Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Du-n hazajöttünk. Nagyon jó volt minden. Eredteileg holnap jöttünk volna csak a "jó" időre való tekintettel inkább ma jöttünk. Minden nagyon szuper volt Matyika nagyon élvezte. Kép
Még nem volt időm visszaolvasni, csak a képeket csodáltam meg! Édik ezek a babák.

No megyek csomagolni kifelé!

Nyugis éjszakát! Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Timi! Nekem tök rendes az anyosom, jött is volna szivesen segiteni, de én meg nem szeretek másokat kerülgetni, az idegesitett volna ha eljön. De együtt lakni, még vele se tudnák pedig tényleg nagyon aranyos, bármit megtenne.

Ági! hát igen vacak lett az idö, de legalább eddig kánikula volt. Mondjuk nekünk is ugrott a strand de nem bánom mert utálom a meleget.

Szilvus! Kisasszony is nagyon fáradt visitott a kezemben igy megint letettem itt dumál a hátam mögött, max. 10 perc szokott lenni, majd elalszik megint. Szerintem is jobb annak akinél elvan a gyerek egyedül is. De többen mondják hiába probálják. Mondjuk nekünk is mondták egyenek többet azt meg azok nem értik akiknek zabagép a gyerekük Kép

De szerencsénk van, láttam a híradót, itt is van a sár mert nem betonos a parkolo a ház elött, de az úton nincs az a hatalmas viz amit a tv mutatott Szegeden. És amerre jártunk arra sem volt.
Tündi, ti megusztátok?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Lányok, ti szoktatok gyümit lefagyasztani? Szeretnék a kis manókámnak őszit meg sárgabarackot elraktározni, csak azt nem tudom, hogy érdemes. Meghámozni, kimagvalni, vagy úgy ahogy van zacsiba dobni?
A meggy nagyon jó lefagyasztva, de más gyümit még nem próbáltam.

Timi, nem irigyellek. Meg is őrülnék, ha anyósommal kéne együtt lakni. Így még elviselhető. Néha megkérem, hogy vigyázzon Dorkára, de ennyi. Imád mindenbe beleszólni, persze mindenről más a véleménye és csak úgy és az a jó, amit ő gondol. Mindenkiben csak a hibát látja. Elfogadom olyannak amilyen, de nem hagyom hogy beleszóljon a dolgainkba. Szerencsére a férjem is ismeri az anyját...

Ami pedig a házimunkát illeti, hát nem egyszerű. A nagylányom 2 éves lesz szeptemberben, kicsi fiam most 3 hónapos. Lekötik minden energiámat. De még így is mindennap van főtt kaja, úgy-ahogy összerámolok, vasalni pedig nem szoktam, csak ha már nagyon muszály. Mikor a fiammal terhes lettem azt hittem semmit nem fogok tudni megcsinálni a gyerkőcök ellátásán kívül, de most meglepődök magamon, mert valahogy sokkal jobban meg tudom szervezni a napjaimat. Kénytelen vagyok. A takarítást pedig a férjem intézi hétvégenként, én max. felmosok, főleg, hogy Dorka mindent behord az udvarról.

Én is csak azt tudom kívánni, amit Szilvus, próbáljatok meg kialakítani egy normális kapcsolatot, tényleg Bencus miatt.
Az pedig röhej, ahogy mártírkodik. Anyukám is egész nap dolgozik 55 évesen, mégsem panaszkodik. Azt hiszem, nem anyósod az egyetlen.
De hagyjuk, fel a fejjel és ne hagyd, hogy kikészítsen!

Altatás. Szép téma. Dorka lányomat állandóan ölben cipeltük, aminek a következménye, hogy még 1 évesen ölben aludt el és a mai napig is mellette kell ülnöm, amíg elalszik. Ez rém fárasztó, mert sokszor egy órán keresztül is elbohóckodik, mire én totál kikészülök.
Tanulva ebből a hibából, Leventét első perctől fogva az ágyikójába tettem le. Az elején nyöszörög egy kicsit, majd békésen alszik. Ölben nem is tud elaludni és nem si szeret. Kiköveteli, hogy tegyem le az ágyába és hagyjam békén, amikor fáradt. Egy kis anygal. Sokkal kiegyensúlyozottabb, jókat alszik, rengeteget mosolyog, egyszóval tündéri kis srác.
csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáljátok meg hozzászoktatni ahhoz, hogy egyedül aludjon el, mert később még rosszabb lesz nektek is meg neki is. És nem kell azonnal felkapni, ha nyöszörög egy kicsit. Dorkát minden rezzenésnél felkaptuk, így egyszerűen nem hagytuk, hogy aludjon. Levit hagyom nyüglődni és csak akkor veszem ki, ha igazán sír vagy keservesen panaszkodik.
Bocs, hogy túl hosszúra sikeredett, de nem felejtem el, mennyit kínlódtam én is a lányommal.

Szilvus, Levi is csak a tornáztatója altt van el háton. Különben imádja a tornáztatót, kurjongat neki, szinte repdes. A Tv-zést mi is ki fogjuk próbálni. Nagyon hasonlítanak a fiaink, talán ebben is.
Különben milyen edzésre mész? És milyen nyelvet szeretnél tanulni?

Nincs valami ötletetek, milyen munkát lehet otthon végezni?

De most már tényleg befejezem. Jók legyetek!

Erika
pera

Sziasztok!

Szilvus, köszi, most gondolkodom.
1.pont: anyagi okok miatt csak másfél szobás lakást sikerült bérelni, így megoldhatatlan a külön szoba. A háló meg nem túl nagy.
2.pont: ez a módi, vagy bejön, vagy nem.
3. pont: szerintem eszik rendesen. nincs mérlegem, de az előző hónap alatt hízott 70dkgt. Ezt a hónapot még nem tudom, de rengetegett nőtt.
4. pont: csak anyatejen él a gyermek
5. pont: most ezen vagyunk, ezzel próbálkozunk. Jobb a helyzet.
6. pont: ha itthon vagyunk, minden menetrend szerint zajlik. Ha csavargunk, akkor meg úgyis mindegy. Este viszont mindig ua. Fürdés, vacsi, villanyoltás. Játék kizárva.

Karmen, értem már. Az kék medence sárga napocskával. Csak tudnám, hogy hova tettem. Baradla-barlang Aggteleken van. 3 bejárata van: aggtelek, vörös-tó, jósvafő.

Eszter, köszi, én is szoktam énekelni neki, de csak akkor, ha nem alszik el.

Timi, az anyósról (bár nem anyós topic): beszélj minél hamarabb a férjeddel a problémáról. Nem akarlak ijeszgetni, de nekem az anyós miatt váltak el a szüleim. Ahogy olvaslak és ismerem anyu történetét, nagyon hasonló. Sőt! Mi is anyós miatt nyomjuk albiban, Mert nem tudtam velük élni. Pedig nekem imádni való az anyósom! Tényleg nagyon szeretem!

Erika, fagyasztás: botmixerrel össze lehet préselni a gyümit és úgy fagyasztani. Állítólag imádják a bébik.

Ági, jó, hogy vagy. jövő kedden (aug 3) este megyünk szabadszállásra. Valamelyik nap tuti a kecskeméti strand. Hétvégén családi kirándulás lesz Kapolcson. Már alig várom.

Házimunka: igaz nekem csak 5x m2 van, de néha ez is sok. Ha már nagyon nem bírom, akkor kérek segítséget anyutól vagy tesómtól, hogy vigyázzanak a picire, míg kitakarítok. Én pl nem szeretem, ha a férjem csinálja a házimunkát, van neki dolga elég. Így legalább ha ritkán segít, akkor örömmel teszi.

A tv Kincsőnek is bejött! Bár nem örülök neki, sokszor kikapcsolom.

Most éppen békésen alszik a leányzó.

Megyek egy kis dinnyéért. (jobb, mint a tea és a víz):-))

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed! Mi is Marcival alszunk, vagy ő velünk?KépEgy szobában, nem egy ágyban.
Ez nem lehet gond szerintem, sőt. Mivel én nyugodtabb vagyok, hogy ott szuszizik mellettem, biztosan ő is nyugodtabban alszik.
Nem egyformák a gyerekek. Ami nekünk bevált, az nem biztos, hogy nektek is jó. Áronom például a mai napig rossz alvó, csinálhattam bármit.
Persze, gondolom, szívesen pihennétek már egy rendeset! Kép

Leone! Köszi!! Kép

Szilvus! Jó ötlet ez a reggeli tévézés!!Kép Nem jutott volna eszembe, de holnap kipróbálom. Köszi!

