunk a gyurma is ezért nem játszik még, bár ha odaülök mellé, tuti tetszene neki.

Anett, nem is tudtam, hogy másik bölcsiben lesznek összevonva, na akkor tuti nem visszük, megoldjuk valahogy az itthonlétet. Köszi, hogy szóltál!
Málna egyre ügyesebb, kezd beszokni. Te beletörődtél már?

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Helyesbítek, azt mondták,hogy nem valószínű,hogy a mi bölcsink lesz nyitva,azért kérdezd meg, mikor beírod a papírra, hogy mentek e vagy sem. Mondom én amúgy sem vittem volna, ha rendesen nyitva van!Holnap nem megyünk, mert haza utazunk anyuékhoz. Nem volt gond ma, az udvaron pityizett kicsit, be akart jönni, nagyon ragaszkodik Tündihez. De amúgy örömmel megy, felveszi a kis bocis hátizsákját és trappol be a bölcsibe, még a kezem sem fogja úgy siet!Hétfőn megyünk. :D Most már nyugszom én is! Remélem ovi könnyebb lesz így!
20140113113746

Szilcsi, a gyurma hidd el nagyon jóóóóó! Fejleszti a kézügyességét. Én is csak úgy engedem Balinak, ha ott ülök mellette, vagy valaki, mert ő is már evett gyurmát és nyalogatja is. A hétvégén meg megette a buszának a gumikerekeit. Gondolhatjátok... de aztán végül természetes úton kijött belőle 2 nap múlva. Mi meg tök frászban voltunk. Szóval nagyon kell figyelni rájuk!
Már hallottam szegedi klinikás dokikról is, hogy megadják, hogy mennyi náluk egy szülés. Durva! Én ilyennél nem is szülnék!!!!!!!!!!!
szerika

Szerika!
Hú de dúrva, megette? :shock: Én tuti bepánikoltam volna.
Málna sose volt a szájba vevős szerencsére.
Szilcsi!
Málna mág márciusban névnapjára kapott gyurmát, azóta is minden nap használja, imádja. De a szájához sose vette. Szerintem egy próbát megér, tényleg jó fejlesztő meg nekünk táblánk is van rajzolni,azt is szereti nagyon,színes krétával.
20140113113746

Monka! Én sajnos elég hosszú ideig voltam korházban, ott is mindenki azt mondta, ugy tudta, hogy a magántarifa 10x illik adni szüléskor.

Én meg ilyet vettem karira Norbinak:
http://www.teszvesz.hu/item793899050_th ... 52x34.html

Nálunk egész nap csak Thomas mese szól, már nagyon unom, szegény Orsi is el kell menjen máshova mesét nézni, mert lent Norbi csak Thomast türi meg, de annak folyton szolnia kell, ha nem nézi akkor meg ahogy éneklit a dalt hallgatja :x Meg ha lát valahol ilyet akkor odarohan és puszilgatja. Még Thomas hátitáskát fog kapni. Orsi még nem tudom mit, nagy vágya a Bakugán, mert másnak is ilyen van az oviban, szerintem meg marhaság. De emiatt nagyon szépen uszik már több alkalommal is, igy muszáj lesz ilyen szarságot beengedi itthonra. :cry:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, mi a franc az a Bakugán? Több helyen is olvastam, meg láttam dobozba csomagolt valamiket is itt a neten, de nem jöttem rá, mi az. Thomas nálunk is nagy sláger, de azért ennyire nem durván, mint Norbinál. :)

Anett, Lali sem megy, apa itthon marad vele majd, illetve lehet, anyuékhoz is elvisszük 1-2 napra, de meg kell még beszélnem velük. A nyáron ugye ottaludt 2szer is, az első jól sikerült, a 2. meg nagyon nem, így most nem tudom, megpróbáljuk-e újra az ottalvást vagy sem. De még az is lehet, hogy nekem sem kell bemenni dolgozni, ez nálunk úgy szokott működni, hogy kiadják, menni kell, és előtte nap délután vagy aznap reggel közlik, hogy mehetünk haza... :roll: Jártam már úgy, bementem reggel háromnegyed 8-ra és 9-kor elengedtek... :roll: 8)

