Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úgy tűnik, Lali beszokott a bölcsibe. :D Már nem sír jópár napja reggelente, szépen megy játszani, megbeszéljük, hogy anya mindig jön érte délután, és folyton dicsérik, hogy jó kisfiú és nincs vele gond. :D
Én viszont kidőltem, öszeszedtem valami vírusos trutyit, pár óra alatt lerottyantam tegnap, éjjel már lázas voltam, rázott a hideg, mindenem fáj, a fejem kéééész, szétrobban. Úgy érzem magam, mint akit megrágtak és kiköptek. :?
Csak Lali ne kapja el, hétfőn mennem kéne dolgozni... :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Örülök,mi hétfőn kezdünk. De jó Nektek, hogy túl vagytok a beszoktatáson!Mi még kirándulunk egyet előtte,elmegyünk a Tropikáriumba meg vásárolgatni Pestre,aztán hétfőn hajrá!
20140113113746

Anett! Mi is menni akarunk szombaton Pestre, apának van pici dolga, utána Ikeát meg vásárlást terveztünk (a Camponában is), de olyan rosszul vagyok, hogy nyilván nem megyünk. :(
Drukk a jövő héthez, csak annyit tanácsolnék, hogy bízz magatokban és ne ess kétségbe az első nehézségeknél, mint én. Megkönnyíthettem volna (magamnak) a beszoktatást, ha nem uralkodik el rajtam a kétségbeesés az első nehezebben átvészelt napoknál. :wink:

Kérdés: télire milyen cipőt ajánlatos venni a gyerkőcnek? Csizmát, hótaposót, vagy elég egy magas szárú bélelt bakancs is??? Tavaly még ugye Lali nem járt, nem kellett ezen agyalni, de most bajban vagyok a témában. :roll:

Hja és a tegnapi vacsi, carbonara tészta és Lalikám nem hagyta magát etetni, egyedül akart enni mindenáron. Még a zsebében is tészta volt. :lol:
Kép

Kép
szilcsi

Szilcsi: A bölcsi hatása, a gyerek mindent egyedül szeretne csinálni :) Nagyon ügyike :) Neked jobbulást! Mi a baj, nátha?

Csajok akik nem panelba laktok elkezdtetek már fűteni???? Én ma már begyújtottam a cserépkályhába 8) olyan jó volt hallani ahogy ropog a tűz :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

szilcsi: gratula a beszok(tat)áshoz! :wink: Betegség: szombatra rég túl leszel rajta! C-vit, grapefruitmag, csipkebogyó, echinacea stb. Cipő: én a bélelt bakancsra szavazok.

Enikő: mi tegnap kezdtünk fűteni, mert 20 fok alá ment a hőmérséklet, már fáztam a lakásban. A padlófűtés még nincs bekapcsolva, csak a fűtőtestek.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi!

Szerintem gyereke válogatja, hogy milyen cipő kell. Én Rékának bélelt gumicsizmát vettem (hótaposó). Hajnának gyakorlatilag egy szélhatlan gyapjúzokni is megtenné egy talppal, mert el se moccan mellőlem ha hideg van, és folyton azt hajtja, hogy menjünk be, vagy vegyem fel. Úgyhogy neki egy bélelt bőrbakancsot vettem. A legkisebb megintcsak hótaposót kap :lol:

Karmen!

Anno valamikor 2 éve írtad, hogy nem akartál elmenni AFP-re, de aztán valamivel meggyőztek, hogy miért kell. Mi is volt az? Nem tudnám visszakeresni.
Vendég

Sziasztok!

Enikő: Nagyon drukkolok Violáért, van valami eredmény?!?!?!

Szilcsi: Jobbulást! Képzeld, tegnap nálunk is carbonara volt, és Levi pont így nézett ki mint Lali. :) Ő is egyedül eszi az ilyen dolgokat....hajjj.....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Haragosi!
Jön a-ik bébi? :shock:
Az AFP miatt kérdem. :wink:

Szilcsi!
Jobbulást!
Márknak eddig magasszárú bélelt bakancsai voltak. :wink:

Enikő!
Mi mióta hideg van bekapcsoltuk a fűtést!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Haragosi! Mert nem lehet hogy ugy döntök hogy nem csináltatom meg, vagyis kötelezö. Na most ha akartam az igazolást hogy jártam rendesen gondozásra és kapjak majd anyaságit akkor ez a vizsg. is kellett:(

Én odavoltam pár napra Velencén (a Magyarországin) wellnessbe, nagyon jo volt kikapcsolódni.

Nekem ortopédus a csizmát nem javasolta csak a füzöset (tépőzárasat) v a bakancsot. Deichmann-ban vettünk most 4e ft-ért csinosat, Tex-eset.

