Új privát üzeneted érkezett!

Ditke,

Tök jó, hogy nálatok még ilyen jó az idő! Emiatt nagyon irigyellek, na meg egész Spanyolország nagyon jó hely, én is bármikor kiköltöznék oda.

A lányok meg tényleg nagyon édesek ebben az egyenruhában! Jól látom, hogy viszonylag nagy a különbség magasságban közöttük?

Kata,

Igen, lehet, hogy komp nem volt a Playmobilban, akkor uszály van, tényleg.
Én egyébként nagyon szeretem a Playmobilt, nagyon strapabíró játékaik vannak. Hát mi veszünk várat :roll: Muszáj, mert Ambrus nagyon szeretne. Nem pont ezt, hanem egy korábbi változatot, emiatt olcsóbb is, de még így is elég drága.

Gratulálok az SZMK-s tagságodhoz :lol:

Brigi,

Én sem tudok hozzászólni a hordozós témához. Kendőm nem volt, hátihordozót használtunk néhányszor kiránduláskor, és nagyon bejött.

Detti

KépKép
kiliman

Kata!
Gratula sz SZMK-hoz! Tavaly nem győztem az első szülőin máshova nézni, mert nagyon aggitáltak rá. Idén szerintem megint megpróbálják, de mivel most épp a "túlélésért" játszom, nem fogom semmiképp se elvállalni.

Csak egy gyors kérdés: mikor is alszanak majd ott a srácok az oviban??? :oops:

Ditke!
Gyönyőrűek a csajok! Olyan cuki az egyenruhájuk. Ezt ők is így gondolják amúgy? Nem fura Nekik? Irigy-irigy a napsütésért, meg a fürdésért...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Ditke!
Hű milyen nagylányok lettek a csajok!Olyan kis komolyak ebben az egyenruhában!!! :D
Egyenruháért nagyon irigy vagyok.Úgy szertném,ha Mo-on is bevezetnék ezt!!!
Örülök,hogy a csajok aránylag jól veszik az akadályokat!Nagyon szép helyeken jártok!

Kata!
Ügyik ezek a fiúk! :D Mit kell csinálni az SZMK tag?mert én is az vagyok,de nálunk kb. semmit.Legalábbis tavaly semmit nem kellett. Néhányszor felajánlottam a segítségemet ilyen-olyen programhoz,de az óvonénik mindig finoman "elutasították".

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nálunk semmi extra, ovi, suli, meló.... :roll: Na, meg rohanás.
Ahogy Vikó írtad : " túlélés "

Kata,

Gratula az SZMK -hoz, én is az vagyok. Suliban és oviban is. Olyan nagyszájú, vélemény formáló anyuka vagyok, s pontosan ezért úgy gondoltam, illik " odatenni" magam, ne csak a szám járjon. :lol:
Az oviban nem sok dolog van, de a suliiban már igen.
Gratula Vendelnek !!!
Alvás ???

Edit,

Dávid hogy érzi magát a suliban?
Kristóf nagyon laza egyenlőre, remélem mire elkezdődik a nagy hajtás összekapja magát.

Ditke,

édesek a csajok. Csenge reggeli story-ja bizonyítja, hogy mekkora feladattal kell nekik megbírkózni, s milyen ügyesen teszik ezt.

Brigi,

akkor 19-én a délutáni órákban érkezünk. Kristóf most sem jön, foci meccse lesz.De, a picik annál jobban várják. Remélem jó idő lesz, és bandázhatnak majd a fán ismét. :wink:
Micike nagyon ügyes, Zsófi is gyorsan elkezdte a beszédet, de nem ilyen korán.

Meme
szinta

Brigi!
Most, hogy Meme írta kaptam észbe, 19 kapcsán. Nekünk aznapra (is) van programunk (nem sikerült átszervezni), de nem tudom, hogy mikorra érünk haza. Sok reményt mondjuk nem fűzök a normál érkezéshez, de ha netán mégis, akkor azért mennénk Hozzátok. Majd valami olyat viszek, ami pluszban hasznos és nem kritikus, mint mondjuk a kenyér.

Meme!
A túlélés nálam most nagyon az. Eddig a szervezetfejlesztés tartozott "csak" hozzám, de most én vagyok a HR és a Működési igazgató is. Elég sok, ha határidőben és az általam szabott minőségben szeretném ellátni a szerepköröm. Ez mondjuk átmeneti állapot, mert csak szept 20-ig vállaltam el így komplexen. Akkor lesz egy cégvezetői elvonulás, és újraszabjuk a szerepköröket. Szóval ehhez jönnek alapban a Lurkók, és miegymás... :roll:

Csajok!
Ma megérkezett a diavetítő. Kicsomagolás után elég jónak tűnik, majd hétvégén sutyiban beüzemeljük próbára...majd beszámolok...

Viki

KépKép
vikóka

Ditke :)
Nagyon helyesek a lányok az egyenruhában. Sztem tök jó dolog az egyenruha. Főleg, hogy ilyen jól is áll nekik. :)
Sztem hamar beletanulnak majd mindenbe. És ha ilyen figyelmesek a tanítók, akkor meg külön szerencsések vagytok.

Na, tegnap elmentünk hátihordival sétálni az erdőbe. Gondoltam mégiscsak ki kell ezt próbálni élesben. Igaz, hogy nem mentünk sokat, de ha nem jut eszembe valami igen tuti dolog a hordival kapcsolatban, akkor ez volt az utolsó. Az a plusz 3-4 kiló (2 a hordi, meg 1-2, hogy olyan messze van a súlypontja) nekem sok volt. Amiért gondoltam, hogy jó lenne, arra nem alkalmas, mert ha ébren van a mókus, akkor simán felborul vele. Őrizni kellett így is. :( (Monduk lehet, hogy nem jó helyre tettem le, de sajnos a tök sík terepet nem sikerült a hegyen produkálnom. :roll: )
Én még egy előnyét tudom elképzelni, bár lehet, hogy ez is csak az én fejemben létezik. Hogy van rajta valami árnyékoló, meg esővédő. Én tűző napon azért nem indultam el világgá a kendővel, mert féltem, hogy gutaütést kap a Micó.
Attól mondjuk én spéci soha nem féltem, hogy akár felül, akár alul kiesik a gyerek. Nem is tud. Ha nagyon muszáj akkor lehet hajlongani is, csak én nem szeretek, mert utálom, ha lóg a gyerek fejjel lefelé, valahogy nekem rossz érzés. De ilyen szempontból tök mindegy, hogy a kendő tartja és úgy lóg, vagy a hevederek. Ha már választhatok, akkor inkább a kendő, mert akkor legalább érzem, hogy mit csinál.

Amúgy tuti képeket csináltam itthon, mert végül elaludt. Íme! Hát nem aranyos pofa? :)

http://picasaweb.google.hu/palotas.brigitta/Osz#

Akkor 19-én mindenkit várunk, aki úgy érzi és ráér.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csajok,

húúúú, nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem. Ugye, a 19.-ei napra teljes magabiztossággal voksoltam, mert semmi program nem volt. Erre tegnap este telefonált nővérem, s bejelentkezett hozzánk. Próbáltam átvezetni 1 héttel későbbre, de nekik az nem jó. Igy sajnos nem tudunk akkor menni. Nagyon-nagyon sajnálom, de ők is 1-1,5 hónapban 1-szer tudnak hazajönni.
Brigi, ne haragudj, nem tudtam visszamondani. :cry:

Majd még jövök, csak gondoltam közlöm a rossz hírt. :x

Meme
szinta

Brigi :)

A Chicco nem túra hátihordi. Már a kitámasztója sem olyan mint a Deuternek, nem stabil. A Deuterbe fel nem borul a gyerek, hacsak nem 60%-os lejtőre teszed le, de ott ritkán van szeder bokor. :lol:

Nekünk elkerülhetetlen a hajlongás, mivel geocachingelünk, a ládák meg sosincsenek szemmagasságban. :lol:

Igen, nehéz a hátihordozó, hosszabb távon, de cserébe biztonságot ad.