Erika!
Neked meg köszi a gyümikért! Ha nem szólsz, elfelejtettem volna lefagyasztani barackot. Azt olvastam, sokkal jobb ilyenkor lefagyasztani a magyar gyümit, mint szezonon túl kétes eredetű-vegyszerezésű külföldit adni a babókáknak.
Na, meg van doki, védőnő, aki azt mondja, hogy a legtutibb a Hipp. Lehet, hogy jutalékot kap?? Kép

Jó éjszakát mindenkinek!!
Ja, holnap megyünk első úszásunkra. Majd beszámolok róla, ha hazaérünk.

Üdv:
Eszter
budddha

Sziasztok!

Ed, biztos kinövi Kincső!Nagyon fáradt vagy már?

Humi, én is gondolkodtam, hogy adok neki vmi mást, szinte kinézi a kezemből a kaját, ha eszek!:-)Kanállal adtad neki?

Szilvus, én a Bűbájos boszorkákat nézem meg és így Bence is nézi. Ő is azt hiszi, hogy hozzá beszélnek és elkezd nekik nevetni. Ma pl, olyan hangosan visszamagyarázott, hogy teljesen felhangosítottam szegénynek.
A napirenddel nagyon ügyesek vagytok!

Anyóssal nálunk azóta lett gond mióta szülés után ideköltözött ,,segíteni" Gyakorlatilag még 1 munka lett nekem. Köszi a biztatást, most szerencsére 2 hetente jönnek csak.
Én ilyenkor este vasalok, pakolok. + hétvégén takarítok mert apa rászokott ,hogy Bencét kenguruba teszi és viszi magával sétálni, vásárolni. Nekünk is van 170nm nem is tudom elképzelni Timi, hogy takarítod a kétszeresét. Kertre végképp nincs időm a fű ezért megadta magát a gaznak és a napnak:-)De egyáltalán nem zavar.
Bejárónő volt, de mióta magas a tel. számla és apa dühöng leszerelem, hogy nem hívom a takarítónőt és így úgyanott vagyunk pénzben.

Eszti, már múltkor írni akartam nekünk is olyan kék kengurus bodynk van! Nagyon szép a kisfiad.
Lányok milyen ügyesek vagytok az altatással! Én most elszúrtam mert cicin alszik el.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

ErikaKép
Én is pont most akartam a gyümölcs lefagyasztást kérdezni.

EdKép
Köszi a fagyasztás tippet. Azt hiszem apát el is küldöm bio barackot venni.

TimiKép
Visszatérve anyósra, szerintem valahogy megoldást kellene találni a problémára. Azt hiszem hosszú távon komoly gondokat okozhat.
Én a helyedben bevetném a bejárónőt. Ha nem tetszik neki, keress másikat. Ha meg senki nem tetszik neki, akkor csinálja ő. Tudom, ezt nem lehet így megmondani neki. De valamennyire azért gondolj magadra is. Nehéz a szitu az egyszer biztos. Sok sikert a megoldáshoz!

SzilvusKép
Ma megcsináltam a fajitast. Nagyon fini volt, jó csípősre csináltam. Nyammm. Napirend reggel meg este fix, a többi azért még esetleges. Épp most olvastam, olyan 4-6 hó között érdemes csak elkezdeni a napirend kialakítását (kivéve pesze, ha a baba alakítja ki).

ÉÉÉÉS Nádját beraktam este evés után az ágyába és magára hagytam. Pár perc múlva nyöszörgött, bementem, megsimiztem, ő rám mosolygot, beszélgettünk picit és újra magára hagytam. 10-15 perc elteltével bekukkantottam, kalimpált kézzel-lábbal, de csak úgy csöndese. Újabb 5 perc múlva édesdeden aludt. Holnap is próbálkozom. Ja, egyébként reggel is magától aludt vissza. evés után betettem ágyiokójába a tornáztatóval együtt. Gondoltam, eljátszik 5-10percet, az idő alatt kakil is, aztán tisztába rakom és játszik tovább vagy alszik. 10 perc múlva megyek be hozzá, hát alszik. Mire fölkelt jól átázott a pelusa, amit azért nem csodálok. Lepedőt is kellett cserélnem.
Játszószőnyegen vagy a tornáztató alatt már régóta jól elvan egyedül is. Egész kicsi korától, avés és büfi után, ha nem aludt alátettem és magára hagytam. Gyakran másik szobába is mentem. Akár 1/2 - 3/4 órát is elvan magában, pláne reggel.
Tv is bejön neki. Általában tévének háttal teszem a földön a játszószőnyegre. Aztán jól kitekeri a fejét, csak tévézhessen. Ja és újságot is olvas. Az ölemben fekszik, én olvasok, ő meg nézegeti.

KarmenKép
Köszi a tippeket altatásügyileg. PróbálkozomKép

EszterKép
Úszásbeszámolót várom. Augusztus közepén és is el akarom kezdeni.

Mariann
tmarianna

BarbiKép
Dracula unokája kép nagyon jó. Jót nevettem rajta. KépKépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Tomika megasztár lett!!!! Megjelent a képe az augusztusi Kismama újságban.
Tegnap megjöttek a húgomék. Nagyon örülünk nekik. Steve-nek (a húgom angol hapsija) rendeltünk hűvösebb időjárást, de azért ennyire ocsmány időt nem kértünk.
Hoztak Tomikának egy csomó szuper ruhát.
Tomika ma 5 hónapos. Több, mint 7 kiló és 68 centi. Nagyon gyorsan telik az idő.
ha vasárnapra is ilyen idő lesz, a téli fehér kezeslábasában megyünk a keresztelőre.
Tomika elég jól viseli a vendégjárást (tegnap Anyuéknál voltunk, ott vártuk őket, ma meg egész nap itt voltak), de napközben alig aludt, este is nehezen aludt el. Biztosan ő is megérezte a sürgés-forgást.De hát olyan rövid ideig vannak itthon a húgomék.

Mariann!
Nagyon jól áll Nádjának a kendő.

Eszter!
Én is úgy vagyok, hogy örülük, amíg csak anyatejet kap Tomika. Bár a hónap végén, jövő hónap elején már el akarom kezdeni a hozzátápit (ahogy látom, egy nap híján egyidősek a gyerkőcök).
Marci nagyon vagány a kendővel!

Léna!
Tomika is hasonló a hasra fordulással.
Ö mindig ülni akar, de nem csak úgy félig, hanem a kezünkben nagyfiúsan. Már a pihenőszékben sem bírja ezért csak néhány percig.

Karmen!
Jó lenne itthonra is egy ilyen függőágy. Ebben Tomika is elaludt egyedül.

Én úgy gondolom, hogy az önálló alvás babafüggő is. Én nem hagyom Tomikát sírni. Ez nem azt jelenti, hogy minden nyöszörgésre felveszem, hanem ha fölébred, várok, hátha visszaalszik, de ha már türelmetlen, nem hagyom. Néhányszor próbáltam, de úgy fölzaklatta magát, hogy alig bírtam megnyugtatni.
Ja, nálunk a ház előtt van hatalmas tócsa + a kiserdőben áll a víz.

Leone!
A tegnap délutáni Malév-géppel jöttek, ami negyed 5-re ért be. Az időjárás most még Steve-nek is túl angolos.
Dana nagyon szépen gyarapszik.
Tomika sem tud még egyedül elaludni. A kezünkben vagy a cicin alszik el. Én nem erőltetem. 20 éves korában úgysem a cicn fog elaludni. Ill. nem az enyémen. Én úgy gondolom, hogy a babától is függ, hogy alszik. Pl. a barátnőmnek (akit mindig emlegetek) 3 gyereke van, és mindegyik másképp aludt el. Volt, amelyik mindjárt magától, volt amelyik nem. De előbb-utóbb mindegyik elalszik önállóan.

Ed!
Szerencsére az én fogdokim nem variált. A terhességem alatt 15 tömést cserélt ki (ebből kb.10 amalgám volt). Ha a holdállást nézte volna, még most sem végzett volna.
Kincső nagyon aranyos!

Barbi!Timi!
Ne foglalkozzatok az anyóssal! Könnyű ezt mondani, tudom, főleg, hogy nekem nincs problémám az anyósommal. Ill.már nincs anyósom. Nekem nem volt vele gondom, pedig nem volt könnyű természet. De én voltam az első a fia barátnői közül, akit szeretett. Meg Egerben lakott.

Humi!
Boldog névnapot Kristófnak!
Én kicsit korainak tartom a hozzátápit, főleg ha van elég tejcsi.

