Új privát üzeneted érkezett!

Hát, nálam ez a szex valahogy alábbhagyott. Bezzeg korábban, főleg, mikor csináltuk a gyereket... :oops: De azóta valahogy egyszerűen nem kívánom a szexet. Lehet, hogy később a terhesség alatt visszajön majd az egész, de most valahogy nem is gondolok rá.

Én szerencsére eddig se voltam rosszul, úgy hogy nem panaszkodom. De mintha fáradékonyabb lennék kicsit. Azonban nem foglalkozom ezzel, csinálok, amit kell.

Pont 7 hónap múlva vagyok kiírva szülésre!
Vendég

Hné: A csúzós utakra egyetlen tökéletes megoldás van, a cipőre zoknit kell húzni. Még ha elég nevetségesen is néz ki, de biztos nem csúszunk el.

Sellon: A vággyal eddig én is így voltam. Néhány napja jött vissza, de elég elsöprő erővel. Ha fáradtabbnak érzed magad, próbálj meg kicsit pihenni, mert a szervezet nem hiába jelez. A fáradékonyság a rosszabb idő miatt is lehet. Ha jól emlékszem, te írtad, hogy nem dolgozol. Miket csinálsz napközben?

KépKépKép
bogme

Bogme, épp a minap olvastam a neten egy cikkben, hogy a terhesség korai szakaszában megszűnt szexuális vágy a 12 hét körül visszatérhet. Az jó lenne, mert nem vagyok veszélyeztetett terhes, ezért a szex sem tiltott nálunk, de vágy nélkül nehéz... azért remélem, a szervezetem visszaáll a régi kerékvágásba.

Doktori iskolába járok, ami kutatói tevékenységgel jár együtt. Ez azt jelenti, hogy tanulmányokat írok, és ezt publikálni kell, illetve konferencián részt venni, ott előadást tartani, stb. Ezért most éppen egy doktoranduszok számára meghirdetett konferenciára készülök, ami azért lesz dupla kihívás, mert angol nyelven szeretnék egy rövid előadást tartani. Ez jelentősen megdobja a pontokat a képzésben, ráadásul számomra is kihívás, mert picit "félek" tőle, a magas mércét pedig mindig is szerettem. Szóval, ezért is vagyok ma ennyit a gép előtt, mert írom az előadás anyagát. Nem lesz hosszú, de azért alapos munkát szeretnék végezni.
A fáradtságot is erre értettem. Fizikailag nem fáradok el, illetve ha mégis érzem, hogy fáradt vagyok, akkor természetesen pihenek. Sajnos bármennyire is próbáltam korábban elhelyezkedni, nem tudtam. Külön autóm pedig nincs, de talán hibáa is lenne, és tudnék messzebb eljárni, nem tudom, hogy volna-e egyáltalán bármire is lehetőség.
Vendég

Sziasztok!

Én már előre utálom a telet, nagyon fázós vagyok. Most hogy itthon vagyok fűtök rendesen, az irodában viszont biztos nem lesz ilyen meleg.
Mióta pár napot beteg voltam, teljesen elhagyott az erőm. Egész nap csak aludnék, mindig fáradt vagyok, a takarítást is csak 3 részletben tudom megcsinálni, mert közben is pihennem kell.
És persze a szex utáni vágy is alábbhagyott, szerencsére a párom sem erőlteti :oops:

szösz

Kép
szöszmöszke

Szia Sellon!

Ez nagyon jól hangzik. Gondolom izgalmas és elég változatos is ahhoz, hogy ne unatkozz. Ráadásul hasznos dolgot csinálsz és a kihívás sem utolsó dolog.
(Majd ha lesz egy kis időd és laikusoknak is érthető, kiváncsi lennék mit kutatsz, leírnád?)
De most hagylak dolgozni :) Jó munkát!

KépKépKép
bogme

Szösz: Hát majd visszatér nálad is :) 8 hetesen még én is így voltam vele. Ha pedig beteg voltál/vagy, akkor a fáradtság érthető. Jobbulást! Mindjárt itt a hétvége!