Gyurma: én még nem merem megpróbálni. :oops: Lali mindent de mindent a szájába vesz! Már úgy veszünk neki játékot is, amiről nem lehet semmit leszedni, letörni, lerágni. Egyik este a Kindertojás figurát kapta be, iszonyú volt, benyúltam a szájába és láttam, ahogy csúszik le a torkán, akkor már fuldokolt, öklendezett, én sikítottam apának, hogy segítsen, ő meg iszonyú erővel előrelökte Lali fejét és elkezdte ütni a hátát, hála istennek kijött a figura az erős lökéstől. Akkor kidobtunk minden pici játékot, illetve elzártunk. De ő képes lerágni a kucstartóról a karikát, a láncot, a nadrágok madzagjáról a műanyag merevítést, a cipőfűző műanyag végét, a toll szárát, az ágyneműről a gombokat, a ruháimról a flittert, gyöngyöt, a krétáit már hellyel-közzel megette, szétrágta, múltkor egy kinderfigura nyomdás hátuljáról kirágta a festékes gyurmapárnát, súrolószerrel és dörzsivel súroltam a kezét meg az arcát... :shock: Az újságok, a könyvjelzőim, a szemetes lapát, a hűtőben a sajt :shock: , a cipőkanál műanyag része, minden mindig össze van rágva. :roll: Valamelyik este megkaparintotta az izzadásgátló Secret stiftemet és belerágott abba is. :shock:

Kép
szilcsi

sziasztok

még egy picit visszakanyarodok a bölcsi témára aztán leszállok róla. Bibi nem sértődtem meg és ki is fogom venni Stellát a bölcsiből még a szülés előtt - mert én ilyen szabálykövető ember vagyok -. engem az háborít fel, hogy valakinek lehet, valakinek nem lehet. Én köztisztviselőként nem tudok hamis munkáltatóit szerezni, sőt mivel az igazságszolgáltatásban dolgozom nem is lenne hozzá pofám. Attól viszont leszakad a pofám, hogy mások hamis papírokkal ugyanúgy foglalják a helyet - ahogy esetleg én foglalnám mialatt otthon babázok a másikkal - illetve mivel a héten erre is láttam példát a bölcsiben: van akinek a szabály ellenére mégis megengedik, hogy a kistesó születése után járjon a gyereke. Nem tudom hogyan érte el. Én egyszer beszéltem a vezetővel, mikor láttam, hogy mennyire elutasító én továbbiakban nem jártam a nyakára. És mint azt már említettem nem velem szemben érzem kibaszásnak hanem a lányommal szemben, mivel már több mint egy éve jár a közösségbe, amit szeret és nem biztos, hogy én és a kistesó is ugyanilyen jó társaság leszünk számára. NO és még a férjemmel is kibaszás, mivel ő lesz gyeden ahogy letelik a szülési szabadság tehát júniustól szeptemberig két gyerekkel lesz. Ez azért elég férfipróbáló szerintem!!!! Én nem vagyok az a panaszleveles típus, ezt mondták, én tiszteletben tartom és megértem, hogy másnak kell a hely, ezért inkább átszervezem az életemet. Anyukám az elején tud segíteni. Aztán eldöntöttem, hogy akkor nem babakocsit veszek hanem kengurut, mert úgy jobban tudunk majd tömegközlekedni, mivel igen el fogom vinni a játszóházba a gyereket. Szóval én csak a felháborodásomat akartam kifejezni, hátha olvassa olyan akit szintén érint - és lám beigazolódott. Kiháborogtuk magunkat és ennyi. ez ugyanolyan mint a rokkantnyugdíj, szegény anyukám ledolgozott már 41 évet, de a kora miatt még nem mehet nyugdíjba, ám egy éve már munkanélküli. Megpróbálta a rokkantosítást, ám az orvosok megmondták kerek perec, hogy vannak betegségei, de nem olyan súlyosak. Pénze nincs, hogy lefizesse őket, az elmebetegséget meg nem tudja megjátszani.... túlságosan becsületesek vagyunk úgy látszik..... Mások lefizetik az orvost, vagy eljátszák a hattyú halálát és már 18 évesen rokkantnyugdíjasok nulla év munkával anyukám meg 41 év munka után még legalább 5 évig kellene, hogy dolgozzon. dehát ez van itt, ha nem tetszik el lehet menni külföldre....

Karácsony. Én teljesen tanácstalan vagyok, babát már nem akarok, mert annyi van Stellának mint égen a csillag. Imádja Thomast, de most egy lánynak vegyek vonatot??? Én a gyurmára szavaznék az apja még ellene van, valamint az ilyen gyerekkonyha meg ilyesmi, mert imádja a házimunkát, amitől én néha kivagyok:-))) A kistesó körül is biztos sürögni forogni fog, mint ahogyan imádja ellátni nagymamával a mozgássérült nagypapát, tolja a kerekesszéket, feladja az öregnek a papucsot, szóval egyelőre igazi házitündér, remélem nem múlik el.