Timi!
Én sehogy sem boldogulok a házi munkával. Tomika napközben mx.2-3 órát alszik, közben is sokszor fölébred, és csak a cicin alszik vissza. Próbáltam már, hogy hagyom, de akkor 20-30 perc után fölébred. Napközben ezért inkább én is lefekszem mellé (ilyenkor a mi ágyunkban alszik, éjjel a sajátjában), és hagyom a házimunkát.
Nekünk 65 m2-ünk van, engem is zavar, hogy nem úgy áll minden, ahogy szeretném, de nincs mit tenni. Szerencsére a férjem és az anyukám is sokat segít.
Mosást, söprögetést komyhát ált. elintézem, mosogat a gép,de nagyobb takarítást akkor csinálunk, ha Gábor itthon van. Múlt héten meg ő takarította ki a 3 szobában a szőnyegpadlót+anyuéknál is. Superman. Ráadásul főzni is tud és szeret is.
Tomika nagyon társaság gyerek, nem szeret egyedül. Ha vele foglalkozunk, kisangyal. A múlt héten kb. 10 percig muszáj volt sírni hagyni a pihenőszékében (amíg összepakoltunk a szőnyegtakarításhoz), utána min. ennyi idő kellett, hogy megnyugodjon. Akkor inkább hagyom a házimunkát.

Szilvus!
Peti nagyon jópofa! Egyre több a haja. Tomika mostanában szedi szét a tornáztatót. Megfogja az egyik játékot, és adig üvölt, amíg le nem veszem neki. Ma már ő maga leszerelt egyet. Lassan a csupasz állvány marad.

Na, ahhoz képest, hogy álmos vagyok, nagyon beindultam. Mindenkitől elnézést, hogy így rámjött a kommunikáció.
Ígérem, legközelebb rövidebb leszek. De hát nem mindennap fedezi fel az ember fiát a média!

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Fagyasztás. Én öszit és sárgabarackot tettem el, ezt mondták többen is ha elötte turmixolom akkor meg fog barnulni, igy én felezve tettem el, héjastól. Majd amikor felenged akkor leveszem a héját és csak akkor turmixolom. Amugy is kényelmesebb ha nem most kell azzal vacakolni.

Mariann! Ez szuper, remélem Nádja máskor is elalszik a saját ágyában.

Orsi is forgatja a fejét a tv fele, de nem engedem neki nézni. Ezért szinte sosincs bekapcsolva, csak este amikor tul fáradt hozzá és szopizik, meg böfizik, napközben folyton leste volna, visitott mert nem engedtem igy maradt a rádio háttérzajnak. Ugyanis mellettünk épitkeznek és kevésbé zavarja a nagy lárma ha folyamatosan van "zaj" a szobájában.

Tündi! gratula Tominak, hogy sikerült megjelentetni? pályázat volt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A tegnapi nap nálunk is kész rémálom volt. Krizsó egész nap nagyon nyűgös volt. Biztos a frontot érezte. Remélem ma nem ismétlődik meg ugyanez.

Karmen,
Látom sikerült a "Kép".

Alvásról: Eleinte Krizsó is kézben aludt el. Kb 8 hetes korában kezdtük el azt, hogy letettük az ágyába elaludni. Azóta nincs kézben alvás. Most az esti szertartás után - súlymérés, fürcsi, szopi zene mellett - sok puszi, kobaksimi majd irány az ágy. Általában némi nyűglődés után elalszik. Ha mégsem akkor sem vesszük ki, hanem valamelyikünk elkezdi ütögetni a popsiját, finoman, ütemesen. Ez mindig bejött eddig. Mostmár este 8 körül elalszik és reggel 6 körül ébred, majd evés után 2-3 órára még visszaalszik. Amúgy a kézben altatásról azért álltunk le, mert az ezzel foglalkozó könyvek kivétel nélkül azt írják, hogy a kézben altatott babákból nagyon sokszor lesz rossz alvó felnőtt. Szerintem könnyebb most hallgatni azt a néhány perces nyűglődést (na nem órákig tzartó keserves sírás-rívást), mint később kínlódni a nagyobb rossz alvó gyerekkel.

Ed,
Krizsót a leírtak szerint, a saját szobájában altatjuk, de Lacus bébikorában a lakáskörülmények miatt még mi is egy szobában aludtunk vele. Nekem az bejött, hogy a kiságyat befordítottam merőlegesen a franciaággyal, úgy hogy Lacus feje és az én fejem között csak a kiságy rácsa volt. Így a saját ágyában aludt, de mindig érezte, hogy ott vagyok neki és ha felébredt nem kellett felkelni hozzá, elég volt átnyúlnom és megsimiznem a buksiját, már aludt is tovább.

Tündi,
Köszi a nénapi jókívánságot. Átadom! Kép Gratula Tomikának a sajtóbeli szereplésért. Kép

Barbi,
Igen, kiskanállal adtam. És az én kicsi fiam aki még mindig nem tud cumisüvegből inni, olyan profin evett a kávéskanálból, hogy én csak bámultam. Kép

Szilvus,
Kipróbáltam tegnap a vágott cumit. Nem jött be. Kép Egyszerűen nem tudja, hogy kell szívni. Azt hiszem nem is próbálkozom tovább. Marad az Avent varázsitató puha csőrös verziója. Ugyan abból is inkább csak kortyonként öntögetem a szájába a tejcit, de nem tudok jobbat.
A teleszájjal vigyori: egy kettőspont után egy nagy O betű.

Timi,
Tényleg tenned kellene valamit anyós ügyben. Szerintem is a férjeddel kellene beszélni arról mi a gondod, mert mi csak tanácsot adni tudunk, de segíteni csak Ő tud rajtad. Elvégre az Ő anyukája, azért az másképp hat anyósodra, ha a saját fia teszi szóvá a problémát. Amit Szilvus és Ed írt neked, ahhoz meg annyit, hogy valóban sok házasságnak betett már az anyós viselkedése. Most még bírod, de egy idő után tuti, hogy belefáradsz és türelmetlenebb, ingerlékenyebb leszel az pedig egy házasságnak sem tesz jót. Bocs, hogy beledumáltam, de ez nagyon kikívánkozott belőlem.

Mariann,
Nagyon ügyi Nádja az esti alvásnál, Kép csak így tovább. Menni fog.

Na megyek, mert Krizsó megint sír; úgy néz ki sajna a mai nap sem lesz sokkal jobb a tegnapinál.

Puszi:
Humi
humi

Igazad volt Leone, tényleg nem mindenhol jók a hét adatok. Kép A táblázatot jól elszúrtam, nem gondoltam arra a fránya kerekítésre és elszúrtam a képletet (ahhoz azért túl lusta vagyok, hogy mindig számolgassak Kép). Sorry mindenkitől !!!!
Itt a jó változat:

Kép
humi

Sziasztok,

Tünde, gratulálok Tomikának, kíváncsi vagyok a fotóra, úgyis mindig megveszem a Kismamát.
Apropó Kismama, valamikor az elmúlt 1 évben valamelyik számhoz volt egy külön kiadás valami, amiben a baba fejlQdését, és a hozzátáplálás ajánlott menetét mutatták be. Szerintem a decemberi volt, mert mintha ez egy naptár lett volna. Valaki nem tudná beszkennelni a hozzátápis oldalt és feltenni vagy elküldeni az emailemre? Valahová elkeveredett a tavaszi lakásfelújításkor, és nem találom sehol.
Megkaptuk ma a 3 hós szurit, elég nyqgösek vagyunk, nem jó még kézben sem.
Most egy-két napja újra kezdi amit már rég csinált: ciczés közben egyszer csak keservesen elkezd sírni és nem fogadja vissza a cicit. NMár akkor se értettem mi ez, de örültem hogy elmúlt, most kezdjük újra.
Egyébként 5700 gramm és 62 cm Bence, szóval jól behozta magát asszem.
Most próbál elaludni, de gyanúsan nyöszörög úgyhogy megnézem.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Kismaszat, tényleg a naptárral volt együtt, a húgom be tudja skennelni neked, ha nem kapod meg vkitől előbb, mert abból csak holnap lesz vmi.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Humi
Krizsónak egy nagy csokor kisautót kivánunk igy utólag is nevenapjáraKép Naptárra szinte csak hétköznep tekintek..Kép)
Megnéztem, a vágott cumit 3 hónapos kortól ajánlja az Avent, tehát valóban ne erőltesd, nehogy befolyásolja a szopási kedvét.

Mariann
Ügyikék vagytok!!!Kép Nos, most kell akkor bevezetned a kiságyban elalvástKép Hasonlóképpen mint Humi irja: maradjon a simike, a popóvakarászás (ez nekünk is bejönKép ) de semmi kikapkodás. Peti most pl. hasonlóképpen szunyált el a játszószőnyegen, mig a kisruháit pakolásztam.

