Új privát üzeneted érkezett!

na sziasztok csajszikák!

Látom azért mindenkinek eseménydúsan telt a hétvégéje!
Nekem is szuper volt, igaz most csak olvasgattam a köntösömben a nyugágyon, de jó volt, hogy legalább a párom élvezte a termál vizet, szaunákat, masszázst, stb. Mi nagyon sokat szoktunk jönni-menni és már ő is itthon velem lassan 5 hónapja, ugye nem mozdultunk ki, kifejezetten jól esett igy elmenni kicsit. Csavargogtunk egy nagyot a városba is, beültünk ebédelni, stb, úgyhogy tök jó volt minden.
Igaz az alvásom még mindig nem az igazi, oltári baromságokat álmodom amire mindig fel is kelek, de legalább vissza tudok aludni még.(tegnap például azt álmodtam, hogy csak álmodtam, hogy terhes vagyok és én meg bizonygattam, hogy az nem lehet, nem álmodhattam, mert már mindjárt 5 hónapos terhes vagyok, ilyen sokáig nem lehet álmodni....aztán nagyon rossz érzéssel, lelki fájdalommal riadtam fel, nagyon car volt-párom szerint biztos a félelmeim jönnek elő álmomba, szerintem is lehet benne valami, csak azt nem értem, hogy közben meg abszolút nem vagyok feszült vagy ideges, na mindegy)

melcsike
Húú, tök szupi, hogy már igy a véghajrába vagy, de kiváncsi vagyok már...
Jó, hogy ilyen jókat irsz a Jánosról, mert már kezdtem megijedni, mert én úgy hallottam, hogy nincs külön szoba meg ilyenek.
Azt nem értem, hogyha nem programozottan szülsz, hanem majd Marcika dönti el mikor akar előbújni, akkor hogy tudnak külön szobát biztositani? honnan tudják mikorra kell?
Mindenesetre gyere minnél többször, addig amig tudsz.

moncsika
Na örülök, hogy minden rendben volt, szerintem is nagyon jó élmény ez a genetikai uh. Ja és gratulálok a kisfiúhoz, hát igy már , nem bizom benne, hogy nálunk is látnak majd még kukit, ha nálatok is már most ennyire egyértelműen látszott. Mindegy én nagyon örülök a kislányoknak is.
De jó, hogy a párod is érzi már a babát, az enyém még nem érzi, pedig hétvégén is pont elkaptam a pillanatot, amikor én éreztem, hogy ficánkolnak és oda raktuk az ő kezét is, de tényleg még én sem éreztem kivülről se csak belülről lehetett érezni.
A medencénél mindig éreztem őket, szerintem lehet hallották a viz hullámzását, a csobogást és azért, nem? De minden nap várom, hogy érezzem őket.Neked mindig ugyanabban az időpontban mozognak, vagy össze-vissza-ja vagyis neked csak 1 mozog :lol:
na mindegy szóval érted. :wink:
chilike1

miciona
Az implantátum szerintem is nagyon hasznos, a páromnak foci sérülésből kifolyólag kettétört egy foga elől, alul, és gyönyörűen pótolták neki, szinte "fájdalom mentesen" abszolút észre se lehet venni, melyik fogával volt gond. Mi már régóta ugyanahhoz a fogdokihoz járunk , nagyon profi, habár úgy látszik több jó szakember is van ezen a területen, hogy a tiédet is ilyen jól megcsinálták. :wink:

melániával mi újság? Miért nem jön mostanában? semmit nem tudok róla... :roll:

kislibus
Nekem is van utrom, ha kell postán is el tudom küldeni, de én is jártam már igy, hogy elfogyott a gyógyszerem és mi is azt csináltuk, hogy telefonáltam a párom meg elhozta a receptet, de egyébként az utrót pont a házidokim is felirta egyszer, úgyhogy lehet , hogy egy próbát megér. :wink:

rencsike
Most voltam labor kontrollon és minden rendben, csak nálam is a májfunkció magasabb egy kicsit 33 alatt kéne lennie és nekem 58.
A házidoki és apánk is azt mondta, hogy ez azért van, mert a májam 3 szervezetet méregtelenit, tehát nem is csoda, és például a védőnőm mesélte, hogy neki is legutóbb magasabb volt(pedig ő nem terhes) lehet attól is, hogy rosszabb az emésztésed és a salakanyag tovább van a szervezetedben. nem kell tőle megijedni, persze nem mindegy mekkora az érték, állitólag az alkoholistáknak 500 körül szokott lenni, az már azért durva. De mindenképp nézesd meg, apánk tényleg tuti, hogy tudja mit kell csinálni. De jó,,már neked seincs olyan sok hátra, mi, Az már tuti, tök gyorsan elrepül. :wink:

Figyi rencsike
Nem akarok okoskodni, de én rengeteget olvasok/olvastam az egsézséges táplálkozásról(annak idején még aerobic oktatói vizsgát is tettem, ahol tanultunk a táplálkozásról is) és ez egy nagy baromság amit mondtak neked, hogy a savasságra húst kell enni!!!! A lehető leg savasitóbb étel a hús, tulajdonképpen minden étel savasit, a gyümölcs is minden, kivéve a zöldségek és a citrom!! komolyan, ez kicsit összefüggéstelennek tűnhet, de ha utánna olvasol majd te is meglátod. A legjobb gyomoréésre, ha zöld zöldséget eszel, Pl. brokkoli, ilyesmi, jó nagyon még a petrezselyem is, és ne aludj teljesen fekve, hanem emeld meg a fejed, hogy a sav ne tudjon visszajönni a nyelőcsőbe. És persze a legfontosabb, hogy kerüld a savasitó ételeket. Ugye az a legfontosabb, hogy meg legyen az egyensúly a gyomorba, ami mindenképpen enyhén savas, de amennyire lehet lúgositani kell. :wink:

Ja még a cukrom alacsonyabb, holnap felhivom apánkat, hogy mit csinálja, de azt hiszem nálad is volt ilyen, nem? A nővérke azt mondta egyek többet, ja mondom köszi, az én orvosomnál állandó a diéta, igy hogy egyek többett? :lol:

cs.andi
Nagyon jók a képek!
Hogy te milyen kis vékony vagy :wink:

ercsikati
Na akkor megkezdődik a pihenés, mi? :wink:
chilike1

Sziasztok!

Miciona,
Köszi a tanácsokat! Mindenképpen fogok csinálni implantátumot, ha megszületett a baba, mert azért nem szeretnék fogatlan lenni :) Megkérdeztem, 160e Ft lesz a mostani árakon. Hát azt hittem dobok egy hátast, mert azért a babával kapcsolatos költségek mellett ez elég húzós lesz (meg egyébként is). Szerencsére a sógornőm apukája fogorvos, talán ő jutányosabban megcsinálja...
Fura hogy ez a fogszám csökkenés evolúciós 'találmány'... A fogorvos nekem azt mondta, általában öröklődik (ez persze nem zárja ki, hogy az evolúció miatt van). Vicces volt, mert mondtam Apunkámnak,hogy mi történt, és hogy tejfog volt, és hogy ez öröklődik, erre kikérte magának, mondta 'Na eeeezt biztos anyádtól örökölted:)'.

Chilike,
Üdv újra itthon :) Hú de jó lehetett nektek! Már én is alig várom, h mehessünk ideoda, mi is elég menpősek vagyunk, általában majdnem minden hétvégén utaztunk tavaly ilyenkor... És én imádok ilyenkor őssszel jönni-menni!
De jó neked, hogy minden nap érzed őket mozogni! Én nagy parában vagyok, mert 3 napja SEMMIT nem érzek... igaz, mintha tegnap este éreztem volna, de lehet, hogy csak a töltöttkápi volt... :oops:
De holnapután UH, most már tényleg nagyon várom, szeretném látni, hogy jól van! Mondjuk a pocakom nagyon szépen nő, remélem ez azt jelenti, h minden rendben odabent.

Melcsi,
Szerintem én majd el fogom kérni tőled Mártika számát, mindenképpen jobb lenne előbb beszélni vele. Ráadásul lehet, h én már találkoztam is vele, amikor bent voltam, mert egyik hajnalban egy nagyon kedves szülésznő vette le a vért tőlem, csak pont nem láttam a táblácskáját a nevével :( Vékony volt, kedves, barna hajú, olyan se nem hosszú, se nem teljesen rövid haja volt... És nagyon ápolt hölgy volt.
Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mikor érkezik Marci!
A Marcell nekem is egyik kedvenc nevem, de Peti megvétózta...

