Új privát üzeneted érkezett!

Macs
Milyen ctg-s kérdés?

Nekem nem volt szülés után 1-2 nappal sírós-kiborulós időszakom. Sőt nagyon jó volt bent, pedgi utálom a kórházakat, de ez egész más, mert ilyenkor egy pici élet van ott mellettünk most már teljes valójában.

nekem otthon volt rossz annyiból, hogy szülés után 3 héttel mellgyulám lett, lázas voltam és kóvályogtam az egyébként is 35 fokos hőségben, éjszaka sokszor kellett kelni etetni, pedig legszívesebben csak aludtam volna a láz miatt. de kaptam homeos bogyókat a gyerekdokitól, ami levitte a gyulladást. nem mondom, hogy egy leányálom volt a szoptatás abban az időszakban (berepedt, vérző mellbimbók, mohó és éhes baba, aki fél óránként enni kért, miközben én csillagokat láttam, amikor rákapott a cicire), de túléltem. Akkor azt mondtam, inkább szülnék egymás után egy nap többször, csak ez a kínszenvedés múljon el. és elmúlt, mégha idő is kellett hozzá. és megérte, volt kiért és volt miért.
mindezek ellenére nem voltam depis, talán mert kezdettől fogva támogató, szerető család állt mögöttem, akik, ahol csak tudtak segítettek ebben a kezdeti és számomra nehéz időszakban.
szereintem elsődlegesen ez a legfontosabb, hogy ez meglegyen minden anya körül, és utána jöhetnek, ha még szükséges az egyéb segédeszközök ld. pirulák stb.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

lehet kapni egy Sedativ PC nevu homeopatias szert
az jo a depire, meg az alvasi nehezsegekre, de persze nem durva altato, gyerekeknek is lehet adni
veny nelkul kaphato

Kép
babarozsa

Gumicukor Kép
Szokás szerint nagyon részletes, kimerítő és korrekt válaszokat írtál, ezer köszönet érte! Kép
Egy valamit elfelejtettem, pedig már biztos mondtad: hány ágyas szobában voltál? Én még gondolkodom, hogy ha lesz lehetőség választani, milyenben szeretnék lenni.
Egy kérdés: úgy tudom, a 2 órás megfigyelési időszakot most már mindig együtt tölti a család: mama, papa, bébi. Ez nálatok ezek szerint még nem így volt?
Nagyon szépek vagytok a kisfiaddal a képen! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Én 2 éve 2 ágyas alapítványi szobában voltam, az akkor 2000 Ft/éj volt.
Én még a régi szülőszobában szültem, ahol 2 állítható szülőágy volt és csak egy elhúzható függöny válaszototta el a két ágyat. nekem szerencsém volt, mert a mellettem lévő ágyon nem volt senki sem, nem kellett mást hallgatni.
viszont olyan jó olvasni, hogy mennyi minden változott röpke 2 év alatt. én már lassan 3 éve ide utalom az adóm 1 %-át és látom, hogy megéri, mert mindig van valami új és jobb.
már én is nagyon várom, ha majd újra babát várok, hogy a még jobb körülmények között lehessünk, ami azért 2 éve sem volt olyan rossz.

a 2 órás megfigyelés alatt bejöhettek hozzám a családtagok, persze egyesével, mert egyébként kint vártak a lift előtt. tök muris képek készültek róluk is Kép, mialatt mi bent voltunk, ők meg kint izgultak. megmutatták nekik a babát is. a férjem meg kint kajált, mert csak a szülés után tudatosult benne, hogy mióta nem evett.

mondjuk ha vki jön éppen szülni utánam, akkor biztosan nem jöhettek volna be, de így nagyon jó volt.

tényleg!
lehet enni (szőlőcukor)-inni(víz) a vajúdás alatt vagy még mindig nem? én rettenetes szomjas voltam a vajúdás alatt, pedig igazán nem tartott sokáig, és nem ihattam. helyette a törlőkendőt nyalogattam, amivel a férjem törölgette a fejem Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Én kaptam inni, bár a nagy izgalmi állapotban nem is tudtam, hogy mit akarok. Én még a függönyös szülőszobában szültem és bár elsőnek érkeztem hamarosan társat kaptam.
És nekem ez jó volt, mert elhittem, hogy nem csak nekem fáj (mert meg voltam győződva, hogy másnak ez nem lehet ennyire "olyan").
És láttam, hogy van eredménye a "szenvedésnek" és gyorsan összekaptam magam, hogy, ha más meg tudja csinálni akkor én is.
Vendég

Halihó!

