Új privát üzeneted érkezett!

Boni!
13 hónaposan volt 81 cm és 11,4 kg. Azóta nem mértük. Súlyra sztem már majdnem 12 kg, mert elég nehéz betyárkoma. Mondjuk amilyen jól eszik.... A táp már lassan reggelente csak ennyira elég, h megmelegítsem vele a hasát. Ma is negyed 7kor tápozott, aztán fél 8 után velem reggelizett (1 fél tenyérnyi vajas kenyér felvágottal, + utána még lecsúszott egy joghurt).

Centire is nyúllott, mert már 86os rucikat adok rá.

Fogmosi nálunk is megy, sikálja a 6 szem fogát :lol:

Kép Kép
20150601134430

Sziasztok!

Köszi a dicsit, de ne túlozzatok! :P

BONI, VIKI
Hát ez a reggel nagyon jól indult ezekkel a képekkel és beszámolókkal.

BONI
A te kisfiad is nagyon huncut. Ahogy elrabolta azt a kenyeret, hát hangosan felnevettem pedig egyedül vagyok itthon. :lol:

VIKI
Lacus tündéri ezzel a zsivány mosolyával. Hatalmasat nőtt, pedig mintha most született volna! :)

dita75

Ditus!
Majd Milón látod még jobban az idő múlását. Főleg mikor már pakolod el azokat a rucikat, amiket kinő pár hét alatt.
20150601134430

VIKI
Azokat nagyon sajnálni fogom! :lol:
A legkisebb rucik a legédesebbek! Remélem nem fogom belegyömöszölni szegény gyereket majd akkor is ha kinőtte már. :roll: :D
Olyan jó lenne előre tudni hogy legalább lesz-e tesó, akkor az ember könnyebben eldobozolja hogy majd a kistesónak jó lesz. :?

El kéne indulnom már a városba, csomó dolgom lenne de olyan fáradt vagyok mostanában mint akit agyonvertek, minden tök nehezemre esik.

dita75

[quote]E írta:l kéne indulnom már a városba, csomó dolgom lenne de olyan fáradt vagyok mostanában mint akit agyonvertek, minden tök nehezemre esik.

Nem vagy Te véletlenül várandós?

A rucikat tedd nyugodtan félre, nem kérnek enni. Mi is elspájzoltuk, várjuk a tesót.

Én is ébresztem Bubót, megyünk mi is a városba.
20150601134430

Sziasztok!

Monic,
De jó, hogy Danika apja kezében aludt el! Remélem, megtartja ezt a jó szokását! :wink:

Linácska,
De rég láttam a táblát. Énsajna azóta öregedtem 1 évet.
Jól vagytok? Levi?

Vicky,
Nagyon szupi a babakocsi, és jó áron vetted!

Tnati,
Neked kell kiváltanod a kontrasztanyagot? :shock: Sajna nem tudom, hogy hol lehet kapni, nekem a kórházban csinálták.

Dita,
Nagyon csini kismami vagy! És nagyon szuper Miló szobája! :D
Még szerencse, hogy visszaadták a pénzt! Ezentúl én is jól megnézem a számlát, erre nem gondoltam volna... :roll:

Viki,
Virsli :D :D :D Nagyon kis huncut Lackó!

Boni,
Nagyon ügyin mos fogat Zsiga! Az egész kenyeret ellopikázta Zsiga?

Hát, Lányok nem tudom mi van Rékával, de minden éjjel felkel, és játszani akar... Péntek éjszaka nagyon jót aludtam, de a férjem 3x kelt fel Rékához. Szombat éjszaka már nem aludtam jól, de akkor is a férjem kelt fel ugyancsak 3x. Egyszerűen nem értem mi van vele, ha simizem a hátát, akkor alszik, de ahogy abbahagyom kitolja magát és nyafog. Olvastam a könyvben, hogy 8 hónapos kor körül csinálhatják ezt a babák, mert ők játszani akarnának, és határozottnak kell lenni. De baromi nehéz 3 óra alvás után határozottnak lenni úgy, hogy 1,5 órája próbálod visszaaltatni a gyerekedet... Nálatok volt ilyen? Mit csináltatok? Meddig tart?
Enni most viszonylag jól eszik a Drágám. Bár, rászokott arra, hogy olyan sokat van fent délelőtt, hogy pont kajcsi környékén kezd elfáradni, így ritkán tudunk kanállal enni, mert még így üveges kajcsi közben is bealszik. De az éjszakai hancúr miatt alszik 1-1,5 órákat.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

VIKI
Mondasz vmit! :wink: :D

Na végre összeírtam hogy milyen meséink vannak:

VUK
JÁNOS VITÉZ
KOLDUS ÉS KIRÁLYFI
NOÉ BÁRKÁJA
KISVAKOND TÖRTÉNETEK
MATCHU PICHU TITKOS KINCSE
MACKÓTESTVÉR
SHREK ÖSSZES
CÁPAMESE
MICIMACKÓ ÉS A ZELEFÁNT
NAGY HO-HO: - A MEGDÉZSMÁLT AKVÁRIUM
- MINDENTVÁGÓ RÁKOLLÓ
VERDÁK
POMPOM MESÉI 12 EPIZÓD
EZEKET TALÁLTAM AMI MOST ITT VAN, MÉG A RICSINEK SZÓLOK HOGY HOZZA VISSZA A TÖBBIT OTTHONRÓL, VAN NÁLA EGY AMIT MÉG ÉN IS TÖK SZERETEK: AMIKOR A KISKUTYÁT BEFOGADJÁK AZ ERDŐBEN A NYUSZIK A CSALÁDBA. :) A CÍMÉT NEM TUDOM MOST HIRTELEN. :roll:

Ha valaki kéri szívesen másolok!

A másik pedig akkor a kérésem, hogy szerintetek mit kéne még vennem, mi az ami hiányzik, fontosnak találtok, nektek bevált, stb.
Ezek vannak:

kiságy
matrac
ágynemű ( két paplan + 2 párna póthuzattal )
fejvédő 2 db
baldachin + baldachinvas
szopipárna
lepedő 3 db
textil pelenka kb. 40-50 db
plédek 2 vékony, 1 vastag
babakocsi textilmózessel
hálózsák 3 db
pelenkázó szekrény+ rá a szivacs
éjjeli fény
babakád+újszülött szűkítő
kádállvány
digitális lázmérő
fürdőlepedő 2 db, törcsi 2 db
babaápoló szerek (orvos írja fel)
hajkefe
biztonsági körömolló
cumik
pelenkatároló kuka
szennyestartó
cumisüveg 2 db 125 ml avent
cumisüveg és bébiételmelegítő
cumimosókefe
mikrós sterilizáló
turmixgép
szobahőmérő
előke
szopis melltartó
melltartó betét
mellszívó avent isis
légzésfigyelő (angelcare bébiőrrel)
pelenkázótáska
bébihordozó
Via poharak 180 ml - 10 db
zenélő forgóka kiságyra szerelhető
játszószőnyeg, csörgők, zenélős bigyók és egyéb bébijátékok.
ruhák, kiscipők, zoknik, sapik szépszerével.
hazahozós ruci

amit még veszek, leginkább gyógyszertári holmi:
flexibilis lázmérő
babaápoló szerek (MIT VEGYEK MEG AMIT AZ ORVOS NEM ÍR FEL??)
porszívós orrszívó
mérleget bérelni fogunk
eldobható pelenka
biztonsági fültisztító pálcika
avent bimbóvédő és bimbókiemelő
fertőtlenítő folyadék
vattapamacsok
homloklázmérő csík
neomagnol tabletta
cumimosókefe
kamillatea
popsitörlő kendő

kórházba:
tena betét + bugyi
domestos törlőkendő vagy papír a vécé deszkára
alapfelszerelés megvan (hálóing, stb.)

