Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
(most vagyok a 11. hétben)
Kérdésem volna: most a SOTE I.esen vagyok, de szeretnék a Szt,Imrébe átjönni. Melyik DOKIT ajánlanátok? aki nem utazgat, megbízható és nem pénzközpontú...
A segítséget köszönöm!!!
rebus

helló Gigi!
ezt a mocorog az atomot nem nagyon értem, csak sejtem mire célzol ;) ha arra, amire gondolok, akkor megtettünk minden tőlünk telhetőt. Kép
szóval egyelőre marad az elevit, sajnos vas muszáj lesz, mert amúgy is nagyon vérszgény vagyok. viszont rám pont ellenkezőleg hat, mint rád, napi három-négy kaksi beugrik Kép

rebus, szerintem mindegyik doki jó hírű, de én nem választok, úgyhogy nem tudok senkit sem ajánlani!
kajamán

Kajamán: az Elevitben ha jól emlékszem 0.8 mg van, és ha szintén jól emlékszem, 2 mg bevitelt javasolnak.
de "túladsagolni" nem lehet, ha nincs rá szükséged, simán kipisiled Kép

OFF: tök jó a nicked, mindig felvidít, honnan van Kép?
csicser

szia Csicser! igen, 0,8 mg van az elevitben, szóval akkor amellé még elkelne egy kicsi. na mindegy, majd a doki fölírja, most nem fogok ezért stresszelni Kép
OFF: a nick semmi különös. egyszerűen ilyen vagyok: kajamán Kép férjem szerint ez hihetetlen, hogy hogyan lehet rám hatni, ha kajáról van szó, soha nem látott izgalomba jövök Kép mostanában sokszor voltam rosszkedvű, ezt akkor mondta Kép
kajamán

Kösz a magyarázatot! Kép
Folsav: megnéztem, 3-6 mg (1-2 tabletta) a napi adag felnőttnek
ne stresszelj, vedd meg simán a gyógyszertárban!
recipe nélkül adják!
csicser

Sziasztok!

Nem túl ideillő, de mindenhova felrakom ezt a hírdetést a hatékonyság érdekében. Eladnám kislányom ruhatárát 62cm - 4 éves korig terjedő méretben. A rucik nagyon szépek, megkíméltek és reális áron adom őket. Helyettük pedig szeretnék vásárolni 62 -74 cm-es méretben kisfiú ruhákat (főleg bundazsákot).Köszi előre is....

Ami talán idevágó téma: én szept. második felében fogok szülni Fantha Zsuzsa szülésznőnél. Nem vagyok tisztában azzal, hogy mennyi pénzt illik adni ebben az esetben. Ha valaki tudna nekem segíteni, nagyon hálás lennék. Köszi mégegyszer...
johanna

Sziasztok!

Jelenleg 14 hetes kismama vagyok és szintén kórházat ill. orvost váltanék.

Így most elsőre a levelezésből a Balogh doki, Fülöp dr, Bálint Mihály és Bálint Balázs dr nevét jegyeztem meg.

Kényes téma, de sajnos fontos, hogy
m e n n y i t kérnek a szülésért! Nem akarok úgy járni,hogy kiválasztom, szimpatikus és kiderül, hogy nem tudom megfizetni!
Kérlek, ha tudjátok, írjátok meg melyik mennyi manit kér a szülésért!
E mellett nekem f o n t o s, hogy ne legyen fellengzős és ne legyen konzervatív (vajúdás, szülés).
Köszönöm a segítségeteket előre is!

Egyébként a Szt. Imre mennyire bababarát kórház? Orvosfüggő, hogy van-e gátmetszés, váladékleszívás a babánál stb vagy a bababarát jelző az egész szülészetre érthető!

Köszi ! Sziasztok !
ildi76

Sziasztok!

Közben volt időm olvasgatni a korábbi leveleket és azthiszem B a l o g h dokinál fogok kikötni így látatlanba! Aki tudja a "tarifáját" kérem, hogy írja meg nekem! ihoman@freemail.hu

Köszönöm!
ildi76

Csicser! köszi a folsav infót. Akkor beszerzem.

bocs, hogy megint OFF leszek, de néhány nap, és kiderül, hogy lesz-e miért a kórházba mennem! Kép egy picit szorítsatok, ha eszetekbe jutunk!
kajamán

Kajamán: ez miért OFF?
Mi más ON ha nem ez ??? :D
drukk-drukk!!!
csicser

Kajamán!