De jól fellendült ez a topkKép

Csatlakozom Gumicikorhoz, én is 2 éve szültem a kórházban és most októberben a következő manót is itt tervezem világra hozni, nagyon örülök a sok szép újításnakKépKép Én még csak az idén utaltam az adó 1 %-át, remélem a továbbiakban is lesz rá lehetőségemKép

Macs
Nekem volt ilyen baby blues-om a kórházban, sőt mind2 szobatársamnak is, állítólag szimplán a hormonszintváltozás okozza. Azért hisztinek nem nevezném, bár elég ciki volt, mikor gyerekorvosi vizit alatt tört rám a sírás és egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Hozzáteszem, hogy a tejem nehezen indult, ami nem is csoda, mivel az én babám bizony kapott teát, tápot rendesen az alacsony vércukiszintje miatt. Szóval, kiváncsi leszek, most hogy lesz, remélem könnyebben veszem az akadályokatKép
Szerintem nem érdemes kezdettől fogva szopis teát inni. Csak ha tényleg szaporításra van szüksége az embernek, de semmiképp sem állandóan, mert szerintem hozzászokik a szervezet.

Nekem is lenne egy kérdésem. Második gyerkőcnél érdemes-e/szabad-e málnalevélteát inni a szülés előtt? Első babámnál ittam és 2,5 óra alatt lezajlott a szülés, most kicsit kétségeim vannak, nehogy ne érjek be a kórházbaKépKép Tapasztalatok? Előre is köszi

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kösz a válaszokat! Kép Majd megpróbálok ecccccerűen jókedvű maradni Kép

Gumicukor! Kép
Mellgyuszi Kép
CTG --> hogyan zajlik, hova kell menni, kivel időpontot egyeztetni (ha kell egyáltalán) Ilyenek.. Kép A dokink jövő héttől elmegy szabira, ki fog engem istápolgatni a CTG-nél?! Kép
Vagy pontosan hányadik héttől kell oda hetente járni? Nem a 36.-tól?

Persze most péntek reggel megyek még hozzá, lehet, hogy mindenre megkapom a választ csak kicsit türelmetlen vagyok! Kép Kép Kép

Judy!
A hisztit nem is szó szerint értettem, azért tettem idézőjelbe! Kép Szóval akkor laktoherbet csak vészhelyzet esetére tartogassam? Nem késő már elkezdeni akkor, amikor kiderül, hogy nincs elég tejcsi?
Ivott ilyet valaki? Hamar hat a szervezetre?

Macs
maccs

Macs
ctg-re a 36. héttől kell hetente járni, majd a végén sűrűbben, illetve a kiírás környékén már 1-2 naponta. most nem tudom hol van, kétéve a szülőszoba előtti helyiségben volt. nekem a dokim beírta a kiskönyvbe a dátumot, hogy mikor menjek, első alkalommal oda is kísért. Akkor két készülék üzemelt és mindig volt ott 1-2, több szülésznő aki segített a készülék felhelyezésében, meg odaadta a végén a leletet, amit aztán dokibácsi megnézett, aláírt, kiskönyvbe dokumentált. Ez is nagyon jó alkalom volt a szülésznők megismerésére. Általában reggel kellett mennem és már ott sorakoztak a nagypocis mamák ctg-re várva.