Andi,
Gyönyörű ez a fiú:) Tényleg olyan, hogy az ember ránéz és összevissza puszilgatná :)

Rencsikém,
Drukkolok neked a vérvételre, hogy azért ne legyen túl magas az érték! De biztos vagyok benne, hogy ha esetleg tényleg magasabb, annyira nem az, hogy ne lehessen szépen gyógyszerrel kordában tartani! Minden rendben lesz, meglátod! (itt most egy ölelős smiley jönne :))

Melike,
Kitartást, nagyon drukkolok Neked!
(Chilke, Meli kórházban van, azért nem jön, a másik topikban írtak róla).

Szép estét mindenkinek!

Jaj még azt akartam mondani, hogy én kb. egy hete teljesen abbahagytam a diétázást... azt eszek és annyit, amennyit megkívánok, ez hol több hol kevesebb. Holnap reggel megmérem magam, nagyon kíváncsi vagyok :?
vjulcsi

Sziasztok!
Köszönjük a dicsérő szavakat,mindenkinek egy ilyen kis"Petit"(na jó valakinek kettőt :wink: )kívánok,majd ti is meglátjátok milyen csodagyerekek ezek a "dévai babák". :lol: Bár egyenlőre élvezzétek a várandósságot,az is hiányozni fog.
Julcsi,merész vagy,hogy abbahagytad a diétát!! :D Bár én eddig sem értettem,hogy tudjátok ezt csinálni..
Ne aggódj,most lehet,h ez a front"elnyomta"a babádat,ha már nagyobb lesz ugyis mindig és többet fogod őt érezni.
Chili,jó kis álmaid lehetnek!!Valami tudatalatti dolog jöhet elő ilyen formában,én nem értek hozzá,csak hallottam ilyesmit.
Örülök,hogy jóléreztétek magatokat.Hol voltatok egyébként?
Mici,de jó hogy itt vagy!!Hogy vagytok?Sokat dolgozol,alig hallok felőletek,vagy a nettel van baj otthon?Mikor kezdtek,van valami hír?
Melcsi,a Marcell tényleg nagyon szép név!Nálatok akkor csupa M betűs lesz mindenki! :lol:

Kép
cs.andi

Folyt:
Mici,olyan sokat nem megyünk mi sem,mint a gyerkőc előtt,majd ha már nagyobb lesz könnyebben elmegyünk.Nem nagyon zavarja őt,ugyanugy átalussza az éjszakát,most csak a reggeli + 1 órás visszaszundival volt gond,túlságosan érdekelte a tetőablak,meg így világosabb volt mint itthon.De itthon minden helyrebillent.
Rencsi,szorítok holnapra,majd gyere a hírekkel!Biztos orvosolják majd ezt a problémát,de reméljük még gyógyszerre sem lesz szükség.Kívánom,h így legyen!!
Puszi nektek!
Andi

Kép
cs.andi

julcsika
Biztos minden oké, azért mert nem érzed ő még mozog odabennt.
Gondolj bele te mióta érzed én meg "csak" múlt hét óta, de mindegy, egyébként is azt mondják, hogy ha valaki a 21. héten érzi előszőr még az is jó.
Én is mindig várom ám, hogy érezzem őket :wink:

Látta valaki a Naplót? Jól kibőgtem magam a terhes nőcin. Tipikus kismama vagyok, mi? :lol: Egyszerre tudok sirni és nevetni is(nevetnem azért kellett , mert a párom közben hülyéskedett, hogy ne legyen olyan rossz kedvem, szóval igy hoztam össze az egidőben sirást+nevetést)
chilike1

Chilikém,
de jó lehetett nektek!!!!! ezen a hús dolgon én is meglepődtem, meg azon is hogy a tej sós.....de ezek mind Apánk mondta. Ami biztos fűszer nélkül nem tudom megenni a húst, így inkább zöldséget nyomatok. Nekem is azt mondta, azért van gond a májjal, mert hogy ketten használjuk.... az értékekről nem tudom melyik a gázos már, amit tudok, hogy ha viszket az jelzi igazán hogy baj van és én már vakaródzom kb 1,5 hete...... :cry:
Én hónapokon kersztül olyanokat álmodtam, hogy húúú, domiaput többször kidobtam a lakásból álmomban.... :oops: pedig nagy idillben élünk, szóval nagyon furi.....
cukor a Melcsinél volt alacsonyabb az hiszem a terheléses volt alacsonyabb neki, és talán annyit mondott Apánk, hogy egyen kenyeret....Ugye jól emlékszem Melcsike????

Melcsike,
2,5 hét múlva megyünk Apánkhoz akkor fogjuk megbeszélni a pótdokit meg a szülésnőt, azt megköszönném ha elküldenéd nekem a nevét és számát, de szerintem még nem fogom felhívni megvárom a vérvételt, aztán meglátjuk mi a következő lépés....

Andikám,
köszönöm a drukkokat!! holnap még biztos nem lesz eredmény, jó korán megyek, hogy hátha még a vérvételen is sorra kerülök a körzeti után... ti akartok mejd tesókát?

Julcsikám,
már mindjárt mentek uhra! biztos minden rendben lesz....ez érdekel, hogy állsz a kilókkal, de neked tök jó az emésztésed, lehet, hogy is híztál.....kívánom hogy neked ne kelljen fogyizni!!!!
Drukkolok hogy megkapjátok a "szabad" táblát.... :wink: :D

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Rencsike! Nagyon örülök, hogy Apánkkal újra szent a béke! És nagyon-nagyon szorítok, hogy ez a máj-dolog megoldódjon mihamarabb, hogy ne kelljen fölöslegesen sokáig aggódnod!

Melcsi! De jó neked, hogy már nem sokára ölelheted-puszilhatod a Marcit!

Andi! Elképesztő cukifiú a Petike! Mutattam is őt a férjemnek, hogy nézze meg, a Petik micsoda drága kis fiúcskák. :lol: (mondta, hogy tudja,hiszen ő is az /volt :lol: )

Chilike, Isten hozott újra itthon!
Ne aggódj, Petim is csak 1X-2x érezte még. Hiába mondom, hogy most!most!, nem érez semmit. Nap közben, ha mással vagyok elfoglalva, akkor én is csak ritkán veszem észre. Leginkább, ha lefekszem és a tenyeremet a pocakomra teszem, ÉS! ha türelmes vagyok, előbb-utóbb kiérdemlek egy-két bökést. :lol:
Ahogy én megfigyeltem, délelőtt kevésbé aktív a drága gyermekem, este felé meg pörög ezerrel. Apja fia...
Azon még gondolkodunk, hogy a Peti mellé kap a baba még egy nevet. Mondtam, a Petimnek, hogy az jó lesz, mert ha majd elkiáltom magam, hogy Peti!!! mind a ketten rohannak. Erre az én Drága Férjem: ...ahogy te azt gondolod...majd meg se moccanunk, hátha a másikunkat hívtad...

Julcsika, én sem diétázom veszettül. Nálam valahogy magától elmúlt a "vasszeget is megeszem" korszak. Bármit eszem, amihez kedvem szottyan. Legalább egy falatot abból is, ami "csak" a szememnek tetszik. Reggel eszem kenyeret is, este csak hungarocellt, de ahhoz minden pironkodás nélkül tejfölt és felvágottat. :lol: :lol: A legfrissebb mérés szerint (ebben a percben történt) az utóbbi 3 hétben 1 kg-ot híztam.

Nekem péntek du óta megint feszeng-szurkál a hasam, meg nyilallgat a hüvelyembe. Remélem, csak újabb átrendeződés folyik odabenn! Nekem meg ez a parám, hogy hamar elkezd kinyílni a méhszájam.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Chilike, nekem a sima éhgyomorra vércukor lett 2,9. Egyből mondta a háziorvos, hogy nem eszem rendesen. Mondtam neki, hogy mert tilos. Erre felhívtam Apánkat és azt mondta, hogy egyek napi 3 szelet kenyeret. Hú de nagylelkű gondoltam. :lol: :lol: Persze, hogy előre nem lehet a szobát lefoglalni, benne van a pakliban, de hátha bejön. Vagy legalább 2 ágyas, már az is jó lenne.

Rencsikém, mindjárt átküldöm a Mártika névjegyét. És holnap írj mindenképp, nagyon szorítok.

