Új privát üzeneted érkezett!

Mi is sétáltunk 2 órát, de engem is kiszívott ez a szél.
Az anorákkal nem próbálkoztam majd apával, de felöltöztettem rétegesen.
bady, harinya, rugi, kiscipő, gatya, pulcsi (vastag) kiskabát kapusznis, sapi, bundazsák. Most is alszik ahogy felhoztam az ágyon.

Szilvi, Bikmakk köszi a mézes és teás infókat. Csak tök sok gyümi teákban is van fekete tea keverve. Ezen vívódom, de majd szerzek be hársfateát.
Meg most eszem az urtikát amellé meg nem lehet szoptatós teát inni. De nagyon érzem a hatását, nekem bevált.

Hbori köszi az öltözködős leírást.
cicanauta :lol: :lol: :lol:

várom a képet.

Bikmakk nagyon édi kiskrapek. Figyi csomós a melled? Mert ha igen akkor attól gyulladhat be újra meg újra. Ha igen azt ki kellene masszírozni. Nekem is kimasszírózták, nah majd bepisiltem, de utánna már minden jó volt!
Akartam kérdezni (persze ha csak akarod akkor válaszolj) mikor műtenek pontosan? És mit csinálnak?

Kandi szuper lesz ez a hétvége. Mikor is mentek?
Köszi a mailt.

Tündi nekem az oltás helye is piros, meg forró én borogattam is neki. Jah és én is megkönyeztem szegénykémet, meg már elöző este nem is tudtam semmit aludni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Hbori azt hiszem most vasárnap kell átállítani az órát.
Az egyes kérdésedre nem tudok válaszolni :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Bori,
nálunk is ez az öltözet, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én adok rá ilyen kevés cuccot.
Órákat szerintem október utolsó szombatján kell állítani.
Mi anno Lilinek vettünk ilyen szél és hideg elleni dm-es krémet, de én nem vagyok egy nagy krémezőbajnok, úgyhogy csak néhányszor kentük be. De a száját akkor sem. Lenyalná.
De tegnap hős voltam, vettem Babe testápolót, és bekentem Levit.
Meg popsikrémet is, hogy az milyen jó!!! Horror árban van, de olyan fincsi utána a bőre. Amit születésekor kaptunk, azt le kellett cserélni, mert ilyen kis fura börtüskéket csinált a heregolyó mellé.
Ja, és baleset: kicsit jobban megfogtam a golycit, mikor néztem ezt a vackot mellette, és üvöltött szegény, de nagyon. Aztán én is zokogtam, apa meg vigasztalta, hogy egy férfinek ehhez hozzá kell szokni, engem meg azzal, hogy higyjem el, nem lett semmi baja.
Mennyivel egyszerűbb egy kislány...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina: nálunk is volt tegnap egy kis baleset! Vágtam a körmét, amikor nyugton volt! babaollóval szoktam, de most a csipeszkével kezdtem el! de aztán gyorsan visszaváltottam ollóra, mert az első körménél belcsíptem a pici újjacskájába! Nem nagyon, de épp annyira, hogy vérzett! Úgy kiborultam, hogy egész este puszilgattam a kis kezét és bocsánatot kértem kb ezerszer! Apa nézte a csipeszt mondta, hogy túl nagy a hézag és ezért kapott bele! Dehát ez engem valahogy nem vigasztal! tök hülye vagyok, miért nem maradtam a régi bevállt módszernél!?

kovisziszka

Sziasztok
Sajnálom ,de egyszerűen nincs időm leülni és elolvasni a lemaradásom :(
Örülök ha 3-4 naponta betudok kukkantani!
Nem értem ti,hogyan csináljátok?! :)

Szokásos önző módon,de megint csak magunkról írok :(
Na,de a lényeg,hogy voltunk kontrollon és NEM kell műteni a lányomat!!! :)
Barátnőm nevét imába fogom foglalni minden nap,mert javasolt nekem egy nagyon jó dolgot és gondolni sem mertem volna,hogy ez duplán jót tesz a lányommal :)
Azt tanácsolta,hogy egy térdzokniba tegyek rizst és amikor elalszik a lányom akkor tegyem a feje köré,mert kezdett eldeformálódni a feje a sok oldalt fekvéstől!
Én megfogadtam a tanácsát!
Képzeljétek, mivel a puklin feküdt ,így az elkezdett visszahúzódni :D
A doki nem nagyon értékelte az ötletet ,de így ,hogy ez mégis bevált azt mondta,hogy köszönjem meg a barátnőmnek :D

Viszont ott ahol nem fekszik rajta még megvan a pukli,de sokkal sokkal kisebb lett mint amilyen volt...alig észrevehető már :D

Na.....megint mennem kell ,mert k@ki van a pelusba :)....jaj...azt hiszem ez nyakig ment :shock:

Jelentkezem amint tudok.
Szép estét mindenkinek!!

Kép
noki&potyi

Javítom majd a táblázatot!

Irdab
Méz... nem tudom, én nem vagyok oda érte... :oops: :?
Tea... mindenféle teát iszom...
Mili még nem tiltakozott... :wink:

Linácska
Éljen Levente Szláva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori
Betti balesete :cry:
Lesz még több is :wink:
Az anyatej a legjobb bőrápoló! :wink:

Bikmakk
Jön a nyár nálunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kandi
Jó kis kikapcsolódásnak ígérkezik :lol: :wink:
Vendég

Juj, Linácska, ez elég rosszul hangzik, hogy szegény Levit kicsit alaposabban vizsgáltad meg... :( Na, többek között az ilyenek miatt is örülök, hogy az első babám lány lett. Nem is bánnám, ha a következő(k) is az(ok) lenne(nek)!

Kovisziszka, meg tudom érteni a lelkiismeretfurdalásod! Viszont ezután legalább már eszedbe se fog jutni az a csúnya csipesz!

A kistündérkém most aludt el, pedig max. 1 óra múlva fürdetés!

