Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Olvasóink!

Engedjétek meg, hogy egy kéréssel forduljak hozzátok!

"A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványt támogatják azok, akik szeptemberben és októberben a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványé lesz, amely meglévő járműparkját bővítendő, szeretne beszerezni egy tartalék koraszülöttmentő autót."

Nemrég olvastam ,hogy a statisztikák alapján a születések 7-8%-ban van szó koraszülésről, s nemritkán igen kis súlyú babáról van szó.Az szülés megindulása, s a szülés villámgyors lefolyása miatt sok esetben a szülőanya nem jut megfelelő felszereltségű kórházba,s ekkor meghatározó jelentőségű ,hogy milyen hamar kap szakszerű ellátást, s szállíthatják olyan intézménybe, melyben jól felszerelt koraszülött intenzív osztály működik.Sokan nem is tudják, hogy a szállításon kívül sokszor Ők végzik az újszülött babák mentését,hiszen egészen más testarányai vannak egy egykilos babának, s nem biztos, hogy egy kis kórház éjszakai ügyeletében dolgozó orvosa találkozott már igen kis súlyú koraszülöttel.Az első percek az egész további életüket befolyásolhatják!!Ha nem kapnak gyors és szakszerű ellátást, nem maradnak életben!!!!
A koraszülött mentő-hálózat még így is csak nagyjából az ország 80 %-át fedi.Sokkal több járműre, nagyobb létszámú személyzetre lenne szükség.

Kérlek segíts ezeknek a babáknak, kérlek segíts esélyhez jutniuk!

köszönöm:Tünde

KépKépKép
tünci28

Leda, én is azt mondom, hogy ne gyertek. Tudom, nehéz, de szerintem szörnyű, ami itthon van, minden téren.
És melyik nyelvet tanulja könnyebben Barak? Gondolom, azért angolul többen beszélnek hozzá.

Jázmin, mikor jössz már, mi az ábra???? (ujjdobolós szmájli)
Képzeld, a múltkor annyira megkívántam a csúsztatott palacsintát a kép alapján, hogy másnap desszertként ebéd után azt ettem. Bolti volt, de nem rossz, vérré vált bennem. Úgyhogy kösz a tippet.
Ja, és lehet, hogy az volt a gond, hogy én szalicilt nem raktam a befőttbe, csak így, a la nature...
Mit zenél a férjed?

Voltam hétfő este Csernus egy előadásán. Hát, kemény volt, de igaza van sok mindenben, talán abban nem, hogy a dolgok nem mindig fehérek vagy feketék.

Betti, csíkokra nagyon jó a Lierac-nak a stria elleni gélje. Ha már ezt a Babé-t nem bírod...

Franka, olyan jó volt ez az idézet a könyvből...
Te is írsz, hm?
Különben pont aznap, amikor írtátok, jutott eszembe, hogy lehetne kiadni egy könyvet belőlünk...
Lúzerségi díj. :) :( És a kis vizsla... :lol: nagyon jó. Megdobsz egy képpel?
"Kirohanásod" dettó. Mikor rajtakapnak, hogy bőgök, naaamibajvaaaaan??? :shock:

Szinti, az álmod...bízzunk benne, hogy nem így lesz.
Remélem, férjurad örülni fog a szülinapnak! :)

Tünci, dögös bige-sztori, nem semmi ám! Hogy ilyen kis suhancok díjazzák az embert 30 körül, ez igen. :shock:

Betti, csülökreceptet ide, de most!
De jó, hogy egyelőre nem kell az amnio.
Szerintem hétvégén mi is a Becsteleneket nézzük, vagy A két szeretőt.

