Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

TimiKép
Nádja is nyűgi még az oltástól. Éjjel 2-kor felébredt és 4-ig fenn volt, alig aludt vissza, azt is csak úgy, hogy én félig ültem és rajtam alkudt. Én persze 1/2 2-kor feküdtem, előtte 1 órával fejtem. Szopizott, de tartottam tőle, nem elég. Felolvasztottam egy fagyi tejet, kilökdöste a cumit a szájából. Hét felé újból ébredt, evés, majd nyűglődés 9-ig. Aztán eluludt, de nyöszörgött közben egyfolytában. Én is próbáltam még aludni, félálomban sikerült is.

Csuklás: Nádja is szokott csuklani, általában 1x naponta. Én Cebion C vitami cseppet adok neki rá. Így duplán hasznos. Megkapja a napi c vitamint és a csuklás is elmúlik tőle. De adtam már neki rendes citromlevet is, 1 cseppet. nekünk ennyi is elég, hogy abbamaradjon. És még vicces arcokat is vág közben Kép

Este nem voltam itthon, önkormányzati bizottsági ülésre kellett mennem (muszály volt, mert nélkülem határozatképtelenek lettek volna). Anyu megpróbált fagyi tejet adni neki. Nem nagyon ette, kilöködte a cumit a szájából meg üvöltött. Igaz anyu egyedül volt vele, és az első adag mirelit tejet kiöntötte, mert nem csavarta rá az avent egyutasnál a zacskóra a cumit csak a műanyag tartóra. Mire a második adag elkészült a gyerek tök ideg volt.
Hétvégén tesztelni fogom, hogy nyugodt körülmények közözz elfogadja-e a fagyi tejet. Én úgy szeretnék jövő héten kimenni a szigetre egyik este.

Nádja az első 2-3 hétben szörcsögött sokat. Én fiziológiás sóoldatot csöpögtettem bele és aztán jött a porszívós orrszívó. Egyáltalán nem utálta, sőt tartotta a fejecskéjét. Lehet, hogy most már nem komálná.

SzilvusKép
Köszi a receptet, kipróbálom majd, lehet, hogy már holnap. Csak magamnak főzni nem olyan szórakoztató. Nem lehet dícsérteket bezsebelni, meg ilyesmi.
Na akkor én is megosztok veletek egy rém egyszerű receptet.
Majorannás-kukoricás csirke
2 csirkemell, 2 zacskós rizs (vagy annak megfelelő rizs), 1-2 kukoricakonzerv, 1 csomag majoranna. Csirkemellett kockára kell vágni és alaposan beszórni majorannával. Nem kell félni tőle, én annyit szórok rá, hogy nagyon pöttyös lesz a husi. Ezt jól megsütöm olívaolajon. Közben megfőzöm a rizst. Miután csirkemell megsült hozzáöntöm a rizst meg a kukoricát, jól megkeverem, és még 5 percig főzöm.
Ja, soha nem keltem fel enni. Csak most aggódtam, mert nagyon bealudt az oltástól, és ugye a para, hogy elég folyadékot igyon, mert kicsit lázas is volt. Szóval csak ezért.

Mariann
tmarianna

Jó reggelt mindenkinek!

Próbálgatom visszaolvasni amit írtatok a távollétemben, de hát nagyon termékeny a topik!!Kép
Majd igyekszem.

Egy kis panasz: Amíg nem aludtunk itthon volt 1-2 éjszaka amikor Matyikám felébredt (a kritikus időpont a 4 óra), ezt betudtuk annak, hogy mégsem vagyunk itthon. Sajna a helyzet nem változott itthon sem. Most éjjel pl. 1/2 12-kor ébredt, és 1-ig alig tudott visszaaludni. Olyan volt mintha valami zavarná, szopin túl voltunk. Nem lehet hogy jön a foga? (5hónapos)
Akinek kibújt már a fogacskája, nagyon szenvedett vele (?), azthiszem Tünde a Te Tomikádnak már kibújt ugye? De nem biztos hogy jól emlékszem, (bocs)
Jó lenne ha visszaállna az alvás, mert ez így nem túl jó, eddig hónapok alatt csak néhányszor ébredt, most meg sorozatban, és vissza sem tud aludni. KépKép

Bocs hogy így kezdem ezt az amúgy sem "fényes" napot.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok

Eszter
A HP fotonyomtatóhoz volt egy nagyon jó fényképrendszerező, albumnyomtató program, abban van egy korrektúra progi, ami élesiti a képet, valamint leszedi a piriszemetKép Néha tök vagyok és elfelejtem beállítani a red-eye-t a gépen, ilyenkor nagy hasznát vesszük eme proginakKép
Szeptembertől szeretném vinni a kismakit úszni, de én olyan hüjjje vagyok, félek az uszodában és egyéb állóvizekben összeszedhető fertőzésektől. Tizenéve csak a tengerben pancsizom. Hát nem tudom...a közelünkben is oktatnak, majd megnézem a viz minőségét.

P.Era
Pizza feltét ötlet:
paradicsomszósz-oliva-csipet cukor-fűszerek. Ebből keverj egy szószt, öntsd a pizzára. Nálunk ha van rajta sonka, bacon, gomba vagy csipős szalámi, akkor már sikere vanKép Kétféle sajtot téágy a tetejére valamint paradicsomkarikákat. Persze a feltéteknek csak a fantázia szabhat határtKép
Continuin: nekem is felirta a doktorúr, még ki sem váltottam....Kép) Majd ird meg volt-e mellékhatóása (mittudomén: 3. fül kinövése, szőrösödés, stbKép Kép.

Mariann
Jól hangzik a csirkerecipe, kösziKép Hétvégén elkövetem.

Kitty, Bogika
Hát lustaságom is határtalan, ezért a falatnyi babaételért nem maszatolom össze a turmixot. A banánt villával szinte habosra töröm, almát az almareszelőn megreszelem és az egészet összekeverem. Igy aztán a felhasznált eszközöket (villa-reszelő) elég csak forró vizzel leöbliteniKép

Karmen
A bébitaxi egy nagyon helyes kis lábbal hajtható autócska a járni még nem nagyon tudó kisbabáknak, akik már ülnek ugyan, de segitség nélkül még nem járnak. Hátul van egy magasabb "kapaszkodója" amin tolni is lehet a járgányt, vagy arra támaszkodva a baba is tudja tolni saját maga és ezáltal lépeget. Szerintem nem érdemes használtan venni, az új ára is kb. 2000Ft báemelyik játékboltban.

