Új privát üzeneted érkezett!

Magi kitartás, az már csak egy hét!!!
Tudom, hogy nem vigasztal, de nem vagy egyedül, én is dolgozom még, pedig az egész munkaidőt át tudnám aludni!
Eszti
koczkapaczi

LivKép
Az ágyikónkat csináltattuk, és oltári méreteket ölt. Nekem kb. combközépig és, így a lefekvés, felkelés nem gond. A fordulás is menne, de babóca azt szereti, ha a bal oldalamon fekszem. Amikor totál zsibbadtan, lassan és titokban átfordulnék a jobb oldalamra, hihetetlen rúgkapálásba kezd. Így fordulok vissza azonnalKép.
Pocakmentes időszakomban mindig hason aludtam, de mostanában ez ugy nem megy. Forduláskor meg háton át kepesztek, de már segítek a pocakomnak a kezemmelKép Igaz, hogy mint az előbb írtam, csak másodpercekre engedi az ebadta dedKép

A tusolás még megy. Remélem a "lavórba állok és pléh bögrével locsolom magam" időszaknak nem kell eljönnieKép

Ami fura, az a lépcsőn lefelé közlekedés. Kezdek nem látni a lábam elé a hasamtól. Ezért lépcsőkön csak úgy érzésre járok-kelekKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Eszti!

Csak az egy het tartja bennem a lelket. Kép
Kulonben nem birnam.

Csirkesz!

A fordulasnal en is segitek a kezemmel.
A furdes nem megy, mert nem tudok felallni a kadbol, ha bele ulok.
Tovabba a wc is kezd rossz lenni, mert rovidek a kezeim. Zuhanyozas kozben meg a labmosasrol nem is beszelek. Kép

Magi
Vendég

Forgolódás: nehezen megy nekem is. Nem érzem, hogy fájna, vagy zsibbadna, de ahogy fel akarok ülni, vagy átfordulni, a medencém, meg az ülőcsontom tiltakozikKép
lau

otthon epitkezes van es por meg duborges. idebenn meg nincsenek fonokokKép

csengo
Vendég

Csengo!

Igy megertelek.

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Edit! A budaörsi úton melózok... És itt meg lehet pusztulni, de ez nem csak az én véleményem, a kolléganőim is panaszkodnak. Most kezdett el kicsit lengedezni a szellő, az talán egy kicsit segít a fülledtségen. Persze addigra vége a munkaidőnek is.. Kép
Köszi a mailt. Almanap Kép

Juti! Azért élnek még rendes emberek is ezen a Földön... Kép Kép Kép

Ananász a 10-es skálán 5 szintet emelt a hangulatomon. Mondjuk be is nyomtam egy egész dobozzal Kép

Trotyikák Kép Mindenkinek van már valami nyűgje.. Kép Az vigasztaljon mindenkit, hogy a nagyján már túl vagyunk! Kép
Az ágyból kiszállás nálunk külön technológiává lett fejlesztve, de már nagyon megy.. Kép
Mellesleg az ágy nálunk is extraméretű, tulajdonképpen a szoba több mint 2/3-át az foglalja el! Kép

A kádas sztorimat már hallottátok, a zuhanynál meg nekem is a taplmosás a nehéz, de le szoktam tenni a popim a kád szélére, és úgy ülve némileg ecccerűbb. No meg aztán minek tartom a kispapit, ha nem azért hogy ilyenkor már kényeztessen ?! Kép

Magi!
Kitartás! Már csak egy cseppet! Kép Addig meg sokat gondolunk rád, és lélekben veled vagyunk.. Kép
Egy-két elvetemült kismami még mindig dolgozik ám... Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

A múltkori szopis kérdések kapcsán elfelejtettem írni, hogy ha valaki még nem ismerné, akkor kapható egy nagyon korrekt szoptatással kapcsolatos könyv, amiben már a kórházi szopiról, de az eleget eszik-e a babám kérdésről is van szó. Szerintem érdemes már várandósan megvenni, és olvasgatni (bár nem olcsó, de ismerem, olvastam (sőt az ágyamnál van, hogy bármikor elővehessem) nagyon hasznos):
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/22222.2.679013176851926142

Más:
Megvettük a kisebbik fiam ágyát, így a kiságy "kiürült", költözhet majd bele a baba. Bár először úgyis a mi szobánkban fog aludni bölcsőben, de így legalább a kicsi egyáltalán nem fogja a baba érkezéséhez kötni, hogy el kell hagynia az ágyát. És az külön jó, hogy az ágya pont olyan, mint a nagyobbik fiamé, ez külön tetszett a kicsinek.