No lépek ismét hosszúra sikerültem. szerika nem mondom itt ki a bölcsi nevét, de szerintem egyről beszélünk, ott van a Csongrádi sgt. közelében:-)))

Márti
stella2007

Stella: Tökre igazad van az a nagy helyzet!!!! :roll: A nyugdíjhoz meg no comment, vérlázító!!!!!!!!!!!!! :evil:

Sztem simán mehet kisvonat kislánynak, Boginak is van fa Tescós készlet, imádja még a mai napig!!!!!!!!!!!!!!
Gyurma is jó ötlet, de csak ráérős anyukáknak, akiknek van idejük a gyerekkel a konyhában a gyurmával mojolni....
Hja ha sok babája van, akkor valami kiegészítőt is lehet venni a babához, pl babaruhát, kis evőeszköz készletet,játék babakocsit, hordozót, kengurut Neki is amibe beleteheti...stb
Mikorra is várod kistesót? Fiú lesz vagy kislány? A párod mivel foglalkozik???

Monka: Jesszum van ám tarifa :shock:

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Látom zajlik az élet mindenhol akárcsak nálunk.Le a kalappal előttetek hogy van időtök netezni lehet hogy én csinálok valamit c..ul,de hetekig nem jutok a gép elé sőt be sem kapcsolom a gépet.Elkezdték az ovit az ikrek ,szerencsére elég jól beszoktak nem volt gáz.Nekünk meló ezerrel 5 után érünk haza aztán gyorsan összedobok valami kaját és gyöngyöt fűzünk Mátéval vagy diavetítés van stb....Amúgy Máténak állati jót tett a gyöngyözés mert elkezdett rajzolni amire eddig nem bírtuk rávenni.Itt a suli a nyakunkon szóval hála hogy sikerült neki valami kézügyesség fejlesztő progit kitalálni amit nagyon élvez.Csinált már krokodilt méhecskét katicát gyíkot....,
Visszaolvasni neeem tudok ,kb fél éve voltam a babaneten :oops: Enikő mizu Viussal?Láttam hogy viszed vizsgálatokra.Amúgy ha még aktuális nekünk is van egy két játékunk amit levittem a tárolóba ha kell még összeszedem és átdobjuk valamikor.Legalább összeengedjük a csemetéket. :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Ja lassan az ikrek már 4 évesek lesznek :oops: :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Hoppá a lényeget elfelejtettem.Tudtok valamit a Madách ,ill a Rókusi suliról.Mindenképp angol tagozatot szeretnék mert itthon is tanulunk Mátéval és szépen ejti a szavakat és van hozzá kedve csak kérdés hogy az említett iskolákban van e.Ja még addig egy Difer teszten át kell esnünk.Még a végén tartják plusz egy évig Mátét oviban ha a kézügyessége (íráskészsége) olyan gyatra lesz mint az első teszt alkalmával).

Kép
Kép
zitacicu2

Igen, Stella egy bölcsiről beszélünk. Pedig reménykedtem, hogy a városban van még másik bölcsi is, aki így betartja a szabályokat, de ezek szerint csak ez az egy! Ez elég elszomorító. Gondolkoztam már azon is egyébként, hogy lehet elmegyek a Hajlat utcai bölcsibe és megmondom, hogy ha ott annyira van hely, h nem küldik el a kismamákat, sőt még van kismama, akit engednek, hogy most szülés után szoktassa be a gyerekét, akkor ugyan vegyék már Balit is. Na de ennyit erről, nem is dühöngök tovább.
Viszont én találtam tutijó magánbölcsit Balinak. Fizetni kell érte, de legalább ott foglalkoznak majd vele rendesen, és nem is szakad meg a közösségi léte. Hétfőtől kezd! :)
szerika

Ceniko! December 10-re vagyok kiírva és ismét kislányom lesz. Remélem nem lesz olyan svájci óra típus mint a nővére, hogy konkrétan kiírásra születik, jöhet(ne) egy picit hamarabb:-))) Mivel Stella sűrgősségi császárral született meg, ismét nagy eséllyel indulok a császár felé, amitől már most kiráz a hideg. Igaz három nap után kidobtak, de hónapokig még tüsszenteni sem mertem... Apa végzettségét tekintve bölcsész, de természetesen tanárként nem tudott elhelyezkedni, sőt végzettségének megfelelően sem, most egy cégnél van, ismeretség útján került oda és minimálbéren van. Ezért van az, hogy ő lesz gyeden és kb. 15 hónaposan mikor már stabilan megy a gyerek megy bölcsibe. Stella is így volt 15 hósan kezdte a bölcsit. Azt még nem tudom, hogy melyik bölcsibe fogom vinni:-))

Szerika! Hát ez az, hogy ők sem mindig tartják be, azért erre ma rákérdezek majd ha megyek a gyerekért. Én nem akarom Stellát most másik közösségbe beszoktatni ovi előtt. Stella eléggé érzékeny a változásokra, mikor átrendezték a csoportszobát és másik helyre került az ágyacskája a délutáni alvásnál akkor elsírta magát. Még nem adtam fel, hogy esetleg valamelyik óvoda bevegye hamarabb - még van pár ahol nem jártam és tetszene.... Majd valahogy próbálok programokat szervezni, remélem Szonja baba is olyan jó lesz, mint Stella volt: evett, aludt, nézelődött...

