Új privát üzeneted érkezett!

Valami mozgással vezesd le a feszültségedet!Kertben tennivaló van?

Kép
jázmin20

Ja, ott mindig, de nem hiszem ,hogy kimegyek a sárban dagonyászni..nálunk egész éjje lesett, talán most már eláll.Tifelétek?

Most főzök teát, reggelizem, hátha jobban leszek ,aztán takarítok kicsit.

Ért vki a bérszámfejtéshez?

KépKépKép
tünci28

Esett pár szem este, de jelentéktelen.Inkább borult párás trutyi.
Bérszámfejtésileg mi a kérdésed?

Kép
jázmin20

Átnéztem a párom elmúlt három havi bérjegyzékét és nagyjából tudom, hogy változott az elmúlt hónapban az szja mértéke, de azt nem értem ,hogy ha júliusban majdnem 20 ezerrel több a bruttója, mnit augusztusban ,akkor hogy lehet, hogy az augusztusi kevesebb bruttó béréből 13 ezerrel több szja-t vontak... :roll:

Mert arról volt szó, ohgy abban a jövedelemsávban ,ahol Ő van, több marad, de inkább többet vonnak...Nem értem.
tünci28

Tünci, bérszámfejtésben én sem vagyok otthon.
De több nem marad az biztos, még ha arról volt szó is.
Hú, képzeljétek mi lesz itt jövőre, ezek beígérik a kánaánt majd csak szavazz rám. Már előre forog a gyomrom.

Betti
Kép
betti0412

Júliusban azért vontak kevesebbet, mert a törvényi előírásoknak megfelelően akkor, júliusban kompenzálták az szja-n belül az adósáv változását és az adójóváírásokat.

Kép
jázmin20

Tünci te mérges ennyire? :o
Nem,az nem lehetsz te,higgadj le!
Nem könnyű az élet de probáld valamivel lefoglalni magad!
Nálunk is egész éjszaka esett,ruháim meg kint,faca gondoltam,amikor reggel felébredtem...

Mi készülődünk vasárnap megünnepeljük a párom szülinapját!
Chilis bab lesz a menü!

Olyan szomorkás az idő,ezt nem szeretem....
szintus

Ezt értem, én is így gondoltam..de ha volt mit kompenzálni ,akkor az év első feléhez képest, nem kellene ,hogy most is kicsit kevesebbet vonjanak??

KépKépKép
tünci28

De csak most volt adójóváírás, máskor nem.

Kép
jázmin20

HÁt akkor kapják be! :)

Akkor az egész szemfényvesztés volt..hiszen hónapokon át arról beszéltek ,hogy csökkentik az aszja-t.De akkor csak egy hónapra vonatkozik.Magas ez nekem.Ezt írják:
" Akinek az éves jövedelme eddig 36 százalékos kulccsal adózott, ma márcsak 18 százalékkal adózik. A törvénymódosítás megengedi ennek visszamenőleges rendezését."

Most akkor ez mért nem látszik meg a későbbi jövedelmen????

KépKépKép
tünci28

Nyugi bébi, olyan törvény még nem született, amivel több marad a zsebedben.Nézz körül, mit ígértek és mi lett.Ébresztő.
Ezen kár agyalni.Mondhatnék példát neked, van egy tuti sztorim illetékkel kapcsolatban, de nem mérgellek.

Kép
jázmin20

Tünci, ezek az intézkedések szépen hangzanak, de valóságban hogy forintosan több pénzed legyen......nettóban biztos nem. Ha valahol adnak, máshonnan úgyis visszaveszik.

Betti
Kép
betti0412

Lemegyek a zöldségeshez, veszek sütőtököt és főzök finom sütőtökkrém levest. Úgy szeretem. A tegnapi rakott krumpli mellé nagyon jó lesz.

Betti
Kép
betti0412

Irígyellek benneteket, hogy egész nap otthon vagytok.

Kép
jázmin20

Betti szerintem már nem sokáig lesz otthon, nem tud a fnekén megmaradni! :)

Én meg ,örülnék, ha másképp lenne..

illetékes sztori jöhet!Nekem is van egy.

