Új privát üzeneted érkezett!

Maccs!

Én bizony a jómúltkorában (még nem volt nagy hasam, bár már lakozott benne baba) a vilcsin rászóltam egy fiatalabb csajra, hogy ugyan adja márát a helyét egy nőnek, aki a karjában tartotta a kisgyerekét, ő meg is tette, erre egy idősebb papa leült. Hát én úgy rászóltam rá is, hogy ne haragudjon, de ott az anyuka a gyerekkel... Nem tudom, egyesek ezt hogy képzelik, szerintem szörnyű udvariatlanság.

Vezetés: én szoktam rendszresen (ha van kedvem hozzá). Hétfőn Veszprém oda-vissza volt a táv. Nekem nem rosszabb, mint utasként ülni, sőt néha jobb is, mert ugyan nem volt az elején hányingerem (azt megúsztam), de bizony ha a párom vezet (még ha nem is durván), néha rámjön, és ennek az az ellenszere, ah én vezetek.

Kata!

Szerintem nem kell 20-30 ezer, leglábbis nekem úgy rémlik, hogy 10-15 k. volt és az már nagyon megfelelő ár (a doki mondta, hogy annyit szoktak). Igaz, ez két éve volt, picit esetleg mehetett följebb.
Mi nem adtuk oda rögtön a szülés után (lévén, hogy éjszaka kezdődött és vasárnap reggel végződött), csak később. de talán azért jobb utána rögtön, mert később nehezebb őket megtalálni.

Liv!

Nekem jobban esik, ha tudom, menynit kell adni. Én sem vagyok benne bizonytalan, hogy elég volt-e és ő is elégedett, mert annyit szeretett volna kapni. Mondjuk mi amellé még "hálaajándékot" is adtuk, tényleg a hála miatt.

Noémi!

Szerintem a MÁVban nicsn olyan csecsemős, aki először "bemutatja" a a babát. A szülőszobána szülésznő(k) lesz(nek) ott, később meg már megkapod kiskocsiban, és onnan nálad lesz amíg akarod. Én a csecsemősöknek és a gyerekágyon lévő szülséznőknek nem adtam semmit, és nem is éreztem úgy, hogy kellene. Nem is sokat láttam őket...
Lehet, hogy a párodnak nem elsz ideje kimenni. Egyébként enm kell túl soakt látnia az orvosi részébőlm, ha a fejednél marad, csak pont a legszebbet,a születést. Volt oylan ismerősünk, akit az első gyereknél szinte élesztgetni kellett (a dokijuk megkérdezte, hogy nincs-e rosszul és ő ajánlotta, hogy menjen ki, ha nem bírja), a második szülést meg majdhogynem ő vezette le (kicsit későn ért oda a doki), szóval ez is változhat. A MÁVban az a szuper, hogy ha a nem szeretne bent lenni, akkor sem kell túl messzire mennie, csak a közös vajúdóig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hát az én férjem nem parázott a szülés miatt ! Mikor megkérdeztem, hogy bent akar-e lenni majd a szülésnél, egyből rávágta, hogy naná, neki is ott a helye. Aztán amikor azt kérdeztem, hogy "De nem fogsz nagyon sajnálni ahogy kínlódni fogok? Meg az a sok vér..!" Erre a válasz: "Kató, hát tudod, hogy ez ezzel jár, nem?!" Éss láss csodát, tényleg tök jól bírta !

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti!
Köszi hogy leírtad a MÁV-os szokásokat, legalább egy két dolgot tisztán látok.Kép
Noémi
fantikbaba

HKata!

Kép Kép Kép
Vendég

Nos lanyok en lassan megyek haza.
Akkor vasarnap 15:00-kor lesz a tali a Margit-szigeti szokokutnal?

Jol tudom.

Jo hetveget nektek.

(mar csak egy nap munka) Kép Kép Kép

Magi
Kép
Vendég

Sziasztok kismamik!
Huu de sokat irtatok ket nap alatt!
Judy, nagyon sok boldog nevnapot!!!

