Sziasztok!
Köszi a rajzokra a dícséretet
Mondjuk igaz amit Nettke írt, a gyakorlás, az enyémek már kb. 3 éves koruk óta naponta több papírt telerajzolnak, mostanában úgy fejenként 5-6/nap, és ez már korlátozva van
, nem győzzük a papírt venni. A ló meg nagy szerelem, tudjátok, régen jártunk lovagolni, akkoriban minden nap lovat kellett rajzolni. Mit lovat, egész ménest
Színezni annyira nem szeretnek, sokszor elnagyolják, inkább ők maguk rajzolnak.
Cat, én viszont a hangjukért irigylem a fiaidat, az én lányaim nem tudnak énekelni
Mondjuk mitől is tudnának, az anyjuknak is botfüle és repedtfazék hangja van
Hiába jártunk kicsi korukban zenebölcsibe, Pepe borzalmas hamisan énekel, Csenge egy fokkal jobb, de ő sem valami jól
Nem is tudom hogy lehetne ezt fejleszteni, mivel én sem tudok énekelni még gyakorolni sem tudok velük.
Edit!
Azért kell 3 hónap múlva visszamenni, mert itt most az a kérdés, hogy egy öröklött, egyéni dologról van szó (senkinek sem tökéletesen szimmetrikus az arca, csak van akinél ez jobban látszik), vagy egy neurológiai folyamat részeként jelent ez meg. Mivel a dokinéni nem ismeri a gyereket, nem látta korábban, nincs mivel összehasonlítani a mostani állapotot. 3 hónap már elég idő ahhoz, hogy lássa, ha változik valami. Ezért kérte a régi fotókat is, hogy azon hátha látszik, ha elhúzza a száját, melyik oldal van lejjebb, mennyivel, stb. Egy gyereknél mindig meggondolandó egy CT, nagy a sugárterhelése, nem csinálnak egyből. Nyilván ha más tünete is lenne, mást is talált volna akkor megcsináltatná, de így tudja kizárni, hogy nincs gond csak eddig nem tűnt fel ez senkinek.
Detti!
Ezen eddig nem is gondolkodtam, de a fiúk rajza után igen: az én lányaim nem is igazán tekintenek magukra ikrekként. Nem hasonlítanak egymásra, lehet ezért, meg tényleg nem emlegette őket senki úgy, hogy "az ikrek", de ők csak testvérnek mondják egymást. Most a szétváláson sem volt semmi gond, egy-két napig téma volt hogy nem járnak egy osztályba, de már nem. Teljesen természetesnek veszik, hogy itt így kell.
Nettke!
Jobbulást a köhögésből!
Detti!
Van még hová tenned a sok cuccot amit shoppingolsz?
(Ez most a burkolt irígységem jele
)
Kata!
Nem, a királylánynak most nem cicije van hanem puffos ujjú ruhája
A cici-fütyi témáról szerencsére már leálltak. Képzelheted, régen mikor télen ültünk a fül-orr-gégén, vártuk a dokinkat, Pepének fel kellett szúrni a fülét. Hogy lekössem őket odaadtam a naptáromat hogy rajzolgassanak bele. Erre Pepe vagy száz ember előtt hangosan elkezdte kommentálni: ez apa, neki nincs cicije. De van nagy fütyije. Ez anya, neki meg nagy cicije van. stb...
És hiába mondtam, hogy rajzoljunk inkább katicát...
Aztán valahogy eltűntek ezek a rajzokról, utána lett hogy nem csak egy embert rajzoltak a papírra, hanem már környezetet is, meg aztán jöttek az állatok, stb.
Annamari!
Szerencsére az én lányaimnak még nem volt herpeszük, meg nekem sem, bár ettől még ott lapulhat bennem a vírus. De én sem örülnék ha az oviban lenne egy herpeszes gyerek, mert az ovisok még kicsik, ha nem figyel eléggé az óvónő a szájukba vehetik a játékot amit aztán a másik is, ihatnak egymás poharából, stb. A nagyobb iskolás gyerekeknél már nem gond, mert már megértik, hogy ez fertőző és odafigyelnek, na meg ők talán már nem nyálazzák össze olyan könnyen a dolgaikat.
Képzeljétek, nálunk is beállt az esős idő
Vasárnap kezdte, azóta minden nap esik, lehűlt vagy 20-22 fokra a levegő
Vasárnap egy vidámpark-félében voltunk és jól eláztunk:
Ráadásul mivel errefelé keveset esik, nincsenek az utcák csatornázva, így most a mélyebben fekvő részeken ahol megáll a víz, le vannak zárva az utak mert kész tavak alakultak ki
A suli melletti golfpálya egyik oldala meg egy az egyben egy nagy tó
Ja, és a kocsim ablaka meg nemes egyszerűséggel eltűnt az ajtóban
Lehúztam, aztám fogta magát és beleesett
Úgyhogy most mehettem ebben az esőben nyitott ablakkal
Mennem kell főzni, mert a csajok nem esznek a sulis menzai kajából, úgyhogy ha hazajönnek mindig éhesek
Ditke