Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
háát...akkor én is csatlakoznék...ha lehet :D
19 éves vagyok a párom 30 :shock: Németországban élünk....vasárnap csináltam pozitív tesztet....azóta még kettőt :)
úgy tűnik babát várunk....... :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Na cső csajok!

Megvolt az első uh, kép is van, de olyan alig látszós, úgy hogy ezt most nem teszem fel. a diagnózis egyébként is 4 hetes petezsák az uterusban, controll és kiskönyv 4 hét múlva a vetélés esélye miatt. megjegyzem doki sietett én olyan ideg voltam, hogy mikor felfeküdtem remegett a a lábam is - előtte csak a kezem meg a gyomrom :). szóval a sietség szerint 4 hetes, de szerintem 5, na mindegy ezen nem veszek össze vele. viszont az a 4 hetet nem tudom hogy várom ki :( jaj addig megint szét esz az ideg, lehet hogy nem is 4 hét, hanem 3 múlva megyek már, mert szerintem akkor úgy is 8+6 leszek, na nehogy már a 9+6-on menjek! :wink:
Jaj nem tudna valaki egy idő előrecsavaró szerkezetet adni? lehet ezt kérem a jézuskától! :)

És köszi csajok a válaszokat! Nagyon édik vagytok.
És persze hogy kibékültünk! :) Ma gyorsan megcsináltuk a dolgunkat itthon, ezért holnap mehetünk kínai kajázni valahova :) zsír!

Üdv Mokibuci!

Kép
Kép
Kép
konkri

Nanetto
Nagyon sajnálom, hogy így megkínoz a babád :(
Gondolj arra, hogy még 3 hét és vége a megpróbáltatásoknak (azt mondják a 12. hétre megszűnnek ezek a dolgok)
Kitartás még egyszer. Hős vagy :D

Iknyuszika
Semmi baj, én vagyok nagyon érzékeny mostanában. :oops: :oops:
Rólam annyi, hogy tavaly augusztusban házasodtunk össze a férjemmel, ő egy gyárban dolgozik, én pedig óvónő vagyok.
A problémám a munkámmal...privibe leírom neked.
Nekem ez a második terhességem, remélem ez a baba már velem marad. Izgulok minden nap, hogy minden rendben legyen, de ezt már leírtam egypárszor :D :D
talinn

Időcsavaró szerkezet? Én is kérek belőle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konkri, én minden nap lehúzok egy napot a naptárban, ezt azóta teszem így, amióta megcsináltam a tesztet (szept. 24.)
Nem gyorsítja ugyan fel az időt, de tök jó látni, hogy mennyi idő telt már el azóta. :lol: :lol: :lol:
Gratula a béküléshez!!

Most olvasom vissza másodszor az üzidet, miért fenyeget a vetélés? A doki meg miért sietett annyira? Kaptál valami gyógyszert?
Gratula a babócához :D

Mókibuci üdv a csapatban! :lol: :lol:
talinn

Tallin!
Nem akartalak megbantani, sajnalom, ha ez volt kiveheto a hangombol. En is kivanok neked problemamentes babavarast!

Konkri,
majd meselek!

Nanetto,
nagyon sajnalom, hogy ilyen vacakul vagy! Kitartas!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Konkri, türelem, hamar elmegy az a 3-4 hét :) Azért mondom ilyen könnyen, mert Nekem is majd 3 hét múlva kell visszamennem, de addig el kell mennem egy csomó helyre, ahova a doki elküldött. Pénteken kezdem, egyszerre két dokival is, izgi lesz. :) Egyre inkább azon vagyok, hogy el kéne mondanom a főnökömnek, mert sok dokilátogatás vár rám a következő hetekben, és ha nem tudom mindet munkaidőn kívül intézni, akkor tudnia kellene róla már. :) De félek, hogy hogyan reagál... :?

Tallin, írtam Neked privit, teljesen megértelek, a helyedben Én is minél hamarabb elmennék tp-re, és köszi a bizalmadat, hogy megírtad. :)

Képzeljétek, Én, ahogy telik az idő, valahogy egyre nyugodtabb vagyok, és erősödik bennem az érzés, hogy minden rendben lesz. :) Kissé enyhültek az émelygéseim is, meg végre találtam hatásos módszert a szorulásra :) (3 kanál búzakorpa+natúr joghurt, reggel és este) így jobb a közérzetem is. De természetesen nagyon várom, hogy 3 hét múlva legyen, és ismét vethessek egy pillantást a babánkra :D

Mindenkinek minden jót!! :)
Vendég

sziasztok kismamik....puszi neked is mokibuci...

nos eddig hál Istennek minden rendben van...már majdnem 2 teljes napja tiszta a helyzet lennt.de pihenek ezerrel továbbra is.
remélem minden marad a jó irányban és semmi baj nem lesz.
a vv.eredményem is jó a doki azt mondta minden rendben van.
ha semmi gond nem lesz akkor jövő hét kedden talizunk...remélem nem lesz:-)
de egy idő gyorsító szerkezet nekem is nagyon jó lenne mert úgy szeretném tudni hogy kismanó jól van-e...de nem marad más mint a várakozás és a remény....

puszi mindenkinek.....
bibócska

Bibócska
Nagyon szép az UH kép :lol:

Henibaby
Felteszel engem is a táblázatba?
Várható szülési idő: 2010.06.12.
Baba: első
Lakóhely: Budapest

Kép

Kép
princzike

tuncikeh
Azta, milyen fiatal vagy :shock: . Remélem minden rendben lesz. dokinál voltál már időközben?
párod is akarja a babát? gondolom igen....