Anyunak tavaly kellett fizetni, kijött a határozat 130 ezerről..Anyu megírja, indokolja, hogy hát az a 130 ezer inkább csak 8 ezer...indoklás elfogadva, jaj, tényleg, bocsi Ők számolták félre, tényleg annyi, küldik a csekket, anyu befizeti a 8-at.
Majd egy hónap múlva érkezik a levél ,hogy fizesse be a 130-at.Anyu megírja újra, csatolva a határozatot, ohgy Ő ezt már lelevelezte, csak 8..
Jaj, tényleg, hát Ők tévedtek, mert azt másik kollega intézte, tártgytalan ,tényleg 8..

Egy évre rá ,mostanában jön a levél ,hogy mivel késve fizette be a 130-at(!!!!!!!!!!!!), ezért kétezer forint késedelmi kamatot tessék fizetni..Anyu megírja, hogy hát itt tévedés van ,csatolja ak orábbi leveleket..VÁlasz:ők ezt látják a rendszerben ,tessék fizetni kétezret...

Tudod mi lett a vége???
Anyu bement személyesen és befizette, hogy hagyják már békén...

KépKépKép
tünci28

Jaj, én most fellebbeztem meg 300 ezret, részletre, de ez még júliusban volt, nem tudom mire számíthatok, azóta nem szóltak semmit.
Az összeg pontos sajnos, csak ne egybe már.
De szerintem nem fogják megadni, mert az én fizumra még csak-csak, de a férjemet kivágják mint a macskát......ni.
CSak épp mikor kinyögöd a lakást, hogy be tudj költözni és minden hónapra van még valami, akkor hiába keresel viszonylag megfelelően, akkor sincs lehetőség egyben kicsengetni. Kiváncsi leszek mit irnak majd.

Betti
Kép
betti0412

Betti dolgozik itthonról.
Épp most hivtak, hogy az elszámolások, azok a több tiz milliósak, rendben vannak, fizetik.
A bankban meg tegnap közölték, hogy milyen ügyfél vagyok én, hogy nem kapok rendszeres fizetést, és hát magyaráztam, hogy van az csak most nincs.....az nem érdekelte őket, amit akartam nem lehet elintézni, majd ha csak rendszeresen lesz jövedelmem. :shock: Tehát én szivtam azért, hogy augusztusban nincs fizum.

De Betti nyomja itthonról, mert tiszta hülye.

Betti
Kép
betti0412

Na ez volt a hülyeség, hogy bement és kifizette.Ezeknek plusszpénzt adni?Tudod mikor...
Örököltem.Az összes illeték 2,5 m forint volt.Mivel nem vagyok BKV vezető, ezért nem tudtam 30 (!!!) napon belül kifizetni.Kérelmeztem több alkalommal,(2.000/alkalom) hogy részletekben fizethessek.Mindet elutasították, mondván, aki ennyit örökölt, az ki tudja kp-ban fizetni.Csakhogy kp-m nem volt, mert ez ingóság.Aztán eladtam ezt azt, befizettem kereken 2m-t, a fennmaradó 500e-re kértem megint részletet.Elutasítva.Nem is fizettem be, majd letiltották a fizetésemből, amit a mai napig vonnak...Csakhogy sokkal szarabbul jártak így, mert a fizumból alig tudnak levonni, ahelyett, hogy engedélyezték volna a részletet.
Ja és tulajdonképpen ugyanazt a pénzt 4 szer adóztatták meg.Na ez a durva.
És mielőtt jönne bárki, hogy kismilliomos vagyok és ne sírjon a szám,(bár sosem panaszkodtam) elmondanám, hogy igen, van egy szép házam, de van rajta hitel is, ami 14 millió és azt 25 évig fizetjük...

Kép
jázmin20

Betti tiszta gyagya, mert vizes, az agya.....bemutatom a lüke bandát!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tünci28

Persze, dologzol, csak épp nem helyhez kötve egy irodában 8-5ig, így értettem.De én nem panaszkodok, szeretem a munkámat és meg is becsülöm, hogy van.Megőrülnék egy idő után otthon.

Kép
jázmin20

Jaj ,hát többször megadóztatni vmit, az megy nekik.
Nagypapám háza, amit az adózott jövedelméből, adó alá eső építőanyagokból épített...
Mama meghalt, apu örökölt, illetéket fizetett...
Apu meghalt, ugyanaz a ház, örököltem, illetéket fizettem...
Még megvan a ház, de már a tulajdonrészem ,ami 1/8-ad ,többszörös értéken ,illetékként kifizetve...

