Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi, íme egy kép, nekünk a játszószőnyeg és tornáztató egyben van(az utóbbi azért tornáztató, mert a lelógó kütyükért dógozni kellKép

Kép

Amin épp tornázik, még a gépen van, de a kábelt az ufók elvitték, sehol sem találom, így azt nem tudom csatolniKép

Ma 2x fürcsizett délután Andris, utána röpke 3 órát aludt, 7kor kajci, 8kor fürcsi, vacsi, és alvás. (de kora du.ordítás hegyekKép

Megyek, a kedves férjuram még dolgozgat.
Jó éjt!

Móki
móki

Rég bővitettem a táblázatot, pedig már sokkal többen vagyunk. Most pótolom a mulasztást.
A hiányzó adatokat írjátok majd meg (nem kell a számolgatni a születés idejéhez és a baba korához, csak az utsó menzesz dátuma szükséges).

Mit szólnátok hozzá ha bővítenénk majd a táblicskut a babócák arcképével? Ha tetszik az ötlet, jöhetnek a képek.)

Pusza: Humi

Kép
humi

Humi,

jópofa ez a táblicsku!
Adatbövítés: Bence született 37 hét +5 napra, azt hogy hány napos most nincs idQm kiszámolni, majd egyszer.

Jó ez a tornáztató, hollehet venni és mennyibe kerül szQnyeggel együtt, valaki meg tudja mondani ?

KERTBEN PANCSIZTATÓ LÁNYOK! ki hány fokos vízben pancsiztat?
Nálunk a nap eddig alaphelyzetben 26-27 fokosra melegítette a vizet, abba szerintetek bele lehet vinni a manót ?

Szép napot mindenkinek és kitartást a meleghez !

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Timi, ez a szőnyeges egy drága fajta, szerencsére ajándék volt, úgy vettükKép (10ezer körül), de volt a boltban olcsóbb is, szőnyeg nélkül, ill. Tescoban, Intersparban is lehet venni, tornáztató, ill. Baby gym néven, azok olcsóbbak.
Mi a REGIÓ játéknagykerben vettük- kisker is, nagyon jó hely!!!! Nándorfejérvári úton van, de előtte már ki van táblázva.

Móki
móki

Timi! irtad hogy Nádja és Bence között csak 1 nap van, igy várható hogy kibújik hamarosan Bence foga is várhatóan. Erre irtam hogy Orsinak még nincs foga, pedig ö idösebb.
Nekünk nem szönyeges a tornáztatok, akciosan 1e Ft volt, amugy ált. ez a fajta 4-5e Ft. A szönyeges az min. 15e.
Én viszek le lavorban meleg vizet a medemcébe és Orsi alatt hül ki. Az uszodában 31 fokos a viz, nem tudom a 27 nem hideg-e.

SZilvus! Hü de tetszik Petinek az új fotelja!Kép

Ti adtok a babáknak dinnye levet inni, viz helyett? szerintetek adhatok Orsinak, a husat nem akarom mert dinnyét elvileg 8 hósan ehet.

Móki! Akkor Andris is élvezi a fürcsit! Kép?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Timi, mi a Corában vettünk még májusban szőnyeget + tornáztatót, együtt kb 3500Ft volt akciósan. Így néz ki (májusi fotó):
Kép

Nálunk is iszonyú meleg van a lakásban. Szegény Kincső izzad rendesen. Egész nap csak egy pelus van rajta. Tegnap délután megfürdettük, negyed órát pancsizott, úszott az egész fürdőszoba. A meleg nagyon kiüti, alszik egész nap. Bárcsak éjjel is ezt tenné!
Szegénynek játszani is alig van kedve:
Kép

Humi, jó ötlet a fotó. Hogyan küldjük? emil vagy ide?
utolsó mensz: 2003.06.04.

Majd ha Kincs felébred, megmutatom neki Andris és Peti fotóját is. Kiváncsi leszek a véleményére.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

Ed
Kincső ilyen szépen ül már? A szoptatós párnáddal támasztottad meg? Nagyon kis cukorfalat, ahogy begyűjtötte a kütyüjeitKép Az a betűs polifoam mászószőnyeg nagyon jó. Hol vetted?

Móki
Hú, Andris milyen komoly férfiember!!Kép Nem gyűri maga alá a plüss kacsákat? Peti egy igen izgága fajta, 5 perc után az összes csörgő és plüsskacat a hasa alatt van, valamint összegyűrve az egész kacsás játszószőnyeg. Ilyenkor az ordításra bemegyek, felemelem, megigazitom, szétpakolom a kacsákat. 10 perc múlva ua. A Gym-et pedig akár ajándékozhatom is el, meguntaKép Letépkedi róla a csörgőket és bőg. Még jó, hogy nem a drágábbat vettükKép Kép

Ja, a ma reggeli séta alatt széttépte a babakocsin lévő csörgőket is. Szanaszét repültek a lila kiselefántok. Meg az apró golyós-csörgők. Nagyobb baba simán lenyeli. Na ennyit a csecsemőjátékokrólKép Most kreativ-szakkör keretében egyenként fűztem fel gumira az elefántokat és majd úgy lógatom fel a kocsijára.

Humika
Krizsó mindig nevet?Kép Nagyon fotogén a fiatalember.
Jé, a doktornénink is mindig azt mondja, Peti 2 hónappal idősebbnek néz ki, mert olyan a tekintete. Én pedig olyan kis aprócska törékenynek látomKép

Ma megelőztük a nagymeleget, Reggel 8-tól 9-ig sétáltunk. Korábbra hoztam az ébredését, mert este korábban lefektettükKép Most alszik a lelkem már 1/2 10-óta a viszonylag hűs szobájában.

Úgyhogy most megetetem a teknőst, mert az is a mi "gyermekünk" és Peti születése óta kicsit kicsit hanyagolomKép

Sziasztok, hűsöljetek, igyatok sok folyadékot!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok! Kép

Alig győzök visszaolvasni, elvonáson voltam Kép Takarítás, rengeteg vasalás...Kép Azt mondtam 2 hétig nem akarok vasalnivalót látni Kép De most is megy a mosógép, tehát megint lesz vasalnivaló Kép

Humi Kép
Írtam mailt, megkaptad?
Tettem fel képeket a találkozóról Kép

Ági Kép
Jó nyaralást! Kép Gondolom már ott vagytok....
Pelenkacsere: nálunk etetésenként minimum egy pelenka, de inkább kettő. Én tisztába teszem evés előtt, hogy jó legyen a gyerek komfort érzete Kép És ha trottyol, akkor mégegyszer. Ha evés közben van trotty, akkor kéri, hogy tegyem tisztába, és csak azután ehetünk tovább Kép És Nándi is csak tiszta pelusba tud produkálni. Így nálunk elmegy kb. 8 pelenka naponta. De ezen nem akartam soha spórolni. Ha csak pisi, akkor is kicserélem, mert nem dunsztolódik bene a pici pópó, és kellemesebb neki is ebben a melegben.