Szerdan es tegnap voltam dokinal, szerdan vercukron, tegnap meg sima nögyogyinal. Nalam mar tegnap megvolt az elsö ctg, igy a 28. heten. Innentöl kethetente kell mennem es minden alkalommal lesz ctg is. Szoval itt szerintem hamarabb elkezdik, mint otthon. A babaval minden rendben, kicsit magas volt a pulzusa szegenykemnek, de meg a hatarerteken belül volt, a gyogyszer miatt, amit a fajasokra kell szednem. De azok hala Istennek rendben vannak. Meg kemenyedek azert, de ez mar szerintem normalis. Mindenesetre pihenek tovabb. Baba egyebkent 1050 gramm, es nagyon ari es aktiv.
A vercukorvizsgalatom nem lett ilyen jo, a masodik terheleses ertekem magasabb volt, mint kellett volna, ugyhogy voltam diabetologusnal, kaptam egy csomo felvilagosito füzetecsket amiket el is olvastam ( bar ne tettem volna- elrettentes keppen mondjuk jo volt ) meg egy kütyüt amivel napi hatszor kell ellenöriznem a vercukromat ( brühühüüü ujjbökes ) es persze dieta, szamolni a napi szenhidratot, egyszerre csak kicsit stb... Szoval ha egyszer valami van, akkor csöstül jön utanna a többi gond is. Mast sem csinalok, mint az orat bamulom egyszer a fajasos gyogyszer miatt( negy orankent ), maskor meg a vercukor miatt ( kaja utan 1,5 oraval ).
Ezert akartam kerdezni, de nem emlekszem pontosan, hogy Lau, vagy Noemi jar hasonlo cipöben a dietaval. Mindenesetre kettötök közül valaki irta, hogy edessegkent soxor csinal turosretest amolyan dietas modra. Persze most, hogy nem lehet en is odavagyok az edeserte es jol jönne a recept. Nagyon megköszönnem, ha leirnatok!
Ma delutan felhivott a fönököm, hogy tudakozodjon felölem, hogy vagyok ( jo fej, nem ? )mondtam neki, hogy mar ne nagyon szamitson ram, különösen, hogy igy is mar csak harom hetem lenne hatra a szabiig, utanna meg mar hivatalosan itthon vagyok, szoval ha be is megyek akkor is csak egyszer-ketszer fel napra, hogy atadjam a dolgaimat meg elbucsuzzak a kollegaktol. Nalam mondjuk nem lesz olyan nagyon rossz a dolog, mert apa is ugyanott dolgozik, ugyhogy nem leszek elszakadva a törtenesektöl, na meg ha elviszem öt esetleg meloba, mert nekem kell a kocsi, akkor be is megyek par percre. De azert tenyleg furi, hogy most mar olyan vegleges a dolog. Innentöl en is ugy erzem, hogy lassan mar finisben vagyok, bar ahhoz van meg egy-ket het....
Jo talizast nektek vasarnap, csinaljatok sok sok kepet!!!
Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!
Nos egy csónakban evezünkKép
Nem vészes, fel a fejjel.
Nekem most már csak reggeli után kell mérni egy órával, mivel akkor szokott magasabb lenni, persze gyakran megmérem ebéd és vacsi után is.
Pocótól kaptam jó süti recepteket.Elküldöm neked a méledre.
A túrós rétes meg egyszerű: Egy csomag réteslap kb 23 gr CH, fél kiló túró (17,5 gr) CH, rakok bele meggyet is (10 dk megy kb 11 gr CH) és kb 6-7 szem édesítőt (kiskanálban összetöröm)
Ebből ha készen van kb 3-4 szeletet tudsz(lehet) megenni egy étkezésre . Tudom hogy a németek mindent zsemlében mérnek.
Hány gr CH-ra vagy beállítva?

Puszi
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Judy, boldog névnapot!!!

Motiot!

A másfél óra furcsa, ugyanis a kaja után egy órával van a maximumán a vércukor, és pont az a lényeg, hogy mennyire megy fel maximum. Nem akarok beleszólni- bár megteszem Kép- de egy órával kaja után kéne mérni inkább.

Nálam mivel szülésznő helyett anesztes lesz ( császár ), neki tudjátok esetleg az átlag tarifáját? Gondolom őt is szülés után kéne megajándékozni, mint a szülésznőt?!?!?!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Motiot! Kitartás, nemsokára itt az ősz Kép Az időjárás szerint már be is köszöntött Kép

Kata! Én nem voltam elég bátor, hogy rákérdezzek az árakra, de egy másik kismami, aki egy hónappal hamarabb szül mint én, rákérdezett a dokinál, hogy szeret-e valamelyik szülésznővel együtt dolgozni, és a doki mondott nevet, az doki gyereke is annál a szülésznőnél jött világra. A doki azt mondta, hogy 15000, hogy a szülésznő bejöjjön a szüléshez. A dokival már a kiksmaminak is nehezebb dolga volt, csak annyit tudott kiszedni belőle, hogy 30-60 között szokott kapni, de tarifa nincs, mindenki annyit ad, amennyit akar és tud Kép Így én úgy döntöttem, hogy doki 50, szülésznő 15 vagy 20.