Mondjuk én még kendővel nem túráztam ez igaz, egyszer szívesen kipróbálnám. :P

Nagyon csinik a csajok egyenruhában! Én is örülnék ha itthon egyenruha lenne, még az iskolaköpenyt is szerettem, azon kevesen hülyék közé tartoztam. :D

Vikó :)
Jövő héten már 20-a van, akkor megszabadulsz a stressztől! Egyszer áruld már el, hogy melyik cégnél dolgozol? Privibe is jó. :D

Látom megint bomlik a 1-i program. Ejnye-bejnye!

Nincs valakinek egy eladó használt City bringája? Nem akarok sok pénzt áldozni rá, mert lopják, de azért megbízhatót szeretnék.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nézd meg a Schwinn Csepelt. Nekem olyan van, a célnak tökéletesen megfelel. (mondjuk gondolkoztam azon, hogy eladom, mert megláttam álmaim biciklijét, ami viszont 250e ft volt...)

Hétvégre van valakinek valami tuti kiránduló-hely ötlete?

Detti

KépKép
kiliman

Meme :)
Hát ezt nagyon sajnálom!!!!

Akkor kik maradtak?
Kata, Annamari, Detti, esetleg Nettke és Vikó

A csajok el lesznek keseredve, hogy lányok nem biztos, hogy jönnek. Na mindegy.

Cat :)
Hát a fiúkat már kendőben sem vállalnám be! :wink:
Amúgy egyszer én is kipróbálnék egy profi hátit, de ilyen árak mellett nem variálunk. Csak kipróbálásra meg ....
Amúgy sógornőd nem próbálta a hátit? Ő mit mondott?
Tudtam különben, hogy ez amit most kölcsibe kaptunk nem egy tuti jószág, de szegény ember vízzel főz. :?
De az biztos, hogy a hordozónak mást kellene tudnia, mint a biztonság, ahhoz, hogy nyerjen nálam a kendővel szemben, mert 100%-nál nincs szükségem nagyobb biztonságra. :wink:

Képzeljétek tegnap voltunk az állatkertben, de én megfogadtam, hogy egy darabig nem megyünk. Hát a csajokat minden érdekelte, csak az állatok nem. Ennél sokkal jobban el tudtuk volna tölteni az időt valahol máshol, és még pénzbe sem kerül. :evil: A lepkék voltak az egyetlenek, ahol valami kis lelkesedést mutattak. :shock: Komolyan Micó jobban élvezte. Ő legalább integetett a majmoknak. :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Mici tündéri a hordiban. Azok a szempillák!!!!!!
Furi, hogy az állatkert nem kötötte le a csajokat, nálunk órákig nézegetnének bármilyen állatot, illetve főleg azokat, amikkel valamilyen kapcsolat lehet, simogató vagy ha a keritésen át benyúlhatnak vagy pl. a vadaskertben az almát dobálták vissza a vaddisznóknak, amiket kitúrtak.

Detti!

Én csak olyan tűzoltó hajót láttam (egy kisfiúnál), amelyik elemmel megy és jön belőle a víz. Kb. 15 cm-es volt. Autóról nem hallottam...., bár lehet, hogy van ilyen.

Úgy néz ki a teherszállító uszály lesz a szülinapi ajándék részünkről. Most 20 e helyett "csak" 12 ezer Ft. Durva, de akkor ennyi és mást nincs tőlünk. Ja és még meg kell hozzá venni külön a motort, ami hajtja a vízen. Csak pont rosszkor, hogy nagy vízben nem tudják rögtön használni. A hajó 60 cm-es, a fürdőkádunk kicsit szűkös lesz. De hát ez a legnagyobb vágyuk!!!!!

Vikó!

Hát nem irigyellek. Gondolom örülsz, hogy élsz.....

Meme!

Sajnálom, de megértem. Jó lett volna, ha jöttök.

Edit!

Még nem tudom mit is fogunk csinálni, mint SZMK. 3-an vagyunk a csoportban. Az biztos, hogy a csoportpénzt valamelyikünknek kell gyűjteni, mert ugye ezt már nem csinálhatják hivatalosan az óvónők. Remélem ezt nem én fogom. Nálam nincs jó helye a pénznek. Eddig volt egy megbeszélés a csoportpénzeket illetően. de egész ovi szinten, mert egységesítik az egész kerületben. meg egyszer én vettem-vittem a virágot Mária napra Marika néni óvónőnknek. Szóval eddig nem sok. nem tudom mi lesz, még sosem csináltam ilyet, de majd írom. Milyen hülyeség, hogy elutasítanak, ahelyett hogy örülnének a segítségednek, bármiben is. Nálunk mondjuk még tényleg semmi, 1,5 hete járunk csak.

Ma vittem egy csomag papírt a gyerekeknek a munkahelyemről..., kicsit buzgólkodtam.

Na megyek, fő a lecsóm.... :D :D

Cat!

Itt Budafokon van egy kis putri biciklis, de sztem van egy jó brigája (új), ha van még..., Hauser, tök jó nagy kerekekkel, olyan kormánnyal, hogy nem kell ráfeküdni a bringára. Kipróbáltam, mert a nagynéném vett egy ilyet, az 50 körül van, de már nem emlékszem pontosan.

Kata

Kép
kateduo

Vikó,
Hátha érdekel :wink:
A Pagonynál a diafilmek 15% kedvezménnyel, szept. 10 és 16 között.
http://www.pagony.hu/index.php?page=promotion&sid=311

Kép
pramprampram

Detti :)
Ha eladó a bringád megveszem. :lol: Ma majdnem vettem egyet 50-ért, de aztán észbe kaptam, hogy atyaég ennyi pénzt egy bicikliért, így nem vettem meg. :lol: 250 ezret sosem adnék bicikliért, az már nálam az autó kategória. :D

Kata :)
Dobj nekem egy kis lecsót. :lol: Az SZMK szerintem úgy íbrható ha nem dolgozik az ember, de ha dolgozni fogsz akkor csak nyűg lesz. Pedig a pénz kezelése is hozzád tartozik. Az ovónénik kéregetnek majd belőle rajzlapra, ragasztóra, hurkapálcára stb. Meg mehetsz ajándékot venni pedagógus napra, meg alkalmakra. Amikor szmk tagot keresnek, akkor én csak lapítok, pillantgatok ki az ablakon. :oops:

Én is innen viszem a papírt az oviba rajzolni, tömegesen. Szeretnek is az ovónénik érte. :D

Cat
Kép
cateye

Hihi, ezt az SZMK-t én is kerülöm, mint a tüzet 8) Szégyellem is, de erre nincs már energia :lol: Fölnézek Rátok Kata, Meme, Edit :lol: :lol:

Brigi,
nekünk a 19-e nem jó, szóval ránk ne számoljatok... sajnálom, hogy ilyen nehezen jön ez megint össze!!! Pedig a csajok szokták ám mondani, hogy "a kerti partin volt egy szép vizsla kutya, Boginak hívták".