Geoo
Akkor már mindjárt itt van a kedd :) Nekem két hét múlva 9-én kell mennem :) Már alig bírom kivárni. :lol:

Kép

Kép
princzike

Nanetto
Remélem hamarosan enyhülnek a tüneteid és a rosszul lét is elmúlik :) Gratulálok a pocihoz :)
Már nekem is látszik valami, de csak párom vette észre. Szerencsére ezt más még nem igazán veszi észre :lol: hehe.

Kép

Kép
princzike

Aranyosak vagytok....azt hittem majd jól figyelmen kívül hagytok... :D

Mondjatok valami ellenszert a mellfájdalomra mert én MEGŐRÜLÖK tőle...komolyan számomra annyira elviselhetetlen...be van pirosodva és még a víz is csípi.... :(

...puszi és kitartás mindenkinek.... :D :D

mokibuci

ez új tünet és még nem hallottam róla moki.
nekem is fájnak a melleim és megnőttek(párocskám örömére) de ilyen nem tapasztaltam néha kicsit viszket de az nem vészes és érzékeny de ez is változó lehet hogy kezdek hozzá szokni....

tuncikeh nem is jelentkeztél pár napja..mi újság hogy érzed magad??család téma hogy állnak most a dolgokhoz...?
bibócska

Talinn: köszi! a doki úgy értette a vetélést, hogy 10 terhességből nem tudom mennyi (9 vagy 7) vetéléssel végződik, ebbe persze beletartozik az is, hogy sokszor a nők nem is tudják, hogy terhesek, mert időben vagy kb. időben megjön... hát ezért fenyeget vetélés, de én tudom hogy nem :) meg az enyém még olyan pici, ma vagyok 6 hetes kb.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri
Örülök, hogy nincs semmi baj :lol: :lol: :lol:
Gratulálok neked a 6. héthez!!!!!!!!!!

Gemini
Semmi baj, én vagyok túl érzékeny mostanában, bocs, hogy rajtatok vezettem le :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Iknyuszinak már elkűldtem, hogy milyen a munkahelyem, ha kíváncsi vagy rá, neked is szívesen elkűldöm.
Nagyon szeretnék én is sokáig dolgozni. Majd meglátjuk mit javasol a doki. :D
Mi újság van veled mostanában? Mikor mész legközelebb dokihoz?

Iknyuszika
Köszönöm a megértésedet, azért neked sem lehet könnyű. Amit írtál a tömegközlekedésről, ha buszra tévedek, én ugynezt csinálom :lol: :lol: :lol:
Egy kicsit irigyellek, hogy ilyen nyugodtnak érzed magad, egy kicsit kűldjél belőle nekem is, kinyitom az ablakot :D :D
Én viszont egyre furábban érzem magam. Semmi jel, állandó teltségérzetem van. Pedig korábban duplán reggeliztem és duplán vacsoráztam :lol: most viszont nem is nagyon tudok kajára gondolni.
A receptedet majd kipróbálom, mert a székrekedés állandó barátom. :lol: :lol: Remélem nekem is használ majd.

Mokibuci
Ennyire durván nem volt érzékeny a mellem, esetleg kérjél valamit a gyógyszertárban. Esetleg valamilyen kézkrémmel, ha bekened, lehet, hogy jobb lesz. Kitartás :D
talinn

Sziasztok!
Ma voltam dokinál:) 4hetes vagyok:) láttam az ultrahangon a kicsit...annyira édes! anyukámék nagyon elhatározottak abban h ne tartsam meg, mondták h előbb járjam ki a sulit,majd utána! egyre jobban kezdek összezavarodni. úgy döntöttem a legközelebbi vizsgálatra elviszem magammal hátha tudok rá hatni. Párom is nagyon kivan készülve, mert csak mi ketten akarjuk! a páromék szülei is azt mondják h még ne! Nem tudjuk mi legyen, nagyon elvagyunk keseredve:'( itt látszik h kik állnak mellettünk a bajban.

Kép
tuncikeh

Tallin, szedjél Magnerotot hátha az segít. Ez egy magnézium tabletta 500mg-os, nekem anno mindennap volt tőle, de előtte köhm.. hát szenvedtem én is. Meg a magnézium amúgy is jó hiszen a Magne b6 az kutyafüle.

Én meg elvagyok keseredve, mert semmi tünetem nincs és holnap megyünk uh-ra estefelé és már előre félek, hogy mi lesz. :-(

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok! Én is januári kismamik topicjában vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek teszvesz-en regisztrációja? Mert kéne egy gyors segítség nekem. Priviben megírom, hogy miről van szó, semmiség:)
Vendég

Sziasztok!