Szilcsi! Örülök hogy alakul a bölcsi!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi, Bea!
Irjátok már le légyszi, hogy hogy csináljátok a carbonara tésztát!
Köszi

Kép
Kép
apátiné tóth zita

ATZita: felteszek carbonara-recepteket a kajás topikba! :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Csak villámtempóban: voltunk Ábival szemészeten. 3 hete mínusz 2 es és 2,75-ös nek mérték a szemét. Ma PLUSZ!!! 1,5 és mínusz 2,75...... :o :o :o
Kétségeim vannak. Bencének az egyik iskolatársa szemész lett, beszél vele és megkéri vizsgálja meg a fiunkat.

Este-éjjel jövök bővebben.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu küldtem privit :wink:

Bea: Még nincs szerdán lesz MR, és november 30-án megyünk Pécsre a genetikára, akkorra kaptunk időpontot!!!

ceniko
Szeged

:?: Tudja valaki, melyik most az ügyeletes gyógyszertár Szegeden? Sok huzavona volt ekörül, aztán lett az a rendszer, amit Karmen egyszer bemásolt ide, de nem tudom, érvényes -e még az, meg mostanra az van benne, hogy Pingvin patika, na de melyik? :roll:
Esetleg valakinél felesleges Cantharis homeopátiás bogyó fellelhető?

Na, kutakodtam a neten, azt találtam, hogy csak a Plaza patika ügyeletes. Majd hívom őket, kíváncsi vagyok...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nórus!
Én is úgy tudom,a pláza patika az, de a Klauzál téri is mindig nyitva van, még karácsonykor is mindhárom nap nyitva volt tavaly!

Szilcsi!
Voltatok Pesten?Mi igen,nagyon jó volt,Málna élvezte a Tropikáriumot nagyon,meg mindent! Főleg a vásárlást! :D

Zsuzsu!
Ez nagyon durva,ennyi idősen ez lehetséges? És akkor nem zavarta eddig,hogy homályosan lát,vagy messzire nem jól?? :shock:
20140113113746

Anett: köszi!
Felhívtam a Plaza patikát, ők csak este 7-ig vannak nyitva, 19-22 semmi, onnan a Dugonics patika. Én úgy tudom, a Klauzál téri már nem ügyeletes, folyamatosan semmiképp.

Exdeus: nagyon köszönöm még egyszer, a Plaza-ban van bogyó, holnap elküldöm oda apát, csak nyitva vannak vasárnap is. :roll:

Azért kell, mert ma délelőtt Dóri 100% olyan tüneteket produkált, mint ami a könyvemben le van írva ehhez a szerhez, igaz, délutánra elmúlt (nem tudom, ez hogy lehet), de be szeretném neki adni. (És már előfordult egyszer ilyen a nyáron.)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus, egyáltalán nincs mit. Vasárnap nyitva van a patika a Tescoban, Corában, Plázában, és a Kígyó is kinyit. Igaz, ezek csak napközben vannak, az ügyeletes patika meg értelemszerűen ügyeletben.
Dórinak javulást!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi!
Ma találkoztunk Lalival a bölcsibe, nagyon kis aranyos volt, futkosott kint meg minden,ráköszöntem, de meg volt szeppenve,nem tudta ki vagyok :D Málnával játszottak abban a kis vonatban az udvaron. Milyen a munka?
20140113113746

Exdeus: küldtem tegnap SMS-t, remélem, megkaptad! :wink: Dóri tünetei nem tértek vissza szerencsére, azért tegnap délután megkapta a golyókat, na meg mostmár van készenlétben!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!

A jövő héten ősziszünet lesz az oviban. Már előre félek.....arra gondoltam, valamelyik nap elmennénk a játékdzsungel játszóházba. Van kedvetek csatlakozni??????? Részemről másik játszóház is lehet!!! Ha tudtok programot, az is jó lenne.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Norus!
Mi baja volt Dórinak? Milyen tünetei voltak? :roll:

Zsuzsu!
Szerdán dolgozik apátok? Visszavinné Laci a Dvd-ket.
Nagy kedvenc volt!!!! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett! A vonat nálunk is nagy kedvenc. :D Nem dolgozom, egész héten táppénzen vagyok, ráment a megfázás a fülemre, arcomra.
Igyekszem pihenni, amíg Lali bölcsiben van, eddig az volt a baj, hogy múlt héten gyakorlaton voltam, nem tudtam kifeküdni, most kaptam AB-t meg még 2 féle gyógyszert, jövő hétre muszáj rendbe jönnöm, mert főnöknőm szabadságra megy, nekem kell kinyitni majd. Holnap találkozunk, csak 10 körül viszem Lalit, mert tanácsadásra megyünk reggel.
Ja Pesten sem voltunk, miattam, nem voltam jól. :(

Nóra, mi lett Dórival? :shock: Most már jól van? Ez az affektív valami volt, jól emlékszem, nálatok?

