Új privát üzeneted érkezett!

Angelka! :-)
Kis feledékeny barátnömnek innen is üzenem, Olvassa el az e-mailemet!

Dica!
Én tényleg nem láttam ilyen dagi bokát...
de ez a léegkevesebb..., más bajunk ne legyen!!!!

Pusz,
Alma
almaa

Alma!

Én már úgy izgulok. Kép
Te hogy vagy? Nálam minden oxi, néha el is felejtem, hogy mi van. Kép

Pussz,
Dica
dica

Sziasztok!

Frankó kánikula lett, nem irigylem a mostanában szülőket, meg a babákat sem.

Dica,
Az utolsó pillanatban való névadás férjemnek is nagy ötlete volt az első babánál:-) De mondtam, hogy akkor valszeg csak a Gnómi és Szörnyike nevek fognak hirtelen eszembe jutni egy frissen kicsusszant magzatmázas, deformáltfejű babácska láttán :-))))))

Vagy úgy járunk,mint a szüleim velem, mert nem tudtak megegyezni a nevemben a szülésig. Aztán ott is tanakodtak és végül a doki javaslatára Szilvia lettem. De gyorsan második névként a dédikém utónevét is megadták anyakönyvezésnél, szerencsémre. Mert oviig Szilvikéztek, de ott nagy "frusztráció" ért a névvel kapcsolatban:-) Egy erősen "szülői karbantartáshiányos" barnabőrű lányt is így hívtak, aki iszonyú bűzösen járt oviba, ráadásul elég verekedős volt, ezek miatt nagyon rosszul érintett, hogy ugyanaz a keresztnevünk. Na, egyik nap elszántan hazamentem és 5 évesen kihírdettem a családban, hogy ezentúl Viki leszek:-))

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok Lányok!

Befütöttek ma rendesen, de bírjuk,
nem igaz?
Dica!
Aki nem izgul az elsö babánál az hazudik...
szerintem.
Lejjebb ment a pocakom, neked nem?
- most este csodálozott rám a család!
Be vagyok ,,kicsit,, toj.., de kíváncsi is vagyok és már nagyon megpuszilgatnám a kis talpacskáit a kisfiunknak.

Minden OK! Annyira jól vagyok, mint még sosem. Holnap megyek CTG-re + dokihoz, majd jövök és elújságolom, hogy mit mondott!

Sziszike!
Mi újság veletek? Nem írtál mostanában!

Puszi, mindenkinek!
Alma
39
almaa

Szia Mindenki!

Viki!

Majd' szétröhögtem az agyam, amikor a leveledet olvastam. Ez a karbantartáshiányos duma nagyon jó, majd átveszem. De ugye nem kérsz érte jogdíjat? Kép

Alma!

Az én pocikám amúgy sem volt nagy, meg lent is volt a' mindig. Csak azt nem értem, a kicsi hogy fér ott el? Meg nekem olyan deformáltnak tűnik.Kép
A tied nem szokott csuklani? Mert az enyimnek bevett szokása, hogy lenyeli a magzatvizet.

No. Persze-persze meleg van, de ha meg hideg lenne, akkor az lenne a baj. Kép

Már nem is tudom hol tartok, valahol a 39. héten.

Pusszancs Nektek,
Dica
dica

Sziasztok!
Van itt ilyenkor valaki???Én a 34hétben vagyok, és én is a Margitba járok.Sajnos már 2 hónapja nem dolgozok,mert sokat görcsöltem(és még mindig) és kicsit meg is nyilt a méhszáj.
Nem tudom van-e köztetek valaki aki Mostafahoz jár,szivesen vennék egy kis tapasztalatcserét,persze priviben.
Lenne még egy kérdésem,ki tudja kell-e CTG előtt vizeletet leadni,mint máskor,és egyáltalán mennyi ideig tart maga a vizsgálat?Üdv mindenkinek:Edra
edra

Sziasztok!
Van itt ilyenkor valaki???Én a 34hétben vagyok,sajnos már 2hónapja nem dolgozok,mert sokat görcsöltem(még mindig) és a méhszájam megnyilt egy kicsit.
Én is a Margitba járok Moustafahoz,ha van valaki,aki ugyancsak hozza jár,örülnék egy kis tapasztalatcserének,persze priviben.
Lenne egy kérdésem még,CTG előtt is kell vizeletet leadni,és mennyi ideig tart ez a vizsgálat?
Üdv mindenkinek:Edra
edra

Nem értem mi történt,de az előbb 2x is fent volt az üzenetem most meg 1x sincs???
Edra
edra

Szia EdraKép

Én Moustafánál szültem tavaly áprilisban. Ha gondolod, kérdezz nyugodtan, e-mailem a profilomban.

