Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Én még nem is nagyon merek írni, még mindig annyira új ez az egész ...

Csilla
Örülök a jóhírnek! Vigyázz magadra!

Többieknek is drukk kinek mihez kell éppen :)

Én tegnap megijedtem egy picit, este úgy szurkált a jobb oldalon valami hogy már elkezdtem nézegetni a méhen kívüli terhesség jeleit. De aztán megnyugtattak hogy ez normális, mert nyúlnak a méhszalagok ... és lehet azt éreztem. Én is már alig várom hogy láthassam mi a helyzet odabenn, de még jó soká lesz az uh, majd csak 3-án.

Kép Kép
kokusz

Helló kislányok....
köszönöm a drukkokat és jót tettek mert bizony jó híreim vannak....
Kismanó alias Picirix jól van.1,6 cm hosszú fejtől-farokig és láttam ahogy dobog a szíve!!!!
hát csajok az maga volt a csoda és a boldogság és a nyugalom hogy minden rendben van....
a feszülgetésről is kérdeztem a dokit de azt mondta ez természetes...magne b6 növelhetem + 2 szemmel.
és persze továbbra is sok pihi és nyugalom...

na de megmutatom nektek kismanót...éppen hóangyalt csinál és így látszódnak a kéz és láb kezdemények is.....
tündéri:-) Kép
bibócska

Bibócska!

Szuper jó hírek!
Örülök, hogy minden rendben van. Remélem, hogy én is valami hasonlót fogok látni szerdán. Kezdek izgulni.
Egyébként nekem is húzódozik a pocim már két napja. De szerintem nő a baba.
Más extra tünetem nincs.

Kép
timcsi81*

a feszülgetésen kívül nekem sem sok...
cicik érzékenyek de már nem tűnik annyira fel mint eleinte szerintem kezdem megszokni és azért...
nagyon ritkán hányinger de ezen kívűl semmi....
biztos vagyok benne hogy minden jól alakul:-)
bibócska

Helló Lányok!

Köszi a kedves szavakat, jólesett.

Bibó, gondoltam ma rád/rátok többször is, és látom, nagyon jó hírekkel jöttél. És mennyire jól kivehető a kis hóanyalkádon minden. Nagyon cukiii. Én legközelebb értelmes uh-s rendelésre, ahol végre képet is kérhetek majd november 11-én fogok menni, akkor leszünk a 8. és 9. hét között. Hát mondanom sem kell, hogy alig várom.

Nekem sincs semmi extra újabb tünet. Van ilyen nagyon mélyről jövő hányingerszerűség, de egyelőre nem akar kitörni. Ezt már érzem egy ideje, de nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. A melleim elkezdtek nőni, kényelmes melltartóban voltam kénytelen aludni, mert így éreztem jól magam.
A hasam nekem is érdekes dolgokat produkál, de igyekszem nem megijedni tőle.

Geo, étvágyam nekem sem sok van, viszont ha ráveszem magam a kajálásra, akkor már oké. Bár örök fogyókúrázó révén, akinek örökös téma a súlya, felettébb örülök ennek az érzésnek, viszont a megfelelő táplálkozás miatt nem teszem meg, hogy napokig csak alig eszem, de igyekszem nagyon okosan enni, ahogy már megtanított rá az elmúlt 1-2 év, mikor fogytam majd' 20 kilót.

További szép hétvégét Nektek!

Ja, a táblázatba majd én is a 12. hét után szeretnék bekerülni.

Kép

Kép
***csilla***

ja nekünk olyan rendes a dokink hogy mindig megengedi sőt még mondja is hogy csinálunk képet??
szóval sz uracskám mindig kéznél tartja a telót:-)
csilla biztos hogy mire ti is mentek uh.-ra olyan sok mindent fogtok már látni...
bibócska

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok. Pár napja pozitív a tesztem, de még orvos nem látott és még várnék jövőhétig, vagy akár tovább, hogy már szívhang is hallható legyen.
Tüneteim meglepően mostmég alig vannak, melleim picit fájnak, lyukas a gyomrom, de ha meg eszem, akkor kb két kanál után jól laktam, sokat járok pisilni, és nagyfokú álmatlanságban szenvedek.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Hűűűűű! Mennyit írtatok mióta nem voltam itt.

Bibócska
Gratula az uh-hoz. Nagyon cuki.

Csilla
Örülök, hogy végre te is csupa jó híreket kaptál és hoztál is.

Engem is vhogy elkerülnek a tünetek. Viszont akkora az étvágyam, mint egy elefántak. Ha így folytatom tényleg elefánt leszek.
Bár én 44 kilóról indultam. Lehet, hogy éppen ezért most pótolom a lemaradást. Bogival is híztam 18 kg-t és vele is főleg az elején szedtem magamra a kis zsírpárnácskákat. Aztán mikor beindult a poci-növekedés a kilók is egyenletesebben jöttek rám.

