Új privát üzeneted érkezett!

Motiot!
Szoritunk, és most már ne idegeskedj!

Várjuk a jó híreket, miután megnézett a dokid! Kép
maccs

Motiot Kép
Tessék jelentkezni a doki után a hírekkel. Remélem minden oké lesz és aztán már csak tényleg piheni kell (mondom ezt én, aki így a 33. héten görnyedek a melóban a gép felett 35 fokban Kép )

Liv Kép Nekem is folyamatosan mozog szinte, de ezt csak pár hete csinálja. Ez lehet, hogy azért is van, mert most már jó nagy és jobban érzem a fészkelődését (elöl van a méhlepényem). Ma hajnalban fél 5-kor például arra ébredtem, hogy másodpercenként lök/rúg egy picit. El kezdtem számolni, hogy hányszor csinálja és 28-szor. lehet, hogy ez a csuklás, mert én még ilyet sosem éreztem, vagy nem tudtam máskor hogy a csuklást érzem.

Csajok Kép Tegnap este apa "rámközelített" kétségbeesett arccal Kép és közölte, hogy most így a 33. héten még nem vagyunk benne a szülés előtti 6 hétben, merthogy neki a kismamás/kisgyerekes férfi társai már mondták, hogy szülés előtti 6 hétben tilos a szex. Érdekes nekünk nem mondta a doki, pedig legközelebb csak a 36. héten megyünk hozzá. Ti mit tudtok erről ?!

Edit
Kép

Kép
reditke

Editke!

Én azt hallottam, hogy már a 7. hónaptól nem nagyon kéne erőltetni, sőt vannak olyan régimódi orvosok, akik egyáltalán nem javasolják, de szerintem ha egészséges a terhesség, és nem esik rosszul a kismaminak, akkor mindent bele.

Azt mondják, hogy a időn túl kibújni nem akaró babákat egy jó alapos szerelemmel útnak lehet indítani, lehet hogy emiatt a szülés megindító hatása miatt nem javasolják.... Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Hát ez érdekes, erről én sem hallottam semmit. Igazából szerintem akkor tilos, ha már elkezdtél nyílni, meg sokat görcsölsz, de egyébként nem. Jóval finomabban kell persze előadni a dolgokat, de azért elvileg még lehet. Sőt többektől is hallottam, hogy még szülés előtt is ezzel töltötték felesleges idejüket KépKépKép
Egyébként amit viszont mondanak a dokik: szülés utáni 6 hétben tilos. De ez sem szentírás, mi anno nem vártuk meg a 6 hetet, nem tudtunk addig malmozni KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó
Én úgy tudom, hogy a 36. héttől nem ajánlják, mert a méhösszehúzódások felerősödhetnek és beindíthatják a szülést.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Helllló CsajszikKép

Egy újabb hétvégével közelebb kerültünk a talihozKép

HKataKép Üdv nálunkKép Miután mindenki megdícsérgette a leányzódat, én is nagyon kíváncsi lettem rá. Hát mit mondjak - tényleg igéző szemei vannak. Igazán szép kislány.

GyöreszKép HKataKép
Nem jó azt olvasni, hogy a keményedéseitek nem múlnak. Vigyázzatok nagyon magatokra - bár gondolom ezt teszitek napi 24 órában. Szóval drukkolok, hogy minden oké legyen veletekKép

MotiotKép
Neked is drukkolok, hogy a doki csak bíztatót mondjon ma hatkor. Próbáld elintézni valahogy a jól megérdemelt pihenésedet! Babócával vigyázzatok egymásraKép

KrisztiKép
Látom nem nagyon pihenszKép Festés, aztán majd függönyvarrás... Néha csodállak Titeket "lakásfelújító" mamikákat, honnan van ennyi energiátok.

Apa nálunk is elutazik majd (sajna) de ő szeptember elején, és csak egy hétre. Remélem Botond marad a helyén, és megvárja a születéssel az apukáját. Ha máshogy nem megy, majd összekötözöm a lábaimat, fejen állok, és úgy töltöm azt az egy hetet.

LivKép
Az én gyerkőcöm sokat mocorog, bár már nem rugdal, inkább helyezkedik. Itt-ott minidg kidugja valamilyét a pocakomból, olyankor hagyja, hogy a kiálló kis részeit sokáig simizzem. Bár a kajálásokat, gyümölcsöket mindig külön is megünnepli, perdül-fordul örömébenKép
Éjszaka pedig privát bulikat tart, egyet tízkor, egyet négykor.

MacsKép
Ha esetleg a gyakorlatban is kiviteleznéd a denevéres kísérletet, légyszi szólj, mert mindenképpen szeretnék ott lenniKépKép

A hétvége nálam gyorsan eltelt, megvarrtuk anyával a gyerekszoba függönyét, megrendeltük az asztalostól a bútort a gyerekszobába, és beleszerettem egy kék víziló alakú fürdővíz-hőmérőbeKép
Ma meló után megpuccantom az ablakot, és felteszem rá próbaképpen a függönyt. És fent is hagyom perszeKép
Voltam csobbanni a Balatonon, és rájöttem, hogy a gyerekem simán legyőzi a Duracell nyuszikat. Amíg a strandon voltam nem pihent a ded. Ha úsztam, akkor kissé alábbhagyott ugyan a mocorgás, de azért immel-ámmalpancsizott. A napon viszont tisztára begerjedt. Olyan volt, mint Darnyi Tamás, csak úszta a hosszokat a hasamban, és minden hossz után bukó-fordulót produkált.
Két dologra gyanakszom:
1 - a gyerek napelemes, és sikerült túltöltenem
2 - gyakorolt jövőre, nehogy a korosztálybeli lányok előtt beégjen (a kis macsóKépKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Bocsi, az előbbit Reditkének szántam.
HKata (ismét)