Julcsi, Mártika szőke és olyan 45-51 körüli, szerintem nem vele találkoztál, de ő is tündér. Neked is küldjem priviben?

Kép
gmelcsi1

Moncsi,nagyon jó az új profilképed!! :D Ezeket a képeket nem tennéd majd fel,h gyönyörködhessünk Petiben??(Vagy feltetted,és én nem láttam?Elképzelhető,amilyen szita agyam van.. :oops: )
A nyilalgatás nálam is időről-időre előjött,ne tesssék idegeskedni!!!
Puszi.

Kép
cs.andi

Sziasztok!

Rencsi! Remélem nem lesz gond a májaddal, Domival meg főleg nem! Majd holnap irj, hogy mi volt!

Julcsi! A súlyemelkedést megmondod majd? Azért lennék rá kiváncsi, mert az elmúlt 2 hétben 2 kilót híztam!!! Szóval kivéncsi vagyok, hogy megéri -e diétázni-bár nekem még nem mondta Apánk, de tartok tőle, hogy ami késik nem múlik! Te már érzed mocorogni a babát???

Andi! Petit egyszerűen meg lehe zabálni! Lehet kérni kislány kiadást is??? :D Nem semmi, hogy 5 hónapos és már kúszik! Nagyon édes lehet, biztos hangosan kacag is már! Te nagyon csinos mami vagy!!!

Chilike! Köszi neked is, de akkor megpróbálom a háziorvost is, hátha! Jó lehetett ez a wellnessezés, remélem a babák is élvezték és jó sokat ficánkoltak!Nem jók ezek az álmok, lehet,hogy pont azért álmodsz ilyesmiket, mert nem idegeskeded ki magad! Persze nem tudom mi a jobb , agyonidegelni magad mint én, vagy álmodni 1-2 rossz dolgot... A babák hogy reagálnak az álmaidra???

Moncsiga! Én is mindig betojok, amikor nyilallani kezdek! Magne B6-ot te szedsz?

Bodza! Te is irhatnál a kicsidről, hogy mit csinál már!!!?

Én még mindig úgy aggódom, hogy minden rendben van-e. Jó, tudom, hogy nem kell hányingernek lenni (ezt Chili is megerősítete) de olyan jó lenne látni, hogy fejlődnek a babák!!! Vagy legalább egy kis jelt adhatnának magukról, hogy bizony itt vagyunk! :roll:
kislibus

megint lemaradt...

Kép
kislibus

kislibus
Ááá, nem szerintem a babákat nem érinti az álom, főleg, mert miután felébredtem már nem foglalkozom velük, inkább csak addig szar amig felébredek..
Ja biztos elnyomom magamban a dolgokat, nem akarok aggódni, idegeskedni és ez igy jön ki álom formájában.
Egyébként , ha hánynál szerintem azon aggódnál, hogy nem-e ártassz a babának a rángatással, stb. Úgyhogy nyugi, majd az uh-nál megnyugszol. :wink:

gmelcsi
Nekem "csak" 3, 9 a cukrom, de igy is volt mellette csillag. Lehet megkérdezem én is apánkat, mi legyen?.
Persze már a 2 ágyas szoba is tök jó. Kiváncsi leszek, mit mesélsz majd. :wink:

rencsike
Háát a húst én se tudnám fűszer nélkül megenni...
A zöldség biztos hasznos lesz. Gyere majd kiváncsi vagyok mi lesz az eredményed, de tuti minden rendben lesz, ne aggódj. :wink:
Domika még el lesz pár hétig odabennt. :wink:

moncsika
de szép az új vonalzód :lol:
nekem is tök ugyanigy van, én is néha hirtelen "észre se veszem hogy mozognak a babák, csak később hogy :jaj ez az volt"
Nekem is délelőtt nyugi van este felé felelevenednek... :lol:
nálam is van nyilalás úgyhogy ez biztos jó jel. :wink:
Máskor amikor ilyen wellness szállódába vagyunk, kiélvezem a vacsorát, hogy nem kell főznőm mégis csomó minden közül lehet választani, stb, de most igazán semmi nem hozott lázba, csak úgy bele kostólgattam a kajákba, de nem mondhatnám, hogy túl sokat ettem, inkább sokszor eszem keveset, de megfigyeltem hogy nem várhatom meg amig éhes leszek, meg kell előznöm, mert különben elkezdek émelyegni. volt mérleg a szállodába, na azt nem irom le hány kiló vagyok, mert nagyon cikis (már egy súlycsoportba kerültem a párommal, jó ő nem egy nagy termetű, de mindegy, szóval most simán legyűrném, de előnybe van, mert én most nem birkózhatom), de az a lényeg, hogy ott is annyi kiló voltam, mint a védőnőnél meg az itthoni mérlegen és ez legalább 1, 5 kilóval kevesebb mint amit apánk mért bő egy héttel ezelőtt. :lol:
Nekem legutóbb megnézte a méhszájat, hogy teljesen zárt-e az volt, neked nem szokta nézni?
chilike1

Moncsika,

tényleg kiscsillag, nem is raktál fel képeket Petikéről...... :cry:
nyilalás nekem is volt, aztán utána jött a késelés a hüvelybe.....tágulnak és átcsoportosulnak lent a dolgok, ez megint jót jelent, csak bazira tud fájni, legalábbis nekem volt hogy nem tudtam leülni....

Chillike,
én is annyi kiló vagyok mint a férjem....és ő nem kicsike a 187cm-vel..... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
rencsi79

Moncsi,
Nyilalás nekem is van az elmúlt napokban, a hüvelyemben főleg, de nagyon örülök, hogy ezek szerint ez jó jel. A hétvégén a család teljesen el volt ájulva, hogy mekkora a pocim- tényleg sokat nőtt az elmúlt héten.

Chilike,
Én is rengeteg hülyeséget álmodom, de ez tipikus kismami tünet, olvastam is róla. A rejtett félelmek jönnek elő. Én az első hetekben rengetegszer álmodtam, hogy elhagy, megcsal a párom, már nem is mertem neki elmesélni mert a végén még meg is haragudott rám :) Mostanában olyan fura sci-fi-ket álmodom, tegnap éjjel pl. egy volt barátomat mentettem ki egy épület pincéjéből, ami már víz alatt volt, de kaptam valakitől egy olyan készüléket, amivel a vízben is tudtam lélegezni. Hoppá.... most hogy leírtam, lehet, ez összefüggésben lehet a magzatvízben lebegő babával... van itt egy álomfejtő közöttünk??? :D

Rencsike,
Te nagyon is vékony vagy, és kész, súllyal nem foglalkozunk, csak azzal hogy hogy nézünk ki, és te csinos vagy! De hát nagy fiad van, ennyi baj legyen :)

Nahát ma jól telezabáltam magam... mondtam is Petimnek, hogy hát nem nagyon adtam a diétának. Erre ő: de hát hétvége van! Jaaa, mondtam, akkor ok :)

Kislibus,
Ne bánd, hogy nincs semmi tüneted, majd az UH-n látod a babáidat. Hidd el, könnyebb hányinger nélkül. Nekem kb. 2-3 hete megint minden áldott reggel hányingerem van, de szerencsére az öklendezésig ritján jutok el, a hányásig meg még ritkábban.

Melcsike,
Igen, kérek priviben küldd el Mártika számát! Hmmm, hát akkor biztos nem ő volt, aki vért vett tőlem, de bármennyire is megerőltetem az agyam, nem emlékszem ilyen szülésznőre :( Nem csináltál véletlenül titokban egy fényképet? :D
vjulcsi

Ja és Moncsika szuper a vonalzód!