Ditke,
de vagányok a csajok! Biztos lesz még nehéz a szétválás, de talán nagyobb balhék/sírások nélkül megússzátok Ti is.
Olyan szép helyeken jártatok, csöpög az ember nyála tőle :lol:

Kata,
várjuk a híreket, hogy alszanak a fiúk az oviban? :roll:

Kép
nettke

Kata, bocs
vagy még nem alszanak ott?? Mintha azt írtad volna, hogy ettől a héttől fognak.

Kép
nettke

Sziasztok!

Lebetegedtünk, illetve Gergő. Köhög + orrából dől a takony. Ma nem mentünk oviba, du. megyünk dokinénihez.

Nettke!

Hétfőtől, 14-től aludnának a fiúk az oviban, de ahogy közeledik az időpont....brr. Amúgy hétfőn még itthon vagyunk, a többi napot nem tudom, meglátjuk Gergő hogy gyógyul, szerintem még nagyon az elején vagyunk. Tuti tőlünk kapta el, mert Attila+én Horvátország óta szenvedünk egy torokfájással, csoda, hogy eddig bírta.

Tegnap voltunk pszichopedagógusnál, majd leírom miért...csak Vendel még mindig nem alszik!!!!

Kata

Kép
kateduo

Jelentem nem sikerült túlélni: ágynak dőltem...péntekre elkapott a nátha, és a hétvége nagy részét ágyban töltöttem. Nem vagyok egy könnyen kidőlős típus, de ez most levett a lábamról...épp most hezitálok, hogy holnap mi legyen: hosszú munkanap esti színházzal (Szép nyári nap) vagy ágyban párnák közt...

Amúgy a Lurkók Ok, élvezik az ovit. Telnek a napok...

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,

Jobbulást! Most nagyon sokan betegek körülöttünk is. Bernát is köhög, meg láza is volt, holnap nem is viszem oviba. Nagyon fura, mert kb. 1,5 éve nem volt semmi bajuk.
Amíg a kölykök rendben vannak, addig nincs nagy baj!

Kata,

Miért kellett pszichopedagógushoz menned? Vagy a gyerekeknek?

Brigi,

Sajnos a mi megjelenésünk is veszélyben forog :( Ugyanis tegnap jelentette be anyukám, hogy jövő hét végén szüret lesz, ami nálunk kötelező program (nagyon sok szőlőnk van, és muszáj segítenünk), egyedül a betegség lehet kifogás :roll: Most még azt próbálom megdumálni velük, hogy elég-e, ha mi csak vasárnap megyünk. Igyekszem és próbálkozom...

Bernát betegsége ellenére, tegnap elmentünk az állatkertbe, ma meg a Selyem-réti tanösvényt jártuk be. Ez utóbbi különösen jó volt.

Ja, és ma is az ügyeleten kezdtem a napot, mert megint begyulladt a derakam...

Detti

KépKép
kiliman

Csajok!

Akkor én újfent tartok egy népszámlálást, mert így már lehet, hogy megint a 24 jobban bejön?????
Kata, Annamari, ha még nem szerveztetek progit? Mások úgy látom nem jönnének? Ha Cat azóta nem szervezett valamit 24-re, akkor lehet így mégis többen lennénk akkor?
Nem akarok kavarni, csak jó lenne, ha minél többen lennénk. De persze szívesen látjuk bármelyik családot akár szólóban is. :) :) :)

Mi tegnap lagziban voltunk. A csajok alig akartak kidőlni. Bobó valami 2-ig ébren volt. Rengeteget táncoltak. Borka megszerezte a menyasszonyi csokrot, és egész este csak percekre tette le, de akkor is nagyon vigyázott rá. Kb. hárompercenként mesélte, hogy hogy szerezte. (Nem ő kapta el egyébként, bár a sztorijának volt egy ilyen verziója is. Aztán a ketten fogták és ő erősebben húzta. Valójában aranyos volt a csaj, aki elkapta és odaadta neki. :wink: )
Aludnom kb. 2 órát sikerült. Egyet egészben a másikat 5-10 perces blokkokban. Gondolhatjátok milyen friss vagyok. :) Micike, miután elég sokat aludt a lagziban úgy érezte, hogy ha már így kivilágítottuk a szobát a lefekvéshez, akkor ő inkább játszana lámpaoltás után is. Aztán meg szokás szerint kelt hajnalban és nem akart visszaaludni. :roll:
De legalább most este a nagyok szó nélkül beájultak.

Remélem mindenki meggyógyul. Én még tartom magam, bár már reszelős a torkom, ha sokat mesélek. De majd torokdiétát tartok, ahogy a dokink mondja.

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikó :)
Jobbulást!

Brigi :)
Sajnos nem jó a 26-a sem már, mert beszerveztünk babalátogatást. :(

Mi is benyaltunk valamit. Oli végig hányta a szombat délelőttöt, nem ment úszni sem, engem vasárnapra kapott el, Samu ma éjjel 2 órakor kezdte. Így az éjszakám hányás takarítással ment. :roll: A fiúknak már kutya bajuk, de azért még otthon maradtak ma, az én gyomrom tropa, nem bírok enni. :? Nézem a jól oldalát, lement vagy 2 kiló. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi,

nekünk 24 vagy 26 ( az szombat ) sem jó, mert a szülinap előre jött ugyan, de aztán oda is " kaptunk " egy programot. Az egyik főnököm nősül, s pont 26-án lesz a lagzi. Ezt múlt héten tudtuk meg. :shock:

Vikó,

jobbulást!
" hosszú munkanap esti színházzal (Szép nyári nap) vagy ágyban párnák közt... "
szerintem: hosszú ágyban párnák közt nap esti színházzal.... :lol:

Detti,

szüret nálunk vasárnap délelőtt megvolt, de nincs sok nekünk. Viszont a 3 gyerkőc imádta a darálást meg a többi vele járó munkát.
Derekaddal mi történt ? Vagy csak úgy beállt ?

Kata,

nektek is jobbulást. " pszichopedagógusnál " : hm?????

Lilla,

MI VAN VELETEK????? Vagy valaki tud valamit?

Nálunk semmi extra, bár mostanában Zsombi elég rossz csont, nagyszájú lett. Egyre jobban élesedik, a kettő gyermek között a nemük különbségéből adódó különbség. Ezt aztán megfogalmaztam.

Szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Mi még mindig itthon, ezért sem jutok nethez. A változatosság kedvéért Vendel is elkapta. Nem vészes, csak ez a takony és köhögés..., de amit már nagyon utálok, az Gergő köhögése, egyszerűen már nem tudom mit csináljak, nem köhög sokat, de amikor éppen köhög az iszonyat ronda. Eddig sóval inhaláltunk, most hozzátettem fluimucilt is. Ne tudjátok meg milyen szaga van, olyan kénes, tiszta záptojás szag. Ha nem múlik a köhögés, dokinéni újra megnézi. Amúgy semmi láz.

Látom a tali nem igazán akar összejönni, én még nem tudom hogyan javulnak a kölkök. Ha még egy héttel eltolnánk? Okt. 3 ? Vagy az már nagyon nem jó?