Kép

Kép
anyamanya

EditKép

Szerintem ha zárt a méhszáj, és neked is van kedved "ráközelíteni" kispapádra, hát uccu nekiKép Nekem eddig sosem mondta a dokim, hogy kerülgessük egymást a férjemmel, és sosem kérdezte, hogy éljük-e még a házasok életét? Így arra a következtetésre jutottam, hogy ha minden rendben, akkor orvosilag nincs akadálya.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszi csajok Kép a szexes válaszokat.
Mint látom ebben is, mint mindenben megoszlanak a vélemények (mind orvosi, mind páciensi szinten).
Akkor továbbra is óvatosan duhajkodunk Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok,
mindenkinek köszönöm a kislányomra vonatkozó dicséreteket. Férjem viccesen meg is jegyezte, ha valakinek szüksége lenne egy kis segítségre, hogy ilyen jól összehozott babója legyen, szívesen áll rendelkezésre. Egyetlen kikötése van csupán, ragaszkodik a hagyományos módszerekhez (semmi kémcső !)

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya!

Igazán rendes és segítőkész párod van neked, kész áldás lehet számodra! ;)

Azért én most letesztelem először hogy milyen lesz a saját termés, majd utána lehet hogy a második, javított kiadás előtt jelentkezem! ;)

Editke!
Hajrá... Kép Kép Kép

Csirkesz!
Kísérlet végrehajtása esetén dokumentálni fogom a dolgokat és közzkinccsé fogom tenni, ezt megígérem!... Kép Elgondolkodtam Döbrögi bukófordulóin, azt azért egy kicsit túlzás. Gyorsan utána néztem a táblázatban, hogy Te hol tartasz.

/Most vettem észre, hogy az előttem levő kismamák már nagyon rég nem jelentkeztek, ill. Bellana a nyáriaknál írogat.. Úgyhogy mi vagyok a listavezetők...Lehet hogy születésügyileg mienk lesz az aranyérem?!/

Szóval most a 3D /4D/ uh-n láttuk, hogy azok a mozgások amik különben kb. 5-8 cm-es (elég komoly) hullámzásokként jelentkeznek a "felszínen" valójában csak annyi mozgás, hogy a kezét az arca előtt megigazgatta, illetve a lábát felhúzta az arca elé. Szóval azért a bukófordulók korából már sajnos kinőtt Döbrögid is! Kedves Anyuka, ne tessék a kisgyermekét igy lebecsülni, hogy még mindig olyan picike! KépKép Kép
Macs
maccs

CsirkeszKépKép

Összebújás: sajna, nekünk mostanában nem nagyon müxik a dolog, mert rögtön keményedik a pocakom. Barátnőm javasolta, hogy akkor durr bele a közepébe. Kép Na, hát úgy meg olyan, hogy...inkább hagyjukKép
Azért igyekszem kiengesztelni apát, szerencsére nagyon jól bírja, abszolút megértő. Segítek, ahol tudokKépKép

Lau
lau

MacsKép
Lehet, hogy Döbrögi már nem kicsi, lehet, hogy nem bukó fordulózott, de a Balaton hullámzása kismiska volt a hasamhoz képest. Azt mondod, hogy ezeket az árhullámokat csak egy-egy mozdulat váltja ki???
Akkor lehet, hogy Döbröginek a szemébe sütött a nap, én meg azt hittem, hogy élvezi a helyzetetKép
Egyébként ma megyek uh-ra baba-paraméter ellenőrzésreKép, és naggggyon bízom benne, hogy Döbrögi jó nagyra nőttKépKép

A táblába én is bekukkantottam. Tényleg Te vagy az első az aktívan itt írogató mamák között. Remélem a sorrendet senki nem borítja fel, mindenki kismanója addig marad a pocakban, amíg a kedves mamára rákerül a sor.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hát azt hiszem mi tuti fel fogjuk borítani a sorrendet, lehet, hogy át is kell majd avanzsálnom a nyári mamikhoz Kép Vagy maradhatok itt azért egy aug végi szüléssel??? Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Én is eléggé lenn (baloldalon) érzem a csuklásokat mostanában, szóval ez azt jelenti, hogy lenn van a feje? Azért kérdezem, mert múltkor folyamatosan baloldalon éreztem a csuklást, aztán a 3D uh-n jobboldalon volt a fejecskéje. Lehet, hogy arra az időre megfordult, aztán utána megint visszafordult?

Mikortól lehet azt látni, hogy amikor fordul, helyezkedik, hol mije van?

A babám épp csuklik. Fő a változatosság... Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Kismamik,

a múlt héten csak egyszer tutalak olvasni benneteket, alig gyôztem visszaolvasni, amit írtatok.

Pelus-ügyben mi igyekszünk környezettudatosak lenni, már amennyire sikerül, és megpróbáljuk a mosható nadrágpelusokat. Aztán majd kiderül. A biztonság kedvéért azért fogok venni eldobhatósat is, utazáshoz, vendégségben az biztosan praktikusabb.