A mi szorításunkon nem fog múlni.De azért remélem az apuka is aktívan részt vett a dologban!KépKép

Gigi

KépKép
gigi28

Csicser, Gigi! köszi a drukkot, de ismét megerősödtem abban, hogy a dolgok nem csak rajtunk múlnak Kép Kép
na sebaj, kihasználom az időt, és elrohanok még egy rubeola és toxoplazma szűrésre... már amennyire a kisfiammal "rohanni" tudok. Kép
más: ti irtok másik, babaváró fórumba, mondjuk amik kor szerint vannak?
kutya egy idő van, marha nagy mákunk volt ezzel a nyaralással Kép
kajamán

Szia Kajamán!

Sajnálom. De majd a következő hónapban.
Én a friss kimamák topikjába szoktam még írni. Ott olyasmi korú terhesek vannak mint én. (20-30 hét)
Légy jó!

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Ildi 76 és Rebus!
A pénzről annyit, ha nem választasz saját dokit, annyit adsz, amennyit akarsz, de én úgy hallom, a SzTImrés dokik kivétel nélkül jófejek, és nem a pénzért csinálják. Van aki 20at ad(ezret) van aki 100-at, hát találd ki, te hogy érzed.

Helló Kajamán!
Én is terhesség előtt kezdtem az Elevitet, de mára azt mondta a dokim, hogy a Pregnavit szinte ua, csak feleannyiba kerül, úgyhogy most olyat vettem. Folsavat is adnak recept nélkül, tőlem először azt kérdezte a patikus, hogy hajhullásra kell-e. De folsav sok van a spenótban (én imádom, de erről biztos megoszlanak a bélemények) vas meg a májban, eperben, vörösborban. (Ezt azért csak ésszel, mértékkel!! :-)) Ja,és most olvasom, h a borivó nők előbb teherbe esnek, mint a nemborivók.
Az Elevitről még annyit, hogy kiszűr csomó betegséglehetőséget (nyitott gerinc, stb), és 3 hónappal a teher előtt már érdemes szedni, és terhesség alatt is és szoptatáskor is.
Neet
neet

Kajamán!
Majdnem kimaradt, azt is mondták (ezt speciel a védőnőm, aki marha jófej, és nem a szakirodalomból elsősorban, hanem tényleg életszerűségből ötös nálam), szóval hogy az elefántbébik nem feltétlenül a magzatvédőktől lesznek, hanem , mert aki ilyeneket szed, az eleve sokkal jobban odafigyel, sok gyümit is eszik, stb, tehát összeségében többet tesz tán azért, h egészséges babucija legyen. Na, ebből már összeadódhat a nagy-baba-effektus.
Nehogy valaki megsértődjön, attól még, h nem szed ilyeneket, lehet 100x lelkiismeretesebb mama is, ezt csak úgy gondoltam épp.
Ja, és én is vérszegény vagyok, de brutálisan, és akkora vaskapszulákat kell szednem, h alig lehet lenyelni, de ez mindig is így volt, csak most a babának esetleg nem jutna elég, ha nem szednék ilyet. De ezt szerintem is csak doki írhatja fel.
Neet
neet

Szia Neet!

Köszi a tanácsot! Én azthiszem nem merem megtenni, hogy nem választok dokit (csak szülésznőt)! Kiszolgáltatottnak érezném magam, ha nem ismerném azt, aki bennt lesz a szülésnél! Egyik ismerősömmel egyébként nagyon bunkók voltak, amikor bement szülni és kiderült, hogy nincs választott dokija! Teljesen el voltak képedve!(Persze ez csak egy eset, nem tudom melyik kórház volt.)
Igazából nem is értem, hogy hogy van ez, ha valaki nem választ dokit! Hova jár akkor rendelésre? Mindig másik orvoshoz?
Mert szerintem, ha valaki végig u.ahhoz a dokihoz jár a terhesség alatt, akkor az orvos is úgy tekinti, hogy Ő a választott orvosa.
Lehet, hogy nagyon rossz tapasztalataim vannak az orvosokkal, sőt biztos, de én azt sem merem megtenni, hogy a szülésig nem kérdezem meg mennyit kér érte! Hátha akkor azt hiszi, hogy nem akarok adni! Lehet, hogy ez már paranoia!
Remélem pozitívan csalódok majd!

Egy kérdés: Normális, hogy 15 hetesen semmi hasam nincs? Nem kellene már nőnie?