Valami még ami eszetekbe jut?????????

dita75

Sziasztok,

Dita,

tényleg nagyon csini vagy, hasad szép nagy :lol: Hát a fáradékonyság sajnos a terhesség vége felé jön. Hurrá nyugodt hétvége. :wink: Anyósodékkal ne foglalkozz, ha nem érik fel ésszel most a dolgokat akkor később sem fogják. Kár, hogy az egész házatokat nem lehet egy varázslattal átröpíteni anyudék mellé.

Boni mami,

aranyosak Zsigi képei.
Babakocsiban sétáltatva altatást én igyekeztem elkerülni, de ahol nincs kert elég nehéz, mivel nem főhettek egész nap a lakásban.
Fogmosást Dancinak is elkezdtük, elvégre 6 foga van már :lol: Egyenlőre a NUK-os buzogánnyal sikálja neki apa, Dancinak nagyon tetszik, tartja oda az ínyét, hogy még masszírozza neki az apja :lol:
Fülpucolással is így vagyunk, annyira szereti, hogy még a szemét is lecsukja és élvezi ahogy törlöm neki. Biztos viszket neki, vagy nem tudom...

VIki mami,

Lackó is nagyon aranyos, érdekes, hogy most lett bújós. Élvezd ki, mert 15 év múlva még puszit is csak nehezen ad majd. Pasik... :lol:

Nemone,

sajnálom az éjszakai keléseket. Danci ha felkel szerencsére nem akar játszani, vissza lehet altatni, de van, hogy 1 óráig is eltart.
PÁr napja jártam úgy, hogy felkelt félóránként, sírt, én meg mindig rohantam hozzá (hozzá kell tennem, hogy olyan iszonyú derékfájásom van, hogy alig bírok járni, nemhogy hajolgatni). Aztán fél kettőre már nagyon elkeseredtem, mert fájt a derekam, fáradt voltam, Danci meg rendületlenül felsírt. Úgyhogy átvittem hozzánk, befektettem magam mellé, a kis zsivány persze rögtön elaludt, én meg feküdtem élemen mint egy deszka, mert nem nagyon fértünk el mivel a férjem is elterült. Aztán 3 órakor visszavittem mert azt hittem megbolondulok a derékfájástól amit a kényelmetlen fekvés még jobban felerősített. Lefeküdtem, de Danci 2,5 óra múlva újra felsírt. Ez az éjjel nekem egyenlő volt egy rémálommal.
Nem tudom mi volt akkor, mert most foga sem jön és azóta is szépen átalussza az éjszakát.

Zsuzska,

köszi a bébiétel tippet, ki fogom próbálni :wink:

Nektek egy nap hányszor pakolja tele a pelust a baba? Danci eddig 3-4-et produkált, tegnap viszont 8-at (mindig nagyokat):shock: Nincs hasmenése, nem eszik többet mint eddig, lényegében újat sem eszik, és ma már túl vagyunk a 3.-on megint. EZt nehéz bírni pelenkával. :roll:

És 2 napja vége a szoptatásnak is. Dancinak egyszerűen nem kell a cici. Amikor meg erőltettem úgy megharapott, hogy csúnyán kivérzett, egyszerűen nem hajlandó beleszívni sem, úgy néz rám, mintha egy idegennek akarnám a szájába tömni a cickómat. :roll: Gondolom ezt nevezik úgy, hogy leválasztotta magát? Ezért lehet a szeparációs szorongás is?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

DIta,

a patikában vegyél Sucremet a baba popsijra, mert ha véletlen kipirosodik ez csodát tesz vele, míg a gyógyszertári popsikrém nem mindig segít a gondon.
Dancinak eleinte csak Sudocremet használtunk, gyönyörű volt a popsija és most is az. De ahogy egy picit piros már kenem is Sudocremmel.

Kamillatea mire kell? Én soha nem adtam Dancinak.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Némóka!
Nálunk kimaradt ez az éjjeli kelés. Volt viszont olyan a babás fórumon, h amikor megtanultak a babók felállni, ülni, akkor éjjel megébredvén is ezt gyakorolták.

Ditus!
Gyógyszertári fürdető és popsikrém, de sztem ezt felírja a dokid. Alkohol a köldök kezelésre, de nekünk ezt is felírták. Hintőpor kellhet még.
A Mocsi által ajánlott sudocrem tényleg remek találmány, mi egy idő után áttértünk erre popsikrémnek.

+ nekünk már volt ilyenkor is lázcsillapító kúp itthon. Ne kelljen, de érdemes erről a dokival beszélni.

Moncsi!
Lackó eddig is bújt, csak nem kéreckedett fel ölbe. De sztem ez most is azért van, h onnan szemlélje a dolgokat.

Sajnálom, h elválasztotta magát Danci! De még így is nagyon nagyon ügyesek voltatok a tejcsizéssel! Kép

Derekadnak jobbulást!
20150601134430

Viki, nem emlékszel a Mir-Murra??? Halász Judit mesélt abban volt benne Morcogi Micó! De Olcsának szoktam mondani hogy ő a Pörcögi Pöcő. Na ez nem volt ezt én talátam ki. Olcsa súlya annyi mint Lackó(j)é csak sokkal kisebb nála. Köszi a tejpép tippet kipróbáljuk, nem is tudtam hogy HA-s ba van. Most úgyis megyek le a doktornénihez receptekért, megkérem irja fel.

Képzeljétek, Olcsa olyan mint egy bak nyúl. Úgy szökell annyira sokat nevetünk rajta. TEgnap megtalálta a a szekrényeket most is pakolni akar. Elért minket is ez az időszak. Nagyon szépen fejlődik.

Moncsi, azt tudtad ügye hogy a Ha-s cuccokat támogatja a tb!!!! A gyermek egyéves koráig. Amúgy húzós lenne az ára.

Némóka, Boni, hol lehet beszerezni borostyán nyakláncot??????? Nekem is kellene.

Ditus, cép vagy!!

Boni, Zsigi nagyon zsivány!!!!

Kép
pgsuska

Zsuzska!
Nem inkább Pörcögi Pöcörő? :lol:

Láncot innen: http://www.borostyanlanc.hu/index.php

A pakolás nagyon király ám! Csak az én csávóm már vissza is pakol :lol: :wink:
20150601134430

Zsuzska,

nem tudtam, hogy támogatja a tba ha-s dolgokat. :roll: Tehát ha-s tápszert is írathatnék? Mert recept nélkül Dancié 3000 Ft és a gatyánk rámegy lassan. :shock:
Az mit jelent, hogy Olcsa szökell?

