Hát, n meg úgy vagyok ezzel a fűtéssel, hogy megpróbálok spórolni. Ez alatt nem azt értem, hogy megfagyok a lakásban, de napközben melegen felöltözöm, forró teát iszogatok, stb. Bizonyos időközönként meg rákapcsolok a fűtésre, és kb. fél órát hagyom, hogy menjen (gáz cirkó van nálunk), akkor kellemesen langyos lesz a levegő, utána viszont lekapcsolom, s a meleg még egy ideig kitart. Sajnos annyira drága a gáz, hogy ha tényleg minden nap csak annyira fűtenénk, hogy legyen langyos a lakás mindenhol úgy kellemesen, akkor legalább 60 ezer lenne csak a gázszámla, ami borzalmasan sok, nem beszélve a többi rezsiről. Komolyan mondom, alig lehet kifizetni ezt a sok számlát, és ebben semmi luxus nincs, mert vizet és villanyt is csak annyit használunk, amennyi tényleg szükséges. Bocsánat, hogy nem tudom valami rövidre fogni a véleményemet.
Bogme, a kutatási témám jogtudományi, azon belül közjogi, helyi önkormányzati tárgykörű. Nagyon szeretek ezzel foglalkozni, csak hát tényleg kár, hogy az eddig erőfeszítéseim a munkát illetően kudarcba fulladtak. Mert egy jó oktatói munkakörben ugyanezt végezném teljes szívvel és tudással, plusz még fizetést is kapnék, ami nagyon nem mindegy... így viszont nem kapok. De valóban megvannak azért így is a kis sikerélmények, amikor például honoráriumot kapok egy cikkemért (ez nagyon ritka, mert a folyóiratok sincsenek valami fényes helyzetben) vagy pozitív visszajelzést egy tanulmányom felől. Most legközelebb például novemberben lesz egy konferencia, de tavasszal például külföldön voltam, amely szintén nagyon hasznos volt. Lényegében erről szól a doktoranduszok kutatói tevékenysége. Akinek oktatói tevékenység is jut, és valóban odavaló, az a legjobb helyzet.