Sziasztok! Ildi
ildi76

Mazsolka,
Lehet, hogy csak én vagyok béna, de nem találtam sehol az e-mail címedet, ha megírod, természetesen írok.
Üdv: Eszter
pesztus

Szia Ildi!
Én 23 hetes vagyok, és most kezdődik látszódni a dolog, szóval ne aggódj, 15 hetesen még nekem se volt semmi, de most már azért nem tudnám letagadni. Nem mintha akarnám..
A doki, ahova járok, 4 éve a nőgyógyim, de ő már nem vállal új szüléseket, mert lassan nyugdíjba vonul. (És nem is szentimrés, szóval nála biztos nem szülök)De nagyon rendes, minden flottul megy, már csak ezért se akarok mást választani, mert akkor végig ahhoz kéne járnom. Ez a doki meg már bejáratott, időpontra megyek, ingyé, stb. És tényleg kedves, a nőci is a terhesgondozáson, (egymás mellett van a rendelőjük), és ott van minden, UH, EKG, labor stb, szóval ezzel asszem mindent elmondtam. A választott doki se 100%, hogy ott tud lenni, a fejére is eshet egy tégla vagy nem ér be a hóakadályok miatt, szóval én nem aggódok, lesz aki lesz, csak egy doki lesz és nem lódoktor vagy valami pszichopata, akkor meg tényleg mit aggódjak? De sokmindenkit megnyugtat, hogy előre tudja, kinél fog szülni, megismeri stb. Mindenki döntsön ízlése szeritn. Én nem vagyok aggódós fajta, de ez szerintem már kiderült. :-))
Ja, és azt is mondják, hogy a doki nem nagyon avatkozik be a dolgokba, ha minden oké, akkor csak a szülésznő a fő. Ha már gáz van, jön a doki, de remélem, ez nálunk nem fog előfordulni.. (ugye Picikém??)
De mondom, ha valakit az nyugtat meg, hogy ismeri a dokiját meg pénzeli (hé, kapnak ők fizut is ám!!!), akkor hajrá, de ez mindenkinek az egyéni dolga. Tanácsokat olvasgatni mondjuk jó, pláne ha valaki hezitál, de...
Na, ennyi voltam, várom a vitatkozó feleket..:-))
neet
neet

Sziasztok!

Újra itt vagyok, megjöttünk a nyaralásból. Egész jól sikerültKép) Meleg volt, a víz kicsit ugyan hűvös volt az én finnyás lelkemnek, néha aggódtam, hogy a gyerkő egy kicsit össze fog menni, deúgy tűnik pont az ellenkezője történt. Csak növünk és növünk, immár a 21. hetet tapossuk. Szó szerint, mert ez az én kicsi manókám igencsak mozgékonyKép Folyton rugdos, vannak napok amikor meg sem áll szinte, de aztán következik egy csendesebb nap. És keményedik a hasam, azt figyeltem meg, hogy kb. 3-5-ször egy nap 40-45 mp-re megkeményedik. Valahol olvastam, ez normális, szerintetek is. Ugye nem fogok most megszülni???Kép Amúgy voltunk UH-n még a 19. héten és azt mondták ficskánk lesz. Anyukám állítja lányocskánk, mert olyan a fazonom, kimondottan hordós, nő a fenekem rendesen, ez eléggé katasztrofálisKép( Szerintetek kinek lesz igaza?Kép Amúgy még azt is mondták minden rendben van a babyvel. Hosszú a combja, mint az apjánakKép) Vagy hosszúcombú spinkó lesz belőle vagy hosszú lábú vizilabdásKépEgyik se annyira rossz.
Moosejaw merre van? Eltűnök egy hétre és képes lebabázni?Kép) Remélem csodás emberkéje születikKép
Nos beszállok az Elevit kérdésbe... Az én dokim nem erőlteti a bazinagy vitaminokat, sőt a védőnőm se, rendesen táplálkozok, még jók a leleteim, vérkép stb. így nem látják szükségesnek. Igyekszem rengeteg gyümölcsöt enni, vitaminnal dúsított gyümölcsleveket iszok, iszogatok magnézium pezsgőtablettát, mert elkezdett a vádlim görcsölgetni. Mielőtt a picim fogant Supradint szedtem előkészítésnek, és érdekes módon szerintem volt is eredménye. Már a fogantatás is annak számít, előtte Activált szedtem, de nem jött össze semmi, de aztán az elfogyott és barátnőm tanácsára váltottam, és aztán lett is eredménye. A Supradint addig szedtem amíg csak tudtam, mert én az első 3 hónapban borzasztóan hánytam így nem sok értelme volt.
Most sem hagy ez a picike, folyamatosan mocorog, azt hiszem nem rajong a számítógépért most még.
Be is fejezem, túl hosszúra is eresztettem magam...
Vigyázzatok magatokra, táplálkozzatok egészségesenKép
Manós
manós