Jövőhéten én is megyek ismét dokihoz és gondolom elküld uh-ra is. Megpróbálok szereznek egy sztár-fotót, hogy aztán megoszthassam veletek.
Holnap elszaladok a védőnőhöz is, most már ideje megejteni az első laborvizsgálatokat is.

Legyetek jók! Csodás hetet mindenkinek!
Vendég

Kép
Vendég

Javítás: lknyuszika kórházának neve.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Gratula Csillának!!! Remek hírek végre!
Bibócska! Ez a kép egyszerűen fantasztikus! Még a férjemnek is megmutattam, annyira jó! Jó humorú gyerek lesz!
:D

A listára én is csak akkor iratkoznék, ha már végre bekerülök a doktorhoz! Ez most csütörtökön lesz, még sose vártam ennyire a vizsgálatot!!

Új kérdés: Ti már szóltatok a munkahelyeteken, mi várható?

Szép, nyugis hetet mindenkinek!

Kép
macskabagoly

Én szóltam a munkahelyemen és jelen állás szerint nem várnak vissza! 2 napig bőgtem folyamatosan aztán rájöttem ... hogy végülis van élet minden után :-) és mégiscsak mi a fontosabb! és Norbira sokat vártunk úgyhogy ez sokkal JOBB! DE azért durva hogy az emberek hogy gondolkodnak ... de hát végülis tudom mire számítsak! de remélem ez csak nálam "történt" meg és másnál mindenkit tárt karokkal várnak vissza!!!! amúgy szép hétfőt mindenkinek! nekem még 1 hét az UH-ig pont! és irtóra várom!!!!!
Vendég

Nálam meg pont úgy volt, hogy decembertől mennék vissza dolgozni, ahogy Lidi megy oviba és várnak vissza. MOst, hogy jön a meglepi tesó így nem tudom mi lesz. Van is kedvem dolgozni meg nincs is. :-)

Nanetto, ahogy néztem, hogy ki melyik kórházban szül, én is az Istvánba szeretnék szülni újra. :-)

CSütörtökön megyek uh-ra délután. :-)

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Csak most olvastam rendesen vissza, és látom nem válaszoltam egy-két kérdésre.
Influenza: Mi nem adatjuk be az oltást, senki a családban, inkább megpróbálunk a megelőzésre gyúrni. :)
Csilla, majd csak a 12. hét után szeretnék vonalzót készíteni, ha a 12. heti UH-n minden rendben lesz.
Munka: Én még nem mondtam el, egyelőre nem látszik semmi, nem vagyok rosszul, így majd csak a 12. hetu UH után mondom el. Szerintem örülni fognak, meg valószínű vissza is fognak várni (hacsak közben meg nem szűnik a munkahelyem, de remélem nem fog :) ) de majd kiderül, mikor elmondom. :)
Nálam most erősödik a hányinger, úgyhogy aki szeretné, az nyissa az ablakot, és megy. De szerencsére a szédülés, meg a görcsölés enyhült már...remélem a hányinger is már hamarosan elmúlik. :)

Szép napot, sziasztok!
Vendég

Oltás: én pont csütörtökön beszéltem a gyerekorvosunkkal és ő határozottan mondta, hogy ez az új vírus is hasonló az influenzához és ő nem javasolja, de szinte egy törzs az influenzával, csak kicsit más, és anno még 76-ban volt ilyen nagyobb vírus és semmi köze a spanyol náthához. Szóval felfújják.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ez alatt a 3 nap alatt :D
Csilla: Örülök a jó hírednek, csak így tovább :lol: Nem volt szép a másik orvostól, hogy így rád ijesztett :!:

Bibócska: Gratula az uh képhez! Nagyon aranyos a kisbabád :D :D
Legközelebb én is kérek a dokitól képet.

Nanetto: Sose bánd, hogy elbúcsúznak tőled a munkahelyeden, lehet, hogy sokkal jobb helyet találsz magadnak gyes után. :D

Antekirt: gratulálok a 2 csíkodhoz!! :lol:

Lányok, ti meddig szeretnétek dolgozni? Mikortól mentek táppénzre?
Én erősen gondolkodom a januáron.
talinn

Nekünk egyenlőre nagyon nagyon kell minden fillér! sajnos minimálbérrel vagyok bejelentve! ez az egyik ok (mert ugye abból a táppénz gyes gyás gyed mind "kaka") a másik hogy építkeztünk és a babára is kell még egy csomó "dolog" ... de remélem azért március április már táppénzes időszak lesz :-)
Vendég

Tallin, köszönöm szépen! :-)
Nekünk meglepi nagyon, mert nem próbálkoztunk, :-) vagyis annyira nem meglepi mert megálmodtam, még szeptemberben mensi után, hogy terhes vagyok és két tesztet csináltam. Az álmaim általában bejönnek, Lidinél is mindent megálmodtam (szülés időpontja, kislány, melyik napon, mikor kezdődnek a fájások, mikorra születik meg, mi lesz a neve). :-)

Kép

Kép
antekirt

Antekirt
Ez igen! Akkor te varázsló vagy :lol:
Örülök, hogy sikerült neked! Mikor mész orvoshoz?
Van-e már valamilyen tüneted?