Mentem, Petinek már megint nem elég a közel 2 négyzetméternyi játszószőnyeg, ha jól látom, ismét a dohányzóasztal alatt kalimpál...Kép

Puszi Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Szilvus! Köszi, én nem tudtam az új árat, de azt gondoltam lehet ennél olcsóbban is kapni.
Babánt szerintem jobban össze lehet törni villával, de az öszit nem tudom rendesen tul rostos marad. EZért kellett a turmix. Egyébként én babánt csak 1 évesen merek majd adni, a fene se tudja kinek higgyen az ember.

Ági! remélem Matyika hamar visszaszokik!!

Pizzára én mindig tartok itthon száritott parmezán sajtot, abból teszek rá egy keveset, mert jó erös, ill. jó sok trapistát.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megint én!

Kicsit jobban megvizsgáltam ezt a "bagolyka" gyereket! Hát nagyon megvan duzzadva szegénykémnek az alsó ínye. Mostmár tuti hogy a foga jön! Kép A kis fogatlan, szerintem mindkettő kijön most alul, mert duzzadt és ki van fehéredve a helyük.
Van valakinek tippe a rágókán kívül, segítség ként??? Vettem a gysztárban Dentinox N gélt, ésküdött rá a védőnőm. Majd beszámolok. Ja és mennyi idő amíg kibújik a kis ravasz fogacska?

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Olvasni megint nincs időm. Kincső egyre jobb éjszaka, csak szopizni kelt fel. 11ig aludtunk ma is.

Mi lassan elindulunk, a hétvégi uticél: Kapolcs.

Mindenkinek jó hétvégét!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus,

uszitémához hozzászólás: neked akkor a csömöri Delfin uszoda is közel van, mi is oda járunk, mivel itt van tölünk 3 utcára, szerintem nagyon szép, tiszta, és nagyon sokan járnak ide. 1200 egy alkalom baba+1 szülö. meg van szauna, masszázs, aquafitness, stb is.

gyermekem egy tündér, nem tudom mikor kelt reggel, fél 8 kor megyek be megnézni hát vigyorogva könyököl az ágyban és beszélget a macikkal. odamegyek, rámnéz, mosoly és már fordul is vissza dumálni. 8ig még így elvolt magának. tök jó fej.

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Szilvus!
Ja, hát így könnyű levenni a pirosszemet!!Programod is van hozzá, amit ráadásul használni is tudsz. Szóval, így könnyű...Kép
Uszoda: Én is csak tenger, esetleg mások által nem használt bányató... Rettegek az uszodavizektől, el is kerülöm rendesen, pedig imádok úszni. A nagyfiaim is uszodafüggők, mindennap több órás edzésük van, de - lekopogom - eddig még nem volt gond.
Most próbáltam Marcipánnak olyan uszodát keresni, amit TÉNYLEG kizárólag csak babócák számára tartanak fenn,így akadtam a Rubinra. Szerintem, ezt lenne érdemes kipróbálni nektek is. Vagy nagyon messze van tőletek?
Petielmászásra jó, masszív szigetelőszalagot tudok ajánlani. Kép

Ági!
Remélem segíteni fog a Dentinox. Én nem tudok mást, mert nem próbáltam, csak a borostyánláncot, amit már említettem. Nálunk úgy tűnik, beválik.

Csuklás: Én is hallottam ezt az elképesztő hüjeséget, hogy a babákat nem zavarja a csuklás. Ilyet is csak felnőtt tud kitalálni, de igazán érdekelne, hogy mire alapozzák? Merthogy én azt olvastam, hogy amikor a pocinkban csuklottak, azt meg kimondottan élvezték. HMMM... Megkérdezték tőlük? Én éreztem már akkor is, amikor pocaklakóként csuklott, hogy Marcipán utálja a csuklást. Nahát, persze ez be is bizonyosodott. Mérges-dühös kiabálásba kezd csukláskor, ilyenkor picit ráteszem a cicimre, s nagyon hamar abbamarad.

Bébitaxi annak idején nálunk is nagy szolgálatot tett, kocsikázott vígan a lakásban a törpöm, meg ahogy Szilvus mondta, 'járókeretként' is ragyogóan üzemelt. Kép

Erika!
Barátnőm ugyanezt szedi, és semmi mellékhatása nincs. Nem hízott, nem lett erősebb a vérzés, nem szőrősödik, és nem nőtt ki még egy füle! Kép
Remélem, ez nálad is így lesz majd!!

Tündi!
Tomika úgy tűnik még mindig a menő farmercipőjében akar feszíteni...Kép További boldog esőnapot!!!

Pussz,

Eszter
budddha

Ági! Boginak lesz jó receptje fogzásra.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Mit hallotál a babánról? Én úgy tudtam, hogy azt is az első gyümölcsök közt lehet adni a babának. Én eddig csak a szorulástól tartottam mint várható mellékhatástól. Légyszi írj,ha tudsz, mert én ma már délutánra meg is vettem a babánt, gondoltam ősibarackkal összeturmixolom.
Az ember lánya már azt se tudja kinek higgyen,annyi mindent mondanak. Annak idején a nagylányaim biztos ettek fél évesen banánt.

Nincs meg valakinek a hozzátápis kismama cikk? Jó lenne tudni,hogy mikor mit javasolnak.

Ági!
Megint jövök a homeobogyóimmal: Fogzásra állítólag jó a CHAMOMILLA VULGARIS 15CH. Mi még nem próbáltuk meg még jele sincs,hogy készülődne.
Ha jól tudom Gabi Rékájának van már foga.

Képzeljétek ma de. sír Réka. Bemegy az apja és hason a lány. Aztán többször nem mutatta be a tudományát. Nálunk ez nagy szó, mert eddig még nem csinálta.

Kitty
kitty123

Kitty! azt hogy allergizálhat, ezért mégsem jó kisbabának adni. Most nem tudom hol olvastam, de ugyanigy a paradicsonyot is csak 1 éves kor után lehet adni.
Nekem a kismama táblázat van meg, de itt is össze van szedve. De ha a táblázat kell beszkenneljük. Megkérdem barátnömet ö nemrég volt allergológus elöadásán, lehet ö mondta.
http://www.otlettar.try.hu
itt van táblázat mikor mit ehet.
Hogy kell neki adni ezt a homeot? Összetörni és tejjel?

