Új privát üzeneted érkezett!

Moosejaw!

Gratula!

Én tegnap elmentem a Bártfaiba genetikai UH-ra,de elmenekültem mert 200-an voltak.Holnap újra próbálkozom.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Moosejaw Gratulálok én is!!! Nagyon ügyesek voltatok, kiskapap hogy van? Azt hiszem ezt még senki sem kérdezte. Tudod segíteni neked a szülés közben, azt olvastam, hogy néha elbóbiskolt, de hát az éjszakázás után nem is csodálom. Gátvédelem milyen volt, mennyit kellet beavatkozni? A papa fürdette a babát? Mi is lett a kislányod neve? azt hiszem ezt nem olvastam. Jaj de örülökKép))
Köszi, nem tudtam, hogy kell fizetni, de végülis 200 Ft nem olyan sok. Most nyáron láttat nem is teremben tornáztak a kismamák hanem kint az udvaron a füvön és utána jöttek a keddi előadásra.
Azért még a következő UH-n is megkukkoljuk a picurkát mégis mire számítsunk. Talán mondtam, barátnőméknek minde alkalommal 90%ra mondtak ellentétes nemeket. PEdig ők nézették 4D-vel meg simával is.
Legközelebb majd szeptemberben megyek új UHra. Addig növögetünk. Én eddig kb. 5 kilót híztam, 21 hetes vagyok, és egyre jobb az étvágyamKép(
Fibi, gyere el jövő héten a kismama klubba, én is jövök, és ha jönnék kismama tornára is akkor én is elbátorodnék rá!Kép)Szerinted nincs összefüggés a sör és borkívánás a az utód neme között?Kép) Én is megkívángatom ezeket, és nekem is eddig fiút mondtak.
Jucus, sajnos most nyáron ez van, délután nincs rendelés ez okozhatja. De szeptemberben már lesz délután és akkor bejöhet a papa is.
Fibi, Bálint doki meddig van szabin? Nem tudod véletlenül, lassan meg kéne tudnom az AFP-m eredményét, így 21 hetesen és túl a tökéletes UH lelet után. Ugye nem kell túlságosan izgulnom miatta? Mert ugye a kettő együtt érvényesKép
Azért nem szomorkodom, szép idő van, Moosejaw csodás kislánynak adott életet, aki tökéletes alvóKép
Szóval valaki jövő héten a klubba jön?
Puszi, Manós (21)
manós

Jucusmamus!

Miért kell menned genetikai UH-ra? Megkérdezhetem?
Engem tegnap küldött el a dokim, de a Szabolcs utcába, mert a MOM értékek rosszak lettek!
Nagyon drukkolok, hogy ne legyen baj!

Sziasztok Ildi(16)
ildi76

Sziaztok Lányok!

Úgy látom, a kórházi körülményekrol feltett kérdésekre még nem nagyon válaszolt senki - én tavaly nyáron szültem ott, leírom akkori tapasztalatim, azóta szerintem nem sok minden változott.
Csecsmos noverek + gyerekorvos: tapasztalatom szerint ha kérdésed van, segítenek, csak nem túl tolakodóan kell feltenni, különben meg nem nagyon "zavarják" a kismamákat. Ildi, a pajzsmirigyes problémádról gondolom, a dokid is tud, tudatosítsd benne erosen, s kérd meg, hogy beszélje meg a gyerekorvossal.
A kórházban ottani rucikban vannak a babák, de ezek is aranyos, színes bébiruhák, csak éppen van rajtuk kórházi pecsét. Egy öltözet ruha majd csak a hazamenetelhez kell. Pelenkát tavaly még adtak, erre esetleg érdemes rákérdezni, hogy így van-e még, vagy már oket is elérték a megszorító intézkedések Kép De ha viszel be pelust, popsitörlot meg popsikrémet, akkor te is tisztába rakhatod, minden szobában van pelenkázó.
Kaja: hamisítatlan kórházi kaja, semmi jót ne várj (a statisztika szerint valami 300 forintból kell megoldani egy beteg napi étkeztetését...) Rendeld meg a rokonságnál kedvenc kajáidat Kép Én rettenetesen éhes voltam a szülés utáni napokban, de kajában szerencsére nem volt hiány Kép És végre nem kellett tartani a diabeteszes diétát!! Kép))Van hutogép a folyosón, ott tárolhatod a romlandóbb cuccokat.
Na, ebbol kisregény lett, de ha kíváncsiak vagytok még vmire, kérdezzetek nyugodtan.
Soosoo (22)
soosoo

Neet, kb. vasarnap este 11 korul kezdodtek a fajasok es hetfon 14.42kor szuletett meg a baba. A reggel 9es burokrepesztes utan kezdett nehezebb lenni a dolog, es a legrosszabb asszem 13 utan volt (mert az utolso emlekem az orarol talan 12.45, utana mar nem birtam nyitva tartani a szemem). A korhazbol altalaban 4 nap utan engednek haza, tehat engem penteken engedtek volna, ha nincs gond a keblekkel.De sajat felelossegre korabban is eljohetsz.

