Sziasztok!
Tegnap elindultunk sétálni, de csak a ház előtti butik árkádja alá jutottunk. Ott beszélgettünk egy órát a barátnőmmel, mindaddig, mig az 1 éves kisfia hasra nem esett egy sáros viztócsába
Eszter (Buddha)
Gratulálok a nagyfiadhoz! Hihetetlen, hogy 4,5 hónapos, a képet megnézve azt gondolnám, hogy Marcipán kb. 7-8 hónapos baba! Ilyen szépen áll négykézláb? Jól láttam? Biztosan a nagytestvérkéi inspirálják!
Ed
Tapasztalatból nem tudok neked mit mondani az óránkénti ébredésre. Peti születése óta végigalussza az éjszakát, 6 hetesen elhagyta a hajnali 3 órás ébredést is. Igaz, én a sokak szerint "gonosz anya" vagyok, mert az első naptól kezdve a saját kiságyában a saját szobájában szunyál
De ha a véleményemet kérdezed, több oka lehet Kincső ébredésének:
1., Mivel veletek, vagy mellettetek alszik Kincső, talán érzi a közelségedet és cicire vágyik,
2., Ha nem sir csak nyöszörög éjjel, jelentheti azt, hogy álmodott valamit, vagy éppen pisilt, ettől felriadhat a baba. Simizd meg a hátát vagy hagyd. Ha abbahagyja, akkor ez volt az ok,
3., Nos, ezt a lehetőséget se hagyjuk ki: biztosan eleget eszik a leányzó napközben? Eleget gyarapszik pl. 1 hét alatt?
4., Ha esetleg kap gyümit vagy főzeléket - lehetséges, hogy az bántja a pociját és fáj Neki?
5., És még egy ötlet: pakoljátok át az ágyat a szoba egy másik helyére. Lehet, valami érpár fut alatta, s a babák erre érzékenyek.
6., Na még egy ötlet: Peti pl. kialakitott egyfajta rutint magának (nem én erőltettem), azaz szinte mindig azonos időben kér enni: reggel 8, majd 12-1 között, utána du. 4-5 között, s végül este 1/2 8 és 1/4 9 körül. Fél nyolc körül már alig várja a fürdést. Kaja és böfi után pedig megpuszilgatjuk és úgy ahogy van még ébren és mosolygósan leteszem a kiságyba. Néhány perc gagyarászás után már alszik is reggel 8-ig. Tudom, sokan ellene vannak, de nekünk nagyon bejött ez a "napirend". Kincső nem kiscsecsemő már, esetleg próbáljátok meg napirendre szoktatni, igy talán átáll arra, hogy éjszaka az alvás ideje és reggelig nem ébred meg.
Hát remélem tudtam valamit segiteni, de talán aki hasonló cipőben jár, okosabbat tudna Nektek mondani
Barbi
Ne legyenek kétségeid és bizz magadban! Ez nagyon fontos. És ne hallgass a károgókra! Tudod, milyenek néha a kedves jóakarók
Terhességem alatt pl. mindenki azt mesélte, hogy hát a szülés az bizony nagyon fáj, ülni nem tudok majd a következményektől és x centi vágás, repedés stb. Na Peti 8 perc alatt született nem sérültem, és nem fájt. A szoptatással is jöttek a "jótanácsok".... És még mindig nem adtam fel, Peti féléves koráig vagy tovább, amig van, igenis kap anyatejet!!! Naszóval, amit Leone is ir, pihenj amennyit tudsz, igyál napi 3-4 liter ásványvizet, fejd le a megmaradt mennyiséget, edd a homeobogyót (Urtica Urens 5CH) és verd ki a fejedből a kétségeket, anyósodat csókoltatom
Humika
És a vágott cumi bevált? Ha szereti Krizsó a gyümit szerintem add neki. De a védőnénidnek még ne áruld el
Mert kikapsz, mi is kikaptunk anno
A bábot én irtam! Napocskás báb a Pampersben?????Megyünk a METRO-ba. A MIDI-ben is van?
Képet küldök.
Folyt. köv. nyávog a Peti, szerintem megfordult és megunta a lábait...
Puszi,
Szilvus