Új privát üzeneted érkezett!

...Nem magánúton van...én találtam és beíratkoztam, úgyanúgy egésznapos ovit kapott Mesi,mint ha munkaügyis lett volna a sulim...nincs különbség...kedd és csütörtök délutánonként van sulim....
Itt van keletje..na de én nem azért csinálom...csupán magamért,mert szeretem...de ha elakarnék menni ezzel dolgozni megtehetném, mert a jó szakembernek van keletje..és nagyon jó suli, és szeretem is...és ez a fontos!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Ha van kedved, és megteheted kedvtelésből, hát csináld :lol: .....és örüljél neki. Nekem perpillanat olyan szakma kéne, ami keresettebb ITT Szolnokon, és el is lehetne benne helyezkedni. De Szolnok azért kisebb város, mint Szeged, kevesebb lehetőséggel. Jó és tapasztalt szakemberből nincsen hiány errefelé sem (akik nem most estek ki az iskolából), csak a munkahely kevesebb hozzájuk viszonyítva :cry: .
Sajnos én már kinőttem abból a korból, és lehetőségem sincsen ilyenre, hogy "csupán magamért, mert szeretem"-ből tanfolyamra menjek.
Most vannak fontosabb dolgok is. Ez van sajnos, de remélem, lesz még másképpen is.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szia!!

Én sem csupán azért megyek, de én fontosnak tartom a tovább képzést,igen a lehetőség adott , gíy élni szeretnék vele.....
Sajnos itt is kevés a munkalehetőség..bár folyamatosan vannak új lehetőségek..de azért van sok , kai munkanélküli...

Én is munka mellett csinálom, nem leányálom , de én szívós vagyok,akik régről ismernek azért tudják, hogy rengeteget dolgozom..megint itt a karácsonyi vásár és nem lesz alvás...

Hát nekem sem könnyű....de én igyekszem.. a hobbim lehet a hivatásom...

Persze lehetőségek között is vannak jók és rosszak is...bár nemtudom ott miylennek a lehetőségek...itt azért valóban jobbak.......

Kitartás,lesz ez még ott jobb is!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Mit csinál mindenki?

Én ma egyedül voltam egész délután a két gyerekkel, elôször. Hát, voltak nehéz pillanatok. Tábita kétóránként evett, én próbáltam vacsorát fôzni, aztán mindenki egyszerre akart enni. Szegény, már eléggé ki volt készülve, de muszáj volt gyorsan Alidát lefektetni, aki ruhástul elaludt volna a szoptatás alatt. Persze estimese is kellett meg a szokásos kis esti hisztik. Nem akarom, hogy mindig Alidának kelljen várnia, mert ô a nagyobb. Csak olyan nehéz megtalálni az egyensúlyt.

Gyomrunk javulgat, de még mindig diétázunk. Az idô is ocsmány lett, 10 fok, esô.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

Zsuzsi,
Jól elhúzodik ez a gyomorbaj, nem?

Hát az idő itt is őszies, én már fázom!
Réka ismét köhögött, nem ment oviban 3 napig, de holnap már megy! Most Zalán köhög picit, és az orra eléggé folyik. Így lesz ez egész télen :(
Szombaton megyünk állatkertbe, remélem szép idő lesz!
Voltam az oviban fogadóórán. Réka nagyon ügyes, okos :D Vannak barátai, inkább a határozottabb lányok társaságát keresi. Nagyon sok dalt tud, szívesen énekel, kérdezték a szülők részéről van e valamilyen zenei képzettség. Hát nincs, de örülök, hogy valamiben ügyes Réka, talán foglalkozni a zenével, énekkel később mélyebben. Zsuzsi mit gondolsz? Ajánlották a zeneovit középsőtől.

Emlékszem nekem is voltak húzós helyzetek a két picurral, de ezek már nagyon távolinak tűnnek. Kitartás Zsuzsi! Ügyes vagy és türelmes, biztos jól megoldod ezeket a helyzeteket. Majd írjál vicces helyzetről, emi nyilván utólag humoros. Emlékszem én is a konyhaszéken ülve szotattam Zalán, közbe tálaltam az ebédet Rékának és persze a védőnő is beeset látogatóba :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Eszter! Az mit takar, hogy "inkább a határozottabb lányok társaságát keresi" Réka? Mit mutat?
Mert Lili igazándiból 1 kisfiúval játszik, a volt bölcsis társával, mikor ott van, de az sokszor a rosszba viszi, bántja is néha :cry: . De sok panasz van rá amúgy (a kisfiúra), még az ovónénit is lehülyézte 'tán :shock:
Nem tudom, hogy vehetném rá Lilit, hogy ne hagyja magát, vannak más, aranyosabb gyerekek is ott, barátkozzon azokkal. Még a nagyovisok között is. De ha Joci nincsen ott, egyedül is elvan egész nap :? . Igaz, ma végre láttam, hogy az iker kisfiúkkal bandázott :lol:
Amúgy az ovónó szerint 1 nagyon jólelkű, önálló kislány, csak jókat tud róla mondani. :)
Csak szeretném, ha kicsit (sokkal) határozottabb lenne....
Vagy legyek türelemmel? De már eddig is azt láttam, hogy a sokkal kisebbek is kiszednek mindent a kezéből, Lili meg áll és hagyja :?

Holnap szép idő lesz, jó kirándulást!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szia Nóri,

Réka is ismer két kisfiút a napköziből és főleg az egyikkel játszik, ő a legjobb barátja most. A lányok között is van néhány akik együtt jártak bölcsibe és ők is együtt játszanak, időnként hozzájuk csapódik Réka. Réka közvetlen, határozottság, barátságos, kedves, csupa jókat tudok róla mondani, a határozottságot nem negatívumként értékelem sem én, sem az óvónő, inkább nyitottságot értek alatt.
Réka és Zalán is más gyerekek társaságában időnként teljesen másként viselkedik, pont tegnap beszéltünk erről Apával, hogy hogyan tudnám ezt kezelni, de el kell fogadnom, hogy ilyenkor néha megkergülnek :(
szerintem te sem tudod igazán befolyásolni, hogy kivel játszon, majd idővel változik remélhetőleg. Réka is játszott Réka az utcából egy kislánnyal, de most már nem keresi a társaságát.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ma voltunk méreckedni, Tábita 2 hét alatt 760 grammot hízott! Most 3510 g és 50 cm. :P Az is igaz, hogy inkább 2 óránként szopik, mint 3, viszont éjjel van, hogy 4-et is kivár, igazán rendes. Amúgy minden rendben van, és már Alida is egészen megbarátkozott vele. Most már Kiskecskének hívja. Igaza is van, Tábita mekeg! És egyre többet nézeget, kommunikál a világgal.
Bocs, hogy csak magunkról írok...

Pusz
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

örülök, hogy írsz magatokról. Ügyes Tábita, szépen növekszik és jó hír hogy Alida is lassan megbarátkozik kistesóval.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Lassan elokerulok en is. :wink:

Zsuzsi, egy kicsit el vagyok maradva a hirekkel ugy latom. :oops:
Nagyon sok szeretettel gratulalunk az ujabb kisasszony erkezesehez. Orulok, hogy minden rendben veletek.

Kriszta, regen lattam rolatok kepeket es igen meglepodtem, hogy Emese mar milyen nagy lany. Hat meg Xenian!