Konkri, a statisztika szerint 30 év alatt 10 terhességből kb 1,5 végződik vetéléssel, csak nyugi :) Te nem leszel köztük. Meg senki innen közülünk!! :D (30-35 év között kb 10-ből 2 az arány)

Tüncike, kitartás, előbb utóbb a szülők is biztos megenyhülnek, ha látják hogy ti igazán akarjátok, és el vagytok mindenre készülve. (Lehet, hogy el kéne mennetek a családsegítőbe, vagy egyházközösségbe tanácsadásra, az segíthet felkészülni, átgondolni)

Antekirt, Nekem a magnézium nem segít a dolgoban, de ez a búzakorpa+joghurt bevált :)

Mokibuci, ilyen erős mellfájást Én sem tapasztaltam, fájni fáj, de ha jól tart a melltartóm, egész megfeledkezem róla.

Nekem sincs sok tünetem most (mell, émelygés, néha görcs), de azért úgy érzem minden rendben, hiszen olyan ritka hogy másképp van. :)
Vendég

Kösz Antekirt, ezt megpróbálom. :D
Ne félj, mert én is félek. De arra gondolok, hogy nem lehet baj. A testünk elfárad, nem lehet állandóan toppon. Mindig az jut eszembe, hogy vannak olyanok, akik ilyen-olyan oknál fogva csak a 3-4. hónapban tudják meg, hogy terhesek. Addig nem éreztek semmit. Akkor mi mit parázunk?? Nekünk még tüneteink is vannak időnként! :D :D
Nagyon szorítok neked. Minden rendben lesz.

Tunci!
Sajnálom, hogy csak kevesen állnak mellettetek. Az jó ötlet, hogy legközelebb elcipeled a szüleidet a következő uh-ra. :D :D
Szerintem meg fognak enyhülni.
Ne keseredj el, ha tényleg úgy érzed, hogy menni fog, akkor úgy is lesz. Az eleje biztos nem lesz könnyű, de mások is kerültek fiatalon ilyen helyzetbe. Van egy ismerősöm, aki 18 évesen szült, azóta is együtt van a párjával és nemrég megszületett a második gyerekük is. Látod, van pozitív példa is :D
Én drukkolok nektek.
talinn

Iknyuszika, próbálok kitartani, de sajnos egyre nehezebb! nem tudom mi lesz még:( már most szeretem! Holnap elmegyünk oda is, mármint a családsegítőbe:)

Nekem is vannak már most tüneteim! Hányás hányinger, mellfeszülés, szédülök elég sokat! de sok kitartást mindenkinek akinek iylen tünetei vannak! Hamar túl leszünk rajta!

Kép
tuncikeh

drága tuncikeh..én nagyon baba párti vagyok főleg hogy nekem nem jött könnyen a baba...
még valóban fiatal vagy ha ezt az oldalt nézzük de vajon milyen hatása lenne egy esetleges abortusznak...
nos mivel én elfogult vagyok nem nagyon tudok tanácsot adni mert én mindenkinek azt mondanám hogy tartsa meg...
nagyon remélem hogy sikerül rendezni a helyzetet és jó megoldást találni de nagyon szorítok hogy a baba felé forduljon a mérleg nyelve:-)
minden esetre ezt nektek kell eldöntenetek a ti életetekről van szó.
szorítok hogy minden rendben legyen..puszi
bibócska

Tüncike, jól gondold át, sok mindenki élete függ most rajtad!
De hidd el minden rendben lesz akárhogy döntesz, mert megvan írva csak fel kell ismerni, hogy mi a teendő.

Kép

Kép
antekirt

...hmm,érdekes...akkor miért csinálja ezt a mellem...ááááá :cry:

Tüncike....én aztán át tudom érezni a helyzetedet kb .2-3 év van közöttünk! :D az én álláspontom is az,hogy semmiképp ne vetessétek el,mert ki tudja milyen következményei lesznek...emellett pedig a lelki következmények sem utolsók...mivel szeretnéd a babádat!Nyilván az én helyzetem más mert mellettem van a nálam tíz(!) évvel idősebb párom biztos anyagi jövedelemmel,ráadásul itt Németországban minden teljesen más mint otthon...(szerintem)na mindegy....nem dicsekedni akarok... :oops:
a lényeg...szerintem NE vetessétek el...és mindenképpen a szülőket kell bevonni....hogy segítsenek,mert nélkülük elvesztek a süllyesztőben...hiszen neked talán még érettségid sincs...
nem akartalak megbántani...remélem nem is veszed bántásnak hiszen én mellettetek állok 1300 km-ről :D :shock:
amúgy meg...az én anyukám se tudja.... :) majd nov.20-án megyünk haza egy hétre és akkor talán elmondom......