Gabi Kép
Gratulálok Rékának az első fogacskájához Kép

Timi Kép
Én is beléptem a dinnyészők táborába Kép, de Nándi eléggé szelel tőle. Te nem vettél észre ilyesmit?

Kitty, Karmen Kép
Mi is fagyasztunk mindenfélét Nándinak. Barackot (sárgát, őszit, nektarint), sárgadinnyét. Úgy szmoltam, hogy ha elég lesz a tej, akkor ezeket csak ősz végefelé kóstoljuk meg.

Mariann Kép
Örvendek, hogy jól sikerült a keresztelő Kép Azt mondják, hogy vagy ilyenkor jó keresztelni, amikor még nem fogja fel, vagy amikor már 4-5 éves. Én 4 éves voltam amikor kereszteltek. Asszem Nándival is megvárjuk azt a kort.
Jaj, most olvasom, sajnálom ami történt.....

Barbi Kép
Nándinak hasmenése volt a Babavíztől. Néha fogad el 1-1 kortyot, egyébként kiköpi a drága Kép Nekünk a Szentkirályi ásványvíz jött be, forralás nélkül adható.
Én hetente egyszer kifőzöm a cumisüvegeket, cumikat, a mellszívót, egyébként meg mosógatószerrel, külön szivaccsal, cumimosó kefével mosom a kezdetektől. A kiskádat és kistálat ciffel és domestos-al szoktuk tisztítani.

Bogi Kép
Nándinak is van lábszaga Kép Én is nevettem és csodálkoztam ezen Kép Ilyen pici embernek igazi lábszaga?! Kép Kép

Szilvus Kép
A mexikói receptet megosztanád velünk is? Én chilis babot szoktam készíteni. Imádjuk. Én is ehetek bármit, Nándit nem bántja. Két hétig szenvedtünk az anyatejes kiütésekkel, de azóta lekopogom, semmi gond. Kopp-kopp Kép

A meleget imádom, de ez már több annál......és fél füllel ezt hallottam, hogy talán egész augusztus ilyen lesz Európa szerte....el kellene húzni valahova vízközelbe.
Nándi elég jól bírja a meleget. Délelőtt van rajta egy kis poló, délután csak pelus. Nagyokat alszik, és csak textilpelussal takarom be. Éjszaka egy hosszú body + nagyon vékony hálózsák + nyitott erkélyajtó. Így elviselhető valahogy. De már reggel 1/2 6-kor be kell csukni az ajtót, mert délelőtt süt ide a nap.
Jó lenne éjszakánként 1-1 frissítő zápor.

Megyek, mert ébredés hangok szűrődnek át a másik szobából....

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Szia Pumikli,

én nem vettem észre semmi extrát Bencénél mint dinnye mellékhatást. Úgyhogy eszem nyugodtam tovább. Bár már kezdem kicsit unni, de így legalább van elég tejem, mert inni nem tudok 4-5 litereket naponta.
Kinn pancsiztunk ma délelött a kertben, és javában megy a pancsi, egysze csak gyanús hangok és megjött a tegnap elmaradt kaki. Bele a vízbe.
Hát mit mondjak, nagy volt az örömöm. Ez nem volt bekalkulálva a menetrendbe.
Most boldogan alszik a szentem, remélem legalább 2-3 órát fog aludni, mert most kezdek csak fözni. (sörrel locsolt marhagulyás gombóccal)
Úgyhogy lépek is,

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok,

KarmenKép, TimiKép
nem, Nádjának egyenlőre nincs foga, szerencsére! De már fog időnként. Innen adódik a félreértés.

Megyek, összeeszkábálom a medencét.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kínlódunk. Krizsó nagyon nem bírja ezt a meleget. Tegnap és tegnapelőtt egész nap rohangáltam vele (igaz nem gyalog hanem kocsival), akkor semmi baja nem volt. Most, hogy ki sem mozdulunk, csak kínlódik szegény. Az előbb már bemásztam vele együtt a fürdőkádba. Az tetszett neki; csak akkor balhézott mikor vége volt a fürdésnek. Dehát mégsem ülhetünk egész nap a kádban. Kép

Pumi,
Nem kaptam meg a mailt. Elküldöd mégegyszer?
Szupi jók a talis képek. Átneveztem az albumját, mert számmal kezdődött a neve és így nem lehetett rákeresni. Most "Tavaszi babák (2004) 2. album" néven megtalálható. Amúgy itt vannak a képek:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2951&page=2

Szilvus,
De jó lenne ha Krizsó mindig olyan mosolygós gombócka lenne, mint a képeken. Csakhát pl. ma is ennek épp az ellenkezője igaz rá. Abban viszont lehet valami, hogy mindig jókedvű képeket csinálunk róla. Kép

Ed,
A fotókat inkább mailben küldjétek a profilomban lévő címre. Oda jöhet bármekkora méretű.
Nagyon édi Kincső a képeken. No meg életben is. Kép

Barbi,
Ugye minden rendben veletek? Nem riasztgat már az Angelcare?

Timi,
Bence ma 94 napos. Kép Írtam, hogy ne számolgasd, azért van a szám.gép, nem?! Kép Táblicskut majd később teszek fel.

Krizsó nem nagyon kap mást cicin kivül, csak ha elmegyünk és nagyon nagy a hőség akkor kap babavizet. Én csak a csapvizet forralom fel, a babavizet nem. Csak pár kortyot iszik belőle. Még mindig nem tud cumisüvegből inni (lökdösi ki az üveg cumiját a nyelvével) és pohárból is mellémegy a fele. Előre félek tőle mi lesz később.

Jó hűsölést!
Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerekek.

masszat : nálunk is először 26-27 fokos vízben fürdött elöször, most már melegebb a víz, de nagyon élvezte, imád fürdeni. Én a tornáztatót a tescoba vettem szőnyeg nélkül, kb 2000 ft volt.

Én is szoktam enni dinnyét, eddig Rékának nem fájt a hasa tőle.

Valaki kérdezte hogy nem harap e Réka szopi közben, eddig még nem harapott, remélem nem is fog. Norbinál tapasztaltam egy párszor, mit ne mondjak nem örültem neki.

A fénykép ötlet jó, küldöm is.

Vannak új képek rólunk: http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1402

Most megyek. mindenkinek szép délutánt

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Képzeljétek, mostanában, (tegnap óta) bizsereg a mellem, mint amikor terhes voltam, és termelődött az előtej, vagy amikor telt meg a cicim. Pedig már több, mint 2 hónapja nem szoptatok. Tök érdekes. Lehet, hogy azért mert megbetegedtem? Fene tudja.

Lili nagyon jól bírja ezt a meleget. Lehet, hogy apja lánya? Kép Kép
Ő is imádja a meleget.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZiasztok!

Most vettem észre hogy a cím nem jó amit adtam. ide linkelem még egyszer http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1402

Kép

gabi1

Kép

gabi1

Sziasztok!