Remélem nekünk is kiderül kedden, hogy kék vagy rózsaszín vonalzóra kell váltanom :)
vjulcsi

Jó reggelt mindenkinek! :lol:

julcsika
Én is olvastam múltkor, hogy a terhesség alatt sok hülyeséget álmodnak a nők, az a fura, hogy máskor rögtön elfelejtem miket álmodom, mostmeg mindig emlékszem. Ma például azt álmodtam, hogy apánknak elkezdett rosszul mennie, mert megvonta az állam a támogatásokat és egy ilyen szuterén szerű rendelője volt és hüvelyi uh-t akart csinálni, mondta, hogy feküdjek fel a hokedlire :lol: :lol: :lol: , mondtam, hogy arra a kis sámlira nem lehet lefeküdni, nem lenne jobb inkább hasi uh-t csinálni állva, de ő ragaszkodott a sámlihoz, ráadásul a lábammal pont az ajtó felé voltam, ahol mentek az utcán a járókelők... :lol: :lol: :lol: , jó , mi?
De jó, te holnap mész újra uh-ra, mi?

rencsike
Az én párom "csak " 178 cm, de azért igy sem szerettem vola utólérni , de mindegy. Én eldöntöttem, hogy amig jók az eredményeim nem aggódom a súly miatt, főleg azért nem, mert nem eszem annyit és olyat ami miatt lelki ismeret furdalásomnak kéne lennie.
Örülök neki, hogy azért megbékéltél apánkkal, szerintem ő is érzi ám, hogy hol a határ. :wink:
Én úgy látom, hogy moncsika rakott fel képet a kis Petiről a neve alatt van az uh kép. Nagyon édike, én úgy látom, hogy már most moncsikára hasonlit. :wink:

Képzeljétek ma is arra keltem, hogy felébredtek a gyerekek. :lol:
Nem túl korán keltettek, kb fél9 körül, és nem mozgásra ébredtem, hanem hogy a köldökömnél igy nyomnak vagy szúrtak vagy nem is tudom mit csináltak olyan furcsa érzés, nem az a buborékos, hanem inkább csak igy érzem, hogy ott vannak és lehet helyezkednek. :wink:

Ki mit csinál ebben a szar időben?
chilike1

Halihó Kismamik!

Én ma még nem is éreztem a Babát. :( Remélem, jól van, csak ez a kaka idő elnyomja és pihikézik.

Annyira aranyos vagy Chilike, hogy hozzám hasonlónak véled látni Peti-babát, bár jelen esetben ez nem túl hízelgő, mert még elég UFO-szerű szegényemnek a kis pofija. Tök aranyos volt a Petim, mert épp ezen röhögcséltünk, hogy még nem egy szívtipró a lelkem (vagy csak a kép lett kicsit béna). Petim még nézegette-nézegette a képet és csöndesen megjegyezte magának: Szerintem rám hasonlít... Angyalom, még így kicsit UFO-fejjel is bevállalta egyszem magzatát.

Tényleg elég nehéz volt róla képet készíteni, mert a kezével egyik oldalon takarta magát, a másikon meg a placenta. Na, a placentát "lebontotta" előle a doki, így lett ilyen kicsit fura előrenyúló ábrázata szegénynek. A többi képen viszonylag kerek babapofija van.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Megmutatom, mivel töltöttem a 7végét.
Ezeket a képeket fabrikáltam. Úgy gondoltam megpróbálok valami Tesz-veszes bizniszt beindítani belőlük.
A színek nem az igaziak, mert telefonnal készítettem a képeket. Szeretnék még Vukosat, micimackósat, Hello Kittyset, meg ami jön.

Kép Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsikàm!Fantörpikus vagy!!!!Èn nagy kèzmûves vagyok,de ezt a technikàt nem ismerem.Szuper!
Petikètek gyönyörû ès a kis mancsai,tündèri!!!
Rencsikèm!Dràga vagy!Ìrtam mailt a gèprôl.
Libus!Eszti elkèpesztô.Olyan dolgokat csinàl ès mond h hihetetlen.1 èves gyerektôl sem lenne semmi,de Ô mèg csak 8,5hònapis.Videòzzuk ezerrel,mert ezt èn sem hinnèm el,ha valaku mesèlnè.Fantasztikusan okos,ügyes,kedves ès kommunikatìv.Megôrülünk Èrte.:-))

Kép
bodza2005

Bocsi a mellèütèsekèrt,de telefon...

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Moncsika nagyon szépeket készítettél!

Lányok, én ma nem is nagyon tudok hozzászólni, mert nem vagyok a toppon.
Éjjel 4 órát aludtam, aztán reggel hánytam, ha kikelek az ágyból rögtön rámtör a hányinger, úgyhogy nem kelek ki :) Nagyon nyomi vagyok ma.
És 2 kilót híztam kb. 2 hét alatt, most 1 kilóval vagyok több, mint a pozitív tesztkor. Na ezen mondjuk nem idegesítem magam, végülis a 18. héten szerintem már belefér...

Remélem ti sokkal jobban vagytok! Csak az vígasztal, hogy holnap láthatjuk végre-végre a babánkat.
vjulcsi

Sziasztok!

Én is küválygüsabb vagyok a szokásosnál is. Felhivtam apánkat és képzeljétek azt mondta, ogy nem baj, hogy elfogy az utro, az utolsó két nap szedjek kevesebbet, 3x1-et, utána felejtsem el, nem kell azt az örökkévalóságig szedni..... :shock:

Uhuvaal és megnyugvással legyen igazatok! :)

Kép
kislibus

Sziasztok,
őrült egy napom volt, rohangáltam össze-vissza. Meg van a vérvétel eredménye és több mint meglepő volt számomra.....tele van + és - -al DE a májam jól működik....holnap hívom Apánkat, mert pl. a süllyedésem 3,5X-se a maximum határértéknek, de van fehérje a vizeletben magas a kolesterin és még sorolhatnám.....

szóval a máj dolog rendben de valamiért olyan a vérképem, mint a sorminta..... :cry: :cry: :cry:

Moncsikám,
ez valami gyönyörű, ezt hogy csináltad?

Julcsikám,
remélem már jobban vagy!!! Holnap hívjál lszi ahogy végeztetek!!! Hányra mentek? Hát ezen a kg-om nem is kell izgulnod, ez több mint tökéletes!!!

Kislibuskám,
én is fokozatosan hagytam abba. Nem csoda hogy kovályogtál, jön a hideg front..... :cry:

Melcsikém,
mi volt a ctg-n? voltak most is 40-sek?

Kép
rencsi79

Rencsike,
a máj dolog megnyugtató, de a sorminta nem annyira. Minimális eltérések vannak? A koleszterint nem is értem. Nem lehet, hogy a nulla szénhidrát és a sok hús miatt felborult az eddigi egyensúly?
Mi lenne ,ha megszegnéd Apánk diétáját és leállnál a sok fehérjéről, max. egyél több tejterméket és ennél szénhidrátot is, sok zöldet. A sav is lehet sok a husitól, mert szerintem még nem Domi nyomja fel a gyomorszájat annyira, hogy attól legyen. Nem akarok okoskodni, de annyira egyértelműnek tűnik, hogy a megváltozott étrend okozza.

Andi,
azért jövök keveset ide, mert most csak a munkahelyen tudok írni és sokszor mire leírok egy mondatot ,már nem is tudom folytatni. Itt a kismamik, meg annyit írnak, hogy munka közben képtelenség követnem. Na majd, ha én is....
Bár annyi mindent gondoltam, hogy mit fogok, majd kezdeni a szabadidőmmel, de ahogy látom a lányokat, észre sem vették és már túl vannak a félidőn. Szerintem a nagy elhatározásokból ez lesz nekem is.
Jó, hogy Peti könnyen aklimatizálódik idegen helyen. Mindig azt gondoltam, hogy ez csak szoktatás dolga , de tudok olyan kisgyereket,akit 4 éves koráig nem lehetett elvinni nyaralni. A férjem lánya sem egyszerű eset. A nálunk elalvás mindig tortúra, pedig már 9. évében van. Az óvónő bnőm szerint az alvásra is meg kell tanítani.
A kezdésről még nem tudok semmit. Még a jövőhéten kapom meg az eredményeket azokról a vizsgálatokról amikre még elzavart Dévai.
Chilike,
tartottál is aerobikot? Látod igazad volt amit Rencsinek írtál a húsról. Legalábbis én egyetértek Veled :)
Biztos fontos tartani a súlyt, de nem értem miért híznátok jobban attól, ha nem esztek többet mint babásodás előtt. Kevesebbet mozogtok , ezért a csokikat kerülni kell , meg minden olyat, ami egyébként sem hasznos.
miciona

Sziasztok Csajszik,

Rencsikém annak nagyon örülök, hogy a máj rendben, de a többit nagyon sajnálom. Hívd Apánkat, bár tudom, hogy nekem is volt jó pár eltérés, és annak nagy része a terhesség miatt van, nem is foglalkozik vele Dévai. Bár a koleszterin nem ezek közé tartozik, de nekem is magasabb kicsit mindig. Mennyi lett?
Remélem semmi komoly, gyere egyből a hírekkel.
Képzeld el, megnéztem Marci méreteit és 31. héten volt ugyanekkora mint Domi a mostani uh-n.
A CTG-n megint ugyanaz volt, de Apánk azt mondta ez semmi, ezek nem fájások. Viszont a méhszájam elsimult szépen, már 1000-es. Azt mondta bármikor jöhet. Ha kihúzzuk addig, akkor 23-án mennünk kell hozzá, és reméli, hogy azon a hosszú hétvégén szülök, és akkor ő is ott tud lenni.

