Sziasztok!
Almanak nagy gratula!
Es Dicanak is!
Dica,
Van egy topic, a Szoptatas, ott talalsz szopi-gurukat, ok bizti tudnak segiteni. Foleg Ibolyt keresd, O az LLL vezetoje.
Az en fiam se akart szopizni, 4 vagy 5 drasztikus szopira szoktatasi "kurat" is vegigcsinaltunk, de akkor sem.
Vegul 8 hos koraig fejtem neki az anyatejet, o cumisuvegbol itta meg, es 7 hoig kizarolag csak anyatejen elt. Ezt csak azert irtam le, mert meg a gyerekorvosunk es a vedononk is azt mondta, hoyg el fog apadni a tejem (nem igy lett, es ok kertek bocsanatot a vegen), es hogy vannak sajnos ilyen gyerekek, akik nem hajlandoak szopizni, de mindenhol csak azt lehet olvasni, hogy ilyen gyerek nincs. Ez nekem akkor iszonyu lelki kinokat jelentett.
Szoval nem azt mondom, hoyg ne probalj meg mindent a szopiert, hanem hoyg tudd, akar ilyen babak is leteznek a vilagon...
Rizi,
Elsosorban ird ossze, neked mi fontos a szulesnel, egy korhazban (pl. PIC, epidural, rooming-in, egyszemelyes szuloszoba, termeszetes szules, ujabb fajta csaszar, jol szervezett terhesgondozas stb.). AZtan keress olyan korhazat, ahol ezt "nyujtjak". Ha a korhaz megvan, akkor nezz szet orvosugyben.
En valasztottam szulesznot, megpedig azert, mert az egyik MArgitos szuloszoba latogatason volt egy olyan szuleszno, akinek a stilusatol egyszeruen irtoztam. Hulyen hangzik, tudom, de amilyen peches tudok lenni, uyg ereztem, pont ot fognam ki, amikor szulni fogok. Igy inkabb megkerdeztem a dokimat, O kiket ajanl, kivel dolgozik szivesen egyutt, es kozuluk kettot meg is latogattunk a ferjemmel. Es valasztottam. Es nem bantam meg, mar csak azert sem, mert aznap tenyleg az a szuleszno volt ugyeletben, akitol "feltem. "
JA, meg egy fontos dolog, a Margitban max. a 36. hetig lehet szulesznot valasztani, utana mar nem fogadhatja el a szuleszno a felkerest.
Sziasztok,
Gombóc