Babarozsa, a latogatas marha faraszto. Mivel a kortermekbe szerencsere nem mehet be senki, neked kell kijonnod a tarsalgoba (itt van egy telefon, amin be tudnak neked szolni a korterembe, hogy itt vannak, ha tudjak hanyas szamuban van). Engem kedden ugy lefarasztottak (du. 2-7 kozott kinn ucsorogtem, mert persze egymas utan jottek a csaladtagok, nem egyszerre, es gatsebbel meg maszkalni is remes, nemhogy uldogelni vagy allni, meg tobbszor ki-be tologatni a babat az uvegajto es a csecsemoosztaly kozott, hogy mindenki megnezze), hogy akkor mindenkinek megtiltottam a tovabbi latogatast, csak a paromat kertem, hogy minden nap jojjon be. (Szerencsere a hazamenetelkor beengedtek a korterembe, mert en nem tudtam volna kicipelni sem a cuccom, sem a babam,) Egyebkent a kortermek szepek, tisztak (de az agynemud nem fogjak naponta cserelni, hiaba izzadsz es verzel), de az agyak rohadt magasak, ami elegge megneheziti egy sebesult kozlekedeset. Egy- es ketagyas szobak vannak, mindegyikhez van furdoszoba, a szobakban meg pelenkazoresz, etkezoresz es meg ket mosdo. A folyoson van merleg is, igy Te is megmerheted a bebit a szoptatasok elott es utan, ha akarod.

Macsek, a babakat ott oltoztetik, neked csak azt a ruhat kell magaddal vinned, amiben majd hazahozod. Es a pelenkat meg popsitorlot is csak mikor a szobadban pelenkazod hasznalod (popsikremet es sebhintoport adnak), a csecsemoosztalyra nem kell beadnod.

Ildi, az EDAval nem volt szerencsem, mert egyreszt nem sikerult elsore (a doki ugyes volt, csak az alapanyag valami ujfajta), igy aztan valamivel lejjebb kaptam. Odalenn nem is ereztem semmit (babat sem, mikor jott, meg a gatseb varrasahoz sem kellett kulon erzestelenito), de feljebb az alhasam es a derekam irtora kivolt, mikor jottek a fajasok.

Fibi, szerintem maris intezd a szulesznovalasztast, ezt nem lehet elhamarkodni. Plane, hogy az unnepek korul biztos tobben szabadsagon lesznek. En is halogattam, aztan lemaradtam rola.

Manos a gatvedelem sajnos nem jott ossze. Mellesleg a szuloagyon azt gondoltam, barcsak mar ott tartanek, hogy csak a gatsebem miatt vinnyogok. Most meg azt, ez rosszabb, mint a szules, mert az nem tartott ilyen sokaig. Egyebkent kispapa elvagta a koldokzsinort, de nem o furdette a babat, csak utana dajkalta meg fenykepezte. Azt mondta, buszke ram, mert egyaltalan nem obegattam es meg a kezet sem szorongattam. Most viszont be van vonva a furdetesbe, mert csak o tudja megtartani az orulten kapalodzo es uvolto porontyot, es a koldokcsonkalkoholizalasban is ugyesebb nalam. Viszont mindig en teszem tisztaba a kakagengsztert.

Ami az alvast illeti, van egy kis problemank. Ezt a teljesitmenyt ugyanis csak a mi agyunkban hajlando leadni (mellettunk, kozottunk vagy rajtunk), amint a sajatjaba tesszuk, meltatlankodik. Es szopas kozben is allandoan bealszik.
moosejaw

Soosoo!
es maris 22 hetes vagy?Kép

nekem keves is volt amit irtal:P
na, csak vicceltem, de jo olvasni minel tobbet

Kép
babarozsa

Először is nagy gratula Moosejaw-nak!!!! Kép láthatnánk esetleg fotót is majd??? a többiek által föltett kérdések engem is nagyon érdekelnek, a neve is a leányzónak, de nem akarok újra kérdezni. így az elején nem könnyű, a tapasztalat szerint az első napokban minden babó ultra rendes, sokat alvós, szerintem a természet biztosította be őket, különben, ha tudnánk előre, milyen az első három hónap, lehet, hogy egy páran a kórházban maradnának Kép Kép Kép

magamról pár szót: sajna nem volt ok nélkül a legutóbbi nyavajgásom: benyeltem egy torokgyuszit, egy kis hasmenéssel tarkítva. most az egyszer örülök, hogy még nincs "kész" a baba, hülyére aggódtam volna magam (a családban volt már gáz mandulagyuszi miatt Kép)
mindenesetre, most mézes pálinkával fertőtlenítem a torkom Kép nektek persze ez tilos! Kép
anyu az öcsémmel az utolsó hónapokban kifejezetten kívánta a sört, és megkérdezte a dokiját, (egyébként Tétényis volt szintén) és azt mondta, egy-egy pohárral szabad. és az öcsém elég helyre csákó lett, leszámítva a züllött kamasz életét, de ez nem hiszem, hogy a magzatkorában elfogyasztott alkohol miatt van Kép

saját tapasztalatom, és egyéb elbeszélések szerint is a csecsemősöktől nem szabad sokat várni, sehol sem, ezért én bevallom őszintén, hitetlenkedve hallottam, hogy itt ők is szuperek... viszont ez kezdő anyukáknak elég gáz, pont mikor a legnagyobb szükség lenne a tanácsokra... Kép gyerekek, ha én oda kerülök, akinek tudok, ahogyan tudok, segítek. persze itt is szívesen, csak nem akarok okostojás lenni,meg ez a fórum nem is erről szól, ezért visszafogom magam. na meg vannak itt tapasztaltabbak is, igaz, CSicser?! Kép
a kaja miatt én nem aggódom, alapállapotomban a vasszöget is megeszem, szoptatáskor meg pláne. na jó, egy kivétel van. a pörkölt+nokedli, attól herótom van.
örülök, hogy így beindult a topik, szívesen olvaslak benneteket!