Vasárnap remélhetőleg csodás idő lesz Kép

hányan leszünk ott?
papzso

Éljél Judy!! Boldog névnapot!
papzso

Zsófi,
Hát, ami igaz, az igaz, én sem mertem a dokitól szülésznő tarifát kérdezni, csak annyit, hogy ajánl-e valakit. De nem mondott nevet, általánossában annyit sikerült kihúznom belőle, hogy a MÁV-ban mindenki profi (akárkit is választok). Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Noemi,
150-160 gr-ot ehetek egy nap, az 15 "zsemleegyseg", ahogy itt merik. Ja es egyszerre 4 egyseget, azaz 40-42 gr-ot ehetek harom föetkezessel es harom egy egyseges nasival. ( nalunk egy egyseg 10-12 gr CH ). Köszi a recepteket, anyukamek jönnek jövö hetvegen, hozatok vele egy vagon reteslapot, mert itt nem lehet kapni. Majd lefagyasztom.
Poco,
tudom, hogy te mar regi "cukros" vagy es gondolom jobban ertesz hozza, de a doki tenyleg igy mondta, hogy masfel oraval kaja utan merjem, a füzetkeben amit kaptam, meg az all, hogy etkezes utan ket oraval nem haladhatja meg a 120-at ( itt mas egysegben merik a cukrot, mint otthon ) Ehgyomorra 90 alatt kell lennie, kaja utan ket oraval meg 120 alatt. Na ehhez kepest nekem masfel oraval kell 120 alatt lennie, de kivancsisagbol tenyleg meg fogom merni mindig egy oraval utanna is. Egy kerdesem van. Azt az egy, vagy masfel orat az etkezes elkezdesetöl, vagy befejezesetöl kell merni? Mert azert eltart egy darabig, mig kenyelmesen megvacsorazunk.
Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok! Kép

Na megint végig olvastam az eseményeket! Kép
Judy! Igen, a népszerűség átka.. Kép Azért köszi a kérdésed, minden rendben velünk, /asszem, bár a nagy kapkodásban a kiskönyvembe sem írt be, tehát pl. a méhszájról nem tudom, hogy változott-e a 2100../ Baba rendben nő, már 2850-re saccolta a gép.. ! Meg is lepődtem, és kicsúszott a számon, hogy Úristen mekkora lesz ez a baba, mire mondta a doki, hogy hetente kb. 10 dkg-t nő, /még 5 hét/, de ez teljesen átlagos súlynak számít! Kép

Motiot! Örülök, hogy kicsit jobban vagy! Cukor Kép Hát azért ne keseredj el, mostmár tényleg nagyon közeledsz Te is a befutóhoz! Kép óranézegetés --> legalább nem unatkozol, megvan mindig a program! Kép Én biztos a telcsit állítanám be, hogy időben csörögjön, vagy a tojásórát Kép Kép De hát én lusta vagyok! Kép
Kitartás!

Noémi! Vékony vatelin: 690, vastag steppelt 1190 Valahol félúton (kb. király u. magasságában) a körúton egy Röltex boltban vettem. Flanelt a Kata által ajánlott kis méterárúboltban a Rákóczi és a Vas u. sarkán szereztem be, az kicsit drágább volt 980/m. A Megbolondultunkban meg 190-ért vettem kb. 80 cm széles puha anyagot hordozókendőnek, és 290-ért 140cm széles másik puha anyagot, amiből majd én is gyártok jó kis játszószönyegszerűséget! Kép

Holnap még benézek, aztán talcsizunk a szieten! Kép

Macs
maccs

Okés MaccsKépKöszi az infót.
fantikbaba

Úristen Maccs most nézem , mit csinálsz te éjfélkor a neten?
Tessék alukálniKép
fantikbaba

