Új privát üzeneted érkezett!

Csilla, nagyon nagyon sok erőt.... :( :( :(

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Teljesen más: Máté úgy nézem jobban kezd lenni, egyre csibészebb és láztalan. Éééééééééééééés, tegnap délután peluscserét követően 2 órát pelus nélkül volt, aztán megkínáltam a bilivel, belepisilt (mellé is ment, de volt minek örülni), majd megint két órát baleset nélkül töltött a bugyiban és ma reggel, peluslevétel után ráültettük a bilire és belepisilt!
Igazából amiatt kezdtem el próbálkozni, mert az antibigyótól hasmenése lett és kicsípte a fenekét, és szellőztetni akartam. Tényleg lehet, hogy megérett rá? Olyan büszke vagyok rá!

Nálam volt tegnapelőtt a doki, meghallhatta a tüdőmet és szó nélkül felírt egy antibiotikumot. Tegnap már nem is ment 38 fölé a lázam. Előtte hétfő óta minden nap könyörögtem a nyanyának, hogy jöjjön ki, mert nem tudok bemenni a beteg gyerekemmel 39 fokos lázasan a köhögő öregasszonyok közé... Szóval lassan de én is javulok.

Gyuri nyavalyilag ott tart, hogy már csak a hónapos utóköhögést csinálja... (a maradék slájm jeligére)

Amúgy nálunk majdnem minden rendben. Itthon punnyadunk és talán ma felrakjuk a polcokat a hálószobába és lesz hova pakolnom...

Puszi,

Csillának külön ölelés

r

KépKép KépKép
kindertojas

Réka,
na jól van, olyan régóta betegek vagytok, örülök, hogy már látni a fényt az alagút végén.
Máténak meg hajrá pénztárcakímélő üzemmód!
Mi is úgy vettük észre 16 hónaposan Livinél a bilit, hogy minden este, a fürdés előtt meztelen popóval volt, mert állandóan ki volt pirosodva a feneke, akkor meg már gondoltuk, miért ne próbáljuk meg. Nála bejött, Nórinál nem.

"Itthon punnyadunk és talán ma felrakjuk a... " TALIS KÉPEKET.
Ugye ezt akartad mondani? :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Csilla!
Nem is tudok mit mondani... :( Fogadd őszinte részvétemet! Sok erőt az előtted álló doglokhoz!!!!
Nekem nem rémlik,hogy bármikor is betegségről írtál volna!Mi történt?

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Gabi, jók a tegnapi képeitek! És a profi fotók is, ugye-ugye, mégiscsak lett belőle valami!

Réka, látom, megvetted a textilpelenkát, de nincs szándékodban mosni :lol: Örülök, hogy javultok!

Pat, sajnálom, hogy tegnap egyedül kellett beszélgess:) nem voltunk itthon, keresztmamit köszöntöttük szülinapján. Szőke nős vicc, cipő és Márk-száj mind-mind nagyon jók! Mira sem nálatok alszik, ugye?

KépKép
Kép
el..né

Gabi!
Csatlakoznék Jolihoz,szerintem is jól a műtermi képek is,de nekem a sajátok viszik a prímet! :wink: Azok szuperek!!!!

Joli!
Mira is külön szobában alszik...legalábbis elalváskor! :? Ma hajnali 6 felé ébredt,de kénytelen voltam magunkhoz venni,mert annyira rikácsolt! :evil:
Ja,és engem is utólért a dögrovás.Torokfájás,taknyosság,köhögés,fülfájás formájában...és természetesen be van dugulva az orrom is!!! :evil: :evil:

Réka!
Örülök,hogy megmaradsz! :lol: És,hogy Máté is meggyógyult!!!!Lehet én vagyok negatív,de szerintem még kicsik ahhoz hogy megérjenek a szobatisztaságra! Ezt nem azért mondom,mert Márk majdnem 3 volt mikor az lett,mert 1 éves kora után szinte minden este belepisilt a bilibe!!!Meg azt mondják, a fiúk ebben (is) kicsit később érnek!!! Persze örülnék,ha nektek sikerülne és megcáfolnál,végülis a mi időnkben már 1,5-2 évesen szinte minden gyerek szobatiszta volt!!! Szóval hajraá Máté!!!!! :D

Szintus!
Mizujs a pocaklakóval? sokat mocorog?

Berni,Adri merre vagytok?

KépKép
Kép
patricia83

Éviékkel nincs semmi gond, csak nagyon el van havazva és betegek is voltak. Igyekszik majd jönni.

KépKép
Kép
el..né

Pat,
igazad van, a szobatisztaság szerintem is korai, nálunk az jött be anno, hogy este, mikor popószellőztetés volt (kb. félórás), akkor mindig ráült és belepisilt. Ettől eltekintve pelenkás volt, amikor két éves volt, akkor kezdtük a teljes leszokást, nyáron.

Jobbulást!!!
(Ha belekotyoghatok :oops: , napi 2 oscillo és homeogene a torkodra. :wink: )

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Joli!
Köszönjük az infót Éviékről!Akkor talán hamarosan ír majd!

Gabi!
Köszi a tippet! :wink: És dehogy kotyogsz,nem vagy te kávéfőző! :lol:
Sajna meg kell várnom a holnapot,bár ha erőt veszek magamon,lehet eltekerek a gy.szertárig,mert ha minden igaz ügyelet van! :roll:

KépKép
Kép
patricia83

Ez az utolsó, becsszó :wink:

Kép
Kép
Kép Kép
Kép Kép

(Nem őrült meg a srác, hogy ilyen képeket csináljon, de annyira esélytelen volt őket normálisan fotózni, hogy mikor meglátta, hogy N eszik, egyszerűen odavitte a kamera elé székestül, "most legalább egyhelyben van" felkiáltással. :lol: :oops: Meg amúgy sem a tartalom volt most a lényeg, hanem, hogy próbálgassa a beállításokat.)