Két napja éjszaka begörcsöl a lábam. Hatalmas ordítással ébredek, már nem tudom mit csináljak, mozgok, szedem a magnéziumot sőt már kálciumot is. van még görcs ellen valami? Kiborul a férjem meg a gyerekem ha minden éjszaka így felordítom őket!!! Sőt már ott tartok, hogy félek elaludni éjszaka....
stella2007

Stella: Lábgörcsölésre jó a mágneses lepedő, apukámnak olyan van, nagyon dícséri, ő cukorbeteg és évek óta zsibbadt és naaaagyon görcsölt a lába, minden éjjel többször ébredt a nagy fájdalomra, annyira kivolt már, és most tök jól van :)
Más ötletem nincs :( Kitartás a béjbhez, csaszi miatt nem irigyellek!+++++++++++

Szija Zita :D Dejó, hogy jelentkeztél :) Képek a gyerekekről? Örülök, hogy Máté alakul, olyon édes gyerek, biztosan beérik az iskolára hamarosan!
Köszi a felajánlást, játékokat is meg rucikat is elfogadok, úgyis kb 2-3 hetente kell mennünk fel a kórházba. Nagyon örültek a múlt hetinek is amiket vittem :)

Mi a Rókusiba járunk ott nincs nyelvi tagozat, legalábbis most per pill. Van emelt szintű angolra lehetőség 4-től, de amúgy sima iskola 4 induló elsőosztállyal, amiből 1 ének-zene tagozatos. Ennyi. A Madáchról nemigazán vannak infóim, annyit tudok, hogy kemény és csak kimondottan jó képességű gyerekeknek ajánlott! Rengeteget kell tanulni már rögtön a rajtnál. Aki sajtkukac az ne menjen oda, mert "elveszik".... De amúgy jó suli aszondják... Jó alapokat ad az biztos! :D

Vius most kapott új gyógyszert!
Nagyon fura lett tőle. Eléggé leszedálta a gyógyszer, folyik a nyála, sokat sír, nyűgösködik, olyan kis esetlen, kevesebbet mosolyog. Úgy néz ki, mint egy narkós, mint Garfield a macska, a félig lehúnyt szemhéjával..... :( Mintha veszett álmos lenne,de egész nap, és nagyon bújik hozzánk, egész nap a fenekemben van ahogy mondani szokták...és nyugodtabb ami a játékokat illeti, leül és mojol a kirakóval akár 15-20 percig is, eddig ilyet nem csinált, vagyis csak 1-2 percre kötötte le minden, akármit elétettem. Most a párkereső memória játékokat pakolja (nem rendeltetés szerűen persze,de sorolja hogy milyen ábrákat lát rajtuk és rakja be a dobozába!!)

A rohamai: Reggel sokkal látványosabbak, mint eddig bármikor, gyakorlatilag folyamatosan rohamozik, és mintha tónusosabbak lennének, jön egy nagyobb roham (összesik, elesik, koppan a feje valamiben...stb) aztán több kisebb, aztán megint nagyobb majd kisebbek.....
De a napközbeni rohamok, mintha csökkentek volna, tehát a reggelek a kritikusak... :(
A fej félrefordítása (jobbra-balra), akaratlan arc izom rángások, "kacsintások" viszont látványosan kevesebbszer vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezeket itt Szegeden TIK-nek titulálták a pesti videó-EEG-én mondták ki, hogy azok is epileptikus rohamok :(

Hja és elkezdett dadogni, eddig se nagyon beszélt, de most ha valamit hangosan mond (amúgy nagyon halkan beszélt is ha beszélt) akkor bedadog, de elég dúrván. Ha halkan mondja akkor nem. Bogim is dadogott kb 4 éves korában úgy fél évig tartott aztán abbamaradt, fiziológiás dadogásnak mondták. Nem tudom Viusnál mi váltotta ki, de azóta dadog, hogy bent feküdtünk a kórházba. Mondjuk sztem neki az nem volt rossz élmény! (nekem sem, sőt sokkal többet voltunk együtt mint eddig bármikor, jót tett a bentfekvés a kapcsolatunknak is :) )
Szal most ez van, elég szomorú vagyok, ez a tehetetlenség kikészít, hogy kurvára nem tudok mit tenni, csal látom és nézem végig ahogy leépül..... :cry: :cry: :cry:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Már második napja itthon pihizek. Jobban vagyunk Peti és én is, csak köhécselés van, de érdekes módon, ő hurutosan krákog, én meg szárazon. Ki érti ezt???