Keményedés: nekem csak a normális határokon belül van, bár a méhszájamat elég régen nézte a doki, de akkor 3000 volt. Nem tudom, más is így van-e vele, de én bármikor meg tudom állapítani, hogy keményedés-e, mert felmegy tőle a pulzusom és a vérnyomásom is (ami nagyon rendben van, mert 120/70 átalgban, inkább kicsit alacsonyabb ennél, magasabb nem nagyon, pedig Benivel és Nátánnal is volt a vége felé 140/90, ami ugye a felső határ).

Linato!

Kösz a változtatásokat. Nálatok Ruben rövid u-val lesz vagy hosszúval? Hogy anyakönyvezik?

Időjárás: az eső nem túl jó (bár legalább nem kell füvet locsolnomKépKép), viszont legalább hűvös van, amit én határozottan jobban szeretek most, mint a 30-35 fok meleget.

Maccs!

Nem kell cipekedni, semmi nem éri meg, hogy előbb szülessen! Vigyázz magatokra!KépKép

Noémi!

Nekem a doki legutóbb azt mondta, hogy aug. 10-e környékén lesz valószínű egy rendelése, és hogy előtte hívjuk a pontos időpontért (UH volt és nem volt ott az asszisztense). A nyár olyan bizonytalan szabadság és orvosok szempontjából, hogy komolyan jó, hogy csak szept. közepére vagyok kiírva, különben azon szórakoznék, hogy lesz-e dokim épp akkor, amikor szülök (igaz, amikor kiderült, hogy mikorra fog érkezni, rögtön az volt az első kérdésünk, hogy "ugye akkor lesz a doktor úr, nincs szabadságon?"Kép). Csak aztán maradjon bent addig!!!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Épp augusztus 10-én megyek az első CTG-re (10.15), nem tudom lesz e doki , csak azt tudom hogy augusztus 30-ig szabin lesz, kicsit aggaszt a dolog. Megkérdeztem hogy az időpont változott e, de még mindig szeptember 8. Szóval remélem addig kitart a babó.Azt mondta ha előbb jönne majd meglátjuk, hát köszi.Mondjuk így is úgy is megszülöm ha itt az ideje.Kép
Méhszájam stabilan 3000.Kép
CTG-én ki szokott lenni? Ott is fizetni kell?
Ezt ugyanis nem mondta senki.

Tényleg Linato, írj vissza szept 8-ra, nem előzünkKép

Puszi
Noémi
fantikbaba

Beszti! Rövid u val van az utónévkönyvben ruben.

Noémi! Oké, visszaírlak.Kép
linato

Köszi+PusziKép
fantikbaba

Sziasztok!

A múlt pénteki akciónk óta nyugi van KépKépKép Néha volt ugyan 1-2 görcsszerű valami, de semmi rendszeresség. Holnap azért rákérdezek a dokimnál, mi a fene lehetett ez...

Én is azon kevesek közé tartozok, aki nem igazán tudja megkülönböztetni a keményedést a Manócsek feszengésétől KépKépKép De délután már sikerült legalább azt megállapítani, hogy a köldökömet az öklével püföli belülről, tök kipuposodott az egész, mint egy gúla KépKépKép

Jaj a kád az nálunk is kabaré!!! Én legalább le tudok ülni mivel sarokkádunk van, és van benne egy kisebb kiugró rész. De már ez is egyre nehezebb. Két héttel ezelőtt viszont be kellett szüntetnem a családi fűrdőzést a kétévesemmel, mert én, miután ő kiszállt a kádból, még 5 perc múlva is ott próbáltam a kád alján magam alá gyűrni végtagjaimat- kevés eredménnyel. Már azon morfondíroztam, hogy behozatom apával a párnát meg a takarót, és jobb híján ott alszom... KépKépKép

Az ágyban forgolódás is elég húzós. Tegnap este 5 percbe telt, míg a balomról át tudtam vergődni a jobbomra. De örömöm nem tartott sokáig, mert ez a póz sem volt nyerő KépKépKép A végén már elsírtam magam, és közöltem, hogy nem bírom már ezt a kényszerpozíciós bálna szindrómát, én meg akarok inkább szülni azonnal KépKépKép De azért 2 perc múlva ezt már visszavontam intenzíven...

Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet úgy anyakönyveztetni a gyerkőcöt, hogy nem a hivatalos megoldásban? Ha lány lesz Manócsek, akkor Fanninak szeretnénk hívni, de y-nal a végén ( ha fiú, akkor Ákos, de ezzel nincs gond ). Ez meg ugye nem "szabvány", biztos nem olyan egyszerű, hogy csak ezt diktálom be.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Beszti!
Amikor igazi keményedés közeledik, akkor én is azt érzem, hogy szaporább lesz a pulzusom és egy picit légszomjam is lesz. Idáig azt hittem, hogy ezt csak én érzem, de ezek szerint nem!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Noémi!