Karmen
Az őszit is felezted vagy azt csak simán mosva elraktad? Igaz, mi most is faljuk, de jó ötlet bespájzolni télire.

Tündi
Nekem az újságos azt mondta, csütörtökön lesz aug-i Kismama. Nagyon kiváncsi vagyok Tomikára! Kép Micsoda hires topic vagyunk!Kép
Öcsém vasárnap érkezett meg Norvégiából, szidtam is, minek hozta haza a vacak időtKép De visszavonom, mert ezexerint Steve hozta a ködös Albionból!Kép) HeheKép

Érdekes, Peti ma NEM volt nyűgös (nem kiabálom el...). Sétáltunk is a zuhogó esőben. Na jó, nem örömből, elintéznivalóm volt a bankban, mert van amit nem lehet interneten Kép Nagyon jól viselte, játszott majd elszunyált az esővédő alattKép

Képzeljétek, ma főztem Neki krumplifőzit és nem köpte rámKép Igaz, anyatejjel turmixoltam össze igy jó édes lett. De érthetetlen számomra, hogy egy közepes krumpli elfogyasztása után hová fér még a kis gyomrába 150 ml táp? Nem merek több főzit vagy gyümit adni, hisz kicsi baba még. Az 1 db banán+1 db őszi elfogyasztása után is benyalja a 150-et. Nem tudom, mikor lesz az, hogy végre elhagyhatunk napközben tápszeres étkezést. Sajnos anyatej már csak mutatóban vanKép Kiszivni már egyáltalán nem hajlandó, ordít ha megmutatom a cicit, ám ha lefejem szivesen elfogyasztja. Viszont úgy veszem észre, pusztán a fejéssel nem termelődik több, inkább egyre kevesebb lesz (tegnap pl. 2x tudtam csak mennyiséget fejni, igy lett kb. 80 ml összesen...Kép. Hát igy jártunkKép Viszont még mindig nem adtam fel: annyi legyen, hogy a napi főzikéjébe bele tudjam tenniKép

Timi
Jó nagy baba Bence!Kép Kitty irta pár hete, hogy Réka sztrájkolt, de abbahagyta. Biztos Bencénél is effajta sztrájk lehet. Kináld Neki minél többször.

Készitettem reggel TV-zős képet, mindjárt átteszem a gépre.

Sziasztok,

Szilvusék
szilvus

Sziasztok !

Már megint eltüntem egy kis időre. Nem tudom mikor rendeződünk már, de még ki sem lábaltam az egyik betegségből, és már jött is valami torokfájós nyári vírus, amit annak rendje-módja szerint tovább is ragasztottam a családra. Plusz Helgánal egy kis hallójárat gyuszi is jött hozzá, éjjeleket nem aludt szegény.
Lekopogom gyorsan,egyedül Rékacs bírja még minden baj nélkül. Ő meg szegény megkapta az 5hónapos szurikat.
Ja,és mág az egyik kutyusunk is beteg, belement valami a lábába, Ő most van orvosnál.
Hát ennyit Rólunk, pedig annyira jöttem volna, de még a gépet sem kapcsoltam be napok óta.

Én még nem fagyasztottam semmit télire Rékának. Karmen, Te mibe rakod el a felezett barackokat? Nálam mindig olyan hűtőize lesz,mire felhasználnám, olyankor már nem szívesen ették a nagyok se. Pedig kellene valamit télire, ha nem akarok mindig drágán bébiétel gyümiket venni.
Rékának kb 2 hete kezdtem adni barackot, először útban volt mindig a kis nyelve, meg az ízét is furcsálta,de már kb. felet megeszik belőle,ha nem túl nagy. Szerencsére nem lett tőle semmi baja, úgy tűnik bírja. Tegnap meg ma reszelt almát kapott, hát az állagát eléggé furcsálta, mert ugye nem olyan síma mint a barack. De ma már,ha látta a kanalat,nyitotta a kis száját. Talán nem reménytelen eset.
Ugyan nem vártam meg a 6 hónapot az eteteés elkezdésével( 3 hét híján)de olyan szép friss gyümik vannak mostanában, nem akartam kihagyni.

Szilvus!
Írtad,hogy Petike nagyon szereti a banánt. Nem okoz székrekedést? Vagy valamivel,mondjuk barackkal adod? Mert még pár napig még almát etetek, aztán jöhet valami újdonság.

Tündi!
Nekem jár a Kismama és én már láttam a kis harapóst! Nagyon aranyos. Egyből kiszúrtam,hogy jé, de ismerős ez a baba, aztán láttam a nevét,és már tudtam,hogy tuti a mi topikunk Tomikája.

Timi!
Szerintem Bence is éhségsztrájkba kezdett. Azért ha legalább elkezdi a szopit valamit eszik. Ahogy látom a súlyát van rajta tartalék, nem fog éhenhalni. Próbáld meg váltogatni a cicit. Ha elkezd sírni add oda a másik cicit, aztán újra az elsőt ha megint rákezd. Mi volt,hogy 4x is váltottuk. Volt amikor így elfogadta. (Aztán volt olyan is,hogy Réka már csak meglátta a cicit, már ordított. Akkor egyáltalán nem tudtam megetetni. )De egy hét után egyik reggel újra minden a régi lett. Ne aggódj, majd Bence is rájön,hogy jó is az a szopi.

Na megyek megpróbálok visszaolvasni, aztán újra jelentkezek.

Kitty
P.S.: Múltkor valami fényképküldésről olvastam futtában.Az is felkerülne a táblicskuba? Kinek kelllene küldeni, és milyent? Arcképet a piciről? (De lehet,hogy már hülyülök)
kitty123

Szilvus,Kitty! Barackot is felezve tettük el, a héját rajta hagytam anyu szerint megbarnulna. 2db-ot csomagoltam 1 folpackba v. alufoliába. Ez egyadagra elég v. 2-re majd. Aztán egy direkt Orsinak vásárolt hütödobozba tettük amiben eddig nem volt más kaja még, ilyen nem is lehet szaga. És nem a hütőbe hanem mélyfagyasztóba kerül. Én meg anyatejes gyümölcsös turmixot is akarok csinálni inkább azt igya mint teát. Igaz még nem hallottam senkitöl sem, de szerintem ezt is lehet.

Kitty! Jobbulást nektek, jol összejött most nálatok minden! ALmát hogyan reszeled mert nekem vagy nem lett pépes,nagy csikok lettek v. csak a leve ment át a reszelön, a rostja nem. Olyanom van aminek 4 különböző oldala van.
Fotót Huminak kellett volna, én még nem kerestem meg melyik legyen.

ma is evett Orsi barackot (meg almát probáltam de nem tudta megrágni), még mindig furcsa arcokat vág, mintha savanyu lenne, de utána nagyra tátja a száját és kéri, szerintem már nem lesz gond.

Humi! én azt hittem mindig számolod a korokat, elküldöd nekem a táblázatot amiben a képletet ki tudom lesni, mert annyiszor akartam már máshoz ilyesmit csinálni de nekem nem ment, azt hittem nem lehet. Nagy segitség lenne, köszi.

Ma fél évesek lettünk!!!Kép 1 hét mulva megint megyünk mérésre, jaj de nincs kedvem!!! Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Megpróbálom a barackot eltenni,ahogy írtad, télen még jól jön. Én is hasonlóan szoktam, és mélyfagyasztóba is tettem, mégis más, mint frissen.(Persze lehet,hogy összeturmixolva Réka majd szeretni fogja)
Az almát én almareszelőn pépesítem. Ezt direkt így lehet venni. Kis tálka,aminek a közepe rücskös és kiemelkedik a tálból. Azon teljesen pépes lesz. Még a Dóri kiskorában üvegből is lehetett kapni, ami jobban tisztítható, most már csak műa-t kaptam.

Gratulálok a féléves nagylánynak!!!

Most 3 hétig itt van Anyósom nálunk. Egy szavam sem lehet. Megpucolta az összes ablakomat 2 nap alatt.(6 szoba meg a többi helyiség) Ma pincét takarított és udvart, és tervezi az összes ajtóm lemosását is. Kölcsön nem adom!!! Kép

Ma akartunk este elmenni valahová kettesben a férjemmel ha már itt a mama. Eddig mindig letettem Rékát és aludt. Ma nem mondom,hogy ordít, de nyöszög, csakhogy halljuk,hogy nem alszok ám. Szerintetek érzi a készülődést? Lehet,hogy megvétózza a kirucit?

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Mariann, apukájának a kis drakula a kedvence mindig megnézi!:-)

Tünde, gratula a médiasztárhoz!:-)))Mi is megnézzük!Ha vendégek vannak Bence se akar kimaradni a buliból és akkor ő se alszik. Sírással kapcsolatban mi 1szer hagytuk 10 percet sírni, de úgy behergelte magát, hogy utána még 4 órát szipogott.