Vigyázzon magára mindenki!!!!!!!puszi

mokibuci

Sziasztok!
Mereszkedhetek en is ide bekopogni? :) Pont egy hete olvasgatlak benneteket, akkor volt egy pozitiv tesztem. Aztan hetfon voltam dokinal ahol neki ketsegei tamadtak, igy Csillaval azonos utra leptem, doki nem lat semmit, menjek vervetelre, az persze pzoitiv szinten. Igazabol nincs itt semmi gond, csak mint masok itt a topikban es is PCOS vagyok (ez nehezito tenyezo) es nem olyan a ciklusom mint amivel a doki szamolt, hat persze, hogy az szerinte elvart 6-7 hetes terhessegbol 4 -5 het korul o nem lat semmit :) Aztan valamit megiscsak leltunk, csak nem volt egyertelmu.
Amugy roviden magamrol, korban szerintem en vagyok itt a sereghajto, mar a felso vegerol, mint legidosebb :) Ez a negyedik terhessegem de a harmadik gyerek lesz. Es szinten nem Magyarorszagon. Jelenleg (jo reg, nem tul nagy oromomre) HTB vagyok, es hat valoszinu meg egy darabig akkor ez marad is, bar ez nem a rendszer miatt van, semmi de semmi nem jar nekem a terhesseg utan, na mondjuk nem is szamitottam ra egyaltalan.
Igyexem kovetni az esemenyeket es bekapcsolodni a tortenesekbe.
luna6

Princzike, igen, már nagyon várom az első uh-ot!!

amúgy mostanában csak olvasgatlak titeket, írni valahogy nem tudok :evil:
émelygek, fáradt vagyok, türelmetlen, stb.. :twisted:
Vendég

Tunkcikeh!
Ugy latszik, a szedulessel nagyon egy cipoben jarunk. En is borzasztoan szenvedek tole. Annyira, hogy az osszes tobbi baj mar fel sem tunik. Majd meseld el, mit mondtak a csaladsegitoben! Erdekel!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Amennyire tudom húzom az időt! Mást nem tudok tenni:)
Mokibuci: Köszönöm szépen hogy ilyen megértő vagy, és nagyon irigyellek remélem tudod!:D
Ha nekünk is lenne saját házunk meg kerestünk nem lenne ez a helyzet ami most van:)
Elárulok valamit amire nem vagyok büszke, a párom régebben megvert aminek komoly következményei voltak! Édesanyámék ezért nem szeretnék a picit, mert félnek hogy újra megtörténik! Azóta változott csak az a baj hogy hangulat függő:S ÉS soha nem lehet tudni mikor zizzen valami:S
Ennyiből édesanyámékat is megértem!

Kép
tuncikeh

hhhűűű ez kicsit meglepett tunci...
hát remélem hogy a párod javult ezen a téren mert most már nem csak magadért de a gyermekedért is felelős vagy..így valóban jobban meg lehet érteni a szüleidet sőt én azon is csodálkozom hogy egyáltalán a pároddal maradtál de ezt nem az én dolgom megítélni te tudod kivel osztod meg az életed..
és ne haragudj meg rám a véleményemért nem akarlak/akartalak megbántani vele...
viszont még mindig baba párti vagyok:-)és kívánom neked a legjobbakat.
bibócska

Tuncikeh!
Nehogy te szegyeld ezt az esetet, semmi de semmi olyat nem tehettel amivel ezt te okozhattad volna magadnak, a parod szegyene ez. Azert irom csak ezt, mert ha te szegyenled akkor dolgozik benned ez a negativ erzes es ezzel 'kiszolgaltatod magad' a helyzetnek, aminek nem szabad soha tobbet elofordulnia. Egyetlen pofon is pont egyel tobb, mint amennyit barkitol el szabad turni! Plane nem beszelek olyan dolgoktol, aminek raadasul meg sulyos kovetkezmenyei is lehetnek. A dontes a tied, de utan a teljes felelosseg is a gyerekedert, abba pedig ez nem fer bele!
A szivedre hallgass, ha nagyon ragaszkodsz a bebihez, akkor arra! :) De kalkulald bele, hogy adodhat olyan szituacio, amikor az egesz felelosseg a te valladat fogja nyomni. Remeljuk nem igy lesz, de szerintem bele kell kalkulalni mint legroszabb esetet.
En remelem, hogy minden kisimul, megoldodik es bekes boldog babanovesztesbe kezdhetsz, ha arra vagysz :)!!
luna6

Tünci!
Az én véleményem az, hogy itt a fórumon, az iskolában, a baráti körödben lehet mindenkinek véleménye a terhességedről, de ezekre ne hallgass, ne a mi véleményünk legyen mérvadó. Szerintem akinek segítenie kell a döntésben, az a családsegítő, a szüleid és a párod szülei, akik igazán ismerik az életetek, a körülményeket, a kilátásokat a jellemeteket, a képességeiteket. Ha jól gondolom a döntésig még talán van két heted. Esetleg, a műtét intézését el lehet indítani, hogy szükség esetén ne csússz ki az időből, de meggondolni még a műtét reggelén is meggondolhatod magad. Vegyél nagy levegőt és közös erővel és gondolatokkal gondolkodj el mindenen.