Zsuzsu, nekünk kilőve a játszóház, Lali bölcsizik, én dolgozom 4-ig. :(

Karmen, mi is Del-Tex bakancsot vettünk végül Lalinak, nagyon masszív, kényelmes, vastag és meleg. :D

Kép
szilcsi

Zita!

Igen, dolgozik, de telcsin egyeztessenek!! örülök, h tetszett!!! Nálunk most a zakatolós könyv a sláger.... :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Tegnap nem volt gépünk, nem tudtam még olvasni sem, épp csak annyira voltam képes, hogy este feltöttem a képeinket a Corás fotóelőhívó szerverre, mert most 12 Ft-ba kerül egy db fotó előhívása + transzferktg.

Most itthon ücsörgök, mert nekem a torkom robbant be, szerintem az utóbbi napokban jól átfújta a szél a nyakamat, és ez jól betett.

Zsuzsu, nálunk nincs őszi szünet...eddig legalábbis nem szóltak. Ill. ha van is, van "váltóovi" vagy összevonják a csoportokat. Nálatok nincs ilyen lehetőség?

Szilcsi, javulást!

Norus, megkaptam az üzit, ne haragudj, hogy nem válaszoltam...

Ági és
KépKép
exdeus

Lali is itthon marad velem a héten, neki is a torka és az orrfolyás... :roll: Oltást sem kapott ma, úgyhogy ennyit arról, hogy kifekszem ezt a 8 napja tartó bacit... :roll: Bár ő szerencsére nem kapott AB-t, csak orrszívás ezerrel és Nurofen, nehogy belobbanjon.

Exi, jobbulást neked is!!! Peti bírja ezt a szutyok időt?

Zitus, Noémi hogy bírja a bölcsit? Ottalszik már?

Kép
szilcsi

ATZita: panaszkodott, majd üvöltött, hogy "fáj a fenekem", kicsit később, pisilés előtt-közben-után is fájt (kívülről semmi nem látszott rajta), gyakran kellett pisilnie, aztán vagy sikerült, vagy nem, aztán bepisilt, ezt csinálta egész délelőtt. Elindultunk sétálni, onnan megszűntek a tünetek (adtam rá pelust, hogy nehogy megfázzon, ha bepisil, be is pisilt, úgyhogy jól tettem, de azóta semmi).

szilcsi: jobbulást! Dóri tüneteit lásd fent. Affektív apnoét Marcsi szokott előadni, még most sem nőtte ki sajnos, csak ritkább már sokkal. Azzal nem lehet mit csinálni.

Exdeus: semmi gond, nem is azért írtam, hogy megkaptad –e, mert vártam a választ, hiszen én ígértem, hogy jelentkezek! :lol:

Oviszünet: A mi ovink is működik, de csak összevont csoportokkal, oda meg nem szoktuk vinni Marcsit. Ha muszáj lenne, nyilván menne, de így még délelőttre se megy, mert nagyobb tortúra lenne délben hazahoznom, és még utána nekiállni megetetni Dórit, mint ha itthon van. Mondom ezt most, lehet, hogy jövő héten mást mondok, mindenestre szombaton azt hittem, megőrülök tőlük. :evil:

zsuzsu: részünkről mehet a Pulcz u.-i játszóház jövő héten, mindegy, melyik délelőtt. 10 köröl tudunk odaérni.

Néhány fotó, némi nyáridézéssel :wink:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nórus!
Nagyon szépek a Csajszik! :D Marcsi elbűvölő a meggyes fülbivel! :D Rád hasonlít mindkét gyerkőc!
20140113113746

Szilcsi, hát bírja Peti, igaz köhög és folyik az orra, de ovizik. Egyelőre viszem, mert más problémája nincs.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Bence találkozott a szemész barátjával és az van, h a pupillatágítás utáni eredmény a helyes, mert a nélkül képes a gyerek korrigálni a hibát. Van egy pici szemtengelyferülés is, így az egyik szeme mínusos, a másik pluszos. Szemüveggel teljesen rendbejöhet. Mondta a doki, h szívesen megméri Ő is, de akkor megint pupillatágítás kéne az eredmény pedig nem hinné, h más lenne. Úgy döntöttünk megcsináltatjuk a szemüveget.

Anett!
Úgy tűni az egyik szemével közelre, a másikkal távolra lát jól. :lol: :lol:

Mit szól Málna a bölcsihez???????

