Új privát üzeneted érkezett!

Nekem november közepe felé fogy el az Elevit, és úgy gondoltam, hogy veszek belőle egyhavi adagot, kétnaponta szedem majd azt, így kitart két hónapig, kétnaponta meg kálciumtablettát szedek (vagyis egyik nap Elevitet, másnap kálciumot), s ha elfogy az Eleveit majd, akkor már többet nem veszek belőle. Így akarom "leszoktatni" a szervezetemet róla, mert már június végén elkezdtem a nőgyógyászom tanácsára szedni.
A Béres-ceppról én is jót hallottam. A kálciumtabletta, amit vettem, szintén Béres termék.
Vendég

Szia Sellon:)

Én a tegnapi kombinált teszten magán úton voltam, nem állami intézményben. Szívhang nálam is volt.
Viszont első uh állami helyen voltam, igaz a magán dokim csinálta de ott is kaptam mindjárt képet és volt szívhang is:)
Teljesen mindegy hogy magán vagy állami ha jó dokit fogsz ki aki lelkiismeretesen megcsinálja a vizsgálatokat!
kicsyke77

Suzytündér szija!

Én is sokkal nyugodtabban aludtam, hogy túl vagyok rajta:)
Istenhegyi tényleg bejött. Azt hiszem az Afp-t is ott fogom megcsináltatni, annak is 1 órán belül megvan az eredménye, még időpontot sem kell kérni hozzá és ha jól emlékszem ca 5500 Ft.
Köszi a linket a rucikhoz megnézem mert én még semmit sem vettem magamnak és kezdenek picit hasban nyomni a nadrágjaim.
Remélem tényleg jó lesz a Bajcsyba, nagyon rideg az a hely brrrr .
A dokim régen a Schöpf-be volt nemrég került ide, így hát követtem mivel bízom benne és 15 éve hozzá járok!
kicsyke77

Kicsyke!

Nekem szerintem nagyon jó orvosom van, 13 éve járok hozzá, és még soha nem látott más nőgyógyász. Igaz, nálunk a 12. heti genetikai UH-t nemcsak az orvosom,hanem egy másik orvosnak is végeznie kell, ezért megyek kétszer. Két UH-n csak kapok képeket.
A down-szűrés integrált részére én is magán úton megyek, már be is fizettem a 29 ezer forintos csekket.
De TB-s alapon is genetikai UH lesz. Magánban pedig vérvétel. Ez egyébként nem kötelező, de az orvosom azt mondta, szerinte érdemes megcsináltatni. nem tudom, hogy van-e neki biznisz ebben az egészben, mármint hogy reklámozza az egészet, de úgy döntöttünk a férjemmel, hogy megcsináltatjuk.
Vendég

Sellon!

Nagyon jól teszitek hogy bevállaltátok a nem kötelező vizsgálatot is a saját érdeketekben.
Biztosan fogsz képet kapni ha nem akarnak adni reklamálj nyugodtan.
Hoppá most látom neked is lassan esedékes a 12 hetes:)
Integrált tesztre mész? Nem kombináltra?
kicsyke77

Nem, integrált tesztre megyek, mert az én tájékoztató füzetecskémben az van, hogy ez a jelenleg leghatékonyabb szűrőmódszer. Pontosan ezekkel a szavakkal van leírva. Az áll benne, hogy ez a teszt tartalmazza a 12. heti kombinált teszt szűréseit, illetve majd a 16. heti szűréseket is.
Igen, a héten esedékes a teszt első része, a többi majd négy hét múlva.
Vendég

Sellon!