Ami az összebújást illeti, nekünk amennyire gördülékeny volt a baba elôtt, most annyira nem megy. És egészen az elejétôl kezdve. Persze kényeztetem a kispapát, de az nem pont olyan, mintha oda-vissza. Van köztetek valaki, aki hasonló cipôben jár? És esetleg tudna valami megoldást a problémára, mert idônként szörnyu˝ lelkifurdim van emiatt.

Bori
26+2
lbori

Liv Kép
Minden szakirodalom azt írja, hogy olyen 30 héttől már simán tudja az anyuka, hogy melyik testrésze hol van a babának.
Hát az enyém rengeteget mozog és már 33 hét, de gőzöm nincs hogy mi milye (csak az UH alapján sejtem).

Edit
Kép

Kép
reditke

Nekem még mindig össze-vissza forgolódik Manócska, őt nem zavarja, hogy nincs hozzá elég helye, megoldja KépKépKép Mondjuk én ennek nem örülök annyira, mert néha piszokul tud fájni. De hát ez van.
Én nem igazán tudom megmondani, mije hol van, bár hétvégén kivételsesen sikerült behatárolni az alkatrészeit. Ugyanis egy kb 5 centis "pálcikát" húzogatot ide-oda a hasfalamon, és az tuti, hogy a lába volt. Ráadásul az ellenkező oldalon meg egy nagy golyót nyomkodott, az meg a feje. De ettől függetlenül ált. nem tudom, mit dugdos kifelé.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Györesz,
ma kaptam egy kis lelki megerősítést keményedés ügyben, megosztom Veled. Ma du. sikerült elbotorkálnom fodrászhoz, vele beszélgettem. Mint kiderült, ő is keményedett rendesen már a 20. héttől folyamatosan, a méhnyak nála is megrövidült. A munkát ennek ellenére nem hagyta abba (ezen kicsit csodálkoztam, hogyan bírta az egész napos álldogálást), de így is kihúzta a 38. hétig. Az orvosa is megnyugtatta, hogy ha véletlenül korábban meg is szülne, az biztosan nem a keményedések miatt történne. Sőt az volt a véleménye, ha otthon maradna és folyamatosan azon "görcsölne", na vajon meddig bírja, azzal sokkal többet ártott volna, így viszont a munkával elterelte a figyelmét. Szóval tényleg fel a fejjel !

Pusz
HKata

U.i. én azért örülök, hogy már itthon vagyok, ezek után nem is fogok parázni, szép nyugiban készülgetek...

Kép

Kép
anyamanya

HKata!
Köszi a biztatást! Szerencsére én is csak jókat hallottam. Szoktam írogatni a méhszáj topikba és ott is csak biztatnak. Ott még az is kihordta időre a babát akinek ki volt nyilva a méhszája és nem tudott olyan sokat pihenni, mert volt mellette egy eleven kislánya. Úgyhogy bizakodó vagyok és bízok a babucimba!
Ma különben nagyon boldog vagyok, mert most így 8 órához közeledve mégcsak 4-5 keményedésem volt, ami rekord az utóbbi heteket nézve. Úgy látszik tényleg használ a gyógyszer. Remélem ez így is marad!
Mindenesetre pihenek amennyit tudok, hiszen megtehetem és ebbe a dögmelegbe nem is kívankozok sehova!

Puszi
Györesz 25+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Mozgolódás: A pici lányomnak sok helye van, mert hol itt - hol ott van feje. Ráadásul, hol fent hol lent van a hasam azaz ő is. Hétvége óta sokat mocorog, aminek én nagyon örülök, mert nem egy rugdosós típusnak ismertem meg eddig. Meg is jutalmazom finom kis sütivel. Kép(Igaz eddig is kapott belőle.)

Összebújás:
Editke! Ha te is megkívánod a kispapát miért ne. Én is úgy tudom, hogy a 36. héttől van "tabu", a korszülés miatt.
(Én poénkodni szoktam otthon, hogy hol egy sütit ahol a kispapát kívánom meg. Kép)
Bori! Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Van aki nem kívánj ilyenkor a sexet. Van aki többször, embere válogatja. Majd után bepótoljátok a lemaradást. Kép

Pocó!
Én is ritkán tudom behatárolni, hogy hol milye van. A dudorokat egyszerűen úgy tekintem, hogy barkobázik velem, de sajna nem igen találom el, hogy éppen milyét dugta ki. Már szóltam is neki, hogy néha több segítséget adhatna, vagy megmondhatná.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Én végre elememben vagyok, imádom ezt a jó meleg időt. Kávécserjémmel egyetemben fénykorunkat éljük. Anyám tegnap felhívott, hogy jól vagyok-e, mert neki vasárnap nagyon dagadt a lába a melegtől. Mondtam neki hogy "süti vagy éccsanya az enyém még terhesen sem!" Cikiztem is egy sort, hogy bár így nagymama korban a leépülés és az eltunyulás már várható dolgok... Nem idézem a választ!Kép Kép Kép

Csirkesz! Kép
Beccsssszóra: viszonylag kis mozgások miatt olyan puklik nőttek a hasamon, hogy az Alien rendezője összemaszatolta volna magát gyönyörűségében! Kép Kép Kép Napocska - látni biztos látja, hogy zavarja-e? Hát úgy érzem ez lesz mostantól az örök konfliktus: "édes gyermekem, de hiszen én csak jót akartam neked!..." Kép Kép Kép