Nem semmi, hogy mar milyen sok ovis van a gyerkocok kozott!:shock:

Lolli a heten nem volt bolcsiben, mivel beteg volt. Miutan visszajottunk Angliaba 1 hetet ment (3 delelott) es ez eppen eleg volt arra, hogy ossze is szedjen valamit. Mar hetfon este gyanitottuk, hogy beteg lesz, de igazabol csak szerda ejjelre jott ki rajta igazan. A mult ejjel viszont mar ok volt es ma is mar jol van, csak 2-szer kohogott egesz delelott.
Dokihoz nem is mentem vele, mert ugyis csak antibiotikumot irnanak fel, azt meg inkabb komolyabb betegsegekre tartalekolom. Nem szeretnem surun adni neki. Szerencsere eddig a 2 es fel evet meg megusztuk antibiotikumok nelkul. Most is csak Echinecea homeos bogyokat, landzsas utifu szirupot es manuka mezet adtam neki.

Magyarorszagon nagyon jol ereztuk magunkat, leszamitva az en bolcsessegfog mutetemet es apa vesekovet. Utolso napokban rohantunk be egyik ejjel a surgossegire, mivel Nigel ugy gorcsolt. Kiderult, hogy veseko es szerencsere sikerult kipisilnie. :oops:
Ram viszont var meg egy ilyen fogmutet, mivel a masik oldalon is ugyanez a helyzet, hogy nem tud kinoni a bolcsessegfogam, mivel nincs neki hely es ala van nove a gyokere az elotte levo ragomnak. Ezt viszont mar csak jovore tervezem, a legkozelebbi nyaralasnal. :roll:

Edith, meg irod a fozos blogod? Ha nem nagy tul keres, idelinkelned megegyszer, mert nem talalom es szivesen beleolvasnek.
Most a valtozatossag kedveert, apa fogyokurazik. :lol: Ugy megirigyelte tolem a -18kilot es elszornyedt sajat magatol a nyaralos fenykepeken, hogy megkert, hogy dietasat fozzek neki. :lol: Kb. 2 es fel hete csinalja es egyenlore lelkes, de nem tudom, hogy lesz-e ereje kitartani, mivel mindig panaszkodik, hogy o ehes. Pedig nem is olyan szigoruan dietazik, mint annak idejen en. Azt vegkepp nem birna. Csak o ahhoz van szokva, hogy 2 tanyer vacsora utan meg egy zacsko diot, mogyorot vagy egyeb magvakat is magaba tom, ami ugye kb. annyi kaloria, mint 2 tanyer foetel. Most meg csak 1 tanyer vacsorat kap es nincsenek magok.

Zsuzsi, Alida hogy all az angollal? Lolli most mind a ket nyelvet egyforman beszeli, bar talan a magyar szokincse gazdagabb, mivel most otthon apa kivetelevel mindenki magyarul beszelt hozza.
Meg tudom zabalni, olyanokat kolt! Az egyik kedvenc Lolli kifejezesem: "Szerbusztok kivanok." Nem tudom, honnan szedte, de nagyon edesen hajtogatja.
Reggelente, amikor meg felebred, mindig ez a szoveg:
"Gyere ide anya, Lolli hiv!" Ezt addig szajkozza, amig be nem megyek a szobajaba.

Jot mosolyogtunk az autoban, amikor Magyarorszagrol jottunk vissza. Mar Ausztriaban voltunk, amikor egyszer csak megszolalt: "Most visszafordulunk. Megyunk Bekescsabara." Sajnalom szegenyt, mert Magyarorszagon sokkal esemenydusabbak a napjai es o nem az az otthonulos fajta. Otthon sokkal tobb rokon es Lollival egykoru kisbarat van. Na, meg a jatszoterek is sokkal jobbak. Lehet, hogy most csodalkoztok, de az angol jatszorterek nagyon gyengek. Legalabbis Bekescsaban, Bekesen es Siofokon szuper jatszoterek vannak az angolokhoz kepest. Nagyon elvezte Lolli. Minden nap menni kellett, sot sokszor napi ketszer is. Meg nagyon sok rendezveny is volt, amit szinten elvezett.

Dobok fel nektek par kepet, de meg nem sikerult sokat kicsinyiteniem, ugyhogy csak izelito.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli Kép Kép Kép

KépKép
olive

Szia Olive,

jól hogy írtál magatokról. Lolli nagyon édes, magadról is tegyél majd fel lécci egy képet! Rég láttalak már! Jó hír, hogy nem vagytok már betegek! Kicsit tényleg meglepődtem, hogy Magyarországon jobb játszóterek vannak.
Mi egy kis városban lakunk és most kezdem felfedezni a programlehetőségeket, amit nagyon élvezek. Általában ezek a proramok 4 éves kortól ajánlottak. Járunk Rékával táncházba, Zalánnal ringatóra. Szombatonként van mozgásfejlesztő torna gyerekeknek de szintén 4 éves kortól illetve most októberben sok a családi program nem is tudnánk menni, de majd rákérdezek lehet-e később csatlakozni. Táncot is ajánlott ismerősöm. Egyelőre még nem szeretnék túl sok mindent Rékára zúdítani. Élvezi az ovit és gyakran megy játszani barátokhoz délután.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok,

hol van mindenki? Remélem mindenki jól van.
Gyerekek ismét náthásak voltak, mindenféle immunerősítés ellenére, de legalább nem voltak lázasok és nem volt durva.

Réka heti 2x jár tornázni. 3 kisbarátjával van egy csoportban, összesen 4-en vannak és mozgásfejlesztő tornára járnak. Játszanak, mondókáznak, közben fejlődik a mozgásuk, egyensúly, beszéd, szocializálódnak.... Nagyon élvezi. Zalán is jár majd, de inkább délelőtt és velem együtt.
Ma meglátogattuk Zalánnal Réka régi családi napközijét, tetszik neki, de még félszemmel engem les. Néha majd elmegyünk játszani, talán majd tavasztól jár rendszeresen heti 1-2x.

Jó hideg lett, ha nem esik nagyokat sétálunk esténként.

Írjatok!

Kép
Kép
etterke

Halihó!
Tényleg nincsen errefelé nagy mozgás...

Eszter, én épp ma vásároltam be gyógyszereket, készülvén a télre...Nurofen...Sterimare....Lándzsás utifű.
Bár Lili még jól bírja, de azért az ördög nem alszik. Orra neki is folyik, de ennyi.
Mostmár 180fokos fordulatot vett a viselkedése. Már nem Jocival játszik mindig (sőt, el is hajtja, ha az odamegy hozzá, hogy játszanak), mondókázik, emlegeti a társait, a nagyok közt is sok barátja van. Meg egyáltalán, én csak ámulok, mennyit változott, nagylányosodott 1 hónap alatt :lol:
Van 1 kisfiú a középsőben, aki odáig van érte....olyan jó látni :D
Hazajönni általában nem akar.
Hétfőn varrtam meg nekik a 25+1 babzsákot, úgyhogy mostmár "edzhetnek" amikor akarnak.

