Liv
Én, mint tudod 2002 júliusában szültem a Kútvölgyiben.
Akkor annyira sokan voltak, hogy pl. nem kaptam hálóinget, pedig én is úgy tájékozódtam itt a neten és előtte a kórházban, hogy adnak. szüléskor kaptam egyet, de utána nem. mondjuk előrelátóan vittem be kettőt, így volt, így nem is kértem újat. nem tudom, maguktól adnak-e vagy csak ha kérek. pelust is vittem, de az tényleg volt. ami nem tetszett 2 éve, az a popsitörtlő kendő. egy ráma vajas dobozban voltak vékony gézlapok és állt valami löttyben. na én sajátot (Bübchen-t) használtam. mamáknak betétet is rednszeresen hoztak, volt köldökápoláshoz is minden, ami kell, vattapamacs, alkohol, hintőpor.
popsikrém is volt, patikai.
mindig tiszta rugikban hozták a babákat reggelente.
ami jó, ha van nálad, az a textilpelus. pelenkázáskor a baba alá teríteni, esetleg alátenni még egy vastagabb, puha nagyméretű törölközőt. szoptatásnál is jól jön, ha a karodra teríted, így nem izzadtok össze a babaával szopi közben illetve a büfinél a válladra, vagy a kis tologatható kocsiban a feje alá, ha esetleg bukna.
TENA bugyi
a terhesség előtti méretet kell venni. ez is hálós, 2 db van egy csomagban. fogja a betétet és engedi szellőzni.
Kamillatea filter
Gátseb lemosására használtam, meleg vízben kiáztattam és minden wc-skor és zuhanyzás után bőségesen lemostam egy nagy vattapamaccsal. kis műanyag edényként is vittem hozzá + filteres kamillateát
megnyugtat, fertőtlenít, segíti a sebgyógyulást.
fitness öv
én vittem szülés utánra, nem hagyja szabadon lógni a megnyúlt has bőrét, hamarabb és szebben visszahúzódik a has. nem szabad nagyon szorosra állítani, csak ami kényelmes. a tena bugyiban lebiggyed a has, tök nevetséges
pár hétig hordtam.
melltartóbetét
jól jön, ha beindul a tej és míg az egyikből szopik a baba, a másikból csordogál, esetleg dől a tej.
mellszívó
nekem avent-es van, jó szolgálatot tett, már csak azért is, mert ha éppen sírt a babq éjjel, akkor ott volt a lefejt tej (a csecsemősök készségesen beteszik felcímkézve, név, dátummal ellátva a lefejt tejet), ha nagyon nem nyugodott volna meg, vagy a szopizás után visszavéve még éhes maradt volna. mégiscsak a te tejedet kapja és nem cukros vizet.
saját cumisüveg tényleg nem árt, mert elég gáz cuclikat adtak nekünk, én sem használtam, csak a sajátot, azt is riktán.
de inkább szoptass gyakran már az első napokban is, hogy mielőbb meghozza a tejet.
Ljucus
Szerintem azzal a súrolókefével max. a mosdót tisztítják nem?
Kedves Rákóczi Ági!
Végre ismét olvashatjuk sorait, már olyan régen járt erre!
Ez az fejbeinfúzió elég gáz (egy ismerősöm babájáról láttam ilyen kórházi képet, és ő is bababarát kórházban szült, a nevét nem írom ide, melyikben), akkor már inkább a cumisüveg, ami tényleg csak az első pár napban kellett.
babarózsa
inkább infúzió a fejbe az talán jobb?? a cukros vizet meg választhatja a mama, hogy kéri- e vagy nem a babájának, ahogy Ági is írta fentebb. nem kell vakon vallani nézeteket. én is cumi és cumisüveg ellenes vagyok, de volt pár hét megalkuvás, amikor használtunk cumisüveget. cumit sosem, mert nem láttam értelmét. a cumi sokszor csak egy szükséges rossz, amikor el akarják hallgattani a gyereket és betömik vele a száját, aztán meg jön a lelki trauma, amikor elveszik tőle.
Napraforgó
én a dokimat már sokkal régebb óta ismerem, mint ahogy itt elkezdték sztárolni. egyébként te pont most sztárolod a tiédet. ez csak természetes, hogy mindenkinek a saját dokija a legjobb, a legkedvesebb, mint ahogy neked is.
Engem is olyan szépen varrt össze mészáros, hogy nem is látszik semmi és sosem volt vele panaszom. szülésnél is korrekt volt, végig bent volt velünk, a férjemmel is nagyon jól kijöttek. mostanában mindig rá akr beszélni egy tesóra
Fürgeujjak
Ha felhívod a szülészetet, akkor ott meg tudják mondani, mikor rendel a rendelőintézetben Mészáros doki. kismamákat már csak magánban fogad, de pár napot még rendel a szokott helyen is, csak lehet az időpont kicsit más, mint régen. vagy ha írsz mailt a őrofilban talalható (fiam
) mailcímére, akkor megírom a mobilját.
Én spontán szültem a legnagyobb júliusi hőségben, mégsem kaptam meg a babámat szopizni még a szülőszobán. mondjuk ebben én is ludas vagyok, mert elfelejtettem a nagy örömben kérni. azt gondoltam automatikusan megy. amikor kijöttem a szülésznővel a 2 órás megfigyelés után, akkor kértük kis ismét a pici fiamat, akkor volt egy kis szájhúzás egyik nővér részéről, de végülis kihozták. akkor próbálkoztunk a szopival, persze csak cicinyalogatás lett belőle
ennek ellenére jól megtanult szopni a fiam, amíg 11 hónapos korában egyik napról a másikra elválasztotta magát nagy bánatomra.
Napraforgó
szerintem vedd le a profilodból is a neved, mert a dokid lazán felismer, ha erre jár, mivel ott a teljes neved.
engem az enyém ismer innen egyébként, nemrég úgy is köszönt, hogy Jó napot, Gumicukor!
néha megbeszéljük, mi is megy itt a babaneten
hazai
én 2 éve alapítványi szobában voltam, és minden nap hoztak be nekem kaját, ami megmaradt azt hazavitték, vagy betettem a hűtőbe. nem tudom a gyermekágyas részlegen is így van-e.
remélem mindent leírtam, amire tudtam érdemleges választ adni.
gumicukor
én fiamról is van új kép a profilomban