Igen, Gabi Rékájának bújt ki pár hete a foga, én is ugy tudom.

Ezt most olvastam a Nöklapján!! Krumplifőzelékkel kezdjünk: régi krumplit (újkrumpli tilos!) hámozzunk, főzzünk meg, majd saját levével nyomjuk össze. (Ízesítők közül egyéves korig csak sót, cukrot, citromlét használjunk!)
Nekünk nincs is már régi krumplink, meddig számit az újkrumpli újnak, tudja valaki?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kitty! a megadott cimen valoban ott van, az elöbb nem, most megtaláltam.
"Almával, őszibarackkal lehet kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. (a legújabb információk szerint, a banán - mint a déligyümölcsök általában - allergizál.)
"

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eszter !
Pont tegnap rendeltem meg én is a babazene CD-t, mert nekem nagyon tetszett amikor belehallgattam. Szerintem nagyon nyugis és édes zene.

Kitty !

Én szinte minden tésztafélét a kenyérsütQben készítek el, márcsak lustaságból is, mert így tudok mást csinálni amíg az dolgozik. Kenyerez szoktam a legritkábban - mert azt itt minden reggel kapunk friss meleget, viszont ha síelni megyünk, irtó jó hogy van, mindig visszük magunkkal,mert így este bekészítek egy kenyeret, reggel mire felkelünk, kész, nem kell boltba kajtatni, és mielQtt kimegyünk a pályákra, megint bekészítek egyet, hogy kb 4-5 körül legyen kész, így mire este fáradtan-éhesen visszamegyünk az apartmanba, ott gözölög a friss meleg kenyér.

Szoktam benne sokszor buktákat, kalácsot, kuglófot gyártani, ha gondolod akkor egy ráérösebb napon beszkennelek pár receptet és közzéteszem. (pl. marhahússal töltött kenyér, húsvéti kalács, stb)

Mariann !
Bence aludni alszik, most is már 5 óra és egykor tettem le aludni - bár éjszaka most ö is újra elkezdett 2-kor, majd 5kor, majd 6.30-kor kelni, de szerencsére - kopp-kopp - ö szopi után rögtön visszaájul, így én is kb 10 percig vagyok fenn vele.

Elegem van az esöböl.

Tünde ! Nagy gratula Tomikának, tegnap elnyargaltam Kismamáért, nagyon édes !!!

Na dolgozgatok még egy kicsit, amíg alszik Picur.
Sziasztok
kismaszat

Sziasztok!

Karmen!
Köszi a linket, elolvastam és megettem a banánt uzsonnára, Réka majd tejként kapja.
Nálunk kb. 5 éves korukig mindkét lány ekcémás volt, így aztán ha lehet vigyázok a kajákkal. Én azt hittem,hogy az ananász is lehet hamar adni, bébiételben van gyümi ananász, ha jól emlékszem 4 hónapos kortól,az van ráírva. Na,akkor azt sem veszek. Egyenlőre izlik Rékának az őszibarack és az alma. Meg majd megpróbálom a meggyet is.
Én viszont mindig szoptatás előtt etetem meg gyümölccsel,mert ha jól szopizik, utána egyáltalán nem érdekli a kaja.
Naponta elég még ilyenkor 1x adni,ugye?
Karmen! Te már adsz Orsinak főzeléket is?( Krumli akármivel?)
Azt is most hallottam először,hogy az újkrumpli nem jó. Én azt hittem volna,hogy az jobb,mint a régi.

Timi!
Ha lesz időd, örülnék a recepteknek!!! Jól hangzik a marhahússal töltött kenyér. Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Itt áll előttem a Kismama táblázata, de sajnos nincs skennerem itthon, úgyhogy beírom nektek ez alapján, mivel is lehet kezdeni.
6 hónapos korban (tápszeres babáknál 4 hónaposan) alma, őszi, meggy, burgonya, répa, sütőtök, cékla, gluténmentes gabona:rizs-és kukoricapehely.
7 hónaposan: pari, banán, körte, narancs, gesztenye, citrom, cukkini, saláta (főzeléknek), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka, zöldborsó (héj nélkül), csirke, pulyka, búza, étolaj egy kávéskanál/1 dl főzelék, petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma.
8-9 hónaposan:szilva, ringló, sárgabarack, görög-sárgadinnye, cseresznye, borsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, hagyma, marhahús, sertéshús, csirkemáj, kefír, joghurt, túró, sajt.

Az előbb néztem at ötlettár honlapján összeállított étrendet. Mit mondjak, teljesen különböző. A Kismama szerint ribiszkét 18 hónapos kor előtt nem szabad adni, ehhez képest ott már 6 hónapos korban ajánlják. Erről ennyit.
Dokinénink szerint alma, őszi, meggy, répa legyen az első étele.

Karmen, én Dorkának sokszor adtam Chamomillát és nálunk nagyon bevált. A Dentinox semmit nem ért.
A lényeg, hogy kevés folyadékba kell 5 bogyót tenni, várd meg, hogy feloldódjon és már ihatja is a csöppség. A lényeg, hogy kevés folyadékba tedd, hogy tutira megigya.

Mára ennyi, szép álmokat!

Erika
pera

Erika!

Köszi a Kismamából a leírást. Na, tényleg így legyen okos az ember. Akkor csak azokat adom, ami mindkét leírásban szerepel.
Egyébként nagyon furi, hogy 7 év alatt is mennyi minden változott e téren. Csak azt nem tudom mi változott, mások a babák?
Humi Te mit szólsz ehhez? Annak idején a nagyfiadnál még teljesen más volt az ajánlott etetési rend,ugye?

Ma elég zűrös az altatás. Megpróbálom Rékát a saját szobájában altatni éjszakára. Már látom,hogy nem sok sikerrel. Eddig uis. a mi szobánkban de külön kiságyban aludt, és napközben szépen elvolt a lenti ágyában.De éjjel sokszor felkelt, pl.ha mi mentünk aludni, vagy mikor a férjem hajnalban kel.
Beraktam a kiságyába és rettentően ordított, most már visszatenném a szokásos éjjeli ágyába,de most már ott is sír borzasztóan.(Eddig még sosem csinálta)
Na megyek mellre teszem,hogy megnyugodjon, aztán meglátom.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kitty
kitty123

Köszi a homeos infokat.

