Sziasztok!
Na,látom,pénztéma
(az eü-be bele sem kezdek inkább,mert regényt írnék,és felhúznám csak magam)
Szóval táppénz,tgyás,gyed=>Én mindenkinek azt javaslom,egyénileg menjen és érdeklődjön az illetékes helyen,mert olyan eltérő,hogy hihetetlen!Én a babás topikomban tapasztalom most ezt.Nekem a táppénz(végig azon voltam)kb.20.ezerrel volt kevesebb,mint a fizu.A tgyás-om kb annyi volt,mint a fizum,a gyed meg pár ezerrel kevesebb,mint a fizum.Ha tudtatok követni
De csak lestem pl.hogy valakinek a tgyás duplája volt a gyednek
Mint kiderült azért,mert a tgyásnál nincs plafon,mint a gyednél.Ha sok a fizu,a tgyás is lehet jó magas,a gyedet viszont valami 90 megállítja.A táppénznél is egy csomó minden számít és ráadásul összevissza adják
Ha nem úgy jöttek ki a hetek,hogy bérszámfejtésig beért volna a papír,akkor kevesebbet kaptam,volt,hogy csak 30at
aztán meg ugye többet,de ez nem feltétlen esett jól.Nagyon vártam a táppénz végét,a 2 hetente dokihoz szaladgálást nagyon utáltam.
Szóval én azt tanácsolom,járjatok utána,mert mindenkinek a saját munkaideje(évei)bruttója,szabadságok,meg mittoménmégmi számít,nem sok értelme van hasonlítgatni.Mi ahányan vagyunk a babás topikban,annyiféle pénzt kapunk