Kitty, pedig szívesen kölcsön kérném, bár nem tudom a férjem örülne-e?

Karmen, gratula a féléves Orsinak!

Timi, nekem is csinálta/ja lehet, hogy súlyuknál vannak és azért nem akarnak enni. Ha nagyon éhesek úgyis esznek!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!
Ma rájöttem, hogy azért is van ilyen ocsmány idő, hogy Tomika föl tudja venni a menő farmer kocsicipőjét, mert őszre kinőné, tavasszal meg még nagy volt rá. Ma ráadtam a melegítőt és a cipőt. Nagyon vagány volt benne. Majd teszek föl róla képet. De azért nagyon várjuk a jobb időt. Tomikám nem szeret öltözködni.
Ma anyuéknál voltunk, Tomika is érzi, hogy kicsit fölborult a napirendje, meg hogy többen vagyunk, ezért me sem túl sokat aludt napközben. De az éjszaka jó telt: 2 ébredéssel aludt este 10-től reggel 3/4 10-ig. A húgomékkal meg minél többet szeretnénk együtt lenni.
Most 9-kor hirtelen bealudt Apa kezében.
Meg azóta kétszer már fölébredt. Kicsit meglevesedett az orra ebben a hidegben.

Köszönjük a gratulációkat. Szerencsére Tomika egyéniségét nem változtatta meg a hirtelen jött népszerűség.

Szilvus!
Hogy csináltad a krumplifőzit? Gyűjtöm én is a recepteket.Én is úgy olvstam, hogy a fejés csak egy ideig tartja fönn a tejtermelődést.

Tényleg, szívesen fogadok mindenkitől tanácsot, receptet hozzátápival kapcsolatban. Egyelőre nehezen tudom, elképzelni, hogy fogunk hozzá. A Kismama táblázatom megvan, de az elején én olyan jó szájbarágósat szeretnék, amit a hülye (én) is megért.
A védőnőre nem várok, mert mindig bejelentés nélkül jön újabban. Ált.nem voltunk itthon, hétfőn meg letagadtattam magam a férjemmel. Itt álltam egy szál trikóban zuhanyozás előtt, Tomika nyűglődött a kezemben, mert álmos volt, erre jött volna. Nekem nem volt vele semmi bajom, de régebben mindig telefonált, hogy mikor jön. Amióta Tomika megvan, talán egyszer, akkor meg 1 órával később jött. Szóval segítsetek légyszi!

Kitty!
Remélem, hamarosan kilábaltok a betegségekből!

Karmen!
A Kismamába be lehet küldeni jópofa babafotókat, és abból válogatnak.
Gratula a fél éves Orsinak!

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

TimiKép
Nádja is ma kapta meg a 3 hós oltást. Szegényke, belázasodott estére, pedig oltás után 1 órával kapott egy kúpot. Hűtőfürdőztünk és kapott még egyet. Rá 5 percre meg trottyolt egyet. Arról bezzeg nem ír a betegtájékoztató, hogy ilyenkor mi van. Egybe nem jött ki az biztos. Most alszik a drága, persze kézben alvás volt, de ilyenkor nem számít. Nem is nagyobón sírt, inkább csak nyög meg nyöszörög. És olyan bágyadtan mosolyog. Így is olyan kis zabálnivaló. Szerencsére Nádja ilyenkor szinte egyfolytában alszik, enni is nekem kellett felkelteni. (Máskor nem szoktam soha kelteni)

Felavattam az új sütőt, mirelit pizzával Kép. 8 év után van konyhám. Jobb későn, mint sohaKép

TündeKép
Gratulálok a médiasztárnak! Holnap be is szerzem a Kismamát.

KarmenKép
Gratula Orsinak a 1/2. szülinapjához!

KittyKép
Jól elkaptak benneteket a fránya nyavaják Kép
Anyósod nagyon rendesKép Ilyen anyóst mindenkinek!

Mariann
tmarianna

Eszter!Kép
Nagyon jó ez a Baby Bag! Nem is láttam mg ilyet! Mi Debrecenben lakunk, nem tudnám könnyen kölcsönözni tőled, de kedves vagy, hogy felajánlottad. Én néha kendőben szoktam hurcolászni Danát, de a melegben nem volt túl kellemes viselet.
Kép
Én még most először tettem fel képet ide a lánykáról.

Humi!Kép
Nekem így tetszik a táblázat nagyon!!! Jól használható. A képes is megvalósítható, majd küldök én is képet.

Karmen!Kép
Almareszelőt kifejezetten babákank valót lehet kapni üvegből, az pont olyanra reszeli amilyenre kell. A nagy okos könyvek szerint nem kéne fémreszelőn reszelni, ezért van ez direkt erre a célra.
A méréssel meg ne foglalkozz, tudom, hogy okoskodnak, de te tudod, hogy Orsi jókedvű, kiegyensúlyozott baba, tehát bármit mondanak tegyél fel fapofát, bólogass, vagy vágj szánom-bánom képet, de engedd el a füled mellett, ne foglalkozz vele, tegyél úgy amikor kijössz, mintha meg sem történt volna. Kép

Az esti elalvás nekünk azért is gond, mert hiába teszem le, olyan szeles szegénykém, hogy tekergőzik és nyokodja felfelé a popsiját, ezért nem tud elaludni. Függőlegesen nem bántják annyira a szelek. Ha éjszaka ébred, akkor vagy éhes, vagy a szelek miatt és akkor pukizik ám rendesen, de ezekre nem mindig ébred fel teljesen, csak ha esetleg fáj neki a pocija tőle.
Remélem mostmár hamarosan teljesen el fognak múlni ezek a hasfájások. Bár már most is lényegesen jobb mint korábban.
Mióta ezt a hozzászólást írom már 3x ébresztették fel szegénykémet a szelek. Kép

Leone

KépKép
leone

sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Amióta a matraca lekerült a mi matracunk mellé (úgy látszik, a szüleire ütött a gyermek, nem szeret ágyban, csak a földön aludni:-))), azóta javult a helyzet, + az időjárás is "jobb" lett. Megint hűvösek az éjszakák, nyugodtabban alszik. Előző éjszaka fél4kor kelt először, szopi, majd aludt újra. fél7kor ismétlés, így 10ig aludtunk.

Most viszont megyek aludni, majd holnap de olvasgatok.

Jó éjt

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Tegnap voltunk Marcival először úszni. Csináltam róla 'úszófrizurás' képet, felteszem, de fogalmam sincs miért lett piros a szeme, s bárhogy igyekszem, nem találom a gépen, hol kell átállítani. Kép Ha valaki ért hozzá, akkor SEGÍTSÉG!!, mert azóta az összes piros szemű lett.
Az úszás fantasztikus élmény volt. A Rubin hotelben voltunk, s a körülmények nagyon jók, bababarát minden, még az okatatók isKép!!
Volt masszázs, pancsi, mondókákra, énekekre, a végén babaszauna, hogy átmelegedhessenek a csöppök a jéghideg 30 fokos víz után.
Én személyszerint a zuhanyozástól féltem csak, mert Marcipán első perctől fogva nagykádúszó, viszont a zuhanyt még sosem próbáltuk.
Nem mondom, hogy kitörő örömmel fogadta, összeszorított fogakkal Kép tűrte, gondolom magában anyázott, de túléltük. A végén a melegvizes zuhany már jobban tetszett neki.
Szóval nagyon klassz volt, alig várjuk a jövő hetet!

Leone! Gyönyörű Danátok!! Már az albumotokban is meglestem, s úgy látom, valaki nálatok nagyon ért a fényképezéshez! Nagyon szépek a pillanatok, amiket el tudtok kapni.

Mariann! Gratula a pizzához! 8 év? Kép

Most lépek, mert Marci 'hív'.

Üdv mindenkinek:

Eszter
budddha

és az úszófrizura...Kép, és a piros szemKép
Kép
budddha

Ja, még valami!
Nehogy azt higgyétek, hogy ékszereket pakolok Marci nyakába!Kép
Ez egy direkt babák számára készített borostyán kövekből álló lánc, speciális madzagra fűzve, speciálisan csomózva. Állítólag nagyon klassz fogzás, illetve hasfájás idején, hiszen a borostyán fájdalom csillapító és nyugtató hatású. Gondolom, most páran hülyének néztekKép, de én úgy gondolom, ha nem ártok vele, akkor miért ne, érdemes kiprószálni, hátha...és eddig úgy tűnik, hogy lehet...KépMajd meglátjuk.Kép
na pussz
budddha

Eszter! És nem veszi a láncot a szájába? Mert ahogy én ismerem az kemény kö.
Hát Marcika jó nagy fiu, sokkal érettebb mint a kortársai. Akkor piros a szeme ha nincs bekapcsolva az elövillanás a vakunál. Ált. ez az oka, én is volt kikapcsoltam (lehet úgy irja a könyve hogy vörös szem effektus)

köszönjük a gratuláciot a fél évhez. Ezek szerint 7végén el kell mennem reszelöt venni.