Nem is büszkélkedtem még, hogy éjszaka már csak 5 óránként eszik. Tegnap pl. este 8 után hajnali 1kor, aztán 6kor. De utána már csak nyűglődött, mert mindhárom kajálás böfije és kakija benne volt, ami nyomta a kis pociját. Felvettem, megrázogattam, kijött először a kaki, aztán a böfi - de utána már nem akart visszaaludni. Nem is bántam, hiszen úgy ki voltam rá éhezve, végre össze-vissza puszilgathattam a kis arcocskáját! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Nagyon szépek a gyerekek!
Vendég

HmBori! Ne idegesíts tuti akkor az elváltak klubjához is csatlakoznom kell majd....mert mai napig nem tudom megmagyarázni Belcsi jöttét!!!-na meg azt,hogy fehér bőrű és világos hajú....nem ,olyan sötét mint mi! :wink: :lol: :wink: :lol:
Gratu az 5órákhoz!
Adri!Még nem egyeztettem a szállodával,ha megérkezik a kupon (postázzák),akkor hívom a tényekkel Őket! :wink:
Linácska!Gratu a névhez!Én is mennék a talira,de nem tudom 100%-ra mondani....lehet,akkor megyünk pont...nem tudom!-de oda írhatsz! :wink:
Noki!De jó!Akkor meg is nyugodhattok...végre!
Nekem mindenhol van gépem....így ha nagyon akarok,akkor tudok számítógépezni...na igen,meg ha Belcsi elvan és nem akar kézben lenni!

Sziszka!Én egyszer a saját ujjam csíptem ki...azóta se vágom senki körmét mással,csak ollóval!
Kata!Hány fok van már nálatok?
kandi72
Budapest III. kerület

Kép
Kicsi fiam,mint medve bocs!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Linacska: Gratulalok, hogy vegre megkaptatok ezt a papirt!
Koszonjuk, hogy megszervezted a talalkozot!!!

Kandi: Tunemeny ez a macko-szereles! :) Amugy is medve manias vagyok, sot a nevem is azt jelenti, hogy kismedve, de ez a kep most levett a labamrol rendesen. :)

Bikmakk: Tenyleg nagyon helyes fiucska Dani! :) 240gramm! :shock: Nem semmi... Nekem ket mellbol nem jon le annyi osszesen. Eddig a csucs a 160ml volt. En is fagyasztok le amennyit csak lehet. Sose lehet tudni, hogy mikor jon jol. Igy pl el tudok menni neha egyedul is egy kicsit, es David meg tudja etetni Zarat.

Lanyok!
Olyan lelkiismeretfurdalasom van. Zara multhet csutortok vagy pentek ota minden este felkel kb 2kor. Fogalmam sincs hogy miert. Eddig ataludt akar 8 orakat is most meg azota nem. Pedig meg az oltast sem kapta meg. Most hajnalban is ez volt. Utana meg ebren volt 4.30ig. Teljesen kikeszultem, mert nagyon faradt voltam mar. Ugyhogy a vegere mar goromban, mergesen beszeltem hozza. Meg mondtam neki, hogy most ne mosolyogjon mar, hanem aludjon. Na azota meg mar a lelkiismeretem, hogy nem kellett volna ilyennek lennem vele, hiszen o meg csak egy pici baba es nem ert meg nagyon sok mindent es ezt sem azert csinalta, hogy rosszalkodjon. Bocsanatot kertem tole ugyan, de meg igy is kesz vagyok teljesen... :(

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Kandi: Köszi a mailt

Tündi: A külön alvás, jól megy. Vagyis Réka velünk alszik el és áthozom a szobába. Éjszaka átjövök megetetem és megyek vissza a saját ágyunkba. Kicsit bánt hogy ő a pici és ő alszik külön. Ádika meg állandóan mászik közénk. ( mert hát ugye ő még velünk egy szobába van).

Orew: Tudom nem foglak most megnyugtatni, de még nagyon sokszor elő fog fordulni ilyen. De ne hibáztasd magad, te is lehetsz és még leszel is fáradt. Engem sokszor az is bánt ha Ádámot leszidom (pedig van rá okom). Szerintem ez normál anyai természet.

Noki: Remélem teljesen el fog tűnni a pukli.

Kép

Kép
ádibaba

Linácska, ha addig senki nem betegszik meg, mi is mennénk a talira. Mira mindenképp jön, Zora talán, apa nem hiszem, nincs annyira oda a lányos programokért:).

Kép
Kép
Kép
oui

Bikmakk! Dani nagyon hapsi....édes!Őt se lehetne lánynak nézni!Belcsit se,de mégis megkérdezik a nyanyák...tetőtől talpig kékben lévő fiamról,hogy vajon kislány?

Ádibaba!Nincs mit!!!!

Orew!Örülök,hogy örömöt okoztam....kedden kaptuk a sapit-kesztyűt-mamuszt...pufi mellényt meg pár napja...(pufi mellényben ,olyan mint egy hot-dog!)
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Orew, a kialvatlanság sajnos nem egy jó tanácsadó, én is borzasztó vagyok, mikor nem hagynak aludni. Előfordul néha, hogy kiborul a bili. Zora is csinált ilyeneket anno, hogy hajnalban azt hitte nappal van. Na én ekkor ölbe vettem, és elkezdtem Jóbarátokat nézni, hogy ne idegesítsem fel magam, és ne azt nézzem alszik-e már... perceken belül elaludt:).

Kép
Kép
Kép
oui

Noki :lol: :lol: ez nagyon jó hír!!!!

Linácska :lol: Végre megvan a papír. Szerinem csak nálunk szarakodnak ennyi ideig egy papír kiküldésével :evil: nekik nem számít...