Nanetto!
Sajna igazad van, tényleg nem sok a minimálból a gyes és az egyebek. :( De nekem is elég alacsony a fizetésem, szóval én sem számíthatok sokra.
Majd meglátom még. Lehet, hogy én is tovább viszem egy kicsit :D
talinn

Sziasztok!

Tallin, januárban??? :shock: :shock: :shock: az még nagyon korán van szerintem.

Én olyan április körül gondoltam, hogy vagy elejéig, vagy a végéig maradnék, de persze ez majd sokmindentől függ, de azért tavaszig szeretnék még dolgozni, kell a pénz is, meg nem tudom mit tudnék otthon csinálni egész nap.... :)
Vendég

Sziasztok! Szeretnék hozzátok csatlakozni:) 6hetes terhes vagyok.

Kép
tuncikeh

Sziasztok!

Borsinak így utólag is boldog névnapot, vagy inkább Istenke éltessen!

Bibócska, gratula a fotóhoz, nagyon cuki! Irigyellek! Kíváncsi vagyok, hogy hányszor nézed meg egy nap ;)

H1N1: én gondolkodtam és arra jutottam, hogy mivel én itthon Marcussal, de ember benzinkúton dolgozik... én nem kockáztatom meg a szurit, de apa jó lenne ha beoltatná magát. Egyébként pedig az a véleményem, hogy azért nyomatják ennyire, hogy a pénzüket visszakapják...

Munka: én anno megvártam a 12. heti eredményeket a munkahelyemen a bejelentéssel és a 31. hétig (november volt) dolgoztam. Felsőoktatásban dolgoztam én is és vonatoztam minden nap.
Az a gáz a munkahelyekkel, hogy ha már tudják, hogy te gyereket tervezel - de esetleg csúszik a projekt- akkor már tudják, hogy rád nem számíthatnak sokáig...
a másik nagy probléma munkahely kereséskor, hogy ha nincs gyereked, akkor tudják, hogy majd akarsz, ha van pici, akkor meg betegácsi, oviba futni... egyebek...

Nanetto: és nem tudnád megbeszélni a munkahelyeden, hogy jelentsenek be egy picit többre? igaz ez a két hónap már talán nem számít sokat.

Én holnap megyek dokihoz végre. Jaj én már úgy érzem mintha 7-8 hetes terhes lennék, közben pedig csak holnap leszek 5+6 :(
Szorítsatok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, szorítunk :D

Szia, Tuncikeh, üdv itt, Neked is problémamentes babavárást kívánok, mint mindannyiunknak. :D

Ja, Én is úgy gondolom, hogy dolgoznék sokáig, hiszen ez nem betegség :) és jobban érezném magam, mint otthon egyedül, négy fal között, Páromra várva egész nap. Szeretem a munkám, annyira sokat nem kell nagy tömegben lennem, hogy veszélyes legyen, szóval szerintem maradni fogok sokáig, Én is olyan 30-32 hétig gondoltam.
A stresszt is el tudom viselni, ami bent van, szóval szívesen vagyok itt bent. :) (Persze, ha valaki nem szereti a munkahelyét, vagy kemény fizikai munka van, az érthető.)
Vendég

Szia Iknyuszika!
Köszönöm szépen! Igaz még csak kb. 6hetes terhes vagyok. de már most félek a szüléstől:)
Fiatal vagyok 17, de a párommal mindenképp megszeretnénk tartani:) Édesanyám még nem tudja, ma fogom neki elmondani. Biztos h nehezen fogja ezt elviselni, de nekem nincs szívem abortuszhoz.
Üdv.

Kép
tuncikeh

Kép
Kép

Kép
tuncikeh

Sziasztok!

antekirt
Ahogy látom, hasonló cipőben járunk. Az első gyerlőcünk is hasonló korú, a második is az lesz.

Én is ezerrel vetettem bele magam a munkahely-keresésbe, mivel Bogi januártól megy oviba. De hát... mint tudjátok, máshogy alakultak a dolgok. Úgyhogy a munkaügyi központba visz majd az utam, hogy legalább a szülésig kapjak némi pénzecskét... ha kapok egyáltalán :?

tuncikeh
Üdv köztünk. Azt a mindenit! Milyen fiatal vagy. De tetszik a hozzáállásod, hogy meg akarjátok tartani a babát. Hogy tervezted anyukáddal közölni a jó híreket? Elé állsz és simán megmondod?
A szülésen még ráérsz tépelődni. Addig még rengeteg akadály van, amin túl kell esni. A szülés csak pont az "i"-re. Kinek könnyebb, kinek nehezebb, de mindenki csodaként éli meg. Orvoshoz mikor tervezel menni?