Julcsikám, mindjárt küldöm a számot. A hízásról annyit, hogy 1kg már illő volt híznod, mikor mi itt koplalunk. :lol:

Moncsikám, gyönyörű Peti baba, és amiket csináltál. Nekem soha nem volt kézügyességem, nagyon irigylem, aki ilyen ügyes.

Csajok, álom, én minden szörnyűséget összeálmodtam a terhesség utolsó harmadáig. Olyan durva dolgokat, hogy még leírni se merem, mindig depis voltam utána, de most már nem szerencsére. Én is azt hallottam, hogy ez is egy terhességi tünet. De tudom, hogy nagyon rossz.

Kép
gmelcsi1

Rencsikém megkaptad a névjegyet? Mert nem jelzett vissza a telefonom, így nem tudom megkaptad-e.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok Csajócák!

Csak gyorsan bekukkantok, mert még van egy kis dolgom, aztán végre megyünk Déviszhez! El sem tudom mondani mennyire várom. :)

Szóval Chilike, csak h megnyugtassalak leírom a ma éjjeli álmom: már olyan 7-8 hónapos terhes lehettem, tehát már nem volt pici a baba, de azért még nem is kellett volna szülni. De rámjött a szülés. Bementünk valami kórházba (nem a János volt), ahol egy olyan szobát kaptunk, amiben egy óriási franciaágy volt... a szüleimmel voltam, férjem az egész álomban sehol nem szerepelt. Apukám tiszta ideg volt, elkezdett orvos után kiabálni, mondta mindegy, ki jön, akár ügyeletes is, csak jöjjön. Én sokkal nyugodtabb voltam, marhára idegesített, hogy ők meg zsizsegtek. Aztán kimentem a folyósóra és mondtam, hogy nem, nekem csak Dévai kell, más nem, megvárom. És pont a mellettünk lévő szobában vezetett szülést Dévai, mondta, hogy OK, mindjárt jön (Dévai sokkal magasabb, fiatalabb volt :oops: ). Na, visszamentem a franciaágyba a szüleim közé (!), és egyszer csak kipottyant belőlem a baba, nem éreztem semmit. Kb. fél éves baba volt, szépen felöltöztetve... nem is tudtam vele mit kezdeni, anyukám rögtön elkezdtett vele játszani, a baba meg csak mosolygott... azán végre felé fordultam, és akkor odabújt hozzám, és nagyon örült, nekem meg olyan fura volt, hogy egyszercsak ott egy nagyon szép, egyébként fiú :) baba.
Na, aztán jött Dévisz,mondom neki kijött a baba. Erre ő: nem baj, holnap reggel 'fordított' császárral még visszarakjuk, mert még picit bent kéne maradnia....
Na ezután elvesztettem a fonalat.
A férjem szerint ez már beteges, de mondtam neki, hogy szerintem normális, nyilván a félelmeim vannak benne (koraszüléstől való félelem, hogy nem lesz ott a férjem, stb... még jó sok :).

Na, Chilike, ez elég durva volt? :D
vjulcsi

julcsika
Hát jót kuncogtam pár percig igy reggel az álmodon. :lol: :lol: :lol:
Forditott császárral visszarakni-hááát az se lehet túl kellemes :lol:
Drukk a mai naphoz, de tuti minden oké, tök jó ilyenkor menni uh-ra, és látni a picurkákat.
Múltkor amikor nekem is ilyen hülye álmom volt,azt beszéltük a párommal, hogy ezek biztos azt is jelentik, hogy az ember már "szeretne túl lenni" a terhességen, hogy már meg legyenek a babák , biztonságban a karjaiinkban tarthassuk őket.
Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen jól viselem a terhességet, de én speciál alig várom már , hogy elteljen az idő és szülhessek időben persze.

miciona
Igen tartottam órákat is, aerobikot, erősitést, stb és mellette még finoman súlyzóztam is. nem azért, hogy magamat dicsérje, de nagyon bombasztikusan néztem ki a napi 2, 5 óra mozgástól. Szépen kidolgozott hát izmom volt, finoman nőiesen , nem úgy, mint egy pasinak, szép bicepszem, tricepszem, minden. Alapjába véve elég nőies vagyok, ami abban nyilvánul meg , gogy gömbölyű a csipőm, tehát sose néztem ki úgy mint egy pasi(én nem szeretem , ha egy nő úgy edz, hogy túlzásba viszi), de az azért nagyon jó érzés látni, amikor szép kisdolgozott hasa van az embernek és már az öltözőben "irigykedő" pillantásokat vetnek rám. Sajnos ez már a múlté, a szép kis alakom meg az álom súlyom is :lol: , persze jelen pillanatban ez abszolút nem érdekel, amikor két gyönyörű kisbabám fog születni, de később biztos, hogy szeretném újra formába hozni magam. Már meg vannak a terveim is. :wink: Eyébként érdekes dolog ez, amikor 100%-ig elégedett voltam magammal, a párom akkor csesztetett a legtöbbet, hogy sovány vagyok, nincs fenekem, stb.-persze azért ez túlzás volt, de ő nem szeretteamikor 53-54 kiló voltam. 58.-nál is még cammogott, de azt már úgy ahogy elfogadta(akkor még 27-es farmert hordtam :lol: ), amikor 60-62 körül lett a súlyom, én ott már azért kicsit gömbölyübbnek éreztem magam, nála az volt a tökéletes. Persze elsősorban neki szeretnék tetszeni. :wink:
Ja és az egész hizás mizéria akkor kezdődött el nálam amikor megismerkedtem apánkkal és adta a sok gyógyszerét. :wink:
Mindig mondom is neki amikor rám szól a hizás miatt, hogy: Ja, igen, azok a régi szép idők, ezt mind a doktorúr csinálta velem :lol:
Ezen ő is mindig nevet...
És egyébként nem, attól még mert ugyanannyit eszel , mint régen, terhesen mindenképp hizni fogsz-ahogy mi is-. Én speciál többett ettem régen, mint most. A tegnapi menűm például ennyi volt: Reggeli: 1 pár virsli, mustárral, kenyér nélkül, Ebéd: Zabkorpából "tejbegriz"(na jó erre raktam kicsi kakaóport), vacsora: Sült kacsa, almával és kb 3 krumpli-ez pesze nem egész krumpli, hanem úgy cikkekre vágva kb 3-4 -et ettem belőle, meg egy kis meggy.
Ennyi.

rencsike
na az jó, hogy legalább a máj funkció jó, habár úgy tudom az nem jó, ha fehérje van a vizeletbe.
De biztos minden okés, majd ird meg mit mondott apánk.

gmelcsi
Húú, de izgi, jövő hét végén már jön Marcika. nem izgulsz???
Én is 23.-án megyek apánkhoz,ha kihúzod addig jó lenne dumcsizni kicsit. :wink:
Elküldhetnéd nekem is a szülésznő elérhetőségét, köszike.

moncsika
Na látod , mondom én hogy rád fog hasonlitani a pici.... :lol:
De viccen kivül, ilyenkor még elég furcsán néznek ki és vannak olyan "részek" is a képen amik nem tudom mik. :lol:
De tudod a kisfiúk egyébként is az anyukájukra hasonlitanak... :wink:
Figyú, néztem a listát amit átküldtél, de xls formátumba van én azt nem tudom megnyitni itt a laptopomon, nem tudod másképp elküldeni?
Mit csinálsz drága?
chilike1

Sziasztok!