Toffi
toffifee

Sziasztok!
Voltam ma CTG-n (a 39.hetin).+látott a doktorbácsi is. Egy tündér volt! MINDEN OK. Méhszáj nem nyitott!
Jövö keddre vagyok kiírva, ha addig semmi , utánna +4 nap (naponta CTG) és majd még átbeszéljük....

A baba csuklik egyfolytában! Még a CTG-n is csuklott. Már készül a levegö vételre ...
A pocakleszállásra nem mondott semmit a doki, azt kérdezte nem érzek semmit?
Hát én nem.
Majdcsak 13-án! Remélem!!!!

Puszi nektek!,
Alma
(39+1)
almaa

Sziasztok!
Tudja valaki Sziszike mobilját?-sajnos véletlenül kitöröltem és így, nem tudok neki válaszolni az SMS-re... Ez Nagyon Kellemetlen!

Légyszi írjátok +:
alma@mail.gatesgroup.hu

Nincs itt senki????
Alma
almaa

szia Almácska,
deee, én itt (is) vagyok,
és nem tudok segíteni, nemtom a számát Kép))))

képzel én is szerdán voltam ctg-n és én is a tündér dokinál, aztán egy csodaszép kismamánál, meg az Anyukájánál ebédeltünk :o)))
Legyen szép a napod és mindenkinek boldog babavárást kívánok!!!!!

2nap hijján 37.hét
angelka

Szia Almaa ! Kép Sziszike telefon számát tudom , küldöm az email címedre . Ha irsz neki mond meg puszilom ! Kép Mariann .Ja és ha tudsz valamit róla írj ide , már rég nem írt a topikba . . . .Kép Köszi , szia Kép
maryann

Sziasztok Lányok!
Van itt valaki,csak nem nyaral mindenki?Egész nap nem tudok elcsípni senkit,pedig kint hőgutát lehet kapni.Nem tudom ki hogy van vele,de én már most alig bírom a meleget,pedig még az idén nincs is állandó hőség,mint tavaly.
Ja igen,még mindig aktuális a kérdésem-mennyi ideig tart egy CTG vizsgálat?Az utolsó labor vizsgálat a 36héten lesz,kérdezném azokat,akik már túl vannak rajta,hogy a terhesgondozóban mondtak-e időpontot,vagy erre akkor megyünk,amikor akarunk?Várom a választ:
Edra
edra

Toffiffee!
Irtam Neked emailt.
edra

Sziasztok Csajok!

Maryann!
Köszönöm szépen a segítséged! Megmentettél!
Sziszike jól van, csak még tart a felújítás náluk és ezért nem nagyon van ideje. Géphez sem jut.

Edra!
A CTG kb 15 perc.
Én már csak tudom voltam már párszor.
Akkor menj amikor az orvosod is ott van (aznap), mert a labor után a CTG-t meg kell néznie. Gondolom rendel a terhesgondozóban is?!

Angelka!
Te egy igazi rosszcsont vagyoooool!
Puszillllaaak.

Szorítsatok, hogy keddig kihúzzuk!
Puszi,
Alma
39+3
jaj,
de jóóóó
almaa

Szia Almaa!
Köszi a választ!Sajnos a dokim most szabin van,de azt mondta,hogy CTG-re mindenképp menjek(2 hét múlva kell mennem),gondolom majd megnézi az a doki,aki épp ott lesz.
De jó Neked,hogy már csak napok kérdése és láthatod a babádat,milyen érzés így a végén?
Nekem sajnos elég gyakran görcsöl és keményedik a pocim,és egyre kisebb távokat tudok megtenni pihenés nélkül,nem tudom mi lesz a végén,amiatt is aggódok,hogy mi lesz, ha a 36 héttől abbahagyom a magnézium szedését,örülni fogok,ha kihúzzuk a 39-dik hétig.
Edra
pont ma betöltött 34
edra

Sziasztok!