Kandi :lol: macis szerelés irtó édes!!!!!!!!!!!! Szemesi programért meg előre irígy-irígy!!!! mi két hete voltunk ott utoljára, de már mennék vissza!!! a szálloda a főút mentén van, hamra meg lehet találni...

na, megyek, mert asszem kajcsi lesz!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Kandi,
Belcsi nagyon édes ebben a szerelésben :D

Noki,
de jó, hogy megoldódhat magától a dolog! De azért ez akkor is durva, hogy ennyi idő múlva derüljön ki... :shock:
Jól emlékszem, hogy Te írtad korábban, hogy olyan sok a tejed, hogy egy másik babát is el fogsz látni? Most meg azt, hogy nincs már? A sok idegeskedéstől apadhatott el? Hátha még visszahozható!

Orew,
nekem tegnapelőtt volt hasonló lelkiismeret-furdalásom. Délután lefeküdtünk aludni, és 15 perc együttalvás után felébredt, és mindenáron karban akart visszaaludni. Egyszer fel is vettem, elaludt, de ahogy letettem, megint felébredt, és nem volt hajlandó az ágyában visszaaludni úgy, hogy én közben simogatom. De még csak nem is próbálkozott vele, hanem torkaszakadtából üvöltött. Pedig nem nagyon szokott napközben, de akkor valamiért egész nap nagyon nyügis volt. NA én meg nagyon kivoltam attól, hogy 15 perc után fel kellett ébrednem. És nem és nem voltam hajlandó engedni neki, hanem az ágyában hagytam, bár ott voltam mellette, és végig nyugtatgattam és simogattam, de hiába, és kábé egy órát üvöltött. Aztán egy óra múlva hívott a férjem, hogy hogy vagyunk, én meg elkezdtem panaszkodni neki, és azalatt a baba lenyugodott. A telefonálás végén meg simán elaludt úgy, hogy én simogattam a halántékát.
NA és utána egész este meg tegnap rémesen éreztem magam, hogy hagytam egy órát sírni, még ha ott is voltam mellette. És eszembe jutottak azook a sorok a suttogóból, hogy ha sírni hagyjuk, akkor elveszti a bizalmát bennünk. Meg hogy az elhanyagolt gyerekek már nem is sírnak, mert tudják, hogy nincs miért... :( :( :(

Kép
bikmakk

Bikmakk :lol: Jók a képek nagggyon!!! És: az embernek igenis lehet rossz és jó napja, ahogy a babáknak is. Szrem ezzel semmi baj nincs. Az biztos, hogy ha ilyen sokk-szerűen sír, akkor túl van pörögve és lehet, hogy egyszerűen csak fáradt volt már. Ilyenkor a símogatás is zavarja, nem tud tőle elaludni. Valszeg azért is ájult be, mikor nem vele foglalkoztál.
nekem tök bejött a Suttogóból, hogy ha a játék közben észreveszem, hogy nyügi kezd lenni, vagy ásítozik, akkor azonnal rakjam az ágyikójába. Minden további nélkül, esetleg cumival egyből elalszik, ráadásul úgy, hogy beájul és tök mélyen tud aludni. Ha olyankor tovább kínozom bármilyen játékkal, énekkel, annál inkább túlpörög és nem tud elaludni sem mélyen.
ja, és az is bejött, hogy változtattam a sorrendemen:
ez volt általában, hogy: evés :arrow: alvás :arrow: ébrenlét :arrow: evés stb
most meg: evés :arrow: ébrenlét :arrow: alvás. Hát, sokkal jobb!! Eddig fáradtan evett és éhesen játszott, most meg jollakottan játszik és éberen eszik. Azt gondoltam korábban, hogy ahogy jön, úgy fogom csinálni, de ez sokkal jobb!! NEm azt mondom, hogy aranyszabály és néha nem máshogy jön ki, de egyszerűen működik és kész...
---na, ennyit akartam a Suttogóról.

madaran

Linacska:
Mi is megprobalunk jonni mind a ket gyerkoccel a talira:)
Mostanaban alig van idom valamire, allandoan Robi fejlesztgetesevel toltom a szabadidomet. Masszazs foleg... Elkezdtuk a deveny tornat, ami mar 1 alkalom utan sokat javitott az eveseken. :shock:
Mar nem uvolt legtobbszor eves kozben es nem fesziti magat kozben.
A reflux az sajnos megvan meg, ugy tunik annyira megvan, hogy meg emelt csaladi potlekot is javasolnak nekunk... A deveny torna viszont jotekony, mert nagyon javult az etvagya Robinak es most mar elofordul, hogy 120 ml-t is megeszik, de 100-110 az atlag. Meg 1 hete ez csak 80 ml volt. Szoval javulgat az allapota szerencsere.
Aztan mivel meg mindig csak a lefejt tejet issza meg allandoan fejek. Ennek ellenere a mult heten meg apadni is kezdtett a tejem, igy ejjel ujra beiktattam a 2. fejest is, igy visszajott, de elegge faradt vagyok miatta. Viszont most, hogy az etetesek nyugodtabbak, ugy gondolom ujra probalkozni fogok vele, hatha...

baratodildi

Sziasztok!

Úgy látom,gyűlünk a talira :)

Ildi,örülök,hogy kezd megoldódni az evés gond Robikánál!!

Anna,szerintem is vannak hasznos dolgok a suttogóban,nekem 2 része van meg,de újra át kéne benne olvasnom dolgokat.

Kandi,édes kismackód van! :) Nálunk is érdekes időben fogant Zsombi.Ugyanis előző nap múlt el,és apa 10nap szabin volt itthon Afgánból úgyhogy elvileg nem kellett volna pém-nek lenni,de a doki azt mondta,/pontosan nem emlékszem,hogy fejezte ki,de a lényege,/hogy a "túlzott örömtől" is megrepedhet a tüsző.
De apa dec5.én utazozz vissza,4én mikulás ünnepségen voltunk a laktanyában,és akkor volt egy fura érzésem,és mondtam is neki,hogy sztem kistesó fog érkezni :wink: És lám igazam lett :)

Orew,én sokszor Lucán töltöm ki a "dühömet" :( Ez sem jó...persze utána megszeretgetem.viszont attól nagyon rosszul tudok lenne,ha csak az apja is rákiabál,nem sűrűn fordule lő szerencsére,és szoktam is neki mondani,hogy csak én kiabálhatok vele :oops: :oops: :roll:

Sziszka,1x én is megjátam így Lucával,csak én felnőtt kisollóval vágtam neki,és megszúrtam :oops: :oops: na többet sem vágtam neki azzal csak a saját kis ollójával.

