Új privát üzeneted érkezett!

Alíz,

35-36 fokos víznél nem hiszem hogy melegebb kellene ilyenkor. De nem biztos hogy a víz hQfoka miatt sír, lehet hogy túl fáradt mire fürdik, vagy éhes, nem ?Az én kisfiam akkor sír, ha már nagyon fáradt és nyqgös, akkor próbáld meg elQrébb hozni a fürdetését.
Mennyi idQs a baba?

Szia

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Nincs valami nagy forgalom!
Hogy bírjátok a meleget? Tomika egész jól egy szál pelenkában. Sokszor megfürdetjük napközben,így jobban érzi magát. De azért tele lett pici melegkiütésekkel.
Napközben nincs vele semmi gond, olyan, mintmáskor, de az oltás (szerda) óta minden este nagyon nyugtalan, nagyon sír, alig tudjuk elaltatni. Aztán - ha elaludt - jól szokott aludni. Lehet ez az oltás miatt ( ő az ajánlott agyhártyagyull. ellenitis most kapta?) Aki már túl van rjta, légyszi válaszoljon! Nálstok is volt ilyen? Ha holnap is ilyen nyugtalan lesz este, fölhívom a doktornőt (bár semmi egyéb tünete nincs: láz stb..
Megvan végre a keresztelőruha. Ill. eddig is megvolt. Még korábban vettem neki egy aranyos kék-fehér együttest (buggyos gatya+matrózgalléros fölső). Pofátlanul olcsón vettem egy vásárban. És mivel sima fehér nyári cuccot sehol nem láttam, megállapítottuk, hogy ez tökéletes lesz. Hogy eddig nem jutott eszembe?!
Az Anyukám meg vett nekem is egy ruhát, úgyhogy van mit felvennem. Már csak szandi kell hozzá.Bár ha így haladok, jól fogok kinézni, mert a bal felső 1-es fogam fájdogál, megyek a fogorvoshoz. Jó lesz, ha nem tudja addig betömni...!

Ed!
Kincsőnek boldog névnapot!

Bogi!
Lili nagyon ügyes, és nagyon szép is.

Móki!
Tényleg huncut! Tomika is sűrűn szopik, de rövid ideig.
Jó nyaralást nektek és jó szórakozást a bálra!

Szilvus!
Tomika múlt szerdán már megkapta az oltást (kedden lesz 5 hónapos).
Jó, hogy Peti nem lázasodott be!
Tomika is most kezdi, hogy benyúl a számba, elkapja a hajamet (és Apa mellszőrzetét). A múltkor bedugta az ujját az orroma. Ja, és kb.1 hete fölfedezte a lábát. Azóta mindig nézegeti, fogdossa.

Alíz!
Mi az első hét óta nem használunk hőmérőt. Ilyenkor meleg-langyos vízben fürdetjük, ami nekünk is kellems.
Eleinte ő is sírt, de kb. 1-1,5 hónapos korától élvezi a fürdést.

Na, megyek, mert ágyat kell még húzni (brr...).
Itt van két kép a nyaralásról:
Tomika fürdik:
Kép
ptünde

És Tomika a függőágyban (ilyen "jó" időnk volt):
Kép

Jó éjszakát!
Ptünde+Tomika
ptünde

Szia Tünde,

hát igaz ami igaz, hétvégenként tényleg elég nagy a pangás, fQleg ezen a hétvégén.
Tomika nagyon édes, nekünk is van a kertben függQágy, de Bence csak úgy szeret benne lenni, ha belefekszem és a hasamra fektetem.
Pancsolni viszont mi is sokat pancsolunk, és mi is egyszál pelusban döglQdünk egész nap, így is szakad rajta a víz. Mindig csupa izzadt a kis feje.
Mi most szerdán kapjuk a 3 hós szurit + az agyhártyaelleni elsQ adagját. Mire készüljek ?

További jó hétvégét,

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Karmen
Hát ja. Egy ismerősünk kisbabája 1,5 hét alatt hizott 1 kilót. Most 2 hónapos és több mint 6 kilóKép Viszont 2 hónapja óránként kel éjjel, teljesen kivan a család. Én persze nem szeretnék beleszólni, vajon miért...
Az a lényeg, hogy a mi gyermekeink is végre dicséretet kaptak a védőnénitőlKép

Bogika
Jaja, igy már értem. Tehát lendületből emelte Lilike a fejét. Továbbra is tetszik neki a gyógytorna?

Aliz
Egyszerűen utál fürdeni a baba. Nyugi, majd megszereti. Mennyi idős? Picike még, ugye?Peti fiam 1,5 hónapos koráig ordított. És ezzel nem voltam egyedül, ugye Móki??Kép Kép

Tündi
Nagyon édi Tomika a sziesztája közbenKép Nem féltél, hogy kimocorog a függőágyból? Hol vetted azt a falat medencét? Pénteken kerestem de az Auchan-ban a 145 cm-s volt a legkisebb.
Peti is kb. 2 hete ismerkedett meg a lábacskáival, azóta nagyon jóban vannakKép Imádom, amikor a szájába tömködi a lába ujjait és közben gördül oldalra. Igy legalább egy darabig elvan háton is azóta...
Az agyhártyagyuszis 2 oltást megkérdeztem a doktornénitől, Ő azt javasolta, akkor adjuk be a babának, ha már a kötelező szurikat megkapta, de mindenképpen tél, azaz az infualnza szempontjából veszélyes időszak előtt.
Melegkiütésünk is van...A vállacskáján és a nyakán. kened valamivel? Én csak hintőport mertem rászórni.

Puszi Mindenkinek,
Szilvus
szilvus

Szia Szilvus,

milyen az a melegkiütés ? Bencén is vannak piros ragyák,a két lábán végig, meg a karján egy-kettQ, a pofija viszont tele van, de szerintem ez nálunk attól van, hogy 2 napja befaltam egy nagy tál tejszínhabot, és nekünk a tejcsivel (tehén) problémáink vannak, én nem is ihatom tejet. Talán tejszínt se kéne ennem..de szerdán úgyis menni kell szurira és majd megkérdezem doktornénit.
Egyébként ma nagyon nyqgös Bence, talán hidegfront lehet. Sehogy nem jó neki, igazán még kézbe se tetszik.

Mi is az Auchanban vettünk "pancsolót" (3 m x 1,80) röhejes ára volt, kemény 3490 Ft, és ebben nagyon jól tudunk Bencével együtt is pancsizni,meg apával hármasban, határtalanul élvezi, arról nem is beszélve, hogy így most öszig itthon is tudom vele gyakorolni amiket a babaúszáson mutattak, és megspórolom az alkalmankénti 1200,- Ft-ot, ösztöl meg majd járunk újra usziba.

Bence is utált fürödni eleinte, kb 8 hetes kora óta élvezi a fürdetést, addig mindig hiszti volt.
Azt hittem ez csak nálunk volt így, de akkor ez úgy látszik, általános.

Van itthon egy tonna banán, kellene valami finom banános nyalánkságot gyártani mert tönkre fog menni, nincs valami jó receptetek ?

Sziasztok

Timi
kismaszat

Timi
Bencén azok szerintem is inkább a laktóztól előjött kiütések. Nekünk is volt. Laktózmentes tejet ittam egy darabig és visszafogtam a joghurtfogyasztást is. Elmúltak. Még most - bár Peti már (sajnos) nem csak anyatejet kap - sem merem olyan mértékben enni. majd ha már ez a kicsike tej is elmúlik.
A melegkiütés a lágy részeken van (kar, nyakacska, combika, mellkas), nagyjából úgy néz ki, mint e tejkiütés. Talán nem annyira vörös.