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Tuncikeh, huh, nem semmi, hogy 17 évesen ilyen éretten gondolkozol erről a dologról.
Szorítok, hogy Anyukád jól fogadja a hírt, és minden rendben legyen. Nagy dologra készültök, sok kitartást, és sikert hozzá! :)
Vendég

Tunchike: azt a mindenit, le a kalappal előtted! szorítok mindenért!

Heny: és az exmunkahelyeddel mizu? Elvileg jár még 35 nap szabi is illetve elmehetnél onnan betegácsiba+35 nap szabi, + 28 nap tgyás a szülés előtt már kivehető.

Kép
Kép
Kép
konkri

SZiasztok!
Nagyon szépen Köszönöm hogy így mellettem álltok! Hát elmondtam édesanyámnak, és ő nem akarja megtartani! Viszont mindenképp megtartom! Az Én életem, ha elrontom akkor az én hibám.de ez lehetetlen!Egy csöppség bearanyozza az életet! Orvoshoz még a héten elmegyek, ha lehetséges! remélem egészséges pici babám lesz. Üdv nektek!

Kép
tuncikeh

Kokusz,
3-án mész uh-ra? ez lesz az első? képzeld, én is 3-án, 16:30 ra kaptam időpontot az első uh-ra, már nagyon izgulook!!

Bibócska,
fantasztikus lett az uh fotó, irigykedem, nagyon-nagyon!!!! :lol:

Csilla,
én is figyelek arra, hogy mit eszek, ugyanis a felesleges dolgokat kerülöm, hogy a hasznos tápanyagoknak legyen hely :)

Antekirt,
gratula a pozitív teszthez :P

Tuncikeh,
üdv a kismamik közt :lol:
édesanyám is 17évesen szült engem, meg kell, hogy mondjam, nagyon éretlen volt hozzá. a 2.tesómat 33 évesen szülte, de ő még akkor is éretlen volt hozzá.
szorítok, hogy minden rendben legyen! ha teszteket fotózol, és ilyen fórumon regisztrálsz, akkor ez egy jó hozzáállás!
szorítok, majd írd meg mit szólt anyukááád!!! :D

Konkri,
majd írd meg m volt a dokinál!!

hát velünk az a helyzet, hogy megkaptam az első dokis időpontot, jövő kedd 16:30. már iszonyatosan várom, hogy megtudjam minden rendben.
a férjem szombaton végre hazajött Afrikából, nagyon jó, hgy végre meg tudjuk beszélni a dolgokat. habár jó nagy ijedtség is volt már, mert nagyon sok elintéznivalónk lesz ezalatt a 9 hónap alatt(venni kell nekem egy biztonságosabb kocsit, most alfával járok, fel kell újítani a belvárosi lakásunkat, hogy annak az árából vehessünk egy házat, vagy építtessünk egyet, stb.). de együtt mindent megoldunk :)

most épp a beszökött egeret irtjuk ki, de nehéz egy meló... :evil:
Vendég

Tuncikeh,
nagyon sajnálom, hogy anyukád így reagált. de azért van aki támogat? illetve van hová jönnie a picinek?
mondjuk, ha anyukád látja rajtad az elhatározást, még az is lehet, hogy megenyhül. ő se szeretné ha az unokjának rossz sora lenne.
egy a fontos, hogy a babád ne sérüljön!
Vendég

Tuncikeh,
nem lehetett könnyű anyukádnak elmondanod,de megtetted és ez szerintem érett személyiségre vall.Arra utal,hogy érzed felelőséggel tartozol a benned növekvő élet iránt.
A döntést neked kell meghoznod,s biztos jól döntesz.
Drukkolok neked,s anyukád véleménye is megváltozhat,ha látja a Te hozzá állásod!
Jelentkezz,ha voltál dokinál.
Orsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsiborsi 2009.11.20 07:42-kor.
orsiborsi

Tuncikeh, nekem 21 évesen volt egy terhességem, de nekem is akkor elkellett döntenem, hogy megtartom, vagy inkább még várnék. A párommal akkor már 6 éve voltunk együtt, aki most a férjem, de nem bántam meg mert tudtam még fiatal vaygok akkor kezdtem a fősulit stb.
De tényleg a te életed, és sok erőt kitartást hozzá, de nagyon gondold át, mert a baba életét is meghatározod vele.
Ne haragudj ha megbántottalak, nem állt szándékomban!

Kép

Kép
antekirt

SZiasztok!
Nagyon szépen Köszönöm hogy így mellettem álltok! Hát elmondtam édesanyámnak, és ő nem akarja megtartani! Viszont mindenképp megtartom! Az Én életem, ha elrontom akkor az én hibám.de ez lehetetlen!Egy csöppség bearanyozza az életet! Orvoshoz még a héten elmegyek, ha lehetséges! remélem egészséges pici babám lesz. Üdv nektek!