Sziasztok!
Tegnap letettem a lantot a munkahelyemen, megvolt a búcsúztató is, mint mindig, tök zavarban voltam, sok ember mind rám figyeltKép
Hiányozni fognak nagyon a kollégák, de jó lesz már itthon lenniKép Azért hazafelé a kocsiban eltörött a mécses, annyira jólesett, hogy gondoltak rám. Kistörpénk kapott egy rágókát, egy pár kis zoknit, én meg egy nagyon személyes ajándékot a cég dolgozóitól: egy kirakós puzzlet, amin az összes ember rajta vanKép

Nagyon várom a holnapi talit, remélem, a pogit is sikerül összehoznom.
Kistörpénk rengeteget mocorog, fiam nagyon élvezi, mikor látja a pocakon a puklikat, és találgatja, melyik alkatrésze lehet a babánakKép

Most már én is elkezdhetek körülnézni babafelszerelés ügyben, hazahozzuk majd a kiságyat, baldachint megvenni, miegymás.

Noémi: ez a túrós rétes nagyon jól hangzik, én biztos kipróbálomKép
odavagyok a sütikért, most meg sajna korlátozni kell. Igaz, nekem is azt mondta a doki, hogy a szénhidrátot mellőzzem, de se mérnem nem kellett eddig, se beállított szénhidrát mennyiséget nem kell figyelnem. AZért remélem, nem lesz baj.

Szülésznő: nem semmi, hogy mennyit szoktak adni, de, mivel őt is felfogadja a kismama, és akár éjjel is bemegy a szüléshez, érthető. Nálunk a kórházban nem lehet választani szülésznőt, majd meglátom, hogy a többiek mennyit adnak, annyit adunk mi is. Előző szülésemnél meg voltam elégedve a kapott szülésznővel, remélem, most is szerencsés leszekKép

Maccs: jó pihizést neked, vigyázz magadra nagyon!

Ma még benézek, akkor holnap 15 óra a szökőkútnálKép

Lau
31+4
lau

Jó reggelt !

Még nem merem 100 %-osan megígérni, de ha el tudnánk botorkálni holnap a talira, ott hol lehet a közelben kocsival megállni?

Köszi,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Lent voltam ma reggel a piacon, nem kapam szedret, úgyhogy holnap barckos pite lesz. Igyekszem kicsit diétásra csinálni. :-))

Bori
lbori

Sziasztok!

Hkata! Mi anno, mikor a szigetre mentünk, a Margit híd pesti hídfőjénél levő McDonalds utcájában parkoltunk, szerintem ez van a legközelebb. Viszont a Margit hídról nem lehet bekanyarodni, meg amúgy is egyirányú, szóval kicsit nehézkes bejutni oda. De megérte, alig kellett sétálni Kép

Motiot! Tudom, hogy kint sok mindent másképp csinálnak, egy másik fórumon pont egy németországban élő cukrosnak kikiáltott terhes anyuka kálváriáját lehetett olvasni mostanában. Nem volt gyenge Kép Azért is írtam, hogy nem akarok beleszólni, mert az orvosnak kell(ene) tudnia, mit hogyan kell csinálni.
A kajánál elvileg a kezdéshez viszonyítva 1 óra múlva kell mérni. Én egyébként úgy szoktam, hogy kb 10-15 perc alatt megeszem, akkor nagyjából 1 óra 5-10 perc múlva nézem. De ezt is orvosa válogatja, hogy méretik a dokik: van aki evés megkezdésétől 1 óra, van aki a befejezéstől.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Én meg meggyet nem kaptam, kapros-túrós leszKép az diétásabb is. Hazahoztuk a varrógépet, jövő héten anyagvásárlás és varrás a babónak.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Összeírtam a listát, hogy mi mindent kell vásárolnunk a babának, de a neten található babakelengyékből több olyan is van, amiről nem tudom, hogy micsoda. Lehet, hogy illene tudni, de nemtom, úgyhogy segítenétek?

Cumik: etetőcumi (sima és fogszabályzós)/játszócumi/altatócumi
Milyen az az etetőcumi?

cérnasapka

Milyen az a melegentartó box? (cumisüveg-melegítőnél)

Milyen a sterilizáló edény?

kocsicipő

Jobb a takaróval összecipzározható lepedő, mint a sima?

bundazsák/levegőztető zsák

Köszi előre is!