Lányok, kicsit eltüntem, most azt se tudom, hol áll a fejem.

Nálunk sajnos sokasodnak a gondok, kiderült, hogy Sára egy nagyon ritka betegséget hozott magával, a körzeti dokija azt mondta, ilyennel 30 év alatt nem találkozott.Szóval egy fajta csontosodási problémája van, ami az ő esetében azt jelent, hogy a koponyájában a varratok nem egyszerre csontosodnak, jelen esteben a bal oldali már csontosodott, a jobb oldali még nem.Annyi látszik, hogy a bal oldali homloka eddig szinte teljesen lapos volt, a jobb oldali, pedig púposabb.Azt mondták, hogyha a baloldal nem zárkózik fel, akkor meg kell műteni, de ez majd kb 6 hónapos korában fog kiderülni.Bár ma azt mondta a drnéni, hogy úgy látja a bal oldali is kezd növekedni, szóval talán mégse kell műteni.Hát ennyi van röviden velünk, csak kellett egy kis idő, mire túl tudtam tenni magam és le tudtam mindezt írni nektek.
egyebként bónuszként a nyaki és háti izmai hipotómiásak, emiatt gyógytornára járunk, de itt már szépen fejlődik, szóval ezzel nem lesz gond(kopp-kopp).
Hát röviden ennyi történt mostanában velünk, holnaptól próbálok többet jönni újra, és végre teljesen képben lenni.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Mit mondjak, nem volt egyszerű a mai napom. Rém nyűgösek voltak a gyerkőcök. Levi semmit nem aludt, éjjel is kétóránként ébresztett.
Rátok gondoltam Szilvus, mert ráadásként ma először átfordult a hasáról a hátára, amin előszőr jól meglepődött, majd jött az ordítás mert utál háton lenni, aludni pedig egyáltalán nem tud.
A mexikói kajareceptre én is kíváncsi vagyok.
Szilvus, te mikor kínáltad meg Petit előszőr gyümivel. Levi vasárnap lesz 3 hónapos és tegnapelőtt kapott egy negyed kanálnyi őszilevet (csak azért mert csuklott és reméltem a döbbenettől el fog múlni), ma pedig tele lett a kis lába kiütéssel. Persze egyáltalán nembiztos, hogy ettől, de akkor mitől???
Remélem, holnapra elmúlik és nem valami ekcéma jön ki rajta.
Különben Peti tényleg nagyobb babának néz ki a koránál. Fantasztikus tekintete van.

Timi, szerintem kevés a 26-27 C-os víz. Mondjuk az uszodában 30C körüli és soszor még ott is vacognak a gyerkőcök, pedig mozognak. Én maradok a 36-37 C-nál és nagyon élvezi a lurkó.

Sterilizálással kapcsolatpsan és megkérdeztem a doktornénit, aki szerint bőven elég hetente egyszer kifertőtleníteni a cuccokat. Én Chicco fertőtlenítő folyadékot használok és őszíntén már legalább 2 hete nem fertőtlenítettem. Elég csak elmosni.

Léna, nagyon sajnálom, hogy ilyen problémáitok vannak, de fel a fejjel, remélhetőleg a bal oldali homloka is helyrejön és nem lesz szükség műtétre.
Fektesd sokat hasra a kis Sárát, hogy erősödjenek az izmai. Levinél is ezt tanácsolták, bár ő csak hason szeret lenni.

Pumukli, mikor mentek Vásárhelyre? Mi valószínűleg augusztus közepén megyünk Váradra. Már nagyon várom.

Lányok, írtátok még régebben, hogy a Continuintól megjött a menzeszetek. Én a héten szeretném elkezdeni szedni. Kb mikorra várható a meglepetés?

Szép álmokat mindenkinek!

puszi

Erika
pera

Erika,

én is adtam Bencének 12 hetesen Qszibarackot, ö is kiütéses lestt, mondjuk csak a pofija, meg irtó hasmenése lett. úgyhogy többet nem is adtam neki.

Irtó hosszú napunk volt ma, Bence negyed tízkor végre elaludt, egész nap nem tudott aludni a melegtQl. Mondjuk nem csodálom, mert immár a befüggyönyözött lakásban is 30,5 fok volt. Mostanra "hült le" 29 fokra. egész éjjel ki van nyitva minden terasz ajtó, ablakok, stb és így reggelre csak 26 fok van a lakásban. Szörnyü, hülhetne már kicsit a levegö.

Sziasztok, jó éjt mindenkinek

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Szilvus, Kincső már 3 hónaposan üldögélni akart az ölünkben. Nem akartam elhinni, ezért megkérdeztem a dokinénit, mi legyen. Azt válaszolta, hogy üljön nyugodtan, csak támasszuk a hátát. Azóta imád ücsörögni. A szoptatós párna nálunk ültetőpárna. a szőnyeget még májusban vettük a törökbálinti coraban.

kincső napközben jól elvan, alszik néhány órát. viszont most! 9kor raktam le, azóta 3* felsírt. most itt alszik az ölemben. nem tudom, mi baja lehet. félek már az éjszakától.

ma nekem is sikerült főzni, de csak egy paradicsomoskáposztát. a férjem imádja.

Léna, reméljük, minden megoldódik sárával.

nehéz a leányzó. megpróbálom lerakni.

jó éjt

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Ma megvolt az 5 hónapos oltás (hogy telik az idő: jövő kedden 5 hónapos lesz Tomika). Ráadásul 3-mat kapott egyszerre, mert ma kapta az ajánlott oltás másodikját is (egy a karjába, 2 a combjába). Szegény! De most 10 hónapig nincs oltás.
6900 gramm és 68 cm (600 g hízás és 3 cm növés).
Továbbra is mindig ülne és állna (megkérdeztem a dokinánit, azt mondta, hogy kicsit állhat, ha akar. Ha feláll (persze mi tartjuk, hatalmasokat röhög).
Ma napközben elég nyűgös volt, du.38 volt a láza, kapott egy kúpot+pancsolt Apával.
Nagyon nehezen aludt el napközben is, meg este is. Már kétszer fölébredt. Remélem, jól fog aludni.
A dokinéni javasolta a babaúszást. Közben mi is meggondoltuk, hogy mégis menni fogunk (én félreteszem a komplexusaimat). Most jönnek a húgomék, majd utána (hátha addig megjön az ajándék úszópelus is a Kismama előfizetéshez).
Éjjel Tomika egy kis trikóban alszik (ma csak pelusban)+egy vékony takaró vagy pelus. Az erkélyajtó (az ő szobájában) sarkig nyitva.
Most beindítottunk még 2 ventillátort, de így is nagyon meleg van a panelban (persze múlt héten a nyaraláson meg majdnem megfagytunk).
Nálunk aug. 1-én lesz keresztelő, de még nincs ruha (bár lehet, hogy a húgom talált valamit Londonban). Az a baj, hogy én csak egy sima fhér kis nyári rucit akarok, nem mini öltönyt. valamit csak veszünk addigra.