Kép
tuncikeh

Sziasztok!

Ami a munkahelyet illet én mukerőkölcsönző cégen keresztül vagyok alkalmazva és havonta hosszabbítgatják a szerződést.
Az egyik kolléganőm terhes lett és mivel ő soványabb alkat kénytelen volt előbb megmondani, no nem is kapott már szerződést.
Szóval ezzel kapcsolatban semmi jóra nem számíthatok én sem. Nem lesz hova visszamenjek, hacsak a munkaadó cég nem vesz át a kölcsönzőtől, de a kolléganőt is át akarták venni, hogy tőlük mehessen el gyesre, de a kölcsönző nem ment bele, szóval rohadt szemetek.
Úgy tervezem, hogy április elejééig mindenképpen kihúzom valahogy, aztán táppénz, utána meg passzív táppénz.
Nekem sem sok a bruttóm, túl nagy apanázsra nem számíthatok.
Lakáshitel a nyakunkon, a férjem március óta munkanélküli. Egyenlőre csak alkalmi munka van. Autóelektronikai műszerész és nem tud elhelyezkedni a szakmájában, sőt máshol sem. A környéken iszonyatos nagy a munkanélküliség. Úgyhogy egy kicsit félek is, hogy miből fogunk megélni, de akkor sem hagyom a babát, mert valószínűleg később sem lesz sokkal jobb az anyagi helyzetünk és így is már nagyon sokat vártunk rá.
Szóval nálunk ez a helyzet!

Kép
timcsi81*

szisztok édes kismamik...
szeretettel üdvözöllek Tuncikeh..nagyon örülök hogy kismami vagy és nyugodt boldog várandóságot kívánok neked vagyis nektek:-)
anyudat most sokként érte a hír de ha kicsit lehiggad és belegondol szerintem támogatni fog...

hát csajok mi sem unatkoztunk a hétvégén..a szombati uh.után elég hamar vegyült üröm az örömbe...még az éjjel az ügyeleten kötöttünk ki mert amikor wc.-ni voltam kicsit véres volt a wc papir..na én meg ezerrel beparáztam megijedtem sokkot kaptam szóval mindent amit ilyenkor nem lenne szabad de nagyon megijedtem hogy megint elveszítem a babám.
nos megvizsgáltak uh. megnézték kismanót vele minden rendben volt de a petezsák alatt talált az orvos egy haematomát véröblenyt.szigorú pihire vagyok ítélve most már még jobban semmit sem csinálhatok....
a barnázás tegnap majd egész nap jelen volt ma már sokat tisztult a helyzet...bár az orvos azt mondta ez nagyon sok kismamánál előfordul....
nos már megnyugodtam betartom a szigorú utasítást és bizakodom hogy az a nyavaja felszívódik.....
de egyenlőre nem kell mennem védőnőhöz pedig a héten azt terveztem....pihi nyugalom és pihi....

remélem ti mind jól vagytok....
pusz mindenkinek
bibócska

Bibócska,
sajnálom,hogy nálad is megvolt az ijedtség,mondjuk erre nem is lehet felkészülni.Én konkrétan elájultam,amikor elkezdtem vérezni.
Ha pihensz és vigyázol magatokra,akkor egy héten belül felszívódik.Ha jól emlékszem írtad is,hogy Rutascorbint már szedsz is.Most kaptál pluszban valami gyógyszert?
Csak nyugodtan és minden rendben lesz,olyan szép erős a babád!
Pihizzél sokat,szorítok!

Orsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsiborsi 2009.11.20 07:53-kor.
orsiborsi

Tuncikeh,
udv kozottunk! Anyudat egyreszt megertem, de megis melled allnek. O teged felt, a te eletedet latja "veszelyben". Teged szeret, ezert ellenkezik a baba ellen. Remelem, az ido multaval majd megenyhul! Orulok a dontesednek! Es hogy a parod is melletted van, ez egyszeruen fantasztikus!

Bibocska!
Sajnalom a bonyodalmakat! Pihenj sokat, es legy turelmes!