Én most megint melózok a varrodában, tart ameddig tart (gondolom, januárig-februárig, mint idén is), karácsony előtt jól is jön :wink:

Hideg: állítólag novemberben meg még tavaszi kabátban is fogunk járni :shock: ..szóval lesz még jobb idő :wink:

Olive, te meg olyan vagy azon a képen, mint egy kislány! :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, koszi a bokot. :lol:
Nem is tudtam, hogy te igy tudsz varrni. Johetnel megtanitani engem is. :wink: Utoljara 12-13 eves koromban varrtam, akkor is csak egy egyszeru kis ujjatlan felsot meg egy miniszoknyat gumis derekkal. Annyira szeretnek varrni, apa mar vett is nekem tavaly decemberben varrogepet, de azota se volt idom, na meg batorsagom se, kibontani a gepet, ugyhogy ugyanugy ott all az original csomagolasban. Most meg kotos-horgolos szezonomat elem. Mindig ilyenkor jon ram telen, pedig pont nyaron kene csinalni, hogy telre sok mindennel elkeszuljek. Lollinak tegnap fejeztem be egy sapit, illetve meg pomponokat kene ra csinalni, de azt hiszem azzal varok meg egy hetet, mert mar csak 1 hetem van Halloween-ig es akkorra szeretnek befejezni Lollinak egy mellenyt. Olyankor be szoktak oltozni a gyerekek ijeszto jelmezekbe, de azt Lolli nem szereti, ugyhogy ugy gondoltam, kotok neki egy narancssarga mellenyt, hogy o meg egy nagy sutotok legyen. :lol: A tok jelmeztol legalabb nem fel. Ez is mennyivel egyszerubb lenne, ha tudnek jol varrni. A varras sokkal haladosabb, mint a kotes.

Olvastam, hogy milyen gyogyszereket szereztel be. A Serimare mire valo? Azt nem ismerem.

En mar masfel hete beteg vagyok es nem akar elmulni. Mar tiszta seb belul az orrom es a torkom se jobb. Dokihoz nem akarok elmenni, mert ugyis csak antibiotikumot irna fel, azt meg nem szeretnem. Tomom magamba a C-vitamint, de nem segit.
A jobb szemem is piros es egy kicsit szur, de az szerintem attol, hogy valamelyik nap belespriccelt a narancshej, ahogy pucoltam. Most nem is irok tobbet, mert biztosan nem tul jo a szememnek, ha a gep elott ucsorgok.

Eszter, majd probalok felrakni olyan kepet, amin jobban latszom, csak nehez talalni olyat, mert mindig csak Lollit fenykepezzuk.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Próbálom kicsit utolérni magam...
Az éjszakáink sajnos eléggé mozgalmasan telnek, bár az utóbbi két napban mintha kis javulás lenne. Tábita még mindig kb 3 óránként cicizik, de mostanában este még gyakrabban, így két napja egyhuzamban 3-4 órát is aludhattunk! Elég húzós már mjdnem két hónapja 3-szor kelni éjjelenként. Különben minden rendben, elképesztô gyorsasággal növeszti a hurkáit, egyre többet nézeget, és ma megeresztett egy félmosolyt ébren, de rögtön utána kakált egy óriásit, úgyhogy kezdtem kételkedni, hogy nekem szólt-e.

Szeretnék küldeni Nektek emailen képeket, de csak Edith és Olive címét tudom. Eszter, sajnos a citromailre nem tudok küldeni.
zsuzsi 81

Eszter:
Nem tudom, milyen a zeneovi, de az mindenképpen jó, ha játékosan, dalokat, mondókákat tanulva, ritmusokat dobolva vezetik be a gyerekeket a zene birodalmába. Nem vagyok híve ennyi idôs korban a célzott oktatásnak, a gyerekek csak elunják, megutálják. Alida is sokszor leül a zongorához, de én soha nem utasítom, hogy mit hogyan csináljon. Az a lényeg, hogy szabadon fedezzék fel maguknak a világot.
zsuzsi 81

Olive:
Alida még nem nagyon beszél angolul, bár épp most gondoltuk, hogy ideje lenne beadni oviba. Úgy látom, hogy nála elég nagy akadály, hogy nem értik/nem ért, mert nagyon nyitott, mindenkihez odamegy trécselni. A közösség is nagyon vonzza. Nálatok gondolom Lolli két nyelvey hall otthon is. Mi igyekezzük a magyart jól megalapozni, hogy késôbb ne satnyuljon el, ha már iskolás lesz.

Azt hiszem, ennyi voltam, nagyon fáradt vagyok...
Szóval, ha küldhetek képet, írjatok egy privit a címetekkel.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

szeretném megosztani veletek az infot, hogy mi a véleménye a dokinknak az influ oltásról. A férjem elment konzultálni vele és mivel allergiás aszmás, ezért rögtön megkapta ingyen az oltást, mert krónikus tüdőbetegnek számít, rendszeresen szed gyógyszert. A doki magának is beadta a szurit, a feleségét most győzködi, de a gyerekeknek nem javasolja. Hát én is ezt gondoltam. Külföldön mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

Zsuzsi: Örülök, hogy jól vagytok. Szinte elképzelni sem tudom, hogy tudnék 3 óránkánt kelni éjjel, pedig korábban megtettem, de most nagyon fáradnak érzem magam, hihetetlen, hogy egy Anya honnan tud időnként ennyi erőt, energiát meríteni. Persze a csemetékből! De néha mindenki elfáradt egyszer, nem!
Ilyen hosszú ideig maradtok kint, hogy Alida ott fog suliba járni?
Sajna csak citromailes címem van :(
Zalánnal is járok ringatóra és nagyon szereti a zenét és dalokat is. Igen, én is ilyesmi zeneovira gondoltam, ahogy Te is írtad. Az oviban is sok dalt tanulnak, táncolnak. Éppen tegnap volt Almabál. Minden az alma körül forgott, táncoltak, volt király és királynő választás. Én is ott voltam, videoztam, hogy a többi szülő is megnézhesse majd. Nagyon édesek voltak.
Tegnap sütöttem gesztenyét, hát nem ízlett a gyerekeknek. A sütőtököt sem csípik. Pici korúkban sokat kaptak, lehet megunták :roll:
Csináltunk viszont töklámpást, az tetszett nekik.

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter,

itt nem nagyon tudom, mennyire javasolják az oltást. Állítólag már nálunk is van néhány beteg, és az egyetemen is diagnosztizáltak 2 tanulót. Szerencsére Gyula már nem jár tanítani. Különben nem akarunk olyan sokáig itt maradni, de nem látjuk, hogy hova mehetnénk. Itt van Gyulának állása... Viszont néhány éven belül nyugdíjba mehet, akkor majd elpályázunk valahová. Mostanában Montreálon gondolkozunk, az még a legcivilizáltabb város Kanadában.

Alida is NAGYON szeret táncolni! Amint zenét hall, rögtön elkezdi. Lehet, hogy beiratjuk majd valahova.

Kezd kialakulni Tábitával egy elég érdekes napirend. Napközben 3-4 óránként szopik, általában estefelé ébren van egy jó órát. Aztán este kezdôdik a maminyúvasztó része, ugyanis 1-2 óránként szopik. Ez megy kb éjfélig, akkor mindketten kinyúlunk, és 5-6 körül kel. Igaz, hogy tegnap még éjjel 1-kor is megébredt, de annyira nem voltam magamnál, hogy már nem is emlékszem, hogy mi történt. Magam sem tudom, hogy hogy bírom ezt immár 7 hete. Mostanában, hogy kicsit alszom is az éjjel, érzem igazán, hogy mennyire fáradt vagyok. Ráadásul a jövô héten egyedül leszünk, Gyula Japánba utazik, játsszák a darabját. Remélem, hogy Alida nem lesz nagyon kergebirka.

