Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

jó sokáig nem jelentkeztem. Nálunk minden rendben.
Sőt örömmel jelentem Réka negyik hónapos szülinapjára kibujt az első fogacskájaKép

És próbálkozik a forgolódással. Már én is adok neki gyümit mivel fogytán a tejcsi, szereti a banánt, barackot. az alma nem annyira izlett neki.

Na most mennem kell főzni, mert délután megyek osztálytalálkozóra.

megpróbálok majd visszaolvasni.

és igérem most már többet jövök.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Igéretemhez híven jó gyors vagyok a következő hozzászólással, dehát két hónap hallgatás után ez a minimum Kép.

Luca ma két hónapos! Mi vagyunk a legfiatalabbak.

Írtátok itt többen, hogy dinnyéztek. Ez valakinek már bevált tejecske serkentésre, vagy csak azért jó, mert nagy a folyadéktartalma? Mindenesetre én is bespájzolok itthonra belőle.

Timi!
Kérdezted, hogy ismeri-e valaki a Pandapelt. Egyik barátnőm használta anno (mostmár 5 éves a kislánya), és ő imádta. Nekik nagyon bevált, állítólag jó a nedszívó képessége és lényegesen olcsóbb. Nem tudom,hogy azóta változott-e.

Pumi!
Még fentebb kérdezted, hogy tudunk-e valamit Esztyről. Nem messze lakunk egymástól, és a minap összefutottunk a gyógyszertárban, Bencus is vele volt. Nagyon aranyos a kislegény! Jól vannak mindketten, és úgy tudom jó sok időt töltenek a telkükön, ezért sem jár fel olyan gyakran. De minden OK.

Nemsokára indulunk Zircre, Kedvesem családjához. Kicsit izgulok, mert még sosem voltunk ilyen távol Budapesttől. Remélem gyerkőc élvezni fogja, és éjszaka sem lesz vele túl sok gond.

Jó hétvégét mindenkinek.

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi,

nekem azóta döl a tejem mióta napi 3-4 kg dinnyét begyürök. Szinte nem is eszem mást mert nem fér hová. (egyébként bízom benne hogy ettöl még fogyni is fogok, hisz vízzel eszem teli magam)

Amikor mi egy hónapja elmentünk egy hétvégére anyuékhoz, én két napig nem aludtam, mert Bence nagyon nyügös volt a számára új helyen. Pedig ugyanolyan kiságyat vettek anyuék mint a miénk, vittük a cumikát, a macikát, és mégse volt az igazi. Remélem legközelebb már javul a helyzet.

Vettünk kerti medencét, kivittem Bencust pancsizni, nagyon élvezte! Azóta alszik (immár három órája)

Üdv mindenkkinek,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Brigi, de jó, hogy jelentkeztél! remélem jól telik a hétvége Zircen, és nagyon jól érzitek magatokat.

Tegnap este én is dinnyéztem, plusz sörike, s meg is lett az eredményKép

Nem akarom elkiabálni, de képzeljétek, lassan egy hete esténként magától alszik el Andris. kaja után beteszem az ágyába, s csendKép

na megyek eszem egy kis dinnyétKép

Pusza,

Móki
móki

Móki,

ez nagyon jó ! Én mondjuk szinte 6 hetes kora óta azt csinálom, hogy mikor lefekvés idö van, még megszeretgetem, megpuszilgatom, és ébren teszem le a kiságyba, még kicsit simizem, és ébern van még mikor otthagyom, pár perc alatt szépen elalszik magától. Egy textil pelus azonban mindig kell a kis kezébe, mert anélkül nincs alvás, azt gyürkészeli. Na azért én se magamtól vagyok ilyen ügyes alvás terén, csak olvastam egy alvásról szóló könyvet és abban írták hogy így célszerü csinálni, mert ha megtanul magától elaludni, akkor késöbb sem lesz alvászavaros.Szóval nálunk ez eddig bejött.

nincs itthon dinnye, és lusta dög vagyok elbattyogni a zöldségeshez. Párom meg nincs itthon. Uff !

Móki, jól láttama talis képeken, te vitted a babát hordozókendQben ?
Ügyes vagy, én is vettem kendQt de képtelen vagyok hordani mert nem tudom normálisan megkötözni, szegény Bence úgy van benne hogy megsajnálom és kiveszem mert olyan kis esetlen a tartása benne. Azt a megkötési módot ahogy ott rajtad volt, hol tanultad ? Én elsQ mérges kiborulásom után a kendQt bevágtam a gardrobba és apával vetettem egy kengurut. Az müködik.

Sziasztok, megyek ebédelni.

Puszi

Timi
kismaszat

Móki,

még egy kérdés ha tudnál esetleg rá válaszolni:
(láttam hogy angoltanár vagy)
Mit jelent a PRICEWISE és a HIGH-END ? Az összes létezö szótáramat átnéztem, de no answer.Ennyi híja van a leadandó fordításomnak.

Köszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Én is előkerültem. Hát egy kissé húzós a nyári a szünet a 3 gyerekkel. Mindig programokat szervezni, a maradék időben meg itt a ház. 2 hete be sem tudtam kapcsolni a gépet.
Aztán meg szemészetre rohangáltam Dórival. Valamit mindig lát a szeme előtt, és ez engem igencsak aggasztott. Aztán meg az itteni dokinéni ránk is ijesztett,hogy bizony nagy baj is lehet. Gondolhatjátok... Végül a SOTE I. szemészeti klinikáján kötöttünk ki,aholis is több orvos is megnézte minden kütyüvel és azt mondták semmi nincs vele,felejtsük el.(Lehet hogy Dóri egy kicsit el is túlozta,mostanában úgy veszem észre, szereti,ha történik körülötte valami.) Szóval volt ijedelem.
Visszaolvasni sajna nem tudok, de remélem mindenki jól van és növekednek a babyk.