Pocó!
Nem tucccc kiszúrni velünk, mert szerintem a dokik rosszul számolnak (nem véletlenül nem tanítanak az orvosin matekot) és szerintem aug. 20 körül már babázgatni fogok. Kép De tudod mit, majd versenyzünk!.. Kép

Át ne menj a nyáriakhoz! ;) Képzeld csak el, itt végre mi leszünk az "okosak" mi majd "osztjuk az észt", amikor a többiek még csak készülödnek a szülésre! /jaj nehogy komolyan vegyétek, hogy ilyen nagy a mellényem! Kép/

Lbori!
Tessék gyakrabban jönni, akkor kevesebbet kell visszaolvasni! Kép

Györesz, Kata!
Pihengessetek, próbáljatok lazítani nem csak fizikailag, de szellemileg is. Persze, soxar dolog van a világban, szegény embert még az ág is húzza /fő az optimizmus/, de most van egy kis élet a pocitokban, aki rátok van bízva, ami a világ legszebb dolga ami csak lehet. Milyen baj érhet fel ezzel? Ne hagyjátok hogy elérjen a lelketekig a keserűség, bosszúság és idegeskedés, és meglátjátok minden rendben lesz! Kép Van egy édes könyv /Az élet játéka/ a pozitív gondolkodásról, hosszú lenne leírni a sztorit, a lényeg hogy minden rosszban lásd meg a jót. - bocs, kicsit hosszúra és túl okoskára sikerült, de higyjétek el, én tényleg ebben hiszek.

Legyetek egészségesek, vidámak, és pozitívak!
És egyetek sok finom hideg dinnyét! Kép éljen a sok kalória! Kép

Puszancs:

Macs
maccs

Ja! és alkatrészek!

Tegnap gyönyörűen érezhető volt, hogy a kis talpacskájával nyomja kifelé az oldalam, apus meg is simizte neki! Kép Lehet hogy nagyon vékony a hasfalam azért érzem én ennyire a baba-darabokat?
Mondjuk soha sem a hasizmomról voltam híres.. Kép
maccs

Macs,
Köszi a bíztatást, szerencsére olyan emberekkel vagyok körülvéve akiktől folyamatosan kapom a "pozitív energiákat" és ez az, ami igazán számít.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Tegnap voltam uh-on, és az érzéseimet a baba elhelyezkedésével kapcsolatban az uh is alátámasztotta. Buksija lent van a combhajlatom környékén, a popsija, és tappancsa pedig a gyomrom alatt/fölött/mellett.
Az uh-ra bejött velem apa is, és teljesen elégedett volt a kisfiávalKép Egyrészt, mert kerek-perec megmutatta, hogy ezer % hogy "tökös" gyerek, másrészt, mert mocorgatta, hajlítgatta az ujjait, és amikor kimerevítette a dokinéni a képernyőt éppen kettőt mutatott. Apa verziója: még két testvért akarok, anya verzója: cumizni fogok.
Azt be kellett látnom, hogy eddig alábecsültem a súlyát Döbröginek, mer másfél kilósnak saccoltam a netes tudományok alapján, de a becsült érték a vizsgálatkor 1,87 kg (+/- 10%). Ha levonom a 10%-ot, akkor is 1,68 kg körüli, hozzáadni nem is merem.
Apa erre is nagyon büszke, csak egy kicsit elbátortalanodott a szülést illetően, mert aggódik, hogy is fog ez a nagy gyerek kibújni a hasambólKépKép

PocóKép
Tenap még akartam írni két sort neked, de már mennem kellett uh-ra. Szóval nehogy az én soraim miatt átpártolj másik topikba!! Azóta megnéztem Linato tábláját (csak úgy találomra a július 5-i archívumban), és ott Macs után láttalak szeptemberi szülési dátummal. Miért gondolod, hogy augusztusi gyerkőcöd lesz?

Csirkesz
(és a majdnem két kilós DöbrögiKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kata!

Én úgy érzem, hogy ebben a társaságban még több pozitív emberkére találtál, majd mi is sugárzunk! (éljen Paks!) Kép

Pocó!
Fájdalmas mozgásokról jut eszembe, hogy pont vasárnap talált el gyermekünk valami frankó kis idegköteget a hasimba, úgy hogy meggörnyedtem fél percig és csak sziszegni tudtam. Belegondoltam, hogy jézus máriám, már ez ennyire tud fájni, hogy fogom én elviselni a szülést és mélyen magamba szállva elgondolkodtam, hogy 25000 lehet hogy nem is olyan sok az epidurálért (kútvölgyisek tudják, hogy nálunk külön kell fogadni anesztest, ha eda-t akarunk)...

Fog valaki EDA-val szülni?

Csirkesz!

Örülünk a jó híreknek. Döbrögi bemutatásáról a vicc jut eszembe: /bocs, hosszú lesz/

Megy haza a cowboy az ekhós szekérrel friss feleségével. Egyszer csak megbotlik a ló. A cowboy hangosan csak annyit mond: Egy!
Kicsit később de már jóval odább ismét megbotlik a ló. Cowboy hangosan: Kettő!
Már majdnem látják a házukat, mikor a ló harmadszorra is megbotlik. Hangosan elkiáltja magát: Három! - lepattan a szekérről előkapja a coltját, és fejbelővi a lovat.
Az ifjú ara megrökönyödve nézi a jelenetet és elkezd hangosan ágálni, hogy azért ezt nem kellett volna..., szegény pára csak megbotlott.., és különben is hogy jutunk most haza... Mire a cowboy hangosan csak annyit mond: Egy!