KépKépKép
bogme

Hát, n meg úgy vagyok ezzel a fűtéssel, hogy megpróbálok spórolni. Ez alatt nem azt értem, hogy megfagyok a lakásban, de napközben melegen felöltözöm, forró teát iszogatok, stb. Bizonyos időközönként meg rákapcsolok a fűtésre, és kb. fél órát hagyom, hogy menjen (gáz cirkó van nálunk), akkor kellemesen langyos lesz a levegő, utána viszont lekapcsolom, s a meleg még egy ideig kitart. Sajnos annyira drága a gáz, hogy ha tényleg minden nap csak annyira fűtenénk, hogy legyen langyos a lakás mindenhol úgy kellemesen, akkor legalább 60 ezer lenne csak a gázszámla, ami borzalmasan sok, nem beszélve a többi rezsiről. Komolyan mondom, alig lehet kifizetni ezt a sok számlát, és ebben semmi luxus nincs, mert vizet és villanyt is csak annyit használunk, amennyi tényleg szükséges. Bocsánat, hogy nem tudom valami rövidre fogni a véleményemet. :?

Bogme, a kutatási témám jogtudományi, azon belül közjogi, helyi önkormányzati tárgykörű. Nagyon szeretek ezzel foglalkozni, csak hát tényleg kár, hogy az eddig erőfeszítéseim a munkát illetően kudarcba fulladtak. Mert egy jó oktatói munkakörben ugyanezt végezném teljes szívvel és tudással, plusz még fizetést is kapnék, ami nagyon nem mindegy... így viszont nem kapok. De valóban megvannak azért így is a kis sikerélmények, amikor például honoráriumot kapok egy cikkemért (ez nagyon ritka, mert a folyóiratok sincsenek valami fényes helyzetben) vagy pozitív visszajelzést egy tanulmányom felől. Most legközelebb például novemberben lesz egy konferencia, de tavasszal például külföldön voltam, amely szintén nagyon hasznos volt. Lényegében erről szól a doktoranduszok kutatói tevékenysége. Akinek oktatói tevékenység is jut, és valóban odavaló, az a legjobb helyzet.
Vendég

Köszönöm Bogme!

Sellon! Irigyellek egy kicsit a kutatásért, biztos izgi. Én szintén jogban és szintén önkormányzatban utazom, csak a gyakorlati oldalán :D

szösz

Kép
szöszmöszke

Szöszmöszke, na, én is önkormányzatoknál próbáltam főleg elhelyezkedni, felsőfokú végzettséggel azonban lehetetlenség. Tulajdonképpen nekem személy szerint nagyon rossz véleményem van az egész magyar közigazgatásról, azon belül is a kiválasztási rendszerről. De itt most nem megyek ebbe bele, mivel ez nem a téma szerint illetékes fórum. :D
Egyébként te milyen területen dolgozol?

Lassan kezdek fáradni, úgy hogy lehet, hogy előveszem az egyik regényemet, amit pillanatnyilag olvasok, s kikapcsolódásképpen belemélyedek.
Vendég

Testületi anyagok törvényességi ellenőrzését végzem, leginkább vagyongazdálkodás témában. Meg a szerződéseket vizsgáljuk jogilag. Elég izgi, mert sok érdekes üggyel találkozom, de a fizetés azért itt is lehetne jobb :? Most már azért nem bánom, hogy két évig nem kell majd ilyesmivel foglalkoznom :)

szösz

Kép
szöszmöszke

Ó, most viszont én irigyellek téged! A törvényességi ellenőrzés véleményem szerint egy nagyon jó terület, megfelelő szakmai és elméleti ismereteket igényel. Látom, Szolnokon laksz. Talán a közigazgatási hivatalnál dolgozol?
Vendég

Lányok, izgi volt olvasni mivel foglalkoztok. :-) Mindenki elmondja, és egyből lesz jó kis ismeretségünk minden területen. :-) Ki tudja mikor mire / kire van szüksége az embernek, én mindig is fontosnak tartottam a megfelelő kapcsolat építést ;-). Egzotikus utak, külföldi esküvők témában nyugodtan forduljatok hozzám. ;-)))
pagi77

Pagi, akkor légyszi küld két repjegyet a maldív-szigetekre holnapi indulással, két hét tartózkodással, all inclusive ellátással! :D
Te talán utazásszervező vagy? Utazási irodában dolgozol?
Én épp most tértem vissza az angol előadáshoz, mert délután főztem, aztán picit szunyókáltam. Közben be-bekukkantok ide.
Vendég

sellon ! hova küldjem ? ;-)) kérem a címet, de nem baj, ha veled megyek? ;-)
pagi77

Milyen jó is álmodozni!