A múltkor kérdeztetek a szopisztrájkkal: Hát nappal tényleg nem evett Réka, talán fél percet,ha szopott, de szerencsére éjszaka félálmában meg tudtam etetni. Így aztán nem száradt ki.
Aztán egyik reggel arra keltünk,hogy ismét minden a régi. És azóta is.

Réka szépen növöget, még mindig jó kislány,bár egyre többet szeretne velünk lenni. Ha szépen játszik magában és valaki csak bekukkant hozzá, aztán otthagyja,azt nagyon nem díjazza. Addig sír,míg valaki fel nem veszi.
Éjszaka sajna 2-3.szor eszik, de már úgy megszoktam,hogy észre sem veszem. Bár tegnap nem keltem fel hozza,és visszaaludt.
Lehet,hogy hamar kikapom az ágyból,de szegény férjem,hogy keljen hajnalban,ha éjjel babasírást kell hallgatnia.

Lehet,hogy rosszul teszem,de már 2x megkínáltam Rékát egy kis anyatejes krumplival. Gondoltam,legelább mire féléves lesz tényleg el tud kezdeni kanalazgatni, nem lesz idegen Neki. Végül is 4 kanállal evett is, de utána megrázkódott, így aztán nem adtam többet belőle Neki. Jobb lenne talán valami gyümölccsel kezdeni, de nem merem Neki adni a boltban ill. a piacon kapható barackot,nektarint. Pedig olyan fincsi nektarint veszek mostanában. Ti, akik már etettek,hol veszitek a babának a gyümit? Nekem nincs ismerősöm aki biodolgokat árul, mást meg félek adni. Bébiételt meg nem bontok,mert azért nem akarom Rékát csak ahhoz szoktatni.

Na rohanok,mert mindjárt jönnek haza a strandról a nagyok az apjukkal, megfőzöm a kukoricát.
Rakok fel 2 viszonylag új képet a kismanóról.

Kép
Kép

Pusza
Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kitty, Réka nagyot nőtt, mióta utoljára képet láttunk róla! és még mindig csodaszépKép

Timi, sajnos nem tudom, mit jelentenek a szavakKép
A kendőt egy csajszitól vettem, aki varrja őket, s nem rendeltem, így ő megmutatta, ami nagy segítség volt, s mellékelt egy megkötési ábrát is. Ha nincs ilyen ábrád, szívesen fénymásolok, s beszkennelem. Nagyon szereti Andris is, én is. Általában csúszókötést használok, mert így nem kell pontosan becélozni a hosszt, állítható (ez tul.képp nyakkendőkötés, csak kicsit furi a hátad mögött kötniKép )De bevallom, arra is jó a csúszókötés, hogy ne kelljen mindig kötögetni, csak visszabújni, állítani, s bele a baba - na, ezt nem tudom. Képtelen vagyok visszabújni bele, ez meghaladja a képességeimetKép ha a köv. talira el tudnál jönni, nagyon szívesen megmutatom, bár ha kengurud van, talán már nincs is rá szükséged.

Gabi, nem semmi, hogy Réka már átvette a vezetést a fogacskával! Szopinál nem zavar?

Barbi, Szilvus rátok is számítunk legközelebb, nagyon klassz tali volt!!! Murphy csak nem szól már közbeKép

Jó éjt, talán még benézek ma este,

Pusza

Móki
móki

Kitty! mi egyelöre csak fagyasztóba teszek de próbálok ismeröst v. annak az ismerösét felhajtani. Ha végképp nem megy akkor piacon veszünk.

Hát én régen imádtam a dinnyét most sehogy sem kivánom. Mondjuk ha kevés lenne a tej én iys legyürném.

A babák gyönyörüek akár a talis képeken akár szólóban. De jo hogy ti tudtok találkozni, én május óta még minden nem jutottam fel Pestre. Anyuékkal mennék ök meg halogatják. Vonattal meg nem merek babakocsival menni.

Timi! Nekem a védönöm is mondta nem szabad arra szoktatni hogy kézben aludjon el. Orsi is v. az ágybal szokott elaludni v.szopi végén a böfi alatt (inkább elött).

Gabi! jo hamar kijött neki, én félek ettöl mert Orsi most is harap néha szopizás közben rettegek mi lesz foggal. Most is sikitok néha.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezés. Visszaolvasni sajnos nincs idóm, remélem, mindenki jól van. A nyaralás jól telt, bár kifogtuk a leghidegebb időt. Reggelente 9-12 fok volt. Tomika jól viselte az utat+ nyaralást. Mindig kinn voltunk a teraszon+sokfelé elmentünk. A kocsiban általában aludt, most hazafelé az utolsó fél órát nem nagyon bírta. Még fürdött is a felfújhatós medencéjében (sajnos csak 2 nap volt olyan idő). Kiskabátot csak egyet vittem neki, pénteken már szégyelltem, olyan koszos volt. De nem tudtam kimosni, mert mindig rajta volt, éjjel meg nem száradt volna meg.
Volt a teraszon egy függőágy, azt nagyon szerette, ha hintáztattuk benne, jókat aludt. A járóka-kérdés eldőlt: 5 percnél többet nem bírt benne, úgyhogy ment vissza a tárolóba. A nyaralóban én Tomikával aludtam, Apa meg a másik szobában. Így volt mindenkinek a legkényelmesebb. Remélem, azért itthon megmarad a kiságyban.
Mostanában Tomika mindig ülni és állni akar.Mindig azt akarja, hogy fogjuk, és ülne vagy állna föl.
Na, mára ennyit, mindenkinek jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Móki,
Mi tegnap voltunk a Tescoban, de sajnos nem kaptunk már utazóágyat. Kép Nektek még sikerült venni? Nagyon büszke voltam magamra, mert kendőben vittük be manókát és sikerült elsőre felvennem. Nagyon nagyot aludt benne. Hálás köszönet érte, hogy megmutattad, hogy kell megkötni.