Kitty! nem adok neki csak gyümit, mert egyrészt azt ajánlják eleinte jobb ha azt kap, mert ez nem lesz késöbb, krumpli meg amugy is bármikor van. Igy kihasználom a frissen éret gyümiket. Ma befalt egy nagy adag öszi-almát, igaz elötte többször szopizott, majd utána is. És végre nem böfizte ki, hála neked mert most egész alma, öszi ment a turmix alá, és tényleg pép lett. 3 adag lett belöle, holnapra tettem el egyet, a maradékot fagyiba. Villával tök rostos maradt, persze hogy nem lett pépes.

Humi, köszi megkaptam majd irok mail-t.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Biztos mindenhol szép idő van és mindenki kihasználja a lehetőséget egy kis sétára.
Én is sétáltam de. egy nagyot Rékával, és du. is tervezünk menni valahová a barátnőmmel és a babáinkkal. (sajna a nagylányoknak már nem program velem sétálgatni, inkább az utcában játszanak a gyerekekkel.)
Végül mivel még egy hétig még itt van Anyósom, kihasználjuk a lehetőséget és a férjemmel kettesben elmegyünk vacsizni és egyet sétálni.
Néha kell egy kicsit a párommal is törődni, mert már néha morog,hogy nagyon elanyásodtam az utóbbi időben.

Kitty
kitty123

Szia Kitty,
Örülök, hogy végre Rád találtam Kép. Talán emlékszel, hogy egyszer a szoptatási topikban "összefutottunk". Akkor kérdeztél is a gyerekeimről és én a 2004. első babái topikban válaszoltam. Azt hiszem július 7-én. Gondoltam, hogy a februári kislányoddal esetleg "megfordulsz" ott. Van kedved "beszélgetni" akár ott, akár itt? Bár innen a januári gyerekemmel egy kicsit "kilógok".
Üdv!
Anna
tinalila

Anna! Orsi is januári Kép Amikor idejöttem még nem találtam téli babás topicot.

Kitty,Erika! A Chamomillát napi 1x kell szednie majd?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Anna!

Persze,hogy van kedvem beszélgetni, még az elején írtam a 2004. első babáihoz is, aztán később már csak ide. Na gyorsan átnézek oda is,hogy mit írtál nekem. Amúgy itt is van januári baba.

Kitty
kitty123

Karmen!

Akár félóránként is kaphat a baba 5 golyót. Csak nem aktuális már nálatok is a fogügy?

Kitty
kitty123

popSziasztok!

Nem tudom látszik-e a kép Kittiről, amit most küldök. Remélem sikerült.
Tudtok már valamit, hogyan alhatna a pici nappal is valamennyit? megetetem rendbe rakom minden és mégsem alszik .
jpeg{99297,}
papzso

Sziasztok!

Nem tudom látszik-e a kép Kittiről, amit most küldök. Remélem sikerült.
Tudtok már valamit, hogyan alhatna a pici nappal is valamennyit? Megetetem rendbe rakom minden és mégsem alszik .
Kép
papzso

Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat a médisztár nevében is.
Továbbra is szép időnk van! Ezért ma elmentünk, és vettünk Tomikának egy fehér vastag tipegőt kiskabáttal. Le volt árazva. Szerintem a centrumban se gondolták, hogy júliusban téli plüsstipegőt fognak vásárolni. Még az a jó, hogy nyári ruhát nem vettünk neki egy hete.
Holnap lesz a nagy nap. Keresztelő után ebédelni megyünk egy étterembe. Remélem, Tomika jól fogja bírni. Azért a babakocsit elvisszük.
A húgomék még itt vannak, ezért továbbra is elég összevisszák a napjaink. Hol ők vannak itt, hol mi megyünk anyuékhoz. Tomika egész jól belerázódott: tegnap 3-szor is aludt. Meg mindig játszik vele valaki.
Tomika legújabb szórakozása, hogy elkapja valakinek az ujját, elkezdi szopni, és közben mondja hogy :mmmmmmmmmmmm. És ez nagyon tetszik neki. De csak más ujjával élvezi, a sajátjával nem.

Eszter!
Nagyon komoly fiú Marci!

Leone!
Tomika is szortyogott kb.3 hetes korától 4 hónapos koráig. Nála vsz. a szájpenész miatt volt. Nekem elektromos Pesztonka orrszívónk van. Régebben élvezte, de mostanában üvölt, ha ki akarom szívni. Én akkor szívom az orrát, ha nagyon szortyog, és nehezen kap levegőt.

Léna!
Még nem kaptuk meg az ajándékot.

Timi!
Tomika is sokszor csuklik. Nála is csak a szopi jön be.

Karmen!
Gratula Orsinak a 1/2 évhez!

Kitty!
Nálunk a férjem fejlesztette tovább a kenyér alapreceptet:
Nálunk is eleinte beesett a kenyér teteje. Ezért vettünk sikért (gabonaboltban, reformboltban árulnak), ebből egy evőkanállal teszünk hozzá, így gyönyörű magas lesz a kenyér teteje. Mi szoktunk még tenni hozzá 2 evőkanál rozslisztet+vegyes magvakat is.
És normál élesztőt használunk (5 dkg 6 kenyérre elég)+normál tejet.
Amióta megvan a kenyérsütőnk, én csak ezt a kenyeret szeretem.

Mariann!
Mindig nosztalgiázok, amikor a sziget van, mert 93-tól 6 éven keresztül mindig ott voltam 1 hétig. Remélem, sikerül kijutnod!

Ági!
Tomikának nincs még foga, de mindig rág és folyik a nyála. Tomika is kb. egy hónapja fölébred 1-3 körül, és utána 5-6 körül is. Én is bízom benne, hogy visszaszokik a 4-5 körüli ébredésre.Ráadásul tegnep 2 körül szopi közben teljesen főlébredt, nézelődött, nevetgélni akart rám. Le kellett oltanom a kisvillanyt, csak úgy aludt vissza nagy nehezen, de csak a kezemben.

Papzso!
Nagyon édes Kitti!
Tomika sem egy alvóbajnok. Ő vagy a babakocsiban alszik el, vagy a kezünkben vagy a cicin.

Na, megyek, mert reggel időben kell kelni!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Hú, de mérges vagyok. Egy csomót írtam és elszállt. Így most írhatom újra. Kép

Papzso,
Édes Kitti a képen. Hogy szeret aludni, hanyatt vagy hason?