Liv

Kép

Kép
liv

Poco,
köszi a valaszt, akkor jol merem, mert en is ugy csinalom, hogy kaja kezdete utan masfel oraval,esetleg 5-10 perccel kesöbb merem, akkor biztosan jo az eredmeny. Egyebkent ha tenyleg bodafigyelek a dologra, akkor böven a megadott hataron belül vagyok, ugyhogy nem is izgulok emiatt.
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Liv,

Etetőcumi:
Van teás (legkisebb lyukú), tejes (közepes lyukú), főzelékes (legnagyobb lyukú). Mi csak egyfélét használtunk, a teásat, mivel szoptatás mellett eleinte szükség volt Hannának pótlást is adni. Azért a legkisebb lyukú ajánlott, hogy a babának ugyanúgy meg kelljen küzdenie a tejért, mintha mellből kapná (a nagyobb lyukú cumi egyik hátránya ilyen esetben az, hogy utána a komisz gyerkőc elutasíthatja a cicit, mivel abból könnyebben jön a tejcike).
Később, amikor nagyobbacska lett Hanna, akkor vettünk csak tejes cumit, főzelékes cumit pedig mi soha nem használtunk. Amikor már anyatejen kívül mást is ehetett, azt kiskanállal adtuk.
Egyébként pedig mindenképpen a fogszabályzós cumi az előnyösebb, mivel azt úgy gyártják, hogy a baba szájpadlásához, fogaihoz igazodjon, nehogy ferdén nőjenek a tejfogak.

Cérnasapka:
Valószínűleg itt a vékonyabb sapira gondolnak, mi kétfélét használtunk, pamutsapkát és kötött sapkát. Levegőztetésnél ajánlott mindenképpen pamutsapkát is adni a kötött sapka alá, az esetleges allergia elkerülése miatt.

Sterilizáló edény:
Nekünk spéci sterilizálónk nem volt és most sem lesz, anno én mindent szépen a gázon forró vízben kifőztem (30 percig), de most már kaphatók frankó sterilizáló folyadékok, amit csak a sima hidegvízbe kell beleönteni, a cuccokat 30 percig benne áztatni, aztán simán elmosni. És kész.

Kocsicipő:
Semmi extra, sima kiscipő. Újszülöttnek szerintem még felesleges, mivel levegőztetésnél az első pár hónapban szerintem még az anorák amúgy is nagy lesz, ki sem fog látszani a babó lába.

Cipzáras lepedő: Segítség, fogalmam nincs mi az!!

Bundazsák: Nekünk nem volt, levegőztetéshez a hagyományos anorákot (kezes-lábas) használtuk. Persze utána még betakartuk utána Hannát pléddel.

Remélem tudtam segíteni, ha még kell valami, szólj (vagyis írj) !

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Liv!
Cérnasapka (szerintem hülyeség)Pamut vagy plüss sapesz 56-os (vagy 1-es méret)
Etetőcumi: Remélem szopizni fog, tejes cumit meg az avent kezdőkészletében is van (én azt veszek)
Melegentartó? Talán termosz, van ilyen termosz táska a cumisüvegnek kb 6 órán át melegen tartja mondsjuk ha el kell menned otthonhonról.Sok féle márka avent, chicco stb
Sterilizáló edény: egy normális fazék, amit másra nem használsz, nem veszek erre készüléket, kell még folyadék pld chicco hideg sterilizáló vagy egyszerűen kifőzni az üvegeket, cumikat, mellszívót, orrszívót
Kocsicipő: passz babakocsis sétákhoz vmi cipő féleség (én kötöttet kaptam)

Én sima lepedőt vettem gumis frotír, de semmi képpen se műanyagot.
Bundazsák: nem olcsó holmi, télre nagyon jó, olyan mint egy hálózsák, jó vastag béléssel, babakocsihoz, babakocsiban.
Ennyit tudok mint kezdő
Aztán lehet hogy nem jól tudomKép
Noémi
fantikbaba

HKata, Noémi, nagyon köszi! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült a tali! Remélem sok képet tesztek fel!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Csatlakozom Györeszhez!

Tessék jönni beszámolni Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Most hirtelen csak 2 kis képet küldök, beszámolót majd holnap kaptok! Kép
Én jól éreztem magam..
Látjátok azt a rengeteg kalóriát a pokrócokon.. Kép
Pusz:
Macs

KépKép
maccs

Itt a 2.
Kép
maccs

Kép
fantikbaba

Kép
fantikbaba

Kép
fantikbaba

A sziget után aludtam, mint a bundaKép
Kajesz+friss lebegőKép
fantikbaba

LevegőKép
fantikbaba

Sziasztok!
A végén csak ennyien voltatok?
Jó lenne tudni, hogy ki kicsoda a képen!