Szilvus!
Nálunk pont fordítva van: hasra fordul, de vissz nem tud. Ezért egy idő után ordít.
Tomikának is izzad keze-lába, de hála istennek nem büdös.
Nem tudom, ki vol, aki kitalálta, hogy az anyatejes kaka nem büdös. Néha gázálarcot szeretnék fölrakni egy kiadósabb adagból való kipucolás után.
Nagyon tetszik Peti! Mi is csináltunk iylen képet, de a hagyományos géppel. Holnap kész lesznek a képek, remélem, lesz köztük jó is.
Látom, Petinek is egyre sűrűbb a haja.
Mi a kutyánkat hanygoljuk kissé, ezért tegnap de. az egész család elkisérte kutyanyírásra. Ma meg labdáztam vele. Nem könnyű két gyerekkel...!

Timi!
Tomika kb. 3,5 hónaposan kezdte megtartani, amit a kezébe adtunk. Csak utána fogta meg.
Ő is van, hog 1-szer van, hogy 5-ször kakál.

Humi!
nagyon édes Kristóf!

Móki!
Andris nagyon ügyesen játszik.

Ed!
Kincső nagyon édes!
Én épp most hívtam a fogorvosomat, nyaral, hétvégén megyek hozzá. Pont, mikor jönnek a húgomék Londonból+keresztelő lesz (ja, az első fogam fáj). Nagyon boldog vagyok.

Jó éj mindenkinek!
Tomika mostanában így szeret a kezünkben:
Kép
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Szilvus, Humi az Angelcare már megint beriasztott. Ráadásul nem keltem fel rá csak az apja. Egyszerűen nem értem ,hogy alhatok olyan mélyen.3/4 órát figyeltük, de Bence lélegzett, de mégis folyton riasztott. Átállítottuk az érzékenysését 3.5re. Lányok, akiknek ilyen van az jó?Komolyan már félek lefeküdni.
A sterilizáláshoz köszönöm a sok infót. Ha használunk cumisüveget akkor végre tudom mit csináljak vele:-)

Humi nekem a kiskanállal vsinálja, ha itatom, hogy kilöködi a nyelvével. Nagyon édi!
Nagyon örültem a táblázatnak legalább jobban látom kinek mekkora a babája. Utolsó mensi. 2003.06.05. Szül. súly.3550gr 57cm. Ma mértem most 8 kiló.Hihetetlen, hogy a tejtől ilyen hurkás.

Szilvus, csúcs ahogy a fotelben ül:-)Igazi nagyfiú már Peti!

Móki, milyen ügyesen tartja magát Andris! Édes lehet ahogy dühöng!

Tünde, nagyon szép Tomi!

Ed, valahol azt olvastam, hogy a könnyű és mély alvás között az átmenetet megérzik a babák és olyankor vannak babák akik felkelnek. Csak kinővi Kincső.:-)Bence is cinálta 2 hétig most hagyta abba.

Múltkor úgy megtetszettek a medencés képek, hogy mi is kipróbáltuk. Én rendesen 37 fokot csináltam. Nem hűlt el a víz:-) Mi is pelusban vagyunk és alváshoz rádobok még 1 textilpelust. Olyan mint 1 hurkás Puttó.

Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Hát teljesen elkenődtem. Ahelyett, hogy többet aludna, teljesen felborultunk.Tegnap fél 4kor, ma fél 2kor keltett Andris. Ugye ez csak a meleg miatt van?!!! Kérlek nyugtassatok meg! Ráadásul szombaton bálba megyünk, anyósom vigyáz rá, s mivel az utóbbi időben 4 előtt sose kelt, de 5-fél6 volt a jellemző, gondoltam, mulatunk, de legalábbis 2-3ig, kimenőzhetünk. Ezek szerint csak álom volt. Azt se tudom, elfogadja-e a tejet üvegből. Na, kíváncsi vagyok mit alakít az ominózus éjszakán!
Tegnapi napközbeni alvások fél órákra rúgtak, ha ébren volt, sírt, egész nap kézben akart lenni, de mivel már rég nem 3 kg, ez egyszerűen kivitelezhetetlen.
Na, ennyi a panasz - ja, tegnapelőtt sétáltunk reggel, többen odajöttek, úgy visított a manó, a kezemben is, ha kivettem, persze megint jöttek a jótanácsok-teácske, cumicska, stbcske. Szóval most nincs a legjobb formában.

Léna, kitartás!!!! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

megyek, mert megint kiabál a fiatalúr.

Puszi,

Móki
móki

Móki, nálunk meg pont fordítva. Bence ma elQször este 9-tQl reggel 3/4 6-ig aludt, már aggódtam hogy valami baj van. Utána evett és még belehúzott fél 8-ig.
Viszont nappal nem alszik egy percet sem.

Na megyek mert szopizni akar megint.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Látom mindenki nyűglődik a meleg miatt. Milyenek vagyunk, mi? Amikor hűvös volt az idő, alig vártuk a meleget, és most, hogy megjött, azt mondjuk: Na azért ennyire? Kép

Nálunk Lili nehezen aludt el. Bár mi szúrtuk el, mert vacsi után még egy kicsit fogni szoktam (büfi, ilyesmi), és akkor szokott elaludni. Most meg rögtön kaja után letettem, és ugyan elvolt az ágyban, játszott, dumált, de nem akart elaludni. Aztán meg már álmos volt, de estére az északi szoba is bemelegedett? Kép, és szegény nem tudott elaludni. Kivettem, kb. két percet ringattam a hintaszékben, és már aludt is reggel 3/4 6-ig. Igaz 11-től.
Mondjuk ő mostanában nap közben is szépen alszik.

Léna!
Tényleg szükséged lesz minden erődre, úgyhogy kitartást. És ne aggódj, szívósak a gyerekek. A torna biztos jót tesz majd neki. Úszni nem akartok menni? Állítólag sokkal hatékonyabb, mint a torna. Nekünk is ugyanez a bajunk, jártunk tornára, amit azért otthon is lehet, de mostmár úszni fogom csak vinni, itthon meg tornáztatom. Ti hogy vettétek észre a hipotóniát? Lili hason nagyon szélesen támasztott. A fejét már 1 hónapos kora óta emeli, és tartja, de nem jól.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi, Léna,

mi ez a hipotómia ? Sajnálom hogy problémák merültek fel nálatok, de most kicsit aggódni kezdtem, Bence is nagyon szélesen támaszt, és még mindig nagyon billeg a feje. Ugyan a dokinéni nem mondott semmit de hát igaz ami igaz, ilyeneket nem is néz, csak megméri a súlyát, megkérdezi van-e panaszunk, kell -e valamit felírni meg beadja az oltásokat, és ennyi. Nálatok hogy derültek ki ezek a problémák ?