Jesszus 14 milliós hitel...Ó magasságos Ég,nekünk 6 millió van(jó nyilván a ház nem ugyanaz a kategória), de ennyitől is be vagyok tojva... :shock:

KépKépKép
tünci28

Kiváncsi leszek ,hogy nálam is beüt -e majd az elszigetelődés miatti depresszió..én tulajdonképpen jó lelvagyok itthon, úgy általában sem járunk sehová, sosem, mint egy vénséges házaspár és tényleg jó így..ha nagynéha kimozdulok, az elvarázsol(Betti tudja mennyire!!!), de aztéán szépen visszaáll minden a hétköznapi kerékvágásba.Így éltem mindig, sosem sikerült másképp és végülis teljesen megszoktam.
Kiváncsi leszek.

KépKépKép
tünci28

Hát én depitől nem félek.
Úgy pörögnek itt az események, igaz telefonon, meg sokat intézek Szegeden is hivatalokba, munka miatt, jövök megyek, kivéve mikor nem mondják, hogy feküdni kell. Igazából ha normális az élet, alig vagyok itthon.

Betti
Kép
betti0412

Hátránya annyi van csak, hogy mindig itt lógok, ha gép közelben dolgozom, amig nyomtat, vagy keres, mindig benézek.

Az első kettőnél én is dolgoztam rendesen, ezer fokon pörögve, nyomva a stresszt, de arra is rá kellett jönnöm, hogy ez a természetes állapot nekem nem olyan természetes, nem megy olyan könnyen és vissza kell fogni kicsit.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Én egy zugolvasó vagyok :-) Bár sajnos nem véletlenül találtalak meg bennetek...én egy barátnőmnek próbáltam rajtatok keresztül segíteni, akinek meghalt a babája...végül ő nem szánta rá magát, hogy írjon, én meg maradtam, mert nagyon szorítok nektek, hogy végre boldogok lehessetek.

Franka!

Én beleolvastam abba a szörnyűségbe! Én tudtam kívülállóként olvasni, és mit mondjak, így is nagyon feldühített! Ekkora baromságot. Beleolvastam mindegyikbe és kiderült, hogy mindenki hülye és mindenkinek vagy beteg v. hülye gyereke lesz, ha ugyan meg nem hal, amiről, persze mi anyák tehetünk.
A hülye gyereket szándékosan írtam, ui. nekem (én halak vagyok) ezt írták, hogy elmebeteg gyerekem lesz (van) a bennem lévő bizonytalanság, meg mittudoménmimiatt. Aki ilyeneket leír, az nem komlett. Szerintem ez az ember az, aki HÜLYE! Szóval ne foglalkozz vele! Igaza van a többieknek, ki az, aki kicsit sem parázik terhesség alatt...ja, az a több osztályos "asszony", aki nem is tudja, hogy terhes és véletlenül szüli meg itt-ott a gyerekét.

Csak ennyit akartam mondani! NE Stresszeld magad ilyenekkel és a többiek sem. Sajnos történnek szomorú dolgok.

Az én barátnőm olyan 25 éves volt, amikor megszületett a nagyon beteg babája (amit mellékesen simán ki lehetett volna szűrni, ha az orvos nem mondja egy csomó vizsgálatra, hogy minek, maga fiatal, úgysem lesz semmi baja a gyereknek). :-( Ezzel szemben szinte egyik szerve sem fejlődött ki tökéletesen és még down-kóros is volt. Azóta neki is van egy kislánya, de nem volt semmi, amin keresztül ment.

Nem szeretnék többet írni, de remélem és nagyon szorítok, hogy
mindegyikőtöknek része lehessen abban a boldogságban, amit egy baba adhat!

Puszi
bencusanyu

Bencusanyu
Köszönjük a biztatást! Ezek szerint neked sincs semmi jó kilátásod Kozmáék szerint............... :D

Betti
Kép
betti0412

Újabb otthonszülés, komplikációval, rohammentővel. Mai nap híre.
Erről nem is igazán tudnék véleményt fogalmazni, már a nőnek a 3. otthon szülése lett volna.
Biztos vagyok benne, hogy a nyugalom, háborithatatlanság, saját ütem, saját környezet segít.
De miért kell a sorsot randira hívni, ha baj van egyébként is?
Nem tudom, nem foglalkoztam még ezzel a témával annyira magamban sem.

Betti
Kép
betti0412

0tthonszülés szerintem hülyeség!
Bocsánatot kérek mindenkitől aki ugy csinálta!
Ha én itth.szültem volna,akkor mára már megboldogult lennék...
Én nagyon nem díjazom,de azt sem ítélem el,aki igen..
Mindenki tudja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szintus 2009.09.18 14:11-kor.
szintus

Sosem szülnék otthon.