Szorítok hogy minden rendben legyen a vizsgálatokkal:)

Ok értem az integráltat! Csak én máshogy értelmeztem az én tájékoztatómból azért csodálkoztam rajta.
kicsyke77

Csics: Ez elég bosszantó lehetett a dokinál. :(

Caysee: az nem semmi! Vecsésről Törökbálintra... hát nem irigyellek. Én is úgy számolgatom, hogy talán januártól már otthon lehetek. Annyira jó lenne :)

Szöszmöszke: Minden szinten hihetetlen ez a bürökrácia, ami csak mindenkinek az életét keseríti. Hihetetlen! Azért ne idegeskedj :)

Sellon: Nagyon is kényelmes. Szintén 38-ast hordok és 36-os kellett belőle :) És jól össze is húztam, most így áll a legjobban, aztán még van mit kiengedni. Nagyon csini gatyó, örültem neki. Én is kész vagyok ruha ügyileg és úgy örülök neki, hogy ezt kipipáltam.
Első UH-on én se kaptam semmit, csak egy fecnit. Remélem ma már kapok valamit. De jó! Te is mostanában mész :)
Én eddig Femibion-t szedtem, de tovább nem szeretném. Ma rákérdezek a dokinál, hogy ő mit mond. Ha a vérvétel mutat vashiányt, vagy ilyesmit, akkor majd azt szedek.

Hné: Szerintem biztos találsz olyat a C&A-ban, ami tetszeni fog. Nem túl nagy a választék, de szerintem egész jók.

Schat: Én a kezdetektől érzek valamiféle húzódást a köldök alatt, minden egyes mozdulatnál érzem. A védőnő szerint ez normális. A fejfájás szintén megkeseríti az életemet. Bár most már jobb, de azelőtt több héten keresztül non-stop fájt. Nagyon rossz érzés, de el fog múlni :)

Mandula11: Még jó, hogy nem küldünk az áprilisiba :) Persze írhatsz oda is, nem sétrődünk meg :) Határozottan jó betölteni a 12. hetet, de még kb. 2 hétig biztos izgulni fogok :)

Susytunder: Te is annyira várod már az UH-t, mint én? :) Ma megyek, tisztára lázban égek, kiváncsi leszek, hogy mi lesz. 4D-re mikor tervezed, hogy mész? A 18. hét jó lehet?
Itt is nagyon szép, vidám idő van. Élvezettel nézek ki az ablakon az íróasztaltól :) De jó neked, hogy kimozdulhatsz :)

Kicsyke: De jó neked, hogy megvan a kombinált. Gratula az eredményekhez! Azonnal volt eredmény, vagy várni kellett pár napot?

Jó sokat írtam, bocsi. Jók legyetek Lányok :)

KépKépKép
bogme

Szia Bogme!

Köszönöm:) a vérvételtő számított max 1,5 órán belül van eredmény, én az Uh után talán 10 percet vártam és már szóltottak is, talán 1 órát töltöttem ott össz-vissz!

Várjuk a mai Uh eredményeidet, drukk-drukk:)
kicsyke77

Koszonom bogne a kerdesemre a valaszt! Azert valamennyire megnyugtat,ha nallad hasonlo tuneteket normalisnak mondja a vedono!
Ma este azert meg rakerdezek! annyira izgulok,pedig jok a megerzeseim,de majd csak legyozom mire odaerek.

Megyek is lassan keszulgetni,mert a sok fekvestol annyira legyengultnek erzem magam ,hogy eltart 1 ideig a keszulodes.

Mindenkinek szep napot es sok sikert az uh-khoz es minden mas vizsgalathoz!

Kriszta
schat

Én a múlt hét óta érzem, hogy feszül kissé a méhem, és érzem, hogy nőtt. Például háton nemigen tudok feküdni, pedig régen sokat aludtam úgy, de ha most úgy fekszek, feszül a hasam. Oldalt a kényelmes, kicsit felhúzott lábakkal, de azt se nagyon, mert akkor érzem, hogy nyomom a hasamat. És behúzni se tudom a hasamat. A kismamaruhák még nagyok, de hamarosan kipróbálom úgy a nadrágokat, hogy visszahajtom a pocakos részt. Valaki írta, hogy egy ismerőse így hordta, amikor már a régi nadrágjai nem voltak jók, de a kismamaruhák még nagyok voltak.

Fejfájás nálam egyáltalán nem volt eddig, hasonlóan a többi tünethez. Viszont hát a pisilés az már azt hiszem, végig ki fog tartani. Kb. két hónapja minden éjszaka 4-5-ször kelek ez miatt.