Egy másik meglátásom gyerektől függetlenül, hogy a szülők a választott párt (általában a lányok párját) mindig jól ítélik meg, szimp e vagy se- eddigi tapasztalataim szerint az olyan fiú, akit a szülő ellenzett végül mindig a sutban végezte- még ha egy idő után a szülők belátták, hogy majd rájön a gyerek. rájött mind. Ilyen okoknak a következőket láttam: drog, pia, munkához való rossz hozzáállás, erőszakosság, megcsalás, gyakori szakításos se veled se nélküled kapcsolatok, túlzott féltékenység, bűnözői hajlam, tiszteletlen beilleszkedésre képtelen viselkedés...
És azért gondolom úgy hogy ált a fiúkkal van baj, mert egy fiatalabb lány a háziasszonyi létben eléggé meg tud változni, viszont egy pasi aki soha nem volt agglegény vagy önellátó, aki anyu mellől kerül a feleség mellé az... na szerintem ők a húzos pasik, na ők azok akik nem tudják, hogy mit csinál még a nő ha haza megy a munkából :lol: :lol: :lol: S persze "nagy bölcs" meglátásaimra is érvényes a kivétel, erősíti a szabályt. és mindenki változhat, no de azért a kutyából nem lesz szalonna is :)
És persze Tüncike a fenti meglátásom szintén ne befolyásoljon, mert most egyébként is egy döntést kell meghoznod, a babáról és nem feltétlen azt, hogy örökké együtt maradsz a pároddal - persze nem mellékes ez sem.

Viszont egy mondatod nagyon szemet szúrt: hogy senki nem áll mellettetek a bajban. Szerintem, ha ez igaz lenne, akkor nem arról írnál most, hogy mind két család ellenzi még a babát, hanem az hogy az hogy az utcára kerültetek, nincs hova menjetek, kutyát se érdekli hogy mi is van veletek. Ez nem így van. Hidd el, a szüleid pontosan téged tartanak szem előtt és a párod szülei is ezt teszik. De mindenképp el kell még beszélgetnetek együtt minderről, hogy jó döntést tudjatok hozni. azt hiszem, hogy a reakciójuk elsőre akár normálisnak is mondható.
Bocs ha megbántottalak volna valamivel!
De bár hogy döntötök az lesz a jó döntés!

Iknyuszka én már 30 vagyok :( , de köszi a vígaszt és a jó statisztikát, de mint mondtam, sok volt a rossz példa a közvetlen környezetemben. És meglepő módon tökéletes terhességet csak ott láttam, ahol a kismama mértéktelenül zabált, vagy ivott, vagy csak ép becsúszott a gyerek. Felfoghatatlan, hogy anyáim korában alig voltak olyan példák mint manapság, nem voltak fórumok, expok, klubbok csak terhesek lettek, szültek, szoptattak, gyeseztek azt kész. mellesleg sokan abban az időben 8-4ig dolgoztak és vasárnap tuti hogy nem volt bolt se nyitva, főleg nem este 10ig. Ja és még uh se volt abban az időben... csak az a tölcsér amivel a szivet hallgatták.

Tényleg csajok, ha mondjuk egy tizenakárhányezer forintért lehetne kapni itthoni uh-t... beruháznátok mi? és tv helyett mindenki azt nézné :) kipótolva idő ide-oda tologató szerkezettel :)

Na jó lelövöm magam :)

Kép
Kép
Kép
konkri

ja még valami csak úgy, csak annak fényében hogy a múltkor összevesztünk a férjemmel:
ma én a gyerek takonylabdájával játszottam (én mint anya :) ) dobálgattam szegény anyós konyhafalára, meg a férjem nyakára, fejére (kopasz), de mivel nem ragadt rá a fejére, tarkójára, pedig és úgy szántam, hogy nagyot csattanjon, hát inkább adtam egy tockost neki :) majd ő is adott valami vicces kis nem is tudom mit, mire én:
te szemét vered a terhes feleséged? :) megmondom anyádnak.
mire ő: na mondjad!
(persze nem mondhatom, mert még titok :) )

na jól van offolok :)

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="konkri"]I írta:konkriknyuszka én már 30 vagyok :(

es ez miert szomoru szmajli? :) teljesen jo korban vagy, ugy osszesegeben is, masodik bebihez is :)
luna6

hát, tuncikeh...
nekem egy mondatod volt érdekes:"Azóta változott csak az a baj hogy hangulat függő:S"
ezek szerint ha jó a hangulata, akár mintaapa is tud lenni, de ha elpattan a húr..
na én is babapárti vagyok, és csak attól félek, nehogy később a babának legyen baja. de tényleg a te döntésed, sok sikert kívánok hozzá! :wink:
Vendég

Kép
Vendég

Nekem egy volt osztálytársam 18 éves korában szült! nagyon lelkes votl és MI IS barátok osztálytársak osztályfőnök!segitették az érettségiben is meg minden!megszületett a kislánya imádnivaló gyönyörűség! aztán ... hát ugye rájött Heni és a pasija is hogy nem éltek és ki kimaradozott a pasi!ami veszekedéshez vezetett majd elváltak ... Heni otthon maradt egy 6 éves kislánnyal egy panelben anyukájával és a teljes kilátástalanságban! nem bánta meg de látom hogy sokunkra irigykedik most ... szóval nehéz kimondani mit hogy! de tényleg az ember egy életre kell hogy előrenézzen!
Vendég

Sziasztok!