Viki mami,

értem akkor a bújás dolgot, anya ölében új szemszögből látszik a világ :lol:

Kép}
monic80

Moncsi, egyéves korig támogatja a Tb. Háromezer lenne a mienk is, de igy csak 1900 Ft érdemes feliratni, aszittem tudod azé nem mondtam még. Szökell az annyit jelent hogy úgy próbál még a mászás helyett előre haladni hogy a hátsó két lábát egyszerre ugratja mint a nyuszik. Teszek fel képeket egyiken majd látod.

Viki, köszi, nekem is kéne visszapakalós gyerkőc!!!!!!

Kép Etetőszékem Kép Aki bújt aki nem..... Kép Úgy szökellek mint a nyuszik Kép Imádok tapsolni Kép Pörcögi Pocó nyulam-bulam Kép Most tanulom a fiókkinyitást. Kép Nagy meló volt elfáradtam

Kép
pgsuska

Zsuzska,

nagyon ügyes Olcsa. :lol: Dancinak eszébe sincs semmi ilyesmit csináni. Már azon szoktam gondolkodni, hogy nem unatkozik hason fekve? :roll:
Olcsa szemei gyönyörűek! Nagyon jóképű pasi lesz belőle, de ezt szerintem ő is tudja mert nagyon elégedetten mosolyog :wink:

Kép}
monic80

Zsuzska!
Sztem 1 hónap múlva már elpakoltok a szekrénysor alsó polcáról :lol:

Cuki a kis Pöcörőd!!!

Moncsi!
Lackó 8 hónaposan ült fel és 2 héten belül ült-mászott és felállt. Nincs elkésve Danci sem.
20150601134430

sziasztok kismamik és anyucik!!

Ismét egy kérés :oops: . Irnátok nekem véleményeket (akár priviben) a bp-i kaáliról, az ottani orvosról, akihez jártatok, vagy akihez nem akartataok járni?? Előre is nagyon köszönöm!!!!

Úgy érzem közeleg a lobmik ideje és szeretnék infókat gyűjteni!

Köszönöm előre is!!!!!
Vendég

Nati,

én a szegedi Kaáliba jártam, így nem tudok segíteni, de Boni mami és Évi bp-i Kaális volt.
Nagyon kiakadtam ezen a kontraszt anyag beszerzési dolgon. Miért nem a röntgenes hsg-t választod? Az legalább tuti ingyenes és nem is kell kontrasztanyag után vadásznod.
Igaz, hogy egy picit jobban fáj, de mivel pár másodperc az egész kibírható.

Kép}
monic80

Szoktam ám olvasni, csak az írásig nem mindig jutok. De ma délután nagyon kiakadtam, és nem birok aludni tőle.

Annyira kiakadtam az angolórán, hogy eldöntöttem, hogy ezt a hónapot még végigjárja Lili, mert pont óra előtt kifizettem, aztán be van fejezve. Két helyre fizetem, mert az oviba is járni akar, így majd jár csak az oviba, marad 9000Ft-unk. Van egy kisfiú, aki tönkrevágja az egészet, se az anyja, se a tanár nem tud vele mit kezdeni, és ezért a többit bünteti a nő. Hiába volt ügyes, nem kap matricát. Én javasoltam, hogy ok, de akkor a jövő héttől legyen így, hogy mindig csak egy valaki kap, mert hogy a gyerekek már úgy jöttek ma, hogy ha ügyesek kapnak. Most hogy magyarázzam el egy 3,5 éves gyereknek, hogy bár ügyes voltál, és anya azt mondta, hogy kapsz, mégsem. Úgyhogy fogtam a gyereket, elmentünk a Tescoba, és kapott egy egész köteg matricát. Beragasztott háromat a könyvébe, és közölte, hogy most már boldog, és hogy ne is jöjjünk többet, mert az oviban sokkal jobb. És nem is fog odafigyelni. Tavaly annyira jó volt, mert max. 3 gyerek volt, és normálisak. Most 5, meg egy kistesó, és kezelhetetlen a fele. Annyira szeretett járni Lili, és egy ilyen hülyeséggel tönkretette az egészet. Na nem is panaszkodom tovább, de úgy kiakadtam. És akkor jön nekem azzal, hogy ő, mint a gyerek tanára, hagy döntse már el, hogy mit hogy csinál. Sajnos későn jutott eszembe, hogy mondjam, hogy de nem iskolában vagyunk, hanem én, mint a gyerek anyja kőkemény pénzt fizetek egy szolgáltatásért, ugyan hagy legyen már beleszólásom, hogy miért fizetek, főleg ha az egyre csapnivalóbb.

Nemoka,
köszi kérdésed, megvagyunk, bár én azt érzem, hogy kezdek kipurcanni, és ennyi mindent egyedül nem birok már. Alig kapok segítséget itthon. Levi is nagyon nyügi, alig alszik napközben, szóval kivagyok mint a liba. Jövő kedden megyünk a Heim Pálba SIDS szűrésre, remélem kiderül valami, hogy miért bukik ennyit, vagy az, hogy nincs baja, és akkor nem fog érdekelni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Már órák óta fent vagyok, nem tudok visszaaludni úgyhogy jöttem.
Akkor sorban visszafelé.

LINA
Nem csodálom hogy fáradt vagy, hisz a terhességed utolsó napjaiban is olyan aktív voltál mint egy tinédzser. Két gyerekkel tényleg nem lehet könnyű segítség nélkül. Nincs barátnőd vagy valaki aki napközben néha tud mentesíteni egy-egy órát legalább hogy pihenni tudj?

Az angolos dologgal teljes mértékben igazad van! NEm is értem a tanárt hogy képzeli ezt!

SUSKA
Eszméletlenül jók a képek! :lol: Itt vidulok milyen kis vagány Olcsa! Bak nyúl! (még mindig jobb mint a beledi szamár! :wink: :lol: )
Sztem is pár hét és hatalmas pakolás lesz. :)

Mik azok a HA-s cuccok? Tápszer? Most jön le hogy még tök hülye vagyok egy csomó mindenhez pedig nem sok van hátra. Asszem össze is szedem lassan a kérdéseimet ne akkor kelljen majd kétségbeesve sorbatelefonálnom benneteket amikor már karomon a kicsi. Persze akkor is lesz majd bőven kérdésem azt hiszem. :oops:

Nagyon tecc az etetőszék!
Ja és még egy valamit észrevettem, hogy Olcsa ágyában paplan van, ami egyébként gyönyörű, látom hogy egy szettnek a része mert a rácsvédőn is olyan zsiráf van. Mióta alszik paplannal, mert pont tegnap olvastam a kismamák könyvében hogy egy éves kora előtt nem ajánlott mert becsúszhat alá és megfulladhat, párna helyett is pelust mert a párnát magára tekerheti, bár sztem a pelenkát még jobban magára tudja, mert még jobban is gyűrhető, stb, stb, stb.....
Aztán eszembe jutott hogy Monicéknak is kezdettől párna-paplan szettjük volt, lehet hogy nagyon túlzásba viszik ezek a szakkönyvek az aggódást? Persze az első hónapokban mindenképpen a hálózsákokat szeretném használni, főleg ha már megvettem, és ráadásul baromi jó és szép is! :)

Tényleg olyan a függönyötök, én kékre emlékeztem.