Györesz 27+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok! Köszi a képeket, fáj a szívem, hogy nem tudtam menni. Pocak állandóan keményedett, hulla voltam Kép Mostanság sok volt a vendég, kicsit lestrapált a férjem 18 éves unokaöccse Kép is, aki három napig nálunk volt.

Na sebaj, jó nézni a képeket, meg a sütiket, iszkiri a túró rudiért Kép

zsófi (te jó ég, már sak 6 hét a szülésig!!)
papzso

Sziasztok!

De jo nektek, hogy ilyen jo volt a tali.
Ugy irigykedem.
Gondoltam am ratok sokat.

Szombaton voltam orvosnal, hallgattunk szivhangot, de nehezen sikerult, mert a baba mindig csak belerugott es odebb ment. En meg hiabba kovettem a hallgatokaval, mindig belerugott es mindig odebb ment. Kép

Mehszaj teljesen zart. Nem irt nekem szamokat csak annyit, hogy teljesen zárt. Kép

Vasarnap lelakkoztam egy kicsi kis polcot. Ugy megfajdult tole a derekam, hogy meg sem birtam mozdulni.
Lefekudtem az agyra es nem birtam megmozdulni.
Nektek volt mar ilyen.
Mind ha valami ideg becsipodott volan.
Este papa berakott a kadba, majd fujtuk ra a buborekokat 30 percig. Utana alig tudtam kijonni a kadbol, majd a papa megmaszirozta.
Ma mar jobb.
Pedig keszultem a talira, meg tortat is sutottem, mert a papa szulinapja volt, de o dolgozott. Igy kettot csinaltam.
Egyet neki, egyet a talira.
Kép
Nos igy az egyiket elvitte ma a munkahelyere.

Nekem ma van az utolso munkanapom. Kép Kép Kép
Juj mar nagyon varom am a delutant, hogy vege legyen. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Meséljetek, milyen volt a tali?

Ki hogy van mostanában? Nekem mintha lejjebb ment volna a pocakom. Sokat kell pisilni járnom. Keményedek rendesen. Asszem, nem sok lehet hátra, de majd a doki szerdán v. csütörtökön mond valami okosságot.

Vettem málnalevél teát, de még csak egyszer 1,5 dl-t mertem meginni. Nem is rossz az íze cukorral!

A Praktikerben nagyon édes babuszfüggöny-anyagot láttam, 2500 Ft/méter, de 2,80 széles, ha jól emlékszem. Van nagyon szép babarózsaszín alapú vagy épp világoskék, pici macikkal, nagyon ízléses, nem az a tiritarka. Kellemes a szemnek. Van hozzá tüllfüggöny is, ugyanazzal a macimintával. Baldachinnak, ágyneműhuzatnak is kiváló!

Az Ikeában nagyon fain kis babakádat vettem 1500-ért, átlátszó kék, sokáig hiánycikk volt, de most van belőle elég sok. Van olyan jó, mint a 4-5000 forintos kádacskák, amiket a bababoltokban lehet kapni. Lehet hozzá kapni 4 részes tárolódobozokat, amiket a pelenkázó szélére, vagy akár a kiságyra lehet akasztani.

Na, most ennyi jut eszembe. Baba tegnap éjszaka óta bulizik. IMÁDOM!!!

Üdv,
Andi
33+2
U.i: Nagyon mocskosak az ablakaim. Szerintetek nekieshetek lemosni őket?
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jól éreztem magam a talin, este annyit csináltam, hogy ledőltem az ágyra és aludtam ma reggel 8-igKép
Fiúk rávetették magukat a hazahozott finomságokra, én azóta sem bírtam sokat enniKép

Magika: Kép Remélem, azért már jobban vagy!!

Most megyünk sétálni kicsit, majd jövök később.

Lau
31+6
A képeket felteszem nemsokára én is
lau

Köszi a képeket, nagyon jól sikerültek, de tényleg jó lenne tudni, hogy ki kicsoda. Én is nagyon szerettem volna elmenni, hát mindegy, majd legközelebb.

Ma de. túlestem a löttyiváson (th. vércukor). Őszintén szólva korábban kicsit túlzásnak hittem a mindenféle rosszat, amit hallottam, olvastam. Hát még szerencse, hogy velem volt a férjem is, mert tök rosszul lettem. Nem tudom, hogy pocaklakó mit szólt ehhez az akcióhoz, de utána majdnem kiugrott a hasamból, annyira ugrándozott. Csak remélni tudom, hogy nem azért, mert ő is utálta. Alig vártam, hogy leteljen a 2 óra. Akkor aztán sipirc a büfébe, még szurka előtt vettünk kaját, amit egyből laborból kilépve be is faltam.