A CTG-t nekem vagy a doki asszisztense csinálta és utána a doki méhszájvizsgálatot is csinált, vagy (Nátánnál) a fogadott szülésznőm csinálta és ekkor külön megbeszélt időpontban volt a vizsgálat.
Én is csak 1 héttel vagyok későbbre kiírva hozzád képest, így ha aug. 30-ig szabin lesz, akkor érdekes lesz a CTG kérdés nálam is. Igaz, szülésznőm lesz, csak azt sem tudom, hogy ő hogy van szabin.

Pocó!

A "nem hivatalos" neveket (akár vezeték, akár kereszt) kérvényezni kell. A menetéről (és hogy a Fanny így esetleg nem anyakönyvezhető már most is) kérdezz utána anyakönyvi hivatalnál.

Györesz!

A dolog érdekessége, hogy a szüléseimnél viszont ez már nem volt így, akkor nem ment fel a pulzusom így, csak a keményedéseknél és a jóslófájásnál.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Eszti, most 99 cm a hasam kerülete, és 28 hetes vagyok. Csak a 20. hét óta mérem, akkor volt 86 cm.
A zuhanyozásnál nekem akkor van gondom, amikor a lábam kell felemelnem és megmosnom. Legfeljebb mostantól az kimarad. Kép Kép (Csak vicceltem.)
Nem volt meg mára a vércukorvizsgálat eredménye, majd csütörtökön.
Viszont volt uh, és ami a lényeg, hogy tökéletesen fejlődik a bébi, és minden a legnagyobb rendben van. Fejjel lefelé helyezkedik el. Méhszáj, méhlepény, magzatvízmennyiség is rendben.
Csütörtökön jön a védőnő, most először jön hozzánk. Ezzel kapcsolatban egy kérdésem és egy kérésem lenne. A kérdés: ilyenkor mit néz? Hogy mennyire tiszta a lakás, vagy hogy hol fog aludni a baba, vagy bejár-e a kutya a házba, vagy mit?
A kérés: kedvelem a védőnőt, semmi gondom vele, viszont hetek óta azzal nyaggat, hogy tegyem már fel neki a kérdéseim a babával kapcsolatban. De nekem nincsenek kérdéseim! Mondtam is neki, hogy ha felmerül bennem egy kérdés, azonnal tájékozódni szoktam, de nem hagy békén ezzel a dologgal, most megint mondta, hogy csütörtökön most már tényleg tegyem fel a kérdéseimet. Úgyhogy - mivel nincsenek - segítsetek! Kérek szépen néhány kérdést, hogy megnyugodjon! Kép

Kép

Kép
liv

Az én védőnőm nem ilyen nyomulós, szerencsére. 1 éve költöztünk a mostani lakásunkba, új körzet, új védőnő, de annak idején sem a "régi" védőnő nem volt terhesség alatt családlátogatáson, sem az "új" nem említette még, hogy ilyen merényletet tervez. Havonta beugrom hozzá pecsételgetésre és kész.

Liv,
Magabiztosan leültem, hogy lazán írok Neked egy csomó kérdést, aztán ahogy elkezdtem gondolkodni, egyszerűen nem jut eszembe semmi. Mintha totál leblokkoltam volna, pedig itt ülök már legalább 15 perce ! Szerintem ezzel a legtöbben úgy vannak, hogy amíg nem merül fel egy konkrét probléma, addig nem is gondolkodik rajta. Na mindegy, azért ha mégis beugrik valami, írok.

Pusz, jó éjszakát,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Jó reggelt!Kép
Kérdezhetsz szoptatásról, szoptatási pózról, milyen gyakran kell majd vinni hozzá a babót, gyerekorvosról, köldökcsonk ápolásról (nem mintha ezekről nem olvastunk volna eleget).
Én is elnézek pénteken a védő nénihezKép Az enyém is ki szeretne jönni, én nem bánom.
Noémi
fantikbaba

Egy kis vicc
Az oreg holgy elmegy a falu plebanosahoz es pironkodva mondja neki:
- Tisztelendo ur, a gyerekeimtol kaptam ket lanypapagajt karacsonyra, de valami rossz hazbol szarmazhatnak, mert nagyon csunyan beszelnek.
Szegyellem elmondani, de egesz nap azt rikacsoljak:
"He, mi kurvak vagyunk, gyertek dugni!"
A plebanos tudja a megoldast:
- Van nekem is ket fiupapagajom, azok itt a templomban nottek fel es egesz nap imadkoznak. Zarjuk ossze a madarakat, biztos jo hatassal lesznek az enyemek az oneire.
Be is teszik a ket ajtatos papagaj kalitkajaba a lanyokat, akik azonnal rikacsolni kezdenek:
- He, mi kurvak vagyunk, gyertek dugni! Mire az egyik templomi papagaj kenetteljesen odafordul a kollegajahoz:
- Tedd el az olvasot, Theodor testver. Imank meghallgatasra talalt!
fantikbaba

Sziasztok!