Pszichopedagógus: Aug. 30-án lementünk a dokinénihez igazolásért, hogy egészségesek, mehetnek oviba. Ekkor a drnőnek feltűnt, hogy Gergőnek nem szimmetrikus a szája, amikor beszél, az egyik oldalra jobban elhúzza. Én + család észre sem vettük, most is alig, ha figyelem. Nagyon nagyon picit. ezek után elküldött minket neurológushoz, ahova okt. 6.-ra lett volna időpont. Protekcióval ugyanoda már másnap mehettünk. A dr.nő nem lát semmi rosszat, de 3 hónap múlva vissza kell menni és vinnünk régebbi fényképeket. Azt mondta, ha régen is ilyen volt, akkor nem érdekes, de ha csak mostanság, akkor az a rosszabb. Persze fogalmam sincs mikor kezdett úgy beszélni, nekem van lelkiismeretfurdalásom, hogy miért nem vettem észre, miért nem tűnt fel. De a dr.nő szerint nincs gond. A pszichopedagógushoz pedig ő küldött el, mert egy bizonyos kézgyakorlatot nem jól csináltak a fiúk és nem tudnak jól rajzolni. Kérdeztem mit kéne csinálniuk, már emberformát!!!! :shock: Nálunk szinte csak firkálás van + vonalak + egyenetlen körök. Mondjuk a családban senki sem tud rajzolni. A pszichopedagógus megnézte mindkét fiút és kiderült, hogy Gergő hajlamos diszlexiára + diszgráfiára. Lényegében játszottak, kirakósokkal és összerakó játékokkal. Vendel jóval ügyesebb ebben, viszont Gergő értelmesebb. ha márciusig nem javul, akkor elküldik fejlesztésre.
Azt hiszem itt az idő a HRG-re elmenni, eddig halogattam, de most már kérek időpontot.
Amúgy a dokinénitől nem akartak kijönni, annyira jól játszottak, nagyon tetszett nekik.

Betegeknek jobbulást!!! Most tényleg rengetegen betegek az ismerőseim körében is!!!!!!!

Cat!

Mi van a forgalmiddal, sikerült visszaszerezned?

Kata

Kép
kateduo

Ja, a rajzoláshoz, amikor az óvónőnek mondtam, teljesen kiakadt, hogy mit várnak egy ekkora gyerektől!!!

Kata

Kép
kateduo

Nálunk Oli 1 évvel idősebb a fiúknál, és még mindig nem rajzol ember alakot. Most kezdett napocskát és fát rajzolni, de az emberrel még nem is próbálkozik. Szóval semmiről nincsenek lemaradva a fiúk, egyszerűen fiúk.

A szájgörbület meg érdekes. Nem tudom mire gyanakszanak. Nem lehet, hogy csak rosszul artikulál?

Egy felmérésre mindenképpen vidd el őket a BHRG-be, megéri. Te is képbe kerülsz a hiányosságaikkal, ha van.

A forgalmim még sajnos mindig nincs meg. :twisted: :evil: :twisted: Átpostázták a VII. kerületbe, ahová meg is érkezett, de mivel Zuglóban lakom oda tovább postázzák, ami újabb 5-6 nap. Jó esetben pénteken meglesz. :twisted: :evil: Hétfőn leadom az autót vizsgázni, talán keddre kész. Jó kis 2-3 hetes tortúra. Pesszimistán vettem egy 2 hetes bkv bérletet, és még nem is elég. :roll:

Cat
Kép
cateye

Szasztok,

Kata,

Ez a szájtartás tényleg fura. Mostanában én is észrevettem Ambruson, hogy félre tartja a száját :roll: Általában akkor, ha valami huncutságot csinál, és akkor félretartott szájjal beszél. Most egy kicsit megijedtem :roll:
Én nem akarom őket vinni semmiféle BHRG-re, meg fejlesztésekre, mert szerintem totál normálisan fejlődnek, sőt.

Meg fogom nézetni az anyósommal a fiúkat.

Rajz: én most be akartam szkenelni, hogy miket rajzolnak. Nem sikerült, mert filctollal készítette Bernát a rajzot, és nem nagyon látszik semmi. Mind a két fiú fejeket rajzol, a fejből jön ki a láb meg a kéz. Meg autót, de legalább 15 db kerékkel :roll: Én sem vagyok egy nagy rajzfenomén, úgyhogy nem csodálkozom, hogy nem megy nekik a rajzolás. De ezen nem is rágódom.

Cat,

Mekkora szívás ez a forgalmi-ügy :( Arra nem emlékszem, hogy a rendszámot is levették?

Nekünk az október 3-a nem jó, mert shoppingolós hétvégém lesz Ausztriában :lol:

Tegnap voltam a Bernát csoportjában szülőin. Háát, fura volt. Először is, megkaptuk nyomtatott papíron, hogy miket kell tudni: időpontok, rendezvények, stb. Ezt pedig azért, hogy ne kelljen ilyen hivatlos ügyekkel foglalkozni, ugyanis inkább az ovónők játszottak a szülőkkel. Meg mesét és verseket olvastak fel nekünk. Nagyon-nagyon jó ovónőkhöz került Bernát, és állítólag ők a kerület legjobb nevelői is egyben. Iszonyatosan jól motiválják a gyerekeket. Jövő héten pl. az ovi kertjében sütögetést szerveznek, hogy ismerkedjenek a szülők is egymással.

Jövő héten lesz Ambrus szülőije, kíváncsi leszek. Én nem nagyon szeretem magam produkálni, úgyhogy szívesen lemondok mindenféle játékról.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kata!

Jobbulást!

Nekem már nagyon régen rajzolnak emberalakot a lányok, sőt, régebben sokkal részletgazdagabban rajzolták (úgy 3-3.5 éves koruk körül még cici, fütyi, :oops: köldök, stb is volt), most sokkal elnagyoltabb, viszont régen csak egy színnel rajzoltak, most meg színesben, meg most már kompozíciója is van a rajznak, nem csak egy alak, hanem napocska, ház, kerítés, stb. Majd próbálok előkeresni régi rajzokat. Amúgy fogalmam sincs mit kellene tudni egy ennyi idős gyereknek, de szerintem ez nagyon képességfüggő, én így 30 felett is kb. úgy rajzolok mint a lányaim :oops:
Remélem nem lesz ezzel semmi gond. Egyébként nincs olyan, hogy egyikük jobban rajzol mint amásik? Mert nálunk Csenge sokáig semmit nem volt hajlandó rajzolni, még ceruzát sem vett a kezébe, mert Pepe sokkal ügyesebben rajzolt és ő ezt tudta, őt zavarta. Aztán az apja megtanította macskát rajzolni (nagy macskarajongó Csenge), attól kezdve egy időben mindig macskát rajzolt. Aztán azóta persze már mást is, csak kellett neki egy lökés, hogy ő is tud.

A szájgörbület szerintem ha komolyabb lenne te is észrevetted volna. Nálunk Pepének születése óta van egy picit, de nekem meg anyukámnak is. Sőt, anyumnak ahogy öregszik egyre erősebb, mindig mondom, hogy ha új dokihoz kerül akkor mondja, hogy nem friss! :)

Cat!

Nem lehet valahol elémenni a forgalminak a postán? Vagy egyszerűbb megvárni míg megérkezik? Jó nagy szívás :evil:

Detti!

Jól hangzanak az óvó nénik, remélem Bernátnak is bejönnek :)
Azt viszont én is utálom, ha a szülőkkel akarnak gyerekeset játszani :x Nekünk is volt tavaly olyan, hogy a szülők körtáncoltak meg egy lábon ugráltak, stb.. Brrr...

Ditke
ditke62

Meg is néztem, de régi rajzok sajna nincsenek itt, Mo-on maradtak :(
A mostaniakból fotóztam párat:

királylány:
Kép

zsiráf falevelet eszik esőben:

Kép

cseresznyefa, ló, gyerek, fű, ég, napocska, ló előtt alma (hogy miért lóg a levegőben azt nem tudom)

Kép

esik az eső, süt a nap, szivárvány, balra oroszlán meg a kicsinye, virág, jobbra páva meg valami gyerek (a csajok elmondása szerint :lol: )

Kép

Az arányokkal még vannak problémák :lol: de szerintem egész jók.