Na, nem monologizálok tovább. Írjatok! Edith!!! Hol vagy????
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, köszi a képeket!! Hogy micsoda kis tokás csajod van :lol: Az utolsó -tesós- kép nagyon jól sikerült, Alida nagyon szép kislány :wink:

Eszternek továbbítottam a képeket...egyesével, de bevette a citromail 8)

Eszter! Influ-oltást nekem hiába propagálják. Meg egyáltalán, bármilyen oltást, ami nem kötelező.
H1N1 I: http://videa.hu/videok/tudomany-technik ... afl0h4zUrO
H1N1 II: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=szuro ... &pid=35255
Zsuzsi, igen, az még itthon is hírtéma volt, hogy Kanadában is meghalt 1 tök egészséges 13 éves fiú. De könyörgöm...a sima influ is elvisz ennyi, ha nem több embert....

Lilinek megint be van gyulladva a füle....korán kezdtük ezt az idényt :cry: De az az érdekes benne, hogy se láz, se rosszkedv, a fülét tán 2x-3x fájlalta, pedig a dokink azt mondta, nagggyon csúnya. Ma délután viszem vissza, hogy végül kell-e antibiotikum, mert most nem kapott még. De úgy látom, még a jövő7en nem megy oviba :cry: :cry:

Olive, a Sterimare az orrspray. Ha be van száradva a cucc, azzal szoktam feloldani, meg mikor orrátmosást csinálom, ezzel kell. "Fiziológiás, steril tengervíz oldat"

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

Nóri, köszi a képeket, nagyon örültem nekik.

Zsuzsi, nagyon édes Tábita, szép baba, gyönyörű a bőre. Mindenki olyan boldog a képeken, jó látni benneteket! Alida igazi hercegnő lett!
Kitartás a jövő hétre neketek!
Ha Apa nincs itthon, mert elutazik, Réka mindig teljesen másképpen viselkedik, egyértelmű jeleket ad, hogy ez így nem jó, nem esznek normálisan, ha hazajön Apa, akkor minden okés, újra együtt a család. Alida is ilyen? Végülis megértem őket.

Kép
Kép
etterke

Nóri,
ezer köszönet a továbbításért!! Bocsánat, idôrabló vagyok. Lehet, hogy nekem is elmentek volna egyesével? :?
Igen, tényleg tokás-hurkás. Ahhoz képest, hogy 2.5 kg sem volt születésnél, egész jól behozta a lemaradást.

Juj, fülgyulladás! Nekem is állandóan az volt gyerekkoromban, és rengetegszer szúrták fel a fülemet. Még most is emlékszem. Brrrrrrrr!

Eszter:
Köszönjük a bókokat. Alida azért nem mindig ilyen szelíd hercegnô sajnos. És, igen, ô is egyre feszültebb, ha csak én vagyok velük. Az elején még egész jól bírja, de néhány nap múlva még kezelhetetlenebb lesz, mint rendesen. Így is elég nehezen lehet bírni vele, nagyon öntörvényû.

Tábita még kisangyal, amíg ilyen sokat alszik, aztán majd meglátjuk...

Tényleg hol van Edith???
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most sincs időm írni, Boró már felkelt, de mivel ennyire hiányolt Zsuzsi, gondoltam, megírom, hogy semmi baj. :) Csajok jól vannak, bár egy hétig Kriszta is hiányzott az oviból egyszer, de azóta helyrejött. Nálunk most szünidő van, állítólag, mert a napközikben általában nem szokott. István ma bevitte, aztán meglátjuk, mit mondanak, vigye vagy sem, itthon is maardhat, csak arra gondoltunk, hogy ne legyen kiesés, mert neki is rosszabb állandóan újraszokni!
Influenza elleni oltás: meg sem fordul a fejemben, mint ahogyan semmi más oltás a kötelezőeken kívül. Szóval, Nóri, pacsi! :D Szerencsére, nálunk 1 éves kortól iskolakezdésig már semmiféle oltás nincs jelenleg. Mármint kötelező.

Zsuzsi, megkaptam a képeket, fel is raktam volna a fórumra, de mivel láttam a többiek címét is a listában, gondoltam, nem syükséges. Ne haragudj ezért, bár akkor Nóri úgzis megoldott aa problémát. (Bocs, ha néha a y és z helyet cserél, tegnap telepítette István újra a Windows-t és néhány dolog megváltozott az eddigiekhez. Amíg pedig megszokom, addig lesznek ilyen cserék még!)
Tábita nagyon édes és tényleg nagyot nőtt! Hiába, van egy olzasmi, hogy a kis súllyal születettek (illetve, akik sokat estek vissza születés után, mint pl. Kriszta), az elején gyorsabban gyarapszanak. Az a lényeg, hogy eszik. Majd kipihened magad te is! Nálunk már jobb a helyzet, de az elmúlt éjjel én is háromszor keltem Boróhoy, úgzhogy... :roll:
Alida pedig szörnyen nagyos lett. Alig hittem a szememnek, úgy megváltozott! Gyönyörű!!! :)

Na, nem is írtam sokat! :P De Boró syerencsére, még elvolt magában, most viszont megyek elrendezni őt, mert aztán 10-re megyünk Csiri-birire.

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szaisztok,

Edith, jó hogy írtál! Mindig örülök, ha hallok rólatok. Bevallom a blogot ritkán tudom követni. A főzöset még írogatod? A Csiribiri valami zenés, mondókás foglalkozás? Olyasmi mint a Ringató nálunk? www.ringato.hu

Tettem fel ide nyári képeket :lol:

http://picasaweb.google.com/Reka240306/ ... 5677971810

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Elnezest az eltunesert. Betegek is voltunk, meg meg vagyunk is, meg sokat kotottem, horgoltam mostanaban, igy alig ultem a gep elott. Mindjart dobok is fel par kepet a Halloween estenkrol.

Nori, kozben az egyik baratnom felvilagositott, hogy mi az a Sterimare es azt mondja, itt is lehet kapni.

En meg nem lattam Zsuzsi kepeit, mivel gondolom a regi cimemre erkeztek es azt nagyon ritkan nezem mostanaban. Most viszont mindenkeppen bekukkantok oda is, mert nagyon kivancsi vagyok. Zsuzsi, az ejszakai ebredesekert nagyon nem irigyellek. En ebbol a szempontbol szerencses voltam Lollival, o csak kb. az elso 6 hetben ebredt ejjel, utan ataludta az ejszakakat. Nekunk viszont a szopival gyult meg mindig a bajunk. Szoval, lehet, hogy ti meg mindig szerencsesebbek vagytok. A ferjem azt mondana, hogy: "Always look at the bright side of Life."

Etterke, megneztem a kepeiteket es el vagyok ajulva, hogy mar mekkorak a gyerkocok. Olyan fura, mert Zalanra es Borora mindig ugy gondolok, hogy ok a pici babak, aztan amikor meglatom a kepeket roluk, nem hiszek a szememnek.