Jópofa lehet az a nagy pancsoló, élére állítva el is férne a teraszomonKép Sajna nekem be kell érnem valami vödörnyi méretű Peti-pancsiztatóvalKép Én meg majd irigykedem ráKép

Peti is nyűgösebb ma, semmi nem jó Neki. Sem a kiságy, sem az ülőke, sem a játszószőnyeg. Nyekereg, aztán abbahagyja majd újrakezdi. Biztosan az időváltozás viseli meg. Én is kómás vagyok, Apa is reggel óta fetreng.

A raklap banánból egy ötlet (mert már jártam hasonlóképpenKép ): karikázd fel, egy kis vajjal, pici cukorral, pár csepp citromlével főzz egy jó laza krémet belőlük. Süss ki palacsintákat, töltsd meg ezzel a banánkrémmel. Csokiöntettel nagyon finom! Ez utóbbi készülhet pudingból vagy kakaóból, de ha van otthon néhány divatjamúlt mikulásod és csokitojásod, azokból is készülhet az öntet (én ezekből szoktam). Vacsira épp elkészülKép Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus!
Lilinek is megy már ügyesen a hasrafordulás is, meg nem támaszt már olyan szélesen, hanem szépen maga előtt.
A fejét nem lendületből emelte, hanem ügyesen, csak így hátra leültette a kis nyakára, úgy támasztotta, és ezt nem szabad, hanem tartani kell neki.

Jó ötlet ez a palacsinta.

Lili nyügijét szerencsére elfújták, csak egy napra korlátozódott.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kismedencét én Corában vettem 99 ft-ért! röhej az ára, vettem tarcsit is akkor már.

Nekünk is van melegkiütés, igy éjjel adok Orsira egy bodyt, azota jobb, igaz ez tök meleg neki de felszivja az izzadtságot. Nappal meg én törölgetem.

Mi is sürün pancsolunk v. strandon v. otthon. Strandon még egy nagyot alszik is mindig.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Olvaslak benneteket, gratulálok kis csapatotokhoz, meg a sok gyönyörű babához!

Nekem is van három fiam :-), a legkisebb, Marci 4 hónapos. Na jó, picit több. Március 15-én született. :-)

Amiért jöttem, az egy banántipp, amit az egész csipet-csapat imád nálunk:
Sűrű palacsintatésztát kell készíteni. A banánt hosszában, majd keresztben el kell metszeni, vagyis 4 felé kell vágni. :-)
Ilyen formában kell a masszába ugrasztani, majd bő, forró olajban megsütni. Általában vaniliás cukorral hintem meg, de mézzel is isteni.

Üdv mindenkinek:

Eszter
budddha

Kép

Próba cseresznyére sikerült egy képet feltenni Marcipánról!! Kép
budddha

Hát akkor még egyet:

Kép

Remélem nem voltam túlságosan tolakodó betolakodó...

Üdv:
Eszter
budddha

Sziasztok!

Én is csak gyorsan benézek, aztán kéne még kicsit vasalni. Nem tudom, nekifogok-e.
Már nagyon lázban van a család, mert holnap jönnek a húgomék. Úgy tűnik, az időjárás mégiscsak kegyes lesz Steve-hez (a húgom angol barátja), észre sem fogja venni, hogy nem otthon van.
Én ma egy kedves ismerőssel találkoztam: a fogorvossal a rendelőjében. A változatosság kedvéért most az egyik fölső első fogam fáj, ki kell idegelni. Én már ettől nem szabadulok.

Timi!
Mi is így kaptuk az oltást,Tomikát megviselte, délutánra volt láz, elég nehezen ment le (bár lehet, hogy azért is, mert mi a hozzáértők jól felöltöztettük, nehogy megfázzon).Nagyon nyűgös volt, rosszul aludt, de másnapra angyal volt.

Karmen!
A férjem eddig nagyon büszke volt a mi kismedencénkre, ami 90 cm átmérőjű,és a Tescoban 1300 Forint volt (igaz, volt hozzá homokozókészlet is). Most kicsit lelombozódott. Azt mondja, ennyi pénzért ő 1000 db-ot vett volna.

Szilvus!
Mindig ott voltunk mellette, ha a függőágyban volt. Mondtam is, hogy itthonra olyan kellene, hogy legyen benne biztonsági öv+egy villanymotor, ami hintáztatja.
Szóval mi a Tescoban vettük a kismedencét 1300-ért (de homokozókészlettel!!!).Már nem is tűnik olyan jó vásárnak. 25 cm a magassága, és rá van írva, hogy búvárkodásra nem használható+csak 3 év felettiek használhatják, mert lenyelhető alkatrészek vannak benne. Hát ha előbb ollóval szétvágjuk, tényleg.
Ez olyan, mint Gáborom felvételi értesítőjén: "az ének-zene szakra jelentkezők a hangszerüket - a zongora kivételével - hozzák magukkal." Lehet, hogy valaki elvitte...?!
Nálunk a drnéni a 3 és 5 hónapos oltással együtt adta be az agyh.gy.ellenit. Azért, mert így nem kell 5 hónapos kora után 10 hónapig oltani.
1 hónap múlva nálunk a nyelvfelvágás következik, amitől kicsit tartok, bár a szakirodalom és a barátnőm szerint is olyan komoly beavatkozás, mint a körömvágás. De jobb lesz most túllenni rajta, ne legyen a beszéddel gondja.
A melegkiütésre én is hintőport teszek vagy semmit. Ahogy kicsit hűvősebb idő van, rögtön elmúlik.

Eszter!
Üdvözlet köztünk! Marci nagyon szép fiú. Írj többet magatokról!

Na, megyek, de nem biztos, hogy vasalok.
Mindenkinek jó éjt!
Tünde+Tomika

Itt egy nyálas portré:
Kép
ptünde

Sziasztok,

Néhány napot ugyan késve, de megvolt a havi mázsálás/mérés. A kisasszony 64 cm és 6230 gramm. Kíváncsiságból egész nap mértem, mennyit eszik, 1010 gramm volt összesen. Ja, és új rekord is volt tegnap reggel, 330 gramm. És kopaszodunk is, szegény gyerek, elég mókásan néz ki. Leginkább egy 50-es pasihoz hasonlít (tisztelet a kivételeknek), hátracsúszott a homloka és kövér (na jó, ő dagi). Legújabban csúfolom is Kép, igazán sanyarú sorsú gyerek. De nagyon örül neki, ha az énekelgetem, hogy:
Digi-dagi-daganat
Kergeti a halakat,
De a halak ügyesek,
Digi-dagi elesett.

Én is elküldtem múl héten apát medencéért, hozott egy 2,25 m-es átmérőjűt (én kis gyerekmedencét kértem). Anyu aztán vett egy kisebbet, bár lehetne még annál is kisebb. A naggyal az a gáz, hogy nem igazán melegszik fel a víz benne.

Legújabban Nádja fel akarja falni az arcunkat, és közben még kiabál is, nagyon vicces.

LénaKép
Kitartás, biztosan minden rendben lesz majd Sárával. Drukkolunk ám!

SzilvusKép
Receptet köszi, ma majdnem megcsináltamKép Aztán mégsem mert elmentünk csempét venni Bricostore-ba. Az üres falra pultot szereltünk, így kellett még plusz csempe. Most volt szerencsére.

KépKincsőnek és Kristófnak boldog névnapot!!!Kép

Egy kép rólunk.

Mariann
tmarianna

Kép lemaradt (kendő ápol és eltakarja a kopasz fejet hihihi, kár, hogy anyán csak a csador segítene, de azt azért mégseKép)
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Tünde!
Naggggyon köszi a bókot, Marci nevében is!Kép

Kérted, írjak magunkról bővebben, de fogalmam sincs, mi az, ami benneteket érdekelhet. Azért próbálkozom...

Szóval, három fiam van, 16 és 8 évesek a nagyok.
Marci is nagy, mert ugyebár 4 hónaposan 71 centinek és 7 kilónak lenni nem apróság. Kép

Ahogy írtam már, Marcipánunk március 15-én született, 57 centivel, 4 kerek kilóval. Születése csodaszép volt!!
Azóta szerencsére csak szopizik, nem próbálkoztunk még semmi egyébbel, amíg van tejci bőven, addig még húznám, halasztanám.