Hát, tényleg, most, hogy gondolkodom, a terhesség valahogy a figyelmemet vonja el. Nálam ez jelentkezik tünet formájában. Mások öklendeznek a rosszulléttől, alig tudnak enni, nekem meg a koncentráció megy nehezebben. Ha már nekiállok, akkor viszonylag jól haladok, de valahogy elkezdeni nehéz az érdemi munkát, pedig ez nem jellemző rám.

Pagi, te nem csinálsz vonalzót?
Vendég

Hmmm, utazásszervezés, az is jó lehet. Utazni meg még jobb!

Sellon! Nem a közig hivatalnál, hanem a városi önkormányzatnál dolgozom, a jegyző helyett csináljuk mindazt amit írtam, mert ő ugye egymaga nem bírná. Ezért van egy csapat jogász, hogy segítse.

Én is aludtam egyet délután. Nem tudom mi lesz jövő héten, ha már dolgoznom kell...

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok 8) !

Voltunk Dokinál. Minden rendben :lol: .14.7 mm a nagyságunk. Hallottunk szívhangot és láttunk kis kezeket,lábakat is :lol:
Sajnos a cisztám is nőtt egy kicsit :( ,de a Doki azt mondta,hogy nyugodjak meg elmúlik.

Jó éjt Nektek ebben a szomorkás időben.

Puszi Mindenkinek

Szilvi

Kép
szilvancs75

szilvancs75 gratulálok :)

Kép
hné29

Szilvancs: Gratula!

Pagi: Csak külföldi esküvőt szervezel?

KépKépKép
bogme

Szilvancs, gratulálok én is ! Átérzem az örömödet!

Én ma reggel megjártam a vérvételt. Igen sok mindent néznek, vagy 6 csővel levettek tőlem. Mindez nem volna probléma, csak nekem elég vékony karom van, ezen felül már többször is mondták, ma is, hogy vékonyak az ereim. Mondanom se kell, megint nagyon fájt a vérvétel, holott ennek egyáltalán nem volna szabad fájnia. Örülök viszont, mert most egy időre letudtam ezeket a dolgokat. A jövő héten például semmi nem lesz, ez is csoda! :D De az azt követő héten kétszer is megyek UH-ra, aminek nagyon örülök. Egyébként egyáltalán nem zavar, hogy menni kell ide-oda, mert engem az olyan boldogsággal tölt el.
Vendég

Sziasztok Lányok!!!

Szilvacs,
Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez olyan jó érzés!!!

Szöszmöszke,
A volt jegyzőasszonyotok most a mi városunkat boldogítja. :shock: Azt hiszem ott is jegyző volt, de lehet, hogy félre informáltak. :roll: Csak 20 km-re lakom tőled. :lol:

Munka: Ha valakit munkaügyi dolog érdekel, forduljon hozzám. Munkaügyi vezető vagyok két részvénytársaságnál, és ez mellett jogot hallgatok a Szegedi Egyetemen. Szóval TB, munkaügy csak hozzám. :lol:

Pagi,
felíratkozom én is egy jó kis útra. :lol:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Lili: Nekem akkor lenne is egy kérdésem rögtön. Nem tudtam hitelt érdemlő információt találni azügyben, hogy a táppénzt nettó, vagy bruttó bérből számolják-e. Tudnál ebben segíteni?

KépKépKép
bogme

Bogme igen, csak külföldit...
Sellon tudod januárban volt egy vetélésem, most megint kisebb a baba mint a nagy könyvben meg van írva, ezért babonából még nem... ha jövő héten csütörtökön az UH-on minden rendben lesz megint, akkor már csinálok én is :-)
pagi77

Pagi, értem. Adja ég, hogy akkor minden rendben legyen a jövő héten.
Vendég

Szilvancs, gratulálok! Hihetetlen hogy már ilyen nagyok a babák, az enyém is ekkorka lehet.

Lili! Te aztán tényleg közel vagy! Ismerem az illetőt, én bírtam, bár sosem volt főnököm. És én is Szegeden végeztem a jogot, kicsi a világ!

Pagi! Csak pozitív gondolkodás, minden rendben van!

Nekem hétfőn kell mennem a terhesgondozóba, fogalmam sincs, hogy ott mi lesz, a védőnő csak annyit mondott, ott kapom meg a kiskönyvet meg a beutalókat egy dokitól.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok !

8. hétbe léptünk a picural, de aggódom, mert tegnap volt egy kis barnás pecsételő vérzés. Ugyan kis mennyiségben, ma már kevesebb volt. Egy picit fáj is a hasam, mintha megakarna jönni. Ha most nem lennék állapotos, akkor tényleg ilyen idő tájt kellene megjönnie.
Nálatok is volt ilyen ? Ma .du. mindenesetre elmegyek orvoshoz, a saját megnyugtatásomra. Látnom kell e picit, hogy jl van-e.

Cyntia
cyntia2009

Cyntia: Drukkolok érted, majd adj hírt, hogy mi volt.

pagi: Remélem, hogy nálad is minden rendben van/lesz!

Engem a védőnő elküldött a körzeti dokihoz EKG-t csináltatni. Ti voltatok ilyenen már?

KépKépKép
bogme

Én Pécsen végeztem a jogot. Nyithatnánk itt egy jogászklubot! 8)

Cyntia, én is hallottam olyanról, hogy a menstruációs időben lehet enyhe vérzés vagy menstruációs görcs. De én is elmennék a helyedben orvoshoz. Nekem szeptember végén kellett volna a második menstruációmnak megjönnie, de se fájdalmaim, se vérzésem nem volt. Most októberben kb. 23-án kellene megjönnie, de már igazából nem is tartom nyilván.
Vendég

Sziasztok!

én pár napja tök jól érzem magam, nincs hányingerem, és nem vagyok álomkóros (annyira).

Bogme
EKG- ra nekem is mennem kell, meg fogorvoshoz is. Tegnap már be is pecsételt a kiskönyvembe.

Érdekes, hogy több anyukától/kismamától hallom, hogy a terhes gondozást orvos (is) végzi. Nekem csak védő nő van jelen. :roll:

Mit csináltok lányok hétvégén?

Kép
Kép
susytunder

Bogme,
bruttó 2008 évi teljes jövedelemből számolják (ha 2009-ben vagy tp-en) és csak szja-t vonnak belőle. :lol: Lombik előtt nekem kellett menni EKG-ra, így most kihagyhatom. Semmi különös, csak tappancsokat pakolnak rád és kb pár másodpercig nézik a szívevverésedet. Csinálnak görbét és kész. Tovább tart levetkőzni.

Pagi,
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Cyntia,
nekem is volt ilyen kétszer is, mikor itt lett volna az ideje a mensinek. Nyugi. Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan elmúlik. :wink:

Sellon,
én még elég messze vagyok a végétől, de nagyon érdekel. Imádom.

Szöszmöszke,
Ugye, hogy milyen közel? :lol: Itt nem csípik a csajszit, sok embernek borsot tör az orra alá, csúnyán beszél a beosztottakkal stb. Bár nekem még nem volt vele rossz élményem, csak sok rosszat hallok róla. :?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Susytunder: Fogorvosnál már én is voltam, pecsétet is kaptam :) És szintén sokkal jobban vagyok, nem fáradok.

A mai délután házimunkával fog telni, holnap délelőtt rég nem látott Németországban élő öcsikém látogat meg minket, délután egy 40 éves énekkari bulira megyünk, Apukám is a kórusban énekel. Vasárnap jut idő pihenésre, aztán Anyuéknál ebédelünk és szülinapok lesznek. Szurkoljatok nekem, mert valamit nagyon szeretnék a szülinapomra, remélem teljesül :)

Te mi jót csinálsz?

KépKépKép
bogme

Lili: Köszi az infót.

KépKépKép
bogme

Cyntia: nekem múlt pénteken kellett volna megjönnie 2x-ra és pont olyan fájdalmaim voltak péntek / szombaton, hogy megijedtem én is, hogy megjön - mondjuk nekem pecsételés egyáltalán nem volt,
vasárnapra viszont teljesen elmúlt
olvastam, hogy ez normális ....
pagi77

Sziasztok!

Sellon látom te már voltál vérvételen! Nekem azt mondta védőnő, hogy a 12. héten kell mennem, pedig annyira túlesnék már rajta :(
Irtózom a tű látványától is....