Dica,
:-) Á, nem kérek jogdíjat, annyi macera van az érvényesítéssel:-))))
Örülök, hogy megnevettettelek, kívánom, hogy a méhszájad is ilyen vidáman nyíljon mosolyra és hamarosan babázhass:-))

Edra,
Sajnálom és teljesen átérzem, hogy már 2 hónapja aggodalommal telnek a napjaid, mivel péntek óta én is kényszerpihit tartok:-( Csütörtök délután sokat keményedett a pocim, bár nem szokott és pár óra múlva iszonyú szúrkálással begörcsölt a bal oldalam, ami kisugárzott hátra a medencecsont tájékára. Jól bepánikoltam, mert hasonló tünetekről eddig csak a szülés megindulásánál olvastam a könyvekben, bár az előző vajúdásaimból ez az élmény eddig kimaradt.
Szóval gyorsan bevágtattam a dokihoz, aki C2100-et adott méhnyak/méhszájra és 4-5 napos szigorú fekvést rendelt, kaptam Magnerot tablettát (állítólag a MagneB6 nem használ komolyabb görcsökre és összehúzódásra), plusz kis nyugtatót Seduxen formájában. Hát, a majdnem másfél és 4 évesem mellett nem igazán megoldható otthon az egész napos fekvés, így Peti lehozott anyuékhoz, ahol elszeparáltak a kis örökmozgóktól, nagyobb esélyem van a pihizésre. Most csak fekszek, olvasgatok mindenfélét a téméban, meg fáj a szívem,mert nem lehetek a gyerkőceimmel és aggódok a pocaklakó miatt.

Remélem, Nálatok minden rendben és hamarosan én is kímélettel, de megint megkét lábon járhatok a földön, ágyat csak esténként kell használatba venni.

Üdv,
Viki
ccviki

Edra,
Elfelejtettem megérdeklődni, Neked milyen értéket adott a dokid a méhszáj állapotára?

Viki
ccviki

Szia Mindendenkinek!

Ccviki

Eleinte nekem is 2100 volt a BVC,de legutóbb már 2000.Be kell valjam,én nem igazán tartottam az ágynyugalmat,de a magnéziumból iszonyu adagokat(3000mg)kell szednem,és még így is keményedek.Az biztos,hogy a pihenés segít a legtöbbet,de én nem bírok egyfolytában feküdni.Szerintem nálad az is lehet a gond,hogy 2 gyerek után már lazábbak a szöveteid,a méhszály "gyengébb".De jó,hogy tehermentesiteni tudnak.
Te különben hanyadik hétben vagy?
Vigyázz magadra és használd ki a segitséget!
Kedden megyünk 3D ultrahangra,hogy végre fényderüljön titokzatos kis apróságunk nemére.
Üdv:Edra
edra

Sziasztok Lányok!
A jó hír:
Dica kislánya vasárnap megszületett! :-)
sajnos mást nem tudok, ezt sms-ben kaptam!
GRATULÁLOK innen is nekik!!!!

Edra!
A magnéziumot észre sem veszed majd, hogy abbahagytad, elötte én is azt hittem, hogy keményedni fogok, és mégsem.

Nekem a dokim múlt szerdán 39.héten C3000-ret állapított meg. Remélem most már nem ugyanez a helyzet, én szeretnék már holnap szülni!!!
NAGYON!!!
Semmi bajom, de már szertném látni és magamhoz öleleni a kisfiunkat!

Szorítsatok!
Puszi mindenkinek,
Alma
39+5
almaa

Sziasztok Kedves Távollévők!

Dicának

én is gratulálok a kislányodhoz,hogy hívják?Jól vagytok?

Almaa
Köszi a biztatást!Szoritok Neked,hogy mielőbb kezedben tarthasd te is kisbabád.Kitartás!Megértem a türelmetlenséged én már most az vagyok.