Most így elsőre ennyi, mert felébredt, mondja a magáét.(annyire édes!!Kép)

Kérdezzetek, mi az ami érdekelne még benneteket velünk kapcsolatban!

Üdv:

Eszter
budddha

Sziasztok!

Eszter, tőlünk is száll felétek egy nagy üdv köztünk(mármint tőlem és SárátólKép )
Nagyon jók a képeid, a nagyokról is tennél fel?

Karmen, Orsi gyönyörű babaKép

PTünde, előbb -utóbb csak vége lesz már a fogorvos mizériádnak, én neked drukkolokKépKépNagyon tetszik a nyálas kép
Köszönöm mindenkinek a bíztatást, remélem tényleg minden ok lesz.

Mariann, édesek vagytok együtt nagyon, a csadort felejtsd el, vagy add nekemKépEgyebként én is szoktam csúfolni Sárát, mikor még jó régen állandóan elaludta a fülét, mindig manófülünek hívtam, mert olyan volt a füle, mint a Gyűrük Urából a Tündéknek hihihi.
Mostanában viszont a pocakmaca "bókot" akasztottam ráKép

Képzeljétek, a múlthétnek 2 nagy találmánya volt.Rájött, hogyan lehet hasra fordulni, és kihúzni maga alól a kis kezétKépEz a dolog igaz, defektes még egy picit, mert utál hason lenni, a hátra fordulás meg még várat magára, így mikor hasra érkezik egy picikét nézelődik, küszköd, majd jön a tombolásKép
A másik nagy felfedezése, hogy megpróbál felülni.Ha én a kezénél fogva húzom, akkor ügyesen felül, de sokszor van olyan is, hogy csak etetem és az ölemből próbálja hasizommal felhúzni magát.Ha nem figyelek előbb-utóbb felpattan az ölemből és megszökik a sóska előlKépKép
Mi mostanában azt szoktuk játszani, hogy ráhajolok a pocijára és elkezdek "bele" beszélni.Nagyon tetszik neki, hangosan nevet és sikongat.
Na, azt hiszem dugulok, már rég nem volt ilyen szóf..-omKép

Ed, Kincsőnek küldünk egy nagy névnapi puszit.
Humi, természetesen Kristóf se menekül meg a puszitól, dehát, lányoké az elsőbbség.

Most már tényleg lépek, Puszi mindenkinek, Léna és az akrobata Sára

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Tündi! Kicsit irigykedem a függöágy miatt, szerintem minden baba imádná! Sajnálom a fogadat, én nem voltam 3 hónapja! Nem is merem még elkiabálni, de hátha igy idöre elfelejthetem öket!

Eszter! Üdv köztünk. Nagyon szép a kisfiad, és tényleg szép nagy baba! Simán szülted? A nagyon hogy fogadták?

Mariann! Nagyon jól áll a neki a kendö, el sem tudom képzelni kopaszon.

Léna! Orsi még itt nem tart, ha hasra fordul az inkább azért mert ott lejt az ágyKép Viszont ha fogom a kezét akkor felül majd feláll, ez legalább megy neki, igaz idösebbek is vagyunk.

Boldog névnapot Kincsönek és Kristófnak!

Erikáékkal mi van? Dani már nagy fiu lehet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kicsi fiam megkapta a 3 hós szuriját és most alszik. De ki tudja meddig?? a 2 hós szurinál egész nap ölben-cipelős napunk volt.

Eszti, gratula a három sráchoz! A kis Marci tündéri! És milyen ügyesen ül már.

Timi, szerintem is a tejcsitől lehetnek Bencus lábán a pöttyök. Levi lábán is megjelentek (én az őszire fogtam), de a doktornéni megnyugtatott, hogy nem valószínű, hogy az őszi a hibás, inkább mellőzzem a tejterméket. Egyébként én kaptam valami gyógyszertári kencsőcsöt rá, ami a száraz bőrre sem rossz.

Tünde, nagyon édi a kicsi fiad a függőágyban! Mi is irigykedünk ám miatta!Remélem, jobban van már és nem nyűgösködik.
Az agyhártyagyulladás elleni oltást mi külön kapjuk, az egyik adagot 2 hete, a másikat majd csak 2 hétre a 4 hós oltás után.

Mariann, nagyon édi a kis csaj ezzel a kendővel. Le sem tagadhatnád, nagyon hasonlít Rád.

Alíz, szerintem maradhat a 36-37 C-os víz. nem hinném, hogy a víz hőmérsékletével van a gond, inkébb csak nem szeret fürdeni vagy egyszerűen éhes, fáradt. ne bosszankodj, biztos hamarosan nagy locsi-pocsi rajongó lesz. Különben mennyi idős?

Megyek, megnézem mit csinál a kis hősöm!

puszi mindenkinek!

Erika
pera

Sziasztok!

Nagy ritkán én is ide-ide jutok...
Most válaszolgatok ami eszembe jut, mert ennyi hozzászólásra úgyis lehetetlen volna.

Kismaszat(Timi) és Dinnyézők!
Józan ésszel végiggondolva, ha a dinnyétől elég tejcsitek van, hogy még pótlást sem kell adni, akkor lehetséges, hogy nem isztok elég folyadékot?! Lehet, hogy most azt mondjátok, hogy eleget vagy sokat isztok, de esetleg egy próbát megér, hogy kientrifugálni vagy kinyomnia napi dinnyemennyiség levét és megpróbálni máskor annyival többet inni, hátha a dinnyeszezon után is lenne elég tejcsi!Kép

Láttam volt szó a hordozókendőről, itt vannak megkötési módok: http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm

Brigi!
Eleget pihensz? Ha rendesen eszel és látom mindent megteszel a tejci szaporításáért, akkor talán még ezt lehet megvizsgálni.

Humi!
Lehetne javaslatom a táblázathoz? Nekem megkönnyítené az áttekintést, ha hét+nap formában lenne benne a babák kora. Talán a mikorra született baba oszlop már nem feltétlenül szükséges, viszont lehet, hogy jó lenne ha ott lenne, hogy ki hol lakik. De ez csak egy tétova javaslat...

Tünde!
Nahát! Melyik géppel jönnek a húgodék? Ugyanis az én húgomék is ma érkeznek Angliából, pontosabban a húgom, a 6 éves kisfia és a 3 éveskislánya, a férjének dolgoznia kell, de nem is vágyik, nem bírná ezt a meleget, már megtapasztalta az esküvőnkkor.

Dana szépen gyarapszik, 13.-án 4900 g-ot mértek, 23.-án meg 5550-et. 10 nap alatt 650 g! Meg vagyok lepődve. Pedig csak anyatejet kap.

Leone

KépKép
leone

én örülnék ha maradnának a szülinapok.
A lakohely jo ötlet, bár az Mariann táblázatában is benne van.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

A születés dátuma maradna, csak az nem, hogy a terhesség hanyadik hét, hanyadik napján született a baba. Kép

Leone

KépKép
leone

Sziasztok!

Köszi a névnapi jókivánságokat! Most legalább már tudjuk, hogy mikor van Kincső nap. Azt hittük, januárban. :-))

medence:
Vasárnap voltunk az óbudai auchanban. 400 Ftért!!! lehet kapni nagyobb méretű medencét! A budakalászi corában pedig csecsemőknek valót 600 ftért. A tescoban szintén vannak.

ruha: az óbudai auchanban 500 Ftért lehet bébirucikat kapni, kiárusítanak mindent. Rövidnaci+poló 500 Ftért nem semmi. Rugi+poló szintén.