Na ennek nagyon örülök, végre egy közös kép, ami mindannyiunknak tetszik 8)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Végre egy igazán Livis kép! :lol: :lol: (a lógósra gondolok).
Szuper a családi is,bár picit komolynak tűntök!Az ott Nórin poncsó??? tudod milyen régóta akarok Mirának?

Pár perccel ezelőtti Márk-száj!
Épp ettünk,mi széken ,Mira az etetőszékben.Egyszercsak Márk feleszmél,hogy Mira már nem ül benne.Rénéz a székre...Mirára...rám...majd kérdez:
-Ez a NŐ meg hogy tudott kijönni onnan???

KépKép
Kép
patricia83

Akarsz még igazi Livist? :lol:
(Csak én ezeket nem szeretem, mert nem bír leállni és egy idő után már nem vicces :evil:)

Kép Kép Kép

Ennyit a becsületszóról... :oops:

A közös már a végén volt, nem vagyunk komolyak, csak fáradtak. Vagyis L tényleg komolyan néz, ha jól emlékszem rámordultam, hogy maradjon már nyugton.

Nálunk a Skálában tonnaszám vannak poncsók, és még szépek is. Bár ez még Livié volt, és ez az egy van csak.

Márk :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Csilla!

Nagyon sajnálom, őszinte részvétem!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Én sem emlékszem betegségre, majd ha lesz erőd írni megírod, hogy mi történt?

Gabus!
Szuperek a képek!!!!!!!!!!!!

Márk- száj beszarás! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
havacska

Mariann!
Örülök,hogy kicsit felvidított a fiam! :wink: Hogy alakulnak a dolgok nálatok? :?:

Gabus!
Csajod haláli,igazi kis móka-miki! :lol: Szerinted Nóri is ilyen típusú lesz,vagy már látszik,hogy van különbség?

Ma jött a házunkba vendég. Találkozott Márkkal az udvaron,Mirával meg a házban.Aztán váltottunk pár szót:
Vendég:- 2 gyerkőcötök van?
Én: -Igen. Nektek van már?
-Még nincs,de már rajta vagyunk az ügyön....ööö...lehet dohányozni az erkélyen???

:shock: Azért az első lépés még hibádzik,pedig nagyon szimpik! :roll:

KépKép
Kép
patricia83

sziasztok!
vok,olvasok,csak nálunk is mindneki dögrováson:-(

csilla!

őszinte részvétem!ne írj,gyászolj nyugodtan,mindennek megvan az ideje :cry:

Kép
berni1

Jaj, Gabi, hozhatod tonnaszám a képeket! (Ha már poncsó annyi van) :lol: Olyan szuperek! És még azt mondtad a múltkor, hogy nem sikerültek!

Pat, Mira NŐ?? Felfelé? Vagy kerületre? :lol: Ez a Márk haláli! Gyógyulást!

KépKép
Kép
el..né

Berni nektek is jobbulást!
Mariann, simogatás neked!

KépKép
Kép
el..né

jaj,pat!
lehet,h csak 1 jó szex után szoktak rágyújtani:-)))

Kép
berni1

Berni,látom a betegséged ellenére az agyad penge! Nekem 3-szor kellett elolvasnom,amit írtál,hogy leesen! :oops: De lehet van benne valami! :wink:
Dorián is taknyos? Vagy nálatok hogy jött ki?

Joli!
Mircsike épp sír :evil: :evil: :evil: :evil: ....De már nem!Huhh! Szóval nő,így is úgy is! :wink: Lesz holnap bölcsi? Munkahellyel mi újság?

KépKép
Kép
patricia83

Csak nem akarja abbahagyni!!!!!!!!!!!! Még nemrég aludt el,oszt má' kel????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
Kép
patricia83

Csilla! Hallottam a szomoru hirt. :cry: El sem tudom hinni. :cry: Szolj, ha barmire is szukseged van.

Kép
atina12

Pat! Mircsi sokaig sirdogalt este?

Joli! Bolcsi? Most mar Csanad tovabb marad, mint egy ora?

Mariann, mi ujsag? Rendezodnek a dolgok feletek?

Mi jol vagyunk, csak Rebus iszonyu hisztis es allandoan kiabal, mar neha szetszakad a fejem.
Szombaton voltunk a tengerparton. Mint kiderult tuzijatek volt este, maradtunk is. Rebusnak nagyon tetszett. Jol besulthalaztunk, Rebus is megevett egy csomot, aztan kerte a tejcsiet. Eleg rossz otlet volt odaadni. :(
Sikerult osszehanynia magat a kocsiban. Persze valtas ruham nem volt.

Megyek, pelust kell cserelnem.

Kép
atina12

Sziasztok!

Csilla
Nagyon sajnálom, részvétem nektek!!!

Patr
Mi az a Kárpáti borzacska? Márk száj. :-)
Tetszik a cipő. Ez vízálló is?
Hol lehet itthon ilyen márkájút venni?

Gabus
Jók a képek! A Nóri evős jó lenne Kecskeméti reklámnak.

Réka
Örülök, hogy kezdtek jobban lenni. Máté nagyon ügyes. Mi még nagyon távol állunk a bilizástől.