MONIC
Ugyanezt mondogatom mindig. Legközelebb építeni fogok egy házat kerekekre vagy mobil szétszerelhetőt! :lol: :lol: :lol:
Tök sajnálnám itthagyni, nagyon sokszor ez tartott vissza hogy imádom a házamat, anyuéknál is azért nem érzem jól magam hosszú távon mert ahogy a mondás is van: mindenhol jó, de legjobb otthon. (még ha sokszor lóg a nyelvem annyit dolgozok rajta akkor is mert ez az enyém) Az ezelőttiben is jól éreztem magam, az is nagyon otthonos volt, de pl. az hogy van egy bazi teraszunk és kertünk, ki lehet ülni....
Átmentünk a nagynénémhez pénteken anyuval és neki olyan lakása van amit én is megtudnék fizetni ha eladnám a házamat.
Siralmasan pici. Ezután a ház után sztem lelkibeteg lennék ha olyanban kéne laknom. A cuccaim háromnegyed részét el is kéne adni, még az előszoba szekrényt sem tudnám hová tenni, annyire pici minden hogy még egy fogas sem fér oda, mi is ha megyünk a kisszobába szokta bedobálni az ágyra a kabátunkat télen a Keresztanyám. A fürdőbe ha bent van a mosógép csak a vécével szemben tudod elhelyezni máshol nincs hely, de így alig tudtam leülni a vécére, valahogy féloldalasan lehet csak mert beleér a lábam a gépbe. Nincs rajta ugyebár ablak hisz panel, tök sötét.
A kisszoba sztem nincs 6 m2, ott biztos nem tudtam volna ilyen kafa gyerekszobát csinálni. A konyhában megfordulni nem lehet, sztem jó ha van 3 m2. Nem is értem hová tudja tenni a konyhai cuccait mert a szekrény is kevés. Az étkezőnek már csak a nappaliban van helye. Na szóval az a helyzet hogy nagyon bele lehet szokni a jóba, ezután nehéz lenne visszamennem egy lukba pedig kezdetben hasonlóban laktam ráadásul többedmagammal.
Amúgy az a gyanúm hogy sztem is ez lesz már végig anyósékkal, mert ők alapból ilyenek. A sógornőm egész terhességem alatt egyszer sem hívott fel, vagy üzent a neten, hogy élek-e vagy halok. Nemrég bepasizott és bár nem akarnak gyereket, de eldöntöttem hogy ha lesz is nekik tőlem egy darab pelenkát nem fognak kapni az tuti.

Köszi a popsikenőcs tanácsot!

Danci jól eldöntötte hogy neki elég volt a ciciből. Gondolom azért sajnálod egy kicsit.

Bocsi a szófosásért! :oops:
Amúgy jut eszembe milyen rég priviztünk, mi újság van??? Minden ok???

BONI
Pont most olvastam a könyvben hogy azt tanácsolja napközben ne a szobai ágyában altassuk, babakocsit ajánlotta vagy pihiszéket, és csak az esti alvás legyen a kiságyban hogy tudatosodjon benne hogy most éjszaka van, stb...stb ....
Na ilyenkor vagyok megzavarodva amikor meg látom az életben hogy nem mindig jó betartani a könyvek tanácsait.

Írok privit!

dita75

Jó reggelt!

Ditus!

Fogod majd tudni, h hol altasd. A gyerek és te közösen kiokoskodjátok majd.

Náulnk napközben 5 hónapig a nappaliban a kihúzott kanapén aludt Lackó, vele én is buciztam napközben. Séta közben is mindig aludt, aztán később a nappali alvása is az ágyikójában lett. Nem zavarta össze, h éjjel ne aludjon ott jól.
20150601134430

Dita,
a napközbennel nincs is bajom, Lili oviban van, Pötty meg még szót fogad :lol: Nekem az nagyon rossz, hogy ovi után tegnap is este 9-ig háromasban voltunk, és tandemben fürdetni, vacsiztatni..., nem nagyon megy. Na meg hogy én is kajához jussak, az meg már csak vágyálom.
Levi most éjszaka 9-től reggel 5-ig aludt, aztán evett, és még mindig alszik, én meg nem tudtam, olyan zaklatott voltam az angol miatt. A férjem ma felhívja a nőt, hogy adja vissza az e havi pénzt is, és nem megyünk többet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Monic,
Te olyankor amikor Danika felébred éjszaka kiveszed az ágyából, és úgy altatod vissza? Sajnálom, hogy fáj a derekad! (Sajnos az enyém is szokott, néha alig tudok lehajolni, hogy berakjam a kiságyba Rékát?)
Sajnálom, hogy vége a szopinak! Réka 1-3 pelust szokott telerakni, attól függően, hogy mennyi főzit, meg gyümit evett. 8 pelust rakott meg Danika? Nem semmi!

Viki,
És a másik fórumon nem írták meddig tartott ez az éjjeli kelés?

Zsuzska,
Én innen rendeltem a borostyán nyakláncot: http://babacsoda.hu/component/page,shop ... /vmcchk,1/, de biztos ugyanolyan, mint amit Viki mami ajánlott.
Nagyon jók a képek! Milyen ügyes már Olcsa! Tényleg paplannal takarod be éjjel? Nem rúgja le magáról? Réka össze-vissza mocorog azért alszik hálózsákba, mert tuti lerúgná magáról egy pillanat alatt.

Linácska,
Sajnálom, hogy nincs segítséged, biztos nehéz két gyerekkel így egyedül! Amgolórában egyetértek veled!

Dita,
A HA-s cuccok azok Hypoallergén cuccok.

Ma éjszaka elvileg aludhattam volna, hiszen Réka nem ébredt fel, de a férjem 3/4 2-kor elkezdett horkolni, és nem hagyta abba többszöri bökdösésre sem. Aztán 1/2 4-kor kiment kifújta az orrát, és bekente mentolos kenőccsel, de én már annyira éber voltam, hogy nem tudtam visszaaludni. Szóval megint sikerült 3 órát aludnom... :?
Képzeljétek, hogy Réka tegnap belekapaszkodott a térdembe, és feltérdelt! :wink: Ja, és elkezdte kipakolni az alsó polcról a könyveket is...
Lányok Ti mikor rakjátok le aludni a gyerkőcöket este? Közel 3 hónpja Réka este 8-ra már úgy elfáradt, hogy le kellett rakni, és végig is aludta az éjszakákat. Tegnap amikor kajcsi után beraktam az ágyába elkezdett nyűglődni, így kivettem, és áthoztam még játszani. 22-kor viszont átvittem, egy picit még simiztem, aztán beraktam, és szinte szó nélkül el is aludt, és éjszaka sem kelt fel. Lehet, hogy ki kell este ennyire fárasztani? :roll:
Ja, és képzeljétek vasárnap egy hete kezdtem el a 90 napos fogyókúrát, tegnap rááltam a mérlegre, és fogytam 2 kg-t! Már 1 kg, és annyi leszek, mint a terhesség előtt! Bár azért még szeretnék még többet fogyni, mert a hormonok miatt volt azért rajtam amúgy is pár kiló.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Némóci!
Gratula a fogyihoz!!!!