Szilcsi, nekünk is van diavetítőnk, diafilmünk is, de van annak már egy éve is, hogy elővettük, aztán eltettük.
Most Petit a Minimax honlapján található Thomasos játékok kötik le, de ugye ő idősebb egy kicsit, mint Lali.
Hogyhogy ilyen hamar kérik tőletek, hogy megy-e Lali a szünetben bölcsibe??? Nálunk még a takarítási szünetnél is elég volt jelezni, hogy megy-e a gyerek vagy sem akkor, amikor az ebédet fizettük be...
Szilvesztert mi itthon töltjük édes háromasban, mivel anyukám valószínűleg a barátjánál lesz, öcsém meg a barátnőjénél, vagy lehet, hogy ők is itthon lesznek, akkor ötösben leszünk. :D Feri ugyan kilátásba helyezte, hogy Petit lepasszoljuk anyósomnak, de én nem szeretném.
Juteszembe, most jött ki egy Tescos játékos katalógus, abban van egy benzinkút vagy mifene, most Petinek azt tetszett meg, azt mondja, hogy neki olyan áthidalós kell. :)
Hallod-e, ti éheztetitek azt a szegény gyereket, hogy ennyi mindent megrág???

Bibi, szerintem az OK, hogyha betölti a hat hónapot, akkor bölcsistop van, de itt, ha jól vettem ki, arról volt szó, hogy már akkor sem mehet, ha az anyuka az utolsó hónapban van. Mert azért fél év alatt, ha szerencséje van az anyukának, kialakul valami napirend, és addig is legalább ismerkedhetnek egymással, nem kell kétfele szakadni.

Enikő, a jelen törvényi szabályozás szerint, csak akkor nem mehetsz vissza dolgozni, ha nincs hova, a védettség továbbra is a gyerek 3 éves kora + 1 hónapra szól. Tehát azt nem mondhatja a cég, hogy van más a helyeden, akkor is biztosítania kell neki valamit, vagy ha nem tud, akkor meg úgy kell fizetést folyósítson, hogy nem dolgozol. És mivel egyik cég sem hülye, inkább keres neked valami helyet csak azért, hogy ne a semmiért fizessen. Nálunk az utóbbi időben két GYES-es anyuka jött vissza, egyik sem a régi munkakörébe tért vissza.

Erika, a fentebb említett újsában van gyurmás szett is, azt is néztem, lehet, ha meglesz a GYES-em vagy a fizum, megvesszük azt is. Mellesleg van benne Tescos favonat is. ;)
Igen, itt is vannak dokik, akik megmondják, hogy x összeg alatt szüléskor hozzád se nyúlnak, én jó tíz évvel ezelőtt voltam tanúja egy ilyen beszélgetésnek két anyuka közt, hogy az egyik dokija kiadta, hogy ... Ft a szülés (és nem kis összegről volt szó).
Bölcsinév priviben?

Monka, jól írta Szilcsi, általában tízszeres összeggel kell számolni, én anno megkérdeztem az én dokimat, mert volt egy elképzelt fix összegem, hogy annyi és nem több, és ő elvállalta annyiért pont. Így a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Szülésznőm nem volt, de akihez kerültem, neki összetettünk egy ajándékcsomagot, mert maximálisan megérdemelte. Ha lesz ketteske, őt biztosan felkérem, ha még dolgozni fog, mert hiába voltam neki teljesen idegen, mindent megtett értünk!
Privátszobát én nem bírnám, nekem kell a társaság...mondjuk a kórházban más volt a helyzet annak idején.

Anett, ne kergess rózsaszín felhőket, az óvi talán annyival lesz könnyebb, hogy megszokja a társaságot. Az elválást nem, mert ott új környezet lesz. Legalábbis nálunk ez volt, lehet, kevesebb időbe telt, mint egy nem bölcsiző gyereknél, de Petinek az óvihoz is kellett egy hét, mire nem úgy váltunk el, hogy nézett rám a könnyező bociszemeivel, hogy "Anya, maradj itt velem játszani."