Zaha

Kép
Kép
zaha

A mindenségit, most látom, hogy annyira összeszedett az előző hsz-em, szép. Hát bocs...
:lol:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Hogy hogy vagyok? Hát csak úgy, vagyok. Boldogtalanul. Mennek a napok, csinálom a dolgom, néha végignézek magamon, én vagyok?
A munkahelyen nincs időm gondolkodni, délután Vincusra koncentrálok, aztán a hétvégére már annyira felgyülemlik bennem, amit nem adok ki, hogy péntek délután menetrendszerű zokogás a menetrendszerű vonaton...
Néha arra gondolok, milyen volt, mikor mozogtak odabent, mikor simogattam a hasam, néha igazán magam elé képzelem, milyen volt megérinteni őket, milyen volt az illatuk, a hajuk, a bőrük...és nem tudom elhinni, hogy ez történt.
Nem látok semmit magam előtt, csak a következő napot.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Remélem, nem baj, hogy leírom: beszéltem múlt héten Bobokával, nagyon a vége felé jár már, egy hete van hátra. Izgul, minden rendben legyen.
Kértem, hogy küldjön sms-t, ha megérkezett Niki. Akkor majd megírom, addig meg szorítsunk neki nagyon, jó?
Boboka, ha olvasol mégis, szeretettel gondolunk Rád és kitartás, mindjárt itt a szüret.
Puszi

Zaha

Kép
Kép
zaha

Na mielőtt még valaki elküldene a sunyiba a rapszodikus szófosás-szindróma miatt, megyek már magamtól. :wink:
Aludjatok jól.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jó reggelt! Zaha, nagyon jó, hogy írtál végre. Nem szófosás.
Olyan tanácstalan vagyok, én legalább is, mert nem tudom, mit mondjak. Mert nincs olyan okos vagy vígasztaló szó, amit még ne hallottál volna és még használna is.

Csernus előadáson már én is voltam, nekem nagyon tetszett. Őszinte, kemény embernek tünt.

Tegnap a Duna tv-n volta a Katyn film. Már rég meg akartam nézni, de itt most meg is néztem. Nem hatásvadász volt, de tényszerü, nagyon is valóságosan. Megdöbbentő volt.

Ma délután mozizunk, jaj már olyan rég voltam.
Tegnap körbejártam a plázát, kellene egy őszi/téli nadrág, egyenlőre még nem is tudom milyen, mert még jók a nacik, de régi csipő méretet nem kellene már venni, a másik meg még nem kell. De nem is ez a gond, hanem az árak. Ha összeadom, hogy kell cipő, legalább 4 pulcsi, és legalább két nadrág, meg egy új táska sem ártan, és nem márkás cuccokat néztem, úgy elkeseredtem. Szeretnék csinosan öltözni, ebben az állapotban is, de komolyan mondom, ez is már egy profi üzletág lassan, a kilenc hónap alatt hogyan szakítsunk minél több pénzt, mert úgyis megveszed. Mondjuk a sima cuccok is nagyon drágák. Lehet majd a tavalyiakat használom, de már olyan szétmosottak, mivel még a legjobb minőséget is lassan már csak egy télre csinálják.

Jázmin?

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt!

Jázmin, gyere már, hát lerágatod az összes körmünket!!!!!!!!

Zaha!
Nem tudok másképp segíteni, csak meghallgatni,érezni veled együtt..jó lenne többet tenni, naponta átölelni ,ha a munka közben szeretnél sírni..én régebben(néha most is) folytattam gondolatba nbeszélgetéseket a csjokkal..ha nem voltam netközelben, de szükségem volt ,hogy beszéljek..néha fennhangon mondtam a magamét, hol mérgesen, hol zokogva...

Én is naponta többször benézek a topikba, hogy Bobokával mi újság..már olyan sok baba született a topikjukban, nagyon sokan is voltak..meg beszéltük, ohgy neki nem nagyon tűzött ki időpontot az orvos és izgult a heg miatt, valóban eléggé elvékonoydott.Én ezt nem merem majd, meg az orvosom sem.Úgy beszéltük, ohgy mindenképpen neézünk egy napot, ohgy minden egyben legyen,Ő is, én is ,baba is, altatóorvos is, gyermekorvos is..nehogy pánikszeerű kapkodás legyen a vége, ha későn érnék be..azt mondják be lehet időben, nem jön az olyan villámgyorsan..hát a francokat,Violával két óra alatt lezajlott az egész.Az eslő apró összehúzódástól a tolófájásig.