Kép
hné29

Hné: Ne is gondolj rá, majd ha itt az idő gyorsan túl leszel rajta és kész :)

KépKépKép
bogme

Szöszmöszke: hányra mész hétfőn? Hétfőnként Emődi van...de van több turnus, a 8 órások, a 10 órások és...és még van egy, asszem. Én 8 órás leszek, de a 11-12. hétig engem nem látnak. Elég lesz utána ücsörögni....A tg-t doki végzi, ja, minden beutalót tőle kapsz, a védőnő csak lemázsál, vérnyomást mér. Majd szülés után lesz aktívabb.

Kapsz beutalót első laborra, fogorvoshoz kell menni és belgyógyászatra,ekg-ra. Ez az első kör.

És talán a kombinált tesztről is szó eshet? Majd látod.

Üdv amúgy mindenkinek! Boldog babavárást! Bocsi a belekottyért már megint, olvaslak titeket. :wink:
jaimee1

SZÖSZMÖSZKE
a kiskönyvet a védönő álitja ki én ugy tudom és nekem ő is állitota ki ,viszont a vizsgálatokra a beutalot tényleg a doki adja terhesrendelésen .

bogme
én tegnap voltam ekg már csak azért fránya eredményért kéne elmenem csak még nem jutotam el oda . :D

susytunder
nálunk is a terhesgondozást orvos végzi , és egy asszisztens segit neki . védőnőkhöz külön járok és oda csa az orvosi leleteket viszem .hogy beirja kartonra az eredményt .

hné
én is voltam vérvételen ,egy csomo mindent néztek ,plusz vércsoport meghatározást is csinálnak ,2 hét mulva ujabb vizsgálatra kapok beutalot a doki szerint .
csics

sexet én se kivánom pedig a párom meg igen .
csics

Sziasztok !

Voltam ma orvosnál, már 19,2 mm a kicsikém, és 8-9 hetes terhes. Mindent rendben talált. jó a szívmüködés is. CI: 3000 . Azt mondta az orvos, hogy valószínüleg ha nem lennék most terhes, akkor most kellene megjönnie, én mondtam, hogy igen. Azt mondta, hogy valamiért a szervezet emlékszik a menses dologra. és ezért van. de ma már d.u. nem volt barnás folyásom.

Megnyugodttam. De azért neki dölök az ágynak, pihizni.

Cyntia :D :D :D
cyntia2009

Jaimee! Nekem délre kell mennem, a védőnő kedden kitöltögette a kiskönyvet, de azt mondta, majd hétfőn kapom meg a beutalókkal együtt. És nekem nem is alternatívásnak mondta, hogy hétfőn menjek :? bár valamikor úgyis túl kell esni rajta. Nem bánnám azért, ha csak az egyik helyre kellene járni.
És kedden azt is mondta, hogy a kombinált teszt ingyenes. Szuper! :D

És most láttam csak az esküvős vonalzót is, mindjárt itt lesz!

Cyntia! Örülök hogy minden rendben, jó pihenést!

szösz

Kép
szöszmöszke

sziasztok,
lili én is kérdeznék , ha már felajánlottad.
nekem határozott idejű szerződésem van ami ugye felfüggesztődött és így is állományban vagyok.jól tudom, hogy tgyást nem kaphatok?bár mivel az összege szinte azonos a gyedemmel nemis kell izgatnom magam miatta.viszont ami eléggé érdekel,h ogy mindezalatt az idő alatt amíg tgyáson és gyeden vagyok a szabadságok ugyanúgy járnak ,gyűlnek mintha dolgoznék, ugye?és ha lejár az időm és vissza megyek dolgozni akkor ezeket ki kell fizetniük, nemde?erről mit tudsz?

én lakberendező vagyok , szóval ha bárkinek bármiben segíthetek...
Vendég

Sziasztok!

pagi77! Nagyon várom a csütörtököt,miattad. Remélem minden rendben lesz!

Cyntia! Örülök,hogy minden OK :lol: !

Én üzletvezető vagyok a DM-ben....Ha esetleg ilyen jellegű tanács kellene
:) .

Lányok!

Nem azt ígérték,hogy ma kicsit jobb idő lesz.... :oops: :cry:

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

Cs-Andi: én nemrég voltam túl egy hosszú betegségen (közel 1 év)
és a felhalmozott szabijaimat rögtön ki kellett vennem, ahogy visszamentem melózni! Így valószínű, hogy a terhesség ideje alatt is gyűlik a szabi, de én nem akarok hülyeséget írni lili ebben az ügyben a profi :)

Akkor leírom mi az én munkám, ha már mindenki megosztotta velünk:)
Olyan emberekkel foglalkozom, akik elszámolták az anyagi lehetőségeiket....
hné29

Sziasztok!