tea: Én csak a saját tapasztalatomat írtam, én ittam az elejétől, mégis nehezen indult a tejem. Persze lehet, hogy másnak bevált.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macs
CTG
2 éve még a vajúdóval közös helységben volt, az átépítés miatt viszont már biztosan máshol, de lényeg úgyis uaz.
én először a 36. héten voltam, a dokim írt papírt a ctg-re. ott a szülésznők egyike (nekem nem volt választott) rátette a pocakomra a ctg-fejet és kb. fél órát ültem ott, uis jól otthagyott, közben meg a fej elmozdult én meg nem is tudtam, hogy úgy nem jó. az én babám nem nagyon komálta a ctg-t, mindig elmocorgott onnan. a dokim mindig bejött a végén és elmondta a papíron látottakat.
ekkor még hetente kellett járni, kb. 3 x voltam + a szüléskor volt a hasamon.
első alkalommal olyan 80 % erősségű fájásokat produkáltam, amiből semmit nem éreztem, persze nem voltak rendszeresek, még keményedést sem éreztem.
szerettem a ctg hangját, mert olyan pacidobogásszerű, ahogy a doppler visszaadja a szívhangot.

az új szülőszobákban is feküdni kell vajúdás alatt a ctg-vel vagy lesz/esetleg van már sétálós ctg is?

szoptatós tea
én is vettem, de fabatkát sem ér az egész.
nem a teától lesz tej, hanem a gyakori szoptatástól ill. fejéstől. gyakoribb inger az agyba és hamarabb beindul a tejelválasztás.
nekem nehezen indult be a tej, utána meg rengeteg lett, mert fejtem is, még anyatejgyűjtőből is vitték tőlem + adtunk egy tejtesónak is belőle, úgy, hogy még a fiamnak is jutott a napi szopimennyiségen kívül a frigóba is. nem is gondoltam volna a kezdeti előzmények után, hogy tejcsárda leszek Kép
általában hajnalban fejtem, amikor nem ébredt fel, mert már nagyon feszültek a cicijeim, ami elég kellemetlen érzés tud lenni. volt párszor, hogy éppen befejeztem a fejést és akkor ébredt fel a fiam, és simán volt tej, mert újra jött a tejleadó reflex, többször is egy szopi alatt, így a hátsó, táplálóbb tej is bőven jutott neki. reggel meg mindig elég volt neki 1 cici, így a másikat lefejtem vagy amikor nagyon feszült akkor. de sosem fogyott ki, emiatt ne aggódjatok.

folyadékot sokat ittam, de nem szoptatós teát, márcsak a pocsék íze miatt sem, és rendesen kell enni, hasonlóan, mint a terhesség alatt, kivétel a fújós kajákat, bár a fiamnak meg sem kottyant, ha cseresznyét zabáltam vagy éppen kukoricát, vagy székelykáposztát. nem puffasztotta fel semmi.

az az érdekes, hogy már több, mint 1 éve nem szoptatok és még néha 1-1 csepp jön a ciciből + néha szoktam érezni a tejleadó reflexet, igaz nem olyan intenzíven, mint amikor ténylegesen szoptattam, hanem csak halványan. furi érzés így, hogy most nem szoptatok.

málnalevéltea
szerintem ihatsz a második szülés előtt is, én is ittam, aztán ki tudja attól vagy nem, de én is pikk-pakk 3 óra alatt letudtam a vajúdást a szüléssel együtt. én is parázok a másodiktól, hogy időben beérünk-e vagy sem. ártani nem árt, de mindenképpen el kell előbb indulni. én tuti másodjára is inni fogom, márcsak a sejteknek is jó és rengeteg vitamin is van benne.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Mészáros doktor augusztus huszadika hetében még lesz, utána megy szabira. Onnan tudom ilyen pontosan, mert egyik barátnőmnek ajánlottam őt, és aug. 14-re van kiírva a csaj, akkor még ott lesz Mészáros.