Ma mar jobb kedvem van, de nagyon faradt vagyok. Kép

Tengap kivasaltam az osszes pici rucit.
Mostmar minden megvan.
Szombaton megvesszuk a pelenkazo komodot es bele is pakolhatok. Kép
Nem tudom, hogy fogom kibirni a mai napot, annyira almos es faradt vagyok. Kép

Magi
Vendég

Noémi!

Korán reggel már viccekre van energiád! Irigyellek! Kép

Liv! Kérdés ügyileg - miben hozd haza a babát, mikor kell jelentkezni nála, bemutatna-e a gyermekorvosnak, írnak-e fel babaápolási szereket /eddig még mindenütt azt halottam, hogy a gyógyszertári a legjobb/, mit ehet a kismami szoptatás alatt, mi a véleménye a mellétáplálásról, teáztatásról, hason altasd, vagy háton... Jól meghallgatod, és utána meg ugyis úgy csinálod, ahogy Te a legjobbnak tartod Kép

Beszti! Igen, rájöttem, hogy vigyázni kell, csak kicsit későn kaptam észbe! Most már figyelek rá, hogy ilyen ne forduljon megint elő..

Más: A joslófájások mikortól jelentkeznek és hogyan?
Írtam nektek tegnap, hogy a cipekedés miatt "nyillalt" a pocim, este meg a derekam/hátam tájékán éreztem egy pár percig "érdekes" fájdalmat. Azt halottam, hogy hátfájás jellegű is lehet josló. Szerintetek nálam már lehet ilyen?

Macs
maccs

Jó reggelt!

Ma kivételesen jól aludtam. Tegnap bezzeg pocsékul.

Noémi! Aranyos a viccKép

Liv! Mi csak egy jót dumcsiztunk a védőnővel. Nem kérdezett semmit. A keresztszemezéstől az üvegfestésig mindenről volt szó.Kép
És nem izgatta, hogy rend és tisztaság van-e. Azért homokozni nem lehetett itthon, de nem volt épp a legnagyobb rend.
linato

Liv: nálunk már járt védőnő, kb amikor 20 hetes voltam, egyszerűen csak körbesétált, nem szólt se jót se rosszat a lakásról, csak a környékről, hogy zajos, meg szmogos, és egy kicsit ijesztegetett, hogy ennek milyen káros következményei lehetnek a babára. De amúgy is azaz ijesztegetős típus, másrészt megnyugtatttam, hogy nyugi szeptemberben költözünk, a baba meg októberben jön, tehát megússza a szmogot!:-))

Kérdések: kérdezgesd oltásokról, hogy szoptatás alatt szedjél-e vitamint, ha igen, mit? A babával kapcsolatosan: mikor viheted először utcára, sétálni, a köldökcsonk is jó téma, arról biztos beszél majd sokat. Milyen pelenkát érdemes kipróbálni? Cunisüvegekről...
Remélem adtam egy pár használható tippet!

Mindjárt elalszom ettől az időtől...
... és a cipőmbe se férek bele rendesen...
nyűgös vagyok:-(((

Nem vetem fel, hogy nyűglődjünk együtt, inkább aki jobb passzban van, írjon vidámakat, hátha segít!

eszti
koczkapaczi

Macs,
Első szülésem elég érdekesen alakult, reggeltől éreztem derékfájást, de nem nagyon törődtem vele. Du. 5 óra körül már kezdtek fájdogálni, akkor elkezdtem nézni az órát. Akkor voltak 5 percesek. Nem írom le az egész történetet, a lényeg az, hogy nekem végig a derekam fájt, szülés közben a tolófájásokat is a hátamban ill. derekamban éreztem. A hasam egyáltalán nem fájt. Úgyhogy a tapasztalat szól belőlem, igenis lehet a derékfájás jóslófájás.

Liv,
- Kérdezhetsz arról, hogy majd milyen vitaminokat kell a gyereknek adni, a téli időszakban van-e valami plusz vitaminkészítmény, amivel esetleg komolyabb megfázást meg lehet előzni;
- ha esetleg előfordul anyatej okozta kiütés, azt milyen kenőccsel lehet kezelni, kell-e kenőcs egyáltalán;
- szoptatások utáni méricskélésről mi a véleménye;
Ha még eszembe jut valami, írom.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Lányok!(Asszonyok)Kép
Nos ezeket a kérdéseket én is fel fogom tenniKép
Most elspurizok az Ikeába karnisért.Ott olcsóbb.