Szóval visszatérve Döbrögire, azt mondtad, azt mutatta nektek, hogy kettő???? KépKépKépKépKépKép

Tromipi-Andi!

Rég láttunk. Remélem sikerült valahogy a nagymami halálát feldolgozni, és már jobban vagy lelkileg, mert most a baba és a Te egészséged a legfontosabb!

Macs
maccs

MacsKép

Egy... KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Visszanyalt a fagyi! Kép
maccs

Macs,

Amikor az első szülésemre készültem, abszolut elhatároztam, hogy én márpedig kérek érzéstelenítést, mert naná, hogy nem fogok egy kicsit sem szenvedni. A fájások kényelmetlenné válásakor szépen bearaszolunk a MÁV-ba, eszegetek-iszogatok kedvemre, aztán jöhet az EDA.

Hát nem így történt és egyáltalán nem bánom ! A dolgok úgy alakultak, hogy mire beértünk a kórházba (otthon elfolyt a magzatvíz), már nem lett volna idő a fájdalomcsillapításra. Így teljesen spontán, a lehető legtermészetesebb módon szültem. Baromira fájt, de úgy éreztem közben is és azóta is, hogy így volt teljes az egész és olyan élménnyel lettem gazdagabb, amit semmi és senki nem tudna pótolni.

Ha adhatok egy tanácsot, amíg tényleg nem muszály, addig ne gondolkozz az EDA-n, hidd el, nem lehetetlen !

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

MacsKép

EDA-n nem gondolkozom. Sőt más fájdalomcsillapítón sem. Igaz, hogy piszkálja a fantáziámat a szülőágy mellé felszerelt, a szülő nő által szabadon használható kéjgázKépKép
Állítólag az orvostanhallgatók rendszeresen buliznak ezzel a kéjgázzal.
Nos, ha én nem is próbálom ki, kispapa arra készül, hogy beül e szerkentyű alá, és ott fog bulizni mellettem a kéjgázzal, amíg én világra hozom a gyerekétKépKépKép Vagy, az én arcomra nyomja a maszkot, és rajtam fog mulatni.
Azt hiszem, tarthatna a férjem szülés-felkészítőt más apukák számára, mert mióta tudja, hogy lesz ilyen kütyü az ágy mellett, azóta szó szerint várja a napot, amikor bejöhet végre szülniKépKépKép
Néha az az érzésem, hogy a baba megszületésével nem egy férfivel és egy gyerekkel, hanem két deddel fogok egy fedél alatt lakniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Látom, vidám napunk van maKép
Jó sok téma felmerült mostanság.

Bori! Kép Én is hasonló cipőben járok, ott segítek Apán, ahol tudok. Mióta babát várok, azóta nincs összebújás, viszont alternatív megoldásokra gyakran ajánlkozom. Az vígasztaljon, hogy utána majd nagy lelkesedéssel bepótolunk mindent, pl. karácsonykor. Azt a pár hónapot meg már fél lábon is kibírjuk.Kép

Pocó, megkérdezhetem, hogy miért volt annyi uh.-d? Én is kb. 14-nél tartok, pedig többszörösen komplikált eset vagyok.

Babamozgás.Az egyik fiam fejfekvésű, ő a petefészkemet és a hüvelyem környékét bokszolja előszeretettel. A hólyagomat nyomja, tehát éjjelente minimum 4 WC-túra garantált. Már szinte fel se ébredek, holdkórosok tanfolyamra járhatnának hozzám.KépA másik fiam viszont a jobb mellem alatt fekszik keresztbe, tehát ott is jó nagy a hasam, ülni nem jó, feküdni jobb oldalon nem lehet. Én sem tudom, mikor melyik testrészük dudorodik ki.

Ti honnan tudjátok, hogy ha egy adott helyzetben a baba mocorog, akkor élvezi a szitut vagy rosszul érzi magát? Intuíció? Petikém pl. ha autózok, buszozok, akkor rögtön felélénkül, mocorogni kezd. Nem tudom, zavarja-e a hang és a zötyi vagy éppen élvezi.

Tapasztalt mamik, lenne két kérdésem:
1./ A babasapkáknak milyen a méretezésük? Láttam, hogy mindenféle számok vannak beleírva. De milyet kell venni egy újszülöttnek?

2./ Bébihordozó/autósülés: Ahogy nézem, a hordozók 0-13 kilóig vannak. Aztán a következő fokozat a 15 kiló fölötti. De mi van 13 és 15 kiló között? Vagy van csak autósülés (nem hordozó) 0-18 kilóig. De ez jó egy újszülöttnek? Szóval milyet érdemes venni, hogy biztonságos, praktikus és gazdaságos is legyen. Mert főleg ikrekkel nem mindegy.

Jaj, ma voltam védőnőnél. Ne tudjátok meg, már 14 kilónál tartok (has 117 centi), de nem szidott meg. Attól tartok, 20 kiló alatt nem fogom én ezt megúszni...Kép

Csajok, nekem ráadásul hőhullámaim is vannak, egy pincében is izzadnék. Most minden bajom van.Kép

Szép napot mindenkinek, vigyázzatok a Pocaklakókra!
Eszter (25+ 5)
eszter28

sziasztok!