Én is utálom a spam-eket, de most arra vetemedem, hogy megosszak veletek egy linket, a saját oldalam, ahol próbáltam összeszedni sok hasznos információt kismamiknak:

http://kismamaknak.hu

További jó pocakosodást, kellemes várandóságot!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hné29, igen ,de gondolom akkor is fizették, hiszen fizetett szabadság, nem?

hűű csajok én kedd estétől dögrováson vagyok.azóta csorog az orrom és prüszkölök egyfolytában.már baromira unom és minden reggel úgy kelek föl, hogy ma már tisztulni fogok végre rendesen.csengim meg köhög tegnap óta és az orra is csorgott kicsit, de ez tök más lehet , mert én nem köhögtem :(
szegénykémnek nagyon nem tetszett az orrfacsarás ,mert még sosem volt beteg leszámítva a 3 napos lázt.úgy sajnálom szegénykémet :(

annyi öröm van az ürömben, hogy bedugult orral nem érzek szagokat így a hányinger sem gyötör :)
Vendég

Sziasztok!

Voltam dokinál ,rendben van minden Crl:23,5 mm.Hallottam a babuci szívműködését,megnyugtató volt. :D

Cs-andi:jobbulást nektek.
Hné:kom-esztergom megyei vagy?Én is.(tatai).3 éve lakunk Bp-en.
A szívem sokszor hazahúz...
A vérvételt én is 'utálom".Főleg mikor meglátom mennyi kémcsövet készítenek elő.
Cyntia:örülök a jó uh eredménynek.

Én logisztikus vagyok egy külföldi tulajdonú cégnél.

Szép vasárnapot Nektek,jó pihenést!

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok!

Cs-Andi persze fizették:) kénytelenek voltak :P

Norci: Örülök, hogy minden rendben:) Annak meg főleg, hogy ugyanannyi idős terhesek vagyunk napra pontosan:) :D

Tatabányai vagyok, de eredetileg tatáról származok! Sajnos én nem szeretek itt lakni, azt hittem meg fogom szokni, de nem sikerül :(

Tűfóbiámat le kéne küzdeni, mert már szinte hisztérikus vagyok, mikor meglátom a tűt! Ezt köszönhetem a sok tapasztalt nővérnek, akik 5 éve úgy szétküldték az ereimet, hogy szinte az egész kezem lila volt. Ill. az infúziót félre kötötték..... Nem baj, majd elkísér a párom és szorítom az ő kezét :D

Kellemes hétvégét és jó pihit!

Kép
hné29

Sziasztok!

Nekünk kellemesen telt a hétvégénk. tegnap Pesten voltunk, elmentünk egy babaáruházba átnézni az árakat, aztán utána vettünk nekem néhány fehérneműt és egy terhesnadrágot. Nem tudom, nektek milyen a testalkatotok, én eddig 80/C-s melltartót hordtam, most a kosarat D-re kellett váltanom, mert a régiekből egyszerűen kibukott már a mellem. Folyton igazgatnom kellett, hogy a felső alatt normálisan álljon.
A C&A-ban (Westendes) elég nagy a kínálat a kismama-ruhákból, illetve a Brendonban is, de ott iszonyú drágák a ruhák. Aki érdekel, nézzen be abba a C&A-ba. Az én nadrágom barna spandex anyagból készült, passzentos és nagyon kényelmes. A hasrésze még természetesen nagy, de tudom, hogy nemsokára kelleni fog, mert bár a hasam még nem nőtt, de egyszerűen kényelmetlenek a farmerok már.
A Brendonban láttam olyan szuper felsőket, mondjuk az áruk is szép volt, de 2-3 darabbal ki lehet majd húzni, se épp azt néztem, hogy az szülés után is jó lesz. Azért megnyugodtam, hogy tudom, hogy lesz néhány ruha, amiből lehet majd választani. Mindezek ellenére pár ruhából akarom megoldani a terhességi kérdést.