Kép
jázmin20

azt hiszem az otthonszüléssel az a gond, hogy nincs elég tapasztalat itthon..nem az a lényeg, hogy otthon akar szülni, hanem ,hogy a sgítő ismerje fel ,ha kórházba kell menni, időben, vagy esetleg ismerjen olyan műfogásokat, amivel egy beakadt babát ki lehet emelni..mert vannak ilyenek, csak a mai császáros világban az újak már nem tanulják meg alkalmazni....

Más.Ma pénzügyi napot tartok.
Képzeljétek ma beviláglott, hogy gond lehet a táppénzemmel, mert az irányadó időszakomban(2008-ban) is voltam táppénzen, plusz hat hét TGYÁS-t is kaptam, szóval nem biztos, hogy megvan a 180 nap..felhívtam a közpotunkban a bérügyintézőt és nem hogy tökéletes felvilágosítást adott, de forintra kiszámolta mennyi lesz, hogy ne szakítsam meg januárban a táppénzt, mert idén rosszabbul kerestem, mnit tavaly és akkor kevesebb lenne a táppénz és hogy mikor ,mit csináljak...Aztán amikor hálálkodtam, kinevetett, hogy hiszen ez a dolga....Dehát én nem ehhez vagyok szokva!!!!!!!!!Elájultam tőle, minden tiszteletem!!! :shock:

KépKépKép
tünci28

Amúgy mindenki szíve joga, hogy hol szül, de ha baj van, ne pereljen senkit!

Kép
jázmin20

Kisanyácska biztosan jobban el tudná mondani nekünk, mert a kislányát Ő otthon szülte, de azt hiszem ilyen esetbe nem a szülők perelnek, hanem az állam automatikusan...mert szerintem a szülő nőkkel halom papírt aláiratnak...

KépKépKép
tünci28

Na, de ezt Zaha is jobban tudja! :wink:

Jázmin ,képzeld a reggeli trutymó idő csillivilli -szikrázó napos lett!!!
tünci28

Tünci:nálunk is! :wink:
Nekem meg az a véleményem, hogy az állam se pereljen automatikusan.Ha valaki ezt így gondolja, akkor szervezze meg a körülményeket magának, de nehogy már egy olyan intézmény legyen a hibás, aki jelen sincs.

Kép
jázmin20

Bakker, nálunk leszakadt az ég, de úgy, hogy a kocsik megálltak az út szélén annyira esik.Szakad, ömlik.Juhéjj, nem kell füvet locsolni!

Kép
jázmin20

Ismét süt a nap.
Jól elvagyok itt magamban.

Kép
jázmin20

Meghozták a cementet, hurrá, idetaláltak, még felhívott a pasi, hogy :most akkor merre menjek???
Jelzem másfél kilométeren belül van a tüzép..

Vmi hülye front lehet, egész nap fáj a hasam, utálom...

Nézelődtem a teszveszen ,de alig van kisméretű ruha..lemértem pontosan, felsőből csak az s-es jó,de tele van xxl-es cucokkal sajna..Meg 46-ossal, azt már nem is tudom, hogy melyik betű jelzi...

KépKépKép
tünci28

Mi meg függönyösnél voltunk.
Kiválasztottam 14 db-ot, jövő héten kihozzák, megnézzük ablakhoz tartva. Lemérik, megvarrják, én meg kifizetem. De végre lesz függönyünk.
Utána még elmentünk pár bútorboltba csak nézelődni, bámészkodni, hogy lassan beinduljon ez a része is a dolgoknak, de az áraktól csak dobtunk egy hátast....

Betti
Kép
betti0412

Tegnap este írtam ám kétszer is, de elszállt az éterbe.

Na azt akartam írni Neked, hogy nekem nincs húgom, de mindig nagyon szerettem volna egyet. Arra gondoltam, gyakorolnék Rajtad...szóval:

MEGTILTOM, HOGY MÉG EGYSZER, CSAK EGYSZER IS ARRA AZ OLDALRA MENJ, AZT IS, HOGY RÖGZÍTSD A KIS AGYADBAN AZ OTT LÁTOTTAKAT, AZT PEDIG VÉGKÉPP, HOGY EZZEL BÁRMILYEN SZINTEN FOGLALKOZZ. VILÁGOOOOOOS HUGIIIIIII????!!!! (fenyegető szmájli)

Na, milyen volt?