Ma megyünk a 3D UH-ra,már nagyon kiváncsi vagyok!
Sziasztok!Szép napot Nektek!
Edra
34+4
edra

Sziasztok!

Dicának GRATULÁLOK!!!

Viki: Vigyázz magadra nagyon és tényleg pihenjél!!!

Niki
lani

Sziasztok!
Voltunk ma CTG-n + orvosnál.
Semmi változás, a méhszáj még teljesen zárt a C: 2000.
Máté még bent marad.
Holnap újra megyünk, hátha...
:-)
Alma
(40)
almaa

Sziasztok!
Tegnapelőtt voltunk 3D UH-ra és megtudtuk,hogy tényleg LÁNY a mi kicsi babánk!!!!!Nagyon jó képek sikerültek Róla.Nem is gondoltam volna,hogy olyan kis puffancs.A doki azt mondta,hogy már rég láttott ilyen dundi babát,pedig sem a férjem,sem én nemvagyunk valami nagysúlyuak.Márcsak 5hét van hátra,ha minden igaz.
Almaa
Te lehet,hogy már megszültél???!
Mindenkinek szép nyarat:
Edra
34+6
edra

Sziasztok!

Rövid leszek, mert most alszika kicsi.
Ma jöttünk haza a kórházból Bernadettel.
Júli 7-én 6:55 - kor született 2.800 gramal és 51 centivel mindenféle komplikáció nélkül. Picike, és még magam sem hiszem el... de imádom!!!!!!

Almával véletlen találkoztam 15-én reggel a szülészeten. Többet nem tudok, mert én épp jöttem haza. Biztos ír majd!!!!

A C3000 még egész jó lehet, mert nekem a C1111-nél már gázos volt, hogy bizony még az is lehet, hogy megszülök.Kép

Aztán... Kép

Csaó,
Dica
dica

Hali!

Almának július 15-én megszületett a kisfia, Máté.

Dica
dica

Sziasztok!

Igen megszületett a kicsi fiunk MÁTÉ, július 15-én 3/4 14-kor, 3550 gr-al és 56 cm-el!!!!
Nagyon jól van Ô és az Anyukája is!

A büszke apuka
almaa

Kép

Drága Alma! Kép

Kép Szívből gratulálok kicsi Máté megszületéséhez!!!

Vigyázzatok magatokra!

Millió puszika és írj mihamarabb!!!

Szia Sziszike

Kép

bedoli

Kép

<font color="0000ff">Kedves VMónika! Kép

Írjtam neked egy jó hosszú e-mailt, remélem megkaptad!

Puszi Sziszike

Kedves Mariann! Kép

Mostanában nem írsz egy sort sem??? Mi van veletek? Hogy bírsz a tesód gyerkőcével???

Nálunk még elég zürös a helyzet, de szép lassan minden rendeződik majd! Remélem!

Puszi Sziszike</font>

Kép Kép Kép További kellemes hétvégt és szép napot mindenkinek! Kép Kép Kép

bedoli

Sziasztok!
Alma!
Szivből gratulálok én is kisfiad megszületéséhez!Nyugodt estéket és vidám napokat kívánok nektek!
További szép hétvégét mindenkinek!
Edra
35+2
edra

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a gyerekorvosokról és a nőgyógyászokról. Tud valaki segíteni?
monaliza

Hali!

Monaliza!

Mindegyik különböző. Kép Nekem pl, beteg a gyerekorvosom, de állítólag nagyon jó. Szerintem nem az a lényeg, hogy jó fej legyen, szakmailag legyen király. Én a nőgyógyászokról is ezt mondanám. Kép

Sajnos nekem most szoptatási és anyatejgondjaim vannak. Ez az én keresztem. Kép A terhességet magát pedig milyen jól viseltem... Ez van. Prüntyőke még jobban viseli, mint az anyukája. Kép

Dica
dica

Sziasztok Csajok!
ANYUKA LETTEM!!!!-ennél nincs is szebb dolog, mostmár én is tudom!
Ma 1 hetes a kisfiunk és egy igazi tündér. Hétfön jöttünk haza a kórházból, az elsö éjjel nem volt 1xü, de már sokat fejlödtünk mindketten. Szopizik rendesen, a fürdetés még érdekes feladat számomra, de napról-napra ügyesedem!
Csodálva szeretgetjük minden percben a kis drágánkat! Apuci is imádja!-nagyon!
Én + öket így együtt!