Joli
Csanád nagyon ügyesen eszik egyedül. :shock:
És még az előkét is megtűri magán? Nagyon rendes gyerek. Az én gyerekem tépi le magáról, már meg sem próbálok ráadni.
kittina30

Pat,
nyáron, mikor anyunál voltunk 1 hetet a lányokkal, az ottani játszón hemzsegtek a cigiző pocakos anyukák (?), nem hittem a szememnek. Eddig elvétve láttam egyet-egyet életemben, de ott szinte sokkolt a látvány, hogy egyszerre 3-at is. És nem valami alja népségnek látszottak, szóval le voltam döbbenve. Nekem ez sokkal durvább, mintha sorozatgyilkos lenne valaki. Egy babával a hasban cigizni, nagyon vissza kellett fogni magam, hogy ne szóljak be nekik, ha Livi nem lett volna ott, tuti hogy nem ússzák meg.
(Tegyük fel, hogy szenvedélybeteg vagy valami, de akkor legalább bujdokolna el míg elszívja, de ezek, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.) :evil:

Visszatérve a vendégeitekhez, lehet, hogy most még csak az elhatározás van meg, szóval még ne könyveljük el őket sehova. De sztem Te úgyis kideríted még, amíg ott vannak. :lol:

Joli,
én is meglepődtem, hogy ennyi kép lett, mert én ott csak azt érzékeltem, hogy próbálunk valami beállást, pózt összehozni, de sosem sikerül. Csak közben folyamatosan kattintgatott a srác, így ezerből lett 56, ami használható. 8)
Ez pl. az, amikor Livi csak úgy volt hajlandó rajta lenni a képen, ha a nagy piros labdán ülhet. Na, le is borult róla, mindenki odakapta a fejét, és ez lett a fotóból: :lol:
Kép

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Először is:
Csilla!
Fogadd őszinte részvétemet, nagyon sajnálom, együttérzek veled, és nagyon sok ölelést küldök képzeletben! :cry: :cry: :cry:

Adri!
Szégyellem magam, hogy még nem gratuláltom pici lánykád születése alkalmából, kívánok minden elképzelhető jót nektek!

Nagyjából végigolvasgattam mindent, nagyon el voltam maradva, ne haragudjatok, nincs mentségem! :oops:

Jolinak, és mindenkinek köszönöm a hiányolást, tényleg jólesett!

Rólunk: hirdetjük a házunkat, de nem tolonganak a vevők, nagy pangás van, sajna! :( Tavaszig várunk, akkor lehet, hogy lejjebb visszük az árat, nem egyszerű dolog ez manapság, mint írtátok ti is! (Gabi) Nagyobba szeretnénk költözni, a mostani 2 szobás, mi belvárosban lakunk, kicsit messzebb találnánk olyat, amilyet szeretnénk.
Igazából főleg én voltam beteg, a szokásos köhögéses cucc után alig bírtam nyelni, mert bedurrant az egyik nyaki nyirokcsomóm! meg mindenféle fura kiütések lettek rajtam, talán a gyógyszertől, amit a köhögésre szedtem. Aztán miután rászántam magam, hogy elmegyek a fül-orr-gégére ezzel a nyirokcsomóval, előtte való este elkezdett vérezni az orrom, ami csak 20 perc után állt el. (elég intenzíven vérzett :? ). Másnap a dokinál is eleredt, savval lekezelte, de utána se jött rendbe, vissza kellett mennem, még jobban lemaratta, nem volt kellemes, de azt mondta, ez még az enyhébb módszer. Most izgulok, hogy többet ne jöjjön elő, mert nem szeretném a még fájdslmasabb beavatkozást. :?
Az eredmény végülis kr. arcüreg-gyulladás lett (amitől a nyirokcsomó-nagyobbodás volt), most már alakulok.

1x elküldöm, mert már "ölik" egymást a gyerekek
:?

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Valaki kérdezte, hogy nem veszekednek-e a gyerekek: nálunk folyamatosan veszekednek, verekednek, már nagyon ki vagyok borulva ettől! Egyik jobban féltékeny, mint a másik! Ráadásul éjjel kb. 8x kel Vince, csak szopival alszik vissza. Eszméletlenül anyás, éjjel is a lábamon fekszik, ha leveszem magamról, felébred, sír, és mivel Violával is együtt alszunk, nem hagyom sírni, nehogy ő is felkeljen.
DE: kegyetlen leszek, mert szerdán elutazunk kettesben a párommal, és csak vasárnap jövünk meg, gyerekek mamákkal maradnak. Úgy érzem, ha ez nem lenne, már nem sokáig bírnám az örökös üvöltéseket, nem alvásokat!

Kicsit nehéz időszak ez most nekünk, végig kell gondoljam, mit csináljak másképp, mert így nem mehet sokáig!

Most kicsit negatív lettem, majd írok a pozitívakról is, de jelenleg éppen megint mind a kettő üvölt valamiért, így befejezem, még az utazás előtt próbálok jönni!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Még annyit, hogy a bolondok háza egy nyugis hely ahhoz képest, ami nálunk van, már arra is gondoltam, hogy egy pszichológussal/pszichiáterrel átbeszélném a dolgot, mert félek, hogy kevés vagyok a megoldáshoz!
Főleg Viola aggaszt, túltesz 5 kamaszon is, bezzeg az oviban ő a legszótlanabb, legfélénkebb! :roll: Otthon visszabeszél, megüt, testvérét is bántja, tényleg nagyon tehetetlen vagyok! :(

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Evi!

Jo ujra hallani feloletek! Nagyon jo pihenest kivanunk Nektek! :D Ugy latom Rad fer mar a pihi. Lehet a gyerekeknek is jo lesz igy egy kicsit.
Szerintem nem vagy keves, de ha gondolod az csak jo, ha beszelsz egy pszichologussal. Mint irod, Vince annyira anyas, szerintem ez duhitheti Violat. De elmulik. Ez a testverfeltekenyseg. A noveremeknel is volt. Mar nincs, de a gyerekek tovabbra is allandoan veszekednek es utik egymast. :( :D

Gabi, jok a kepek! Nori olyan edes abban a poncsoban. Livin meg latszik, hogy tele an energiaval.

Aaaaa... megint mennem kell.