Szia Rebus!
Én a Szent Imrében szültem igaz fél éves már a kisfiam, de ha bármi kérdésed van a kórházzal és a dokikkal kapcsolatban szivesen írok. Nagyon tudom ajánlani a Tasi Róbert dokit, én nála szültem és megbízható bármi gondod van bejön a kórházba, énhozzám szülés után is mindennap bejött megnézett, megkérdezte nincs -e valami problémám, hogy érzem magam és mindig ellátott tanácsokkal anélkül, hogy kértem volna. Ja és a legfontosabb NEM PÉNZKÖZPONTÚ.
A kórház egyébként elég jó én kellemesen csalódtam benne a kaját kivéve. De úgyis minden látogató azt hoz, úgyhogy lényegtelen. Ha érdekel még valami, vagy a Tasi elérhetősége Írj.
Árcsi
Árcsi

Szia Manós!
az elején is tudtál gyümölcsöt enni?
Mert én még most sem nagyon tudok a 13. hétben.
A legeslegelején ettem, aztán csak a friss narancslé ment le néha. A 12. héten volt egy kis szünet az émelygésben, de most visszajött. Félek, hogy nem kap elég vitamint a baba...
Szedek azért ELEVITet is.
És az a rossz, hogy csak sósat kívánok, ami ugye nem jó a terhességnél...

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Szerintetek erdemes elmenni az augusztusi kismama klubba? Nem lesz sok szuleszno szabadsagon eppen?
Masik kerdes: közületek hasznal valaki visszerkenocsot? Ha igen, melyik a jo?
Koszi, Andi

KépKép
fibi

Szia Fibi!
Sajna nekem is kell a visszérkenőcs, nem a terhesség miatt, már régebbóta. (Hálég, nem rosszabbodott, bár még csak 23 hetes vagyok, minimális súlynövekedéssel, de ki tudja..)
A neve: Venoruton, és nekem tök jól bevált.Remélem, ez nem a reklám helye, én csak válaszoltam... ;-)
Elmúlasztja a fáradságot, teljesen, mint a reklámban, amikor szinte betonnak érzem a lábam, kb 10 perc alatt segít. Szóval jó, és a doki szerint is nyugodtan használhatom terhesség alatt is.
neet
neet

Fibi!
Bocs, lemaradt. Az a legjobb, ha jéghideg vízzel tusoltatod, vagy hideg vízben gyalogolsz. Az minden kenőcsnél 1000x jobb, ha meg utána be is kened, meg felrakod a lábad, az már tuti fix. Nálam legalábbis ez vált be.
Szia!
neet

sziasztok! Kép
Gigi, a friss mamák fórumba akkor egyelőre, még nem írok... és most akkor jó legyek, vagy ne legyek jó?! Kép
Neet, köszi a vitaminforrás tippeket. alapban én is ennek (azaz a természetes dolgok híve) vagyok, csak pont most cirkulált egy levél, amely a megállapíott napi szükséges bevitelről is szólt, meg leginkább arról, hogy tartják a gyógyszergyártók betegen az embereket, mivel ez óriási biznisz. na, nem ez a lényeg, ezt csak azért írom, mert emiatt kezdett kicsit jobban foglalkoztatni ez a vitaminos kérdés. te, a rosé nem jó vörösbor helyett?! hetek óta itt van egy a hűtőben, akkor most már rájárok, nehogy megpimpósodjon, s hát, hogy még a szaporulatnak is jót tesz! Kép
Ildi, most a nyaraláskor láttam egy négy hónapost, hát, úgy nézett ki, mint legalább egy hathónapos, le is esett az állam, mikor megmondta, mikorra várják a babát. szerintem emiatt ne stresszelj, ez tök alkati dolog!!! Kép
Amúgy nálam csak egy megjegyzést tennének, mert nincs fogadott orvosom, kiosztanám a társaságot. egyébként az az idő, amit velem töltött a fogadott dokim, annyira minimális volt, és akkor is (kivéve a varrást) szerintem elég lett volna a szülésznő. ezért nem fogaadok most a másodiknál. terhesgondozásra megpróbálok ugyanahhoz járni majd.

bocs, lányok, majd folytatom, de nagyon fáj a fejem, és elég strapás volt a hétvége!
pocakosok vigyázzanak magukra!

Ági
kajamán

Neet, Kajamán!

Köszi a megnyugtatást a hasam méretével kapcsolatban! Akkor nem aggódom-e miatt!

Fibi!

Én tervezem, hogy elmegyek az augusztusi klubba! Kíváncsiságból, meg, hogy felderítsem kicsit a kórházat! Amióta felújították, nem nagyon voltam ott! Írd meg légyszi, ha tudod, mikor lesz! Köszi!