D.
ditke62

Több lányos szülő nem tehet fel rajzot! Oké? Csak ég a pofám, hogy milyen jól rajzolnak a csajok Ditke. Ilyen lovat én sem tudok rajzolni. :oops: :oops:

A rendszámot nem vették le, de nem lehet így vele járni, mert meg van kaparva a matrica rajta, na azt levakarták azért.
Mivel pénteken elutazom csapatépítőre, így a héten sem tudom intézni. :twisted: :evil:

Na az ilyen ovis szülői buliktól én is kivagyok. A múltkor nekem is sorversenyezni kellett a gyerekekkel, ami olyan távol áll tőlem. Sok szülő meg úgy élvezte.... :roll:

Cat
Kép
cateye

Mi ez a szájgörbület?????

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,
apropó, hogy jössz le Nyergesre kocsi nélkül????

Kata,
ezt a száj félrehúzást nem is értem, vajon mire gyanakodnak, mi okoz gyereknél ilyesmit? :roll: Lényeg, hogy különösebb gond nem volt.
Rajz-ügyben nekem meggyőződésem, hogy gyakorlás kérdése.. mióta leülök velük színezni, napról napra ügyesebbek, a rajzolásuk is egyre fejlődik.
Mi eddig nem foglalkoztunk ezzel, Tamással együtt utálunk rajzolni, én semmi ilyen kézügyesség dologban nem vagyok jó, szóval nem is forszíroztam, ennek megfelelően a gyerekeim messze nem koruknak megfelelően csinálják. Mióta "gyakorlunk", szemmel láthatóan alakulnak, be fogják hozni a lemaradást. Ezért kicsit hamis, amit az ilyen tesztek mérnek!

Ditke,
azért ez tényleg nem semmi!!! A lányaid mindenben ilyen jók?? :lol: 8)

Detti,
Te már megint shoppingolsz???!!! :lol: :lol: :lol: Te mázlista 8) (irigy-irigy vagyok)

Betegeknek jobbulást! Enyimek is taknyos-köhögősek, Sári hetek óta köhög, szóval már be is utaltak minket a pulmonológiára, hétfőn megyünk.. nagy csodát nem várok tőlük :roll:

Meme,
készültök már a jövő keddre?? :lol: :wink:

Kép
nettke

Sziasztok!

Ditke!

Húúúúú, nem semmik a rajzok. Nagyon nagyon jók, de tényleg az a ló...., nekem sem menne.
A királylánynak most is van cicije, ha jól látom...

Cat!

Legalább kismamabérletet vettél??? Durva ez a forgalmi. :evil:
Azért egy kicsit megnyugtattál a rajzolással.

Detti!

Tényleg jól hangzik Bernát óvónénije. Kíváncsi vagyok Ambruséra is.
Miket írtok az ovikról, szülőknek ilyen bulik!! :shock: Remélem nálunk nem lesz.
Tök jó, hogy anyósod pszichiáter! Amúgy ahogy írsz a fiúkról, velük tuti nincs semmi gond fejlődésük szempontjából. Az ember, amit rajzolnak szerintem teljesen jó ennyi idősen.
De tényleg, ez adottság is, nem????? Mi mindannyian nagyon rosszak vagyunk kézügyességben!

Szájgörbület egyébként a családban nálunk is van, anyum, nagyim, de Gergőn nem láttam, most figyelgetem, csak nem tudom volt e régen. Tényleg alig feltűnő, ez lehet "kóros" vagy csak a feltűnő?

Kata

Kép
kateduo

Brigi, Nettke!

Most látom írtatok közben....,

Brigi!

Gergő amikor beszél, nagyon nagyon picit ferdén tartja a száját, az egyik irányba jobban elhúzza. Ezt a dokinénink vette észre.

Nettke!

Hogy mi okoz ilyesmit, nem akartam megkérdezni, de olyan felfordulás volt, hogy el is felejtettem. Nov. végén megyünk vissza, visszük a régi fényképeket, akkor rákérdezek. Nekem egy gondolatom van, de arra nem akarok gondolni.

Kata

Kép
kateduo

Na, megpróbálom csatolni a rajzot, amit készített Bernát.

Címe: én és az ikertesóm

1253039514.7331.pdf

Sajnos nem a legjobb minőség, lehet, hogyha lefényképezném, jobban lehetne látni.
Viszont sokkal szebb, mint amit én tudok rajzolni :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Ditke!

Hol azon ámulok, hogy milyen csodás helyeken jártok, hol azon, hogy milyen ügyesek a lányok.

Na, az én fiaim nagyon messze állnak ettől. Időnként villantanak egyet, de meg nem közelítik a Ditke és a Brigi lányainak a tehetségét.
Mostanában nem is nagyon rajzolnak, inkább kifestőznek, abban viszont végre Ádám is kezd fejlődni.

Rólunk:
A múlt héten megjártuk a Bethesdát, mert Gergőnek asztmás volt a légzése, és nem akart kellő mértékben a pufftól javulni. Aztán pikk-pakk haza is jöttünk. Mivel hétvégén mentünk be a kh-ba, 3 nap oviszünettel ment is Gergő oviba. Valahogy nagyon rosszat tett ez neki, mert azóta minden reggel harc folyik, hogy nem akar oviba menni. A hétvégén meg kijött egy herpesz a száján, erre meg nem vették be az oviba. Azt hittem, h felrobbanok. Egy órát harcoltam vele egyik hisztitől a másikig, mire eljutottunk oda, aztán hozhattam haza.
Nálatok sem veszik be a herpeszes gyereket?
Én ezt azért nem gondolnám olyan húdeveszélyes betegségnek, arról nem is beszélve, hogy 10 emberből 8 vírushordozó. És hát azért legalábbis csókolgatniuk kéne egymást, hogy továbbadják. No meg le is lehetne ragasztani. Első körben azt mondtam a férjemnek, hogy ha herpeszes gyereket látok az oviban, botrányt csinálok, mert a tavaly Gergő is ment herpesszel, mégsem zavart senkit. Most az új óvónő küldött haza. Aztán belegondoltam, h minden betegség, láz után ki szokott jönni. Hát, a guta fog megütni, ha találok munkát és elmegyek dolgozni, és minden kilábalt betegség után itthon kell ülni egy hetet a herpesz miatt.

Kata!
A legrosszabbra ne is gondolj, tuti irreális. Szerintem, ha hirtelen változás állt volna be, tuti észrevetted volna. Azért jobb, hogy kivizsgálják, de nem hiszem, h találnak is valamit.

Brigi!
A tali nekünk is jobb lenne októberben. Igaziból programunk nincs, csak az anyagiak...

Nettke!
Gyógyulást a kis betegeknek!

Mindenkinek szép estét!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hát csajok, akkor halasszuk el. Októberre meg rendeljetek jó időt. Nekünk elvileg egyik hétvégén sincs programunk, úgyhogy bármit javasolhattok. A munkám addigra már tuti nem fog bezavarni. (Legalábbis nagy gáz lenne, ha igen.)

Gyönyörűek a rajzok. Az a ló!!!!

Nagyon édesek az ikrek. Hasonlítanak. :wink:

Ez a ferde szájtartás sztem a legtöbb gyerekkel előfordul. Nem tudom, hogy mit gondolnak leszűrni belőle. Réka is "húzta" a száját egy időben, de pont most nézegettem régi képeimet és egy csomón ferde a mosolyom. :wink: Persze gondolom lehet rossz jel is, csak akkor azért talán lennének más tünetek is, vagy nem ?????