Nikó,nagyon jó hír,hogy elkezdett a pukli magától visszahúzódni.Azért ahogy tudsz kapcsolódj vissza!:)

Lina,én is nagyon félek ettől a kuki témától még mindig.Lányok ápolása sztem sokkal könnyebb :roll: De hát ha egyszer fiúnk lett,csak meg kell szoknunk :)

Megyek készülődni,mert megyünk anyósékhoz,meg átugrunk majd holnap a csabai kolbászfesztiválra is.
Elvileg szombaton érkezünk haza.
Kellemes hosszú hétvégét kívánunk mindenkinek! :)

Ja és gyorsan dicsekszem,éjszaka csak 1x keltünk! :) Remélem visszaáll ez az 1-2x kelésünk!:)

Kép
Kép
tundi24

madaran,
én még terhesen olvastam a suttogót, és ezért a napirendnél első pillanattól kezdve arra törekedtem, amit írsz. Mert a könyv nagyon meggyőző volt. És ez nálunk is tök jól bevált. Báááár..., az elmúlt két napban többször előfordul, hogy egyszerűen hamarabb felébred, mint hogy ennie kéne. Eltöltjük az időt, aztán eszik, amikor megéhezik, és aztán persze viszonylag hamarabb elalszik, hisz már régóta ébren van. Az alvásból meg esetleg megint túl korán felébred...és így borul fel a napirend...
Ti az esti altatást hogyan csináljátok?

Kép
bikmakk

Bikkmakk, az esti altatás nálunk annyi, hogy 6 körül megfürdetem, ezt követően eszik (ha még nem annyira éhes, akkor lerakom a kanapéra nézelődni, és nagytesózok szopiig). A nappaliban etetem, ha végzett, felrakom a vállamra, egy kis böfi, megy be az ágyába a szobába, betakargatom, kicsit alágyűröm a takarót, a bébiőr fényét bekapcsolom, megpuszilgatom, kijövök, és 1-2 nyöszi után alszik is. Azt hiszem ezt nem is nevezhetjük altatásnak:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Hát ennyit a laptopmentes nyaralásról :lol: :lol: :lol: Mégis elhoztuk, de eddig nem jutottam el odáig, hogy bekukkantsak. Sajnos most is csak azért, mert Apa Miskolcon van a fülével :cry: Két napja bedugult, meg alig hallott, meg érzékeny is volt, így megkérdeztük egy fülész ismerősünket mi legyen, ő meg azt mondta, hogy el kéne menni vele orvoshoz. Aztán próbálkoztunk itt Sárospatakon, de a héten itt nincs rendelés, mert valami fülész konferencia van, átküldtek Sátoraljaújhelyre. Ott sem volt rendelés, ugyanezért... Akkor irány Miskolc, ahol végre a 3. kórházban szóba álltak vele. (Ide mi már nem mentünk el a babával). Most úgy néz ki, hogy hallóideg-gyulladás, de még nem tudják, hogy vírus vagy sem, de mindennap egy infúzió :shock: , mert ezzel nagyon vigyázni kell, nehogy a hallása lássa kárát :shock: Még nem tudom mi lesz a vége, várjuk haza Apát a végleges diagnózissal...

Linácska: nagyon köszönjük, hogy megszervezed a találkozót!!! Én már nagyon várom!

Annyi mindent akartam írni, de elfelejtettem :oops: :oops:

Kép

Kép
dbea

bea :lol: legalább ittvagy :lol: elég komolyan hangzik a hallóideg gyulladás!!! az mitől lehet vajon??

Bikmakk :lol: nálunk is nagyon hasonlóan zajlik, mint oui-nál. Hat-hétkor fürdés, utána az utolsó szopi, böfi, aztán, ha ásít, be az ágyikóba, és már alszik is. Nem nagyon ébresztgetem énekkel, hasonlók. Ez után 5-6 órát alszik minden mukk nélkül...
nálunk inkább az a baj, hogy ezt a 6-7 órai fürdetést nem tudjuk kitolni 8-10 közé, mert akkor hosszabb lenne az éjszakám. Ha megébresztem 3óra alvás után, akkor hiszti van, ha hagyom, akkor éjféli fürdetés, így emellett döntöttem.
A másik kérdésre visszatérve: ha előbb ébred, mint ahogy a kajcsi lenne, akkor addig játszunk, ébren vagyunk, míg legalább két és fél óra nem telik le a két etetés között. De általában jól alszik.

Visszajöttünk a védőnőtől: 5700g lett Zsigi :shock: :shock: és már 62 cm. Úgyhogy nem aggódom mostantól a tejcin, ígérem...

Ildi :cry: reflux... Szegénykém, rendesen egész napos macera így a fejés...bacccus! Nem nőheti ki???

Tünde :lol: jó az új képetek!! Jó kolbászozást... én is mennék, két tesóm is Békéscsabán lakik...hmmmm :P :P :P
hiába lesz hosszú hétvége, holnap api nélkülem megy Bpeste 23-ára...kisprücsökkel nem akartam egész nap cihelődni...

Adri :lol: Remélem, nem adtad rá azt a sok cuccot, amit tegnap javasoltam :roll: :roll: mára baromi meleg lett... Elég volt a rugi alá body + kabát+ sapkakesztyű.. simán...

tali: mit vigyünk kajcsizni???? én szívesen sütök akár sósat, akár édeset... Van egy jó sós receptem....hmmm

madaran

Barátodildi,
Robi is ilyen keveseket eszik? Levi sem szokott csak átlag 100-120-at. Én kicsit aggódom is rajta, mert így 2-3 decivel eszik kevesebbet naponta, mint amit a súlya indokolna. Mondjuk ez, és a hasmenés ellenére is hízott 250g-ot két hét alatt. Most már 6800g. November 2-án megyünk a Heim Pálba, remélem kitalálják, miért van ez a nyákos széklet. Smectával ok, anélkül nem.