Exi!
Nálunk már az első szülőin jelezték a szünetet. Lesz felügyelet az oviban, de nem akarom vinni. Összevont csoportban a nagyobbakkal nem látom értelmét. (a csoportjából nem visznek senkit azt hiszem)

Ábel is 10 nap ovizás után náthás lett, azóta vagy Ő köhög és taknyos, vagy Konsti vagy mindkettő. Láza egyiknek sem volt eddig, így Ábel ovizik és imádja.

Nórus!
Édesek a csajok! :) Egy kis nyári hangulat ebben a vacak időben. :lol:

A játszóház okés, úgyis beszédem van Veled. :wink: :wink: :lol:

TÖBBIEK????????????????? Bea, Eszter, Enikő??????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Nem akarok indulatokat szítani, de úgy érzem talán érdemes lenne leírni az álláspontomat, ha már a bordányi ovis gyerekek anyukáinak nem tudom elmondani.
Tényleg ne vegyétek támadásnak Exi és Zsuzsu, de pont az ilyen anyukák miatt nem hordom Rékát oviba. Mert ez a "kicsit köhög, meg folyik az orra" bizony fertőz. És lehet, hogy az ovistársán is csak ennyire fog kijönni, nálunk is így volt, de Réka hazahozta ezt, és a kicsik sokkal betegebbek voltak ugyanattól a nyavalyától.
Persze, értem én, hogy nem lehet táppénzre menni minden kis orrfolyás miatt, csak ez pl. egy ilyen több gyerekes egyént nagyon kényesen érint a téma. És lehet azt is kényesen érinti, akinek érzékenyebb ezekre a bacikra a gyereke, és ledönti a lábáról - hangsúlyozom ugyanaz a vírus/baktérium, ami nálatok csak kis orrfolyás.
Bocsi, tényleg nem bírtam magamban tartani.
Vendég

Sziasztok!
Hát Haragosi, nem akarlak elkeseriteni, de szerintem minden oviban ez van.
És őszintén megmondva ha picit köhög, és picit folyik az orra, Én is elviszem Márkot.
És szinte minden szülő.
Volt, hogy Márk is itthon maradt, kikuráltam, de mikor visszavittem, láttam, halottam, hogy van pár gyerek, aki köhög, taknyos.
Szóval mindig lesz ilyen gyerek, relative ez egy ördögi kör.
És mikor valaki dolgozik, és nincs aki vigyázzon a gyerekre, tényleg nem teheti meg, hogy minden második héten táppénzen van, mert jól picsán rugják. :roll:
Hidd el én is megértem a te álláspontod is, mert tavaly télen Szandi minden hónapban kapott antibigyót, mert Márk mindent hazahozott. :roll:
De Én ezért nem veszem ki az oviból, mert imádja, sokat okosodik, és nagyon szeret játszani ott a társaival. Jár görkorira, népitáncra, hittanra, stb. :wink:
És én itthon ezt nem tudok neki nyújtani. :wink:

Zsuzsu, Norus!
Nálunk holnap valami továbbképzés van, nincs ovi. Jövő héten összevont csoport lenne, de Márk se megy. Addig mig itthon vagyok megtehetjük ezt, jövőre ha dolgozom, muszáj lesz Neki ugyis menni. :roll:

Norus!
Én Marcsit látom olyannak mint te, de mind a kettő nagyon szép!!!
Nekem a fürdőkádasak tetszenek! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Ha már a nátha és ovi/bölcsi témánál vagyunk, én is kiakadtam, hogy szinte minden gyereknek folyik az orra. De ez még hagyján, van amelyik láthatóan lázas, de a gyerekorvos haza nem küldené,mikor ott van! Ez számomra rohadt bosszantó,mert én el nem vinném a náthás kölykömet, de Zitának is igaza van, hogy nem lehet mindig táppénzes anyuka vagy apuka, mert azt a munkahelyen nem nyelik be sajnos. Szóval ez van,ezt kell elfogadni,szerintem is ebben az időszakban minden bölcsibe,oviba de suliba is ez van,oda meg már kötelező vinni!

Zsuzsu!
Jól megy eddig, ma fél órára eljöttem, nem volt semmi gáz, szépen megértette és ment ki az udvarra játszani! :D De enni nem evett ebédet
20140113113746

Zita, Anett!