Az oltasrol ugyanaz a velemnyem, mint Edithnek es Norinak. A kotelezon kivul semmi +. Meg az is sok. Sot, nalunk ugye semmi sem kotelezo, ugyhogy en ezt ki is hasznaltam, volt olyan, amit nem adattunk be Lollinak. Miutan elolvastuk egy amerikai oltaskutato laborban dolgozo doki cikket, amiben kifejtette velemenyet az oltasokrol, mar azt is megbantuk, hogy az addigi oltasokat beaadattuk.
Egyebkent meg a 80-as evekben Bekes Megyeben az egyik korhazban, amikor bejott "divatba" az influenza elleni oltas, az egyik doki belehalt az oltasba. Ezutan mar egy ott dolgozo se kerte az oltast. :roll: Anyukam dolgozott ott es o azota nagyon ellenzi az influenza elleni oltasokat.

Valami biztosan kimaradt, de most mennem kell. Ha majd eszembe jut, legkozelebb potolom.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

HALLOWEEN

Kép Kép Kép

KépKép
olive

Szia Olive,

nagyon ügyes vagy! Szuper jól néz ki a sapi és a mellény! Nagyon ötletes!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Olive, jaj, de csinos a kis Tököcskétek!:) És valóban nagyon ügyes vagy! Azóta nem kötöttem, amióta Boró a pocakomban volt! :) Ne haragudj, hogy még mindig nem válaszoltam a prividre, de látod, szinte csak ilyenkor kerülök gép elé, amikor azt sem tudom, mit csináljak: fórumra írjak, a naplókba (Igen, Eszter, a főzőst is írom még. Amíg tudom. Aztán majd ha nem bírom már, abbamarad. Vagy csak ritkán írok. De akkora szinten hobbi számomra a főzés és utána a recept megírása- fotózás meg minden, hogy sajnálnám, ha abba kellene hagyjam.) vagy az emailekre válaszoljak. CSakis az alvásom rovására megy mindez.

Etterke, én is megnéztem a képeiteket és Olive-hoz hasonlóan én is mindig elbámulom mekkorát nőnek a lurkók. Réka is olyan nagyos már, Zalán meg kész pasi! :) Rólad meg már nem is írok semmit, mert rendesen esz a sárga irigység, hogy milyen jól lefogytál! :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Töredelmesen bevallom, hogy én még mindig 70 fölött vagyok. De ezt nem siránkozásként írom, hanem ténymegállapításként. Mert azért a lelkiismeretem tiszta! Igaz, nem járok el otthonról sportolni, (alig jutok el angol órákra kétszer egy héten), de még a zsebünk sem engedné. Ellenben néha szoktam szaladni (upsz, már elég régen voltam utoljára; amióta hidegek vannak...) és még többet gyalogolni. NAgyon szeretem,a mikor én megyek Kriszta után az oviba, emrt olyankor jól megjárom magam. :) ÉS még valami diétafélét is tartok, aminek már van némi eredménye, de konkrét látszata még nicns. Azért, remélem, hamarosan a ruháimon is érezni fogom. Az alapja a 90 napos, ugyanúgy megvan a négyféle nap és a sorrend is ugyanaz, de egy picit jobban vannak kategorizálva az ételek, alapanyagok, szóval, eddig semmi bajom vele, még a gyümölcsnap sem volt vészes!

Még az oltáshoz néhány szó:
a családorvosunk is egyszer azt mondta, hogy ő sosem oltatja be magát, hiszen egy egészséges szervezetnek meg kell tanulnia küzdeni a betegségek ellen. És az influenzát nem tarja ő egy olyan bategségnek, amivel ne lehetne megbirkózni. Azt mondják, gyógyszerrel 7 napig tart a betegség, gyógyszer nélkül pedig egy hétig. :) NA most itt nem a H1N1-ről volt szó, őszintén én nem is nagyon vagyok napirenden a vele kapcsolatos hírekkel, de amennyit tudok, abból azt szűröm le, hogy jócskán van pánikkeltés is a dolgokban. Mint mindig. :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, hogy ajánljam ezt a linket, az oltással kapcsolatban: http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.c ... tasra.html

Szép napot Nektek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, koszi szepen a linket. Elolvastam es megneztem David Icke videojat is. Az egesszel egyetertek. Nigelnek mindenkeppen meg fogom mutatni D. I. videojat, biztosan erdekli majd, mivel jo par konyvet olvasott David Icke-tol. Tulajdonkeppen most is olvasna, csak mar megtiltottam neki, mivel annyira lehangolo volt. Rengeteg osszeeskuvesrol vilagosit fel. Eloszor nagyon ki voltam akadva az elmeletein, mivel teljes mertekben hihetetlennek tunnek elso hallasra. Aztan elgondolkoztam nehanyon es belattam, hogy valoszinuleg nem is beszel hulyeseget. Nehany evre ra meg tenyleg megtortentek vagy kiderultek azok a dolgok, amikrol Nigel olvasott korabban. Tenyleg felelmetes. En azert nem szerettem volna, ha tovabb olvassa a konyveit, mert nagyon lelombozo a jovo. Mindentol elveszi a kedvem, ahogy egyre tobb mindent megtudok.
Mondjuk sok mindent nem ertem el Nigelnel, hogy megtiltottam neki D.I. konyveit, mert egy masik irotol kezdett olvasni, aki szinten ronda dolgokra vilagit ra. :twisted: Ez a masik iro egyebkent orvos eredetileg, de mivel nem ertett egyet az egeszsegugyben es gyogyszeriparban torteno manipulacioval, felhagyott az orvoslassal. Tulajdonkeppen a magyar Dr. Lenkei Gaborhoz tudnam hasonlitani, csak ez az angol ficko mar nem csak az egeszsegugyrol ir.

Egyebkent tegnap meselte Nigel, hogy beszelt az egyik haverjaval telefonon. A lanya korhazban volt, azt hittek, hogy agyhartyagyulladasa van, de megsem. Nagy valoszinuseggel H1N1. Most meg mar mindenkinek faj a torka a csaladban. Ez egy jo pl., hogy nalunk Angliaban, hogy gyulik statisztikailag a H1N1 fertozottek szama. Mi az, hogy "nagy valoszinuseggel"? Most az van neki vagy nem? Ezt nem lehet kideriteni? Elmegy valaki a dokihoz influenzas vagy megfazasos tunettel es rafogjak, hogy biztos H1N1. Sot, inkabb arra kernek mindenkit, hogyha nem sulyos a betegsege, akkor inkabb csak telefonaljon be es kuldenek ki receptet. Mi van?! Adnak gyogyszert ugy, hogy meg se vizsgaltak es lehet, hogy nem is az a bajod? Szerintem ez mar felhaborito. Es akkor igy gyulik a statisztika, amivel riogatnak. :shock: :evil:
Roviden ennyit a H1N1-rol.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Mire ideértem, már nyüszög Tábita! Most hallottam, hogy nálunk most kezdenek inegyen oltásokat adni, elôször az 5 éven aluli gyerekeknek. Itt épp azt mondják, hogy a gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben, mert az egészséges szervezetekre a legveszélyesebb. Meghalt Ontarioban egy 10, és egy 13 éves gyerek múlt héten, azóta nagy a pánik. Én mondjuk nem szívesen oltatnám be Alidát, meg magunkat sem. Egyetértek Veletek, hogy nagyobb a pánik, mint a baj. Olive, az is egy sztori, amit leírtál.