Talis listát frissítettem:
Dbea
Madaran
Tündi
Goldplast
Hmbori
Sissi
Orew
Irdab
Kovisziszka
Kandi
Oui
Barátodildi
Jimbone
Linacska

Aki még nem jelentkezett, és e-mailt sem írtam neki cím hiányában:
Mimi
Vpiroska
Cscsi
Noki
Zsizsa
Itigram
Ádibaba
Niko
Judi
Priviket még nem küldtem, nem volt rá időm. Ma oviskirándultunk a Camponában.

Altatás nálunk is úgy van, hogy ha látom, hogy ásítozik Levi, akkor megy az ágyába napközben, és két perc múlva alszik. Este meg magától bealszik cumival a szájában. Van, hogy már a böfibe.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Altatas nalunk egy kicsit bonyolultabb. Napkozben altalaban a mi agyunkon fekszik Zara es ott jatszunk vele, mert nalunk sajnos a nappali meg a haloszoba ugyanaz a szoba. O sokszor nem asit amikor faradt, hanem nyugos lesz. Olyankor pedig a legjobban azt szereti, ha foghatja valamelyikunk egyik ujjat es simogatjuk a kis fejet. Este a furdetes kb 7-7.30 kozott van, utana eszik, aztan bufiztetes, aztan meg a karomban szokott elaludni. Megprobalom majd raszoktatni, hogy az agyaban aludjon el, mert egy ido utan nehez lesz igy.
Mondjuk eleg sokat van kezben, meg sokszor kot ki reggelre a mi agyunkban, mert a hajnali szoptatas kozben en is el szoktam aludni vele egyutt. :oops: Nem tudom ez gond lesz-e a kesobbiekben. Mondjuk ha nem alszom el, es visszarakom az agyaba siman alszik ott tovabb.

En is nagyon varom mar a talalkozot! :)

Udv,

Orew

orew

Linácska: küldtem e-mailt.

Nem tudom, hogy 100-120 g egyszeri adagnak kevés-e, szerintem nem. Marci hajnalban be szokott nyomni 150-200-at, reggel még kb 120-at és utána egész nap 80-120 között eszik. Így megvan kb a napi adag, de ha nem akkor sem megyünk a falnak :lol: , majd másnap bepótolja. Mondjuk szerintem kb egyformán ehetnek a lurkóink ezek szerint, de Marci nem hízik ennyit mint Levi. Nekünk heti szinten 150-170 g a gyarapodásunk, múlt vasárnap tartottunk 4570-nél. Viszont a hossza valami nagyon durva, már 68as ruhákat kezdtünk a héten hordani :shock: Ugyanakkor most nőtte ki az egyes pelust, valaki pedig írta, hogy már hármast hord :shock:
Hát nem egyformák a gyerekek :lol:

Most már biztosan kiderült, hogy Apának hallóideg-gyulladása van. 10 napon keresztül kell infúzióra járnia, aztán megnézik, lett-e maradandó kárododás :shock: Úgyhogy Apa megint Miskolcon van... És amíg nem múlik el neki nem sportolhat, így lehet, hogy kimarad a november közepi félmaraton...

Kép

Kép
dbea

Szép okt.23-át,
emlékezést
mindenkinek!
puszi, a

ma nem nagyon leszünk, megyünk anyumékhoz együttlenni... :lol:

madaran

Szia Bea! Okot nem mondtak, mitől lehet!! Talán nem lesz baj, így, hogy időben észrevették!!!! MOst egyébként jól hall vele?
félmaraton :cry: mit nem adnék, ha negyed maratont le tudnék futni! erről jut eszembe: elkezdtem futni!!! vagyis futásnak nagyon nem lehet nevezni, inkább kocogni.... Azt tervezem, hogy heti 2x, 3x elmegyek.
:?: :?: Nem tud valaki a 24 hetes edzéstervről, ami egy órás folyamatos futásra készít fel? Valamikor megvolt nekem a táblázat, de sehol nem találom... Nagyon lájtos volt: így kezdődött: 1perc futás, 2perc gyaloglás 5x egy hétig, aztán így tovább. Két-három éve használtam, és nagggyon bejött...

madaran

Madaran: lehet, hogy örökletes hajlam miatt jött ki vagy valamilyen már a szervezetében lévő vírus. Szerencsére már egy kezelés után javult a hallása, úgyhogy reménykedünk, hogy meggyógyul teljesen.
Ez a futási felkészítő még régen benne volt vagy a Shape vagy a Diéta és Fitnesszben, én is olvastam.
Én úgy kezdtem még tavaly, hogy kimentünk a Margitszigetre, aztán elkezdtem lefutni az egy kört. Ha elfáradtam, sétáltam, aztán megint futás, megint séta. Kb két-három ilyen alkalom után le tudod futni az egy kört kocogós tempóban, kényelmesen 35-40 perc alatt. Aztán eldöntheted, hogy hogyan tovább: még egy körnek nekivágsz vagy gyorsabban futod le az egy kört :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Dbea, jobbulást a párodnak!
Küldöm Bettiről a 3hónapos képet az új tablóhoz! (Többiek, ne felejtsétek Ti sem!!!) Előre is köszi - olyan érdekes lesz összehasonlítani az újszülött tablóval!!!
Kép

Madaran, kocogás:!: :?: Nekem már a tempósabb séta is olyan nehézséget okoz, mintha futnék! Tökjó, hogy Te ilyen hamar erőre kaptál! Nagyon edzett voltál, mielőtt terhes lettél?