Puszi mindenkinek,
Alma
almaa

KÖSZÖNÖM mindenkinek a gratulációkat!
és szertnék innen is köszönetet mondani
Tóth Antalné Mártikának a Szülésznök Gyöngyének + Mursed doktornak, akik nélkül nem lett volna ilyen csoda Máté születése!
KÖSZÖNÖM!

Alma
almaa

Sziasztok !
Én még nem várok kisbabát, viszont olyan dokit keresek, akinél majd szülhetek. Még nem választottam kórházat sem... MÁV, Margit, BM... mindegy. Jó legyen az orvos, a nővérek és persze nem uccsó sorban a kórház felszereltsége. Van egy dokim, de ő Pesten csak nőgyógyász, mert szülészként Tatabányán dolgozik... hát azért az egy kicsit messze van Csepelről, úgyhogy oda nem mennék... Van ötletetek hol és hogyan keressek dokit? Nézegetem amiket írtok, de nincsenek konkrét doki nevek se pro, se kontra... Minden jó doki érdekel, de ha a Sóvágóról van infótok az a leginkább ! ! Előre is köszi ! !
Igaz, nem ismerlek még titeket... Almát sem, de én is gratulálok neki Mátéhoz :-)!
rizi27

Ja, és még1... eddig én azt hittem "csak" orvost kell keresnem... de ahogy olvasgatok itt, látom, hogy szülésznőt is... Miért is ? ?
(nézzétek el teljes tudatlanságomat :-)
rizi27

Kedves Rizi27!
Én évek óta a Sóvágó Lászlóhoz járok nőgyógyászatra és most már szülészetre is (17. hetesek vagyunk), és én csupa jót tudok mondani róla. Szakmailag is nagyon jó, a kollégái szerint is. Van, akinek kevésbé tetszik az Ő stílusa, azt hallottam, de velem mindig nagyon kedves és segítőkész volt.
Egyébként a Margit terhes gondozójában is nagyon figyelmesek, kedvesek az ott dolgozók.
Margit szülészetén Pl. a terhességi diabetesszel is kiemelten foglalkoznak. Nem utolsósorban a PIC (újszülött intenzív) is nagyon jó. És azért ez sem mindegy, ha esetleg valami kis komplikáció felmerül. Szóval nekem eddig csupa jó tapasztalatom van, bár én még nem szültem itt, de ismerőseim már több babát is.
Egyébként minden hétfőn du. 4-6-ig van szülés előkészítő tanfolyam, ahol 4 hetenként ismétlődnek a témák. Szerintem érdemes meghallgatni, megnézni a szülőszobát is...
fancsi

Kedves Rizi27!

Az előbb kihagytam a szülésznős kérdést. Normális szülést a szülésznő egyedül is remekül le tud vezetni, (sőt legtöbben a szövődményes esetek egy részét is tudnák kezelni, hiszen elég sok mindent láttak). A szülészorvosra igazából szakmailag a szövődményes esetekben van szükség, akkor viszont életmentő lehet. Persze azért jó, ha egyébként is ott van, de pl. külföldön ez kevésbé divat. (És ha szüléshez hívnak mentőt, akkor is előfordul, hogy sürgős esetben, normálisnak tűnő helyzetben orvos nélküli esetkocsit küldenek ki, szakképzett ápolóval.)

Én is gratulálok minden babához és pocaklakóhoz.
Képzeljétek, mi jövő héten megyünk UH-ra. Már alig várom.
A Kispapákat be szokták engedni a 18. hetes UH-ra? És képet külön kell kérni vagy azt azért mindenki kap, csak videó nincs?

Puszi mindenkinek,
Anikó
fancsi

Kedves Anikó!
Nagyon köszönöm a válaszodat! :-)
Nekem is szült már kolleganőm - több is - a Margitban, de nem a Sóvágónál, én évekkel ezelött voltam a Sóvágónál, mert a dokim nem volt elérhető és vki őt ajánlotta. Velem is nagyon kedves volt, ezért is gondoltam most őrá.