Na tényleg mennem kell, legyetek jók.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Már olyan régóta szeretnék érdemben írni, de soha nem jutok ide. Most is ébren van Tábita, bár elvan az ágyában (egyelôre).

Eszter:
olyan jó, hogy tettél fel képeket magatokról! Alida minden nap megnézi Rékát és Zalánt. Nagyon szépek a gyerekek, és Te is nagyon jól nézel ki!

Edith:
köszi a linket. Eléggé sokkoló, amit a '76-os "járványról" írnak. Amúgy is idegenkedem az influenzaoltásoktól, ráadásul nem is járunk közösségbe, Gyula sem tanít már, úgyhogy tényleg semmi értelmét nem látom, hogy akár magunkat beoltassuk.
Futás! Úgy szeretek futni!! Csak már kicsit régen jutottam hozzá, de szeretném újra csinálni. Amúgy egész biztató a hasizmom is, már nem fér be 3 ujjam, csak egy. :mrgreen: (és a köldöksérvem is mintha elmúlt volna). Szoktam azért nézni a naplótokat, jól látom, hogy cikkeket is írsz? Remélem, állás is lesz belôle!

Olive:
olyan ügyes vagy! Nagyon jól néz ki Lolli a jelmezben! Én csak irígykedni tudok azokra, akik kötnek-varrnak. A gombvarráson túl nemigen jutottam... Illetve egyszer megpróbáltam Gyula egyik nadrágjának a cipzárjánál kicsit levarrni a szegélyt, hogy ne kapja be folyton a cipzár. Az eredmény az lett, hogy bevarrtam a zsebet. Gyula azóta is röhög rajtam, sôt, mostanában elkezdte ô felvarrni a gombjait, csak a tübefüzéshez kellek.
Egyébként szerintem a férjeink nagyon jól megértenék egymást. Gyula nagyon lelkesen politizál, és tele van a t.ke ezzel az egész gazdasági rendszerrel.

Egész nagy csönd van, lehet, hogy megkísérlek lefeküdni, hátha nem kell rögtön újra felkelnem. Az este Tábita gyakran szopik, aztán alszik egy nagyot, csak az esti altatás nehezen szokott menni. Most nyakig összekakálta magát, úgyhogy peluscsere, ruhacsere, aztán otthagytam, hátha elalszik. Remélem, hogy most 6 nyugodt óra következik.

Mindenkinek szép hétvégét!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Tegnap méreckedtünk: 5kg, 55 cm. 5 hét alatt másfél kilót hízott, és 6 cm-t nôtt!

Nem tudom, mikor jövök legközelebb, úgyhogy most kívánok Zalánnak nagyon boldog 2. születésnapot! Gyönyörû kicsi fiú, nôj szép nagyra! :D

Hol vagytok?

Puszi
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

köszönjük szépen a jókívánságokat!

Közhely, de nagyon szalad az idő. Tábita is már 2 hónapos! Sok boldogságot nektek is!

Jól vagyunk, ünnepléssel telnek a következő napok.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Zalannak nagyon sok boldog szulinapot es egy fincsi tortat kivanunk!

Annyira furcsa, hogy mar o is 2 eves! Amig nem volt Lolli, eszre se vettem az ido mulasat, most meg nem gyozok csodalkozni. :shock:

Csaladdal unnepeltek vagy kis baratok is lesznek? Milyen torta lesz?

Nalunk beiindult a parti szezon. Mar egy bolcsis tars szulinapjan voltunk, jovo szerdan az egyik szomszed kisfiuera megyunk, nov. vegen egy masik bolcsis haver unnepli a szulinapjat, aztan dec. elejen a volt szomszedok kislanyanak lesz, akkor azon a hetvegen mikulasunnepsegre is megyunk. Aztan januarban Lolli egyik baratnojenek lesz a szulinapja. Szoval, mar kavarognak bennem az idopontok, annyi helyre kell menni.

Egy kicsit csodalkozom, hogy a bolcsis tarsaktol sorba kapjuk a meghivokat. En nem szandekoztam oket meghivni a Lolli szulinapjara, igy is lesz eleg gyerkoc. Tavaly 12 gyerek volt + a szulok. Ha ehhez meg meghivom a bolcsiseket is, akkor rengetegen leszunk. Nem tudom, mit csinaljak. Arrol nem is beszelve, hogy tavaly a zenebolcsis tanarnenit kertuk meg, hogy tartson egy40 perces foglalkozast (zene, tanc) es az iden is igy szerettem volna, mert az nagyon tetszett mindenkinek. O viszont csak max.15 gyereknek vallalja, mert ennyi gyerekre szol a biztositasa. Nem tudom, otthon hogy van, de itt biztositast kell kotniuk es azt max. 15 gyerekre kotik. Szoval, akkor ennek lottek. Azt meg nem szeretnem, ha 2-3 oran keresztul eszetlenul rohangalnanak, mivel ilyen kicsik meg nem jatszanak egymassal tobb oran keresztul. Ezert ez a zenes foglalkozas szerintem idealis volt. Mondjuk meg van idom kigondolni, mivel csak marc. vegen lesz, de egyenlore semmi otletem. :roll:

Zsuzsi, ti aztan gyorsan nottok! Lolli mindig is csak hosszaban szeretett gyarapodni, sulyban nem. Mondjuk ez kesobb majd jol fog jonni neki, nem kell majd fogyoznia, mint az anyjanak, apjanak. :lol:

Apank nagyon jol all, buszke vagyok ra. El se hiszem, hogy nem adta meg fel a dietat. :shock: Eddig nem volt ra alkalmunk, de most mar kenytelenek leszunk elindulni uj nadragokat venni neki, mert a regiek lotyognek rajta. Sot, mar az overe is furt extra lyukat.

Elkoszonok, mert amig Lolli alszik, haladnom kell a horgolassal, hogy kesz legyek a jovo heti szulinapos fiu ajandekaval. Ugy dontottunk, hogy nem veszunk neki jatekot, mivel az anyukaja egy jatekboltban dolgozik es mindent be tud szerezni olcsobban, ugyhogy tele vannak jatekokkal. Egy bojtos sapkat horgoltam neki, rajta egy kisauto es most csinalom a hozza illo salat. Remelem tetszeni fog neki. Lollinak tetszik, mindig probalgatja. :lol:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Reggel óta eszemben volt, jó, hogy ideérkeztem. :)

ZALÁNT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!! BOLDOG SZÜLETÉNAPOT NEKI!!! :) :) :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, igen, engem is érdekelnek részletek! :)

Olive, hűha, nem semmi. Nálunk max ovis kortól szokás hívni társakat meg zsúrozni, úgyhogy nálunk eddig csak családi összejövetel volt iylenkor. Nagyon drága egy olyan foglalkozás? Mert ha esetleg nem megy rá a gatyátok is, megszervezhetnéd úgy, hoyg a család és barátok gyerekeit külön hívjátok és a bölcsis kispajtásokat külön. Én azért mindenképpen a külön tartást javasolnám, mert jobb az, ha "egynemű" egy csoport.