Ági (O)
(ez elég durván néz ki, úgyhogy csak akkor írom oda, ha már valami értelmeset tudok, jó?)
kajamán

Neet, a mosolygókból ki kell venni a kötőjelet, ezt én is itt tanultam, előtte én is úgy csináltam, mint te... :-) megint egy közös húr :-)
a nagy vigyorgóhoz meg kettőspont és egy nagy o.
üdv Ági Kép
kajamán

Soosoo és Moosejaw, köszi a infókat!
Biztos nem könnyű a szülés, de én nagyon lelkesen nézek elébe, alig várom már, hogy láthassam a kisfiam! Kép Úgy érzem, hogy egy-két negatívumot leszámítva, ami mindenhol van, a Tétényiben jó kezekben vagyunk.

Kép

Kép
macsek11

A szuletes utan a kisembert betoljak a csecsemosokhoz, teged meg a korterembe. Egy darabig ugysem tudsz felkelni. Ha mar megy, barmikor kihozhatod, visszatolhatod, de a harmadik napon mar nagyon huzzak a szajukat ha betolod (meg akkor is, ha pl. csak keso ejjel viszed, es kekfeny alatt van). Volt olyan, amikor felorara betoltam, amig zuhanyozom, es a gyerekorvos ramszolt telefonon, hogy a babam "mar nagyon hianyolja az anyukajat", szoval vigyem mar, mert zavarja oket a siras. Aznap ezt megegyszer eljatszottuk. (OK, hogy az en babam, akit mindjart hazaviszek es nekem kell majd ellatnom, de az elso napokban, amig harmatgyenge vagyok, otthon is lesz segitsegem. Vagy a 24 oras rooming-in csak azt jelenti, hogy barmikor kihozhatod, azt nem, hogy barmikor visszaviheted?)
Mellesleg ehes volt, de ezek maguktol sosem adtak neki semmit. Gondoljak, szoptatod. Azt persze nem gondoljak, hogy egesz nap probalkozol, de meg nincs tejed. Az eloadasokon mindig azt mondtak, a kismama derektol lefele a szulesznokhoz, derektol felfele a csecsemosnoverekhez tartozik, ugyhogy. en naponta tobbszor is bementem, es magyaraztam, hogy hiaba kuzdunk, de meg nem jon semmi (a bebi minden vegtagjaval kalimpal, ahogy probalkozik, aztan elengedi a bimbot, razza a fejet es uvolt), Ha kertem, adtak tapszert, de a duzzadt, kemeny, csomos mellekre mindig csak azt mondtak, tegyem mellre amilyen gyakran csak lehet. Hulyeseg, az mar nem hasznalt. A dokim minden nap benezett es el is magyarazta, hogy fejjek kezzel, de az nekem marhara nem ment. Probaltam, borogattam, massziroztam, sirtam. Aztan szerencsere akadt olyan csecsemosnover, meg orvos (az egyik gyerekorvos, meg a vizitelo doki is), akik segitettek megoldani (oxitocinos vatta az orrba, forro zuhany, elektromos mellszivo, bimbovedo, a lapos bimbok miatt). Annyira rossz volt, hogy napokig hiaba kertem toluk segitseget, mindig elhajtottak.
moosejaw

Mi is voltunk a papas tornan, de nem tudtunk belole semmit hasznositani, mivel az EDA miatt nem mozdulhattam (mondjuk szerintem nem is birtam volna) es meg a derekam sem tudta igy maszirozni, pedig az nagyon kellett volna.
Agi, fotot hogy lehet itt feltenni?
moosejaw

sziasztok!
Gratulálok az újabb babákhoz! Én 10 hete szültem, de azért sokszor visszanézek erre az oldalra.
Véleményem szerint a csecsemős nővérek kedvesek és segítőkészek. Én bármikor odavihettem a gyerkőcömet, nem húzták a szájukat. Van egy idősebb gyerekdoki, aki szinte "kidobálja" a gyerkőcöket a megörzőből, őt el kell kerülni. Nekem segítettek fejni, pelenkázni (első gyerekes vagyok),szoptatni. Szóval nekem nincs rossz véleményem róluk.
pat

Kajamán!
Akkor megpróbálom: Kép Majd kiderül, sikerült-e.

Moosejaw!
Neked ezerszer is gratula!!! A kislétszámú szoba marha jó lehet, most voltam bent a sógornőmnél, ott voltak vagy 8an. (Nem a tétényiben.)
Ebből ki is derül, hogy NAGYNÉNI LETTEM!!! Na, első baba a családban, etalon felállítva, most már én jövök... bár még 4 hónapot arra várni kell.

Ildi76!
Genetikai UHn én is voltam, asszem ez kötelező, a 20.hét körül, megnéznek mindent, h rendben van-e?
Szóval rutinvizsga. Az AFP után nézik, ha jól tudom. Az AFP meg vérvizsgálat, mindenki halálra izgul tőle (elvileg a Down kórra meg egyéb borzalmakra itt lehet rájönni), de szerintem túlmisztifikálják a dolgot, ritka, h gond lenne. (Legalábbis remélhetőleg)

Pat, belejöttél már a mamaságba?? Kép

Na, ennyit mára, pusz nyusz!
neet(23)
neet

Manós!
Ez sajnos tényleg így van,majd holnap kitartóbb leszek.

Ildi!
12. héten járok és ekkor csinálják a tarkóredőmérést is.Ezt is genetikai UH-nak hívják.

Jucus
20170114224602

Pat, neked volt gatsebed? Ha igen, mennyi ido alatt gyogyult be? Mennyi ido mulva tudtal rendesen mozogni? Felszivodo varratokat hasznaltak? (Nekem felszivodo, es nem tudom, a hathetes kontrollig eltunik-e. A szobatarsamnak is felszivodo volt, de az o dokija inkabb kiszedte neki mielott hazament a korhazbol.)
moosejaw

Sziasztok!