Egy dolog még aggaszt, ha ezzel kapcs. van véleményetek, kérlek írjatok ! Úgy hallottam, hogy egyre többször végeznek császárt problémamentes esetekben is... ez megkönnyíti az orvos dolgát... csökkenti a komplikációk esélyét... mi lehet az ok ? és legfőképpen mi a helyzet a Margitban ?

Még1x köszönöm Anikó a válaszod és vigyázzatok magatokra ! :-))
rizi27

Szülésznő-választáshoz: nagy divat mostanában.
Tény, hogy a szülés során többet van a kismamával, mint az orvosa, és egy rossz szülésznő megkeserítheti a szülés élményét, no meg egészségügyi szempontból is nagy felelőssége van, ezzel együtt mellé lehet fogni választott szülésznővel is.
Én kétszer szültem, először a Kútvölgyiben, másodszor a Margitban, egyszer sem fogadtam szülésznőt.
A Kútvölgyibe éjjel közepén érkeztünk, és mire meglett a lányom, épp lejárt a műszak, úgyhogy nem kicsit lehetett fáradt, ráadásul nem csak én szültem akkor, mégis az egyetlen jó emlékem azzal a szüléssel és azzal a kórházzal kapcsolatban a szülésznő volt.
A második lányomat Húsvét hétfőn szültem, reggel 7-kor, műszakkezdésre érkeztünk a szülésznővel együtt. Kora reggel, ünnepnap, annyi szülőnő, hogy nem tudták már, kit hova rakjanak, és mégis mindig jött, ha kellett, kedves és profi is volt.
Szerencsére itt az orvosommal és a kórházzal is elégedett voltam, így nem volt akkora a kontraszt a szülésznő és az egyéb tényezők között, szívesen emlékszem vissza rá.
Szóval, én nem erőltetném ezt a szülésznő-választást, de ez az én véleményem.
rjuli

Kedves Rizi!
A 18heti UH-val kapcsolatban:ez a genetikai UH és ilyenkor nem lehet videó felvételt kérni,de a többi vizsgálaton nyugodtan.Sajnos képet azt nem szoktak adni,nekem az orvosom adott az elején,amikor még ő is meg-meg nézte a babucit.De ajánlanám neked a Praxis 3D UH rendelőt,ahol megvizsgálják a babát,megtudják mondani a nemét,kb.20 perces videófelvételt készitenek róla,+ajándékba kaptok 1fekete-fehér képet.De szerintem ezt inkább a 30héttől érdemes csak elvégeztetni,mert olyankor már nagyobb a baba és jobban látszanak a vonalai.Itt a babanet főoldalán be lehet jelentkezni és akkor 1000Ft kedvezményt kapsz.
Ami a Margit kórházat illeti-eddig én is nagyon megvagyok vele elégedve és nagyon jó az,hogy ott minden helyben van(terhesgondozó,PIC...)és nem kell össze-vissza rohangálni,ha valami probléma adódna a terhessség során.
A szülésznőválasztással kapcsolatban Rjulival értek egyet,szerintem csak akkor érdemes választani,ha jól ismered azt a bizonyos szülésznőt,különben meg teljesen mindegy,mert biztos,hogy mellé lehet fogni egy választott szülésznővel is,ha nem ismeri az ember.
Nekem már nincs sok hátra a szülésig(a 37-dik hétben vagyok),remélem minden rendben lesz és továbbra is kellemes emlékeim lesznek a Margit kórházzal kapcsolatban!
Rizi-kivánom neked,hogy sikerüljön orvost és kórházat választanod és hogy mielőbb megtapasztald,milyen csodálatos dolog is babát várni!
Sziasztok!
Edra
36+1
edra

Sziasztok!