Nálunk 8kor Babu már az ágyban van. Ebben hajthatatlan vagyok. Igaz oldalára fordul és már alszik is.
20150601134430

Némóka, Ditus, hálózsák????? Olcsa nem birná letépné magáról az tutti. Most itt ül mellettem az etetőszékben és sasol hogy mit csinálok, legalább ennyi nyugtom van. Ma volt az első nap hogy nem aludt vissza miután felkelt mert annyira teccik neki hogy baktat. :lol: Sirt hogy tegyem le a földre a játékokhoz és hogy ugrálhasson, annyira boldog volt amikor leraktam. Tünci. Amúgy Olcsát az első pillanattól paplannal takartam be, nem rugta le magáról soha, mert annyira fáradt hogy meg sem mozdul. Reggel is néztem úgy kelt fel ahogy leraktam. Már nem tudunk kilenc fele fürdetni, már hétkor nagyon kóma, negyed 8 fürcsi, és háromnegyedkor már böfi nélkül alszik mint a bunda reggel hétig. De nem alszik ő sem nem közben sokat, max. 20-20 percet. Csak ugrálna.

Ditus, Ha azt jelenti hypoallergén tápszer, azoknak a bébiknek adják akik lehet később hajlamosak az allergiára. Mivel testvére allergiás volt igy automatikusan azt mondta a doktornéni hogy egyéves koráig kell ezt neki adnom. És hála Istennek Viki mondta hogy van hypoallergén pép is ezért tegnap már fel is irattam a doktornénivel.

Amúgy tegnap lementem a doktornénihez a receptekért és mondta hogy hagyjak el egy tejcis etetést és kapjon helyette főzit, vagy ezt a hypos tejpépet, ha megjött mára a gyógyszertárba akkor premier lesz. Most már csak 3szor kap tecit Olcsa, és 2 főzi egy gyümi vagy pép.

Viki, megrendeltem a láncot, köszi a helpet! Morcogi Micó :lol: :lol: :lol:

Csajok, segitsetek, hogy kell felrakni videot a you tube-ra?????

Kép
pgsuska

Csajok elég bénán irok, szóval ha nem voltam érthető azt akartam irni, hogy nem alszik az Olcsa napközben csak 20-20 percet max. :oops: :oops: :oops: már irni sem tudok....... :roll:

Kép
pgsuska

Zsuzska Micó!
Komolyan csak ilyen keveset alszik Olcsa? Hogy bírja? Te?

Némóka!
Neked még elfeljtettem írni. Szóval van olyan baba, aki még most is többször kel éjjel. Volt olyan, aki mikor leálltak az éjjeli evészetről (akár tej, akár táp) már nem ébredt többet.

Lalusnál most megy az átállás az 1 alvásra. Ma negyed 8kor kelt, voltunk a városban ügyintézni, aztán elmentünk játszóházba. Hazaérvén átöltöztünk, ebédelt és ki is terült. Kíváncsi vagyok meddig húzza.
20150601134430

Sziasztok,

Nemone,

ha Danci éjjel felébred én kiveszem és ringatom amíg vissza nem alszik, vagy ha fáj a derekam akkor leülök vele a gyerekszobában a kanpéra és úgy alszik vissza.
Próbáltam, hogy nem veszem ki csak simizem de akkor vigyorog rám ezerrel és játszani akar. Amikor meg kiveszem csak magamhoz fogom így nem látja az arcom és vissza is alszik szépen.
Danci hálózsákban alszik és egy könnyű paplan is vagy rajta.
Gratulálok a 2 kilóhoz, mostmár majd én is fogyhatok, mert nincs szopi, remélem megindulnak a kilók lefelé.

Danci továbbra is 8-fél 9-kor fürdik és fél 10-10-kor alszik. De ő napközben alszik reggel 9-ig, aztán fél 12-től egy él órát, és a délután 2 órás etetés után 2-3 órát. Nekünk ez nagyon bevált, amíg ilyen jól alszik délután elég a 10 órás fekvés.
Aztán ha már nem akar aludni ez hamarabb lesz mert tuti elfárad majd.
Sőt, ha intenzíven játszok Dancival (énekelünk, bolondozunk, tornázunk, ugrálunk) akkor 1 órás játék után beájul kb 20 percre ( .
Úgyhogy ha van valami dolgom akkor ezt szoktam alkalmazni és a 20 perc alatt gyorsan elintézem.

Dita,

privit szánt szándékkal nem írok mert nem akarlak felidegelni a gondjaimmal, most nyugalomra van szükséged, ha kint lesz Miló akkor kitárgyalunk mindent.
De te nyugodtan írhatsz, írd ki ami bánt és akkor megkönnyebbülsz, szívesen olvaslak :wink:

Danci csak éjjel alszik az ágyában, napközben vagy a babakocsiban vagy a mi ágyunkban (egyenlőre amíg nem lesz sajtkukac). Bár lehet, hogy később is így lesz mert igyekszem azért aludni vele délután egy keveset :wink: De igaza van Viki maminak, ezt ti fogjátok kitapasztalni.

Kispárnát danci születése óta használ, de ez olyan párna ami majdnem tiszta sík, nem emeli meg a fejét.
A pelus szerintem is veszélyesebb, mert a párna kicsi és nem tudja magára tekerni de a pelust igen.
Paplant használ Danci most hogy hűvösebb van, nem rúgja le magáról, szépen alszik alatta. Ritkán van, hogy bebújik alá.

Zsuzska,

aranyos lehet a kis bak nyuszkód :lol:

Viki mami, Boni mami,

most láttam a Tescoban, hogy a BEBA tápszerből amit hasznnálunk van éjszakai is. MIt jelent az éjszakai? Elolvastam de nem lettem okosabb. Ti adtatok éjszakai tápit a gyerkőcöknek?
Mikortól adtatok kanalat a gyerkőc kezébe?

Ma voltunk Dancival vérvételen, egy hős volt, nagyon jól viselkedett, kicsit sirdogált de amior a végén kihozták a karomba meg is nyugodott rögtön.

Kép}
monic80

Moncsi!
Laló nem kapott éjszakai tápott. 7-8 hónaposan álltunk át a HA-ról a sima BEBA-ra, azátn nem sokkal később a rossmannos tápra.
20150601134430

Sziasztok!

Na megjöttem, sikerült lenyomni a bandát :) Isteni, hogy tudom egyszerre altatni mindhárom dedet :) Kisebbjeim óriási cuppogással bevágtak 4 deci májas főzeléket. Ma kaptak először csirkemájat, és nagyon csípték :) Most van másfél órám magamra :) Illetve a nyüves vasalómra :wink:

Ditus!