Igen, holnap megyek UH-ra, délután 1-re. Látom, Bogme, te ma töltötted be a 12. hetet, én elvileg szombaton fogom. Úgy tudom, hogy a számításnál én már a 12. hétben vagyok, te viszont a 13.-ban, mert mikor betöltünk egy hetet, utána már a következőt kezdjük. Legalábbis a Babaszobás kalkulátor mindig így számol.
Vendég

Sziasztok!

Sellon : 29 ezer a down szűrés???? Nálunk 9 ezer, de kaptam egy tippet, miszerint Székesfehérváron ingyenes!

Kép
hné29

De gondolom, hogy csak a fehérvári lakhellyel rendelkezőknek, nem? Mert Siófokon a tüdőszűrés is ingyenes, de csak a siófokiaknak (az önkormányzat átvállalta a díjfizetést), egyébként fizetni kell érte, akik nem itt laknak.
Úgy vélem, hogy a maszek down-kór szűrés sehol sem ingyenes vagy olcsóbb (éppen azért, mert nem TB-s alapon megy ez a fajta), csak az önkormányzat a saját állampolgárainak átvállalta a költségeit. Amúgy is mindegy, mert már befizettem.
Vendég

Az integrált teszt drágább, mint a kombinált általában. Én kombináltra megyek 16 ezerért, de 37ért is találtam. Fogalmam sincs mi lehet a különbség.

Én már nem tudom hogy számolják a heteket. Így az is kérdéses, hogy jó lesz-e a kombinált tesz 12 hét 6 naposan :( Kiderül!

KépKépKép
bogme

Bogme, szerintem az még belefér, mert az én tájékoztatómban az is szerepel, hogy mely a legkorábbi és mely a legkésőbbi időpont, amikor még lehet menni vizsgálatra, és ez a 12+6 nap benne van.
Vendég

Lányok!

Én már nem értem ezeket a teszteket ... komolyan!
Mindenhol mást írnak
Most akkor integrált vagy kombinált?
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... ebben.html
kicsyke77

szisztok
na megvan a laboreredmény is sajna 33 évesen ugynézki kicsit magas lett a koleszterin szintem :( valoszinü hogy egy időre le kell mondanom a sütikröl és a vajas kenyérül is ,de legalább a vitamin szintem jó ugynézki ,és a vércsoport is jó mert A rh pozitiv és nincs összeférhetetlenség :) sajna a hct szint alacsony . csütörtökön megyek az uh .
csics

amugy én sote 1 szültem és ott lehet az apuka is a szülésnél és 24 órás együtt létt van a babával .
csics

Sellon mindenkinek ingyenes ott, csak be kell jelentkezni telefonon a címet a védőnőm adta, hogy inkább oda menjek!Azért tényleg nem értem, hogy egyes kórházak mekkora hasznot húznak ebből, mikor ennek mindenhol ingyenesnek kellene lenni......

Kép
hné29

Hát...számomra akkor ez fura. Igen, most nézem, hogy a tájékoztatón az itteni kórház szerepel, tehát ez nem egy egységes kiadvány, hanem helyi. Akkor valószínűleg nagyot kasználnak rajta, viszont ha így van, akkor is érdemes megcsinálni, mert:
ha egyszer van ilyen fizetős szűrés, akkor biztosan nem fogják automatikusan TB alapon is megcsinálni, hiszen akkor senki nem fizetné be. Mindegy most már. Persze, nyilván a pénzt nem jó szórni két kézzel, csak hát a nőgyógyász is nagyon ajánlotta, benne meg megbízom. Ha nagyon kaszálnak belőle, hát akkor meg gratulálok.
Vendég

