Hbzs,
Annyi történt csak, hogy a nagy mennyiségű cukorra hirtelen több inzulin kellett, mint a szervezet gondolta, így jobban le tudta bontani a cukrot, és visszaállt egy teljesen tökéletes értékre.Ha pl kicsit kevesebb lett volna az inzulinod 60 percnél,akkor több cukor maradt volna érintetlen, és így a 120 perces sem lett volna ilyen szép, mert még 2 óra múlva is bontania kéne a szervezetnek a cukrot...remélem érthető.
ezért van az, hogy aki ires, jön a nagy mennyiségű cukor, kell az inzulin, hogy bontani tudja, na de 30 perces inzulin kevés, hát akkor nyom még egyet, a 60 perces is kevés mert még mindig van felbontatlan cukor, majd a 120 perces is kevés ...sajnos.
Előbb utóbb az iresnek is elég lesz, csak jóval később áll helyre az inz háztartása mint egy nem iresnek, tehát jóval több inzulin kell egységnyi cukor lebontásához...
Ezért kell a met, ami meggyorsítja a cukor lebontását, hogy minél kevesebb inzulin kelljen...vagyis szűnjön az ir.
aztán a terhességi cukor is érdekes, mert ott a sok inzulin termelődik (még a nem ires terhességi cukrosnál is) de annyira rossz az inzulin fajtája, összetétele, hogy képtelen az akár 100-as bagy annál több mértékű inzulin lebontani a cukrot, cukor megmarad, jön a terhességi cukor
Aki nem szed metet, azt terhesen inzulinnal pótolják, olyan inzulinnal ami már jó fajtájú, ami faramuci, mert magas az inzulin és mégis inzulint adnak, elég érdekes, de a terhes saját inzulinja rossz minőségű, cukrot nem tud lebontani.
Ez dióhéjban a kérdésedre a válasz, a dióhéj kicsit bővített dióhéj
Rólam:
Tücsit ismerem régóta egy közös topikunk van/volt.Én több mint 3 éve írogatok már, csak rendszeresen újraregelek, mert olyan a munkám, hogy nem akarom, hogy megtudják, hova és mit írok.Néha nevet is váltottam.
Aztán mint kiderült sajna pcos-ban és ir-ben otthon vagyok, hormonmeghatározások már a kis ujjamban (muszáj volt kitanulnom, mit miért, hogyan, mi mennyi, mert "szuper" nődoktoraim voltak korábban) és magam diagnosztizált pcos-ja után jutottam el végre életem első mensijeinek lehetőségének útjára közel 25 évesen (addig tán 10 x mensiztem összesen, de minden nődoki csak legyintett egyet).
Első mensi végre megvolt 2006 végén,majd apavizsgálat:oat-szindr.
Kaáli intézethez mentünk emiatt.Majd kértek átjárhatóságit, egy petevezetőm volt ép.
Majd a met, diéta, mozgás és kemény fogyás (ma már a 31. kilónál tartok) után vártam, hogy megjöjjön, hogy kezdhessük a protokollt... végül spontán babásodás.
Terhesen végig szedtem a metet és "csak" enyhe fokú cukrom lett végül, amit mettel szépen meg is tudtam oldani.Mai napig szedem a metet.