Tünde, ma voltam fogorvosnál. Nem semmi a doki. Nem csinálta meg a fogam, mert a régi amalg.tömést ki kell szedni és ezt csak mittudomén milyen holdálláskor lehet, vagyis jövő keddtől. Valami természetgyógyász is. De már nem merek másik dokihoz elmenni. Jobbulást neked!

Szilvus, szerinted miért ébred fel némelyik csecsemő éjszaka óránként? Érdekelne a véleményed, mert nálunk gyakori jelenség.
Bár most, hogy a kiságyból a matraca lekerült a mi matracunk mellé a földre, és majdnem melleteem alszik, jobb a helyzet. Szopi csak akkor van, ha nem tudom megvígasztalni semmivel és csak sír és sír.

Melegkiütés nálunk is van. Szopi megy rendesen, bár délutánonként kevesebbet eszik. A mennyiséget nem tudom, nincs mérlegünk.
Mi is szoktunk fürdeni napközben, ilyenkor nagyon hálás és csak mosolyog folyamatosan. A víz hőmérsékletét nem tudom, mert általában a nap melegíti fel valamelyik strandon (velencei-tó, kisoroszi) De élvezi, az biztos.

A ma 5 hónapos leányzó már jobbra-balra forog, de hátra ill. hasra még nem. De úgy látom, hamarosan az is menni fog neki.

Hú, most más nem jut eszembe. Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák!:-)))

Mariann, a digi-dagit én is éneklem neki, bár nem biztos, hogy örül neki. Az éneklést egyébként mindig élvezete,tegnaptól pedig lalázva próbál utánozni.:-)

Léna, Sára nagyon ügyes, a forgással! Bencének még nem megy(vszínű nagy a koffer), még nem jött rá, hogy a keze útban van.

Szilvus, a tejcivel vannak kétségeim, de néha tudom, hogy van és mégse eszik. Anyósomra sikerült is kiborulnom, mert egy ilyen nem evés után azt mondta,úgy tűnik megundorodott a tejtől a gyerek.Az egész tejjel kapcsolatos aggodalmakat ő ültette belém mert mindig megkérdezi, hogy Barbi, jó még a tejed? EléG?
Bocsi a panaszért.

Bence 2 napja felkel hajnalban és beszélget, rikítozik, ha magam mellé teszem meg püfül vagy az ágyat üti. Inkább én is lefekszem korábban.

Mindenkinek jó éjt!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Leone,
Valami ilyesmire gondoltál?

Kép
humi

Sziasztok!

Szerintem jó Leone ötlete. Ilyen lett így a táblázat. Akinél hiányzik vagy hibás a lakhely attól sorry így utólag és várom a javításokat. Kép
A babafényképes táblázathoz eddig csak Gabi küldött képet, így ebből nem lesz semmi.

Velünk minden rendben. Soha nem gondoltam volna, hogy Kristóf élete első nem anyatejes étkezése az Ikeában történik majd meg. Ma du. voltunk ott és épp tele volt az összes szopi helység. Magunknak vettünk enni és kértem Krizsónak is egy üveg alma-őszibarack pürét, ha már úgyis ingyen adják. Gondoltam nem lesz baja, ha egy kicsit belenyal. A belenyalás helyett felfalt 1/3 üveget , de simán megette volna az egészet ha hagyom. Így még nem láttam enni, minden kanál után hatalmasakat nevetett és ha abbahagytam az etetést jött a sírás. Kép Így aztán úgy döntöttem, hogy bármilyen jó is az anyatej én bizony néha-néha - mondjuk 2-szer egy héten - meg fogom őt kínálni egy kis gyümivel, ha ennyire ízlik neki. (Hét végén betölti a 3 hónapot, azt még kivárom.) Szerintetek jól teszem vagy nem?

Nem emlékszem már, hogy ki írta, hogy bábot szeretne venni a babócának, de neki most érdemes elnézni a Metróba. Szombaton Apuka vigyázott az alvó kisfiára, így el tudtam szaladni a Metróba. Vettem Pampers pelenkát, de csak azért mert jó nagy napocskát adtak hozzá. Itthon ért a meglepetés, mikor kibontottuk. Ez a hatalmas Pampers napocska egyben báb is, rá lehet húzni a kézre. Úgy örültem neki, mint egy kisgyerek. Na persze nem csak nekem tetszett. Kép Kép Kép

Mariann,
Szupi rólatok ez a kép! Kép Kép Kép

Léna,
Köszi a jókívánságot Kristóf nevében is. Még nem találtuk ki mikor tartsuk a névnapját, eddig azt sem tudtuk, hogy nyáron is van. Kép

Tünde,
Tomika is tüneményes a képen.

Eszter (Buddha),
Minden érdekel minket rólatok. Főleg a kis Marciról. Ellátogatsz gyakrabban is ide? Ha igen, akkor ha akarod beteszlek a tánlicskuba harmadik márc. 15-i babaként (persze nem a sorrend számít). Kép

Bocsi, hogy ma ilyen hosszú voltam.
Puszi: Humi
humi

Sziasztok! Kép
Kétszer elszállt hosszú, mindenkihez külön szóló... Kép
Nem tudom most újraírni.Kép Majd később.

Jó esőnapot mindenkinek!! Kép)

Eszter
budddha

Sziasztok!

Megpróbálom egyenként küldeni, ha elszáll, ne az egész repüljön. Kép

Mariann!Nádja nagyon dögös a kendőben, Marcipánnak is megmutattam, húúú, nagggyon odavan érte! Kép

Mi is imádjuk a kendőt! Szerintem jól néznének ki kéz a kézbena kölkök Kép
Íme egy kendős Marci:
Kép

Üdv:
Eszter
budddha

Ed! a Corában a csecsemöknek valo csak 99 Ft! már irtam, nehogy vegyetek 600-ért. Az a fajta ami a weboldalamon van sárga medecne.
Na az én fogdokim simén kivette az amalgámot, holdállás? szerintem kinevetne :-O

Barbi! én megmondtam anyosomnak én dolgom mivel etetem a babát és mennyi tejem van. Föleg hogy mennyire jo! T_ök hülyeségeket hisznek mert hallotta X.Y-nak volt teje sok de tul hig volt! Engem nagyon kiakaszt az ilyen hülyeség. Mond meg neki te is ne kérdezze mi köze hozzá!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Humi! nekem miért nem megy a vigyorgyos nevetö? amikor a foga is kivan? nem ez a jele? :-O

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! A sárga mdencés fotót még csak most tettem fel. Gyors vagy! :-)) Ezt a sárga medencét sajna én drágán (760 Ft) vettem a Velencei-tónál. Ugyanis eltüntettem a napocskásat, és nem volt lehetőségem máshol vanni. Melyik corában? Mert én vasárnap láttam a budakalásziban.
A fogorvoson én is csak nevettem, de nincs kedvem másik dokit keresni.

Humi, majd küldök fotót, csak megkeresem a legjobbat.

Szépek a gyerkőcök a képen. Tegyek fel én is?
Na jó!
majd máskor, felébedt a leányzó.

Ed

Ja, a corában volt még napocskás pampers pelus.

Edina
Kép
Kép
ed26

Hát akkor megint megpróbálom! Kép Most már tényleg olyan, mintha magammal beszélgetnék! Kép

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást! Próbálok jönni most már rendszeresen.

Nuska!
Szóval te sóskával ijesztegeted Sárát!! Ejnye, csak nehogy bemenjek a gyámügyre... Kép
Gratula a kis akrobatához!

Karmen!
Igen, simán született Marci, és csodálatos volt! Újabb ajándék az életemben. Kép Leboyer gyöngéd születésével született, már Áronom is,csak nála a körülmények még nem voltak az igaziak. Bezzeg most! Külön szülőszoba, zene, szülésznő, párom...de jó visszagondolni! Kép
A nagyok imádják a picit, s már most azon törik a fejüket, hogy mi mindenbe fogják hamarosan belerángatni...Kép

Erika!
Kis hősödnek jobbulást! Nem szeretem ezeket az oltásokat! Kép Marci pénteken kapta meg a 4 hónapost. KETTŐT!!! Kép Olyan szemrehányóan nézett a szemembe, miközbe beadta neki a dokinéni...Ma már jobb napja van.