Timi,
Nekem is tali után mutatta meg Móki, hogy kell megkötni, mert ugyanez volt a gondom, mint neked. Gyere el a következő talira! Duplán érdemes. Tényleg jól éreztük magunkat.
Ugyan nem tőlem kérdezted, de a "high-end" jelentése: "felsőkategóriás", "csúcsminőségű"; a "pricewise" jelentése pedig: "árérzékeny", "legjobb vételárú".
Móki, Kata, javítsatok ki, ha hülyeséget írtam!

Kitty,
Réka tényleg nagyot nőtt és nagyon szép kislány. Kép

Brigi,
Olyan jó, hogy újra itt vagy.Kép Szerintem azon a képen amit felraktál nagyon hasonlít rád Luca. Kép

Krizsó nagyon szenved a melegtől. Kép Még így is, hogy ma nem voltunk sehol. Nektek hogy bírják a babócák?

Pumi,
Megpróbáltam elküldeni neked a tali fotókat, de egy része nem ment el illetve visszajött azzal, hogy gond van a postafiókoddal. Lehet, hogy tele volt? Írd meg légyszi mit tegyek?

Puszi:
Humi
humi

Humi,

ne haragudj, rólad nem sok infom volt, főleg nem nyelvtudást illetően, Mókiról olvastam a profiljában hogy angoltanár. De nagyon köszi, igazán hálás vagyok érte ! Már feltúrtam az Oxford Dictionarytől kezdve az összes szótárt amit találtam, de sehol semmi.

Mi is nagyon szenvedünk a melegtől, szegény Bencusnál is 28 fok van, remélem fog tudni aludni, délután egy percet sem aludt a melegtől. Nyitva hagyom nála az ablakot.

Kitty: én egyszer adtam Bencének egy kis őszibarackot, de csupa csomós lett a pofija meg tökre hasmenést kapott, úgyhogy gyümi egyenlőre felfüggesztve.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Gabi
Gratula a kis 1-fogú Rékababának! Hihetetlen milyen hamar kibukkant NekiKép Tök ari lehet a kis huncut.

Timi
Pont akartam irni, hogy ha marketinges vagy pénzügyi szöveget forditasz, akkor olyasmit jelent, de Humi megelőzöttKép Kép

Humika
Énis kérdezhetek??Kép A triggered jelző mi a fenét jelent, ha riasztóról van szó? Merthogy nem a ravaszt az biztos...(Merthogy most használati utasítást fordítokKép )

Mi már voltunk 1 alkalommal távol a "kiságytól", azt hittem nem lesz alvás akkor éjszakaKép A menetrend ugyanaz volt mint itthon, azaz petit 1/2 9-kor leraktuk a kanapére. Aludt reggel 7-ig...Akkor felemelte a buksiját, körülnézett, arcán a "hol a fenyőben vagyok..." csodálkozással. EnnyiKép

Meleget nehezen birjuk, ma kifejezetten nyűgös volt szegényke. Izzadt a talpacskája! Délután már csak 1 szál pelusban hempergett a szőnyegén. Nyüglődött, nyafogott sokat.

Tündi
Készültek képek? Kiváncsi lennék Senor Tomaso-ra a függőágybanKép Peti is állandóan az ölünkben ül és nézelődik, már nem csinálok gondot beleőle. bár, amióta felfedezte, hogy van lába is, azóta elvan háton, igaz kb. 10 percigKép olyan édes, felemeli a lábacskáit, megmarkolja, az orrához húzza, nézegeti, bekapkodjaKép

Talifotókat holnap megnézem, Apa már morog, hogy ne gépezzek. Szerintem azért, mert Ő szeretne jönniKép

Puszi Mindenkinek,

Szilvusék
szilvus

Sziasztok

Ma megvolt a keresztelő, Nádja nagyon jól viselte. Csak a végén sírt egy picit. Aztán volt ebéd, az is nagyon jó volt. Nádja kapott egy arany meg egy ezüstláncot, meg játékokat.

Mariann
tmarianna

Kismaszat,

high-end a felső kategórás hifi cuccok neve is.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Húha! Nehogy azt higyjétek, hogy igazán tudok angolul. Sőt messze nem tudok annyira, mint szeretnék (beszédértésem szinte nulla Kép ). Csak a műszaki nyelv áll kicsit közelebb hozzám, főleg ha a háttérből a férjecském is súg. Kép

Szilvus,
Riasztónál a "triggered" azt jelenti, hogy "bejelzett", "beriasztott".

Mariann,
Ugye látunk majd keresztelő képeket? Kép

Puszi minden babóca izzadt talpacskájára Kép
Humi
humi

Jó reggelt!

Apraja még alszik, este 9 óta. Kép Aludjon is mert tegnap egész nap FÉL ÓRÁRA hunyta le csak a szemét!Kép Ahogy olvastam nem csak Matyesz volt tegnap kiakadva a melegre. Sok kitartást mindenkinek!

Mariann!
Gondolom jól elfáradtál tegnap, jó kis nap lehetett. Majd kérjük a képeket!

Mi már számtalanszor aludtunk máshol, és általában az első éjszaka nyugtalanabbul aludt, a többin már mind1 volt neki. Kép Szerintem még nem érdekli őket túlzottan hol alszanak, kaja legyen + Anyáék is ott legyenek és akkor nincs baj. (Legalábbis nekünk ez a tapasztalat)

Apa még nem jött haza a Bécsi koncertről, nagyon várom már. "Szegény" csak hazalátogat, mert holnap megyünk végre nyargalászni, Dömösre!! KépKépKép Úgyhogy eltűnök, úgy a jövőhét közepéig.