Orew, szerintem nem lesz gond később sem, hogy az ágyában aludjon el, hiszen írod, hogy most is elalszik ott hajnalban. Szerencsére - úgy veszem ki a szavaidból - nem az ő igénye, hogy veletek aludjon. Próbáld ki, hogy az esti etetés és böfiztetés után leteszed az ágyába - ha 1-2 perc nyöszörgés után sem alszik el, akkor marad a karban altatás, de lehet, hogy utána magától elalszik!

:!: Figyelem, most vasárnap kell az órákat átállítani! Kiváncsi vagyok, szegény picurkák hogy fogják viselni? Szerintem nálunk nem lesz semmi probléma - eddig is voltak 1-1 órás elcsúszások mind este, a fürdetés-altatásnál, mind reggel, a kelésnél (a hajnali etetés időpontjától függően).

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok !

Végre jó idő van , lehet menni sétálni ! :D
Mi holnap utazunk haza Budaörsre a szüleimhez, már alig várom, hogy kicsit kimozdúljunk !
Holnap lesz a 10 éves érettségi talim, kíváncsi vagyok milyen lesz !

Irdab
Én mindennap eszem mézet és mindenféle teát iszom és mi csak szopizunk !
(Kristóf sem szeret öltözködni :wink: )

Angelita
Akkor mostmár minden hónapban kell menni oltásra ?? :?

Madaran
Mi is Johnson's-t használunk (valamelyik ajándékcsomagban volt) a kezdetek óta és semmi bajunk nincs vele !

Linácska

Gratulálok a Szláva névhez ! :D

Tündi
A szuri után Kristóf is rosszul aludt napokig ! :(
(a fotót anne geddestől koppintottam 8) )

Hmbori
Nálunk is előfordúltak már kissebb balesetek !...pl, amikor a kulcsomat ráejtettem ! :oops:
Nagyon édi a 3 hónapos kép !

Bikmakk
Nagyon cuki Dani baba ! :D
Sajnálom a mellgyulladást, nagyon nehéz lehet így szoptatni ! :(
Az esti elalvással nekünk is gondjaink vannak...egy óra mire elalszik ! Viszont utána reggelig semmi gond !!
Nálunk 8-kor van a fürcsi, fél 9-kor a szopi, majd 1 óra nyüglődés, pedig már akkora nagyon fáradt és mégsem bír elaludni.

Van valakinek valami jó altatási ötlete ???

Kandi
Nagyon édi a medve ruci ! :D
De jó lesz ez a wellness hétvége !!!
Aki szoptat, annak lehet szaunázni ???

Orew
Biztos a fáradság beszélt belőled...mindenkinél elszakadhat néha a cérna, ez természetes, ne csinálj belöle lelki kérdést !! Zara ettől még imád ! :D

Jó hétvégét mindenkinek !!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok lányok!

A babafotók nagyon édesek -olyan szépen nőnek a gyerkőcök :)!

Tündi, én is szeretem Anne Geddes fotóit -az én 'kisképem', a napraforgós babás is az ő remeke :).

Rilla, 2., 3. és 4. hóban tutira van oltás, a többiben nem vagyok biztos. Nálunk tutira lesz az 5.-ben is, mert a meningococcus ellenit is beadatjuk és azt akkor kapja meg.

Kandi, köszi szépen a választ (Sebestyén Balázs kisfiával kapcsolatban)! Érdekes a névválasztásuk, nekem annyira nem tetszik a Benett, de a Beni becenév aranyos.

Linácska, megkaptam az emailt a taliról -sajnos mi nem tudunk elmenni, sajnos elég messze vagyunk Bp-től és ilyen hosszú útra egyelőre nem vállalkozunk babszival.

DBea, jobbulást a férjednek!

Altatás: nálunk fürdés olyan 5-6 körül van általában. Utána evés, de az alvás még várat magára, 8 előtt nemigen alszik el Emmus. Addig vagy elvan az ágyikójában, ha pedig nyűgösebb, akkor kézben van. Ha már látom, hogy nagyokat pislog, akkor sétálok vele és ringatom, így tudom letenni. Múlt éjszaka pl. 8-kor elaludt és hajnali 4-kor kelt, teszek fel képe, hogy hogyan fogadott :).

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek! Hozzánk ma és holnap is jönnek vendégek (rokonok, barátok), mi pedig Anyósoméket fogjuk meglátogatni. Kellenek ezek a programok, mert sajnos a mai séta nagyon úgy néz ki, hogy elmarad -itt szürke, esős az idő. Kép Buli volt :)

Kép
angelita

Irdab,
november 18-án fognak műteni, egy nappal előtte kell befeküdni. És állítólag 2 hétig kell bent feküdjek. Úgyhogy most ezen gondolkodunk folyton, hogy hogyan is legyen Danival. Ennie lesz mit, mert fagyasztom a tejet ezerrel, meg hát tápszert is kaphat, viszont 2 hét nagyon sok nélkülem neki (meg nekem is nélküle!!). Félek, hogy elveszti a bizalmát, meg ezentúl már mindig félni fog, ha kiteszem a lábama házból, hogy nem jövök vissza, meg ilyenek. Lehetne családi szobát kérni (ami egy kétágyas kórterem, ahova nem tesznek mást, hanem az anyukám ott lehet - mert ugye ellátni, emelgetni nem fogom tudni) - csak az 100 euró egy napra.... 14x100.....
(A műtét: amikor kivették a méhemet az életmentő műtét során, akkor a nagy sietségben elkötötték vagy elvágták a bal vesém és a húgyhólyag közötti összekötő csövet. Ennek lesz a rekonstrukciója: a cső felső, hosszabbik része ép, ezt fogják hozzávarrni a húgyhólyaghoz, amit meg kicsit megemelnek, hogy a rövid cső is odaérjen...)

rilla,
altatás: nálunk is egy óra körül szokott lenni, bár mióta a babakocsit is használom, valamivel gyorsabb.... :?
Mi úgy csináljuk, hogy az utolsó evés és büfi után még van egy kis ébrenlét, nézelődés, játszás, aztán kezdődik az "altatás": gyenge fényt csinálok a szobában, és a karomban ringatva altatom. Ahogy elalszik (vagy ha nem megy, akkor csak ha már nagyon-nagyon álmos és csukogatja a szemét), beteszem a babakocsiba. Ettől felriad, de azonnal tologatni kezdem, és abban elalszik. Amikor már eléggé mélyen alszik ott (ez kb. 15 perc), akkor átteszem az ágyába. Viszont az elmúlt pár napban ébren tettem át a saját ágyába, a babakocsit csak a lenyugtatásra és elálmosításra használtam, és úgyis elaludt, hurrá! Nem tudom, tartós lesz-e. Az a furcsa, hogy Dani este egyáltalán nem akar aludni, nem is tűnik nagyon álmosnak, hanem folyton csak nézelődne és játszana...