Ja, meg annyi, hogy Rebus kesz, kikeszit engem is. Jon a masodik szemfoga is, es idegorlo... :evil:
Sajnalom is szegenyt, de nehez vele. Nem baj, majd lesz jobb is.

Kép
atina12

Sziasztok!
Évi!
Végre-végre-végre újra itt!!! :D Nem örülök a rossz híreknek! Sajna (pont ma jutott eszembe) nekem is volt egy 'nagyon nem tudok mit csinálni' időszak,amikor azt éreztem nem bírom elviselni az állandó hisztit,nyávogást,veszekedést és nem vagyok alkalmas az anyaszerepre!Rám se hederítettek a gyerekek,engem meg idegesítettek,segítség nincs,munka annál több,és akkor még az éjjelek is sz@rok voltak! Aztán hogy mitől,nem tudom,de lenyugodtak a kedélyek,velem együtt.Szerintem nagy szerepe volt ebben a nyárnak,jó időnek,hogy ki lehetett menni,ott Márk is levezethette az energiáit,Mira is jobban elvolt,éjjel is egyre jobban aludt!Már én is kezdek félni a téltől,de majd megpróbálok nyugodtabb lenni_! Te már többször írtad,hogy bekeményítesz,meg nem etetsze éjjel...nincs mit tenni,hozzá kell kezdeni,mert magától nem szokik le róla vince!
Ja,és most szerintem nem Vincével leszel kegyetlen,lehet a nagyik nagyobbat "szívnak"! :oops: Bocs,de nem tudtam másik szót rá! De mindenképp jár már neked egy kis kiruccanás,nem legyen lelkifurdalásod!! Érezzétek jól magatokat!!!!!!!!! És fel a fejjel, elő az "Aludj jól gyermekem könyvvel,és hajra szigor! :lol: "

Ancsa!
végül nem mentem be Mircsihez,mert 1 perc múlva abba is hagyta,és reggel 7 körül ébredt,amikor az apja matatott! :evil:

Márk is egyre jobban köhög,ma elküldtem az apjával dokihoz,és így jött haza:
-A doktornéni azt mondta,hogy nagyon csúnya a SZÁM,és nem mehetek oviba!
:lol:

Előbb meg bizonyára útban volt neki a tesó,és ezt mondta neki:
-Menj már innen te menyét-féleség!!!!
:shock: :lol: :shock: :lol: :roll:
még jövök ma! :wink:

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Pat, honnan veszi Márk ezeket a kifejezéseket? :lol: :lol: :lol:

Ancsa, sajnálom, hogy így megvisel titeket az a fog!:(

Évi, gyere, mesélj nekünk sokat, többet érünk a pszichológusnál! De nem is csoda, hogy kifáradtál, hisz beteg voltál, pihenésre lett volna szükséged! Sajnos én is csak úgy tudtam Csanádot leszoktatni az éjjeli evésről, hogy hagytam sírni. A harmadik éjszaka már elfogadta, hogy nincs tejcsi. Persze ébred még azért, de csak 2-3-szor.

Ma a bölcsiben csak beadtam az ajtón és kint hallgattam a sírását. Játszott is, de azért időről-időre rázendített:(

Berni, Réka, hogy vagytok? Gyógyulgattok-e? Ugye más mindenki jól van? Pl. Szintia is rég nem írt.

KépKép
Kép
el..né

[quote="patricia83"]
írta:
patricia83elő az "Aludj jól gyermekem könyvvel,és hajra szigor! :lol: "

Pat, félre ne értsd, mert semmi bántó szándékom nincs, és ugye minden család más... de anno még az írója is felülvizsgálta később ezt a könyvet, mert nagyon nagy törést tud okozni a gyerekek egy részénél.

Évi, nektek meg sok-sok pihizést és jót a pihire! Sokat gondoltunk ám rátok! Ami meg téged illet: erős, klassz, jó ösztönű nőnek ismertelek meg, bízz magadban és cselekedj eszerint, az lesz a legjobb mindannyiotoknak! A kökecskéknek meg puszi a nózijukra érezzék jól magukat a nagyikkal! A házeladásnak meg drukkolunk!

elküldöm, mielőtt elszáll

KépKép KépKép
kindertojas

Pat, Márk dumája valami fantasztikus! És ez a menyétféle nőszemély hogy mászott ki a székből?:lol:

Ancsa, drukkolunk a fogacskának!

Joli, klassz kemény kiskölyköd van! Nagyon nehéz lehetett neked is a síró manót hallgatni... (ölelős szmájli)

Gabi, a fotók tündériek! Livi hihetetlen fazon! És most nézem, egyre jobban hasonlítanak Nóresszel!

Tényleg, ha kitör az őszi szünet, összehozunk egy talit? Nagytestvérek is jöhetnének! És ez nem csak a törzsgárdának szól ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szita az agyam, nem tudom, mit akartam még írni.

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!
Réka!
Nem vagyok az a sértődős fajt! Valakinek bejön egy módszer,másnak nem! Nem akarom ráerőltetni senkire!!! Tényleg,már tök rég óta akarom kérdezni,hogy hogy áll a kistesóproject???

Joli!
Biztos rossz érzés lehetett hallani sírni Csanádot úgy,hogy közben nem tehetsz semmit! Velünk is ez volt,Márk úgy üvöltött utánam mint a sakál! :cry: De belejött,úgy ahogy Csanád is fog!!! :)

Nekem is az a meglátásom Gabi,hogy megint jobban hasonlítanak a lányaid!