Zsuzsi, én is gratulálok Tábita méretesedéséhez! Nagyon ügyes a kisasszony! Most még megengedhető neki az ilyen szintű hízókúra. :) Puszi Alidának is! Te hogy vagy? Hogy bírod? Lelkileg minden rendben? Emlékszem, nekem is könnyebb volt Boró után, mint Kriszta után.

Olive, már régen akartam volna válaszolni a prividre, de nem volt alkalmam rá, úgyhogy ezt inkább leírom ide: ha gondolod, kukkints be a www.pszichowellness.hu oldalra és olvasgasd egy picit. Egy diétaféle, bár a szerzője, átélője (aki könyvet is írt) módszernek nevezi, ami a 90 napost és a testkontrollt veszi alapul, de tökjól csoportosítja az élelmiszereket, úgyhogy nagyon könynű betartani. Na, a gyümölcsnap olyan, amilyen, de nekem most elég jól sikerül bírni. Az a lényege, hoyg tulajdonképpen tényleg egy életmód, amit le ír, és nem 90 napig tart. Én megvettema könyvet és most olvasom. Klassz olvasmány, mondhatnám "kötelező" önismereti könyv, tükör. Ha van lehetőséged, szerezd meg. Mo-n 2000 ft.

Puszilok mindenkit. Mi jól avgyunk. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

köszönjük a szülinapi köszöntéseket!

Nagyon jól telt az este. Volt ének, tánc, torta, gyertyafújás, ajándékbontogatás. A tortát nem én sütöttem, cukiban rendeltem, Zalán kedvence a csoki mousse torta.
Ajándékba farmot kapott, nagyon élvezi a játékot.
Szombaton a családdal ünnepelünk, jövő héten pedig jönnek a barátok, persze szülőkkel együtt.
Majd még jelentkezem képekkel is.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Próbálom megosztani másokkal azokat a gyerekeknek szánt dolgokat (filmeket, sorozatokat, könyveket, fejlesztőket, zenéket, stb...), amiket beszereztem az elmúlt években :D

Jó szórakoz(tat)ást!!
ubuntu

Zalánnak kicsit megkésve, de boldog szülinapot!!
Kép

Olive, nagyon ügyes vagy, hogy ilyeneket kötsz!! Régen én is rengeteget kötöttem, ma már nem :cry: Úgyis kinőné Lili, mire készen lennék vele :oops: :lol:
Horgolni meg sosem tudtam.... :roll:
Csak nem Monthy Python rajongó a férjed? :wink: 8)
Amúgy nagggyon szívesen megtanítanálak varrni 8) Tudod, mennyit gondolkodtam már, hogy ha nem lenne itt a beteg anyukám, lehet, én is nekivágnék a nagyvilágnak? Konkrétan Angliának....Csak nem tudom, így 40+ éves fejjel kellenék-e még bárhová melósnak :roll: 1 barátosném Bristolban van, nem is akar hazajönni..évente 2x hazajön, nyaral valahol tengerparton, kocsira és lakásra gyűjt..mindezt 1 pizzériabeli mosogatói fizuból :shock: Ja, meg még az anyját is utaztatja magához....nagyon agitál, hogy menjünk....
Egy másik volt kolléganőm is kiment Londonba, ő sem szándékozik hazajönni...már kint vannnak a gyerekei is :)

Oltással kapcsolatban a környezetemben sokaknak megváltozott a véleménye :? Én kitartok még mindig, a boltban majdnem össze is vesztem ezen 1 vadidegen nővel a pénztárnál a sorban :evil: Mert szerinte "be KELL adatnom Lilinek az oltást" :shock: És 3x mondtam el, hogy nem fogom, ő 3x erősködött...aztán feladtam és hátat fordítottam neki :P .

Sokan attól félnek, hogy majd fáj a karjuk, vagy belázasodnak utána 1-2 nappal. Én ettől félnék a legkevésbé, hanem hogy évek múltával annak a rengeteg higanynak mi lesz a mellékhatása :?: :!:

Ezt a David Icke-s linket én is idetettem.....Edith, amit te belinkeltél, ott már le is vette a csaj az oldaláról :roll:

A partizáson én is kiakadtam kicsit, nálunk sem divat még...talán jövőre, vagy majd még később..de azt sem bánom, ha nem honosítjuk meg.... :cry:

Mi jól vagyunk, igaz a szünet után én is lerobbantam, még dokihoz is elmentem.....pedig nem szokásom, csak most fájt a hátam is, légcsövem is. De gyorsan kijöttem belőle szerencsére. Lilinek azóta is kitartóan folyik az orra, de sztem ez már kitart tavaszig :cry: :?

Karácsonyi- és a Mikulás ajándékok beszerzése kipipálva, úgyhogy hátradőlhetek ezügyben 8)

Kértem anyum áthelyezését is ide vissza, mert kiver a hideg veríték, ha arra gondolok, hogy télen, mínusz fokban, csúszós úton kocsikázzunk 100 km-eket minden héten :x Múltkor láttam olyan ronda balesetet Törökszentmiklós után, hogy még most is összeszorul a gyomrom :cry:

Na, mentem "Tilosba" :wink: :mrgreen:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok,

Nóri,
köszi nektek is a köszöntést!

Mielőbbi gyógyulást nektek!

Csüti viszem Zalán a 2 éves státusz vizsgálatra a gyerekorvoshoz, ismét megkérdezem a véleményét oltásügyben. Korábban azt mondta, hogy nem ajánlja gyerekeknek az influ oltást, másoktól úgy tudom, most már 3 év felett ad oltást.

Ajándékokat mi is megvettük a gyerekeknek és a nagyszülőknak is tudok még súgni, ha kérik. A családdal megbeszéltük, hogy egymásnak nem vegyünk ajándékot.

Kép
Kép
etterke

Na, én is csak ideérek néha...

Valahogy egyre kevesebb az idôm. Próbálok Alidával is foglalkozni, együtt festünk, gyurmázunk, színezünk. Meg éneklünk Tábitának.

Voltunk Tábitával a kórházban kontrollvizsgálaton (aki az újszülött intenzíven volt, vissza kell néha mennie). Azt mondták, hogy nem is látszik rajta, hogy koraszülött, ugyanolyan fejlettségi szinten van, mintha idejében született volna. Ennek nagyon örültünk. Ami viszont kicsit nyugtalanít, hogy nagyon pici a kutacsa, szinte nem is lehet kitapintani. Azt mondta az orvos, hogy mérjük havonta a fejkörfogatát, hogy nô-e rendesen, mert ha nem nô, akkor lehetséges, hogy hamarabb összezáródik a koponyacsontja, mint kéne, akkor pedig operálni kell. Ebbe bele sem merek gondolni. Eddig szépen tágult a feje, bár még mindig kisebb, mint az átlag.

Olive:
tényleg olyan fura úgy "partyzni", hogy nem is játszanak még a gyerekek együtt. Akkor meg mi értelme? Persze, tudom, a szokások... Mi most tartottunk Tábitának ún. baby-showert, nem tudom, hogy ez felétek szokás-e. Idehívtunk rengeteg embert, akik hoztak ajándékot, megnézték Tábitát (aki természetesen végigaludta az egészet), és jót beszélgettünk. Volt itt egy nagyon helyes kislány is, akivel Alida jól eljátszott (kislány perzsául és angolul beszélt, Alida magyarul, de remekül megértették egymást). A két gyerek mégis annyira szétrámolta Alida szobáját, hogy bele sem merek gondolni, hogy több gyerek mekkora pusztítást végez!