Fürdés nálunk eléggé változó: néha az utolsó evés előtt, néha utána van, és nincs is minden nap, csak 2-3 naponta. (Itt No-ban csak heti egyszer ajánják a babák bőre miatt - ezt a bőrvédő elvet a férjem nagyon magáévá tette, de azért a heti egyet mi is túlzásnak tartottuk, így a heti 3-4 mellett döntöttünk. És hogy ne száradjon ki nagyon a bőre, minden második fürdésnél babolaj van a vízben, minden másodiknál meg babaszappan.)

Kép
bikmakk

Rilla, nálatok most lett jó idő? Nálunk tegnap volt az, ma csúnya nyirkos, ködös - remélem, d.u-ra azért jobb lesz!
Biztos nagyokat fogsz nézni az érettségi talin - nekem májusban volt, már pocakosan mentem. Volt olyan oszt.társam, akit egyszerűen nem ismertem fel! :shock: :oops: Pedig vele még alsóba is együtt jártam, akkor nagyon jó barátnők voltunk...
Altatáshoz ötlet: nem szoktad felvenni, ölben ringatni egy kicsit? Attól általában megnyugszanak és lehet, hogy utána már egyedül is elaludna az ágyában...

Angelita, kár, hogy nem jöttök a talira! Hátha addig meggondoljátok magatokat! A kocsiban, a hosszú úton biztos jót aludna Emmus! Gondoljátok át, egyszer el kell kezdeni ezt is! Ráadásul addigra ő is több, mint 3 hónapos lesz, meglátod, egyszerűbb lesz vele addigra! Szóval még ne mondd véglegesre a nemet! :wink:
Jó vendégeskedést a hétvégére!
Nagyon édes Emmus!

Bikmakk, érdekes, hogy N.o-ban csak heti 1 fürdetést javasolnak... Azért megnézném a bukós babák nyakacskáját 1 hét után! :roll: Bettinek néha 1 nap alatt olyan dolgok gyűlnek össze a redőcskéiben, hogy csak nézek - pedig közvetlen a bukás után mindig alaposan letörölgetem!
Amúgy babaolajat mi is teszünk mindennap a vízbe - mert azt tudom, hogy közvetlen a testére nem jó tenni, mert eltömítheti a pórusokat, de ilyen módon nagyon bevált nekünk!
Babaszappant viszont még nem használtunk, most fogyott el az első tégely babafürdető krém, inkább vettünk egy újat. Meg hiába van nekünk is Johnson's babafürdetőnk, egyelőre nem merem kipróbálni. Talán majd ha ez az adag krém elfogyott...
Egyébként nálunk is gyakran felélénkül a fürdetéstől Betti, pedig előtte általában már látszik, hogy legszívesebben aludna. De olyankor mindig kap altató-nyugtató-cicit, amitől megnyugszik és le lehet tenni az ágyacskájába és általában elalszik magától. 8)

Nem is írtam még, milyen cuki dolgokat csinál Betti! Felvettem és elsétáltunk a tükörhöz, megnézegetni magunkat/egymást. Én mindenféle grimaszokkal próbáltam lekötni a figyelmét, amire csak egy jó nagy szájbiggyesztés volt a válasz... :roll: Viszont amikor észrevette saját magát a tükörben, fülig szaladt a szája! És nem csak véletlenül, mert azóta is, ha tesztelésből a tükörhöz megyünk, ha épp nem kalandozik mindenfelé a tekintete és meglátja magát, mindig vigyorog a picinyem! :lol: :lol:

Kép

Kép
hmbori

Bori,
úgy van itt No-ban, hogy heti egy fürdést javasolnak ÉS minden nap melegvizes kendővel való áttörölgetést. A redőkben. Ezt kihagytam az előbb... :)

És nem ajánlják a babaszappant, csak a babaolajat a vízbe. Mi úgy is kezdtük, de egyszerűen nem tisztult meg Dani. Mióta felváltva használjuk a babafürdetővel (Rossmann saját márkás, nem lett tőle semmi baja), azóta lényegesen tisztább a gyerek :) :)

Bár voltak bénázásaink az elején. :oops:
Például, nem tudom, más babáknál hogyan van, de Daninak olyan erős volt a fogóreflexe, hogy gyarkolatilag egész nap csak ökölbe szorítva tartotta a kezecskéit, és nem is nagyon lehetett kinyitni, mi meg nem erőltettük. Fürdetésnél sem, mint utólag realizáltam. Merthogy 1-2 hét után egyszer kinyitottam a kezét, és amit a redőkben meg az ujjacskák között találtam.... :oops: :oops: :oops: Na, azóta figyelek, hogy minden nap legyen alapos kézmosás. :) Főleg, mióta rákapott, hogy az öklét és az ujjait szopogatja...