Almaa,
Sok boldogságot a kisfiatokhoz!
A Mursed doki Eda-ja meg tényleg csodákat művel:-)

Fancsi,
Persze, kispapik is mindig bemehetnek meglesni a pocaklakót. A 18 hetes Uh-nál tényleg nem készítenek videót, de a többinél igen. Képet sem igen osztogatnak, bár én már kaptam az előző terhességeimnél is, ha olyan napjuk volt a szonográfusoknak:-) A legutóbbi 29 hetes Uh-is adtak egyet babónk kiváncsiskodó arcáról, mert a szonósnak is tetszett, hogy állandóan hátravágta a kis fejét és belenézett az Uh-"letapizóba":-)

Rizi,
Szülésznőt szerintem sem szükséges választani a Margitban, eddig mindenkitől csak jó véleményeket hallottam, bármelyikükről volt is szó. Nekem pl. az előző 2 szülésnél 4-hez is szerencsém volt, mert mindig műszakváltásban vajúdgattam.
Dokiválasztáshoz: az enyémet nyugodt szívvel ajánlanám, de asszem teltház van nála kismamikból (a rendelésein biztos:-)Szakmailag és emberileg is a hivatása csúcsán áll, de előfordulhat, hogy tényleg a kapacitása határán is:-)Ha mégis érdekel, szivesen megadom az elérhetőségét, és majd ő úgyis szabadkozva lebeszél Téged magáról, ha egyelőre besokallt.

Nekem továbbra is vízszintben pihizés lett előírva:-(Bár a helyzet odabenn nem rosszabbodott (maradt kiskönyvben a C2100), de doki szerint elég puha a méhszáj és az nem túl jó a 30. hét környékén.
Sajna így a nyaralásnak lőttek, pedig a kisfiam már úgy beleélte magát a balcsizásba:-( A férjem azért kitesz magáért rendesen, viszi a gyerekeket strandolni, bicajozni, meg emellett emelt szinten veszi ki részét a házimelóból is:-) Estére úúgy kifárad szegényem... :-D
Én meg csak fekszem délutánonként a nyugágyban (kora délutánig meg a gyerekszoba szőnyegén fetrengek és kerülgetnek a gyerekek:-) és naponta kb. 10-szer megszámolom, hány hét van vissza a 37-ig:-)Ezt a babát most inkább túlhordanám...

Na, nem nyavalygok tovább, jó nyaralást Mindenkinek! És szolídabb kánikulát:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!

Mindenkinek minden jót kívánok, és bocs, de nincs időm elolvesni a leveleket, kicsit nagyon elfoglalt lettem. Kép

Szerintetek mi a szöszt csináljak, hogy szopizzon a babám? Mert tejem még csak lenne.

Köszi,
Dica
dica

Hali!

Elfelejtettem, de az emilemre is írhattok,- persze, ha van ötletetek. Azért én is utána járok-nézek itt-ott.

szóval: nakiez@index.hu

Köszi,
Dica
dica

Sziasztok Lányok !
Nagyon köszönöm a válaszokat ! ! Most a régi dokim, a Sóvágó és egy számomra új dolog - a női nőgyógyász - között "vajúdok"... Még nem égető a kérdés, de teljesen határozatlan vagyok - tőlem szokatlan módon :-). Azt írtam már nektek, hogy a régi dokim az Tatabányán szülész... Ti vállalnátok, hogy odamenjetek szülni, kb 30 perc alatt lehet ott lenni (állítólag nagyon szép, jó, új a kórház)? ? Gondolom a vizsgálatokat megcsinálja itt a rendelőjében, már amilyen készülék a rendelkezésére áll, a többit meg nem tudom... Szerintetek ? ? ? A Sóvágó tiszta sor... A női dokiról tuti hallottatok, ő a nőklapja.hun szokott írni Radványi Krisztinának hívják... Hát most itt tartok... De őszintén mondom, hogy sokat segített amit eddig írtatok! ! Várom továbbra is tapasztalt tanácsaitokat drága kismamák :-))) és vigyázzatok magatokra és a pocakbitorló törpéitekre ! !
rizi27

Sziasztok!