EDA-tól én rettegek, így kerülni szeretném. Igaz mindentől félek, ami tű, így pl. a ma reggeli vérvétel is eléggé megterhelt, örülök, hogy túl vagyok rajta Kép

Most tartok a . héten, milyen vizsgálatok várnak még rám, tapasztaltabbak ?
Köszike

Kispapa és szerelem
Engem tiltott le a doki a . hét után, hogy a 32.hétig várjunk a nagy élvezetekkel, ugyanis nagyon keményedett a asam, és fájt utána, persze csak akkor ha nekem igazán jó volt Kép Aztán szépen fokozatosan mégiscsak egymásnak estünk, és azt követően nem volt gond. Szóval szerintem, ha az ember jól érzi magát, akkor lehet, persze ez csak saját vélemény...
Én mostanában inkább viccesnek találom, amikor keressük a megfelelő pózokat Kép

Puszi mindenkinek, nagyon várom a talit! Valószínűleg gyümit fogok vinni, mert sütiket nem nagyon tudok, ráadásul kissé megijedtem, mert ma +9 kg-t mutatott a mérleg. Ennek ellenére most ettem egy kis csokifagyit Kép teljesen meg vagyok őrülve érte...

zsófi
papzso

Eszter!
Én megérzéseimre hagyatkozok. Ha autózunk és erős volt a menetszél, mert mellettem volt lehúzva az ablak akkor ott bokszolt, ahonnan az erős hangot hallotta. Éreztem, hogy nem jó neki. Enyém fel, hátsó ablak le (mivel sajna nem klímás az autónk), cserébe kissé feljebb boxolt, hogy zavarja a hang. Szerencsére ez már nem messze volt Bptől.
Hétvégén a fürdőben annyira nem kedvelte a zajt, hogy nem is jelzett, csak jól elbújt.
Hagyatkozz a megérzéseidre, és megtudod, hogy ő mit jelez.

Autósülés: Van 0-18-ig ez újszülött kortól. Nem tudom te milyet láttál, de tudtommal van 9-18 kg kategória is. Szerintem neked kell dönteni, hogy hordozó vagy fix ülés legyen. Ha ez meg van utána jöhet, a biztonság és az ár. Pici lányomnak mi a Römmer baby Safe-t fogjuk megvenni hamarosan. Bár szerintem elég húzós, de mivel majd szeretnénk kistestvért is, így megéri, mert ez a legbiztonságosabb a tesztek szerint, ami hordozó. Mivel mi sokat utazunk majd a nagyikhoz, a hordozó lesz a legjobb, mert ha elalszik nem kell felébresztenünk.
A tesztekről sok infót találsz a bababoltok startalapos oldalon.

Moszi (31+4)

KépKép
Kép
moszmota

Eszter, en mindenkepp a 0-13 kg-ig jo hordozokat javaslom. Egy ujszulott meg ebben is osszecsuklik....Egyebkent szvsz alapszabaly, hogy annal jobbak az autosulesek, minel szukebb sulyhatart fognak at! Ja es igen, a hordozo utan johet a 9-18 kg-ig jo ules, majd a 15 kg-tol felfeleKép

Szexnel igazabol az orgazmus gaz, mert ez valt ki mehosszehuzodast, de akinek megy anlekul is, akkor hajraKép

orsoly
orsoly

Macs!
Köszi a biztatást! Pont ma olyan boldognak érzem magam, persze azért máskor is, csak ma valahogy elkapott a hullám. El is terveztem, hogy a héten elmegyek és veszek egy pár dolgot a kisfiamnak, mert mostmár igazán megérdemli!

Nem tudom ti hogy bírjátok a meleget, de én kész vagyok. Egy kávéval sikerült 102/65-re feltornázni a vérnyomásomat és vizes törölközővel kínlódok!

Motiotról tudtok valamit? Nem tegnap ment dokihoz?

Puszi
Györesz 25+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Maccs: de jó, akkor majd egy hónappal megelőzöl pl. engem, készülj fel majd a sok kérdésre, amikkel bombázni fogunk TégedKép
Dinnye: tegnap majd egy felet bevágtamKép Erre megkérdezték a kollegáim, hogy miért egybe nyeltem le?KépKép
Nem hiszem, hogy az EDÁ-t igénybe vesszük, mert első babó is úgy igyekezett kifelé, hogy ideje nem lett volna hatni a fájdalomcsillapításnak.
Múltkor olvastam egy fórumban, hogy valaki előre megbeszélte az orvosával, hogy császárral fog szülni, mert ott, ahova megy, nem alkalmaznak EDÁ-t. A környezetében sok problémájuk volt az ismerőseinek a szüléssel, és ezt akarja megelőzni.
Igazából eddig még olyannal nem találkoztam, hogy nincs EDA a kórházban.
Az már más kérdés, hogy amúgy is írtózom minden mesterséges dologtól a szülés körül, épp elég az, hogy kórházban van az ember, nem még alávetni magát egy műtétnek.
De mindegy, ez az én véleményem.