Sziasztok!
ildi76

Sziasztok!
Babarozsa, sajnos az elején nekem sem ment gyümölcs se, meg semmi se. Minden visszajött, ami előző reggel bevált az másnap tuti nem. A sóstól szerintem még nem kell félned, később is azért nem jó sokat enni, mert megköti a vizet. Eleve többet iszunk, meg kell is inni, de jó ha cirkulál a víz és nem lerakódik. Én tartok a lábdagadástól. PErsze én nem vagyok orvos. Nekem a 12. hétre minden bajom elmúlt, mintha elvágták volna... Megszűnt a hányinger, a fejfájás, a frontra fokozott érzékenység és esténként úgy éreztem magam mintha beteg lennék. De minden elmúlt. Most nő a hasam, napról-napra és hétről hétre, lassan nem győzőm a nadrágjaimban cserélni a gumikat. Anyukám varr ruhákat, így öltözködök, de folyamatosan javítgatjuk mindegyiket, pedig próbálunk előre tervezni. Persze a nyári ruhák novemberben nem lesznek a legpraktikusabbakKép)
Amúgy én bort és sört kívánok gyakran megKép)) Érdekes mert amúgy nem voltam sose sörös. Persze nem engedek a csábításnak, max egy-egy korty a papáéból.
Ildi76, Fibi én is tervezem a kismamaklubb látogatást, most valszeg apucit is elhozom, mert amúltkor szörnyű érzés volt egyedül lenni, pedig én mondtam nem kell jönnie. A második csütörtökön azaz 12.-én lesz 17 órától. Remélhetőleg a kismamák közül is többen fognak nyaralni, mert a múlt hónapban iszonyúan sokan voltak. De a szülésznők közül is lesznek szabin. Ártani nem árt ha elmegyünkKép
Szerintetek mennyire megbízható az UH-s megállapítása a baba nemét illetően?

Manós
manós

Szia Kajamán és Manós és persze a Többiek!!

Kaja, veled nagyon egyhúron pendülök, ez a fenti olvasatokból kiderült.:-))
Igen, a rose is bor, tehát mértékkel szerintem mehet. 1-1 pohár (nem félliteres butykos!!) a vacsihoz vagy után, ha nem is minden nap, de jót tehet. A sör meg szoptatáskor is jó, mert növeli a tej mennységét (vagy ez csak ősi tanmese??), mindenesetre tessék a kisebb alkoholtartalmút választani. Van aki abszolút elítél minden kortyot, és van, aki meg a másik véglet, hát én vhol középen vagyok. Pár korty a papától, pláne ha jólesik, csak jót tehet!!! Ezt még a dokim is mondta, és én bízom benne!
Manós, az UH már sokakat becsapott, pláne, ha lányt mutat, mert abból bármikor lehet fiú(:-))ha szégyenlős volt, fordítva még nem hallottam, tehát ha látszik a bébiszerszám, akkor az valószínű már nem lesz lány. De az a biztos, ha megvárod a szülést, és ott jól megnézed!
Engem annyira fiúnak vártak, hogy már a nevem is megvolt, azt tessék, most hogy topikolnék itt veletek??:-)) Oké, 28 éve hírét sem hallották a modern technikának....
Mi lenne, ha mindig odabiggyeszetnénk ki hány hetes, így lehetne könnyen követni a felhasználók korát, pocakilag?
valahogy így:
neet(23) ez a hétre vonatkozik ám!:-))
Na, akkor sziasztok!
neet(23)
neet

de az elso hetekben semmikeppen sem jo az alkohol, amikor a szervek kialakulnak...

Kép
babarozsa

jah,
babarozsa(13)Kép

Kép
babarozsa

Manós!
Köszi a klub időpontját! Remélem el tudok menni!
Babarózsa!
Nekem, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a 14. héten múlt el a hányingerem! Hála az égnek, azthittem már sosem múlik el! Meg a gyomorsavam is csökkent, főleg éjszaka fájt tőle a gyomrom! Viszont a fejfájás, álmatlanság, levertség még egyelőre tartja magát!Kitartást!1-2 hét és szerintem neked is jobb lesz!

Jár valaki közületek a Szt.Imrébe terhestornára vagy jógára! Kell érte fizetni? Mikor van?

Sziasztok! Ildi(16hét)
ildi76

Szia Ildi!
en meg azt hittem, hogy elmult mar, de visszajott sajnos, gyomoregessel nekem is, es attol van hanyingerem is, de hat mit lehet tenni?Kép
az orvosok sem sokat foglalkoznak vele

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Igazad van, én az elején egy kortyot se mertem, még sört se nagyon, pedig az nulla. Most épp az idegrendszer fejlődik, na, hátha nyugtatóan hat rá egy kis ez az :-))
Hogy tudtok smiley-kat beszúrni? Elfelejtettem, vagy most nem ajánlja fel a rendszer, nem tom.