Ha a globális gondolkodás megváltozna, akkor valószínűleg semelyik gyerek se lenne 2 hetente beteg. De amíg mindenki úgy áll hozzá, hogy úgyis ez van, ezt kell szeretni, addig egy lépést se teszünk afelé, hogy jobb legyen. Persze tényleg igaz, hogy könnyen beszélek én innen úgy, hogy nincs munkahelyem, ahonnan kirúghatnak :oops:

Az egy másik téma, hogy mit biztosít az óvoda, és én mit. Mert nekem meg az a meggyőződésem, hogy én többet adok Rékának, mint az ovi :wink:
Vendég

Haragosi!
Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp gondolja a dolgokat, hála istennek! :wink:

Anett!
Lázasan természetesen soha nem vinném a gyereket, és laringitiszesen köhögve vagy hányva, hasmenésesen se.
Én csak olyan takonyra gondoltam, hogy ha egy nap mondjuk 3-4 alkalommal ki kell fujni az órát, vagy óránként köhög egyet.
De Márk csoportjába is volt aki lázasan, lázcsillapitó beadása után bevitte oviba a gyereket, délután 39,5 volt a láza, már az óvónők is meg voltak kicsit ijedve. :evil: Mert ott nem tudják hütőfürdözni, priznicelni, ugye! :?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Csajok ez tök érdekes, tudtommal lázasan nem is lehet vinni a gyereket, legalábbis a mi bölcsinkbe kerek perec megmondták, hogy lázas gyereket nem lehet vinni! (meg egyébként milyen szülő az, aki lázasan elviszi a gyerekét???) :roll:

Haragosi, véleményünk egyezik, de a többiekkel is egyetértek valahol, a munkahely nagy úr... Mondjuk én most a saját táppénzem miatt megtehettem, hogy a pici takonnyal itthon maradt velem a gyerek.

Anett, én is láttam-látom, mennyi taknyos gyerek van a bölcsiben (és az ovikban is biztos ebből kiindulva). :twisted: Abban Haragosinak van igaza, hogy sok problémát megoldana, ha senki nem vinné úgy, mert így csak körbekörbeadják a bacikat a kölkök. :roll:

Egyébként hogyha belegondoltok, mi is szarul érezzük magunkat betegségkor, nemhogy ezek a pici gyerekek, ha nekem kellene lázasan dolgozni menni, hát nemtom, mi lenne, de ebből kiindulva eszembe se jutna Lalit ilyesminek kitenni.
Haragosi, abban viszont nem értek veled egyet, hogy többet adsz Rékának, mint az ovi adna. Nem vagy óvodapedagógus, nem erre vagy specializálva, de ez csak magánvélemény. :wink: Ha Te így látod jónak, akkor nektek biztos ez a legjobb.

Lali még taknyol, én lassan-lassan javulgatok, sajna pihenni egyáltalán nem tudok, nehezen keveredek ki ebből a vacakból. :( És az AB-tól tele vagyok apró piros kiütésekkel. :shock: Legalábbis azóta jöttek ki, amióta AB-t szedek. :twisted: (szerencsére nem látható helyen vannak)

Kép
szilcsi

Nóra, köszi a képeket, tök jó hangulatom lett tőlük! :D Én továbbra is Marcsit mondom a "te lányodnak", Dóri inkább biztos apája lehet. :wink:

Csajok, ezen felbuzdulva tehetnénk fel még képeket!!

Karmen, Orsit isten éltesse nevenapján! :D (a te csemetéidet is rég láttuk)

Kép
szilcsi

Ovizás kontra takony: hát igen, ez egy kényes téma, nehéz állást foglalni… Haragosi, neked is igazad van, de azt az ideális helyzetet, hogy az oviba kizárólag a makkegészségesek járnak, és senkit nem visznek el, aki kicsit is taknyos vagy köhög, azt kivitelezhetetlennek tartom. Akkor is, ha a globális hozzáállás megváltozik, amire semmi, de semmi esélyt nem látok a közeljövőben. (És abban is egészen biztosan van valami, hogy ha kikíméled ezektől a nyavalyáktól ovis korában, akkor iskolakezdéskor fog többet betegeskedni, vagy nagycsoportos korában, amikor suli előtt már kötelező járnia.) Az ovi ilyenkor ősszel-télen minden nap fertőző hely, ez van. Nehéz meghúzni a határt, hogy napi hány orrfújás vagy köhögés esetén tartsuk már itthon a gyereket, de azt én is felháborítónak tartom, amikor szegényeket lázasan hagyják ott. :evil:

Haragosi, másik téma: én is úgy érzem, mostanában gyakran :( , hogy jobban jár Marcsi, hogyha az oviban van, mintha itthon, az idegbeteg anyjával. :cry:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi!