MIndenkinek nyugis napokat!!
Pussz Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Tündi! Örülök hogy jo volt a nyaralás, hát tényleg kár hogy nem volt jobb idötök. MIkor is lesz nálatok a keresztelö? Most valamikor nem?

Nekem vasalnom kellene már nagyon, hegyekben állnak a ruhák, de nincs eröm mert csak még melegebb lenne itthon, igy sem birjuk már.

Ági! de jo dolga van Apunak! Kép Jo nyaralást!

Mariann! Örülök hogy Nádja jol viselte a keresztelöt!

Orsi 7végén sokat pancsolt, bár az usziban nem voltunk sokáig, árnyék híján. Legközelebb viszek napozos sátrat neki. Ott még szoptatni is lehet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kitty nagyon szép baba Réka!

Humi, a meleget mi se bírjuk. Szinte egész nap a házban vagyunk, lehúzott redőnyökkel. Szegény Bence lehet, hogy lassan elszokik a fénytől.

Karmen, hogy viselte a meleget az usziba? Én nem merem ilyen melegben kivinni.

Ági, a fél órás alvással nem lehetett vmi könnyű! A ringatás sem jön be?

Bence tegnap fogadott el előszőr 1 kis vizet. Kanálból etettem és szürcsölte. Nagyon édi volt. Babavizet vettem és azt nem forraltam fel. Szerintetek mennyire kell a sterilizálásra figyelni ilyenkor 4 hónaposan? Nem örülnék vmi hasmenésnek.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi! Jol viselte mert a viz. kb. 30 fokos. A napon meg annyit maradtunk amig megtöröltem picit pihent majd ujra vissza a vizbe. Összesen 1 órát voltunk csak lent, mert irtam árnyék nincs.
De anyuéknál az udvaron kint voltunk másfél órát árnyékban Orsival, ott is élvezte a pancsit.
Sétához nincs is eröm ilyen höségben.
Én ugy tudom a cumisüvegeket 5 hónapos kor után ne kell sterilizálni de a vizet azt forralni kell még jóideig. Én most is forralva adom Orsinak, én nem veszek vizet, mert szerintem ez is van olyan jo, fillérekért.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Irtam reggel egy hosszút, de elszállt, Kép

Ági
Jó nyaralást nektek!Kép Süttessétek a hasatokat! Matyika is!!Kép

Humi
Hálásan köszönöm!!Kép Férjecskédnek isKép Igy már világos...

Mariann
Kiváncsi vagyok a Nagylány keresztelő ruhácskájára! Kérjük a kéééépeeeet!Kép

Peti tegnap nagyon nyűgös volt - én ráfogtam a melegreKép Állandóan enni kért - igy aztán a TESCO-ban "ebédeltünk" sorbanállás közben -, de mikor enni kapott alig falatozott a cumisüvegből. Cicit is csak harapdálta. Fel-fel sirt játék közben, nyekegett, nyafogott. Úgy sajnáltam szegénykét. Mi is nehezen viseltük a 40 fokot, hát még egy picibaba.

Barbi
Én kb. hetente egyszer kifertőtlenitem a cumisüvegeket, a műanyag kanalakat és Peti tányérkáját, valamint a mellszivómat, ja és a kiskádat. Kifőzni csak az újonnan vetteket szoktam első használat után. Amúgy csak mosom, az üvegetket a cumimosó kefével, a tányérkát külön szivaccsal. Nem törlöm, csak pelusra téve csepegtetem. Vizet forralom, nem veszek babavizet, szerintem sima ásványviz az is, mint amit mi iszunk, csak eladják még drágábban. Hasmenése még nem volt Petinek.

Veszek én is felfújható kismedencét, igaz, kertünk nincs, de a teraszon lehet pancsizni, egész nap idesüt a Napocska. Karmen, Te mikor vetted Orsinak? Orsika tud már ülni? Vagy úgy pancsiztatod, mint amikor fürdik?

Megyek, Peti elaludt ebéd után, körülnézek a neten mikor indulnak az őszi nyelvtanfolyamok. Mivel a Fiatalember egy igazi jóság, úgy döntöttem most már Apa és Fia meglesznek szombat délelőttönként, amig Anya egy kicsit okosodikKép

Puszi Mindenkinek! Dög meleg van, sétálni sem volt kedvem, a ház előtt az árnyékban beszélgettem a butikoscsajokkalKép

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Karmen,igazából nekem se volt erőm sétálni. Fürdetést a szabadban akkor én is kipróbálom ma.

Szilvus, fertőtleníteni mivel szoktatok? Mikor megszületett Bence anyám egy csomószor kifőzte a cumisüvegét( amit 1x sem használtunk),de vízköves lett. Most a nagy meleg miatt viszont lehet, hogy jó lenne abba tenni a vizet. A babavízről: én már régóta ásványvizet iszom és a férjem múltkor észrevette, hogy a babavíz olcsóbb mint amit veszünk(úgy tudom 1 még olcsóbb víz van), szóval nem drága.:-)
Nagyon jó Peti, hogy hagy tanulni!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szilvus! ugy pancsizik ahogy tettem fel pár napja ide képet. Fogom a hona alatt és ül. A kiskádban mi még mindig hanyattfekve fürdünk.