Most hívtam a barátnőmet, aki tavaly szült, és mondta, hogy Kaposváron is ingyenes, ők is ott voltak...hát, nagyon elment a kedvem...tudom, figyelmetlen voltam, de tényleg azt hittem, hogy ez egy országosan egységes szűrés, és hogy mindenhol ugyanannyiért végzik. De kiderült, hogy nem. Ráadásul Fehérvár autópályán hipp-hopp itt van, jobb lett volna oda menni, és akkor megmaradt volna 29 ezer forint. Vagy akár Kaposvárra, mivel az a székhelyünk. Legközelebb sokkal körültekintőbb és alaposabb leszek, és egyetlen plusz vizsgálatra sem fogok befizetni, mert most nagyon dühös is lettem, és mert fiatal vagyok, és tudom, hogy a babámmal minden rendben van, és egy orvos se akarja megmagyarázni a soksoksoksoksok veszélyhelyzetet meg rizikót meg anyámkínját :!: :!: :!:
Vendég

Sellon ne legyél mérges, sajnos, ha nekem nem hívják fel a figyelmemet, akkor én is befizetem a 9ezres csekket szó nélkül! Ez annak is betudható, mivel én is az első babámat várom és azt sem tudom mi hogy megy, csak kapkodom a fejem és rovom a köröket, amit néha feleslegesnek érzek... Tényleg túl van lihegve itt minden :cry: Húgom jövő hónapban fog szülni épp ma beszélgettem vele a vérvételről és nevetve mondta, hogy 36 hét alatt 3X nézték meg a véréből a vércsoportot :lol: .... Ami ugye azt jelenti, hogy több üvegcse feleslegesen. Ill. tegnap volt baba szívhangot nézetni :) a kiscsaj nem maradt egy helyen az nst meg össze vissza ugrált, mire mondta védőnő jó lesz ennyi volt. (ezért felesleges volt megnéznie)

Kép
hné29

Sziasztok!
Húúú! Ez a down-kor engem is megfogott!

Sellon! Én is Balatonról vagyok, és valószínű, hogy Siófokon fogok szülni! Egyenlőre Kaposváron van, de szeretnék egy orvost Siófokról! Megmondod ki ez a nagyon jó orvos, akihez te jársz?

Caysee! Ezt hogy érted, hogy január 1-től jobb a táppénz neked? Én azt hittem ez bármelyik időben ugyanaz!

Schat! Nekem is fájdogál és görcsölget a hasam, azt mondta a védőnő, hogy normális, ő magnéziumot ajánlott rá, az orvos sok fekvést és nospat!
klaccc

Hné, majd később biztosan lenyugszom kicsit, de még most is dühös vagyok! Nem is csak arra, hogy 29 ezer forint ez az egész, hanem csalódott vagyok., Járok a nőgyógyászom magánrendelésére havonta 5 ezerért, plusz nála fogok szülni pár tízezerért, ez nem elég? Muszáj ott leszívni a kismamát, ahol lehet? Mert akkor jelentsék be terhesség elején, hogy fizessek be százezret, s akkor egészséges gyerekem lesz. Mert ennyi erővel ezt is csinálhatnák.
Elhatároztam, hogy legközelebb, ha megyek a védőnőhöz, el fogom neki mondani, hogy nagyon sajnálom már, hogy befizettem ezt a csekket a siófoki kórháznak, mert Kaposváron ingyenes, és azt is elmondom, hogy megdöbbentett, hogy erre senki nem hívta fel a figyelmemet. És igenis, csalódott vagyok, mert mikor érdeklődtem a védőnőnél a szűrésről, elmondta, mely ajtóhoz, mikor kell majd menni, de azt még csak véletlenül se mondta, hogy ne az itteni kórházba menjek, mert itt egy vagyon, hanem a megyeszékhelyre. Mégis, mennyi pénzt kapnak a szűrésből? Fejenként ötezret?

És most már egyre jobban látom, hogy igenis, minden a pénz körül forog. Ez a rengeteg bogyó meg vitamin meg görcsoldó meg minden. Nyilván, ártani nem árt, de hogy nagyobb benne az üzlet, mint a tényleges hatás, az egyszer biztos. Még egyszer nem engedem magamat megfélemlíteni, hogy baja esik a picinek, ha nem veszem be naponta a vitamint! Amióta csak terhes vagyok, szinte folyamatos félelemérzetem van, mert ezt idézik elő...és ha megveszem a drága dolgokat vagy befizetek rájuk, akkor egycsapásra megnyugodhatok. Tudom, 29 ezer forint nem a világ vége, de nem is annyira a pénz, mint a hozzáállás zavar.