Betti,én elmentem turkálóba, egy hosszú ujjú pólót vettem, igazából egy kardigán kell, vagy egy pulcsi, veszek a piacon két-háromezerért, vagy a kínaiban.Nadrágot még kb egy hónapig tudom hordani, aztán majd veszek vmit.A sógornőm varrónő, olyan kár ,hogy olyan messze van, egy óra alatt varrhatna vmit...
Amit a teszveszen vettem felsőt egy ezresért az is nagyon szép..

Én jobban aggódom a továbbiak miatt...tegnap jöttek leolvasn ia gázórát, ebben a hónapba nakkor kb 65-70 ezres számla jön..na, ez az ,amit nem tudok kifizetni,erősen mínúszban lesz a férjem kártáyja.

mostanában sokat vitázunk itthon, hogy már megint mennyit költöttem a boltban..korábban sosem volt ilyen, hogy az étel miatt vitázzunk, hogy spróoljak..amúgy is spóroltam.. :cry:

De nagyon jó hírem is van!!!Tegnap úgy jött haza az uram , hogy elmondta, ma lesz egy nagy értekezlet, később jön, mert olyan megrendeléseik vannak ,hogy átmenetileg vissza kell állniuk folyamatos műszakba, talán lesz prémium is megint, meg túlóra, akkor jobban kesres majd egy kicsit.Merthogy "Mi vagyunk Európa SOLAR nagyhatalma"... :lol: 1500 tonna megrendelésük van egy napelemeket gyártó cégtől, valami kis kütyükre és ez naggggyon jó hír!!!!!!

KépKépKép
tünci28

Tünci én havonta bejelentem a neten az összes közüzemet és havonta azt számlázzák, amit tényleg használtam. Nálatok nem lehet ezt? Ha egyben durrantanak rátok fél vagy egy évet, az nagyon durva.

Betti
Kép
betti0412

Betti, már többször írtam ,hogy nem tudtunk annyit fizetni az elmúlt egy évben, amennyit fogyasztottunk...én május,június,július-augusztusban is 28-30 ezerért adtam fel gázszámlát,hogy a leolvasásig utolérjük magunkat...az elmúlt hónapokban szinte nem fogyasztottunk ,(tehát ez nem az elmúlt félév összfogyasztása egyben...)hiszen csak a megelgvízkészítéshez használtunk ,emg a főzéshez..de dec,jan, febr, ha azt adom fel ,amit fogyasztok, akkor télen havonta 70-80 ezret kellett volna, azt meg nem tudtuk kifizetni....EZ A HÁTRALÉK:....... :cry:

KépKépKép
tünci28

Zaha :( küldök egy ölelést!

Barak szerencsére egyelőre ugyananny szót mond magyarul is mint angolul, nagyon sok magyar mesét nézünk, én követezetesen csak magyarul beszélek hozzá bárhol is vagyunk, bárki is van nálunk, én csakis magyarul szólok hozzá, ami néha fárasztó, mert van amikor fordítanom kell a férjemnek is, hogy megértse mit mondok, de nem érdekel, mert a lényeg, hogy a gyerek mindkét nyelvet megtanulja. Az biztos nem lesz, hogy nem fog magyarul beszélni, írni, olvasni.. az kizárt! Sőt néptáncolni is fog :)

Hazamenés egy nagy dilemma nekünk. Olyan honvágyunk van, hogy az már fáj és átmegy irreális álmodozásba, de sajnos ameddig a helyzet nem stabilizálódik nem fogunk menni.. és ez nagyon elkeserít.. ez napi szinten depressziót okoz és felemészti a napjaimat..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára leda2002 2009.09.17 07:47-kor.

Kép
leda2002

...

Kép
leda2002

Leda, urad beszél már magyarul vmennyire?Őt tanítgatod?

honvágy..ezt igazából nem érthetem, én sosem voltam távol..de igazából a közeljövőben szerintem itt nem fog stabilizálódni semmi..azelmúlt évek sanyargatásai miatt, véleményem szerint olyan politikai csoportok erősödnek meg, szerenek társadalmi támogatottságot, amit Európa nem fog jó szemmel nézni, ezzel is újra ,sokadlagos európai állampolgárokká válunk(ha ugyan eddig nem azok voltunk).nem látom, ohgy szilárdulna bármi, akár gazdaság, akár politikai egyensúly..még inkább sötét évtized következik... :?