Leone! Jaj de édes ahogy ebben a kendöben aludt, nekünk nem volt ilyen, de lehet akkor a köv. babánál én is kiprobálom.

Mariann! Szegény Nádja, Orsi jol viselte, remélem már sokkal jobban vagytok!! Én is igy jártam, gyorsan hivtam este a dokinénit, kaka lett. Azt mondta hogy lehet hogy elolvadt a kup de kell idö mire felszivodik, igy ismételjem meg. kb. fél óra min. kell neki. Másik, hogy azért kakált,mert irritálta a kup, a kisujjammal dugjam feljebb máskor. Bocs, elég randa dolog, de addig Orsi is mindig kinyomta, azota hogy az ujjammal igencsak felnyomtam nem volt ilyen. Dehát mondjuk ezeket én sem tudtam.

Kitty! Milyen rendes anyosod van!! Mondjuk az enyém is folyton jönni akar segiteni, de én nem kérem, ekkora lakással simán megbirkozunk, igaz irtam a férjem porszivozik, meg felmos, mosogat. AZ ablak is az enyém. A héten akartam lemosni, meg függönyt mosni erre esö folyamatosan. Legalább picit pihenekKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eszter!Kép
Nagyon vagány az úszófrizurás Marcipán! (Nekem nagyon tetszik hogy így becézitek.) Nem tudom milyen géped van, de valahol ahol a vakut kell beállítani, hogy legyen, ne legyen vagy automatikus legyen, ott kéne egy szemecske jelzésnek lennie, ami a dupla villanást jelenti.
Mi egyébként nem fotózzuk Danát vakuval, és nem is vagyunk olyan profik, csak kihasználjuk a digitélis gép előnyeit, egy témára több képet is ellövünk, aztán a legjobbakt kiválogatjuk. Ennek az eredménye az a gyújtemény, amit a profilomban lévő linken lehet látni. Dana születésétől kezdve már közel 70 kép van fent, lassan rendezni kéne már őket egy kicsit.
Fogzáskor én is biztos kipróbálnék minden mellékhatások nélküli természetes dolgot ami enyhítheti a baba szenvedését.

Lányok, adjatok tanácsot, mostmár nem tudom mit csináljak! Amikor a Balatonon voltunk 2 hete, a házban 10 fokkal hidegebb volt mint kint. Takargattam Danát ha bementünk, de első éjjel csak elkezdett szörcsögni. Párat köhintett is, de az aztán abbamaradt. Vettem ott egy kézi orrszívót meg Sterimárt, (porszívó nem volt elérhető, csapra szerelhető meg nem volt a patikában) és 2x megpróbáltam leszívni az orrát, de alig jött valami, ő meg nagyon üvöltött. A mült hétem megpróbáltam még 3x, de ha jött is valami ugyanúgy szörcsögött tovább. Mióta beköszöntött a hűvös idő nagy ritkán köhint is még hozzá, de még mindig szörcsög, szombaton már 2 hete lesz. Gondoltam csapos orrszívóval hátha jobban megy, már 3x próbáltam, tényleg több jön le, de a kiscsaj ugyanúgy bőg, és utána ugyanúgy szörcsög tovább. Kép Porszívóst nem próbáltam, de van aki nem ajánlja, mert túl erős, tönkreteszi az orrnyálkahártyát.
Remélem nem fog begyulladni a füle, ha ez lenne már 2 hét alatt csak bekövetkezett volna, nem? De azért zavar a szörcsögés, bár főként csak éjszaka van, nappal alig és még sosem dugult el annyira az orra hogy ne tudott volna szopozni.
Most mit csináljak? Szívjam le rendszeresen annak ellenére hogy nem látok javulást a kiscsajnak meg kész trauma minden egyes alkalom? Vagy várjam meg míg elmúlik magától, elvégre nagyanyáink nenm valószínű, hogy így szívogatták volna le a babák orrát? Már nem tudom mit tegyek, van valakinek új javaslata?

Leone és a ma 11 hetes Dana

KépKép
leone

Sziasztok!

Leone!
Köszi, sikerült megtalálnom a fényképezőn, amit mondtál!
Nátha-ügyben nem igazán tudok okosat mondani, nekem a nagyoknál bejött a sima orrszívó, porszívósat soha nem próbáltam. Állítólag az nagyon jó, csak nekem fenntartásaim vannak vele, olyan drasztikusnak tűnik.
Egyébként tuti a nátha? Mert sokszor én azt vettem észre, hogy elég picit párásítani, s máris jobb a helyzet.
Nemtom. Kép

Karmen!
Marcipán eddig még nem vette a szájába a borostyánt. Tulajdonképpen pólón belül érdemes tenni, hogy érintkezzen a bőrével, s úgy van kikalkulálva a hossza, hogy ne tudja a szájába venni. Amúgy pille könnyű, észre sem veszi.
Abszolút bababiztos. A pici, csiszolt szemek között dupla csomók vannak, hogy ha netán mégis elszakadna, akkor nehogy leszaladjon az összes szem, s a baba befalatázza őket. Azt mondják, érdemes éjszakára is rajta hagyni, de azért ettől már parázok, úgyhogy maradunk a nappali viseletnél.Kép

Eszter
budddha

Sziasztok!

Leone!
Nekem Lilivel ugyanez volt a helyzet. Az orvosom felírt Calcimusc injekciót, amiből másfél ml-t kellett beadni neki napi kétszer, és hamar el is múlt. Fecskendővel kell felszívni az ampullából a megfelelő mennyiséget, és teában vagy tejben beadni neki. Nincs íze.

Orrszívó: Nekem is kézi orrszívóm volt (csaposról még nem is hallottam), és szegény gyerek úgy üvöltött, mint akit ölnek, pedig az aztán nem tud nagy szívóerőt kifejteni.
Aztán egyik este már nem bírtam, hogy szegény nem kap rendesen levegőt, és állandóan szürcsög (az első megfázástól állandóan szürcsögött szegény), és bevetettem a porszívós orrszívót.
A gyerek nyújtotta az orrát mikor még azt sem tudta mire való a szerkezet, és vigyorgott amikor végeztem. És egy csomót leszívott. Utána szépen befúlytam neki egy kicsit a Sterimarból, hogy ne száradjon ki a nyálkahártyája, és komolyan mondom, hogy amivel addig hónapokig küszködtünk, hetek alatt teljesen megszűnt a probléma. A megfázást a Calcimusc-kal kizeletük, és a szürcsögés is megszűnt. Azóta is, ha nagyon bedugul az orra, akkor a porszívót használom, egyébként a kézit.
Sőt jobbat mondok, azóta Lili a porszívó hangját szereti, és nagyokat kurjongat, ha porszívózok Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Leone! szerintem én irtam hogy porszivosat használunk de szájjal szivtuk le, Orsinak 3 htéig kellett igy csinálni, szépen üritette mindig.

Eszter! ja értem, fontos hogy tényleg ne tudja lenyelni, ha elszakadna sem.

Bogi! Várom a receptet a fogra, mert nem tudom mikor bujik de, de elvileg már várható!
Ja és szerdán megyek aztán csak 1 hónap mulva.
Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok !

Nem tudjátok, azt a szúnyogriasztó dolgot amit egy lapkával a konnektorba kell dugni, be lehet tenni a baba szobájába ? szegénykém tiszta szúnyogcsípés.

Rohanok mert ordít.

Timi
kismaszat

Nem tudom, hogy biztos megfázás-e. Már nem vagyok biztos semmiben, gondolom ismeritek az érzést.
Azt mondjátok meg, hogy normális-e, hogy leszívom az orrát és még mindig szörcsög?
Egy leszívás alatt hányszor tartjátok az orrához a leszívót? Amíg jön? Mert nekem már nem jön több, abbahogyom mégis szörcsög. Kép
Ez nálunk elég nehéz művelet, mert kapkodja a fejét, csapkod a kezével és üvölt szegénykém. Pedig szerintem nem fáj neki, de már rosszul van ha az orra felé közelítek.
A porszívó hangjára olyan jókat alszik, ha azt is bevetem, lehet, hogy azt is megutálja.

KépKép
leone

Sziasztok!