Pat, neked is sok boldogságot a lurkóhoz!

Az előadáson az mondták, hogy a Tétényiben csak felszívódó varratokat használnak, de sokat segít a gyógyulásban, ha a doki mielőtt hazamész kicsit átvagdossa őket vagy néhányat kiszed. A felszívódó varrat mindig lassabban gyógyul, mint a hagyományos. Jegeléssel próbálkoztatok? Nem könnyíti a gyógyulást? Még ezt szokták ajánlani.

Látom, hogy a csemős nővérekkel való kapcsolat lutri dolog, hát reméljük a legjobbakat.

A választott szülésznőm valami olyasmiről beszélt, hogy forgó rendszer van náluk, és van amikor a csecsemős részre kerülnek. Pontosan nem tudom, hogy ez mit jelent. Esetleg ti tudjátok? Legfeljebb majd megkérdezem tőle, augusztus végén kell mennem hozzá.

Neet, gratulálok a nagynéniséghez! Most aztán lesznek kisbabák nálatok! Kép

Jucus, voltál UH-án tegnap? Én holnapra terveztem be, de nagyon nincs kedvem órákat várni. A végén is sokan vannak még?

Üdv: Macsek
(30+3)

Kép

Kép
macsek11

Moosejaw!
Szeretettel gratulálok az ügyi szüléshez Kép

varratok: nekem 6 hét alatt eltűntek, ami nem egy nagy szám ahhoz képest hogy a nem felszívódó a kibocsátáskor (5. nap) már tehermentesítve lett anno a "varratszedéssel" (valójában csak átvágta, nem húzgálta ki).
Nem értem mi az előnye a felszívóvónak.

Kajamán: én is csak akkor dumálok bele, ha Másnak nincs frissebb infója Kép
de ha lehet segítek (még voltam úttörő, ugyi Kép)

csecsemős és szülésznő külön szakma, szerintem úgy mondhatták, hogy az osztályos nővérek és a szülésznők forognak váltás szerint..
csicser

Nekem kérésre adtak tiszta ágynemut is - igaz, hogy "alapból" nem viszik túlzásba a cserét.
Nekem is nehezen indult meg a tej, de tápszert is kaptam, amikor kértem, mert a kisfiam nagyon éhesnek nézett ki. De itt is igaz, hogy inkább nem adnak pótlást a babáknak, mert van, aki meg emiatt van kiakadva. Szerintem nem kell megijedni, ha egyszer-kétszer cumisüvegbol kap a gyerek, ha mellette a szopizást is próbálja, akkor semmi gond nem lesz vele. A babák sokkal okosabbak annál, minthogy néhányszori cumisüveg "súlyosan összezavarja" oket Kép

Moosajaw, nekem is felszívódó varrataim voltak, úgy 2-3 hét után tudtam rendesen ülni, bár a mozgás már a második nap is rendesen ment.Kitartás, a második héten már a tüsszentés se horror Kép

Ildi, én is úgy tudom, hogy az AFP elég pontatlan vérvizsgálat, nem kell kétségbe esni, ha kicsit magasabb, attól még lehet makkegészséges a baba!

Soosoo(22)
soosoo

Sziasztok!
Moosejaw, engedd meg hogy még kérdezzek. Mikor voltam a kismama klubban akkor mondták a szülésznők, hogy szinte addig nem lehet hazamenni amíg nem produkálunk egy nagyvécét. Ez tényleg így van? Mert ugye a gátsebbel az nem lesz könnyű menet. Sőt, esetleg igazak az aranyeres problémák is? Attól is eléggé rettegek. Azt olvastam, utolsó hónapokban vagy a szülésnél kialakul aranyér ami vissza is húzódik idővel. Ez így van? Neked volt ilyen problémád? Pat! esetleg Te tudsz erről valamit (tapasztalat)?
Macsek, kit választottál a szülésznők közül?
SooSoo, 22 hetes vagy, tök jó lesz sorban fogunk szülni, Ti már mind túl lesztek rajta és elmesélhettek mindent Neettel, én pedig hasznosítom majd az infókatKép)Ha minden igaz Neet az első, utána SooSoo és utána énKép
Neet, SooSoo kislányt vagy kisfiút vártok? Tudjátok már? Én valószínűleg kisfiút.
Akkor dolgozok egy kicsitKép
Manós
manós

Szia Manós!

A Kecskemétiné Verát választottam, de többen szimpatikusak voltak.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Manós, a nagyvécé csak "bemondásra" van, azaz megkérdezik, volt-e. Kapsz két hashajtó bogyót is, amit ha akarsz, bevehetsz. Nekem ezzel szerencsére soha nem volt problémám (reggeli tejes kávé Kép ), de tavaly nyáron én rengeteg barackot is ettem, az is hasznos volt,s egyáltalán nem volt vészes a dolog már a szülés utáni napon sem. Télen mondjuk nehezebb barackhoz jutni Kép Ja, aranyérnek se volt semmi nyoma.
Úgy néz ki, mi is kisfiút várunk.
Soosoo
soosoo

Sziasztok!
Jaj, mennyit irtatok Kép, en csak ritkan tudok netelniKép

Neet! A 19+4: az 19 hetes es 4 napos (mar 6 napKép)

Manos! Mennek en nagyon szivesen a kismama klubba, de pont akkor lesz anyu szulinapja, es lemegyek hozza Bajara. (marad a szeptember)Viszont a tornara elmegyek szivesen kedden, ha Te is jossz. Egyedul nem benaznek talan Kép)
Igen, lehet, hogy van osszefugges a sor/bor es kisfiu kozott Kép)
Balint doki -ugy tudom- aug kozepeig van szabin, de nekem is mar kellett az AFP eredmeny a genetikai UH-hoz, es bementunk a korhazba, a szuleszeten a Balint Balazst kell keresni (irto kedves es aranyos), o elokereste nekem az AFP eredmenyt. Mondta is B. Sandor, hogy a fiat keressem, ha vmire szuksegem van, amig o nyaral. Es abszolut ne izgulj, mert az AFP nem mindig mutat jo eredmenyt, azt hallottam, nem a legmegbizhatobb, el is fogjak torolni. Ha nem jo az eredmeny, ne ijedj meg, elkuldenek magzatviz mintavetelre, ami egyaltalan nem faj (masok mondtak, en megusztam).