Mert szerinted mit tanul az óvodapedagógus a főiskolán amit olyan titok övez, hogy én nem tudhatok? Jópár pedagógus szakot megjártam az egyetemen, de azt kell mondjam, tévhit, hogy a végzettség számít. Volt olyan szakom, aminél a 4 év alatt a gyakorló tanításig nem is volt köze a témának ahhoz, amit később kellett csinálnom.
Mellesleg ebben az esetben arra gondoltam, hogy az én megítélésem szerint a szabad gondolkodás az, ami a legértékesebb egy ilyen korú gyereknek. Ezzel alapozza meg a későbbi önbizalmát és kreativitását. Viszont az óvoda sémákra tanít. Én azt szeretném, ha a gyerekem önállóan tudna gondolkodni. Másnak a nyelvtudás, a zenélés, vagy a sport a fontos, hogy abban legyen kiemelkedő a gyereke. Ahhoz lehet, hogy szükség van az óvodára :wink: Erre írta Zita, hogy szerencsére nem vagyunk egyformák.
Vendég

Norus!

Sajnálom :( Szerintem a gyereknevelés egy önismereti és önfejlesztő tréning is egyben. Vannak mély völgyei... nálam is. De ne könyveld el magad idegbetegnek... az sztem erős túlzás :wink:
Vendég

Haragosi, nem azt mondom, hogy olyan nagy titkot tanulnak az óvodai pedagógusok, csak egyáltalán, szerintem egy más környezet, más foglalkozások... Ami kell a gyereknek, ahhoz, hogy megfelelő világképet alakítson ki magában, hogy önállósodjon, hogy képes legyen elszakadni a szülőktől, hogy rendet tanuljon...
Mit értesz sémák alatt? És szabad gondolkodáson?
Szerintem nem csak a torna, zenélés vagy más foglalkozások fontosak, hanem az, hogy megtanulja, anyán kívül is van élet, vannak szabályok, amiket be kell tartani, vannak korlátok és társadalmi elvárások. És azt hiszem, egy gyerek el is várja ezt, hogy korlátokat állítsanak elé, hogy tudja, meddig mehet el, mit szabad és mit nem, mert ettől érzi magát biztonságban, ha egy körülhatárolható világban élhet. Persze ebből sok mindent én is megadhatok neki, de nincs mellette közösség, nem tudok neki folyton újabb és újabb élményeket nyújtani, vagy azok nem kötik le annyira, mint ha 10 másik gyerekkel csinálná együtt...
Mondom lehet, nálatok ez otthon valósul meg a legjobban, én a saját példánkból kiindulva azt látom, jót tesz Lalinak a közösség.
Pl. tegnap a tanácsadáson nem hittem a szememnek, Lali 5 hét bölcsi alatt 70 dekát hízott!!! :shock: :idea: Mondtam is páromnak, eldobom a fakanalat, mert ezek szerint szarul főzök. Eddig kínlódtunk az evéssel (nemevéssel), nem hízott, rosszul evett, most meg tessék...
Döbbenetesen gyarapodik a szókincse, valamelyik délután elkezdte énekelni, hogy bákombákom... Eddig itthon hiába mondókáztam-énekeltem neki, nem mondta vissza. Elsorolja a csoporttársait, elmondja, hogy x sír, y rossz, z fejbe verte... szóval tök sokat ügyesedett már.
Egyébként nem akarunk egy talit hamarosanra? Erről (is) elcseveghetnénk, kíváncsi vagyok a pro és kontra véleményekre.

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Tényleg jobb lenne személyesen :) Így egy kisregény se lenne elég...
Sémák: ezt ilyenre színezd, mert a kutyának ilyen színe van, azzal így kell játszani... stb. Ma aki sokat keres, annak sikerült kitörnie ebből, az rajzol egy lila tehenet, ráírja, hogy Milka és milliókat kaszíroz.
Szabad gondolkodás: amikor nem azért csinálok valamit, mert mindenki azt csinálja, vagy mert azt mondták, hanem saját meggyőződésből, önmagammal harmóniában.

Mindez pedig nem jelenti azt, hogy nincsenek korlátok. Vannak, csak nem értelmetlenek.

De a legközelebbi talira szívesen elmennék, hogy elmondjátok, hogyan gondolkodtok erről.
Vendég

Hú de jól beindult az élet! :D
Szerintem mindenkinek van igaza,Haragosinak a sémákban és a szabad gondolkodásban, de Szilcsinek meg a közösséghez szoktatásban és azt otthon nem lehet megadni. Én is ezért adtam be Málnát ( A Gyes összege mellett persze), hogy tanuljon szabályokat, alkalmazkodni, várni a sorára, tanulja meg, ha meghúzzák haját mikor kell visszahúzni, vagy félre vonulni, hogy nem vagyunk egyformák . Lehet ráér erre 5 éves korában is, mikortól oviköteles, de ezt is gyerek válogatja. Málna extra nyüzsgős, ezért remélem jó lesz neki.
Szilcsi, örülök a fejlődésnek, én sajna az ellenkezőjét tapasztaltam ebben a 3 napban. Málnán kívül 2 kislány tud rendesen beszélni,akik oviba mennek novembertől. A többiek makognak hümmögnek és Málna is elkezdte, pedig mondatokban beszél gyönyörűen, a gondozónénik is el voltak ájulva és dicsérték! Reméljük a közösség építő ereje nagyobb lesz, mint a lehúzó! Enni sem eszik,nem főzelékes,de ugye itt minden nap az van.
Ma kiküldtek 30 percre, nem volt semmi gond, szépen játszott az udvaron! :D
20140113113746

Üdv.