Konkri, igazad van, anyáink sem izgulták magukat halálra a terhesség alatt, lehet ez a titok :D nem kell annyit agyalni, természetes dolog a babavárás, minden rendben lesz, megy a maga útján. :) Ha mégis van valami rossz, annak oka van, a természet megintcsak végzi a dolgát...
De nem lesz semmi baj, minden rendben lesz, érzed Te is, nem? :wink: :)

Tüncike, azért ez a verés dolog kicsit megváltoztatja a dolgokat. Mint előttem a lányok, Én sem a belekotyogás szándékával írom, de mivel nagyon fiatal vagy (és emiatt tapasztalatlan, naív még, stb.) nem baj, ha kicsit idősebbek véleményt mondanak. Nekem 17 évesen a pasim egyszer majdnem megütött, az arcom mellett ütött bele a falba...emiatt szakítottam vele, mert tudtam, hogy ha ilyen előfordul ennél rosszabbra is képes lehet később.
Ha meg is ütött már, Én el sem tudom képzelni hogy tudsz mellette maradni, és gyereket szülni neki (akivel nagyon valószínű, hogy így egyedül fogsz maradni :( )
Ennyivel be is rekesztem, tényleg ne haragudj rám, hogy ezt leírtam, de őszinte akartam lenni, 17 évesen jó ha valaki rávilágít olyan dolgokra amit akkor, annyi idősen az ember még nem érthet, nem tudhat, csak később döbben rá, hogy igaz volt. Biztos most úgy érzed tudod mit csinálsz, és biztos vagy magadban, de gondolj a jövődre is, Én is babapárti vagyok, de vannak olyan helyzetek, amikor el kell gondolkodni. (Én annak idején, 17 évesen, annak a fiúnak a gyerekét nem szültem volna meg.)

Más: Elmondtam a főnökömnek a hírt, és nagyon örült neki, megölelgetett, megpuszilt, és mondta, hogy ez nagyon jó hír :D Szóval jól fogadta, szerencsére :D
Annyit kérdezett, hogy kiírnak-e, és a hátam miatt nem lesz-e gondt, de mondtam, hogy még nem tudom, és nem fognak kiírni, jól vagyok :D
De megkönnyebbültem, hogy örül neki :)
Vendég

Tunci,
mar elore felek, hogy amit irok, megbanthat, de nem tudom magamban tartani. Nagyon feltelek. Eloszor is teged, masodszor is a babat. Tunci, egy olyan pasi, aki egyszer megutott, ketszer is, sot haromszor is meg fog utni, es nem csak teged.

Tunci, ket dolgot kene nagyon surgosen atgondolnod, es ezekrol dontest hoznod.
1. Szerinted jo/jo lesz NEKED emellett a pasi mellett? Bocs, hogy megkerdezem, de alkohol van a viselkedese mogott?
2. A masik: hogy fog felnoni a babad ebben a kornyezetben? Biztonsagban erzed? Meg fogod tudni ovni tole?

Ugy gondolom, tenyleg semmi jogunk beledumalni az eletedbe, hisz alig ismerunk. A gond csak az, hogy eletednek az a picike kis resze, amit megosztottal velunk, annyi erzelmet kavart fel bennunk, hogy nem tudjuk magunkban tartani, amit gondolunk.
NAGYON FELTELEK, ES FELEK, hOGY A BABADNAK SEM LESZ FELhOTLEN JOVOJE.

En is babaparti vagyok, bar konnyen beszelek, mert teljesen mas anyagi-erzelmi kornyezetben elek, mint te. De arra kerlek, nagyon gondold at, mit teszel!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

szép napot kívánok minden kismaminak....
remélem jól vagytok...
hát tünci azt hiszem nem könnyítettük meg a dolgod de abban igaza van mindenkinek ne ránk hallgass csakis magadra mérlegeld a prokat és kontrákat és ami a leghelyesebb azt válaszd...