Nagyon csinos kismama vagy :) Miló nagyon büszke lesz az anykájára! :)

Vicky!

Szerintem klassz járgányt vettetek! Ha nehéznek találod majd, csak jusson eszedbe szegény Évi77 ( :oops: :oops: :oops: ), a mi kocsink 18 kiló+ugyanennyi a két gyerek+egy "kisebb" bevásárlás a bevásárló hálóba pakolva, és 50 kilót tolok tökön-paszulyon át :twisted:

Viki!

Aha, apa egy ugyanolyan turmixot vett, amilyen volt előtte :)

Boni!

Szerintem nem kell ebből ügyet csinálni, ha babakocsiban alszik jót, akkor aludjon ott. Ha nem lesz kényelmes, majd átszokik az ágyikóba, nem?
Az a kenyeres kép nagyon jó!

Ditus!

Ruhadobozolás-kistesónak előszedés témához: tényleg klassz elsőszedni Esztikének a Dóri régi ruháit, csak akkor ver szét az ideg, ha előveszem, és már kicsi :evil: :wink: :oops: Egyébként egész kincskeresés hangulata van, mert a kicsi nőnek annyi ruhája volt, hogy van, amelyikre már nem is emlékszem.
A fejük alá csak addig tettem bármit is, amíg nm közlekedtek az ágyban, mert utána már magukra tekerték. Azóta se pelenka, se párna nincs az ágyban. Egyébként a textilpelenka se veszélyes, olyan ritka szövésű, hogy szerintem képtelenség megfulladni alatta.
Hálózsák: enyimek szeretik, simán lehet kúszni-mászni benne.

Némóci!

Szerencsére ilyennel még nem találkoztam egyik gyerekemnél se, hogy éjjel parádéznának alvás helyett, fogalmam sincs, mit lehetne tenni :( Nem lehet egyszerű, az tuti...
Enyémek 1/2 8-kor fürdenek, 1/2 9-re mindkettő telekajálva alszik, legközelebb másnap reggel 8 körül hallok róluk.

Monic!

Enyémek is sokat "termelnek", napi 3-4 kaksi biztos van. Hűűűűű, és milyenek...
De sajnálom a szopit, de tényleg ügyesek vagytok, hogy eddig ment!!!
Ügyes volt Danci a vérvételen! Asszem kicsit le vagyok maradva, miért kellett vért venni tőle? :oops:

Zsuzska!

Olcsa nagyon ügyes! Tényleg nagy bandita lesz :) Ugyanilyen tigrises pólója az én fiacskámnak is volt, csak kisebb méretben.

Nati!

Én Kovács Péterhez jártam, referenciamunkának be tudom mutatni a kis szöszke copfosomat, de az ikrek "előkészítésében" is volt szerepe, ha a kivitelezésükben már nem is. Olyan doki meg nem volt, akihez nem szívesen kerültem volna, mert túlzás nékül mondhatom, hogy mindegyikük maximálisan érti a dolgát, és mindent megtesz a sikerért!!!

Ma jönnek megcsinálni a kertbe az öntözőrendszert, holnap füvesítés-fásítás-bokrosítás! Végre nem préri lesz az udvarunk!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Moncsi!

Szerintem az éjszakai táp laktatóbb. Mintha láttam volna valamelyik márkából éjszakai rizseset, ebből gondolom.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

MONIC
Ne viccelj már! Nehogymár addig várjál míg kijön Miló, eleve az még vagy 6 hét és egy ideig lehet hogy azt sem fogom tudni hogy fiú vagyok-e vagy lány. Karácsony is jön utána, szóval most add elő.
Amúgy meg a saját szarságaimra is bevettem a leszarom tablettát mióta hallottam a volt osztálytársamról hogy a vita heve miatt fordult meg a baba. Amúgy minap írt hogy nagyon szar volt a császár, de azt hiszem ezt már leírtam korábban. Szóval nem szeretnék hasonló sorsra jutni, így probálom magam nem mindenen felhúzni.
Lehet hogy észre is vehető az írásaimon hogy már nem panaszkodom annyit. Még azt is elfogadom hogy nem nyitják rám az ajtót pl. anyósomék, mert lehet hogy ha fordítva lenne már a sírba tett volna. Még az is lehet hogy jobban járok így, nem beszél lukat a hasamba. Ha nem lenne a szomszéd barátnőm a postáson kívül nem jönne hozzám senki. Még jó hogy ti vagytok nekem.

Nekem is ilyen vékony párnám van egy micimacis meg egy malackás.

Puszi a vérvétel bibijére Danikának!

NEMO
Hová akarsz te fogyni, olyan vékony vagy mint a nádszál.

SUSKA
Nem rád ütött Olcsa, te úgy látom szerecc aludni. Pároddal mizu ilyen téren?

ÉVI
Látom te sem tétlenkedsz alvásidőben.
Én most végeztem a nagytakarítással. Még hátra volna 2 ablaknak a megpucolása, de annyira kitikkadtam, Miló a fürdőnél már nagyon hevesen tiltakozott hogy hagyjam már abba.
Ráadásul még a boltba is ki kell mennem mert panírozni akartam és nincs itthon tojás! :twisted:
A vasalást én már asszem holnapra hagyom mert a mai két adag ruhával már összesen 4 hempereg a deszkán és még ránézni is fárasztó. Nem is tudom te hogy bírod ezt a rengeteg melót.

Nagyon jó alvók és evők a gyerkőcök. A szépségükről meg ódát tudnék zengeni. Nagyon ügyesen csinálsz mindent. Le a kalappal.

Köszi mindenkinek a véleményeket, tanácsokat.

dita75

Évi,

azért kellett vért venni, mert már kétszer volt beteg és megnézik az immuglobulineket a vérében és a vas szintjét. Ha ezek jók akkor ki lehet jelenteni, hogy teljesen örökölte a férjem családjából ezt a légúti megbetegedős vonalat.

Jót nevettem az öntöző rendszeren, mert nálunk épp 1 hete már folyik a munka. Ha kész lesz akkor tuja sor ültetés lesz és fűszőnyeg terítés. Mi lusta népek vagyunk, nem szórunk magot. :oops: Muszáj kertnek lennie mire Danci tavasszal kitipeg (eddig derékig érő gaz volt
:oops: )

Viki mami,

köszi a tápszer tippeket. Úgy gondoltam, hogy amíg a sima táoival is átalussza Danci az éjjelt addig nem veszek éjszakait neki.

Dita,

most nagyon időhiányban vagyok a könyvelés és a cég miatt, már akkor is nagyon büszke vagyok ha néha tudok nektek írni egy keveset. De 20.-a után bombázlak a privikkel :wink:

Az időhiány miatt ráadásul az alábbi dolgokkal rendelkezem:

- 1,5 m magas vasalnivaló
- porszívóra váró szőnyeg (így Danci most a járókában nyomja)
- két mosásra és nyírásra váró kutya
- csetres a konyhában
- töméntelen mosnivaló
- portörés
- fürdősúrolás
-30 cm magas számlahalom vár a könyvelésre
- a másik 30 cm papír amit a férjemnek kell elintéznem, a német telefonokról nem is beszélve :?