Sly!
El vagy tűnve...tudom a hétvégéid még zsúfoltabbak,mint a 7köznapok,de ma már hétfő van! :wink:

Azt hiszem még nem is írtam Márk kb 2 héttel ezelőtti beszólását. Éjjel nagyon mocorgott,annyira,hogy mindketten felébredtünk az apjával.Egyszercsak felül a gyerek,ki sem nyitja a szemét,és ennyit mond:
-Maja,nagy a haja!
Rögtön vissza is dőlt,mi meg dőltünk a röhögéstől az éjszaka közepén!!! :lol: Hogy ez honnan jött neki??? :roll:

Kriszti!
Nézz szét a neten Asso cipő-ügyileg,szerintem azért nem olyan ritkaság,akárhol beszerezhető,de hogy vizálló-e azt nem tudom! :roll: A Kárpáti b. egy reszeltkrumplis tésztába bundázott /sütött husi (pl. csirkemell),ami meg van kenve fokhagymás tejfőllel,majd jó sok reszelt sajt van rajta!Én nagyon szeretem!!! :D

KépKép
Kép
patricia83

Köszi, aranyosak vagytok!
Be szoktam nézni olvasgatni, inkább terelem a gondolataimat, bár a lányok azért lefoglalnak :) .

Gabi, azt szeretném kérdezni, hogy tavaly, mikor meghalt a nagypapa, hogy beszéltétek meg Livivel? Még nem mondtam Toncsinak, nem is tudom, mennyit értene meg belőle, de ha lesz a temetés, hogy magyarázom meg, hogy hol van a nagymama :( .

Puszi mindenkinek.

Csilla

Kép

Kép
csillala

Szia Csilla!
Örülök,hogy kicsit benéztél! Biztos nagyon sok idő,míg a lelked kicsit helyrejön,remélhetőleg a lánykák tényleg elterelik a gondolataidat!!! Toncsi esetleg már kérdezősködött a nagyiról? Minden nap találkoztak? Szerintem ő már elég nagy,és mint tudjuk nagyon értelmes kislány,hogy ha a saját szintjén mondod el neki a dolgot,biztos megérti/ felfogja. (bocsi,tudom nem engem kérdeztél..)

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Írtam egy hosszút, és nincs meg. :evil: :evil: :evil:

Csilla
Sok erőt kívánok neked!

Évi
Kitartás, és menjetek el tényleg pihenni, jót fog tenni. Sokszor még egy gyerek is nagyon fárasztó, főleg, ha rosszabb napjai vannak, hát még kettő. Az éjszakai ébredések meg nagyon kimerítőek. Mi is elvoltunk, igaz, hogy csak egy éjszakára, de nagyon jó volt.

Patr
Így már ismerős ez az étel, mi a fokhagymát kihagyjuk belőle. Nem tudtam, hogy ennek ez a neve.

Voltunk gyereksebészeten ma reggel, felvágták Máté nyelvét, szörnyű volt. Nagyon sírt, én is kicsit, majdnem az apja is. Annyira sírt, és úgy kétségbe esett szegénykém. Azt mondta a doki, hogy nem muszáj felvágni, de lehet, hogy később beszédhibás lesz, és akkor már be fog ereződni, és altatásban kell felvágni, és az ereket le kell varrni. Úgyhogy megcsinálta most, tényleg csak egy vágás volt, de utána nagyon vérzett, de szerencsére csak pár percig.

Vettünk tegnap télikabátot Máténak a C&A-ba. Van benne egy vékonyabb kabát, jobb időkre. Az ára volt szörnyű. Sajnos naci nincs hozzá, úgyhogy most kantáros meleg orkános nacit keresek, de azt valamivel olcsóbban. A gyerek úgy kimerült a vásárlásba, hogy negyed 7-kor úgy bealudt a kocsiban, hogy fel sem lehetett ébreszteni, a vetkőzést, pizsibe öltözést is átaludta.
kittina30

Sziasztok!

Köszi lányok a bíztatást, hát majd utólag kiderül, mi sül ki belőle!

Pat!
Hallottam én is erről a könyvről, pro és kontra, ismerőseimnél, akik megcsinálták, mind bevált, nekem kicsit drasztikus (mondjuk az is, hogy itthagyom 4 napra! :? ) Igazából nem az én igényem volt ez a 4 nap, hanem a páromé, nagyon feszített hónapok vannak mögötte, és itt jön az őrlődés, hogy neki is megfeleljek, de a gyerekeknek se okozzak nagy törést. meg is beszéltük, hogy febr. környékén négyesben megyünk el valahová pihizni, talán végre a Kolping, csak ne lenne ilyen drága! :?
Jól látod, hogy a mamik is "szívnak", mert bizti többször megébred majd Vince, de legalább tőlük nem kéri a szopit (1x, amikor szteroidot kaptam a szemembe, nem szoptathattam, anyu volt vele éjjel, ahogy eszmélt, hogy nem én vagyok, szépen visszaaludt!?), szóval kicsit velük is kiszúrás, de talán 2-2 éjjelt ők is kibírnak! :) :wink:

Márk -száj csúcsszuper, aranyos, hogy az oviban is ilyen szókimondó! :D

Réka!
Köszönöm, de túlzol, azért jól esett a bíztatásod! :wink:

Atina!
Igen, tudom, hogy a testvérféltékenység miatt ilyen kiborító Viola, hogy még odáig is elmerészkedik, hogy megüt engem, de már szeretném, ha vége lenne! Amúgy pont tegnap megölelte Vincét, és este, amikor meztelenül futkároztak az asztal körül fürdés előtt, mondta, hogy de jó hogy van a Vince, majdnem elbőgtem magam, mert ilyet még sose mondott! :) Sajnálom, hogy Rebus is nyűgi, ezek a fránya fogacskák! :?

Joli!
Csanádnak puszi a fejecskéjére, bíztasson, hogy belejön majd, és akkor már haza se tudod rángatni onnan! :wink:

Kittina!
Sajnálom, hogy fel kellett vágni a nyelvét Máténak, mi januárban megyünk, Vincének nem "szállt le" az egyik heréje, ez is kis beavatkozásnak számít, de én már nagyon félek tőle!