Móki ! szerintem erre nincs szabály, mert nálunk pont fordítva van mint nálad, nappal semmi alvás, de éjszaka most végig alszik a manó, ilyen jó éjszakáink sose voltak.

Barbic ! lehet hogy jó is hogy nem vettük meg a légzésfigyelQt ? Ha ennyire megbízhatatlan, honnan lehet tudni mikor van tényleg baj ?

Tünde ! Tomika kész nagyfiú ! Nagyon édi apa kezében !

Ed! de jó neked, hogy fQzhetsz paradicsomos káposztát !Én imádom, de a párom annyira utálja még a szagát is hogy megkért, lehetQleg ne fQzzek mert hányingere van tQle.

A 26 fokos vízben fürdést azért kérdeztem, mert párom azt mondja, szoktassuk hozzá a hüvösebb vízhez, mert szeptemberben megyünk Horvátországba, és hogy a tenger se lesz 32 fokos, márpedig ö bele akarja vinni a manót a tengerbe. (??? nekem kicsit komplexusaim vannak ezzel kapcsolatban, de nem merek szólni érte, mert az lesz hogy elrontom a gyereket, hozzá kell szoknia mindenhez)

Asszem elkezdek fQzni, addig amíg nincs kánikula.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

gyors bejelentkezés, mert megkaptuk a 4 hónapos szurikat, most alszik egy kúppal a popójábvan, de ki tudja meddig...gyorsan megcsinálom az ebédemet, hátha egész du. dajkálon kell. Peti súlya 6180 gr (hihetetlen!), hossza 66 cm. Elképesztő, mekkora. Pedig csak 4x eszik/nap.

Léna
Kitartás és pozitív gondolkodás! Semmi baj nem lesz, Sára szép és erős baba! Gondolj Erikára és Danikára, náluk a gondok már csak rossz emlékek, Danimanó mindenkit túlnőtt!

Tényleg Erika mi van veletek???

P. Era
Ha Levike lábán jöttek kiütések, akkor azok tipikus allergia-kiütések = hanyagold az őszibarackot!! Én kb. 3 hónaposan adtam Petinek, de Ő nem lett kiütéses tőle. Kináld meg banánnal és figyeld a reakciót. Vagy almácskával.

Tündi
Jófej ez a TomigyerekKép És milyen nagy! A fordulás szerintem azért van nálunk "fordítva" mert Kisfiam sosem szeretett hanyatvágva lenni, igy Ő hason nézelődöttKép logikus, hogy a fordulás is innen indult el. De olyan kis édik nem? A visszafelé forgás is már csak napok kérdése, de oldalvást még megpihen. És szerintem a mászás is nagyon hamar bekövetkezik nála, már rájött, ha a kezét maga alá hajtja, a lábát maga alá húzza és előrelöki a testét, akkor odaér a játékaihoz...Igaz, orron csúszvaKép

Mexikói receptet begépelem és doksiban csatolom, igérem, du, ha Peti hagy.

Valaki irta, hogy a baba nem fogadja el a cumisüveget. Nem baj, amig szopik. Ha igazán éhes lesz, akkor azonnal elfogadja! Peti még a vizet sem fogadta el cucisüvegből, mig csak szopott, amint nem volt elég a tej, az első próbálkozásnál elfogadta az üveget, én meg csak lestem. Vizet továbbra sem iszik, kénytelen voltam Milupa babateát venni, abban a legkevesebb az adalék. Azt persze elfogadja.

Légzésfigyelő: Barbi, lehet, hogy elemet kell cserélni a készülékben? Folyamatosan riaszt vagy csak beriaszt pár másodpercre és utána csak a piros LED villog? Győződjetek meg, hogy nem rossz-e a készülék. Ha ilyen gyakori a riasztás és a baba különben tökjól van, érdemes lenne felhivnotok a Madarász utcai alváslabort, Ők biztosan választ adnak a kérdéseitekre.

Mentem, ebédke (lecsóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó) elkészitése céljából.

Puszi,

Szilvus
szilvus

Szilvus! Peti lehagyta Orsit, ügyesek vagytok!
nekem van idöd ebédet csinálni? Mi hordjuk, holnap halászlé és turoscsusza a menü! csak 450 ft.Kép

Léna! Remélem minden jól alakul, sajnálom hogy Sáránál ez lett, de meglátod erös maradsz mert muszáj! Aztán a jo hireket is várjuk ám!

Ed! Nekünk azt mondták ülni hagyhatjuk de állni ne pedig mindig azt akarna.

Tünde! sajna nekem egy 56-os fiu plüs ruhám van ami jo lenne keresztelöre. De Tominak az kicsi és meleg is most.

Gabi! de jo nektek hogy ilyen nagy medencétek van. Orsinak csak pici ezért kell hornadi uszodába is mert igazábol csak ott tud lebegni a vizben. A tietek milyen mély? Ha lesz házunk kb. 2 év mulva akkor mi is akarunk medencét. Nem kell tul gyakran cserélni a vizet, mert az jo drága lehet? én ettöl félek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen
Én magam sem hittem el, hogy ennyit nyom, kértem nyullázzuk le mégegyszer a mérlegetKép. Ennek ellenére hurkák még csak mutatóban vannak a combocskáin.
Gyors ebédeket vagy vacsikat szoktam csak késziteni. Mikor Petit vártam és itthon voltam az utólsó hónapban, akkor hordtam az ebédet a szomszéd suliból (ott főznek a legjobban...), de valahogy olyan egyenizű volt minden étel. Igy legalább megtanulok főzni, mert ebben a tudományban eddig nem igen jeleskedtem. Najó, ne szépítsünk: egyáltalán nemKép

Gabi
Én is irigykedem ám RátokKép nagyon jó dolga van Rékának, hogy bármikor csobbanhatKép Nagyon szereti?Kép

Puszi Mindenkinek,

Szilvus
(Kisfiam ismét alszik. Rámköpködte a krumplipürét...)
szilvus

Sziasztok!

Húúú, de meleg van!!! Vettünk ini-mini méretű medencét Krizsónak, amiben pont végigér. Ma ki is próbáltuk. Hát nem volt túl boldog tőle. Azthiszem az összes szomszéd ebéd utáni sziesztájának lőttek, úgy visított. Nem tudom mi lesz így nyaralás alatt?

Barbi,
A mi Angelcare-unk is 3,5-re van állítva és eddig még nem riasztott be KOPP-KOPP-KOPP, illetve csak akkor ha a manó feledékeny szülei nem kapcsolták ki. Akkor működik pontosan, ha tömör, szilárd felület van az érzékelő lap alatt. Azaz az ágyrács pl. nem jó. Ha olyan a kiságy alja, akkor az érzékelők alá kell tenni egy lapot (lehetőleg fából) ami oldalanként min. 10 cm-el nagyobb az érzékelő lapoknál. Ilyet árulnak is hozzá, de nem érdemes pénzt adni érte, bármilyen fa lap megteszi.