Én ritkán fertötlenitek már, a kádat se naponta szoktam ált. csak Cif-fel surolom ki, szerintem az nem fertötlenit. Domestossal ritkán kenem be.
A fejöt, cumisüveget, tejesüveget csak üvegmoso kefével kimosom, most már nem fözöm.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok lányok,

nemtudom nálatok milyen volt a mai nap, nekünk szörnyü. Bence egész nap aludt összesen fél órát és már hulla fáradt, de valszeg a melegtöl, de nem sikerül aludnia.

Teljesen kivagyok !

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Timi, Andris is délután 6 után megállás nélkül sírt, alig tudtam megnyugtatni, sehogy sem volt jó neki. Fél 8 körül bealudt, de nyöszörgött, 20 perc múlva megint felébredt, sírva. Majd a szívem szakadt meg. Ez a meleg nehezen viselhető.Kép

KARMEN, ORSI GYÖNYÖRŰ, ÉS ÉDI HUNCUT!!!! Te írtál a 2 adagos szuriról, ugye? Mi a neve? Rákérdezek a dokitól, köszi! Ha jössz Pestre, mindenképp írd meg, s akkorra is szervezünk egy talit!

Jól beégtem az angoltanári nemtudásommalKép szakszövegekhez enyhén szólva lövésem sincsKép

Most fejeztem be a vasalást - folyik a víz a hátamról patakokban!

Brigi, milyen volt Zircen???

Megyek, lehűtöm magam és irány az ágy.

Jó éjt!

Móki
móki

Szisztok!

Képzeljétek el, ma a Velencei tónál voltunk egész nap. Így elég jól telt a napunk, egyáltalán nem volt nyűgös Kincső. Találtunk árnyékot és fújt a szél. Szóval jó volt, jól elfáradtunk. A vízbe még nem mertem bevinni, sőt én sem fürödtem, mert nem volt normális mosakodási lehetőség. :-(( De volt egy nő, aki a 3 héttel idősebb lányát már fürdette a tóban. Hát nem tudom, mennyire jó ötlet.
Vizet még nem adok neki, inkább szopizni hagyom.

Én meg kivagyok, mint egy nemtudommi. Alig alszom + megint megfájdult egy fogam. A férjem szerint sportot űzök a fogászatból. Brrrr már megint mennem kell.

Megnéztem a fotókat, nagyon jók lettek.

Viszont most elbúcsuzok és megyek aludni. Jó éjt!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Móki! Neis-Vac a neve. Vonattal nem megyek fel egyedül babakocsival anyuék meg nagyon lapitanak hogy mikor mennének.

Orsi jot aludt ma, pedig a meleg öt is nagyon megviseli.

Ed! vizbe ott én sem vittem volna de örülök hogy jol éreztétek magatokat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Humi!

Honnan tudod, hogy Lilinek izzad a talpa? Kép Kép
Én azt hittem csak minekünk van ilyen kivételes gyerekünk, hogy már pár hónaposan izzad a talpa. Sőt, néha még lábszaga is van Kép Kép Ezen meg aztán fogom a hasam a nevetéstől.

Nálunk nem volt annyira szörnyű a mai nap, de azért Lili is izébb volt a szokásosnál. Azért nem írom, hogy nyügi volt, mert nem annyira, csak ici picit.
Ma megint a torna felénél bealudt, és használhatatlan volt. Úgyhogy már csak úszni viszem, a tornára nem érdemes így vinni, mert pont alvásidőben van.
Jövő héten viszem először, majd meglátjuk. Ez is Gézengúzos lesz, mint a torna.

Na puszi, és bírjátok még ki ezt a hőséget egy darabig. (Persze aki nyaral, az meg élvezze Kép )

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Nem jelentkeztem, mert hangulatilag nem vagyok túl jól. Egy nagyon jó barátunk tegnap meghalt.

SzilvusKép
Szégyen és gyalázat, de nincs olyan keresztelős kép, amin igazán jól látszik a ruhája. De holnap ráadom, és lefotózom. Az mégsem járja, hogy ne legyen róla kép.

Holnap megyek és veszek egy felfújható medencét Nádjának, és majd kipróbáljuk. Kíváncsi vagyok. Bevallom, én nem bánom, hogy ilyen meleg van. (Igaz nem panelban lakunk, és a tetőtérben szerencsére tavaly szereltettünk klímát, mert anélkül elviselhehtetlen volt). Ja, és nem utolsósorban, Nádja ilyen meleg időben olyanokat alszik, hogy az csak na. Reggel 1/2 7-kor kelt, 9 felé elaludt. 3/4 1-kor csengetésre ébredtem (én is visszafeküdtem), és akkor már ébredezett. És délután is sokat aludt. Nádja, szeles időben nyűgös inkább.

Azért egy csoportkép a keresztelőről:
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Az első éjszaka itthon egész jól telt, bár néhányszor fölébredt Tomika, de azért aludt az ágyában. Ma ő is szenvedett a meleg miatt.
Mostanában mindig beszívja az alsó ajkát, és olyan kis idétlenül néz ki így. Teszek föl egy ilyen fotót.

Brigi!
De jó, hogy előkerültél! Remélem, most már sűrűbben tudsz jelentkezni.

Szilvus!
Készültek képek, de digitális gépet nem tudtunk vinni, úgyhogy elő kell hívatni a képeket, és beszkennelni. Majd teszek ide képet, ha kész lesz. Egyébként ált.úgy aludt, hogy a fejére húzta a lepkéjét, és elszunyókált.
Mi is vettünk kis medencét, Gábor tartotta Tomikát. Kicsit félt benne, de a végére élvezte.

Ági!
Jó nyaralást!

Karmen!
Aug.1-én lesz a keresztelő. Jövő hétfőn jönnek a húgomék, már alig várom.

Barbi!
Én ritkán sterilzálok, Tomika már úgyis mindent a szájába vesz. Igaz, vizet is csak ritkán iszik, nem is nagyon voln mit fertőtleníteni.