Karmen,
Küldd majd a mailt! Kép

Timi,
Kristóf is sokszor csuklik és nekünk is csak a szopi jön be. (Ja és a szomorú jelhez egy kettőspont után egy nyitó zárójelet kell írni).

Kitty,
Tényleg más volt a babetetés a nagyfiam idejében. Nemrég találtam egy táblicskut a régi időkből; még a gyerekorvos adta. Fel is teszem. Annyi van még ráírva, amit nem scanneltem be, de lényeges, hogy az első 3 hónapban kizárólagos anyatejes táplálást ajánl, ha nincs tej akkor tápszert. És ami még lényeges, hogy kihangsúlyozza: ezek az időpontok nem azt jelentik hogy ekkortól kell adni az ételt a babának hanem azt, hogy ekkortól adható következmények nélkül. Én így fogom bevezetni Krizsót az ízek rejtelmeibe, mármint nem időpontilag, hanem ilyen sorrendben és csoportosításban fogom elkezdeni az új ételeket adni. A banán allergizáló hatásáról én is hallottam, de nem hiszek benn. Mi van azzal a sokmillió délamerikaival akiknek már az ősei is banánon nőttek fel és hírből sem ismerik az allergiát? A paradicsom allergizál, de csak a héja, az tényleg csak 1 éves kor után javasolt. Megpucolva, krumplival viszont korán adható. Amiket én nem fogok 1 éves kor alatt adni az allergizáló hatásuk miatt azok az aprómagvas gyümölcsök (málna, eper, ribizli, stb) valamint a kakaó és persze a színtej.

Pizzát nálunk kenyérsütőben a nagyfiam szokott csinálni (és még mondja valaki, hogy nem gyerekjáték elkészíteni Kép ). Ezeket teszi bele: 4 dl langyos víz, 1 tk. só, másfél ek. olivaolaj, 60 dkg finom liszt, 3 tk cukor, 1 tk. majoranna és kicsit kevesebb mint fél friss élesztő. Ennyiből egy hagyományos sütőtepsinyi lesz, amit aztán kockákra vágva eszünk. Nagyon fini lágy a tésztája.

Velünk elég sokminden történt a napokban. Krizsó pénteken volt 3 hónapos. Aznap megkapta az oltást és voltunk csípő Uh-n is. Szerencsére mindent rendben találtak nála. Az oltástól még ma (illetve mostmár tegnap Kép) is hőemelkedése volt, de mindennek megvan a maga haszna. Éjszaka 12 órányit aludt egyfolytában, reggel fél 8-kor kelt enni, majd visszaaludt fél 11-ig. Du. pedig újra nagyot aludt. Így mi is pihentünk egy nagyot. Maga volt a kánaán. Kép Ami egy kicsit elrontotta a kedvem az az volt, hogy pénteken arra ébredtem, hogy üresek a cicik, tejcsi semmi nem volt bennük. Jól bepánikoltam, aztán pár óra múlva pedig rohantam az üzletbe betétért. Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar megjön. Azóta egy kicsi tejcsi már van, de még nem az igazi. Remélem csak ez okozta. Szerintetek? És vajon megváltozik ilyenkor a tej íze?

A dokinéninkkel megbeszéltük Kriszó etetését és abban maradtunk, hogy ha ennyire szereti a gyümölcsöt, néha adok neki. Egyenlőre csak hetente egyszer tervezem, a többi szopi marad (már ha lesz tejci, de fő az optimizmus). Így aztán ma összekutyultam neki egy egész almát egy egész őszivel és ebből a jó nagy mennyiségből egy kisújnyit hagyott a pohár alján. Utána pedig még szopit is kért. Féltem, hogy baja lesz ilyen sok ételtől, de eddig szerencsére semmi gond.

Puszi:
Humi
humi

És a táblázat 17 évvel ezelőttről:
Kép
humi

Jó reggelt!

Kopp!Kopp! Kép Már 2 napja hogy újra végig aludja Matyika az éjszakákat. Pedig a foga tuti hogy jön, mert már szép nagy az ínye, ha szerencséje van kijön mind2 alul, napközben eléggé nyügi szegény, sok foglalkozást igényel, hogy eltereljük a figyelmét. Sebaj, legalább lesz még 1 fogasunk. Kép

Mariann!
Nagyon dúrva a mail amit küldtél, csak most néztem meg. Nem is tudtam hírtelen sírjak vagy nevessek. Kép

Humi!
Remélem helyre áll a tejcsi probléma. Mitől csökkenhetett le hírtelen, nem vagy ideges? fáradt....? Úgy tűnik ez a 3 hónap ilyen kritikus időpont tejci ügyben?!

Ed!
Kapolcs! HM! Remélem jól érzitek magatokat! Oda még nem jutottunk el, Matyikával majd csak talán jövőre. (kocsi hiány miatt)KépKép Ha jövőhéten jöttök kecskemétre akkor lehet, hogy a strandos napon mi is kilátogatnánk, és talizhatnánk. Ha van kedved?! Emilben elküldöm a telefonszámom, csak egy sms, hogy tudjam melyik nap mentek ki. OK?

Timi!
Matyika is sokszor csuklik, de mondjuk én nem csinálok vele semmit, elég gyorsan elszokott múlni, szerencsére. Viszont a citromlét javasolta nekünk anno a doki.

Tünde!
Remélem minden jól megy ma a keresztelőn! Kérünk képeket! Kép

Kaja ügy! Igaz hogy nálunk már igencsak aktuális lenne a gyümi, de Matyika még nem kap semmit, csak tejet úgy 80%-ban a többi tápi. A dokim aztmondta hogy ha elkezdem neki adni a gyümit+egybeket akkor nem a tápról, hanem a szopikáról fog leszokni. Úgyhogy én még "fagyasztom" itthon ezt a témát.

No megyek mert felébredt apraja.

Szép napot mindekinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági,
Szerintem a megjött menszi miatt csökkent le nálam a tejcsi. Bár nem tudom van-e köze a két dolognak egymáshoz, de gondolom igen.
Meglep amit a dokid mondott hozzátápi ügyben, mert amennyire tudom a kanállal etetés nem okoz gondot a szopinál. Én legalábbis min. fél évig etettem szopi mellett a nagyfiam és mégis végig a szopi volt a kedvenc.

Most csak ennyi, mert ma nagyon nyűgös Kristóf.