Ildi! A genetikai UH-n megnezik, minden rendben van e a baboval, es mi a neme, ha kerdezed (18-20 het korul). Nekem elsore nem latszott a gerince, a kicsike nem fordult oda, emiatt egy het mulva vissza kellett mennem. Szepen mondtam neki, hogy fogadjon szot a maminak, igy aztan befordult, latszott a gerince, az is rendben voltKép)) Megerte 2 orat varakozni.

Nektek szokott neha szurkalni az alhasatok? Nekem este kicsit fajdogalt, meg ejjel is arra ebredtem. Este 1 orat gazoltam, lehet hogy meghuzodott vhol a hasam. De reggel sokaig agyban maradtam, massziroztam, beszelgettem a babaval, es elmult szerencsere Kép

Sziasztok, a heten mar nem tudok jonni irni. Vasarnap vagy hetfon megprobalok Kép

KépKép
fibi

Macsek!

Ma voltam UH-on.Csak 2 órát kellett várni!Ha dél körül mész akkor szerintem már lefogy a reggel felgyülemlett nép.
45mm-s a pocaklakóm és a tarkóredő 1.8mm.Azt mondta a védőnő.hogy ez tök jó.

Jucus
20170114224602

Jucus!
"Csak" 2 órát??? Te jó ég! Bízom benne, hogy hátha pénteken már mindenki utazik el, pihizik és nem orvoshoz jön. Akkor csak ráérősen megyek oda hátha szerencsém lesz.
Gratulálok neked a jó eredményhez! Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Kedves Moosejaw! a múltkor nem láttam, hogy írtál, köszönjük a részletes beszámolót! átérzem a szülésedet, nekem is hasonló volt, még az időpontok is nagyon stimmelnek, csak nekem fél egykor lett meg a baba. a babádról nagyon kedvesen írsz, de amúgy olyan tárgyilagosnak tűnsz, ugye nem vagy depis, nincs semmi baj? nyugtass meg! Kép
sajnos, nem tudom, hogy kell képet föltenni, csak láttam, hogy mások szoktak. én analfabéta vagyok ezen a téren, úgyhogy valaki tapaszatltabbat kéne megkérdezni...
egy kérdés: a kórházban nincs anyatejgyűjtő, ahol segítenek a fejésben?
tudom, hogy neked már késő, de másnak hátha segít, leírom,nálam hogy segítettek a bedurranc ciciken (én is egy nappal később jöttem haza emiatt). éjszakára disznózsíros pakolást kaptam, rá dunsztkötést, nem túl szorosan, nehogy elszorítson, de azért le se essen. másnak hallottam, hogy használt a körömvirág kenőcs is! szopik előtt jótékony még a masszírozás, főleg jó melegvizes zuhany alatt. és persze a gyakori fejés, ami minek szépítsem, irgalmatlanul fáj (én rendszeresen végigbőgtem azokat a háromnegyed órákat).
varratokat én még elég sokáig "pisilgettem" ki, talán a hetekig is, de az már nem fájt. két hét után már rendesen mozogtam, ülés, semmi sem okozott gondot, anyós szóvá is tette! (pedig vágtak rendesen, 4 kilós gyereknél...)teljes regenerálódás nálam bizony fél év volt... Kép viszont, amit nekem senki nem mondott így konkrétan, és kicsit megijedtem, hogy jó gyerekökölnyi vérrögök jöttek belőlem, tisztára bepánikoltam. persze ez is normális.
nagyvécé szerintem a legtöbb helyen bemondásos alapon megy Kép egy szirupról hallottam, hogy jó, a nevét sajnos nem tudom. amúgy tök hülyeség sürgetni, szerintem a beöntés egy hétre előre kihajt az emberből mindent. Kép

más. az ultrahangra nem lehet időpontot kérni előre?

Neet! jól sikerültek a vigyorgóid! Kép

sajna, apa elkapta a mandulagyuszimat, így lehet, hogy megint csúszás lesz a tervben Kép

sziasztok!
Ági
kajamán

Macsek!
Én is csütörtökön délelőtt voltam és nekem is vagy 2 órát kellett várnom. Pénteken biztos kevesebben lesznek.
Fibi, akkor célozzuk meg a tornát kedden 10.-én. Hozzál polifoam-ot is, azt kell leteríteni a földre, meg valami lazább ruhába gyere.
Igen nekem is mondta, hogy keressem a fiát, de még nem hívtam fel. Igazából ugye az AFP-t leveszik a 16. héten, ez meg is volt, kb. rá 2 hétre kellett volna megkérdeznem az eredményt és utána UH-ra menni. Namost én nem kérdeztem meg, viszont voltam UH-n és az rendben volt.
Nem hinném hogy gond van, ilyenkor vannak ilyen furcsaságok, nő a méhed és a szalagok is húzódnak. Nekem pl. méhösszehúzódásaim vannak, amiről azt olvastam, hogy normális ha van, javítja a méh vérellátását. PErsze nem egész nap tartKépcsak 40-45 mp-ig. De azt hiszem ezt már írtam.
SooSoo, köszi, akkor megnyugodtam aranyér ügyben, amúgy nekem is a reggeli kávé-tejeskávé csodákra képes. Most ettem 2 barackot isKép)
Manós
Jucus teljesen jó a babydKép)Csak így továbbKép)
manós

Manós, Te Bálint dokihoz jársz?
mármint melyikhez is?

nem tudnád megadni akkor az elérhetőségét?

azt is olvastam, hogy a papa nem vállal több szülést...vagy csak újakat nem?