Érdekes ez a műtőben való apai részvétel Kép Nem tudom, a párom mit szólna hozzá Kép Szerintem maradunk az elsőnél is jól bevált útnál: én a műtőben, papa a szomszéd szobában. Így is ő látta először a lányát, készült video és fényképek is. A műtő viszont valóban eszméletlenül hideg, gondolom, a csíramentes környezet miatt. Borzasztóan fáztam a műtét előtt Kép

Az egyéb témákat a többiek részletesen kivesézték, úgyhogy én csak további kellemes babavárást kívánok mindenkinek Kép
anita30

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:14-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:15-kor.
Vendég

mindenki eltűnt?Kép

Kép
babarozsa

Lilluska
Érdekes, amit írsz a depiről.
Terveztek még harmadik babát?
Lehet a második után azért lettél depi, mert esetleg tudatalatt tudtad, hogy nem lesz több?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:16-kor.
Vendég

Lilluska
A lényeg, hogy túl vagy rajta és kívánok erőt és örömet a jövőbeni terveitekhez.
Egyébként a férjem nagymamája is egymás után szült 3 gyereket mindegyiket 1 év eltéréssel, ahogy anyukád is. bár akkor is más volt a világ, meg most is, akkor más gondok voltak, meg most is mások.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Lilluska!

Örülök, hogy jobb a helyzet, lehet, hogy a 2 gyerek okozta kimerültség is közrejátszott a depiben. Mindenesetre tök jó, hogy megosztod velünk az élményeidet!
Remélem ha tudatosan készülök rá akkor sikerül is megelőzni a bajt... Fő a pozitív hozzáállás, a többbi meg majd elválik. Kép
Remélem a neten sikerül tényleg teljesen "feloldódni" és nem sokára te is rozsaszinben láto a világot a harmadik manóval a pocidban! Kép

Üdv:

Maccs
maccs

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:16-kor.
Vendég

Gumicukor,
tegnap este a férjemmel végignéztük a kisfiad honlapján szereplő képeket, és ... szóval gyönyörű "Duracell" nyuszikátok van! szoktuk figyelni a gyerekeket, és a Te kisfiad nagyon gyönyörke! A képekhez tartozó kommentárokon jót derültünk Kép
napraforgó

Sziasztok!

Reményeim és számításaim szerint jövő év március vége - április eleje tájékán érkezik hozzánk a Kistesó!
Van valaki errefelé, aki akkortájt fog szülni?

Pusz
Zsu (a 2 év 8 hónapos Ákos és a kb. 4 hetes pocaklakó anyukája)
tothzsuzsi

Halihó!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége!
Holnap megyünk megkukkoljuk az új szülőszobákat, már alig várom! Kép
A jövő héten meg már megyünk CTG-re... Azért nem bánom, hogy rákérdeztem, hogy hogyan zajlik majd a CTG, mert pénteken kissé kaotikus volt a helyzet, és nem tudott igazán ránk koncentrálni a dokink... Kép Hát istenem, mindenkinek lehet egy rossz napja! Kép Majd legközelebb jobban összejönnek a dolgok. Kép Most úgyis 2 hétig szabin van, jól kipiheni magát, és utána majd újjul erővel fogad minket a vizsgálatok és a szülés alkalmával! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Mostanában kezdtem újra olvasni ezt a topikot, mert októberben egy hétre újra a kórház szülészetén leszek, akkorra várjuk negyedik fiúnkat.Kép Három éve elég hosszú ideig élveztem a kórház vendégszeretetét, mivel ikerterhességem okán 6 hétig voltam bent.Kép Egyébként Mészáros doktorhoz járok.

Zsu!
Van egy barátnőm, aki szintén március-április környékén fog szülni, de ő még csak most akar átjönni a Kútvölgyibe. Előző két csemetéjét valamelyik (I-es vagy II-es) klinikán szülte, de az orvosa nyugdíjba ment, a szülésznője pedig GYES-en van, no meg messze is van neki az a kórház Solymárról, főleg ha a harmadikat várja az ember lánya, (az előzők elég gyorsan jöttek).Kép
Teleki doktort ajánlotta neki egy másik barátnője, de még szeretne puhatolózni, hogy ki milyen tapasztalatokat szerzett vele kapcsolatban. Szülésznőt is szeretne választani, kérlek ajánljatok neki, rajtam keresztül. Sajnos én császárral szültem az ikreket, mert az előző szülésem is császárral végződött, így szülésznők ügyében nem tudok neki tanácsot adni.Kép