Szilvus,
Én írtam, hogy Krizsó nem fogadja el a cumisüveget. Sajna ez akkor is igaz, ha éhes. Próbálkozik vele, de nem tudja hogy kell szívni Kép. Tegnap este az Avent varázsitatójának a gumi-csőrös végét tettem az üvegre és így egy kicsit több tejcsi ment a gyerekbe, mint a cumis verzióval. Most, hogy ilyen meleg van, már megint nem elég estére a tejcsi. Szerencsére van miből pótolni. Ilyenkor Krizsó súlya is áll, sőt csökken. Most 5,5 kg. De már egy hete ennyi. Ha vége a melegnek akkor meg napi 100 grammokat hízik, hogy behozza a lemaradást. Ezt már kétszer eljátszottuk.

Léna,
Fel a fejjel. Majdcsak túl lesztek a nehezén. Biztos nem lesz semmi komoly baj belőle. Sára olyan erős kislány, hamar rendbejön minden. Csak higyj benne!!! Kép

Tünde,
Nagyon édi Tomika az apukájával! Kép

Fertőtlenítésről: Én is Chicco folyadékot vettem és mikor meglátta a védőnénink rögtön közölte, hogy ne használjak semmilyen vegyszert, mert még nincs tapasztalat a hatásáról. Ezzel jól meg is ijesztett, azóta mikróban fertőtlenítek (ideiglenesen elcseréltük anyukáméval, mert az övébe belefér a fertőtlenítő edény). Túl sűrűn nem használom, úgy hetente 2-3 alkalommal.

Nem tudjátok védőnénit is lehet választani, vagy csak orvost? A mi védőnénink elköszönt mert júl. 1-től átszervezték a körzeteket és már nem hozzá tartozunk, az új védőnő pedig azóta sem jelentkezett. Kép Na nem mintha nagyon hiányozna, de mégis....

Móki,
Biztos ez a meleg viseli meg Andrist. Hétvégére enyhülést mondanak. Talán akkor zavartalanul átalussza majd az éjszakát.

Na szaladok ebédet gyártani (bazsalikomos pipi lesz, nyammm).

humi

Ilyen Krizsó játék közben. Kép
Kép
humi

Humika
Télleg, Te irtadKép Az AVENT-et (bocsi Avent...) Peti is kiköpte, túl nagy a cumija a kis szájának. A sima mezei Disney-s cucisüvegből iszik...Igaz, Ő már 2 hete éhezett, mire a hüjjje annya beadta a derekát, hogy pótolni kékKép Kép Nanáhogy elfogadta.
Az AVENT üvegre vettem variábilis - egyvágású cucit. 3 állása van, a tejnek, teának, pépnek. Na, azt elfogadja. Próbálj meg ilyet venni krizsó cucijára, szerintem az lehet az oka, az 1-lyukú és a 2-lyukú cucin alig jön a tej.
De amint látom az Uraságot, valóban nem kell aggódnotokKép

Na én meg gépelem be a Mexikóit.

Szilvus
szilvus

Humi,

nagyon édi Krizsó !P is kinn tartja a nyelvét vagy csak rosszul látom ?
Bence folyton kinn lógatja a nyelvecskéjét, mint egy kiskutya.
Egyébként ma nem tudom mi történt vele, már fél egy óta alszik.Egyik nap tiszta hiszti, másnap meg alig látom egész nap mert folyton alszik. Ez így ment egész héte, hétfQ hiszti, kedd alszunk, szerda hiszti, ma alszunk, ezek szerint holnap ismét hiszti lesz..

Pusz mindenkinek,

Timi
kismaszat

Humi,vagy valaki aki tudja:

ha egy gépröl beszélünk, akkor mit takar a RATED POWER kifejezés ? (rated power : 29 kw)

ezer köszi

Timi
kismaszat

Humi! Nagyon aranyos Kristóf!! Sajna védönöt nem lehet választani. CSak a körzetishez tartozhatsz.

A nagy melegben Orsinak is folyton kint van a nyelve, én is ezen szoktam nevetni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Na, ma megint jó meleg volt. Mi Tomikával kutyával Anyuéknál voltunk, mert a férjem szőnyegpadlót takarított. Tegnap Anyuéknál csinálta ugyanezt. Nagyon rendes ember.
Tomika ma még mindig kicsit nyűgös volt, de láza szerencsére nem volt már.
Délután is, este is nehezen aludt el, de du.aludtunk vagy 3 órát.
Hétfőn jönnek a húgomék, jön az angol hapsija is. Ha ilyen idő lesz, szerintem visszafordul.
Kész lettek a nyaralási képek. Egész jók lettek, pedig a kis régi masinánkkal csináltuk. Apu beszkenneli, majd rakok föl ide is.

Barbic!
Szép formás baba Bence!

Móki!
Majd kialakul az alvás. Tomika is egy időben már ált. 4 óra fél 5 körül ébredt először, utána újra 1-2 körül.
Épp ezért én még nem mernék Tomika nélkül bulizni.
A jó tanácsokra meg ne hallgass.

Szilvus!
Hogy van Peti? Belázasodott? Igazán nagyot nőtt és hízott!

Karmen!
Most mi sem hozzuk a kaját. Kicsit meguntuk+Gábor szabin van. Utána még ne,m tudom, mi lesz, mert Tomika mellett nem igazán lehet főzni.

Humi!
Kristóf nagyon aranyos!
Nekem nincs bajom a védőnőnkkel, de amióta Tomika megszületett, csak úgy beállít. Persze mindog épp sétálni indulnánk. Ha meg véletlenül fölhív, 1 órával később ér ide. Majdcsak megtanulja, hogy fölhívjon, mert néhányszor már nem talált bennünket itthon.

Na, megyek, jó éjszakát mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Ma délelőtt nálunk is volt egy kis sírás a nagy meleg miatt. Csupán 2 óráig tartott. Persze pancsi közben volt egy kis szünet. Semmit nem tudtam vele kezdeni. délután sétáltunk, akkor semmi probléma nem volt, sőt még aludt is. Most pedig itt van az ölemben, mert már 2* felsírt.

Karmen, kincső is álldogálna, de mi sem hagyjuk.

bocsi, de nem tudom befejezi ,mert kincső enyhén szólva nyűgös.
Ha elalszik és még én is ébren vagyok, akkor jövök.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Karmen,
Köszi az infót. Kép

Szilvus,
Van elrakva 3 állású AVENT cumink, holnap este is ki is próbálom. Kösz a tippet. Kép Melyik állásban itassam vele a tejet?
Peti hogy viselte az oltást?

Timi,
rated power = névleges teljesítmény
Igen, Krizsó is lógatja néha a nyelvét. Nagyon jópofa. A képen éppen csak teli szájjal nevet és mivel felülről van fényképezve, ezért látszik így.

humi

Sziasztok!

Látom nem csak mi kínlódunk a meleggel! Eszméletlen volt ez a hét, teljesen felborult a napirendünk. Luca is borzasztóan nehezen viseli, de szerencsére téglaházban lakunk, szóval jó hűs van a szobákban.