nyuszika örülök hogy a melóhelyeden jól fogadták a hírt..az én esetemben az első pill.kezdve tudtak mindent hiszen folyton kérezkednem kellett hogy doihoz tudjak menni ez heti 2 alkalom volt és utána tp.
már az első alkalommal örültek hogy terhes maradtam és ők már úgy voltak vele legalább 3 évig nem megyek vissza dolgozni(akkor még 3 év volt a gyes)persze előtte majd fél évig azt kellett hallanom mikor megyek már gyesre,mikor szülök már tehát már nagyon nem akarták hogy maradjak mert több gyesen lévő anyuka is visszajött dolgozni....na mondanom sem kell mikor sajnos tragikus véget ért az első kismamaságom és vissza kellett mennem melózni nem voltak elragadtatva és bizony pár hétig nem volt könnyű dolgom persze nem a szemembe mondták a dolgokat hanem a hátam mögött csakhát a munkatársaim elmondtak mindent...
na mindegy most hogy megint belevágtunk és megint kismama maradtam nagyon szurkolnak hogy sikerüljön de főleg azért hogy ne menjek vissza dolgozni....hát remélem tudom teljesíteni az óhajukat mert én meg akarom szülni ezt a kismanót és anya akarok lenni teljes lényemmel...remlem most sikerül.
annyit akartam kihozni a dologból az én munkahelyem kicsit kétszínű de ez van....

na cuppantok mindenkit vigyázzatok magatokra...
puszi
bibócska

Sziasztok Kismamik!

Annyira jó,hogy vagytok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok.Holnap leszek 6 hetes.
Jövő héten szeretnék dokihoz menni.Vagy az Istvánba,vagy a Sote-ra.
Nanetto!
Te kihez jársz?
Nem tudom eldönteni mit csináljak.Szeretnék egy alapos dokit,aki nem nézi el az UH-t......
Már közel 2 hete olvaslak titeket és szeretnék veletek együtt örülni,kinek hogy megy.Szorítani.Remélem együtt maradunk...

Mi már nagyon vártuk a babát,de még mindig nem fogom fel,hogy babás vagyok.Talán látnom kell azt az első uh-t.
Másodikra sikerült,de úgy,hogy azt mondták,hogy csak mesterséges megtermékenyítéssel lehet egyenlőre gyerekünk,mert kevés a spermaszámunk.10-12 millió volt a 20-60 milió helyett.
Már alig várom,hogy elmondjam a védőnőnek,aki egyfolytában csóválta a fejét.Én meg csak mosolyogtam,mert éreztem,hogy nincs igaza.
novemberben lesz a herevisszérműtétünk,és akkor már 10 hetes terhes leszek,amire a doki remélem csak néz...
Azt mondták,hogy az oxigénhiányos állapot miatt egyre kevesebben lesznek,úgyhogy muszáj megcsináltatni,mert jó lenne majd még második.

Ti hogy álltok a mozgással?Sporttal?
csillag29

Gem, te a lanyokat mar kint szulted? Ha igen, nagyon mas feletek a rendszer mint odahaza? terhesgondozas, korhazi tartozkodas, gyerekorvosi dolgok utana...
luna6

Szia Csillag!
Bar en is teljesen uj vagyok itt, azert udv a tarsasagban es gratulalok a terhesseghez!
Hogy en ezen mit ossze nem gondolkodtam az elobb, hogy kik lesznek kevesebben es miert vannak oxigenhianyban, es miert kell egy masodik mutet?
[quote="csillag29"]A írta:csillag29zt mondták,hogy az oxigénhiányos állapot miatt egyre kevesebben lesznek,úgyhogy muszáj megcsináltatni,mert jó lenne majd még második.

Na azert megvilagosodtam, hogy a spermakrol van szo, es hogy gyerekbol kell masodik :lol:
luna6

Sziasztok!!!

Üdv az újaknak és régieknek egyaránt!

lknyuszika
Szerintem, most biztosan megkönnyebültél egy picit, hogy megosztottad a főnököddel is a nagy titkot. Nem kell találgatni, hogy miért kérsz szabadnapot, mert éppen vizsgálatokra kell menned...stb. :D
Meg aztán az is tök jó, hogy ilyen aranyosan, kedvesen fogadta a jó híreket.

luna6
Jujj, de jót nevettem a hozzászólásodon! Ezt ne vedd sértésnek! Egyébként első olvasásra én sem nagyon értettem, hogy mit írt CSILLAG, de miután másodszor is elolvastam a mondatot, kezdtem kapisgálni, miről is van szó. Utána olvastalak téged, és megnyugodtam, hogy nem én vagyok egyedül, aki kicsit nehezen értelmezte a szöveget.

Én mióta babás vagyok, annyira szétszórt vagyok, hogy az valami hihetetlen. Ja, meg nehezebben fogom fel a dolgokat, és képtelen vagyok több dologra is figyelni. Pedig épp az ellenkezője jellemző rám. Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
A páromnak mondtam is, hogy "apa, úgy érzem, kezdek meghülyülni" :D