1x elküldöm, nehogy elszálljon!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Csilla!
Én is Pat véleményén vagyok. Nagyon nehéz időszak ez most nektek, sokat gondolok rátok, sok puszi!

Vincéről: kedvenc elfoglaltsága mostanában a mesekönyv -nézegetés, lapozgatás, nagyon édes, magyaráz, cicák, kutyák, autók hangját utánozza, ha lát benne ilyeneket. Ezzel fél órát is elvan egy helyben. Azonkívül sláger még az autózás, de mivel Viola, ha megjön az oviból, rögtön a babáihoz megy (eljátssza, ami aznap volt az oviban) Vince is babázik, puszilgatja őket, majd ált. "röpülnek" is rögtön.
Enni csak egyedül hajlandó, de keveset eszik, ő most kompenzál! (nagy súlyú, és jóétkű baba volt) :) Napközben ő is már csak 1x alszik, 10 órától, ált. másfél órát. Ezzel este 8-ig ki is bírja! Az éjszakát már írtam, itt vannak hiányosságok! :?
Szavak: anya, apa, nem, adjál, ezeket elég szépen mondja, de ennyi. Viszont minden nőnemű lény anya, és minden fiú/férfi apa neki! Hogy vajon miért? :shock:

Megyünk lassan az oviba, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

sziasztok!
vki kérdezte,takonykórt szedtünk össze,ill. csak remélem,h megfáztunk.nekem folyik az orrom meg a torkom fájt,de a strepsils+a neocitran segített,már csak az orrom maradt,meg hát koromból adóddóan nehezen viselem ezt a gyengeséget :lol: ami számomra gázosabb,h Dorkó ugye taknyoskodott 2 hétig,kb 5 napig nem kellett szívni az orrát,erre 7végégtől megint neki is szívom+éredéskor,futkározáskor kegyetlen rondán köhög,így ma újból adtam neki acc-t :cry: na,sebíj,látszik,h már nem szopizik(amúgy én megőrülnék,ha még szopizna.nekem ő már olyan nagy,vhogy nem illene a képbe.tudom,megköveztek ezért,imádtam szoptatni,de elég volt.nekem a ringatón is olyan furcsa,h Doriánnal 1idős vagy idősebb gyerekek mennek az anyjukhoz és húzzák le a pólójukat :? bocsi mindnekitől,ez csak az én véleményem és az immunrendszerüknek tuti jó)amúgy ő szed cebiont,multitvitamint,aloe gelt,+mi az amiből 2 csepp kell és olaj?úgyh ha ezektől nem áll helyre az immunrendszere,akkor tuti az egész telünk ilyen lesz :cry: de a lényeg,h a kedve felhőtlen,csak tudjuk követni az elevenségben :lol: :lol:

évi!
gyerekkori jellegzetesség,h mindne nő anya és minden ffi apa :lol: engem is kiborít vele,mikor mondja a bnőmnek,h anya :shock: :lol: alvás:a suttogó 2.részében is bőven foglalkoznak vele(tudom,ezt sem szereti mindenki)

fogzás:sajnálom,h így megszenvedtek vele,ancsa!így utólag akkor örülök a láncunknak,esetleg próbáljatok ti is beszerezni 1et.én a teszveszen vettem és ezek szerint bevált,mert 14 foga van kinn(ha még ki nem bújt a 15-16),de mi lszre sem vettük,csak láttam

csilla!
sajnos én is átéltem,amit te,szerencsére még nem volt Dorkó(mármint a kérdés része miatt szerencse),de a bnőm,akinek apukája halt meg,mikor kicsi volt a kisfia,azt mondta,h a papa annyira jó volt itt a földön,h a jóisten magához hívta angyalnak és most a felhők közül figyeli őket.nem tudom,h ez jó ötlet-e,de nekem tetszett,én is szoktam mondani Dorkónak,mikor nézzük a fényképeket(a szobájában is van 1 anyukámról),h ő a nagyi,anyu anyukája,aki angyal lett és a jóistennél él...nem könnyű,de vhol azt olvastam,h koruknak megfelelően kell neki elmondani és ők(a Toncsi-korúak) most a mesék világában élnek.

más:
Dorkót fél órája beraktam az ágyába,h alvás.a rácson van 1 pokróc és most avval szórakozik,h kikukucskál mögüle vagy feláll és ha rászólok vigyorogva leveti magát az ágyba :lol: :lol: megyek,mert lassan én is röhögni fogok rajta,hihetetlen milyen humorérzékük van,ezt látnototk kéne :lol:

Kép
berni1

Sziasztok!
Látod Évi,azért vannak ott pozitívumok is!!! :D Édesek lehetnek együtt ők is! Majd alkalomadtán képet is hozhatnál! A könyvet csak azért írtam,mert nekünk bejött,Berniéknek,Adriéknak és sok sztárnak a Suttógó vált be inkább!Még szerencse,hogy van választék! Sőt van egy olyan könyv,aminek az a címe: 365 tipp az altatáshoz/ eleváshoz/ jó alváshoz vagy valami hasonló,talán abban is találnál valami hasznosat! :wink:
Mira is nagyon szereti a könyveket,és gyönyörűen lapozza!!!! :shock:

KépKép
Kép
patricia83

Berni!
Mi az,hogy VALAKI kérdezte? :evil: Én kérdeztem a takonykórt! :lol: Sajnálom,hogy nincs jobban dorián,sajnos mi sem javulunk. Mirának úgy hörög a háta?,hogy szörnyű,ráadásul tegnaptól megint megy a hasa,popója lángvörös,emiatt nyügi, az orrszívásnaél Márk fogja le,akkor is üvölt,Márk meg nagyon eleven,és szintén beteg,szóval nálunk is bolondokháza-feeling van! :evil:

Kriszti!
Szegény Máté!!! Nektek végig kellett néznetek a beavatkozást??? Én biztos nem tudtam volna! Jobbulást neki!!!
a C&A-ban durva árak vannak,kabátügyileg is... én márknak akartam venni,de jó ará a tavalyi!!! :D :D :D Bár egy váltás lehet elférne,mert a másik részben fehér színű! :?