De komolyan, ne csináld, ezt ne. Én is elolvastam a magamét, a lényeg az, hogy annyira kretén vagyok, hogy borítékolva a sérült gyerek. Na, hát erről ennyit.

Hol a vizslakép, hm???? :D

Zaha

Kép
Kép
zaha

Mekkora tapló vagyok, hát sziasztok, csajszik.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jaj, ez már tényleg szánalom, szóval a kettővel ezelőttit úgy akartam kezdeni, hogy Franka, figyu. :oops:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Láttátok az eü-től mennyi pénzt vonnak el megint? Tök jó, hogy már éhségsztájkkal fenyegetőznek a vezetők, szerintem tényleg komoly most a helyzet.
Az is komoly, hogy az SZTK-ban itt, nem megyek el wc-re, inkább viszem üvegbe, mert olyanok a körülmények. Mire oda jutok, vihetek ágynemüt is magammal be, meg mindent, mondjuk eddig is vittem mindig.

Ami még tetszett és ne haragudjatok már, hogy itt dühöngök, hogy a jól kereső vezetők, ombudsmanhoz fordultak, mert sérti a személyiségi jogaikat, hogy nyilvánosságra hozzák a fizetéseiket.
Hát a személyiségi jogok azok fontosak, tényleg..............itt most, ha olyan lennék simán leirnám a családfájukat emlegetve mindenféle környezetbe, de nem teszem, csak magamban.

Betti
Kép
betti0412

Zaha, de jó, hogy itt vagy te is!

Betti
Kép
betti0412

Szia Zaha!!!!

De jó ,akkor már ketten tiltjuk meg ,hogy Franka ilyesmit olvasson!!!Csak keményen!!! :wink:

Betti, én is mindig viszem, egyszer nem vittem ,na akkor olyan lett a minta, hogy hatmillió volt a baktériumszám..gondolom jól elmosták az üvegeket.most csak szigorúan lezárt üvegben viszem.

Ja, vérvétel.Nemhogy nem cserél gumikesztyűt két vérvétel között, hanem NEM húz gumikesztyűt....

Jó is, ha az ember mindenre felkészül..

KépKépKép
tünci28

Betti, kiviszik megnézni a függönyt???????ilyeni s van?????????
Képzelem ,hogy mennyiért.... :(

KépKépKép
tünci28

5000 Ft a teljes méret felmérés, tanácsadás.

Betti
Kép
betti0412

Vizeletet én is mindég műanyag dobozkában viszek,ami a gyógyszertárba nagyon olcsó,kb.18ft
Meg persze lényeg,hogy középsugaras legyen a vizelet,elötte pedig megkell tisztálkodni!

Betti itt is mindent vinni kell a szülészetre!
No ok ágyneműt,meg inyjekciókat nem!De már fájdalomcsillap.gyógyszert igen! :? 1 koferral és egy utazótáskával mentem!

Én sem hiszek az ilyen asztrologiába,csillagok állásába stb.
Nekem ezek mind hülyeségek!Igazábol nem tudom,hogy mi/ki irányitja az életünket...
szintus

Franka!
Én is skorpió vagyok, olvastam a belinkelt dolgot. Ezek szerint én baromira kivétel vagyok??? Igaz volt egy korai vetélésem, de két villámgyors, teljesen szövődmény mentes, beavatkozás mentes szülésem. Gyerkőceim azóta is egészségesek.

Egyébként meg úgy látom Kozmáék annyira pesszimisták. Szülni csak ily módon lehet??? Azért valamelyik csillagjegy asszonyai csak tudnak már gond nélkül szülni, nem???
hettuli

Hettuli!
Rólad is hallani végre?

Jó reggel. Épp bosszankodok, betojt a nagy gép, nem kapcsolja a monitort, már vagy 5-ször újraindítottam........vihetem hétfőn informatikushoz.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt!

Szia hettuli, de jó ,hogy írsz, mi újság??Várom ám a leveled, de biztos elhavaztak..néha nekem úgy eltelik egy napom, tök rosszul osztom be az időmet.

Betti, előtte nézd meg nem nagyon poros -e!

Vedd le a házat, lehet, hogy csak amiatt nem indul, én kb kéthavonta kiporszívózom.Vagy meglazult egy kábel, akkor csak kihúzod, bedugod..mert ezért tutti elkérnek egy tizest, ha beviszed vhová... :roll:

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?