Van még egy kérdésem: tud-e valaki jó aneszteziológust ajánlani? Elég rossz emlékeim vannak az epidurális érzéstelenítésről, ezért most szeretnék mindent előre megbeszélni, és megbízható kezekbe kerülni.Kép

Köszi előre is segítségeteket!Kép

Gabi
efgabi

Hahó! Kép
Lehet hogy a kutyát sem érdekli, de azért elmesélem, mi volt tegnap a szülőszoba-látogatáson.. Kép

Hát summa-summarum: Töxép! KépSzerintem nagyon igényesen meg van csinálva mindhárom szoba. 2 szép sárga, és van ablaka is, én azokban szeretnék majd nyüglődni Kép Igazából nem is látszik, hogy kórházban vagy, főleg csak az ágy fura formájából és a sok konnektorból tűnik fel, hogy valami gyanús.. Kép A harmadik kicsit "kórházasabbra" sikeredett, ott ablak sincs, és olyan nyugtató almazöld, szerintem nekem ezért volt ott jobban "kórházhangulatom" . Kép azért az is elég kellemes Kép
Megnézhettük az alapítványi szobákat is.. Nem rossz! Kép De én nagyon egyedül érezném magam egy egyágyasban Kép A gyermekágyas osztályra viszont nem lehetett bemenni. /érthető okoból Kép/ Pedig arra inkább kiváncsi lettem volna.
A hölgy aki körbevezett minket Keszeg Éva (ha jól emlékszem?) szülésznő nagyon kedves volt, azt is elmondta, hogy egyre többen választják a Kútvölgyit. Ami egyrészt jó, mert jó híre van, ajánlják a helyet, de másrészt azért kicsit nőtt mostanában a tumultus.. Kép De eddig még mindig megoldották valahogy, ezentúl sem lesz másként! Kép

Jó érzéssel megyek majd szülni, remélem más is így érez majd! Kép

Na mostmár eldugulok, üdv mindenkinek:

Macs
maccs

Szia Maccs!
és melyik folyosón vannak az alapítványi szobák?
Van hozzá fürdő? vagy az kint van?

hogy lehet bemenni megnezni a szülőszobákat?

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:17-kor.
Vendég

Lilluska!
miert volt baj, hogy 1 orat szopizott?

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:17-kor.
Vendég

hát igen, amúgy is érzelmileg sem jó, ha elszakítod, arra szüksége van

később is ugyanúgy kisebesedhet...

Kép
babarozsa

xxx
Vendég

én is csak 2 hónapig szopiztam, lehet, hogy nem tett jót, de nem hiszem, hogy haragudtam volna...

mondjuk anyatejet kaptam utána is

majd a következővel jobb lesz!Kép

Kép
babarozsa

Szia Napraforgó!

Hogyan lehet elmenni a Kútvölgyibe a Gozár doktorhoz? Be lehet menni, amikor ügyel, kell vele előre egyeztetni stb...
Hol van a magánrendelője?

Köszönöm!
alíz

Aliz
I. ker Csonak u.ban van

a szam:201 11 04

csak mondd, hogy hozza akarsz bejeletkezni

csak azert tudom, mert Sándor doki is ott rendel...
azon kívül lehet, hogy máshová is mehetsz Gzár doktorhoz, de azt nem tudom
de az asszisztens megmondja szerintem