Előbb ment a rádióban a Pokerface,én énekletem meg táncoltam,erre ez a tökfej,nagy lazán a falnak támaszkodva kinyögi:
-Anya,ezt a CD-t én vettem!
Csajok,hallani kellt volna azt a lekezelő hangsúlyt,hogy neki köszönhetem ezt a számot! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

Csilla,
a nagy kihívás a 2 évvel ezelőtti volt, amikor apósom halt meg. Ráadásul Livi imádta (én apukámmal nem túl sűrűn találkoztak), és a szívem szakadt meg a gyerekért, hogy hogy érti majd meg, hogy az imádott nagyapja csak úgy itthagyta. :(
Spontán jött a hír elmondása Livinek. Pár nappal később. Két és fél éves volt egyébként. Naszóval, abban az időben sokat bámult kifelé az ablakon, szerette nézni a repülőket, felhőket stb. Egy ilyen alkalmat használtam ki. Azt tudta már, hogy a felhők felett angyalok laknak, ezt kezdtem neki pedzegetni, aztán rátértem, hogy a János papa is ott lakik pár napja velük. Miért. Mondtam azért, mert ő nagyon okos és ügyes, és mindent meg tud csinálni, javítani, az angyalok meg nem nagyon értenek semmihez, így a papát megkérték, lakjon velük, mert sok mindenben tudna nekik segíteni. Csakhát aki egyszer oda felmegy, az vissza már nem jön, így mi már nem találkozunk többet vele, már csak a mama lesz ott, mikor megyünk hozzájuk.
Nagyon féltem, hogy majd "erősködik", hogy dehát a papa ne menjen el, hiszen ők barátok stb., de szerencsére elfogadta egyből. Ja, és csináltam neki egy fotóalbumot, amiben csak kettejükről vannak közös képek, sokszor elővettük és sztorizgattunk.
Apukám halálát egyszerűbb volt neki beadagolni, mert 1 évvel "okosabb" lett, már tudott mit kezdeni azzal, hogy mit jelent meghalni, hogy néha valaki nem tud meggyógyulni és nem él már tovább. És összerakta a képet, hogy akkor már ketten vannak az angyalokkal, János papa és Laci papa.

Toncsi sztem már van olyan érett, hogy elmondd neki az igazat. Már ha olyan. Betegség? Mert azt megértik már ennyi idősen azt hiszem, hogy nem tudták meggyógyítani a doktorbácsik, doktornénik, és meghalt.

Huhhh, de nehéz ez...

Ja, meg még az jutott eszembe, hogy Livi rengeteget kérdezgette ugyanazt tavaly, tehát a második halálesetnél, hogy aki meghal az tényleg nem lát semmit, nem hall semmit, nem mozog? és hasonlók. Ilyenkor ezredszer is el kell mondani, pontosabban megválaszolni, hogy igen.

Após temetésén ott volt ugyan Livi, de csak a misén, nem is igen tudta miért vagyunk ott, apuén nem volt ott, és nem is beszéltünk neki arról a mai napig sem, hogy aki meghal annak temetést csinálnak, már csak az urnafalhoz vittük ki (egy helyen vannak eltemetve), és azt mondtuk neki, hogy ide vannak szép táblára kiírva azoknak a nevei, akik meghaltak, ha emlékezni akarunk rájuk, akkor idejövünk. Szóval fogalma sincs, hogy belül a hamvak vannak.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, csak most újra átéltem én is, és csak úgy folyik belőlem a szó. :oops:

Továbbra is veled érzek Csilla!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jut eszembe, 2 éve, kétségbeesésemben megkérdeztem a neten egy gyerekpszichológust, bemásolom mit írt.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Nem találom, de az volt a lényege, hogy meg kell mondani neki úgy, ahogy van, felfog amennyit felfog, ahogy idősebb lesz majd kérdezősködni fog, és a végén összeáll neki a kép.
Én a köztes megoldást választottam az elsőnél, és másodjára már ezerszer könnyebb volt, ha lehet ilyet mondani erre...

Kittina,
puszi Máténak, remélem hamar meggyógyul! Fáj neki? Tud enni?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Csanád ma egyedül volt a bölcsődében majd két órát, ott is evett egyedül. Holnap is ez lesz. Amikor be akartam vinni a csoportba, akkor megvetette a lábát és elkezdett sírni. Viszont hamar elhallgatott és alig sírt egész idő alatt. De a vizesüvegét nem engedte ki a kezéből:)

Az én gyerekeimnek az apjuk halt meg, emlékeztek rá, már nagyok voltak, de nem volt egyszerű. Igaz, fokozatosan szoktak hozzá a gondolathoz, mert először csak úgy jött a hír, hogy találtak valakit az ő személyijével és kell azonosítani. De nem vagyok biztos benne, hogy feldolgozták, mert sosem lehetett velük beszélgetni róla. Bár lehet, hogy csak velem nem beszéltek, az apai nagyszülőkhöz nagyon közel állnak, főleg Csongi, lehet ha velük igen. Nem is tudom, mi lesz Csongival, ha valamikor a tatája elmegy.

Csilla, mi történt? Még nincs erőd beszélni róla?

Réka, meggyógyultatok? Gyerek nélkül is lehet talizni? bár a hosszú hétvégén minden nap ráérünk...

Berni, Pat, gyógyulást kívánok nektek!