További szép napot mindenkinek!
Vendég

luna6: én gem helyett válaszolnék.
minden teljesen más..csak az a lényeg hogy házasok legyetek és az egyik fél ide fizesse az adót.így a terhesgondozáson minden díjtalan (pl.: ha cukorbeteg lettél a terhesség alatt akkor minden eszközt,még azt a papírt is amire a vért kell csöpögtetni(nagyon drága!!!) teljesen ingyen megkapsz ezenkívül a gyermek 12 éves koráig minden orvosi ellátását az állam fizeti stb....és ezért végülis "csak" házasodni kell!!! :D

ezzel most mi is gondban vagyunk mert nem akartunk(főleg én nem)
de hát rákényszerít az ÁLLAMBÁCSI :shock:

szia csillag29!!!! :)

jajj szegény Tünci....így már bennem is átértékelődtek a dolgok.Az ilyen f*sz (BOCSÁNAT) mellett nem kell megmaradni és nem kell gyereket szülni ...nekem is volt egy ilyen ismim akkor én is 17 lehettem,meg az ismi is volt egy barátja igaz 6-7 évvel volt nála idősebb de az értelmi szintje egy 10 évesét ütögette....na mindegy a lényeg az hogy ők még a kést is egymásra fogták (RENDSZERESEN!!!!)én nem tudom a mai napig sem hogy ezt hogy bírta...de már nincsenek együtt és minden sokkal jobb...
ááááá nagyon nehéz a helyzet de a döntés a te kezedben...én mondtam TÁMOGATLAK 1300 km-ről :P

puszi mindenkinek vigyázzatok magatokra!!!

jah...Tallin, a krémet kipróbáltam....az is CSÍPI!!! :D

de találtam hasra combra meg popora való krémet azt kentem rá és végre elviselhető!!!!!!!

na lelőttem magam...... :D

mokibuci

Fuu moki, akkor az egy fejlett hely, marmint Nemetorszag. Es egy eskuvoi papirt igazan meger a dolog! :) (mondom ezt en aki valamikor 8 eve azt mondta, hogy soha tobbet, aztan nemsokara enis megis)
Felenk (en 3000km.re vagyok) messze nemilyen vidam a helyzet, ami a tamogatasokat illeti. Na de ez jutott :)

Es konnyen jutsz el nogyogyaszhoz pl? Marmint ha menni akarsz akkor tudsz vagy varni kell meg idopontozni? Vagy hogy megy ez arrafele?
luna6

[quote="henibaby75"][ írta:henibaby75b]luna6
Jujj, de jót nevettem a hozzászólásodon! Ezt ne vedd sértésnek! Egyébként első olvasásra én sem nagyon értettem, hogy mit írt CSILLAG, de miután másodszor is elolvastam a mondatot, kezdtem kapisgálni, miről is van szó. Utána olvastalak téged, és megnyugodtam, hogy nem én vagyok egyedül, aki kicsit nehezen értelmezte a szöveget.

Heni, dehogy sertodom meg :) Jot mulattam enis aztan mikor sikerult dekodolni a mondanivalot :D

En nem erzem egyelore, hogy szetszort lennek, de egyreszt szerintem nekem van a 'legkisebb' terhessegem a topikban, masreszt nem elso kanyar, ugyhogy lehet en ezert nem erzekelek dolgokat annyira, mint akinel elso bebi. De meg akarmi is johet ram az elkovetkezendokben :)
luna6

Bocsi Csajok, hogy nehezen értelmezhető ,majd legközelebb visszaolvasom, mielőtt ráokézok.
Nekem természetes volt, hogy miről írok...
csillag29

Csillag! abszolut nem kritikanak szantam!! :) Csak elvigyorogtam itt a magam ertetlensegen. Amugy ha mar nem voltam vele egyedul, lehet, hogy ez is tyerhestunet? :) Mindenesetre az termeszetes, hogy te ertetted, hisz benne vagy. Nalunk ilyen jellegu gondok nem voltak ugyhogy mag a a tema nekem pl teljesen uj.
Nalam a gond inkabb az, hogy nincs peteeresem olyan rendszeresseggel mint az 'atlagnak' ezert eltart egy darabig mig eredmenyre jutunk :)
luna6

Csajok tegnap egész nap szabin voltam! a nap első része mámoros volt mert bejelentkeztünk esküvőre az anyakönyvvezetőhöz és lesz egy minilagzink kevés emberrel de annál jobb hangulatban december 18-án :-) és rettenet boldogok vagyunk! a párommal tökéletes a kapcsolatom 3 év után most hogy jön a baba kérte meg a kezem 5 napja :-) na szóval délután 3,5 órát ültem az elmű és gázosnál és már a pocaklakó is jelezhetett mert fájt a hasam! úgyhogy utána végig feküdtem! viszont CSAK este fél10-kor HÁNYTAM!!!!!! ez 4 hete nem volt! mert mindennap egész nap folyamatosan hányok! tegnap csak egyszer mondjuk az brutál volt!!! :-( nem is részletezem! ... de felcsillant a remény!!!! ...
Vendég

nanetto, gratulalok az eskuvohoz!! :) Ugy latszik a juniusi babaeso elott lesz itt meg nehany eskuvo is a topikon :)
luna6

:-) igen és hát az az igazság hogy én nagyon esküvő párti vagyok hiszek a mindörökben! furcsa családból jövök! minden tökéletes nálunk és apukámék a mai napig nem tudnak létezni egymás mellől mintahogy nagyikámék és nagybátyámék és tesómék sem! egy mintacsalád amit mutogatni kéne azt hiszem! irdatlan mértékű energiát kapunk otthonról és tudom az én házasságom is ilyen lesz!!! :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?