Timi!
Nem irigyellek!

Ed!
Sorstársak vagyunk a fog ügyben. Én október óta küszködöm (a többiek épp eleget olvashattak róla). És most, amikor már több mint egy hónapja bírja a tömés a fogamban, elkezdett fájni.

Na, megyek, mindenkinek jó éjt!
Itt a kép:
Kép

Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

teljesen kétségbeestem.5kor az Angelcare beriasztott.Bence az oldalán feküdt a kiságy sz
élén és szuszogott.Fogalmam sincs, hogy azért riasztott mert nem vett levegőt vagy mi volt. Nekünk 2 lapos van.Most itt van az ölemben.Tegnap úgy éreztem alig van tejem. Mióta beriasztott dől belőlem.

Mariann, sajnálom ami történt. Iszonyú lehet!

Tünde, ez az ajakbaszívás nagyoon édes!

Karmen,nagyon ügyes Orsi ahogy a hasán fekszik!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi
Fertőtleniteni a Bébé Confort sterilizáló tablettával szoktam. Gyógyszertárban is lehet kapni, én a MegaToys-ban vettem, 840 Ft, 32 tabletta. Sima hideg vizben feloldani, cumikat belehajigálni, 1/2 óra múlva kivenni és csepegtetve szárítani. Vettem az IKEA-ban fedeles műanyag dobozkészletet, annak az egyik darabját fogtam be eme célra. Se ize, se szaga a tablettának, szerintem jó. A kiskádat is ezzel szoktam átmosni, vagy CIF-el.
Ami a tanulást illeti majd meglátjuk hagy-e Peti. De ugyebár van neki 1 apukája is, majd lefoglalják egymást.Kép Kép
A riasztás miatt szerintem ne pánikolj, a következő lehetett (nálunk Peti pár hetes kora óta gyakori): A baba egészen egyszerűen LEMÁSZOTT a lapról. Elég az AngelCare-nek asszem 15 mp, hogy ne érzékelje a babát, s már riaszt is. Közben persze a gyermek visszahempereg, a riasztás abbamarad, csak a piros LED villog. Igy volt, ugye? A babák hajnali 5-kor már élénken mocorognak álmukban (is). Szóval nyugi, biztosan ez volt az ok!

Peti egész jól viselte a tegnapi dögmeleget. Egy hangja sem volt, igaz, napközben összesen 1,5 órát aludt. Amúgy nézelődött, magyarázott. este jött a szokásos hiszti, igy már 7-kor megfürdettük, megetettem és reppent alukálni. Persze igy jól kitoltam magammal, mert 1/2 6-kor vidáman gagyarászott a kiságyában. A hátrafordulás most már nagyon tetszik neki, állandóan hátrafordul, de vissza még nem tud, igy sirás mindig a vége. Ciciztetés után visszatettem, még alszikKép

Bogi

Karmen
Orsi milyen édes!! És hurkás a lábaKép Valamelyik nap gondoltam ám Rátok, mert Peti szinte ugyanúgy "énekelt", mint Orsika azon a filmen, amit feltettél ide nekünkKép Én azonban majd egy disznó anya leszek, mert azt veszem legközelebb videóra, ahogy kisfiam kakil. Mindig szétröhögjük magunkat rajtaKép Ül az ülőkében, gúvadt szemekkel mered ránk, vörös a feje és nyögKép

Bogika
Kép Hehe, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok lökött szülő, aki röhög a gyermeke büdi lábánKép Ugye milyen kis édes? Mi is szoktuk szagolgatni...Kép

Brigi
Jó olvasni Rólatok. Remélem minden rendben Veled és Lucával!

Ma is hőség lesz. Brrr!

Sziasztok,

Szilvus
szilvus

Sziasztok Lányok,

én meg azt hittem ezt csak beképzelem, hogy a pici babámnak lábszaga van.. de akkor más is érzi. És a kis tenyerének is olyan izzadt szaga van, mert mindig ökölbe szorítja. Tényleg, mikor lesz az hogy már nem szorítja folyton ökölbe hanem pl megfogja amit odaadok neki ? (ma 3 hónapos és 1 napos a Bence)már van 2 csörgöje is de nem akarja megfogni.
Bence nagyon élvezi a kertben pancsit, fülig ér a szája amíg vízben van, és jár keze-lába ezerrel. Tegnap is amíg benne volt, no problem, szép az élet, amint kivettem, eltelt 10 perc és már kezdtük a nyügösködést.Szóval tegnap 3x kellett pancsizni, mert másképp nem bírtam vele. El is neveztem Vízipóknak.
A tegnapi hosszú nap után 8-kor már ágyban volt, és hajnal fél ötkor ébredt elQször (ilyen nálunk még nem volt, általában 3 körül szokott elQször) cicizett, aludt fél 7-ig, megint cicizett és most még alszik ismét. Kíváncsi leszek ma milyen napunk lesz.
Sétálni nincs kedvem illetve erQm elmenni vele. Meg szerintem nem is élvezné ilyen melegben. De a kert az jó, vannak fák, meg ott a kismedence, szerintem ez ilyenkor jobb mint a séta.

Szilvus Ti a XVI. kerületben laktok? Merre?

Ja, Bence újabban naponta 2x 3x kakil. szerintetek ez normális ?

Puszi mindenkinek

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Tünde, ilyet Kincső is tud produkálni, de még nem sikerült lefotózni. Nagyon édik ilyenkor. Nekem volt egy fogam, ami megkeserítette a terhességemet. Ettől 3 hónapja megszabadultam, szenvedtem még vele egy darabig. Most egy másik fogam fáj. :-((( A jó oldalát kell nézni a dolognak: a második babáig talán rendben lesznek a fogaim.