Az en elso heteim sem problemamentesek. Mar hetek ota szedelgek es magas a vernyomasom (megjegyzem mindig tok normalis volt), es sajnos nem lehet mindezt a terhessegre fogni, mert par nappal, hettel elotte kezdodott. Egyelore kulonbozo vizsgalatokat vegeznek, hogy miert is lehet, meg a nodokim mar valami gyogyszert is emlegetett, amitol mar kiraz a hideg. Holnap fogok csak a hazidokimmal beszelni, hogy kikerjem a velemenyet.
Egyebkent a hanyingeren meg a torkomban levo gombocon kivul mas tunetem nincs. Kicsit kevesebbet eszem, es joval tobbet iszom, mint eddig. A keves eves biztos nem fog megartani... :roll:

Munkaba valo visszamenetel? Rebekaval a 34. het vegeig, Zsofival a 39. het vegeig dolgoztam. No ezt most biztos nem fogom tenni. Szeretenk mar juni elejen, tehat a 36. het korul leallni, ha minden jol megy, es mas ok nem lesz a korabbi leallasra. A januar nekem is tulzasnak tunik.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Remélem én is hogy minél hamarabb lehiggad! Geooo van aki támogat szerencsére:) a Nagymamám és a páromék:) Nagymamám mondta h mellettem állnak bármi történjen. Soha nem lehet tudni hogy egy abortusz után lehet- e még gyermekem! Én ezt nem kockáztatom meg:)
Üdv mindenkinek:)

Kép
tuncikeh

Nekem is volt 22 évesen abortuszom. Akkor jó döntésnek tűnt, de most már nem vagyok benne 100% biztos. Tulajdonkép semmiben sem lehetünk biztosak sose.

Jaj lányok, olyan vacakul érzem magam, már mint kedv ügyileg. Lehet hogy az is közre játszik, hogy picit összekaptunk a férjemmel és én hajlamos vagyok ilyenkor végletekben gondolkodni... + furán érzem magam. nem érzem magam "terhesnek", nincs semmi tünetem - bár két terhesség után elmondhatom, hogy nem is volt sose. de mégis... holnap doki, de most mégsem érzem azt, hogy elmondanám már mindenkinek... sőt én még jó sokáig megtartanám magamnak a hírt. és most hogy összevesztünk a férjemmel, még azt is bánom, hogy ő tudja... :cry: :cry: :cry: nagyon rossz kedvű lettem. azt hiszem, hogy most telebőgöm a fürdőkádat is (pedig mióta megvan Marcus alig tudok sírni)

Gemini: picit lestem, hogy hogyan dolgozol, de aztán rájöttem, hogy te már miért... :) és nálatok hogy van a szülésé szabi dolog?
Rokonok vannak itt vagy ott? Vagy milyen kint egyáltalán? Mesélnél az életetekről?

Thuncike: Te is érdekelsz, mit tanulsz? Ha nem titok hol? Mit csinál a párod, ő hány éves? meg úgy mindenki érdekel már amennyire lehet! Én ilyen "érdeklős" típus vagyok. :)

S hogy esetleg könnyítsem a sort és ha érdekel valakit egyátalán akkor írok én is magamról:
Krisztina a keresztnevem, férjnél vagyok és van egy kisfiam, Marcell, de ezt már kitalálhattátok + ugye itt a blogom is. Bicskén élek. Gyed előtt a GDF tanulmányi osztályán dolgoztam 8 évig. Ez az első munkahelyem. A férjem immáron a 2. a sorban, ugyanis volt egy első férjem is- s hogy ezt miért mesélem el? Hát azért, mert az elsővel 2003. október 25-én házasodtunk össze, majd egy év múlva elhagyott. Aztán 2007. április 21-én megfogant Marcell és én 2007. augusztus 1-én váltam el az első férjemtől, majd november 10-én újra férjhez mentem :) és 2008. január 11-én megszületett kis tücsök :) két húgom van (a nagyobbik fél év házasság után szintén elvált :) ) ja és a szüleim is 30 évnyi házasság után :) szép család vagyunk :) Van egy házikónk, amit még a szüleim telkére ráépítéssel építettem, apu segítségével (kőműves), saját erővel, némi hitellel. Kisfiam egy heted hét ördög, és sajnos nem fogad szót - utána következő gyerek 17 éves a családban így úgy gondolom, hogy a férjem családja nagyon elkapatta - azért mondom, hogy anyósomék a nagy ludasak, mert apu pl. próbálja fegyelmezni és nem nevet vagy bíztatja, ha rosszat csinál. de a rosszaságért kárpótol, hogy nagyon okos kisfiú. 4 ig számol, több mondókát tud, szépen beszél, bemutatkozik, illedelmes, mondja hogy köszönöm, jó étvágyat, egészségedre, szívesen és sokat segít is mosni, mosogató gépből kipakolni, szőnyeget kihordani... :) sőt volt rá példa, hogy felmosni is segített, a popsitörlővel törölgette a padlót :)
Hát most ennyi jutott eszembe... ha valakit érdekelt...
Remélem még jobban megismerjük egymást és sokáig fogunk itt írogatni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja ha nem volt világos, a kisfiam, a mostani férjemtől van csak az elsőtől hivatalosan elég soká váltam el... építkezési ügyek miatt... (ő meg nem sürgette). Így viszont mindenkép így is úgy is el kellett vennie a mostani férjemnek, hogy a kisfiunk az ő nevét kaphassa - bár amúgy is összeházasodtunk volna :)