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Kata!
Én nem szeretem az ilyen dokikat!Ha lát valamit vagy gyanakszik,akkor miért nem mondja meg.Ha meg minden okés,akkor minek 3hónap múlva visszamenni.Én 3hónapig tuti rágnám a kefét,hogy mi van. Valszeg nem is hagytam volna magamat ennyivel hazaküldeni.
Milyen kézgyakorlatot nem csinálnak jól a fiúk?
5éves korig teljesen normális a "fészek-rajz"(sok kör egymás felett).5-6éves kor között kell kialakulnia az ember-formának.Ha ez 6éves korig nem alakul ki,akkor már lehet gond illetve érdemes utánna járni.Amíg a gyermek nem tud térben tájékozódni és nincs testséma ismerete,nem is fog embert rajzolni.
Ehhez nagyon fontos az énkép,ami ugye tudjuk ikreknél sokkal nehezebben alakul ki.
Gondolj csak bele!!3dolog együttes megléte kell ahhoz,hogy tudjon embert rajzolni.Azaz magamat a térben elhelyezni és tudni,hol a fjeme,hol a kezem.Majd mindezt síkban ábrázolni!!!!
Amúgy vannak egyéb jelek a rajz mellett,amiből lehet látni,hogy gond van-e. Pl. ha kockából ügyesen építenek,akkor fejlődik a téri tájékozódás.
Azt probáld magadnak elemezni,hogy az elmúlt 1évben milyen területen és mennyit fejlődtek a fiúk!!!
HRG: ha elviszed,tuti találnak olyan területet,ahol le vannak maradva és fejlődésre szorulnak.De ha megnyugszol tőle,akkor vidd el a fiúkat!!!Nagy jelentőséget azonban ne tulajdoníts neki!Főképp,ha az óvonők se látnak semmit!

Annamari!
Herpesz:azt hiszem,én sem szeretném,ha valaki herpeszes szájjal járna oviba.Bár nem tudom,hogy ez olyan tényező-e,mint a légúti betegségek.De szerintem fertőző betegségnek minősül.
Az viszont biztos,hogy egy ilyen kisgyermek által okozott fertőzés aktivizálhatja az én gyerekemben megbújó herpesz vírust.
És most hogy elllentmondjak magamnak: Dávidnak is kijött ,csak neki belül a szájában.Náthás volt a hétvégén és gondolom ez váltotta ki.Mivel 2pici hólyag és számára nem zavaró,ezért jár suliba.
Esetleg gyerkorovost erről kérdezz meg!!!

Nettke!
Jobbulást nektek!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszi a rajzokra a dícséretet :) Mondjuk igaz amit Nettke írt, a gyakorlás, az enyémek már kb. 3 éves koruk óta naponta több papírt telerajzolnak, mostanában úgy fejenként 5-6/nap, és ez már korlátozva van :lol: , nem győzzük a papírt venni. A ló meg nagy szerelem, tudjátok, régen jártunk lovagolni, akkoriban minden nap lovat kellett rajzolni. Mit lovat, egész ménest :lol:
Színezni annyira nem szeretnek, sokszor elnagyolják, inkább ők maguk rajzolnak.

Cat, én viszont a hangjukért irigylem a fiaidat, az én lányaim nem tudnak énekelni :( Mondjuk mitől is tudnának, az anyjuknak is botfüle és repedtfazék hangja van :oops: Hiába jártunk kicsi korukban zenebölcsibe, Pepe borzalmas hamisan énekel, Csenge egy fokkal jobb, de ő sem valami jól :( Nem is tudom hogy lehetne ezt fejleszteni, mivel én sem tudok énekelni még gyakorolni sem tudok velük.

Edit!

Azért kell 3 hónap múlva visszamenni, mert itt most az a kérdés, hogy egy öröklött, egyéni dologról van szó (senkinek sem tökéletesen szimmetrikus az arca, csak van akinél ez jobban látszik), vagy egy neurológiai folyamat részeként jelent ez meg. Mivel a dokinéni nem ismeri a gyereket, nem látta korábban, nincs mivel összehasonlítani a mostani állapotot. 3 hónap már elég idő ahhoz, hogy lássa, ha változik valami. Ezért kérte a régi fotókat is, hogy azon hátha látszik, ha elhúzza a száját, melyik oldal van lejjebb, mennyivel, stb. Egy gyereknél mindig meggondolandó egy CT, nagy a sugárterhelése, nem csinálnak egyből. Nyilván ha más tünete is lenne, mást is talált volna akkor megcsináltatná, de így tudja kizárni, hogy nincs gond csak eddig nem tűnt fel ez senkinek.

Detti!

Ezen eddig nem is gondolkodtam, de a fiúk rajza után igen: az én lányaim nem is igazán tekintenek magukra ikrekként. Nem hasonlítanak egymásra, lehet ezért, meg tényleg nem emlegette őket senki úgy, hogy "az ikrek", de ők csak testvérnek mondják egymást. Most a szétváláson sem volt semmi gond, egy-két napig téma volt hogy nem járnak egy osztályba, de már nem. Teljesen természetesnek veszik, hogy itt így kell.

Nettke!

Jobbulást a köhögésből!

Detti!

Van még hová tenned a sok cuccot amit shoppingolsz? :wink: :lol:
(Ez most a burkolt irígységem jele :lol: )

Kata!

Nem, a királylánynak most nem cicije van hanem puffos ujjú ruhája
:wink:
A cici-fütyi témáról szerencsére már leálltak. Képzelheted, régen mikor télen ültünk a fül-orr-gégén, vártuk a dokinkat, Pepének fel kellett szúrni a fülét. Hogy lekössem őket odaadtam a naptáromat hogy rajzolgassanak bele. Erre Pepe vagy száz ember előtt hangosan elkezdte kommentálni: ez apa, neki nincs cicije. De van nagy fütyije. Ez anya, neki meg nagy cicije van. stb... :oops:
És hiába mondtam, hogy rajzoljunk inkább katicát... :?
Aztán valahogy eltűntek ezek a rajzokról, utána lett hogy nem csak egy embert rajzoltak a papírra, hanem már környezetet is, meg aztán jöttek az állatok, stb.

Annamari!

Szerencsére az én lányaimnak még nem volt herpeszük, meg nekem sem, bár ettől még ott lapulhat bennem a vírus. De én sem örülnék ha az oviban lenne egy herpeszes gyerek, mert az ovisok még kicsik, ha nem figyel eléggé az óvónő a szájukba vehetik a játékot amit aztán a másik is, ihatnak egymás poharából, stb. A nagyobb iskolás gyerekeknél már nem gond, mert már megértik, hogy ez fertőző és odafigyelnek, na meg ők talán már nem nyálazzák össze olyan könnyen a dolgaikat.

Képzeljétek, nálunk is beállt az esős idő :( Vasárnap kezdte, azóta minden nap esik, lehűlt vagy 20-22 fokra a levegő :( Vasárnap egy vidámpark-félében voltunk és jól eláztunk:

Kép

Ráadásul mivel errefelé keveset esik, nincsenek az utcák csatornázva, így most a mélyebben fekvő részeken ahol megáll a víz, le vannak zárva az utak mert kész tavak alakultak ki
:shock: A suli melletti golfpálya egyik oldala meg egy az egyben egy nagy tó :lol:

Ja, és a kocsim ablaka meg nemes egyszerűséggel eltűnt az ajtóban :shock: Lehúztam, aztám fogta magát és beleesett :evil:
Úgyhogy most mehettem ebben az esőben nyitott ablakkal :evil:

Mennem kell főzni, mert a csajok nem esznek a sulis menzai kajából, úgyhogy ha hazajönnek mindig éhesek :(

Ditke
ditke62

Sziasztok :)

Húú milyen egyformának rajzolta magukat Bernát!