Ildi, én még nem voltam terhestornán, szóval nem tudom, a kutyám viszont jól megmozgat. vagy az nem elég? A jóga kicsit furának tűnik nekem, nem vagyok valami hajlékony, bár gondolom, nem a lótuszülésből fülönátfordulást gyakoroltatják itt. :-)))
Előadásra lassan bemennék, mert valamelyik biztos érdekelne, meg rá is érek, de majd meglátjuk. Ajánlotok esetleg valamit? Engem az alternatív szülés, meg rooming-in, meg az összefoglalás ea.érdekelne. Any tapasztalat?
neet(23)
neet

NEet
en csak az alapvetoeket tudom, kettospont zarojel kifele, befele
en is kerestem ilyen gyujtemenyt, lattam, hogy kepeket is be lehet szurni

en meg nem nagyon merek, eddig egy korty vorosbort ittam, de nem tetszett a kicsinek
kis inyenc, nem volt a legjobb bor, aztan a parom boraba is belekortyoltam, az fincsi francia bor volt, az izlett neki, de tenyleg 1 korty volt

az az erdekes, hogy mikor nem is tudtam meg, hogy terhes vagyok, es meg a mensiig is volt par nap, akkor sem ittam mar semmit

ja, az idegredszeremre nekem is jo lenne valami nyugtatoKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
A Szent Imrében minden foglalkozás és előadás ha jól tudom ingyenes.
Terhes torna minden kedden van delutan 5től, de meg kéne néznetek a kórház honlapján.

Manós
manós

Hat, az ugy volt, hogy akkor vasarnap bementunk megegyszer... Keso este fele a kemenyedesek egyszercsak fajasok lettek, es rogton harompercesek, ugyhogy ejjel egykor megint bent voltunk a korhazban. Reggelig nem tortent semmi valtozas (3perces fajasok, 1ujjnyi tagulas), ugyhogy kilenckor burkot repesztettek, elokeszitettek es bementunk a szuloszobara. Kertem epiduralis erzestelenitest (mert sosem volt fadalomkuszobom) es ezert kaptam oxitocint is, hogy az EDA (ami delben volt) miatt ne lassuljon le nagyon a dolog. Baba jo helyen haladt lefele, de en nagyon nehezen tagultam (ugyhogy ezert meg nospat is kaptam). Mar nagyon ki voltunk merulve a parommal, hiszen az ejszakai alvas kimaradt, o is tobbszor majdnem elaludt, en meg masfel es ketperces eros fajasok kozben is elbobiskoltam. Ugy tunt, soha nem lesz vege (bar tobbszor kerdeztek, de sose ereztem tolofajasokat, biztos az EDA miatt), de mindegy is, mert mar ugysem birom tovabb, aztan egyszercsak fel harom korul azt hallottam, hogy na akkor most nyomjak es negyedora mulva vegre elokerult az utodunk Kép
moosejaw

MoosejawKépKépKépKépKép

Hát én lehetek az első aki gratulál nektek!!!!!! Remélem mindeketten jól vagytok!! Nagyon irigyellek, hogy már előkerült az utódod!!! Ha van időd és erőd szeretnénk többet tudni a kis porontyról!!!!
Sok-sok puszi nektek!!!!!

Gigi

KépKép
gigi28

Potolom a hianyzast Kép

Vitamin: Mar a varandossag elott tobb honappal, illetve alatta vegig Elevitet szedtem, es meg most is ennem kell, de abszolut nem lett nagy a bebim ( 3650 gramm, 54 cm, buksi 36 cm).

Ildi, orulj neki, hogy nem nagy a pocakod, igy konnyebben visszaszerzed a regi alakod. En a pocakon nem aggodtam, de a kilokon mar igen (mert egy csomoan azzal szekaltak), de a 14bol 9 mar el is tunt az elso het alatt. Lattam olyan kismamat, akinek a szules utan volt akkora a pocakja, hogy meg is kerdeztek tole, hogy ok meg egyben vannak.e. Mondjuk neki tenyleg nagy babaja volt (4400, 60).

Manos, a kismamatorna 200 Ft / alkalom. A torna vegen mindenki benyomja a gyogytornasz papirdobozaba. Szerintem jo, csak az a baj, hogy mindig orult sokan vannak, nem lehet elferni abban a teremben, ugyhogy menjetek koran. (Illetve van egy kedd delelotti idopont is, valami masik teremben, de en csak a delutanira jartam.)