CsirkeszKépKép Lehet, hogy férjednek az én férjemmel kellene besélnie, mert kicsit fél a szüléstől - az elsőnél nem is mert bejönni -, de lehet, ha megemlítem neki a kéjgázt, alíg várja majdKép
Holnap megyünk mi is uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok én is a helyzetére. Van egy olyan tippem, hogy kismanónk ugyanúgy helyezkedik el, mint a TietekKép

Eszter: én is hiába ülök légkondis irodában, folyamatosan hőhullámaim vannak. Otthon meg is őrülnék a panelben szerintem. Azt meg tényleg nem lehet tudni szerintem, hogy azért kapálódzik-e egy zenére pl. mert tetszik neki, vagy azért, mert nem.Kép

Mozgás: néha nekem is összeakad a szemem, mikor kidugja valamilyét - főleg jobb oldalon a bordám alatt -, apa is néz nagyokatKép

Lau
30+0
lau

Györesz: nehezen. estére mindig bedagad a bokám mindkét lábamon. Egyszerűen a melegre vagyok ilyen érzékeny, baba nélkül is ilyen dagadós a lábam nyáronKép Éjjel is be kellett borogatnom, így reggelre elviselhetőbb.

Orsi: nekem már akkor is keményedik, mikor még csak belekezdünkKép

Lau
lau

EszterKép
Szvsz a 9-13kg-s hordozó a legjobb az újszülöttnek, amibe van fejszűkítő is, sőt a modernebbekbe testszűkítő is, és dönthető, ha a pici elalszik az úton. Az ikreknek mi a Peg Perego Primo Viaggio-ját vettük, ami horror drága (39.900 ft/db), de a párom autóstesztekben olvasta, hogy nagyon jó minősítést kapott, és nem utolsósorban rápattintható a babakocsi vázára. Utánna lehet venni a 9-15kg-os Römer ülést, mert az a favorit ebben a kategóriában, sőt feljebb is. A hordozót meg el lehet adni, ha jót vesztek.

Egy bababoltban az újszülöttekre 00-ás sapkát kaptunk kihozni a kórházból. Megjegyzem irtó picinek néz ki, de mivel októberiek lesznek muszáj volt venni. Aztán 01-est vettünk következőnek, ami láthatóan nagyobb. Az ikreknél biztos kell a pici méret is, az egyedüli babánál nem biztos, hogy jó.

HELP én is szenvedek a melegben, pedig főznöm is kell. A bugyimról is dől a víz.Kép

Cat
27+2

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Örülök, hogy szóba jött a sapka kérdés, mert most engem is ez izgat.

Moszi Kép Jössz tornázni? Én megyek.

Amióta "diétán" vagyok megfogadtam, hogy heti 3 kismama torna és minimum heti egy fél órás szobabiciklizés. Addig sem gondolok a kajára.
Ma megint alma napom van, már undorodom tőle, de végigcsinálom. Csak nehéz ahogy itt írjátok a csokifagyit meg ilyenek.

Motiot Kép Tessék jelentkezni jó hírekkel!!!!!

Képzeljétek egész éjjel szoptattam álmomban, de valahogy soha nem akart sikerülni a picinek. Szenvedtem vele rendesen. Ez biztos azért volt, mert elég érzékeny a mellbimbóm és tegnap este rászántam magam, hogy jól megdörzsöljem a törölközővel, hadd szokja a rosszat Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok, gyógyszertári alkohol mihez kell a babaápolásnál?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit: a köldökcsonk ápolásához használnak gyógyszertári alkoholt.
Azért annyira ne szadizd a mellbimbót!! Nem lesz olyan vészes a dolog, majd meglátod! Én már alíg várom, hogy megint szoptathassakKép Hihetetlen élményKép
Heti 3 kismamatorna?? Én egyre nem tudom magam rávenniKép Annyira elfáradok estére, ráadásul most még ez a dögmeleg is. Szóval, le a kalappal!!

Lau
lau

Edit!

Alkohol: köldök.
A melledet ne dörzsöld, mert méhösszehúzódást és ezáltal szülésmegindulást okozhat. A szopi ugyis egészem más igénybevétel, egyáltalán nem biztos, hogy a pici szopizása bármit is fog okozni. Egyébként szuper dolog szopiztatni szerintem.

Sapka: ezek a számok iszonyúak, még most két gyerek után is bajba vagyok velük. (Egyébként a legkisebb kell neki sapiból, ez vagy 0-ás vagy 1-es (látom, időnként 00 és 01), zokniból és harisnyából meg 00-0-nak (így együtt) jelöltet kell venni).
Miért kell mindent másképp számozni? A hétvégén fürdőnadrágot vettünk az 5 éves fiamnak, és azon szórakoztam, hogy vajon hányas méretet jelöl a 2-esKépKép. Ja, mert egyébként mindehol másban értelmes méretet tudnak megadni legalább , felnőttnél meg már megszoktam, hogy a betüket is tudni kell értelmezni, de hogy egy gyerekfürdőnacinál mit jelent a 2-es...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Macs! Isten ments, hogy beelőzzelek az aug 20-szal!!! Én örülök, ha kihúzom aug 27-ig ( ez a tervem ), de tovább sem szeretném. Maradjon tied nyugodtan az aranyérmes hely, én meg majd szűkölködök valahol hátrébb Kép
Eszter! Nálam az alap probléma az, hogy cukorbeteg vagyok. Nem terhességi, gyerekkori inzulinos, ami miatt intenzíven veszélyeztetett kategóriába tartozom. Ez miatt kell nagyon sűrűn UH-ra járnom, meg nem is szülhetek akárhol, csak abban a pár spec kórházban, ahol foglalkoznak cukrosokkal.

