Mia! Szerintem jó a kengurú is, ha már tartja a fejét a baba!
Illetve ha elég szorosra lehet állítani! A hordozó kendő is jó, azt kissebb kórtól lehet már használni!
Nekünk Bubuval volt egy fél vállpántos Brevi kengurunk! Na annál nincs carabb, mire 3 hós lett Bubu már 7 kilós lett, így kb 3x ha felvettem magamra!
Kérdés:
Mikortól lehet használni a kengurut? Kétféle véleményt hallottam eddig, az egyik szerint már akkor lehet a babát kenguruban vinni, amikor biztosan tartja a fejét, a másik vélemény szerint csak akkor, ha már biztosan ül, mert különben nagyon terheli a baba gerincét.
Válasz:
Szinte az egész fejlődő világban "kenguruban" nőnek fel a csecsemők. Az anyák napközben, munka közben nagy vászontarisznyában hordják a kicsiket. Nemhogy gyakoribb lenne a gerincelváltozás és a csípőficam, hanem ritkább ezek között a gyerekek között. Valóban jó, ha a kicsi már tartja egy picit a fejét, mert a függőleges testhelyzet különben fárasztóbb számára. Azonban, ha a csecsemő fárad, az anya ezt érzi, és megigazítja a babáját. Vannak kenguruk, amelyek már a fej támasztásában is segítenek. A babák combjai pedig ekkor ideálisan széttárt helyzetben vannak, így a csípő jó helyzetben áll. Hosszabb sétára azonban elsősorban a babakocsit ajánljuk, amelyben vízszintesen fekve, hosszasan pihenhet a baba, mozgatás nélkül. Ha a csecsemő már biztosan ül, bizony már nehéz is, az anya háta és vállai már csak rövid ideig bírják a kenguru pántjának húzását, inkább ölben, kocsiban viszik a csecsemőt. Tehát, rövidebb útra, bevásárolni, tömegközlekedni picike babát is lehet kenguruba tenni, nem viseli meg jobban a gerincét, mintha ölben vinnék.
Dr. Gömöri Ágnes
Jaaaaaaaaj Brigi! Néha annyira igazságtalanok Veled! Úgy sajnállak!
Én is néztem a játszóteret, nagyon sok munkás volt ma, gőzerővel csinálják!
Szerintem az lesz a tőrzshelyünk, oda Ti is könnyen ki tudtok sétálni, nekünk meg mindegy merre megyünk kocsival! Nagyon klassz lesz, de mire készen lesznek pont tél lesz!
Dollika! Jaaaaaaaaaj de jó lehetett ez a babamocorgás! Irigy vagyok!
Melyik nap lesz a vizsga??????????
Ma voltunk Marcipánnal kozmiba, amíg szépült a dögi felmentünk sógórnőmékhez, jó kis beszélgetős délelőtt volt!
Viszont a kozmi csaj jó sokat vacakolt, így nem is értem haza időben!
Köszi Andi, hogy kisegítettél megintcsak!Annyira aranyos vagy! Nem is tudom mi lenne nélküled!
Nagyon jó barátnő vagy!!!!!!!!!!!!
Zsandi nem jössz erre valamikor? Péter meghozta tegnap a dvd-et!
Vagy vigyel el valamikor?
Képzeljétek Csajok! Holnap ott alszik Fruzsik az oviban!
Csak a keddi napokon, mert akkor Bubu is napközis, de olyan jó, hogy nem kell 3x rohannom értük!
Szilviiiiiiiiii! Megzabálom a kutyáidat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eszméletlen milyen aranyosak!Yoda előtt le a kalappal, hogy ilyen barátsággal, szeretettel, törődésssel fogadta Igit!Marci szerintem genyó lenne és féltékeny!
Pupi a kutyás babakocsival meg csúúúúúcs!
Tök jó, hogy babázni nem akar, de kutyát az tologatja!
Holnap megyünk tornázni ugye?Már előre félek milyen genyóságot talál ki Móni nekünk!
Én a combgyakorlatoktól pusztulok meg amit fekve kell csinálni!
Ma tekerni fogok ha jön Apuci!
Hajni! Nagyon édes Lilike Apucival almaszedés közben? Ti hogy vagytok?
Nem csinálunk játszóteres összeröfit a héten? Többiek???
Bubunak csütörtökön szünetjük lesz, olyan jó, hogy mind itthon lesz!
Szombaton megint szülinapi zsúrba megyünk!
Most vasalok egy kicsit,meg teregetek előtte nyomok egy kávét!