Kármen, a Bakugán szerintem is gáz, de ahogy írod, nagy sláger. Thomas az nálunk is hódít, de szerencsére van más kedvenc is: Chuggington, Kis piros traktor, Tűzoltó Sam. Én csatlakoztattam Petit a Thomasos könyvklubhoz, ahhoz a csomaghoz mindig adnak ezt-azt, az elsőhöz pont hátizsák volt. :D

Zitacicu, és írkálni nem próbáltok? Esetleg vmi foglalkoztató füzet? Igazából nem tudom azt sem, hogy mi az a Difer teszt, de ha az íráskészségről szól, talán megérné venni párszáz forintél valamit, hogy gyakorolhasson, főleg, ha már a gyöngyfűzés - ami szerintem igen idegölő meló - ilyen ügyesen megy Máténak!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat suliügyben. AZt hiszem meg van a döntésem.

Zitacicu: difer teszt: na ezen szerintem ne idegeskedj, mert egy hatalmas baromság, szerintem olyanokat kér egy ovis gyerektől amit 3. osztályba kell tudni.
(JégvirágBea: ne örülj, jövőre te is szembesülsz az oviban ezzel a baromsággal, nekünk is idén csinálták meg. Ki is verte nálam a biztosítékot :twisted: )

Az még rendben, hogy beszéltetik, érti e a szavakat, hallja e a betük közti különbséget. Figyelik a szókincsét, meséltetik.

Van matematika része:20 ig el kell tudni számolni, 20s számkörben számoltatják a gyerekeket pálcával, visszafele is (kellene) számolni a gyereknek 20tól, illetve kapnak olyan feladatot, hogy azt mondja a fejlesztő, hogy ,66,67,68 ... és folytasd. A lényeg a tizes átlépéseken van, hogy tudje e mi következik, ez a 100-s számkörben.

Irás: hát az lehet, hogy sokat kell otthon rajzoltatni a gyereket, de itt a feladat, hogy meg van egy karika , egy vonal,, hullám... stb és azt méretarányosan rajzolja be a csikok közé. Figyelik a formát, méretarányokat. Ami nálam kiverte a biztosítékot egy kis irott "v" betű szerűség, amit mielőtt befejeznél befelele kell egy hurkot csinálni. majd egyenesen lemenni a sor aljáig.
NA ez szerintem egyik óvódásnak se nagyon megy, főleg nem méretarányosan.

Mondjuk a difer teszt 5-9 éves korig szűr, ugyanazt a tesztet csinálják az 5 és 9 évesek is, és ha minden évben megcsinálják, látszik egy fejlődés.
Oviban hiába nagymozgásos rajzoláson van a hangsúly , és nem volna szabad még a vonalak közé szorítani a gyereket, próbáld ki, hogy vonal közé rajzoltasd Mátét, hogy érezze, ott a határ, mert sajna ez a feladat.
Hátha segitettem:
Andi

Andi
Kép
mucska

Exi, ne örülj korán, tapasztalatom szerint a száraz köhögés gyorsan át fog csapni a hurutosba, ahogy szakad fel a váladék. :? Nálunk legalábbis ez volt, csak én Zinnatot kaptam rá. Jobbulást nektek!
Apa nálunk is az édes-hármas-szilveszterre szavaz, de ő amúgy sokat van oda bulizni, kikapcsolódni állandóan, én meg nagyon ritkán, nekem hiányzik. :oops:
Igen láttam én is a Tesco katalógust, leültettem Lalit, hogy válasszon valamit poénból, ő lapozgatta, majd kijelentette, hogy csokit kér. Mondtam neki, az oké, de választhat mellé játékot is, erre rávágta, hogy akkor Kindert is kér. :lol:

Egyébként Anett jól mondta, nekem a bölcsis gondozónéni mondta, hogy sokkal könnyebb a bölcsis gyerekeknek beilleszkedni az oviba, könnyebben és rövidebb idő alatt szoknak be, és az óvónénik is jobban "szeretik" a bölcsiből jött gyerekeket, mert könnyebb dolguk van velük.

Hétfőn mehetünk bölcsibe, dolgozni! Juhéjj! :lol:

Kép
szilcsi

Sziasztok!
Enikő!
Gyógyszerekkel biztosan jól karban lehet tartani Vius állapotát nem?Kitartás sok erőt neked!!