Kép
babarozsa

Babarozsa, én Bálint Sándorhoz járok, de én i súgy tudom nem vállal több új pácienst.
Mi a mailed, írnék neked.
Manós
manós

Neet, Jucusmamus, Soosoo, Fibi!

Köszi az infó-kat a vizsgálatokról!
Csak azért pánikolok, mert a kedves előző dokim nem csinált nyakiredő vizsgálatot! Még rá is kérdeztem, azt mondta nem kell lemérni, elég a 10. heti UH! Most a genet. UH-on meg szóvá tették, hogy szükség lett volna 12 heti mérésre (alacsony AFP miatt küldtek)! Nagyon pipa vagyok!

Fibi!

Ha magzatvíz vizsgálatra kerülne a sor, nem is a fájdalom miatt félek, hanem mert vetélést okozhat, igaz kis százalékban, de honnan tudod,hogy nem Te leszel az. Plusz még fertőzés lehet és a baba is megsérülhet. Szerintem nagyon kockázatos!

Fibi, Manós!

A kismama tornára lehet, hogy én is megyek kedden!

Sziasztok Ildi(16)
ildi76

Lanyok, koszonom a gatsebes infokat. Mar valamennyire javult a helyzet (aminek annyira megorultem, hogy egesz delelott a lakasban cirkaltam es olyanokat vittem veghez, mint tobb adag mosas, mosogatas, meg az "eleskamra" atrendezese). Valoszinuleg meg hosszu hetek kerdese, de legalabb mar felegyenesedve jarok, es eszkozoket hasznalok, mint egy Homo Sapiens Sapiens Kép

Manos, a nagydolog tenyleg csak bevallas kerdese. En minden nap vinnyogtam, hogy nekem meg nincs, es tessek adni valamit. Az a Tisasen nevu hashajto fabatkat sem er. Masnap glicerines kupot adtak, az mar jo, de ha ezt tudom, vittem volna magammal. (Allitolag van valami lekvar is erre, amit bioboltokban lehet kapni, de elfelejtettem a nevet.) Nekem meg a hetedik honapban volt ezzel problemam, ugyhogy nagyon paraztam a szekrekedes miatt, meg itthon is napokig kinlodtam vele. Allitolag az is szamit, hogy felsz a seb miatt, es azert nem megy. Hat, nem tudom. Szerintem inkabb a 22-es csapdaja (a seb miatt nehezebb a nagydolog, az elmaradt nagydolog miatt meg meg nehezebb a mozgas)... Gyumolcsoket nem mertem tuladagolni, mert mas mamak meseltek, hogy hasfajos lett a szopizos babajuk a sok gyumolcsevestol.

Agi, ne aggodj, cseppet sem vagyok depresszios. Az jo, ha targyilagosnak tunok. Ki tudja, hatha valamelyikotok a korhazban dolgozik Kép Kepzeld, ha olyanokat irnek, hogy: mikor kertem, hadd nezzem, hogy kell pelenkat cserelni az utodomon, es felszisszentem, ahogy a kislanysagat kezeltek a torlokendovel az a piszok, nagydarab, sotethaju noverke azt mondta: "a magae most szetment, de az ovenek semmi baja" Kép Hat, marhara megnyugtatott.
moosejaw

Manós:
me_tog@yahoo.com

Köszi!

de hallottam a testvéréről, meg a fiáról???!

Kép
babarozsa

Tamarin lekvár, hashajto
elvileg terheseknek is lehet, azt mondta a vedonő, de ra van irva, hogy nem
de van egy masik valtozata is, annak Tamarin...a neve, én a DM ben láttam
babarozsa(13)

Ildi! nekem a nődokim aztmondta, hogy felesleges a nyaki redő mérés, mert sokszor nem jó, és akkor feleslegesen szúrnak hasbaKép
de azért mértek nekem

Kép
babarozsa

Szia Manós és a többiek!

Nem tudom, mennyit számít az az 1-2 hét, ami elválaszt minket, némi csúszás simán beleférhet, de igen, igazad van, a matematika szerint nagyjából követjük egymást! Kép

Fibi Kép
Méhvalamiket én is szoktam érezni, hol kemény, hol meg fáj egy picit, hasogat, de csak pár mp-ig. Azt hallottam, ha túl gyakori és hosszan tart, akkor kell s.o.s dokihoz fordulni. Egyébként normális.

Kajamán! Kép
A disznózsíros pakolást már hallottam, de az egy állatorvosos könyvben van (James Harriot,ami az egyik kedvencem, de ez már szinte offtopic.)Szóval ott egy tehénnek durrantak be az "acskói", és ott is disznózsírral kellett kimasszírozni, hát valahol mi is "csak" emlősök vagyunk, úgyhogy nem lehet hülyeség. Meg van abban egy csomó igazság, amit a régi öregek, meg már a görögök is...