Almanak nagy gratula! Kép Es Dicanak is! Kép

Dica,
Van egy topic, a Szoptatas, ott talalsz szopi-gurukat, ok bizti tudnak segiteni. Foleg Ibolyt keresd, O az LLL vezetoje. Kép Az en fiam se akart szopizni, 4 vagy 5 drasztikus szopira szoktatasi "kurat" is vegigcsinaltunk, de akkor sem. Kép Vegul 8 hos koraig fejtem neki az anyatejet, o cumisuvegbol itta meg, es 7 hoig kizarolag csak anyatejen elt. Ezt csak azert irtam le, mert meg a gyerekorvosunk es a vedononk is azt mondta, hoyg el fog apadni a tejem (nem igy lett, es ok kertek bocsanatot a vegen), es hogy vannak sajnos ilyen gyerekek, akik nem hajlandoak szopizni, de mindenhol csak azt lehet olvasni, hogy ilyen gyerek nincs. Ez nekem akkor iszonyu lelki kinokat jelentett. Kép Szoval nem azt mondom, hoyg ne probalj meg mindent a szopiert, hanem hoyg tudd, akar ilyen babak is leteznek a vilagon...Kép

Rizi,
Elsosorban ird ossze, neked mi fontos a szulesnel, egy korhazban (pl. PIC, epidural, rooming-in, egyszemelyes szuloszoba, termeszetes szules, ujabb fajta csaszar, jol szervezett terhesgondozas stb.). AZtan keress olyan korhazat, ahol ezt "nyujtjak". Ha a korhaz megvan, akkor nezz szet orvosugyben.
En valasztottam szulesznot, megpedig azert, mert az egyik MArgitos szuloszoba latogatason volt egy olyan szuleszno, akinek a stilusatol egyszeruen irtoztam. Hulyen hangzik, tudom, de amilyen peches tudok lenni, uyg ereztem, pont ot fognam ki, amikor szulni fogok. Igy inkabb megkerdeztem a dokimat, O kiket ajanl, kivel dolgozik szivesen egyutt, es kozuluk kettot meg is latogattunk a ferjemmel. Es valasztottam. Es nem bantam meg, mar csak azert sem, mert aznap tenyleg az a szuleszno volt ugyeletben, akitol "feltem. "Kép JA, meg egy fontos dolog, a Margitban max. a 36. hetig lehet szulesznot valasztani, utana mar nem fogadhatja el a szuleszno a felkerest.

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok !
Kösz Gombóc a választ. Ki az orvosod ? ? Egyébként a szülésznőnek ugyanúgy kell pénzt adni, mint a dokinak ? És mennyi manapság a tarifa ... (na nem akarok hálapénzt.hut csinálni... :-)) csak kérdem...
rizi27

Sziasztok! Szia Gombóc!

Én már nem is tudom, hova és mit írtam. Azért jött ötlet. Ibolyáról és erről az LLL-ről is hallottam, csak nem tudom, hogy az utóbbi micsoda. Most szombaton 10-kor a margtszigeti víztoronynál lesz valamilyen szopis találka, ahol sokan segíthetnek. Hm... Nemtom. Jó magam mindent megpróbálok az ügy érdekében, ma volt is egy kisebb sikerélményem, de lehet, hogy csak én voltam túl jó formában, és ''belepaszíroztam'' a babába a tejet. Én is fejek folyamatosan, még ha az egész napom is rámegy, mert hát valamit ennie kell annak a gyereknek, ugye... meg a tejcsim is több lesz valóban. Erre mondtam én, hogy minél nagyobb a hely, annál többen férnek benne el. Szóval bízom benne, hogy beindul az a bizonyos ''folyam'' .

üdv mindenkinek,

Dica és Berni
dica

Sziaszok Csajok!
Aranyosak vagytok, köszi a gratulációkat mindenkinek!
Jól vagyunk, szopizik Máté. Kicsit hasfájós 2 napja, most voltunk dokinál és mindta ö is, hogy érzi hogy szeles a pici...
Vettünk rá recept nékül kapható valami szuszpenziót a doki javaslatára, remélem beválik...
Ha nem kipróbálnám a teát, de nem tudom, hogy kell elkészíteni, ismeri valaki a köményes tea titkát? esetleg bevállt már valakinek?

Dica!
A pici hogy-hogy nem szopizik?
Nem tudsz valamit a Hajniról? Egy napom szültem vele, csak ö a 3-maska volt mi meg a 4-eskék. Kíváncsi volnék, hogy vannak?-és láttam, hogy a kórházban a férjével beszélgettél.

Puszi mindenkinek!
Alma
almaa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?