Leone!
Lehet valami abban, amit a dinnyével kapcsolatban mondtál. Én is rengeteget iszom. Kb. 4-5 lityi csapvíz, meg egy alkoholmentes sör tűnik el bennem mindennap. Ez bejött a nagyoknál is, bár ki tudja, lehet, hogy nem emiatt tudtam sokáig szoptatni?Kép

Humi!
Úgy tűnik, Kristóf egy életre beleszeretett az Ikeába! Kép
Szerintem adj neki gyümit nyugodt szívvel. Próbáld meg, úgyis Kristóf fog dönteniKép
Azt mondják most, hogy ha van tej bőven, ne adjunk mást 6 hónapos korig. Hááát, nem tudom... A nagyoknál még az volt a 'divat', hogy 3-4 hónaposan kellett kezdeni a hozzátápit, és persze, ők is felnőttek, még csak lelkisérültek sem lettek. Kép
Szóval, hajrá, sutba az okos könyvekkel, dokinénikkel, védőnénikkel, bízzunk az ösztöneinkben, úgyis mi tudjuk, mi a legjobb a gyerekeinknek! Kép

Üdv mindenkinek!

Eszter
budddha

itt vannak a fotók
a római parton nézzük a hullámokat:
Kép

kisoroszi, a sörösdoboz érdekesebb, mint a szines labda:
Kép

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Lányok,

ti hogy boldogultok a házimunkával a baba mellett ? én egyszerüen képtelen vagyok makulátlan rendet és tisztaságot tartani a házban, fQleg nem úgy ahogy anyósom elvárná(múltkori megjegyzése: poros a bojler teteje...)
Egyszerqen nem megy jobban, Bence napi 2 x 2 órát alszik, a ház 2 x 160 m2, ott a kert amit szintén elvárna hogy tartsak rendben, enyém a fQzés, mert minden estére fQtt vacsora kell, és mellette még fordítok. Egyszerqen nem tudom beosztani a napomat jobban, nem jut idQm a garázst rendberakni, felmosni, nem jut idQm a bojler tetejét letörölni, mégis szerintetek mit csináljak ?? Húúú, bocsi de most kissé ki vagyok borulva, mert néha elszáll egy egy megjegyzés, hogy egész nap semmit sem csinálok, csak a gyerekkel foglalkozom, míg ö 56 éves létére egész nap dolgozik.
Bocsi mindenkitQl, de ez most úgy kikívánkozott, szóval a kérdés lényege továbbra is: ki hogy tudja megoldani, hogya gyerek is el legyen látva, jól érezze magát, legyen kaja is, és a lakás is rendben legyen ??

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Tegnap elindultunk sétálni, de csak a ház előtti butik árkádja alá jutottunk. Ott beszélgettünk egy órát a barátnőmmel, mindaddig, mig az 1 éves kisfia hasra nem esett egy sáros viztócsábaKép

Eszter (Buddha)
Gratulálok a nagyfiadhoz! Hihetetlen, hogy 4,5 hónapos, a képet megnézve azt gondolnám, hogy Marcipán kb. 7-8 hónapos baba! Ilyen szépen áll négykézláb? Jól láttam? Biztosan a nagytestvérkéi inspirálják!

Ed
Tapasztalatból nem tudok neked mit mondani az óránkénti ébredésre. Peti születése óta végigalussza az éjszakát, 6 hetesen elhagyta a hajnali 3 órás ébredést is. Igaz, én a sokak szerint "gonosz anya" vagyok, mert az első naptól kezdve a saját kiságyában a saját szobájában szunyálKép De ha a véleményemet kérdezed, több oka lehet Kincső ébredésének:
1., Mivel veletek, vagy mellettetek alszik Kincső, talán érzi a közelségedet és cicire vágyik,
2., Ha nem sir csak nyöszörög éjjel, jelentheti azt, hogy álmodott valamit, vagy éppen pisilt, ettől felriadhat a baba. Simizd meg a hátát vagy hagyd. Ha abbahagyja, akkor ez volt az ok,
3., Nos, ezt a lehetőséget se hagyjuk ki: biztosan eleget eszik a leányzó napközben? Eleget gyarapszik pl. 1 hét alatt?
4., Ha esetleg kap gyümit vagy főzeléket - lehetséges, hogy az bántja a pociját és fáj Neki?
5., És még egy ötlet: pakoljátok át az ágyat a szoba egy másik helyére. Lehet, valami érpár fut alatta, s a babák erre érzékenyek.
6., Na még egy ötlet: Peti pl. kialakitott egyfajta rutint magának (nem én erőltettem), azaz szinte mindig azonos időben kér enni: reggel 8, majd 12-1 között, utána du. 4-5 között, s végül este 1/2 8 és 1/4 9 körül. Fél nyolc körül már alig várja a fürdést. Kaja és böfi után pedig megpuszilgatjuk és úgy ahogy van még ébren és mosolygósan leteszem a kiságyba. Néhány perc gagyarászás után már alszik is reggel 8-ig. Tudom, sokan ellene vannak, de nekünk nagyon bejött ez a "napirend". Kincső nem kiscsecsemő már, esetleg próbáljátok meg napirendre szoktatni, igy talán átáll arra, hogy éjszaka az alvás ideje és reggelig nem ébred meg.
Kép Kép Hát remélem tudtam valamit segiteni, de talán aki hasonló cipőben jár, okosabbat tudna Nektek mondaniKép

Barbi
Ne legyenek kétségeid és bizz magadban! Ez nagyon fontos. És ne hallgass a károgókra! Tudod, milyenek néha a kedves jóakarókKép Terhességem alatt pl. mindenki azt mesélte, hogy hát a szülés az bizony nagyon fáj, ülni nem tudok majd a következményektől és x centi vágás, repedés stb. Na Peti 8 perc alatt született nem sérültem, és nem fájt. A szoptatással is jöttek a "jótanácsok".... És még mindig nem adtam fel, Peti féléves koráig vagy tovább, amig van, igenis kap anyatejet!!! Naszóval, amit Leone is ir, pihenj amennyit tudsz, igyál napi 3-4 liter ásványvizet, fejd le a megmaradt mennyiséget, edd a homeobogyót (Urtica Urens 5CH) és verd ki a fejedből a kétségeket, anyósodat csókoltatomKép Kép

Humika
És a vágott cumi bevált? Ha szereti Krizsó a gyümit szerintem add neki. De a védőnénidnek még ne áruld elKép Mert kikapsz, mi is kikaptunk annoKép
A bábot én irtam! Napocskás báb a Pampersben?????Megyünk a METRO-ba. A MIDI-ben is van?
Képet küldök.

Folyt. köv. nyávog a Peti, szerintem megfordult és megunta a lábait...

Puszi,
Szilvus
szilvus

Na mégegy mielőtt megforditom a kismacskát:

Timi
A Te anyósodat is csókoltatom!Kép Most lehet, hogy hüje vagyok, de a 2x160 nm-s házhoz (húúú, dejó nagy!!) miért nem fogadtok bejárónőt egyszer 1 héten? Ezt tényleg nem lehet birni, a baba pedig egész embert kiván, hiszen az étkezések még mindig nagyon gyorsan követik egymást, bár már nem nyúlnak egybe. Nem akarlak uszitani, de ne engedd a kedves megjegyzéseket. A bojler nem sértődik meg, ha még 2 napig poros marad a teteje és a mosatlan edény sem szalad el reggelig, hidd el (sajnosKép ). Ha meg anyósnak nem tetszik, fogjon egy rongyot és törölje le a bojlert.

Ne mék.