Pusszancs
Noémi
fantikbaba

Liv!
A védőnőm már 14 hetesem járt nálunk, mint anno írtam. Nagyon hamar ki akart jönni, de még ma sem tudom, hogy miért. Bejött a lakásba, leültünk a nappaliban, és kb. ugyanazokat az intelmeket mondta el, amit a tanácsadáson, pl: ne hallgasak kemény zenét, ne nézzek horrort stb.
Igazából szét sem nézett. És környezetre sem tett megjegyzést, mint Esztinél.

Lányok!
Vasárnap nem biztos, hogy tudok menniKép, sőt inkább nem, mint igen. Bababútort kell szerelni, mert augusztusban 2 hétvége is kiesik, amikor biztos nem érünk rá szerelni, és a párocskám hétköznap mindig későn ér, vagy meló miatt, vagy nyelvtanulás miatt. Szeptemberre kész akarok lenni mindennel, hátha hamarabb érkezik a picúr.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

LivKép
Nálunk is csak körbenézett a védőnő. Szerintem csak azt mérte fel, hogy mi szülőjelöltek mennyire vagyunk közveszélyesek a porontyraKép
Nekem anno felajánlotta, hogy segít összeállítani a listát, hogy mi kell a babának, mi kell a mamának, mi legyen a kórházi pakkba összerakva.
Mesélt a szülésről, és a kispapa szerepéről a szülés alatt. Mondta, hogy eljön, és segít először fürdetni (persze csak ha kérjük).
Megkérdezheted, hogy ő mutat-e be a körzeti gyerekdokinak, vagy neked kell-e őt felkeresned.
A védőnőm rendi, mert egy tanácsadás végére kell elmennem hozzá, és ott mutat be a gyerekdokinak, aki helyből felírja a gyógyszertári kenceficéket, és "előjegyzésbe" vesz, mint leendő páciens anyukát/apukát/gyerkőcöt.
Ha szeretnél babamérleget, megkérdezheted tőle, honnan és mennyiért lehet bérelni.

Csirkesz
(most már annyi kérdésed lesz, hogy el sem fog menni tőletekKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Köszi a kérdéseket! Kép Most legalább megnyugszik. Amúgy kedvelem, mert rendes nő, csak nem szeretem ezt, hogy kötelező feltenni kérdéseket, mert ha felmerül bennem egy kérdés, úgyis megkérdezem, de szerintem sokszor úgyis akkor derül ki, hogy mit nem tud a mama, amikor ott áll a baba fölött, hogy aha, jó, és most akkor mit is kell csinálni? Mert szerintem egy csomó olyan dolog van, ami előtte egyszerűen nem jut eszébe az embernek. Itt a topicban is egy csomószor írtok valamiről, és akkor arra gondolok, hogy hú, tényleg, erre nem is gondoltam, magamtól nem jutott eszembe, mert még nem aktuális.

A www.legjobblap.hu-n a képeslapoknál, azon belül a cardXpressnél megtalálható az összes fiú- és lánynév, a Fanni valóban csak "i"-vel van benne.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

SziasztoK!

Mindjárt bealszom ettől az időtől, semmihez sincs kedvem, szerencsére meló az van, különben lekoppanna a fejem az asztalraKép

Milyen lelkes védőnők is vannakKép Én eddig kb. 3x voltam nála, de mivel tudja, hogy van már egy fiúnk, nem is igazán kezdett okosítani, ő is azt mondta, ha valami kérdésem van, tegyem fel bátran.

Tegnap én is észrevettem a lábamon, hogy kezd vizesedniKép
Az a baj, hogy egész nap csak ülök egy asztalnál, szinte alíg mocorgok, így nem csodálom. Jövő héten már mászkálok ide-oda, remélem, hogy javul a helyzet.
Vagy nem?Kép Ákosnál sem javult a 8. hónap elejétől a szülésig. Esetünkben ez csak 1 hónap voltKép

Úgy aludnék egyet, de kitartás nektek is meg magamnak isKép

Lau
31+1
lau

épp csak benéztem, állandó hőhullámaim vannak...
megyek aludni
köszi a c2000-es nyugatató szavakat, bízom a vasárnapi jó időben Kép