Annyit írtatok mióta nem voltam, hogy alig győzőm visszaolvasni! :)

Julcsi!
Az 1 kg. az szerintem meg sem látszik rajtad! :) Szorítok, hogy minden rendben legyen Apánknál - és hát miért is ne lenne rendben :wink: - aztán gyere majd, és mesélj nekünk, hogy mi volt! :)

Moncsiga!
Peti baba nagyon szép! És nem is UFO-s! :cry: A vonalzód szuper! :) Nagyon tetszik! Már én is nézegettem párat, de én azért megvárom a következő UH-t! Ha ott is minden tökéletes lesz, akkor gyártok egyet magamnak én is! :) Amiket "fabrikáltál" képek azok nagyon szépek! Nekem sajna nincs semmi féle kézügyességem, úgyhogy én inkább nem is próbálkozom ilyen és ehhez hasonlókkal! :) Ezeket a dolgokat meghagyom a profiknak! :)

Chilike!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a hétvégén! Irigyellek is, mert mi már kb. 4 éve nem voltunk sehol nyaralni! Tudod a kutyával nem sok helyre lehet elmenni, panzióba meg nincs szívünk beadni! Így hát maradtak a kirándulások, és a csavargások! :) Egyébként jó, hogy itthon vagyok! Kicsit szokatlan, de azt hiszem hamar belejövök majd! :lol: :lol: :wink:

Szép napot ebben a szeles, hideg időben is!

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi, ezen én is nagyon jó röhögtem. Én egyszer azt álmodtam, hogy megszültem, majd elhagytam a gyereket. Már tök nagy volt mikor meglátogattam és sírtam, mert úgy nézett rám mint egy idegenre. Talán ez viselt meg legjobban.
Ja és Chili egyszer én is álmodtam, hogy valahol egy bodéban vizsgált meg Apánk. Afrika lehetett, egy menekült tábor , se ajtó, se ablak, ő meg vizsgált hüvelyi uh-val. :lol:

Chili, mi 11.15-re megyünk. Jó lenne dumálni, bár titkon remélem, hogy már most hétvégén úgy dönt a kincsem, hogy meglátogat végre minket. :wink:
Küldöm priviben a számot.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Jaj, nektek biztos nem olyan viccesek ezek az álmok, de igy olvasni olyan vicces őket... :oops:
Én még a legelején élmdtam egyszer, de nem zürzavarosat, hanem nagyon is tisztát, csodálatosat! Az egészben csak annyi volt a szomorú, hogy csak egy baba volt a karomban. De ő olyan tökéletes és gyönyörű kisbaba volt és én nagyon boldog voltam... :)
Ennél boldogabb azt hiszem csak akkor lehetnék, ha a valóságban mindkét babát a kezemben tarthatnám!!!

Rencsi! Pont a koleszterined??? Node az mi a fészkes fenétől???? :shock: Mindenesetre a májad rendben van, az okés! Neked az utro elhagyása után nem volt semmi gond?

Chilike! Köszi, hogy irtad, én is attól tartok, hogy ha most hirtelen abba hagyom az utrot, vérezgetni kezdek. Akkor hogyan hagyjam abba? 3-4 napig szedjek 3x1-et????

Melcsi! Ha már ennyire készülsz rá, csodás és könnyű szülést kivánok!!! :D

Megvolt az első reggeli rosszullétem. Hasmenés, szélgörcs (kegyetlenül fájt), ájulásközeli állapot (amit megelőztem azzal, hogy önszántamból lefeküdtem a kőre, még mielőtt tényleg összeesem)és émelygés szerepelt egyszerre a repertoárban.... Asszem az ájulás egyrészt az erős fájdalomtól lehetett, másrészt attól, hogy nagyon éhes voltam, már éjszaka éreztem, de nem mentem ki enni. No több ilyen hibát nem követek el, éjjel is enni fogok :wink:
kislibus

kislibus
Az a legjobb, ha megelőződ az éhséget. Egyébként ma éjszaka én is felkeltem enni, mert éhes voltam(vagyis az inkább már hajnalban volt úgy fél6 körül). na láod annyira rosszul akartál lenni és most tessék. :wink:
chilike1

sziasztok,

hú de jó sokat írtatok!!! :D
Beszéltem Apánkkal, azt mondta ezek mind beleférnek a terhességbe.....szóval minden ok. kicsit meglepődtem, mert én úgy tudotam hogy pl fehérje a vizeletben nem jó, de ha ő azt mondja hogy ok, akkor megnyugszom.

Julcsikám,
nagyon várom a híreket, hogy mi volt Apánknál.
Hát igen ezek az álmok.... :D nekem mostanában megint vannak zagyva álmaim, de szerencsére nem olyan durvák mint az elején. Az első időszakban arra ébredtünk a férjemmel, hogy zokogok álmomban, annyira szörnyűt álmodtam....

Melcsikém,
te egy hős vagy, hogy ilyen nyugiasan írsz Marcika érkezéséről, én már most tiszta ideg vagyok a szülés miatt...tudom, ez így még rosszabb, de állandóan ezen jár az eszem...
nekem vannak fájásaim vagy nem tudom mik, görcsök összehúzodások vagy fogalmam sincs, éjjel is 2x ébredtem rá. Ami gáz, hogy ezek állítólag max kellemetlenek és nem fájnak, de nekem fájnak!!! így elég félelmetes, mert ha nekem már ez is fáj, milyen lesz az igazi fájás...... :oops: :cry: :cry:
Megkaptam a névjegyet köszi szépen, csak tele volt a memória így nem tudtam elmenteni, le kellett írnom egy papírra aztán csináltam helyet a telcsimbe és bepötyögtem....
31 hetesen volt akkora.... :cry: :cry: :cry: hát ez nem túl jó hír....
ti csináljátok a gátmasszázst?
Ezt a méhszájdolgot nem értem, az 1000 az jó??? mi az hogy elsimult? mennyi ha indult a szülés?

Kislibuskám,
nekem nem volt gondom az ultro elhagyásával, sőt én örültem neki hogy szépen elfogyott, mert utáltam dugdosni... :oops:
Hát igen én is meglepődtem a kolesterinen, szerintem is micikének van igaza az étrend okozhatja a galibát...

Micikém,
ne viccelj, nem okoskodsz ,hanem mindig olyat okosakat írsz, köszike. Kérdeztem a múltkor a diétádat és nem válaszoltál, vagy inkább hagyjuk a témát???

Kép
rencsi79

Rencsi! Tök jó, hogy a többi adat normális! Mondjuk ez a fehérje.. Igazán akkor gáz, ha mellette vizesedik is valaki, meg a vérnyomása is magas. Amúgy lehet, hogy ez is a fehérjedús étrend következmény, amennyit magunkba tömünk belőle.....
Én nem dugdosom az utrot, hanem eszem... Orális változatot kaptam...

Chilike! Igen, ma már határozottan éreztem, hogy nem jó kivárni amíg megéhezem... Pillanatok alatt ekezd kopogni a szemem az éhségtől.... Viszont ma egész nap hasemésem is van, lehet ez is a baj, nem emésztek rendesen. Ha emésztek egyáltalán....

Kép
kislibus

Sziasztok!

Na voltunk Apánknál. Nem volt túl jó kedve, de aztán felvidítottam. Megmondtam, hogy nagyon rendes voltam, mert minden pecsétet megszereztem, minden leletet lefénymásoltam neki, plusz még nem is híztam sokat. Aztán elmeséltem az álmomat, na hát ezen nagyon nevetett.
Először nem akart UH-t csinálni, mert hogy jövő hétfőn úgyis megyünk genetikaira... de nagyon kértem, hogy csináljon, főleg h megtudjuk mi a helyzet a méglepénnyel, meg perszue izgultam is, hogy a babával minden rendben van-e.
Végül volt UH, minden Ok, már picit feljebb ment a méhlepény, most 1,8cm-re van a méhszájtól, ami már sokkal jobb, de sport, házasélet még mindig tilos.
És azt mondta, 90%, hogy kislányunk lesz :D:D:D

Rencsikém,
Nem tudtalak már hívni ne haragudj, mert a szüleimnél voltam, most jöttünk haza, de majd holnap!