Kitty
A banán Petinél nem "fogott", szinte mindennap esszük vagy magában, vagy barackkal, almával és a napi 3 produktum mindig megvanKép Nagy kedvenc a banán, eleinte a barackot is csak akkor ette meg, ha néhány karika banánt beletörtem.

Tündi
Egy közepes krumplit megpucoltam, jól megmostam, apró kockákra vágtam és kb. 1,5 deci vizben, csipet sóval feltettem főni. Újkrumpli hamar megfőKép Majd fogtam Petike kistányérját és a krumplikockákat egy pici főzővizzel jól összetörtem, pépesre. Majd egy kicsi friss anyatejcsi (kb. 20 ml) ettől jó krémes és édes lett a főzike. Be is kanalazta hamar. De utána sajnos a 150 ml tápot is kérteKép ma egy szép érett őszivel kevertem össze a krumplifőzit, a babaszakácskönyv javasoljaKép kiváncsi vagyok, hogy izlik neki.

Leone
Szegény kicsi DanaKép Peti is szokott szörcsögni, de nem sűrűn. Én sima kézi orrszivóval szedem ki a terméket az orrából. Nem igazán szokott tiltakozni. Persze télire beszerzünk egy porszivósat, csak úgy náthariasztónakKép Jaja, azt olvastam anyatejet lehet cseppenteni a baba nózijába, ha taknyos. Ártani biztosan nem árt, próbáld ki.

Mariann
Sajnos a 3 hós szuri nekünk is betettKép Dajkáld azt a kis drágát, 2-3 nap és elfelejti. Fel szoktad kelteni enni? Nem kel fel magától ha éhes?
Na még ilyet, mirelite pizza egy szép új konyhában, mikor olyan könnyű pizzatésztát gyúrni! Na, itt van a recipe Tőlem, aki a szakácsnők szégyene vagyok: 40 dkg liszt, csipet só, 1 sütőélesztő, 3-4 kanál olivaolaj. Langyos vizzel jó laza tésztát verni belőle (nem gyúrni!). Kb. fél órát hagyd kelni, majd nyújtsd a kivánt formára. Ha jó a liszt, akkor a tészta pusztán az ökleiddel is széthúzhatóKép Ebből nekem 2 nagy pizza szokott lenni. Ja, a tésztába tegyél oregánót, nagyon jól mutat. Na, ennyiKép Kép

Eszter
Leszedtem a pirosszemet Marci fotójáról, itt van újra, csatolom, mentsd el. A gépen van egy "red eye protection" nemtom milyen a géped, a NIKON-on ezt kell beállítani.

Na mentem, ebédidő van mindkettőnknekKép

SzilvusékKép
szilvus

Sziasztok!
Most igen rövid leszek

Kismaszat, nem tudom van- e a környéketeken Rossmann, mi ott vettünk(400 Ft-ért azt hiszem) olyan szúnyogriasztót, ami nem kémiai anyagokkal dolgozik, hanem egy alig hallgató hangot ad ki, és ez tartja távol Sárától a szúnyogokat.Tényleg csak akkor hallatszik, ha mellé állsz és nagyon figyelsz.A lapkásat mi se mertük használni.

Tünde, én már kedden láttam a fiacskádat, mert mi előfizetünk, nagyon édesKépkaptatok ajándékot is?

Budddha, jó a kép, helyileg hol van ahova jártok, mert Sárával mi is szeretnénk.

Hát ennyi voltam, így fél kézzel (másikkal Sárát egyensúllyozok).
Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Leone!
Azért szürcsög, mert nem az orrában, hanem a garaton van a slejm. Azt nem is fogod tudni kiszívni belőle. Azt a Sterimar vagy az anyatej tudja kicsit lemosni onnan. Ez egyébként teljesen természetes jelenség, normál esetben, tehát megfázás nélkül is jelentkezik babáknál. Akár újszülött kortól, aztán majd elmarad. A lényeg, hogy a Sterimart vagy anyatejet rendszeresen használd (napi 3-szor), hogy le tudd öblíteni a garatot is.
Az orrát csak akkor szívd le, ha látod, hogy el van dugulva. Ha csak szürcsög, akkor semmiképp, mert csak kínzod vele szegényt, és látod, hogy utálja. Náluk azért ilyen szürcsögős, mert ugye se szipogni, se köhögni nem tudnak, amivel kicsit felszakadna a slejm. De ne aggódj, valószínűleg semmi baja a leányzónak!

ui.: Ez csak a szülőnek zavaró hallgatni, de amúgy tényleg nem probléma a babának.

Mennyi idős is Dana? 11 hetes? Mi kb. Lili 15-16 hetes koráig küzdöttünk vele, vagy talán tovább is, de mára teljesen megszűnt.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Szilvus!
Te egy angyal vagy! Hálás köszi a képért, picivel azért így jobban néz ki Marcipán. Hogyan csináltad? Van egy jó csomó képünk tegnap óta piros szemmel, s hát, az az igazság, hogy eredeti kékes-zöldes-nemtommilyenszínnel jobban tetszik Marci.Kép

Léna!
Mi a Rubin hotelbe járunk, nagyon klassz. Kalovits-módszer, www.babauszas.hu

Üdv:
Eszter
budddha

Sziasztok Lányok,

gyors bejelentkezés: Bence még mindig nyügös a tegnapi szuritól, folytatja a szopi közbeni üvöltést, már kezdek kétségbeesni, hogy biztos nem ízlik neki valamiért a tejcsi.Pedig nem ettem semmi extrát.

Leone!
Sajnálom, hogy így küzdötök a szörcsögéssel, én is folyton attól parázok, mi lesz ha megfázik, már beszereztem kézi szívót, biztos ami biztos.

Nem tudom más hogy van ezzel, Bence naponta kb átlag 3-4 alkalommal elkezd iszonyúan csuklani, és alig akar elmúlni neki. Egy darabig nem érdekli de aztán elkezdi zavarni és akkkor elkezd nyávogni. Anyukám azt mondja ö citromlét adott nekünk egy kiskanállal anno.De én azt hallottam, citrusfélét nem szabad egyéves kor elQtt adni, ha valakinél szintén van ilyen, segítsen, hogy oldja meg a csuklást? És vajon normális ez a sok csuklás ?

Szilvus !
Egyetértek pizza ügyben, én is mindig magam csinálom a tésztát, (na jó csalok, mert bedobálom a kenyérsütQbe hogy gyúrjon az) és szerintem is isteni, a szószt is magam fözöm hozzá, saját pariból. Idén mondjuk nem tudom hogy alakul, eddig minden évben több tonna spagetti és pizzaszószt raktam el télre, tavaly 70 kg paradicsomot föztem igy be.Szerintem idén ez kimarad. (ide most egy szomorú fej jönne, ha tudnám hogy kell)

Szaisztok, megyek mert fö a mai vacsi, és még van vele dolgom.

Sziasztok

Timi

PS : Nuska, köszi a tippet a Rossmannnról !
kismaszat

Léna, Timi! azt a riasztot már több hete nem árulják, még a Rossmann központ se tudott adni, söt ezt nem szokták árulni. Igy én vettem szintén ilyen Uh-sat a Conradban 1990 ft-ért.Kép
kénytelen voltam mert a többi még drágább Képnémet gyártmány igy remélem tartos is)
Azota akkor sincs szunyog ha este nyitok ablakot v. ég a lámpa.
Amig nem kaptam én a lapkásat használtam Orsit mellett volt.

Tündi! én mikroban párolom a krumplit, egyrészt egészségesebb másrészt egy nagy adag 2 felnöttre is csak 15 perc amig puha. Alul viz van, felettet egy rácsos edényben a krupli igy éri a göz, ez direkt párolo edény mikroba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most tényleg rendi az anyósom, bár cserébe azért végig kell hallgatnom némi okoskodást: pl. a reszelt almába kekszet kell reszelni. Hát én biztos nem adok lisztes kaját Rékának 1 éves koráig. Meg: Biztos van elég tejed, nem éhes ez a gyerek? 7 kg és nyugodt, kiegyensúlyozott. Nem egy éhező gyerek benyomását kelti. Na, mindegy...

Karmen! Hol lehet mikrós párolóedényt venni? Érdekelne.

Leone!
Réka is sokáig szörcsögött, a drnő szerint nem betegség ez. És tényleg kb. 3 hónaposan nálunk is elmúlt.

Szilvus!
Holnap megpróbálom a babánt is adagolni. Aztán vegyesen keverve is barackkal,almával.
Te hogy tudsz pici babaadagot turmixolni? Én merülőmixert használok, de akármilyen kis edénybe teszem a barackot, nem ér bele rendesen a keverője, és nem lesz igazán pépes a kaja.