Liv: együttérzek, a kád nálam nem okoz gondot, az ágyban meg mindent lendületből csinálok Kép
szerintem hasonló vicces szituk lesznek szülés után, amikor meg túlmozgunkmajd meglátjuk Kép

pusz mindenkinek, vigyázzatok magatokra

Nem cipekedni!!!
papzso

Sziasztok Csajok!Kép

Megjöttem a cukorivásból a Schöpfből. Majdnem hánytam egyet, pedig teába tették bele és citromlét is adtak hozzá. Utánna fél órát émelyegtem, ki kellett ülni a friss levegőre, hogy ne lássam viszont ezt a sz*rt. Mondjuk ehhez tudni kell, hogy én alapban utálom az édességeket, és az édes ízt.Kép

A genetikai Uh viszont annál érdekesebb volt. Mindkét babánk befordult fejvégűre!KépKép Nagyon boldogok voltunk, mert a múlt héten még az egyik faros a másik haránt volt a Praxisban. Szépen fejlődnek, a becsült súlyuk 1153 és 1224 gr. Ez heti 150-200 gr gyarapodást jelent.

Ez tényleg ilyen szunyálós idő. Megyek is durmolniKépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Engem is érdekelne, hogy a jóslófájások mikor jelentkeznek?! Gondolom ez is változó!
A barátnőmnek a 30. héttől egyre gyakrabban fájt a hasa meg a dereka és amikor mondta a dokinak, akkor az azt mondta, hogy ezek már a jóslófájások, aztán a 41. hétben szült. Tényleg lehetnek már jóslófájások a 30. héttől?

Györesz 26+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak nem vagyok valami jó formában mostanában. Tegnap voltunk dokinál és kiderült, hogy a baba le van kicsit maradva súlyban a korához képest.Kép Eddig egész jól bírtam, hogy minden alkalommal mondanak valami rossz hírt (nem jó a keringésem a méhlepény felé), de ez már tényleg kicsit taccsra tett. Tegnap hatalmasat sírtam és okoltam magam, hogy biztos nem eszem eleget, stb.,stb.
Ma már azért jobban vagyok. Bocs, hogy itt a panaszommal fárasztalak Titeket, de jó ezt most megosztanom VeletekKép

Igérem, hogy legközelebb vidámabbat írokKép

Mindenkinek gratula a jó eredményekhezKép

Puszi
Moncsi
minike

Még egy kérdés:
Nem tudtok egy olyan táblázatról a neten, ahol leírják hogyan változnak a baba fontos méretei hétröl-hétre?

Moncsi
minike

MoncsiKép
Fel a fejjelKép Tudom, hogy nagyon rossz érzés. De a biztos figyelni fognak Rátok, hogy minden rendben legyenKépKép Kaptál valami tanácsot?
Ha ez vigasztal az én fiam kis súllyal született, 2750 grammal, ő az utolsó hónpban nem gyarapodott. Mégse lett kutya baja sem, sőt hipp-hopp behozta a lemaradását, havi 1 kilókat rántott magára az elején és ma is jó kis masszív gyerek, 21 hónaposan 13,5 kiló.
Drukk, hogy minden rendben legyenKép

Jóslófásjások: Hát sajna nem tudok tanácsot adni, én még az igaziakat sem ismertem felKépKép Az anyukámat hívtam telefonon, hogy szerinte induljunk-e, mert mintha lenne valami. A kórházban meg szóltak, hogy a másodikkal korábban induljunkKépKép Mondjuk a kocsiban már világos volt, hogy szülünk, szabályosan 2 percenként görnyedtem rá a műszerfalraKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Moncsi! ne okold magad, tuti nem az a baj, hogy nem eszel eleget! A baba taplalkozik beloled amennyi kell neki, nyugiKép Most gondolj bele, a haboruban alig volt elelem, es akkor is szulettek babakKép Ez a keringes inkabb nyugtalanito, a dokid mit mondott? Remelem nezik tobbszor a babatKép

orsoly
orsoly

Mimike!

Sajnalom! Kitartas!

Van egy olyan konyv, hogy Terhesses hetrol hetre.
Abban le van irva minden heten mi hogyan no es fejlodik a baban.

Magi
Vendég

Bocsi!

Minike! Kép
Vendég

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Itt vannak adatok, meg egyéb hasznos info is.
fantikbaba

Álmosság nálam is maximális, olyannyira, hogy odáig fajultam, hogy délben bezárkóztam a tárgyalónkba az emeleten, félórát fetrengtem a padlószőnyegen sutyiban, és utána megittam egy bögre porkapucsinót.. !Kép Most már egész jó a helyzet Kép Jelentem mindenki megnyugtatására, hogy a hangulatom is már sokkal jobb, de azért én még mindig napelemes vagyok! Kép

Moncsi!