És voltam ma a 2in1-ban és a b.boom.ban is, egy szép elegáns gatyót meg egy nagyon csini garbót sikerült vennem, elégedett vagyok :)

Moncsika,
Te merre tűntél ma?

kislibus,
Kitartás, egyél mindig, majd ki fogod tapasztalni, hogy ilyenkor mi a jó. Én az első 12 hétben a krumpli, risz, főtt tészta kombinációkat tudtam megenni, teljesen üresen (ha már tettem tejfölt a tésztára akkor visszajött), na meg pirítóst...
vjulcsi

Kislibus,
most nézem, nekem is a 7. héten kezdődtek az igazi rosszullétek....
Na hát tényleg kitartás!
vjulcsi

na itt vagyok újra csak reggel le kellett lépnem...
Párom itthon volt és hirtelen kitalálta, hogy menjünk el csavarogni, ilyenkor meg nem lehet váratni, mert meggondolja magát :lol:
szóval gyors tussolás, hajmosás, öltözködés és már itthon se voltunk :wink:
Háát csajszik nagyon hideg van, van egy fehér Devergo "ballonom" azt vettem fel, de már a pocimon nem tudom összegomolni, de igy is hideg volt(mondjuk többnyire kocsiba voltam, de amikor kiszálltam majdnem felkapott a szél)
Már többször megjártam, hogy vettem magamnak ruhákat olyan üzletekbe ahol egyébként is szoktam vásárolni és a végén mindig rájöttem, hogy nem szeretem őket ordani, mert hiába jó a méret, nem jó hordani, nem úgy áll, mint ahogy megtervezték, szóval eldöntöttem, hogy nem vásárolok, csak kifejezetten kismama cuccokat. Ma is vettem egy nagyon jó, lila hosszú újjú "pólót", nem pulcsi, mert nem olyan vastag , de azért a pólónál vastagabb , meg hozzá egy nagyon cuki szürke ruhát, lila mintával, kötött, de olyan vékonyabb kötésű nem az a nagy bunkó és rövid újjú, szóval alá tudom venni a lila polót , tök jól néz ki. :wink: Majd veszek fel hozzá szines vastag harisnyát meg lábszárvédőt, bokacsizmát, húú már nagyon kitaláltam a kismama stilusomat... :lol: :lol: :lol:
Egyébként ma is egséz nap buborákoltak a bébikéim , tök vicces, mindig mosolygok amikor megérzem őket. Az egyikőjük mindig elöl van a köldökömnél a másik meg ma szinte az oldalamon lubickolt, biztos helyezkedtek. Nagyon jó érzés. :wink:
Na rólam elég lesz ennyi :lol:

rencsike
Na akkor jó, ha nincs semmi gond, nyilván a terhesség miatt változik az ember vérképe, az a lényeg, hogy Domika és te is jól legyetek. Szerintem nem baj, ha nagyobb Domi és mindig örülök neki, ha az én babáim nagyobbak, ezeket az adatokat egyébként is el szokták mérni, az meg csak jó, hogy mire megszületik szép nagy baba lesz. :wink:

kislibus
Azt akartam még reggel irni, hogy szerintem is úgy csináld ahogy apánk mondja, ha valami van ő úgyis tudja mit kell tenni, de úgysem lesz semmi, ne aggódj. :wink:
Próbálj meg sok folyadékot inni.

julcsika
na mi van, hogyhogy nem irsz? :roll:

moncsika
merre vagy?

ercsikati
Biztos gyorsan beleszoksz az otthoni létbe :wink:
Nekem is van 2 kutyám, komoly feladat az elhelyezésük, ha elutazunk. Általában én a kutyákat nem mozditom ki itthonról, hanem alakit ide költöztetünk addig(Pl apukámat).Az enyémek egyébként is vadabbak egy kicsit, szóval ha akarnám se tudnám panzióba adni őket. :lol:

gmelcsi
Tényleg kicsit részletezhetnéd mik ezek a számok, amiket rencsike is kérdez meg miket mérnek, stb.
Lehet ez a hidegfront közrejátszik majd, hogy Marcika kijöjjön most hétvégén. :wink:
chilike1

julcsika
látom közben irtál, örülök, hogy minden rendben, de ez igy természetes, hogy rendbe is kell lenni.
pont én is most irtam, hogy vásárolgattam ma :lol:
húúú, de csini kismamik vagyunk :wink:
chilike1

Sziasztok!

Julcsi!
Kislány!!!! Szuper! Örültök? És most már szabad tudni a nevét?
Tökre jó, hogy a méhlepény valamennyire visszahúzódott, remélem még húzódik! :) A hétfői genetikaira pedig egy nagy kalappal Nektek! :) +++++++++++++++++++++++

Kislibus!
Észre vetted, hogy telik az idő? Már lassan 7 hetes leszel! Nagyon szuper! :)

Chilike!
Már mi is gondoltunk rá, hogy elmegyünk, és arra az időre ideköltöztetünk valakit, aztán valamiért mindig lebeszéljük magunkat! Nekünk két Angol Bulldogunk van, és ők nagyon hozzánk vannak nőve! Azt hiszem lelkiismeret furdalásom is lenne, ha őket itthon hagynánk! :)
Tök szupi érzés lehet, ahogyan a babók helyezkednek a pocidban! Mikor érezted először őket?

Moncsiga!
Te merre?????

Kép

KépKép
ercsikati

na látom ma mindenki el van magával foglalva... :lol:

ki merre jár? mit csinál?

ercsikati
Igen nekem is mindig lelkiismeret furdalásom van, ha itthon hagyom a kutyukat. Főleg amikor a bús tekintettükkel nézik ahogy elhajtunk a kocsival..., hát igen a kutya óriási felelősség.
Tényleg nagyon jó érzés érezni a babákat, szuper érzés várandósnak lenni, annak ellenére is, hogy azért az ember nagyon sokat aggódik. Én már alig vártam, hogy érezzem őket, kb a 18. héttől kezdtem magabiztosan érezni, azt a buborékolást. Előtte már éreztem valamit kb. a 16. héttől a köldökömnél nyomásszerű érzést, akkor még nem tudtam, hogy ez a babáktól van-e, de ma már tudom, hogy igen azok is ők voltak. :wink:
chilike1

Sziasztok Csajok,

Julcsi, gratulálok a kislányhoz, én is kiváncsi vagyok a névre. :wink:

Chilike a méhszáról a terhesség alatt:
A terhesség első két harmadában az egyik legnagyobb ijedelmet okozó dolog az szokott lenni, amikor a méhszáj elkezd kinyílni, és emiatt ágynyugalomra ítélik a mamát. A harmadik harmadban pedig mindenki izgatottan várja, mikor nyílik már ki. De miért nyílik ki? És mit jelentenek a leletre írt értékek?

A méhszáj fokozatos kinyílása, felpuhulása (a felpuhulás alatt azt szokták érteni, amikor a méhszáj még nem nyílt ki, de már nem zár olyan szorosan), a méhnyak megrövidülése a szülés közeledtét jelzik, a baba súlya egyre nő, egyre lejjebb csúszik a szülőcsatorna irányába, ezáltal a méhszáj először csak lazábbá válik, a méhnyak megrövidül, aztán először a külső, utána a középső, végül a belső méhszáj is megnyílik, utat engedve ezzel a babának. Optimális esetben mindez már a fájások előtt megtörténik, a szülés előtti utolsó 1-2 hétben, esetleg napban.

Kevésbé optimális esetben már a második harmadban elkezd nyílni vagy teljesen ki is nyílik a méhszáj. Ilyenkor ítélik a kismamákat pihenésre, hiszen a szülésnek még nem kellene megindulnia (bár eddig még nem sikerült hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy a szülés beindulhat egy kis házimunkától vagy akár nagytakarítástól), mindenesetre érthető az óvatosság, hiszen, ha mégis beindulna idő előtt a szülés, akkor senki nem szeretné saját magát okolni érte. Ami biztos, hogy kinyílt méhszájjal már nem szabad kádban fürdeni, pláne uszodába menni, hiszen ilyenkor nagyobb az esélye annak, hogy valamilyen fertőzést elkap a baba.

Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar )

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Mivel már egy picit kimozdulhatok, csavarogtam egy picit, na nem messze, csak ide a közelbe mentem dm-be (ott jóóóó sok időt eltöltöttem), mert varrónőnél, hogy az új nacimat felhajtsa szombatra, mert lagziba megyünk és azt szeretném felvenni.

Kata, Chilike,
Azért már elég sok hely van, ahova lehet vinni a kutyákat... mi sokszor visszuk magunkkal ha megyünk valahova hétvégére...
A kedvencünk pl. az Egri Korona Borház, ahol kis bungallókban lehet megszállni, beengedik a nagy kutyákat is. Isteniek a borok (na jó, ez most nem aktuális), a kaja is, közel van Eger, és sok kirándulóhely. Nagyon ajánlom, ha kutyástól szeretnétek menni valahova. Amúgy nagyon jó kültéri termálvizes medencéje is van, közvetlenül a bungallók előtt, de mondjuk most ez sem aktuális ugye.
Én kicsit attól félek, mi lesz ha meglesz a baba, mert a baba, plusz a babakocsi meg a többi cucc, és két nagy kutya nehezen fér be az autóba, pedig nem kicsi a kocsi... Majd valahogy megoldjuk :)

Kata,
Hát még nem mondanék nevet, mert hogy nem 100% a kislány, de reméljük hétfőn már az lesz, és akkor elárulom.
Te hányadik hétben vagy amúgy, mert így hogy nincs vonalzód, nehéz :)
vjulcsi

Julcsi!
Ok! Akkor hétfőn ha már 100% a Pocaklakó neme, akkor várjuk nagy izgalommal a lány nevet! :) Én most léptem a 8. hétbe. Vonalzót majd jövő héten kedden fogok gyártani magamnak, ha Apánk azt mondja minden rendben! :) Már alig várom, hogy menjünk!