Haragosi, nincs ebből gond, ahány féle, annyi fajta. De a közösség ezzel jár, hidd el, ha más nem, az óvónéni átadja a bacikat, mert ők sem tehetik meg sajnos, hogy csak teljesen egészségesen menjenek a gyerekek közé.
És tényleg, hiába kezeled ki, más beviszi, és igen, fertőz, mert náthás, de szvsz mint mindennél, ennél is úgy van, hogy még nem is látszik rajta, már göthös, akkor meg már teljesen mindegy...
Még valami: Zitaaa-val egyetértésben én is azt vallom, hogy emiatt nem éri meg itthon tartani 3-5 napot, mert rengeteg mindenből kimarad. Ezekkel meg csak az immunrendszere erősödik, ha nem most, akkor később, az iskolában lesz neki ilyen-olyan nyavalyája, na ott aztán meg végképp nem ajánlott hiányozni.
Színezés: hidd el, ezek már csak akkor vannak, amikor az iskola van a láthatáron, kis és középső csoportban szerintem ennyire nem sarkos a helyzet. Később biztosan, de ugyanez van a suliban is.
Mellesleg én igenis jobban szeretem a "korlátolt" intézményeket, a mostani "szabad" élet véleményem szerint igencsak rossz útra tereli a fiatalokat. Én legalábbis ezt látom.

Anett, hát pedig a bölcsiben és az óvodában is kizáró ok a láz. Az más kérdés, hogy ugyan szólnak anyukának, apukának, mert az ugye kötelező, de ha nem tud elmenni érte, akkor ki meg nem tehetik az intézményből.
Nemevés: Petinek a kis ikertesója a bölcsiben kispajtása volt, na Ő volt olyan, hogy ebédkor egy falatot nem evett, csak ivott. Túlélte. Nem tudom, az óviban mi a helyzet vele mostanság...

Szilcsi, hidd el, semmit nem oldana meg, ha az összes gyerek vmilyen csoda folytán egészségesen menne közösségbe, mert ahogy fentebb írtam, ha nem a gyerek, akkor a felnőtt beteg, aki pontosan amiatt, mert félti a munkahelyét, inkább beveszi otthon a tünetmentesítő csodaszerét, és elmegy dolgozni...
AB-vel kapcsolatban azért majd jelezd a dokidnak, ha legközelebb szükség lesz gyógyszerre, hogy mást keressen, mert azért nem normális, hogy kipöttyösödsz.

Mindenkinek szép estét.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!

Tiszteletben tartom a véleményed, kettőnk gondolkodása között alapvető életfelfogásbeli különbség áll, ezért nem fogjuk soha megérteni a másik elméletét. De nem is kell... csak ne akarjuk meggyőzni egymást :wink:
Csak annyit még, hogy tavaly Réka is járt oviba, és tudom mi megy ott és mennyire kell konkrét elképzelések szerint alkotniuk. A színezés egy példa volt.
Vendég

Haragosi!
Réka ilyen jól eltudta mondani, hogy Nekik ilyen meg ilyen szinre kell kifesteniük valamit? :shock:
Mert akkor Márk nagyon kis béna-béla, mert Ő ugyan nem mondana nekem ilyeneket.
Kérdezem tőle, hogy mi volt?
Semmi!
Ha megkérdezem mi volt a kaja, vagy ki beteg, azt el tudja mondani, de ilyeneket pláne kiscsoportban(tavaly), sose mondott.
Ha rákérdezek konkrétan, hogy voltatok itt, meg ott, vagy csináltato e ezt meg azt, akkor elmondja, de ilyen részletekbe menően, soha!!!! :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita!

Ez most kötekedés? :shock: Nem szoktam senkiével összehasonlítgatni a gyerekem, de Réka folyton beszél, és mindent elmondott ami az oviban történt. El tudta azt is mondani, hogy mi volt a feladat, mit csináltak, kivel és mit beszélgetett, kinek született testvére és milyen nemű, ki melyik csoportba jár, és mire mit mondott az óvónéni.
Egyébként ha nem mondta volna el akkor is látszik. Nem tudom más oviban hogy van, de itt kiteszik a falra mindenkinek a munkáját. Nem nehéz leszűrni, mi volt a "szabály".