Az enyémek is csak testvérként tekintik a másikat. Tudják, hogy irkek, de sosem mondják, és Samu rajzain is különböznek, csak a tüske hajuk egyforma. 8)

Nettke :)
Nyergesre Zoli autójával megyünk, így az megoldott. 8)

Jobbulást Sárinak!

Jót röhögtem ezen a cici/fütyi dolgon. :lol:

Annamari :)
Bethesda brrrrr.............

Jártok még a nevtanba?

Herpesz: engem nem zavarna, de Ditke a doktornő, biztos nála az igazság. 8)

Képzeljétek ma volt Zoli Olival a nevtanban. Persze megint közölték, hogy nem tudják felvenni, csak jövőre, suli előtt. Megvizsgálták, nagyon sokat fejlődött tavaly óta, de még mindig lát nagymozgásbeli lemaradást. Dícsérte az intellektusát, okos, vág az esze, de maradtak még rossz beidegződött reflexek. Szerinte az alapozó önmagában nem elég, még kellene a BHRG-t csinálnunk. Persze Zolinak fogalma nem volt róla, hogy tavaly a BHRG-ről küldtek minket a nevtanba, hogy mivel a BHRG-t nem hajlandó csinálni, meg már ott sem tudtak mit kezdeni velünk, csináljunk Ayrest.
Tele van a hócipőm az összes fejlesztéssel :evil: :twisted: :evil: Most én tartok ott ahol Nettke tavaly. Régen is voltak ilyen gyerekek, mégis felnőttek. Egészséges, okos felnőtt lett belőlük. Szerintem én is egy ilyen fejlesztetlen ivadék vagyok. :roll: :roll: Hány felnőttnek nem harmónikus a mozgása? Többnek mint ahánynak az. Az a baj, hogy nincs előttem pozitív példa, hogy ilyen volt és a sok sok bhrg, Ayres, alapozó stb hatására tökéletes mozgású, ilyen lett. Egyet sem ismerek ilyet. Mindenkinek megmaradt a kezdeti esetlen mozgása. Csak azt látom, hogy nyúzom a gyereket, aki szenved tőle, és sokkal békésebb ha otthon hagyom a saját tempójában fejlődni. :roll:

Cat
Kép
cateye

Úgy nézel ki ezen a képen (is), mintha nem az anyjuk, hanem a nővérük lennél.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Na látod, én ezért nem viszem el az én gyerekeimet semmiféle fejlesztőbe. Tényleg rengetegen felnőttek úgy, hogy nem voltak bhrg-n, meg ilyen-olyan fejlesztőn, mégis egészségesek és teljes életetet élnek. Azért nem olyan könnyű összehangolni sem anyagilag, sem pedig időben, hogy mindenhová el lehessen vinni a gyereket, ahová szeretnénk. Elismerem, hogy vannak gyerekek, akik máshogy mozognak, beszélnek, fejlődnek, mint az átlag, de szerintem bőven elég az ő fejlődésüknél is az, amit a szülővel meg a családdal együtt csinálnak.
Nem ismerem annyira a te fiaidat, de én nem láttam Olivérnél semmi olyat, ami problémás lenne. Ő az, aki félénkebb, ugye?

Ditke,

Na, végre, nálatok most rosszabb az idő, mint nálunk :lol:

Egyébként akárhányszor azt mondják a fiúkra, hogy ikrek, rászlók az illetőre. Mert ők Ambrus és Bernát. Szerencsére a fiúk sem használják egymásra azt, hogy iker, sokkal inkább azt, hogy tesó.
Ja, Bernát engem is ugyanilyennek rajzol :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Ditke!
Na pont ez az!!Ezt így a kedves szülőnek miért nem lehet elmagyarázni?Értelmesen,emberi szóval!!!Sokkal megnyugtatóbb egy adott helyzet,ha úgy közelítik meg,mint te is!!!

Cat!
Ezeknek a fejlesztéseknek csak akkor van értelmük,ha a gyerek is kooperál és élvezi.Azon a ponton,ahogy ez elmúlik,ez egész dolog értelmetlen és felesleges pénzkidobás.
És a spontán érés sem szabad még a ti esetetekben sem elfelejteni!!ha meg csak annyi a probléma,hogy esetlen...Hát nem mindenki lesz olimpiai bajnok!!!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ditke!

Olyan megnyugtatóan tudsz írni.... :D

Amúgy semmi, de semmi más tünet nincs, aktív, élénk, mozgásban nagyon ügyes Gergő, rengeteget beszél, túl sokat is. De pl. jóval kevesebb türelme van kirakózni, gyöngyöt fűzni, építeni. Persze most a két gyereket hasonlítom. Tv-t viszont sokáig tudja nézni, ellenben Vendel, aki akár 4 !!!!! órán keresztül is képes legózni, vonatozni, autózni, sorba rakni, pakolászni kockákat, csak este ill. alvás előtt délben, vagyis amikor fáradt, tud mesét nézni. Persze ez a legózás úgy működik, hogy Gergő időnként belekontárkodik, rombol...stb. és jön a veszekedés.
Viszont a pszichopedagogus mondta, hogy milyen játékokat vegyek nekik. Egy volt is itthon. na Vendel naponta 10-szer összerakta lelkesen, Gergő meg csak egyszer, amikor elővettük, azóta nem hajlandó.

Cat!

Én is mindig ezt mondom Attilának, hogy régen a kutya nem foglalkozott ezekkel az "apró" hibákkal és mégis felnőttek a gyerekek és lett belőlük normális ember. Nyilván volt rossz tanuló , akinél nem tudták miért is tanul nehezen, aztán diszlexiás volt, csak akkoriban ezzel nem úgy foglalkoztak mint mostanság. Na meg most próbálják megelőzni, hogy mire iskolás lesz a gyerek, akkor ne legyen tanulási nehézsége. Én is most úgy vagyok vele, megpróbálom, inkább most, mint hogy utólag magamat szidjam, ha tényleg lesz valami. Aztán persze sosem fog kiderülni mi lenne fejlesztés nélkül. És igaz, csak akkor lenne jó, ha a gyerek élvezné. Amúgy Olinak miért nem tetszik, nagyon gáz? Vagy csak a sok ismétlés miatt unja vagy nem akarja?

A hugom nem járt, csak 16 hósan, akkor is csak azért mert bölcsibe került és ő volt az egyetlet, aki mászott, na ott rögtön felállt. Mozgásilag ügyetlen volt, tornaórákon is, most meg tök jó fej felnőtt lett belőle, okos, művelt, a jég hátán is megél típus.
Csak lusta volt.

Tudom nem mindenkinél ez az ok, de őt is hurcolhatták volna mindenhova, de anyuéknak eszükbe sem jutott. Ill. elvitték az ortopéd klinikára és ott nem találtak semmi okot.
Ez nem egészen ide illik, de leírtam.

Kata

Kép
kateduo

Azért utálja Oli, mert megunta. Gondold el, hogy 5 hónapig nyüstöltük a gyakorlatokkal, először heti négyszer majd ötször, minden nap ugyanazt a sorozatot kellett csinálnia, amíg a többi gyerek a játszón volt, vagy az udvaron játszott, ment volna velük legszívesebben.

A nevtanban azt mondta a nő, hogy ha nem csináljuk tanulási nehézségei lesznek, meg nem fog tudni végig ülni egy órát. Na Oli most is végig ül simán egy órát, akár órákig képes legózni, és az alapozón is a csaj el van ájulva, hogy 45 percet simán végig dolgozik Oli vele. Ennyit a nevtan szakértelméről.