Kép
babarozsa

Állítólag az első napokban, amíg rendesen be nem indul a tej, csak kb. 10 percig szabad szopizni engedni, mert kisebesedhet a melled

hát én ezt szépen betartottam, aztán mégis kisebesedett a mellem, pedig jó volt a mellretétel is. jó kis mellgyula, láz kísérte. sokszor az elején nem is elég a 10 perc, hogy beinduljon a tejleadó reflex. kicsit többet kell noszogatni a babát.
otthon aztán hagytam, ameddig jólesett neki. amikor már teleszívják magukat, akkor úgyis elnyúlnak és le leleht venni a mellről, már amelyik baba engedi, mert olyan is van, aki ha leveszik, egyből reklamál.
szoptassátok addig, ameddig jónak látjátok, különben sem kellemes szoptatás közben órát lesegetni, még 3, még 2 perc és elég... fő a baba igénye szerint. nekem bevált minden kezdeti kínlódás ellenére is, 11 hónapig szopott a babám, aztán egyoik napról a másikra kiköpte, amikor beköszönt a menszi. na, onnantól semmilyen módszerrel nem lehetett visszaimádkozni a cicire, sajnos Kép

ez az ablaktalan szülőszoba nem hangzik túl jól, már csak a feng shui miatt. a zöld nem a kedvenc színeim, így én is a sárgában szeretnék majd szülni legközelebb.
nálunk a függönyös, régi szülőszobában minden tök nyugis volt, mivbel egyedül szültem, nem volt szülőtársam Kép mind a doki és a szülésznő is nagyon megnyugtatóan viselkedett mindhármunkkal.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
11 honap azert szep teljesitmeny igy isKép

Kép
babarozsa

Köszönöm!
alíz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:18-kor.
Vendég

lilluska!
es akkor rohantal masnap valami mas kajaert, vagy elotte azert adtal neki mast is, mint anyatejet?Kép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:18-kor.
Vendég

ja, értem
kicsit tapasztalatlan vagyok ezügybenKép
első gyerek!

Kép
babarozsa

a Kútvölgyiben van szülésre felkészítés?

és terhestorna?

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:19-kor.
Vendég

és ezt a védőnő elmondja? vagy egyáltalán meddig jár az emberhez?

az a baj, hogy mi külföldön leszünk, úgyhogy legfeljebb hivogatni tudom a védőnőt, de az drága lesz egy kicsitKép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:19-kor.
Vendég

jo éjt!Kép

Kép
babarozsa

Kedves Alíz!
Osztom amit Babarózsa írt, I. ker. Csónak u.
szerdánként rendel ott délután azt hiszem talán 15-től 18-ig. Úgy tudom máshol nincs rendelője. Az volt a jó, hogy ha bejelentkezel, akkor addig foglalkozik veled amíg igényleg, nem sürget, minden kérdést akár többször is átvesz Veled. Szóval elég türelmes volt. Amíg esetleg várakoznod kell, addig az aszisztensnő megmér, pisiltet, vérnyomást mér, beszélgettek.
Azt hogy be lehet-e menni ha ügyel nem tudom, én mindig a Csónak u-ba mentem. Azért is szerettem a magánrendelőbe járni, mert ott tudtam hogy számlát adva 7000 Ft-ot fizetek, többet nem is fogadnak el!!!, és nem kell még dugdosnom a pénzt. Szerintem Ő nem is fogadta volna úgy el a pénzt, és ezért van a magánrendelő, hogy ott tudod, hogy ennyi és kész.
napraforgó