KépKépKép
tünci28

Naaa, mi a baj????Mit tetszik törölgetni??? :)
tünci28

Leda, a honvágy borzalmas dolog, képes vagy érte mindent hátrahagyni ha kell. De hidd el, az az ország, amire vágyakozol tényleg csak álom, attól tartok hatalmasat csalódnál, ha hazajönnétek. Akkor hiteleink vannak, ami legalább 50 évre konzerválja a jelenlegi állapotokat.

Tünci, ezt nem tudtam, bocsi. Nálunk az albérletben a legmagasabb gázszámla 12 ezer volt, amit a legnagyobb hidegben fizettem. Ez a saját lakás most 20-m2-el nagyobb, kiváncsi leszek majd, de szigoruan csak bemondásra, mert ezeken az általuk kalkulált dolgokon nem tudok elmenni.

Betti
Kép
betti0412

Betti, hát idén már remélem nem lesz ilyen sok, már nem kell a falak száradása miatt nyitott ablaknál fűteni..(friss vakolat volt)
ha a leghidegebben megállna 35-40 körül, már boldog lennék...

Megrendeltem a cementet a betonozáshoz, kétezer fornit különbség volt a két tüzép között, hétvégén meló lesz ezerrel, remélem nem esik.(újabb 20 ezres ugrott....).Ez meg azért kell, mert a telek foghíj beépítése miatt, olyan közel van a szomszéd háza, hogy ami az ő tetőjüklről lefolyik esővíz, azt eddig mind a mi falnuk szívta fel..merthogy eresz, az nincs a házukon..ezért kell egy 22 méter hosszú,1 méter széles betonvályú, ami elvezeti....azt ígérte ad cementet, erre tegnap kérdem, mennyit tudna adni?Egy mázsát...köszi, azzal kb a vízóraaknát tudjuk kibetonozni..de most mit csináljak, nem az Ő háza megy tönkre, hanem a mienk..

JÁZMIN!!!!!Írjál!!!!!

KépKépKép
tünci28

Szomszédnak fáj a valaga.....hogy mi lesz veletek.

Betti
Kép
betti0412

áá,látod mindig ilyen szarságok vannak..aztán mindig ott a kérdé, hogy :Miből?most, ha férjemen múlik,Ő megrendeli a legközelebbi tüzépről, ahol drágább..még jó, hogy az ilyeneket át szoktam venni tőle..
:?

képzeld észrevettem ,hogy mióta megjelent a fém kétszázas, minidg félreteszi, tegnap kérdeztem ,hogy mért rakja félre, ez tök sok pénz, vigyorgott, hogy jól jön az még.. :) megnéztem a perselyben, hogy már majdnem tízezer van..a télen egész jó kis összeg összegyűlik, megegyeztünk ,hogy nem nyúlunk hozz-á.minden nap, koppanik benne egy-egy érme..Modern házi bankbetét! :wink:

KépKépKép
tünci28

el kellene kezdenem a napot, még mnidig hálóingben vagyok...
zavarjál el!!!!
tünci28

Én már dolgozok!

Te és mennyi a kamat a perselyben? :D
Egyébként jó ötlet. A férjem nem szereti az aprópénzt, mindig kirakja a tárcájából, zsebéből egy kosárba itthon. Mikor már félig van, akkor szoktam mazsolázni onnan, szép kis összegek összejönnek, de jó pl parkolásra, kocsimosásra, ahová apró kell, de volt már, hogy abból vásároltam komplett a boltban. Sok kicsi sokra megy.

Betti
Kép
betti0412

Mennyi a kamat???HÁt lehet van annyi, mnit a bankban.... :? :roll:

Na, tűntem!