Soosoo Kép
2 hét és a tüsszentés nem horror? Hát ezt olvasni is az! Én sokat tüsszögök, meg röhögök is könnyedén, akkor gondoljak valami szomorúra majd?
Kakis gondok hálistennek itt sem szoktak lenni, de ki tudja, mi lesz a végéig még?? A sok zöldség biztos jó, azt télen is meg fogom venni, kerül amibe kerül. Kép

Most ennyi. Jól legyetek!
Kép
neet
neet

Manós!

Köszi!

Ági!
Nekem most azt mondták,hogy nem tudnak időpontot adni,viszont a vizsgálat után kaptam telefonszámot és azt mondták,hogy legközelebb egy héttel előtte kérjek időpontot.

Jucus
20170114224602

Macsek 11!
Köszi a gratulát! Felszívódó varratokat kaptam, a hazajövetelem napján a doki kicsit lazította azokat. Majd a 6 hetes kontorllra mikor visszamenetem, Ő szedte ki az összeset, mert NEM SZÍVÓDTAK fel. Ez ritkaságnak számít, Ő is meglepődött. Egyébként nem éreztem semmit, mikor zuhanyoztam kicsit szúrt valami. Egyébként a kórházban és még itthon is OXYCORT-tal fújkodtam magam napi 3-4-szer.
A forgó rendszer azt jelenti, h minden nővér egy évig van a szülőszobán, utána egy évig a kismamáknál és egy évig a patológián. Forognak évről-évre.

Manós!
A korházból nem engednek addig haza, míg nem mész nagy wécére. Én glicerines kúpot kaptam, ami után 10 percre már minden rendben volt.
Aranyerem kialakult még a terhesség alatt. Kenegettem és visszahúzodott a szülés után.Nem kellemes, de túl lehet élni.

Neet!
Hát nem könnyű az anyaszerep, nem tudom, bele lehet-e jönni, de igyekszem. Kép

Moosejaw!
Volt gátsebem, nem tudom mekkora. Állítólag kicsi. Én már a szülés után 2 órával rohangáltam. (A szülésem vajúdással együtt kb 22 óra volt)Az ülés nehézkesen ment, de másnapra semmi gondra nem emlékszem. Én egész életemben mozogtam, sportoltam a mai napig, így talán ez segített a felépülésben. A szülés előtti napon kerékpároztam és este még röplabdáztam egy órát.

Üdv, Mindenkinek
pat

Manós!
A WC nekem nem ment időre, adtak egy nap haladékot,így a már háromgyerekes tapasztalt ismerősöm hozott egy csomag aszaltszilvát és aszaltszilvás Activia joghurtot, egy nap alatt megettem az egész csomag szilvát, másnap a joghurtot és délelőtt szerencsére meglett az eredmény. A babának semmi gondja nem volt a csomag szilvától. Mégiscsak természetesebb így mint a kúppal vagy a bogyókkal. Az aranyér viszont nekem sok gondot okozott ill. okoz most is. Mondjuk megtanultam vele élni, mert nem nagyon használ semmi, ha úgy van kedve magától visszamegy, de ez ritka alkalom. Ez hajlam kérdése is, ha terhesség alatt nem alakult ki, jó esélyed van, hogy szüléskor sem jön elő.
Moosejaw!
Nekem 5 sebem volt, kettő a hüvelyben és a gáton egy vágás + két repedés. Mire hazamentem a kórházból egészen jól voltam vele, 6. hétre már semmit nem éreztem, a varatokból szinte semmit nem láttam, tényleg eltűntek.
Üdv: Eszter
pesztus

Pat, ez azert eleg meredek nagy hassal röplabdázni, szerencse, hogy nem lett semmi gond!!!Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok lányok!

Eddig nem féltem, de ahogy titeket olvaslak egyre inkább.Kép
Bár amit Pat írt az legalább bíztatóKép

Moosejaw
Azt hiszem, hogy te kérdezted, hogy hogyan lehet feltenni képet. Szóval ide a szövegbe úgy tudsz beszúrni, hogy rákattintatsz a Melléklet feltöltése...ikonra és ott felkínálja, hogy keress dokumentumot a gépeden. Vagy rakhatsz a profilodba is, azt pedig a Profil beállításánál tudod megtenni (ezt fönt találod a dumák felett) Remélem tudtam segíteni és nemsokára láthatunk téged meg a babádat is!

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Ma két hete szültem a Szent Imrében, Bardóczy-Kecskeméti Vera párosnál, nagyon örülök, hogy mellettük döntöttem, a tesóm volt benn velem és azt mondta, hogy a családtagjaim sem bántak volna velem jobban, ezt én is így érzem. Nekem rövid szülésem volt (szülőszobán 3 óra) az első fájást hajnali kettőkor éreztem és 8.28-kor megszületett a kisfiunk 3950 grammal és 56 cm-rel.
Szerintem a csemősők hozzállását mindenki másképp látja, én nagyon ki voltam akadva tőlük és a doktornéniktől is. Én azt éreztem, hogy kiröhögnek a kérdéseim miatt, és csak ímmel-ámmmal váalszoltak azt is csak a harapófogóval szedtem ki belőlük. Az meg felháborító volt, ahogy kezelték ha véletlenül be merted tolni a gyereket egy kis időre megőrzésre. Az meg érdekes, hogy gyerekről vezetett könyvbe miket írhatnak, nekem például nem kakilt a gyerek több napon át és kiderült, hogy olyan napra is volt széklet beírva amikor nem is volt (lehet persze, hogy elírás volt). Én nagy különbséget érzek a szülészeti osztály és a csecsemős osztály között. Széklettel én is bajba voltam, de valószínűleg ott van az igazság, hogy a gátseb miatt félsz, viszont ha nem próbálod meg kész kínszenvedés az egész.
De ma már ezek részletkérdések a szoptatással szemben, mivel ma a legfőbb gond a tej mennyisége.
Mindekinek kitartás, a legfontosabb, hogy ne féljetek a szüléstől, nem tudhatjátok milyen lesz és kár előre parázni.