És gondolom egy csomó más ami nem jutott most esemben, mert az agyam is szita mostanában. :oops:

Kép}
monic80

A fiamat és a férjemet azért nem raktam a listába mert őrájuk mindig minden körülmények között van időm. Ők az elsők nekem. :wink:

Kép}
monic80

évi: Eszembe jutottak az ikres kismamik. Van a másik fórumon egy hármas ikres kismami! Szóval nem irigyellek titeket a cipekedés miatt. Már akartalak kérdezni, hogy nálatok Dorcinak mi is a teljes neve? Most nálunk a nevek között van a Dorina és Dorci jutott eszembe.

Bocsi, hogy most csak ennyit írok, de ma eléggé el voltam havazva. Babaruhákat vásároltam és a másik fórumban tegnap szült kismamát látogattam meg. A kicsi fia nagyon édes, olyan kis pici, meg sem mertem volna fogni. A 35.héten született 48 cm-rel. Nagyon édes és nyugodt baba egyébként.
vicky79
Budapest III. kerület

Ditus, férjem több alvó világbajnokságot nyert már, tehát elég faca a felállás. Ő azt is képes megcsinálni hogy fel sem kel egésznap, átalszik simán egy napot. Persze olyankor hulla fáradt, viszont tud három napig is menni egyfolytában. Én mint tudod imádok aludni, de most már Olcsa mellett azé annyit nem lehet sajna. Ma reggel má nem is aludt vissza, és ez azt jelenti hogy hétig alvás oszt meló ezerrel :lol: bár anyukám azt mondta még igy is szerencsés vagyok. :oops:

Moncsi, és mié volt gazos a kertetek??? tudom hülye kérdés gondolom nem gazoltatok, de nem is akartatok semmit a kertbe??

Kép
pgsuska

Szolgálati közlemény:
Czinke üzenete:
"Hi, bocsi, de nincs Csaba, nincs net és Nándus beteg, taknyos, hőemelkedése van 1 hete. Amúgy jól vagyunk, egész jó Nándi étvágya, bár még cumiból eszik, de nem is erőltetem, főzit mostanában nem kell banánozni. A kenyeret, parit, paprikát, almát, banánt, szőlőt elcsócsálja, de csak pár falatot. Nagyon aranyos, csomó mindent megért, nagyon okos, már 2m-t megy egyedül, nagyon ügyi! Minden de. játszóterezünk, imád hintázni (képes benne elaludni) csúszdázni, homokozni, nézni a gyerekeket. Esti alvás változó, de majdnem végigalussza. Nekünk a sinlac nagyon bejött, azt kap 19-kor, 20-kor pancsi, utána táp. Már volt hajnyírás, én csináltam géppel, jól tűrte, nagyon helyes kisfiús. Mindenkit puszilunk, remélem minden gyerkőc jól van és Dita kismamink is Milóval! Kistesó nem jön senkinél? Nekem múlt héten jött meg először, kivi vagyok lesz-e pém. Puszi"

És ezt 1 sms-ben küldte! :D :shock:

Zsuzska,
Mégis adsz Olcsának pépet? Nem azt mondtad, hogy a dokitok azt mondta ne adjatok neki tömegnövelőt? Ha rákap az ízére tényleg lassan 20 kg-os gyerkőcöd lesz... :wink: (Réka szinte csak azért hízik, mert napi 2x kap pépet.)

Monic,
Hát, igen olvastam pár helyen, hogy ne vegyük ki a babát, ha éjszaka felkel, de egy idő után kénytelen vagyok, mert hamarabb visszaalszik kézben. De akkor nemcsak én vagyok ezzel így!
Vasalnivalóm nekem is rengeteg van, és mindjárt neki is állok. Illetve hetek óta húzom-halasztom a karbantartást a lábaimon, már lassan őserdő nő rá. :?

Viki,
Nagoyn irigyellek, hogy Lackó ilyen szépen, jókat alszik!

Dita,
Köszi, hogy úgy látod nincs mit fogynom, de sajna kell. Pont amiatt a pár kiló miatt nem tudtam felvenni egy csomó ruhámat, és nem szeretnék új ruhatárba beszerezni, inkább lefogyok.

Most már mindent el kell pakolnom, mert Réka ma szerencsésen magára rántotta a fényképezőgépet, ami sajna nem 2 dkg volt. Szegénykémnek lesz a homlokán egy nagy kék folt. :( Szidom is magamat, hogy nem vettem észre, hogy eléri, és magára ránthatja! :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Zsuzska,

régen fű volt benne de nem sikerült jól a füvesítés és a gaz győzött. Aztán a párom mindig legyomirtózta, de az idén az egyik gazfélén nem fogott a gyomirtó és az elszaporodott. Aztán aug. 20-án az én családom összefogott és kiszedtük, most meg a kertészek dolgoznak rajta. Az előkertünk most füves, de azt is kiszedetjük és friss lesz helyette.
Amúgy az előkert nagyon szép, van benne mini tuja, átlagos tuja, fenyő, futórózsák (ezek a kedvenceim), pampafű.
A hátsókertben pedig csak egy fűzfa volt amit most kivágattunk.

Linácska,

sajnálom az angolt. :cry:
A Helen Doron-féle angolt nem próbáltátok még? Nekem nagy álmom lenne arra járatni Dancit, 3 hónapos kortól lehet kezdeni.
De nálunk volt régen és megszűnt, most át kellene hordanom Kiskőrösre (fél óra autóval).
A párom unokatestvére járatta mindhárom gyerekét kisbaba koruktól kezdve, nagyon jót tett nekik, pedig most német iskolába és oviba járnak, mégis könnyebb nekik a nyelvtanulás és a kiejtésük is tökéletes az előzetes tanulmányok által. A memóriájukról nem is beszélve, mindhárom gyerek kiemelkedő.

Nemone,

én is olvastam már ezt a nem felvenni a gyereket dolgot, de ha felveszem 3 perc alatt visszaalszik Danci, ha nem veszem fel akkor képes 1 órahosszat is vigyorogni aztán sírni és a vége akkor is az, hogy felveszem.
Sajnálom Réka foltját. Danci mostanában a babakocsiból igyekszik kimászni, néha inkfartust kapok mert 2 másodperc alatt képes lenne kiesni, így mostmár állandóan be van kötve, de a bekötésből is kimászik :roll:

Czinki,

örülök, hogy jelentkeztél, Nándus tündéri lehet ahogy lépeget.
Biztos csini lett az új frizura. Dancit is meg kellene nyíratni mert a fülén már majdnem 2 cm-.re rá van nőve a haja, igazi kis suhancos feje van :lol:

Kép}
monic80

Jó reggelt,

Boni mami,

engem Halász Judit cd érdekelne. Azok olyan jók és szépek, még én is odavagyok értük. :oops: :lol:

Dita,

dvd-ből a Shrek összes nagyon érdekelne minket.