Olyan jó olvasni, hogy mindenki babája alszik rendesen. Csak mi vagyunk ilyen éjjeli baglyok. 2-3 óránként felsír. Ha mellettem alszik, akkor van, hogy ébren van és csak szenved. Most pedig megint alszik. Én nem tudtam visszaaludni, mert megéheztem, megszomjaztam.

hihihi, a kis büdik. Mi is elneveztük Kincsit "a kis büdös"nek. Nálunk a pukiknak van újabban szaga. Elég érdekes egy csecsemőtől.

Timi, még mindig jobb, mint a heti 1. De asszem 2 hónapja nálunk is ez volt.

Barbi, nyugi.

Elfogyott a reggeli a tálcáról, megyek még keresek valamit.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timi! normális, Orsi kezdettöl ennyit kakil.
Viszont amióta nem iszok szoptatos teát (utálom az izét és igy is van tejcsi) nagyokat nyög kaka közben. Igy most megint innom kell.

Mariann! Mi is igy jártunk csak csoportkép lett, akkor eszünkbe sem jutott közelit csinálni. Mi is utólag ráadjuk majd a ruhát mielött visszaadnánk.

Tündi! Aranyos ahogy beszivja az ajkait, Tomika is egyre szebb!!

Szilvus! Orsi már nem énekel, csak mielöbb elalszik akkor tudom nagyon fáradt és pár pillanat mulva álomba zuhan.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hello

Timi!
Gratula a sok alváshoz. Azt hiszem ez a hirtelen meleg megbolondítja a gyerekeket is.
Nyugi, a kakilás teljesen normális, és az ökölbe szorított kéz is.
Lili elég korán elkezdte megfogni a dolgokat, és ez könnyen fejleszthető.
Én úgy csináltam, hogy 3 hónaposan már járókába tettem, amire felszereltem egy olyan csörgőt, ami babakocsira való, és aláfektettem. Nagyon szerette, és a végén már cibálta Kép És hamar megtanulta megfogni.

Szilvus! Kép

Lili is édesen kakál. Ő még a szájával is grimaszol, vicsorít hozzá, és nyög, meg vörös a feje. Nagyon édi.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Itt hűsölünk a lakásban. Semmi kedvem a sétához. Igaz, a hűsölésnek is hamar vége, mert már fordul ide a napocska. Kellett nekem D-NY fekvésű lakás. Klima csak jövőre, idén a küszöböt rágjuk, hehe.

Timi
Mátyásföldön lakunk, Sasvár utcához közel, csak nem Te is?
Petikém is ilyen kamamanó, napi 3 kaka tuti van. Jó büdi, fujj. Visszasirom az édes-illatos anyatejes kakákatKép Kép
A markolászást ne erőltesd Bencénél, majd ráérez Ő. 6 hetes volt Peti mikor összeraktam a Play-Gym-et és elétettem, mikor az ülőkében trónolt. Azokat a lógó vackokat kezdte el püfölészni, majd markolászni és letépni. Vagy adj a keze ügyébe egy szines anyagzsepit. Petinek ezek a szines vackok az ölében vagy mellette hihetetlenül gyorsan kifejlesztették ezt a nyúlkálós, markolós, tépkedős készségét. Most már ott tartunk, hogy hason addig evickél, mig maga elé nem gyűjti az összes vackát a játszószőnyeggel együtt. És akkor bőg, mert nyomják a hasát.

EdKép
Mi is büdinek hivjuk a babátKép Mondom is neki, hogy alig 4 hónapos és máris igazi pasi: hisztis, büdi a lába, böfög, pukizik és még nevet is rajtaKép

Karmen
AzazKép Elalvás előtt van nálunk is az éneklős dünnyögésKép Ja, meg ébredéskor.

Megyek összeütök valami ebédet, bár semmi étvágyam.

Szilvus
szilvus

Szilvus,

én régen laktam Szentmihályon, de sokat járok Mátyásföldre a Jókaira a keresztszüleimhez. Most Csömörön lakunk.
Esetleg ha van kedved egyszer talizhatnánk ott valahol.

Bence szenved, ismét nem sikerül aludnia a melegtQl. Szerencsére délelQtt aludt kábé 1 órát így ez is több mint a semmi, talán jobb lesz mint tegnap volt.

Nekem sincs étvágyam, csak joghurtot meg banánt meg dinnyét ettem még ma.
Na megyek merrt ordítás van.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Timi
OK.Kép
Mi is szenvedünk, azaz csak én mert peti 1/2 12 óta szunyál, szerintem lassan ébred. Lehet, hogy ma is inkább délután lesz nyűgösebb.
A teraszra sincs kedvem kiülni, nagyon meleg van. "Kínomban" összeütök valami jó kis mexikói kaját estére. A tortillák már elkészültekKép Apa majd jól meglepődik...hehe.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Azt hiszem most a melegben jó választás volt Lilinek az északi fekvésű szoba Kép Jó hüvi van nála, és egész nap alszik. Biztos gondolja, hogy ebben a hülye melegben neki semmi kedve ébren lenni, és izzasztani magát.
Szerintetek nem fázik meg egy szál pelusban? Be van ugyan takarva. Kép

Na csóközön. Tikk tikk
(Kitikkadtam)

B.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,

jó nektek, nálunk is északi a babaszoba de így is 26-27 fok van picurnál.Egy szál pelusban is szakad róla a víz. Megfürdettem és a betyár megint egyböl jókedvü lett, röhögött és pancsolt ezerrel és miután kivettem kezdte újra a hisztit. Dehát mégse lehetünk egész nap vízben...?!Csak ott érzi jól magát.
kismaszat

Sziasztok,

SzilvusKép
mexikói kaja... nyammm...nagyon szeretem. Jó csípős lesz??? Lehet, hogy meg kéne lassan látogatni az Iguana-t. Tényleg, csípőset lehet enni? Mondjuk eddig bármit ettem, Nádjának nem lett semmi baja.