Zsebi mama
zsebi2004

én nem tudom minek megy valaki csecsemősnek, ha rühelli csinálni?
mert máshová nem veszik fel?

mondjuk egy másik kórházban a szülésznők nagyon kedvesek voltak, de a sima nővérek elég baratságtalanok
nem tudom, ez a divat, vagy mi?
azt értem, hogy mi nem jódolgunkban vagyunk a kórházban, de ők, ezt választották

na, bocsi, de én is kiakadtam ezen

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Babarozsa, a nyakiredőt UH-val nézik, amivel hasbaszúrnak az a magaztvíz mintavétel!! Levelet elküldtem.
Na parázzatok!
Pesztus, Moosejaw akkor eleve viszek be aszaltszilvát meg kúpot isKép)Na de ez még odébb van.
Amúgy én is járok még rendes tornára. Még a baba előtt rendszeresen jártam tornázni, most sem hagytam abba, jó az első 3 hónapban kihagytam, mert vigyázni kellett, de most ameddig csak bírom magmat cipelni és jólesik addig járni is fogok. Persze csak óvatosan.
Ildi, akkor te is jönnél kedden? Mert valaki mondja biztosra, máskülönben én se megyek. Közösen bénázni még mindig szórakoztatóbb... Én a páromat nem hívom most rá, ahogy írtátok havonta csak egyszer van papás torna.
További jelentkezőket várok a tornáraKép))

Manós
manós

Szia Zsebi!
El tudnád küldeni Bardóczy doki elérhetőségét? A 15. hétben vagyok és szeretnék dokit váltani.Sokat segítenél vele. Köszönöm
monesz

Manós!
tudom, hogy uhval mérik!
de ha rossz az eredmény, akkor vesznek magzatvizet. Így értettem!

Kép
babarozsa

nem érkezett meg még a levél...

Kép
babarozsa

most már igenKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Mivel már elég sok helyen olvastam, hogy Bálint Sándor nem fogad új kismamikat, ezért úgy gondoltam, hogy Bálint Mihályhoz szertnék járni.
Ha valamelyikőtök tudna nekem segíteni az elérhetőségében és egyéb infókkal tuda még szolgálni nagyon hálás lennék.
mailcímem: brawo@chello.hu
Előre is köszi a segítséget! Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
zatkone

Csatlakozom az elottem szolo Zsebi mamahoz. Ne feljetek, a szules nem olyan veszes. A gatseb kellemetlen, de a masodik heten mar tenyleg csak a szoptatas okozza a legnagyobb problemat az embernek. (Mellesleg kiderult, hogy a bebim a sargasag miatt volt olyan aluszekony az elso napokban, szoval mostmar negyorankent kovetel valami taplalekot.)

Apropo gatseb, en honapokig kajtattam kiseretu uszogumi utan, de mindenhol csak nagyokat lattam, ugyhogy csak egy osszetekert torulkozovel tudtam magam kisegiteni. A korhazban levo gyogyaszati segedeszkoz boltban (nem a gyogyszertarban!) lehet kapni ilyen specko uloparnat 2500ert, de az sem er semmit (mert nagyon puha, vekony), viszont a parom vett a Coraban 400ert valami nyakparnat, na, az tokeletesen bevalt (jobb is, hogy nem egeszen er korbe, forditva szoktam rajta ucsorogni).

Mar itt oromkodtem, hogy mi mindent meg tudok mar csinalni egyedul, de most volt itt a gyerekorvos es azt mondta, hogy a szoptatas erdekeben en csak pihenjek, igyak sok folyadekot es ne parazzak semmin. Meg vagy hat hetig. Hat, ha egesz nap az agyban fogok fetrengeni, akkor vagy minden konyvet kiolvasok, vagy egesz nap a laptopon potyogok es teleirom a forumot Kép

Gigi, koszi a tippet, megprobalom.
moosejaw

Sziasztok!

Ez olyan borzasztó, hogy ilyenek a csecsemős nővérek. Pedig azt hittem, hogy ebben a kórházban minden okés. Bár túl szép lett volna, hogy igaz legyen.Kép
Úgyhogy eldöntöttem, hogy úgy megyünk szülni, hogy a férjemnek a zsebében a szülésznő és a doki pénzén kívűl ott fog még lapúlni a nővéreknek is zsozsó. Mert nem szeretnék négy-öt napig kétségek és fájdalmak között lenni.

Moosejaw írd csak tele a fórumot!Kép

Sziasztok, Gigi

KépKép
gigi28

Babarózsa!
Ne hidd, h felelőtlen vagyok, nem a szülés alatt kezdtem el sportolni és úgy gondolom,nem vittem túlzásba. Szerencsére egészséges lett a poronty!

Manós!
Kúpot adnak a korházban. Rostos üdítőt is vigyél be sokat!

Moosejaw!
Oxycorttal fújkodd magad, hátha segít. Még mindig fáj a sebed??? Hogy lehet???

A csecsemős nővérekkel kapcsolatban csak annyi még a vélemnyem, h azért baromi sok a munkájuk, és kevesen vannak. 12 óráznak, ami elég fárasztó lehet.

Van valaki akinek a Kővágóné Valika volt a védőnője? Most ki lesz helyette??

Pat
pat

Pat! GondoltamKép
de én biztos összeesnék a 9. hónapban röpi közben, bár most isKép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?