Ma jóóóóóóóóóóóóó korán keltem és dolgozom, két fickó még durmol az ágyaikban. Csend, béke, nyugalom, munka... :twisted:

Kép}
monic80

Jó reggelt!

Évi!

Egészségére a törpöknek a májat!

Némóka!
Köszi a Czinki híreket!

Tudom, h irigykedsz drága, én meg hálálkodok, h Lacus nem az én alvókámat örökölte. Mert az nem túl jó....

Czinkicsek!
Gratula a lépegető Nándinak!!!!
20150601134430

Sziasztok!

MONIC
Engem is vár két kosár vasalnivaló úgyhogy gyorsan elhadarom amit akarok, mert nagyon fáradt is vagyok. MEG HÜLYE. Mit olvasgatok este a császárról, ráadásul a másikban most volt két lánynak is.
Éjjel kettőkor felébredtem mert erről álmodtam és azóta nem aludtam vissza. Este annyira mocorgott Miló hogy most már nyögtem miatta, nagyon fájt ahogy kitolta magát, és közben még rugdalt is.
Mondtam apának fogja meg és látni fogja mennyire dolgozik. Tök elkerekedett a szeme, mert eddig egész terhesség alatt egyszer sikerült elkapnia hogy rugdalt kicsiket, mert ha ő ráteszi a kezét a hasamra azonnal abbahagy mindent, most meg szabályszerűen volt egy nagy dudor a hasamon, sztem a háta és a lábaival meg a szerveimet rugdalta egész alul is éreztem mint egy hullám fut végig, mert olyan sorozatokat ad le hogy az már nem emberi.

Jó sok meló! Bizti szép lesz a kert!

SUSKA
Jót nevettem ezen a hsz-en! Akkor kire ütött ez a gyerök, hogy ilyen keveset alszik, mondjuk sztem is szerencséd van hogy az éjszakát átalussza.

NEMONE
Köszi a Csibi híreket. Nándusnak jobbulást!

Puszi Réka bibijére!

dita75

Viki, nem tudom hogy birja Olcsa ilyen kevés alvással, de nagyon pörög, én má kevésbé :oops: :cry:

Némó, azért kap pépet mert egy étkezést elhagytunk 240 ml tejcit, és csak az ize miatt kap picit, nem teljes adagot, hogy azért ő se maradjon ki a jóból. De nem mindennap kapja, módjával. Viki ajánlotta hogy van HA-s pép vaniliás. Tegnap este kapott először, imádta piszkosul, végre olyan valami amit már én is megennék :lol:

Móni, ne sajnáld Helen Doron-t nálunk van, de mi nem mentünk. Én ismerem jól ezt az oktatási formát, nem igazán van értelme még sztem ebben a korban. Én is nagyon fontosnak tartom hogy jól beszéljen a fiam nyelveket de még jelenleg korainak látom. Évekig tanitottam pici gyerekeket angolra nagyjából tudom hogy mennyit tudnak elsajátítani de ez a féléves kor még nagyon korai.

Kép
pgsuska

Ditus!
Ne is mond a vasalást, nekem is itt egy kisebb hegy, de nem visz rá a lélek.

Zsuzska!
Örülök,h ízlett a pép Olcsának!
20150601134430

Megvettem mindent a városban a kórházi cuccomhoz is, tök megnyugtató. Össsze is készítem de nem pakolom el csak épp annyira hogy ha esetleg idő van csak bele kelljen hányni a táskába.
A tena lady-ből a normált vettem, és két tena bugyit. Elég lesz? Betétből hány darab ment el nektek, úgy tudom csak 1-2 napig intenzív a vérzés utána már elég a sima betét is.

dita75

Dita,

én minden napra vettem bugyit, de nem tena-t hanem a kórházi gyógyszertárban volt valami márkátlan de szuper. A használtat inkább kidobtam mert azt művészet lett volna kisikálni és a szülés után, bedurrant cickókkal nem igazán akartam a mosdó felett görnyedni és sikálni.
Mi kaptunk a kórházban betétet, a sajátomat nem is kellett használnom, sőt még a kórháziból is hoztam egy csomót haza.
Hát nekem azért itthon mág 2 hétig kellett a nagy betét, csak utána váltottam normálra.
Szülés után meg olyan hatalmas betétet tesznek alád ami már nem is betét hanem inkább pelenka.
A császárról meg felesleges olvasgatni, én nem olvastam utána, akkor sem lesz jobb ha elolvasod előtte. De reméljük nem lesz császár hanem simán kibújik Miló.

Kép}
monic80

Móni, a DM-ben akciós a Beba tápszer 6+ ha van ilyen pont gyűjtőd akkor 2399Ft helyett félár. Sztem az már nem rossz.

Kép
pgsuska

Jó reggelt,

Zsuzska,

köszönöm, pontgyűjtőm nincs sajnos, nem vagyok nagy DM-be járó, de a bébiételek miatt tuti bemegyek.

Kép}
monic80

Sziasztok!

Ez tök jó tegnap apa pont mondta nekem mikor kipakoltam a DM-es szatyraimat, hogy lassan oda is költözhetnék annyit vásárolok ott. :)

Tök jót aludtam. Este 11 körül elaludtam, és egyszer keltem csak fel pisilni meg egyszer nagyon begörcsölt a vádlim (majd befo...tam) és 8kor dobott ki az ágy. Tök jó volt. Szerintem megnyugodtam hogy minden készen van és minden be van szerezve. Remélem most már nem is lesznek álmatlan éjszakáim.

MONIC
Köszi, azt hiszem át kéne mennem a szülésznő szomszédhoz és kikérdezni a kórházas szokásokról, meg úgy mindenről amit tudnom kéne. Azt is megígérte hogy körbe fog vinni és megmutat mindent ha kész a felújítás, de állítólag még tart. Remélem hogy mire odajutunk hogy ki akar jönni Miló már kész lesz minden.

Ma megyek dokihoz és utána elhozom a járgényt, majd teszek képet róla. Pusz!

dita75

Sziasztok!

Most csak gyorsan írok.

Dita: A császárról én szó szerint semmit nem olvasgattam szülés előtt. Én egyértelműen sima szülésre készültem, mert bíztam magamban, hogy képes vagyok rá, és nehezen ugyan, de sikerült. Szóval felejts el mindent, amit olvastál. Tena betét: Nekem szülés után kb. 2 napig kellett, szóval elég volt a 2 db bugyi is, már a kórházban váltottam éjszakai betétre, hétköznapi bugyira, aztán mire hazajöttünk már elég volt a normál betét is. A patikában jó nagy csomag tena betétet kaptam, meg volt még egy csomag bugyi is, ezeket odaadtam a védőnéninek, hogy adományozza oda kismaminak. :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Mamik: Sütőtök folt eltávolítására mit ajánlotok? :?: Nikinek annyiban változott a refluxa, hogy mostmár színeset büfizik vissza. Szóval hiába sikerül evés közben megvédeni a ruháját a foltoktól, a büfi bármikor bárhova megy.. :?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?