Melcsi!
Köszönjük a kiokítást! :) Szuper vagy! Hogy vagy egyébként?
Marci baba?

Chilike!
Egyébként tökéletesen egyet értek veled abban, hogy amikor elhajtasz a kocsival olyan édesen tudnak nézni! :) Mivel mi társasházban lakunk, ezért mi akkor látjuk ezeket a tekinteteket amikor zárjuk az ajtót! Milyen fajta kutyáitok vannak?

További szép napot ebben a fránya időben időben is!

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi!
Akartam már kérdezni, csak mindig elfelejtem. Azt hiszem Te írtad egyszer hogy a DM-ben vettetek valami klassz kézmosót ami fertőtlenítős is! Jól emlékszem? Leírnád nekem a nevét? Ha nem te írtad, akkor bocsi! :oops:

Kép

KépKép
ercsikati

ercsikati
Mi a gyógyszertárban vettünk kéztörlő kendőt, 5 db van egy dobozban, kórházban is használják fertőtlenitésre 200 ft.
Meg vettünk egy adagolós kézfertőtlenitő gélt is itthonra.
A nevét nem tudom pontosan megnézem majd neked, de a gyógyszertárba tuti tudni fogják. :wink:

julcsi
Varrónőhöz én is készülök, nadrágot felvarratni :lol:
Húú , de csini lesz valaki a lagziba, nehogy leöltözd a menyasszonyt :lol: :wink:
Nekem a kutyám elég vad, senkit nem enged be, igy nem is tudjuk nayon sehova vinni, max. a hegyekbe szoktuk elvinni akkor amikor egy lélek se jár arra, plédául a legnagyobb hófúvásba :lol: , ilyenkor legalább kiéli magát, hempereg a hóba. :lol:

gmelcsi
Húú, de jó hogy te már ennyi mindent tudsz. :wink:
Köszi, hogy elküldted. :wink:
Hogy vagy egyébként ? Vannak jósló fájásaid vagy valami?

rencsike, moncsika
Merre vagytok?

megyek főzök csirkepörit, nokedlivel :wink:
chilike1

Sziasztok!

Julcsi! Kislány, szuper!!! :D

Chilike! Node csirkepöri nokedlivel??? borzolod itt a kedélyeket rendesen!!! :D :wink:

De jó nektek, már vehettek kismamiruhákat!

Ercsikati! Még azért odébb van, de igen, mindjárt 7 hét. És még 7 nap az uhuig! Nayon szeretném, ha minden rendben lenne!

Melaniaval m van tudja valaki? Javul már???

Nekem ez a hasmenés katasztrofálissá vált tegnap estére... Hőemelkedésem is volt. Éjszaka annyit jártam Wc-re, hogy teljesen leamortizálódtam.... A babákat meg féltem, hogy igy nem jut nekik elég tápanyag. Húst most nem is eszek, ma tartok egy ilyen krumpli-sárgarápa-alma-banán-kétszesült és sok-sok folyadék napot, remélem segit...

Egyébként mindenütt azt olvastam, hogy az utrot a 12. hétig szedetik a kismamákkal, merthogy ez az időszak nagyon érzékeny, mert ilyenkor veszi át a méhlepény a sárgatestektől a hormontermelő szerepet, meg a köv. menses is a 8. hét táján lenne esedékes, amire még "emlékezhet" a szervezet. Én nagyon félek ettől az utro elhagyástól....

Kép
kislibus

Hali Csajkókák!

Julcsika! Gratula a Csajoshoz! (Csak nehogy kukit varázsoljon hétfőre,mint a miénk.) :lol:

Tegnap délután jól megijedtem! Nagyon erősen elkezdett bekeményedni a hasam. Volt már, hogy feszült, meg ilyenek, de ez egész más volt. Éreztem, ahogy összehúzódik a méhem, olyan kemény volt, mint a kő. Fekve olyan tapintható volt, mintha egy nagyon kemény labda lenne a pocakomban.(Tök érdekes volt, hogy nem középen, hanem kicsit jobbra tolódva helyezkedik el a hasamban.)
Vártam kicsit, aztán,mikor megismétlődött felhívtam Apánkat. Azt mondta, ha nem vérzek, nem folyik a magzatvíz, akkor vegyek be 2 Magnéziumot és ennyi. Gyorsan utánaolvastam és azt írják az erős hidegfront, meg a stressz is okozhatja ( a rondaságokat inkább meg sem említem).Na, ebből manapság nincs hiány. Gyorsan lezuhanyoztam meleg vízzel, hátha segít ellazulni az izmoknak, és lefeküdtem. Így is fél 10-kor volt az utolsó keményedés. Annyi vígasztal, hogy pénteken megyek Apánkhoz, és akkor megnézi, hogy zárt-e a méhszájam.
Ami viszont sokkal jobb, hogy a kispicur tegnap pörgött, mint a gép! Egész este táncolt és olyan erővel, mint még soha. Éjfélkor még azon kuncogtam, hogy rendesen lehetett látni, ahogy dudorodik a hasam, ahol böködi, sőt, még ahogyan vándorolt, azt is simán lehetett követni. Nagyon vicces volt! Az apja meg szegény éjjeles volt, így lemaradt a mutatványról. :cry:

Kata én vettem a DM-ben kézfertőtlenítő zselét. HiGeen névre hallgat és úgy 600Ft körül volt az ára.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

KIslibus! Reszelt krumpli levét tegyél egy kávéskanálnyit egy deci vízbe és azt idd napi 2-3X. Kicsit gusztustalan, de nekem segíteni szokott!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsika
nekem is volt már olyan, hogy kemény volt a hasam, de én nem ijedtem meg, a sogornőm mondta még régebben, hogy ilyenkor pihenni kell, szóval én is lefeküdtem aztán el is múlt. Ne izgulj. :wink:
Nem tudom, hogy a fronttól van-e , de nekem is 2 napja rendesen "fogócskáznak" oda bennt. Nem tudom mivel vannak elfoglalva, nagyon kiváncsi vagyok :wink: , rengeteget mozognak, mindig nevetek is rajtuk, főleg az egyikőjük csikiz nagyon aki itt az oldalamnál ficánkol. Nagyon jó érzés, most is mocorognak. :lol:
Én nem látom még kivülről pedig mindig figyelem. Ja és azt is megfigyeltem, hogy, ha eszem vagy iszom mindig mocorognak.
Tegnap ettem a Mcdociba álompitét(diétázó kismamik bocsika :lol:, de szerintem néha azért belefér)na szóval, csokis-kókuszos, fagyival csokiöntettel, nagyon fincsi volt, szerintem a gyerekeknek is izlett, mert utánna szinte "örömtáncot" jártak, még egy nagy adag boldogság hormont is kaptam. :lol:
Moncsikám min stresszelsz egyébként? Megirhatod privibe is, kiváncsi vagyok.
Egyébként én sem vagyok nyugodt mostanában már rájöttem, hogy szerintem ezért is alszom rosszul.Döntést kéne hoznom valamiben , de nagyon határozatlan vagyok. :roll:

kislibus
Ne izgulj az utro miatt(egyébként én is a 12. hétig kaptam napi 2x1-et, utánna állitotta le apánk, de ugyanúgy egyik napról a másikra,), én nem izgultam emiatt, inkább moncsika aggódott, de nála se volt semmi ilyen jellegű probléma. Szóval nyugi.
Hát igen a csirkepöri nokedlivel nagyon fincsi lett, de a nokedlit tönköly lisztből csináltam, szóval azért ügyeltem a részletekre(még ha tegnap ki is lengtem az álompitével :lol: )
Olyan gyorsan el fog menni az idő majd meglátod, mindig lesz mit csinálni, következő vizsgálat, uh-k, genetika stb, szóval csak úgy elröpül majd, hogy észre sem veszed. :lol:
chilike1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?