Ide nem csak a jó híreket várjuk, azért "járunk" össze, hogy megbeszéljük az esetleg felmerült kérdéseket, hogy elmondjuk, ha valami örömhír van, de a kevésbé jó híreket is megosztjuk egymással, úgy könnyebb. Majd mi megvigasztalunk! Kép
Itt egy vigaszpuszi neked is! Kép

Ne keseredj el, szerintem az a legrosszabb a babusnak. Beszélgess vele sokat, biztasd kicsikét hogy növögessen szépen, és ne aggódj, nem kötelező minden babának elefántbébinek születni. Valahol láttam ilyen táblázatot, utánanézek, és felteszem, ha megtaláltam, ok? Addig meg tényleg fel a fejjel!

Moszi!
Szombaton pikk-pakk összevágjátok a bútort, aztán vasárnap már délután rá is érsz kijönni velünk a szigetre! Kép Ha kell segítség, szomabt délután ráérünk a párommal, a két apuka hadd legózzon együtt a bútorral Kép

Tali ügyileg én csak annyit szeretnék még mondani, hogy valami klassz diétásat akartam csinálni, de sehol nem találtam jó receptet, úgyhogy akkor inkább marad a nem diétás, de jól bevált specialitás! Kép

Macs
maccs

Moncsi! Noémi beelőzött (mostanában ez rendszeres szokásává kezd válni Kép Kép Kép )és már fel is tette, én is pont erre a honlapra gondoltam! Kép

Macs
maccs

Köszi Lányok!
Olyan aranyosak vagytokKép Most a meghatottságtól bögtem el magamKép

Orsoly,
Igen. Most 2 hét múlva újra megyek. Megnézik a fejlödést aztán meglátják, hogy mi a teendö. A keringés már az elejétöl nem volt 100%-os. Ez lehet egy ok a kicsi súlyra.

A hétvégéhez minden jót és jó idöt kívánok Nektek! Érezzétek nagyon jól Magatokat!Kép

Moncsi
minike

Moncsi!
Ne aggódj! Nekem bér nem mondta a dokim, de az én babám is kicsit volt szerintem korához képest, az UH fiatalabbra is írta.(29. héten voltam, mikor 993 gr volt, és ezért 28. hetesnek írta a kisbabaát az UH) Majd meg nő még 40. hétig, és majd kint jól belehúz.Kép

Maccs!
Sajna nem egyszerű, mert szombaton a párom kb délig focizik, utána még megvesszük a baba autósülést és után tanulás van neki soron, közben majd mosok, és főzök. Vasárnap lenne az összerakás, és pihi. Persze nem tuti a program. De igyekszem majd nógatni, hogy el tudjak menni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Talira jönni tutira megéri. Tanuljon a párod vasárnap délután, akkor legalább tutira nem leszel láb alattKép Persze azért miattunk ne boruljon fel a családi békeKép

MinikeKép
Fel a fejjel. Ezek a kismanók jóval erősebbek, mint ahogyan mi azt gondolnánk. Mivel a paramétereket a doki kézzel történő mérése alapján rögzíti a gép, a mérési hiba lehetősége nincs kizárva. Gondolj arra, ha gond lenne, úgysem engedett volna haza. A bajt nem háríthatja el két hét múlva, amikor vissza kell menned hozzá.
Judynak pedig igaza van, nem minden bébi születik hatalmas súllyal, vagy magassággal. Az ő gyerkőcét ismerem, nemcsak egészséges, de csodaszép, eleven és okos.

MacsKép
A tali-kaját illetően elbizonytalanodtam. Most gőzöm sincs, hogy mit csináljak. Olyasmit kellene kitalálnom, amit könnyű odavinni, könnyű ott enni, és még fincsi is. Még töröm a fejem, de lehet, hogy a felajánlott kajci stornozva lesz.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MoncsiKép
Én is csak vigasztalni tudlak, mint a többiek. nem amiatt kisebb a baba, mert nem eszel eleget, ezt verd ki a fejedből. A lepényi keringés miatt lehet lemaradása. Nincs más teendő, mint figyelni a picurt a dokiknak. Feküdj sokat, mert akkor a legjobb a lepény keringése, és akkor jut sok tápanyag a babusnak. De nem kell minden babának elefántsúllyal születnie. Legalább könnyebb lesz megszülni.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Tényleg Mindenki olyan aranyosKép Sokat segítettek, már sokkal jobban vagyok, most épp mosolygokKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Már megint el vagyok maradva a történésekkel, de majd igyekszem visszaolvasni. Szabin voltam pár napig.

Edit, Moszi milyen volt a babaklub, meséljetek, légyszi! A kórházas topic-ba is lehet, hogy ne untassuk a többieket.