Kedves Babarózsa!
Nálunk a védőnő a szülés előtt egyszer, a szülés után a hazamenetel napján és a következő 6 hétben hetente látogatott meg,előre egyeztetett időben. Nagyon hasznos és praktikus tanácsokat adott, jó hogy van ilyen! Ilyenkor általában együtt tettük tisztába a picit, megnézte hogyan csinálom, milyen bébikém bőre, esetleg evéskor figyelte jól csinálom-e a szoptatást (persze ha kértem). Ezenkívül én mindig írtam a felmerülő kérdéseket és amikor jött leültünk és mindet egyesével megbeszéltük. Fontos, hogy jó kapcsolatba legyetek, hogy emberileg el tudd őt fogadni, kedveld. Ha nem szimpatikus próbálj mást választani, mert úgy nem fog működni.
Sajnos nem tudok segíteni abban, hogy külföldön ilyenkor mi a szokás, kérdezd meg az orvosodat mit tanácsol. Úgy tudom a babát 1 éves koráig kell védőnőhöz vinni, a 6 hét után havonta egyszer (ott ellenőrzi súlyát, mozgását, BCG oltás helyét, és az oltásokat ő is vezeti (úgy veszem észre nagyon szigorúan ellenőrzik és figyelik az oltásokat).
A védőnő után mindig olyan nyugodt leszek.... Kép
Más:
Én egyébként a szülőszobában töltöttem a megfigyelési 2 órát, utána saját lábamon persze a szülésznő segítségével bementem a szülőszoba folyosóján lévő zuhanyzóba, letusoltam és kitoltak a szobámba. Utána pedig egész éjjel vert a szívem, aludni sem tudtam, alig tudtam felfogni mi is történt velünk. Eltelt egy-két óra és már mentem be bébikémhez a csecsemőrészlegre... olyan gyönyörű volt.... !
Most felmegyek hozzá megszagolgatom az ágyacskájába és megpuszilgatom....
Jó éjszakát lányok Kép
napraforgó

Sziasztok!

Kedves Ágnes!
Császármetszés után is van lehetőség együtt tölteni néhány órát a családnak vagy csak természetes szülésnél? A frissen műtött anyukát egyből a kórterembe tolják vagy ezen a téren is történt változás?

Még egy gondolat arról, hogy miért nem bababarát a Kútvölgyi (csatlakozva Fürgeujjakhoz): Három éve, amikor az ikreket szültem, véletlenül derült csak ki, hogy kaptak tápszert. Azt is mondták, hogy ez ikreknél szokásos, mivel az anyának úgysem szokott elég teje lenni, és mivel az ikrek általában császárral születnek, lassabban indul be a tejelválasztás. Nagyon felháborított a dolog, már csak azért is, mert tejallergia elkerülése végett én a terhességem alatt semmilyen tejterméket nem fogyasztottam. Ezt a megelőzést tették tönkre a tápszer adásával.Kép Persze, nem tudhattak róla, de megkérdezhettek volna engem, hogy adhatnak-e tápszert a babáimnak. Egyébként meg a harmadik napon már volt tejem, mivel másodszor szültem; 6 hónapig mindketten kizárólag anyatejet kaptak, és 15 hónaposan hagyták abba a szopit.Kép
Remélem, az elmúlt három évben változott a helyzet ezen a téren!Kép

Várom válaszát

Gabi
efgabi

Ágnes nagyon eltűnt...sajnos!

Gabi, gondolom szolni kellett volna neked is azert, csak gondolom nem jutott eszedbe akkor, vagy nem is gondoltal ra.
Vegul azert nem lett tejallergiajuk???

Kép
babarozsa

Napraforgo!
Köszi a választ!
és, ha nem várom meg a 6 hetes kontrollt, annak van valami jogi következménye.
Külföldön elvinném orvoshoz, nem arról van szóKép
Uristen , és az oltások mikor vannak? Hogy fogom én ott beoltatni később?
Majd jövünk ide?
Bár biztos ott is vannak orvosokKép
Akik értenek is valamilyen nyelven...

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Igen, ha tudtam volna, szóltam volna. Sajnos, elég rossz állapotban voltam a műtét után, kis híján vért kellett kapnom, és a nagy vérveszteségtől nagyon legyengültem.
Két éves korukig nem kaptak semmilyen tejterméket, akkor kórházi körülmények között itattak velük tejet. Akkor nem lett semmi bajuk, de Bence később, amikor folyamatosan kapott tejes ételeket kiütéses lett.Kép Azóta vele tartjuk a diétát, ritkán adunk neki sajtot.

Oltások időpontjai benne lesznek a gyerkőc egészségügyi kiskönyvében. Szerintem bárhol beadadhatod, talán a nevük is egyezik. De az a legbiztosabb, ha megkérdezed a gyerekorvost, akihez itthon tartoztok, és ő elmondja, hogy mi a teendő ilyen esetben. Egyébként merre fogtok menni?

Gabi
efgabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?