Puszi,
Szilvus
szilvus

Hihetetlen, kimaradt egy bekezdés, nem tudom miért tünt el. na mégegyszer:

Timi
Igaz én csak 56 nm-t+1 teraszt uralok, de a napirendem az alábbi:
Reggel 8-kor Peti kel, reggelizünk, előbb Ő, majd én. Utána pici játék, majd 9 körül Peti repül aludni, én pedig TV-t nézek, közben pedig hajtogatom+vasalom a leszáradt ruhákat, közben ha kell, megy a mosógép. 10 után Peti ébred, addigra végzek ezekkel (mosatlan edény még marad...), ha idő engedi, megyünk sétálni. Egyúttal elintézem a postát, bevásárlást, zöldségest, pénzfelvétet, ilyesmit. Hazaérünk délre, Peti eszik, majd én is. Jön a vacsikészités apának. Közben Petit kerülgetem, aki az ülőkében a konyha közepén feszitKép Ezt 2 körül megunom, megy a kiságyba.Kép Közben mosott ruhákat kiteritem száradni s iszom egy jó laza kávét, és tojok a mosatlan edényekreKép Kávé után felmosok vagy porszivózok, Peti miatt ezt hetente kb. 2-3szor, nem többször! 4-kor Peti ébred, jön az uzsi, közben TV-t nézünk, zenét hallgatunk. Uzsi után már télleg elmosogatok, érkezik apa, leülünk, beszélgetünk majd vacsizunk együtt. Aztán 1/2 8-kor Peti fürdik, eszik, alszik és mi nyugodtan tudunk egymással foglalkozni. A délutáni mosatlan elvan másnapig. Nagytakaritás hétvégén együtt. És ezzel tökéletesen elment az EGÉSZ napom, hogy alig olvastam, alig neteztem...Valahogy könnyebb volt, mikor reggel 7-kor elmentem itthonról és este 8-kor hazaértem a munkábólKép
Nos, én igy csinálom... Gyerek el van látva, kaja valami könnyű és gyors, igaz, magamra nem mindig marad időmKép Pl. a körmömet már napok óta készülök kilakkozni, valahogy elmarad.
Ügyes légy és ne feledd, neked azért most a Kisfiad az első és a legfontosabb.

Tényleg megyek már...

Sz.
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Igen, a 3. mérettől felfelé mindegyikben van, már amelyikről nem szedték még le. Kép A Gyáli úti Metróban vettem.
Védőnéni??? Az kicsoda? Kép Nekünk nincs olyanunk. Kép Kép Kép A régi 1 hónapja elköszönt körzetváltozás miatt, az új pedig elfelejtett jelentkezni. Amíg nincs rá szükség, én bizony nem keresem meg (amúgy is az ő dolga lenne minket keresni). Amíg a doki nénink havonta kijön oltani addig vele beszélem meg inkább ha gondunk van.
A vágott cumit még nem próbáltam ki, mert a kánikula elmúltával végre megint elég a tejcsi. Úgy tűnik a bennem bugyogó tejtermelő még a gyereknél is nehezebben viselte ezt a hőséget. Tegnap az esti szopi után egy egész AVENT zacsinyi tejet fejtem le, már nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára Kép

Karmen,
A vigyorihoz egy ":" után kell egy nagy "O" betűt írni. Nem kell közé semmi más.
Mekkora ez a sárga medence? Én egy ici-picit vettem (65 cm átmérőjű). Nagyon édi, de hamar kinövi, kell majd másikat vennem.

Ed,
Szilvus megelőzött. Én is azt akartam írni, hogy próbáljátok meg áttenni máshova az ágyat. Krizsónak van egy fa járókája, szivacs matraccal. Abban max. 1 órát képes aludni, pedig sokkal kényelmesebb, mint a hálós járókája, az autósülés vagy a hinta amikben órákat átalszik.
Megyek mert üvöltés hallatszik a másik szobából.

Puszi: Humi
humi

Ez lemaradt:

Timi,
Én "csak" egyszer annyi nm-t takarítok, mint te, de ez is bőven elég. Általában sok is. A pár nm kertünk (már ha ezt annak lehet nevezni) Krizsó születése óta viseli magán az építkezés nyomait. Nem jutott rá idő. A kocsi csomagtartóját is kb. azóta készülök kirámolni (Móki tudna róla mesélni mennyire ráfér Kép ). Néha elegem van az egészből és akkor szokta a férjem mondogatni, hogy "ne problémázz ezen, adj mindenkinek a kezébe egy seprűt, felmosórongyot, stb. akinek nem tetszik amit lát". Anyósodat pedig én is csókoltatom. Kép Én a saját anyukámmal tettem meg a nagyfiam 3 hónapos korában, hogy megbeszéltük vele, hogy már nagyon kikapcsolódnánk, elmentünk moziba és rábíztam a gyereket 2-3 órára mikor épp elkezdett takarítani. Mindezt a gyerek legnyűgösebb időszakában. Mikor hazaértünk és ő persze semmit nem haladt a takarítással, akkor magyaráztam el neki, hogy miért nem jut idő arra, hogy a lakás minden apró szeglete mindig ragyogjon. Attól kezdve nem volt ez téma. Próbáld ki a módszert! Kép Kép Kép

Humi
humi

Sziasztok!

Szia Szilvus!
Nagyon aranyos vagy, de nem jól láttad, Marci csak ücsörög. Kép Na, jó, tudom, hogy az sem semmi!
Itt üzenem neked és most, hogy a Petigyerkőcödet imádom! :o Eszméletlen nagy fazon, jókat szoktam derülni rajta! Kép

Ed! Én sem tudnék mást írni, mint Szilvus. Én egyetlen dologban voltam, vagyok következetes az összesKép gyerekemnél, az pedig az esti lefekvés. Az esti 'rituálé' nálunk szent és sérthetetlen.Kép
Fürdés előtt masszázs, pici torna, majd fürdés, utána szopi. Szopi után pedig, ahogy Szilvus is írta, jöhet bármilyen tüneményes gagyorászás, göndörkacaj, elbájoló hadművelet, nem megyek bele játékba. Éneklek neki néhányat(tudom, szerencsétlen gyerek!!), ez tulajdonképpen a majdani esti mese bevezetője, közben lefektetem, betakarom, simi, jó éjt puszi. Ilyenkor még mondja a magát egy kis ideig(ezt persze lesem, mert imádom!!:o), aztán szunya.

Remélem, nálatok is hamar rendeződik!Kép

Üdv:
Eszter
budddha

Humi!
Mééért nem jön össze nekem a nagyonröhögőpofa????????
Kép
budddha

Eszter!
Mert nagy "O" kell a kettőspont mögé.