Kedden kaptuk meg az első oltást. Kislányomat nagyon kiütötte. Először órákon át üvöltött, majd úgy elnyomta az álom, hogy kishagyott két evést is.

Én is görögdinnyén élek néhány napja, de sajna nincs túl sok eredménye Kép. Pedig már elég hosszú a napi csodaszerek sora: Urtica Urens, Fitolac tea, görögdinnye, rántott leves, mellszívó...Úgy látszik peches alkat vagyok.

Léna!
Nagyon sajnálom, hogy Sára beteg, és szívből kívánom, hogy mihamarabb megoldódjanak a problémák! Ne is gondolj arra, hogy műtétre kerülhet sor. Biztos maguktól rendbe jönnek a dolgok.

Móki!
Tuti, hogy csak átmeneti a dolog Andrisnál, mi ugyanezzel küszködünk. Luca 4 napja kitalálta, hogy nem akar enni. Ha nagynehezen belekönyörgök egy kis kaját, akkor azonnal visszajön neki a java. Ma már nagyon kétségbe voltam esve, így elvittem az orvoshoz. Kedvesen mosolygott rám, és közölte, hogy ezen a héten kb. én vagyok a 10. anyuka, aki ugyanezzel állít be hozzá...Majd megkérdezte, hogy mennyit eszek majd' 40 fokban.Na a gyerek is kb. annyit kíván, és ezzel lezárta a problémát.
Reméljük enyhül majd az idő vasárnaptól.

Kitartás mindenkinek ebben a nagy hőségben! Ha emberségesebb lesz az idő, akkor szervezünk megint egy talit?

Pussz,
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Olyan jópofa: az azonos napon született babák - egy kivétellel - mind lány + fiú párpst alkotnak. Kép
Kép
humi

Sziasztok!

Remélem, hogy nem riaszt majd most, hogy állítottunk az érzékenységén. Igazából azt jelezte, hogy alig észlel mozgást(Narancssárgán villogott), aztán pedig beriasztott folyton. Gyanús , hogy 5 körül amikor mindig a legmélyebben alszik, + most megint szörcsög, bár váladék alig jön le neki. Pedig már megporszívoztuk párszor szegényt. Nagyon utálta.
:-(
Humi, jó , hogy írtad nekünk az ágy rácsán van. De eddig úgy tűnt jó!?
Estére nekem is most kevesebba tej, mert ebben a melegben egyfolytában cicizne. Hogy jelez Neked , hogy nem elég?

Szilvus, hogy jöttél rá hogy kevés a tejci? Kaját eddig én is hordtam a suliból, de most a dög meleg miatt nem járok, mert 11re kell odamenni. Eddig sikerült csinálnom mákostésztát, virslit, szilvás gombit(mirelit),sóskát(mirelit).Holnap üveges spagetti lesz. :-)

Ed, a 2 órás sírás kemény lehetett. Úgy látszik kis örök útazónak készül már a nagylány:-)

Móki, én már nem számítok rá, hogy alszik napközben és így mindig örülök, ha mégis.:-)

Timi, nálunk is így van, rossz nap-jó nap váltva.
Bár van, hogy 3-4 nap minden ok.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ja, Humi olyan édes Kristóf! Ráadásul abban a nagy pelusban!

Addisz, igazából nekem is mindig csak pár percet eszik (kb. óránként)gondolom a szomját oltja. De azért roszz mert folyik a tej tovább és mire kellene neki addigra nincs.Csak vége lesz ennek a melegnek!

Barbi
Kép
Kép
barbic

TimiMaszatka! Kép

Nálunk Lili ferde fejtartásával kezdődött. A dokinéni észrevette, csak mozdított a csajon, és kiegyenesítette, aztán mondta, hogy Ja, semmi. De én elkezdtem figyelni, és tényleg jobbra döntötte a fejét. Aztán bejelentkeztünk a neurológiára, ahová nem tudtak időpontot adni, és én elmentem a győri Gézengúzba, hogy nézzék meg, mert gyógytornára lesz szükség. Ott megvizsgálták, és kiderült, hogy nincs semmi baja a nyakának, csak éppen keresi a közepet, és most jobbra dönt, aztán majd balra, és végül megtalálja. Mindezt valószínűleg azért, mert gyengék a nyaki, és vállövi izmai. Ez a hipotónia, izomtónus gyengeség.
Lili ezért támaszt hason szélesen. Erre még egyéni foglalkozás sem szükséges, csoportos baba-mama torna vagy úszás javasolt. Én mostmár úszni viszem, mert a tornát megtanultuk, és itthon is tudom tornáztatni.

Lili mostanában papírozik Kép
Nézzétek:
Kép
Kép

Észre veszi, hogy fényképezem Kép

Kép

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Csatolok egy huncut képet a manóról:

Kép

Brigi, de jó, hogy megint itt vagy!
Én is ezzel kűzdök. Andrisnál az utóbbai napokban már az órát nézem(szuggerálom) szopi közben, s reménykedem, hogy legalább 5 percet egyen. Néha , ha épp úgy alszik akár 4 órát is elvan ezzel a pár korttyal, de ha ébren van, másfél- 2 óránként próbálom becsempészni a mellem a szájába (néha csak kópén vigyorog, hogy"tudom ám, mire készülsz, de akkor sem vagyok szomjas!" és feszíti magát. Erőltetni nem akarom, annyit nem ér az egész.

Ma fél 3kor nyöszizett, de mire erőt merítettem, hogy felkeljek, visszaaludt.Utána fél hatkor kukorékoltKép
Szóval pihent vagyok.

Tegnap este 10kor-persze az utolsó pillanatban nekiálltunk apa szmokingingét és mandzsttagombjait keresgélni. Nagy bőszen kifejtettem, hogy miért nem lehetett utoljára mindent 1 helyre tenni. Külső zsebeket átnéztem, sehol semmi-ill. az egyikben 4 ezer forint, ez egy kicsit jobb kedvre derített bennünket, de gombok, ing sehol. Feladtam. laci átnézte lefekvés előtt a zsebeket - a belsőt is, ahol én nemKép - s persze ott volt. Az ing is később, az én tavalyi ruhám alatt. okosak voltunk, csak elfelejtettük, hogy okosak voltunkKép

Megyek, mert nyüszi vanKép

Móki
móki

Sziasztok!

Megint itt vagyokKép
Manó felkelt, játszott másfél órát, evett, s most alszik.
Én most végeztem a vasalással, pakolással, rendrakással. Két hétig nem leszünk itthon, s szeretek rendet hagyni, akkor olyan jó belépni az ajtónKép
Első hetet mindhárman a szülőknél töltjük, a 2. hetet csak én Andrissal, Laci dolgozik. Rengeteget túlórázikKép Sebaj, hamarosan talán jobb lesz, kevesebb munka, több idő velünkKép

De nem mehetek el köszönés nélkül!(hú, mennyit kell visszaolvasnom 2 hét utánKép Kép)

Előre is nagyon boldog névnapot kívánok: Kincsőnek és Kristófnak!