Tükör: nagyon édes lehet Betti, amúgy is egy kis tündérke :)
Dani is szereti nézegetni azt az idegen babát a játszószőnyeg tükrében.... Nem tudom, de nem hiszem, hogy ő már tudja, hogy az ő maga.... A nagy tükörhöz, ha odamegyünk, mindig olyan csodálkozva néz: szerintem féltékeny, hogy ki van Anyu ölében :lol:

Kép
bikmakk

Bikmakk,
kb. egy évesen fogja majd Dani megismerni magát a tükörben. Úgy lehet letesztelni, hogy van-e már énképe, hogy mondjuk rúzzsal rajzolsz egy piros pontot a homlokára, és ha a tükörhöz nyúl, akkor még nem tudja, hogy ő van ott, ha már a saját homlokához, akkor tudja.
Fogóreflexszel mi úgy játunk, hogy Levi mindig piszkálja a haját szopi meg pelenkázás közben, és belekapott a hajába, és úgy megfogta és tépte, hogy üvöltött közben, aztán ettől még jobban húzta..., mi meg ketten alig tudtuk lefejteni a kezét a hajáról

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hmbori: Zara is szokott ilyen mosollyal ebredni. Imadom! :)
Nagyon cuki Betti. Rengeteget valtozott o is az elmult honapokban. :) Jo latni a fejlodesuket nagyon. :)

Bikmakk: Az angoloknal ugyanigy van szerintem a furdetes. Mondjuk amikor ott voltam au-pair volt amikor mondtak nekem a szulok, hogy ne furdessem mindennap a lanyokat... Na de iskolas lanyokat azert szerintem illik mindennap furdetni. Ugyhogy ha en voltam veluk furdetesi idoben otthon akkor bizony mentek a viz ala. :)
Erdekes, hogy ennek ellenered David abszolut amellett volt, hogy mindennap furodjon a leanyzo. :)

Dbea: Jobbulast a ferjednek! Remelem nem lesz semmi maradando karosodasa!

Madaran: Jo neked, hogy mersz futni. En meg nem mernek nekiindulni a dolognak. Meg a terdeimmel nekem amugy is inkabb csak a futopados futas a jo. Mar alig varom, hogy megint "szethajthassam" magam a konditeremben. :)

Zara is allandoan szopogatja a kezfejet mostanaban. Meg irto edesen emelgeti a labait az egbe. Szinte folyton ott vannak a kis labacskak a magasban, neha meg eves kozben is, mert en fekve szoptatok altalaban. Azt is eszrevettem, hogy amikor pelenkazom es fogom a labait, nezegeti a kis ujjacskait meg a labfejet nagy csodalkozo szemekkel. Meg imadja amikor mutusszentek neki. Mar majdhogynem nevet olyankor. Tenyleg olyan jo latni, hogy naprol-napra ugyesebb es egyre tobb mindent tud.

Kepzeljetek, tegnap vegre sikerult elernem azt az anyakonyvi irodat akik csinaljak Zara anyakonyvet. Kb 10 percet varattak, meg ide-oda kapcsolgattak, de vegul megtudtam, hogy vegre keszen van az anyakonyve, es elvileg mar postaztak a masik irodanak akik majd a szemelyijet csinaljak. Ugyhogy hetfon azokat is felhivom, hogy megkaptak-e a papirt, meg hogy egy kicsit megprobaljam megsurgetni oket, hogy tenyleg keszen legyen a szemelyi mire megyunk Angliaba.
Viszont most mar vegre hivatalosan is David neven van Zara, igy vegre tenyleg Harrabin Zara lett. :)

Udv,

Orew

orew

Orew,
lehet, hogy a héten elkezdtek dolgozni az anyakönyvesek. Levi is végre Szláva lett, Zara is megkapta az apukája nevét... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska: Igen, ugy tunik. :) Mindenesetre erdekes elkepzelesuk lehet a 22 munkanapon beluli ugyintezesrol... :P

Orew

orew

Sziasztok

Nagyon édesek ezek a kicsi babókák, olyan szépen növögetnek.

Orew mi külön csináltatuk személyit, nem anyakönyvi kivonattal, de hétfőn 16 órára mentünk és csütörtökön már dél körül hozta a postás a kész okmányát a hölgynek. Kívánom, hogy a ti kerületetekben is ilyen gyorsan menjen a dolog.

Kenderike
Kép
kenderike

Még nem olvastam vissza, és remélem sikerülni fog ma vagy egyszer valamikor.
Kandi/Anditól hozok üzit, hogy nem tud belépni, mert megakarta változtatni a mail címét, és most valamiért nem engedi be a babanet. Olvasni tud, a szerkesztőségtől várja a választ.
Írta h kapott több privit is, de azt sem tudja elolvasni ezért a mailjára írjatok.
kandi72@t-online.hu

Én sem nagyon tudtam jönni, mivel Zora nagyon nyügi, ezt a szelet (csüt) meg frontokat nem nagyon bírjuk.

Azt szeretném kérdezni, h nagyon szeretnék menni babatalira, de a felmenetelt nem tudom apa nélkül megoldani. Még az elején volt róla szó h apák meg a többi gyerek is jöhetnek/jönnek.
Szóval csak én vinném enyém apát? És az nem lenne gáz? Vagy más is hozza apáját?
Én 3 órára nem tudom hova elrakni őt, de ha gáz (kérdés): akkor inkább nem megyünk?!

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri: nálunk is jön Apa

Kép

Kép
dbea

Na akkor megnyugodtam :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nálunk is jön apa.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

MIMI, BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép

Kép
hmbori

Kép

Kép
hmbori

Bori!
Köszönöm szépen! :lol:

mimi12

Mimi,
sok boldog szülinapot kívánok én is Neked!
Talira jöttök???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!Köszönöm neked is!
Talit még nem tudom.Majd meglátom,hogyan alakulnak addig a dolgok...
Páromnak nincs melója,és 2hete nonstop melózunk valamin.
Míg el nem felejtem..Tejallergia.Kb 1hónap lehet míg kimegy a baba szervezetéből a tej.Mert...kell kb 2hét mire a miénkből kiürül és kell ugyan ennyi míg a babáéból is kiürül.Nálunk is elő elő fordul még nyákos meg hígabb kaksi.Viszont már elő fordul a kettő naponkénti is.
Szóval nyugi és türelem.

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?