Timi!
Nekem is hasonó problémám van, csak szerencsére nekem nem szoktak szólni. Nekem is csak 1x160 nm + kert van, de a kertben csak a locsolásig jutok el. Szerencsére a füvet a férjecském nyírja. Kép
Nekem szinte semmilyen házimunkára nem jut időm hét közben, néha még enni sem tudok rendesen. Oka, hogy Dana eddig nagyon hasfájós volt, volt, hogy 48 órán keresztül üvöltöttKép, és csak ringatással tudjuk enyhíteni a fájdalmain. Ha meg aludt, általában a karunkban aludt el és ha letettük felébredt, és kezdődött minden elölről. Ezért ha azt akartuk, hogy egy jót aludjon, le sem tettük, így 24 órában szinte csak vele foglalkoztam, meg ettem, aludtam, zuhanyoztam és kész. Hét közben csak a mosógépet tömtem meg, mosogatás csak este ha a férjem altatott, takarítás meg hétvégén, akkor felváltva pesztráltuk Danát és takarítottunk a férjemmel. Vásárlást pedig a férjem intézi amikor jön haza a munkából. Vasalás a mostohagyerek, amúgy sem kedvelem, van egy nagy halom vasalnivaló és mindig frissen vasaltak vagyunk, szó szerint. Tv-zés nulla, olvasás és netezés, ha Dana alszik vagy szopizik a karomban.
2 hete nincs olyan nagy hasfájás mint korábban, de továbbra is szeles, pedig tényleg semmi olyat nem eszek, és minden pukizás és kakilás előtt hosszas tekergés-nyekergés, néha sírás is, ahogy vándorol az anyag a pociban. De mostmár egy kicsivel jobb a helyzet, viszont mostmár megszokta, hogy kézben alszik el, és az ülésében vagy a tornáztató alatt is csak rövid ideig van el, igényli, hogy beszélgessek vele. Porszívózni tudok mellette, akkor jókat alszik. Most próbálgatom, hogy nélkülem is aludjon el, de csak ritkán sikerül még. Ja, tegnap volt még egy múltat idéző nagy hasfájás, a hidegfront mindig felfokozta a fájdalomérzetét szegénykémnek.
Úgyhogy van aki még nálad is kevesebbre jut a házimunkában.
Ha van valami jó tanácsotok hogy tudnám Danát önállóbb alvásra szokatni, írjátok! Csak azt ne mondjátok, hogy hagyjam sírni, mert az nem megy, bömbizett már szegénykém eleget a szélgörcsöktől.
Timi! Amúgy egyet értek az előttem szólókkal, az anyósodnak ki kéne próbálni amit te csinálsz, addig meg csak ne szóljon semmit.
Ja, és én a kaját is kihordatom, csak hétvégén főzök.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett...

Humi!
Így gondoltam, nagyon gyorsan megcsináltad! Annyit kéne módosítani, hogy Bence és Dana mivel máj. 13-án születtek még csak 10+4 hetesek, naposak. Köszi! Kép

Leone és Dana, aki megint itt szunnyaszt az ölemben, mindjárt megpróbálom lerakni...

KépKép
leone

Sziasztok!

TimiKép
Anyós Kép Hozzám 2 hetente jönnek takarítani, úgyhogy én csak porszívózok, meg ami feltétlenül szükséges. Főzni anyukám szokott, igaz mellette lakunk és csak magamnak főzőcskézni nem is lenne kedvem, neki meg ugye mindegy, hogy mennyit 2 vagy 3 személyre főz. Mosni és vasalni pedig mindketten szoktunk, kinek van éppen ingerenciája, de az sincs sok, leginkább a gyerkőc cuccait kell.
Én is dolgozgatok kicsit itthon, és az ezért kapott pénzből tellik a bejárónőre. És különben is, én rettenetesen útálok takarítani. Szerencsére már évek óta nem űzöm nagybanKép. Mikor még takarítottam, már előtte két nappal kiállhatatlan voltam, hát még aznap. Rettenetesen gyűlölöm.
Összefoglalva, szerintem ha megy akkor keress valakit a besegít a takarításban. Anyós meg ha ennyire jó szeme van tényleg megragahatja a rongyot. Megjegyzés helyett. 56 éves létére más is dolgozik (pl. én anyukám is, igaz ő 55). Valószínüleg mi is fogunk ennyi idősen dolgozni. És akkor mi van? Ja, és a kert nálunk apukám reszortja. Tényleg, férjed segít valamit?

Gyerek etetés ügyileg néha engem is az őrületbe kergetnek. Mikor azzal jönnek, hogy biztos éhes, mert az ökléd gyömködi a szájába. Kénytelen vagyok elmagyarázni, hogy nem éhes, nem azért csinálja. Ha éheztetnén akkor nem lenne már majd 6500 gramm és 64 cm 15 hetesen.

SzilvusKép
Nálunk még nincs ennyire fix napirend. Igaz, általában 1/2 7 körül szokott kelni, és utána 1/2 9-től alszik ismét 2-3 órát. A délutáni evések viszont olyan össze-vissza vannak. 1/2 8 körül fürdünk (ezt ő követeli legtöbbször), csúszni csak akkor szokott, ha nem sokkal előtte evett. Elalvás nagyon változó 9 és 11 között valamikor. És mindíg kézben. Lassan kéne ezzel kezdenem valamit. Voltak már próbálkozásaim, de sír és üvölt, ha este ébren az ágyába teszem. Ha el is van egy ideig az ágyában, mikor elunta magát jelez és bizony altatni kell, kézben. Hiába beszélek hozzá, simizem, énekelek, csak sír.

Valami ötlet?

EszterKép
Gyertek majd következő talira és akkor megismerkedhetnénekKép Hátha lesz belőle valamiKép

HumiKép
Táblázat nagyon jó így. Most legalább tudom, hány hetes Nádja. Már képtelen voltam követniKép olyan sok KépKépKép

Holnap megyünk oltásra. Múlt héten kellett volna, de olyan meleg volt, és akkor még a láz is. Szerencsére lehűlt egy kicsit mostanra.

Mariann
tmarianna

Leone, Timi!
Mi is így voltunk Marcipánnal, éjjel-nappal rajtunk volt, csak így aludt, semmit nem lehetett csinálni tőle.
Vettünk egy Baby Bag-et, abban cipeltem, szabad volt a kezem, nem fájt a hátam.
Teszek fel róla képet.Mi már nem használjuk, de imádtam, megvolt Marcinak a testközelség.
Szívesen kölcsönadom.
Eszter

Kép
budddha

Nahát, még ilyen Baby Bag-et nem láttam, jópofa.

Timi! Megvallom amikor feküdni kellett terhesen akkor a férjem átvette a házimunkát. Most is rá marad. Enyém csak a mosás, vasalás. Minden mást ö csinál, nem is lenne másra idöm, ált. naponta mosok, azt még akkor vasalni is kell.
Fözni most nincs idöm hozzuk a kaját, de ez jobb is mert sokkal változatosabb mint amit én itthon kitalálnék. Anyosod milyen gyakran megy hogy mindenbe beleszol? Én megkértem ne is jöjjön mondtam majd mi megyünk. Ha a házimunka után marad idö és Orsi alszik akkor bizony én ledölök 1 órára. Ennél több nem jut nekem sem, de el sem tudom képzelni ha a férjem nem segitene mikor tudnám az 54 m2 rendbetenni!

Ed! Nem voltam gyors, a medencés kép 1 hónapja fent van. SZegedi Corában vettük. Azért nem semmi hogy ekkora haszonnal árulják! Hol van ez a Baradla barlang? Rémlik itt én is jártam, ált. iskolával.

Humi,Ed! Szerintem nekem is kb. 65cm-es lehet a kismedence mert Orsi abban feküdt v. csak kicsit kisebb. Most nem tudom elövenni mert elaludt nem akarok zörögni.

Mariann! Én muszájból tettem le többször a kiságyba és sirt de mire visszaértem pár perc mulva elaludt. Azota gyakran igy csinálom hogy hagyom az ágyban aludjon el, leülök egy székre nem messze töle, hogy lásson és ha sir akkor szolok hozzá. Esetleg odamegyek megsimogatom, puszilgatom majd megint leülök.
Védönöm szerint minden gyereket lehet ágyban altatni hagyni kell akkor is ha sir, picit felvenni majd visszatenni. AMikor itt volt nemrég pont hivta egy csaj akinél látta kézben ringatja a babát ö azt hitte mindenki igy altat.
Erre a védönö letetette vala 45 perc mulva hivta elaludt. Elsöre lehet több idö kell nektek is de hidd el megszokja majd Nádja is.
Azért jó ha lát a közelben megnyugszik.
Persze van Orsi is a vállamon alszik el mint most is, mert a böfit már nem tudta kivárni csak probáltuk volna. Kép

Budddha! én tapasztalatbol már ugy szoktam irni ide, hogy küldés elött kijelölöma szöveget, majd Ctrl+C-vel kimásolom és ha nem megy el, akkor Ctrl+V-vel ujra bemásolom hátha akkor el tudom küldeni. ENgem is a guta ütne meg ha eltünne egy hosszu hozzászólás.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SziasztokKép

Házimunka (fujjj): jaja, azt nem tettem hozzá, hogy a "koszos munka" azaz az ablakpuci, a fürdő meg a toilett kipucolása a pároméKép Azokat nagyon rühellem. Ja, és bevallom "férfiasan" a konyhában is Ő a mester. Nem tudok főzni, valahogy sosem kellettKép De Ő remekül tud és szeret is. Persze ez a besegités kölcsönös, én sem ilyedek meg egy polc felrakásától vagy egy autómosástól.