KismaszatKép
Nádja is 2-3x kakil egy nap. Én akkor ilyedtem meg, mikor 1 napig nem volt semmi (utána beterítette a pelus minden négyzetcentijét Kép)
Nádja néhány napja fog. de még nem egészen tudatos mindig. És elengedni sem mindig tudja amit megfogott. Kapott egy ronygyi nyulat, anyu a kezébe adta. Jól megmarkolta, de aztán nem tudta elengedni. Erre jól beidegesedett és elkezdte a szájába tömködni ezerrel. Ha már nem tudta elengedni, gondolta egyéb módon tünteti el Kép

TündeKép
Ezt az alsó ajak beszívást Nádja is csinálja. Sőt, néha a saját nyelvét szopizza. Elég mókás olyankor. Gondoltam megpróbálom a cumit, de nem kellett neki.

Mariann
tmarianna

Mariann,

akkor remélem nálunk is hamarosan beindulnak a dolgok fogásügyben, hiszen Nádja és Bence közt 1 nap korkülönbség van (Bence 19-i baba)
De még csak a textilpelust markolássza.

Elaludt !!!

Sziasztok

Timi
kismaszat

Nálunk Orsi szobája a melegebb, de muszáj volt oda tenni mert a másik szobában szellöztetünk éjszaka, ott van szunyoghálo, és nem akartuk menjen rá a hüvös levegö. Igy 28-29 fokban alszik, elég a pelus +pelus takaronak, de van hogy ilyenkor is egy vékony pamut bodyt ráadok mert az felsziva ha izzad.

Timi! Orsinak még nincs foga Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

bocs, lehet hogy lemaradtam, de ezt a fog dolgot nem értem..
kismaszat

Sziasztok!

Timi, ne aggódj, Andris is kicsit több, mint egy hete veri a tornáztatón a kütyüket, ill. magmarkolja és húzóckodik. (majdnem 4 hónapos volt, azt hittem, sose fogják érdekelniKép) Most ki se lehet venni a kezéből a rágókát.

Ma strandoltunk a lakásban. Csak így lehet kibírni. Utána pucérkodás, nagyon élvezte a manócska. (én nem nagyon pucérkodhatok, mert ráfixál a cicikre, és akkor semmi nem nagyon érdekliKép (akár kaja után is)
Andris pelusban alszik most, rajta egy textil pelusKép

Megyek, én is lehűtöm magam.

Móki
móki

Sziasztok,

Móki mi ez a tornáztató, már mástól is hallottam ? valami spéci dolog vagy valami egyszerü dolgot hívtok így ?
kismaszat

Szép estét...Kép

Petinél 27 fok van... Csórikám. Pedig a redőnyök déltől félárbócon nálaKép Nálam csak a fürdő déli, az összes többi helyiség D-DNY- felé tekint. Szóval szenvedünk. Apa klottgatyában én cicifixben, Peti pelusban.

Bogika
Biztosan nem fázik meg Lili! Nagyon irigylem most a kellemes levegőértKép Peti egy ujjatlan body-ban szunyál, a lábára teritettem egy pelust, de úgyis lerúgja majd.

Mariann
Jól sikerült a mexikóiKép Fajitas de pollo. Igaz, pulykábólKép Szárnyas-szárnyas, nem igaz?Kép

Móki
Kép Hehe, én sem tudok Kisfiam szeme láttára fejni, mert akkor tátog és nyújta a kezecskéit ésaszongyahogy: Höö-hööö.

Mai kép. Kitúrtak a szoptatós fotelembőlKép Végülis...nekem már nem nagyon kellKép

Kellemes, enyhet hozó szép estét és iccakát Mindenkinek!

Szilvus és PetikeKép
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Jó ez a "Peti a fotelban" kép. Sokkal nagyobb fiúcskának látszik rajta a koránál. Nagyon kis tündér. Kép
Nálunk is nagyon meleg van. Pontosabban csak részben van így, mert az alsó szinten van légkondi, a felsőn nincs. Így aztán nappalra leköltözünk Kristóffal. Én pedig egész nap azon problémázom, hogy meg ne fázzon a hőmérséklet különbségtől, mert azért csak mászkálunk le-föl. Ilyenkor este nagyon kínlódik szegényke. Pont az ő szobája a legmelegebb (D-i). Beraktunk hozzá egy ventillátort éjszakára. Remélem nem fázik meg tőle.

Móki,
A másik Tescoban sem volt utazóágy. Kép

Timi,
Kristóf sem fog még, bár ő 11 nappal fiatalabb Bencénél. Ha csörgőt adok a kezébe azt megmarkolja, de nem tudatosan. Így nem érdekli az sem ha elejti. 2 napja néha-néha ütögeti a járóka szélére fellógatott csörgősort, de nem igazán köti még le. Ellenben nagyon szeret nézegetni minden olyan dolgot aminek arca van. A Pampers napocskának pl. lelkesen magyaráz, de csak ha jókedvű. A babytornáztatót pedig egyenesen utálja. Üvölt ha aláteszem. (Ez egy olyan babajáték ami alá a babát be lehet fektetni, hogy ütögethesse a felette lógó figurákat; csörgő, plüss, stb. Van amelyik játszószőnyeggel együtt van és némelyiken a figurás rész zenél és forog is. Biztos láttál már ilyet.)

Holnap mi is kipróbáljuk a medencét. Kép Kíváncsi leszek élvezi-e majd Kristóf.

Raktam fel pár új képet:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2227&page=4

Puszi:
Humi
humi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?