Puszi:
Humi
humi

Menszi alatt megváltozik a tejcsi ize nekem is ezt mondták. Remélem minket még elkerül egy ideig, brrr. Igaz hogy az elsö nagyon erös lesz?
Most ezzel ijesztett meg a barátnöm.

Kitty! nem jön még a foga, csak elöre megveszem majd a bogyókat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szupi ez a táblázat Humi. Köszi!

Karmen!
Nekem amikor elapadt a tejem a 3. hónapban meg is jött a mensim. Viszonylag erős volt, de nem volt fájdalmas. Az a furi, hogy amióta szültem, azóta nem fáj a menzesz alatt a hasam. (Bár mintha említették volna, hogy lehet, hogy megszűnnek majd az erős görcseim, ha szülök egy babát)

Humi!
Látom nálatok is nyügi volt. Lili is sokat sírt délután olyan 6 órától kezdve. Nem tudom mi lehetett a baj. Lehet, hogy jön a foga.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

hú de áll a topic, mindenki nyaralni ment ?

Amíg szoptatok, nem fog megjönni ?
Vagy ez nem aranyszabály ?

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk. Érdemes volt Kapolcsra lemenni, pihentünk, buliztunk egész hétvégén. 2 éjszakát sátorban kellett tölteni. Kincső teljesen jól viselt mindent, csak délelőttönként volt egy kis hiszti. Nem tudom, hogy van ez, de ha vidéken vagyunk, csak úgy dől belőlem a tej. Szerintem hétvégén nőt egy számot a mellbőségem. (a Ds melltartóba alig férek bele, kétszer nagyobbra lenne szükségem)

Timi, én még csak szoptatok, Kincső 5 hónapos, és a múlt héten megjött.;-((

néhány fotó:
peluscsere a sárga sátorban:
Kép

buli a sörözőben:
Kép

további fotók majd az albumban lesznek.

Hétvégén Kincső hátról hasra fordult. :-)))

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Timi!
Bárcsak úgy lenne, hogy amíg szoptatunk addig nem jön meg... Nagyon sok nőnél ez így van, de vannak kivételek. Például én. De miért pont ééén??? Kép
Szóval nekem a 3. hónap után. Pedig szoptatok százezerrel. Na, mindegy, ez van. Amúgy nem fájt jobban, nem volt erősebb, rövid idegig tartot, csak talán picit jobban megviselt.

És úgy tűnik, valóban mindenki nyaralni ment...
Kép

Üdv:
Eszter

Kincsőnek gratula a forgolódásért!! Kép Sárgakép nagyon édes!
budddha

Sziasztok!
Rövid leszek, mert Tomika itt nyűglődik mellettem a szőnyegen, sehogy nem akar elaludni.
Megvolt tegnap a keresztelő, csodálatosan viselkedett az ünnepelt, csak nézelődött, egy hangja sem volt a templomban. Sőt még utána az étteremben sem volt vele gond. Szerencsére jól sikerült a tegnapi nap. Este aztán alig tudtuk elaltatni, gondolom a sok új élmény miatt.
Teszek fel néhány képet a nagy napról:
Tomika ünnepi öltözékben (kiskabát nélkül):

Kép
ptünde

Az ülés sorrendjében:
én, a húgom Tomikával (kiskabátban) + Steve (a keresztszülők):
Kép
ptünde

És Krisztina, a húgom kislánya:

Most ennyit, majd még jövök, de Tomika már az ölemben kinlódik.
Puszi, Tünde+Tomika
Kép
ptünde

Sziasztok!

Tényleg elég üres a topik!

Ed!
Látni a képeken, hogy jól telt a hétvége. nagy nagy gratula a forgolódáshoz. Most aztán nincs megállás, legalábbis Matyikánál nincs. Amióta produkája a forgolódást, nem lehet ágyon, pólyázón hagyni egyedül. Kép
Jól aludt Kincső sátorban? Nem zavarta a külső zaj?

Tünde!
Nagyon szép a rucija Tomikának. Klassz, hogy ilyen jól sikerült, gondolom úszott a népszerűségben Tomika.

Matyikánk foga még mindíg nem akar kitőrni, pedig már csak egy vékonyka hámréteg fedi mind2-t. Majdcsak megmutatja már magát.
Képzeljétek tegnap 3ÓRÁT aludt egyben, ebéd után. El sem akartam hinni, azthittem elromlott a gyerek. Az eddigi 30-40 perchez képest csúcsot döngetett alvás ügyben. Most 1 órát aludt. Sebaj majd holnap. Kép

No megyek megnézem mi ez a nagy csend lent.Kép

Hol vagytok? Mindenki kidőlt a melegtől?

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Timi,
Sajnos nincs szabály arra, mikor várható a menszesz szopi mellett. Sőt még szülésenként is változhat. Nekem pont Kristóf 3 hónapos szülinapján jött meg, pedig szoptatok. Anno Lacusnál pedig csak 9 hónapos korában volt meg először. Fogalmam nincs mitől függ. Ami aggaszt egy kicsit az a tejcsi mennyiség csökkenése. Mióta megjött sokkal kevesebb van. Egyenlőre pótolgatok a fagyi tejből Kristófnak, de túl sokáig nem húzzuk ki vele. Remélem a menszi elmúltával megint dölni fog a tejcsi.

Ed,
Hova kell utazni hogy sok tejcsi legyen? Kép
Szupi lehetett a hétvégétek. Én egy gyáva kukac vagyok, mert nem mernék sátorral és Krizsóval együtt elindulni. Azt hiszem ilyenkor még az a pár hónap korkülönbség is számít. Biztos nagy élmény volt Kincsőnek is.

Karmen,
Lehet, hogy a barátnődnek igaza van, mert nekem is erősebb ez a menszi a szokottnál. Kép

Ági,
Hamarosan csak kibújik Matyika foga és nem kínozza sokáig őt. Fő az optimizmus! Kép
És gratula az alvás rekordhoz!

Tündi,
Nagyon aranyos Tomika a keresztelő ruhájában. Szépek vagytok ti is a képeken. Kép

Pumi, rég jártál erre. Ugye minden rendben?

Puszi:
Humi
humi

Humi! Hát tényleg vacak hogy szopi alatt is lehet menszi, én is ugy hittem mint Timi, hogy majd csak utána. Még hogy jó hogy itt irtátok számithatok rá, azota mindenhova cipelem a szettinget, elég kellemetlen lesz igy is ha váratlanul ér.