Na ellépek egyet sétálni Rékával, persze messze nem mehetek,mert bármikor leszakadhat az ég. Itt a ház előtt meg elég uncsi fel-le sétálgatni. Meg nagyon útálom a szelet.

Majd még benézek!

Kitty
kitty123

Sziasztok !

Erika köszi a választ a fürdetésre.A Kitti babám most lesz hó végén 5 hónapos .Elég érdekes napon február 29.-én született.(Puff neki, ennél nagyobb bajom ne legyen. Bár azt a negyed órát még kibírhatta volna)

Leon az alkoholmentes sör nekem is bejött .Jó sok tej lett tőle .Csakhát a leszívót is kell használnom emiatt .

Most újabban az a problémám hogy nappal csak fél órákat alszik etetés után .Előtte ülőkében jobban aludt , de lebeszéltek róla a szüleim , mondván hogy nem tesz jót a gerincének . Így nagyon nyűgös nappal .Ti hogy vagytok a nappali altatással ?

Alíz
papzso

Timi!

És mi jót főzöl vacsira!

Képzeljétek milyen hülye vagyok! Kidobtam a kenyérsütőm keverőlapátját a szemétbe, mert benne felejtettem a kenyérbe. Úgyhogy most valahonnan szereznem kellene egyet, de nem tudom, hogy Győrben hol tudnék pótlapátot venni hozzá. A Spárban vettük, ott nem adnak ilyet hozzá. Bomann kenyérsütőről van szó.
A barátnőm Non-food igazgató a győri Tesco hiperben, talán ő majd tud szerezni egy selejtes gépből, de nem tuti. Kép Hülye vagyok mi?
Na mindegy.

Timi!
Hogy készíted a pizza tésztát? Úgy értem miket dobálsz a kenyérsütőbe? (Bár most úgysem tudom megcsinálni Kép Kép )

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi !

Lecsós szeletet párolt rizzsel. Semmi extra, de gyorsan elkészül, és nem túl macerás.Imádok fözni de mióta Bence megszületett nem sok idöm van hogy kiéljem magam benne, mindig csak az a lényeg, hogy gyorsan kész legyen és kevés macerával.

Pizza: 40 dkg liszt, 2,5 dl langyos víz, 1 fél élesztQ, 3 evökanál olivaolaj, só, csipet cukor.

ez 2 db pizza.

Megyek mert bekaka hangjait hallottam.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Kitty! ez Tupperware edény annak is egy kiseb verzioja, csa a nagyot árulják ha jol tudom. De imádom mert pl. rakott krumplit is nyers krumpliból csinálok benne, mégis megpuhul, sokkal kényelmesebb mint elöre megfözni.
Na nekem is vannak már jó tanácsok: "biztos elég jo a tejed? vagy Ekkora ciciben hogy van nekem még mindig elég tejem?"

Kitty,Szilvus! na ma én is igy jártam hiába dobáltam hozzá a barackot meg almát nem tudta a gép apritani kevés volt neki.

Aliz! tényleg nem jo a gerincének.
Nekem jelzi hogy álmos aztán ha elaludt akkor min. másfél orát alszik is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Ma már nem is próbáltam kis adagot turmixolni. 1 nagy barack és egy nagy almából csináltam, a maradékért majdnem összevesztek a nagylányok. De ha mi esszük meg a maradékot akkor se megy kárba.

Utána nézek ennek az edénynek, a szomszédassszony foglalkozik Tupperware-val.

Timi!
Miket készítesz még kenyérsütőben? Én is kaptam kb. egy hónapja, de még csak a hozzátartozó füzetben lévő receptekből próbáltam, és a kenyérnél ált.beesik a közepe. A kakaós kenyér(szerintem kalács) viszont mindig sikerül. Van esetleg tuti működő kenyérrecepted?(Az én gépem nem nagy,kb. 70 dekás kenyeret tud.)
És ha bármit gyúrni kellene azt is megcsinálja a gép? Olyankor is a folyadék menjen alulra? Bocsi a sok hülye kérdésért, de még nagyon kezdő vagyok benne, de szeretném használni.

Alíz!
Hosszú ideig ültetni a hordozóban biztos nem túl egészséges, de azért ha nagyon nyügi szegény Kitti szerintem beteheted. Réka is most ott ücsörög egy fél órája, de már nem akart feküdni. Ha utaznánk vele,akkor is csak így ülne.

Megyek vacsit csinálni. Nálunk ma bundás kenyér lesz, nem egy nyári kaja,de az idő sem éppen az. És a lányok imádják.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
http://www.babazene.hu/ajanlo.htm

Ezt egy másik topikban olvastam, belehallgattunk Marcipánnal, nagyon tetszik neki, meg is rendeltem.Kép
Hátha nálatok is sikert arat! Kép

Eszter
budddha

Kitty! Mond neki ez a nagy mikros edény (zöld) része a párolo betét de nem mindig árulják ezt is hozzá, kérdezz rá!

Tudja valaki mi az a bébitaxi? Mire valo? Barátnöm irta eladná de nincs kép, meg azt sem tudom megéri-e 2500-ért.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Leone, Levi is nagyon sokáig szörcsögött és tényleg ne idegeskedj emiatt, mert teljesen természetes dolog, megfázás nélkül is jelentkezhet. Én is teljesen ki voltam készülve, mindennel próbálkoztam. Ami nálam bejött az esténként Sterimar, porszívóval leszívni (nem drasztikus egyáltalán), majd egy kis anyatejet csepegtetni a nózijába. De szerintem mindezek nélkül is el fog múlni, inkább csak az éjszakai alvás miatt jobb neki (nem sokkal).
Most a legújabb, hogy hörög szegénykém. Ez pedig azért van, mert az orrból a váladék visszafolyik. A dokinéni szerint ez sem gond. Remélem, ezt is hamarosan kinövi.

Tündi, megvettem én is a Kismamát. Gratulálok a kis kópéhoz! Nagyon kíváncsi voltam már rá, így fogtam a két gyerkőcöt és kivonultunk az újságosig. Azért ez nem olyan egyszerű, mert Levit kengurúba tettem, Dorkát pedig babakocsiban toltam. Talán így a legegyszerűbb a közlekedés két picivel. Már több változatot is kipróbáltunk.

Szilvus, a tegnap megcsináltam a fajitast. Nagy sikere volt. Azt hiszem, rászánom magam valamyelyik nap és megpróbálkozom a pizzával is. Feltétnek valami ötlet?

Lányok, ma elkezdtem szedni a Continuint. Már a frász kerülget, mikor ér a meglepetés (erős vérzés), az elhízásról nem is beszélve. Soha nem szedtem még fogamzásgátlót, de mivel már nem szeretnénk több lurkót, ideje volt elkezdeni. Valamilyen tapasztalatotok van a Continuinról?

Timi, a sok csuklás teljesen normális. Az egyetlen gond, hogy tapasztatlatom szerint semmitől nem múlik el, csak ha cicire teszed. De mivel legtöbbször evés után kezd el csuklani, így marad a csuklás, meg egy idő után az idegeskedés, mivel Levit is rettenetesen zavarja. A nagy okos könyvek, illetve a doktornőm szerint a gyerekeket egyáltalán nem zavarja, inkább csak bennünket. Ez az amivel egyáltalán nem tudok egyetérteni, mert igenis mindkét gyerekem kikészült a csuklástól. Próbálkoztam citrommal, cukorral, vízzel. Semmi eredménye Idővel egyre kevesebbet fognak csuklani, úgyhogy kitartás...

Megyek , nekifogok a vacsikészítésnek.

Szép álmokat!

Erika
pera

Sziasztok!

Leone, Bence is szörcsög 2 hete, de nem folyamatosan néha mintha múlna. Ua. mint Nálatok főleg éjszaka, reggel hallom. Én viszont orrszívós porszívóval kínzom szegényt úgy üvölt, mintha meg akarnám gyilkolászni, nem nagyon jó érzés hogy én lettem neki a mummus. Ezért már csak 2-3 naponta szívjuk. Egyébként alig jön le vmi és utána is szörcsög. A dokinéni szerint ez élettani szörcsögés, de mondta, hogy szívjam le.
Szóval mi is kínlódunk, de a hozzászólások alapján csak abbamarad!

Timi, a csuklást én is cicivel próbálom elmúlasztani. Ha nem akar már enni üvölt és attól is abbamarad!Nem túl humánus megoldás.

Leone, nagyon édes a kicsi lányod a képen!

Bencét esténként apukája elviszi sétálni, a múltkor kissé elaludt:-))

Barbi
Kép
Kép
barbic

Nem tudom feltenni a képet, de az albumunkban megvan!
Jó éjt!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?