KépKépKép
tünci28

Igen,az apróbol tényleg sok összetud jönni!
Mi ugy csináltuk,hogy egy colás műanyag üvegbe dobáltuk(ugye abba belemegy,ki nem)és jó sok összejött belőle! :wink:
De amikor még boltos kisasszony voltam és hoztak egy zacskóra való aprót akkor mindég dobtam egy hátast! 8)

Jázminnal remélem minden okés!

Gázszámla még mi is tartozunk kb 29000 fornttal(forintba irom)lassan letörlesztjük!Csak az a baj,hogy nagy kamatot számolnak rá! :(
De csak majd kinyögjük lassan!Az idén fűtésre nem használjuk!
Csak drukkolok,hogy sokáig maradjon ilyen jó idő!Legalább decemberig! :D
szintus

Igen, ez egy nagyon tuti idő, decemberig én is el tudnám viselni.

Betti
Kép
betti0412

Én mostmár aggódom Jázminért.

Tünci, én is egész nap kereszthuzatban vagyok, hogy száradjon a lakás. De biztos, hogy télen még nagyon sok pára elő fog jönni majd.

Betti
Kép
betti0412

Dolgozok, nemsoká jövök.

Kép
jázmin20

helló, pont most írtam neked..
franka

Jázmin! Ne haragudj, lehet, hogy tolakodó, hogy ennyire keresünk, de tényleg csak nagyon aggódtunk itt miattad.
Gyere, amikor ráérsz.

Betti
Kép
betti0412

Édes pofák vagytok, mármint aki hiányolt, köszönöm!!!
Kedves, rendes, szimpatikus volt megint, csupa jóérzéssel vagyok felé.Szóval.A szegediek ereménye az én tekintetemben helytálló, a betegségem az, amit mondtak.DE.Átnézte az összes papírunkat, Jáziét is és szerinte a szegediek Jázikám tekintetében tejlesen fals leletet adtak ki.Mivel ők akkor még nem tudták az én eredményemet, (jóval később néztek meg engem), ráírtak valami hasonlót és kész.Czeizel szerint sajnos beleestünk abba a 10 % hibalehetőségbe, amikor is örökölheti a bajt tőlem.De azt mondta, hogy kétszer nem ismétlődhet meg és nyugodjunk meg.(elvileg)
Most két hónapig ébredési hőt kell vezessek és utána megyünk fel ismét egy aznapi kiskatona mintával együtt.
Ellátott pár jótanáccsal, stb.Ja és kaptam egy rubeola elleni oltást, mert nem tudom, hogy kaptam e már valaha.
Dióhéjban ennyi, most pihi és hőmérőzés következő hónaptól.

Zaha:férjemke dobol és basszusgitározik. :wink:

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Tegnap nem voltam gép közelben!

Szintus köszönjük szépen és nektek is úgyan ezt kívánjuk!! Kép

Az aranylakodalomra mindenki meg van hívval :lol:

Tök jó volt a tegnap este vacsiztunk pezsgőztunk kaptunk egy tortát is tüzijáték volt a tetején! A Férjemtól kaptam egy nagyon szép csokrot is! :lol:

Puszi!

Kép
grácus

Jaj,Jázmin, de jó hírek, szuper, szuper..hüle szegedi genetikusok... :?
Akkor már csak két hónap, maximum!!!!!!!Annyira örülök Nektek!!!!!

rubeola oltás:nincs meg Neked az "Óvodások és kisiskolások egészségügyi kiskönyve" nevű borzalom????
Nekem ott benne van, ohgy a születésemkor kapott rubeola oltást 1991-ben, ötödik osztályban megismételték!

KépKépKép
tünci28

Tünci:hogy érted, hogy két hónap max???
Nekem olyan kiskönyvem nem tudom van e, anyukám meghalt és így senkitől nem tudom megkérdezni.Gondolom mindenkinek az anyja őrizgette.Hát, erről (is) lecsúsztam.Igazi lúzer vagyok.

Kép
jázmin20

Na, ha az én anyámra bízom, nekem sem lenne meg..egyébként ezt az iskola ,pontosabban az iskolaorvos őrzi, Ő is tölti ki, akkor kapod meg, ha végeztél a középsulival...