Az UHon eleg jol latjak a baba nemet. En annyi fenykepet kaptam a kislanysagrol, hogy mar kezdtem aggodni, milyen perverzek ezek a szonografusok. Meg meg sem szuletett, es mar egy csomo foto van rola, bekarikazott kislanysaggal. Hogy neveljek majd igy belole szegyenloset? Kép

Eszter, vegulis szerencsem volt, hogy nem volt telthaz, mikor bementunk, mert most hetvegere mar olyan sokan szultek, hogy nem tudtak oket rogton gyermekagyas korteremben elhelyezni, hanem a vajudoba kerultek vissza. Ugyhogy akit lehetett, hamarabb is hazaengedtek, hogy felszabaduljon nehany agy (nekem bezzeg egy nappal tovabb kellett maradnom, mert annyira bedurrantak a melleim).

Lanyok, en sosem alkoholizalok (csak a kotelezo szilveszteri koccintasnal par kortyot, roncsolja az agysejteket, meg aztan szerintem az osszes ihatatlan borzalom, se az izuket, se a szagukat nem birom, dehat izlesek es pofonok...). Babanak viszont biztosan art. Amit mindig emlegetnek, hogy ebed utan egy pohar vorosbor milyen egeszseges, jot tesz az emesztesnek, az a felnott szervezetrol szol, a magzatot nem kene mar kitenni ennek.

Arcsi, en nemcsak a kajaval nem voltam megelegedve, hanem a legtobb csecsemosnoverrel, meg nehany gyerekorvossal sem Kép

Neet, akinek mar babaja van, milyen szamot irjon a neve utan? Kép
moosejaw

Koszonjuk Kép Egyelore nagyon jo baba, sikerult atorokitenem azt a gent, amitol olyan sokat szoktam aludni, vagy azt, amitol olyan iszonyu lusta vagyok (na mondjuk ebbol a papajanak is van) ugyhogy csak arra kell figyelnunk, hogy eleg kajat nyomjunk bele Kép Kép Pl. eloszor ejjel kettotol reggel 7ig audt, aztan masnap este 10tol reggel 5ig aludt, valami kaja, es meg tovabb 6tol 9ig, szoval egy szavunk sem lehet, igazan kimeli a szuleit. Ha nem fajna ugy a gatsebem, egesz nap tudnek futkosni.
moosejaw

Moosejaw!!!
Gratulálunk!!!!!! Ügyi voltál! Voltatok!!! :-)))
Nem tudom, milyen számot írj oda, talán (b3) tehát baba 3 hetes, de lehet, h agyonbonyolítom a dolgot.Esetleg "b" ha még hetekről van szó, "B" ha már hónapokról? Valaki továbbfejleszthetné a dolgot, és osztoznánk a jogdíjon... :-D
Hány napig voltál bent? És mennyi idő volt az egész vajúdás szülés? Ezt nem találom, csak hogy hosszadalmas volt.
Babarózsa, én szilveszterkor is csak 1 pohár pezsgőt mertem, meg 1 csepp sangriát, de előtte 3 héttel hagytam abba a gyógyszert, csak tisztulni akartam már. Meg vicces volt is így, egyedüli józanként... Na, ennyit az italokról. Tudjunk lemondani. ;-)
Manós, a 200 forint tényleg szinte ingyen van de van vkinek tapasztalata? Érdemes bejárni? A tömeges tornát nem szeretem, de ha ellesek 1-2 gyakorlatot, utána itthon is csinálhatom, nem? (Évekig sportoltam, szóval szerintem menne.)
Szerencsére én az elején se voltam rosszul, legfeljebb étvágyam nem volt, de már van bőven, néha sok(k) is. Van úgy, h kaja után 1 órával korog a hasam, ez szerintetek normális? Tehát nem csak úgy eszem ész nélkül, de TÉNYLEG éhes is vagyok. Na, eddig 5 kiló jött fel, de ki tudja...
neet(23)
neet

Moosejaw,
gratulálok a babához!Kép

hát igen az alkohol pusztítja a sejteket, és a baba is egy kis sejt, ami növögetKép

akkor neked nem voltak jó tapasztalataid a kórházról?

még mindig nem lehet bemenni látogatni az apukáknak, vagy hogy van ez?
és a szobák milyenek?

Kép
babarozsa

Moosejaw!

Gratulálok én is a babához! Minden jót nektek!
Az EDA végig hatott?
Mi volt a gond a csecsemősökkel meg a gy.orvossal! Én pajzsmirigyes vagyok, úgyhogy ahogy a baba megszületik azonnal meg kell majd vizsgáltatni a gy.orvossal, hogy minden rendben van-e!

Köszi az infó-kat a tornáról!

Neet!

A jógát a légzés miatt gondoltam, hogy megtanulom! Azt mondják segít szülés alatt!