Difer.Na igen az első teszt5 éves korában volt akkor eléggé elkeserítettek....Vonalak közé.......áááááá próbáljuk de nem megy neki,viszont rajzol embereket elég sokat és nekem már ez is valami mert eddig nem láttam rajzolni a gyerekemet és az oviban sem csinálta(mondták is sajna hogy igazán nem tudják hogy mi van a gyerekben.)Na a nyáron összeszedtem magam és rengeteget foglalkozom velük a Mátéval sokat beszélgetünk és már jelezték hogy kinyílt az oviban szóval totál átalakult.A tudás fája az esti mese(ez érdekli na)és van egy kis barátnője akivel nagyon jóban van és neki fog gyöngyből állatokat csinálni.Na tényleg elégggé kiakasztó a gyöngyözés de nem adhatom fel előtte mert a kitartásról beszélek neki ,mert bizony odavágta volna párszor...de megcsinálta mégis.
Niki hihetetlen milyen cserfes be nem áll a szája bármit kérdezek Norbitól egyből a Niki vágja rá a választ .Ésssss este mesélek és utánna kapnak könyvet szóval mindennap könyvvel alszanak el remélem felnőtt korukban olvasó ember lesz belőlük.Jelzem az esti Benkő féle cirkusznál én is jobban szeretem a könyveket... :lol:
Lövésem sincs mikor tudok jönni mertmost is rohangálnak és bűntudatom van hogy itt ülök ahelyett hogy lekötném őket mielőtt szétszedék a házat.
Ja Mátéval voltunk státuszvizsgálaton és korának megfelelő a feljettsége ,látása tökéletes és az alapszineket angolul is tudja :lol: :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Exi!
Egyébként ír betűket teljesen önállóan és nem is olyan béna ,de nyílván van egy A4 es lapja két betűre :lol:
Amúgy "matekból" nagyon ügyes ránézésre megmondja hogy hány db tárgyat lát a kéoen.Naná hogy 5 felett...

Kép
Kép
zitacicu2

Dobok gyors egy tegnap esti képet a kicsikről! Itt már láccik picit Viuson, hogy le van szedálva.... :cry:

Kép

Zitacicu: Csak remélni tudom!!!!!
Ahogy egyre mélyebbre ásom magam az epilepszia témakörben és egyre több cikket, fórumot olvasok el, rá kell jönnöm, hogy egyik legroszabb betegség, ennél akármi "jobb"... :cry:

Mátéd nagyon ügyes :) Le a kalappal előtte! :) MIkor futunk össze itt laktok 200 méterre és nem járunk össze... :(

ceniko
Szeged

Üdv.

Szerika, köszi a privit.

Mucska, na jó, hogy ezt megírtad, legalább tudom, mit kell belesulykoljak a gyerekbe…egyébként tényleg no comment ezekhez kapcsolódóan.
Egyelőre örülök, hogy Peti elmondja a saját illetve a férjem és az én nevemet, habár a –né toldattal bajban van, de sebaj, ha esetleg elveszik, és megkérdezik tőle, hogy hogy hívják az anyukáját, akkor a hangosbemondóban magamra fogok ismerni.
Itthon van „elsős” vonalas füzet, majd gyakoroltatom abban.

Szilcsi, szedek én is AB-t, ill. hurutoldót is, de nem nagyon szakad fel, lehet, hogy már nincs is váladék, mert az első időben nagyon folyt az orrom, és abból igen érdekes váladék jött, gyanítom, ott távozott a trunya nagy része.
Azt nem tudom, hogy Peti csoportjában hány szülő gyereke ment úgy, hogy előtte nem volt bölcsis, de szerintem tuti volt, és nem emlékszem, hogy jöttem volna úgy el, hogy valaki fába szorult féreg jelleggel üvöltött volna. Szerintem ez az óvónénin múlik. Petiéknél tényleg nagy szeretettel fogadják őket…örülök, hogy ide írattam.

Enikő, Vius és Zaza, mint két tojás! Ha nem írnád, hogy Vius épp a gyógyszertől olyan, amilyen én szimplán rámondanám, hogy fáradt…

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi! Örülök megint kezdödhet a bölcsi! Nekünk szerencsére szünet sem volt, csak oviban, de Orsi ment mert dolgozunk.
Bagukán valami mese, szerintem CN adhatja. A lényeg másik gyereknél látta Orsi, azt is hogy milyen érdekes (szerinte) hogy van egy golyó ami kinyilik ha a mágnes kártyára kerül. Elvileg többen kellene játszani, na mivel én erre nem leszek hajlandó, más gyerek meg nincs akivel összejárnánk most, igy játékmezöt nem veszünk, söt Orsi mondta kilövö sem kell, mert K. is van csak odaguritja, dobja a golyót a kártyára, igy olcsón meguszom ha csak 1 golyót kell vennem meg 1 kártyát:) Ma is kérte irjunk a Mikulásnak, ezért rág régóta. A mesét viszont nem ismerem, de szerintem olyan lehet mint amilyenek a modern japán mesék, olyan animációs, én nem szeretem az ilyet.