Ha ez tényleg kötekedés volt, akkor nem tudom mi értelme az eszmecserének.
Vendég

Sziasztok csajok!!

Megvolt ma az MRI, minden simán ment, Vius szuperügyes volt!! 9-kor került be a gépbe és délbe már indultunk is haza Pestről. 2 előtt értünk haza! Szegeden több mint 6 órás megfigyelésen tartották az altatás után (tavaly), itt mg...éééég és föld :D
Viszont a doki aki kielemzi nagyonnagyon nagyon elfoglalt, és majd csak 1,5-2 hónap múlva lesz eredmény :( Csak győzzük kivárni!!!!!!

Kaptunk új gyógyszert is, ma már adtam neki este, hátha......

Az ovis-takony témára, mindenkinek igaza van én abszolút megértem Haragosit is és a többieket is :D Viszont ha nem most kapja a bacikat akkor a suliban fog kidőlni (attól meg ments Isten látva Bogiék milyen tempóban haladnak!!!!), minél hamarabb közösségbe kerül, annál hamarabb túl lesz a kórságokon és annál hamarabb erősödik meg az immunredszere (és a kistesóknak is akiknek hazaviszi a nagytesó) Nekem az a tapasztalatom, hogy a legnagyobb gyerek a legbetegesebb és ahogy jönnek sorba úgy egyre kevésbé, és ahogy telik-múlik az idő úgy a legnagyobb is egyre kevesebbszer lesz beteg az évek során!!!!
Viszont baromira nem egy pénztárcakímélő, ha egyszerre mind a 3 gyerek meteg!!!!! Az lazán kb 15 000 ft/betegség, grépfrútcsepp ide, homeopátiás bizgera oda, az antibigyó, meg a normaflore, meg a köptető, C vitamin meg egyéb nyalánkságok......!
No meg a szocializáció ami nem utolsó szempont az ovi mellett szól még, no meg a sok kispajtás akivel lehet játszani, viszont Rékának van 2 tesója otthon szal neki van kivel játszani, más egy egyke meg egy többtesós gyerek..... Szal nem tudom eldönteni kivel értek egyet, asszem mindenkivel :D

Hja és a sima vizenyős orrfolyás, és a sűrű zöld takony között brutálnagy különbség van, előbbivel én is vittem őket, utóbbival nanáhogynem. Meg persze a köhhintés és a hurutos csucsogós köhögés között is..... :roll: De a sima mezei orrocska folyást még az orvosok sem tartják betegségnek, szal azzal még nem tartják otthon a gyereket. Van olyan gyerek akinek ősztől tavaszig folyik az orra és köhécsel, pl a panelokban lakó allergiások akik a távfűtéstől kivannak.... Viszont annak a szülőnek bevernék, aki truttyogós zöld takonnyal és hallhatóan csupa váladékos tüdővel beviszi a gyerekét az oviba/suliba :evil: És télleg sok ilyen van. Sztem az óvónéninek kell a sarkára állni és nem engedni, hogy a gyerek maradjon, haza kell küldeni, csak az iq betyár szülőknek pl a digóéknak, még a tetvet se lehet mondani (hogy ne vigyék tetvesen a gyereket oviba) mert jön a csallllád és meglincselik az óvónénit....

ceniko
Szeged

Zitaa: Nekem a Bogi még a mai napig azt mondja, hogy "semmi" sem történt az iskolában :D :lol: Aztán amikor este alvás előtt befekszem mellé az ágyba beszélgetni elkezdi sorolni a "semmit", hogy ez meg ez fekete pontot kapott, hogy a kis idióta agresszor kislány megint megmarta a tanárnénit, meg még kiket, hogy angolból mit tanultak, hogy írásból melyik betűt vették, hogy kitől milyen matricát kapott....stb

Mondják ezek, ha türelmesen kérdezed :D , Bogi is mondta kiscsoportba is, ugyanezzel a technikával, mint most :wink: Ha hazafelejövet kérdeztem "semmi", itthon amikor nyugi volt minden és beszélgettünk, akkor "megnyílt" és elkezdte sorolni :wink:

Zaza ma is elmesélte mit játszottak mamával, amíg mi Pesten voltunk Viussal..... Részletesen, mindent, még azt is tudom mi volt az ebéd :D
Sőt Vius meg elmutogatja, hogy mi volt az oviban (Ákos bántotta, hol bántotta, ujjal festettek akkor mutatja hogyan...) szal ő is elmeséli a maga módján....

ceniko
Szeged

Enikő!
Örülök,hogy minden rendben volt Pesten!

Haragosi!
Réka is megy 5 évesen oviba nem? Nem onnantól kötelező?
20140113113746

KÁRMEN!
ORSINAK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! :D
20140113113746

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?