Délután pedig megyünk uh-ra a Bajcsy-ba, úgyhogy a mai napunk kicsit telített.

Trompipi,
A keményedések miatt ne aggódj annyira, önmagában ettől nem kell túlságosan megijedni. Remélem csak rövid ideig tartanak Nálad is és nem túl erősek.
Ablakmosás: hát szerintem hagyd az ablakmosást másra...Kép

Pusz,
HKata
28+1

Kép

Kép
anyamanya

HKata,

Ablakmosás: szerintem is... Még épp ki lehet látni rajtuk.
Keményedés: tudom, hogy természetes, nem is fájdalmasak.

Én is megyek ma du. a Bajcsyba, csak épp nem uh-ra, hanem előadásra. Még sosem voltam. 8 éves nagylányt is lehet vinni magunkkal?
Vendég

Sziasztok!

Tök jók a képek a taliról, az idő is megkönyörült mindenkin! Szép kis pocakok vannak már! Kép Kár, hogy nem tudtam menni, de remélem majd rendszeresítjük őket! Jó azoknak, akik már utolsó pillanataikat töltik / töltötték a munkában, én még augusztus végéig jövök. Megrendeltük otthonra is az internetet!!!

Kata, nekem is a cukros lötyi után majd kiugrott a gyerek a hasamból, valószínűleg nekik sem ízlik. Kép

Liv, nagyon édes kissapikat lehet kapni pamutból, szerintem is olyat érdemes venni. Mókásak is vannak, amikor a sapi teteje két kis fülben vagy bojtban végződik. A sterilizáló kütyük elég drágák, valószínűleg maradok a kifőzésnél, többen ezt javasolták. A babakelengye listákon sok felesleges dolog is szokott lenni, én megpróbálom a minimálisra lecsökkenteni a szükséges dolgokat és majd ha a bébi megszületik úgy is kiderül mire van még igazán szükség. Két babázós barátnőm is azt mondta, hogy sok hülyeséget összevásároltak, amire aztán egyáltalán nem volt szükség. Talán az a jó taktika, ha az ember készít egy listát, hogy hol mit lehet a legjobb áron beszerezni és ha menetközben kiderül, hogy kellene még az x dolog is, akkor azért csak gyorsan elugrik az ember vagy elküldi a párját.

Számomra a babakocsi okozza a legnagyobb fejtörést. Légyszi írjátok meg, hogy ti milyet vesztek, milyen szempontok alapján választottatok.

Hétvégén a Kikában megvettük a kókuszmatracot 60*120-ast, 6900 Ft-ért, máshol drágábban láttam eddig, nem akartam tovább halogatni. És vettünk egy édes vékony plédet 790 Ft-ért, kék az alapszíne, hajó, helikopter, autó és ilyesmik vannak rajta. Volt többféle kispléd, 2000 Ft-ért már elég sokfélét lehetett kapni.

Ruhavásárlásnál érdemes figyelni, mert nekem sikerült vennem egy olyan 62-es bodyt, ami kisebb, mint egy 56-os, amit korábban vettem, sőt két 56-os között is van különbség. Akkor most honnét tudjam, hogy az 56-os méret az valójában mekkora? Kép

Remélem nem lesz túl nagy hőség a héten, a múlt heti hűvös kellemes volt, bár az esőt lehetett volna kevesebb.

Szép napot mindenkinek!

Üdv: Macsek
30+0

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Helyesek vagytok a képekenKép Valaki mesélje el, hogy milyen volt, léccciKép Jövöre én is megyek ámKép

Magi,
Remélem már jobban vagy. Vigyázz MagadraKép

Trompipi,
Én pont ma fogok ablakot mosni. De csak egyetKép Szépen apránként haladok, a lényeg, hogy ne fáradjak el. Persze, ha keményedsz az más. Akkor jobb, ha valaki más csinálja helyetted.