Stella! Lehet hogy anyuka azért viszi a kicsi mellett a nagyot bölcsibe mert tanulmányi igazolást vitt. Tesom is igy hordta a tesót annak idején, igaz ö valóban tanult is. Melyik magánbölcsit választottad?

Difer teszt nálunk nov. vége felé lesz, de érdekelne hogy kinél milyen eredménnyel irta meg a gyerek. Mucska elképesztett amit irt, igaz Orsi 100-ig számol, elvileg ez menni fog, de akkor is hogy ilyeneket kérdezzenek, miért kellene tudniuk? Orsi azért tanulta meg mert ö imád számolni és mindig ilyeneket játszik meg kérdez. Na az irás katasztrófa lesz, nincs kézügyessége és ezt ö is észrevehette, mert kitartása sincs az olyan feladatokhoz.

Enikö! Sajnálom hogy Viusnak ilyen erös gyógyszer kell és hogy nem gyógyul! Én azt hittem hogy ha kivizsgálják megtalálják a helyes gyógyszert és majd észre sem venni hogy beteg és a lemaradásokat meg behozza:(

Zita! Angol elsötöl csak a kéttannyelvű sulikban van, vagyis a Madách és a Tarján III.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja az elöbb rendeltem a Cora fotókat, nekem semmi gond nem volt. Igaz hogy inditás után ki kellett választani hogy milyen minöség (normál) és hogy fotó, majd ott árat frissiteni, de egyböl jó lett. A sebességgel sem volt gond feltöltéskor, igaz nem sok kép volt, de nagy átviteli sebességgel ment fel. Remélem a fotók is jok lesznek. MOst azt választottam hogy a szoftverük javitsa a piros szemet, eddig én kinlodtam vele, hát én erre leszek nagyon kiváncsi, hogy mennyire sikerült nekik.

Karira szeretnék fotókönyvet, de a kicsit, ha valaki tud majd akcióról légyszi szoljatok. A nagy könyvek régóta akciósak, de én kicsit szeretnék. Köszi

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! :)

Bocs, gyors leszek....

Csajok!
Tud valaki segíteni nekem profi szakmai önéletrajzot írni?
Nekem még sose kellett ilyet írnom, és szeretném, ha nagyon jó lenne, de nem tudom, hogy is fogjak hozzá. :oops: :oops:
Ajánlottak egy nagyon jó állás lehetőséget, még nem 100%-os, mert éppen nincs hely, de állítólag érdemes megpróbálnom beadni az önéletrajzomat, mert nagyon nekem való meló lenne, és aki ajánlotta lenne a főnököm, de sajnos nem ő dönt, mert ha rajta múlna, holnap kezdhetnék. :D De legalább van ajánlásom... :)
Csak kéne egy tuti önéletrajz.. 8)

Karmen :)
Nagyon jók lettek a Corás fotók, nekünk teljesen eltüntek a vörös szemek! :)

Difer teszt durva... Nem is tudom, botond mikor fogja tudni ezeket... :roll:

Na rohanok, leviszem a kölköket, mert szétszedik a házat.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zituska, nekem van jónak mondott formátumú életrajzom, ha gondolod, elküldöm e-mailben, át tudod írni a saját adataiddal. :)

Van egy újabb problémám-kérdésem.
Két napja az van, hogy Lilla látszólag többet eszik, mint eddig, napközben kb. háromnegyed órán-órán keresztül szopik. Hogy mennyit azt nem tudom, mert már nem mérlegelünk. Idáig még nincs is gond, viszont azt tapasztaltam, hogy estére "elfogy" a tej, jóval kevesebb van, érezhetően nem is telik meg a mellem úgy, mint napközben. Az este 8-as és 11-es kajánál sem lakik jól, nem tud utána elaludni, sír, vagy ha elalszik, egy óra után felébred. Mindkét nap kénytelen voltam éjfél után tápszert adni, mert rájöttem, hogy éhes. Előző nap 70, most éjjel 60 milit nyakalt még be szopi után (!), utána bealudt, és 7, illetve 5 órát aludt. Aztán felébredt, én már tele voltam tejjel, mint két focilabda kb. :D, bekajált, majd pillanatok alatt újra elaludt, tegnap 3 órát, most is alszik már 3 órája, és most hallom, hogy ébredezik. :)
Mit csináljak, hogy elég legyen a tejem? Tejszaporító teát iszom, meg még egy csomó folyadékot is, eszem rendesen. Fejni nem igazán tudok, miután evett, semmi nem jön már ki, de eddig nem is igazán kellett, mert volt neki elég. Tapasztaltatok ilyesmit? :)
monka79

Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?