Úgy értem a két hónapot ,hogy gondolom,azért kell reggeli hőt mérni ,hogy megfigyelje a ciklusod, hogy mikor van peteérés..semmi más okból nem szoktak ilyet kérni..vagy tévedek???Vagy most teljesen összezavarodtam..mert egyrészről a vizsgálatok jobbak, mnit a korábbiak(már a prognózisra gondolok) másrészről múltkor azt mondta Neked, ohgy januárig várjatok, harmadrészről meg visszahív két hónap múlva..ebből gondoltam ,hogy szabad a pálya..Vagy nem?

KépKépKép
tünci28

Jázmin, na végre már...
Megnyugodtál kicsit?
Nem vagy lúzer, nem vagy. Nem tehetsz róla. :cry:
Puszillak

És többieket is, csak most nem tudok többet írni, kiscsajok. :wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Olyan kiskönyvet én sem láttam soha még életembe, de anyu sem.

Én végül is most nem tudom, örüljek-e Jázmin vagy ne. Örülök, hogy azonositották a dolgokat, de viszont nem örülök, mert a százalékot te is hoztad és bizony ott az elvileg szó.
De már szeptember közepe és decemberben már lehet próbálkozni, szerintem Tünci arra értette a két hónapot.

Betti
Kép
betti0412

A kicselezésre mondott-e valamit vagy azt majd csak a fogantatás után lehet pontos vizsgálatokkal megállapitani, hogy rendben van-e már minden?

Betti
Kép
betti0412

Jázmin sajnálom a 10%-ot!A fene vinné el,hogy pont beleestetek!
Tényleg remélem,hogy legközelebb nem fordul elő! :!:
Akkor férjurad egy művész lélek,azok pedig igaz különleges emberek,de jók!(nem tudom a tiéd ilyen-e)
A múltkor amikor összeszólalkoztam anyukámmal pipa voltam rá,de akkor eszembe jutottál TE,akinek sajnos nincs kivel összeveszni és bőgtem egy jót,akkor ép miattad,hogy tényleg nem kegyes veled az élet!Ne haragudj,hogy ezt így leirtam,nem akartalak szomorítani,de most felhoztad anyukádat!Mégegyszer bocsi,ha megbántottalak!
Férjurad katonái?Volt vele gond?
szintus

Kicselezni egy genetikai betegséget nem lehet.Automatikusan megyek 12 hetesen mintavételre.És vagy beleesek megint a 10 %-ba, vagy nem...én ezért akartam lombikot, hogy ne hazárdírozzunk.De én bízok Czeizelben.Bár ezt ő sem tudja befolyásolni.Ez van, a gyerekemért megyek újabb szúrásra, immár harmadjára.Nem lehetek felelőtlen, a szívem ezt diktálja.
Ja, hogy 2 hónap és próbálkozhatunk végre?Igen, igen, így oké!

Kép
jázmin20

Nahát ezt már végképp nem értem, ebben az országban semmi sincs egyformán???
Pontosítok, mert elővettem:nem kiskönyva vége, hanem törzslap.
Kérdés:amikor iskolában csoportosan végzett az iskola orvos méréseket(súly, magasság,mellkastérfogat,amikor beadták az oltásokat,jobbat mondok, amikor jöttek a csoportos2tetvészésre " a védőnők!!!), na ezeket, mind-mind ebbe a könybe vezették.Nektek sehová????
Aztán amikor jelentkeztünk középiskolába, át kellett vinni ahhoz az iskolaorvoshoz, aki a középiskolát ellátta.Ezután ők vezették, hiszen ha jól emlékszem az utolsó bcg oltást 16-17 évesen, tehát középsuliban kapjuk, szintén fel van írva.
Nekem bejegyzések:83,83,84,86,86,90,92,94,95,96.
még az is benne van ,amikor az iskolából vitt el a mentő vakbélgyulladással, mert az isk. köteles lejelenteni..