Évi, örülök, hogy részletesen írtál! Tőlem most csak ennyi telik.

KépKép
Kép
el..né

Kriszta, Máténak sok puszi és jobbulást! Rémes lehetett ott a dokinál... szegényke.

Pat, kabát vonalon rettenetes árak vannak mindenütt. Máté is kinőtte a 80-asát, nekiláttunk keresni 86-os anorákot. Nekem ott durrant el az agyam, amikor 14-16 ezerért adták őket... Végül apja berágott, kiment a Decathlonba és vett egy szép piros tavalyi modellt 6000 Ft -ért. Most ebben feszít a fiatalember, remélem, egész télen. (na majd meglátjuk, mert kezd nagyon hosszú lenni az úr.) (anorákot most nem akartunk használtan, mert az szerettük volna, hogy legyen a lehetőségekhez képest vízálló és úgyis örökli a következő törpénk)
Ja, tegnap voltunk cipőt venni neki (nem kaptunk) és 23-as a lába :)

Babaprojekt: jön amikor akar. De még a mikulás sem kopogtatott. Szóval úgy nézem, a ketteskével le fogok csúszni a gyedről. (elvben még két hetünk volna összehozni, hogy Máté szülinapja előtt ki is bújjon) Azért nem adjuk ám fel :wink:

Joli, Máté nagyjából rendben van, én még nem... szóval a jövő hetet lenne jó megcélozni. És persze hogy nem kell hozni a nagyokat, ha nem akarnak/tudnak jönni talizni :) Csak példul Livi őnagyságára fáj nagyon a fogam, mert jó lenne megismerni a leányzót....

Szóval egy tali a jövő héten valamelyik nap? Na?

Gabi, szupi az új avatárod!

Szintus nagyon eltűnt... nem tudtok róla valamit?

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Bent voltunk mindketten a beavatkozáson. Mondták, hogy kimehetünk, de inkább maradtunk. Az orvos azt mondta, hogy csak akkor maradhatok, ha nem fogok elájulni. Szerencsére nem vagyok egy ájulós típus.

Tudott enni, csak fél napig keményebb kajákat nem kaphatott. Szerintem nem fájt neki, legalábbis napközben. Aztán elaludt este 7-kor, és felébredt fél 10-kor és olyan ordítást rendezett, hogy fél órán keresztül csak sírt. Aztán kapott Viburcolt, bekentem az ínyét - hátha a foga -, táncoltunk zenére, és fél 11-kor visszaaludt.

Réka
Örülök, hogy Máté már jobban. Én is 86-os kabátot vettem, kicsit még nagy, de feltűrve az ujját jó.

Joli
Szépen haladtok a bölcsivel.

Berni, Patr
Jobbulást!!!
kittina30

Sziasztok!

Tudom tudom, már szerda van! :lol: Nagyon jólesik a hiányolás, tudjátok, azért csinálom! :lol: :lol: Na jó, csak vicc! Mire végigolvasom, már nincs időm írni.

Kitti! Örülök, hogy nem viselte meg Mátét ez a kis beavatkozás. A lényeg, hogy túl vagytok rajta!

Gabi! Nagyon jók a képek!

Réka! Hajrá kistesó! Jázmint mi is pont így hoztuk össze, mint ahogy most ti is akarjátok. Féltem, hogy kicsúszunk az időből, de összejött. Kívánom ezt nektek is! Még azért van + időd, mert szülés előtt egy hónappal el lehet jönni szülszabra, szóval ez jelent még + 1 hónapnyi haladékot.

Patri! Márk szövege haláli! Roli nem mond ilyeneket. Akkor megnyugodtam, hogy nem csak az enyémek nyírják egymást. Látom másnál is veszekednek a gyerekek. Egyébként Roli is imádja és ha néha szóba kerül, hogy kell-e még egy baba, rögtön mondja, hogy neki Jázmin kell, mert azt hiszi, akkor Jázmint visszaadjuk és másikat hozunk! :lol: Senki nem viheti el Jázmint, mert Roli félti.

Holnap lesz az utolsó nap, aztán őszi szünet! Hurrá! Már várom!

Gyuri a héten itthon volt. Kicserélte a kádat. Most vadi új sarokkádunk van! Tök furi, de jó, csak a vízdíjunk lesz a duplája, mert sokkal több víz kell bele, mint a régibe.

Betegek vagyunk! Abbahagyhatatlan köhögésben szenvedünk: apa, anya, Roli. Jázmin eddig megúszta, remélem meg is fogja. Az összes gyógyszerre otthagytam a fél GYesemet a gyógyszertárban. De már alakulunk, már egy nap csak egyszer akarok behányni az abbahagyhatatlan köhögéstől és már aludni is tudok! Juhéj!

Na megyek, mert apának kell a gép! Átevickélek a laptopra!

Kép
szly27

Ja és ma Szülifeli! Sajna jó soká, de felveszem!

Kép
szly27

Sziasztok!

Persze, szülifeli! Csak én is haragszom a késői időpont miatt!
Szly, már ti is betegek vagytok? Gyógyulást! hajrá, szünet!

Kriszti, remélem Mátéval ma már semmi gond volt. Szegényke!

Réka, Máté biztosan jól néz piroskásan is! Csanádnak is piros van most, igaz van benne egy kevés sötétkék is:) Jelentem mi el vagyunk látva télire mindennel :) Na jó, kesztyű csak zöld van, ami sehogy sem illik a többi cucchoz, de az a legkevesebb:)

Csanád ma 10-12 között volt bent egyedül és már az evés idejére letette a cumisüveget:) Úgy néz ki, hogy az lett az anyapótló neki. Én sosem engedtem, hogy járkáljon vele. Amikor ment be, akkor sírt, de csak olyan tüntető sírás volt.

KépKép
Kép
el..né

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?