Ja még valami:
szülés: Isteni dolog! Én nagyon élveztem! első fájástól a végéig 4,5 óra volt és legszívesebben utána mentem volna még egy menetet. eddig azt mondtam, hogy nem szeretnék ikreket, mert én mindenképp szülni akarok, de mára azért a gyerek utáni vágyam nagyobb! De azért tényleg nagy flash a szülés! én a fájások közt valami fura lebegő érzésben voltam, a fájások pedig nem is fájtak annyira mint ahogy olvastam és elképzeltem. a kitolás egy próba és egy teljes nyomásból állt. aztán a varrás se fájt annyira mint képzeltem, ami fájt viszont az a varrat szedés napjáig fájt: az egyik öltést nagyon szorosra húzta a doki és az a bőrdarab bedagadt és egyebek. a gát kezelésen a szülésznő mondta is, hogy jó nagy az aranyerem, de mondtam, hogy szerintem az nem az, majd utolsó nap rájött, hogy valóban igazam van és tényleg szoros egy öltésem és azt a dagadt bőrdarabot vélte aranyérnek, na gondolhatjátok hogy nézhetett ki. 4 napig az ülés és pisi egy szenvedés volt, de már most szólok, akinek lesz gát varrás: napjában többször alulról tusolni, hogy ne feszüljön a "cérna" annyira (ez orvosi tanács, csak van aki elfelejti megemlíteni), illetve gondolkodhattok valami "oda" helyezhető jégzseléről (úgy is június lesz).

na lelövöm magam.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, én utólag azért nem bánom, hogy sajnos az lett a vége, mert így már volt hova születnie Lidinek (pl. lakás) és így talán többet eltudtam érni, illetve a férjem is.
Amúgy tök ugyan így érzek én is , hogy semmi tünetem nincs az előzőekhez képest, a mellem is alig alig fájdogál, csak a hasam húzódik. Pont reggel ahogy felkeltem az jutott eszembe, hogy annyira nincs tünetem mintha nem is lennék pocis és én is aggódom.
Lidinél negyed ropi is visszajött annyira sokat hánytam. Lefogytam 51 kg-ra 55-ről és hozzá 172 cm magas vagyok. Viszont utána 25 kg-ot híztam szinte a semmitől és amikor ezt mértem még volt hátra egy hónap a szülésig, de már nem mertem mérlegre állni.

Szülés, szerintem is hihetetlen dolog, Lidi fél óra alatt született meg, 4 ujjnyival mentünk be a kórházba és fél óra alatt 6 ujjnyi, dokik le voltak döbbenve. Nekem felszívódó varratom volt, de csak egy pici vágást voltak kénytelen ejteni, viszont elrepedt a farcsontom. Ami után nem tudtam ülni.

Kép

Kép
antekirt

Iknyuszika és Gemini

Nem véletlenül írtam a januárt. Nem tudjátok, hogy milyen körülmények között és mit dolgozom. Ha túl korainak tartjátok, az a ti dolgotok. Nekem jó okom van rá.
Kívánom nektek és magamnak is, hogy minél tovább tudjunk dolgozni, és azt is, hogy minden rendben legyen.

Tüncike

Gratulálok a 2 csíkodhoz!! Hogy érzed magad? Van-e már valamilyen tüneted? Nagy szerencse, hogy van, aki mellettetek áll. Sok sikert kívánok a babaváráshoz! :lol: :lol: :lol:

Konkri

Hasonlóképen érzek én is, mint te. Most éppen megint elmúltak a tüneteim. Már alig fájdogál a mellem, nem vagyok olyan gyakran éhes, és az émelygés is "elhagyott". :D Azt mondják, egy idő után a szervezet hozzászokik a terhességhez, meg azt is, hogy örüljön, akinek nincs tünete. Hát én inkább annak örülnék, ha megmaradna minden, ahogy volt.
Remélem kibékültél a férjeddel és ma már jobb a kedved is :lol: :lol:
Mikor mész legközelebb dokihoz?
talinn

Sziasztok! Én ha tehetném már ma elmennék a Cégtől! fuh egész nap pihennék aludnék sétálnék a kutyánkkal a gyönyörű mezőnkön amit úgy imádok főznék a páromnak és takaritanék! tudom valakinek ez olyan "semmilyen" élet! de én az utóbbi 4 évet szabadság nélkül töltöttem majdhogy nem!!! és most egyszerűen "kiégtem" munkailag amit egyébként IMÁDOK!!!! szóval biztos hiányozna de én olyan de olyan de olyan ROSSZUL VAGYOK TOVÁBBRA IS hogy tegnap segitséget kellett hivnom a klotyóba mert hányás közben begörcsölt a gyomrom és nem bírtam felállni! .. :-( szóval én úgy irigykedek rátok akiknek nincs semmi tünete! jövőhéten megyek hétfőn UH-ra bazira izgulok! és képzeljétek mintha nőne a hasam! bár én nagyon vékony vagyok lehet hogy azért tűnt fel mert soha nem volt egy dkg háj sem a hasamon most meg kibuggyan előre :-) érdekes! és jó !!!! szép napot mindenkinek!
Vendég