Ma este a kezembe kerültek végre azok a magazinok, amelyeket a védőnőtől kaptam. Ez a két magazin egész jó volt, nem viszi túlzásba a dolgokat, de azért a végére már így is szédültem a sok fehérjétől, szénhidráttól, jódtól, vastól, folsavtól, cukortól, a rengeteg zöldség és gyümölcs jellemzésétől, a mit együnk meg mit ne együnk cikkektől...na, meg a kismamajógától meg ilyen butaságokról. Nem tudom, ti olvastok-e ilyen magazinokat, de azt hiszem, én a jövőben a neten is csökkenteni fogom már a terhességgel kapcsolatos írások elolvasását, mert már úgy érzem, túldramatizálják az egész várandósságot. Lassan nem tudok megenni jóízűen egy szelet kenyeret, mert jézusom, fehér kenyér, tele van liszttel, ami hízlal, van benne szénhidrát, ami nem jó a szervezetnek, stb. Iszonyat.
Elnézést, ha hosszú lettem, de ez kikívánkozott belőlem. Azt hiszem, maradnak az ösztöneim és a megérzéseim továbbra is mindennel kapcsolatban.
Vendég

sellon,
két nagyonfonos pontja van az életnek amire egyész üzletágak épülnek :
a születés és a halál(szerintem még az esküvő is beletartozik)

jól érzékeled és sokan bele is esnek abba a hibába, hogy túlköltekeznek és aztán jönnek rá, hogy mennyi mindent vettek meg fölöslegesen terhesen amit a babával végül nem is használnak...az ilyenekkel van tele a vater is sokszor.vadi új bontatlan sosem használt és persze olcsobban...pl. a mellszívó is ilyen.én sosem tudtam fejni, de mostmár nem is próbálkoznék vele .csak volt idő amikor annyira mondogatták körülöttem, hogy vettem egy alighasználtat és kínlódtam vele egy ideig, majd föladtam.mindig is annyi tejem volt amennyi a babámnak kellett.sosem volt mellgyulladásom és most, hogy 14hónapos, most kezd leszokni a ciciről.szerintem sokan szeretnének idáig szoptatni...a bennszülött asszonyok se fejnek.fejni akkor kell, ha baj van.sosem nézik hány óra van mikor evett utoljára a gyerek.egyszerüen ott van nekik mindig a lehetőség és ez így van jól.már nagyon picibabakorban is lehet kommunikálni a kicsikkel és mindig tudomásodra adják, mit is szeretnének.szóval jobb a saját megérzésekre hagyatkozni valóben, mert azok nem csalatnak meg!
te józan ember vagy és őrizd meg ezt a tulajdonságodat ez számos esetben segítségedre lesz kisgyermekes anyukaként :wink:
Vendég

Szia cs-andi!

Igen, igazad van, habár nekem még nincs gyermekem, de úgy érzem, én is úgy fogom csinálni, ahogyan te. Majd ha esetleg utólag mégis szükség lenne mellszívóra, akkor beszerzek egyet, de előtte meg akarom tapasztalni, hogy milyen a szoptatás, hogy eszik a kicsi, stb. És ezekhez viszonyítva fogom megvenni a szükséges dolgokat.

Most, hogy említetted a bennszülött asszonyokat, eszembe jutott, hogy milyen is az ilyen "vadon élő" nők szülése. Biztosan másabbak alkatilag is, mint mi "modern" nők, hiszen más betegségeket kapnak el ők, s másokat mi, más dolgokra vagyunk érzékenyek, stb. Szóval, nagyon érdekes, de ezek a nők még máshogy is szülnek. A vajúdás alatt még szinte dolgoznak, jönnek-mennek, aztán kitoláskor guggolva néhányat nyomnak, és már meg is van a baba. Most nem azt mondom, hogy nálunk is be kellene vezetni ilyen "nomád" megoldásokat, de ott sok mindent elintéz a természet. Ha kissé mi magunk is hátradőlünk, és megpróbáljuk kirekeszteni a külvilágot, illetve a folyamatos befolyásolást, amit a média gyakorol ránk, akkor tényleg rájön az ember, hogy a dolog nagy része, ami annyira foglalkoztatja így terhesség alatt, teljesen felesleges.

Igen, valóban azt mondják, hogy a három legnagyobb biznisz az életben a születés, az esküvő és a halál. Habár manapság már az érettségi, a diplomaosztó, de újabban a nyolcadikos ballagás is.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?