Sziasztok! Ildi
ildi76

SziasztokKép

Neet! Koszi a boseges infot a visszerrel kapcsolatban. A hideg vizet jo hogy irtad, azt mar hallottam is, hogy jot tesz, de elfelejtettem kozbenKép

Ildi76! A kismama klub minden honap masodik csutortoken van, 5-tol. A terhestorna meg minden kedden fel 5-tol. Meg nem voltam, mert nem szeretek egyedul benazni uj helyekenKép Nekem Balint doki adott egy kisfuzetet, amiben benne van, mikor milyen program van a korhazban, es melyik kedden mi az eloadas cime (csak azert tudom ezeketKép Viszont jogarol nem hallottam, hogy lenne a korhazban. Pedig erdekel, allitolag a kismama joga minden szempontbol nagyon jot tesz (legzes, stb.) A Padma Jogastudioban van is ilyen.

Szerintetek mennyivel elore kellene kivalasztani a szulesznot? (Szentestere vagyok kiirva, akkor eleg a szeptemberi kismama klubban?)

Udv, Andi (19+4)

KépKép
fibi

Ja, es az alkohollal kapcsolatban: en is idonkent megkivanom a paromtol a sorocsket, vagy a Roset (kedvenc borom), iszok 3-4 kortyot, es kesz. Ugy hallottam en is, hogy ami jol esik, az nem arthat, es eddig babuci sem tiltakozott ellene (mondjuk fiu, johogy tetszik nekiKép)) )

KépKép
fibi

Moosejaw!!!

GRATULA A TÖRPÉHEZ!!!! - Mi a titka az éjszaka alvó kisbabának?????

Az alkoholt szerintem ha meg tudjátok állni, hagyjátok ki, nem hiszem, hogy jót tenne a manóknak. Az alkholments sör nem is olyan rosszKép .. bár eddig utáltam...

Én eddig egy kismamatornán voltam, nem volt nagyon megterhelő, bár a lihegés, és légzőgyakorlat része elég vicces volt. Még megpróbálom 1x, 2x, aztán valószínűleg meg tudom csinálni itthon is a gyakorlatokat. Ma nem volt, de jövő héttől újra lesz keddenként. (nyári szabadságok miatt)

Neet, az éhség szerintem normális, én is baromira éhes vagyok, most a fagyira álltam rá. Próbálom a kevesebb kalóriájúakat, de végülis 3-4 óránaként valamit sajnos biztosan ennem kellKép Próbálj gyümélcsözni, és csak annyit egyél (tudom, hogy baromi nehéz megállni, nekem se megy), amennyitől már nem vagy éhes, de nem is laktál teljesen tele. - Tanácsadásban verhetetlen vagyok, a kivitelezés nekem sem megyKép

sziasztok,
aniko
balancsa

Balancsa!
A gyümi jó ötlet, csak minél többet eszem, annál éhesebb leszek, biztos savat csinál vagy mit. De salátákat is eszünk(papa is) ezerrel, szóval legalább vitaminból tuti nem lehet hiány.
Hát most elképzelem, ahogy az Al Bundy-féle férjemet elcipelem egy légzős órára, ahol"dagadt nők" lihegnek! Hát, röhögőgörcsöt biztos kapok, ha mást nem is. Szóval inkább egyedül megyek, vagy viszek tehertelen barátnőt. (Olyat lehet? Ő legalább érdeklődik!)

Fibi, szerintem ha dec végén szülsz, elég szept.ben választani szülésznőt, de te döntsd el. Ha meg ennyien szabin vannak most, akkor pláne szept., mert több közül tudsz "válogatni".

Andi, mi az hogy (19+4)??
Neet(23)még mindig:-)
neet

Moosejaw!
Gratulálok a babához! Jó egészséget, sok tejet és sok örömet kívánok szeretettel!!
Eszter
pesztus

Moosejaw!

Gratulálok nektek, nagyon rendes a bébi, hogy sokat alszik! Kép A kórházban saját vagy kórházi ruhában vannak a gyerekek? Mi volt a gond a csecsemősökkel? Mesélj egy kicsit, ha lesz időd!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Neet!

A tornára szerintem érdemes elmenni. Még egy olyannak is aki olyan mérhetetlenül lusta mint én. Amikor jó idő van, akkor a kórház kertjében van a torna. Jó árnyékos, kellemes helyen.
Nem szokták hozni az apukákat. Viszont van havonta-kéthavonta a papás torna ami direkt arról szól, hogy hogyan tudnak segíteni. Múltkor egy ilyenen próbáltuk, hogy hogyan fognak minket tartani miközben mint a gőzgépek fújtatunk. Na az egészből egy nagy röhögés lett.
A torna 1/2 5-kor kezdődik.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

NEET
19het+4nap
gondolomKép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X