Eszter
Marci "CSAK" ücsörög??Kép Nemsemmi!
Köszönjük a bókot a kis betyár nevében. Imádnivaló, már előre "félek" attól, ha majd beszélni kezd....(ide egy olyan röhögő izé jönne, de nekem sem sikerül).

Mariann
Ha Nádja nem alakitotta ki magának a napirendet, akkor még várj vele. Nem vagyok hive a rend-fegyelem-pedantériának, Peti alakitotta igy. Én csak következetes vagyok (próbálok lenni. Igy aztán nem kell altatnom. Emlékszel, 6 hetes koráig én is dajkáltam, altattam és lopva csempésztem be a kiságybaKép

Hú, de büdös a gyerekem itt az ölemben...kipucolom. Ez a koszos munka az enyémKép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Na itt újra.

Hihetetlen egyébként de sokkal több időm volt a lakásra amikor napi 10-12 órát dolgoztam. Igaz, mindketten szinte csak szállóvendégek voltunk itthon, hétvégén meg mindig mentünk valahová. Most meg egészen egyszerűen nem értem, mitől "terem" annyi mosatlan edény, amikor sosem készitek 6 fogásos ebédet és nincs vendégjárás. megint teli a mosogatótálca. Mindegy, ez már megvárja a reggelt. Csak kicsit gusztustalan. Ez az amerikai konyha átkaKép Hehe.

Karmen
Én is muszájból raktam le Petit először este. Emlékszem, nem akart elaludni a vállamon, én viszont már nagyon mentem volna fürdeni, igy aztán leraktam és gyorsan beszáguldottam a zuhany alá. Mikor kijöttem kérdeztem Apát (éppen netezett), hogy "na, nagyon ordított?". És mivel azt a választ kaptam, hogy meg sem nyikkant, nos azóta igy teszünkKép A nappali alvást pedig Andi javaslatára kezdtem el. Egyszerűen betettem a kiságyba evés és egy kis játék után. Hamar megtanulta, hogy az az alvás ideje. Ez van délelőtt és ebédke után , valamint gyakran a 4 órás uzsit követően is. Szeptembertől meg majd kicsit átszervezem az Ő életét is, mert kezdődik a nyelvtanfolyás és az edzéseimet is újra szeretném kezdeni. De Petike olyan jó kisfiú, ezért remélem mindenre jut időmKép

Itt egy tegnapi kép. Kerek egy órán át elvolt háton fekve a gyermekem!!!Kép

Puszi,
SzilvusékKép
szilvus

Lányok,

olyan jó nektek, szóval nektek azért van segítség. Nekem párom semmit sem segít házimunkában, - kivéve a bevásárlást - mondván hogy az nem a férfi dolga, és különben is Q keresi a megélhetésre valót, nehogy már még ö is porszívózzon. Anyósom se segít semmit, csak b.szogat hogy mit nem csináltam meg, vagy ha valamit csináltam, miért nem jó ahogy csináltam.
Karmen! Nem jön gyakran, itt lakik velünk. Ez a lehetQ legrosszabb.Mondhatnám, a nyakunkon lóg éjjel-nappal.
Bejárónönk volt már egy éve, de elüldözte, merthogy "nem tud semmit rendesen megcsinálni", szóval nem felelt meg neki. De ö maga nem nyúl egy ujjal se a házimunkához, merthogy ö dolgozik. Kérdem én, más nö nem dolgozik, aztán hazamegy és megcsinálja a házimunkát is ? Szóval senki ne mondja nekem, hogy "de jó neked hogy anyósod veletek lakik, legalább van aki segítsen.."mert nagyon rossz természetét még el is tudnám nézni neki, ha legalább számíthatnék a segítségére, de inkább csak hátráltat.
És amikor 5. hónapos terhes koromtól feküdnöm kellett (volna) akkor se vette le rólam senki a házimunkát.
Na de hagyjuk, ez nem az anyós topic.

Ma nagyon vacak napunk van, Bence most aludt el ma elQször, mér minden baja volt, még kézben is ordított. Elvittem sétálni és végre elaludt. Éjjel is 3x ébredt fel, pedig ennyiszer nem szokott. Valami lehet a levegQben.

Szilvus, irigyellek hogy Peti ilyen szépen elvan magának, Bence max 10-15 percig bírja cérnával ha leteszem a hempergQbe.Utána élénk kurjongatásba kezd, ajjjjja, ajjjjjjjjjjgllaaa hangok kíséretében.

Na lépek, mert ma még semmit se csináltam. Most tényleg.

Puszi

Timi
kismaszat

Timike
Látod, én sem csináltam ma szinte semmit, de olyan jól esikKép Kinnt is, hehe.
Szerintem SENKI nem mondott még olyat, hogy "milyen jó anyóssal együtt lakni"Kép Nagyon sok éve valami hasonló felállásban laktam, mint Te, ott sem volt lezárt ajtó a két szint között. Anyós nemes egyszerűséggel csak nagyságos asszonynak hivott, mert szombatonként 10-ig aludtam. No, mivel eme anyós már ex-anyós jelzővel bir, sejtheted mi lett a vége.Kép Kisfia még azóta is keresi az igazit, aki anyósnak megfelel. Jelenlegi anyósomnak is voltak beszólásai, főleg mig Petit vártam, ám miután elmagyaráztam Neki, örüljön, hogy a fia ilyen jó ember lett annak ellenére, hogy egy alkoholista kamionos apa volt a "példakép", hát elgondolkodott. Nagyon jóban vagyunk, de ennek az a titka, hogy néha helyre kell rakni. Na, ennyit még az "anyós off-topic"-ba. Kép Lényeg a lényeg, nagyon drukkolok, hogy megtaláld a közös nevezőt anyósoddal egy jó kapcsolat kialakitása érdekében. Márcsak Bence miatt isKép

Cicukám is nagyon nyűgös volt egész délelőtt. Most tettem le aludni, úgy néz ki sikerült álomba nyűglődnie magát. Nem szereti az esőt, sem a szelet. Olyankor nem lehet birni vele.

ÁÁ, Peti sem volt el mindig ilyen szépen magában. Kb. 1,5 hónapja itt keseregtem és tanácsokat kunyeráltam, mivel lehet lefoglalni a babátKép Olvass vissza a korábbi hozzászólásokban, voltak jó ötletek. Aztán ahogy folyamatosan tágul számára a világ, már egyre többminden köti le egyre hosszabb időkre.

Ja, egy ötlet, tedd Bencét ülőkében a TV elé! Peti nagyon szereti, főleg a "Reggeli" c. műsor szinpompáit. Mivel a képernyő méretéből adódóan az emberek feje szinte életnagyságú, azt hiszi, vele beszélgetnek. Kurjongat örömében, hadonászik feléjük. Hátha Nektek is bejönKép

Most pedig - ha már ma ez volt a téma - megyek MOSOGATNI!Kép FúúújjjKép

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Szilvus,

köszi a bíztatást , jól esik, csak az a baj, hogy én páromat nem szeretném elhagyni anyós miatt, meg aztán Bencének az apukájára is szüksége van.
A TV-s tippet kipróbálom, hátha bejön. A Mr. Beant nézte tegnap este apjával, összeráncolt homlokkal.

Én meg megyek, iszom egy kávét, mert hosszú még a mai nap.

Puszi

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?