Nóri:
akkor én is megyek Angliába mosogatni!! Mi inkább azt vesszük észre, hogy Gyula egyetemi fizetése egyre kevesebbre elég. Oltással kapcsolatban én is kicsit meginogtam.
:oops: Azt mondta egy nôvér, hogy ugyanolyan, mint egy rendes influenzaoltás, plusz valami olyan anyag, amit európában használnak az oltásokhoz. Vagy minden oltásban alapból van higany? Állítólag januárban jön a 3. hullám, és mióta hallottam, hogy egy teljesen egészséges, 38 éves férfi 10 nap alatt meghalt h1n1-ben, kicsit megijedtem. De még van egy hét gondolkodási idônk, akkor oltanak az egyetemen. Ja, és nálunk azt mondják, hogy az 5 év alatti gyerekek az egyik legveszélyeztetettebb csoport.

Eszter:
örülök, hogy jól telt az ünneplés. Réka nem féltékeny már, mikor ô nem kap ajándékot? Alida nem bírja még felfogni, hogy ô miért nem kap, úgyhogy akkorra idôzítettük egy színezô elôvarázsolását, de még így is eltulajdonított egy kis bárányt a húgától.

Edith:
köszi, én is jól vagyok. Nekem is az a megfigyelésem, hogy most könnyebb, mint mikor Alida született. Sajnos a zongorához nagyon ritkán tudok leülni, pedig a tavasszal kell koncertet csinálni, és persze a dolgozatom sem halad, emiatt is kicsit aggódom. De most persze elsôk a gyerekek, és nagyon élvezem minden percét a velük való foglalkozásnak.
Kriszta már biztos megszokta az ovit. Neked nagy könnyebbség, hogy csak Boró van otthon, vagy leköt ô is teljesen? Én is úgy szeretném már Alidát közösségbe adni!

Megyek, mert Tábita alszik, és ennek még meglesz a böjtje.
Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

Zsuzsi, örülök, hogy jelentkeztél. Jó hír, hogy Tábita ilyen jól fejlődik. Sajnos erről a kutacs témáról még nem hallottam, nem tudok hozzászólni, de remélhetőleg minden rendben lesz, hiszen szépen növöget, és nem is olyan nagyon korán érkezett ő.

Réka is kapott ajándékot, mert névnapja volt. Kedden ott ünnepeltük, csütin Zalánt, hétvégén pedig a nagyszülők voltak nálunk.

Néhány kép:
http://picasaweb.google.hu/Reka240306/R ... 6253377314

Kép
Kép
etterke

Eszter:
Rékának boldog névnapot! (tényleg, nem is tudom, mikor van Tábita-nap :? )
Nagyon aranyosak a gyerekek a képeken. Alidának kedves idôtöltése "Réka-Zalán képeket" nézni.
Puszi
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

aranyosak vagytok, köszi!

A Tábita arameus eredetű női név, jelentése: őz, gazella. Névnap július 1.

Ezek szerint ti sem ünnepeltek névnapkor? Sok ismerősöm körében is ez jellemző. Mi mindig felköszöntjük egymást és kisebb ajándékot veszünk.
Idén először karácsonykor pedig mi felnőttek nem ajándékozzuk meg egymást. Csak a gyerekek kapnak és persze mi is meglepjük egymást a párpmmal, de tágabb családi körben nem ajándékozzunk. Lesz viszont családi összejövedel, eszem-iszom.

Edith, van már karácsonyi menü ötleted? Valami egyszerű lveset tudnál ajánlani?

Kép
Kép
etterke

Eszter,
köszi szépen! Mi is ünneplünk névnapot, csak Tábitának még nem volt, és mindig elfelejtettem megnézni, hogy mikor is lesz.

Nálunk még tök szép idô van! Nincs hó sem, pedig sokszor már október közepén leesik, és meg is marad. Igaz, hogy idén október elején havazott, és minden fehér volt egy hétig, de aztán elolvadt. Ma is 8 fok volt, és mikor sétáltunk, még vadludakat is láttunk!

Szép hétvégét mindenkinek!
zsuzsi 81

SZiasztok!

Boldog névnapot Rékának utólag is! :)
Mi nem szoktunk névnapot ünnepelni, max egy köszöntés erejéig. De ajándékról szó sincs. Az marad a szülinapokra és karácsonyra.

Zsuzsi, én sem tudok hozzászólni kutacsügyhöz. Még nem is hallottam ilyenről. De bízzunk benne, hogy nem lesz semmi baj!

Eszter, leves az, amit abszolút nem tudok ajánlani. Nálunk húsleves szokott lenni, most is az lesz. Valahogy úgy vagyok vele, hogy igazi ünnepkor csakis a húsleves az igazi. Ellenben fő-, illetve húsételek terén szeretnék egy picit újítani! Meg desszertek terén is! Egyelőre még semmi konkrét.

Még annyit, hogy mi már néhány éve csak a gyerekeknek ajándékozunk, illetve anyóséknak még tavaly is, mert ők mindig olyan értetlenek, hogy hiába egyezünk meg valamiben, mégis vesznek. Idén akarok sütni valami szépet a család nőtagjainak! :D Ennyi lesz az ajándék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sedith 2009.11.24 16:11-kor.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

tegnap megkaptan az influ elleni szurit. Eddig teljesen ellene voltam, de nagy fordulat történt, higy mi pontos nem is tudom, hirtelen elhatározás, barátnőimmel mentünk el. Egyetlen indokim, hogy talán így meg tudom védeni a gyerekeket illetve csökken a rizikó. Sajnos nem tudom megtenni hogy ne menjek közösségbe, vásárolni muszáj.
A gyerekek egyébként betegek kicsit sajnos. Réka köhög, Zalánnak reggel hőemelkedése volt, de nincs egyéb tünet, remélem hamar leküzdjük a vírusokat.

Mindenkinek jó egészséget!

Várjátok a Mikulást?

Kép
Kép
etterke

Hahóóóóóó!:)

Eszter, senki nem ítélkezhet senki fölött. Te úgy gondoltad, hoyg így jobban vigyázhatsz a gyerekeidre, és ezért senki nem ítélhet el vagy róhat meg. Mindenki a legjobbat akarja nekik, szóval nem kell magyarázkodnod! :) Én megértelek. Lassan bennem is mind nagyobb a harc a két fél között. :roll:

Főleg, hogy kb. egy órával ezelőtt vettem észre, hogy Kriszta belázasodott. Egyelőre lement (hűtőfürdő +Nurofen) és más tünetei nicnsenek, de azért aggódom, hoyg merre fog "fejlődni" a dolog!

A Mikulást várjuk, bizony, és levelet is szándékszunk írni neki! :)

SZerdáig nálunk szabadság van: hétfőn a pedagógusok fizetetlen szbin vannak, kedd pedig nemzeti ünnep. Majd-étől ismét fizetetlen szabadságra küldika pedagűdusokat, úgyhogy egy héttel hosszabb lesz a vakáció. :roll:
Psuzilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?