Igazad van, Hné, én sem járok csukott szemmel a kórházba, fogalmam sem volt, hogyan működnek ezek a dolgok. mentem, ahova kell, fizettem, amit kellett...ki gondolta volna, hogy így járok. Soha nem voltam előtte beteg, nem vagyok járatos ilyen dolgokban, felhívni a figyelmet meg persze, hogy egyik egészségügyi dolgozó sem fogja önszántából.
Vendég

Klacc, Dr. takács István a neve. Mint szakember, szerintem nagyon jó, csak javasolni tudom, és a magánrendelésére nem kell előre bejelentkezni, csak menni kell. De fel kell készülni, hogy sokszor sokan vannak. Ki tudja, talán egyszer össze is fogunk futni?
Vendég

Sellon!
Sokan őt ajánlották, úgyhogy most már szinte biztos, hogy hozzá megyek! Megerősítettél, ráadásul én is nála születtem! :lol:

Igen lehet egyszer összefutunk, még ha nem is tudjuk!;) Egyébként siófoki vagy?

Ezzel a down szűréssel kapcsolatban pedig! Nem biztos, hogy olyan rosszul döntöttél, mert én a kaposvári ingyenes szűrésről sok rosszat hallottam! Volt akinél nem mutatta ki, meg több keveredést hallottam róla. Szóval a színvonala nem a legjobb, az alapján, amiket beszélnek róla! Mondjuk ettől a fehérvári lehet jó! Én nem bizto, hogy megcsináltatom!
klaccc

Igen, itt lakunk Siófokon.

Ha nála születtél, talán még meg is ismer! :D

Hát, most már egye fene ezt a szűrést, befizettem, kész, megcsináltatom itt és ennyiért. Még egy gondolat erejéig maradnék a témánál. Tehát, nem is az a bosszantó, hogy itt pénzbe kerül, hanem hogy ennyire drága! Mert ha mondjuk lenne egy ötezres, akkor azt mondom, oké. Na, de 29 ezer forint úgy, hogy pár kilométerrel arrébb meg ingyenes? Na, jó, most már befejeztem a témát.

Klacc, te nem csinálsz vonalzót?
Vendég

Sziasztok!

Nem szeretnék zavarni, csak látom, hogy a kombinált és az integrált Down-szűrés a téma, és szeretnék segíteni.

A Magzati Diagnosztikai Központ (Örsnél (Bolgárkerék u. 3., Czeizel bácsi is ott dolgozik), egy csomó kórházzal (Pl. Szent Imre) kötött szerződést ingyenes kombinált teszt elvégzésére az alábbiak szerint:
A kórház megcsinálja a 12. heti UH-t tarkóredő méréssel, majd a MDK-ban megcsinálják a érvételt, és utána sms-ben küldik a kódot, amivel a neten megnézheted az eredményt. Nagyon profik.
Honlap:
www.downszures.hu
Telefon:
20/772-5845
Mindenképpen érdemes megkérdezni, hogy a kórház, ahol a dokitok dolgozik, szerződésben áll-e velük, és ha igen, akkor már lehet is időpontot kérni a vérvételre az UH időpontja utánra.
A honlapon megnézhetitek mi a különbség az integrált és a kombinált teszt között. Az integrált valamivel pontosabb, viszont az fizetős, és nem olcsó!
Remélem van akinek tudtam segíteni! Ha valaki esetleg még szeretne kérdezni, akkor priviben szívesen válaszolok, ha tudok!
További szép babavárást kívánok!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Sellon: Remélem, hogy már sikerült megnyugodnod. Amúgy én nem akarom elhinni, hogy a kórházakban végzett ingyenes vizsgálat ugyanaz, mint amiért máshol fizetni kell. Bár a fizetősök között is jókora különbségek vannak. Nekem viszont akkora szerencsém van, hogy a előbbiekben Madame szofi által írt MDK-val van szerződése a dokimnak. Így megyek az UH-ra 12 ezerért és tényleg megcsinálják a kombináltat. Nagy kő esett le a szívemről.