Ági! Már jön a foga? Szegényke, lehet azért nem aludt jókat? Örülök ha belehúzott a kislegény!

Tünde! Nagyon csinos lett a kislegény a nagy napon!

Erika és rég volt itt, ki tudja mi van velük, Danika már lehet Orsit is lehagyta súlyban Kép

jaj erröl jut eszembe mi szerdán megyünk megint mázsálni Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Timi, csatlakozom az előttem szólókhoz, bár, azt hiszem én ezetek(sajnos)Sára épp 2 hónapos volt, mikor megjött, nagyon sok volt, és nekem fájt nagyon, és azóta is fáj, bár szülés előtt nekem nem volt vele semmi bajom.Nem akarlak ijesztgetniKép
Ptünde, Tomikádnak nagyon jól áll a fehérKép

Látom egy ideje téma a hozzátáplálás.Én eddig nem mertem bevallani nektek, nehogy megkövezzetek, de mi bizony már lecseréltük a tápszert mindenféle gyümölcsre és főzelékekre, olyanokra, amiket a gyártók 4hónapos korúaknak adnak.Egyenlőre, úgy tűnik, nagyon szereti, így tápszert már csak este a fürdés után és reggel, ébredéskor kap.

mi ma voltunk hivatalos mérésen, 9.-én lesz Sára 4 hónapos, és ma 68 cm, és 6kg 20 dkg.
Tegnap vettünk Sárának egy medencét, a fürcsiről este teszek fel majd képeket.
addig is puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Szia mindenki,

azt szeretném kérdezni - mert látom, hogy mindenkinél téma a keresztelQ - mi is szeretnénk, de 1. párom és én nem élünk "bibliai házasságban" 2. a leendQ keresztszülQk közül az egyik nincs megkeresztelve és nem is akar megkeresztelkedni, különben az egész rokonságban sincs senki aki meg lenne, így nincs nagy válogatni való. Vajon így lehet a gyerek megkeresztelve ?

Más: elkezdtem parázni a szeptemberi nyaralásunktól, mert Bence sehol máshol nem hajlandó vagy nem tud elaludni csak a saját kiságyában. Még velünk a nagyágyban sem, se nappal, se este, semikor. És hát Horvátországba nem tudjuk vinni a kiságyát, félek, vajon hogy fog aludni ?Valakinek van hasonló tapasztalata ?

Sziasztok

Timi

PS. Léna, jó nagy baba Sára ! Gratula !
Ed ! Sátorral én se mernék elindulni, ügyesek vagytok, én még az apartmanba is alig alig akartam beleegyezni, úgy gondoltam korei még a nyaralás Bencének.
kismaszat

Timi! Orsi kereszteanyukája sincs megkeresztelve, ilyenkor a hivatalos minösítése nem keresztszülö az egyház szerint, hanem tanú.
Orsi bárhol jot alszik, igy nem tudok tanácsot adni. Szerintem ha túl fáradt lesz akkor kénytelen lesz ott aludni amire tesziktek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Timi, szerintem próbáld meg, hogy visztek magatokkal vmit a kiságyából, amin ott van az ő illata(lepedő pléd, esetleg szivacs)hátha így be tudjátok csapni.
Puszka

nuska

Sziasztok!

Timi,
Szerintem még most nyaralás előtt tedd be az utazóágy matracát pár napra a kiságyba és mikor már megszokta Bence, akkor tedd vissza az utazóágyba és próbáld meg abban altatni őt. Hátha így hozzászokik mielőtt nyaralni indultok.

Léna,
Nem próbáltál főzni Sárának? Most annyi friss gyümi és zöldség van és olyan hipp-hopp elkészül.

Itt van egy kép hétvégéről a gyümölcsevő Kristófról.Kép
Kép

Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Timi, keressetek valami haver papot, aki megbundázza az egészet. :-))) Nálunk is hasonló a helyzet, csak a különbség annyi, hogy nagyapa rendszeresen jár templomba és jó cimborája a papnak.
Az éjszakáról annyit, hogy menjetek el egy próbaéjszakára nem messze a várostól. Elég 1 hétvége. Akkor kiderül, hogy hogy viseli a máshol alvást. (onnan könnyebb hazamenni, mint a horvátoktól) Nekem az a tapasztalatom, hogy Kincső ilyenkor még jobban alszik, mert tuti, hogy mellettem van + a friss levegő csodákra képes!

Humi, ha a szervezetem megérzi a nempesti levegőt, akkor általában több a tej. Csak tudnám, hogy miért.

Lányok, a sátrazásról az a véleményem, hogy aki nem sátrazott rendszeresen gyerek előtt, annak tényleg furi, hogy mi így visszük. Ez nem bátorság kérdés.
1. Én otthonosan érzem magam sátorban, gyerek előtt rengeteget sátraztunk.
2. ez egy életforma, nálunk hegymászóknál, barlangászoknál ez természetes. Sok bébi nő fel hasonló körülmények között.
3. kell egy jó sátor, ami nem ázik be, nem dől el egy hatalmas vihar közepén sem.
4. a sátrazás olcsóbb, így gyakrabban tudunk elmenni itthonról. Nem mindegy, hogy évente hányszor megy az ember nyaralni.

Ági, Kincső azóta nem fordult meg, úgy tűnik, csak a betonon ment neki. A sátorban jól aludt, a bulitól távol, csend volt. Ha tudom, hogy mikor megyünk Kecskemétre, írok smst. Jó lenne, ha jövőre jönnétek ti is Kapolcsra. Jót játszannak a gyerkőcök.

Most viszont megyek a dolgomra, ha tudok, benézek még.

Ed

Most jut eszembe, hogy készül az újabb album:

http://babanet.hu/album/main.php?album=3010

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a dicséretet. Tényleg nagyon csinos volt Tomika ebben a fehér cuccban. És mintha tudta volna, hogy jól kell viselkedni.
Még akkor sem sírt, amikor a fejére öntötték a vizet. Bár gondoltam, hogy ezzel nem lesz baj, mert itthon is szereti, ha bevizezzük a haját.
Nekem kb. 1 hete antibiotikumot kell szedni az ínyemre (a terhesség alatt is kellett volna, de akkor nem szedtem be), és ettől hasmenésünk van. A keresztelő előtt nem is vettem be, nehogy ott legyen baj. De ma megint jól megkavart bennünket, úgyhogy az utolsó napot (holnap) kihagyom, mert szerintem azért is nem tud Tomika napközben nyugodtan aludni.
Meg persze föl van borulva most a napirendünk, de hát a húgomék szerdán már utaznak, addig megpróbálunk minél többet együtt lenni.
Ja, képezeljétek, vettünk 800 garmmos Nesquik kakaót a Tescóban (mostanában kakaót iszom reggelire kenyérrel), és adtak hozzá színváltós Shrek bögrét.Itthon aztán leszedtük róla a vastag celluxot, és jött vele a matrica is. Írtam a Nestlé címére emailt pénteken, és már ma válaszoltak, hogy bocsánat, bocsánat. És mivel már elfogyott ez a fajta bögre, küldenek 2 db exkluzív szívószálas Nesquik bögrét. Szóval ilyen is van!