Szép hetet, hétvégéket és jó pihenést kívánunk!

Móki és Andris

(tettem fel 1-2 képet még az albumba, cím a profilombanKép )

u.i: ha hazajöttünk, egy talit mindenképp összehozunk, jó? Ha addid összejöttök, érezzétek nagyon jól magatokat!
móki

Sziasztok MindenkiKép

Itt nálunk enyhet adó szellő lengedez, ki is tártam minden ablakotKép

Mielőtt elfelejtem: Mariann, Pumi, Mindenki, ime közkívánatra a Mexikói csirke ami nagyon egyszerű és nagyon finom kajaKép Jó étvágyat.

Rohanok, Apa jön haza és megyünk vásárolni.

Puszi Mindenkinek,
Szilvusék<!--attachment: Mexik_i_csirke-98068.doc*mime_msword.gif*application/msword*23.6**Mexik%f3i+csirke%2edoc --><center><pre>
Kép
Mexikói csirke.doc (23.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
szilvus

Közben visszaolvastam.

Tündi, Humi
Nem szeretném elkiabálni, de ezidáig nyoma sincs láznak! Peti vidám, jókedvű, hatalmasakat alszik és játszik. Az oltást viszonylag jól tűrte, igaz, ordított mint a vadszamár, bár közben járt a szeme, mindig arra tekintett, ahonnan a hang érkezett. Biztosan fájt neki, de szerintem utána csak úgy megszokásból üvöltött. 1 egész kúpot kapott rögtön utána, 1-et éjszakára, valamint hidegvizes kendőt tettem mindkét combijára. Tomika is lassan kapja az 5 hónapos 2 szurit ugye?

Humi
A tejet nem az Avent-ből kapja, mert csak kicsi AVENT üvegem van, az meg Petinek 1/2 fogára(helyére) sem elég. A teát a 2-esen adom neki. Azt irja az AVENT katalógus, hogy az etetés során a baba igényeihez mértem előbb a gyorsabb, majd a lassabb folyást kell beállítani. Pontosan ahogy a cickóból jön a tejKép Az elején ömlik, utána lassabban. A III. jel a nagyon gyors folyás (kipróbáltam) - ezt a pépes ételekhez javasolják. Próbáld meg először a II. jelet, majd egy kis idő után az I. jelet Krizsó nózijához beállítani. Remélem sikerrel jársz!!!!Kép

Barbi
Peti egyszercsak elkezdett napközben ordítani. Evett, 10 perc csend, majd keserves ordítás. Nem tudtuk mi lehet az ok, mert nem a hasfájós sirása volt, akkorra a pocifájásos időszakunk már elmúlt. Cicire etttem 1,5-2 óránként, akkor jól elvolt, de kis idő elteltével ordított, napközben semmit nem aludt. Estére kimerült és álomba zuhant. Aztán anyós megmondta a frankót: megnőztt az étvágy vagy kevesebb a tej, hát elővettem a fagyitejeket. Hát nem elfogadta??? Sajnos beigazolódott, mert az ordítós 2 hét alatt Petike összesen 3 dekát gyarapodott. Naszóval a jelek: cicizés utáni ordítás és a súlygyarapodás elmaradása. Remélem nincsenek ilyen gondjaitok!!!!!!!!!

Bogi
Aranyos a cucikás Lili! Milyen az, ha szélesen támaszt hason?

Móki
Nagyon kellemes nyaralást-pihenést Nektek ezzel a huncut nagyfiúval! Ügyeljetek rá, hogy Apa is kipihenje magátKép Tudom sajnos milyen, ha sokat túlórázik, ráadásul most azért ezekre az Apákra több minden hárul: nekik kell taligával hazatolni a pénzt. Mi Apánk is többmindent elvállal, bár nem örülök neki, fontosabb, hogy itthon legyen velünk. Egyszóval: PIHENJETEK! Ja, és jó bálozást!!!Kép

Brigi
Láza is lett Lucának a 2 hós szuritól? Borogasd a kis combját, az hűsiti és nem lesz csomós a szuri helyeKép Kajaügyben csatlakozunk Hozzátok: Petike is alig eszik amióta ez a meleg beköszöntött. A 200-230 gr-os adagja lecsökkent kb. 120-150 de nem ritkán csak 100-ra (igy legalább többségben az anyatejKép ), a főzeléket sem kivánja, csak a gyümit. Ha szépen gyarapodik Luca, nem kell aggódnodKép

Tudjátok, Petinek most mi a kedvenc játéka? Ha odahajolunk hozzá, meggyömködi az orrunkat, arcunkat, szánkat, belecsap a szemünkbeKép Szereti ha a kezemet nyújtom oda Neki és megmarkolászhatja egyenként az ujjaimat. Erről jutott eszembe, beszerzek Neki kesztyűbábot. Régen a Váci utcában árulták. Lehet vajon kapni üzletben is?

Eszem valamit, de igazán semmit nem kivánok.

Puszi Mindenkinek,
Szilvusék
szilvus

Szilvus!

Hát amikor hason van, nem maga előtt van a keze, hanem oldalra szélesen kitámaszt, és úgy emeli a fejét. Szóval nem a karjával nyomja igazából ki magát, hanem a fejét emeli fel, és megtámasztja a nyakán, mert úgy kényelmes neki.
Mostmár azért közelítenek a kezei, de még nem tökéletes.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szilvus! Gondoltam már Rátok, mert barátnöm irta a 2 hónapos kisfiát tegnap mérték eddig 3 kg gyarapodott! Na gondoltam is, hogy minket mennyit idegesitettek ezzel a súllyal, bezzeg ennek örülnek a védönök, mintha ez nem lenne ugyanolyan "rossz". Szerintem nem egészséges ez sem már.

Móki, Bogi! Tündériek ezek a gyerköcök! És imádnak mosolyogni.

Bogi! Mivel Orsi utált hason feküdni neki sem ment jól, ö is folyton oldalra csusztatta a kezeit a feje meg nagyokat koppant a földön.
Aztán késöbb proba volt és lám, már ügyesen hasal. Lilinek is hamarosan menni fog szerintem!

Én most eltünök mert anyuék elutaznak és a ház hüvösebb, csak 2 saroknyira megyek, de ott nincs net. Vas. este jövünk haza. Aztán rá 1 hétre meg 10 napra megyünk át. Na pá!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nálunk is úgy tünt fel, hogy állandóan jobbra volt a feje, de annyira, hogy enni is csak jobbról volt hajlandó.
És innentől már ua. a helyzet, mit Bogiéknál.

Holnap jövök bővebben, puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Nálunk a pici nagyon sír fürdés közben .
Hány fokos vizben kell fürdetni ilyen melegben nem tudjátok?
Alíz
papzso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?