Átnéztem a nyári mamik topikjába, hátha költöztettek, de így utólag megnyugtattatok KépKépKép Ha mégsem leszek kitúrva, akkor max majd elhalmozlak titeket infóval, persze Maccsal meg a többi korai mamival együtt KépKépKép

Autósülés: hát a legjobb a hordozós 13 kilóig, de itt is az, amelyikhez lehet fekszűkítőt kapni. Szegény lányom még így is elveszett benne születése után KépKépKép Az a lényeg, hogy a gerincét a legkevésbé terheljétek az első 2-3 hónapban, tehát a legdöntöttebb a legjobb. Persze nem anyagilag, mi 30e-ért vettük 2 éve az autósülést, de úgy számoltunk, hogy úgyis jön remélhetőleg hamarosan a kistesó KépKépKép Egyébként attól, hogy 13 kilóig jó hivatalosan, még nem biztos, hogy addig használható. Mi 9 kilónál váltottunk a 9-18 kilósra, mert már elég kényelmetlenül tudott csak a lányom elférni benne, a lábát sem tudta kinyújtani.

Csirkesz! Az átpártolás azért nem volt ám annyira komoly Kép Egyébként onnan gondolom, hogy aug vége lesz, mivel programozott császárnak néz ki a szülésem, amit a 38. héten indítanak. És ez ugye aug vége.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Edit!
Sajna elmarad a torna. Kissé zsúfolt a hetem, így nem mertem besűríteni. De remélem, hogy jövő héten, de legkésőbb aug.-tól járok.
Mára jobb is, ha nem tervezetem, mert úgy néz ki, hogy ismerőshöz tudunk menni, akitől veszünk 1-2 dolgot. De nem biztos, így lehet, hogy a jövő heti torna is ugrik. Bár abba a tornába még a szülésznői találkozó is beleszólhat.
Aug.-tól otthon vagyok, és tutira megyek.
Csütörtökön jösz babaklubba?

Mennyit szedtél fel, hogy diétáznod kell?

Alkohol úgy tudom a köldökcsonk ápolásához kell. Bár ezekben még nem vagyok járatos.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Pocó!
Nem is tudtam, hogy cukorbeteg vagy.Kép Mennyiben más terhesség alatt az inzulinozás, mint előtte? Tényleg csak pár kórház foglalkozik a hozzád hasonló mamákkal??? Ez elég szégyen. Nem elég, hogy az embernek állandó odafigyelést igényel a napi normál életvitel, a kórházak nincsenek erre felkészülve??? Ez azért felháborító!
Le a kalappal a kitartásod előttKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hát nagyon más minden ilyenkor. Folyamatosan változik az inzulinszükséglet, hetente kell menni diab gondozásra is, és nagyon oda kell figyelni, hogy minden a lehető legjobb legyen. Napi 13-14x ( !!! ) nézem a cukromat, de az eredménye eddig megvan egy egészséges 2 éves leányzó képében és ey átlag 5.4-es cukor formájában az utóbbi időben KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó!
5,4 az sirályKép
Ez előző HbA1C-m és tök jó lett (5,1), és a vérkép és vizelet is.Most már csak reggeli után kell mérnem egy órával, megha rosszul érezném magam, meg szoktam érezni ha magasabb a cukrom (szerencsére ritkán van).Nem a Szabolcs utcában ban fogsz szülni?
Egyéb:
Ma elnéztem a Brendonba, hát szép kis árak vannak, egyedül egy komódra tehető pelenkázó lapot vettem, 3000 Ft-ért, a katalógus meg jó lesz nézegetniKép
Noémi
fantikbaba

PocóKép
NAgyon ügyi vagy az 5,4-es átlaggal. Nem fájnak az ujjbegyeid a sok méréstől? Én csak egyszer próbáltam ki a házi cukormérést, de utána egy napig érzékeny volt az az egy szem szúrás, amit a lándzsa ejett.
A gyerkőcök örökölhetik ezt a fajta cukorbetegséget, ami neked van?
Drukkolok, hogy végig ilyen ügyi legyélKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Noémi!
A Szabolcsba járok diab gondozásra hétfőnként ( pontosabban most már szerdánként ). De szülni nem ott fogok. Anno ott szültem 2 éve egyébként, úgyhogy eléggé ismerem a helyet. Te a Szabolcsba jársz?

Csirkesz! Hát az ujjbegyeimet ne is emlegessük, néha már annyira érzéketlenek, hogy el sem hiszem. Fájni már annyiran nem fáj, de néha egy nem túl jó szúrás után még ez is előfordul. Hiába na, változatos az élet KépKépKép Ja, egyébként nem szoktam dicsekedni a cukorbetegségemmel, itt sem említettem még korábban.
Elvileg örökölhető a cukorbetegség esélye, de nálam nem valószínű, ugyanis én nem genetikailag vagyok cukorbeteg ( acsaládban senki sem volt az rajtam kívül ), hanem egy kezeletlen hasnyálmirigy-gyulladás miatt.

Kép
Kép
pocó

PocóKép
Kezeletlen hasnyálmirigy-gyulladásKépKép
Annak azért örülök, hogy ilyen pozitívan tudsz az egészről nyilatkozni, bár gondolom ez nem mindig könnyű.
Jó tudni, hogy ilyen talpraesett kismamik is vannakKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?