Macsek,
Én már vettem babakocsit. Nekem fontos volt, hogy beférjen a liftbe, egy kézzel lehessen tolni, kereke bolygósítható legyen és ne legyen nagyon kicsi sem a kerék, mert valahogy azokat nem látom túl biztonságosnak. Persze túl nagy kerék is felesleges annak, aki városban lakik. Fontos szempont, hogy ne legyen nagyon nehéz, ha tömegközlekedsz vele. Lehetöleg legyen kicsire összehajtható, hogy beférjen a csomagtartóba. Legyen több pozícióba dönthetö.
Nekem ezek fontosak, de lehet, hogy kihagytam valami lényegeset.

Lányok,
Ti éreztetek menstruáció szerü fájdalmat a terhesség alatt? Nekem tegnap volt ilyen egy jó ideig. Már azt hittem, hogy meg is szülökKép

Pusz,
Moncsi
minike

Itt van az első két kép a terülj-terülj asztalkárólKép
KépKép

Macsek: azt én is néztem, hogy ahány boltban nézegettünk, mindenütt más méretezés, számozás van.
Nagyon olcsó a kókuszmatrac a Kikában, szerintem én is megpróbálom életem párját rávenni, hogy nézzük meg, de már előre rázza a lábát a vásárlásoktól. Igazából azért nem értem, mert azért már lassacskán vásárolgatnunk kéne, na mindegyKép

Kép
A nevek: Maccs, Juti, Csirkesz, LBori
Kép: Csirkesz

Lesz még képKép

Lau
lau

A következő adag:
Kép Maccs

Kép Maccs, Juti

Moncsi: ablakmosással már én is kacérkodomKép azt megcsinálom, de az ablakkeretet nem vállalomKép azt nálunk is apa fogja.

Macsek: babakocsit még a fiamnál kaptuk ajándékba, nekünk 3funkciós, nagy kerekű, de nagyon könnyen irányítható. Igaz, hogy bkv-val nemigen mentem vele. Mikor már biztosan tudott ülni, beszereztünk egy Peg Perego sportkocsit, azzal bárhova be lehet menni.

Cukros lötyi: nekem is össze-vissza ugrált utána, de valószínű, csak azért, mert éhgyomorra voltunk és végre kapott valami jelzést tőlem, hogy eszünkKép érezhette, hogy édes valami, ezért ugrándozhatottKép

Lau
lau

Lanyok!

Szuper lehetett a tali.
Most teljesen le vagyok torve, hogy nem tudtam elmenni a h*lye hatam miatt. Kép
Na mindegy.
A lenyeg, hogy ma dolgozom utoljara. Kép

Megint kezd am fajni a hatam, mire hazaerek tutira megint lebenulok. Kép

Huh a kokuszmatrac tenyleg nagyon olcso.
Holnap elmegyek papaval venni. Kép

Magi
Vendég

Andi,
Én nem a Bajcsy kórházba megyek, hanem a Bajcsy-Zs. úton (VI.ker.) van egy nőgyógy. magánrendelő, ahol csinálnak genetikai uh-t is. A kérdésedre szerintem egyébként a válasz: igen, mi anno a MÁV-ban voltunk előadáson, ott is voltak gyerkőcök.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Vettem baba ágynemű anyagot báránykák vannak rajta mindenféle pózban, 850 Ft/métere, 140 cm széles, és vatelint is elég (fejvédőhöz bélésnek)vastagot.Patenttal fogom megoldani így levető lesz a huzat.eddig 4 rugim és 4 kombim van, 2 sapesz, zoknik, egy teljes garnitúra (még kesztyű is van benne) Tényleg mások a méretek márkánként én minden esetre 56-ost szánok a kórházira (nem hiszem hogy eNnél nagyobb lesz a BABÓ)2 hálózsák, 2 pléd.Kezdetnek ennyi.
Azt hiszem felemelem a fenekem és megyek a kikába.Kép))7 ezer pénzért nekem is kell matrac.Kép
Holnap megyek a Madarász utcába légzésfigyelő előadásra (de angelcare-t fogok venni)majd beszámolok róla.

A haza vitt sütit azon nyomban befalta a páromKép
És dicsérte mindegyiket.Recepteket majd kérekKép

Jövő héttől málna teázomKép
Pusszancs
Noémi
fantikbaba

Noémi, hol vetted az anyagot és a vatelint? Én is szeretnék báránykákat! Kép

Kép

Kép
macsek11

Noémi, szerintem én rosszul emlékeztem, mikor macis anyagról írtam reggel a Praktikerben. Ez is báránykás volt, csak épp 2500 Ft-ért. Ezen vannak betűk is? Mert azon voltak.
Andi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?