Tegnap voltam a dokinál. Sajnos ott a kórházban elég ramaty az UH gép. Ezért csak megnézte, hogy látszólag minden oké-e, de semmi adatot nem írt fel nekem. Jövő héten megyek hozzá a másik helyre, ott lesz genetikai vizsgálat és 4D. És szerencsére sokmindent átbeszéltünk. Vitaminra rákérdeztem. Ő is úgy gondolja, hogy változatos táplálkozás mellett nem szükséges a vitamin, ráér majd a 20. héttől vasat szednem. Úgyhogy most nem szedek semmit. Picurka egyébként kicsit kisebb, mint kéne (ez az előzőn is így volt). Bővebben a jövő héten derül ki, hogy később fogant, vagy mi lehet. Amúgy így is sok minden látszott. Össze vissza forgolódott és kalimpált a lábával :) Egyszer a hátát mutatta, majd oldalt feküdt, olyan jó volt látni :)

Remélem mindenki jól van! Akik ma mennek UH-ra, kiváncsian várom a híreket :)

KépKépKép
bogme

töröltem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bogme 2009.10.28 09:49-kor.

KépKépKép
bogme

Fogalmam sincs, miért ment el kétszer, bocsi :(

KépKépKép
bogme

Bogme,

azért gratulálok az UH-hoz, mert összességében minden rendben van.

Este hazajött a férjem és megnyugtatott, úgy hogy most már elfogadtam ez a helyzetet. Csak valahogy olyan becsapottnak éreztem magamat tegnap. Meg kicsit a saját figyelmetlenségem is zavart, hogy ha körbenézek, akkor rájöhettem volna. Azt ki tudja, lehet, hogy nektek lesz igazatok, és valóban, a fizetős jobb lesz, mint a nem fizetős.

Én ma megyek 1-re Uh-ra, és már rettentően kíváncsi vagyok! Ha megjöttem, mindent leírok. Azt mondták, erre az UH-ra telt hólyaggal kell menni. Úgy hogy lassan nekiállok inni. HOgy hogyan fogom kibírni, nem tudom...így is olyan sokszor és olyan erősen kell pisilnem. Olvastam, hogy ez a 12. hét után elmúlik, amit egyáltalán nem értek. Pont most, hogy a méhünk egyre csak nő? Most még jobban nyomja majd a hólyagot, nem?

Egyébként láttam a hasadat lefényképezve egy másik topicban, nagyon csinos. Hasonló az én hasam is, majd most hétvégén a 12. hét betöltésekor csinál a férjem képeket rólam.
Vendég

Sellon: Szupi :) Várjuk a híreket és a képet is :) A pisilésről azt olvastam, hogy a 2. trimeszterben jobb lesz a helyzet, mert már a has is tágul, meg talán máshova megy a súly, de a harmadikban megint jön a pisilgetés :)

KépKépKép
bogme

Mindenképpen fogok kérni képet, remélem, kapok is. DE ha megint csak kinyomtatva, ami valószínű, akkor csak szkennelés után tudom feltenni.
Vendég

Sziasztok!

Ami a pisilést illeti az igaz, elméletileg alábbhagy 12 hét után a gyakorisága! Alig várom, akkor 4 nap múlva :lol: Remélem nem kelek fel egy éjszaka alatt 5X, mint eddig...

Kép
hné29

Hné, látom, megvannak a neveitek.
Nekünk is.
Két nevet szeretnénk adni a picinek.
Ha kislány: Blanka Zamira
Kisfiú: Martin Kristóf
Vendég

Szép nevek Sellon! Mi csak akkor döntünk, ha majd tudjuk fiú, vagy lány lesz.