Terheléses vércukor procedurán voltam 2 napig, azt hittem hülyét kapok. A lakhely szerinti rendelőbe mentem el megcsináltatni a vérvételt, én hülye, ahol mindenbe belekötöttek, nem akarták megcsinálni a 120 perces glükozós variációt, mert náluk nem szokás, aztán nagy nehezen mégis megcsinálták, de mondták, hogy oda többet ilyennel ne menjek. És azért kellett 2 nap hozzá, mert amíg nem volt 1 hétnél nem régebbi éhgyomri cukor eredményem, addig bele se kezdtek, pedig a terheléses vizsgálatnál is van ugye éhgyomri érték, tehát nem tudom minek kellett nekik kettő, de így most háromszor csapoltak összesen. Kép Rémálom. A lényeg, hogy senki nem akarja megcsinálni és mindig tovább küldik az embert. Szegény kisfiamnak sem ízlett a glükóz, mert majd kiugrott a hasamból. Na ennyit dióhéjban. Már csak abban reménykedem, hogy holnapra meglesz a leletem és nem kutyulják el.

Voltam vásárolgatni, a Mester utcában lévő Brumi Maci bolt tényleg tök jó, vettem is néhány édes bodyt. Végre találkoztam a Prince Oliver márkájú cuccokkal, nagyon édesek! Kép

Sajnos úgy néz ki, hogy a talira nem biztos, hogy el tudok menni, mert vendégek jönnek hozzánk, akiket nem tudok máskorra átpakolni. Nagyon sajnálom! Kép Remélem, hamarosan lesz még tali és arra én is tudok menni.

Mindenki vigyázzon magára!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Moncsi! Mondtam, hogy együtt könnyebb Kép

Moszi!
Tudom, más programját a legegyszerűbb átszervezni Kép Kép Kép

Csirkesz! Szerintem valami egyszerűbb is bőven megteszi! Kép Vajaskenyér ? ;)
Amilyen kevesen maradunk így a végére, egy negyed kiló kenyérből is elég lesz! Kép

Azért ugye nem csak én és a buckalakó fogunk a csobogó szökőkút mellett ácsorogni?! ;)

Macs
maccs

MacsKép és Mindenki aki jön és aki nem jönKép
Megyek - ez egyelőre tuti fixnek tűnik. Ma még egyszer megerősítettem a férjemben az időpontot, mert pénteken ugyan hazamegyönk az apósomékhoz, de vasárnap reggel sipirc vissza, mert találkám van.
Azt mondta, hogy nagyon támogatja a találkánkat, hogy végre megismerhesselek Titeket - ő ugyanis a személyes kapcsolat híveKép Én meg nem ellenkezem egyikőnk óhaja ellen semKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Még nem tudni mi a program, az csak az utolsó pillanatban derül ki. De megpróbálom rábeszélni, hogy úgy legyen, hogy el tudjak menni. Családi béke nincs veszélyeztetve nálunk.
De akkor kérnék egy emelődarutKép, mert fogalmam sincs, hogy fogok a földről fel kelni.
Kajcsit illetően némileg én is gondban vagyok, mert úgy tervezem, hogy megyek, a leírtak ellenére. De remélem meg jön hétvégéig az ihletem.
Lehet már tudni, hogy ki mit tervez? Csak, mert most két ötletem van: egy édes és egy sós harapni való.

Macsek!
Elhangzott egy-két jó tanács, és hogy mit használjál majd. Menj el érdemes.
Hogyan pelenkázz, hogy fürdess, stb. megmutatása nem volt, arra ne számolj, de a kórházban elméletileg majd segítenek ezeket megtanulni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok,

én is megyek, bár majdnem beszerveztek dolgozni, de kemény voltam, és nemet mondtam. Sütök egy jó kis barackos pitét vagy szedreset, majd meglátom, mit kapok a piacon szombaton.

Macsek - a cukrosvíz-ivástól én is rosszul lettem, szerintem ez nem is vizsgálat, hanem kínzás. Leesett a vérnyomim, meg émelyegtem, be is mentem a vérvételes szobába, aztán lefeküdtem az ágyra. A kutya nem kérdezte, hogy van-e valami bajom, miért fekszem itt stb. Aztán fél óra múlva jobban lettem, és kimentem a folyosóra. Mindez a Szt. Imrében, az sztk-ban történt. Magasabb is lett a normálisnál az erdmény, nem sokkal, csak egy kicsivel, de mondta egy orvos ismerôsöm, hogy ez olyan, mint a vérnyomás: sressz hatására felmehet, ill. leeshet. A kontroll ebben megerôsített: teljesen normális lett a cukrom, de azért odafigyelek, mit és mennyit eszem. Viszont nem számolgatom a grammokat, mert attól depressziós lennék, az biztos.
lbori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?