Na ,erre gondoltam, mert egy csomó fontos információ van benne.
tünci28

Tünci:én a középsulit 3 helyen jártam, ki tudja hol lehet? :shock:

De tetves én is voltam!(magam irtottam ki, nem tudott róla senki) Vagány vagyok! :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin20 2009.09.17 11:44-kor.

Kép
jázmin20

Tünci iskolaorvos? :shock:
Nos az nálunk ismeretlen fogalom!
Jaj-jaj Vajdaság. :!:
szintus

Jázmin, végülis az a vizsgálat ad 100%- os pontosságot, ha így érzed, meg kell csinálni, igazad van.Remélem most majd sikerül olyan helyet találni ,ahol legalább nem fog fájni és hamar megvan az eredmény..a márciusi topikban az egyik lánynak azt hiszem csak pár nap volt és felhívták rögtön,ahogy megvolt az eredmény.

KépKépKép
tünci28

Jobban félek a szúrástól, mint bármitől.De valószínű szegeden voltak balfaszok, majd a pesti magán klinikán jobb lesz.Igaz 40-50 ezer forint lesz, de talán aznap megvan.

Kép
jázmin20

vááá. én elsőben voltam tetves...na, ki volt a padtársam??????????????Nem hófehérke.....

a fél osztályt elintézte két nap alatt...a poén, ohgy seggig érő hajam volt,apu meg nem engedte levágatni és anyu szálanként húzogatta le a petéket... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mivel még most is hosszú hajam van, a buszon messzire elkerülöm a jónépet.

Szinti, de azért remélem kötelező oltások vannak ,nyugtass meg!!!!!

KépKépKép
tünci28

Tüncike, örök vitánk:

Hétfőn, ha már itt volt a védőnő megkérdeztem, hogy hogy van a vérkép, vizelet. Azt mondta, a 16. héten elég nézni először itt ez igy van és csak a 24 körül lesz majd belgyógyászati.
16 hétig egyáltalán sem vérvétel sem vizelet nincs.

A kartonom szerintem valahol már a szeméttelepen elrohadt.

Jázmin, akkor neked is feszült hetek lesznek a 12. ig. Én is mig meg nem láttam a gerincét újra, addig nem voltam nyugodt egy percig sem. Túlzottan most sem vagyok.
Genetikus accony tegnap már megint más %-ot mondott, hogy megismétlődhet. Szerinte most 5.

Betti
Kép
betti0412

Tünci igen,azok vannak,szerencsére!
Nálunk is voltak a suliban dokik,de azok az egészségházból jöttek!
Lehet elértettem valamit és ott sem direkt a sulinak van dokija?
szintus

komolyan már csak felhorkantottam..tavaly, mikor a 19. héten mentem belgyógyászati vizsgálatra, jól lecsesztek ,hogy elment az eszem ,hogy csak most jövök????????Jelentem már most megvan.
Másik:a dokim nemhogy ragaszkodik a havonta végzett vizelet tenyésztéshez, de a 14-16.hét között megnézi a a sztreptokokkusz fertőzést is..mert ha feljut észrevétlen érleli a méhszájat...szóval ismét nem értem a különbségeket.. :roll: :roll:
tünci28

Ja, persze, hogy nem a suliban vannak Szinti,áá, arra itt sinics pénz.Hanem a körzeti gyerkorvosoknak van kiadva egy-egy osztály.
tünci28

Nálunk itt 6-7.héttől(már aki megy a 0.uh után) volt szinte 3 hetente vérvétel, vizelet.Érdekes mennyire eltérő.

Kép
jázmin20

én már 9 hetesen belgyógyásznál végeztem, túl voltam 2 vérvételen 1 pisimintán.Plussz néztek hepatitis-t is.

Kép
jázmin20

Sziasztok

Jázmin
Nem vagy lúzer!!!Én neked is drukkolok,NAGYON! :wink:

Tünci
Az én uram is egy perselybe dobálja az új fém 200-ast :wink:

No,csak ennyi voltam,zugolvaslak benneteket továbbra is,ha nem bánjátok :oops: Úgy megszerettelek mindannyiótokat :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?