Na ahogy látom akinek nincs tünete az arra irigykedik akinek van, akinek meg tünete van az meg arra akinek nincs. :-)

Kép

Kép
antekirt

Nanetto

A te tüneteid, azért elég erősek :( . Kitartás! Hány hetes is vagy most?
Gratulálok a pocidhoz :lol: :lol: :lol:

Antekirt igazad van, sose jó az, ami éppen van :D :D
talinn

9. HÉTBEN vagyok! jövőhét hétfőn UH! és tényleg nagyon gáz ahogy vagyok! Brutál egyszerűen!!!! 3 hete a torkom is felszakadt a sok hányástól és vért köptem! gondolhatjátok! amúgy soha nem voltam hányós! a doki és az unokatesóm (is) megnyugtatott hogy van akinél ez "előjön" hát nálam előjött!!! :-(
Vendég

Sziasztok!

Ma kicsit jobb napom van, kevésbé émelygek, remélem már hamarosan múlni fog, végülis pénteken már a 8.-kat betöltöm, lassan mennie kell a hányingernek :)

Tallin, remélem nem bántottunk meg azzal, hogy korainak tartottuk, hogy januárban már mennél, Én írtam is, hogy ez munkától is függ. Amúgy mit, hol dolgozol?
Én irodában vagyok, ha oktatok, akkor is max. 21 embert egyszerre, szóval kibírható. Engem is ijesztgettek már koari tp-vel, a gerincbetegségem miatt, de bízom benne, hogy gyógytornával, kismamatornával kibírom még sokáig az ülőmunkát.

Kíváncsi Konkri :D Mi idén házasodtunk össze a Férjemmel, Ő irodavezető, és újságíró, és ez lesz az első babánk, remélem minden tökéletes lesz Vele, Én még nem félek a szüléstől, remélem olyan simán megy majd, ahogy itt leírtátok páran :D
Mi nem is akarunk több gyereket, ami kicsit önzőnek tűnik, de már 30 felett nem nagyon akarok mégegyet szülni, meg azt hiszem anyagilag is igazából egy gyereknek fogunk tudni megadni mindent, meg hát túlnépesedés is van :D .... Szóval most úgy néz ki egykénk lesz, de ki tudja mit hoz a jövő :D
Na, ennyit rólam, Rólunk :)
Vendég

Sziasztok! A párom 18 éves! Most fog dolgozni!
Én Komáromba járok iskolába,Szakközépiskolába,sport tagozaton vagyok...
Üdv.

Kép
tuncikeh

Sziasztok!

konkri
Az előző munkahellyel kapcsolatban annyi, hogy az nem Magyarországon volt. Mivel külföldi állampolgár vagyok, így az utolsó munkahelyem is ott volt. Bogival terhesgondozásra is oda jártam, viszont az utolsó hónapban költöztem át ide, úgyhogy ő már itt született. Azóta itthon vagyok vele gyesen, ami decemberben telik le. És mivel érkezik a következő, nem hiszem, hogy bárki munkát adna arra a pár hónapra, amit dolgozni bírnék. Így marad a munkaügyi központ, talán ott mondanak valami okosságot... vagy nem:?

tuncikeh
Az egyik rokonom is 17 évesen esett teherbe. A szülők ott is kézzel-lábbal tiltakoztak a baba ellen. Aztán mikor látták, hogy hiábavaló az erőfeszítésük, elfogadták a lányuk döntését és onnantól kezdve mindenben támogatták. Mikor megszületett az UNOKA ők voltak a legboldogabb nagyszülők. A mai napig is az unokáért lehoznák még a csillagokat is az égről. De a fiatal szülőket is segítik amiben csak tudják.

lknyuszika
Bogi után én is azt mondtam, hogy elég nekünk egy gyerkőc. Különösebben nem is terveztük a másodikat. Azért próbáltunk vigyázni, hát eddig sikerült. Felmerült a kérdés, hogy most mi legyen...megtartsuk vagy nem. Egy héten keresztül szinte éjjel-nappal ez volt a téma a párom és közöttem. Gyűjtöttük az érveket, hogy miért igen, és miért nem. Főleg az anyagi vonzata tántorított volna el a második gyerkőctől. De a végén arra jutottunk, hogy Bogival is elég sok mindenen mentünk keresztül, és talpra álltunk. Meg aztán jó ha van egy kistesó a családban. Így született meg a döntés, hogy IGEN, marad a baby. Bár a lelkem mélyén éreztem, hogy én akarom ezt a gyereket...ilyenkor azért az ember végiggondolja a lehetőségeit és korlátait.

További szép napot!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?