Bogi!
Utólag is boldog névnapot kivánok!

Ed!
Én még nem voltam Kapocson, de egyszer szívesen elmennék!
Nekem is nagyon beindult a tej Mohácson, újra elő kellett vennem a melltartóbetétet. Szerencsére azóta is van bőven.
Látom, Kincső élvezte a táborozást + a bulizást.

Léna!
A kolléganőm kisfia is tápszeres, és nála is már 3 hónapos kor körül elkezdték a hozzátápit. Az a lényeg, hogy szereti.
Nagyon szépek a méretei.

Timi!
A keresztelés teljesen a paptól függ. Nálunk csak a férjem van megkeresztelve (ő is csak most tudta meg), így persze nincs templomi esküvőnk sem) a keresztszülők közül a húgom nincs megkeresztelve, a barátja, Steve meg anglikán. Mégis ők lettek a hivatalos keresztszülők. Bár igaz, nekünk is el kellett menni egy kis faluba, ahol rá tudtuk beszélni a papot.
Nem lehet a kiágyat szétszerelni?
Tomika Mohácson velem aludt, így mindkettőnknek kényelmesebb volt (ő még felébred éjszaka 1-2-szer). Itthon aztán símán aludt a kiságyában.

Humi!
Nem irigyellek! Én nagyon reménykedem, hogy még egy ideig nem jön meg (Tomika kedden volt 5 hónapos). A fogigátlót is azért nem kezdtem el még, mert állítólag az elején lehet vérzés. Semmi kedvem hozzá! Biztos visszajön a tejcsi. Én is hallottam, hogy az tej íze is megváltozik.

Ági!
Jó, hogy Matyikánál visszaállt az éjszakai alvás. Kiváncsi leszek, Tomika mikor aluszza át végre az éjszakát.

Mindenkinek jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Tünde, nagyon szép volt Tomi a keresztelős ruciban!

Humi, nekem is 3 hónaposan jött meg, de nagyon hamar elmúlt. A dokinőm szerint van olyan baba, aki ilyenkor el se fogadja a tejet, mert más állítólag az íze. Nálunk szerencsére nem volt ilyen gond. Viszont azóta se jött meg újra, de mintha próbálna megjönni. Ilyent tapasztalt vki?
Nagyon szép Kristófod!

Ed, Nagy gratula Kincsőnek. Nagyon jók a képek,látszik mennyire élvezi!

Ági,nagyon rendes Matyi az alvással.A fogai kijöttek?

Léna, tényleg jó kis méreti vannak!Milyen bébiételt használtok? Vhol azt olvastam, hogy nem lehet már másnap a maradékot felhasználni,Ti hogy csináljátok? Én is el akarom kezdeni, mert, ha eszek szinte kinézi a számból a a kaját.

Papzso, édes a kicsi lány! Egy ideig nekem se aludt, most meg egint jól alszik!
ÉN már feladtam, hogy megértsem:-)

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok,

Én itt vagyok ám, csak rendkívül eseménydús hétvégénk volt, ez a hét meg végig az lesz. Szombaton volt Nádja keresztanyjának (unokatesóm) a polgári esküvője. Az templomi pedig most szombaton lesz, utána pedig a 170 fős vacsi és mulatás. Közben még holnap egy kisebb osztálytalálkozó és csütörtökön meg Sziget.

SzilvusKép
Ma csináltam pizzát, rögtön 4-et, mert vendégek is voltak. A sütőt tehát már jól bejárattam, holnap a főzőlap jönKép

HumiKép
Nagyon édi Kristóf. És micsoda hajkorona! Nádjának amúgy sem volt hosszú haja, de most hogy felcsúszott a homloka a feje tetejéig elég mókásan néz ki. Igaz, már nőnek a pihék, de két napja még csillogott is a feje, olyan kopi volt Kép

EdKép
Nagyon jók az újabb képek. Kincső a kis országjáró Kép

Ma Nádja átfordult hasról hátra. Igaz csak 1x és szerintem ez is véletlen volt. Délután játszottunk az ágyamon, és gondoltam, ezer éve nem fordítottam hasra (jó hónapja), és gyorsan át is fordítottam. Felnyomta magát és át is pördült valahogy. Visszafordítottam újból hasra, de már nem forgott. De hanyatt fekvésből már elég ügyesen oldalra fordul.

Menzi engem is elkerült eddig. Remélem még el is kerül egy jó darabig.

Na, lassan megyek fejni, aztán alvás. Mostanában muszál lefekvés elptt fejnem, különben reggelre úszok, és húzhatok ágyat.

KépKépKép Jövő héten Margit-sziget? KépKépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Húúú, Mariann, de jó lenne egy MszKép

Humi, mi is főzünk neki, lelestük a babaételekről, hogy mik vannak benne és azt csináljuk.De az üveges sokkal egyszerűbb, főleg, mert Sára kezd leszokni a 3 óránkénti kajáról(véééégre), és így igen nehéz kiszámolni, hogy mikor kezdjem csinálni.Édes Kristóf, ahogy eszik,nekünk is ilyen kanalunk van, csa Sára nem fogadja el, így mindent úgy kell higitanom, hogy egy naaaaaaaaaaaaaaagyon nagy lyuku cumiból kijöjjön.

Barbi,mi Kecskemétit használunk, bevallom elsősorban az ára miatt, mert hát nasponta 2 biztos lecsúszik.Amúgy a K.-it is a Hipp gyártja, csak feleannyiba kerül.Amibe beleevett, azt már nem rakjuk el, de ha vmi csoda folytán marad az üvegben, akkor az 2 napig még jó.

végre tudok felteni képet, hát ímeKép
Puszi mindenkinek, LénaKép

nuska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?