KépKépKép
bogme

Mi már tudjuk, hogy vagy fiú lesz, vagy lány! :D :D
Vendég

:) :)

KépKépKép
bogme

Sellon nagyon-nagyon szép nevek!!!!!!!!! :)
Nekünk is kettő lesz, de abban még nem döntöttünk, valószínűleg, ha lány, akkor Nina Jelena, de fiúba nincs meg a 2.

Kép
hné29

A ti nevetek is nagyon szépek. Olyan szláv származásúnak hangzik, a Jelena főleg oroszosnak. Nekem lánynévben a Zamira a mindenem, eddig azt sikerült kilobbiznom, hogy legalább a második név az legyen, mivel a férjemnek nem tetszett. De akármi lehet, még az is, hogy felcserélődik a sor. De a nevek már szinte egészen biztosak. A családomnak pl. szent meggyőződése, hogy kislányunk születik.
Vendég

Sellon: A Jelen név azért, mert a ki kis csöppünk Montenegróban készült és ott elég gyakori ez a név :) Minden évben ott töltjük a nyarat, így jövőre már be is illeszkedhet oda :D Legalábbis, ami a nevét illeti 8)
hné29

* Jelena

Kép
hné29

Na most már én is elkezdek neveket keresni esküszöm! Csak az a baj, hogy a páromnak egyik se tetszik, amit én gondoltam és nem is akar vele foglalkozni, mert szerinte 5 perc alatt kitaláljuk. Fiú név végülis már van, de szinte tuti, hogy lány lesz és azzal nagy bajban vagyok. Amik tetszenek nekünk azok a közeli rokonságban vannak és olyat nem szeretnék :(

KépKépKép
bogme

Na, akkor jól gondoltam. És a Nina? Mert az meg inkább olyan angolos-amerikaias. A Damien is nagyon érdekes név, de nekem az is tetszik. Az milyen származású név?
Vendég

Bogme, honnan tudod, hogy egészen biztosan lányotok lesz?
Érdekes, nálunk a fiúnevekben szinte egyből egyetértés volt, de a lánynevekben egyáltalán nem. A Blankát a férjem ajánlotta, s ez az a név, amelyet az összes, a férjem által felvetett név közül el tudok fogadni. Hiába, ilyen finnyás lettem a terhesség alatt. :D A Zamira pedig az én ötletem volt, mert nagyon tetszenek az arabos hangzású női nevek.
Férfinévben tetszett még az Erik is, ráadásul mindkettőnknek.
Vendég

NINA jelentései
- több női név (pl.: Anna, Johanna, Antonina, stb.) rövidült becéző formája.
Damien a férjemnek tetszik (nem tudom milyen eredetű lehet), mivel ő Dénes és ezt a nevet nem akarjuk a gyereknek adni, de így valami hasonló lesz :)
Bár fenyegettem már a férjemet, hogy én leszek a szülőágyon olyan nevet mondok, amit én akarok :lol:

Kép
hné29

Próbáltunk olyan neveket találni, ami a családnév után is jól hangzik.

Kép
hné29

Sziasztok!

Bocs a bepofátlankodásért, de eladó egy biztonsági övterelőm, alig használtam (3. gyereknél kaptam), teljesen új állapotú. 6500 Ft-ért adom a postázás engem terhel, akit érdekel priviben elér.
Kép Kép Kép Kép

Elkelt, tárgytalan.

Éva
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.10.28 17:41-kor.

KépKépKép
agmano

Úgy látszik, hasonló cipőben voltál :) Nálunk is azt várom, hogy mondjon végre olyan nevet,a mit el tudok valahogy fogadni :)
A fiú nevet az apukám és a párom 2 perc alatt kitalálta és tetszett Anyunak is, nem nekem is. Ha esetleg fiú lesz, akkor Péter lesz. Én az egyszerű neveket szeretem.

Valahogy mindig is azt gondoltam, hogy elsőre lányom lesz és azóta is így érzem. Ledöbbenek majd, ha mégsem :)

KépKépKép
bogme

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?