Sziasztok!
Hú, de mérges vagyok. Egy csomót írtam és elszállt. Így most írhatom újra.
Papzso,
Édes Kitti a képen. Hogy szeret aludni, hanyatt vagy hason?
Karmen,
Küldd majd a mailt!
Timi,
Kristóf is sokszor csuklik és nekünk is csak a szopi jön be. (Ja és a szomorú jelhez egy kettőspont után egy nyitó zárójelet kell írni).
Kitty,
Tényleg más volt a babetetés a nagyfiam idejében. Nemrég találtam egy táblicskut a régi időkből; még a gyerekorvos adta. Fel is teszem. Annyi van még ráírva, amit nem scanneltem be, de lényeges, hogy az első 3 hónapban kizárólagos anyatejes táplálást ajánl, ha nincs tej akkor tápszert. És ami még lényeges, hogy kihangsúlyozza: ezek az időpontok nem azt jelentik hogy ekkortól kell adni az ételt a babának hanem azt, hogy ekkortól adható következmények nélkül. Én így fogom bevezetni Krizsót az ízek rejtelmeibe, mármint nem időpontilag, hanem ilyen sorrendben és csoportosításban fogom elkezdeni az új ételeket adni. A banán allergizáló hatásáról én is hallottam, de nem hiszek benn. Mi van azzal a sokmillió délamerikaival akiknek már az ősei is banánon nőttek fel és hírből sem ismerik az allergiát? A paradicsom allergizál, de csak a héja, az tényleg csak 1 éves kor után javasolt. Megpucolva, krumplival viszont korán adható. Amiket én nem fogok 1 éves kor alatt adni az allergizáló hatásuk miatt azok az aprómagvas gyümölcsök (málna, eper, ribizli, stb) valamint a kakaó és persze a színtej.
Pizzát nálunk kenyérsütőben a nagyfiam szokott csinálni (és még mondja valaki, hogy nem gyerekjáték elkészíteni
). Ezeket teszi bele: 4 dl langyos víz, 1 tk. só, másfél ek. olivaolaj, 60 dkg finom liszt, 3 tk cukor, 1 tk. majoranna és kicsit kevesebb mint fél friss élesztő. Ennyiből egy hagyományos sütőtepsinyi lesz, amit aztán kockákra vágva eszünk. Nagyon fini lágy a tésztája.
Velünk elég sokminden történt a napokban. Krizsó pénteken volt 3 hónapos. Aznap megkapta az oltást és voltunk csípő Uh-n is. Szerencsére mindent rendben találtak nála. Az oltástól még ma (illetve mostmár tegnap
) is hőemelkedése volt, de mindennek megvan a maga haszna. Éjszaka 12 órányit aludt egyfolytában, reggel fél 8-kor kelt enni, majd visszaaludt fél 11-ig. Du. pedig újra nagyot aludt. Így mi is pihentünk egy nagyot. Maga volt a kánaán.
Ami egy kicsit elrontotta a kedvem az az volt, hogy pénteken arra ébredtem, hogy üresek a cicik, tejcsi semmi nem volt bennük. Jól bepánikoltam, aztán pár óra múlva pedig rohantam az üzletbe betétért. Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar megjön. Azóta egy kicsi tejcsi már van, de még nem az igazi. Remélem csak ez okozta. Szerintetek? És vajon megváltozik ilyenkor a tej íze?
A dokinéninkkel megbeszéltük Kriszó etetését és abban maradtunk, hogy ha ennyire szereti a gyümölcsöt, néha adok neki. Egyenlőre csak hetente egyszer tervezem, a többi szopi marad (már ha lesz tejci, de fő az optimizmus). Így aztán ma összekutyultam neki egy egész almát egy egész őszivel és ebből a jó nagy mennyiségből egy kisújnyit hagyott a pohár alján. Utána pedig még szopit is kért. Féltem, hogy baja lesz ilyen sok ételtől, de eddig szerencsére semmi gond.
Puszi:
Humi