Az lehet, hogy tanulási nehézségei lesznek, de még ebben sem vagyok biztos, mert már most felismeri a számokat leírva, könnyebb összeadásokat kivonásokat az ujján elvégez, és 2 éve van a suliig. Gyönyörű palotákat épít legoból, hihetetlen fantáziája van hozzá. Na igen a kézügyessége rossz (valószínűleg az írással lesznek gondjai), beszédhibás, esetlen a nagymozgása, de kívülálló ezt észre sem veszi. Mindenhová felmászik, csimpaszkodik, a versenyfutásban mindig hátul kullog, de van még pár ilyen ovis társa. :roll: Na bumm, nem lesz olimpiai bajnok, nem lehet mindenki az. Az alapozót folytatom vele, mert azt szereti, Zsófival nagyon jól kijön, de azt hiszem itt lezárom a fejlesztést. :evil: :twisted: :x

Igen, Oli a visszahúzódóbb. Na de mindenki Samuhoz méri, aki exhibicionista, extra kommunikációs képességei vannak, teljesen ledumál mindenkit. Ezért lesz külön osztály nekik a suliban. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,
fejlesztés témában, én aztán megértelek.. :roll:
Azért elmondanám, hogy esetlen Benikét tegnap elvittem az első fociedzésére, "nna, megnézzük mi lesz itt, te jó ég"-gondolatokkal, de ő kitalálta, focizni akar, ám legyen. Futkosott, labdát rúgott, szlalomozott - amit csak kell, egyáltalán nem lógott ki a többi gyerek közül!!! És nagyon élvezte. Szóval én már kezdek egyre erősebben hinni a spontán fejlődésben (persze vitathatatlan a bhrg-től sokat fejlődött előtte), mert a sima sport tevékenység - úszás, bicaj stb - is éppen úgy fel fogja "ügyesíteni", mint ha nyúznánk tovább a gyakorlatokkal.
Egyszóval szerintem igazad van Olival kapcsolatosan 8) :lol:

Sárival megyünk úszni/vízhez szoktatni hétvégétől oda az erzsébetligeti uszodába, asszem 9.45-re. Ő a 7. abban a csoportban, az nem olyan sok szerintem. Kíváncsi leszek rá, mennyire fog kooperálni! :wink:

Ditke,
mit tanulnak a lányok a "suliban"?

Detti,
tök jó ez a rajz :lol: :lol:

Kép
nettke

Nettke :)
Max.8-an lehetnek a csoportban, lekorlátozták már az uszodában. A mi csoportunkban is 8-an vannak.

Az enyémek 9-től úsznak szombaton, Zoli fogja vinni őket, mert én csapatépítek. 8) Biztos találkoztok.

Zsuzsi néni lesz az edző, a fiúk nagyon szeretik, szerintem tök jó lesz Sárinak. 8)

Gratula Beni focijához! Mi is fogunk járni péntekenként, mert a fiúk akarnak menni, nagyon lelkesek. Nem tudtam nemet mondani nekik. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

A pszichoped. mondta, hogy oviban még nem kell, de iskolában mindenképp külön osztályt javasolnak az ikreknek. A szülők szokták mondani, h "de hát az egyik segít a másiknak...", pont ez a baj, ezért is kell a külön osztály. Az egyik mindig dominánsabb lesz.
Egyébként én megértem Olit, én is unnám nap, mint nap megcsinálni ugyanazt és ahogy írsz róla, ő talán nem a mozgásával, hanem az eszével fog majd aratni. És szerintem az nagyon szuper!

Nettke!

Én is osztom a véleményed. Szerintem az enyémek azért másznak olyan jól, mert kicsit több, mint 1,5 éves koruktól már hagytuk őket egyedül csúszdázni, úgy értem egyedül mászni fel, és így egyre több mászókára is. Jó, para volt az egész, leizzadtam, de ügyik voltak és nem estek le. Viszont egymásra nagyon veszélyesek, néha durvulnak, egyszer Vendel lelökte Gergőt a csúszda tetejéről (ez idén volt), szóval erre kell nagyon figyelnem. Egy dr.nő mondta, h nem mindegy hogy esnek, nem mindegy, h leesik vagy lelökik. A lökés váratlan, nem számít rá, az esésnél meg védekezhet is.
Beni meg nagyon ügyes, csak bízz benne!!!!!!!

Detti!

Elfelejtettem írni, szerintem tök jól alakul a rajz. Megvan a fej, kéz, láb, szem, az arányok meg ráérnek.

Edit!

Én is csodálkoztam a nőn, hogy kéne már emberformát ekkora gyereknek rajzolni, és tényleg ők fiúk, amúgy meg keveset rajzolnak, tavasz óta csak akkor vannak a házban, ha alszanak, esznek vagy ha esik. Nem hajlandóak bejönni. Majd télen rajzolunk!

Kata

Kép
kateduo

Edit, Ditke!

Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Editjeink,
boldog névnapot!!! :lol: :lol:

Kép
nettke

Ma kb. 5x rénéztem a naptárra, és konstatáltam, hogy Edit névnap van... :roll:

Szóval: Edit és Ditke! Boldog névnapot Nektek!

Mi ma voltunk elszőr úszni az évadban. Idén 4-en lesznek a csoportban, tavaly csak az én gyerekeim voltak, az azért jobb volt. Csak Ambrust vittem, mert Bernát taknyos meg köhög (nem is megy mától oviba). Nagyon jól sikerült, az edző lány csak csodálkozott kerek szemekkel, hogy mennyit fejlődött Ambrus. Hát, mégha meglátja Bernátot, mert ő nem volt olyan szinten, mint Ambrus, viszont nyáron sokkal többet úszott, és sokkal látványosabb a fejlődése.
Ott volt az uszodában Kovács Ági is, és ő is dícsérte Ambrust nagyon. Ez azért csak jó, nem?

Nettke,

Tök jó, hogy Beni ennyire élvezte a focit és ennyire ügyes! Totál igazad van abban, hogy a szabad mozgás fogja leginkább a gyerkőcöket fejleszteni. Meglátod, az úszással se lesztek másképp. Csak Sárit akarod úszni vinni?

Árpi októbertől szeretné, ha a fiúk elkezdenék a síelést. Na, ennek nem nagyon örülök, de Á. annyira imádja ezt a sportot, hogy muszáj lesz engednem. Szerintem kicsit sok lesz ez a két kötelező program egy hétre, de majd meglátjuk, hogy mennyire fog tetszeni a gyerekeknek.

Detti

KépKép
kiliman

KÖSZI MINDENKINEK!

A leírtakból is látszik,hogy mennyire mások a gyerekeink. Én egyenlőre semmilyen plusz foglalkozásra el nem tudom cibálni a gyerekeimet.Pedig tudom,hogy Beni és Marci jól érezné magát (mondjuk Olit nem kötné le sokáig a mozgás,ő inkább eldumálná az időt).De itt csak nagy létszámú foglalkozások vannak (15-20fő). Az enyémeket meg be se lehet csalni ilyen helyre. Ráadásul szülő nem is lehet ott,max. az öltözőig mehet.
Ezzel szemben bárhoá megyünk közösen,meg sem állnak.Lehet az úszás,futás,labdajáték vagy biciklizés.Mindenben benne vannak.

Kata!
Enyémek tuti külön osztályba mennek.Még nem tudom,hogyan oldom meg,hogy mindegyik a tehetségének és érdeklődésének megfelelő osztályba,de külön kerüljön.Lehet,hogy valakinek az igényei sérülni fognak,de az a biztos,hogy külön osztályba kell,hogy menjenek.

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?